Kuinka järjestää kasvihuone suhteessa päätepisteisiin?

Yksi tapa kasvattaa kasvihuoneen saantoa on asettaa se oikein suhteessa kardinaalipisteisiin. Ylimääräistä lämpöä, joka syntyy päivänvalon aikana, voidaan kertyä ja käyttää yölämmitykseen. Kuinka löytää kasvihuone maailmassa? Mitä muuta pitää harkita valittaessa paikkaa sivustossa?

Mikä se on?

Keskeinen tekijä, joka olisi otettava huomioon kasvihuoneen asennuksen yhteydessä - sen valossa. Oikea kehyksen sijoittaminen takaa suurimman valon ja lämmön. Samanaikaisesti kasvit saavat ravinteita vain fotosynteesin kautta, mutta myös huoneen sisältämä ilma lämpiää hyvin, mikä säästää omistajien tarvetta lisätä lämmitystä tai valaistusta.

Kasvihuoneen virheellinen sijainti voi aiheuttaa seuraavat ongelmat:

 1. Lisätyt kustannukset lämmitykseen ja sisätilojen valaistukseen. Samalla on tärkeää ymmärtää, ettei ole sellaista keinotekoista valonlähdettä, joka voisi täysin korvata auringon spektrin.
 2. Vähennetty kasvihuoneviljely. Auringonpuutteesta johtuen kasvien kehitys jää jäljessä, tuotot vähenevät.

Kuinka löytää kasvihuone: pohjois-etelä tai länsi-itä?

Kasvihuoneen sijainti on tieteellisiä nimiä:

 1. Leveyspiiri - kehys ja sängyt suuntautuvat leveyspiirien suuntaisesti itään länteen.
 2. Meridional - kasvihuone ja vuodepaikat suuntautuvat pitkin meridiaaneja, pohjoisesta etelään.

Leveyspiirissä, jokainen rivin tehtaus syttyy aamusta iltaan. Kun meridional - aurinko paistaa rivin lopussa ja valaisee enemmän eteläosasta puutarhasta (jos kasvihuone on asennettu pohjoiselle pallonpuoliskolle). Vuodepaikkojen pohjoisesta reunasta tulevat kasvit eivät ole valoisia, venytetty, tuottavat vähemmän hedelmiä.

Useimmat polykarbonaatti kasvihuoneet ovat pitkänomainen. Niissä pitkällä puolella on vuoteita kasveja. Tällainen avaruusjärjestely tarjoaa mahdollisimman suuren valon määrän jokaiselle ampulle.

Kasvihuoneen ulkoasun tulisi olla sellainen, että sängyillä ei ole "sokeita" alueita, joissa valaistus on riittämätön. Kehyksen on oltava suunnattu siten, että kasvien rivit ovat täysin valaistu auringonnoususta auringonlaskuun. Kuinka parhaiten sijoittaa rivit - pohjoisesta etelään tai lännestä itään?

Leveyspaikka - paras vaihtoehto kaikille kasvihuoneille

On parempi valita kasvihuoneen ja sen vuoteiden suuntaus länsiosan länsipuolella. Tämä antaa seuraavat edut:

 1. Kasvihuoneen tila aukeaa auringon koko päivän auringonnoususta auringonlaskuun. Toisin kuin meridional orientation, kun kaikki kasvit eivät ole valaistu.
 2. Jos sijoitat katon "harjanteen" auringon suuntaan, kaltevuus lasketaan etelään. Kaltevuuskulman eteläpuolella oleva kaltevuus mahdollistaa kasvihuoneen lämmittämisen kaikkiin päivänvaloihin. Suurin vaikutus polykarbonaatin takana olevan tilan lämmittämiseen on säteiden pystysuorassa esiintyvyys. Tämä tarkoittaa, että kaltevuuskulman kaltevuuden tulee olla yhtä suuri kuin alueen leveyskulma. Kalteva kaltevuus länteen tai itään aurinko lämmittää vähemmän. Huomautus: koska säteilyn kulma muuttuu koko vuoden, kasvihuoneen paras järjestely on siirrettävä katto, jossa voit muuttaa kaltevuuden kaltevuutta.
 3. Jos kehys suuntautuu idästä länteen, kasvit saavat lisälämmön aamulla. Ja tämä on ajankohtaisin aktiivisin fotosynteesi. Auringonnoususta iltaan, valo menee maan päälle epätasaisesti. Ennen keskipäivää maa saa 8-12% enemmän valonsäteitä kuin keskellä päivää. Tämä liittyy ilmakehän avoimuuden vähenemiseen illalla.

Huomautus: jos on mahdollista valita hyvä kasvihuoneilman valo ensimmäisellä puoliskolla tai toisella, varmasti valitse ensimmäinen vaihtoehto. Ennen lounasta kasvien fotosynteesi on aktiivinen, ja ne tarvitsevat paljon valoa. Lounaan jälkeen fotosynteesi vähenee hieman.

Meridional direction: milloin on mahdollista?

Koska ei ole aina mahdollista asentaa kasvihuone, kuten haluat, saatat joutua laittaa se meridionalisuuntaan (sivustolla ei ole muuta paikkaa). Tällöin on tärkeää ymmärtää, mihin aikaan rakennusta käytetään.

Jos aiot kasvattaa taimia keväästä lähtien tai korjata kurkut alkusyksystä, voit laittaa polykarbonaattirakenteen eteläpuoliseen suuntaan. Tällöin aurinko nousee tarpeeksi korkealle, ja lähes kaikki ampuja saavat tarpeeksi valoa.

Jos talviaikana on kasvihuone, kun aurinko nousee alhaiseksi, kasvihuoneen meridiaaliorientaatio johtaa jatkuvasti valaistuksen puutteeseen. Vuodepaikkojen pohjoispuolella istutetut kasvit viipyvät ja kantavat huonoja hedelmiä. Näin ollen ympärivuotisissa kasvihuoneissa ei ole sopivaa kasvien rivejä.

Huomaa: "Pohjois-etelä" -kasvintuhoojan suunta ei myöskään sovellu pohjoisille alueille, joissa aurinko ei nouse korkealle edes kesällä. Nämä ovat alueita, joiden leveys on yli 60 °.

Kasvihuoneen valinta: mitä muuta pitäisi harkita?

Kehyksen oikean suunnan lisäksi kardinaalipisteisiin on otettava huomioon muut sisäisen tilan valaistukseen vaikuttavat tekijät ja sisälämpötila:

 1. Avoin tila - kasvihuoneessa ei saa pudota talon seinien varjo, aidan, joka kasvaa suurien puiden läheisyydessä. Voit laittaa polykarbonaattirakenteen talon eteläisen seinän viereen, mutta siinä olisi otettava huomioon mahdollisuus sulattaa lumi talon katolta ja kasvihuoneen tuhoutumisesta.
 2. Sileä tai kohonnut paikka - suljetussa maaperässä kasvaminen ei ole sopiva paikka, jossa kosteus pysähtyy. Tästä syystä savi- maaperä ei sovi kasvihuoneiden sijainnille - ne myös pysähtyvät veteen, joka rikkoo ilmanvaihtoa kasvien juurissa.
 3. Voit kerätä polykarbonaatti kasvihuoneita etelän rinteillä kukkuloille. Samalla maan eteläinen kaltevuus antaa maaperän parhaan lämpenemisen kevättalvella.

Kasvihuoneen asennus, ottaen huomioon kaikki edellä mainitut tekijät, tarjoaa luonnon valaistuksen ja sisäisen tilan lämmityksen.

Kuinka asentaa polykarbonaatti kasvihuone maahan?

Ilmasto on tullut niin arvaamattomaksi, että kasvihuonekaasujen läsnäolo edesauttaa huomattavasti kauden kasvisten viljelyä. On käytännöllistä asentaa polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä. Se on kestävä, pitää lämpöä hyvin, välittää kasvillisuuden kehittämiseen tarvittavia auringonvalon taajuuksia. On parempi ostaa kasvihuone valmiiksi, mutta voit säästää asennusta ja asentaa sen itse.

Sijaintivalinta

Normaalille kasvien kasvulle tarvitaan luonnollista auringonvaloa koko päivänvalossa. Siksi ensimmäinen vaatimus paikasta on puut, rakenteet ja rakennukset, jotka hämärtävät sivuston.

Oikea suuntaus kardinaalipisteisiin parantaa valaistusta: koukut suuntautuvat kohti etelää, toista pohjoista kohti ja lateraaliset sivut länteen ja itään kohti. Samaan aikaan on otettava huomioon tuulen suunta. Jos tuuli usein puhaltaa pohjoisesta, kasvihuoneen akselia on pyöritettävä. Tuulen ei pitäisi puhaltaa kasvihuoneita avointen ovien läpi.

Polykarbonaatti kasvihuone paikan päällä

Jos aiot käyttää kasvihuonekaasua talvella tai kevättalvella, on tärkeää olla lähellä sähköverkkoon, lämmitysjärjestelmään ja vesihuoltoon liittyvää pistettä. Kesä kasvihuoneet vain kastelua on tärkeää. Tästä syystä riittää, että lähistöllä on kesäveden putket. On osoitettu, että kasvihuonekaasun saanti, joka on asennettu väärin, on 30% alhaisempi: huono valaistus ja huonosti järjestetty kastelu.

Toinen vaatimus paikkakunnalle - tasainen maasto. Jos ei ole täysin tasainen juoni, on tarpeen viettää aikaa tasaamaan maaperää. Yhtenäistä kastelua ei ole mahdollista harjanteilla, joilla on suuri kaltevuus.

Asennuksen valmistelu

Jos olet onnekas - maaperä on hedelmällinen, juoni on tasainen, voit aloittaa työn merkinnällä. Mutta jos helpotus on epätasainen ja pohjavedet tai savi kerros ovat lähellä sitä, sinun on tehtävä kovaa työtä.

Savi pienentää huomattavasti maaperän läpäisevyyttä. Keinotekoinen vedenpoisto voi antaa normaalin kosteuden. Kuivumateriaalina voit käyttää murskattua kiveä.

Työ maaperän valmistamiseen johdonmukaisesti:

 1. Ensimmäinen asia on merkitä tuleva kasvihuonekaasujen koko.
 2. Poista koko hedelmällinen kerros koko kehältä ja varoita myöhempää käyttöä varten. Kalvotettu soodi voidaan tallentaa puutarhan nurkkaan. Ylikuumeneminen, se on erinomainen substraatti istutettavaksi.
 3. Poista savi syvyyteen 40 cm.
 4. Kaada roskaa (15 cm) ja taso.
 5. Kaada hiekka, sen paksuus ei saa olla pienempi kuin kerrosrauni. Tiivistetty. On mahdollista kostuttaa, jotta tyyny tiheästi asetettu.
 6. Jätä hedelmällinen maa kasvihuoneen myöhemmäksi tankkaukseksi.

Aika, joka käytettiin sivuston tasoittamiseen, maksaa kokoonpanon aikana. Sinun on koottava runko tasolle, jonka korkeusero on enintään 5 cm paljon helpompaa ja nopeampaa. Valmistustyön suorittamiseksi tarvitset varren, kiristysnauhan, mittanauhan, bajonettin ja lapio-lapiot, kottikärryt tai venytyksen.

Asennusvaiheet

Ei ole järkevää tehdä kehystä itse. Laaja valikoima kasvihuonekehyksiä profiilista (alumiini, sinkitty rauta) polykarbonaattipäällysteen alla on myynnissä. Alhaisissa lämpötiloissa polykarbonaatti muuttuu hauraaksi. Kasvihuoneen asennus voidaan toteuttaa sekä kevättalvella että syksyllä, mutta samaan aikaan ilman lämpötila ei saa olla alle +5 ° C.

Kohtuulliseen hintaan voit ostaa kaikenkokoisen kasvihuoneen: 2 metrin suunnittelusta, jopa 12 metriä. Täydellisessä sarjassa kehyksen lisäksi on polykarbonaattia ja kiinnittimiä. No, jos sarjassa on palkki, sitä voidaan painaa kasvihuoneen pohjalle.

Ennen kuin aloitat rakennustyön kokoonpanon työstämisen, sinun on tutustuttava tuotteen asennusohjeisiin ja valmistettava kaikki tarvittavat työkalut. Sinun täytyy olla käsillä:

 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • veitsi;
 • rautahaara;
 • vasara;
 • avaimella.

Barin käyttö alemman sidoksen suhteen

Ottakaa huomioon mahdollisuus asentaa kasvihuone ilman pohjaa käyttäen puuta, jolla painotetaan rakennetta.

Puutavaraa ennen käyttöä on käsiteltävä erityisellä kyllästyksellä, joka suojaa sieniä vastaan. Vanhaa tapaa on mahdollista käyttää bitumilla, mutta on parasta käyttää nykyaikaisia ​​antiseptisiä aineita. Puupalkista, muotista, sammasta ja kosteudesta suojaavat puun kyllästys:

Sopiva. On parempi käyttää useita kerroksia odottamalla kunkin kuivaamista.

Pohjatislaus - puutavara voidaan haudata maahan hieman. Kasvihuoneen ympärysalle kaivaa pieni kaiva 30 cm leveä, syvyys riippuu puun korkeudesta. Sivuseinistä katodimateriaalin asettamiseksi se suorittaa kaksi toimintoa:

 • vedenpitäväksi;
 • rikkakasvien torjunta.

Kehyksen kokoonpano

Puutarhurit, jotka ovat harjoittaneet käytännössä kasvihuoneiden itserakennusta, suosittelevat ensin kasvihuoneen loppuosien kokoamista. Nämä ovat monimutkaisimpia rakenteellisia elementtejä, koska niissä on sisäänkäyntiä ja ilmanvaihtoaukkoja.

Toinen vaihe asennuksessa on sijoittaa pohjaan (palkki) ja kiinnittämällä se kasvihuonekehikon alaosaan itsekierteittävin ruuvein. Vaakasuora vanteet tarkistetaan tasolta. Tarvittaessa kaivanto haudataan tai kaadetaan. Puun tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n etäisyydelle. Vanteiden kulmat on kiinnitetty tukevasti niitteillä, itsekierteillä ruuveilla tai nauloilla.

Ensimmäinen askel on asettaa kaari pitämällä ne kehyksen pohjaan. Seuraavaksi, tiukasti tasolla, vaakasuuntaiset liitosliuskat on kiinnitetty. Kasvihuoneen perustana on. Sinun on kiinnitettävä päätyosat siihen ja voit aloittaa seinän pinnoitteen polykarbonaatilla.

Voit tehdä automaattisen kastelun kasvihuoneessa, jotta kasvit saisivat oikean määrän vettä.

On erittäin tärkeää valita oikea polykarbonaatti kasvihuoneeseen. Tässä luet tärkeät vinkit.

Siinä kuvataan, kuinka monta tiiliä kuormalavalla tulee määrällä.

Kiinnitämme polykarbonaattia

Ensimmäiset päät on ommeltu. Kun polykarbonaatti katkaisee suojakalvon. Kiinnitä levy ensin ruuveilla ja leikkaa sitten kokoon. Kierrä polykarbonaattia oven ja tuuletusaukkojen ympärille. Leikkaa varovasti ovi- ja ikkuna-aukot. Lisävarusteiden kiinnittäminen: lukot, kahvat. Putiit ovat valmiina.

Jäljellä on vielä aikaa vievää osaa työstä - polykarbonaatin sijoittaminen kaarelle. On parempi tehdä tämä rauhallisella säällä, koska arkkia on suuri purjealue. Tuulen voimakasta tuulenpuuskaa polykarbonaatti voi rikkoa. Liitä arkki kahdella tavalla:

 • lap;
 • käyttäen alumiiniprofiilia ja raitoja.

Suositellaan yleensä profiileja ja alumiininauhoja, mutta käytännössä käy ilmi, että päällekkäinen muniminen antaa myös pinnoitteen tarvittavan lujuuden ja tiiviyden, se on halvempi.

Profiili kiinnitetään kaareihin ruuveilla. Kiinnitä tietty vaihe pitkin koko pituutta. Polykarbonaatti asetetaan profiilin aukkoihin. Erikois alumiininauha asetetaan liitokseen ja venytetään vaaditulle tiheydelle.

Kasvihuoneiden järjestäminen

Kehys kootaan ja ommellaan, kasvihuone voidaan valmistaa istutusaikaan. Kaiva, parantaa maaperän rakennetta, lisäämällä humus, komposti, turve vaadittavissa mittasuhteissa. Voit tehdä harjanteita. Kun suunnittelet niitä, ota huomioon, että on helpompi hoitaa kolme harjaa: yksi keskellä, kaksi sivulta. Rakentaessaan kaksi harjaa, ne ovat laaja ja hankala ylläpitää.

edut

Kun asennat polykarbonaatti kasvihuone ilman pohjaa, puutarhuri saa useita etuja. Kasvihuone on nopeasti asennettu ja purettu. Alueella, jossa on paljon lumia, se voidaan nopeasti purkaa talvella, joten talvella katto ei murtuisi painovoiman takia.

Tällainen kasvihuone voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan. Varsinkin jos se on pieni. Voit liikkua, jos puut kasvoivat, ja varjo ilmestyi, joka ei ollut aiemmin. Tai he rakensivat uuden maalaistalon lähellä, asensivat tiheän, varjo-aidan aidan. Keräämällä omilla käsillään kasvihuone, joka on valmistettu polykarbonaatista maan päällä, kesällä asuva saa mobiili- ja luotettavaa rakennetta, joka toimii monta vuotta.

Miten välttää virheitä

Siitä, miten valita paikka ja valmistella sitä, olet jo sanonut. Tiedämme sallitun ilman lämpötilan asennettaessa polykarbonaattilevyä. Mitä muita epäonnistumisia voi esiintyä?

Sinun on kiinnitettävä huomiota ostaessasi seuraavat kohdat:

 1. Ensinnäkin metallin paksuus (vähintään 1,5 mm).
 2. Seuraava tärkeä kohta on profiilin poikkileikkaus. Valitse toinen vaihtoehto 20 cm * 20 cm ja 40 cm * 20 cm.
 3. Alueilla, joilla on suuri sademäärä, valitse kasvihuoneet, joissa on vahvistettu runko.
 4. Jos kasvihuoneessa on alareunat korvien kanssa, sarjaan asennukseen on nastat, mutta ne eivät ole kokonaan ajautuneet maahan. Pinnan yläpuolella tulisi olla vähintään 20 cm nastainen nasta. Jos näin ei tehdä, silloin kun maa lakkaa, silmä irtoaa metalliliitoksesta.
 5. Kiinnitä kasvihuoneet, joissa pohja kiinnitetään maahan T-muotoisten kiinnittimien avulla. Ne kiinnittävät kehyksen luotettavammin kuin nastat.

Polykarbonaattivalinta

Älä tee virheitä valittaessa polykarbonaattia. Mitä etsit ensin? On tärkeää, että UV-suojaus lisää levyn lujuutta ja kulkee haluttu auringonvalon taajuus.

Muista tarkastella arkkien paksuutta. Optimaaliset arvot ovat millimetreinä 4-6. Levyn lujuus voidaan tarkistaa painamalla. Ohut ja heikkolaatuinen materiaali painettaessa menettää muodonsa, rypistyy. Polykarbonaatin taivuttamisessa ei saa esiintyä ryppyjä.

Muitakin kohtia kannattaa harkita:

 1. Polykarbonaatilla on suuret halkaisijaltaan suuret porausreiät kuin puuta (metalli). Ei ole rypytyksiä eikä aaltoja.
 2. Älä säilytä varusteissa. Kiinnityspisteiden tiivistämiseksi käytä polykarbonaattisia lämpöaluslevyjä tai kumitiivisteitä.
 3. Käytä erikoisprofiileja polykarbonaatin päätypinnan reunaan.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuonekaasu maassa - hyvä ratkaisu monta vuotta. Itsekiinnitys on laadunvarmistus. Siinä on asennuspaikka, haluttu paksuus polykarbonaatti, kestävä runko, korkealaatuiset liittimet ja asennus, joka on tehty täsmälleen ohjeiden mukaan.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asentaminen maahan: paikanvalmistus ja rakenteen kokoonpano

Valmistajat ja omistajat pitävät kustannustehokkaana kasvihuonekaasupäästöt polykarbonaattipinnoitteella. Kustannusten vähentämiseen vaikuttaa suurelta osin kyky perustaa säätiö. Jos tukialusta ei ole mahdollista, se mahdollistaa kehyksen ja läpinäkyvän muovin kevyyden. Samat syyt edellyttävät kuitenkin voimakasta liittämistä maahan, jotta kevyt kasvirakenne ei kääntyisi tuulen mukana. On olemassa selkeät säännöt, joiden mukaan kasvihuoneen asentaminen maahan. Niiden noudattaminen takaa luotettavan kiinnityksen rakentamiseen ja ongelmien puute sadonkorjuu.

Kasvihuoneiden erityinen asennus ilman pohjaa

Varmista heti, että kevyen polykarbonaattikasetin asennus ilman nauhaa tai pistepohjaa sopii vain rakennuksen kausittaiseen käyttöön. Viljelijät ympärivuotiseen viljelyyn kasvihuoneilmiöitä, se ei ole sopiva. Tämän asennuksen tärkein haitta on merkittävä lämmönhukka, joka on 10%. Auringon tuottama energia - kevään ja kesän syksyn puutarhan rakennusten pää- ja ainoa lämmitin voidaan kohdella huolimattomasti. Sähkön, kaasun ja puun kanssa ei.

Toinen miinus on maapallon ylemmässä kerroksessa olevan perustavanteen puuttuminen, mikä mahdollistaa jyrsijöiden ja hyönteisten pääsyn vapaasti rakennukseen ja vahingoittaa kasveja. Tämä pätee myös siihen, että 10 cm: n kutistumisväli pysyy maanpinnan ja rakenteen alaulun välissä, mutta käsityöläisillä on tapoja estää pääsy, josta jäljempänä keskustellaan.

Hyvä syy yksinkertaistettuun asennukseen

Kesäasukkaille, jotka toimivat "katetuilla puutarhoilla" yksinomaan toukokuusta syyskuuhun / lokakuuhun, asennuspaikalla on paljon etuja:

 • huomattavia säästöjä, jotka mahdollistavat asennus vain pari hienoa päivää;
 • vähentää merkittävästi kustannuksia, jotka johtuvat säätiön käyttämien rakennusmateriaalien hylkäämisestä;
 • mahdollisuus tehdä kaikki työtä pohjan ja asennuksen valmistelemiseksi käsin vain yhden avustajan avulla;
 • helppo purkaminen rakenteen purkamisen yhteydessä kauden lopussa;
 • liikkuvuus, varmistaen tilojen liikkumisen hedelmällisemmälle paikalle, jos valittu alue ei ole riittävän tuottava.

Kokoonpano ja asennus ilman säätiötä ovat optimaalinen valinta, jos koealueen koko ei salli kahden kasvihuoneen rakentamista kasvihuoneviljelyjen jaksottaiseen vuorotteluun. Rakenne on helpompi liikuttaa T-muotoisilla jaloilla, joista kukaan ei tarvitse rakentaa 6 hehtaaria. Loppujen lopuksi: paras vaihtoehto kesän asukkaille ei ole tarvetta, ainoa vaihtoehto on asentaa tukipuun tukipohjaan, joka on haudattu maahan ja joka korvaa säätiön. Hänen laitteensa kestää kuitenkin aikaa ja rahaa, vaikka se ei ole yhtä suuri kuin monoliittisen nauhan kaataminen muottiin.

Valitaan paikka tuottaville kasvihuoneille

Sijainti on erittäin merkittävä tekijä, riippumatta siitä, asennetaanko kasvihuone maahan ilman pohjaa tai vankka asennus, jossa on tukipohja. On totta, että säätiöllä, jolla ei ole säätiötä, on etu: valitettava valinta ärsyttää vain yhden kauden.

Palaamme lyhyesti perusasetuksiin kasvihuonekaasupäästöjen optimaalisen alueen määrittämiseksi:

 • tontin ja rakenteen yhden kerroksen rakennusten välisen etäisyyden on oltava noin 3 metriä niin, että niiden varjo ei häiritse viljeltyjen vihannesten kasvua;
 • on toivottavaa järjestää pitkät seinät "alueellisella" maantieteellisellä suunnalla, so. rinnakkain itä-länsiradan kanssa, niin että kasvit saavat suurimman kuumuuden auringon itäisestä länteen. Näin ollen on parempi järjestää päät "meridional" niin, että ne "näyttävät" pohjoiseen ja etelään;
 • on välttämätöntä siirtyä pois pensaista ja suurista puista, paitsi huomioon niiden levinnyt varjo, mutta myös juurisysteemin voima. Koska voimakkaat juuret vievät paljon vettä kasvihuoneilmiöiltä.

Olisi mukavaa löytää paikka, joka on aidattu luonnoksista. Loppujen lopuksi tuulen whiffs jäähdyttää polykarbonaattia, minkä vuoksi vähemmän lämpöenergiaa tulee kasvihuoneeseen. Tietysti aita ei tietenkään säästä, mutta aaltopahvista valmistettu aita edes auttaa, mutta kasvihuoneessa ei ole kovin järkevää mennä rikki ostamaan sen. On parempi löytää olemassaolevista rakenteista tuulilta suojattu alue.

Mitä tehdä maan päällä

Vanhempien ja naapureiden maaperää ei ole valittu. Kuten sanonta kuuluu, se sai sen ja on onnellinen. Ja on erittäin toivottavaa selvittää, mitä se sai. Tätä varten sinun on suoritettava alkeellisia geologisia tutkimuksia sivustolla:

 • kaivaa pieni kuoppaan. Sen koko on noin 70 × 70 cm, syvyys 1,0-1,2 m;
 • määritä maan koostumus 0,2-0,8 m etäisyydelle pinnasta. Puhtaiden kuivien hiekka-ongelmien tunnistamisella ei synny. Se on hauras, hieman märkä, on mahdotonta rullata palloa tai liukastumista ulos siitä, joka säilyttää muodon jälkeen "keramiikka" kokeiluja. Hiekka - paras taustalla oleva kerros kasvihuoneessa. Se ei säilytä vettä, jonka pysähtyneisyys kykenee murtamaan kasvien juuret. Jos palloa kääritään, sinun täytyy kaivaa kaivoa 0,5 - 0,7 m syvältä kasvihuoneen alle ja täytä se joella tai louhos hiekalla siten, että ylimmäinen 0,3 m voi täyttää hedelmällisen maaperän seoksella;
 • korjataan pohjavesiä. eli sinun tarvitsee vain varmistaa, onko vettä reiän pohjassa vai ei. Jos löydät melko negatiivisen näkökulman kasvihuoneen ympärillä, sinun täytyy kaivaa ojia veden tyhjentämiseen.

Ensi silmäyksellä, toimenpiteet geologisen ja hydrogeologisen tilan määrittämiseksi voivat vaikuttaa liian monimutkaisilta. On kuitenkin helpompaa vakuuttaa ja selvittää vivahteet etukäteen kuin kadota kasvi ja valittaa kasvihuoneen hyödyttömyydestä.

Suositeltu asennusaika

Kasvihuoneilmiesten kokeneita asentajia kehotetaan asettamaan rakennus maanpinnalle tai säätiölle kesäkauden lopussa. Syksyllä voit turvallisesti pujottaa puhdistetut sängyt kehyksen kokoonpanon aikana ja kuljettaa sen suunnitellulle paikalle. Hyvä vaihtoehto on kevättalvella, mutta ei myöhemmin. Kuukauden aikana kasvun ja kukinnan puutarhassa asukkaat tällainen laajentuminen ei ole odotettavissa.

Materiaalien valmistajat suosittelevat myös asennusta kevääseen ja syksyyn, koska se on edullisin lämpötila 10 ° C: n lämpötilassa. Pinnoitus on riittävän solu, jotta hän olisi tarpeeksi muovia estämään tukevien tukien tukkeutuminen kiinteällä arkkilla, eikä halkeile, kun pultit kiristetään, kuten pakkasella.

Kasvihuoneen asennuksen kuvaus kentällä

Löytyi paikka, valitsi ajankohdan, nyt selvitämme, kuinka asianmukaisesti asennetaan kasvihuone, ja mitä pitäisi tehdä sen varmistamiseksi. Rakenteen yksinkertainen asennus maahan voidaan kuvata seuraavasti:

 • Sivuston valmistelu.
 • Pohjan vanteen asennus T-muotoisilla kiinnikkeillä.
 • Kehyksen alareunan asennus.
 • Rakenna malleja. Polykarbonaattipinnoitteen asennus. Läpiviennit, sivuseinät ja kasvihuonekaasut.
 • Kiinnityslaitteet, jotka suojaavat kasvihuoneen alempaa osaa luhistuneilta hyönteisiltä, ​​kenttä- ja kotimaisilta jyrsijöiltä.

Yleissuunnitelma mukautetaan rakennuksen rakenteeseen ja alueen geologisiin vivahteisiin. Jotkut prosessit tarpeettomiksi voidaan poistaa huomioiden tilanteen erityispiirteet. Asennettaessa maahan vain siihen upotetaan T-muotoisia tukia. Ne voidaan hitsata alun perin rakenteen pohjaan, ne voidaan kiinnittää ruuveilla tai kiinnittää vanteisiin hitsatuilla saranoilla. Harkitse tehtaan kasvihuoneen asennusprosessin keskeiset kohdat ilman säätölaitetta.

Sivustonvalmistusalgoritmi

Oletetaan, että valitsimme tontti lähiölaitteistoon rakentamiseen, jonka mitat ovat 3 × 8 metriä. Aiemmin havaittiin, että pohja maaperä on hiekka, jossa harvinaiset kerrokset ja linssejä hiekkasaumoista, jotka eivät merkittävästi huononna suodatusominaisuuksia. Pohjavesi putoaa huomattavasti pienemmäksi kuin rajoitusparametri 1,2 m. Sen vuoksi vedenpoistolaitetta ei tarvitse huolehtia, ja valmistelemme aluetta seuraavasti:

 • jakautumme kiinnittämällä kiinnittimiä alustan 4 × 9 metriä. Liitämme ne langalla;
 • kohdista merkitty alue. Poistamme turpeen ja näkyvät koukut lapiolla, jonka jälkeen tarkistamme vaakasuoran aseman rakennustasolla. Suurin toleranssit korkeuseroille ovat korkeintaan 5 cm. Huomioimme kehys, tarkemmin sanottuna kuvitteellisia "raitoja", jotka ovat 0,5-0,7 m leveitä katkoviivoja pitkin. Rakenteen sisällä on mahdollista suunnitella pintaa sen asennuksen jälkeen;
 • astu luiskahtaa 0,3 metrin etäisyydeltä, vedä maaperän viiva maahan, lapiolla, raudalla. Tämä on kaivannon ulkoreuna;
 • Kaivamme kaivoa 0,4 m leveä. Kaivannon syvyys riippuu kasvihuoneen T-muotoisten jalojen pituudesta, yleensä se on 0,3 metriä. Pinnan yläpuolelle kehyksen pohjakehys, joka lepää jalkoihin, pitäisi nousta 0,1 m: iin;
 • hieman, ilman paljon fanaattisuutta, hukutamme ojan pohjan. koska Polykarbonaatti kasvihuoneet painavat keskimäärin 70 kg ja rakenteen massa jakautuu koko alueelle, eikä kaivannon pohjaa tarvitse tiivistää ahkerasti.

Jotta ei heikennettäisi ja maata maata kaivannossa tai tiilissä kulmissa vinon rungon takia, tarkista pohjan vaakasuora taso. Korjaa puutteet välittömästi, jos niitä löytyy, ja siirry kokoonpanoon. Muistuta tarve suojella kasvit rikkaruohoilta ja soveltaa kansanmurtajaa: me peitämme ojan ulkoseinän käytetyillä liuskekivillä. Sen sijaan ruberoidi tekee, mutta muutaman vuoden kuluttua vehnänruohon rohkeat juuret ovat edelleen "puns".

Ohje kehyksen kokoonpanosta

Voit tilata kokoonpanon toimittajalta, mutta kuljettaminen ja liikkuminen koottujen rakenteiden osien ympärillä on työtä. Jos turvaudutte yritys-myyjän keräilijän palveluihin, anna heidän asentaa talliin. Ne, jotka päättävät kokoontua omiin käsiinsä, tarvitsevat vain varustaa avaimella ja ruuvimeisselillä. Kokonaistyörakennuksissa on yleensä täysi sarja kiinnittimiä ja samanaikaisesti kasvihuonekaasun itsesovittamista koskeva järjestelmä, jonka mukaan on välttämätöntä toimia. Kuitenkin meidän tapauksessamme teosten sarja muuttuu jonkin verran, joten tarvitsemme:

 • koota päät, kiinnittää ovikehyksestä, ikkuna-analogiasta ja vahvistusliuskeista päätykaarille, jos myyjä ei asenna päät tai valmista valmistaa hitsattuja päitä;
 • pultti yksityiskohdat alareunusta ja kiinnitä siihen T-muotoiset jalat. Kaikki "maanalaiset" ja maadoitetut osat on käsiteltävä bitumilla ennen asennusta kaivoksiin;
 • siirrä kokoonpantu vanteet kiinnitetyillä tuilla paikalle ja asenna tämä rakenneosuus kaivoksi niin, että vanteet nousee 10 cm pinnan yläpuolelle;
 • aseta asennustaso tasolle tarvittaessa, säädä asentoa tiilien päällystämällä;
 • kokoa runko tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti, kiinnitä polykarbonaatti, asenna automaattiset tuuletusaukot, jos ne sisältyvät pakkaukseen;
 • Kokoonpannun rakenteen ja maan välinen rako on peitettävä maaperällä siten, että arkin reunat ovat 3-5 cm: n päällä.

Kaikki. Voit "asettua" vihreisiin asukkaisiin.

Muista, että suunnitteluominaisuudet vaikuttavat suunnittelutoimintoihin. Useissa malleissa alempi vanteet yhdistetään seinämiin, joihin kaarevat viemärit ja päät on kiinnitetty. Tämäntyyppinen polykarbonaatti kasvihuoneen asennus kentällä näytetään valokuvasta:

Miten sijoittaa kasvihuone tontille

Kasvihuoneen sijainti paikan päällä on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa kasvien kasvuun ja kehitykseen. Siitä suoraan riippuu viljelykasvien tuotosta. Tässä suhteessa on äärimmäisen tärkeää tietää, kuinka asianmukaisesti paikantaa kasvihuone tontille, jossa kasvit kasvavat hyvin.

Miten tehokkaasti paikan päällä kasvihuone

Luodakseen suotuisat olosuhteet kasvien kasvattamiseksi ja tuotosten kasvattamiseksi on tarpeen sijoittaa kasvihuone asianmukaisesti.

Oikean rakennustyön valinta huomioon ottaen:

 • Maaperän laatuominaisuudet;
 • Maastoominaisuudet;
 • Tuulen suunta;
 • Viestinnän ja muiden rakennusten sijainti (lato, puutarha jne.).

Maaperän laadulla on tärkeä rooli. Pehmeälle maaperälle asennettava kasvihuone voi uppoutua tai pudota. Tämän vuoksi rakenne ei ole yhtä vahva, mahdollinen päällysteen tai kehyksen vaurioituminen, ovenrakenteen rikkominen. Siksi on valittava paikka, jossa on tiheä maa. Jos tämä ei ole mahdollista, kaada pohja.

Marshissa sinun on ensin tyhjennettävä.

Savialueella ei myöskään suositella kasvihuonekaasujen tai kasvihuoneilman tekemistä. Tämä johtuu siitä, että savi säilyttää vettä kastelun aikana. Kaikki kasvit eivät kosteutta ole normin muunnelma. Mikä parasta, jos maan hedelmällisessä kerroksessa hiekka. Jos hiekka-aluetta ei ole, sinun on poistettava savi kerros, tehtävä salaojitus, hiekka ja hedelmälliset kerrokset.

On varmistettava, ettei laitoksella ole pohjavettä tai ne eivät ole lähemmäksi kuin 1,5 metriä.

Polykarbonaatti kasvihuone

Polykarbonaatti kasvihuoneessa valittaessa on myös tärkeää harkita valaistuksen riittävyyttä. Tämän piirteen haitta aiheuttaa lisäkustannuksia. Ensinnäkin on välttämätöntä käyttää kaakkoista ja eteläistä puolta, koska ne tarjoavat kasvit tarvitseville luonnonvalolle heidän kasvulleen.

Kasvihuoneessa on mahdollista käyttää alhaisten puiden välittömässä läheisyydessä suojaa lämpöä vastaan. Tällaisen naapurin läsnäolo säästää kasvien lehdet palovammilta.

Suunnittelua ei suositella kaltevuuden alle. Virheellinen poikkeama. Voit poistaa tämän virheen perustamalla säätiön. Samaan aikaan etelään hieman kalteva osa on kasvihuoneiden kannalta suotuisaa, mutta pohjoiseen ei ole syytä harkita paikkaa kasvihuoneen paikkana.

Huono, jos lähetät:

 • Lähellä aidat;
 • Rinteessä;
 • Lähellä suuria ja korkeita viereisiä rakennuksia.

Tämä johtuu siitä, että aidat ja rakennukset varjostavat jatkuvasti kasveja kasvihuoneessa. Kasvihuoneen valaistustaso riippuu kasvihuoneen oikeasta sijainnista, kyvystä säästää energiakustannuksia. Polykarbonaatti kasvihuone on hyvällä paikalla kukkulalla. Tämä estää päärakenteen ja taimien tulvan saostumisen aikana, sulaten lumen. Jos ei ole muuta vaihtoehtoa ja rakennetta on rakennettava laaksoon, on siksi lisättävä maaperän lisäkerros vuoteeseen.

Tehokas kasvihuone tontilla

Auringonvalo edistää kasvien kasvua, vitamiinien ja ravintoaineiden kertymistä niihin. Jos vielä ei ole paikka, jossa on hyvä luonnonvalo, kasvihuone on rakennettu siten, että se sytytetään aamulla. Näin aamulla saatu lämpö pysyy rakennuksessa pidempään. Se on lämpimämpi siellä yöllä. Samanaikaisesti, kun kasvit ovat jatkuvasti paahtavan auringon alla, he tekevät vikoja. Ovet on sijoitettava sivuille.

Tehokkaan saannon varmistamiseksi kasvihuone sijoitetaan paikkaan, jossa:

 • Se on loistava auringonpaisteella;
 • Suojattu tuulenpuhalta;
 • Jos kylmän tuulen puute virtaa.

Kylmät tuulet estävät lämmön säilyttämisen kasvihuoneessa tai vähentävät sen kerääntymistä. Tuulenpuhallus voi vahingoittaa kasvihuoneen rakennetta. Kasvihuoneen sijainti lähellä talon eteläpuolta pitkin aidan tai suojuksen suojaa kasvihuone. Rakennusten ei pitäisi nousta yli 2-2,5 m. He pystyvät jakamaan voimakkaita ilmavirtoja ja tuulen nopeus heikkenee.

On suositeltavaa asentaa kasvihuoneen sivuosat lännestä itään.

Korkeiden puiden ja pensaiden vieressä he eivät rakenna lainkaan kasvihuoneita, koska he voivat sävyttää rakennuksen, maata sitä tippujen kanssa sateen aikana, repimään kalvon tai murtamaan lasin tuulen tuulessa. Mahdollisuuksien mukaan alue on valmisteltava. Se puhdistetaan häiritsevistä puista tai pensaista. On myös välttämätöntä, että viereisen puutarhan kasvit eivät riko sen alueen rajaa, jolla kasvihuone on suunniteltu sijoitettavaksi. Esimerkiksi vadelmia tai karhunvatukoita torjutaan.

Muiden sijaintipaikan muuttujien lisäksi sivustossa otetaan huomioon maaperän helpotus. Paras paikka kasvihuoneiden asennukseen on tasainen alue, jossa on kiinteä maa. Alamäkeillä on lisääntynyt kosteus, joten tämä on epäsuotuisa paikka kasvihuoneiden sijainnille. On parempi löytää tontti kuivalla maaperällä. Yksi tärkeimmistä parametreista on otettava huomioon mahdollisuus lähestyä kasvihuonekaasua. Tämä johtuu siitä, että kasvihuoneessa olevia kasveja on hoidettava: heitä, rikkaruohoja jne. Ei pitäisi häiritä.

Vinkkejä: miten kasvihuone asennetaan juoniin

Kasvinrakennuksen asennusalgoritmi on tontille. Sen noudattaminen antaa korkealaatuisen kiinnityksen kasvihuoneen rakenteeseen. Aseta kasvihuoneen asennus pohjaan ja ilman sitä. Polykarbonaatista valmistetun kevyen kasvihuoneen asennus ilman nauhaa tai pistepohjaa sopii vain rakennuksen kausittaiseen käyttöön. Se ei ole niin lämmin kuin tarpeen ympärivuotiseen käyttöön.

Kasvien kasvua ympärivuotiseen kasvihuoneeseen ilman säätiötä ei ole tarkoitettu.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen asennuksen epäkohdat ilman perustusta ovat lämpöhäviö (jopa 10%) ja maaperän ylemmissä kerroksissa esiintyvien tuholaisten esteiden puuttuminen. Ensimmäinen haittapuoli on merkittävä, kun kasvihuoneen lämmittämiseksi on tarpeen. Sähkön, kaasun ja puun käyttö vaatii lisäkustannuksia.

Kasvihuonekaasun yksinkertaistetun version etuja käytettäessä kesämökkiä toukokuusta syyskuuhun ovat seuraavat mahdollisuudet:

 • Vapauttaa aikaa ja rahaa, jota ei tarvitse käyttää säätiön kaatoon;
 • Kasvihuoneen asentaminen itse 1 hengen avulla;
 • Purkaminen tilojen päätyttyä kauden;
 • Se voidaan siirtää toiseen paikkaan.

Jos kahta kasvihuonea ei voida laittaa juoniin, ja on tarpeen muuttaa viljelmiä säännöllisesti, silloin vaihtoehto ilman säätiötä sopii parhaiten. Rakenteita voidaan sijoittaa T-muotoisiin jalkoihin tai maahan upotettuun tukeen. Maassa käytettäväksi ensimmäinen vaihtoehto on paras. On parasta asentaa kasvihuone maahan tai pohjaan syksyllä tai kevättalvella. Tällä hetkellä mikään ei häiritse asennusta. Kasvihuoneen asentamiseksi lämpötilan tulee olla 10 0 °, solupolykarbonaatti ei purista kiristettäessä pultteja, kuten kylmässä.

Kasvihuoneen valmistukseen kuuluvat mm. Polykarbonaattipäällysteen asennus, ikkunalevyn, päiden, sivuseinien ja ovien asennus, laitteiden asentaminen, jotka estävät tuholaisten tunkeutumisen. Tämä algoritmi voi muuttua, jos sinun on otettava huomioon kaikki muut tekijät, esimerkiksi maasto.

Paras paikka kasvihuoneelle

Kasvihuoneen paras paikka on tasainen maa-alue. Tässä tapauksessa voit kohdistaa juoni. Tätä varten tehdään suunnittelu. Tärkeintä linjassa on se, että sinun ei tarvitse liioitella sitä. Tämä johtuu siitä, että maaperä voidaan tiivistää, mikä heikentää sen koostumusta ja vaikuttaa erittäin kielteisesti saantoon. Talvella kasvihuoneessa pohjoinen osa kasvaa 15 0: lla. Tämä auttaa kasvihuoneessa saavuttamaan suurimman valaistustason ja antamaan pidempään pitämään auringon lämpöä.

Kasvihuoneen paikka on suotuisa, jos valmistetta noudatetaan:

 • 3 metrin etäisyydellä maan ja kasvihuoneen rakennusten välillä;
 • Kasvihuoneen sivuseinämien orientoituminen itä-länsi-diagonaalilla, jotta kasveja saadaan lämpöä tuulta, joka suuntautuu tähän suuntaan;
 • Päiden länsipuolinen sijainti (pohjoiseen ja etelään);
 • Havaintoetäisyys suhteessa kasvillisuuteen, joka voi hämärtää kasvihuoneen ja ottaa ravinteita ja vettä kasvihuoneviljelystä;
 • Vedenpitävä paikka.

Asiantuntijan vastaus: miten sijoittaa kasvihuone sivustossa (video)

Näin ollen kasvihuoneen asentaminen on tärkeää valita hyvä paikka. Tämä lisää kasvihuoneessa istutettujen kasvien tuottoa. Tätä varten sinun on otettava huomioon useita tekijöitä. Näihin kuuluvat maasto, maaperän ominaisuudet, valotaso, tuulen suunta ja muut. Ihanteellinen paikka kasvihuoneeseen pidetään alustana, jota rakennukset ja kasvit eivät varjele. Samalla tällaista paikkaa ei aina löydy. Olemassa olevat puutteet korjataan. Voit esimerkiksi asettaa aidan luonnoksista, tasoittaa sivuston alueen.

Kuinka asentaa kasvihuone: hyödyllisiä vinkkejä sijoittamisesta ja kokoamisesta

Uuden kasvukauden ja vihannesten kasvukauden aloittamisesta meidän on harkittava etukäteen polykarbonaatti kasvihuonekaasujen perustamista. Jos meillä on käytettävissämme valmiina kasvihuone, kaikki vaikeudet ovat vain valitsemalla paikka, joka sijoittaa sen sivustolle. Jos päätämme säästää rahaa, meidän on aloitettava etukäteen, koska säätiön täyttäminen ja sängyn valmistelu ja kehyksen rakentaminen vie paljon aikaa.

Seuraavassa yritämme tarkastella kaikkia kasvihuonekaasupäästöjen asentamisen näkökohtia mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Joten jos haluat, voit tehdä kaiken itsellesi ilman rahaa käsityöläisten palveluihin tai ostamasta valmiita osia.

Asennusrakenteet pohjaan

Sijainti sivustossa

Paikan valinta

Ennen asennustöiden aloittamista on tarpeen selvittää, mihin kasvihuone sijaitsee kasvien ja taimien kasvattamiseen.

Itse asiassa löytää hyvä paikka ei ole niin helppoa, koska sen on täytettävä useita vaatimuksia:

 • Rakenne kannattaa asentaa tasaiselle alueelle. Rinteiden tai laaksojen läsnäolo vaikuttaa haitallisesti maaperän tilaan, sillä tässä tapauksessa aineen sisäinen siirtyminen maaperän profiilia pitkin aktivoituu. Lisäksi onteloon asennettu kasvihuone on jatkuvasti kostutettu, mikä ei aina ole hyvä.
 • Aseta suoja on kaukana korkeista puista ja rakennuksista. Tämä johtuu tietenkin säännöllisen kattavuuden tarpeesta. Mitä enemmän valo putoaa kasvihuoneen seinille ja katolle, sitä parempi.

Onnistunut ja epäonnistunut sijoittelu

Kiinnitä huomiota! Valaistusta koskeva kysymys tulee tärkeämmäksi, jos aiot kasvattaa kasvit kauden ulkopuolella, ts. keväällä tai myöhään syksyllä. Lyhyissä päivänvalo-olosuhteissa kirjaimellisesti joka minuutti lasketaan, joten on tärkeää minimoida varjostusaika.

 • On myös suositeltavaa asentaa kasvihuonekaasut avoimeen alueeseen minimoidakseen läpiviennin riskin. Kylmän ilman virtaukset poistavat paljon lämpöenergiaa, ja sisäilman lämmittäminen on paljon vaikeampaa.
 • Asennuspaikan valinnassa on myös syytä harkita palvelun monimutkaisuutta. Jos mahdollista, suoja on sijoitettava kasteluveden lähteen välittömään läheisyyteen sekä lähellä asuin- ja liikerakennuksia. Muussa tapauksessa sinun täytyy juosta ja paljon!
 • Toinen vaihtoehto on sijoittaa rakenne suoraan talon yhden seinän lähelle. On paljon helpompi lämmittää tällainen seinän kasvihuone, koska se saa lämpöä lämmitetystä rakennuksesta.

Vihje! Koska tällaisessa asennuksessa menetämme osan läpinäkyvästä katosta, on syytä harkita lisävalaistuksen asennusta. Lisäksi johdotus on helppoa talosta.

Suunta kardinaalipisteisiin

Huolimatta yleisestä uskomuksesta kasvihuoneen asentaminen kardinaalisiin kohtiin on vain tärkeä, jos sillä on erittäin suuri koko. Vakiomallit, joiden pituus on enintään 6 m ja leveys jopa 3 m, voidaan sijoittaa paikan päällä niin kauan kuin ne eivät häiritse muiden kasvien viljelyä.

Aurinko liikkuvuuskuvio

Joitakin vinkkejä voidaan kuitenkin mainita:

 • Kasvihuoneen suuntautuminen pohjoisesta etelään mahdollistaa sen, että kasvit saavat mahdollisimman suuren auringonvalon lyhyen valopäivän aikana. Nousevan korkealla horisontin yläpuolella, aurinko paistaa yhdellä pitkällä puolella, mikä edesauttaa tehokasta fotosynteesiä.
 • Kun riittävän pitkät päivänvalot, on parempi sijoittaa rakentaminen harjulle "länsi-itä" -linjaa pitkin. Samaan aikaan auringonliikkeen aikana kasvit saavat tasaisimmat peitot.

Vihje! Kompassin suojauksen suuntaaminen on hyvä ennakoida, miten varjo liikkuu ja sijoittaa kasvit siten, että ne saavat suurimman säteilyn. Esimerkiksi alamittaiset kasvit olisi istutettava kylkeen, joka on auringon pinnalla pisin aikaa.

Kohdepisteiden suunnan valintaa tulisi tehdä sivuston suunnitteluvaiheessa. Sivun määrittämiseksi voit käyttää yksinkertaisinta matkailukompassia tai monimutkaisempia välineitä.

Asennusprosessi

Tarvitsen säätiön

Joten päätimme paikasta ja paikasta, seuraava askel on polykarbonaatti kasvihuoneiden asennus.

Ensimmäinen kysymys on peruspohjan valinta:

 • Monet ihmiset haluavat asentaa kasvihuoneita ilman säätiötä ja sijoittavat rakenteita suoraan vuoteisiin. Tämä lähestymistapa on perusteltavissa, kun asetat turvakohtaa vuosittain uuteen paikkaan tai käytät yksinkertaisia ​​elokuva- ja lanka-arkkeihin perustuvia järjestelmiä.
 • Taimien jatkuva viljely on valmistaa enemmän tai vähemmän luotettava perusta. Rakennuksen hinta nousee hieman, mutta saamme turvallisuuden ja luotettavuuden, ja mikroilmasto on paljon helpompi hallita maan päällä.

Monikomponenttiperusta pääoman rakentamiseen

Pienen kasvihuonekaasun optimaalinen muoto olisi nauha tai lohko:

 • Kaivamme kaivannon reunaa pitkin, jonka kokoonpano ja mitat vastaavat suojan parametreja. Koska kasvihuoneen massa on merkityksetön, sinun ei pitäisi mennä yli 40 cm: n korkeuteen.
 • Kaivannon pohjalla nukahdu kerros hiekkaa ja soraa jopa 10 cm paksuiseksi.
 • Asettelu lankkuja pitkin seinää, räjäyttämällä ne puiset kiilat.
 • Asennamme lujitustangot tai roskakivet muottiin - tämä vahvistaa pohjan mekaanisia ominaisuuksia.
 • Kaadetaan betonia muottiin, tiivistämällä se ilmakuplien poistamiseksi kokonaan.

Ratkaisun täydellinen kuivaus vaatii vähintään 28 päivää. Kuitenkin muotti voidaan poistaa viikon kuluttua ja 10 päivän kuluttua - aloittaa lisätyöt kasvihuonekaasujen asennuksessa ja yrittää olla alttiina tuoreelle maaperälle liian suuria kuormia.

Asennus- ja viimeistelykehys

Kuvia osista runkoon

Yksi polykarbonaattilevyjen epäilemättä eduista on se, että ne ovat melko helposti koottavia omilla käsillä.

Samalla tämä etu on tyypillistä sekä tehdasmalleille että kotitekoisille turvakoteille:

 • Kauppaan ostettu esivalmistettu kasvihuonekaasu kootaan käyttäen sarjassa olevia kiinnittimiä Pääsääntöisesti useiden kymmenien osien liittäminen teräksisten sovittimien ja pulttien avulla ei ole vaikeaa myös aloitteleville mestareille.

Vihje! Yritä puristaa liitoksia, jotta maali ei häiritse, muuten korroosioprosessi saattaa kehittyä tässä paikassa.

Laakerointi

 • Itse tehdyt suojat tekevät työstä hieman vaikeampaa. On välttämätöntä aloittaa työskentely alemman kanavan muodostamisella, joka on useimmiten melko paksu (jopa 30 mm) levyjä.
 • Laatikon kulmiin kiinnitetään pystysuorat telineet, jotka on liitetty toisiinsa pituussuuntaisilla ja poikittaisilla tankoilla.
 • Katolle käytämme joko kaaria (voivat olla sekä puisia että metalleja) tai kattotuolia. Rafter-elementit tulisi tehdä mahdollisimman kevyiksi niin, että rakenne voidaan nostaa ja kuljettaa.

Vihje! Kasvihuoneissa ylläpidetään yleensä suurta kosteutta, koska kaikki puuosat on käsiteltävä antiseptisellä kyllästyksellä estäen ennenaikaisen hajoamisen.

Valmis runkopäällyste polykarbonaattilevyt:

 • Materiaali leikataan etukäteen erityisellä tiedostolla.
 • Ihon yksityiskohdat on sijoitettava suojakerroksen ulkopuolelle. Suojakalvoon sovelletaan yleensä oikeaa paikannusta koskevia ohjeita.
 • Asettamme erikoispaneelit päihin ja suojaamme alareunaa rei'itetyllä profiililla, joka takaa esteettömän veden virtauksen.
 • Kiinnitämme polykarbonaattia käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja polymeerillä tai kumilevyllä. Optimaalinen nousu on 50-80 cm.

Polykarbonaatin leikkaaminen ja asentaminen

Vihje! Jos haluat pitää lämpimänä niin paljon kuin mahdollista, käytä erityisiä lämpölaattoja itsekierteittäviin ruuveihin. Ne estävät "kylmäsillan" muodostumisen ja korkeassa lämpötilassa jää kasvihuoneessa.

Maaperän valmistelu

Työn loppuvaihe on suojan sisäinen järjestely. Koska useimmissa tapauksissa sen mitat ovat pienet, lisävarusteita ei ole yksinkertaisesti sijoitettu. Tässä tapauksessa on välttämätöntä tarjota maaperän luonnollinen lämmitys:

 • Tontti katon alla on jaettu vuoteisiin. Pienessä kasvihuoneessa voit uhrata reittiä radien välillä, mutta tässä tapauksessa sivut on avattava.
 • Poistamme sängyn maaperän 50 cm: n syvyydelle ja taitamme ne olkapäihin. Jos valmistelu tapahtuu syksyllä, niin substraatti on jätettävä ulkopuolelle: korkealaatuinen jäädytys tappaa useimmat tuholaiset.
 • Maaperän kaivauksen jälkeen hankittujen kaivojen pohjasta sijoitetaan paksujen oksojen, lehtien, kompostin ja mätäntyneen lannan sekoittamia ohuita oksia. Kerroksen paksuuden tulisi olla korkeintaan 30 cm.
 • Pihan yläosasta täytämme maaperän maaperällä sekoittaen sitä turpeen, lannan ja muiden lannoitteiden kanssa.

Merkitse orgaaninen kuumennukseen

Vihje! Maaperän taso voidaan nostaa maanpinnan yläpuolelle 10-15 cm: llä. Sen on oltava asentamassa lisää aitoja, mutta saamme merkittävän lisäyksen substraatin lämpötilaan.

Näin valmistetuissa kasvihuoneissa voi istuttaa taimia jo kevättalvella. Maaperän kerroksen orgaanisen aineen mätäntyminen saa aikaan juuriston lämmityksen, ja läpäisevä valo läpäisee läpinäkyvän polykarbonaattivuoren, mikä auttaa pitämään riittävän korkean lämpötilan.

Jotta vältetään ylikuumeneminen ensimmäisen vakaan lämpimän päivän aikana, on välttämätöntä tuulettaa säännöllisesti. Kun yölämpötila saavuttaa 15-17 0 °, on mahdollista poistaa osa suojuksesta.

johtopäätös

Polykarbonaatti kasvihuoneen asentamiseen on useita ominaisuuksia, mutta lähes kaikki voivat selviytyä siitä. Tärkeintä tässä ei ole kiirehtiä, vaan harkitsemaan huolellisesti läpi jokaisen askeleen, koska purkautumisen jälkeen ei ole mahdollista tehdä muutoksia muotoiluun. Tämän artikkelin videossa asennusprosessi osoitetaan riittävän yksityiskohtaisesti, jotta prosessin masterointi ei aiheuta kysymyksiä.

Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen oikein

Polykarbonaattien kasvihuoneiden tärkeimmät edut ovat heidän taloutensa ja turvallisuutensa. Kevytrakenteet eivät tuhoa omistajaa, ja polykarbonaattipäällyste, toisin kuin lasia, ei voi murtaa ja tukkia maaperä sirpaleilla.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasupäästöjen tarkkailemisesta on aloitettava valitsemalla sopiva sivusto.

On optimaalinen valita kasvihuone rakennuksen aurinkoinen, suojattu tuulilta, joka sijaitsee kaukana rakennuksista, pensaista ja puista, täysin tasainen paikka. Tietenkään kukaan puutarhuri ei voi ylpeillä sellaisten erinomaisten olosuhteiden läsnäolosta, joten hänen alueensa kartoituksen jälkeen on aloitettava tulevan kasvihuoneen valitseminen siitä, mikä on.

Ensisijaisesti merkitys paikan valinnassa on auringonvalo. Jos ei ole mitään mahdollisuutta erottaa auringonpaisteeseen auringosta iltaisin auringon tasaisesti valaistu alue, suositeltavaa on antaa sellainen paikka, jossa aurinko on käytettävissä aamulla.

Puiden ja rakennusten välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 3 m. Jos tätä ehtoa ei voida täyttää, olisi parempi työntää kasvihuone rakennuksiin ja yrittää jakaa se kasveista, joissa on vahva juuristo, joka myöhemmin viivästyttää kasvihuonevalmistajien ravinnemuovit.

Jos sivusto on rinteessä ja on vaikea valita tasainen paikka siihen, kasvihuone on sijoitettava säätöön, muutoin väistämättömällä bias rakenteella mitätöi kaikki hyödyt sen käytöstä.

Maailman puolelta

Kun paikka on valittu, on aika selvittää, kuinka perustaa kasvihuone suhteessa päätepisteisiin. Pienelle rakenteelle, jonka mitat eivät ylitä 3x6 metriä, voidaan oikea orientaatio kardinaalipisteille jättää pois, koska sillä ei ole merkittävää vaikutusta satoon. Olisi järkevämpää sijoittaa sellainen kasvihuone, jossa päätypuoli vallitsevien tuulien suuntaan, vähentäen niiden vaikutusta rakenteen sisälämpötilaan.

Jos puhumme suuresta maatilasta, on tarpeen paikantaa kasvihuone paikan päällä ottaen huomioon alueen:

 • 60 asteen pohjoista leveyttä etelään sijaitsevien alueiden kohdalla kasvihuone on asennettava pohjoiseen ja etelään päin oleviin kohtiin;
 • niille alueille, jotka ovat edellä olevassa kartalla, päinvastoin, rakenteiden päät suuntautuvat länsi- ja itäosaan.

Luonnos on polykarbonaatti kasvihuoneiden pahin vihollinen. Jopa pieni 5-6 m / s tuuli pystyy poistamaan päällysteestä 5-6 astetta lämpöä. Siksi, jos rakennuksen orientaation jälkeen kardinaalipisteisiin osoittautui, että se kääntyy pitkällä osuudellaan kohti vallitsevaa tuulta, kannattaa ajatella koko rakennelman suojaamista. Metalliprofiilista tehty näyttö on osoittautunut tässä asiassa - se ei ainoastaan ​​suojaa rakennusta tuulelta vaan myös lisää lämpöä heijastuneeseen auringonvaloon.

Maaperän valmistelu

Nyt kun koko tontti on tutkittu, kasvihuoneiden sopivia sijainteja on valittu ja niiden sijainti suhteessa päätepisteisiin on määritetty, kaikista käytettävissä olevista vaihtoehdoista on valittava paikka, jossa maaperä vastaa parhaiten suunniteltua rakennetta.

Parasta kaikille kasvihuoneille sopiva hiekkapohjainen maa, jossa on syvä pohjavesipöytä.

Maaperän tyypin määrittämiseksi pieniä kaivoja kaivetaan kaikissa kasvihuoneiden rakentamisessa oletettavilla alueilla. Reikä on pystysuora kuoppa, jonka koko on noin 70 x 70 cm ja ulottuu 1 m 20 cm maan päähän. Jos kourallinen maaperä, joka on otettu reiästä, ei halua ryöstää käsiän alkeelliseen valjaaseen tai palloon, niin kaikki on kunnossa, voit asentaa kasvihuoneen tähän paikkaan. Muussa tapauksessa sinun on tarkistettava seuraava kasvihuoneen tila tai, jos sitä ei ole, sinun on ryhdyttävä korjaaviin toimenpiteisiin ennen kasvihuoneen asennusta.

Samanaikaisesti maaperän tutkimisen kanssa on tarpeen tarkistaa, kerääntyykö vettä kaivettujen reikien pohjaan. Riippumatta maaperätyypistä veden ilmaantuminen merkitsee vain yhtä asiaa - kasvihuoneessa on lisäksi tarpeen rakentaa vedenpoistoa, muuten pohjavesi riistää kaikki puutarhuri hyödylliset ponnistelut.

Jos koko alueelle ei ole löytynyt sopivaa paikkaa, valitaan kuivin alue, jotta vältetään työläs kuivatusmenetelmä niin pitkälle kuin mahdollista. Tällä alueella he kaivaavat oikaa, noin 70 cm syvältä, jonka pohja on täynnä 10 cm: n murskattua kiviä, jonka jälkeen kaadetaan 40 cm paksua hiekkakerrosta, jäljellä olevaan tilaan levitetään hedelmällistä maata.

Suunnittelun valinta

Vain nyt, kun polykarbonaatin kasvihuoneen paikka määritetään, puutarhasta sen kokoon, ominaisuuksiin ja tarpeisiin lähtien, on mahdollista valita sopivin muotoilu. Perussääntö täällä on yksi: mitä enemmän liitäntäelementtejä kehys sisältää, sitä vähemmän luotettava on, mutta sitä helpompi on kuljettaa sitä.

Kehyksen materiaali valitaan kasvihuoneen toiminnallisen tarkoituksen perusteella. Onko se kausittaista kasvihuonekaasua, jonka tärkein etu on kokoonpanon helppous ja liikkumisvapaus yhdestä paikasta toiseen tai perusrakenteen rakentaminen, on tarkoitus olla - nämä ovat näkökohtia, joiden pitäisi pyrkiä valitsemaan luotettava, kustannustehokas ja kätevä materiaali kehykseen.

Säätiön valinta

Polykarbonaattien kasvihuoneiden kiistaton etu on se, että ne sopivat yhtä hyvin käytettäväksi kausiluonteisena kasvihuoneena, vaaleana ympäri vuoden kasvihuoneessa ja luoda pysyvä perusrakenne kaupalliseen käyttöön.

Tehdään kasvihuonekaasupäästöjä koskevien vaatimusten perusteella yksi vaihtoehto säätiölle.

Ilman säätiötä

Tämä vaihtoehto soveltuu vain kevät-kesäkaudella käytettäviin kausittaisiin kasvihuoneisiin, joita ei ole suunniteltu talviaikaan.

etuja:

 • alhaiset kustannukset;
 • kyky siirtää kasvihuone paikoilta paikoilleen, jolloin vältetään maaperän kehittyminen.

haittoja:

 • heikko vakaus, voimakas tuulenpuuska voi lakaista rakenteen ja pilata sen;
 • lämpöhäviö: polykarbonaatin suora kosketus maaperään johtaa jopa 10%: n lämpöhäviöihin;
 • tuholaiset ja rikkaruohot voivat turvallisesti käydä kasvihuoneessa ilman säätiötä.

Kasvavan kasvihuoneen vakauden lisäämiseksi voit kaivattaa jalat maahan - jatka tukia ja kevyesti prikopat kasvihuonekaarta ympäröimällä, levitä polykarbonaattia levyt 3-5 cm.

Kasvihuoneen käyttöiän lisäämiseksi on suositeltavaa käsitellä kaikki bitumilla kosketuksiin joutuvat elementit kosketuksiin maan kanssa.

Dot-säätiö

Hieman parannettu asennusvaihtoehto, mikä merkitsee kaivamista maanpohjelmiin, kantoihin tai paksuun puuhun vain niissä paikoissa, joissa kasvihuoneen tuet ovat. Rakennuskulman avulla tukipilarit kiinnitetään tällaiseen säätöön, mikä lisää välittömästi rakenteen lujuutta ja vakautta. Suuremman lujuuden vuoksi puu voidaan kiinnittää kasvihuoneen kehän ympärillä olevaan pisteeseen, mutta se ei ratkaise jyrsijöiden, tuholaisten ja lämpöhäviöiden ongelmaa.

Strip-säätiö

Tällainen säätiö on hyvä ratkaisu monivuotisille kasvihuoneille, puutarhuri voi valita toteutusvaihtoehton, joka perustuu hänen tarpeisiinsa, rakennustyökseen ja budjettiin. Yksi kasvihuoneen asentamisesta säätiölle on se, että jalustan ansiosta on mahdollista järjestää korkeat sängyt sisätiloihin.

Puun pohja

Edullinen ja helppo valmistaa, telineitä voidaan tarvittaessa siirtää toiseen paikkaan. Tämän ratkaisun haitta on sen hauraus. Alustan asentamiseksi on kaivettu noin 20 cm leveä kaivanto kasvihuoneen ympärille, pohja ja seinät peitetään katemateriaalilla, 12x12 cm: n palkki, joka on kyllästetty vettähylkivällä aineella, se on kääritty katemateriaaliin ja vapaa tila peitetään maan päällä. Kiinnitä säätiön kulmat ja rakennat kulmat kiinni kasvihuoneen kehyksestä.

Lohkojen perusta

Tällainen säätöversio tarjoaa hyvän vedenpitävyyden. Tehdäkseen ne kaivaavat kaivannon noin 25 cm leveän kasvihuoneen ympärille, syvälle alas maanpinnan jäädyttämiseen. Pohjaan kaadetaan 10 cm: n soraa oleva kerros. Betoni kaadetaan ylhäältä ja siihen asti, kunnes se jäätyy, on asennettu onttoja lohkoja. Pysty- ja vaakakulmat vedetään ulos ja yläsuihku kaadetaan toisella betonikerroksella. Ne tasoittavat pohjan, antavat betonin kovettua ja sen jälkeen kasvihuonekehys on kiinnitetty siihen.

Betonin perusta

Se eroaa edellisestä versiosta, koska hiekkakerros on pinottu soratyynyn päälle niin, että se ei pääse 20 cm: n korkeuteen. Muotti on tehty vähintään 20 cm maanpinnan yläpuolelle, vahvistusverkko asetetaan ja se kaadetaan betonilla. Kun se kuivuu, muotti poistetaan ja kehys kiinnitetään valmiiseen pohjaan.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen kokoonpano

Riippuen siitä, minkä puutarhaverho on valinnut, rakenteellisten elementtien kokoonpano voi poiketa toisistaan. Polykarbonaattivalmistajalta valmistetut kasvihuoneet tarjoavat ohjeita, joiden yksinkertainen noudattaminen tuottaa mahdollisimman suuren hyödyn tuotteen toiminnasta.

Riippumattomasti keksineen ja kehitetyn kehyksen kokoaminen riippuu täysin puutarhan kekseliästä, taidosta ja kokemuksesta.

Yleensä sopii melkein kaikenlaisiin kasvihuoneisiin, joten voimme harkita suositusta ensin kokoamaan päätykoneita. Toinen vaihe riippuu erityisistä olosuhteista - joskus on järkevämpää päällystää polykarbonaattia välittömästi ja sitten edetä koko kehyksen kokoonpanoon ja joskus järkevämpi ratkaisu olisi koko kehyksen kerääminen kokonaan ennen pinnoituksen tekemistä.

Kehyksen kiinnittäminen säätöön riippuu myös kasvihuoneen suunnittelusta. Tämä on joko täydellinen kokoonpano kehyksestä ja sen kiinnitys valmiiseen pohjaan tai vaiheittainen kiinnitys: ensin päät, sitten kaaret ja lopuksi pitkittäiset liitäntäelementit.

Polykarbonaattivaippa

Ostaa polykarbonaattia, valitaan paremmin 4 mm: n paksulla ja uudemmalla levyllä. Päällysteen säilyvyysaika on vähintään 10 vuotta. Halvempi vaihtoehto ulkokäyttöön ei ole hyvä.

On suositeltavaa kiinnittää kasvihuoneita polykarbonaattia 10 asteen lämpötilassa nollan yläpuolella. Tämä johtuu siitä, että tällaisissa olosuhteissa polykarbonaatti on riittävän muovinen kattamaan kaareva runko koko levyn kanssa, eikä se hajoa, kuten pakkasella, eikä laajentua, kuten korkeammassa lämpötilassa.

Polykarbonaatin kiinnitysarkit kehykseen on tarpeen varmistaa, että suojakalvo on rakenteen ulkopuolella. Asennuksen jälkeen se on poistettava, muutoin se saattaa käyttäytyä arvaamattomasti auringon alla.

Polykarbonaatin kiinnittäminen päätyosiin on helpompaa kiinnittää ensin kehyselementteihin ja leikata vain ulkonevat reunat kuin leikata ääriviiva etukäteen.

Tehtaan kasvihuoneiden kanssa toimitetaan yleensä kiinnittimiä, päättäen kysymys siitä, miten polykarbonaattia asennetaan runkoon. Voit käyttää itsekierteittäviä ruuveja tai puuruuvia, välttämättä aluslevyillä tai hankkia erikoisvarusteita muoville itse tehtyjen rakenteiden pinnoittamiseksi.

Polykarbonaattilevyjen liitoksissa 10 cm päällekkäin tai yhdistää ne erityisellä telakointiprofiililla.

On tärkeää varmistaa, että iho on tiukka, ilman aukkoja kehyksen vieressä. Voit tehdä tämän käyttämällä ostettua tiivistysprofiilia tai kustannusta kaksipuolisella teippillä. Puutarhan on päätettävä itse, mikä on hänelle tärkeämpää: säästää rakennetta tai palauttaa kasvihuoneen maksimitehoa.

Jos kasvihuone pysyy talvella paikan päällä, sen kaaret on ripustettava 40 x 40 baarilla ja ei saa kertyä lunta rakenteen katolle. Muutoin polykarbonaatti voi halkeilla kylmän ja stressin vaikutuksen alaisena.