Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Kuinka perustaa raskaan tiiliseinän: askel askeleelta ohjeet

Huolimatta tekniikan kehityksestä lämmityslaitteiden alalla, kodin uunit ovat edelleen hyvin suosittuja. Niiden avulla voit lämmittää koteja sivistyneeltä alueelta. Silloin kun sähköä ja kaasuuntumista ei ole. Uunin rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Puhumme siitä, miten perustaa uuni oikein tässä artikkelissa.

Pohja uunin alla leikattu

Uunin tekeminen vaatii tietenkin paljon työtä, kokemusta ja tekniikan tuntemusta. Ajattelemalla uunin rakentamista maassa ja rakentamalla säätiö voit tietysti palkata asiantuntijoita. Itse asiassa kiukaan perustuksen järjestely voidaan turvallisesti suorittaa yksinään.

Kohta ei ole niin kallis ja monimutkainen, mutta itsensä pystytettyjen rakentamisen ilo on enemmän kuin vaivan arvoista.

Perussääntöjen perustavat perusteet

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kivityypin valintasi mukaan tahansa ja mitä kokoa haluat käyttää, on olemassa useita perussääntöjä, joita ei pidä jättää huomiotta:

 • Liesi on perustuttava itsenäisesti, eikä se saa olla yhteydessä koko talon pohjaan. Miksi? Tosiasia on, että talon aikana toiminta voi pienentyä. Laskeutumisen vuoksi hänen ei pidä vetää uunia taaksepäin, koska se voi johtaa sen muodonmuutokseen, vetovoiman heikentymiseen ja teknisten ominaisuuksien rikkomiseen.

Uunin alaosa on erotettu yleisestä

Joissakin tapauksissa voit yhdistää osittain kaksi pohjaa yhdistämällä ne yhdeksi seinäksi.

 • Jos molemmat perustukset (talon ja uunin) ovat lähellä toisiaan, sinun on tehtävä niiden välissä 50 mm: n paksuinen hiekoitus.
 • Jos yhteisessä talossa oleva pohja on nauha, ei pohjalla olevan uunin sisällä missään tapauksessa saa olla kosketuksessa tämän pohjaseinän kanssa.
 • Kun valitset uunin ja näin ollen säätiön paikan, sinun ei pidä vain luottaa toiveisiin vaan myös sellaisiin tekijöihin kuin ovien, ikkunoiden ja kattopalkkien sijainti. Savupiipun sijainti on otettava huomioon siten, että putki ei pääse lattiisiin ja palkkeihin uunin rakentamisen aikana.
 • Laskettaessa pohjan kokoa ja syvyyttä kannattaa harkita katon vakavuutta ja uunin painoa savupiipun mukana.

Säätiön mittoihin vaikuttavat paitsi uunin mitat myös maaperän tiheys, johon se rakennetaan. Uunin pääkuorma syntyy tavallisesti savupiipusta, joten uunin suunnittelussa on välttämätöntä kuljettaa se lähemmäksi pohjan keskustaa. Tämä auttaa välttä- mään uunin epäsymmetrisen kuormituksen ja ennenaikaisen väärän kutistumisen.

Joskus suunniteltaessa erittäin suurta ja massiivista kammiota, jossa kivipuomi, uunit tekevät erillisen pohjan savupiipun alla.

Myös perustan valinta riippuu uunin materiaalista. Metallirakenteelle ja kiveelle se on syvemmällä, koko tiilimuovin massa on vähintään 400-500 kg, kun taas metallin uuni painaa noin 150 kg.

Kuinka laskea kiviuunin paino

Periaatteessa pienelle metalliteollisuudelle on mahdollista rakentaa säätiö erikseen, varsinkin jos se rakennetaan taloon, joka seisoo kaakeloitu monoliittinen säätiö.

Se on tärkeää! Ennen uunin pohjan varustamista on tarpeen selvittää maaperän tyyppi paikan päällä.

Maaperän tiheys ja jäätymisen aste vaikuttavat merkittävästi säätiön koon määrittämiseen. Venäjän ilmastoon liittyy melko ankaria talvia lähes koko sen alueella. Siksi uunin pohja on sijoitettava koko maaperän jäädyttämiseen.

Tärkeää on myös maaperä.

Se on kolmesta tyypistä:

Paikoissa, joissa vallitsee suuri määrä jokia, säiliöitä ja järviä, ovat pääsääntöisesti sedimenttiset maaperätyypit. Täällä on parempi antaa uunin ja talon perustukset ammattilaisille, joten veden läpikulku lasketaan.

Keski-Venäjällä on erittäin yleinen maaperä, joka on hiekan ja saven seos. Savi hallitsee sitä, joten tämä maaperä on vähemmän muovia.

Tällaisen maan pohjan rakentaminen liittyy tavallisesti ongelmiin ja lisäongelmiin, koska lieju on kuivana kuivana, kun pakkanen alkaa, se alkaa kuivua ja suuri määrä sedimenttiä tulee viskoosi.

Tällöin uunin pohjan syvyys on tällöin tehtävä jäätymispisteen yläpuolella.

Metsäalueilla päinvastoin on kuitenkin perustettava uunin pohja maanpinnan alapuolelle ja perustaa pohja 60-90 cm paksuiselle hiekkalaudalle.

Yksi luotettavimmista pohjaveden maaperälajista on hauras ja kallioinen, mutta valitettavasti joskus talon ja uunin on rakennettava epävakaalle. Luotettavan säätiön asianmukainen rakentaminen auttaa tasoittamaan tätä tosiasiaa.

Säätiön tyypit

Tiiliuuneille on olemassa kolme päätyyppiä:

Mikä on niiden tärkein ero, ja mikä säätiö on parempi valita uunissa?

Tarkastelemme yksityiskohtaisesti useita rakennusvaihtoehtoja, joiden avulla voit valita itsellesi paras vaihtoehto.

Monet ovat myös kiinnostuneita kysymyksestä, mutta kuinka paljon sitä pitäisi syventää, kaivaa perusta kuoppaan?

Kaikki riippuu maaperän tiheydestä ja lämmitysrakenteen painosta, mutta sinun ei pidä liioitella sitä. Paras vaihtoehto on kuopan syvyys 80-100 cm. Jotkut käsityöläiset ovat vähemmän kestävillä poluilla ja poistavat vain maan kasvullisen kerroksen, rakennuttavat 20 cm: n korkuiset mökit ja kaada betoniseosta. Mutta tämä on huono vaihtoehto.

Säätiö painaa useita satoja kilogrammaa, erityisesti kuorma kohoaa talvella, kun maa jäätyy. Siksi sinun ei pitäisi olla laiska ja säästää rahaa säätiön järjestelyyn, jossa uunin toiminnan lujuus ja luotettavuus riippuu kokonaan.

Työkalut ja materiaalit säätiön rakentamiseen

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista, on varastoida tarvittavat työkalut.

Työtä on tehtävä paitsi savi, myös puusepäntyöt, joten valmistele seuraavat työkalut:

 • Spade (tarvitaan kaivamaan pääaukkoa).
 • Lapio (kätevä valmistaa hiekkasementtilaastia).
 • Hammer.
 • Haarukka tai saha.
 • Sementti sementin seulomiseksi (solun koko 1 * 1 mm).
 • Siivilöi hiekkaa (kennon koko 2 * 2 mm).
 • Kauhan vesi (sementti-hiekkalaastin valmistukseen).
 • Metallikouru, jossa valmistelemme ratkaisun.
 • Rakennustaso.
 • Nauhamitta ja lyijykynä.
 • Nitoja.
 • Betonisekoittimet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • Taulut (muottien valmistukseen).
 • Polyeteeni (muottien vedeneristys).
 • Hiekkaa.
 • Sementtiä.
 • Soraa.
 • Vahvistetut verkot tai sauvat.

Alamme kerätä säätiö tiiliseinän alle omiin käsiisi

Tiiliuuniin perustuva

Vaihe 1. Asettelu säätiölle ja kuoppa

 • Kun olet päättänyt tulevan uunin sijainnista, on tarpeen laskea oikein mitat tehon perusteella. Se riippuu huoneen alueesta, ovien lukumääristä, ikkunasta jne.

Merkintä maahan pohjan alla

Vaihe 2. Asenna muotti ja vahvike

 • Jatkamme puulevyjen rakentamista. Muotoon periaatteessa kaikki vanhat levyt tai vaneri, jotka ovat kotitalouksissa, sopivat. Tämä ei vaikuta säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

Decking for stove

Muotti on puinen laatikko, joka luotettavuudeltaan kiinnitetään metallikulmissa kulmissa. Liitä levyt yhteen kynsillä.

 • Alamme valmiin muottipesän kuopan pohjalle.

  Ruberoyd vedenpitävyyteen

  Vahvistustyökalut

  Muotti ja vahvistaminen

  Vaihe 3. Betonimassan valmistelu pohjan kaatamiseksi

  Valmista seos seuraavista mittasuhteista: 4 osaa hiekkaa otetaan 1 osaa sementtiä + 3 osaa murskattua keskijakeen kiveä.

  Sekoitetaan kuiva seos hienosti ja lisää vettä. Sekoitetaan hyvin liuos betonisekoittimella. Sakeuden mukaan sen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa.

  Valmistamme konkreettista ratkaisua

  Täytä tämä osa kuopasta tällä seoksella, jolloin emolevy ei pääse 8 cm: n päähän. Nämä työt on suoritettava 24 tunnin kuluessa. Betoniratkaisun on oltava täydellinen eikä asetettava.

  Täytä ja odota 2 viikkoa

  Kun olet täyttänyt koko säätöveden betonilla, on jälleen kerran tarkistettava pinnoitteen vaakasuora taso rakennustasolla. Liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen virheiden korjaaminen on vaikeampaa.

  tarkista rakennuksen taso horisontaalinen kellari

  Peitä pohja polyeteenin tai kateaineen kerroksella ja jätä 2 viikkoa kuivumaan kokonaan.

  Poistamme ylemmästä muovista vain täydellisen kuivauksen jälkeen, lyödäksesi levyjä vasaralla. Muodostuneessa aukossa täytetään sora hiekalla ja puskurilla.

  Metallin uunin säätäminen omilla kädillä

  Jos uuni on asennettu jo valmiiksi taloon, jossa laitetta ei ole aiemmin tarkoitettu ja puulattiat jo asetettu, perustuksen rakentaminen on aloitettava lattiapäällysteen osittaisella purkamisella.

  Metallin uunin pohja

  1. Teemme merkinnän lattialla rakennusmerkin avulla uunin koosta riippuen. Alustan tulee ylittää uuni 7-10 cm kummallakin puolella.
  2. Hiomakoneella leikattiin suorakulmio lattialle.
  3. Kaivamme kuoppaa 50 cm: n bajonettikupilla.
  4. Kaivoon pohjaan kaivaa soraa ja hiekkaa, kiristä tiiviisti ja kaada vähän vettä.
  5. Luomme lamellilaudan tai vanerilevyjen massiivipuikkoa ja pinoamme yhden kerroksen kateaineen ympärille.

  Kuten näette, tämä on helpompi tapa rakentaa säätiö, joka ei vaadi tällaista perusteellista valmistelua ja vahvistamista. Metallirakenteen pieni paino 150-170 kg: ssa ei edellytä niin voimakasta perustetta.

  Jotta vältetään kriittiset virheet perustuksen rakentamisessa uunin alla, suosittelemme katsomaan tätä videota.

  Video: Uunin säätiö, perussäännöt

  Mahdollisuus luoda betonin alapinta uunin alle

  • Ensimmäiset vaiheet suoritetaan samalla tavalla kuin edellinen menetelmä: kaivaus vedetään ulos, muotti on asennettu ja vesitiivis polyeteenillä (tai kateaineella).

  Betonirakenteen malli

  Esimerkki betonirakenteesta

  Paalun perustuksen asennus laatan kanssa

  Uunin alle yksi lajike on paalarakenne, jolle on ominaista hyvä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.

  Pyllyjen säätiö

  1. Teemme merkinnät kentällä tulevan uunin koon mukaan ja mitataan kumpaankin suuntaan 10 cm - tämä on säätiön koko.
  2. Poista 20 cm maaperän kasvillisuuskerroksesta bajonettikiekalla.

  Maan kasvulliset kerrokset poistetaan

  Palo pohja uunille

  Vahvistinnauha

  Asenna vahvistettu runko.

 • Kääntäkää kateaineen paksut hihnat ja lisäämme tällaiset paalut kaivoihin. Asbestiputkia voidaan käyttää paaluina.

  Ruberoid hihat

  Video: Miten perustaa uunin

  Pavel Vorobiev päätoimittaja

  Kirjoittanut 06/29/2018

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Uunin pohja ruuveilla

  Koska jokin uuni on pitkäkestoinen rakenne, se on hyvin vastuullinen lähestymistapaan. Kuten muutkin tärkeät rakenteet, kaikki alkaa perustuksesta. Ensinnäkin minkä tahansa säätiön tärkein ominaisuus on sen luotettavuus. Siksi ruuvipallojen uunin pohja on paras mahdollinen vaihtoehto kaikentyyppisen uunin asennukseen. Yleisin syy uunin muodonmuutoksen syyksi on epäluotettava tai väärin perustettu perusta. Se voi johtaa jakamiseen tiiliä, halkeamia nivelissä, savupiipun elementtien hävittäminen ja niin edelleen. Tämän välttämiseksi on tarpeen tietää kaikki ruuvipurkipohjan edut.

  Mikä on ruuvipillojen perusta?

  Joka päivä suosio on saanut perustan ruuvipuristeille. Sen tärkein etu on luotettavuus, kun sitä käytetään kaikentyyppisissä maissa. Oikein asennettu rakenne antaa vahvan perustan maaperän ja pohjaveden tyypistä riippumatta. On kuitenkin syytä kiinnittää huomiota joihinkin tekijöihin. Koska tällainen pohja on valmistettu metallisesta materiaalista, on olemassa vaara korroosiosta, joka korostaa paaluja. Sen vuoksi on tarpeen arvioida oikein sen metallin laatu, josta pohja on tehty, ja käyttää muita käsittelymenetelmiä syövyttävältä hyökkäykseltä. Tutkijat ovat laskeneet, että paalusäätiö asianmukaisesti käsitellyllä materiaalilla on noin 100 vuotta. Sekä monikerroksisen korroosion pinnoitteen järjestelmällinen käyttö voi nostaa käyttöiän jopa 200 vuotta tai enemmän. Ruuvipillojen asennus vaatii kuormien asianmukaisen laskemisen niiden perusteella. Rakenteen tasapainoinen laskelma mahdollistaa säätiön hylkäämisen tulevaisuudessa.

  Uunin asennus

  Mitä tulee vain uunijärjestelmän asentamiseen, on suositeltavaa ruuvata ne ennen päärakennuksen seinämien rakentamista. Muussa tapauksessa rungon rakentamisen aikana "paikoillaan" paalu kiukaan alla on ongelmallinen. Asennustekniikka on melko yksinkertainen. Uunin jokaisen kulman alla kasa kierretään vaaditulle tasolle. Koska yksi kasa kestää noin 6 tonnin kuorman, ne sopivat myös suurikokoisiin yksiköihin. Rakennuksen venyttämisen välttämiseksi on tarpeen laskea oikein järjestelmän kokonaispainon kuormitus ruuvipinoihin. Kun lasketaan oikein, tällainen säätiö kestää hyvin kauan.

  Edut pohjaan ruuveilla

  Tämäntyyppisten säätiöiden eduista muihin nähden on paljon. Ensinnäkin, mitä henkilö kiinnittää huomiota ennen kaikkea on hinta. Ruuvipallot ovat paljon halvempia kuin betonista tai laattoista valmistettu pohja. Asennukseensa ei tarvita erikoisvarusteita, jotka myös lisäävät jätettä. Toinen tärkeä etu on turvallisuusmarginaali. Yhden ruuvipylvään kriittinen kuorma on lähes kaksi kertaa suurempi kuin toisella pohjatyypillä. Ne voidaan asentaa sääolosuhteista riippumatta. Talvella voit myös rakentaa paikkoja. Toinen positiivinen laatu on asennusnopeus. Parin päivän kuluttua ruuvipallot ovat valmiita täysipainoiseen rakennustyöhön. Uunin rakentamisessa on erityisen tärkeä lattian tuuletus, joka tarjoaa tällaisen perustan. Tämä estää mikro-organismien mätänemisen ja lisääntymisen. Pääasiallinen ero on kuitenkin paalusäätiön ainutlaatuisuus suhteessa erilaisiin maaperätyyppeihin. Jokin niistä, jopa epäsuotuisasti, voit onnistuneesti laittaa uunin, joka lämpenee vuosisatojen ajan.

  Talon uunin pohja ruuveilla

  Hyvä aika!

  Hyvät asiantuntijat, auttavat päättämään!
  Ruuveilla on lämmitetty luuranko. Postern kesällä, elämme säännöllisesti viikonloppuisin ja vapaapäivinä. Nyt lämmitetään konvektoreilla. Mutta 1) se on kallista talvella (nyt kadulla 0 "polttaa" noin 50 kilowattia päivässä), 2) joskus ei ole sähköä pitkään. Harkitse lämmitysmahdollisuutta tiiliseipillä. Löytyi liesi, joka oli valmis tekemään nauhan perustuksen uunin alla. Mutta pelkäämme ruuvipilareiden ja nauhan yhdistelmää: talo "kävelee" maanpinnan suhteen, ja uuni on kallistettu kuva. Tai väärinkäskäätkö jotain?
  Mitä neuvoa?

  Lily kirjoitti:
  Hyvä aika!

  Mutta pelkäämme ruuvipilareiden ja nauhan yhdistelmää: talo "kävelee" maanpinnan suhteen, ja uuni on kallistettu kuva. Tai väärinkäskäätkö jotain?
  Mitä neuvoa?

  Aina. Jos paalut oikein ruuvataan ja kytketään grillata, talo ei kulje, mutta liesi voi olla hieman makkaraa

  Lily kirjoitti:
  Harkitse lämmitysmahdollisuutta tiiliseipillä. Löytyi liesi, joka oli valmis tekemään nauhan perustuksen uunin alla

  tiiliuuni, erillinen pohja sille. Miksi niin paljon vaikeuksia, jos vähemmän (varmasti) rahaa voit tehdä paljon tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa lämmitysjärjestelmää lämmitys (kasetti) takka ilman mitään rakennushankkeita, talonrakentaminen?

  PS. Offhand pari ensimmäistä linkkiä - ">
  ">

  Lily, Eddy21 tarjoaa hyvät vaihtoehdot, koska liesi ja talo kulkevat koko ajan. Tein uunin itse. Ja minä vain teen uunin. Ja uunin alla he eivät tee nauhaa, vaan tyyppistä sauvaa, uunin kokoa.

  Ja toinen aihe - on kanava kotona jaksot. Vaihda säännöllinen kanava ja pakastamista kotona ei suositella.

  Lilya, oletko ajatellut, missä uuni seisoo? Pitääkö se lämmittää kaikki huoneet vai vain se, jossa se sijaitsee?
  Vaihtoehtoisesti - liesi kuten bulerieana ilmakanavilla. Erityisesti talvisin väliaikaisiin hyökkäyksiin. Ja ilman nollapisteen ongelmaa jäädytetyn tiilen uunissa. Ja sen perusta ei ole tarpeen (ellei lattiaa edelleen vahvisteta).
  PS. Siirry "maan lämmitykseen", on monia hyödyllisiä asioita.

  Ei ole selvää, mikä uunin nauhan pohja tarkoittaa?

  Uunin on oltava erillisellä pohjalla. Sen pitäisi olla tiili, ja aina talven savupiippu - niin että se lämpenee ja jäähtyy kauemmin, ja kesällä savupiipulla virtaa. Sinulla on oltava uuni ja keittotaso - niin että voit kokata ruokaa ja nopeasti lämmittää talon ilmettä välittömästi tulvan jälkeen. Muuten, kunnes tiili on lämmitetty, kylmät. No, pohja, koko uunin pitäisi olla, hydro ja lämpöeristys.

  Useita palokammioita poltettiin, uuni lämmitettiin, tuhka murskattiin, venttiili suljettiin ja se olisi lämmin aamuun saakka

  Eddy21 kirjoitti:
  tiiliuuni, erillinen pohja sille. Miksi niin paljon vaikeuksia, jos vähemmän (varmasti) rahaa voit tehdä paljon tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa lämmitysjärjestelmää lämmitys (kasetti) takka ilman mitään rakennushankkeita, talonrakentaminen?

  PS. Offhand pari ensimmäistä linkkiä - ">
  ">

  Paljon kiitoksia linkistä! Luemme valurautaiset uunit ja tulisijat, mutta mieluummin tiili. Joten haluaisin tietää: meidän versiomme, jossa on paalusäätiö, onko tiiliseinä "loistava" vai onko se luovuttava.

  AndyMirror kirjoitti:
  Lily, Eddy21 tarjoaa hyvät vaihtoehdot, koska liesi ja talo kulkevat koko ajan. Tein uunin itse. Ja minä vain teen uunin.

  Täällä, ja haluamme leipoa. Mutta kun talo asetettiin kaikkiin ei aiheeseen ja sopinut paaluista halvan hinnan takia.

  AndyMirror kirjoitti:
  Ja uunin alla he eivät tee nauhaa, vaan tyyppistä pylvästä, noin uunin koosta

  Pahoittelen, ei oikein muotoiltu. Se on konkreettinen vahvistettu pylväs. Minulla ei ole muuta perusta. Älä ruuvaa paaluja takan alla.

  sansan21 kirjoitti:
  Lilya, oletko ajatellut, missä uuni seisoo? Pitääkö se lämmittää kaikki huoneet vai vain se, jossa se sijaitsee?
  Vaihtoehtoisesti - liesi kuten bulerieana ilmakanavilla. Erityisesti talvisin väliaikaisiin hyökkäyksiin. Ja ilman nollapisteen ongelmaa jäädytetyn tiilen uunissa. Ja sen perusta ei ole tarpeen (ellei lattiaa edelleen vahvisteta).
  PS. Siirry "maan lämmitykseen", on monia hyödyllisiä asioita.

  Kiitos, ajattelin liesi. Tietoja Buleryan paljon hyviä arvosteluja, ja halvempaa. Mutta naapurit valittavat usein, että he joutuvat usein vaihtamaan putkea (paljon nokea kertyy), ja se jäähtyy paljon nopeammin kuin haluaisimme.

  Tuloksena on, meidän muunnos tiiliuuni millään tavalla?

  Lilya, no, olisiko sinulla ainakin talonrakentaja, joka on suunniteltu paalujen mitat ja ruudukko ja uunin paikka.
  Ja sitten emme puhu.

  En ymmärrä, mikä on talon perustuksen ja uunin perustan välinen suhde?

  pereslavtsev kirjoitti:
  En ymmärrä, mikä on talon perustuksen ja uunin perustan välinen suhde?

  Jotta olisin rehellinen, en näe mitään ongelmia lainkaan.

  pereslavtsev kirjoitti:
  En ymmärrä, mikä on talon perustuksen ja uunin perustan välinen suhde?

  Tosiasia on, että ei. Siksi uuni on erillinen, talo on erillinen. Liitoksia on vaikea tehdä, koska ne ovat d. tulenkestävä ja älä vuota. Silloin perustus on hyvä ja vahva lattia, uuni sijoitetaan lattialle ja suurin osa ongelmista on helppo ratkaista.

  Lily kirjoitti:
  Ruuveilla on lämmitetty luuranko

  Ja mikä on eristeen paksuus? Etkö Terem rakensi sinut? Lattiat avattiin, katseltiin, olisiko kätevää korvata korvakkeet uudelleen?

  AndyMirror kirjoitti:
  Silloin perustus on hyvä ja vahva lattia, uuni sijoitetaan lattialle ja suurin osa ongelmista on helppo ratkaista.

  Säätiö ei ole liian voimakas (paalut 3 metrin jälkeen, halkaisija 90 mm), eikä lattiat ole erityisen luotettavia. Siinä mielessä, että toinen plus tonni ja puoli ei kestä.

  Ja tällaisen ongelman perusta (jos ei oikein, sitten oikein, kiitos).
  Pilejä ruuveilla

  180 cm, eli itse asiassa on pidettävä kiinni kiinteästä maaperästä. Talvella pohjavesi jäätyy ja laajenee, veden pinta nousee suhteellisen tiheille kerroksille. Matala nauha myös "kelluu" maan pinnalla. Ja paalut ovat yhä. Siksi etäisyys maalta lattialle talon, seisoo pihdit, talvella vähemmän, kesällä enemmän. Meillä ei vielä ole erityisiä lukuja, mitattiin säätiön korkeus kesällä, mitä tapahtuu talvella, kun kaikki jäätyy, emme tiedä.
  Joten emme tiedä, onko mahdollista tehdä konkreettinen kuutio altaan alla? Ehkä se myös haudata jäädyttämisen syvyyteen? Tai älä vaivaudu lainkaan?

  Tehdään säätiö uunin alla

  Kun asennat venäläisen uunin tai englantilaisen takan mökkiin, puutaloon tai kylpyyn, saatat ihmetellä tarvitsetko perustan uunille tai voit tehdä sen ilman. Ymmärrämme, miten perustaa uuni.

  Kiln foundation - välttämättömyys, ei mielikuvitus

  Pääsääntöisesti useimmissa tapauksissa uunin pohja on yksinkertaisesti välttämätöntä. Jos aiot rakentaa venäläistä tiilenrakennusta puutaloon, niin säätiö on välttämätön. Lisäksi sen pohjan on sijaittava jäätymisen alapuolella.

  Metallin uunin pohja järjestetään kuitenkin yksinkertaisesti yksinkertaistamalla pohjaa. Mutta näin on, jos uuni on asennettu, jonka koko on pienikokoinen ja jonka paino on enintään 450-500 kg. Kun uunin pohjan suunnittelua kylvyssä on tarpeen laskea metallilämmön paino, tämän vuoksi on tarpeen ottaa huomioon:

  • Uunin oma paino
  • Kivi kirjanmerkin paino
  • Vesipaino säiliössä
  • Tiilipäällysteen paino, jos sellainen on.

  Siksi emme tee kylpyammeita säätiölle, vaan järjestämme kylpyammeen perustan.

  Siksi emme leipoa perustuksen alla, vaan järjestämme säätiön uunin alle.

  Paino ja kosteus

  Jos uunin pohja on järjestetty taloon, joka perustuu ensisijaisesti itse uunin painoon, myös kylvyssä olevan uunin perustusta tarvitaan, koska kylvyssä käytetään suurta määrää vettä. Myös varovainen veden käyttö ei suojaa tilan alle kosteuden läpäisevyydestä. Tuulen alla oleva kosteus vaikuttaa maaperän kastumiseen ja sitä seuraavaan turvotukseen. Maaperän turvotus johtaa varmasti uunin pohjan muodonmuutokseen, tämä prosessi tehostuu vain talvella. Kun märkä maa jäätyy ja laajenee ja sitten sulaa ja putoaa jokaisesta uunista. Uunin ongelmia ei voida välttää.

  Mittaus ja sijainti

  Kiukaan perustan järjestäminen on välttämätöntä noudattaa kaikkia säätiöitä koskevia sääntöjä ja lisäksi noudattaa lukuisia sääntöjä, jotka koskevat nimenomaan keittotason suunnittelua. Mistä aloittaa? Ensin sinun on määritettävä koko. Harkitse, että pohjan mitat ovat 50 mm suurempia kuin uunin pohja. Toisin sanoen, kun uunissa, jonka mitat ovat 1000x700 mm, on tarpeen järjestää säätiö, jonka koko on 1100x800 mm.

  Kun koot on päätetty, on tarpeen valita paikka, jossa uunin pohja rakennetaan. Kun valitset paikan, sinun on selvästi tiedettävä, missä savupiipun putki on. Muuten, myöhemmin, järjestämällä savupiippu, saattaa ilmetä ongelma, kun savupiippu putoaa rakennuksen tukirakennusta vasten. Sinun on turvauduttava erilaisiin vaihtoehtoihin esteiden kiertämiseksi. Tietenkin, jos ei ole muuta keinoa asentaa uunia huoneen rajoitetun tilan, sen sisäisen rakenteen vuoksi, on tarpeen järjestää säätiö, missä se on mahdollista. Joka tapauksessa on kuitenkin otettava huomioon kaikki vaihtoehdot. Seuraava asia, johon sinun tulisi kiinnittää huomiota, on, että uunin perustana ei tulisi joutua kosketuksiin rakennuksen perustaan. Pää- ja uunialustan välisen vähimmäispituuden on oltava vähintään 50 mm. Jos perustukset sijaitsevat tällaisella etäisyydellä, niiden välinen kuilu on tällöin täytettävä kuivalla hiekalla.

  Me järjestämme säätiön valmistelun

  Päätimme paikasta. On välttämätöntä valmistaa materiaaleja ja työkaluja. Uunin pohjan laitteessa on mahdollista käyttää kahta pohjalevyä:

  Betoniperusta on kustannustehokas järjestämään, kun on riittävästi raunioita. Jos alueella ei ole tällaista materiaalia, voit käyttää tavallista betonipohjaa liesiin. Harkitse, miten perustaa uuni, kuvaamalla sekä edellä mainittu menetelmä.

  Betonirakenne

  Rakennuksen perustan tarvitset:

  Jos maaperässä on paljon sulfaattia ja pohjavesi on melko korkea, suosittelemme käyttämään sulfaattitestistä sementtiä SSTC. SSPTS-sementin ja tavallisen PC: n välinen ero on sementin brändin betonin kyky kestää pohjavedessä liuenneiden sulfaattien vahingollisia vaikutuksia.

  • Karkea hiekka ilman sulkeutumista. Ihanteellinen vaihtoehto olisi käyttää vuoren hiekkaa, mutta meri ja joki sopivat myös. Olemme jo tutkineet menetelmiä puhdistaa hiekkaa epäpuhtauksista verkkoaineiston sivuilla.
  • Muottipohjainen materiaali.
  • Murskattu kivi
  • Ruberoidi tai tiheä polyeteeni.
  • Laasti laastille
  • Lapiot: bayonetti, lapio
  • Rakennustaso
  • Vasara, kynnet, käsiosa laattojen rakentamiseen
  • Rakentaminen nitoja

  Pitää mennä syvälle

  Voit alkaa rakentaa perustan uunille. Monet saattavat ihmetellä, onko syvennettävä maahan, kun säätiö asetetaan omiin käsiinsä uunin alla. Vastauksemme on välttämätön. Joskus on vaihtoehto, jossa säätö on järjestetty pienellä syvyydellä. Vain ylimmän kasvutason kerros poistetaan ja säätö kaadetaan sen jälkeen, kun muotti on asennettu. Tämä on täysin väärin. Tällä tavoin rakennetulla pohjalevyllä on jatkuvasti stressiä, etenkin talvella. Rakennusmateriaalien taloudellista kulutusta tällaisen säätiön rakentamisessa ei ole perusteltua. Syventäminen tulisi suorittaa syvemmälle alueen jäädytystason alapuolella. Uunissa voi käyttää matalasti upotettua perustusta kylpyyn, mutta paalujen pakollisen asentamisen tärkeimmän kellarialustan alla.

  Kuoppa - tärkeimmät parametrit

  Kuiva, hiekkainen maaperä riittää 500 - 600 mm. Mutta maaperän kallistamisessa tämä syvyys ei saa olla alle 1000 mm. Toistamme - tämä on oikea säätölaite.

  Oikea perustustaminen

  Merkitsemällä kaivamme kaivoa. Kaivon koon pitäisi mahdollistaa muottien asennus. Mutta jos alueenne maaperä on riittävän tiheä ja reunat eivät murene, voit tehdä sen ilman. Joka tapauksessa se riippuu tietystä paikasta ja maaperästä. Kun muotti on asennettu, kaatoon pohjaan kaadetaan 100 mm: n paksuinen murskakivi. Murskattu kivi on tasoitettava. Tämän jälkeen manuaalinen tamping on tarpeen ryöppäämisen suorittamiseksi.

  Vedeneristys ja kaataminen

  Vedenpitävyys pohjan sisäpuolelle muottiin rakennustelineellä on kiinnitetty kerros katemateriaali. Voit aloittaa kaatamisen. On tärkeää tietää, että pohjan yläpinnan on oltava 60-70 mm rakennuksen pääkerroksen alapuolella. Valmista liuos seuraavissa mittasuhteissa:

  • Sementti 1 osa
  • Hiekkaa 3 osaa
  • Murskattu kivi 5 osaa

  Hiekka ja sora on puhdas. Lisätarvikkeet vähentävät laastin liimapintaan. Olisi ihanteellista, jos hiekka ja rauniot pestään vedellä.

  • Ensinnäkin valmistele kuiva seos sementistä, hiekasta ja raunioista. Voit käyttää ratkaisua uunin asettamiseen.
  • Repeuttamisen ja homogeenisen massan saamisen jälkeen lisätään vähitellen vettä, kunnes muodostuu paksun kerman koostumuksen liuos. Liuos voidaan kaataa.

  Yritä täyttää yksi päivä. Muutoin säätöön muodostuu useita kerroksia, jotka voivat johtaa halkeiluun.

  Perusta butobetonny uunissa

  Betonimateriaalin käyttö voi merkittävästi säästää ratkaisua. Harkitse tällaisen säätiön vaihtoehtoa.

  Kaivon valmistelu suoritetaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Kun kaatopaikka kaadetaan ja puristetaan alas, ensimmäinen pohjakerros putoaa pohjaan. Ratkaisu konkreettiselle sekoitukselle:

  • Sementti 1 osa
  • Hiekkaa 3 osaa

  Ensimmäinen runkokerros kaadetaan valmistetulla liuoksella. Tämän jälkeen seuraava kerros asetetaan ja kaataminen jatkuu.

  • Tällöin koko täyttö suoritetaan.
  • Ei saa samanaikaisesti täyttää useita kerrostumia. Tällöin pohjan sisällä muodostuu tyhjiä, mikä heikentää säätiön ominaisuuksia.

  Jos päätät rakentaa perustan tiiliuuniin omin käsin, on tärkeää tietää, että ostettu ja avoin sementti menettää ominaisuutensa hyvin nopeasti. Sementtimerkki 300 vuorokauden kuluttua vuorovaikutuksesta ilmaa hankki kiinteistön 270 ja kuuden kuukauden kuluttua 210.

  Kaatumis- ja kuivaussäännöt

  Säätiö on tulvinut. Pinta on tarkkaan punnittava ja se on tarkastettava rakennustasolla.

  • Kymmenen päivää perusta kuivuu. Ensimmäisellä viikolla on välttämätöntä suihkuttaa sen pintaan vedellä.
  • Jos sinulla ei ole tilaisuutta olla paikalla koko ajan, toimi seuraavasti: peitä säätiö muovikelmulla kaatamisen jälkeen ja jätä se tuohon paikkaan viikon ajan.
  • Seitsemän päivän jälkeen elokuva on poistettava ja säätiö jätetään vielä 5-6 päivää.

  Jalkapohjan uunin pohja

  Jos päätät järjestää matalasti haudattu säätiö, tarvitset pilarin pohjan päälaatan alla. Voit tehdä tämän seuraavasti.

  • Kasvikerros poistetaan syvyyteen 200 - 250 mm.

  Pyllyjen säätiö

  • Poran avulla tehdään reiät, joiden syvyys on 1000 mm, ja halkaisijaltaan 200 mm riittävän. Kaivot pohjalla kaadetaan ja tiivistetään kerros rikki. Paalujen sijainnin on oltava sellainen, että säätiösi heijastuu.
  • Vastaavan halkaisijan hihnat irrotetaan ruberoidista ja työnnetään kuoppiin. Voit kaataa ratkaisun.

  Voit tehdä eri tavalla. Jos sinulla on sopiva halkaisija asbestia tai polyetyleeniputkia, kun kaatopaikka kaadetaan kuoppien pohjalle, putket asetetaan siihen. Tietenkin putkia täytyy tasoittaa yhdellä tasolla. Noin 7-10 päivää paalujen kaatamisen jälkeen voit kaataa itse säätiön.

  Säätiö - pieniä asioita ei tapahdu

  Mikä muu on tärkeää tietää perusta? Säätiön laatu riippuu tiilen tai metallin uunin kestoajasta. Jos tulevaisuudessa sinun on sijoitettava uuni uudelleen, se on paljon helpompaa kuin järjestää uusi säätiö. Loppujen lopuksi sinun on purettava vanhoja, ja tämä on erittäin työläs työ. Siksi järjestämällä temppeliuuni, kiinnitä erityistä huomiota käytettyjen materiaalien laatuun ja niiden valmistukseen. Kaikki materiaalit on puhdistettava ja puhdistettava. Puhdistettujen materiaalien käyttäminen on paljon helpompaa ja lopputulos on paljon parempi. Jos sinulla on vaikeuksia maaperän koostumuksen määrittämisessä omalla alueella, ota yhteyttä osaavien ihmisten kanssa, selvitä maaperän jäädyttäminen alueellasi. Loppujen lopuksi pohjoiset ja eteläiset alueet ovat pohjimmiltaan erilaiset toisistaan ​​syvyyden, vedeneristysmenetelmän jne. Suhteen. Tärkeintä ennen työn aloittamista on ymmärtää, että säätölaitteessa ei ole juonteita, joita sinun ei pidä kiinnittää huomiota.

  Palo pohja uunille

  Uuni on rakennuksen sisällä oleva rakenne, joka palvelee ilmamassojen kuumentamista. Uunit ovat tiili, kiinteä polttoaine, takka, kylpyamme jne. Riippuen uunin suunnittelupaineesta lattialle on erilaisia ​​arvoja. Uunin toiminnan turvallisuuden takaamiseksi kokeneet rakennuttajat suosittelevat, että se sijoittaa sen alle. Uuniin perustuvat vaatimukset ovat paloturvallisuuden varmistaminen ja rakennusmääräysten noudattaminen. Lämmitystelineen perustana on oltava suojaava kausiluonteeltaan ja vakaa pohja. Ihanteellinen vaihtoehto olisi käyttää ruuvipalloja, jotka soveltuvat mihinkään maaperään ja eivät ole vääristyneitä maaperässä. On mahdollista tilata uunin pohja ruuvipapeille SV-Mosfundaz -yrityksessä, joka valmistaa erilaisia ​​ruuvielementtejä. Kohteesta riippuen paalut voivat olla vakioita, vahvistettuja ja galvanoituja. Jotta määritettäisiin, mikä vaihtoehto sopii tietylle suunnittelulle, voi olla vain asiantuntija, joka on tutkinut maaperän koostumusta huolellisesti.

  Soita meihin: 8 (495) 720-45-40 tai Soita tilaus

  Uunin paaluseoksen rakentamisen ominaisuudet

  Ottakaa huomioon kuormitus talon tarpeiden pohjalta projektidokumentaation luomisessa. Tällöin lämmityselementin kohdalla annetaan ruuvipallojen vahvistaminen uunin alle. Jos on suunniteltu laattapohjan rakentamista, ei ole järkevää vahvistaa rakennetta. Muissa tapauksissa uunin pohja vaatii erillisen perustan. Uunin tyyppisten lämmitysosien asettamista koskevat vaatimukset ovat parhaillaan SNiP: n 1962 säännön alaisia, joita suositellaan.

  • Vähimmäisetäisyys ruuvipilareiden ja talon pohjan välillä on oltava vähintään 5 cm, muussa tapauksessa pohja voi olla epämuodostunut, mikä johtaa tulipaloon huoneessa.
  • On parempi täyttää vapaa tila palamattomalla materiaalilla: hiekka, roska, sora.
  • Jotta maanalainen kosteus ei pääse irtoamaan, perustuksen yläosaa uunin alla ruuveilla on suositeltavaa tehdä useita senttimetrejä lattian alapuolelle. Tuloksena olevasta aukosta voit asettaa paksun vedeneristyskerroksen.

  Nykyaikaisessa rakennuksessa käytetään useimmiten erillistä perustetta, jolla on suuri lujuus.

  Soita meihin: 8 (495) 720-45-40 tai Soita tilaus

  Palo pohja uunille

  Tehtaita rakennetaan aktiivisesti sekä yksityisille kodeille että saunoille. Tällaisen rakenteen rakentaminen liittyy tiettyihin vaikeuksiin, joita aiheutuu uunin suuresta painosta ja lämpövaikutuksista, jotka ovat pohjalla. Tästä syystä sinun on valittava erityyppinen säätiö erittäin huolellisesti, jotta et olisi tilanteessa, jossa mielenkiintoinen vaihtoehto ei sovi mihinkään parametriin.

  Ruuvien paalujen uunien pohja on yleistynyt. Tämäntyyppisen perustuksen luomisessa käytetään metallipalloja, jotka on ruuvattu maahan. Menetelmällä on paljon merkittäviä etuja, alkaen hinnasta ja kestävyydestä.

  Lämpötilan laskemisen ominaisuudet uunin alla

  Monet rakennusalan asiakkaat esittävät kysymyksen siitä, tarvitsetko säätiön uunin? Vastaus tähän kysymykseen riippuu liesiesi painosta. Kevyille uuneille, joiden massa on alle 500 kg, voit tehdä ilman perustusta. Kiinteän perustuksen rakentaminen kiukaan alla saa sinut tuntemaan itsevarmuutta.

  Tulevan perustan määrittämiseksi sinun on laskettava uunin massa. Tällöin on otettava huomioon useita tekijöitä. Näitä ovat:

  • Uunin massa;
  • Veden massa, joka virtaa lämmitysastiaan;
  • Tiilen päin oleva massa (jos se on itse uunin suunnittelussa);

  Jotkut asiakkaat laskelmissa ottavat huomioon vain uunin likimääräisen painon, kiinnittämättä huomiota muihin tekijöihin, mikä on pohjimmiltaan väärin. Asiantuntijoihin päästään luottaa kaikkiin tarvittaviin massamittauksiin. Näin säätiö ladataan optimaalisesti ja se kestää kauemmin.

  Mikä on uunin perusta?

  Uunin perusta koskevat perusvaatimukset sanelevat suoraan uunin nimenomaisesta käytöstä. Voimme eritellä seuraavat vaatimukset liesi perustukselle:

  • Korkean lämpötilan kestävyys ja maaperän ja pohjan lämpötilan ero. Tämä on erityisen tärkeää maassamme, jolla on voimakkaat pakkasen paikan päällä. Usein tapahtuu, että valittaessa säätiötä lämpötilanero lämmitetyn uunin ja maaperän välillä ei ole otettu huomioon. Tämä voi johtaa halkeamien muodostumiseen ja säätiön tuhoamiseen.
  • Kosteuden häiriönsieto. Tämä näkökohta on erityisen tärkeä sauna-uuneille. Varastosäiliön käytön aikana säätiö voi kastua. Tämä edellyttää, että työntekijät valitsevat materiaaleja, jotka eivät ole alttiita huononemiselle kosteuden pitkäaikaisen altistumisen vuoksi.
  • Pidä paljon painoa ja pysty laajentamaan sitä edelleen. Tärkeä näkökohta valittaessa uunin pohjaa. Käytännössä uunit rakennetaan usein, joten voi olla tarpeen perustaa säätö, laajentaa sitä ja vahvistaa sitä.

  Markkinoiden suuri määrä säätiövaihtoehtoja on paaliruuvi, joka sopii kaikkiin edellä esitettyihin vaatimuksiin.

  Miksi juuri ruuvipillit perustuvat?

  Uunien ruuvi perustuvat todella kysyntään, koska ne ovat erittäin kestäviä ja kestävät jopa todella suuria painoja. Lisäksi ruuveilla on useita muita etuja kilpailijoihin nähden:

  • Kohtuullinen hinta. Tämä tekijä on erittäin tärkeä, jos haluat säästää kustannuksista, mutta ei säätiön laadusta. Ruuvipillojen hinta on alhaisempi, koska työvoima ja materiaalit kuluvat vähemmän.
  • Kestävyys ja hyvä soveltuvuus erilaisille maille. Ruuveilla on kiinteä rakenne ja paksut seinät niin, että ne kestävät paitsi suuren pystysuoran kuormituksen myös maaperän siirtymät. Korkealaatuisen polymeeripinnoitteen ansiosta ne on lisäksi suojattu kosteuden ja muiden tekijöiden kielteisiltä vaikutuksilta. Ruuvipallot voidaan asentaa myös kallistumiseen, löyhään maaperään sekä paikkoihin, joissa pohjavesi kerääntyy pinnan lähelle. Kaikki tämä antaa uunille erittäin tärkeän parametrin - turvallisuuden.
  • Helppo asennus. Uunin pohja voidaan luoda manuaalisesti. Tätä varten sinun tarvitsee hallita vain paalujen kiertymistä. Työskentelyä suurilla paaluilla prosessin nopeuttamiseksi voidaan käyttää myös erikoislaitteita.

  Tämä ei ole täydellinen luettelo ruuvipilareista valmistetun säätiön eduista. Verrattuna muihin tekniikoihin tällainen säätiö osoittaa paitsi korkean saatavuuden hinnalla myös erinomaiset tekniset ominaisuudet. Ruuvipillojen avulla sinua ei enää rajoiteta uunin rakentamiseen, vaan se voidaan sijoittaa mihin tahansa maaperään ja mihin tahansa rakennuksen osaan.

  RUS-Pile-yhtiöstä laadukkaat paalut perustuvat

  Yritys "RUS-SVOYA" on valmis tarjoamaan sinulle korkealaatuisia vaihtoehtoja paalun perustusten luomiseen uunin alla. Asiantuntijoillamme on laaja kokemus valitusta kentästä ja ne voivat tarjota nopeasti luotettavan paalun perustan uunille. Ennen työn aloittamista tehdään maaperän nykytilasta huolellinen analyysi sekä kaikki tulevat leikkaukset säätiölle. Me itse tuotamme ruuveja, jotta voimme taata palvelun kestävyyden ja valitun säätiön hinnan saatavuuden. Soita meille tänään.