Puun talon takan laite: miten valita ja asentaa turvallisesti

Hirsitalot ja puutalot ovat lämpimimpiä ja ympäristöystävällisimpiä. Puiset seinät eivät vaadi eristystä, lisäksi voit säästää viimeistelyyn - luonnon puu näyttää aina hyvältä. Ainoa asia, joka pimentää hirsitalon hankkimisen iloa on tarve järjestää sähköjohdot ja lämmitys ottaen huomioon päärakennusmateriaalin - puun palovaaran. Mutta jos turvallisuusmääräyksiä noudatetaan, omistaja voi jopa asentaa takan puutaloon lisäämään mukavuutta ja lämpöä kotiin.

Tyypit tulisijat: malleja voidaan asentaa puutaloihin

Takat ovat sallittuja puutalossa, mutta tiukat asennusvaatimukset. Markkinoilla on monia eri malleja. Asennuksen monimutkaisuus riippuu uunin, polttoainetyypin, talon rakenneominaisuuksien materiaaleista.

Klassinen tulisija hirsitalossa

Luokittelu rakennetyypin ja asennuspaikan mukaan

Rungon muoto on erilainen:

 • Corner tulisijat. Tällainen tulipesä on asennettu huoneen kulmiin.
 • Suora seinä. Suorista rakenteista - upotettu ja seinä. Uppoasennettuna seinien sisäpuolelle, jota käytetään usein lämmityspattereiden asentamiseen kahden vierekkäisen huoneen lämmittämiseen. Seinä - asennettu seinien lähellä.
 • Eristetty. Pyöreä, suorakulmainen, neliö, avoin ja suljettu tulipesä - erilliset keskukset sijoitetaan vapaaseen alueeseen etäällä seinistä, usein olohuoneen keskellä.

Tyylitelty antiikkimainen takka puulämmitteisessä talossa

Tulisijat tulisijat lajikkeittain kulutetun polttoaineen mukaan

Taloissa, joissa on puiset seinät ja katot, on erityisen tarpeellista lähestyä takan tyyppistä valintaa. Jotkut avotakkarakenteet on kielletty asennettavaksi puutaloihin.
Markkinoilla on kuitenkin monia vaihtoehtoisia polttoaineuunia, jotka voidaan asentaa mihin tahansa tilaan ilman savupiippua.

Puutaloille sopivat takat luokitellaan polttoainetyypin mukaan:

 • Klassinen, kiinteä. Normaalit savupiipustorakenteet, joiden uuni on suunniteltu puun tai hiilen käyttöön. Tällaiset tulisijat on asennettu puutaloihin, joissa on pakollinen erillinen säätölaite, vierekkäisten pintojen, lattioiden eristys.
 • Sähkö. Luotettavin paloturvallisuustekniikoina. Avotulen sijasta ilmaa kuumennetaan sähköllä. Ja elävien tulipalojen jäljittely luodaan sisäisten maisemien valaisemalla. Sähköpistoolit ovat helppoja asentaa, asennus ei ole tarpeen perustaa, savupiippua ei ole. Se on ihanteellinen muotoilu puulastujen ylemmässä kerroksessa, ullakkotiloissa. Tärkeintä - hyvä johdotus luotettavassa eristyksessä, joka kestää kuorman.

Sähkö takka: yksinkertainen asennus ja turvallisuus

 • Bio tulisijat Suhteellisen uudentyyppiset tulisijat, jotka ovat optimaalisia asentamiseen puutaloihin, ovat koristeellisia fokaaleja, jotka toimivat etanolissa. Uunissa on polttoainesäiliö ja keraaminen poltin. Biopolttoaineen etu - tuhkan, noki- ja haitallisten aineiden täydellinen puuttuminen. Tällaisen tulenkestävän huoneen lämmittäminen ei riitä, päätoiminto on koristeellinen. On olemassa useita tyyppisiä malleja: seinä, ripustettu, lattia ja pöytä. Ominaisuus - vapautuminen polttoainehöyryn palamisen aikana, kostuttamalla ilmaa. Savupiippu - ei tarvita.

Bioetanolin suspensio-malli

 • Kaasua. Kaasupoltin asennetaan kammion sisään. Polttopuun sijasta käytetään nestemäistä tai maakaasua. Asennusvaatimukset eivät poikkea klassisten tulisijojen asennusvaatimuksista. Savupiipun järjestely on pakko.

Materiaalien valmistus takat

Klassiset polttopuut puusta voidaan tehdä metallista tai valuraudasta. Tällaiset palokammiot on rakennettu koristeellisiin savupiippuihin kivestä, puusta, keinokivestä, tiilestä. Takka-ryhmät varustavat savupiippuja, jotka ovat suljettuja kipsilevyjä. Puuportaiden avotulakoilla on oltava lasista tai teräksestä valmistetut suojavaatteet.

Sika-raudan palokammio, jossa on keraamisia laattoja

Puuportaan tiili takka on esivalmistettu rakenne erillisellä pohjalla. Käytettäväksi tavallinen tiili. Tulipesä on ripustettu tulenkestävällä tiilellä. Savupiipun suunnitteluvaihtoehdot - kaksi: metalliputki tai tiilimuuraus.

Tiili takka kivivillaa

Bio- ja sähkökäyttöiset takat ovat terästä ja tulenkestävää lasia.

Asennusvaatimukset: asunnon turvallinen asennus

Ennen kuin päätät klassisen takan asentamisesta puutaloon, sinun on varmistettava, että kaikki asennusvaatimukset voidaan täyttää. Avotulen tulisi olla lämmönlähde, ei ongelma.

Erityisvaatimukset asetetaan palonsammutettujen laitteiden asentamiseen puutaloissa

Puuportaiden tulisijojen yleiset turvallisuusmääräykset

Ne, jotka päättivät rakentaa todellisen tiilen tiilen, joutuvat tarkistamaan, että hanke täyttää 10 puutavaran tulisijan perusvaatimukset:

 1. Koska talon rakentaminen kestää vähintään 12 kuukautta.
 2. Rakennuksen valmistumisen ja uunin tai takan asentamisen välinen optimaalinen aika on 36 kuukautta - eli kuinka paljon aikaa on kulkenut, jotta puurakenteet muuttuvat vakaina ja luonnollinen kutistuminen loppuun.
 3. Asennus avotulkkien yläkerroksessa, ullakko - on kielletty.
 4. Älä asenna laitetta parkettilattialle.
 5. Takan takana pitäisi kaataa eristetty talon pohjasta.
 6. Muista rakentaa savupiippu.
 7. Kaikki puulattiat lähietäisyydeltä liesi tai takka on eristettävä ylikuumenemisesta ja kipinöistä.
 8. On mahdotonta asentaa tulipeskiä lähelle ikkunaa, jossa on verhot tai verhot, verhoillut huonekalut, tekstiilikoristeet lähietäisyydellä.
 9. Tulipesän on oltava irrotettava näyttö.
 10. Huoneessa tulee olla aina käytössä palonsammutin.

Etkö pysty täyttämään kaikkia vaatimuksia? Anna etusijalle turvalliset sähkökäyttöiset takat, varsinkin jos aiot asentaa ullakkotilaan, talon toisessa kerroksessa, jossa on parkettilattiat.

Kaunis ja turvallinen: vaihtoehto tavallisille uuneille

Pinta-eriste: Kuinka suojata puuta tulelta

Niiden, jotka päättävät rakentaa klassisen tiilipinnan, on huolehdittava puupintojen suojaamisesta. Päätehtävänä on estää seinät ja katot lämmityksestä, suojata lattiaa ja seiniä kipinöiltä, ​​jotka voivat lentää ulos tulipesästä.

Seinäeristysjärjestelmä

Puiset seinämateriaalit:

Erilaisia ​​paksuja levyjä

 • Mineraalilevyeriste lämpöä heijastavalla seulalla - myydään arkkeina.
 • Valssattu palamaton eristys.

Lämmönkestävä synteettinen folioeristys

 • Brick-muuraus: Levyjen päällystämisen sijaan voit asettaa osaa seinään tiilimuodostelmana puoliksi tiilen.

Parketin tai kannella olevien levyjen suojelemiseksi voi olla teräslevyjä tai ruostumatonta terästä, peitä liesi edessä keraaminen graniitti, keraaminen laatta tai kivi.

Kattoon kulkeva savupiippu on eristetty kalvolla varustetulla palonkestävällä villalla.

Takan sijoittaminen puutalolle: ohjeet

Ilman koulutusta ja ammattitaitoista apua voit asentaa valmiita tehtaan tulipaloja. Jos haluat rakentaa todellisen tiiliseinän, pyydä mestaria - suunnittelua on laskettava tarkasti ja tiilimuuraus vaatii lähes korumallitaitoa.

Uunin asennus

Pohjan rakentaminen

Edellytys: säätiö on eristettävä talon perustasta. Siksi uunin rakentamiseksi on tarpeen tehdä erillinen perusta. Paras vaihtoehto - asennuspaikan valinta ennen rakennustöiden aloittamista. Tässä tapauksessa, samanaikaisesti yhteisen pohjan kaatamisen kanssa, asetetaan takaseinä.

Jos aiot asentaa vanhaan tai jo rakennettuun taloon, sinun on purettava osa katosta asennuspisteessä. Lattiapäällyste poistettu.

Pit, jossa on muotti, eristyskalvo ja varusteet

Säätökuoppa kaivataan syvyyteen maahan jäädytyspisteeseen. Alhaalla kuoppa nukahtaa kivi, rikkoutunut tiili, rauniot. Kerää muottien koko pohjan korkeudelle lattian yläpuolella oleva ulkonema jopa 10 cm.

Kaada liuos. Varmista, että käytät vahvistamista. Vahvistelangamentit valmistetaan terässauvojen verkon muodossa tai levittäytyvät metalliputkien palasista.

Täytön yläkerros on kohdistettava. Tarkastuksen jälkeen tarkista pohjan vaakasuora asento ja korjaa se tarvittaessa.

Vedeneristys asetetaan jäätyneelle pohjalle

Jalostusseinät: läpivienti

Kun säätö on kovettunut, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen, jossa takka rakennetaan puutalossa - seinien eristys. Jos suunnitellaan tiilenrakennusta, vaaditaan monikerrossuojausta.

Ensimmäinen eristyskerros profiililla

Tee sellaisen sivuston asettelu, johon asennat asennuksen. Peitä koko pinta - lattiasta kattoon. Takan reunoista 50 cm: n ja 1 m: n puolelle - tämä alue on lämmitettävä.

Metalliprofiili on kiinnitetty seinäohjaimiin arkkia varten. Asenna ensimmäinen eristekerros.

Kipsilevyarkit eristämiseen

Yläpuolelta puuvillasta valmistetut matot on peitetty kipsilevyillä. Yli kipsilevy asennetaan profiileja lämmönkestävää eristystä varten. Kalvot on kiinnitetty ohjaimiin.

Eristys metallin uunin asennusta varten

Levyjen väliset raot on suljettava kapealla eristysnauhalla, jossa on folio pohjalevyyn.

Vaihtoehtoinen paloeristysvaihtoehto on tavallinen tiilimuuraus. Butt puuseinää vasten asettui kiinteän tiilen tiiliseinä.

Rakentaminen takka tiiliä

Rivien ja tulenkestävien tiilien lisäksi tarvitset:

Muuraus toteutetaan tiukasti järjestelmän mukaan. Käytetään kiinteää tiiliä, kun se sijoittaa tiilipulloa sisäpintaan, se on tulenkestävä. Levitä erityinen lämmönkestävä ratkaisu.

Tulenkestävä tulipesä

Asettelu alkaa ensimmäisellä rivillä. Jokainen rivi on tarkistettava tasolta. Kaaren tyyppiset holvit on rakennettu kuvioon.

Asennusosien asennuksessa: säleikkö, uunin ovi. Tiiliseinän ja eristyslevyjen välissä on oltava 20 cm: n sisennys.

Valmiit tiilirakenteet tehdasosien kanssa

Savupiipun asennus: säännöt putkien poistamiseksi

Poimun poistaminen puusta talon takasta on järjestetty kahdella tavalla:

 • Sisällä päällekkäin katon tuoton kanssa.
 • Kun tulo ulos takasta.

Savupiippu laatikossa

Sisäisen vedenpoiston tapauksessa on tarpeen muodostaa aukko kattoon niin, että savupiipun reunan ja katon välillä on enintään 15 cm vapaata tilaa. Savupiippu muodostuu kahdesta eri halkaisijaltaan olevasta putkesta - monikerroksinen. Putket on eristetty lämpöä kestävällä valssatulla materiaalilla.

Eristetty kerrosputki

Ulkoseinällä asentaa savupiippu sisennyksellä. Suunnittelu on sinetöity.

Lattiasuojaus tulipesän ympärillä: pintaverhous

Osa lattiasta takan ympärillä on säädettävä palamattomalla materiaalilla. Säde - jopa 1,5 metrin päästä uunista. Yksinkertaisin ratkaisu on kiinnittää metallilevy tai ruostumaton teräs.

Tile vastaamaan seiniä tulen ympärille

On paljon parempi katsoa lattiaa, joka on keraamisilla laatoilla. Vakiolaattojen sijaan voit käyttää posliinia, luonnonkiveä, marmoria.

Suunnittele TOP-ideat: kuinka takka voi näyttää puutalolta

Tee suunnittelulaskenta, tehtaan tulipesän asentaminen tai tiilitaltaan rakentaminen päälliköille. Älä rakenna omaa uunisi, varsinkin puutalossa. Ota miellyttävät ongelmat - poimi tyylikkäitä lisävarusteita, mieti mallia. Halutessasi tee omat päin.

Jotkut arvokkaat ideat:

Tiili takka vuorattu luonnonkivellä

Kaunis sähkökäyttöinen tulisija ja sivuhylly

Kuinka asentaa takka puutaloon - asentamalla tiili- ja metallikattilat puutalolle

Nykyaikaisten kodin lämmitysjärjestelmien syntymisen yhteydessä ei ollut tarvetta varustaa kokonaisia ​​uuneja, jotka aikaisemmin tarjosivat lämmitystä huoneisiin. Alitajuinen himo palon tulen läsnäollessa asunnossa säilyi kuitenkin: tätä roolia yhä useammin pelataan nykyisin kompaktit tulisijat.

Vaarojen käyttäminen tulisijojen käytössä puutaloissa

Puumökkien erinomaisten ominaisuuksien lisäksi heillä on myös muutamia vakavia haittapuolia, jotka lisäävät vielä monimutkaisuutta takkarakenteiden järjestämisessä:

 1. Puun palaminen. Palonestoaineiden käyttö auttaa optimoimaan tilannetta jonkin verran, mutta tulipalovaara on edelleen.
 2. Mittatason epävakaus. Puulajit taloa, jolle on tunnusomaista vaikuttava muodonmuutos. Ensinnäkin materiaalin kutistuminen ensimmäisen vuoden aikana rakennustöiden päättymisen jälkeen. Toiseksi, tämän kauden päätyttyä talon mitat pysyvät "kelluvina". Pääsääntöisesti siihen vaikuttavat kosteuden muutokset kadulla ja tiloissa. Tästä syystä on tarpeen soveltaa erikoisteknologiaa talon rakentamiseen takkaan.

Samalla tulisijalla on kaksi haittaa:

 1. Pieni tehokkuus. Esimerkiksi klassiset englantilaiset mallit ovat sen tasolle 20%.
 2. Uunissa, vaikka se ei pala, toimii pakokaasutilassa. Tämän estämiseksi on tarpeen sulkea savupiippu tiukasti. Työtilassa takka on niin suuri, että palamistuotteiden lisäksi se poistaa suuria määriä lämmitettyä ilmaa huoneen ulkopuolelta. Jos et anna häntä korvaamaan tuoreita massoja, huoneessa on todellinen laimennusvaara. Tämän seurauksena savun sisäänhengitys huoneiston sisällä (tulipesä alkaa tupakoida). Avattaessa ikkunaa voit herättää jäähdytyshuoneen.

Siksi puulämmitteisten uunien rakentamisen aloittamisessa on otettava huomioon kaikki nämä näkökohdat ja toteutettava asianmukaiset toimenpiteet.

Tiili liesi takka

Uunin tiilen kohdalla vaikuttava paino on ominaista: yhden elementin paino saavuttaa joskus 3,5 kg. Ottaen huomioon, että takka koostuu tuhansista tiilistä, tämä mahdollistaa kiinteän perustan pakollisen rakenteen, joka on erotettu seinien pohjasta, ennen kuin uuni asennetaan puulattian taloon. Tämä tehdään puupintojen ja muurauskuormien erojen vuoksi. Tiilien edut ovat sen perusteellisuus ja erinomainen lämmönkestävyys. Lämmityksen jälkeen se pystyy antamaan mukavan lämpöä huoneen sisällä pitkään.

Jos pohjan alapuolella on puulattian takka oikein, paloturvallisuusongelmia ei esiinny. Tämän vuoksi seinän sijoittaminen on tehtävä vähintään 25 cm: n paksuiseksi, täyttäen puun ja tiilen välisen tilan kivivillaa. On myös mahdollisuus nukkua perliitti tai vermikuliitti tässä aukossa. Joskus aukko tehdään asbestipaperilla tai savi-kyllästetyllä huovalla. Rakennusliikkeissä on monia vaihtoehtoja nykyaikaisille eristysaineille.

Puuhuoneen tiiliseinän tehokkuuden saavuttamiseksi on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Uunin mitat on laskettava mahdollisimman tarkasti. Tämä sallii suurimman osan säteilevästä energiasta huoneeseen.
 • Estojän poikkipinta on määritettävä oikein, jotta ylimääräinen ilma ei pääse ulos huoneesta. Tämä parametri vaikuttaa suoraan työntövoiman voimakkuuteen.
 • Lämmön yhtenäinen jakautuminen ja lämmönsiirron taso riippuvat takka-alueen pinta-alasta ja jossa uuni on asennettu taloon. Lämpöinsinöörit neuvovat käyttämään monimutkaisten rakenteiden rakenteita, joihin on ulkonemia, reunoja ja niittyjä.
 • Yksinkertainen mutta tehokas menetelmä käytetään työntövoiman vakauttamiseen, estää savun ja vähentää ilman tuottoa huoneen ulkopuolelle valuraudan asennuksen aikana puutalossa. Se koostuu ilmakanavan järjestämisestä kellarikerroksen sisäpuolelta kellarista, maanalaisista tai kaduista. Tämä kanava on varustettu erityisellä portilla tai vaimentimella, joka pysäyttää ilmansyötön niissä aikoina, jolloin takka ei ole käytössä.

Menetelmät tiilimuodon tehokkuuden parantamiseksi

Uunin mittojen asianmukainen määrittely ja muurattujen töiden oikea suorituskyky mahdollistavat tulisijojen tehokkuuden 35%: lla avoimella uunilla. Yleensä tämä indikaattori ei nouse edellä. Rakennuksen tehokkuuden kaksinkertaistamiseksi hänelle ilmoitetaan joitain uunin merkkejä - oven asennus on tarkoitettu. Jotta ei menettäisi mahdollisuutta nauttia poltettavasta liekistä, ovi on valmistettu lämmönkestävästä lasista.

Tällaisissa tapauksissa takka-uuni, jossa on ovi, on usein "liesi" -konfiguraatio. Tämän seurauksena lämmönsiirron luonnetta muutetaan, koska säteilyenergian prosenttiosuus laskee suuruusluokalla (massiivisen muurauksen lämmitysasteen kasvaessa). Nämä termiset kertymät tulevat vähitellen sisään asumaan pitkään tulipalon sammumisen jälkeen takan uunissa.

Toinen vaihtoehto, kuinka kunnolla asentaa takka liesi, on asentaa takkasydän tiiliin. Metallirakenteen ylikuumenemisen estämiseksi sen suora kosketus tiiliin on kielletty. Tällaisissa tapauksissa, kun asennat uunin taloon omiin käsiinsä, tällä alueella jää pieni ilmanvaihtoero. Toiminnallisesta näkökulmasta tätä yhdistelmää voidaan kutsua suljetuksi tulipesältä lämmönkestävässä tiilikotelossa.

Teräs ja valurautainen tulipesä

Teräs- ja valuraudasta valmistetut takkasydämet lasiovella ovat takan ja uunin yhdistelmä. Uunin rakenne tässä tapauksessa on hyvin samanlainen kuin klassiset vaihtoehdot, joten lämpöenergian enimmäismäärä tulee asumaan. Läppä ja läpinäkyvä ovi tarjoavat paitsi palavan liekin visuaalisen tarkkailun, myös poltettavaksi tarvittavan tarkan ilman annoksen.

Metallia käytettäessä käytetään kehitettyä kehruuta, joka yhdessä suuren alueen kanssa johtaa huomattavaan nousuun verrattuna tiilitaltaan huoneen konvektiiviseen lämmöntuottoon. Tällaiset rakenteelliset ratkaisut mahdollistavat nykyisten uunien tehokkuuden nostamisen lähes 80 prosenttiin. Nämä tehokkaat, edulliset, pienet ja ulkoiset houkuttelevat tuotteet ovat kevyitä.

Näiden kiistattomien positiivisten ominaisuuksien läsnäolo selittää teräksisten tulisijojen suuren suosion. Niiden ainoa huomionarvoinen haitta on kuumennetun pinnan nopea jäähdytys. Toisaalta kylmähuoneiden lämmitys suoritetaan suurella nopeudella, ja yksi polttopuiden kesto kestää pitkään.

Metalliuunipinnan lämmitysaste on suuruusluokkaa suurempi kuin paksu seinämäinen tiilarakenne. Tämän vuoksi sinun on suunniteltava oikein, mistä laittaa liesi puutalolle: sen sijoittaminen lähelle seiniä on ehdottomasti kielletty. Palavien puurakenteiden vähimmäisetäiset etäisyydet on ilmoitettu tulipesän käyttöohjeessa. Heidän poissaolonaan referenssikohdat ovat rakennuskoodit, kuinka kunnolla laitetaan uuni, jossa on sopivia tulisijan säädöksiä.

Kiillotettua rautauunia on kielletty asentamaan lähelle kuin metriä suojaamattomasta puuseinästä. Tiukempi sijoittaminen on sallittua vain, jos seinillä on tulenkestäviä lämmöneristysruuvoja. Tällainen suoja on kaupallisesti saatavana erilaisissa substraattimuunnoksissa pehmeässä talossa olevassa uunissa. Helpoin ja halvin niistä on kivivillaa 50 mm paksu, kipsikuitulevyt ja 20 mm: n välinen välilevy. Tämän seurauksena metallipullojen takapinnan ja sivuseinämien ja puupinnan välinen etäisyys nousee 100 mm: iin.

Teräksen laatikon ja uunin vastakkainasettelun rakentaminen

Kun asennat tulipesän laatikon sisälle, harkitse seuraavia kohtia:

 • Laatikossa oleva puinen seinä on suojattava luotettavasti tulipalosta ja ulkoasennuksesta. Tämä edellyttää vaadittujen etäisyyksien tiukkaa noudattamista ja lämpöä heijastavien näyttöjen järjestämistä.
 • Kanavan ylä- ja alaosat on varustettu ilmanvaihtoaukolla estääksesi ylikuumenemista. Tällaisia ​​säleikköjä suositellaan asennettavaksi rakenteen kahdelle tai kolmelle puolelle. Jos ohjeessa ei ole merkintöjä niiden kokonaispinta-alasta, se otetaan 0,15 m 2 alemmille ja ylemmille loville.
 • On välttämätöntä tarjota lämmönsuojaa puukattoon. Helpoin tapa on saada 350-400 mm vapaata tilaa päälle. Tällä tavalla saavutetaan myös suoja kutukkeita ja kausikokoisia vaihteluita vastaan. Yläosassa laatikko suljetaan: sen vaakasuoran päällekkäisyyden lämpöeristyksen aste ei saisi olla huonompi kuin pystysuorat seinät.
 • Näin tapahtuu, että suunnittelun kehittämiseen liittyy kanavan asentaminen kattoon. Tärkein ratkaisu uunin asentamisesta taloon tässä tapauksessa on jakaa laatikko korkeuden mukaan. Yläpuolella on itsenäinen osa, jonka korkeus on 300 mm, erottamalla se muusta rakenteesta lämmöneristyskerroksen kanssa. Lisäksi tässä autonomisessa osassa on oltava omat tuuletusreiät, joiden kokonaispinta-ala on 0,02 m 2.
 • Ennen kuin asennat talon omalla kädelläsi, sinun on annettava hirsitalon todennäköinen kutistuminen (laatikon ei pitäisi jäädä kattoon). On parempi antaa tarvittava korvauserojen laskeminen kokeneelle asiantuntijalle. Vaikean ulkonäön vuoksi ne käyttävät usein kattoon kiinnitettyä kehystapaa (on toivottavaa käyttää lämpöä kestäviä terästuotteita, koska muovi voi sulaa).

Savupiipun asennus

Puutalon takatupin tehokkuus ja turvallisuus riippuu suoraan hyvin suunnitellusta savunpoistojärjestelmästä.

Savupiipun järjestelyn ohjeita, kun uunia asennetaan tangon taloon:

 1. Tiilipihde palavien rakenteiden kautta kulkevilla alueilla tulisi olla 250 mm paksuisia seiniä. Puiden ja tiilien pintojen suora kosketus on kielletty: ne on erotettava kerroksella lämpöeristysmateriaalia.
 2. Kun käytetään teräspintoja, on parasta ottaa etusijalle kaksinkertaiset sandwich-rakenteet, joihin kuuluvat basaltivilla ja lämpöä kestävä teräs. Poikkeus on alkuperäinen erottaminen (250-400 mm etäisyydellä takasta): on toivottavaa käyttää yhtä putkea sen valmistukseen. Tämä tarjoaa mahdollisuuden suojautua telakointiaseman liiallisesta lämmityksestä tulipesän ja savupiipun välillä. Kahden putken ja puupinnan välinen vähimmäisetäisyys riippuu suoraan sandwichin lämpökerroksen paksuudesta.
 3. Asennettaessa liesi talonrakennuksessa katujen ja kattojen läpi kulkevien käytävien järjestely edellyttää erityisten suojapäätteiden käyttöä.
 4. Kun järjestetään puhallitalossa uunin rakentamisen aikana kattotiilien ja väliseinien päällekkäisyydet, on tärkeää pitää mielessä primääri- ja kausittaisen puun kutistumisen aste. Näihin tarkoituksiin on toivottavaa käyttää siirrettäviä esiliinoja kulkureitin suunnittelua varten. Tämä ottaa huomioon savupiipun rakenteelliset ominaisuudet, koska esiliinan on pystyttävä siirtymään putken läpi rakennusten rakenteiden koon muutosten aikana.

Yllä mainittiin vain talon talon uunin asennuksen pääpiirteet. Niiden lisäksi on olemassa useita toissijaisia ​​tekijöitä. Kaikki avoimet liekit käyttävät laitteet ja tilat edellyttävät kaikkia paloturvallisuusmääräyksiä erittäin tarkkaan ja tarkasti. On toivottavaa, että kaikki suunnittelu ja asennus tekevät ammattilaisten suorittamat takat ja uunit tarvittavalla kokemuksella ja tietämyksellä.

Kodin lämmitys on yksinkertaista, nopeaa ja kaunista. Mikä on hyvän asennuksen uuni?

Liesi on tyylikäs lisä kotiin. Se ei ainoastaan ​​anna huoneen lämpöä vaan myös sisustuksen harmoninen sisustus.

Kuitenkin lämmityslaitteen väärä asennus voi aiheuttaa tulipalon ja hiilimonoksidin tunkeutumisen huoneeseen.

Hätätilanteiden välttämiseksi on tarpeen tuntea kaikki säännöt ja noudattaa paloturvallisuusmääräyksiä, kun asennat uunin.

Asenna uuni

Kiukaan sijoittaminen puutalolle lisää tulipalon mahdollisuutta. Kotisi ja elämäsi turvallisuuden takaamiseksi sinun täytyy tietää ja käyttää lämmityslaitteen asennusohjeita.

Kuva 1. Esimerkki uunin oikeasta asennuksesta: Seinien, lattian tai kalusteiden vahingossa tapahtuvan syttymisen vaara vähenee nollaan.

Ennen uunin asennusta on välttämätöntä suojata puurakenteita infrapunalämmityksestä palonestoaineella:

 • Lattialle käytetään tulenkestävää levyä, johon on liimattu keraamisia laatat.
 • Seinät kiinnitetään kipsilevyjen metalliprofiileihin ohjaimina. Pinnoitettu mineraalivilla asetetaan, eikä kuumakipsiin syttyvää arkkia ole kiinnitetty päälle. Lasi-magnesium-arkki, mineraali tai muut kuitupitoiset mineraalilevyt tekevät. Niiden on oltava riittävän kovaa ja lämmönkestävää.
 • Savupiipun pitäisi olla enimmäkseen sisätiloissa. Tällöin se varmistaa lämpö- ja vakausvarmuuden.

Takkaa asennettaessa on tärkeintä varmistaa kaasujen täydellinen poisto, jotta savu ei pääse huoneeseen eikä huolehdi tulipalon turvallisuudesta.

Miten asettaa omat kädet?

Toisin kuin tavanomaiset kivi takat, asennus uuni ei vaadi erityistä tietoa rakentamiseen ja pitkään valmisteluun. Lämmityslaitteen asennus toteutetaan useassa vaiheessa:

 1. Asennuspaikka on valittu. Syttyvien esineiden etäisyys on noudatettava ohjeiden mukaisesti.
 2. Kiukaan yläpuolella oleva katto on tehty reiästä, joka takaa alueen paloeristeen.
 3. Reikään asennetaan kaksoispiirin putki, jossa on yksipiirinen putki. Tällainen putki kykenee kestämään voimakkaat lämpökuormat.
 4. Yhden piirin avulla yhdistää kaksoispiirin uunin kanssa.
 5. Kattotiiviste asennetaan kattoon, jotta se ei pääse vuotamaan.
 6. Erityinen savupiippu, jossa on sateenvarjo, asennetaan niin, että sade ja lumi eivät pudota takkaan.
 7. Takan esteettinen valmistelu maalaamalla lämpöä kestävällä maalilla.

Koko prosessi on melko yksinkertainen ja kestää yhdestä neljään päivään. Läsnäolo perustiedot rakentaminen riippumattoman asennuksen takka ei vie paljon aikaa ja vaivaa.

välineet

Lämmityslaitteen asennukseen tarvitaan standardi työkalusarja. Asennus saattaa olla hyödyllistä:

 • punssi;
 • Bulgaria;
 • lastalla;
 • säädettävä jakoavain;
 • sakset;
 • vesitaso;
 • kapasiteetti ratkaisuihin.

Nämä työkalut ovat tarpeen nopean ja laadukkaan asennuksen kannalta.

Työkalujen lisäksi on tarpeen valmistella etukäteen rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan asennukseen. Perusrakennusmateriaalit:

 • lämmönkestävä tiiviste;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • kuitutäytteiset mineraali- tai kipsilevyt;
 • keraamiset laatat;
 • metalliprofiilit;
 • valkaistu mineraalivilla;
 • lämmönkestävää seosta.

Asennettaessa materiaaleja asennukseen ei ole syytä säästää. Laadukkaat materiaalit takaavat suunnittelun luotettavuuden ja kestävyyden.

Mikä paikka valita uunista?

Liesi sopivalla paikalla takaa hyvän huoneen lämmityksen. Tulipalon aikana laite lämmittää jopa 400-600 astetta, ja metallinrakennuksen ansiosta voimakas lämmönsiirto.

Tämä ominaisuus vaatii muurauksen tai muiden näyttöjen puuttumista liesi-huoneen välillä.

Lämmityslaitteen oikea sijainti on suositeltava piirtää suunnitelma ovien ja ikkunoiden sijaintiin.

Tämä auttaa lähentämään luonnoksen liikkumista ilmavirran aikana. Jäähdytetään lämpimän lämmittimen avulla. Liesi on sijoitettava paikkaan, johon kylmä ilma on vähiten vaikuttanut.

Mitä sinun tarvitsee tehdä ennen asennusta

Ennen asennusta on ehdottomasti puhdistettava alue ja valmistettava lattiapäällyste, johon laite asennetaan.

Se on tärkeää! Yksi kivien kiven eduista on asennuksen alhaiset kustannukset. Useimmat mallit eivät ylitä 200 kg: n painoa. Näin voit asentaa uunin ilman muita tiilimuurauksia.

Lattiapäällysteen suojaamisen varmistamiseksi on tarpeellista käyttää tulipesä, joka on valmistettu palamattomista materiaaleista ja joka tuottaa lämmönkestävyyttä. Levyn päälle asetetaan usein keraamiset laatat, jotka suojaavat pudotusta kivihiilestä ja lämpimästä ilmasta sekä estetiikka takan ulkonäöstä.

Jaksotettu prosessikuvaus

Luotettavan ja turvallisen rakenteen saavuttamiseksi on välttämätöntä suorittaa kaikki vaiheet asennusjärjestyksessä.

Laitteen asennus on seuraava:

 1. Laskelmat. On tarpeen tutkia kaikki uunin ja savupiipun mitat ja suunnitella etukäteen paikka ja mahdollisuus hoitaa takka.
 2. Asennuspaikan valmistelu. Uunin etäisyys palavista esineistä tulisi olla vähintään 1 m. Mahdollisuus pienentää etäisyyttä, jos seinien pinta on suojattu kipsillä tai metallilevyllä.
 3. Leikkaa reiät savupiipun kattoon. Näkymän estetiikan parantamiseksi voit asentaa koristeellisen levyn, joka peittää savupiipun ja reiän väliset aukot.
 4. Asennuksen eristys. Metalliprofiilit kiinnitetään, johon on asennettu kipsilevy tai mineraalilevy. Levyn ja seinän väliin asetetaan kerrostettu mineraalivilla.

Kuva 2. Liesi asennuksen ollessa täydessä vauhdissa: leikkaa reikä ja päättyy lämpöeristyksen asentamiseen.

 1. Läpivientiaukon järjestely. Sitä käsitellään myös foliopuuvilla tai muulla lämmönkestävällä materiaalilla.
 2. Ohjeiden mukaan kaikki putken osat kootaan ja kiinnitetään. Kimmokerroksen etäisyys palavasta rakenteesta on oltava vähintään 10 cm.
 3. Koristeellinen sisustus. Lämpiä lakanoita ja lattiaa voidaan koristella koristekivellä tai keraamisilla laatoilla ja lisätä valaistus kattoon, mikä parantaa hiljaisuutta ja mukavuutta.

Asennuksen jälkeen savupiippu käynnistyy.

Se on tärkeää! Putket, joissa on silikaattimateriaali, joka kestää jopa 1200 ° C: n lämpötiloja, pidetään luotettavimpina.

Puun talon uunin ominaisuudet

Puuportaan asennusprosessi ei eroa tavallisesta, mutta sillä on omat ominaisuutensa. Suuri määrä syttyviä materiaaleja vaatii vakavampaa lähestymistapaa seinien, katon ja lattian eristämiseen. Voit tehdä tämän usealla kerroksella lämmönkestävää materiaalia.

Neuvoston. Kun asennat puulämmitteisen uunin, lämpöä kestävällä materiaalilla pinnoitettava pinta nousee 2-3 metrin korkeudelle uunista.

Kaksi savupiippuvalitsinta

Savupiippujen asentaminen on kahta tyyppiä - pystysuora ja ulkoinen.

Pystysuora kerätään rakennuksen sisällä ja näkyy katon läpi. Tämä menetelmä mahdollistaa helpon kokoonpanon ja huoneen lämmön.

Ulkoasennus asennetaan asentamalla savupiippu rakennuksen ulkopuolelle.

Joten asennustyypillä on alhaisempi lämmönsiirto sisätiloissa verrattuna putken sisäiseen sijaintiin. Tämä asennus tehdään sisustuksen parantamiseksi.

Savupiipun asennuksen prosessi:

 1. Lähellä oleva solmu valmistetaan lähimpään seinään kiukaan.
 2. Solmu lämpöeristetään puhalletun puuvillan avulla.
 3. Reikään on asennettu kanava, joka johtaa savupiippu rakennuksen ulkopuolelle.
 4. Tukikonsoli on asennettu savupiipun ylläpitämiseksi.
 5. Teleskooppiset kiinnikkeet on asennettu turvalliseen putkien kiinnitykseen.
 6. Asentamalla savupiipun pääosa.

Menettelyn jälkeen savupiippu on käyttövalmis.

Kuvia asennetuista uuneista-tulisijoista

Kuva 3. Takakamppu sijaitsee kulmassa. Seinät ja lattia ympäröivät keraamiset laatat, jotka näyttävät tummalta kiveältä.

Kuva 4. Uunin sijainti voidaan kuvata luovasti: koristeet, koriste-elementit.

Kuva 5. Ja voit tehdä vain arkin, jossa on liesi-värillinen liesi: hyvin yksinkertainen, mutta maku.

Mahdolliset vaikeudet

Takka-asennuksen tai käytön vaikeudet alkavat virheiden takia suunnitteluvaiheessa.

Tärkeimmät virheet:

 • Älä teloita putkia.
 • Rakenteen epävakaus.
 • Väärä reiän koko.
 • Tiiviyden puute.
 • Sateutus savupiipussa.

Kaikki nämä ongelmat liittyvät laskujen puutteisiin jo ennen asennusta. Jotta vältetään asennusvaikeudet tai seuraukset epäonnistuneesta asennuksesta, on noudatettava tarkasti ohjeita ja askel askeleelta, ei kiirehtiä toimien suorittamiseksi.

Oikea valikoima liesi - avain mukavaan käyttöön

Oikein valittu laite on erinomainen lisä sisustukseen ja huoneen lämmittämiseen. Kun valitset uunin, huomaa:

 • Houkuttelevin ja sopivin useimpiin malleihin pidetään musta mattamaali.
 • Mitä pienempi hinta, sitä pienempi teho.
 • Automaattinen vetoohjaus auttaa välttämään savun ja hiilimonoksidin kertymisen savupiippuun.
 • Useita materiaaleja sisältävä uuni ei ole kaikkien mallien saatavilla, on suositeltavaa selventää tätä vivahtelua.

Kun ostat, sinun ei pitäisi valita välittömästi kalliimpaa mallia. Tutustu tarkemmin, kiinnitä huomiota laitteen toimivuuteen ja muotoiluun, ota yhteyttä konsulttiin ja valitse sopivin malli sinulle.

Hyödyllinen video

Katso video, joka näyttää kuinka asentaa takka taloon ja käytä sitä turvallisesti.

Turvallisuus ensin

Kiukaan asentaminen on helppokäyttöinen mutta varovainen prosessi, jonka kokematon rakennusmestari pystyy käsittelemään. Se vaatii kuitenkin työtä rakennusaineiden kanssa, ja siihen kuuluu sen löytäminen kattoihin ja sileisiin seiniin. Siksi on erittäin tärkeää käyttää suojaköyryjä ja turvalaitteita asennuksen aikana, kuten käsineitä, kypärää, rakennusvaatteita - mikä auttaa poistamaan tarpeettomat vammat ja haavat.

Takka-uunin asentaminen edellyttää syvällistä tutkimusta ohjeista ja asennusohjeista. Älä kiihdy asennusprosessiin. On parasta tarkistaa kaikki laskelmat ja selventää yksityiskohdat ennen korjausten aloittamista. Tämä säästää sinua ja kotisi ennalta arvaamattomilta seurauksilta.

Takka puutalon sisätiloissa

Monet ihmiset ajattelevat, että on mahdotonta asentaa takka puuportaan suuren palovaaran takia. Mutta se ei ole. Moderni rakennusalan teknologia mahdollistaa tulipalojen järjestämisen myös puutaloissa. Tärkeintä - noudattaa kaikkia turvallisuusmääräyksiä.

Erityisominaisuudet

Takan sijoittaminen puutaloon on vakava yritys. Rakenteen rakentamisen oikeellisuus riippuu joidenkin ominaisuuksien tuntemuksesta.

Uunin tulisijojen rakentamisen historiallinen materiaali on tavallinen punasavea, koska se on luonteeltaan laajalle levinnyttä. Niistä ns. Raaka-aineista tai massasta, joka toimitettiin suoraan mantereen kallioon, tehtiin pohjasta. Mudatun lajin rakentaminen oli pieni luola, jossa polttopuuta poltettiin. Uunin arkkitehtuurin lämpenemisen vuoksi uunia pidettiin hyödyllisenä arjessa.

Liesi-hollanti eurooppalainen tyyppi tuli myöhemmin yhdessä Pietarin uudistusten kanssa. Saapuessaan tulisijat alkoivat esiintyä talossa, ulkonäkö muistuttaen nykyaikaisia ​​versioita.

Jo 1800-luvulla puulattian suojaamisen varmistamiseksi asennettiin suojatulpat.

Tässä vaiheessa on valtava valikoima takkoja. Uunien järjestelmä on itse asiassa yhtenäinen, poikkeaa vain yksityiskohdista ja mitoista.

Kaikkien savupiippujärjestelmän materiaalin on oltava palamatonta.

Puiset katot, lattiat ja seinät suojataan suojakuorilla. Nykyiset säännöt viittaavat siihen, että suojan etäisyys tulisi olla vähintään 30 cm.

Perinteiset perusteet - kivi, tiili, metalli. Luonnonmateriaaleja käytetään sisustuksessa, keraamisessa verhousmossa, marmorissa. Siellä on jopa erilaisia ​​erikoislevejä. Se mahdollistaa taideteoksen luomisen tulisijalta.

Vakiosäännöissä edellytetään, että tulisija asennetaan puuhun, kun aloitushanke on voimassa. Kuitenkin muutamia tulisijojen muunnoksia, jotka on kiinnitetty pystysuoraan seinään tai jotka on asennettu pysyvästi, ovat mahdollisia valmiissa koteloissa.

Rakennetta rakennettaessa on tarpeen suorittaa lämpöeristystä. Esimerkiksi takan sisällä on metallilevy seinä. Liesi on oltava pakollinen erillinen itsenäinen säätiö. Keraamisten laattojen tai metallilevyjen muodossa oleva eristys on myös rakennettu takan lattian ympärille. Savupiippu on rakennettu vain tulenkestävistä materiaaleista.

Jos talossa on useita kerroksia, lämmitysrakenteet on toimitettava jokaiselle kerrokselle erikseen. Ja vielä rakennushankkeen suunnittelussa on enemmän mahdollisuuksia ennakoida kaikkia palontorjuntaan liittyviä toimenpiteitä.

Yleensä kaikki tulipaloon liittyvät tarpeet vaativat erityistä hoitoa ja huomiota.

Takka-uunien asennuksen tulisi tapahtua yksinomaan ammattilaisten toimesta.

Uuden tyyppisiä soitotyyppejä eritellään asennustyypin mukaan. Esimerkiksi jos seinäversio on asennettu valmiiksi tai rakenteilla olevalle kotelolle, savupiippu on kiinnitettävä pystysuoraan, joka ei syty. Lohkon rakenne voi olla tiili- tai keraamisia laattoja. Sallittu luonnollinen tai keinotekoinen kivi. Takalle on annettava riittävästi tilaa.

Sisäänrakennettua takkaa ei voi rakentaa valmiiseen taloon. Tälle tyypille säädetään, että osa savupiipusta ja itse itse rakennus on rakennettu seinään. Jos laite on asennettu valmiiseen seinään, se vaatii erityisen erikoiskorin valmistelun, mikä lisää ponnistusten ja taloudellisten kustannusten nousua.

Sisäänrakennetut ja seinätulisijat voidaan asentaa puutaloon ja kahteen versioon:

Kulmavaihtoehtoja erottaa erikoinen ulkonäkö ja myös säästäminen. Hyvä annettava.

Jos puutalo erottuu vakavilla mitoilla, erilliset takat asennetaan kunnon huoneen keskelle. Ulkoisesti malli näyttää jonkin verran korkeudelta lattiatason yläpuolelta.

Vapaasti seisova takka voidaan myös tehdä kahdessa versiossa:

 • avoimella alueella, jota ei ole suljettu;
 • suljettu alue, jota ympäröi lasiseinä tai muu materiaali.

Jos maa on auki, se vaatii erityisen savupiipun asennuksen. Kuitenkin tällaiset takat pidetään vaarattomina.

Saaren muotoilun keskukset ovat luonteenomaisia ​​suunnittelun alkuperästä, joten voit valita kasettiversion. Yksi suunnittelun suurimmista haitoista on pieni lämmönsiirtoaste. Tällaisia ​​tulisijoja käytetään harvoin tilan lämmitykseen.

Klassiset kiinteän polttoaineen tulisijat on suunniteltu käytettäväksi vain kivihiilellä ja polttopuilla, joten paloturvallisuuden tiukkaa noudattamista tarvitaan.

Viereisten pintojen eristys ja suuri sijoituspaikka eivät vaadi sähköisiä tulisijoja. Nykyaikaiset lajit täydellisesti jäljittelevät eläviä tulipaloja. Monissa vaihtoehdoissa on sisäinen savupiipun koristelu. Sähkötupin asentamiseen ei tarvita savupiippua tai säätä.

Pääsääntö on luotettava johdotus ja luotettava eristys.

Suhteellisen uudentyyppinen laite - biopaloja. Niitä pidetään puurakenteiden optimaalisena. Nämä ovat koristekeskuksia, joihin käytetään etanolin työtä. Takka on rakenne, joka koostuu polttoainesäiliöstä ja keraamisesta polttimesta.

Bio-takka ei tuota noki, haitallisia aineita. Kuitenkin laite ei todennäköisesti lämmitä huoneeseen, sitä käytetään usein koristekuviona.

Toinen tyyppi, jota voidaan käyttää koristeellisena vaihtoehtona, ja keinona lämmittää - kaasu takat. Kaasuputken asennus on identtinen klassisen kiinteän polttoaineen kanssa.

suunnittelu

Käytössä vuosisatojen ajan tulisijat ovat kehittyneet primitiivisistä laitteista moderniksi hienostuneiksi sisustusrakenteiksi. Takat antavat ajatuksen paitsi omistajien maista, myös koko aikakauden kehityksestä. Uusi esteettinen todellisuus pakottaa arkkitehdit ja suunnittelijat kääntymään eri tyyleihin, jotka ovat tulleet meille eri aikoina.

Esimerkiksi maalaismainen arkkitehtoninen tyyli kirjaimellisesti tarkoittaa - karkeaa, murskattua, on synonyymi kaikille luonnollisille. Historiallisesti materiaalien karkea käsittelymenetelmä on peräisin barbarismin aikakaudesta. Niinä päivinä ihmiset käyttivät tätä kivestä ja puusta. Nykyaikaiset materiaalin käsittelymenetelmät tähän tyyliin merkitsevät vakavan teknologian käyttöä. Rustic style on ansaittu suosittu niille, jotka mieluummin kaikki luonnolliset, esimerkiksi yksinkertaiset palkit kattoon, antiikki-uuneja.

Barokin muotoilu on peräisin XIV-luvulta, se on edelleen suosittu tänään. Tämän tyylin pääominaisuudet ovat dynaamiset muodot, kaarevat viivat, liiallinen pompous, esimerkiksi takan vieressä oleva hylly, joka on koristeltu kaikenlaisilla hahmoja.

Jos barokin muotoilu on erilainen jonkin verran raskaana, niin rokoko olisi sopiva ylisuurille tulisijoille, jotka oli peitetty marmorilla tai muilla ylellisillä materiaaleilla. Rococo vaatii koristeet. Esimerkiksi on tavallinen sijoittaa suunnittelija peili tai kynttilänjalka, muut hienot esimerkit takan yläpuolella.

Yksinkertaiset graceful-rakennukset löysivät niiden käytön klassismin tyyliin. Selkeys, mittasuhteiden harmointi, suorien linjojen etusijalla, pieni sisustusmäärä, kaikki tämä nykyisessä vaiheessa kutsutaan usein englantilaiseksi muotoiluksi.

Tulisijoille käytetään usein Empire-tyyliä. Se on luonteenomaista muinaisesta Roomasta lainatut antiikkiset lomakkeet. Empire-tyylin tärkeimmät merkit ovat sarakkeet, pilastit, kehykset, portaat. On tärkeää, että vanhat näytteet ovat: sfingit, griffitit jne.

Viime aikoina venäläinen tyyli on yleistynyt tulisijojen sisustuksessa. Suunnittelu on kestävää, taloudellista ja ympäristöystävällistä. Venäläisen tyylin tärkein etu on kauneus - mikä sopii parhaiten puutalolle tai venäläiseen kylpyyn. Varmista, että sinulla on oma tulipesä.

Nykyaikaiseen tekniikkaan kuuluu metallisten tulisijojen rakentaminen. Metallilaitteet valmistetaan pääasiassa avantgardin suunnittelusta. Laitteen portaalit on yleensä koristeltu muokatuilla monimutkaisilla koristeilla. Usein käytetty moderni valurauta.

Huippuluokan suunnittelija takat ovat korkean teknologian. Tämä malli olettaa tilan käytännöllisemmän käytön. Mallit täyttävät teknisen estetiikan vaatimukset.

Kuinka asentaa?

Takan asennus, etenkin rakennuksen toisessa kerroksessa, tulee tehdä ammattilaisia.

Jos päätät laittaa takka omalla kädellä, oppia perusohjeet:

 • Takkaa ei voi sijoittaa ikkunoiden ja oviaukkojen kanssa. Tulisijat eivät sovi tilaa alle 20 neliömetriä.
 • Tulentekopaikan ensimmäinen vaihe valmiissa talossa - lattiapäällysteen ja betonipinnoitteen käyttöönotto.
 • Seinävaunun pystyttäminen vaatii palamattoman pohjan hyvin pystysuoran viimeistelyn. Valinnan klassikko on tiili.
 • Palamattoman pohjan pohjan on oltava ihanteellisesti tasainen tulipesän kiinnittämiseksi vaakasuoraan, rakennusliima tai lämpömuovaus ovat hyödyllisiä.
 • Kaikki kuumakannen vieressä olevat pystypinnat tulisi olla palamattomasta pohjasta.
 • Uunin alla toivottava palokivi tai teräslevy. Lattian ja säätiön välissä ammattilaiset suosittelevat lasivillan sijoittamista, ilmatilan pitäisi säilyä.
 • Tulisijan vakiintunut pohja ei saisi joutua kosketuksiin tulipesän tai maalattavan palamattoman pohjan kanssa. Tästä syystä pohjaan perustetaan armbetonin kehys. Kaikki ratkaisut valitaan rakenteen yksittäisten muuttujien mukaan.

Perusmateriaalit voivat olla:

Mestarit tekevät usein yksinkertaisen rappauslaastin yksinkertaisen kerroksen kanssa. Sitten pinta voidaan maalata syttymätöntä maalia.

Asennetaan alustaan ​​palamattomista materiaaleista valmistettu savupiippu. Putken sisäpuoli peitetään kalvovillalla.

Jos katto on puinen, asennetaan suojus, noudattamalla sijoitussääntöjä: sen etäisyyden on oltava vähintään 30 cm.

Huolto- ja hoitovinkkejä

Takka - tärkeä huonekalu vaatii sen vuoksi huolellista kunnossapitoa. Jopa pienin yhtäjaksoinen ihminen voi helposti johtaa tulipaloon. Tulipalo on vaarallinen, mutta järkevällä lähestymistavalla polttoaineen valintaan tämä vaara voidaan minimoida. Esimerkiksi lämmön ja tulen pitämiseksi voit valita nykyaikaisia ​​polttoaineita. Älä sytytä palavia nesteitä.

Poista onnettomuuksien sattuessa toiminnan aikana pystyy ajantasaisesti tunnistamaan laitteen puutteet:

 • Puhdista savupiippu vähintään kerran vuodessa. Tätä työtä varten voit vuokrata joku, joka on saanut erityiskoulutusta, ja tällaisten palvelujen hinta on alhainen.
 • Älä säilytä tulenarkoja asioita. Näihin kuuluvat perhekuvat, tekokukat ja muut design-koristeet. Sytyttämällä tulisijan tulee olla etäisyydellä, joka on turvallinen.
 • Käytä erityisiä savunilmaisimia. Jos kyseessä on pieni savu, se kuulostaa ääneen omistajien lähestyvän vaaran. Jos on antureita, älä unohda tarkistaa niiden toimivuutta.
 • Osta erityinen takkatulppa putkesta. Se suojaa savupiipun yläosaa pääsemästä lumiin, veteen ja jopa lintuihin.
 • Lisäesteenä on tärkeää käyttää erityisiä suojapinnoitteita. Välilehden parametrien on täsmälleen vastattava putken parametreja. Tällä tavalla suojelet kotisi hiilimonoksidikertymältä.
 • Puuportaan rakentamiseen on parasta käyttää tiiliä. Tärkeä osa on käyttää oikeaa ratkaisua. Käytä sementtiä, jonka lämpötila on korkea.

Jos näet, että jonnekin, tiilimuuraus alkoi hajota osissa, vaihda osat heti erikoislujitteisella sementillä.

Kauniita esimerkkejä sisustuksesta

Classic, joka on rakennettu tulisijan seinään. Erillinen, suljetulla tulipesällä, joka sijaitsee suuren olohuoneen seinän keskiosassa. Tämä vaihtoehto soveltuu lämmityslaitteeksi. Koska tulipesä kulkee seuraavaan huoneeseen.

Melko yksinkertainen versio kulma takka. Se säästää käyttökelpoista tilaa, mutta toimii alkuperäisenä sisustussuunnitteluna. Lisäksi tällainen takka lämmittää pienen huoneen.

Erittäin turvallinen puuhelmi puutalossa. Se näyttää orgaaniselta, tekee kaksi toimintoa kerralla: esteettinen ja käytännöllinen.

Tämä on saaren rakentamisen kuumakanta. Ratkaisu on harvinaista, ei ilman omaperäisyyttä. Tämän erityisen rakenteen valinta olisi määriteltävä huolellisesti punnitulla päätöksellä.

Takka työskentelee kaasulla. Sisältää muotoilun ja puun takan sisäpuolella. Polttotuotteet edellyttävät savupiipun rakentamista.

Bio-takka puutalolle. Kuten kuvassa näkyy, tämä vaihtoehto sopii myös hyvin puun sisätilaan.