Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Miksi perustetaan puu-talon uuni

Säätiö tarvitsee pääasiassa tiiliuunia. Metallit eivät ole niin raskaita ja useimmissa tapauksissa asennetaan ilman perustusta.

Mutta puutaloilla on lisääntynyt tulipalovaara ja suunnittelu uunin rakentamisesta, he päättävät etukäteen, mitä säätiö on.

Säätiön tarpeellisuus johtuu kahdesta tekijästä:

 • Rakenteen painava paino ja sen vetäytyminen ja muodonmuutos;
 • Vaatimus suojata materiaaleja kosteudelta ja joutua aggressiiviseen ulkoiseen ympäristöön.

Lämmitys-keittorakenteen pohja voidaan rakentaa talon rakentamisvaiheeseen ja valmiiseen, toimivaan rakennukseen.

Ensimmäinen vaihtoehto on menestys: sen avulla voit välttää työskentelyä lattian purkamisessa ja kellarin kaivamisessa.

Sijainnin valitseminen

Uuni on palovaarallinen muotoilu, joten valittaessa paikkaa ohjaavat seuraavat säännöt.

Jos talo on asennettu laattojen pohjalle, valitse sopiva paikka.

On toivottavaa rakentaa uuni rakennuksen sisäseiniin niin, että tulipesä on kohti ulostuloa katua kohti.

Käytetyllä rakenteella he valitsevat sellaisen paikan, jossa heidän ei tarvitse irrottaa ja purkaa lokit ja kattotuolit.

Lämmitysrakenteiden sijoittamista koskevia sääntöjä säännellään yhteisyrityksen 7.13130 ​​5 lausekkeella.

Rakennusten ja uunien perustukset eivät ole yhteydessä toisiinsa. Niiden välille tarvitaan vähintään 5 cm leveä aukko. Etäisyys johtuu mahdollisista maaliikkeistä. Vaatimusta ei sovelleta betoniperustuksiin.

Rikki on täynnä palonkestäviä materiaaleja: hiekkaa, kuonaa, laajennettua savea.

Kiukaan pohjan yläpinnan on oltava vähintään 15 cm alustan alapinnan yläpuolella.

Pohjan paikka ja tyyppi riippuvat maaperän tyypistä ja kantavuudesta. Anna helpon pääsyn savupiippuun. Se on rakennettu kannujen väliin.

Tyypit säätiöt

Talonrakentamisen yhteydessä on parasta rakentaa perustus, joka on rakennettu yhteen rakennuksen seinistä. Tehtävä suoritetaan usealla eri tavalla.

Jos talo on asennettu liuskajohtoon, laajennus tehdään lämmitysrakenteen kohdalla. Se on betonilaatta, jonka paksuus on sama kuin nauha. Molemmat pohjat on yhdistettävä toisiinsa vahvistamalla tankoja. Jos muuraus tehdään jo käytössä olevalle rakennukselle, käytä parhaiten alla olevia menetelmiä.

Nauhalle kiinnitä muotti ja kaada kaksi levyä, joiden ylempi taso on 10 cm nauhan yläpuolella. Anna 5 cm: n laajeneminen kehän (reunan) ympäri. Tämä vähentää sileyttä. Tukien päälle pinoa uuni, johon tela on asennettu.

Koska ei ole mahdollisuutta nostaa uunin perustusta nauhan tason yläpuolelle, ne käyttävät LSW: n restauroinnin tekniikkaa.

Valitussa paikassa nauhan molemmille puolille reiät porataan 10-12 cm: n syvyydellä. Täytä levyt ja liitä ne nauhan avulla kirjanmerkkiin vahvistusreikiin. Tässä tapauksessa molemmat alustat ovat samaa korkeutta.

Jos talon perustus on pylväskohtainen, perustus on pystytetty laattoina. Tehtävä suoritetaan rakennuksessa ja käytössä olevassa rakennuksessa.

Käytettyjen materiaalien lajit eroavat seuraavista syistä:

Mitä materiaaleja tarvitaan

Jotta rakentaa kivi perusta edellyttää:

 • Lautanen levyt ja puutavarat;
 • Karkea kivi;
 • Merkkisementti ei ole alempi kuin M400;
 • hiekka;
 • kattohuopa;
 • Keskimmäisen jakeen tai murskatun kiven.

Teräsbetonipohja, joka on pystytetty käyttäen:

Tarvitaan myös puutavaraa. Se ei ole tarpeen tiilen perustuksiin. Tässä tapauksessa sinun on valittava oikea tiili. Ne ostavat punaisia, kestäviä ilman siruja ja halkeamia. Tällaiset perustukset tehdään pienikokoisille rakenteille (enintään 250 kg).

Rakenna prosessi

Rakentaminen säätiön samanaikaisesti rakentamalla talon pohja, kukaan ei aiheuta vaikeuksia. Vaikeinta on asentaa uuni valmiiseen rakenteeseen. Jotta tehtävän suorittaminen olisi oikein, ne ohjataan annetulla ohjeella.

Määritä uunin sijainti ja mitat.

Tee merkkiin perustuen tiedot. Sen tulisi ylittää uunin koko molemmin puolin. Jos hiekka vallitsee maaperässä - 5 cm, pudotus maaperä - 10 cm.

Aloita kaivaminen merkinnän mukaisesti. Muodosta neliö tai suorakaiteen muotoinen kuoppa tasaisella pohjalla ja seinillä. Optimaalinen syvyys on 0,5-0,8 m. Kovaa ilmasto-olosuhteita rakentamisen alueella tarvitsevat kellarineristyksen, kuopan syvyyttä lisäävät eristeen paksuus. Useimmiten se on vaahto, jonka paksuus on 5 tai 10 cm.

Rakentamispaikan pohjavesien korkea taso vaatii 30-40 cm paksuista murskattua kipinöinti- ja pehmustekerrosta, kiviä on tiivistettävä kerroksittain 10-15 cm: n välein, muissa tapauksissa 20 cm murskattua kiveä riittää.

Kiviin asetetaan Ruberoid-verkkoja 10-15 cm päällekkäin.

Sisällä kaivo on asennettu muottiin.

Lujitustangoista yhdistä kaksi verkkoa, joiden verkko on 15 × 15 cm ja liitä ne kestävämpiin pystysuoreihin tiloihin.

Asenna vahvistusverkko muottiin.

Aloita kaatamalla betonia, joka suoritetaan kerroksittain. Jokainen kerros tiivistetään.

Uunin pohjatason sääntö tai tasolevy.

Pile-vaihtoehto

Joskus betonilaatta on helpompi asentaa paaluille kuin kaataa maahan. Molemmat vaihtoehdot ovat monimutkaisia. Mutta ensimmäisessä tapauksessa säätiö tulee olemaan kalliimpi, koska tarvikkeiden rakentamiseen tarvitaan materiaalia. Se voi olla betoni tai tiilipylväät, ruuvipallot.

Tukit kaadetaan itsenäisesti, käyttäen suurikokoisia metalliputkia muodoltaan. Yksittäiset pylväät asetetaan syvyyteen maaperän jäätymispisteen alapuolelle 20-30 cm.

Katso lisää videoita:

Pallojen yläpäät on sijoitettava samaan vaakatasoon. Kannatustyön loppuvaiheessa laatta asennetaan niin paksuiseksi, että se kestää uunin arvioidun painon. Kaikki edellä mainitut säännöt auttavat luomaan vankan perustan.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Teknologia tiiliseinän rakentamiseksi ilman säätiötä

Pienet tiilet ilman säätiötä ovat mahtavia maatiloja tai tilapäisiä taloja, varsinkin jos rakennus on valmis eikä ole mahdollista perustaa uunin perustaa. Voit asentaa vauvauuni tavalliselle lattialle, jopa puinen, jos se on valmistettu riittävän paksuista levyistä. Se on varustettu valurautaa sisältävällä keittolevyllä, jota voidaan käyttää paitsi lämmitykseen myös kypsentämiseen. Samanaikaisesti tämä toimiva yksikkö on kätevämpi kuin teräsuunit, koska se lämmittää lämpöä kevyesti ja se voi kerääntyä riittävästi (vaatii vähemmän polttopuuta).

Uunin perustalle ei ole aina mahdollista jakaa tilaa, mutta on olemassa vaihtoehtoja uuneille, joissa säätöä ei tarvita.

Monet jo rakennettujen kesämökkien omistajat eivät uskalla pystyttää tällaista yksikköä, koska he eivät halunneet rakentaa perustan uunille. Tällaisessa tilanteessa voit rakentaa pienikokoisen tiilen uunin ilman säätiötä.

Työssä tarvittavat materiaalit, komponentit ja työkalut

Tässä millaisia ​​materiaaleja tarvitaan tämäntyyppisen standardin mukaisen tiilimuovin valmistukseen:

 • uunin tiili (punainen): 60 kpl;
 • kamelia tiili: 37 kpl;
 • savipohjainen laasti: 20 l.

Työkalu uunin asettamiseen.

 • tulipesän ja puhalluksen ovet;
 • arina tai kiinteä arina;
 • läppä;
 • valurautainen uuni polttimilla.

Ohjatun toiminnon arsenalissa pitäisi olla seuraavat työkalut:

 • rakennustaso ja nousu;
 • sääntö;
 • hankauslaite (työkalu laastin levittämiseen ja tasoittamiseen);
 • vasara pick (tämä työkalu on kätevä leikata tiili);

Tarvitset mittanauhan tai taittomittarin.

Rakentamisprosessi

Joten, perustan uunin vuoksi pieni paino ei ole tarpeen rakentaa, mutta sillä on oltava perusta. Se toteutetaan yksinkertaisesti:

 1. Lattialle leviää materiaalia, jonka koko on 78 x 53 cm. Vedeneristysmateriaali, lasiosa tai tavallisesta polyeteenistä valmistettu kalvo ovat sopivia.
 2. Seuraavaksi kaadetaan hyvin kuivattua hiekkaa ja tasoitetaan niin, että saadaan 1 cm: n paksuinen kerros.
 3. 12 tiilet (ensimmäinen krs) asetetaan hiekkalaatikkoon ilman kiinnitystä, jonka yläpinnat on asetettava tasolta, joka on tarkasti vaakasuorassa asennossa.

Toinen menetelmä ilman tiilirakenteiden rakentamista varten ei ole miltei erilainen kuin perinteinen tekniikka:

Uunin asento ilman perustusta.

 1. Puhaltimen ovi (tuhkakammiot) on asennettu ohut kerros savi laasti, esipihdit kostutetulla johdolla tai asbestipahvilla. Kaksi sivua, ovi on kiinnitetty kahdella tiilellä ja jatka sitten toisen rivin jäljellä olevien tiilien asettamista.
 2. Kolmas rivi, toisin kuin kaksi ensimmäistä, olisi sijoitettava tulisijalta. Kun se on valmis, on tarpeen estää tuhkan kantta arinalla.
 3. Neljännessä rivissä tiilet on sijoitettava lusikoihin (pitkät sivupinnat), kun taas savupakoputkessa on asennettava jalusta sisemmän väliseinän tukemiseksi. Uunin takana tiili on asetettava ilman laastia ja hieman ulkoneva.
 4. Aseta sitten tulipesän luukku eteenpäin useita kertoja asbestijohdolla (ovi ei saa jäädä kiinni). Se on kiinnitetty lanka. 5. ja 6. krs: n asettamisen aikana palo-ovi voidaan tukea kahdella tiellä.
 5. Viidennessä rivissä tiilet asetetaan tavalliseen tapaan - sängyssä (tasainen) ja kuudennella rivillä - taas lusikoilla. 6 riviä jälkeen savupiippu hierotaan kostealla liinalla.
 6. Rivin numero 7 on aloitettava kolme neljäsosaa - tämä antaa mahdollisuuden yhdistää sen seuraavaan riviin. Tiilet asetetaan sängylle, paitsi kaksi takana, ne on laitettava lusikoihin.
 7. Kahdeksannessa rivissä uunin ovia päällekkäiset etusuulakkeet on vinosti leikattava siten, että kulmikkaat kasvot lepäävät tulipesän päälle. Tämän suunnitelman avulla on mahdollista ihailla liekkiä, pitää ovi auki - tulipalo kääntyy keittolevyn keskelle.
 8. Rivi numero 9 tulisi hieman siirtää takaisin. Jos näin ei tehdä, raskaaseen uunin ovi avoimessa asennossa voi olla suurempi kuin sen rungossa olevat tiilet ja kaataa ne. Ennen kuin asennat kuumalevyn tiiliin, sinun on asetettava märkä asbestisarja sen alle. Kiitos hänelle, uunin ja lohkojen välinen kuilu on läpäisemätöntä savua.
Uunin rivien asettaminen.

Laattoja ei saa sijoittaa mutausliuokseen, koska saven ja valuraudan lämpölaajenemiskertoimet vaihtelevat suuresti.

 1. Kymmenennen rivin leviäminen, sinun on muodostettava savupiippu, jonka asteittainen laajeneminen uunin suuntaan. Jos uuniin asennetaan uuniin (suutintyypille) asennettu savupiippu, sen on oltava kevytrakenteinen, eli se on valmistettava teräsputkesta. Jos käyttäjä haluaa rakentaa tiilipihneitä, hänet olisi lisättävä (perustuen lattian takaseinään, ei sen päälle).
 2. Yli 11 riviä laita venttiili. Aukkojen ja lohkojen väliset raot suljetaan savipintaisella asbestisarjalla.
 3. Uunin ja teräksen savupiippu on yhdistetty putkiosalla, joka työnnetään nelikulmioon. Jos putki siirtyy, rakenna tiililattiat kolmeen riviin. Tämän jälkeen sinun on poistettava niin sanotut karkotusjätteet ja poistettava savupiipun kosteudesta ja roskista, jotka olivat siellä rakentamisen aikana.
 4. Liesi on lähes valmis. Sen on edelleen peitettävä ulkopuolelta kalkin liuoksella, joka lisätään sinistä ja maitoa (estää keltaisen ulkonäön) ja ympäröi ympäryslaatta, joka pitää hiekkapohjaa ihottumasta. Yleensä koko työ, vaikka ei olekaan muurarin taitoja, kestää vain yhden päivän.

Uuni kuivuu noin 2 viikkoa, ja tulipesän ovien ja uunin on oltava auki. Ensimmäinen sytytys on parhaiten paperilla tai puuhakkeilla.

Jos aloitat välittömästi polttopuun, jolla ei ole aikaa kuivua kokonaan, liuos voi halkeilla terävän lämpötilaeron vuoksi.

Tämä tilanne on erittäin epätoivottava, koska ilma kulkee halkeamien läpi uuniin ja uuni muuttuu erittäin epätaloudelliseksi. Myös tietyissä olosuhteissa savu saattaa tunkeutua huoneeseen.

Onko kiukaan perustetta?

* Ajattele itseäsi, päätä itse, onko sinulla vai ei

Kuinka täällä he laskivat aivan oikein - noin 1000 tiiliä, noin 4 tonnia.

: Ja tässä on kysymys - ehkä helvetti sen kanssa säätiöön? Aseta palkkeihin paksut levyt, kateaineita niihin ja niin oikea ja maata. No, ehkä jopa tehdä sementtiä. Tai toinen vaihtoehto - lisätä ylimääräinen palkki tai kaksi, muodossa tukea. Mitä luulet selviytyäkseen? Enkä todellakaan halua liittyä maanrakennustöihin, antaa betonia jne.

Liesi rakentaa 2-3 vuotta? Sitten ei sotkea. Mutta kylissämme, yhden viikon aikana, talonpoika itse rakensi perustan uunalle 1,5 metriä, haudattiin betoniin, ja hän vaipuisi itse betonia.
Ja ajattelu selviää, ei - ei kiinnosta. Ensinnäkin se kestää, ja sitten palkki podgnet - ja liesi putoaa. Vain aluksi hengität sulatettu kattopinta pitkäksi ja kovaksi.

Hitto, jotta nämä innovaattorit yrittäisivät tehdä rakentamisen. Epäpuhdas luudan ajaa.

Voit tehdä mitä haluat, vain ajattele, mitä tapahtuu, jos säästöjen säästämisen takia uuni putoaa, talo polttaa. No, samoin pari taloa naapureita.

Ei, että tämä asia säästää sitä.

Todella tehty kaikki nopeammin kuin miltä se näyttää. Aloitin myös muuttaa lattiat keittiössä. Ja se meni - sinun täytyy kaivaa kellari? Se on välttämätöntä! Jos jätevesiä 200 l haudata tarpeelliseksi? Se on välttämätöntä. Sitten sataa. Viemäröinti tapolla pitäisi tehdä? Mutta todella, viikonloppuisin (!) Yksin, vietin noin puolitoista kuukautta. Jos prikaati toimii, se on vielä nopeampaa. Mutta nyt kuivana kellarissa olen rauhallinen. Ja siellä on jos laittaa olutta :)))

Tiiliuuni ilman perustusta

Teknologia tiiliseinän rakentamiseksi ilman säätiötä

Pienet tiilet ilman säätiötä ovat mahtavia maatiloja tai tilapäisiä taloja, varsinkin jos rakennus on valmis eikä ole mahdollista perustaa uunin perustaa. Voit asentaa vauvauuni tavalliselle lattialle, jopa puinen, jos se on valmistettu riittävän paksuista levyistä. Se on varustettu valurautaa sisältävällä keittolevyllä, jota voidaan käyttää paitsi lämmitykseen myös kypsentämiseen. Samanaikaisesti tämä toimiva yksikkö on kätevämpi kuin teräsuunit, koska se lämmittää lämpöä kevyesti ja se voi kerääntyä riittävästi (vaatii vähemmän polttopuuta).

Uunin perustalle ei ole aina mahdollista jakaa tilaa, mutta on olemassa vaihtoehtoja uuneille, joissa säätöä ei tarvita.

Monet jo rakennettujen kesämökkien omistajat eivät uskalla pystyttää tällaista yksikköä, koska he eivät halunneet rakentaa perustan uunille. Tällaisessa tilanteessa voit rakentaa pienikokoisen tiilen uunin ilman säätiötä.

Työssä tarvittavat materiaalit, komponentit ja työkalut

Tässä millaisia ​​materiaaleja tarvitaan tämäntyyppisen standardin mukaisen tiilimuovin valmistukseen:

 • uunin tiili (punainen): 60 kpl;
 • kamelia tiili: 37 kpl;
 • savipohjainen laasti: 20 l.

Työkalu uunin asettamiseen.

 • tulipesän ja puhalluksen ovet;
 • arina tai kiinteä arina;
 • läppä;
 • valurautainen uuni polttimilla.

Ohjatun toiminnon arsenalissa pitäisi olla seuraavat työkalut:

 • rakennustaso ja nousu;
 • sääntö;
 • hankauslaite (työkalu laastin levittämiseen ja tasoittamiseen);
 • vasara pick (tämä työkalu on kätevä leikata tiili);

Tarvitset mittanauhan tai taittomittarin.

Rakentamisprosessi

Joten, perustan uunin vuoksi pieni paino ei ole tarpeen rakentaa, mutta sillä on oltava perusta. Se toteutetaan yksinkertaisesti:

 1. Lattialle leviää materiaalia, jonka koko on 78 x 53 cm. Vedeneristysmateriaali, lasiosa tai tavallisesta polyeteenistä valmistettu kalvo ovat sopivia.
 2. Seuraavaksi kaadetaan hyvin kuivattua hiekkaa ja tasoitetaan niin, että saadaan 1 cm: n paksuinen kerros.
 3. 12 tiilet (ensimmäinen krs) asetetaan hiekkalaatikkoon ilman kiinnitystä, jonka yläpinnat on asetettava tasolta, joka on tarkasti vaakasuorassa asennossa.

Toinen menetelmä ilman tiilirakenteiden rakentamista varten ei ole miltei erilainen kuin perinteinen tekniikka:

Uunin asento ilman perustusta.

 1. Puhaltimen ovi (tuhkakammiot) on asennettu ohut kerros savi laasti, esipihdit kostutetulla johdolla tai asbestipahvilla. Kaksi sivua, ovi on kiinnitetty kahdella tiilellä ja jatka sitten toisen rivin jäljellä olevien tiilien asettamista.
 2. Kolmas rivi, toisin kuin kaksi ensimmäistä, olisi sijoitettava tulisijalta. Kun se on valmis, on tarpeen estää tuhkan kantta arinalla.
 3. Neljännessä rivissä tiilet on sijoitettava lusikoihin (pitkät sivupinnat), kun taas savupakoputkessa on asennettava jalusta sisemmän väliseinän tukemiseksi. Uunin takana tiili on asetettava ilman laastia ja hieman ulkoneva.
 4. Aseta sitten tulipesän luukku eteenpäin useita kertoja asbestijohdolla (ovi ei saa jäädä kiinni). Se on kiinnitetty lanka. 5. ja 6. krs: n asettamisen aikana palo-ovi voidaan tukea kahdella tiellä.
 5. Viidennessä rivissä tiilet asetetaan tavalliseen tapaan - sängyssä (tasainen) ja kuudennella rivillä - taas lusikoilla. 6 riviä jälkeen savupiippu hierotaan kostealla liinalla.
 6. Rivin numero 7 on aloitettava kolme neljäsosaa - tämä antaa mahdollisuuden yhdistää sen seuraavaan riviin. Tiilet asetetaan sängylle, paitsi kaksi takana, ne on laitettava lusikoihin.
 7. Kahdeksannessa rivissä uunin ovia päällekkäiset etusuulakkeet on vinosti leikattava siten, että kulmikkaat kasvot lepäävät tulipesän päälle. Tämän suunnitelman avulla on mahdollista ihailla liekkiä, pitää ovi auki - tulipalo kääntyy keittolevyn keskelle.
 8. Rivi numero 9 tulisi hieman siirtää takaisin. Jos näin ei tehdä, raskaaseen uunin ovi avoimessa asennossa voi olla suurempi kuin sen rungossa olevat tiilet ja kaataa ne. Ennen kuin asennat kuumalevyn tiiliin, sinun on asetettava märkä asbestisarja sen alle. Kiitos hänelle, uunin ja lohkojen välinen kuilu on läpäisemätöntä savua.

Uunin rivien asettaminen.

Laattoja ei saa sijoittaa mutausliuokseen, koska saven ja valuraudan lämpölaajenemiskertoimet vaihtelevat suuresti.

 1. Kymmenennen rivin leviäminen, sinun on muodostettava savupiippu, jonka asteittainen laajeneminen uunin suuntaan. Jos uuniin asennetaan uuniin (suutintyypille) asennettu savupiippu, sen on oltava kevytrakenteinen, eli se on valmistettava teräsputkesta. Jos käyttäjä haluaa rakentaa tiilipihneitä, hänet olisi lisättävä (perustuen lattian takaseinään, ei sen päälle).
 2. Yli 11 riviä laita venttiili. Aukkojen ja lohkojen väliset raot suljetaan savipintaisella asbestisarjalla.
 3. Uunin ja teräksen savupiippu on yhdistetty putkiosalla, joka työnnetään nelikulmioon. Jos putki siirtyy, rakenna tiililattiat kolmeen riviin. Tämän jälkeen sinun on poistettava niin sanotut karkotusjätteet ja poistettava savupiipun kosteudesta ja roskista, jotka olivat siellä rakentamisen aikana.
 4. Liesi on lähes valmis. Sen on edelleen peitettävä ulkopuolelta kalkin liuoksella, joka lisätään sinistä ja maitoa (estää keltaisen ulkonäön) ja ympäröi ympäryslaatta, joka pitää hiekkapohjaa ihottumasta. Yleensä koko työ, vaikka ei olekaan muurarin taitoja, kestää vain yhden päivän.

Uuni kuivuu noin 2 viikkoa, ja tulipesän ovien ja uunin on oltava auki. Ensimmäinen sytytys on parhaiten paperilla tai puuhakkeilla.

Jos aloitat välittömästi polttopuun, jolla ei ole aikaa kuivua kokonaan, liuos voi halkeilla terävän lämpötilaeron vuoksi.

Tämä tilanne on erittäin epätoivottava, koska ilma kulkee halkeamien läpi uuniin ja uuni muuttuu erittäin epätaloudelliseksi. Myös tietyissä olosuhteissa savu saattaa tunkeutua huoneeseen.

Kuinka perustaa uuni

Kuinka perustaa uuni, pidämme tänään yksityiskohtaisesti. Tiilen uunin perustuksen on täytettävä tietyt parametrit.

Rakenteen paino ja sen mitat ovat tässä tärkeitä. Tärkeää on myös pohjaveden läheisyys. Kaikki nämä hetket on otettava huomioon. Kaikki voidaan tehdä täysin itsenäisesti ja tämä on tae laadusta. Alla on oppaat eri asennusvaihtoehdoista.

Tehdään säätiö uunin alla

Teiden uunin perustaminen ei ole vaikeaa, ensin täytyy selvittää rakenteen koko paino ja sitten tehdä oikeat laskelmat. Lämpötila-ala perustuu liesiin, kun otetaan huomioon märkä ympäristö. Joten tässä on tarpeen tehdä säätiö 20% syvemmälle ja tehdä hyvä vedeneristys.

Kuinka lasketaan tiiliseinän pohja

Pohjan syvyys, leveys ja pituus riippuvat suoraan rakenteen ja painon mitoista.

Varoitus: Karkea estimaatti tällaisesta indikaattorista edellyttää, että kuutiometrin tiilimuuraus nousee noin 1350 kilogrammaan.

 • Nämä luvut sisältävät jo laastin painon, jota käytetään sinetöidä pystysuorat ja horisontaaliset saumat sekä itse tiili. Jos uunin rakenne ei kestä yli seitsemänsataa ja viisikymmentä kiloa, sinun ei tarvitse välttämättä rakentaa erillistä säätiötä. Tyypillisesti tällaisten pienten uunien rakentaminen vaatii enintään kaksisataa tiiliä. Niiden pohjana otan asbestipinnan, joka on asennettu savi ratkaisuun ja yksinkertaisen metallilevyn päälle.
 • Uunin perustan kädet tulisi olla maaperän jäädyttämisen alapuolella. On sanottava, että eri alueilla tämä lankku on oma. Tämän jälkeen maaperän kausiluonteisuuden vaikutus loppurakenteeseen on mahdollista välttää, sillä sen alapuolella on laadullinen, keinotekoinen perustus.

Suorituskykyä koskevat säännöt

Tiilikattila, jossa ei ole perustusta, ei kestä, se on tehtävä luotettavasti ja perusteellisesti.

Seuraavassa on joitain vaiheita:

 • Työ on aloitettava kuopalla. sen ulkonäön jälkeen on syytä suorittaa pohjan perusteellinen kohdistaminen ja kerros kerros ja hiekka.
 • Tampingin jälkeen pohja on järjestetty. kun taas murskattua kiveä käytetään, mutta myös rikki tiiliä. Tällöin koko pohja on täytettävä nestemäisellä sementtiseoksella;
 • On aika aloittaa roskakivet tai kiinteät tiilet. Loppujen lopuksi tässä muurauksessa käytetään täsmälleen kiinteää materiaalia, onttoa ei voida käyttää. Kaikkien rivien on oltava tasainen ja tämä on varmistettava rakennustasolla. On myös mahdotonta sallia ilmaa munimessa;
 • Älä unohda tarvetta kaistaleiden ompeluun. Ulompi rivi asetetaan sementtilaastille lapaluun alla ja sisäraja asetetaan. Välittömästi sinun on kohdistettava ylempi taso, teemme tämän vain ratkaisulla. Tämän seurauksena pinnan on oltava täysin horisontaalinen, joten kaikkien töiden suorittamisen aikana on tarpeen käyttää sääntöä tasolle;
 • Jotta pohjavesi ei pääse tulemaan tiiliuunille, on välttämätöntä asettaa kaksikerroksinen katemateriaali. joka suorittaa vedenpitävyystoimintoja;
 • Kun esiteltiin muutaman rivin tiilen lattiaan. Tässä vaiheessa peruslaitetta voidaan pitää täydellisenä. Se jätetään hetken, jotta se saavuttaa suurimman lujuuden ja kuivuu. Sitten työn tekeminen liittyy liekin asentamiseen.

Peruslaite

Rakentaminen edellyttää korkeatasoista työn suorituskykyä ja laitteen rakenne näkyy seuraavasti:

 • Murskattu pohja;
 • Maanalainen muuraus, tai pikemminkin sen osa;
 • Viipaleen yläosa;
 • Vedeneristyskerros;
 • Uunin muuraus.

Kiinnitä huomiota! Kylpyammeen uunin pohjaa ei tulisi yhdistää rakennuksen seiniin rakennettavan perustuksen kanssa. Jopa lähietäisyydellä on välttämätöntä jättää pieni aukko, joka on täynnä hienoja murto-osaa tai hiekkaa.

Strip-säätiö

Tiiliuuniin perustus ei ole lainkaan vaikea. Ja omilla käsillään hän valmistetaan laadukkaasti.

Strip-pohjapiirros

 • Ensin sinun täytyy merkitä kone. Vain mittojen tulisi olla suurempia kuin puhtaat. Jos edessä on päin, niin materiaalin koko on otettava huomioon;
 • Kaivamme kaivannon, sen syvyys valitaan vähintään 50 cm.
 • Nyt me täytämme hiekalla. On parasta kastella sitä välittömästi, sen tulee kutistua;
 • Nyt, jos tämä on perustana uunissa kylvyssä, sitä on vahvistettava. Tämä antaa halutun jäykkyyden. Kypsennä arinaa vahvikkeesta ja aseta se uraan;
 • Tämän jälkeen sora kaadetaan. Täällä voit käyttää kaikkia kiviä sivustolta. Sitten tamping
 • Valmistetaan sementtilaasti, mutta vain nestemäinen. Kaatumisen jälkeen ei saa olla tyhjiä aukkoja;
 • Kaada tämä ram uudelleen. Meidän tapauksessamme ratkaisun on läpäistävä kaikki aukot;
 • Odotamme täydellistä kuivausta ja vedeneristysmateriaalia. Voit tehdä tämän käyttämällä kaikkia katemateriaaleja.

Talon takan perustana on myös enimmäkseen nauha. Loppujen lopuksi se on luotettava eikä sillä ole paljon aikaa tehdä sitä.

Pilarin rakenne

Jos päätät luoda juuri tällaisen uunin perustuksen, tämä vähentää työn määrää maan kanssa ja säästää merkittävästi käytetyt materiaalit. Tämä malli sopii märälle maaperälle.

Sarake säätiö

 • Samanaikaisesti sen lisäksi, että pylväiden pystyttäminen on useampia kulmia, on tarpeen kiinnittää pohja, joka sijoitetaan näihin tukiin. Sen toimintaa voidaan tehdä millä tahansa teräsprofiilista valmistetusta teräsbetonista tai rungosta.
 • Älä unohda, että tällaisen levyn koon on oltava suurempi kuin uuni itse, mikä tekee koko rakennetta vakaammaksi ja luotettavammaksi.
 • Pilejä tai pylväitä, jotka toimivat tukilevyjen tukena, mahdollistavat maaperän mahdolli- sen kausittaisen liikkumisen, mikä voi ilmetä lian ja savimassojen voimakkaan jäädyttämisen aikana.

Miten paalujen asentaminen on perusta

Kaikki työ tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • Poran avulla tehdään sylinterimäisiä reikiä, jotka menevät haluttuun syvyyteen, niiden halkaisija on noin kaksikymmentä senttimetriä;
 • Kaivojen pohjalla täyttyy kerros raskasta, jonka paksuus ei saa olla yli kymmenen - viisitoista senttimetriä. Materiaalia sekoitetaan hyvin huolellisesti;
 • Ruberoidiputket, jotka ovat muottipohjia, työnnetään porareikiin;
 • Kaada betonin seos;
 • Betonipoika on jätettävä kuivumaan (tämä voi kestää noin kymmenen päivää);
 • Kun tämä aika on kulunut, voimme turvallisesti jatkaa betoniteräksen asentamista;
 • Pohjan yläreunassa vedeneristys suoritetaan. Näihin tarkoituksiin voit ottaa kattohuopaa, joka kuidutetaan kuumalla bitumilla ja asetetaan useisiin kerroksiin.

Varoitus! Maaperän ja pohjan välisen pienen kutistuman varmistamiseksi on jätettävä pieni aukko.

Jos maaperän ominaispiirteet mahdollistavat matalan upotetun pohjan käytön, laatta on sijoitettava pieneen kaivantoon aiemmin kaatuneelle murskattua kiveä varten. Pallojen asentaminen tähän tilanteeseen ei ole niin tärkeä, mikä auttaa vähentämään tiilen uunin perustamiseen tarvittavia kustannuksia.

Rakenna butobetonin perusta

 • Ensinnäkin sinun täytyy merkitä tuleva kaivaus. Sen koon pitäisi olla suurempi kuin arvioitu luku noin viisitoista senttimetriä;
 • Kun kaatetaan kaatopaikka ja tamping tehdään käsikäyttöisten laitteiden avulla;
 • Puutavara on tehty levyistä. Tämän seurauksena sen pitäisi näyttää laatikolta, jolla ei ole pohjaa (mitat pitäisi vastata säätiötä);
 • Muottien seinien sisäpuolelta on vesitiivis, sillä ne on vuorattu kattohuopa;
 • Pohjakerroksessa leviävien suurten kivien kerros (uskotaan, että optimaalinen halkaisija on enintään viisitoista senttimetriä);
 • Materiaalin väliset aukot ovat täynnä raunioita;
 • Koko kerros on peitetty sementti-hiekkalaastilla, joka valmistetaan osuudella yhdestä kolmeen. Koostumuksen koostumuksen tulisi olla samanlainen kuin paksu kerma. Jos pohja-alue on liian suuri, seuraava kivikerros asetetaan vain joka toinen päivä. Muussa tapauksessa kaikki työ on suoritettava päivän kuluessa;
 • Koko rakenteen täyttö on valmis sillä hetkellä, kun lopullisen lattian tasolle jää enintään seitsemän senttimetriä. Pinta on tarkastettava rakennustasolla ja tarkista vaaka-asento. Jos poikkeamia havaitaan, lisää liuos, kunnes laite näyttää halutun tuloksen;
 • Tasoitettu ja tasoitettu pinta peitetään polyeteenillä ja jätetään viikon ajan. Tänä aikana betoni kuivuu täysin;
 • Kun laiteperustaan ​​liittyvä työ on valmis, mono siirtyy muottiin purkamisessa;
 • Pohjapohjan ja kaivon seinämien väliset kourut täytetään pienellä soralla.

Varoitus! Laastin valmistukseen sementin on oltava vähintään neljäsataa.

Tarvitsen perustan uunille puhua tarpeettomasti, se on välttämätöntä. Sitä voidaan tehdä vähemmän tai enemmän. Tärkeintä on, että kiukaan perustana oli vahva ja luotettava.

On myös syytä katsella videota tulenkestävien tiilien asettamisesta. Loppujen lopuksi uunin rakentamisen yhteydessä ei voi tehdä ilman sitä.

Onko kiukaan perustetta?

Lattia on pyöreillä puupalkkeilla, joiden paksuus on 20 senttimetriä. Palkkien välinen etäisyys on 0,8-0,9 m. Kaapin pituus on noin 4 m. Liesi tulisi aloittaa puolen metrin etäisyydellä kellarikerroksesta, johon palkit ovat. Sen mitat ovat noin metriä metriä kohti kahden korkeuden mukaan. No, ja putki painaa jotain tietenkin.
Ja tässä on kysymys - ehkä helvetti hänen kanssaan säätiön kanssa? Aseta palkkeihin paksut levyt, kateaineita niihin ja niin oikea ja maata. No, ehkä jopa tehdä sementtiä. Tai toinen vaihtoehto - lisätä ylimääräinen palkki tai kaksi, muodossa tukea. Mitä luulet selviytyäkseen? Enkä todellakaan halua liittyä maanrakennustöihin, antaa betonia jne.

Keskustelu suljetaan moderaattorilta

Täällä, tiedät, tällainen korkeus. Ei ole tärkeää, mihin säätiö on tehty, mutta miten. Paloturvallisuusvaatimusten mukaan, ja tämä on pyhä, tuhkalaitteen pohjan tulee olla kolme riviä tiilistä puupohjan yläpuolella. Ja ensimmäisen vuoron pohja, muistan, peräti viisi riviä. Kiven päällä riittää vain yksi rivi. Toisin sanoen itse liesi, jossa on puinen jalusta, täytyy olla (samassa mitassa) kolme riviä lattialta korkeammalla. No, ja sen vuoksi on huonompi lämmittää pohja. Ja se on hyvin merkittävä.

* Ajattele itseäsi, päätä itse, onko sinulla vai ei

Elämän realiteetit Meillä on talossa 6x6 ja liesi lähes keskellä, ja jokaisella on oma perusta. Uuni sijoitettiin noin viisi vuotta sitten, talon kymmenen vuotta.
Tänään meillä on seuraava tulos:
1. Säätiöt haluavat (maaperä - savi, pohjavesi - 30 cm).
2. Liesi on käännetty, uuni on säröillä, putki koostuu kahdesta itsenäisestä osasta.
3. Liesi kallistuksesta johtuen talon toinen kulma ajoi 7 senttimetriä.
4. Aloitin analysoida liesi, kunnes talo ryömi lainkaan. Mene läpi minkä tahansa, koska vaikka paljaalla silmällä voidaan nähdä, että uuni itsessään on kallistunut.
En minä tuonut sitä, tällainen perintö edellisistä omistajista :-(
menestys
Vasya

Venäläisellä uunilla on 3 000 tiiliä eikä mitään säätiötä, säätiön sijaan, hirsitalo kentällä. No, kaada levy 5 cm korkea kiinteälle maaperälle (enintään 1 tunti työtä). Laatta (4 viikon kuivaus) ruberoidi ja laita hirsi- tai puutavaran hirsitalo (voi olla kuiva), kuten kuoppa. Kaikki tämä kentän sieluilta antiseptiseksi. Hirsitalon yläosassa (lattian taso) paksut levyt (tai niin että hirsirakennus lepää lattialaudalla). Uunin reunan yli, tiilet 1 rivi, kehän sisäpuolella on hyvin tamped hiekka (tämä on tulenkestävä pohja). Uuniin lisätään edelleen tavallista. Näin tällainen rakentaminen henkilökohtaisesti, lisäksi se oli noin 50 vuotta vanha.
Minulla on henkilökohtaisesti 1000-tiiliin perustuva uuni ilman säätiötä. Lattialaudat lepäävät voimakkailla (25-30 cm lokeilla) telineillä, joista 5 (4 reunoista, 1 keskellä). Nämä telineet lepäävät levyt levossa maassa ja poltetaan, poltettu puu ei murskata (ei ollut antiseptistä).
Talo on rakennettu ennen sotaa, kaikki on kunnossa!
Mutta säätiöllä nukut rauhallisemmin.

Kiitos. mielenkiintoisia tapoja. varsinkin telineillä. Ajattelen tätä suuntausta.

Näin tämän mallin. Ainoastaan ​​alikentässä oli lokeja pystysuoraan. yksi tai useampi - en muista. toinen pää lattialle ja toinen maahan. En muista, mikä oli maan päällä.

Re: Onko tarpeellista saada perustus uuniin? Lattia on pyöreillä puupalkkeilla, joiden paksuus on 20 senttimetriä. Palkkien välinen etäisyys on 0,8-0,9 m. Kaapin pituus on noin 4 m. Liesi tulisi aloittaa puolen metrin etäisyydellä kellarikerroksesta, johon palkit ovat. Sen mitat ovat noin metriä metriä kohti kahden korkeuden mukaan. No, ja putki painaa jotain tietenkin.

Kuinka täällä he laskivat aivan oikein - noin 1000 tiiliä, noin 4 tonnia.

: Ja tässä on kysymys - ehkä helvetti sen kanssa säätiöön? Aseta palkkeihin paksut levyt, kateaineita niihin ja niin oikea ja maata. No, ehkä jopa tehdä sementtiä. Tai toinen vaihtoehto - lisätä ylimääräinen palkki tai kaksi, muodossa tukea. Mitä luulet selviytyäkseen? Enkä todellakaan halua liittyä maanrakennustöihin, antaa betonia jne.

Liesi rakentaa 2-3 vuotta? Sitten ei sotkea. Mutta kylissämme, yhden viikon aikana, talonpoika itse rakensi perustan uunalle 1,5 metriä, haudattiin betoniin, ja hän vaipuisi itse betonia.
Ja ajattelu selviää, ei - ei kiinnosta. Ensinnäkin se kestää, ja sitten palkki podgnet - ja liesi putoaa. Vain aluksi hengität sulatettu kattopinta pitkäksi ja kovaksi.

Hitto, jotta nämä innovaattorit yrittäisivät tehdä rakentamisen. Epäpuhdas luudan ajaa.

No, jo nyt on mahdotonta kysyä heti. *

Re: Voit kysyä. Vain keskustelun aikana kävi ilmi, ettet kysy, mutta haluat kuulla vahvistuksenne haluistasi.

Voit tehdä mitä haluat, vain ajattele, mitä tapahtuu, jos säästöjen säästämisen takia uuni putoaa, talo polttaa. No, samoin pari taloa naapureita.

Ei, että tämä asia säästää sitä.

Se ei ole pelastamisesta, vaan kyllästynyt asumaan keskellä rakennustyömaata. Ja kaivaustyö kaksinkertaistuu. Jos olisi esimerkiksi mahdollista laittaa metallipalkki talon molemmille puolille (tasaisesti jakaa kuorma), kanavalla ja takan yläpuolella, tekisin sen, vaikka metallin hinnan ja toimituksen huomioon ottaen olisi mahdollista, ei todennäköisesti olisi halvempaa kuin säännöllinen perusta.

Ei niin paha perkele :))). Väsynyt vain asua keskellä rakentamista. Ja kaivaustyö kaksinkertaistuu.

Todella tehty kaikki nopeammin kuin miltä se näyttää. Aloitin myös muuttaa lattiat keittiössä. Ja se meni - sinun täytyy kaivaa kellari? Se on välttämätöntä! Jos jätevesiä 200 l haudata tarpeelliseksi? Se on välttämätöntä. Sitten sataa. Viemäröinti tapolla pitäisi tehdä? Mutta todella, viikonloppuisin (!) Yksin, vietin noin puolitoista kuukautta. Jos prikaati toimii, se on vielä nopeampaa. Mutta nyt kuivana kellarissa olen rauhallinen. Ja siellä on jos laittaa olutta :)))

Jos et halua tehdä perustusta uuniin, ystävä on asettanut pari kanavaa pohjaan perustuen. Hän laittoi liesi heille. 2 vuotta on kulunut. Kannattaa sitä. Kannattaa sitä.
Kanavan pituus on 3 metriä. En muista kokoa, mutta voin selventää.

Pile-pohja teltalle puutalossa omilla käsillä

Huolimatta tekniikan kehityksestä lämmityslaitteiden alalla, kodin uunit ovat edelleen hyvin suosittuja. Niiden avulla voit lämmittää koteja sivistyneeltä alueelta. Silloin kun sähköä ja kaasuuntumista ei ole. Uunin rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Puhumme siitä, miten perustaa uuni oikein tässä artikkelissa.

Pohja uunin alla leikattu

Uunin tekeminen vaatii tietenkin paljon työtä, kokemusta ja tekniikan tuntemusta. Ajattelemalla uunin rakentamista maassa ja rakentamalla säätiö voit tietysti palkata asiantuntijoita. Itse asiassa kiukaan perustuksen järjestely voidaan turvallisesti suorittaa yksinään.

Kohta ei ole niin kallis ja monimutkainen, mutta itsensä pystytettyjen rakentamisen ilo on enemmän kuin vaivan arvoista.

Perussääntöjen perustavat perusteet

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kivityypin valintasi mukaan tahansa ja mitä kokoa haluat käyttää, on olemassa useita perussääntöjä, joita ei pidä jättää huomiotta:

 • Liesi on perustuttava itsenäisesti, eikä se saa olla yhteydessä koko talon pohjaan. Miksi? Tosiasia on, että talon aikana toiminta voi pienentyä. Laskeutumisen vuoksi hänen ei pidä vetää uunia taaksepäin, koska se voi johtaa sen muodonmuutokseen, vetovoiman heikentymiseen ja teknisten ominaisuuksien rikkomiseen.

Uunin alaosa on erotettu yleisestä

Joissakin tapauksissa voit yhdistää osittain kaksi pohjaa yhdistämällä ne yhdeksi seinäksi.

 • Jos molemmat perustukset (talon ja uunin) ovat lähellä toisiaan, sinun on tehtävä niiden välissä 50 mm: n paksuinen hiekoitus.
 • Jos yhteisessä talossa oleva pohja on nauha, ei pohjalla olevan uunin sisällä missään tapauksessa saa olla kosketuksessa tämän pohjaseinän kanssa.
 • Kun valitset uunin ja näin ollen säätiön paikan, sinun ei pidä vain luottaa toiveisiin vaan myös sellaisiin tekijöihin kuin ovien, ikkunoiden ja kattopalkkien sijainti. Savupiipun sijainti on otettava huomioon siten, että putki ei pääse lattiisiin ja palkkeihin uunin rakentamisen aikana.
 • Laskettaessa pohjan kokoa ja syvyyttä kannattaa harkita katon vakavuutta ja uunin painoa savupiipun mukana.

Säätiön mittoihin vaikuttavat paitsi uunin mitat myös maaperän tiheys, johon se rakennetaan. Uunin pääkuorma syntyy tavallisesti savupiipusta, joten uunin suunnittelussa on välttämätöntä kuljettaa se lähemmäksi pohjan keskustaa. Tämä auttaa välttä- mään uunin epäsymmetrisen kuormituksen ja ennenaikaisen väärän kutistumisen.

Joskus suunniteltaessa erittäin suurta ja massiivista kammiota, jossa kivipuomi, uunit tekevät erillisen pohjan savupiipun alla.

Myös perustan valinta riippuu uunin materiaalista. Metallirakenteelle ja kiveelle se on syvemmällä, koko tiilimuovin massa on vähintään 400-500 kg, kun taas metallin uuni painaa noin 150 kg.

Kuinka laskea kiviuunin paino

Periaatteessa pienelle metalliteollisuudelle on mahdollista rakentaa säätiö erikseen, varsinkin jos se rakennetaan taloon, joka seisoo kaakeloitu monoliittinen säätiö.

Se on tärkeää! Ennen uunin pohjan varustamista on tarpeen selvittää maaperän tyyppi paikan päällä.

Maaperän tiheys ja jäätymisen aste vaikuttavat merkittävästi säätiön koon määrittämiseen. Venäjän ilmastoon liittyy melko ankaria talvia lähes koko sen alueella. Siksi uunin pohja on sijoitettava koko maaperän jäädyttämiseen.

Tärkeää on myös maaperä.

Se on kolmesta tyypistä:

Paikoissa, joissa vallitsee suuri määrä jokia, säiliöitä ja järviä, ovat pääsääntöisesti sedimenttiset maaperätyypit. Täällä on parempi antaa uunin ja talon perustukset ammattilaisille, joten veden läpikulku lasketaan.

Keski-Venäjällä on erittäin yleinen maaperä, joka on hiekan ja saven seos. Savi hallitsee sitä, joten tämä maaperä on vähemmän muovia.

Tällaisen maan pohjan rakentaminen liittyy tavallisesti ongelmiin ja lisäongelmiin, koska lieju on kuivana kuivana, kun pakkanen alkaa, se alkaa kuivua ja suuri määrä sedimenttiä tulee viskoosi.

Tällöin uunin pohjan syvyys on tällöin tehtävä jäätymispisteen yläpuolella.

Metsäalueilla päinvastoin on kuitenkin perustettava uunin pohja maanpinnan alapuolelle ja perustaa pohja 60-90 cm paksuiselle hiekkalaudalle.

Yksi luotettavimmista pohjaveden maaperälajista on hauras ja kallioinen, mutta valitettavasti joskus talon ja uunin on rakennettava epävakaalle. Luotettavan säätiön asianmukainen rakentaminen auttaa tasoittamaan tätä tosiasiaa.

Säätiön tyypit

Tiiliuuneille on olemassa kolme päätyyppiä:

Mikä on niiden tärkein ero, ja mikä säätiö on parempi valita uunissa?

Tarkastelemme yksityiskohtaisesti useita rakennusvaihtoehtoja, joiden avulla voit valita itsellesi paras vaihtoehto.

Monet ovat myös kiinnostuneita kysymyksestä, mutta kuinka paljon sitä pitäisi syventää, kaivaa perusta kuoppaan?

Kaikki riippuu maaperän tiheydestä ja lämmitysrakenteen painosta, mutta sinun ei pidä liioitella sitä. Paras vaihtoehto on kuopan syvyys 80-100 cm. Jotkut käsityöläiset ovat vähemmän kestävillä poluilla ja poistavat vain maan kasvullisen kerroksen, rakennuttavat 20 cm: n korkuiset mökit ja kaada betoniseosta. Mutta tämä on huono vaihtoehto.

Säätiö painaa useita satoja kilogrammaa, erityisesti kuorma kohoaa talvella, kun maa jäätyy. Siksi sinun ei pitäisi olla laiska ja säästää rahaa säätiön järjestelyyn, jossa uunin toiminnan lujuus ja luotettavuus riippuu kokonaan.

Työkalut ja materiaalit säätiön rakentamiseen

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista, on varastoida tarvittavat työkalut.

Työtä on tehtävä paitsi savi, myös puusepäntyöt, joten valmistele seuraavat työkalut:

 • Spade (tarvitaan kaivamaan pääaukkoa).
 • Lapio (kätevä valmistaa hiekkasementtilaastia).
 • Hammer.
 • Haarukka tai saha.
 • Sementti sementin seulomiseksi (solun koko 1 * 1 mm).
 • Siivilöi hiekkaa (kennon koko 2 * 2 mm).
 • Kauhan vesi (sementti-hiekkalaastin valmistukseen).
 • Metallikouru, jossa valmistelemme ratkaisun.
 • Rakennustaso.
 • Nauhamitta ja lyijykynä.
 • Nitoja.
 • Betonisekoittimet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • Taulut (muottien valmistukseen).
 • Polyeteeni (muottien vedeneristys).
 • Hiekkaa.
 • Sementtiä.
 • Soraa.
 • Vahvistetut verkot tai sauvat.

Alamme kerätä säätiö tiiliseinän alle omiin käsiisi

Tiiliuuniin perustuva

Vaihe 1. Asettelu säätiölle ja kuoppa

 • Kun olet päättänyt tulevan uunin sijainnista, on tarpeen laskea oikein mitat tehon perusteella. Se riippuu huoneen alueesta, ovien lukumääristä, ikkunasta jne.

Merkintä maahan pohjan alla

 • Maalla vedetään tarvittava uunin koko. Säätiön tulee olla 15-20 cm enemmän kuin lämmitysrakenne. Tee merkintä ja aseta tapit, jotka merkitsevät kuopan rajat kuoppaan.
 • Käytä bajonettikiekkoa kaivamalla 70 - 100 cm: n syvä syvyys riippuen maaperän tiheydestä ja ilmastovyöhykkeestä (katso edellä).

 • Aseta kaivannon pohjalle 10-15 cm paksua hiekkalaatikkoa, paina tiiviisti lapioineen ja kaada keskirikkouteen 30 cm: n korkeudelle.
 • Vaihe 2. Asenna muotti ja vahvike

  • Jatkamme puulevyjen rakentamista. Muotoon periaatteessa kaikki vanhat levyt tai vaneri, jotka ovat kotitalouksissa, sopivat. Tämä ei vaikuta säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

  Decking for stove

  Muotti on puinen laatikko, joka luotettavuudeltaan kiinnitetään metallikulmissa kulmissa. Liitä levyt yhteen kynsillä.

 • Alamme valmiin muottipesän kuopan pohjalle.

  Ruberoyd vedenpitävyyteen

 • Kun tyyny on tiheä, se on tarpeen vedenpitävä pohja. Tätä varten mitataan polyeteenin kuopan koko, leikataan se ja kiinnitetään polyeteeni muottien kehän ympärille seinämiin rakennustelineellä.

  Vahvistustyökalut

  Muotti ja vahvistaminen

 • Säätiön rakentamisen viimeistely on lattian telakointi ja säätö. On parempi tehdä tämä asettamalla tasainen tiilet.
 • Vaihe 3. Betonimassan valmistelu pohjan kaatamiseksi

  Valmista seos seuraavista mittasuhteista: 4 osaa hiekkaa otetaan 1 osaa sementtiä + 3 osaa murskattua keskijakeen kiveä.

  Sekoitetaan kuiva seos hienosti ja lisää vettä. Sekoitetaan hyvin liuos betonisekoittimella. Sakeuden mukaan sen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa.

  Valmistamme konkreettista ratkaisua

  Täytä tämä osa kuopasta tällä seoksella, jolloin emolevy ei pääse 8 cm: n päähän. Nämä työt on suoritettava 24 tunnin kuluessa. Betoniratkaisun on oltava täydellinen eikä asetettava.

  Täytä ja odota 2 viikkoa

  Kun olet täyttänyt koko säätöveden betonilla, on jälleen kerran tarkistettava pinnoitteen vaakasuora taso rakennustasolla. Liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen virheiden korjaaminen on vaikeampaa.

  tarkista rakennuksen taso horisontaalinen kellari

  Peitä pohja polyeteenin tai kateaineen kerroksella ja jätä 2 viikkoa kuivumaan kokonaan.

  Poistamme ylemmästä muovista vain täydellisen kuivauksen jälkeen, lyödäksesi levyjä vasaralla. Muodostuneessa aukossa täytetään sora hiekalla ja puskurilla.

  Metallin uunin säätäminen omilla kädillä

  Jos uuni on asennettu jo valmiiksi taloon, jossa laitetta ei ole aiemmin tarkoitettu ja puulattiat jo asetettu, perustuksen rakentaminen on aloitettava lattiapäällysteen osittaisella purkamisella.

  Metallin uunin pohja

  1. Teemme merkinnän lattialla rakennusmerkin avulla uunin koosta riippuen. Alustan tulee ylittää uuni 7-10 cm kummallakin puolella.
  2. Hiomakoneella leikattiin suorakulmio lattialle.
  3. Kaivamme kuoppaa 50 cm: n bajonettikupilla.
  4. Kaivoon pohjaan kaivaa soraa ja hiekkaa, kiristä tiiviisti ja kaada vähän vettä.
  5. Luomme lamellilaudan tai vanerilevyjen massiivipuikkoa ja pinoamme yhden kerroksen kateaineen ympärille.

 • Täytä kuoppa liuoksella hiekkaa ja roskaa (4 annosta hiekkaa otetaan yksi osa raunioista). Emme saavuta lattiatasoa 10 cm: n korkeudella.
 • Tasaa laasti laastilla ja tarkista horisontaalinen taso rakennustasolla.
 • Teknologinen tauko 2 viikkoa ennen täydellistä jäädyttämistä.
 • Sementtilaastin päälle sijoitetaan 2 kerrosta tiilimuurausta saavuttaen valmiin lattian taso.
 • Kuten näette, tämä on helpompi tapa rakentaa säätiö, joka ei vaadi tällaista perusteellista valmistelua ja vahvistamista. Metallirakenteen pieni paino 150-170 kg: ssa ei edellytä niin voimakasta perustetta.

  Jotta vältetään kriittiset virheet perustuksen rakentamisessa uunin alla, suosittelemme katsomaan tätä videota.

  Video: Uunin säätiö, perussäännöt

  Mahdollisuus luoda betonin alapinta uunin alle

  • Ensimmäiset vaiheet suoritetaan samalla tavalla kuin edellinen menetelmä: kaivaus vedetään ulos, muotti on asennettu ja vesitiivis polyeteenillä (tai kateaineella).

  Betonirakenteen malli

 • Lisäksi kaivon pohja on täytettävä hyvin ja täytettävä pohja rikkoutuneella kerroksella (suurien kivien halkaisijan on oltava yli 16 cm).
 • Kaada kerros murskattua kiveä, jonka keskiosuus on 10 cm, taso.
 • Täytä sementtilaasti 10-15 ° C: ssa ja tee tekninen tauko useille päiville, kunnes seos kovettuu hyvin.

  Esimerkki betonirakenteesta

 • Toista keskimmäisen murto-osan murskattua kiveä ja täytä sitten täyttö uudelleen lähes loppuun asti, jolloin se ei saavuta 8 cm valmiin lattian tasolle.
 • Tasaa laasti ja tarkista kattavuus rakennustasolla. Teemme teknisen tauon useille päiville. Peitä kellari kerroksella polyetyleeniä.
 • Siten meillä on vankka perustus, joka koostuu neljästä kerroksesta.
  • Poista yläosan muotti ulos vasaralla.

  • Tuomme säätiön valmiin lattian tasolle kahden riviä punaisia ​​leipiä sisältävien tiilien avulla.
  • Riippuen siitä, mihin tiiliin otit, laske välittömästi sen korkeus ja älä säädä betoniseosta täsmälleen 2 tiilen korkeuteen. Tiilien ylimmän rivin on vastattava täysin valmiin lattian tasoa.

  Paalun perustuksen asennus laatan kanssa

  Uunin alle yksi lajike on paalarakenne, jolle on ominaista hyvä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.

  Pyllyjen säätiö

  1. Teemme merkinnät kentällä tulevan uunin koon mukaan ja mitataan kumpaankin suuntaan 10 cm - tämä on säätiön koko.
  2. Poista 20 cm maaperän kasvillisuuskerroksesta bajonettikiekalla.

  Maan kasvulliset kerrokset poistetaan

 • Laitoimme tapit ja venyttimme köyden.
 • Pultin jokaisessa osassa porataan halkaisijaltaan 20 cm syvennyksiä 50 cm: n syvyyteen.

  Palo pohja uunille

 • Teemme lankojen muotolevyn, kiinnitämme ne yhteen kynsien kanssa ja asetamme näiden reikien koon. Muotti on puulaatikko, jossa ei ole pohjaa.
 • Teemme vedenpitävyyttä polyeteenin avulla, jota kiinnitämme ympärillä nitoja muottipinnoille.
 • Kaadamme hiekkaa pohjaan, täytämme sen hyvin ja asetamme soraa 15 cm. Täytä vedellä.
 • Neulomme vahvikekaapeleita 0,8 mm: n langalla ja kierretään hyvin.

  Vahvistinnauha

  Asenna vahvistettu runko.

 • Kääntäkää kateaineen paksut hihnat ja lisäämme tällaiset paalut kaivoihin. Asbestiputkia voidaan käyttää paaluina.

  Ruberoid hihat

 • Täytä betoniseos valmiiksi ja asetetaan kuoppaan.
 • Teemme teknisen tauon 2 viikkoa.
 • Nyt voit kaataa koko säätiön betoniseoksella.
 • Peitä polyeteeni ja anna säätö kovettuutua vähintään 2-3 viikkoa.
 • Video: Miten perustaa uunin

  Ilman säätiötä emme rakenna perustusta uunille

  Tämän puutullin pakollinen ominaisuus antiikin Venäjän aikakaudesta, merkki mukavuudesta ja tunnelmasta on venäläinen liesi. Sankaritar satujen, meidän aikamme on edelleen suosittu. Mutta todellinen maailma ei ole niin yksinkertainen, ja taikuutta ei säästetä taikaa kovasta työstä otettaessa uuni taloon. Ja emme aloita pään kanssa, vaan huolehdimme vahvoista jaloista, jotta tämä pää ei menetä. Uunin pohja - ehkä tärkein osa rakennustyötä. Se riippuu siitä, tuoko uuni palvelemaan meitä uskollisesti, eikö se jätä meitä taistelemaan ajan ja luonnon kanssa. Siirrytään tarinoista liiketoimintaan.

  Ensimmäinen luku - Tietämyksen asentaminen

  Ennen rakennustyön asentamisen työtä sinun on kutsuttava ammatti-geologi opiskelemaan maata. Geologisten tutkimusten perusteella asiantuntijoiden on annettava tarkka kuva tulevan kodinsa maanalaisesta osasta, ja on suositeltavaa huolehtia siitä jo ennen kuin itse talon perustukset eivät ole pelkästään uunissa. Geologit tekevät kuvauksen, joka sisältää seuraavat kohteet:

  • Maaperän jäädytysaste
  • Pohjaveden virtaus
  • Työssä käytettävän maaperän tyyppi (vaaditaan kerroksittain)
  • Kausittainen muodonmuutos

  Toinen luku - valitse uunin perustan tyyppi

  Ei ole väliä mitä materiaaleja he rakentavat nyt, Venäjän liesi ja sen perustukset. Kyllä, ja tämä osa elämää itse ei ole vain talossa, ne asennetaan kylpyyn. Venäläinen uuni Venäjän kylvyssä - kauneus ja vain. Yleisimmät säätiöt:

  • Slab (monoliitti)
  • nukka
  • ruuvi
  • nauha
  • Kiven uunissa
  • Raudan uunin perusta

  puun talon alapuolisen altaan asentaminen, jälkimmäinen on mielenkiintoinen, koska yleensä se ei ole. Rauta-uunin rakenne on sellainen, että rauta-uunin hyvän perustan aikaansaamiseksi tarvitset vain kestäviä kerroksia.

  Perusmallin valintaan vaikuttaa tulevan uunin koko, materiaali ja kokonaispaino. Uunin perustus voidaan tehdä sekä erikseen talon tuesta että yhdistämällä ne. Jos talossa on jo nauhatus, sitten uunin alla oleva säätö asetetaan erikseen. Kun laitat yhdessä, sinun on harkittava, että liesi on massiivinen rakenne. Ei ole tosiasia, että yhteinen säätiö voi jakaa tällaisen kuorman asianmukaisesti, joten kannattaa miettiä erillistä tukea jokaiselle elementille. Puhutaan kunkin säätiön ominaisuuksista.

  Plate-säätiö levitetään laajalti kaistallemme. Käytä sitä esimerkiksi tiiliseinän alla. Vahvistettu monoliittinen laatta vastustaa maaperän liikkumista, mutta ei pysty selviytymään erittäin massiivisista rakennuksista, joiden koko puolestaan ​​herättää luottamusta samoin kuin pohjavesi. Koska vesi vaikuttaa haitallisesti tällaiseen tukeen, et asenna sitä kylpyyn. Edullinen tapa, mutta ei luotettavin. Kuitenkin, jos olosuhteet sallivat, se on paras vaihtoehto.

  Täydellisesti käsitellä kosteutta ja saviä maaperän kasa (pylväs) perustus. Se on perustana kylpyammeelle, joka on suositeltavaa tehdä tällä tavalla. Mutta prosessi on monivaiheinen: poroja porataan maaperään maaperän jäädyttämisen syvyyteen, pohja peitetään noin 10 senttimetrin pinnalla ja kasaantuu, katehuopa taitetaan jauhaa ja se kaadetaan betonilla. Rakenteen kutistumisen jälkeen vedenpitävyys on tehtävä. Pohja-laatat asennetaan betonipilarien päälle.

  Ruuvi ei ole vain paaluja, joissa on ruuvit päissä. Suunnittelulla on suuri lujuus: ruuvit tarttuvat ruuveihin maaperään ja vahvistavat sitä, toisin kuin muut paalut. Käytä myös altaan uunin pohjaa. Haittoihin kuuluvat asiantuntijoiden hinta ja kustannukset - tällaisten paalujen asentamista ei voi asentaa ilman oma prikaatiasi.

  Kolmas luku - kokeellinen

  Menemme suoraan uunin pohjan asettamiseen. Suhteellisuuden ja yksinkertaisuuden kannalta (tämä on tärkeätä työn suorittamiselle omien ponnistelujemme avulla), pohjalevy on ensiksi, joten aluksi tarkastelemme uunin pohjan asennusta. Materiaalit: murskattu kivi, hiekka, betoni, kivi ja paljon muuta. Pohjalevyn asettamisen vaiheet:

  1. Kuono. Laskemme sen mitat uunin mittojen mukaan - meille lisätään vielä 10-15 senttimetriä kummallakin puolella. Varastosta tarvitaan laattojen asentamista ja suodattimen asentamista. Kaivon syvyydessä menee maaperän jäädyttämiseen.
  2. Hiekkakyyhky. Pohja peitetään hiekalla 15 cm, huuhdeltava varovasti, kunnes hiekan taso pysähtyy ja tiivistyy.
  3. Kivilattia. Yli 30 cm: n korkeudella nukahtavamme rakeita, se on mahdollista sekoittaa pienen kivet ja tiilimuodot. Kaikki aukot on täytetty toisella ohut kerros hiekkaa. Lisäksi 10 cm: n raunioista ja kahdesta kerroksesta kateaineita.
  4. Muotti. Vaneria tai lankkuja otetaan ja asennetaan kaivon ympäryksen ympärille. Joka puolet metristä on tukea voimaa. Pidämme 10 cm: n etäisyytenä muottien ja kaivon reunan välille.
  5. Vahvistinruuvi. Kiinnitämme vahvistusverkon. Kaada 4 cm: n betonikerros, odota, kunnes se tarttuu. Tämän jälkeen laitamme ruudukon siihen.
  6. Betoni. Betonin rakenne: 1 osa sementistä, 3 hiekkaa, 5 murskattua kivettä ja vettä. Kosteuttaa muottipesä. Kerrokset alkavat kaataa betonia, työntäen pois ilman. Jokainen kerros on 20 cm, tasoitamme yläkerroksen ja kattaen katon materiaalin, kun se tarttuu ensimmäistä kertaa.

  Toinen tukipohjan venäläisen liesi on hyvä puutalo. Sen asennus voi johtua myös "tee se itse" -menetelmästä. Myös kuoppa ja muotti on kaivettu, mutta on joitain eroja:

  1. Ei ole hiekkalaatikkoa, vaan murskattua kiviä 20 cm.
  2. Murskattu kivi valettu betoni
  3. Koko rakenne on eristetty kosteudelta polyetyleeni- tai kattopyyhkeellä.
  4. Muotti on asennettu ja pohjaan asetetaan kerros isoja kiviä, tasainen molemmin puolin.
  5. Vaihtoehtoinen kerros kiviä ja betonia
  6. Annamme lepoa ja voimme saada vahvuutta noin kymmenen päivän perusteella, mutta sitten asennamme uunin.

  Viimeinen luku - yhteenveto

  Kuinka kauan se on lyhyt, selvitimme säätiön näkemykset uunin alla ja yritimme myös asentaa sen. Jos sanat kuvaavat tätä prosessia niin, että et menetä yhtä yksityiskohtaisuutta, se on monimutkaista, niin on monia videoita, joissa kokeneet mestarit kertovat ja esittävät kaikki perustaan ​​perustuvat perusteet. Voit luoda vankan perustan venäläiselle uunille omilla kädilläsi tai ottamalla yhteyttä alan asiantuntijoihin. Päättää, miten ja mitä rakentaa, tietenkin, sinä, ja yritimme keventää uunin maanalaisen elämän pimeää puolta.

  Perus teltalle puutalossa tai kylvyssä jokaiseen rakennukseen

  Miten rakentaa korkealaatuisen perustan uunille talosi tai kylpyammeen tai ehkä toiseen rakennukseen? Annamme vinkkejä, analysoimme kaikenlaisia ​​säätiöitä kohdassa

  Kuinka perustaa talon takka

  Tiiliuunit painavat paljon - koska vain yhden tiilen massa on 4 kg. Keskimäärin venäläisen uunin rakentaminen vie vähintään 500 tiiliä.

  Lisää tähän 350 savupiipun järjestystä ja kerro 4 - ja saat melkein 3,5 tonnia painoa. Rakennuksen pinta-ala on tavallisesti hieman yli kolme neliömetriä, joten tietty paino on hyvin kiinteä.

  Siksi talon uunin perustukset on tehtävä kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti - muuten se voi yksinkertaisesti romahtaa.

  Perusvaatimukset

  Viime vuosisadan kuudeskymmeneskuudes- sa rakennusvaatimukset määrittelivät kiukaan säätiön asettamisen vaatimukset talon päärakennuksen suhteen. Tämä SNiP on pitkään peruttu, ja uuniin liittyvä uusi aihe koskee vain teollisuusuunien rakentamista.

  Kuitenkin, kun perustukset rakennetaan puutalon takan alle, käsityöläiset noudattavat perinteisesti kumottuja normeja, jotka siirretään uunista uuniin ja muuttuvat "suosittu viisaudeksi":

  • Talon perustusten ja uunin on oltava alle viisi senttiä lyhyempi;
  • säätöjen välinen tila on täynnä palamattomia materiaaleja - hiekkaa, laajennettua savea tai kuonaa. Kiviaineiden tärkein vaatimus on kyky kestää korkeita lämpötiloja;
  • Liesi-pohjan ylempi vaakataso on sijoitettava vähintään 150 mm: n alapuolelle. Tämä mahdollistaa vedenpitävyyden asentamisen lattiapalkkien alapuolelle pohjaveden poistamiseksi päärakenteista.

  Vuoden 1962 säännökset täyttivät tuolloin vallitsevat realiteetit: yksityisten puutalojen perustuksia ei vahvistettu, ei ryhdytty toimenpiteisiin roiskeilun torjumiseksi.

  Moderni perustukset rakennetaan hieman eri tavalla, suurta huomiota kiinnitetään niiden voimakkuuden ja kantavuuden lisäämiseen. Siksi uusien talojen rakentamisen yhteydessä ei ole mahdollista erottaa liesi- ja päärakenteita.

  Mutta miten tehdä perustan uunille talossa, joka on jo rakennettu ja toiminut pitkään? Pohjapohjan alapuolella olevat maaperät on jo suljettu ja kaikki olemassa olevan nauhan laajentamisyritykset johtavat uunin epätasaiseen kutistumiseen myöhemmällä muodonmuutoksella.

  On edelleen muistettava vanhoja sääntöjä ja rakentaa perustan uunille talossa suositustensa mukaisesti.

  Irrotettavan liesiosaston rakentamisen järjestys

  Venäjän uunin perustaminen puutalolle tehdään seuraavassa järjestyksessä:

  1. Talon tiiliseinän pohjan mitat määräytyvät sen pohjan mittojen mukaan. Kaivo on kaivo, jonka leveys ja pituus ylittävät uunin vastaavat parametrit 5 cm pitkin sen kehää (10 cm kooltaan). Jos rakennusalueella oleva maaperä nousee, suunnitelman kaivon mitat kasvavat 0,8 metriä: tämä takaa tavanomaiset työskentelyolosuhteet muottien kokoonpanon ja vedenpitävyyden varmistamiseksi puuportaan uunin valmiiseen pohjaan. Kaivon syvyys on 500-700 mm (riippuen maan jäädyttämisestä).
  2. Kuopan pohjalla on asennettu kerros - tyyny. Se on rikkoutunut kerros ryöstöä (jos pohjavettä on korkea) tai hiekkaa (kuivilla maaperällä).
  3. Löysät maaperät uunin pystyttämispaikassa eristetään 50-100 mm: n paksuisella polystyreeni- vaahdolla.
  4. Tyynyn tai eristyksen yläpuolella kaivo on vuorattu suuritiheyksisellä muovikelmulla. Sen koko on oltava sellainen, että reunat voidaan asettaa kuopan sivuille.

  Ennen kaatamista talon uunin pohjaan, esivalmistettu vahvike häkki (säännöt raudoituksen perustusten vahvistamiseksi) lasketaan kaivoon. Se koostuu kahdesta ruudukosta, jotka on yhdistetty pystysuorilla sauvoilla.

  Kehyksen koko on otettu siten, että sen jälkeen, kun se on kaadettu, metalli on piilotettu lujasti monoliitin paksuuteen ja se sijaitsee 40-50 mm etäisyydellä mistä tahansa sen pinnasta.

  Betoniseos kaadetaan kerrallaan sen jaksottaisella tiivistämisellä käyttäen täryttimiä tai tavanomaista piikkiä.

  Kivipesäkiven perusta

  Rakenteeltaan tiiliseinän muotoilu betoni- tai roskakivestä valmistetulla puutalolla on tärkeä etu: tämä materiaali ei kutistu.

  Prosessin rakentaminen hiekkakiven talon uunille omilla kädillä on paljon helpompaa kuin betoniteräs.

  Totta, se ei ole ilman vahvistettua betonielementtiä - kivi ei sovi itse tyynyyn, vaan 50-100 mm paksuiseen laattaan. Mutta voit ostaa sen valmiiksi, ja sinun ei tarvitse sotkea vahvistamisen häkän valmistamiseen ja kauan odottaa betonin kypsymistä.

  Karkeakivi asetetaan kastikkeeksi. Karkaistua muurausliinaa kahdella kerroksella katemateriaalia kuumalla bitumilla.

  Viimeistää tiiliseinän rakentamisen puurakenteiseen muuraukseen, joka koostuu kahdesta rivistä tiiliä.

  Perus teltalle talossa, kuinka tehdä uunissa puutalossa, miten kaataa

  Talon uunin perusta: rakenteellisten ulottuvuuksien määrittely. Miten maaperän ominaisuudet vaikuttavat säätiön suunnitteluun? Rakennusvaiheet.

  Perusta teltassa puutalossa

  Mielenkiintoista oli, että uuni asennettiin suoraan lattialle. Tässä vaiheessa, yksinkertaisesti vahvistettu lattiapalkit tai jopa asetettu päälle. Kuitenkin tänä päivänä talonrakennus tai kylpyamme on tarpeen. Se suojaa uunin tuhoutumiselta ja halkeilulta sekä rakenteelta tulelta. Pohjan tyypin valinta riippuu maaperän tyypistä ja pohjaveden laadusta sekä uunirakenteen tyypistä ja painosta.

  Jos jo valmistettu sauna tai talo on sijoitettava suoraan lattialle. Valitse tässä tapauksessa kevyt laite, esimerkiksi metalli- uuni tai uuni. Mutta ensin on laskettava sallittu kuorma rakennuksen lattialle. Jos olet projektin luomisen vaiheessa ja talon tai kylvyn rakentamisen alkaessa, sinun on harkittava uunin säätöjärjestelyä.

  Yleiset säännöt säätiön asentamiseksi uunin alle

  Puutaloiden tai kylpyammeiden luukun klassinen perusta on raunioiden rakentaminen sementille tai betonipohjalle, joka on 5-10 senttimetriä suurempi alueella kuin uunissa kumpaankin suuntaan. Korkeus on sama kuin maan talo tai kylpyamme. Pohjan alla he tekevät hiekan ja soran tyynyä, joka kompensoi paineen alhaalta.

  Uunissa tehdään kiinteä pohja eristämällä. Rakenteen pinnalle on rakennettava kateaineen tai erikoiskalvokalvon vedeneristyskerros. Sitten tiilet asetetaan päälle ja päästöt valmistetaan metallikulmista palontorjuntaan.

  Säätiön syvyys riippuu maa-aineksen maaperästä ja maaperästä. Hiekka- ja kuivaa maata varten pohja asetetaan 80 senttimetrin syvyyteen, joka kallistuu - alle jäätymissyvyys, joka on vähintään 1,5 metriä. Lakan pohjan asettamista ei voida kaataa, muutoin epätasaista kutistumista.

  Talon tai kylpyammeen ja uunin pääperustan välillä on oltava vähintään viisi senttiä. Näiden pohjien väliset aukot on täynnä hiekkaa, laajennettua savea tai kuonaa. Sen on oltava irtotavarana palamaton materiaali, joka kestää korkeita lämpötiloja. Alapinnan tulee olla vähintään 1,5 cm lattiatason alapuolella.

  Kevyen metalliuunin, joka painaa jopa 150 kiloa, voidaan tehdä yksinkertaistettu pohja. Ja kiinteän tiilen uunissa ja säätiö tarvitsee enemmän ulottuvuutta, kiinteää ja vakavaa. Katsotaanpa tarkemmin, miten perustaa puu-talon tai kylpyammeen takka.

  Levyn pohja metalliteollisuudelle

  • Kaivaa kaivo, jonka syvyys on 0,4-0,5 metriä;
  • Tuloksena oleva kaivo on täynnä raunioita ja hiekkaa, kerros on perusteellisesti repeytynyt. Korkeuden tulisi olla vähintään 30 senttimetriä;
  • Betoni kaadetaan sementin yhden osan, neljän osan hiekan ja veden suhteeseen. Pinta tasoitetaan ja jätetään kuivumaan päivälle;
  • Jäähdytetyn pohjan päälle asetetaan vedenpitävä kerros (kalvo tai kateaine);
  • Sitten kaivoa täytetään uudella seoksella, joka on valmistettu kaavan mukaan: 1 osa hiekkaa + 4 osaa hienon soraa + 2,5 osaa hiekkaa + vettä;
  • Taso tarkista vaakasuora pinta ja tasoita pinta. Anna kuivua kokonaan.

  Tiiliuuniin perustuva kivipohja

  • Kaivo kaivetaan maaperän jäädyttämisen alapuolelle ja se on 10 senttimetriä leveämpi kuin pohjan leveys;
  • Pohjaan kaadetaan tyyny, jonka korkeus on 15-20 senttimetriä, täytetty vedellä ja särkynyt;
  • Kun vesi on poistunut, toinen kerros hiekkaa kaadetaan 30 senttimetrin tasolle, täytetään vedellä ja repeytyy uudelleen;
  • Kun kosteus lähtee, ne laittaa rikkoutuneen tiilen tai kiven pohjaan 20 senttimetrin pituiseksi. Sitten he laittaa hiekkaa jälleen, kaada vettä siihen ja kaada se. Tätä toimenpidettä toistetaan, kunnes hiekka lakkaa laskeutumaan;
  • Ne kaada kerros murskattua kiveä 10 senttimetriä korkea ja leimaamalla se;
  • Muotti on tehty vanerista, lankkuja tai palkkeja 10 cm: n etäisyydellä kaivon seinistä;
  • Muottien sisällä tehdään vahvistettu runko;
  • Muotti kaadetaan betonilla niin, että korkeus on vähintään 15 senttimetriä maanpinnasta. Betoniseoksen laimentamista varten käytetään asteikkoa, joka ei ole alempi kuin M400;
  • Kun betoni on kuiva, muotti poistetaan ja sulatettu terva kohdistetaan useisiin kerroksiin rakenteen sivuilla;
  • Saatu tila on täynnä hiekkaa ja / tai soraa.

  Uunin vahvistettu betonipohja

  Teräsbetonilaatta liesi - moderni tapa järjestää säätiö, jonka paksuus on 15-20 senttimetriä. Asennusta varten ne tekevät nippu- tai pylväsmateriaaleja, joihin ne asentavat teräsbetonilaatan. Tämä malli on vahva, luotettava ja kestävä.

  Tällaisen säätiön asentamiseksi tulevien tuke- mien asettelut. Tukit asennetaan pohjan kulmiin vähintään 0,2 metrin syvyyteen. Jokaiseen reikään kaadetaan hiekkaa ja hienoa soraa, 15 senttimetriä korkea. Kerros kostutetaan vedellä ja syöksyy. Katemateriaali asetetaan pystysuoraan reikään ja vahvistetaan vyö.

  Reiät kaadetaan betoniseoksella, jonka luokka ei ole alempi kuin M400 ja jäädytetään. Tämän jälkeen jäädytetyt paalut käsitellään kuumalla bitumilla ja asetetaan kaksi kerrosta kateaineita. Tukit on kiinnitetty teräksisellä kulmalla olevasta grillatahasta tai aseta välittömästi teräsbetonilaatta ylhäältä. Vedenpitävät materiaalit (kalvot tai kateaineet) asetetaan laatan pinnalle.

  Riippumatta perustustyypistä, sen on toimittava ja se on erotettava talon tai kylpyammeen pääosasta. On tärkeää käyttää korkealaatuista betonia ja noudattaa asennustekniikkaa, muuten rakentaminen ei kestää pitkään ja uuni muuttuu pian. Saadaksesi luotettavia tuloksia ota yhteyttä ammattilaisiin!

  Talon uunin perusta

  Kuinka perustaa talon uunin säätiö: yleiset asennusohjeet, metallilankojen levynrakentamisen periaatteet, kivi tiililaitteelle

  Kuinka perustaa tiili uunin tee se itse

  Kaikki kevytmetallikattilat eivät sovellu asuinkerrostalojen lämmitykseen tai asentamiseen kylpyyn. Kuten käytännössä ilmenee joka kolmas tapaus, valitse tiilestä valmistettu uuni. Suunnittelu on vahva pohja.

  Tarvitsen säätiön tiiliuuniin

  Rakennuskoodien mukaan kaatopaikan kaataminen vaaditaan, jos lattiakuorma ylittää sallitut arvot. Määritä tarvetta vahvistaa pohja, mutta se on mahdollista suhteellisen yksinkertaisten laskelmien jälkeen.

  Kuinka laskea leivän pohja

  Laskelmat perustuvat alustan todelliseen kuormitukseen tiilipinnan painon alla. Yhden kuutiometrin tiheä tiilen massa, mukaan lukien laatoitus, on 1350 kg.

  1. Massataan ja kuormitetaan pohjaan.

  Säätiövaihtoehdot tiiliseinille

  Jos on ilmeistä, että tiiliuunin perustuksen rakentaminen on välttämätöntä, on oikein valittava mahdollisuus perustaa pohja. Seuraavat ratkaisut ovat yleisiä:

  1. Nyrkät ja ruuvatut paalut.

  Kun valitset sopivan vaihtoehdon, ota huomioon uunin rakenneominaisuudet, työn suoritusajankohta ja rahoituskustannukset.

  Yksi säästämisen edullisimmista vaihtoehdoista on porakoneiden tai ruuvipillojen käyttö. Laitteen avulla voit tehdä ilman laajaa kaivamista ja betonityötä ja samalla varmistaa uunin asennuksen perustan lujuuden.

  • Pahaamattomat paalut - porattaessa poraa porataan porattamaan maahan, jotta saavutetaan kiinteä maadoitus. Jos maaperän ominaispiirteiden vuoksi ei ole tällaista mahdollisuutta, jäädä alle jäädytyksen. Porauksen jälkeen reikä, aivan alareunassa, erikoisruuvi laajentaa kuoppaa, jolloin "hame".

  Aseta metallirunko, joka estää maaperän irtoamisen. Kaada reikäkaivattu betoni, jossa on pakolliset vahvistusporaamat paalut. Pylväät ovat sidoksissa vahvistukseen. Top kaadettu betoni tai teippi.

  Asennusta varten paalut ruuvatetaan maahan. Kierretyt paalut leikataan yhteen tasoon. Metallielementit jätetään maahan, sisäinen ontelo täytetään betonilla. Betonimateriaali kaadetaan ylhäältä ruuvien paalujen sitomisella niiden väliin.

  Ruuveilla ja tylsillä paaluilla on suurin piirtein sama kuormituskestävyys. Nykyinen SNiP mahdollistaa neulapohjaisen perustan käytön asuinrakennuksen rakentamisessa. Siksi paaliruuvi ja tylsät perustukset käytetään menestyksekkäästi tiilisuihkeissa.

  Saraketyypin perustus on tehty ja tylsää, sillä ero on, että pylväät ovat tiilistä. Käytännöllisesti katsoen kaikki karkeakivet soveltuvat työhön.

  • Säätiölle käytetty tiili - pohja on säädetty materiaalista, jolle on ominaista kosteuden kestävyys, kestävyys ja kyky kestää jäädyttämistä ilman vahvuusominaisuuksia.

  On mahdotonta tehdä silikaattitiilien perustusta. Silikaattilainen kerää nopeasti kosteutta, halkeamia, muotin ja sienen peittämä. Ajan myötä sarakkeet alkavat heilua ja eivät enää kestä enää stressiä.

  Betonialusta tiiliseinän alle, kestää suurimman kuormituksen. Useimmiten tehty liuskekivi. Joissakin tapauksissa valmistettu betonilaatta asetetaan pohjaan.

  • Betonielementtien perustana on nopea asennus ja kyky kestää suuria kuormituksia. Rakennuksissa, joissa betonilaattoja on asennettu väliseinäosiksi, uuni voidaan asentaa toiseen kerrokseen tietenkin, jos talon muut tekniset ominaisuudet sallivat sen.

  Betonituotteiden puuttuminen, tarve käyttää erityisiä lastauslaitteita ja kyvyttömyys suorittaa töitä omillaan.

  Tulevan pohjan alapäässä tehdään "hammas" tai "hame", joka laajentaa kuopan pohjan 45 ° kulmassa. Neulottu vahvikeharja asetetaan ojaan. Vahvikkeen paksuus ja etäisyys 1 / 10-15 cm. Metallivahvistuksen valmistuksen jälkeen kaadetaan pohja betoniseoksella.

  Kiukaan asettaminen puulattialle

  Puukylpyyn tai asuinrakennukseen perustus on tehty puusta. Puinen pohja ei ole kovin sopiva tiiliseinän asennukseen. Mutta jos muita vaihtoehtoja ei ole ja paloturvallisuusmääräykset täyttyvät, voit täyttää vähimmäisolosuhteet, jotka mahdollistavat 750 kg: n painoisten kevyiden uunien asentamisen.

  • Vahvista puulattia - paneeleiden päälle ne ompelevat QSB-laatan. Lohkot vahvistettu metallikulmalla 3-4 mm paksu.

  Kuinka laittaa ensimmäisen kerroksen tiiliin pohjalle

  Perustuksen ja tiilien asettamisen välillä on pakollista asentamista. Pohja altistuu voimakkaalle hydrauliselle kuormalle: se jäätyy talven läpi ja vetää kosteutta maasta. Tästä syystä, ennen kuin asetat ensimmäisen muurauskerroksen päälle, aseta vedenpitävyys. Eristävä kerros estää uunin kuivumisen ja kosteuden pääsyn huoneeseen.

  • Estää sienen ulkonäön.
  • Lattian pohjan pää - betonipinta tehdään 10-15 cm lattiatason alapuolella.

  Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa tehdään päätös tiiliholkin asettamisesta levypohjaan tai ruuvipapeille. Aika, kun pohja on asennettu koukkuun, vähenee vähintään kolme kertaa.

  Ensimmäisen muurauskerroksen osalta valitaan tiilistä yhtenäisiä reunoja, samankokoisia, ilman näkyviä vikoja.

  Miten vältetään säätiön puristaminen

  Normaaleissa olosuhteissa kuorma on jatkuvasti pohjassa. Talvikaudella pohja puristuu, ja kesällä se sags. Pääsääntöisesti muutaman senttimetrin heilahteluja ei pidetä kriittisinä, enemmän kuin ne johtavat uunin tiilen tuhoutumiseen.

  • Kuopan syvyys - pohjan alapuolella oleva kuoppa on tehty niin, että 30 cm: n alaosa putosi pakkasnesteen alapuolelle. Tämän säännön rikkominen on yksi suulakepuristuksen yleisistä syistä.

  Jäätymisen syvyys jokaisella alueella on erilainen, joten sinun on ensin tiedettävä, kuinka paljon maa jäätyy alueelle, jossa uuni on asennettu.

  Päätös tehdään käyttöominaisuuksien ja uunin suunnittelun painon perusteella. Ruohomaisten paalujen perusta on parempaa, kun kyseessä on tuoretta marshy maata. Muista syventää vankka maadoitus.

  Syvyys perustuksen tiiliseinän alle estää suulakepuristuksen, on oltava jäätymispisteen alapuolella. Lisäsuojaa tarjoaa korkealaatuinen seinäeristys ja asiantunteva asennus.

  Tiiliseinän perustaminen - piirustukset, kaaviot, ohjeet

  Tiilet, pylväsrakenteiset, vahvistetut betonipohjat tiilisuihkeille valitaan riippuen käyttöolosuhteista, rakenteen suurimmasta kuormituksesta ja ilmasto-olosuhteista. Asennuksen aikana

  Puuhuoneen uunin perusta: materiaalit ja rakennustekniikka

  Puuhuoneen uunin pohja luodaan lämmityslaitteille, joiden massa on vähintään 500 kg. Massan määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon rakenteen, vuorauksen ja energiankuljetuksen paino. Kylpykompleksin lämmittäminen edellyttää vedenpitävyyden sijoittamista kosteuden vuotamisen estämiseksi perustuksen alla.

  Kiukaan pohja

  Pohja metallilaitteen alle

  Puuhuoneen venäläisen keittimen perusta edellyttää asianmukaisia ​​laskelmia ottaen huomioon tärkeimmät ominaisuudet. Esimerkiksi pohjan sivujen tulee työntyä 5 cm ympärysmittaan. Toisin sanoen, kun lämmityslaitteen parametrit ovat 1x0,7 m, sen pohja on 1,1x0,8 m.

  Laitteen asennuksen määrittämisessä otetaan huomioon savupiipun ulostulo.

  Kiinnitä huomiota! Savupiippu ei saa olla kiinni katon runko-osaa vasten. Alustan alaosasta ei saa muodostaa yhtä ainoaa rakennetta, jolla on pääperusta. Tämä aiheuttaa vaurioita kutistumisen aikana.

  Jos päällystetyn maakerroksen leikkaaminen tapahtuu betonityötilalla ja betonin täyttämisellä, se johtaa sen hävittämiseen. Syventämisen tulisi olla maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi. Käytetään pääoman teknologiaa ja matalasti haudattua rakennetta. Tärkeä kriteeri on vahvistamisen läsnäolo.

  Lämmityslaitteiston peruspohja

  Kun työskentelet kuivalla maalla, voit syventää rakennetta 500-600 mm. Laitteella, joka on kaltevalla maaperällä, on syvennys 1000 mm.

  Voit osallistua heti merkinnän jälkeen. Leveys ja pituus määrittävät varastojen saatavuuden muotojen luomiseksi. Tämä palvelee levyjä, joiden paksuus on 20 mm. Kokoonpannut suojat sijoitetaan kaivoon ja kiinnitetään tukien avulla. Kaivon pohjalla on murskattu kivi, jonka kerros on 100 mm.

  Vedenpitävyys, joka luodaan katemateriaalilla ja nitoja kiinnitettäväksi muottiin, voidaan valmistaa. Liuoksen mittasuhteiden valmistusta varten:

  Sementin, hiekan ja raunioiden kuivan seoksen sekoittamisen jälkeen voit täyttää liuoksen vedellä. Tuloksena olevan koostumuksen tulisi olla paksun kerman muodossa. Sitten se heitetään muottiin.

  Pohja lämmitintä varten

  Lujitetun betonilaatan paksuus vaihtelee 15-20 cm: n välillä. Asennus on varustettu paalun tai pylväsnauhoilla, jotka perustuvat maaperän jäädyttämiseen.

  • Tarvittaessa rakenna matala pohja, voit käyttää paaluja. Prosessitekniikka toimitetaan seuraavasti:
  • Ylämaata leikataan 20 - 25 cm kerroksella.
  • Poran avulla muodostetaan aukkoja, joiden korkeus on 100 cm ja paksuus 20 cm.
  • Kaivon pohjalla on murskattu kivi.
  • Vuoraukset on tehty kateaineista ja sijoitettu kaivoihin.
  • Betoni kaadetaan.

  Asbestin tai polyetyleeniputkien asentaminen edellyttää kaivojen luomista, kun ne täytetään raunioina. Putkien asettamisen jälkeen 10 päärakennetta valmistellaan.

  Ruuvaaminen maahan säädetään erityisellä "kierteellä" niillä. Suunnittelun tärkein ero on kyky kestää puristuskuormia. Kiristyspallot estävät löystymisen. Tälle mallille on tunnusomaista kutistumisen vähimmäistaso.

  Tiiliuuniin perustuva

  1. Kaivanto luodaan syvyyteen noin 1 m. Kuopan parametrit ovat 10 cm suurempia kuin pohja. Tämä estää altistumisen liikkumiselle.
  2. Kaivon pohjassa on hiekkalaatta 15 cm korkea ja täytetty vedellä. Kaivo on jälleen täynnä hiekkaa ja täynnä vettä.
  3. Seuraava on murtunut muuraus tai raakaa - kerros 20 cm. Tampingin jälkeen kaivo on täynnä hiekkaa ja vettä. Tämä toimenpide suoritetaan, kunnes hiekkasaostuma loppuu kokonaan.
  4. Kaivo on täytetty 10 cm: n tasolle. Muodostuu, joka erotetaan pohjan sivuseinistä 10 cm: n päähän.
  5. Muottirakenteissa on betoniseos 15 cm korkea maanpinnan alapuolella. Betonin kuivauksen jälkeen muotti puretaan, sivuosat edellyttävät sulan tervan käyttöä.
  6. Vapaa-alueessa sijaitsee suuri hiekkakehikki ja pieni sora.

  Perus venäläiselle uunille

  • Oja valmistetaan syvyyteen maaperän jäädyttämisen alapuolella. Kaivon leveys on 100 - 200 mm enemmän kuin vaadittu pohja. Tämä asettaa muottiin.
  • Pohjaan asetetaan hiekka 15 cm: n kerrokseksi ja murskattu kivi 30 cm: iin.
  • Kotelo vaatii yläreunan asettamisen alle 20 cm alle lattian pinnan. Maaperän ja muottien välissä on 12 cm: n rako. Muotti on herkkä kosteudelle.
  • Betoniseoksen pohjalle kaadetaan 4-5 cm: n korkeuteen. On välttämätöntä päästää se vahvistusverkon myöhempään sijoittamiseen.
  • Betoni kaadetaan vaiheittain. Kerrosten paksuus on 20 cm. Jokaisessa vaiheessa suoritetaan ryöstö ilman poistamiseksi. Viimeinen kerros täytetään asetettuun merkkiin seuraavalla tason säätöllä.
  • Liuoksen takavarikointiin liittyy suojakalvon peite ja säännöllinen kosteus. Jähmettymisen aika on 28 päivää. Valmisbetonin käyttö vähenee 7 päivään.
  • Muotti on purettu, vapaa tila on täynnä raunioita.

  Uunin pohja

  Alle 700 kg: n painoisen lämmityslaitteen alapuolella on laattapohja. Kaivoon, jonka syvyys on 40 cm, hiekka asetetaan soraa korkeudelle 10 cm. Sitten 3-4 cm betoniseosta kaadetaan. Karkaistua liuosta halkaistaan ​​bitumikerroksella, jossa on kateaineita. Valmiin betonilaatan päälle. Voit kaataa 20 cm betoniseosta asettamalla muottiin.

  Puuhuoneen uunin perusta: materiaalit ja rakennustekniikka

  Puuhuoneen uunin pohja luodaan lämmityslaitteille, joiden massa on vähintään 500 kg. Massan määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon rakenteen, vuorauksen ja massan paino

  Huolimatta tekniikan kehityksestä lämmityslaitteiden alalla, kodin uunit ovat edelleen hyvin suosittuja. Niiden avulla voit lämmittää koteja sivistyneeltä alueelta. Silloin kun sähköä ja kaasuuntumista ei ole. Uunin rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Puhumme siitä, miten perustaa uuni oikein tässä artikkelissa.

  Pohja uunin alla leikattu

  Uunin tekeminen vaatii tietenkin paljon työtä, kokemusta ja tekniikan tuntemusta. Ajattelemalla uunin rakentamista maassa ja rakentamalla säätiö voit tietysti palkata asiantuntijoita. Itse asiassa kiukaan perustuksen järjestely voidaan turvallisesti suorittaa yksinään.

  Kohta ei ole niin kallis ja monimutkainen, mutta itsensä pystytettyjen rakentamisen ilo on enemmän kuin vaivan arvoista.

  Perussääntöjen perustavat perusteet

  Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kivityypin valintasi mukaan tahansa ja mitä kokoa haluat käyttää, on olemassa useita perussääntöjä, joita ei pidä jättää huomiotta:

  • Liesi on perustuttava itsenäisesti, eikä se saa olla yhteydessä koko talon pohjaan. Miksi? Tosiasia on, että talon aikana toiminta voi pienentyä. Laskeutumisen vuoksi hänen ei pidä vetää uunia taaksepäin, koska se voi johtaa sen muodonmuutokseen, vetovoiman heikentymiseen ja teknisten ominaisuuksien rikkomiseen.

  Uunin alaosa on erotettu yleisestä

  Joissakin tapauksissa voit yhdistää osittain kaksi pohjaa yhdistämällä ne yhdeksi seinäksi.

  • Jos molemmat perustukset (talon ja uunin) ovat lähellä toisiaan, sinun on tehtävä niiden välissä 50 mm: n paksuinen hiekoitus.
  • Jos yhteisessä talossa oleva pohja on nauha, ei pohjalla olevan uunin sisällä missään tapauksessa saa olla kosketuksessa tämän pohjaseinän kanssa.
  • Kun valitset uunin ja näin ollen säätiön paikan, sinun ei pidä vain luottaa toiveisiin vaan myös sellaisiin tekijöihin kuin ovien, ikkunoiden ja kattopalkkien sijainti. Savupiipun sijainti on otettava huomioon siten, että putki ei pääse lattiisiin ja palkkeihin uunin rakentamisen aikana.
  • Laskettaessa pohjan kokoa ja syvyyttä kannattaa harkita katon vakavuutta ja uunin painoa savupiipun mukana.

  Säätiön mittoihin vaikuttavat paitsi uunin mitat myös maaperän tiheys, johon se rakennetaan. Uunin pääkuorma syntyy tavallisesti savupiipusta, joten uunin suunnittelussa on välttämätöntä kuljettaa se lähemmäksi pohjan keskustaa. Tämä auttaa välttä- mään uunin epäsymmetrisen kuormituksen ja ennenaikaisen väärän kutistumisen.

  Joskus suunniteltaessa erittäin suurta ja massiivista kammiota, jossa kivipuomi, uunit tekevät erillisen pohjan savupiipun alla.

  Myös perustan valinta riippuu uunin materiaalista. Metallirakenteelle ja kiveelle se on syvemmällä, koko tiilimuovin massa on vähintään 400-500 kg, kun taas metallin uuni painaa noin 150 kg.

  Kuinka laskea kiviuunin paino

  Periaatteessa pienelle metalliteollisuudelle on mahdollista rakentaa säätiö erikseen, varsinkin jos se rakennetaan taloon, joka seisoo kaakeloitu monoliittinen säätiö.

  Se on tärkeää! Ennen uunin pohjan varustamista on tarpeen selvittää maaperän tyyppi paikan päällä.

  Maaperän tiheys ja jäätymisen aste vaikuttavat merkittävästi säätiön koon määrittämiseen. Venäjän ilmastoon liittyy melko ankaria talvia lähes koko sen alueella. Siksi uunin pohja on sijoitettava koko maaperän jäädyttämiseen.

  Tärkeää on myös maaperä.

  Se on kolmesta tyypistä:

  Paikoissa, joissa vallitsee suuri määrä jokia, säiliöitä ja järviä, ovat pääsääntöisesti sedimenttiset maaperätyypit. Täällä on parempi antaa uunin ja talon perustukset ammattilaisille, joten veden läpikulku lasketaan.

  Keski-Venäjällä on erittäin yleinen maaperä, joka on hiekan ja saven seos. Savi hallitsee sitä, joten tämä maaperä on vähemmän muovia.

  Tällaisen maan pohjan rakentaminen liittyy tavallisesti ongelmiin ja lisäongelmiin, koska lieju on kuivana kuivana, kun pakkanen alkaa, se alkaa kuivua ja suuri määrä sedimenttiä tulee viskoosi.

  Tällöin uunin pohjan syvyys on tällöin tehtävä jäätymispisteen yläpuolella.

  Metsäalueilla päinvastoin on kuitenkin perustettava uunin pohja maanpinnan alapuolelle ja perustaa pohja 60-90 cm paksuiselle hiekkalaudalle.

  Yksi luotettavimmista pohjaveden maaperälajista on hauras ja kallioinen, mutta valitettavasti joskus talon ja uunin on rakennettava epävakaalle. Luotettavan säätiön asianmukainen rakentaminen auttaa tasoittamaan tätä tosiasiaa.

  Säätiön tyypit

  Tiiliuuneille on olemassa kolme päätyyppiä:

  Mikä on niiden tärkein ero, ja mikä säätiö on parempi valita uunissa?

  Tarkastelemme yksityiskohtaisesti useita rakennusvaihtoehtoja, joiden avulla voit valita itsellesi paras vaihtoehto.

  Monet ovat myös kiinnostuneita kysymyksestä, mutta kuinka paljon sitä pitäisi syventää, kaivaa perusta kuoppaan?

  Kaikki riippuu maaperän tiheydestä ja lämmitysrakenteen painosta, mutta sinun ei pidä liioitella sitä. Paras vaihtoehto on kuopan syvyys 80-100 cm. Jotkut käsityöläiset ovat vähemmän kestävillä poluilla ja poistavat vain maan kasvullisen kerroksen, rakennuttavat 20 cm: n korkuiset mökit ja kaada betoniseosta. Mutta tämä on huono vaihtoehto.

  Säätiö painaa useita satoja kilogrammaa, erityisesti kuorma kohoaa talvella, kun maa jäätyy. Siksi sinun ei pitäisi olla laiska ja säästää rahaa säätiön järjestelyyn, jossa uunin toiminnan lujuus ja luotettavuus riippuu kokonaan.

  Työkalut ja materiaalit säätiön rakentamiseen

  Ensimmäinen asia, joka on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista, on varastoida tarvittavat työkalut.

  Työtä on tehtävä paitsi savi, myös puusepäntyöt, joten valmistele seuraavat työkalut:

  • Spade (tarvitaan kaivamaan pääaukkoa).
  • Lapio (kätevä valmistaa hiekkasementtilaastia).
  • Hammer.
  • Haarukka tai saha.
  • Sementti sementin seulomiseksi (solun koko 1 * 1 mm).
  • Siivilöi hiekkaa (kennon koko 2 * 2 mm).
  • Kauhan vesi (sementti-hiekkalaastin valmistukseen).
  • Metallikouru, jossa valmistelemme ratkaisun.
  • Rakennustaso.
  • Nauhamitta ja lyijykynä.
  • Nitoja.
  • Betonisekoittimet

  Materiaaleista, joita tarvitset:

  • Taulut (muottien valmistukseen).
  • Polyeteeni (muottien vedeneristys).
  • Hiekkaa.
  • Sementtiä.
  • Soraa.
  • Vahvistetut verkot tai sauvat.

  Alamme kerätä säätiö tiiliseinän alle omiin käsiisi

  Tiiliuuniin perustuva

  Vaihe 1. Asettelu säätiölle ja kuoppa

  • Kun olet päättänyt tulevan uunin sijainnista, on tarpeen laskea oikein mitat tehon perusteella. Se riippuu huoneen alueesta, ovien lukumääristä, ikkunasta jne.

  Merkintä maahan pohjan alla

 • Maalla vedetään tarvittava uunin koko. Säätiön tulee olla 15-20 cm enemmän kuin lämmitysrakenne. Tee merkintä ja aseta tapit, jotka merkitsevät kuopan rajat kuoppaan.
 • Käytä bajonettikiekkoa kaivamalla 70 - 100 cm: n syvä syvyys riippuen maaperän tiheydestä ja ilmastovyöhykkeestä (katso edellä).

 • Aseta kaivannon pohjalle 10-15 cm paksua hiekkalaatikkoa, paina tiiviisti lapioineen ja kaada keskirikkouteen 30 cm: n korkeudelle.
 • Vaihe 2. Asenna muotti ja vahvike

  • Jatkamme puulevyjen rakentamista. Muotoon periaatteessa kaikki vanhat levyt tai vaneri, jotka ovat kotitalouksissa, sopivat. Tämä ei vaikuta säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

  Decking for stove

  Muotti on puinen laatikko, joka luotettavuudeltaan kiinnitetään metallikulmissa kulmissa. Liitä levyt yhteen kynsillä.

 • Alamme valmiin muottipesän kuopan pohjalle.

  Ruberoyd vedenpitävyyteen

 • Kun tyyny on tiheä, se on tarpeen vedenpitävä pohja. Tätä varten mitataan polyeteenin kuopan koko, leikataan se ja kiinnitetään polyeteeni muottien kehän ympärille seinämiin rakennustelineellä.

  Vahvistustyökalut

  Muotti ja vahvistaminen

 • Säätiön rakentamisen viimeistely on lattian telakointi ja säätö. On parempi tehdä tämä asettamalla tasainen tiilet.
 • Vaihe 3. Betonimassan valmistelu pohjan kaatamiseksi

  Valmista seos seuraavista mittasuhteista: 4 osaa hiekkaa otetaan 1 osaa sementtiä + 3 osaa murskattua keskijakeen kiveä.

  Sekoitetaan kuiva seos hienosti ja lisää vettä. Sekoitetaan hyvin liuos betonisekoittimella. Sakeuden mukaan sen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa.

  Valmistamme konkreettista ratkaisua

  Täytä tämä osa kuopasta tällä seoksella, jolloin emolevy ei pääse 8 cm: n päähän. Nämä työt on suoritettava 24 tunnin kuluessa. Betoniratkaisun on oltava täydellinen eikä asetettava.

  Täytä ja odota 2 viikkoa

  Kun olet täyttänyt koko säätöveden betonilla, on jälleen kerran tarkistettava pinnoitteen vaakasuora taso rakennustasolla. Liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen virheiden korjaaminen on vaikeampaa.

  tarkista rakennuksen taso horisontaalinen kellari

  Peitä pohja polyeteenin tai kateaineen kerroksella ja jätä 2 viikkoa kuivumaan kokonaan.

  Poistamme ylemmästä muovista vain täydellisen kuivauksen jälkeen, lyödäksesi levyjä vasaralla. Muodostuneessa aukossa täytetään sora hiekalla ja puskurilla.

  Metallin uunin säätäminen omilla kädillä

  Jos uuni on asennettu jo valmiiksi taloon, jossa laitetta ei ole aiemmin tarkoitettu ja puulattiat jo asetettu, perustuksen rakentaminen on aloitettava lattiapäällysteen osittaisella purkamisella.

  Metallin uunin pohja

  1. Teemme merkinnän lattialla rakennusmerkin avulla uunin koosta riippuen. Alustan tulee ylittää uuni 7-10 cm kummallakin puolella.
  2. Hiomakoneella leikattiin suorakulmio lattialle.
  3. Kaivamme kuoppaa 50 cm: n bajonettikupilla.
  4. Kaivoon pohjaan kaivaa soraa ja hiekkaa, kiristä tiiviisti ja kaada vähän vettä.
  5. Luomme lamellilaudan tai vanerilevyjen massiivipuikkoa ja pinoamme yhden kerroksen kateaineen ympärille.

 • Täytä kuoppa liuoksella hiekkaa ja roskaa (4 annosta hiekkaa otetaan yksi osa raunioista). Emme saavuta lattiatasoa 10 cm: n korkeudella.
 • Tasaa laasti laastilla ja tarkista horisontaalinen taso rakennustasolla.
 • Teknologinen tauko 2 viikkoa ennen täydellistä jäädyttämistä.
 • Sementtilaastin päälle sijoitetaan 2 kerrosta tiilimuurausta saavuttaen valmiin lattian taso.
 • Kuten näette, tämä on helpompi tapa rakentaa säätiö, joka ei vaadi tällaista perusteellista valmistelua ja vahvistamista. Metallirakenteen pieni paino 150-170 kg: ssa ei edellytä niin voimakasta perustetta.

  Jotta vältetään kriittiset virheet perustuksen rakentamisessa uunin alla, suosittelemme katsomaan tätä videota.

  Video: Uunin säätiö, perussäännöt

  Mahdollisuus luoda betonin alapinta uunin alle

  • Ensimmäiset vaiheet suoritetaan samalla tavalla kuin edellinen menetelmä: kaivaus vedetään ulos, muotti on asennettu ja vesitiivis polyeteenillä (tai kateaineella).

  Betonirakenteen malli

 • Lisäksi kaivon pohja on täytettävä hyvin ja täytettävä pohja rikkoutuneella kerroksella (suurien kivien halkaisijan on oltava yli 16 cm).
 • Kaada kerros murskattua kiveä, jonka keskiosuus on 10 cm, taso.
 • Täytä sementtilaasti 10-15 ° C: ssa ja tee tekninen tauko useille päiville, kunnes seos kovettuu hyvin.

  Esimerkki betonirakenteesta

 • Toista keskimmäisen murto-osan murskattua kiveä ja täytä sitten täyttö uudelleen lähes loppuun asti, jolloin se ei saavuta 8 cm valmiin lattian tasolle.
 • Tasaa laasti ja tarkista kattavuus rakennustasolla. Teemme teknisen tauon useille päiville. Peitä kellari kerroksella polyetyleeniä.
 • Siten meillä on vankka perustus, joka koostuu neljästä kerroksesta.
  • Poista yläosan muotti ulos vasaralla.

  • Tuomme säätiön valmiin lattian tasolle kahden riviä punaisia ​​leipiä sisältävien tiilien avulla.
  • Riippuen siitä, mihin tiiliin otit, laske välittömästi sen korkeus ja älä säädä betoniseosta täsmälleen 2 tiilen korkeuteen. Tiilien ylimmän rivin on vastattava täysin valmiin lattian tasoa.

  Paalun perustuksen asennus laatan kanssa

  Uunin alle yksi lajike on paalarakenne, jolle on ominaista hyvä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.

  Pyllyjen säätiö

  1. Teemme merkinnät kentällä tulevan uunin koon mukaan ja mitataan kumpaankin suuntaan 10 cm - tämä on säätiön koko.
  2. Poista 20 cm maaperän kasvillisuuskerroksesta bajonettikiekalla.

  Maan kasvulliset kerrokset poistetaan

 • Laitoimme tapit ja venyttimme köyden.
 • Pultin jokaisessa osassa porataan halkaisijaltaan 20 cm syvennyksiä 50 cm: n syvyyteen.

  Palo pohja uunille

 • Teemme lankojen muotolevyn, kiinnitämme ne yhteen kynsien kanssa ja asetamme näiden reikien koon. Muotti on puulaatikko, jossa ei ole pohjaa.
 • Teemme vedenpitävyyttä polyeteenin avulla, jota kiinnitämme ympärillä nitoja muottipinnoille.
 • Kaadamme hiekkaa pohjaan, täytämme sen hyvin ja asetamme soraa 15 cm. Täytä vedellä.
 • Neulomme vahvikekaapeleita 0,8 mm: n langalla ja kierretään hyvin.

  Vahvistinnauha

  Asenna vahvistettu runko.

 • Kääntäkää kateaineen paksut hihnat ja lisäämme tällaiset paalut kaivoihin. Asbestiputkia voidaan käyttää paaluina.

  Ruberoid hihat

 • Täytä betoniseos valmiiksi ja asetetaan kuoppaan.
 • Teemme teknisen tauon 2 viikkoa.
 • Nyt voit kaataa koko säätiön betoniseoksella.
 • Peitä polyeteeni ja anna säätö kovettuutua vähintään 2-3 viikkoa.
 • Video: Miten perustaa uunin

  Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

  Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

  Tyyppien perusteet

  Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

  • raskasbetoni;
  • betoni kiinteä valu;
  • tukea paalun perustusta.

  Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

  Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

  Nivelten erektiota

  Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

  Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

  Mikä syvyys pitäisi olla?

  Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

  • pohjaveden taso;
  • maaperän tyyppi;
  • maaperän jäädyttämisen syvyys.

  Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

  Syvyyslaskenta Esimerkki:

  • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
  • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
  • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

  Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

  Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

  • uunin halkeamat ja sen pohja;
  • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
  • savupiipun eheyden rikkominen;
  • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

  Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

  Uunin sijainti

  Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

  Betonirakenne

  Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

  • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
  • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
  • muotti;
  • sora;
  • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
  • sekoituskourut;
  • lapio ja lapio;
  • tasolla;
  • vasara ja kynnet;
  • rakentaminen nitoja.

  Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

  Säätiö kuoppa

  Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

  Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

  tyyny

  Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

  Muotti ja varusteet

  Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

  Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

  Betonin kaataminen

  Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

  • 1 osa sementtiä;
  • 3 hiekkaa;
  • 5 kpl raunioita;
  • vettä.

  Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

  Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

  Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

  Betonialusta

  Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

  Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

  Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

  Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

  Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
  Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

  Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

  Uunin perussäde

  Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

  Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

  Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

  Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

  Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

  Metallin uunin pohja

  Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

  Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

  • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
  • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
  • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
   Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
  • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
  • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
  • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

  Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

  Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

  Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

  Ilman säätiötä emme rakenna perustusta uunille

  Tämän puutullin pakollinen ominaisuus antiikin Venäjän aikakaudesta, merkki mukavuudesta ja tunnelmasta on venäläinen liesi. Sankaritar satujen, meidän aikamme on edelleen suosittu. Mutta todellinen maailma ei ole niin yksinkertainen, ja taikuutta ei säästetä taikaa kovasta työstä otettaessa uuni taloon. Ja emme aloita pään kanssa, vaan huolehdimme vahvoista jaloista, jotta tämä pää ei menetä. Uunin pohja - ehkä tärkein osa rakennustyötä. Se riippuu siitä, tuoko uuni palvelemaan meitä uskollisesti, eikö se jätä meitä taistelemaan ajan ja luonnon kanssa. Siirrytään tarinoista liiketoimintaan.

  Ensimmäinen luku - Tietämyksen asentaminen

  Ennen rakennustyön asentamisen työtä sinun on kutsuttava ammatti-geologi opiskelemaan maata. Geologisten tutkimusten perusteella asiantuntijoiden on annettava tarkka kuva tulevan kodinsa maanalaisesta osasta, ja on suositeltavaa huolehtia siitä jo ennen kuin itse talon perustukset eivät ole pelkästään uunissa. Geologit tekevät kuvauksen, joka sisältää seuraavat kohteet:

  • Maaperän jäädytysaste
  • Pohjaveden virtaus
  • Työssä käytettävän maaperän tyyppi (vaaditaan kerroksittain)
  • Kausittainen muodonmuutos

  Toinen luku - valitse uunin perustan tyyppi

  Ei ole väliä mitä materiaaleja he rakentavat nyt, Venäjän liesi ja sen perustukset. Kyllä, ja tämä osa elämää itse ei ole vain talossa, ne asennetaan kylpyyn. Venäläinen uuni Venäjän kylvyssä - kauneus ja vain. Yleisimmät säätiöt:

  • Slab (monoliitti)
  • nukka
  • ruuvi
  • nauha
  • Kiven uunissa
  • Raudan uunin perusta

  puun talon alapuolisen altaan asentaminen, jälkimmäinen on mielenkiintoinen, koska yleensä se ei ole. Rauta-uunin rakenne on sellainen, että rauta-uunin hyvän perustan aikaansaamiseksi tarvitset vain kestäviä kerroksia.

  Perusmallin valintaan vaikuttaa tulevan uunin koko, materiaali ja kokonaispaino. Uunin perustus voidaan tehdä sekä erikseen talon tuesta että yhdistämällä ne. Jos talossa on jo nauhatus, sitten uunin alla oleva säätö asetetaan erikseen. Kun laitat yhdessä, sinun on harkittava, että liesi on massiivinen rakenne. Ei ole tosiasia, että yhteinen säätiö voi jakaa tällaisen kuorman asianmukaisesti, joten kannattaa miettiä erillistä tukea jokaiselle elementille. Puhutaan kunkin säätiön ominaisuuksista.

  Plate-säätiö levitetään laajalti kaistallemme. Käytä sitä esimerkiksi tiiliseinän alla. Vahvistettu monoliittinen laatta vastustaa maaperän liikkumista, mutta ei pysty selviytymään erittäin massiivisista rakennuksista, joiden koko puolestaan ​​herättää luottamusta samoin kuin pohjavesi. Koska vesi vaikuttaa haitallisesti tällaiseen tukeen, et asenna sitä kylpyyn. Edullinen tapa, mutta ei luotettavin. Kuitenkin, jos olosuhteet sallivat, se on paras vaihtoehto.

  Täydellisesti käsitellä kosteutta ja saviä maaperän kasa (pylväs) perustus. Se on perustana kylpyammeelle, joka on suositeltavaa tehdä tällä tavalla. Mutta prosessi on monivaiheinen: poroja porataan maaperään maaperän jäädyttämisen syvyyteen, pohja peitetään noin 10 senttimetrin pinnalla ja kasaantuu, katehuopa taitetaan jauhaa ja se kaadetaan betonilla. Rakenteen kutistumisen jälkeen vedenpitävyys on tehtävä. Pohja-laatat asennetaan betonipilarien päälle.

  Ruuvi ei ole vain paaluja, joissa on ruuvit päissä. Suunnittelulla on suuri lujuus: ruuvit tarttuvat ruuveihin maaperään ja vahvistavat sitä, toisin kuin muut paalut. Käytä myös altaan uunin pohjaa. Haittoihin kuuluvat asiantuntijoiden hinta ja kustannukset - tällaisten paalujen asentamista ei voi asentaa ilman oma prikaatiasi.

  Kolmas luku - kokeellinen

  Menemme suoraan uunin pohjan asettamiseen. Suhteellisuuden ja yksinkertaisuuden kannalta (tämä on tärkeätä työn suorittamiselle omien ponnistelujemme avulla), pohjalevy on ensiksi, joten aluksi tarkastelemme uunin pohjan asennusta. Materiaalit: murskattu kivi, hiekka, betoni, kivi ja paljon muuta. Pohjalevyn asettamisen vaiheet:

  1. Kuono. Laskemme sen mitat uunin mittojen mukaan - meille lisätään vielä 10-15 senttimetriä kummallakin puolella. Varastosta tarvitaan laattojen asentamista ja suodattimen asentamista. Kaivon syvyydessä menee maaperän jäädyttämiseen.
  2. Hiekkakyyhky. Pohja peitetään hiekalla 15 cm, huuhdeltava varovasti, kunnes hiekan taso pysähtyy ja tiivistyy.
  3. Kivilattia. Yli 30 cm: n korkeudella nukahtavamme rakeita, se on mahdollista sekoittaa pienen kivet ja tiilimuodot. Kaikki aukot on täytetty toisella ohut kerros hiekkaa. Lisäksi 10 cm: n raunioista ja kahdesta kerroksesta kateaineita.
  4. Muotti. Vaneria tai lankkuja otetaan ja asennetaan kaivon ympäryksen ympärille. Joka puolet metristä on tukea voimaa. Pidämme 10 cm: n etäisyytenä muottien ja kaivon reunan välille.
  5. Vahvistinruuvi. Kiinnitämme vahvistusverkon. Kaada 4 cm: n betonikerros, odota, kunnes se tarttuu. Tämän jälkeen laitamme ruudukon siihen.
  6. Betoni. Betonin rakenne: 1 osa sementistä, 3 hiekkaa, 5 murskattua kivettä ja vettä. Kosteuttaa muottipesä. Kerrokset alkavat kaataa betonia, työntäen pois ilman. Jokainen kerros on 20 cm, tasoitamme yläkerroksen ja kattaen katon materiaalin, kun se tarttuu ensimmäistä kertaa.

  Toinen tukipohjan venäläisen liesi on hyvä puutalo. Sen asennus voi johtua myös "tee se itse" -menetelmästä. Myös kuoppa ja muotti on kaivettu, mutta on joitain eroja:

  1. Ei ole hiekkalaatikkoa, vaan murskattua kiviä 20 cm.
  2. Murskattu kivi valettu betoni
  3. Koko rakenne on eristetty kosteudelta polyetyleeni- tai kattopyyhkeellä.
  4. Muotti on asennettu ja pohjaan asetetaan kerros isoja kiviä, tasainen molemmin puolin.
  5. Vaihtoehtoinen kerros kiviä ja betonia
  6. Annamme lepoa ja voimme saada vahvuutta noin kymmenen päivän perusteella, mutta sitten asennamme uunin.

  Viimeinen luku - yhteenveto

  Kuinka kauan se on lyhyt, selvitimme säätiön näkemykset uunin alla ja yritimme myös asentaa sen. Jos sanat kuvaavat tätä prosessia niin, että et menetä yhtä yksityiskohtaisuutta, se on monimutkaista, niin on monia videoita, joissa kokeneet mestarit kertovat ja esittävät kaikki perustaan ​​perustuvat perusteet. Voit luoda vankan perustan venäläiselle uunille omilla kädilläsi tai ottamalla yhteyttä alan asiantuntijoihin. Päättää, miten ja mitä rakentaa, tietenkin, sinä, ja yritimme keventää uunin maanalaisen elämän pimeää puolta.

  Perus teltalle puutalossa tai kylvyssä jokaiseen rakennukseen

  Miten rakentaa korkealaatuisen perustan uunille talosi tai kylpyammeen tai ehkä toiseen rakennukseen? Annamme vinkkejä, analysoimme kaikenlaisia ​​säätiöitä kohdassa

  Kuinka perustaa talon takka

  Tiiliuunit painavat paljon - koska vain yhden tiilen massa on 4 kg. Keskimäärin venäläisen uunin rakentaminen vie vähintään 500 tiiliä.

  Lisää tähän 350 savupiipun järjestystä ja kerro 4 - ja saat melkein 3,5 tonnia painoa. Rakennuksen pinta-ala on tavallisesti hieman yli kolme neliömetriä, joten tietty paino on hyvin kiinteä.

  Siksi talon uunin perustukset on tehtävä kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti - muuten se voi yksinkertaisesti romahtaa.

  Perusvaatimukset

  Viime vuosisadan kuudeskymmeneskuudes- sa rakennusvaatimukset määrittelivät kiukaan säätiön asettamisen vaatimukset talon päärakennuksen suhteen. Tämä SNiP on pitkään peruttu, ja uuniin liittyvä uusi aihe koskee vain teollisuusuunien rakentamista.

  Kuitenkin, kun perustukset rakennetaan puutalon takan alle, käsityöläiset noudattavat perinteisesti kumottuja normeja, jotka siirretään uunista uuniin ja muuttuvat "suosittu viisaudeksi":

  • Talon perustusten ja uunin on oltava alle viisi senttiä lyhyempi;
  • säätöjen välinen tila on täynnä palamattomia materiaaleja - hiekkaa, laajennettua savea tai kuonaa. Kiviaineiden tärkein vaatimus on kyky kestää korkeita lämpötiloja;
  • Liesi-pohjan ylempi vaakataso on sijoitettava vähintään 150 mm: n alapuolelle. Tämä mahdollistaa vedenpitävyyden asentamisen lattiapalkkien alapuolelle pohjaveden poistamiseksi päärakenteista.

  Vuoden 1962 säännökset täyttivät tuolloin vallitsevat realiteetit: yksityisten puutalojen perustuksia ei vahvistettu, ei ryhdytty toimenpiteisiin roiskeilun torjumiseksi.

  Moderni perustukset rakennetaan hieman eri tavalla, suurta huomiota kiinnitetään niiden voimakkuuden ja kantavuuden lisäämiseen. Siksi uusien talojen rakentamisen yhteydessä ei ole mahdollista erottaa liesi- ja päärakenteita.

  Mutta miten tehdä perustan uunille talossa, joka on jo rakennettu ja toiminut pitkään? Pohjapohjan alapuolella olevat maaperät on jo suljettu ja kaikki olemassa olevan nauhan laajentamisyritykset johtavat uunin epätasaiseen kutistumiseen myöhemmällä muodonmuutoksella.

  On edelleen muistettava vanhoja sääntöjä ja rakentaa perustan uunille talossa suositustensa mukaisesti.

  Irrotettavan liesiosaston rakentamisen järjestys

  Venäjän uunin perustaminen puutalolle tehdään seuraavassa järjestyksessä:

  1. Talon tiiliseinän pohjan mitat määräytyvät sen pohjan mittojen mukaan. Kaivo on kaivo, jonka leveys ja pituus ylittävät uunin vastaavat parametrit 5 cm pitkin sen kehää (10 cm kooltaan). Jos rakennusalueella oleva maaperä nousee, suunnitelman kaivon mitat kasvavat 0,8 metriä: tämä takaa tavanomaiset työskentelyolosuhteet muottien kokoonpanon ja vedenpitävyyden varmistamiseksi puuportaan uunin valmiiseen pohjaan. Kaivon syvyys on 500-700 mm (riippuen maan jäädyttämisestä).
  2. Kuopan pohjalla on asennettu kerros - tyyny. Se on rikkoutunut kerros ryöstöä (jos pohjavettä on korkea) tai hiekkaa (kuivilla maaperällä).
  3. Löysät maaperät uunin pystyttämispaikassa eristetään 50-100 mm: n paksuisella polystyreeni- vaahdolla.
  4. Tyynyn tai eristyksen yläpuolella kaivo on vuorattu suuritiheyksisellä muovikelmulla. Sen koko on oltava sellainen, että reunat voidaan asettaa kuopan sivuille.

  Ennen kaatamista talon uunin pohjaan, esivalmistettu vahvike häkki (säännöt raudoituksen perustusten vahvistamiseksi) lasketaan kaivoon. Se koostuu kahdesta ruudukosta, jotka on yhdistetty pystysuorilla sauvoilla.

  Kehyksen koko on otettu siten, että sen jälkeen, kun se on kaadettu, metalli on piilotettu lujasti monoliitin paksuuteen ja se sijaitsee 40-50 mm etäisyydellä mistä tahansa sen pinnasta.

  Betoniseos kaadetaan kerrallaan sen jaksottaisella tiivistämisellä käyttäen täryttimiä tai tavanomaista piikkiä.

  Kivipesäkiven perusta

  Rakenteeltaan tiiliseinän muotoilu betoni- tai roskakivestä valmistetulla puutalolla on tärkeä etu: tämä materiaali ei kutistu.

  Prosessin rakentaminen hiekkakiven talon uunille omilla kädillä on paljon helpompaa kuin betoniteräs.

  Totta, se ei ole ilman vahvistettua betonielementtiä - kivi ei sovi itse tyynyyn, vaan 50-100 mm paksuiseen laattaan. Mutta voit ostaa sen valmiiksi, ja sinun ei tarvitse sotkea vahvistamisen häkän valmistamiseen ja kauan odottaa betonin kypsymistä.

  Karkeakivi asetetaan kastikkeeksi. Karkaistua muurausliinaa kahdella kerroksella katemateriaalia kuumalla bitumilla.

  Viimeistää tiiliseinän rakentamisen puurakenteiseen muuraukseen, joka koostuu kahdesta rivistä tiiliä.

  Perus teltalle talossa, kuinka tehdä uunissa puutalossa, miten kaataa

  Talon uunin perusta: rakenteellisten ulottuvuuksien määrittely. Miten maaperän ominaisuudet vaikuttavat säätiön suunnitteluun? Rakennusvaiheet.

  Perusta teltassa puutalossa

  Mielenkiintoista oli, että uuni asennettiin suoraan lattialle. Tässä vaiheessa, yksinkertaisesti vahvistettu lattiapalkit tai jopa asetettu päälle. Kuitenkin tänä päivänä talonrakennus tai kylpyamme on tarpeen. Se suojaa uunin tuhoutumiselta ja halkeilulta sekä rakenteelta tulelta. Pohjan tyypin valinta riippuu maaperän tyypistä ja pohjaveden laadusta sekä uunirakenteen tyypistä ja painosta.

  Jos jo valmistettu sauna tai talo on sijoitettava suoraan lattialle. Valitse tässä tapauksessa kevyt laite, esimerkiksi metalli- uuni tai uuni. Mutta ensin on laskettava sallittu kuorma rakennuksen lattialle. Jos olet projektin luomisen vaiheessa ja talon tai kylvyn rakentamisen alkaessa, sinun on harkittava uunin säätöjärjestelyä.

  Yleiset säännöt säätiön asentamiseksi uunin alle

  Puutaloiden tai kylpyammeiden luukun klassinen perusta on raunioiden rakentaminen sementille tai betonipohjalle, joka on 5-10 senttimetriä suurempi alueella kuin uunissa kumpaankin suuntaan. Korkeus on sama kuin maan talo tai kylpyamme. Pohjan alla he tekevät hiekan ja soran tyynyä, joka kompensoi paineen alhaalta.

  Uunissa tehdään kiinteä pohja eristämällä. Rakenteen pinnalle on rakennettava kateaineen tai erikoiskalvokalvon vedeneristyskerros. Sitten tiilet asetetaan päälle ja päästöt valmistetaan metallikulmista palontorjuntaan.

  Säätiön syvyys riippuu maa-aineksen maaperästä ja maaperästä. Hiekka- ja kuivaa maata varten pohja asetetaan 80 senttimetrin syvyyteen, joka kallistuu - alle jäätymissyvyys, joka on vähintään 1,5 metriä. Lakan pohjan asettamista ei voida kaataa, muutoin epätasaista kutistumista.

  Talon tai kylpyammeen ja uunin pääperustan välillä on oltava vähintään viisi senttiä. Näiden pohjien väliset aukot on täynnä hiekkaa, laajennettua savea tai kuonaa. Sen on oltava irtotavarana palamaton materiaali, joka kestää korkeita lämpötiloja. Alapinnan tulee olla vähintään 1,5 cm lattiatason alapuolella.

  Kevyen metalliuunin, joka painaa jopa 150 kiloa, voidaan tehdä yksinkertaistettu pohja. Ja kiinteän tiilen uunissa ja säätiö tarvitsee enemmän ulottuvuutta, kiinteää ja vakavaa. Katsotaanpa tarkemmin, miten perustaa puu-talon tai kylpyammeen takka.

  Levyn pohja metalliteollisuudelle

  • Kaivaa kaivo, jonka syvyys on 0,4-0,5 metriä;
  • Tuloksena oleva kaivo on täynnä raunioita ja hiekkaa, kerros on perusteellisesti repeytynyt. Korkeuden tulisi olla vähintään 30 senttimetriä;
  • Betoni kaadetaan sementin yhden osan, neljän osan hiekan ja veden suhteeseen. Pinta tasoitetaan ja jätetään kuivumaan päivälle;
  • Jäähdytetyn pohjan päälle asetetaan vedenpitävä kerros (kalvo tai kateaine);
  • Sitten kaivoa täytetään uudella seoksella, joka on valmistettu kaavan mukaan: 1 osa hiekkaa + 4 osaa hienon soraa + 2,5 osaa hiekkaa + vettä;
  • Taso tarkista vaakasuora pinta ja tasoita pinta. Anna kuivua kokonaan.

  Tiiliuuniin perustuva kivipohja

  • Kaivo kaivetaan maaperän jäädyttämisen alapuolelle ja se on 10 senttimetriä leveämpi kuin pohjan leveys;
  • Pohjaan kaadetaan tyyny, jonka korkeus on 15-20 senttimetriä, täytetty vedellä ja särkynyt;
  • Kun vesi on poistunut, toinen kerros hiekkaa kaadetaan 30 senttimetrin tasolle, täytetään vedellä ja repeytyy uudelleen;
  • Kun kosteus lähtee, ne laittaa rikkoutuneen tiilen tai kiven pohjaan 20 senttimetrin pituiseksi. Sitten he laittaa hiekkaa jälleen, kaada vettä siihen ja kaada se. Tätä toimenpidettä toistetaan, kunnes hiekka lakkaa laskeutumaan;
  • Ne kaada kerros murskattua kiveä 10 senttimetriä korkea ja leimaamalla se;
  • Muotti on tehty vanerista, lankkuja tai palkkeja 10 cm: n etäisyydellä kaivon seinistä;
  • Muottien sisällä tehdään vahvistettu runko;
  • Muotti kaadetaan betonilla niin, että korkeus on vähintään 15 senttimetriä maanpinnasta. Betoniseoksen laimentamista varten käytetään asteikkoa, joka ei ole alempi kuin M400;
  • Kun betoni on kuiva, muotti poistetaan ja sulatettu terva kohdistetaan useisiin kerroksiin rakenteen sivuilla;
  • Saatu tila on täynnä hiekkaa ja / tai soraa.

  Uunin vahvistettu betonipohja

  Teräsbetonilaatta liesi - moderni tapa järjestää säätiö, jonka paksuus on 15-20 senttimetriä. Asennusta varten ne tekevät nippu- tai pylväsmateriaaleja, joihin ne asentavat teräsbetonilaatan. Tämä malli on vahva, luotettava ja kestävä.

  Tällaisen säätiön asentamiseksi tulevien tuke- mien asettelut. Tukit asennetaan pohjan kulmiin vähintään 0,2 metrin syvyyteen. Jokaiseen reikään kaadetaan hiekkaa ja hienoa soraa, 15 senttimetriä korkea. Kerros kostutetaan vedellä ja syöksyy. Katemateriaali asetetaan pystysuoraan reikään ja vahvistetaan vyö.

  Reiät kaadetaan betoniseoksella, jonka luokka ei ole alempi kuin M400 ja jäädytetään. Tämän jälkeen jäädytetyt paalut käsitellään kuumalla bitumilla ja asetetaan kaksi kerrosta kateaineita. Tukit on kiinnitetty teräksisellä kulmalla olevasta grillatahasta tai aseta välittömästi teräsbetonilaatta ylhäältä. Vedenpitävät materiaalit (kalvot tai kateaineet) asetetaan laatan pinnalle.

  Riippumatta perustustyypistä, sen on toimittava ja se on erotettava talon tai kylpyammeen pääosasta. On tärkeää käyttää korkealaatuista betonia ja noudattaa asennustekniikkaa, muuten rakentaminen ei kestää pitkään ja uuni muuttuu pian. Saadaksesi luotettavia tuloksia ota yhteyttä ammattilaisiin!

  Talon uunin perusta

  Kuinka perustaa talon uunin säätiö: yleiset asennusohjeet, metallilankojen levynrakentamisen periaatteet, kivi tiililaitteelle

  Kuinka perustaa tiili uunin tee se itse

  Kaikki kevytmetallikattilat eivät sovellu asuinkerrostalojen lämmitykseen tai asentamiseen kylpyyn. Kuten käytännössä ilmenee joka kolmas tapaus, valitse tiilestä valmistettu uuni. Suunnittelu on vahva pohja.

  Tarvitsen säätiön tiiliuuniin

  Rakennuskoodien mukaan kaatopaikan kaataminen vaaditaan, jos lattiakuorma ylittää sallitut arvot. Määritä tarvetta vahvistaa pohja, mutta se on mahdollista suhteellisen yksinkertaisten laskelmien jälkeen.

  Kuinka laskea leivän pohja

  Laskelmat perustuvat alustan todelliseen kuormitukseen tiilipinnan painon alla. Yhden kuutiometrin tiheä tiilen massa, mukaan lukien laatoitus, on 1350 kg.

  1. Massataan ja kuormitetaan pohjaan.

  Säätiövaihtoehdot tiiliseinille

  Jos on ilmeistä, että tiiliuunin perustuksen rakentaminen on välttämätöntä, on oikein valittava mahdollisuus perustaa pohja. Seuraavat ratkaisut ovat yleisiä:

  1. Nyrkät ja ruuvatut paalut.

  Kun valitset sopivan vaihtoehdon, ota huomioon uunin rakenneominaisuudet, työn suoritusajankohta ja rahoituskustannukset.

  Yksi säästämisen edullisimmista vaihtoehdoista on porakoneiden tai ruuvipillojen käyttö. Laitteen avulla voit tehdä ilman laajaa kaivamista ja betonityötä ja samalla varmistaa uunin asennuksen perustan lujuuden.

  • Pahaamattomat paalut - porattaessa poraa porataan porattamaan maahan, jotta saavutetaan kiinteä maadoitus. Jos maaperän ominaispiirteiden vuoksi ei ole tällaista mahdollisuutta, jäädä alle jäädytyksen. Porauksen jälkeen reikä, aivan alareunassa, erikoisruuvi laajentaa kuoppaa, jolloin "hame".

  Aseta metallirunko, joka estää maaperän irtoamisen. Kaada reikäkaivattu betoni, jossa on pakolliset vahvistusporaamat paalut. Pylväät ovat sidoksissa vahvistukseen. Top kaadettu betoni tai teippi.

  Asennusta varten paalut ruuvatetaan maahan. Kierretyt paalut leikataan yhteen tasoon. Metallielementit jätetään maahan, sisäinen ontelo täytetään betonilla. Betonimateriaali kaadetaan ylhäältä ruuvien paalujen sitomisella niiden väliin.

  Ruuveilla ja tylsillä paaluilla on suurin piirtein sama kuormituskestävyys. Nykyinen SNiP mahdollistaa neulapohjaisen perustan käytön asuinrakennuksen rakentamisessa. Siksi paaliruuvi ja tylsät perustukset käytetään menestyksekkäästi tiilisuihkeissa.

  Saraketyypin perustus on tehty ja tylsää, sillä ero on, että pylväät ovat tiilistä. Käytännöllisesti katsoen kaikki karkeakivet soveltuvat työhön.

  • Säätiölle käytetty tiili - pohja on säädetty materiaalista, jolle on ominaista kosteuden kestävyys, kestävyys ja kyky kestää jäädyttämistä ilman vahvuusominaisuuksia.

  On mahdotonta tehdä silikaattitiilien perustusta. Silikaattilainen kerää nopeasti kosteutta, halkeamia, muotin ja sienen peittämä. Ajan myötä sarakkeet alkavat heilua ja eivät enää kestä enää stressiä.

  Betonialusta tiiliseinän alle, kestää suurimman kuormituksen. Useimmiten tehty liuskekivi. Joissakin tapauksissa valmistettu betonilaatta asetetaan pohjaan.

  • Betonielementtien perustana on nopea asennus ja kyky kestää suuria kuormituksia. Rakennuksissa, joissa betonilaattoja on asennettu väliseinäosiksi, uuni voidaan asentaa toiseen kerrokseen tietenkin, jos talon muut tekniset ominaisuudet sallivat sen.

  Betonituotteiden puuttuminen, tarve käyttää erityisiä lastauslaitteita ja kyvyttömyys suorittaa töitä omillaan.

  Tulevan pohjan alapäässä tehdään "hammas" tai "hame", joka laajentaa kuopan pohjan 45 ° kulmassa. Neulottu vahvikeharja asetetaan ojaan. Vahvikkeen paksuus ja etäisyys 1 / 10-15 cm. Metallivahvistuksen valmistuksen jälkeen kaadetaan pohja betoniseoksella.

  Kiukaan asettaminen puulattialle

  Puukylpyyn tai asuinrakennukseen perustus on tehty puusta. Puinen pohja ei ole kovin sopiva tiiliseinän asennukseen. Mutta jos muita vaihtoehtoja ei ole ja paloturvallisuusmääräykset täyttyvät, voit täyttää vähimmäisolosuhteet, jotka mahdollistavat 750 kg: n painoisten kevyiden uunien asentamisen.

  • Vahvista puulattia - paneeleiden päälle ne ompelevat QSB-laatan. Lohkot vahvistettu metallikulmalla 3-4 mm paksu.

  Kuinka laittaa ensimmäisen kerroksen tiiliin pohjalle

  Perustuksen ja tiilien asettamisen välillä on pakollista asentamista. Pohja altistuu voimakkaalle hydrauliselle kuormalle: se jäätyy talven läpi ja vetää kosteutta maasta. Tästä syystä, ennen kuin asetat ensimmäisen muurauskerroksen päälle, aseta vedenpitävyys. Eristävä kerros estää uunin kuivumisen ja kosteuden pääsyn huoneeseen.

  • Estää sienen ulkonäön.
  • Lattian pohjan pää - betonipinta tehdään 10-15 cm lattiatason alapuolella.

  Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa tehdään päätös tiiliholkin asettamisesta levypohjaan tai ruuvipapeille. Aika, kun pohja on asennettu koukkuun, vähenee vähintään kolme kertaa.

  Ensimmäisen muurauskerroksen osalta valitaan tiilistä yhtenäisiä reunoja, samankokoisia, ilman näkyviä vikoja.

  Miten vältetään säätiön puristaminen

  Normaaleissa olosuhteissa kuorma on jatkuvasti pohjassa. Talvikaudella pohja puristuu, ja kesällä se sags. Pääsääntöisesti muutaman senttimetrin heilahteluja ei pidetä kriittisinä, enemmän kuin ne johtavat uunin tiilen tuhoutumiseen.

  • Kuopan syvyys - pohjan alapuolella oleva kuoppa on tehty niin, että 30 cm: n alaosa putosi pakkasnesteen alapuolelle. Tämän säännön rikkominen on yksi suulakepuristuksen yleisistä syistä.

  Jäätymisen syvyys jokaisella alueella on erilainen, joten sinun on ensin tiedettävä, kuinka paljon maa jäätyy alueelle, jossa uuni on asennettu.

  Päätös tehdään käyttöominaisuuksien ja uunin suunnittelun painon perusteella. Ruohomaisten paalujen perusta on parempaa, kun kyseessä on tuoretta marshy maata. Muista syventää vankka maadoitus.

  Syvyys perustuksen tiiliseinän alle estää suulakepuristuksen, on oltava jäätymispisteen alapuolella. Lisäsuojaa tarjoaa korkealaatuinen seinäeristys ja asiantunteva asennus.

  Tiiliseinän perustaminen - piirustukset, kaaviot, ohjeet

  Tiilet, pylväsrakenteiset, vahvistetut betonipohjat tiilisuihkeille valitaan riippuen käyttöolosuhteista, rakenteen suurimmasta kuormituksesta ja ilmasto-olosuhteista. Asennuksen aikana

  Puuhuoneen uunin perusta: materiaalit ja rakennustekniikka

  Puuhuoneen uunin pohja luodaan lämmityslaitteille, joiden massa on vähintään 500 kg. Massan määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon rakenteen, vuorauksen ja energiankuljetuksen paino. Kylpykompleksin lämmittäminen edellyttää vedenpitävyyden sijoittamista kosteuden vuotamisen estämiseksi perustuksen alla.

  Kiukaan pohja

  Pohja metallilaitteen alle

  Puuhuoneen venäläisen keittimen perusta edellyttää asianmukaisia ​​laskelmia ottaen huomioon tärkeimmät ominaisuudet. Esimerkiksi pohjan sivujen tulee työntyä 5 cm ympärysmittaan. Toisin sanoen, kun lämmityslaitteen parametrit ovat 1x0,7 m, sen pohja on 1,1x0,8 m.

  Laitteen asennuksen määrittämisessä otetaan huomioon savupiipun ulostulo.

  Kiinnitä huomiota! Savupiippu ei saa olla kiinni katon runko-osaa vasten. Alustan alaosasta ei saa muodostaa yhtä ainoaa rakennetta, jolla on pääperusta. Tämä aiheuttaa vaurioita kutistumisen aikana.

  Jos päällystetyn maakerroksen leikkaaminen tapahtuu betonityötilalla ja betonin täyttämisellä, se johtaa sen hävittämiseen. Syventämisen tulisi olla maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi. Käytetään pääoman teknologiaa ja matalasti haudattua rakennetta. Tärkeä kriteeri on vahvistamisen läsnäolo.

  Lämmityslaitteiston peruspohja

  Kun työskentelet kuivalla maalla, voit syventää rakennetta 500-600 mm. Laitteella, joka on kaltevalla maaperällä, on syvennys 1000 mm.

  Voit osallistua heti merkinnän jälkeen. Leveys ja pituus määrittävät varastojen saatavuuden muotojen luomiseksi. Tämä palvelee levyjä, joiden paksuus on 20 mm. Kokoonpannut suojat sijoitetaan kaivoon ja kiinnitetään tukien avulla. Kaivon pohjalla on murskattu kivi, jonka kerros on 100 mm.

  Vedenpitävyys, joka luodaan katemateriaalilla ja nitoja kiinnitettäväksi muottiin, voidaan valmistaa. Liuoksen mittasuhteiden valmistusta varten:

  Sementin, hiekan ja raunioiden kuivan seoksen sekoittamisen jälkeen voit täyttää liuoksen vedellä. Tuloksena olevan koostumuksen tulisi olla paksun kerman muodossa. Sitten se heitetään muottiin.

  Pohja lämmitintä varten

  Lujitetun betonilaatan paksuus vaihtelee 15-20 cm: n välillä. Asennus on varustettu paalun tai pylväsnauhoilla, jotka perustuvat maaperän jäädyttämiseen.

  • Tarvittaessa rakenna matala pohja, voit käyttää paaluja. Prosessitekniikka toimitetaan seuraavasti:
  • Ylämaata leikataan 20 - 25 cm kerroksella.
  • Poran avulla muodostetaan aukkoja, joiden korkeus on 100 cm ja paksuus 20 cm.
  • Kaivon pohjalla on murskattu kivi.
  • Vuoraukset on tehty kateaineista ja sijoitettu kaivoihin.
  • Betoni kaadetaan.

  Asbestin tai polyetyleeniputkien asentaminen edellyttää kaivojen luomista, kun ne täytetään raunioina. Putkien asettamisen jälkeen 10 päärakennetta valmistellaan.

  Ruuvaaminen maahan säädetään erityisellä "kierteellä" niillä. Suunnittelun tärkein ero on kyky kestää puristuskuormia. Kiristyspallot estävät löystymisen. Tälle mallille on tunnusomaista kutistumisen vähimmäistaso.

  Tiiliuuniin perustuva

  1. Kaivanto luodaan syvyyteen noin 1 m. Kuopan parametrit ovat 10 cm suurempia kuin pohja. Tämä estää altistumisen liikkumiselle.
  2. Kaivon pohjassa on hiekkalaatta 15 cm korkea ja täytetty vedellä. Kaivo on jälleen täynnä hiekkaa ja täynnä vettä.
  3. Seuraava on murtunut muuraus tai raakaa - kerros 20 cm. Tampingin jälkeen kaivo on täynnä hiekkaa ja vettä. Tämä toimenpide suoritetaan, kunnes hiekkasaostuma loppuu kokonaan.
  4. Kaivo on täytetty 10 cm: n tasolle. Muodostuu, joka erotetaan pohjan sivuseinistä 10 cm: n päähän.
  5. Muottirakenteissa on betoniseos 15 cm korkea maanpinnan alapuolella. Betonin kuivauksen jälkeen muotti puretaan, sivuosat edellyttävät sulan tervan käyttöä.
  6. Vapaa-alueessa sijaitsee suuri hiekkakehikki ja pieni sora.

  Perus venäläiselle uunille

  • Oja valmistetaan syvyyteen maaperän jäädyttämisen alapuolella. Kaivon leveys on 100 - 200 mm enemmän kuin vaadittu pohja. Tämä asettaa muottiin.
  • Pohjaan asetetaan hiekka 15 cm: n kerrokseksi ja murskattu kivi 30 cm: iin.
  • Kotelo vaatii yläreunan asettamisen alle 20 cm alle lattian pinnan. Maaperän ja muottien välissä on 12 cm: n rako. Muotti on herkkä kosteudelle.
  • Betoniseoksen pohjalle kaadetaan 4-5 cm: n korkeuteen. On välttämätöntä päästää se vahvistusverkon myöhempään sijoittamiseen.
  • Betoni kaadetaan vaiheittain. Kerrosten paksuus on 20 cm. Jokaisessa vaiheessa suoritetaan ryöstö ilman poistamiseksi. Viimeinen kerros täytetään asetettuun merkkiin seuraavalla tason säätöllä.
  • Liuoksen takavarikointiin liittyy suojakalvon peite ja säännöllinen kosteus. Jähmettymisen aika on 28 päivää. Valmisbetonin käyttö vähenee 7 päivään.
  • Muotti on purettu, vapaa tila on täynnä raunioita.

  Uunin pohja

  Alle 700 kg: n painoisen lämmityslaitteen alapuolella on laattapohja. Kaivoon, jonka syvyys on 40 cm, hiekka asetetaan soraa korkeudelle 10 cm. Sitten 3-4 cm betoniseosta kaadetaan. Karkaistua liuosta halkaistaan ​​bitumikerroksella, jossa on kateaineita. Valmiin betonilaatan päälle. Voit kaataa 20 cm betoniseosta asettamalla muottiin.

  Puuhuoneen uunin perusta: materiaalit ja rakennustekniikka

  Puuhuoneen uunin pohja luodaan lämmityslaitteille, joiden massa on vähintään 500 kg. Massan määrittämiseksi on tärkeää ottaa huomioon rakenteen, vuorauksen ja massan paino

  Tiiliuunit painavat paljon - koska vain yhden tiilen massa on 4 kg. Keskimäärin venäläisen uunin rakentaminen vie vähintään 500 tiiliä.

  Lisää tähän 350 savupiipun järjestystä ja kerro 4 - ja saat melkein 3,5 tonnia painoa. Rakennuksen pinta-ala on tavallisesti hieman yli kolme neliömetriä, joten tietty paino on hyvin kiinteä.

  Siksi talon uunin perustukset on tehtävä kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti - muuten se voi yksinkertaisesti romahtaa.

  Perusvaatimukset

  Viime vuosisadan kuudeskymmeneskuudes- sa rakennusvaatimukset määrittelivät kiukaan säätiön asettamisen vaatimukset talon päärakennuksen suhteen. Tämä SNiP on pitkään peruttu, ja uuniin liittyvä uusi aihe koskee vain teollisuusuunien rakentamista.

  Kuitenkin, kun perustukset rakennetaan puutalon takan alle, käsityöläiset noudattavat perinteisesti kumottuja normeja, jotka siirretään uunista uuniin ja muuttuvat "suosittu viisaudeksi":

  • Talon perustusten ja uunin on oltava alle viisi senttiä lyhyempi;
  • säätöjen välinen tila on täynnä palamattomia materiaaleja - hiekkaa, laajennettua savea tai kuonaa. Kiviaineiden tärkein vaatimus on kyky kestää korkeita lämpötiloja;
  • Liesi-pohjan ylempi vaakataso on sijoitettava vähintään 150 mm: n alapuolelle. Tämä mahdollistaa vedenpitävyyden asentamisen lattiapalkkien alapuolelle pohjaveden poistamiseksi päärakenteista.

  Vuoden 1962 säännökset täyttivät tuolloin vallitsevat realiteetit: yksityisten puutalojen perustuksia ei vahvistettu, ei ryhdytty toimenpiteisiin roiskeilun torjumiseksi.

  Moderni perustukset rakennetaan hieman eri tavalla, suurta huomiota kiinnitetään niiden voimakkuuden ja kantavuuden lisäämiseen. Siksi uusien talojen rakentamisen yhteydessä ei ole mahdollista erottaa liesi- ja päärakenteita.

  Mutta miten tehdä perustan uunille talossa, joka on jo rakennettu ja toiminut pitkään? Pohjapohjan alapuolella olevat maaperät on jo suljettu ja kaikki olemassa olevan nauhan laajentamisyritykset johtavat uunin epätasaiseen kutistumiseen myöhemmällä muodonmuutoksella.

  On edelleen muistettava vanhoja sääntöjä ja rakentaa perustan uunille talossa suositustensa mukaisesti.

  Irrotettavan liesiosaston rakentamisen järjestys

  Venäjän uunin perustaminen puutalolle tehdään seuraavassa järjestyksessä:

  1. Talon tiiliseinän pohjan mitat määräytyvät sen pohjan mittojen mukaan. Kaivo on kaivo, jonka leveys ja pituus ylittävät uunin vastaavat parametrit 5 cm pitkin sen kehää (10 cm kooltaan). Jos rakennusalueella oleva maaperä nousee, suunnitelman kaivon mitat kasvavat 0,8 metriä: tämä takaa tavanomaiset työskentelyolosuhteet muottien kokoonpanon ja vedenpitävyyden varmistamiseksi puuportaan uunin valmiiseen pohjaan. Kaivon syvyys on 500-700 mm (riippuen maan jäädyttämisestä).
  2. Kuopan pohjalla on asennettu kerros - tyyny. Se on rikkoutunut kerros ryöstöä (jos pohjavettä on korkea) tai hiekkaa (kuivilla maaperällä).
  3. Löysät maaperät uunin pystyttämispaikassa eristetään 50-100 mm: n paksuisella polystyreeni- vaahdolla.
  4. Tyynyn tai eristyksen yläpuolella kaivo on vuorattu suuritiheyksisellä muovikelmulla. Sen koko on oltava sellainen, että reunat voidaan asettaa kuopan sivuille.

  Ennen kaatamista talon uunin pohjaan, esivalmistettu vahvike häkki (säännöt raudoituksen perustusten vahvistamiseksi) lasketaan kaivoon. Se koostuu kahdesta ruudukosta, jotka on yhdistetty pystysuorilla sauvoilla.

  Kehyksen koko on otettu siten, että sen jälkeen, kun se on kaadettu, metalli on piilotettu lujasti monoliitin paksuuteen ja se sijaitsee 40-50 mm etäisyydellä mistä tahansa sen pinnasta.

  Betoniseos kaadetaan kerrallaan sen jaksottaisella tiivistämisellä käyttäen täryttimiä tai tavanomaista piikkiä.

  Kivipesäkiven perusta

  Rakenteeltaan tiiliseinän muotoilu betoni- tai roskakivestä valmistetulla puutalolla on tärkeä etu: tämä materiaali ei kutistu.

  Prosessin rakentaminen hiekkakiven talon uunille omilla kädillä on paljon helpompaa kuin betoniteräs.

  Totta, se ei ole ilman vahvistettua betonielementtiä - kivi ei sovi itse tyynyyn, vaan 50-100 mm paksuiseen laattaan. Mutta voit ostaa sen valmiiksi, ja sinun ei tarvitse sotkea vahvistamisen häkän valmistamiseen ja kauan odottaa betonin kypsymistä.

  Karkeakivi asetetaan kastikkeeksi. Karkaistua muurausliinaa kahdella kerroksella katemateriaalia kuumalla bitumilla.

  Viimeistää tiiliseinän rakentamisen puurakenteiseen muuraukseen, joka koostuu kahdesta rivistä tiiliä.

  Artikkelit, jotka saattavat olla hyödyllisiä:

  Kuinka tehdä pohjan kamalle kylvyssä.

  Vanhan puutalon perustamisen korjaaminen omiin käsiisi.

  Video uunin pohjasta.

  Uunin laite puutalossa

  Ennen rakentamista sinun tulisi ottaa huomioon se, että hyvä tiili-uunin perusta on perusta korkealaatuiselle uuninrakennukselle. Kaikkien tekniikoiden noudattaminen ja koon oikea laskeminen auttavat välttämään uunin vääristymät ja minimoimaan sen täydellisen tuhoutumisen mahdollisuuden. Säätiö poistaa kokonaan kuorman lattiasta ja siirtää sen maahan, mikä mahdollistaa myös uunien rakentamisen jopa puutaloissa.

  Maaperän koostumuksen määrittäminen

  Ensimmäinen vaihe ennen työn aloittamista on määrittää maaperän koostumus rakennustyömaalla.

  On välttämätöntä selkeyttää välittömästi, mikä tietty maaperä vallitsee: hiekka, savipohja, siipi, jne. Se riippuu sen koostumuksesta, kuinka paljon maa voi jäädyttää talvella.

  Jäätymisen aikana maaperä laajenee, mikä puolestaan ​​johtaa säätiön liikkuvuuteen. Liiallinen liikkuvuus aiheuttaa uunin rakenteiden muodonmuutoksia. Maaperän paine pohjaan kiukaan alla ja uunin painon yläpuolella voivat aiheuttaa halkeamia.

  Miten saavutetaan luotettavuus

  Oikean rakennuksen rakentaminen talon uunissa on tarpeen ottaa huomioon joitain hienouksia.

  Uunin perustuksen rakentaminen

  1. Jotta vältetään lastaus alustaan, ne tekevät vahvistetun laatta suuremman alueen 200 * 150 * 20cm.
  2. Maaperän kosteuden vähentämiseksi maaperä rakennuksen ympärillä on täysin tyhjentynyt. On tarpeen tehdä salaojitus.
  3. Joskus voimakkaiden pakkasten aikana maa voi turvota, jotta vältetään kellarin tuhoutuminen uunin alla, pohjalevy vahvistetaan hiekkamaljakolla.
  4. Jäätymisen sulkemiseksi sen on oltava hyvin eristetty eristeaineilla. Tärkeää on myös koko talon eristäminen. Loppujen lopuksi se mahdollistaa seinien lämpenemisen ja maaperän jäädyttämisen.

  Kellarityyppejä

  Tiilen uunin pohja on kaksi tyyppiä: maa ja maanalainen ilme. Maalaa sovelletaan, jos uuni sijaitsee talon toisessa kerroksessa. Maanalainen perusta perustetaan, kun uuni on ensimmäisessä kerroksessa.

  On kaksikerroksisia uuneja, sitten niiden perustana on yhdistetty. Alakerrassa olevan uunin tärkein kuorma pohjaan, joka on syvällä maaperässä, ja ylemmän kerroksen uunista tuleva kuorma pudotetaan itse rakennerakenteen ja sen perustan tukirakeille.

  Rakennetyypin mukaan säätiö jakautuu kolmeen tyyppiin: paaluilla, betonilla ja betonilla.

  Oikea rakenne

  Kuinka perustaa uuni oikein, jotta se kestää monta vuotta? Riippumatta säätiön tyypistä ja koosta, on olemassa selkeät säännöt rakenteen luomiselle, jota ei voida sivuuttaa.

  1. Koska kaikki talot kutistuvat ajan myötä, talon uunin pohja on parhaiten rakennettu erikseen talon pohjasta. Vaikka talon seinät asettuisivat, liesi pysyy paikallaan eikä muovaudu, luonteen laatu ei kärsi.
  2. Siinä tapauksessa, että pää- ja uuniperustuksen seinät sijaitsevat lähistöllä, tehdään niiden väliin 50 cm hiekkainen täyttö.
  3. Ennen rakennusta se on laskettava rakentamissuunnitelman mukaan talon kaikkien ikkunoiden ja ovien sijainnin perusteella sekä lattiapalkkien sijainnin tutkimiseksi. On välttämätöntä, että savupiippu ei putoa palkkiin.
  4. Nauhamaisen pohjan avulla uunin rakenteen pohja ei saa koskettaa pääperustan seiniä.
  5. Huomioon olisi myös kiinnitettävä kuumuus, jonka uuni luo yhdessä savupiipun ja lattioiden kanssa. Kun olet tehnyt tiettyjä laskelmia, on tarpeen säätää säätiön syvyyttä talon alla olevassa takassa.

  Yksi tärkeimmistä tekijöistä on maaperän tiheys. Savupiipun putkessa on usein huomattava paino, se on sijoitettava mahdollisimman lähelle uunin rakenteen keskustaa.

  Hyvin usein käsityöläiset tekevät erillisen rakenteen savupiipun alla. On huomioitava koko uunin paino, vaaditun kaivamisen syvyys riippuu siitä suoraan. Esimerkiksi tiilen uunin pohja, joka painaa noin 400-500 kg, on haudattu riittävän syvälle maahan.

  Metalliuunin paino ei ylitä 150 kg, eikä se edellytä sellaista massiivista tunkeutumista maaperään.

  Vaaditut työkalut

  Tehdaslaitteen laite uunin alla

  Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat työkalut. Silloin rakennat säätiön omilla käsilläsi ei aiheuta erityisiä vaikeuksia. Aina kädessä pitäisi olla:

  1. Bayonet ja lapio lapio.
  2. Siivilä hiekkaa ja sementtiä varten.
  3. Metallikouru sementtilaastille.
  4. Vesi ämpäri.
  5. Tasolla.
  6. Rautasaha ja vasara.
  7. Betonisekoittimet

  Valmista etukäteen kaikki sementtilaastin ja siihen liittyvien materiaalien ainesosat, jotka auttavat rakentamaan perusta. Muottien rakentamiseen on valmistauduttava laudat. Vedeneristyslaitteelle tarvitaan vielä muovikalvo.

  Valmistetaan sementtiseos, varastoi soraa, sementtiä ja hiekkaa. Vahvistaa säätörakenne raudatangoilla ja raudoituksella.

  Rakennuksen päävaiheet

  Kun olet määritellyt tulevan tiilen uunin sijainnin, sinun on valmisteltava pohja säätiölle. Sen leveys ja syvyys riippuvat uunin suunnittelusta. Deepening olisi tehtävä ottaen huomioon maaperän jäädyttäminen, viitekirjat auttaa määrittämään tämän.

  Maaperän jäädyttäminen on erilainen jokaisella alueella ja maassa. Tärkeintä on, että säätiön tulisi olla maaperän jäädyttämisen alapuolella.

  Tehtyjen laskelmien perusteella ne kaivaavat kuopan, tämä voidaan tehdä käsin tai käyttämällä erikoislaitteita. Kaivon pohjassa on kerros hiekkaa, tasoa ja ramia. Sitten luo pohja tehty rikki tiilet tai murskattu kivi suuri osa. Vaivaa sementtiseos nestemäisellä sakeudella ja kaada pohjan pohja siihen. Kun laasti on kovettunut, ne alkavat antaa tiiliä tai tiiliä, unohtamatta pukeutua ompeleita ja seurata tasomaisuutta rivin.

  On tarpeen saavuttaa täysin tasainen muuraus, sillä he käyttävät tasoa ja valvovat jatkuvasti prosessia sen kanssa. Kun seinät on rakennettu, suorita vesieristys pohjavedestä ja kattotiili kahdesta kerroksesta. Määritä sitten muutamia rivejä tiiliä tai raunioitumatonta muurausta, kunnes perustan taso on tasainen lattiatason kanssa.

  Sen pitäisi antaa kuivua hyvin pohjan parantamaan liuoksen ja kiven tarttumista, niin vain voit jatkaa uunin pystyttämistä.

  Pohjabetonin pohja

  Säätökuoppan on oltava 10-15 cm leveämpi. Pohjaan kaadetaan soraa ja sitten se tiivistetään tiukasti. Siirry sitten muottipöydän valmistukseen ja aseta se kuoppaan. Muotoseinät on peitetty kattohuopilla, jonka pohja peitetään kerroksella suuria kiviä. Kivet kammioiden välillä nukahtavat hienolla sora. Valmista paksun happaman kerman sementtiseos ja kaada kivet siihen. Jos kaivon alue on riittävän suuri, työ on suoritettava useassa vaiheessa.

  Ensinnäkin anna ensimmäisen kivikerroksen ja betonin kuivua ja jatka sitten. On tarpeen lopettaa kaatuminen, kun noin 5-7 cm säilyy lattian tasolle asti. Tarkasta pinta pinnan taso. Sitten koko säätiö peitetään muovikelmulla ja annetaan jäädyttää viikon.

  Kun kaikki on kuivaa, muotti on irrotettava. Sulata terva ja laita se kahteen kerrokseen pohjan pohjaan. Seinien ja pohjan väliset raot peitetään hiekalla tai soralla.

  Pyllyjen säätiö

  Erikoistekniikka rei'ittää halkaisijaltaan 20 cm halkaisijaltaan. Saatujen reikien pohja peitetään kerroksella soraa ja varovasti tamped. Sitten saman läpimitan putket on tehty kateaineista, ne suorittavat muottien tehtävän. Valmistele betoniseos ja kaada se asennettu putki.

  Tällaisten paalujen on kuivuttava kahden viikon kuluessa. Kun betoni on kokonaan asetettu, on asennettu vahvistettu betonilaatta, joka on aiemmin tehnyt vedeneristyskyvyn kattotuoliin, joka on kyllästetty kuumalla bitumikerroksella.

  Jotta maaperän kutistuminen estettäisiin tukien ja maaperän välisten paalujen vahingoittami- seksi, olisi jätettävä aukko.

  Liesi - takka

  Tämäntyyppisellä säätiöllä on useita toimintoja: se on tulipesä ja teline altaan alla - takka. Sen korkeuden on vastattava lattian tasoa.

  Aluksi muodostaa betonipyyhkeitä käyttäen majakoita. Asenna levyjen kiinteä muotti. Koko pinta peitetään pohjamaalilla, posliinista valmistetaan levyt, jotka kiinnitetään liimalla. Joten vähitellen lakkautetaan levypinan liimaseoksella yksi toisensa jälkeen. Lopullisessa pohjassa on tarkistettava levyjen tasaisuuden taso.

  Ruuveilla

  Perusta paaluilla uunin alla

  Tämä säätiön rakenne on monia myönteisiä etuja. Ruuvipillojen alle ei tarvitse maadoittaa etukäteen ja kaivaa kuoppia, vaan ne ruuvataan suoraan maahan. Suunnittelulla on suuri lujuus ja kantavuus.

  Piles asennetaan yhteen päivään. Tällätyyppisellä säätiöllä on kuitenkin myös haittapuolia, tämä on korkea hinta ja se, että sitä ei voida vahvistaa yksin, tarvitaan asiantuntijoiden apua.

  Perusasennuksen ominaisuudet puutalossa

  Tehdasrakennuksen rakentaminen jo valmiiksi valmistetulle uunille aiheuttaa useita vaikeuksia, joten on tarpeen ottaa huomioon kaikki vivahteet ja laskea tarvittavat mitat huolellisesti. Puuhuoneen uunin perusta on vaikea asentaa, mutta se on mahdollista, jos noudatat ohjeita selvästi.

  Jos asennat uunin heti puulattialle, se johtaa sen muodonmuutokseen ja tuhoutumiseen. Siksi on vielä tarpeen vahvistaa vahvistettua betonipohjaa. Jos talossa on liuskajohto, se yksinkertaistaa tehtävää.

  Puupäällyste poistetaan ja kiinteä alusta asennetaan tiiliseinän alle. Mutta jos tällaista mahdollisuutta ei ole, niin sinun täytyy olla tyytyväinen uunien kevyempiin metalliin.

  Tärkeää on myös puun talon vedenpitävyys, sillä ilman sitä seinät kostuvat tarpeeksi nopeasti, ja ne peitetään muotilla. Tällöin ensimmäinen tiilimuovipinta katetaan kahdella kerroksella katemateriaalia tai katemateriaalia. Sitten heille asetetaan useita kerroksia tiiliä, kiinnittämällä ne maaperän laastin avulla. Tämän jälkeen voit turvallisesti jatkaa uunin asennusta.

  Kun otetaan huomioon kaikki edellä mainitut tekijät, voimme tehdä tiettyjä johtopäätöksiä. Uunin korkealaatuisen toiminnan ja sen kestävyyden tärkein edellytys on vankka ja oikein rakennettu pohja. Loppujen lopuksi hän ottaa kaikki tärkeimmät kuormat. Sen vakaudesta riippuu savupiipun työstä. Säätiö valitaan tietyntyyppisen uunin osalta erikseen ja oikea lähestymistapa tähän asiaan, kaikki uunin suunnittelun ongelmat katoavat itsestään.