Mielenkiintoisia Artikkeleita

Seinien täyttäminen vaahtobetonilla, muottipesät, kehyksen tekeminen, seoksen kovettaminen

Tällä hetkellä vaahtobetoni oikein on suosituin rakennusmateriaali. Usein on olemassa vaahtolohkojen käyttö rakennusten rakentamiseen. Kuitenkin vaahtobetonia materiaalina voidaan käyttää paitsi lohkojen muodossa.

Monoliittisilla säätiöillä on etulyöntiasema lohkoista muodostetuista perustuksista, joten miksi ei tehdä seiniä monoliittisiksi? Täyttämällä vaahtoa esivalmistettuun muottiin voit saavuttaa tämän tuloksen.

Monoliittisen vaahtobetonin edut

Ominaisuuksiltaan monoliittinen vaahtobetoni on samanlainen kuin vaahtobetoni-lohko, mutta monoliittisia piirteitä on.

 • Lämmöneristysominaisuudet. Koska monoliittinen seinä voidaan valmistaa eri paksuisia, ilman rajoitusta yksikkö leveys (20 cm) voidaan saavuttaa, että talvella lämpöä menee hitaasti ja kesällä - lämpötila rakennuksessa ei nouse kovin nopeasti. Making seinämän paksuus 45 cm, voit viettää paljon vähemmän rahaa lämmitykseen ja jäähdytykseen tulevaisuudessa.
 • Vaahtolohkojen välisten saumojen puuttuminen eliminoi kylmäsiltojen esiintymisen monoliitissä.
 • Materiaalin yhtenäisyys ja lujuus.
 • Ekologisen rakenteen korkea taso. Materiaali on kestävä sekä palonkestävä.

Rakennusseinien edut

 • Rakennuksen seinät "hengittävät" täydellisesti, mikä mahdollistaa hyvän sisäilmastoilmaston saavuttamisen.
 • Materiaalin huokoisuus mahdollistaa hyvän äänenvaimennuksen, mikä on erityisen tärkeää moottoriteiden ja rautateiden lähellä sijaitseville rakennuksille.
 • Rakennuksessa on pieni paino, joka säästää säätiöön.
 • Jos on oikein tehdä muottipesä (irrotettava tai irrotettava), ei ole tarpeen viettää paljon aikaa seinien tasoittamiseen ennen viimeistelyä, ja tämä prosessi kestää vähintään aikaa.
 • Materiaalin laaja käyttö: seinien, väliseinien ja kattojen rakentaminen, lattian kaataminen, katon eristäminen.

Jos herää kysymys: mikä on parempi, tai betonielementtien kevytbetoni, voidaan sanoa, että tuotanto betoniharkkojen liikkeeseen ovat osoittautuneet laatua, mutta rakentaminen muotti ja täyttämällä seinät luoda keula muotoisen seinän, ja viettää paljon pienempi määrä varoja rakentamiseen rakennuksen.

Seuraavassa kuvataan, miten kaikki seinien täyttöä vaahtotan betonilla suoritetaan.

muotti

Seinien täyttäminen vaahtobetonilla alkaa rakennustyön muodostamisella. Rakenteita on kahta tyyppiä:

irrotettava

Irrotettava muotti voidaan asentaa vanerilevyistä. Tästä johtuen korkeiden rakennusten seinien ja katon pinta on laadukkaita myöhempien viimeistelytoimien kannalta. Irrotettavalle muottilaitteelle (sekä kiinteälle) tiiviys on erittäin tärkeä, koska vaahtobetoniin on ominaista korkea juoksevuus.

Monet hyödyntävät tilaisuutta luoda muotti, joka ei tarvitse purkaa. Ja se luo erinomaisen ulkoasun rakennuksen ulkopuolelle ja pinnan, joka on valmis sisustukseen. Esimerkiksi kehyksen sisäpuoli voidaan sulkea kipsilevyllä.

irrotettava

Pysyvän muottirakenteen puitteet voivat olla kevyitä materiaaleja, koska vaahtobetoni ei vaadi täyttöä ja tärinää. Liuskekappaleen elementit voivat olla epätasaisia ​​palkkeja ja kotelon sisäpuoli voi olla puusta, vanerista, kuitulevystä tai kipsilevystä. Metallia voidaan käyttää muottien ulkopuolelle.

Jotta pinnoituslevyt (vaneri, kipsilevy) eivät taipuisi, kannattaa sijoittaa kaikki kehyksen tuet enintään 60 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Myös erinomainen vaihtoehto pysyville muottirakenteille ovat tiilet, jotka on rakennettu kahteen seinämiin, joiden välissä vaahtobetonia kaadetaan. Myös tiilien sijoittaminen toimii tässä tapauksessa, ulkopinta.

Voit ostaa valmiin muovin

Monien rakennusyritysten tuottamat muottipaketit ovat myös löytäneet niiden jakelun. Muovimuotti koostuu elementeistä, joiden paino ei ylitä 10 kg, joten sen asentamiseen on 1-2 henkilöä.

Muovisen muottien tärkeä etu on myös kaikkien nivelen tiivistämisen takuu. Ja jos paljon töitä ja kustannuksia pitäisi sijoittaa tiiliin, valmis muotti vaatii vain yksinkertaisen kokoonpanon. Vaikka tietenkin sinun pitäisi ottaa vastuullinen lähestymistapa ikkunoiden ja oviaukkojen valmistukseen.

On myös erittäin tärkeää, ettet unohda levytystä ennen vaahtobetonin kaatamista, sillä seinillä on vaikeampaa tehdä.

Sekoita valmiste

Seoksen valmistamiseksi vaaditaan sementtiä, hiekkaa, vettä ja vaahdotusainetta. Veden lämpötilan tulee olla noin 25 astetta. Hiekka vaatii 0-2 mm: n halutut jakeet. Vaikka hiekkaa käytetään usein jopa 8 mm, se on tarkoitettu erittäin tiheään vaahtobetoniin, jota ei käytetä yksityisessä rakentamisessa.

Jos puhumme kaatamisesta, lattiaa tai kattokaivoa ei käytetä.

Vaunubrändi PB-2000 on yleisimmin käytetty. Vaahto valmistetaan erikseen koko seoksesta erityisellä vaahtogeneraattorilla. Voit tehdä tämän sekoittamalla vettä erityisellä jauheella. Vain sen jälkeen se lisätään betonisekoittimeen, jossa hiekka, sementti ja vesi on sekoitettu perusteellisesti.

Kun seos on valmis, voit aloittaa muottien kaatamisen.

Menetelmä vaahtomuovien kaatamiseksi

Vaahtobetonin täyttäminen muottipesässä on suoritettava yli 10 asteen lämpötiloissa.

Vaikka on mahdollista toimittaa vaahtobetonia muottiin kauunoilla ja muilla säiliöillä, on selvää, että tämä menetelmä ei ole järkevä. Käyttämällä palkin asetusta voit syöttää seosta pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin. Voit myös käyttää ruuvipumppua betonille.

Tällaiset laitokset voidaan vuokrata tai hankkia, jos tarvitset niitä useampaan kuin yhteen hankkeeseen.

Vahvamäärän saavuttamiseksi vaahtobetoniseos on syötettävä jatkuvasti muottiin. Jos tarvitset ruuhka-aukkoja, niiden ei pitäisi olla enempää kuin 10-12 minuuttia.

Prosessin kovetusbetonin kovettaminen

Vaahto-betoniprosessi vie vähemmän aikaa kuin tavalliselle betonille. Tavallisesti riittää 7-10 päivää, mutta paljon riippuu ympäristön lämpötilasta. Ja vaahdon koostumus sekä läsnäolo erityisten kovettajien seoksessa. Jos muotti on irrotettava, sitä ei saa poistaa 10-12 päivän sisällä. On suositeltavaa jatkaa työtä vasta 2-3 viikon kuluttua.

Ensisijainen kovettuminen tapahtuu kahden ensimmäisen tunnin kuluttua seoksen kaatamisen jälkeen. 6 - 10 tunnin kuluttua muokkauksen kaatamisen jälkeen on kostutettava pinta. Jos se on kuuma kadulla, kostuta täytetty seinä 3 tunnin välein ensimmäisen viikon aikana. On myös erittäin tärkeää, että koko tällä kerralla pinta peitetään muovikelmulla.

lämpeneminen

Koska vaahtobetoni on erinomainen eriste, sitä voidaan käyttää myös jo pystytettyihin seiniin. Tämä pätee erityisesti puu- ja tiilirakennuksiin. Tätä varten on asennettava muotti 5-7 cm: n etäisyydelle seinästä. Tämä etäisyys on välttämätön vaahtobetonieristeen kannalta.

Tällaisen muottirakenteen runko voidaan rakentaa kipsilevyllä työskentelevistä metalliprofiileista. Ruuvien avulla voit ommella tällaisen kehyksen lasi-magnesiittilevyillä. Niitä kutsutaan myös magnesiittilevyiksi tai lasimagnesiittiksi. Tällainen kehyksen vuoraus voi toimia erinomaisena pohjana kivipaneeleille. Sisärakennuksissa käytetään myös lasimagnesiittia kattopäällysteinä tai lattiavalmisteina.

Kuten on havaittavissa, vaahtobetonilla on laaja valikoima sovellutuksia, ja sen tarjoaminen ratkaisun muodossa ja monoliitin muodostaminen johtaa merkittävästi sen kykyihin, mitä ei voida tehdä vaahtolohkojen avulla.

Vaahtobetoniseinien koristelu

Jos puhumme ulkopuolelta, vaahdon seinät voidaan menestyksekkäästi peittää erilaisilla materiaaleilla tai kipsillä. Voit käyttää vuori-, laatta-, sivuraide-, viimeistelyä luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.

Hyvä vaihtoehto on myös kipsileima rakennuksen julkisivussa koristekiven avulla. Rakennusmateriaalimarkkinoilla on monenlaisia ​​viimeistelymateriaaleja. Tämä on myös tunnettu kuorihuokoset ja koriste kipsi, jota kutsutaan "muruiksi" tai "karitsaksi" akryylillä, silikaatilla tai silikonilla.

Sisäpuolen osalta vaahtomuovi seinä voidaan kipata ja lävistää tarvittaessa. Voit myös pokleit taustakuvaa tai tehdä muita sisustukseen liittyvää työtä.

Monoliittinen vaahtobetoni - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

Monoliittinen vaahtobetoni: kuvaus, teknologian soveltaminen FORUMHOUSE-jäsenillä.

Monoliittinen asuntorakentaminen on yhä yleisempi yksityisellä sektorilla, mutta jos et enää hämmästytä ketään klassisesta betonista eri muunnelmissa, niin vaahtobetoni on paljon harvinaisempi. Tämä johtuu siitä, että itse tekniikka kehitettiin viime vuosisadan alussa ja materiaali on varsin kilpailukykyinen ominaisuuksissakin. Mutta jos joku ei ole edes kuullut häntä, niin porttisi FORUMHOUSE -hankkeen osanottajat ovat jo rakentaneet siitä ja jakaneet kokemuksensa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tästä aiheesta.

Vaahtobetoni

Vaahtobetoni on solumuovityyppi, tekniikka tämän keinokivituotteen tuottamiseksi keksittiin viime vuosisadan 20-luvulla. Perusparametreilla se on mahdollisimman lähellä luonnollista puuta, se on kevyt, ympäristöystävällinen materiaali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Se saa tällaisia ​​ominaisuuksia huokoisen rakenteensa ansiosta - kun valmisvaahto lisätään sementti-hiekkaseokseen tai kun liuosta sekoitetaan vaahdottimen kanssa. Koska molemmissa tapauksissa prosessin mukana seuraa komponenttien perusteellinen sekoittuminen, ilmaverot muodostetaan tasaisesti koko tilavuudelle ja kiinteytymisen jälkeen saadaan homogeeninen rakenne.

Lohkot on valmistettu vaahtobetonista tai monoliitti kaadetaan irrotettavaan tai ei-irrotettavaan muottiin. Massan tiheydestä ja lujuudesta riippuen materiaalia käytetään sekä lämpöeristykseen (sulkeutuvat rakenteet, ensimmäisten että muiden kerrosten lattiat) ja rakenteellisina, kantavien seinien rakentamiseen. Minimaalisen lämmönjohtavuuden vuoksi monoliittisen vaahtobetonin seinät eivät tarvitse lisäeristeitä, ja rakenteellinen lujuus varmistetaan käyttämällä materiaalia, jonka tiheys on vähintään D600. Lisäksi vahvistusaineena kuitua lisätään liuokseen, mutta turvaverkkoon itsehankkijat käyttävät perinteistä lujitushihnaa ja erilaisia ​​kaatoraudat.

Yksi monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentamisen tekniikan leviämisen rajoittavista tekijöistä on valmistusmenetelmä - tarvitaan erikoislaitteita. Yksityiskäyttöön ja suhteellisen pienen tilavuuden kaatamiseen käytetään tavallisesti kompakti, liikkuvaa palkin asetusta. Niiden avulla voit sekoittaa tiheämpää liuosta, jonka vesipitoisuus on alhaisempi suhteessa sementtiin, mikä vähentää edelleen kutistumista. Kaikki komponentit tiukasti määriteltyinä mittasuhteina asetetaan ilmatiiviiseen sekoittimeen, ilma toimitetaan paineen alaisena. Sekoittamisen jälkeen ilmaa rikastettu massa puretaan muottiin. Yksi porttimme käsityöläisistä käytti tätä yksikköä talonsa rakentamiseen, hänen kokemuksensa ja ideansa ovat hyödyllisiä kaikille, jotka ajattelevat tätä seinämateriaalia.

Monoliittinen vaahtobetoni, tai rakentaa "ilman rahaa"

Aihe ei tietenkään ole ihmeellisestä tekniikasta, joka ei vaadi taloudellisia investointeja, vaan itse taloudellisen rakentamisen todellisesta kokemuksesta.

Rakennamme monoliittisen vaahtobetonin taloa ja yritän kuvata prosessit, kaikki onnea ja virheitä, hyvä, mikä tahansa kokemus, mielestäni, on hyödyllinen. Tietenkin on myös mahdollista rakentaa se kokonaan ilman rahaa, mutta ei vain kämpä, koska "ilman rahaa" tarkoittaa rakentaa tavallinen työntekijä, jolla on tavallinen palkka ilman kolmansien osapuolten tuloja ja joka hoitaa taloudellisen, mutta laadullisesti ja tunnollisen. Jos haluat tehdä hyvin, tee se itse, niin teemme kaiken itse.

Kaikki alkoi tyhjästä - sopivan kohteen ostaminen, panemalla se järjestykseen poistamalla rikkaruoho, tasoittamalla se tuodulla maaperällä ja kyntöosalla puutarhassa. Sähkön taistelu maksaa 550 ruplaa (virallinen yhteyskustannus), joka päättyi voittoon, vaikkakin suuressa kustannuk- sessa, kuoppaan (nimittäin liittämällä rei'itetty putki alas vesistöön). Talon alapuolinen kellari, jossa kaivo valmistettiin, aluksi yrti kaivaa ylhäältä käsin käsin, mutta tämän taistelun aikana kävi ilmi, että kannattaa säästää rahaa järkevästi ja joissakin tilanteissa olisi paljon tarkoituksenmukaisempaa houkutella laitteita.

Säästää rahaa, yrittää tehdä kaikkea itseäsi, ei aina ole totta - loppujen lopuksi se voi olla kalliimpaa kuin rahan ansaitsemiseen käytetty aika ja vuokrata traktoria, autoa tai muuta laitetta. Se on otettava huomioon, kaikki on otettava huomioon!

Puhumme kuitenkin palkkausteknologiasta, kun taas vuokraus fugi1 on negatiivinen.

Minun on vielä miettinyt houkutella työntekijöitä sivulta: jos ansaitsen niin paljon kuin työskentelen minulle, niin mikä on minulle, että siirrän saman summan paikasta toiseen ja päädyin tuntemattomaan laatuun?

Siksi hän päätti toteuttaa kaikki rakentamisprosessit omasta puolestaan ​​ja toisinaan pyytää apua veljiltään ja vaimonsa avustuksella.

Pohja on nauha, joka on upotettu 80-90 cm: iin (kaivanto on kaivettu traktoriin), sama pohja ulottuu maanpinnan yläpuolelle, hiekka tyyny, vahvike häkki (päällekkäinen mittarilla, kulmat ovat täynnä, taivutettu). Ratkaisu on itsenäinen, mutta kaikki osat on huolellisesti punnittu, ei "silmällä". Lisäksi se on muunnettu pehmittimellä - lisäaine on parantanut paitsi työtehoa myös valmiin betonin ominaisuuksia, ja nyt ilman mitään ratkaisuja ammattitaitoinen työntekijä ei aloita ratkaisua. Prosessin aikana keksittiin pitkä vahvistaminen ilman erikoislaitteiden osallistumista - koneella, jolla oli nimbus. Talvella tämä alue oli aidattu, valaistuksella, kellarilla ja kaatoilla.

Monoliittinen vaahtobetoni on itsekantava materiaali, mutta fugi1 päätti pelata sitä turvallisesti ja kaataa useita RC-sarakkeita ja liittää ne RCB-palkkien jälkeen niin, että kuormitus kattorakenteesta ja kattorakenteesta asetettiin niihin. Muotoon / lomakkeeseen leikataan viemäriputket, kiinteät osat alumiinisilla kulmilla ja pultit aluslevyineen. Hän vahvisti pylväitä neljällä lujittavalla sauvalla, kaatai ​​sen kerroksiin (sementtikuori kuoriutui ja pestiin), osoittautuivat sarakkeiksi 2,8 m korkea ja halkaisijaltaan 15 cm.

Monoliittisen laatan alla tukisarakkeet kaadettiin OSB-muottiin (15 kappaletta), ontelot täytettiin seulomilla, raudoituksella vahvistuksella ja tieverkolla, metalliputkien muottiin (60x40 mm) ja pintaa tasoitettiin putkella. Laatta on myös karkea kerros, jossa kaikki sen alaiset viestit.

Vaahtobetonin tuotantoa hankittiin veljen kanssa. Tämän aineiston valinta selittyy taloudellisella tarkoituksella.

Miksi vaahtoa betonia? Koska ne laskivat seinien kokonaiskustannukset: seinä, sisäpinta, eristys, sisustus, rakennuskustannukset, eristys- ja lämmityskustannusten hinta tulevaisuudessa. Ja kävi ilmi, että asennuksen, muottien ja kulutushyödykkeiden hankkiminen on kannattavampaa kuin betonilohkojen seinämien sijoittaminen ja päinvastoin, sekä eristyksen hankkiminen ja sen jälkeen paljon aikaa ja terveyttä rakennusseinillä.

Jotta voitaisiin välttää betonin halkeilua kutistumisen ja nopeasti kuivuvan auringon aikana, käsityöläinen tuli esiin yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tippuviljelyjärjestelmällä. Käytetään ensin levyn kosteuden ylläpitämiseen, sitten - suojaamaan seinämien halkeilua vastaan.

Löytyi kerran ostanut mekaanisen päivittäisen ajastimen, gradation - 15 minuuttia. Laitoin vanhan venttiilin veden pesukoneesta ja kytkin sen ajastimen avulla, jonka asetin kellonajan mukaan: useammin yöllä, yöllä kerran. Ostin 150 metriä putkea tippua kastelulle, yhdistin sen venttiiliin ja seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen, aamulla, aseta se tuoreeseen betoniin. Kaikki! Nyt betoni on märkä koko ajan!

Ajastimen lisäksi käsityöläinen rakensi vibro-siemenet hiekalle improvisoiduista keinoista, sillä ratkaisun laatu riippuu suurelta osin sen laadusta.

Värähtelyä varten hän otti vanhan moottorin split-järjestelmän (35W-220V) ulkoyksiköstä, laittoi sen päälle happea ja sitoi painot, suojasi sitä ja yhtäkkiä lensi. Jalkojen heikkous korvaa jousitusjouset.

Vesitiivis laminoidun vanerin (arkin levyt) levyt, kiinnitysmetallikulmana, muoviputkien palkeet, muotti oli alunperin sidottu neulomalla, kiinnitetty kahdella ruuvilla. Yhden keskustelun osanottajan lausunnon jälkeen hän alkoi myöhemmin käyttää metallisia nappuloita. Asennuksen tuottavuus mahdollistaa seinien kaatamisen nopeutetulla vauhdilla, mutta muottirakenteen uudelleen järjestäminen hidastaa prosessia. Jos käytät kiinteää tai käytät rahaa suurille sirpaleille (koko arkille), se nopeutuu.

Fugi1-liuos tehtiin laitoksen valmistajan reseptin mukaan - sekä asettelua että mittasuhteita. Ainoa vedenpoisto oli pehmennettyä vettä (kovaa) kalsinoidulla soodalla, kuten vaahdotuksen ohjeissa suositellaan. Testiliuoksen konsistenssi osoittautui hyytelömäiseksi, jäädyttämättä kuitenkaan kutistumista tai delaminaatiota.

Seoksen tarkka koostumus seinien täyttämiseksi:

 • lämmin vesi - 25 litraa, kovaa vettä lisäämällä soodaa (280 g / m2);
 • kuitu - 120 grammaa (noin puoli litraa, kevyesti kaadettu);
 • vaahdotinta (PB-Lyuks, PB-2000) - 75 g;
 • Kiihdytin-pehmitin (Fort-Unitary Enterprise 2) - 240 g liuosta, laukku (20 kg) laimennetaan sataan litraan, 200 g / l;
 • sementti - 37 kg;
 • seulottu puhdas hiekka (hienompi, sitä parempi) - 36 kg.

Ilmanpaine ei ole yli 0,6 ilmakehää, sekoita 3-5 minuuttia, purkaa.

Kapillaarivuodon estämiseksi laatta peitettiin ensin kerroksella bitumimateriaalia (briketti sytytettiin bensiinillä) kerroksen jälkeen katonvesieristys (seinämien alle, alla olevat pylväät olivat myös bitumi, eristys). Monoliitin vahvistaminen tieverkolla (3 mm, 10x10 mm), jossa on yksi palkki päällekkäisyydellä ja kiinnitys neulelangalla, suojaava kerrospaksuus - 2 cm, etäisyys rinteistä - 5 cm.

Vaahtobetoniseinä tekniikka

Talon sisustus on yksi vaikeimmista töistä koko rakennustyön ajan. Loppujen lopuksi ei riitä vain rakentaa 4 seinää ja peittää ne katolla. On myös tarpeen pystyttää tarpeelliset katot, väliseinät, ripustaa ovet ja luonnollisesti suorittaa kosmeettiset korjaukset, jotka liittyvät maalaamiseen tai liittämiseen sisätilojen tarpeellisista osista ja huoneiden sisustuksesta.

Vaahtobetoniin tehdyt seinät ja sisäosat erottuvat vahvuudestaan ​​ja suuresta kantavuudestaan.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi tarvitaan sähköä, vettä, lämmitystä ja paljon enemmän tilojen sisällä. Ja nämä ovat lisätoimia kytkimiin, pistorasioihin, kattokruunut ja kaikki muu.

Jos et todennäköisesti kykene selviytymään eräistä teoksista yksin, koska tarvitset asianmukaisia ​​päteviä sähköjohdotuksen, lämmityksen ja putkiston asennusta varten, rakennuksen seinät tai väliseinät voidaan tehdä omilla käsilläsi. Sisätilojen välissä ei ole tarvetta käyttää monimutkaisia ​​rakenteita. Useimmin tähän tarkoitukseen käytetään materiaalia kuten kipsilevyä. Tällaisen osion rakentamiseksi tarvitset vain puu- tai metallikehyksen, johon kipsilevy kiinnitetään. Tällainen osio on melko helppo, se voidaan tehdä myös ilman lisäapulaisia. Tästä huolimatta kipsilevyllä on sellaisia ​​ominaisuuksia kuin lisääntynyt lämpö- ja äänieristys. Jotta nämä ominaisuudet olisivat varmoja, on välttämätöntä sijoittaa väliseinän sisäpuoli vedeneristyskerrokseen.

Vaahtopäällyste voidaan päällystää (1), kaataa pysyvään muottiin (2 - tiiliseinän ja kipsilevyn väliin) ja kaadetaan irrotettavaan muottiin (3 - sisäiset väliseinät).

Kiinteät väliseinät on pystytetty betoni-, polystyreeni- tai vaahtosbetoniin. Näitä materiaaleja käytetään kantavien ja jopa itsekantavien seinien ja väliseinien rakentamisessa. Kaikkia kolmea materiaalityyppiä voidaan käyttää asuinrakennusten vähäisten rakennusten rakentamisessa ja korkealaatuisissa rakennuksissa. Vaahtobetonin ja polystyreeni-betonin valmistuksessa käytetään erilaisia ​​tekniikoita. Riippuen siitä, että materiaaleja voidaan käyttää tietyissä huoneissa sekä valmistuksen tekniikassa, se riippuu siitä, mihin tapaan seinät ja väliseinät on täytettävä.

Monoliittinen osastojen täyttö

Jotta voidaan valita mikä materiaali (polystyreeni-betoni tai vaahtobetoni) on parempi käyttää, on määritettävä, kuinka paljon voimaa haluat käyttää tähän prosessiin. Ensimmäinen edellä olevista ratkaisuista valmistetaan paljon helpommin, mutta vaahtobetonia voidaan valmistaa tavanomaisessa betonisekoittimessa tai jopa laatikossa sekoittamalla se lapioon.

Vaahtobetonin valmistus

Vaatetanbetonin itsenäiseen tuotantoon ilman erityistä vaahtogeneraattoria tarvitset rakosekoittimen tai sopivan suuttimen poraukseen.

Jos päätät, että monoliittinen seinä on täynnä vaahtobetonia, sinun on perehdyttävä siihen, miten voit tehdä sen omilla kädilläsi. Nimi "vaahtobetoni" kertoo mitä tämä materiaali on. Se sisältää vaahdotettua betonia. Teknologian valmistus, kuten jo mainittiin, on aivan alkukantainen. Voit käyttää kahta pääteknologiaa - mekaanista ja kemiallista. Jotta ensimmäinen menetelmä voisi suorittaa vaahtobetonin valmistuksen, tarvitset:

Ensin vaurioidaan tavallista sementtilaastia, jossa 1 osa sementistä sekoitetaan ensin samaan määrään vettä ja sitten 3 osaa hiekkaa lisätään massaan. Kun olet sekoittanut kaiken tämän loputtua lapiolla tai betonisekoittimella, voit aloittaa seoksen vaahdottamisen. Tätä varten tarvitset tehokkaan porauksen ja kiinnityksen - rakennesekoitin. Tämän laitteen avulla on vaahdotettava liuos. Huokoset muodostuvat pieniksi, mutta se riittää.

Monoliittinen täyttö suoritetaan toisen tyyppisellä liuoksella, joka valmistetaan lähes samalla tavalla kuin edellinen ratkaisu.

Valmistettaessa vaahtoa itse tarvitset sementtiä, hiekkaa, vettä ja erityistä vaahdotusainetta, joka tarjoaa betonin huokoisuuden.

Mutta poran käytön sijasta sinun on lisättävä vaahdotus. Tämä ainesosa voidaan tehdä vihannesten tai rasvaisten ainesosien perusteella pinta-aktiivisten aineiden perusteella, jotka koostumuksella eivät ole paljon erilaiset kuin kaikki tunnetut detergentit. Se on lisättävän vaahdotusaineen määrä, joka vaikuttaa liuoksen lopullisiin ominaisuuksiin, joita käytetään partikkelin tai seinien kiinteän valun tuottamiseen. Käytetty vaahto yleensä keskimääräinen tiheys. Tätä varten ei voi kaataa pulloa vaahtoavaa ainetta. Ja jos käytät rakennesekoitinta, myös poran nopeus ei saa olla suurin. Vaahtobetonin seinillä on suuri lämmönjohtavuus (ne pystyvät jopa kerääntymään itseensä lämpöä) ja äänieristysominaisuuksiin.

Toinen epäilemättä positiivinen vaahtobetonin laatu on se, että se kykenee vapauttamaan pareittain itsensä läpi, joten kosteutta ei kertyy siihen, mikä voi johtaa erilaisiin tappavien organismien syntymiseen seinissä, esimerkiksi sieni. Samanaikaisesti vaahtobetonin osion tai seinämän monoliittinen valuminen ei absorboi vettä. Joten voit käyttää tätä materiaalia keittiössä, kylpyhuoneessa ja muissa huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Seinäasennus

Rakentamiseen sisätilojen väliseinät on tehtävä muottiin levyt, kipsilevy, lasilevyt jne.

Jotta seinät eivät olisi ainoastaan ​​luotettavia, vaan myös lämpimiä ja tasalaatuisia, niiden kiinteää valua käytetään pysyvään muottiin. Tämä rakennusseinämenetelmä vaatii seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • vaahtobetoni;
 • puiset palkit ja levyt;
 • kynnet;
 • vasara;
 • GVL;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • ruuvimeisseli;
 • metalliprofiili.

Jotta seinämä voidaan valaa vaahtobetonin avulla, on välttämätöntä valmistaa etukäteen kehys, jossa liuos kaadetaan. Tosiasia on, että tällaisella vaahtobetonilla on erittäin nestemäinen sakeus, joka on kaadettava vain ilmatiiviiseen säiliöön. Siksi sinun täytyy ensin rakentaa seinät laudat ja levyt.

Monoliittisten vaahtobetoniosastojen rakentamiseksi rakennettiin ensin kipsilevyllä päällystetty puupalkkien tiivistetty runko.

Voit tehdä tämän ensin kiinnittämällä kattoon ja lattiatankoon pystysuoraan. Siitä lähtien, kun etäisyys ei ole yli 60 cm, seuraava on vahvistettu ja niin edelleen, kunnes niiden kokonaispituus on yhtä suuri kuin mahdollisen osion pituus. Tangot kiinnitetään nauloilla tai metalliosilla. Lisäksi palkkien yli sinun on kynsi levyjä samalla tavoin kuin palkit. Viimeistelymateriaali on kiinnitettävä tähän kehykseen molemmin puolin. Useimmin näihin tarkoituksiin käytetään GCR. Se kiinnitetään puuhun ruuveilla.

On välttämätöntä, että ruuvien välinen etäisyys on mahdollisimman pieni, koska vaahtobetoni kuivumisprosessissa kasvaa ja voi puristaa seinämät. Täytä seinään, kun kaikki GVL: n väliset liitokset ovat tiukasti kiinni. Voit käyttää silikonitiivisteitä, koska tämä materiaali on hyvin nestemäistä. Vaahto on vain kaataa seinään. Tämä voidaan tehdä tavallisella kauhalla (tai ämpärillä, riippuen siitä, kuinka kauas etäisyys sinä voit). Toinen vaihtoehto on käyttää pumppua. Aikaisemmin seinän sisällä voit asettaa johdotukset ja muut yhteydet, kuten lämmitysputket.

Lisä styling vaihtoehtoja

On tarkoituksenmukaisempaa käyttää polystyreenibetonia betonirakenteiden täyttämiseen kiinteässä muottirakenteessa, koska se on tiheämpi kuin vaahtosbetoni, koska se sisältää polystyreenipalloja.

Sen lisäksi, että seinät kaadetaan pysyviin muottiin, myös kaataminen irrotettavaan muottiin on mahdollista. Mutta vaahtobetoniä näiden töiden tuottamiseksi ei ole kovin kätevää, koska, kuten jo mainittiin, se on hyvin nestemäinen. Voit käyttää sen tiheämpää versiota - polystyreeni-betonia. Irrotettavien muottien asennusta varten käytetään joko valmiita muottilevyjä tai itse valmistettuja laminaattilevyjä. Kun vaahtobetoni kovettuu, muotti voidaan poistaa. Koska tämä menetelmä edellyttää paksumman vaahtobetonin läsnäoloa kuin seinää kaatettaessa pysyvään muottiin, jotkut yrittävät turvautua muihin vaihtoehtoihin betonin liuoksen laimentamiseksi. Tätä varten monet käyttävät kaasua. Tällä materiaalilla voit myös vaahtoa betonia, mutta tulos ei ole sama kuin rakennus talojen ja rakennusosioiden säännöt. Siksi ei missään tapauksessa saa vaahtoa konkreettista liuosta kaasulla, varsinkin jos aiot turvautua seinän pystyttämiseen, jossa on tilapäinen, irrotettava muotti.

Jotkut sitoutuvat olemaan erittäin tehokas vaihtoehto lämmittää seinät vaahtobetoni. Se johtuu siitä, että tämä ratkaisu kaadetaan tiiliseinämään päin olevan sisäpuolisen tiilen välissä. Menetelmän tehokkuus on vähäinen johtuen siitä, että eristys on itse seinämässä. Tätä monoliittisen kaatamisen menetelmää kutsutaan kaatamalla hyvin munimiseen.

Vaahtobetonin seinät. Lohkojen tekniset ominaisuudet. Valmistuksen ominaisuudet. muuraus

Solubetonista muodostuu vaahtobetonilohkojen ulkoseinille ainakin yksi tärkeä etu - se ei kerää kosteutta, joten se voidaan jättää ilman ylimääräistä vuorausta hydrosulun avulla.

Tällaiset materiaalit ovat erittäin käteviä käytettäväksi matalarakenteisten rakenteiden valmistuksessa kotona - se on erilainen munien nopeuden ja kätevyyden lisäksi myös helpolla käsittelyllä, kuten leikkaamalla tai poraamalla. Alla kerrotaan tästä tarkemmin ja näytämme videon tässä artikkelissa aiheen täydennykseksi.

Vaahtobetoni-lohkojen muuraus

Havainnointi vaahtobetonin kanssa

Huom. Vaahtobetonia ei pidä sekoittaa ilmastetun betonin kanssa, vaikka ne ovat rakenteeltaan ja ulkoasultaan hyvin samanlaisia.
Ensimmäinen tehdään lisäämällä liuokseen liuoksesta muodostuvia vaahtoa ja lujitetaan luonnollisesti, kun taas toinen valmistetaan autoklaavissa.
Lisäksi autoklaavimateriaali kykenee kerääntymään kosteudeltaan, mutta jäädytettynä luonnostaan ​​on vettä hylkivä ominaisuuksia.

Tekniset tiedot

 • Vaahtobetoniä materiaalina voidaan käyttää klassisen muurauksen lohkojen muodossa erilaisten rakennusten rakentamisessa, monoliittisessa asuntorakentamisessa, kuten edellä olevassa kuviossa, sekä lämpö- ja äänieristyksestä lattiat, seinät ja katot.
 • Tällaisen materiaalin eristysominaisuudet ovat melko korkeat, vaikka niitä ei tietenkään pidä verrata sellaisiin lämmittimiin kuin vaahtomuovi tai mineraalivilla. Kuitenkin ilmakuplat luovat hyvän lämpösuojauksen, ja joissakin tapauksissa rakennusten rakentaminen ei vaadi lisäeristystä.
 • Solulohkojen ja monoliittien tuotannossa kulutetaan paljon vähemmän sementtiä kuin tavalliselle betonille, mikä vähentää huomattavasti niiden kustannuksia. Lisäksi tällaisesta materiaalista valmistetulla rakenteella on pienempi massa, joten tällaisissa tapauksissa ei tarvita massiivista säätiötä, mikä taas vaikuttaa koko rakennuksen kokonaishintaan.
 • Vaahtobetoni on ympäristöystävällinen, ja käsittelyn helppoutta verrataan puuhun - se on myös helppo nähdä, porata ja naulata, mutta kaikista eduista huolimatta myös haitat ovat.
 • Lohkon tai monoliitin huokoisuudesta johtuen mekaaninen lujuus on heikompaa kuin tavallinen betoni tai betonituote. Lisäksi tällaisesta materiaalista valmistettua seinää ei voida kutsua hyväksi perustukseksi huonekalu-, vesi- ja lämmityslaitteiden ripustamiseen.

Lujuus- ja lämmönjohtavuustaulukko

valmistus

Tuotantolaitteet

Vaahtobetonialohkoja voidaan valmistaa kuivan mineralisaation menetelmällä (alhaisen laajenemisen vaahto yhdistetään kuivien komponenttien kanssa) ja baroteknologiaan (tätä tarkoitusta varten säiliössä oleva ylimääräinen paine saadaan aikaan ilman ruiskutuksella). Mutta luotettavin ja tietenkin useimmin käytetty, voidaan kutsua klassiseksi menetelmäksi.

Klassisen menetelmän mukaan taikina valmistetaan tavallisesta sementti-hiekkalaastista, jossa vaahtogeneraattorista lisätään erityisesti valmistettua vaahtoa. Betonimyllyssä liuos yhdistetään vaahdon kanssa, minkä seurauksena muodostuu vaahtobetoniseos - myöhemmällä asetuksella ja kovettamisella saadaan valmiin vaahtobetoni.

Täytä seinät vaahtobetonilla silikaattitiilimuottiin

Monoliitin saamiseksi käytetään portlandsementtiä, vettä ja vaahtoa, joka saadaan synteettisen tai orgaanisen vaahdotusaineen käytön seurauksena. Tuloksena oleva liuos kaadetaan pysyvään muottiin, jonka paksuutta voidaan säätää mielivaltaisesti riippuen tarpeesta kussakin tapauksessa.

Useimmin tätä menetelmää käytetään runkorakenteiden rakentamisessa, mutta se on myös katon ja putkistojen lämmityseristys, tasoitustasot ja tienrakennus.

Monolithin omaisuustaulukko

rakentaminen

Muurausmitat

Muurattujen seinälohkojen lajit

Tulevan kodin seinien paksuuden määrittämiseksi on tarpeen suorittaa voimakkuus ja lämpö laskelmat, ja tässä tapauksessa käytämme vaahtobetonia, jonka tiheys on D600.

Oletetaan, että sinun tarvitsee rakentaa kaksikerroksinen rakennus, jolloin ensimmäisessä kerroksessa oleva 10 x 10 m: n laatikko ja toisen kerroksen lattiat ja seinät ovat noin 15-18 tonnia ja kaikissa tapauksissa 100 mm: n seinämän paksuus kestää kymmenen tonnin kuormitusta.

Jos lisäät yleisiin kuormiin myös kaikki kotitalousesineet, joiden kanssa täytät asunnon, paljon lunta katolla ja otat huomioon mahdolliset muurausvirheet, 300 mm: n seinämän paksuus on tarpeeksi. Mutta tämä koskee vain mekaanisia kuormituksia ja täällä emme puhu lämmön säästöstä.

Jos palataan lujuus- ja lämmönjohtavuustaulukkoon, näemme, että D600-vaahtobetoniin lämmönjohtavuuskerroin on 0,14 ja riittävän lämmöneristyksen saavuttamiseksi on keskityttävä arvoon R = 3,14.

Ohjeiden mukaan käytämme kaavaa R = d / λ, koska d on seinän rakenteen paksuus ja λ on materiaalin lämmönjohtavuus. Tällainen vastus lasketaan tapauksissa, joissa rakennuksen ilman lämpötila saavuttaa 40 ° C: n, joten tässä tapauksessa rakenteen paksuus on 450 mm, mutta jos alueen pakkasessa on harvinainen tai ei lainkaan, 300 mm riittää.

muuraus

Pohjalla on oltava katkaisuvesieristys.

Kun suunnittelet taloa, olet varmasti otti huomioon paitsi laatikon, myös sen pohjan, johon se sijoitetaan, joten nauhan tai grillauksen paksuus ei saa olla kapeampi kuin seinät ja väliseinät. Se on jopa paljon parempi, jos säätönauha on muutaman senttimetrin leveämpi kuin seinä - koska jälkimmäisellä on myös sisäinen ja mahdollisesti ulompi kasvosuunnittelu.

Lisäksi rakennuksen kellari on erotettava laatikosta sulkemalla vedenpitävyys, joka estää maaperän kosteuden pääsyn ja toimii myös lämpöeristeenä (jopa lämmitetty säätö voi välittää kylmän seinämille).

Vedenpitävyyden yläpuolella, eli ensimmäiselle rivirakenteelle, on käytettävä sementti-hiekkalaastetta (liimaliiman sekoituksella), jonka paksuus on 10-20 mm. Tämän pitäisi toimia perustana ensimmäisen rivi huolellisesti tasoittamiselle, johon muiden korkeammien rivien tasaisuus riippuu.

Lohkojen asettaminen alkaa laatikon kulmasta, eikä sitä rakenneta peräkkäin, vaan se on rikki, eli kulma nousee, jolloin lohkot asetetaan lukkoon ja muurausrivit vähitellen lähtevät. Liitäntä voidaan valmistaa käyttämällä erityyppistä "YTONG" -tyyppistä sekaa tai yleistä laattaliimaa tyyppiä "Ceresit", jonka paksuus on enintään 5 mm.

Muuraus venyttää a) sidottua poikkileikkausta; b) kaistaleet; c) taivuta sidottu osa

Talonrakentamisen yhteydessä on otettava huomioon se, että seinämän eheyteen vaikuttavat venytyskertoimet, jotka näkyvät ylemmässä kuvassa, joten GOST 5781-82 ja GOST 10884-94 mahdollistavat seinän vaakasuoran vahvistamisen. Jos noudatat kaikkia sääntöjä, vahvistaminen on tehtävä ensimmäisen ja sitten jokaisen neljännen rivin rakennuksessa, mutta äärimmäisissä tapauksissa, kun rakennuksen korkeus on enintään 3 m, sinun on vahvistettava alemmat ja ylimmät rivit.

Lisäksi metallivarret on sijoitettava ikkunan ylä- ja alareunaan ja oven aukkoihin.

Taivutusportit rakennuksen kulmissa

Vahvistusta varten käytetään tavallisesti lankaa tai tankoa A-III, jonka poikkipinta ei saa olla alle 6 mm eikä korkeintaan 10 mm. Armeija sopii omiin käsiinsä, joita voi tehdä omalla kädelläsi - vaahtobetonia käsitellään riittävän hyvin - niiden syvyyden ja leveyden pitäisi olla riittävät metallin sulkemiseksi liimaseoksella. Muussa tapauksessa ilma ja kosteus voivat päästä sisään aiheuttaen ruostetta.

Huom. Solubetonin käsittely tapahtuu samalla tavalla kuin betonissa olevien reikien timanttien poraus ja betoniterästen leikkaaminen timanttipiireillä, vain prosessi vaatii paljon vähemmän työtä eikä työkalujen (porat, kruunut ja levyt) ole suurta kulumista.

johtopäätös

On huomionarvoista, että vaahtobetonin rakentamisen kokonaishinta on huomattavasti alhaisempi kuin tavallisista betonista ja betonituotteista. Ja vaikka tällaisen materiaalin lujuus vähenee, lohkojen tai monoliittisten rakennusten rakentaminen on varsin perusteltua ja sillä on tällä hetkellä suosion huippu.

Asfaltti - sovelluksen tekniset ominaisuudet

Rakennusteollisuudessa, joka perustuu usein vaahtobetonia käyttävien talojen rakentamiseen, ja tämä johtuu erityisistä syistä. Tärkein on, että materiaali kaadetaan esiasennettuun muottirakenteeseen tai seos suljetaan välittömästi paikan päällä. Rakenteessa käytetään vankkumateriaalia materiaalin lujuuden ja helppouden takia. Erälaite pystyy tuottamaan jopa kaksisataa litraa betonia ja enemmän kerrallaan. Jos päätät harjoittaa ammattimaista rakentamista, on suositeltavaa ostaa suurempia laitteita. Joten mikä on vaahtobetonin kaataminen?

tekniikka

Vaahtobetonirakenteen rakentaminen valmistetulla perustusrakenteella käsittää tukirakenteen, muottipaneelien asentamisen ja sen jälkeen sisätilojen täytön betonilla. Muottipaneelien ja kehysten alla käytetään monenlaisia ​​materiaaleja. Vaahtobetonia kaadetaan ilman raudoitusta tai muurausverkkojen käyttöä, mikä erottaa sen yksinkertaisesta betoniseoksesta. Suunnittelun luotettavuus antaa suoran kehyksen.

Rakennettaessa taloja vaahtobetonista käytetään muottirakenteita.

On olemassa useita tapoja rakentaa esineitä vaahtobetoniin. Ensimmäisessä tapauksessa jäykkien kehysten läsnäolo merkitsee toisen, kevyemmissä rakenteissa ja vaahtomuovimassaa, joka kykenee kestämään merkittäviä stressikuormia.

Jos päätetään käyttää jäykän runkorakenteen perustana, niin tiilen pitäisi toimia tämän materiaalina. Käytettäessä käytetään muurausligaatiojärjestelmää, ja vahvistusverkko ei vahingoita. Huomaa, että betonimassan tiheys ei saa ylittää 500 kg kuutiometriä kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpöeristyksen vaahtobetonia tulisi käyttää.

Toisessa rakennusmenetelmässä perustana on puitteet laakerin tai kevyiden varianttien metallirakenteiden pohjalta. Sopivan betonimassan kaatamiseksi keskimääräisellä tiheydellä. Tällaisia ​​rakennuksia ovat korkealaatuinen jäykkyys, luotettavuus ja kestävyys, eivätkä ne tarvitse lisävahvistusta. Kaikki rakennustyöt voidaan saattaa päätökseen kolmen kuukauden kuluessa.

Materiaalit ja laitteet

Vaahdon valmistukseen tarvitaan:

 • säiliö, jossa vaahdotusaineliuos sekoitetaan;
 • huoltoalue;
 • kompressoriyksikkö;
 • vaahdon generaattorilaite;
 • mikseri;
 • painemittarit;
 • longline muotteja.

Jos tulvattua betonia on tarkoitus käyttää yhdessä kevyiden runkorakenteiden kanssa, käytetään NP-profiileja tai runko-muovielementtejä materiaaleina jälkimmäisille betonitoimiseksi.

Jotta tällainen rakenne olisi lujempaa, tietyillä etäisyyksillä on välttämätöntä järjestää betonipylväät betonista, eristämällä ne laajennetulla polystyreenillä. Laitekolonniin kohdistuva massa on kaadettava rakennuksen seinämiin. Tällaisessa tapauksessa on suositeltavaa sulkea vaahtobetoni, joka ominaisuuksiensa mukaan vastaa merkkejä D 600 - D 1 400. Tässä tapauksessa sarakkeet toimivat tukirakenteina, jotka pitävät koko rakennuksen.

Lattianpäällysteet päällekkäin asetetaan vaahtobetonin seinille, mutta samalla on tarpeen järjestää lujitushihna niin, että se on sidottu kaikkiin käytettävissä oleviin pylväisiin. Tässä tapauksessa GVL-arkkia tai SML: tä tulee käyttää muottina, myös irrotettavat muottipaneelit ovat sallittuja.

Puua voidaan käyttää myös runkoalustana, mutta tässä tapauksessa lisävahvistus on suoritettava.

Seinien kaataminen

Tämä rakennusmenetelmä on suosittu paitsi asuinrakennuksissa, myös korkeajärjestelyissä. Seinien täyttäminen vaahtobetonilla ei vie paljon aikaa, koska niiden rakentaminen ja eristäminen suoritetaan. Mutta täällä työ riippuu käytetystä teknologiasta:

 1. Vahvan vaahdon lego-lohkot. Yhdistettyjen onttojen vaahtolohkojen sarja on esillä valmistetulla pohjalla. Pitkittäistä vahvistamista tarvitaan. Heti kun ensimmäinen hihna on täytetty, voit aloittaa seuraavan rivin muotojen asennuksen. Työ jatkuu ennustettuun korkeuteen.
 2. Kaada vaahto kiinteään muottiin. Tätä menetelmää erottaa luotettavuus ja käytännöllisyys, koska muotti on valmistettu viimeistelyaineistosta. Esimerkiksi ulkoseinä on rakennettu tiilestä, ja sisäseinä on vanerilevyjä tai OSB-materiaalia. Sisällä vaahto on eristysaineiston rooli. Ja jos käytät pienempää materiaalia, se säästää rahaa. Tällainen rakennusjärjestelmä on sallittu kohteille, jotka eivät ylitä kolmea kerrosta.
 3. Monoliittiset vaahtobetoniseinät, joissa on irrotettava muotti. Tämä menetelmä edellyttää riittävää kokemusta, koska jotkin vaatimukset tehdään valmiin pinnan ulkopinnalle. Muovilevyjä, laminoitua vaneria ja improvisoituja rakenteita voidaan käyttää.

Tällainen rakennustyö on aikaa vievää, paljon aikaa ja vaivaa käytetään kokoonpanon kokoamiseen ja purkamiseen. Tiheämmän betonin massan käyttö lisää seinämän paksuutta.

Lattiapinta

Tässä tapauksessa saavutetaan tietty vaikutus:

 • seos muodostaa päällysteen pinnalle yhtenäisen kerroksen halutusta tasosta. Hänen kätensä piilottaa kaikki epätasaiset paikat ja pudotukset;
 • välttämättömien materiaalien toimituskustannukset minimoidaan;
 • Vaahtobetoni rakennustyömaalla on helppo valmistaa, se siirtyy nopeasti asennuspaikalle;
 • Kaikki työ suoritetaan suurella nopeudella.

Tekniikkaprosessi laskeutumisen järjestämiseksi ei edellytä suuria työvoimakustannuksia, erikoistekniikkaa ei käytetä, ei myöskään tarvitse ylimääräisiä kuljetuskustannuksia. Kun otetaan huomioon paljon myönteisiä arvosteluja, voimme luottavaisesti neuvoa tällaista tekniikkaa lattialle.

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet yhdessä ottavat käyttöön vaahtobetonin välttämättömyyden lattiapinnoitteen järjestelyssä.

Tehokkaampi tapa on yhdistetty menetelmä lattian järjestämiseksi, jos vaahtobetoni-liuos, jonka tiheys on 300-500, kaadetaan alas ja yläosa on valmistettu materiaalista, jonka tiheys on hieman korkeampi - 700-800 kg kuutiometriä kohden. Tässä tapauksessa ei ole tarvetta varustaa betonipinta.

Vaahtobetonimateriaalista valmistetut kerrokset lasketaan ja suunnitellaan kullekin esineelle ottaen huomioon sen tarkoitus. Esineiden jälleenrakentamisen avulla voit täyttää lattia vaahtobetonilla, jonka tiheys on 800 kg kuutiometriä kohden. m., joka antaa mahdollisuuden lämmittää lattiaa ja tasoittaa sitä.

Käyttämällä monoliittista vaahtomuovimassaa, kun heitetään paksua lattiaa, saavat ihanaa vaikutusta, kolme kertaa alentamalla kuormaa kantavissa seinissä.

Täytä katto

Tällainen päällekkäisyys kannattaa, jos vertaamme sitä puuhun, vähän kallis, ja valmistusprosessi vie enemmän aikaa. Mutta on niin monia etuja, että kaikki negatiiviset hetket korvataan täydellisesti. Lattian täyttäminen vaahtobetonilla parantaa kantavien seinien jäykkyyttä ja parantaa ääneneristyskykyä. Kyllä, ja palvelee tällaista enimmäismäärää kauemmin.

Ensinnäkin, muotti on asetettu. Tällaisen työn laatu riippuu lopputuloksesta. Ensin on varmistettava, että muottipaneelit kestävät suunniteltua kuormaa.

Täyte vaahto muottiin enintään viisitoista senttiä paksu tarkoittaa pakollista vahvistusta kerroksessa. Verkko sijoitetaan kerroksen keskelle. Vahvistustangot on sijoitettu poikittain, liittimet on hitsattu. Vahvistaa erityisesti paikka, jossa sen oletetaan olevan merkittävä kuorma. Nämä ovat kääntöpisteitä, reikien alueita, lattialaattojen keskuspaikkoja. Kanava on sijoitettu koko seinän ulkokehälle, mikä antaa lisävahvistusta.

Tämän jälkeen poikittainen vahvike on säädetty. Jos tangot käytetään 12 mm: n välein, niiden välinen askel on sallittu kahdelle tusinaa senttiä. Ohuella materiaalilla tangon välinen etäisyys pienenee.

Ei ole suositeltavaa säästää materiaaleja suorittaessasi tällaisia ​​teoksia.

Muottipohja on peitetty vanerilevyillä, jotka kestävät kosteutta. Koko rakennetta tukee palkki tai lokit. Aseta ne kohtisuoraan, suurin sallittu jäykkyys. Tässä vaiheessa on tarpeen käyttää rakennustasoa pinnan tasalle. Kun kehys on altistunut, se on tarkistettava vaaka-asennossa.

Valmius valmistetaan vaahtobetoniliuoksesta ja kaada se muottirakenteeseen. Ratkaisu on välttämätöntä koko alueen täyttämiseksi. Sen jälkeen kaadetaan kerros kerrostetaan lapion avulla jäljelle jääneen ilman poistamiseksi.

Vaahtoseoksen ei pitäisi olla liian paksu, muuten ei ole kätevää työskennellä. Täytä seos kaukana kulmista. Prosessi suoritetaan tasoittamalla pinta. Muotti poistetaan, kun katto on kuiva.

johtopäätös

Tämän tyyppisen rakenteen tärkeimmät edut ovat prosessin nopeus ja raaka-aineiden alhaiset kustannukset. Tämä teki vaahtobetonialustat suosittuja maassamme ja ulkomailla.

Monoliittinen vaahtobetoni - universaali materiaali, jonka tulevaisuus

Vaahto-betonilohkot, jotka on valmistettu sementistä, vedestä ja hiekasta erityisellä vaahdotusaineella, ovat osoittautuneet hyvin kuluttajien keskuudelle. Niistä on helppoa, nopeaa ja edullista rakentaa. Ja vielä nopeammin (ja usein vahvemmaksi) saadaan, jos käytät monoliittista vaahtobetonia, joka kaadetaan muottiin suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet

Tämä materiaali alkoi tuottaa 1800-luvun alkupuolella (Saksa sai patentin vuonna 1890). Kuitenkin se alkoi käyttää massoja paljon myöhemmin - viime vuosisadan lopulla.

Vakiosementtikoostumukseen lisätyn synteettisen tai mineraalisen vaahdon ansiosta oli mahdollista saada keinotekoinen kivi, jolla oli positiivisia ominaisuuksia. Kuituvahviste lisäsi tarvittavan lujuuden, ja valmistusliike liikkui merkittävästi kiihtyi rakennustöitä (erityisesti kehysrakennusten rakentamista varten).

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet kertovat tämän videon:

edut

Tämän materiaalin edut:

 • Ympäristöystävällinen - koostumuksessa ei ole haitallista ainetta.
 • Rakennusten luotettavuus, jotka eivät ole alttiina rotuille ja muille tuhoisille tekijöille.
 • Kyky säilyttää lämpö merkittävästi vähentää lämmityskauden kustannuksia (enintään kolmasosa) monoliittisessa vaahtobetonialustassa.
 • Seinät, joissa huokoset "hengittävät", kuten puuta. Näin voit saada hyvän mikroilmaston.
 • Rakentamisen aikana ei ole "likainen" prosesseja, ja kiinteä muotti on asennettu nopeasti ja helposti.
 • Huokoinen rakenne - hyvä äänen imeytyminen.
 • Korkea tulenkestävyys - materiaali ei pala eikä sula.
 • On monia sovellusvaihtoehtoja - lämpenemisestä ja talojen rakentamisesta rakennusten kattoihin ja lattiaan.
 • Materiaalinkäsittelyn helppous mahdollistaa hienojen muotojen ja malleja.
 • Materiaalien, työvoiman ja ajan kustannukset ovat vähäiset. Viimeistely vie melko vähän. Tuotteiden takaisinmaksuaika on enintään kolme kuukautta (ja lohkorakenteiden osalta enintään kaksi vuotta).
 • Rakennusten hyödyllinen pinta-ala kasvaa, koska seinien paksuutta voidaan vähentää.
 • Kaadetun seoksen juoksevuus antaa sinun täyttää jopa pienet aukot.
 • Materiaalin korkea kosteusvastus (jos vertaamme erityisesti hiilihapotettuun betoniin).
 • Edullinen.
 • Ei kustannuksia valmiin materiaalin kuljettamisesta (koska tuotanto tapahtuu suoraan rakennustyömaalla).

puutteet

Monoliittisen vaahtobetonin haitat:

 • Suurempi hauraus ja hauraus (verrattuna klassiseen tekniikkaan tuotettuun betoniin - ei huokoista).
 • Laakerikapasiteetilla on rajoituksia.
 • Ei liikaa jäätymisvastus - jopa 35 sykliä.
 • Se vie jonkin aikaa, kunnes materiaali saa halutun voiman.
 • Rakennuksen aikana on oltava höyrysulku.

Kuitenkin muutamat haitat eivät ole niin kriittisiä. Ja tällä hetkellä monoliittisen vaahtobetonin rakentamisen laajuus on melko laaja. Ihmiset haluavat halvalla, nopeasti rakennettuja ja laadukkaita asuntoja.

tuotanto

Materiaali valmistetaan STO-001-50845180-2008 ja TU 5745-002-50845180-2006 mukaisesti. Teoksia tehdään ympäristön lämpötilassa yli 10 astetta.

 1. Tarvittava määrä pääkomponentteja (hiekka, portlandsementti ja vesi) asetetaan sekoittimeen, kun niiden perusteellinen sekoitus täydentää valmiin vaahdon.
 2. Tämän jälkeen seos voidaan kaataa muottiin, joka ei useinkaan ole irrotettavissa.
 3. Koristeellinen vuori on tehty ylhäältä.

Koska tuotanto tapahtuu "kenttäolosuhteissa", on käytännöllistä käyttää mobiiliasennuksia vaahtobetonin tuottamiseen. Se voi olla sekä kompakti barosstanovki että klassiset järjestelmät, joissa on vaahtogeneraattori.

 • Ensimmäinen plus on kyky toimittaa valmiin seoksen paineessa pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin.
 • Klassista periaatetta sovelletaan suosittu venäläisen tilan "Sovbi" laitoksissa, joiden avulla voidaan säädellä vaahtogeneraattorivaahdon suhdetta.

Monoliittisen vaahtobetonin tuotantoteknologia on esitetty alla olevassa videossa:

Ominaisuudet ja erottavat ominaisuudet

Ulkopuolisesti hiukan hohkovaa muistuttavaa, sementtiä sisältävä keinotekoinen huokoinen kivi sisältää lukuisia suljetun ilman huokosia tasaisesti jakautuneen koko tilavuudelta. Se voi olla erilainen tiheys (riippuen pääasiassa sementin koostumuksesta). Se on vahva, se on hyvä lämmöneristin ja kohinaneriste, se on riittävän vesitiivis.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet:

 • Lämmönjohtavuuskerroin - 0,05 - 0,15 W / m · ° C. Vähintään - lämpöeristetyissä merkkeissä, maksimi - rakenteellisissa tuotemerkeissä, kestävämpi.
 • Tiheys - 150 - 1200 kg / m 3. Enimmäisarvot vastaavat tasoitusrasiat ja perustukset.
 • Ympäristöystävällisyyden kannalta materiaali läpäisi vain puun, jolla on ympäristöystävällisyyskerroin 1 (monoliittisessa vaahtobetoniassa, tämä parametri on 2). Vertailussa: tiilissä tämä kerroin on 10.
 • Puristuslujuusluokka on B0.75 (lämmöneristyslaatu) B12.5 (rakenteellinen laatu).

Seuraavaksi kerromme laitteista monoliittisen vaahtobetonin tuottamiseksi ja omien käsien tekemisestä.