Tee se itse

Kuinka järjestää lämmitys yksityisessä talossa? Onko mahdollista asentaa liesi puutalolle vai pitäisikö se olla yksinomaan tiili? Onko tavallinen takka tehokas vai onko minun asennettava täydellinen liesi? Ymmärrämme järjestyksessä.

Mitä valita lämmitykseen talossa?

Jos tehtävänä on lämmittää huone, eikä pelkästään tuoda mukavuutta ja vähän lämpöä siihen, tavallinen takka ei ole ehdottomasti sopiva. Lähes kaikki sen lämpö kirjaimellisesti lentää savupiipuun, joka itse asiassa on pystysuora savupiippu.

Puuhuoneen uunin valinnassa sinun on harkittava sen kokoa ja painoa. Siten yli 200 kg painavat raskasrakenteet vaativat erillisen perustan, joka ei liity koko talon perustaan. Mutta suuri tiiliseinä voi lämmittää kolme huonetta kerralla ja asettaa sen kahden sisäseinän leikkauspisteeseen. Esimerkiksi etupuoli keittotasolla on olohuoneessa ja sivut ovat vierekkäisissä huoneissa.

Lisäksi on välttämätöntä sijoittaa palamaton eristys uunin rungon ja puuseinän välille sekä sulkea lattia uunin edessä palamattomilla materiaaleilla. Uunin ympäröimä laatta näyttää erittäin mukavalta.

Jos uuni on vain yhdessä huoneessa, laatat ovat säädetty ja seinä takana. Tällöin on toivottavaa aikaansaada 5-10 cm: n ilmaväli - lämmitysteho kasvaa merkittävästi.

Uunin uuni - halpa, luotettava ja taloudellinen

Taksi tai pieni maa-talo, jossa on yksi huone, on tavallinen "liesi". Koska pieni koko ja huomaavainen muotoilu, se ei vain tehokkaasti lämmittää huoneen, vaan myös taloudellisesti kuluttaa polttoainetta.

Burgerin edut ja haitat

Näiden pienien uunien käytön edut ovat ilmeisiä:

 • kannattavuus - pyrolyysistä johtuen polttoaine poltuu kokonaan ja kulutetaan hitaammin;
 • käytännöllisyys - uuni ei vain lämmitä huoneen, sen pinnalla voit kokata ja lämmittää ruokaa;
 • yksinkertainen asennus - erillistä pohjaa ei tarvita uuniin, vaan riittää asettamaan metallilevy asbestin tai basalttipahvikerroksen väliin ja lattiaan;
 • monipuolisuus - sen kompaktin koon ja laajan ulkonäön valinnan ansiosta liesi voidaan sijoittaa mihin tahansa huoneeseen - metsän talosta moderniin dachaan.

Mutta on myös haittoja:

 • heikko tehokkuus - vain 60%;
 • korkean savukaasulaitteen tarve pitkällä siistillä - pystysuoran osan on oltava 1 metriä pitkä ja sen ei saa olla lyhyempi kuin 2,5 metriä;
 • pieni lämmitysalue - jopa 60 neliömetriä

Asenna liesi

Huolimatta siitä, että uunin rakenne tarjoaa erikoisnäytön takaosaan ja sivuseiniin, sitä ei saa sijoittaa lähelle puuseiniä tai palavaa kipsiä. Se sijoitetaan palamattomalle alustalle tai jopa metallilevylle, joka työntyy uunin muotoon 35 cm (tai parempi, 60 cm). Pentueen alapuolella sinun on asetettava asbestilevy tai basaltti (kaoliini) pahvi - noudattamaan paloturvallisuusstandardeja.

Savupiipun on välttämättä oltava kaksi osaa - pystysuora, 1-1,5 m korkea ja vaakasuora - 2,5 m pitkä.

Vaakasuuntainen osa (hog) suorittaa myös lämmityksen tehtävän - jäähdyttää savun ennen kuin poistut. Pystysuora osa kääritään lämpöeristyksellä, mutta vaakasuora ei ole. Tällöin sika on hyvin kuuma, joten se on sijoitettava 1 metrin etäisyydelle yksinkertaisesta kipsistä ja 1,5 metrin etäisyydellä puuseinistä.

Turvallisuusmääräysten mukaan on toivottavaa sijoittaa sika 2,2 metrin korkeudelle tai sulkea se metalliverkolla suojakotelolla.

Furnace-buleryan - tyylikäs ja käytännöllinen

Kanadalaiset ovat keksineet oman version Neuvostoliiton - Buleryan. Tämä uuni vie myös vähän tilaa ja toimii pyrolyysillä, mikä tuottaa suurta tehokkuutta - jopa 75%. Mutta sen ominaispiirre on huoneen lämmittämisen konvektiomenetelmä.

Buleryanan käyttö ja asennusperiaate

Kanadan uunin rakenne on varsin epätavallinen - ontot putket on hitsattu uunin kammion ympärille.

Kiitos heille, että konvektio suoritetaan. Kylmää ilmaa vedetään alhaalta, kuumennetaan ja puhalletaan jo lämmitettyä.

Lähtölämpötila on 60-80 astetta. Et tarvitse pumppuja ja sähköliitäntää! Huoneen ilma lämpenee tasaisesti ja hyvin nopeasti.

Buleryan - puuhella, joten toisin kuin liesi, hukuttaa sen kaikki peräkkäin ei toimi. Mutta alkuperäisen ulkoasun ja helppokäyttöisyyden takia tämä haitta.

Kanadan uunin asentaminen:

 1. Se on sijoitettu palamattomalle alustalle - metallilevylle tai lämpöä kestäville laatille.

 • Seinät ympäri ovat myös päällystämättömiä palamattomalla materiaalilla. Jos uuni on huoneen keskellä, seiniä ei voi suojata.
 • Savupiippu poistetaan joko pystysuoraan katon läpi tai vaakasuoraan seinän läpi. Puurakenteiden kautta kulkevan paikan on oltava hyvin eristetty basalttieristeellä.

 • Savupiipun ulompi osa on välttämättä eristetty - tämä edistää hyvän kuormituksen ja takaa savun pääsyn huoneeseen ja itse savupiipun jäätymiseen.
 • Lisäksi buljeera voidaan vuorotella tiilillä, ja valitsemalla mallin, jossa on liesi, voit jäljitellä todellista venäläistä uunaa mahdollisimman vähän!

  Tiiliuuni "vauva" - helppo ja kätevä

  Jos haluat kokeilla käsin asentamalla tämän tiiliseinän omalla kädellä, voit aloittaa pienestä uunista. Sen asennus kestää vain yhden päivän, ja voit käyttää sitä kokonaan viikossa.

  • korkea lämmön vapautuminen johtuen tiilen sijoittamisesta tasolle ja reunalle;
  • erinomainen lämmönkapasiteetti, jonka takia uuni pysyy lämpimänä pitkään;
  • kompakti - uuni kestää 0,4 neliömetriä;
  • pieni paino ei vaadi erillistä säätiötä;
  • kannattavuus - uunissa tarvitset vain 62 punaista ja 37 palo-tiiliä.

  Asenna kompakti tiiliuuni

  Erittäin yksinkertainen menettely sallii jopa aloitusvalmistajan selviytymisen. Ensimmäinen rivi on asennettu 78x53 cm: n vesitiivisarkkiin, johon on kaadettu 1 cm: n kerros hiekkaa, mikä on ominaista, että ensimmäinen rivi on asetettu "kuivaksi" ja jokainen tiili painetaan hiekkaan hieman.

  On tärkeää, että jokainen on tyytyväinen tasolle tasolle, muuten lopputulos voi olla kaukana ihanteellisesta tai jopa olemattomasta toiminnasta. Toinen rivi on jo asetettu saviin. On syytä muistaa, että punaista tiiliä käytetään erityisen punaisen saven päälle, ja tulikelajälkikattoa asetetaan paloihin. On parasta ostaa valmiita sävellyksiä, ne ovat laadultaan paljon parempia kuin kotitekoisia ratkaisuja.

  Ensin asennetaan puhaltimen ovi useita kertoja asbestijohdolla, ja sen ympärille muodostuu toinen rivi. Kaikki rivit on pinottu tilauksen mukaan.

  On syytä muistaa, että ovet ja keittotaso ennen kääritään asbestinjohtoa kastellaan veteen.

  Yksi takateinä neljännellä rivillä pintaa ilman savea - tämä on "tyhmä" tiili, joka loppujen lopuksi on poistettava, jotta pyyhi kosteus ja ylimääräinen savesta savupiipulta. Tämän jälkeen se asetetaan paikoilleen ja saumat kastellaan sopivalla liuoksella.

  Valmis leipä voidaan vaalentaa, sillä se on aiemmin peittänyt keittotason polyetyleeniä. Ennen uunin ovea sinun on kynsistettävä metallilevyarkki L-muotoinen. Sen pitäisi sulkea lattian ja uunin ensimmäinen rivi. Myös lämpöä kestävän materiaalin jalusta on naulattu ympärysmitta, joka ei anna hiekkaa tarpeeksi nukkua.

  Kokeilupullo voidaan tehdä välittömästi, mutta vain olkilla tai paperilla, eikä pitkällä aikavälillä. Mutta täysin uunin käyttö voi tapahtua vain viikon kuluttua, kun savi kuivuu.

  Telttakattila, jossa on lämminvesivaraaja - mahdollisimman tehokkaasti

  Jotta järjestettäisiin täydellinen lämmitys, on mahdollisuus tulla tiiliuunin kanssa asennettu kattila.

  Mutta kokoonpanon tulisi tehdä kokenut liesi, sillä tilauksesta on 35 riviä ja pienin virhe johtaa melko epämiellyttäviin seurauksiin.

  Kiukaan asennuksen tärkeimmät näkökohdat

  Liesiin rakennettu kattila mahdollistaa talon lämmittämisen kokonaispinta-alaltaan 200 m². Suunnittelun takia keittotaso toimii vain lisätoiminnolla, sillä kattilan yläpuolella se ei lämpene hyvin. Mutta on kätevää kuivata sienet ja hedelmät tai lämmin vesi.

  Mikä on tärkeää tietää, kun kattila asennetaan uuniin:

  1. Kattila tai lämmönvaihdin on valmistettava kestävästä ja lämmönkestävästä materiaalista, joka on vastustuskykyinen lämpötilan laajenemiseen, koska se on suorassa kosketuksessa tulen kanssa.
  2. Kattilan seinämät on yhdistetty ja polttokammion seinät. Jos teet lämmönvaihtimen putkista, sinun on asetettava uunin seinät.

 • Ristikot on sijoitettava pitkin reikien pituutta kammion oviin nähden. Muuten pokeri tarttuu niihin jatkuvasti hiilen puhdistuksessa.

 • Jotta puu polttaisi hyvin kuormituksen aikana, on tärkeää, ettei se sekoita arinan sivua - ne on sijoitettu laajennettavissa oleviin reikiin ylöspäin. Joten poltetut hiilet kaadetaan tuhkalaatikkoon, mutta suuret lokit eivät sulje ilmansyöttöä.
 • Ylempi putken tulo on sijoitettava kattilan korkeimpaan kohtaan. Tämä on kylmän veden syöttöputki. Asennettaessa voit myös nostaa hieman tätä kattilan kulmaa. Tämä suojaa rakennetta höyryn muodostumiselta ja mahdolliselta vesivasaralta.
 • Alemman putken ulostulon tulee olla mahdollisimman lähellä lattiatasoa. Näin varmistetaan veden luonnollinen kierto järjestelmässä. Jos paluuputki on korkea, on asennettava pumppu, joka pakottaa veden lämmitysjärjestelmään.
 • Jotta lämmöntuotto olisi korkeimmalla tasolla, sinun on säännöllisesti puhdistettava kattilasta nokea ja tuhkaa. Muussa tapauksessa polttoaineen kulutus kasvaa merkittävästi.
 • Lämmityskattilan läsnäolon takia liesi ei saa käyttää vain ruoanlaittoon, eikä sitä ole suunniteltu tähän tarkoitukseen. Yksityiskohtaiset ohjeet uunin asentamisesta kattilaan voidaan katsoa videolla:

  Uunissa puutalo ja maalaistalo: järjestelyn ja asennuksen vivahteet

  Mukava asuminen maalaistalossa on mahdotonta ilman hyvää lämmitystä. Lämmitetty maalaistalo ilman keskuslämmityksen kytkentämahdollisuutta toteutetaan liesi.

  Kuinka rakentaa tiiliseinän puutalolle? Tai ehkä on parempi valita metallin vaihtoehto? Mitä laittaa ja mikä uuni sopii puutalolle?

  Erilaisia ​​uuneja

  Maan talojen lämmitysrakenteita on useita luokituksia.

  Pohjakerroksen lämmittämiseen on tyypillisesti kaksi erilaista uunia:

  Jokaisella näistä materiaaleista on omat ominaisuutensa, jotka vaikuttavat lämmityksen laatuun.

  Uuni puutalossa, valokuva

  Klassinen versio on tiiliseinä. Monta vuotta sitten tällaiset uunit on suunniteltu paahdetusta savesta valmistetuista tiilistä. He tekivät itse savi-tiiliä. Savi-tiilien rakenteet erosivat suurikokoisina, edellyttäen, että pinnalla on ruoanlaitto ja uuni, ja yläosassa asettuvat nukkumatilat. Tällaisia ​​uuneja mainitaan usein venäläisissä kansanmallissa.

  Tiiliseipää suunniteltaessa on tärkeää asettaa tiilirakenne oikein: sillä on omat ominaispiirteensä, ja ainakin tämä perustaito teoreettinen osaaminen on välttämätöntä tämän liiketoiminnan kannalta.

  Edut tiilien rakentamisesta

  Tiili on tärkein materiaali uunien suunnittelussa. On tyhjiä tiiliä ja täysi (täynnä). Lämmitystekniikoiden asennukseen käytettiin yksinomaan täytettyjä tiiliä (kiinteitä), pääasiassa keraamisia.

  Kun valitset tiilen uunista, kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

  • tiilien tulee olla samanlaisia ​​ja muotoisia;
  • halkeamia ja muita havaittavia vikoja ei sallita.

  Tiilirakenteiden edut ovat:

  • materiaalin kyky pitää lämpimänä ja antaa se ympäröivälle tilalle;
  • pienikokoinen liesi voi lämmittää kaksikerroksisen puutalon;
  • korkea tulenkestävyys;
  • pienet uunin kustannukset tehdessäsi omia käsiäsi.

  Tiiliseinät jäähtyvät pitkään, ja rakenteet itse lämpenevät kauan sen jälkeen, kun tuli on kuollut. Tiiliä ei kohdisteta jakamiseen, ja kotona tapahtuvan tulipalon todennäköisyys minimoidaan.

  Jos käytät kotitekoista tiiliä, saat aineellisia säästöjä materiaalin hankinnassa.

  Tiililämmitysrakenteiden miinus on, että ne tarvitsevat vakaan perustan, ts. Tarvitaan kiinteä säätiö. Tiiliuuni ilman perustusta voi aiheuttaa rakennuksen vinoutumisen tai uppoamisen maahan.

  Tiilirakenteita varten he tekevät monoliittisia alustoja tai käyttävät maahan upotettuja teräsbetonilaatuja. Kolmasosa kustannuksista on säätiön suunnittelussa. Muurausrakentaminen - hyvin erityinen.

  Tiilirakenteiset uunit on sijoitettava tilaviin huoneisiin tai erilliseen huoneeseen, koska ne vaativat paljon tilaa.

  Uunin takka puutalossa, valokuva

  Metallirakenteiden edut

  Metallisuihkujen suunnitteluun tarkoitettu materiaali on valurautaa tai lujatta terästä.

  Edut metallirakenteista, jotka korostavat arvoa:

  • pienikokoinen - valurauta tai metalli uuni ei vie paljon tilaa;
  • esiintyvä ulkonäkö;
  • erilaisia ​​muotoja (metalli on helppo käsitellä ja se voi olla eri muotoja);
  • materiaalin lujuus, joka nostaa uunin käyttöikää jopa 50 vuoteen;
  • automaattinen ohjaus (palo voidaan sammuttaa tai päinvastoin antaa lämpöä);
  • edulliset hinnat;
  • nopea ja yhtenäinen eri kokoisten huoneiden lämmitys;
  • paloturvallisuus.

  Metal-uuneilla on esteettinen ulkonäkö ja pitkä käyttöikä, mutta niillä on myös haittoja.

  Metallirakenteet lämpenevät nopeasti, ja valitettavasti ne jäähtyvät yhtä nopeasti. Metallikattilat eivät kykene lämmittämään suuria huoneita. Tällaiset mallit soveltuvat paremmin pieniin keittiöihin.

  Metallista valmistettuja uuneja ei saa sijoittaa lähelle helposti syttyviä esineitä. Turvallisuussyistä pinnat ovat palonestoaineita.

  Kuinka paljon se maksaa tiilitalon rakentamisesta? Löytää laskin rakentamiskustannusten laskemiseksi tässä artikkelissa.

  Polttoaine metallirakenteille

  Metallitehtaiden polttoaineena käytä:

  • sähkö (uunissa asennetaan lämmön aiheuttama elementti ja generaattori);
  • maakaasua (lämmitystasoa ohjataan termostaatilla ja polttimella);
  • polttopuut (puulämmitteiset uunit erotetaan yksinkertaisella huollolla ja korjaamolla, ja puulämmitteiset uunit lämmittävät tilat nopeasti);
  • dieselpolttoaine (turvallisuusetuna).

  Uunin valinta

  Valittaessa uunin tulisi kiinnittää huomiota seuraaviin kohtiin:

  • selvitä nopeus, jolla lämmitys tapahtuu;
  • selvittää koko rakenteen minimi- ja maksimilämpötilat;
  • arvioi tulipesän ja uunin koko;
  • selvitä, mitä metallia uuni on valmistettu, seoksen osat;
  • tarkista, kuinka mukava ja turvallinen laite on toiminnassa.

  turvallisuus

  Puurakenteen lämmittämiseen käytettävien laitteiden tulee olla turvallisia käyttää.

  Paloturvallisuusvaatimusten noudattamiseksi uuneissa on lämmönkestävä lasia, avoimia uuneja ei voida hyväksyä.

  Älä jätä huomiotta turvallisuusmääräyksiä lämmitysrakenteiden asennuksessa.

  Asennuksen vivahteet

  Kuinka löytää uuni puutalolta? Uunin sijainti on määriteltävä rakenteen suunnittelussa. Tämä johtuu siitä, että puutalossa on rakennettava ja asennettava savupiippu putkella polttotuotteiden poistamiseksi.

  Kun päätät uunin tyypistä asennettavaksi puutaloon, tutustu asennusohjeisiin:

  • määrittää lämmityslaitteen sijainnin;
  • tulipalon kestävä eristys alueella, jossa savupiippu on kosketuksissa seinän kanssa;
  • suunnitella säätiö. Paras vaihtoehto on betonipohja tai teräslevy. Huolehdi lämpöeristekerroksesta;
  • prosessi puupinnat palonestoaineilla;
  • valitse lämpöä kestävät materiaalit.

  asennus

  Tiili uunin rakentaminen

  Tiililämmitysrakenteen asentaminen ei ole helppo tehtävä. Ensin sinun on määriteltävä uunin sijainti. Sopivin huone tiiliseittimille on keittiö: voit kypsentää ruokaa ilman juosta toiseen huoneeseen.

  On suositeltavaa luoda perustus tiilisuojalle rakennetta suunniteltaessa tai säätiön kaatamisen yhteydessä. Tiiliuuni keskimäärin painaa noin 300 kg, joten muista suunnitella betonirakenteinen monoliittinen tuki niin, että rakenne ei työnnä puulattiaan.

  Jos talo on jo rakennettu, irrota lattia paikassa, jossa uuni asennetaan, kaivaa noin 25 cm: n reikä, järjestää hiekka ja sora-alue ja täytä vahvistettu pohja.

  Seuraavassa videossa on esitelty alustan valmistuksen ominaisuudet uunin asennuksessa puutalossa:

  Luotettava säätö takaa lämmityslaitteen turvallisen käytön ja kestävyyden.

  Eristetään seinä. Kiukaan alla oleva säätö on rakennettu rakenteen mukaan.

  Kuinka asentaa savupiippu puutaloon? Suunnittele se niin pitkälle kuin mahdollista laattojen välisestä matriisista. Useimmissa tapauksissa savunpoistojärjestelmä on suunniteltu lähellä ulkoseinää. Ulomman seinän vieressä sijaitseva savupiippu suojaa taloa luonnoksilta.

  Viimeistele asennus, kipsi liesi tai laatta. Mikä materiaali on parempi? Valitse tulenkestävä ja älä unohda, että lämmitettäessä se on erittäin kuuma.

  Teltarakenteen asentaminen puutalon lämmitykseen on työläs tehtävä. Uunin asennus metallista vie vähemmän aikaa.

  Alla olevassa videossa kuvataan yksityiskohtaisesti tiilitehtaan talousarvion laatimisprosessi:

  Metallin lämmitysrakenteen asennus

  Asennuksen aloittelijoille suositellaan etusijalle metallin lämmitysrakenteita. On todella mahdollista koota metalli uunin muutamassa tunnissa. Täysin varustettuja malleja, joissa on savunpoistojärjestelmät, ovat myynnissä. Voit myös tehdä metallirakennuksen talon talon lämmittämiseksi omilla käsillä: se ei ole niin vaikeaa.

  Mikä uunin asennus on helpompaa? Metal - se on helpompaa kuin tiili, mutta tässä on joitain hienouksia: ota ne käyttöön ennen asennustyön aloittamista.

  Kuinka laittaa liesi puutalolle? Ensimmäinen asennusohje on seuraava: liesi ei saa seistä seinään. Optimaalinen etäisyys lämmitysrakenteesta puun seinään on 25 cm. Seinämän suositteleminen, erityisesti uunin välittömässä läheisyydessä sijaitsevien pintojen osalta.

  Metallirakenteet asetetaan teräslevyn pohjaan tai käytetään pieniä korkeuksia. Kun olet suorittanut lattialla olevan podiumin rakenteen, suorita lattian alla olevat kiinnitystelineet kuormituksen lisäksi. Tämä on tärkeä asema valurautaisten rakenteiden asennuksessa.

  Valmistajat tarjoavat joustavia malleja metallitehtaista, jotka eivät tarvitse tukia ja säästävät lattiasi.

  Liesi vaatii savupiipun. Mahdollinen putken poistaminen kadulle millään tavalla - sekä katon että seinän läpi.

  Savunpoistoputken halkaisijan on vastattava suuttimen kokoa: tämä antaa voimakkaan vetovoiman. Eristetään savupiippu lämpöhäviön välttämiseksi.

  Suurissa maalaistaloissa on suositeltavaa asentaa useita metallikattiloita, jotta asunnossa olisi mukava lämpötila.

  savupiippu

  Ensimmäinen tärkeä osa lämmitysrakennetta on tulipesä ja toinen on savupiippu. Kuinka asentaa savupiippu puutaloon? Savun poistamisesta vastaava järjestelmä olisi suunniteltava erittäin huolellisesti. Uunin toimintaan vaikuttaa savupiipun oikea eristys.

  Pakolliset vaatimukset puusepenkereihin - gilzovannost. Tämä vähentää pinnan jakamisen tasoa ja vähentää tulipalon todennäköisyyttä.

  Useimmissa tapauksissa savupiiput on suunniteltu galvanoidusta teräsputkesta. Tästä materiaalista valmistetut savupiiput tulisi eristää palokestävillä materiaaleilla. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä niille alueille, joilla putki on kosketuksissa katon ja muiden puupintojen kanssa.

  Lue lisätietoja kumulatiivisen vedenlämmittimen valitsemisesta - tässä kuvataan laitteiden valintaperusteet ja -kriteerit.

  Paras ratkaisu puutaloille on sandwich-savupiippuja. Voileipäparametrien pinnat ovat hyvin eristettyjä, mikä estää niiden voimakasta kuumentamista. On vain yksi haittapuoli - suhteellisen lyhyt käyttöaika 10-15 vuotta. Tämän jälkeen eristyksen kuoriutuminen on mahdollista ja savupiippu on korjattava.

  Keraamisista materiaaleista valmistetuissa laadukkaissa savupiippuissa. Niille ei ole lainkaan kondensaatiota, suunnittelun eheys luo voimakkaan vetovoiman ja jatkuvan. Keraamisten savupiippujen käyttöikä on useita vuosikymmeniä. Yksipuolinen haitta on huomattava paino.

  Uunit eri sisätiloihin

  Puulajeissa on venäläisiä uuneja, valurautaisia ​​rakenteita ja uuneja.

  Venäjän uuneilla on erityinen väri.

  Uunit-takat ovat ihanteellinen suunnitteluratkaisu maa- ja maalaistaloille, erityisesti sisäpihan tyyliin. Tämäntyyppinen uuni tekee sekä käytännöllisiä (lämmitys) että koristeellisia tarkoituksia (sisustaa sisustusta).

  Valurautaisten rakenteiden avulla on helppo luoda mukavuutta. Monien mallien joukossa on taattu poimia uuni mistä tahansa sisustuksesta.

  Kun olet saanut perustiedot, voit aloittaa uunin asentamisen puutalossa, joka yhdistää lämmityslaitteita. Vastuullinen liiketoiminnan lähestymistapa mahdollistaa tehtävän hoidon omilla käsillänne.

  video

  Pohdimme mahdollisuuksia löytää ja asentaa puu taloon. Esimerkki maalaistalossa jo asennetusta uunista, katso alla olevaa videota:

  ilmasto

  Monille ihmisille liesi symboloi mukavuutta. Tulipalo luo ympäristön, joka vaikuttaa muuhun sieluun. Viime aikoina metalliaggregaatit ovat suurimmassa kysynnässä. Ja syynä tähän ovat luotettavuus ja korkeat tekniset ominaisuudet. Kuten minkä tahansa lämmityslaitteen tavoin, metalliseos asennetaan paloturvallisuuden normien ja sääntöjen mukaan. Vaatimukset asennus puu taloa, tietenkin, kovempi. Toimiva asennus auttaa paitsi onnettomuuksien välttämisessä myös maksimoimaan laitteen tehokkuuden. Artikkelissa käsitellään metallisen uunin asentamista.

  sisältö:

  Moderni kuumennusmetallikeitin

  Tätä laitetta käytetään laajalti kylvö-, laattoja, työvaunuja ja muita pienten tilojen lämmitykseen.

  Metallikuva-uuni

  Vuosien aikana "evoluutiosta" on tapahtunut monia muutoksia, jotka vaikuttivat myönteisesti seuraaviin muuttujiin ja vivahteisiin:

  • toiminnallisuutta. Tänään valmistajat tarjoavat malleja, jotka toimivat eri lämpötiloissa. Tällaisten parametrien avulla voit valita optimaalisen mikroilmaston;
  • Tehokkuutta. Kehittynyt muotoilu tarjoaa mahdollisuuden valita tai yhdistää erilainen polttoaineen valinta, jolloin huoneen tehokas lämmitys saavutetaan. Polttoneste poltetaan täydellisesti, mikä puolestaan ​​lisää tehokkuutta.
  • laitteet. Laitteita voidaan täydentää vesilämmittimellä, joka on tärkeä paitsi kylpylöiden lisäksi myös asuintalojen rakentamisessa dagassa tai puutarhassa;
  • suunnittelu. Mallivalikoima mahdollistaa tuotteen valitsemisen tyylikkäässä suunnittelussa. Ergonominen muoto erittäin tehokas - täydellinen yhdistelmä. Metallilaitteet on koristeltu lasista tai väärennetyistä osista.

  Metallin uunin polttoainetyyppi

  Tämä yleinen lämmityslähde voi toimia eri tyyppisellä polttoaineella:

  • Sähkömalleissa on useita toimintoja, jotka on suunniteltu parantamaan mukavuus käytön aikana (kaukosäädin, tehtäväpaneeli jne.). Lämmitys TENY antaa nopeasti halutun lämpötilan. Kuitenkin, jos sammutat sähkön, lämpö ei toimi. Ongelman ratkaisemiseksi on suositeltavaa asentaa generaattori. Tällaisten uunien kustannukset ovat 12-15 tuhatta ruplaa;
  • kaasulaitteiden avulla polttimen ja termostaatin ansiosta voit säätää palamisen voimakkuutta. Se on luotettava turvajärjestelmä: automaattiset anturit ja säätimet, jotka toimivat ylivoimaisissa olosuhteissa. Yksiköt ovat varsin edullisia, mutta maakaasun puuttuessa on välttämätöntä ostaa nesteytettyä propaanibutaania. Hinta vaihtelee 15-17 tuhatta ruplaa kohden;
  • puuhella on suosituin. Tämä tekijä johtuu yksinkertaisesta huollosta ja korjauksesta sekä edullisesta polttoaineesta. Markkinat ovat malleja, jotka simuloivat takkaa. Laite lämmittää huoneen melko nopeasti. Savupiiput toimivat palamistuotteiden poistamiseksi kokonaan. Tällaisten lämmöntuottajien kustannukset alkavat 12 tuhatta ruplaa;
  • Uuneissa, joiden polttoaineena on polttoöljy, dieselpolttoaine ja erityinen tislattu koostumus, on ominaista korkea turvallisuustaso. Lisäksi tällaiset laitteet ovat taloudellisia ottaen huomioon käytetyt raaka-aineet. Joissakin malleissa on vaihtokytkin, jolla voit vaihtaa polttoainetyypistä toiseen. Yksinkertaisimmat yksiköt maksaa vain 2 000 ruplaa.

  Valitaan metallia uunin kotiin

  Metallikattila on valittava seuraavien indikaattoreiden perusteella:

  • tietyn alueen kuumennusnopeus;
  • laitteen enimmäis- ja vähimmäislämpötila;
  • tulipesän koko ja itse yksikkö;
  • metalliseos, jota käytetään valmistukseen;
  • oven muutos;
  • helppokäyttöisyys ja ylläpito.

  Markkinoita edustavat pääasiassa valurauta, musta ja ruostumaton teräs. Koko on jaettu seuraavasti:

  • minijääkaapit, joissa on lämmitettyjä huoneita enintään 12 neliömetriä;
  • standardi uuni säilyttää lämpötila 12-24 neliömetriä;
  • suuret uunit, jotka kykenevät lämmittämään ilmaa yli 24 m².

  Pintamaalauksissa käytetään keraamisia ja talokloorituotteita eri muunnelmissa. Tällaiset materiaalit lisäävät lämmityslaitteen alkulämmitystä, mutta vähentävät merkittävästi epämiellyttävää palavaa lämpöä ja lisäävät lämmön vapautumisaikaa.

  Joissakin malleissa kivirakenteella on vain esteettinen rooli vaikuttamatta laitteiden fysikaalisiin ja teknisiin ominaisuuksiin. Koristeelliset paneelit ovat irrotettavia, jotta ne voidaan helposti purkaa ja asentaa uuteen muotoiluun, mikä muuttaa huoneen sisätiloja voimakkaasti.

  Aseta metallin uunin asentaminen omiin käsiinsä

  • Laitteen lämmityslaitteen tekniset ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä, mutta ei ole yhtä tärkeä sen sijainti. Loppujen lopuksi lämmönsiirto suoritetaan paitsi konvektivien ilmamassojen lisäksi myös laitteen seinistä tulevasta säteilystä.
  • Jos tiiliseipä tuottaa heikkoa lämpöä ja sen seinät eivät normaalisti lämmetä yli 90 astetta, metallituote tuottaa melko kovan säteilyn ja rakenteen seinät lämpenevät jopa 500-600 asteeseen.
  • Asennuspaikka määritetään sekä tilojen suunnittelun aikana että talon rakentamisen jälkeen. Tärkein kriteeri on ikkunan ja oven aukkojen sijainti. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa on mahdollista ennustaa, mihin suuntaan kylmä ilma virtaa.
  • Ennen asennusta on suunniteltava polttoainetta ja työskentelytilaa. Polttoainetyypillä ei ole merkitystä, on tärkeätä ennakoida kärjysuojan polku ja sen varastointi lähellä lämmitysyksikköä.

  Paloturvallisuus

  Tietäen ja tarkkailemalla palontorjuntatoimenpiteitä uuni voidaan asentaa huoneisiin, jotka on valmistettu kaikista materiaaleista, kuten puusta. Vaikka tulipalovaara ja paljaat tiilen ja lohkon rakenteet. Siksi noudata tiukasti kaikkia vaatimuksia.

  • Laitteen asennus suoritetaan lattialle, joka on vuorattu palamattomilla materiaaleilla. Tämä voi olla tavallinen betonipinta, levy, keraaminen laatta jne. Pinnan reunojen tulee ulottua vähintään 50-70 cm: n etäisyydelle laitteen rungosta.
  • Kiukaalla ja suljetuilla huonekaluilla olevat seinät on eristetty lämpöä kestävistä materiaaleista, kuten asbestilevyistä tai superzisolista, mikä pienentää haluttua etäisyyttä (1 m) seinältä rakennuksen takaseinään 20 cm: iin.
  • Laitteen ja puupintojen (seinät tai samat kalusteet) välissä on oltava vähintään puoli metriä, optimaalisesti 60-70 cm.
  • Huomiota kiinnitetään savupiipujärjestelmän järjestelyyn. Käytä muita turvaominaisuuksia, jotka estävät putkiston tukkeutumisen ja eivät salli lintujen rakentamista pesille, mikä on erityisen tärkeää pystysuorille kanaville.
  • Lämmitystoimen katon ja kotelon yläosan välisen etäisyyden on oltava vähintään 1,2 m, ja tulipesän oveen vastakkaiseen seinään - 1,3 m.
  • Onnettomuuksien välttämiseksi, varsinkin jos on olemassa lapsia perheessä, laite on aidattu koristeellisella "aidalla".
  • Joihinkin malleihin kuuluu seinien kanavien asennus vierekkäisten huoneiden lämmittämiseen. Tällaisissa tapauksissa on käytettävä lämpöä kestäviä viimeistelymateriaaleja. Suositukset on kuvattu yksityiskohtaisesti kunkin yksikön mukana toimitetuissa ohjeissa.

  Lattian ja seinien valmistelu ennen metallin uunin asentamista taloon

  • Eristysmateriaaleilla suojatut seinät eivät näytä houkuttelevalta. Siksi ne on useimmiten koristeltu keraamisilla laatoilla, ja samasta kokoelmasta peräisin olevat lattialevyt auttavat säilyttämään "mukavuuskohdan".
  • Keramiikka asetetaan betonilattialle välittömästi, ja jos se on puupohja, sitten ensin lasimagnesiitti-, vaneri- tai kipsilevy. Materiaali kiinnitetään ruuveilla suoraan lattialaudalle. Pinta käsitellään maaperällä ja jätetään päiväksi, kunnes se on täysin kuiva.
  • Laattaliimaa levitetään lovettuun lastalla, jolloin työkalu mahdollistaa saman kerroksen paksuuden. Ensimmäinen rivi sopii mahdollisimman moitteettomasti, täällä tasoa käytetään tasoittamaan pinta vaakasuoraan ja pystysuoraan. Koko pinnan laatu riippuu siitä, miten rivi on säädetty virheettömästi.
  • Keraamiset tuotteet on asennettu ilman saumoja tai saumoja. Jälkimmäinen vaihtoehto auttaa piilottamaan asetteluvirheitä vastaavasti vähentämällä tai lisäämällä niiden välistä etäisyyttä.
  • 2 päivän kuluttua rakentamisen ristit irrotetaan ja saumat täytetään sepeliseoksella. Siirryttäessä laattoista päällystysmateriaaliin käytä koristelujauhetta tai kulmaa.
  • Samalla tavalla laatta asennetaan seiniin. Keramiikkaan levitetään lämpöä kestävä, viisi pistettä. Alariviltä ei tarvitse säätää vaakasuoraan, jos lattialaatta asennetaan kaikkien sääntöjen mukaan.
  • Tarvittavien tuotteiden leikkaaminen on parhaimmillaan paksusta kartongista valmistetulla stencilillä. Muurattujen reunojen reunat on varustettu erikoisprofiililla, johon on yhdistetty kynnys tai sokkeli.

  Metallin uunin asennus puutalossa

  Mallista riippuen tämä tai tällainen yhteys edellyttää elementtien kokoamista. Jokainen valmistaja pyrkii tarjoamaan laitteita, joissa on vähimmäisosaa. Kaikki asennustiedot yksityiskohtaisilla kaavioilla on kiinnitetty lämmitysyksikköön.

  • Useimmissa tapauksissa laitteita on vain asennettava valmiiksi. Asennuksen monimutkaisuus on savukaasun oikeaan liitokseen ja oikein sijoitettuun poistoaukkoon.
  • Savupiippu voi mennä vaakasuoraan tai pystysuoraan. Suuresta putkimaisesta elementistä johtuen sen ulostulo voidaan suorittaa eri kulmissa. On huomattava, että seinän kautta tapahtuva poisto on suosittu, mutta tämän kanavan suunta ei ole sopiva kaikille uuneille.
  • Kompakteissa malleissa käytetään kaksoisseinäisiä ruostumattomia teräsputkia, joissa on basaltivillaeristeitä. Tällaisissa tuotteissa on tunnusomaisia ​​vähemmän kondensoitumista ja noki-sedimentaatiota.
  • Putkien reikien valmistelu suoritetaan välittömästi ennen asennusta. Voit tehdä tämän keräämällä pakokanavan ja laske sen poistumispaikan. Reiän halkaisijan on oltava valmistajan suositusten mukainen.
  • Jos valmiin savupiipun päällä on, putki kulkee kaivoksen läpi. Jos halkaisijat eivät täsmää, käytä erityisiä sovittimia (lasit). Älä käytä monimutkaisia ​​kanavanvaihtoehtoja. Lukuisat kierrokset toimivat polttopolttoaineiden jäämien kerääntymispisteinä.
  • Savupiippu alkaa kerätä sisätiloissa. Rungon ulostuloon, joka voi sijaita rungon päällä tai putken takana, on kiinteä. Aseta portin yläpuolelle, joka ohjaa työntövoimaa.
  • Jos kanava kulkee kaltevuuden alapuolella, käytetään haluttua asteikkoa puolivälyksellä. Lämpöeristysmateriaaleja käytetään liitosten tiivistämiseen. Tarvittaessa asennetaan ns. "Lasi", joka yhdistää eri osien putket.
  • Savupiipun tulopisteessä seinä- tai kattokiinnitteisessä metallilevyssä. Siinä leikataan tekninen reikä, joka vastaa kanavan halkaisijaa. Tämä elementti voidaan tehdä neliömäisen laipan muodossa. Levyjen korkeuden tulisi vastata lattialevyn tai seinän paksuutta.
  • Tuloksena oleva "laatikko" on kiinnitetty pintaan, savupiippu johdetaan reikään (kadulta huoneeseen). Laipan seinämien ja kaksiseinämäisten putkien välissä oleva tyhjä tila on täytetty basaltivilla. Kaksiseinämäinen kanava kiinnitetään sovittimeen (lasiin), jossa on puristinpihdit.
  • Poistuessa savupiipun seinästä kadulta, putki asennetaan putkeen, josta pystysuora kanava ajetaan. Sen luotettava kiinnitys tarjoaa seinäkiinnikkeet. Kynän kuivien haarojen varustaminen deflektorille suojaa lehtiä vastaan. Tämä elementti ei salli lintujen pesiä putken päässä.

  Metallin uunin tiilimuuraus

  Metallitehdas tuottaa kaiken hyveensä ja tuottaa liian kovaa säteilyä, joka ei salli hengittää vapaasti sen välittömässä läheisyydessä. Ratkaisu tähän ongelmaan on viilata laitteisto kiinteällä tiilimuurilla.

  • Ennen töitä on varmistettava, että lattia ylläpitää vaikuttavaa painoa, joskus jopa puolet tonnia. Merkitsemisen yhteydessä yksikön rungon ja tulevan seinämän välillä on aukko 3-8 cm.
  • Metallipinta, jonka paksuus on 2-4 mm, joka puolestaan ​​on asbestilla peitetty, asetetaan puulattialle. Vuoren leveys otetaan laskemalla itse tiilien paksuus. Jos pohja on tehty betonista tai keraamisista levyistä, valmistelu ei ole välttämätöntä.
  • Seinät nousevat puoliksi tiilestä. Liuos sekoitetaan hiekkaan sekoitetun saven pohjalta, sen tiheyden tulisi olla keskitiheys. Teoksia tehdään kaikilla tavallisilla tiilimuurauksilla, toisin sanoen tasojen tasoittamiseen ja saumojen sidottumiseen.
  • Toisella rivillä, kaikilla 3 seinillä tehdään teknisiä reikiä, noin puolet tiilistä korkealaatuisen ilmanvaihtoa varten. Jätä myös uunin puhallin, ovi ja muut rakenneosat.
  • Kun seinän korkeus saavuttaa tulipesän oven yläosan, tiilipelteillä ne altistavat metallinsa kulmat, jotka jakavat myöhemmässä rivissä olevan kuorman. Päällystämiseen käytetään useampia vaihtoehtoja, esimerkiksi: jätä avata tai suorittaa kaareva muoto.

  Erityiskoulutuksen kustannukset

  • Jos jostain syystä päätitte siirtää kaikki edellä mainitut toimenpiteet ammattilaisten hartioille, laitteiden asennus maksaa 7-10 tuhatta ruplaa. Hieman kalliimpia ovat puutalojen asennus. Tämä johtuu lisäeristyksestä.
  • Puhalluskanavan asettamisen hinta liitoskappaleiden päällekkäisyyksillä ja katolla on 25-40 tuhatta ruplaa. riippuen työn monimutkaisuudesta. Jos savupiippu kulkee ulomman seinän läpi, sinun on maksettava asennusta varten noin 5-10 tuhatta ruplaa, jolloin lopulliset kustannukset määräytyvät putken pituuden mukaan.
  • Säästää työtä ja asentaa lämmitysyksikkö omilla ponnisteluillaan tai pyytää erikoisorganisaatioilta apua tietenkin vain omistajan valitsemiseksi. Tärkeintä on, että uunin ja savunpoistojärjestelmän asennus olisi tehtävä paloturvallisuusmääräysten mukaisesti.

  Sääntöjen noudattaminen auttaa välttämään kauheita seurauksia, ei pelkästään kiinteistöjen mahdollisesta menetyksestä, vaan myös rakkaiden terveydestä ja elämästä.

  Kuinka laittaa liesi taloon?

  Liesi kutsutaan myös kuumaksi sydämeksi kotona. Ja hyvästä syystä, koska kiitos hänelle:

  • märkiä asioita voidaan kuivata milloin tahansa;
  • Tulet omistamaan vaihtoehtoisen lämmitystavan, esimerkiksi jos ei ole sähköä;
  • voi kokata tai lämmittää ruokaa;
  • Voit elää talossa pysyvästi: kukaan ei ole immuuni siitä, että vuoden tai kaksi sen on pysyttävä pysyvästi.

  Siksi sinun tulisi tietää, kuinka kunnolla asennetaan uuni niin, että vuosien kuluessa se ei vain lämmitä koko perheen vaan myös sydän, joka houkuttelee kaikkia ja luo kodin mukavuutta.

  Tyypit uuneissa

  Uunissa on yleensä useita toimintoja. Sen avulla huone on lämmitetty, vesi on lämmitetty, ruoka on valmis.

  Toiminnallisuudesta riippuen on lämmitys- tai keittoastuja.

  Riippuen tavoite, on tarpeen valita takka tai liesi vaihtoehto. Takka näyttää enemmän esteettiseltä, mutta perinteinen tiiliseinä on käytännöllisempi. Vaikka on mahdotonta korvata se takalla, koska se on todennäköisesti sopiva huoneen ilmanvaihtoon ja kodin mukavuuden luomiseen kuin lämmitykseen.

  Ihanteellinen, mutta vaikeampi vaihtoehto - yhdistää takka ja uuni. Siksi tällaisen uunin asentamiseksi taloon on tarpeen olla erityisiä taitoja. Loppujen lopuksi ei ole tarpeeksi tarkkaavaista, tarkkaa, joten sinun on taitava kiinnittää liesi, uuni ja muut uunit. On selvää, että tällaisissa tapauksissa on mahdollista keskustella kaikesta kokeneen uunin kanssa ja jos aika ei siedä viivettä, käytä hänen palvelujaan. Sinun on kuitenkin katsottava, että tällaiset teokset eivät ole halpoja.

  Missä on parempi sijoittaa uuni

  Majoitus määräytyy sen tarkoituksen mukaan.

  Uunit, joita käytetään yksinomaan tilan lämmitykseen, on suositeltavaa sijoittaa keskelle (vaihtoehto 4).

  Jos uunin yksikkö on suunniteltu käytettäviksi ruoanlaittoon ja kodin mukavuuden luomiseen, on parasta sijoittaa muoto huoneen nurkkaan tai lähellä seinää (vaihtoehdot 1, 2, 3, 5). Vaikka tässä tapauksessa osittain lämpöä käytetään lämmittämään seinää, mutta se ei ole niin pelottavaa.

  Se on tärkeää! Kiukaan valinnassa tärkeintä on, että paloturvallisuutta koskevia sääntöjä noudatetaan!

  Näin ollen standardit, uuni olisi sijoitettava seuraavin edellytyksin:

  • c lattian suojaamiseksi, käytä tiilimuurausta pohjana;
  • Muista laittaa syttymätön pinnoite tulipesän eteen. Useimmiten näihin tarkoituksiin käytetään metallilevyjä;
  • Uunin luukun on sijaittava vähintään 1,25 m etäisyydellä lähimmästä seinämästä.
  • rakenteen yläosan ja katon välisen raon on oltava 1,20 m ja enemmän;
  • uunin puoli on sijoitettava yli 0,5 m: n etäisyydelle palavasta seinämästä. Vaikka, jos suoritat eristyksen oikein, vaatimuksia saattaa olla jonkin verran vähentynyt.

  Uunien yksityiskohtaiset asettelut:

  Uunin asento seinän lähellä

  Kiukaan kulma-asennon rakenne

  Jos aiot asentaa sähköliesi, tässä tapauksessa nämä säännöt ovat uskollisempia.

  Takka-säätiö

  Kuten minkä tahansa rakenteen, takan on oltava vankka pohja. Tosiasia on, että kun lämmitysyksikön tiilet, laasti, keramiikka ja muut osat kootaan yhteen, ne näyttävät korkeilta ja massiivisilta. Siksi sen rakentaminen tarvitsee vahvan perustan, joka kestää suurta kuormitusta ja varmistaa tiukan pystysuoran rakenteen. Muussa tapauksessa lyhyen ajan kuluttua perustuksen samentumisen aiheuttamasta rakenteen mahdollisesta epätasapainosta johtuen alkaa näkyä halkeamia ja jopa murtumia, jotka voivat merkittävästi heikentää takan lämmitysominaisuuksia ja aiheuttaa tulipalon.

  Joten sen täytyy olla väärä

  Keskeiset säätiön vaatimukset

  • On tarpeen valita oikea paikka uunille. Tämä tarkoittaa sitä, että lämmitysyksikön rakentamisprosessissa on mahdotonta ottaa huomioon vain sen suunnittelun kannalta hyödyllisiä ominaisuuksia. Toisin sanoen perusrakentamisprosessi on aloitettava rakennusten seinien rinnalla, mikä eliminoi tulevaisuudessa tarvittavan kalliita toimenpiteitä lattian, lattiaelementtien jne. Purkamiseksi.
  • Muista, että erilaiset kuormat toimivat huoneen seinissä ja pohjassa uunin alla, niiden kutistuminen on myös erilainen. Jos haluat sijoittaa takan seinää vasten tai tehdä siitä osa, jätä tämä vaihtoehto välittömästi. Jos se on hyvin välttämätöntä, on perustusten väliin jätettävä pieni aukko (vähintään 5-7 cm) ja täytettävä se kuivalla hiekalla.

  Se on tärkeää! Et voi järjestää pohjaa eri rakennusrakenteille yhdelle kokonaisuudelle.

  • Olisi pidettävä mielessä, että pohjan välittömän tason tulisi koko laudan ympärillä olla noin 5-7 cm leveämpi kuin ns. Takatupakan mittasuhteet ja säätötyyppi - vähintään syvyys 55-60 cm. syy).
  Arvioitu säätiö
  • Sinulla on oltava tietoa tilasta ja maaperästä, johon aiot rakentaa säätiön. Jotta voitaisiin ottaa huomioon, että nopea istutus on ominaista hiekkasävyille, kosteat savi-analogit eivät myöskään kestä kovia kuormia. On suositeltavaa, että pohja on noin 25-30 cm maanpinnan alapuolella.

  materiaali

  Tyypillisesti säätiön järjestelyssä käytetään raakakiveä, raunioita, soraa, tiiliä (ei välttämättä koko), eli voit käyttää mitä tahansa käsillä olevaa. Jotta kaikki täyteaineet kiinnitettäisiin luotettavasti yhteen, käytä sementtiä tai kalkkisementtilaastaria. Hiekka / sementti-suhde 6: 1 (tilavuussuhteessa). Limea voidaan lisätä oman harkintasi mukaan, mutta et voi päästä irti ja älä salli liuoksen olevan valkoinen.

  Metal-uunit lämmitykseen

  Yleistä tietoa

  Tällaisten laitteiden avulla lämmitettävät kylpyammeet, mökit, työperävaunut, muut pienet huoneet.

  Nämä uunit ovat erilaisia:

  • toiminnallisuutta. Tämä merkitsee sitä, että koko parannuksen ajan tuotetaan nykyisiä malleja, joiden työtä leimaavat erilaiset lämpötilajärjestelmät eri päivinä. Tällaisten innovaatioiden ansiosta muotoilu voidaan räätälöidä huoneen optimaalisen mikroilmaston aikaansaamiseksi.
  • alhainen tehokkuus. Nykyään metallitehtaan vaihtoehtoja parannetaan jatkuvasti. Tällaiset toimenpiteet tarjoavat tilaisuuden valita eri polttoaineet, mikä on kuluttajalle erittäin tärkeää. Lisäksi jatkuva työ uunin alueen lisäämiseksi edistää tehokkuuden jatkuvaa kasvua;
  • erityisesti nykyaikaisissa malleissa, on asennettava säiliö lämmitysvettä varten, minkä ansiosta laitetta voidaan käyttää paitsi kylpylöissä, myös kesämökissä ja muissa asuinrakennuksissa;
  • hyvä muotoilu, joten suuresta mallivalikoimasta voit valita tyylikkään suorituskyvyn. Erittäin tehokas ja ergonominen - täydellinen yhdistelmä. Koristeellisia lasiseoksia ja taottuja osia käytetään yhä useammin tuotteiden koristeluun.

  Päällystysseinät ja katot

  Uunin vieressä oleva katto ja seinät ovat suurimman lämpöjännityksen alaisia. Siksi on ehdottoman välttämätöntä noudattaa tiettyjä palovaatimuksia ja toimenpiteiden toteuttamista:

  • jos osa katosta yläpuolella on kiukaan, on käytettävä palamattomia materiaaleja. On kiellettyä käyttää puisia ja erityisesti muovisia paneeleja. Paras vaihtoehto on kipsikuitulevyt;
  • Seinien luotettavaa suojaamista varten asennetaan niihin perustuva basalttipahvi, joka on peitettävä terästä. Tätä varten olemme nyt perustaneet valmiiden ruostumattomien terässeinien koristekuvioiden tuotannon, jolle on ominaista kaunis ulkonäkö. Tärkeintä on, että tällaiset elementit auttavat varmistamaan korkean turvallisuuden. Seinät voidaan suojata myös kipsillä (paksuus> 3 cm), keraamisilla lämpölavoilla sekä tiilimuurauksilla.

  Metallin uunien ominaisuudet

  Yksinkertaisemmaksi ja budjetoitavaksi vaihtoehdoksi käytetään usein vanhoja, unohdettuja uuneja uusissa, nykyaikaisemmissa versioissa. Tällainen lämmöntuottaja on erilainen:

  • pitkä käyttöikä;
  • huoneen nopea lämmittäminen;
  • kyky säätää lämpötilaa manuaalisessa tilassa;
  • luotettavuus;
  • mahdollisuus käyttää minkä tyyppistä polttoainetta;
  • kohtuullinen hinta.

  Yksi eduista - nopea lämmitys - on samalla haitta, koska rakenne jäähtyy nopeasti. Lisäksi laite vaatii jatkuvaa hoitoa, ja se on lähes mahdotonta käyttää sitä keittotarkoituksiin.

  Punnitsemalla kaikki hyvät ja huonot puolet, omistajan on itse päätettävä, mikä uunin rakenne asennetaan taloon.

  Tiiliuuni

  Tiilen uunin perusta

  Monet mieluummin tiiliseinät. Kaikille rakennuksille tarvitaan tällainen kokonaisuus hyvä perusta. Useimmin käytetään kahta tyyppiä: betoni ja kasa.

  Betonimateriaalien pohjan rakenteiden ominaisuudet

  • valmistaa oja, jonka lineaariset mitat ovat 15-20 cm suurempia kuin päärakenteen koko;
  • täytä pohja raunioineen korkeuteen 15-18 cm;
  • tamp, tason näyttö horisontaalisesti;
  • kiinnitä tukirakenteet pohjaosan mittojen mukaan;
  • pinnoittaa sisäpinta katodimateriaalilla tai katolla bitumilla;
  • täytä muotti, jossa on murskattua kiveä, jonka kerros on noin 12-13 cm ei-vakio-osasta 80-120 mm;
  • kivien välisen tilan muistiin 5-20 mm: n raekoko;
  • täytä lompakko keskitason tiheydellä, tarkkailemalla, että sementin ja hiekan seos (suhde 1: 3) täyttää kaikki kivien väliset raot.

  Tämän jälkeen tee uunin pohja. Jos rakenne on pieni, voit tehdä sen yhdellä päivällä, jos se on suuri, sitten teemme työtä järjestelmän mukaisesti:

  1. Ensimmäisen kerroksen kaatamisen jälkeen annetaan se kuivua 24 tuntia.
  2. Toisen kerroksen muodostamisen jälkeen on myös välttämätöntä ottaa tauko päiväksi.
  3. Tee tällaiset toimenpiteet, kunnes olemme täysin muodostaneet perustan ottaen huomioon, että lattian taso on 7 cm korkeudella.
  4. Viimeisessä vaiheessa esitetään lopullinen pinnan tasoitus tasolla.

  asennus

  Useammin kuin toisissa talossa käytetään uunin tiili-versiota. Määritä rakenne on tiukka järjestelmä. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä muurien ensimmäiseen riviin, koska tulevaisuuden rakentamisen lisäksi myös koko yksikön erinomainen toiminta riippuu siitä.

  Se on tärkeää! Kaikki tiilet on kastettava vedessä, minkä vuoksi ne on sijoitettava pienen kontin viereen.

  Vihje! Tiiliuuniin on parasta ostaa uunin, uunin ja muiden tarvittavien valurautaelementtien uunin, salvan, uunin oven, oven. Lisäksi useimmissa ammatillisissa uuneissa on erikoislaitteita uunien rakentamiseen.

  Kokeneet liesi asiantuntijat neuvoo

  Siinä tulisi ottaa huomioon joitain pieniä temppuja, joilla on kokenut uuni, joka tarttuu siihen, että uuni asennetaan laadullisesti ja jota käytetään hyvin pitkään. joten:

  1. Kun 2 krs on asetettu, on toivottavaa asettaa ohjaimet pystysuoraan. Nämä voivat olla puupalkkeja tai ripustettuja köysiä, jotka on sijoitettava tulevan rakenteen kummallekin puolelle ja kiinnitettävä kattoon.
  2. Ristikko asennetaan pienellä raolla.
  3. Kun asennat uunin luukun, muista, että sen pitäisi olla rakennusvaijeri "piilossa" saumoissa, jotka suojaavat sitä mahdolliselta sulamiselta pitkien polttamisen aikana.
  4. Ennen levyn asettamista seinän rivi, johon se asennetaan, asetetaan kokonaan ilman laastia. Tämä johtuu siitä, että levyn sijainnin ääriviivat on tarpeen tehdä. Tämän jälkeen tiili poistetaan, ura asetetaan asbestinjohdon asettamiseksi, johon laasti ja tiili asetetaan. Jos uuni on kypsytystyypistä, on toivottavaa varustaa se uunilla ja säiliöllä, jossa on mahdollista lämmittää vettä. Muuten tällaisen uunin etu verrattuna sähköanalogiin on ilmeinen, mutta vain kylmäkaudella, koska kesällä tällaista uunia ei aina käytetä.
  5. Savupiipun asettamisen aikana sinun on muistettava asentaa venttiili kesäkurssiin. Sijoittelua varten panimon sisäkulman avulla.
  6. Korkki on asetettu katto-aukkoon.
  7. Sen jälkeen, kun koristeellinen tiilihihna on asennettu, on ryhdyttävä savupiipun asennukseen. Useimmat mieluummin tiili versio, koska se kestää kauemmin. Älä irrota metallista tai asbestinäytteistä, joita voidaan käyttää myös pitkään aikaan.

  Kaikki, talon uuni on asennettu, voit mennä sisustukseen.

  Puukamiinien käyttö nykyaikana pysyy tärkeänä, koska polttopuut ovat aina olleet edullisia, halpoja, ympäristöystävällisiä polttoaineita. Siksi uunin tyypin valitsemisen jälkeen on ensinnäkin huolehdittava paloturvallisuudesta.

  Vaikka laittaminen on työlästä ja kovaa työtä, sinun on vielä asennettava puuhella puulastukseesi, mikä ei ainoastaan ​​alenna kustannuksia vaan myös helpottaa ja viihtyisää kotiasi. Kokeile sitä ja kaikki on kunnossa.