Vaahtolohkojen taloon perustuva nauha-kasa

Vaahdolohkot ovat vaahtobetonin lohkoja, jotka viittaavat huokoiseen betoniin. Tämä materiaali on suosittua yksityisessä rakentamisessa sen alhaisen massan, lujuuden ja kestävyyden vuoksi. Tässä artikkelissa käsitellään, milloin voit käyttää ja miten rakentaa paalusäätiötä vaahtolohkojen taloon.

Vaahdolohkot: materiaaliominaisuudet

Vaahtolohkot ovat kevyitä, hyvät eristysominaisuudet ja kestävyys. Vaahdolohkot eivät murskaa eivätkä pala. Tuottamalla sementtiä, hiekkaa, vaahdotinta ja muita täyteaineita käytetään.

Vaahtolohkot eivät rakenna enempää kuin 3 kerrosta. Yleensä rakennukset ovat kevyitä, joten säätöä ei voi tehdä niin voimakkaasti kuin esimerkiksi tiilitalon alla. Vaahtolohkotalon alla voit tehdä pylväspohjan, vyön, paalun tai monoliittisen levyn.

Kun on mahdollista käyttää paalusäätiötä

Tällainen säätö soveltuu heikkoon maaperään. Tässä tapauksessa nauha jakaa kuorman rakennuksesta ja paalut ovat vastuussa maan tukemisesta. Kuten kaikki paalut, se perustuu luotettavampiin kerroksiin syvälle maaperään. Se koskee alueita, joilla on korkeuserot.

Tämän tyyppisen alustan etuja ovat mm

 • nopeus erektiota (noin 3 päivää),
 • voit täyttää sen milloin tahansa vuoden aikana
 • matala rakennusmateriaalien kulutus, siis suhteellisen alhaiset kustannukset.
 • sopii vain matalan rakennuksen rakentamiseen, pieniin, kevyisiin rakennuksiin,
 • on mahdotonta rakentaa taloa kellarilla tai kellarilla tällaiseen säätiöön,
 • Kuormituksia on vaikea laskea tarkasti
 • ei sovellu maaperän talteenottoon (tässä tapauksessa on välttämätöntä tehdä pino-grilli-pohja, jossa grilli on painossa).

Näin ollen on mahdollista rakentaa vaahtolohkojen talo nauha-pile-pohjaan.

Pylväs- tai sarakepohja on perusteltu vaahtolohkojen talolle ja silloin, kun on tarpeen asettaa säätiön turvallisuustekijä esimerkiksi silloin, kun kuormaa ei voida laskea tarkasti.

Tämä laji poikkeaa paalunviljelyalustasta siinä, että grillata on aina lyhyen matkan päässä maasta. Tämä on välttämätöntä, jotta maaperällä on tilaa paisutuksen vuoksi. Nauhassa voi olla syvä ja matala, ja se lepää hiekkalaatikolla, joka on myös suunniteltu kestämään turvotuksen voimat.

Yleensä matala (20-40 cm) nauha-pohja vaahtolohkojen talolle, jossa on hiekkalaatikko 20-30 cm ja tylsät paalut.

Likimääräinen laskelma

Itsenäinen laskeminen vaahtobetonialustalle on varsin monimutkainen. On suositeltavaa antaa tämä menettely asiantuntijoille, mutta on mahdollista käyttää likimääräisiä laskelmia.

Peruslaskennan laskemiseksi on tarpeen laskea rakennuksen kuorma, joka koostuu kaikkien rakennusmateriaalien painosta ja kaikesta, joka on talossa. Huomioi myös lumikuorma. Seuraavaksi sinun on harkittava maaperän kantokykyä.

Yhden paalun tonnimäärän laskemiseksi voit käyttää seuraavaa kaavaa:

P = 0,7 * Rn * S + 0,8 * U * R * *

jossa 0,7 on maaperän homogeenisyyskerroin, Rn on maan vakiot kestävyys paalun alapäässä, t / m2. (löytyy taulukoista, tämä arvo riippuu maaperätyypistä), S - pylvään laakerialue, neliömetri, 0,8 - työolosuhteiden kerroin, U - paalun ympärysmitta, m, Rs - paalun sivupinnan maadoitustaso, t / m2, (taulukosta löytyvät), l on maaperän kerroksen paksuus, joka on kosketuksessa paalun sivupintaan, m. Tästä datasta lasketaan tarvittava määrä paaluja riippuen kuormasta.

Kuinka tehdä paalusäätiö

Talon kasausperusta voidaan pystyttää ruuveilla, kyllästetyillä, käytetyillä paaluilla. Yksityisessä rakentamisessa käytetään usein kahta ensimmäistä tyyppiä, koska tarvitaan erikoislaitteita betonipoikien kuljettamiseen maahan. Tukit sijaitsevat kellarissa, kantavien seinien leikkauspisteessä ja näiden pisteiden välillä laskennallisella etäisyydellä, joka riippuu talon materiaalista ja koosta.

Ensinnäkin on tarpeen laatia alusta: puhdistaa kasveista, poistaa hedelmällinen kerros tasolle. Tee sitten merkki. Tee näin ensin siirrä alustan akselit maastoon, merkitse hihnan leveys, paikat, joissa kuopat porataan.

Seuraava vaihe on maanrakennus. Kaivo on yhtä suuri kuin nauhan leveys, jos maa on tiheä ja laajempi, jos maa on löysä. Kaivannon syvyys on yhtä suuri kuin pehmusteen paksuus ja pohjan syvyys. Seuraavaksi poraa kuopat.

Pahaavat paalut tehdään poraamalla reikiä maahan ja kaatamalla betonia niihin. Tätä tarkoitusta varten on asbestisementistä tai PVC-putkista valmistettu muotti tai putkesta rullattu valssautunut huopa tai polyeteeni. Muotti ei vain muodosta muotoa tukeen vaan myös pinnan tasainen, mikä auttaa vastustamaan pudotusta johtuen siitä, että maaperä liukuu pitkin pinoa leikkaamisen aikana. Putken alapäässä. Useimmiten paalut tehdään halkaisijaltaan 20-25 cm, mutta vähintään 1/3 nauhan leveydestä, ne asetetaan 2 m: n askelin. Kaivon syvyyden tulisi olla vähintään 0,5 m maanpinnan alapuolella, josta 20 cm hiekkalaatta, 30 cm - kasa itse.

Ennen uunin asettamista kaivoon kastele hiekkaa tai soraa, jonka paksuus on 20-30 cm. Sitten putket asetetaan kuoppiin.

Pallojen vahvistaminen tehdään niin, että niiden runko voidaan sitoa nauha- kehykseen. Tällöin jokaiseen tukeen tarvitaan 3-4 vahvistuspalkkia ja pienet leikkaukset hyppyinä. Heidän keskenään ne sitovat neulomalla lankaa. Kehys on tehty siten, että liittimet ulkonevat 15-20 cm: n päähän.

Jos vaahtobetonialustalle on tehty tylsyytyttimet, koko vaahtoblock-pohja kaadetaan yhteen vaiheeseen alkaen paaluista. Betoni kaadetaan putkiin, painaa sitä 20 cm: n välein aukkojen välttämiseksi. On toivottavaa, että tämä käyttää värähtelevää, sen poissa ollessa, voit tehdä tavallisella tapilla. Ensimmäisen 30 cm: n betonin kaatamisen jälkeen putket nostetaan, jotta betoni virtaa ulos ja varmistaa paalun hyvän liittämisen maahan.

Betonin teipin rakentamiseen. Se on valmistettu levyistä, vanerista ja muista materiaaleista. Laudat koputetaan suojuksiin, jotka on yhdistetty ruuveilla. Lisäksi ne on vahvistettu ulkopuolelta tukien avulla ja liitettyin puulautaan tai puristuksiin.

Nauhan vahvikekehys on valmistettu neljästä pituussuuntaisesta rei'itetystä sauvasta, jotka on järjestetty kahteen riviin. Ne muodostavat pystysuorat ja vaakatasot ohuempia vahvikkeita, joten ne voidaan tasoittaa sitomalla neulomalla.

Myös nauhan runko liittyy paalujen kehykseen. Vahvistus asennetaan siten, että se sijaitsee 5 cm etäisyydellä nauhan reunoista. Seuraavaksi kaada betonia, varmista, että se tiivistetään värähtelijällä tai manuaalisesti metallinen sauva. Tämän tason jälkeen betonin pinta peittää sen sateesta polyetyleenillä. Kuumalla säällä betonia kastellaan säännöllisesti.

Ruuvipallot ovat metalliputki, jossa terä on pohjassa. Pallot ruuvatetaan maahan ja sitten kaadetaan sementti-hiekkalaasti. Muiden huokoisten betonien vaahtolohkojen ja rakennusten rakentamiseen käytetään halkaisijaltaan 108 mm paaluja. Vaakatasojen talojen paalujen välisen etäisyyden on oltava enintään 2 m.

Lämmitin ja vedeneristys

Betonin kovettumisen ja muotin poiston jälkeen pohja on vesitiivis ja eristetty. Vesitiivistykseen, jossa käytetään bitumimateriaalia tai rullaa. Ennen niiden levittämistä betoni päällystetään alukkeella ja antiseptisellä aineella. Lämpöeristystä varten on suositeltavaa käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (EPS). Hänen levyt on liimattu betoniin erityisellä liimalla.

Nauhataskuja voidaan käyttää vaahtomuovilohkoihin, koska vaahtosbetoni kuuluu kevyisiin materiaaleihin. Tämäntyyppisellä säällä voit kasvattaa paalujen kantokykyä heikolla maaperällä, mutta heiluttavalla maaperällä, jotta etusijalla palkki olisi pilkkomainen variantti.

Vaahtolohkojen talon perusta


Vaahtolohkojen yksi- tai kaksikerroksiset talot ovat vähäisempää massaa verrattuna muihin materiaaleihin, joten voit rakentaa rakennuksia melko heikkoihin maaperään. On erityisen tärkeää valita oikea säätiö niin, että rakentaminen on paitsi käytännöllistä myös säästää taloutta.

Maaperän alhaisella kantavuudella kannattavin vaihtoehto on paalut, nimittäin ruuvipallot, koska tällainen säätiö on paljon halvempaa kuin paalun grillaus.

Materiaalien edut

Vaahtobetoni on tuote, joka saadaan hiekan, veden, sementti- vaahdon ja pehmittimien koostumuksesta, jolle on tunnusomaista huokoinen rakenne. Lohkoelementtien kokoalueella voit rakentaa minkä tahansa rakenteen nopeasti ja ilman erityisiä rahoituskustannuksia.

Vaahtobetonin tiheys on kolme kertaa matalampi kuin tiilien tiheys, mikä tarkoittaa, että paino on myös paljon vähemmän. Kuitenkin muut indikaattorit, kuten: lämpö, ​​vedeneristys, lujuus - pysyvät kestävimpien ja kalliimpien materiaalien tasolla. Kuitenkin, kun otetaan huomioon vaahtobetonin epävakaisuus, sinun ei pitäisi rakentaa monikerroksisia rakenteita, on suositeltavaa suorittaa yksi tai kaksikerroksisia rakennuksia, voit parvekkeella.

Vaahtobetoni-lohkoja verrataan usein hiilihapotettuun betoniin, mutta jälkimmäinen reagoi paljon kosteuteen. Siksi, jos sivustosi sijaitsee alueella, jossa maaperät ovat täynnä vettä, vaahtobetonirakenteen pystyttäminen ruuveilla on ihanteellinen vaihtoehto käytännön ja erittäin lämmin talon rakentamiseen.

Vihje! Vaahtobetonin seinien asentaminen on rakennettu samalla tavalla kuin sementin ja lisäaineiden liuoksessa.

Ruuvatyyppisten paalujen käyttöön liittyvät perusteet

Maaperän alustava analyysi rakennustyömaalla antaa seuraavat indikaattorit:

 • Säiliön paksuus, jolla on pieni kantavuus. Usein nämä ovat savia, patoja, hiekkaa - maaperää, joka on altis kallistumiselle ja jäädyttämiselle;
 • Tiheämmän kerroksen esiintyminen maaperässä;
 • Vedenpinnan korkeus;
 • Maaperän jäätymispiste.

Analyysin perusteella tämä tai tämäntyyppinen säätiö ratkaistaan.

Kierrä paalut vaahtobetonin taloon

Vakiomuotoinen ruuvi-tyyppinen elementti on metallinen putki, jonka läpimitta on 90 mm ja joka on varustettu siipillä lopussa. Terän koko 30-60 cm, mikä parhaiten sopii, joten laitteessa on terävät reunat yksinkertaistamaan työtä maassa.

Se on tärkeää! Ruuvit, joissa on avoin pää, ovat alttiimpia korroosiolle, koska maaperä pääsee rungon sisään.

Pätkän päässä olevat ruuvit toimivat korkkiruuveina ruuvaamalla maahan vähällä maaperävastuksella haluttuun tunkeutumisasteeseen. Rungon pituus määräytyy pakastuspisteen mukaan, ja se voi olla 4-6 metriä tai enemmän. Valmiit tuotteet on pinnoitettava erityisellä sinkkipohjaisella yhdisteellä metallin korroosion vaaraa vähentäväksi.

Pile-asennustekniikka

Rakennuksen merkinnän jälkeen pinoelementit sijoitetaan kulmiin laakerin seinien alle 1,5-2 metrin askelin. Oikein asennettu porausruuvi voi kestää jopa 25 tonnia kutakin elementtiä kohden. Mutta asennus samaan aikaan ei ole vaikeaa, ja tee se itse:

 1. Valmiin elementin pää on varustettu metallisella nikkelillä, joka on hitsattu tiukasti sauvaan. Pennyllä on reikiä laitteiden kiinnittämiseen, jossa portti on kiinnitetty;
 2. Portin pyöriminen syvenee paalua maahan ja ruuvaamalla maaperä tiivistetään;
 3. Perusta vaatii metallilankarakenteen asentamisen, joka on kiinnitetty paalun päähän hitsaamalla. Se on ristikkopohja, joka on valmistettu joko sauvoista tai kanavan palasista.

Vihje! Pallojen tasoa on parannettava horisontaalisesti!

Ennen kuin aloitat vanteiden käytön, kannattaa tarkistaa paalujen taso maanpinnan yläpuolella - 15 cm: n ilmaisinta pidetään normaalina. Jos maisema on rinteillä, paalujen korkeus on erilainen. Paikoissa, joissa laakeripaneelien asennusta oletetaan, asetetaan profiili, jonka hyllyn leveys on sama kuin lohkoelementin leveys.

Vihje! Jos on tarpeen ruuvata suuri määrä paaluja vaahtobetonialustan alla sekä huomattavan läpäisevyyden (useita metrejä), on suositeltavaa käyttää mekaanisia asennuksia: kierrä paalupää ja antavat pyörimisliikkeen syventää elementtejä haluttuun tasoon.

Pohjan järjestely vaatii myös huomiota. Piles ovat jatkuvasti alttiina aggressiiviselle ympäristölle, joten sinun on suojeltava kaikkia elementtejä. Erityisen tärkeää on estää rakenteen epämuodostumasta kylmäkauden aikana, muutoin rungon vaurioituminen lisää rakenteellisten vaurioiden vaaraa.

Pinoihin päin ei ole paljon aikaa: talon ympärysmitta on suljettu arkkeilla, eristetty millä tahansa käytettävissä olevasta materiaalista ja vesitiivistynyt kalvolla. Koko rakenne voidaan sulkea sivuraiteella, mutta on tärkeää jättää pienet liitosputket aitojen ja talon pohjan väliin, joten ne suojaavat rakennetta lämpökuormituksilta.

Se on tärkeää! Jos maanalainen on hyvin varusteltu, niin jopa alle 25 asteen pakkasten sisäilman lämpötila on +5 astetta, tällaisissa olosuhteissa paaliruuvi perusta kestää hyvin kauan.

Etu ja edut paalun perustuksesta vaahtobetonin taloon

Alustan järjestäminen yksinkertaisesti ei heikennä säätiön vahvuutta ja käytännön ominaisuuksia. Joten tämän tyyppisellä on paljon etuja:

 1. Järjestelyn tehokkuus. Koko prosessi kestää 3-8 päivää;
 2. Teokset tehdään vuodenajasta riippumatta, mutta vaahtolohkojen rakentaminen ruuvipolleille on parempi stabiiliin positiiviseen lämpötilaan;
 3. Pohja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa taloa erittäin heikkoon maaperään, vaikeisiin maisemiin ja lähellä muinaisia ​​monumentteja, puistoja, muinaisjäännöksiä - jos paalusäätiö järjestetään, rakennustyömaata ei tarvitse puhdistaa juurista, maaperästä eikä lainkaan maata.

Vähiten tärkeä etu on kuljettajan alhaiset kustannukset ja se, että kaksi henkilöä kykenee suorittamaan työn. Elementtien huolellinen suojaus takaa pitkän käyttöiän sekä perustukselle että koko rakennukselle.

Asennetaan vaahtobetonialustalle paalun pohja

Tärkeimmät syyt paalusäätiön valintaan ovat heikot maaperä, korkeat pohjaveden pinnat ja vaikea maasto rakennustyömaalla. Viime aikoina vaahtobetonialustoista valmistettujen yksityisten rakennusten rakentaminen on tullut erittäin suosittua. Vaahtobeton talon pystytetty paalusäätiö vähentää merkittävästi rakennusaikaa. Vaipan betonitien haittana on, että tällaisella pohjamallilla on mahdotonta rakentaa kellari. Etuna on suuri määrä maanrakennuksia.

Vaahdolohkot

Vaahtobetoni on suhteellisen uusi rakennusmateriaali. Seinistä valmistetut vaahtolohkot valmistetaan siitä. Vaahtolohkot (PB) ovat saavuttaneet suurta suosiota niiden laatuominaisuuksien vuoksi.

PB tehdas tehtaalla erikoislaitteilla. Vaahdettua sementti-hiekkalaatikkoa, joka on käsitelty kuumalla höyryllä korkeassa paineessa Tuloksena oleva massa kaadetaan muotteihin, jotka lähetetään kuivauskammioon 2 tuntia. Sitten vaahdotetun massan lopullinen kiinteytys tapahtuu ulkoilmassa.

Rakennusten ulkoseinien rakentamiseen käytetään PB-standardikokoa 390x188x190 mm. Muurausreunoihin käytetään 90 mm: n paksuisia lohkoja. On olemassa erilaisia ​​vaahtolohkareita, joissa on sivulukitusjärjestelmät - "piikkisuora". Joskus muurauselementtien vaakasuorat pinnat tehdään myös lukkojen muodossa, jotka aikaansaavat käytännössä saumattoman PB-liitoksen.

Leikkaaminen lohkolla sahan avulla

Laatuominaisuuksiltaan vaahtobetoni-lohkot ovat parempia kuin useat vastapuolet. Vaahtopilareita käytetään monikerroksisten rakennusten ulkoseinien asennukseen, jossa rakennuksen rakenteellinen tehtävä suoritetaan rakennuksen runkoilla (pylväät + lattiat). Materiaalin huokoinen rakenne antaa lohkoille korkeat lämmöneristysominaisuudet. Talvella muuraus seinät eivät anna kylmän läpi, ja kuumalla säällä se pitää huoneen jäähtyä.

Materiaalin tärkein haittapuoli on sen pieni kantavuus, joten ulkona seinärakenteena muurattu vaahtolohko valmistetaan talojen korkeintaan 2 kerrosta.

Vaahtobetoni on hauras materiaali, joten mikä tahansa mekaaninen toiminta voi aiheuttaa lohkon ulkopinnan eheyden rikkomisen.

Vaahtolohkojen seinien rakentaminen paalun pohjalle

Seinät on valmistettu vaahtopalkeista paalusäätiön pylväspohjasta tai kasettipohjapohjan monoliitistä. Ennen tätä, säätiön pinta on peitettävä kerroksella vedeneristys.

PB: t sijoitetaan sekä erityiseen liimakoostumukseen että tavanomaiseen sementti-hiekkalaastiin. Muurausratkaisujen hintaerot tasoitetaan vaahtolohkojen rivien välisellä laastirakenteen paksuudella. Edullinen sementtilaastipaksuus 20 mm. Kallis liimakoostumus riittää 5 mm: n paksuudelle.

Ensimmäinen lohkoryhmä on asennettava vähintään 30 mm: n paksuiseen liimaseokseen. Jäljellä olevat laskurajat sijoitetaan yhteen tai toiseen ratkaisuun.

Muurausseinät toimivat lohkon lohkon lohkossa. Pohjois-alueille pystytetään niin leveät seinät, että rakennusten ulkopuolisten aidojen lämpöeristys on tarpeen.

Taivutusjärjes- telmä lohkon muurauslattian paksuuden rivien välissä

Pallosäätiöiden tyypit

Piles, kuten tukirakenteita, käytetään kulkemaan heikon kerroksen läpi ja saavuttamaan tiheät kerrokset maaperälle. Tukirakenteen rakenne ottaa kuorman rakennuksesta ja siirtää sen kiinteään maaperään, ohittaa heikot ja epäluotettavat maaperän kerrokset. Vaahtobetonialustan kasausperusta voi koostua useista eri malleista:

Drift paalut

Vahvistetut betonipallot tukevat kiinteän maata tukemalla maaperän sivupinnan kitkan. Tehtaalla tehdyt ajotukit. Niitä käytetään pääasiassa teollisissa ja siviilikäyttöön rakennettaessa monikerroksisia rakennuksia ja rakenteita.

Tukit asennetaan paalutusasennuksen avulla. Vaahtopäällysteisestä materiaalista valmistetuille rakennuksille ei käytännössä käytetä vedettäviä betonipilareita taloudellisen toteutettavuuden vuoksi. Kallis ja kannattamaton.

Pure-laakerit

Yleisimmin käytettyjen porakoneiden rakennuksissa. Tukien perustana ovat asbestisementtiputket. Asenna tuet seuraavasti:

 1. Rakennustyöpaikka on merkitty tulevaisuuden tylsistyksille.
 2. Merkintä tehdään joustin ja tapin avulla.
 3. Merkintäalueilla kuopat porataan ennalta määrätyllä syvyydellä käsiporalla tai mekaanisella porakoneella.
 4. Reikien pohja on täynnä hiekkaa, jonka kerros on 200-300 mm. Hiekkakuitu estää nestemäisen betoniliuoksen vuotamisen suoraan maahan.
 5. Asbestiputket lasketaan kaivoihin.
 6. Metallikehykset sijoitetaan putkiin.
 7. Paalut täytetään betonilla. Täyttö on tehty kerroksittain 50 cm paksuiseksi. Jokainen betonikerros tiivistetään.
 8. Asbestiputken betoni, jossa on jaksottaisen profiilin vahvistus. Jos putken halkaisija mahdollistaa, betoni tiivistetään sähköisellä täryttimellä.
 9. Piles tekevät maanpinnan yläpuolella ulkonevat ja huuhtele sen kanssa.

Nauha-paalun perustan laite porattujen tukien avulla

Nauha-paalusäätiö eroaa paalupinasta, koska rakennuksen kuormitus jakautuu paalujen ja monoliittisen nauhan väliin. Pallosäätiön rakentaminen PB: n talon porattujen tukien muodostamiseksi koostuu useista eri vaiheista:

 1. Vakiintuneiden paalujen väliin rikkoo kaivannon teippi-monoliittiseksi.
 2. Orava on täynnä hiekkaa ja varovasti kaatunut. Hiekkalaatan on oltava 300 mm paksu.
 3. Asenna puisten kilpien muotti.
 4. Vahvikehikko asetetaan muottiin.
 5. Metallirungon muottiin liitetyt lujittavat paalut. Ankkuri on johdotettu tai sähköisesti hitsattu.
 6. Muotti kaadetaan betoniliuoksella kerroksen kerroksen tiivistämiseksi.
 7. 28-30 päivän kuluttua muotti poistetaan. Säätiö on valmis vaahtobetoniseinien pystyttämiseen.
Säätiön valmistelu tylsistyneissä paaluissa

Betonityön ominaisuuksista ja tilavuudesta riippuen liuos valmistetaan manuaalisella tai mekaanisella menetelmällä (betonisekoittimella). Suuret määrät tarve ratkaisuun, joka on tilattu kuorma-autoon.

Kierrä paalut

Vaahtopäällysteiden ruuviperusteet ovat optimaalisin ja edullisin ratkaisu. Ruuvien paalujen (BC) nimi on peräisin tukityypistä ja upotusmenetelmästä maahan. Ruuvipuristin ruuvataan maaperään, kun korkkiruuvi tulee korkkiin. Tuki on hitsattu metallirakenne, joka koostuu kolmesta osasta:

 • tynnyri (metalliputki);
 • kärki;
 • terät (ruuvi).
Kierrä paaluja vaahtolohkojen taloon

runko

Tukin laakeriosan pohja on paalun akseli. Pahan pituus määritetään geologisen tutkimustuloksen perusteella. Metalliputken tulee olla niin pitkä, että ruuvi (auger) pääsee maaperän tiheään kerrokseen 50-70 cm syvyyteen.

Putken halkaisija riippuu kannen rakenteellisesta kuormituksesta. Valmistajat tuottavat seuraavat halkaisijat, jotka on suunniteltu lopulliseen kuormitukseen: 58 mm - 0,8 tonnia, 89 mm - 1,4 tonnia, 108 mm - 3,5 tonnia, 133 tonnia - 6 tonnia. Pylvään seinämän paksuus on yleensä 4 mm. Erikoisjärjestelyllä tehdas voi valmistaa muita kokoja.

kärki

Kartiossa oleva kärki valetaan tai hitsataan kokonaan. Terävä kartio mahdollistaa ruuvin nopean pääsyn maaperään. Ruuvipallot valmistetaan ilman kärkiä. Putken päätä leikataan 45 o: n kulmassa. Reikä valmistetaan metallilla.

Joskus rungot jäävät auki. Tällaisia ​​tukia käytetään kevyisiin rakennuksiin ja aidakkeisiin. Maaperä täyttää paalun sisäpuolelta, mikä ajan mittaan voi aiheuttaa korroosiota.

terät

Tavallisesti ruuvituki varustaa yhden terän, joskus asenna kaksi leikkauselementtiä. Terä on ruuvirakenne. Kun tynnyri pyörii, terät ruuvataan maaperään, kasa imeytyy maahan ja saavuttaa tiukan pohjan.

Viskooseille maaperä terät teroitetaan. Teroitus on helpompi tehdä hiomakoneella, joka on asennettu kulmahiomakoneeseen.

Terät pyörivästi pienentävät maata tuen ympärille. Tämä auttaa lisäämään paalun kantavuutta.

Säätöasennus ruuveilla

Lentokoneen asentamisessa on kaksi tapaa - se on manuaalinen asennus ja mekaaninen menetelmä. Aseta paalut, joiden pituus on enintään 2,5 m ja halkaisija 108 mm. Suurten kokojen tuki asennetaan erityisellä mekaanisella asennuksella.

Manuaalinen asennus

Ruuvitukien asentamiseen tarvitset käsiporauksen, vipujen muodossa vesiputket, lyijylinja tai lasertaso. Aseta aurinko seuraavasti:

 1. Rakennustyömaalla tehdään kentän merkinnät paalujen alla.
 2. Asennuspisteissä manuaalinen pora tekee suppilot 30 cm syväksi, mikä helpottaa telineen pystyasennusta.
 3. Jos trukin yläosassa ei ole asennusreikiä, ne leikataan kaasulaitteella.
 4. Vesiputkien osuudet asetetaan molemmilta puolilta reikiin.
 5. Työssä oli mukana 3 henkilöä. Kaksi työntekijää vipujen avulla pyörivät tynnyriä, kolmas työntekijä valvoo ja pitää tuen pystyasennossa.
 6. Lasertaso merkitsee paalujen maanosan suunnittelukorkeutta.
 7. Kulmakone, jossa on hankaava pyörä, tukien ylimääräisten osien poistamiseksi.
 8. Metallipäät hitsautuvat paalujen yläpäihin asennustilan kiinnittämiseksi.
Manuaalinen ruuvin upotus

Tukien välinen askel ei saisi ylittää 3 m. Jos kahden ilma-aluksen välinen etäisyys on suurempi, keskelle sijoitetaan ylimääräinen teline.

Mekanisoitu asennus

Ruuvipillojen koneellisessa asennuksessa käytetään erityislaitteita, joissa on voimalaitos, joka takaa tuen pään ja sen kiertämisen.

Työvuoron aikana (8 tuntia) tämä menetelmä voi täyttää keskikokoisen - 30x30 m: n kasauskentän. Tukien asennusnopeus riippuu niiden pituudesta ja maaperän koostumuksesta.

Tietenkin auringon mekaaninen asennus maksaa paljon enemmän. Tämä haitta kuitenkin kompensoi vaahtolohkojen talonrakentamisen vähenemistä.

On parasta aloittaa vaahtobetoni talon rakentaminen ruuvipolleille talvikauden lopussa. Tämä mahdollistaa kesällä lisärakentamisen. Vaahtolohkojen seinämien asentamiseen liittyy "märkiä" prosesseja, joita on suositeltavaa tehdä lämpimällä säällä.

Ruuvipuristimen mekaaninen asennusmenetelmä videolle:

Paalun pohja vaahtomuovilohkolle

Valitse talon paras vaihtoehto

Maa-talojen rakentaminen palamateriaalien avulla on yleistymässä. Tähän on useita syitä: rakenteiden esteettinen ulkonäkö, materiaalien ominaisuudet (esimerkiksi lämmöneristyskertoimet ja melun väheneminen), rakentamisen kustannukset.

Useimmat alkuvaiheessa olevat kehittäjät kohtaavat ratkaisevan kysymyksen siitä, mikä säätiö soveltuu parhaiten vaahtolohkojen talon rakentamiseen. Vastaus "monoliitti", "kasa" tai "nauha" on ainutlaatuinen. Tässä artikkelissa käsitellään kolmentyyppisiä alustoja vaahtoblock-taloja varten. Valinta riippuu rakentamisen erityisistä olosuhteista.

Päätös valintaa varten talon tyypistä vaahtolohkoista tehdään ottaen huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • maaperän kerroksen ominaisuudet (koostumus, jäätymisaste, pohjavesien esiintyminen);
 • uudelleen rakennetun rakenteen paine (talon massa, yhdessä pohjan ja yläpuolisen osan kanssa, talon sisäisen täytön kuorma: huonekalut, vuokralaiset jne., tuulen ja sademäärän altistuminen);
 • koko esineen ja rakennusaikaisen rakentamisen kustannukset, mukaan lukien tietyntyyppisen rakentamisen toteutettavuus.

Ongelma

Geologinen tutkimus maaperän kerroksesta on kallista, jos tilaat asiantuntijoiden palvelun. Tästä syystä monet yksityiset kehittäjät eivät suorita tällaisia ​​tutkimuksia. Meidän täytyy itse tutkia maaperän geologiaa.

Voit myös hakea neuvoja lähellä asuvien kodeiden omistajilta. Ei kuitenkaan ole tarpeen täysin luottaa naapureiden suosituksiin alueella, koska maaperällä voi olla merkittäviä eroja sekä koostumuksessa että kalenterivuoden muutoksissa.

Jos loppujen lopuksi ilmenee, että maaperä kestää kausittaisia ​​muutoksia (ei talvella), jäätymisaste ei ole yli 100 cm ja pohjaveden korkeus on yli 200 cm, looginen ratkaisu on rakentaa matala nauha.

Tämän jälkeen tällainen säätiö vaatii viemäröintijärjestelmän rakentamisen. Monoliittiset, ei-syvennetyt teräsbetoniperustatyypit sopivat tällaiseen maaperään.

Usein on tilanne, jossa maa on hyvin epävakaa. Vakaat ja luotettavat kerrokset sijaitsevat syvemmällä kuin 200 cm. Pilarin perustukset soveltuvat hyvin ongelmajätteisiin. Niitä käytetään laajalti kevyisiin rakenteisiin, kuten puutaloihin.

Jos tarkastelemme teräspultteja, niiden vakausraja on 4-8 tonnia. Jos kyseessä on vaahdon talon rakentaminen, paalujen välinen vähimmäisetäisyys saa olla enintään 1 metri. Kaikki paalut on kiinnitettävä monoliittisella, vahvistetulla teipillä.

Putoavassa maaperässä käytetään myös pylväspohjaista betonipohjaa, mutta ensin on laskettava jokaisen tuen paine ja korjattu saatu arvo pylväiden kantavuuteen.

kuormat

Jos otetaan huomioon, että vaahtobetonilohkot koostuvat huokoisesta materiaalista, niin vaahtolohkojen rakennukset ovat kevyempiä kuin rakennukset, jotka on rakennettu käyttäen tiiliä.

Sama määrä valkoista tiiliä on vieläkin painava - noin 2 tonnia.

Neliömetriin sijoitetuilla vaahtolohkoilla on noin 900 kg: n massa.

Näin ollen vaahtolohkamallit ovat 2 kertaa kevyempiä kuin tiilimuodostumat. Kuumat vaahtobetonialustat ovat kuitenkin puisia rakenteita raskaampia myös noin kaksi kertaa.

Tämäntyyppiselle rakennusmateriaalille on olemassa kolme perusta:

Käytännössä käytetään usein nauhalla upotettuja tai monoliittisia. Paalutusperustatyypit soveltuvat yhden kerroksen vaahtolohkotaloihin.

Kussakin tapauksessa on tarpeen tehdä laskelmat ja ottaa huomioon erilaiset vähäiset tekijät. Tästä syystä ei olisi tarkoituksenmukaista antaa yleisiä suosituksia, koska rakentamisen valmisteluvaihe on työläs tehtävä, joka edellyttää huolellisia laskelmia.

Pile-pohjatyyppi

Tämäntyyppinen säätiö käyttää kasa yksittäisenä kantoaallona. Rakennuksen vakaan tuen ansiosta paalut sijoitetaan suurimpaan paineeseen - nämä ovat kantavia seiniä rakennuksen kehän ympärillä ja sen sisäpuolella.

Säätiön yläosassa voi olla suuri grilli, joka ei kosketa maapintaan tai tehdään ilman grillausta. Rakentamismenetelmä tarjoaa jonkin verran vapaata tilaa maan ja talon välillä, jotta maaperän ja pohjavesien kausivaihtelujen rakentaminen estettäisiin.

Pallojen korkeus määräytyy sen etäisyyden mukaan, jossa tiheät kerrokset maaperästä ovat, mikä kestää rakenteen paineen. Kaikkien asennettujen paalujen yhdistelmä on nimeltään pohjan pohja.

Pallorakenteita on kahta tyyppiä:

 • Ripustettavat paalut. Tällaisia ​​paaluihin perustuvaa perustusta käytetään harvoin yksittäisissä asuntorakenteissa laskelmien monimutkaisuuden vuoksi ja tällaisen pohjan muutosten ennustamisen vaikeudesta.
  Tällaisten perustusten rakentamismenetelmä käsittää suuren määrän paaluja, joita pidetään kitkan voiman vuoksi. Tukit eivät täysin perustu kiinteisiin kerrostumiin, minkä vuoksi niitä kutsuttiin roikkuviksi paaluiksi.
 • Tarttuvat paalut. Nämä tuet saavuttavat kiinteät maakerrokset. Luotettavuuden ansiosta säilytyspaalut voivat kuljettaa valtavia kuormia eikä muuttaa niiden suorituskykyä ajan mittaan.
  Tällaista tekniikkaa käyttävät usein yksityiset kehittäjät talojen ja autotallien rakentamiseen.
  Se on sallittu maaperän tutkimisen ja huolellisten laskelmien jälkeen.

Muottien mukaan paalut ovat pyöristettyjä, suorakulmaisia ​​ja teräviä. Valmistusmenetelmän mukaan voi olla teräs, teräsbetoni tai puu, vasara tai ruuvi.

Vaahtobetonialustalle perustetun teknologian rakentaminen on jaettu pölkkyjä ja paaliruuveja varten.

Vaahtobeton talon pino-grilli

Useimmat yksityiset kehittäjät käyttävät sitä. Tukijalat ovat paalut ja lujitettu betoniterä yhdistää rakenteen yhteen.

Päätös riippuu useista tekijöistä:

 • Halu säästää. Säästöt voivat tässä tapauksessa olla jopa 30 prosenttia säätiön rakentamiseen varatuista resursseista. Jos laskelmien tuloksena käy ilmi, että on asennettava yli kymmeniä paaluja, on helpompi valita monoliittinen tai nauhatuki.
 • Rakennusaika. Jos maa on ongelmallinen (talteenotto, pohjaveden pinnan taso), niin paalun perustan rakennusaika voi viivästyä pitkään. Tällöin paalujen tai teipin ruuvin säätö on optimaalinen.
 • Pieni kuorma kotiin merkitsee merkittävää väittelyä paalutyypin hyväksi. Vaikka tämä ei sulje pois suunnittelutyötä.

Palo ja ruuvi pohjaan talon alla vaahtobetonilohkoista

Matala pohja ongelmallisella maaperällä on vaarallinen, koska keväällä voi olla vaikeuksia ovien ja ikkunoiden kanssa. Sama perusta voi antaa halkeaman. Paaliruuvi säätiö poistaa tällaiset vaikeudet, koska paalut ruuvatetaan tarpeeksi syvälle.

Säätiön edut ruuveilla ovat seuraavat ominaisuudet:

 • rakentaminen vie vähän aikaa;
 • itsenäinen työn suoritus;
 • korkeat kantokykyominaisuudet;
 • kustannussäästöt;
 • säätiön rakentaminen ei rajoitu kausiluonteisuuteen;
 • ei jätettä ja roskia;
 • käytetään epätasaisessa maastossa.

Nauhapohja

Kaistaleetille, jolle on ominaista vakaus, monipuolisuus ja yksinkertainen muotoilu. Tämäntyyppistä säätiötä pidetään suosituimpina kehittäjien keskuudessa. Sitä käytetään talot, aidat, autotallit ja kylpyammeet.

Nauhatalustana on rakennuksen ääriviivaa esittävä raudoitettu betonirakenne. Rakennuskohteen kuormitus on tasaisesti jakautunut koko pohjalle lähes ilman sisäisiä jännityksiä.

Rakennusprosessi on kuitenkin melko työvoimavaltainen, aikaa vievää ja tiukkaa noudattamista erektiotekniikkaan ja äänen laskentaan.

Tällaisia ​​tyyppejä on kolme:

 1. Matala pohja. Sitä käytetään menestyksekkäästi hyvässä maaperässä, jossa kiinteät kerrokset pystyvät kantamaan kuormaa. Pohjaveden pinnan tulee olla alhainen. Massiiviset tiilitalot on pystytetty sillä ehdolla, että maaperä ei pääse kylmä kausi, muuten tällainen säätiö halkeilee.
 2. Kaistaleperän perustus on kahden tyyppinen yhdistelmä. Viittaa vankempiin säätiöihin. Käytetään monimutkaisiin maaperään ja melko raskaisiin rakenteisiin.
 3. Tape-column type. Tällainen säätely tarkoittaa välimuotoa haudattujen ja matala-haudattujen välillä. Se sopii yksityiseen rakentamiseen. On suositeltavaa soveltaa rinteillä sijaitsevilla paikoilla. Kun pohjavesi on tarpeeksi lähellä maata, on suositeltavaa kasaata.

monoliitti

Monoliittinen säätö on kiinteä betoniteräsrakenne. Useimmiten käytetään erikoisteräksiä teräsbetonista, jotka ovat eri muotoisia ja kokoja. Tämäntyyppistä säätiötä käytetään paitsi yksityisessä rakentamisessa, myös suurien esineiden rakentamisessa. Se vaatii erikoislaitteita laadukkaaseen työhön.

Lujitetun betonin rakenteellinen eheys antaa korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Monoliittisten laattojen asennuksen syvyydestä riippuen ne aiheuttavat pinnallisen, hieman syvän ja syvän perustan (pohja on jäätymisen alapuolella).

johtopäätös

Vaahtobetonialojen paaluseoksen edut:

 1. Maa-alueiden ja rakennusmateriaalien vähentämiseen liittyvä kannattavuus.
 2. Pikemminkin käyttökelpoiset rakentamisen ehdot verrattuna teippiin ja monoliittisiin säätiöihin.
 3. Erinomainen luotettavuus ja vakaus, myös ongelmallisissa maissa.
 4. Soveltuu yksityiseen rakennukseen.

Pallojen haitat saattavat johtua vaahtolohkojen riittävän kevytrakenteesta, laskelmien monimutkaisuudesta. Negatiivisten pisteiden poissulkemiseksi mahdollisten virheiden välttämiseksi kannattaa antaa suunnittelutyötä ammattilaisille.

Pino ja ruuvipohja talon alla vaahtolohkosta

Vaahdolohkojen talot ovat laajalti suosittuja kehittäjien keskuudessa, lähinnä vaahtolohkojen helppoon asentamisen ja niiden rakentamisen nopeuden vuoksi. Vaahtopalojen talot ovat kuitenkin erityisiä vaatimuksia niiden rakentamiseksi. Optimaalista ja lupaavaa pohjaa vaahtolohkarakenteille voidaan kutsua perustaksi ruuvipinoille.

1. Vaahtoblock rakennusaineena

Vaahtoblock on melko uusi rakennusmateriaali. Se saadaan lisäämällä vaahtoavia lisäaineita sementtiseoksiin - tämän seurauksena rakentajilla on laadullisesti uusi materiaali, joka on kestävä, kevyt ja huokoinen. Vaahtolohko valmistetaan teollisissa olosuhteissa erikoislaitteiden avulla. Lohkojen koko ylittää tiilien koon ja voi ylittää tavanomaisten karkeiden lohkojen koon. Vaahtolohkojen huokoinen rakenne antaa heille ominaisuuksia, jotka ovat korkeammat kuin muilla seinämateriaaleilla. Ensinnäkin - erityinen painovoima ja kyky säilyttää lämpö.

Tämä materiaali ilmestyi melko hiljattain rakennusmateriaalien tekniikan kehityksen vuoksi. Vaahtolohkolla on useita samanlaisia ​​parametreja perinteisiin seinämateriaaleihin - tiili- ja sementtilohko:

 • Monoliittinen materiaali
 • Muuraus käyttäen sementtimuotoja
 • Oikea geometrinen muoto

Samanaikaisesti vaahtolohkojen merkitys on merkittävä ero tiilen ja sementtilohkon välillä:

 1. Merkittävästi kevyempi paino
 2. Mahdollisuus leikata helposti haluttuun kokoon
 3. Suurempi kosteusvastus verrattuna kuonapaloihin
 4. Mitat ylittävät tiilet ja rakentaa taloja paljon nopeammin kuin tiilen.
 5. Vaahtolohkojen paino on huomattavasti pienempi kuin karkeiden lohkojen, mikä pienentää muurauksen työvoimakkuutta
Vaahtolohkojen käsittely ei vaadi paljon fyysistä työtä.

Vaahtolohkon edut kuitenkin muuttuvat haitoiksi:

 • Lisääntynyt hauraus
 • Riittämätön lujuus

Näiden vaahtolohkoominaisuuksien vuoksi ei ole suositeltavaa rakentaa taloja yli 2 kerrosta.

2. Vaahtopalojen talon ominaisuudet

Vaahtolohkojen rakenne määrittää sen ominaisuuksia - kuten riittämätön lujuus ja hauraus (verrattuna tiili- ja hiutalohkoon), joten ne on otettava huomioon perustuksen rakentamisessa. Kaikki virheet perustuksen laskelmissa ja sen asennus voivat johtaa lisääntyneisiin rasituksiin seinämateriaalissa, erityisesti yksittäisissä vaahtolohkoissa. Jos tiili- tai hiomalaatikko selviää helposti niiden kanssa, vaahtoblock voi romahtaa.

Näin ollen vaahtoblock-rakennusten perustalle on lisätty vaatimuksia, eikä niitä aina voida täysin täyttää.

Laattojen pohja ruuveilla

3. Vaahtopalojen talotyypit

Perinteisesti monoliittisten materiaalien talojen sisällä luodaan voimakkaat perustukset, jotka kestävät helposti rakenteen monitonnin painon. Ensinnäkin nämä ovat kolmenlaisia ​​betoniperustuksia:

 1. Pliny, kun talo on asennettu monoliittiselle levylle
 2. Kaistaleperustukset, jotka on asennettu rakennuksen kehälle ja kantavien seinien alle
 3. Kolonnin säätiöt hajautetusti kuormitettuna, mukaan lukien erityisen ladatut pisteet

Kuitenkin ei aina ole tarvetta tällaisiin säätiöihin talojen rakentamisessa vaahtolohkoilta. Ensinnäkin tämä johtuu talojen painosta, joka on merkittävästi huonompi kuin tiilen tai hiutaleiden talojen paino.

Lisäksi vaahtopalojen talojen rakentamisen vaikeudet ovat:

 • Talo on rakennettu heikkoon, epävakaaseen maaperään.
 • Pohjaveden pinta on korkea
 • Lisääntyneiden talvimaiden kanssa
 • Rakentaa taloja vaikeassa maastossa, rinteillä

Usein laadullista perustetta tällaisissa tapauksissa ei voida todeta, ja kuten yllä mainittiin, kaikki säätörakenteiden virheet voivat vaikuttaa materiaalin kestävyyteen, kuten vaahtoblockiin.

Lisäksi suuri ongelma on melko pitkä aika säätiön asettamiselle - kaiken työvoiman intensiteetin lisäksi tiukan ikääntymisen tarpeelle neljäkymmentäviisi-viiden päivän ajan. Tämän seurauksena on vaikeaa rakentaa vaahtobetonirakennus yhteen kesärakennuskauteen - puolet siitä käytetään vain perustuksen rakentamiseen, sillä betoniperustusten tapauksessa tämä on myös kausityötä.

Erinomainen ratkaisu tällaisissa tilanteissa on säätöruuvin rakentaminen ruuveilla.

4. Paalun ja ruuvin alustan etuja vaahtolohkon alla

Luetamme säätiön edut vaahtobakteista valmistetuille ruuvipalloille:

 1. Rakentamisen nopeus - voit aloittaa talon rakentamisen heti perustamisen jälkeen
 2. Mahdollisuus asentaa paaluilla heikkoihin, liikkuviin, kallistuviin maaperään
 3. Kyky perustaa säätiö epätasaisella maaperällä, jopa merkittävillä rinneilla
 4. Ruuvipallojen tuki vahvemmille maakerroksille, mikä lisää perustan vakautta kuormiin
 5. Helppo peruslaskenta
 6. Suhteellinen asennuksen helppous verrattuna monoliittisiin nauhoihin tai laattojen perustuksiin

Merkittävät kustannussäästöt

Vaahtolohkojen talojen pylväsruuvin haitat ovat:

 1. Mahdollisuus rakentaa kellari tai kellari
 2. Rakenteilla olevan talon painoa koskevat rajoitukset

Kuitenkin viimeinen kohta voidaan poistaa - talojen itse vaahtolohkoista ei pitäisi olla paljon painoa johtuen seinämateriaalin rakenteellisista ominaisuuksista, kuten yllä mainittiin.

Vaahtoputki talo ruuveilla

Niinpä ruuvipallojen pohjaa voidaan pitää optimaalisena vaahtopalojen perustusten rakentamiselle.

5. Perustan asennusominaisuudet vaahtopalojen ruuveille

Yleensä vaahtobetonialustan pylväsruuvikiinnitys on samanlainen kuin minkä tahansa rakennuksen ja sisältää:

 • Kuormitukseen perustuva säätiön suunnittelu
 • Sivuston valmistelu säätiölle
 • Ruuvit paaluilla
 • Kasa betonointi, tasoittaminen tasolta
 • Asentaminen grillata paalut

Olemme jo maininneet vaahtolohkon ominaispiirteet rakennusmateriaalina. Niitä on harkittava perustettaessa.

Koska vaahtolohkot voivat olla huomattavasti raskaampia kuin puurakenteiden tai puurakenteiden talot, riittävän varmuusmarginaali on sisällytettävä porausruuvin laskemiseen. Useimmissa tapauksissa vaahtoblokkissa on vakiona kaksikerroksinen talo, jonka halkaisija on vähintään 108 mm ja seinämän paksuus 4-5 mm. Kunkin paalin kantavuuden laskeminen osoittaa, että niiden lukumäärän tulisi olla suurempi kuin samankokoisen kehysrakennuksen.

Usein voidakseen antaa lisäakkuuden säätiölle paaluilla, se ei ole tavanomainen puukahva, joka on asennettu, mutta konkreettinen, siihen saakka, että se laittaa monoliittisen laatan paaluille. Niinpä on olemassa pylväsruuvin ja monoliittisen perustan ominaisuuksien laadullinen yhdistelmä. Tällaisten säätiöiden avulla voit rakentaa heille melko massiivisia taloja.

Voit lukea tällaisista säätiöistä sivuillamme täältä.

Paloa tarvitaan myös suhteellisesti enemmän kuin kevyiden rakenteiden perustuksiin.

Mitä tulee ruuvipillojen asentamiseen, on tietysti suositeltavaa, että mekaaninen menetelmä on edullinen, kehittäjän on oltava valmistautunut tähän. Tämä johtuu sekä paalikentän paalujen korkeasta määrästä, paalujen parametreistä kuin niiden kiertymisasteesta. Käsin asettaminen riittävän suuren vaahtobeton talon pohjalle on työvoimavaltainen tehtävä, ja tarvitaan enemmän aikaa kuin paalutuslohkon avulla. Tämä säästää rahaa raskaiden laitteiden maksamiseen, mutta se nostaa rakentajien palkkaosuutta, jos asennus tehdään manuaalisesti. Kevyiden rakennusten vaihtoehdot ovat kuitenkin mahdollisia.

6. Päätelmä

Vaaka-elementtien talon rakentaminen voidaan tehdä mahdollisimman lyhyessä ajassa - tämä johtuu sen ominaisuuksista. Mutta talon rakentamiseksi nopeasti sinun on käytettävä teknologiaa ja valmiita perustuksia. Ruuvipillojen käyttö tässä tapauksessa on optimaalista.

K-DOM on erikoistunut ruuvipoikien perusteluihin sekä ruuvipallojen tuotantoon. Asiantuntijamme voivat auttaa kehittäjiä missä tahansa vaiheessa, jossa porausruuveja rakennetaan, ottaen huomioon kaikki tulevan rakennuksen ominaisuudet, mukaan lukien rakennettu ja vaahtoblockit.

Asennus ruuvien paaluille vaahtolohkoille

Yksikerroksiset vaahtolohkojen talot ovat huomattavasti pienempiä kuin vastaavanlaiset tiilestä tai betonista valmistetut rakennukset.

Sen vuoksi on edullista rakentaa vaahtolohkareiden ja hiilihappopetosten taloja, joissa heikkoa kantavuutta omaava maaperä on edullinen ruuveilla. Perusta, joka on rakennettu runkorakenteesta ruuveilla, on paljon halvempaa kuin paalun grillaus.

Vaahtobetonin ja hiilihapotettujen betonilohkojen edut

Vaahtobetoni on solurakenteinen betoni. Sementtiä, hiekkaa ja vettä sekoitetaan erityisellä vaahdolla. Seos kaadetaan muovaussäiliöihin. Jähmettymisen jälkeen muotit puretaan ja valmistetaan valmiita vaahtolohkoja. Suurten kokojen lohkot valmistetaan sahalla irtotavarana monoliitteja.

Vaahtobetonialustat

Vaahtobetonin tiheys on kolme kertaa pienempi kuin tiilien tiheys, ja sen paino on kolme kertaa pienempi. Korkean lämmöneristyksen, vedeneristys- ja lujuusominaisuuksiensa ansiosta vaahtobetoni on verrattavissa muihin rakennusmateriaaleihin.

Alhaisen kantokyvyn vuoksi materiaalin epävakaisuutta voidaan käyttää vain pienikokoisten, pienien asuinrakennusten rakentamisessa.

Hiilihapotettujen betonilaminaattien laatuominaisuudet eivät ole paljon erilaiset kuin vaahtolohkot. Hiilihapotettu betoni saadaan sementin, hiekan ja erilaisten täyteaineiden kemiallisen reaktion seurauksena. Merkittävä puute hiilihapotetusta betonista heikossa kosteudenkestävyyteen. Tämän vuoksi hiilihapattujen betonilohkojen asettaminen edellyttää parannettua vedenpitävyyttä.

Seinien asentaminen vaahtobetonista ja ilmastetun betonilohkareista on rakennettu samalla tavalla kuin sementtilaastien tiilimuuraus.

Perusteet ruuvien paaluille

Rakennustyömaan geologisten tutkimusten tuloksena saadaan seuraavat tiedot:

 • maaperäkerroksen paksuus, jolla on alhainen kantavuus (tavallisesti savi- maaperä, joka altistuu turvotukselle ja jäätymiselle);
 • tiheämmien maakerrosten syvyys;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Saatujen materiaalien perusteella tehdään päätös siitä, onko mahdollista käyttää ruuvien paaluja säätölaitteessa hiekoitettujen betonilohkojen tai vaahtolohkojen taloon.

Kierrä paalut

Peruslaitteen standardiruuvi on metalliputki, jonka halkaisija on 90 mm, jonka päähän ruuvinterän kärki sijaitsee.

Terät voivat olla kooltaan 60 mm - 300 mm. On olemassa paaluja, joissa on terät ilman reunaa. Kierrä paalut avoimella päällä, mikäli maaperä tunkeutuu sauvan syvennykseen. Tämä voi aiheuttaa laakerin sisäisen korroosion.

Ruuvinterät tarjoavat sauman tangon maahantulo minimaalisella vastuksella maaperään korkkiruuvan periaatteen mukaisesti. Pahan terät voivat olla yksi tai kaksi. Ruuvipuristimen tangon pituus riippuu vaadittavasta upotuksen syvyydestä maahan ja voi olla 4 - 6 metriä.

Tangojen pinnan sinkkipinnoitus on välttämätöntä paalujen metallin korroosion estämiseksi. Talon vaahtolohkojen ruuvipallojen valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota galvanoidun pinnan laatuun. Hyvä galvanointi näyttää metallin pinnalle hopea-tähtien muodossa.

Kierrä paalutusmenetelmä

Paalutukien suunnittelu sijoitetaan rakennuksen kulmiin tukien tukipisteissä, joiden välinen etäisyys on noin 1,5 - 2 metriä.

Yksi ruuvi voi kestää jopa 25 tonnin aksiaalikuormitusta.

Kierrä paalun kokoonpano

Ruuvien asentaminen ei ole kovin vaikeaa. Pallistuen kärki koostuu metallilankasta, joka on hitsattu pinoakselin yläpäähän. Tämä vaakasuora tuki on teknisiä reikiä asennustarvikkeiden asennukseen.

Reikien läpi kiinnitä asennusportti. Kaksi työntekijää, jotka pyörivät porttia, upota kasa maahan. Räjäyttämällä paalua maahan se tiivistetään.

Kun halkeamien lukumäärä on suuri ja niiden upotuksen syvyys on useita metrejä, käytetään koneistettuja asennuksia. Teholaitteisto on varustettu puomilla, jonka päähän on asennettu pyörivä runko. Se on pultattu ruuvipurkimen yläosaan ja annetaan pyörimisliike. Tämän seurauksena lyhyessä ajassa voit asentaa useita paaluita suurelle alueelle.

Paalutusvaljaat

Ne rakentavat perustan paalutukeen asentamalla metallikehysrakenne, joka on kiinnitetty hitsaamalla ruuvipillojen kärjet. Kehys on ristikkorakenne, joka on valmistettu hitsattujen metalliprofiilien osista. Pohjimmiltaan kehyksen valmistukseen käyttäen laajaa profiilikanavaa. Katso videota, miten voit välttää virheitä sitomasta.

Paikoissa, joissa tukiseinät on tuettu, sijoitetaan profiili, jossa on laipan leveys, joka on yhtä suuri kuin hiilihapotetun betonin tai vaahtokerkon leveys.

Ennen rungon asentamista tarkista, että pylväspäiden vaakataso on samassa tasossa.

Maanpinnan yläpuolella olevien ruuvien paikkojen on oltava vähintään 15 cm. Maaston pinnan kaltevuuden vuoksi paalujen korkeus on erilainen.

Peruslaite

Sinun täytyy tietää, että talon alla olevilla avoimilla tiloilla paalut ovat jatkuvasti alttiita aggressiivisille ympäristövaikutuksille. Talvella jäädytetty maa voi puristaa kasaa ylöspäin, mikä aiheuttaa pohjan runkorakenteen muodonmuutoksen vaahtolohkoista. Rungon vaurioituminen johtaa väistämättä taloon, koska vaahtolohkojen ja hiilihapotettujen betonilohkojen rakenne on hauras ja talon seinät voivat peittyä halkeilla.

Talon kellari ruuveilla

Jotta talot eivät vaarantuisi, paalut ovat vuorattuina. Talon ympäryksen varrella rakennuksen alla oleva tila peitetään sopivalla suojamateriaalilla. Aita eristetään vaahdolla, mineraalivillalla tai muulla materiaalilla. Järjestä vesitiivis polymeerikalvo. Sen jälkeen asenna sivuraide.

On välttämätöntä jättää laajennusliitokset maanalaisen aidan ja talon pohjan väliin. Ne ovat välttämättömiä lämpöhäiriöiden kompensoimiseksi.

Hyvin järjestetty aita maan alla, kun ulkoilman lämpötila on 20 astetta pakkasella, sisäilman lämpötila on 5 astetta. Tällaisissa olosuhteissa ruuvipilareiden pohja kestää useita vuosia.

Edut ja edut paaluilla vaahtolohkojen taloon

Perusrakenteen luominen vaahtobetonialustalle ruuveilla on useita etuja:

 • rakentaa säätiö hyvin lyhyessä ajassa - 1-2 viikkoa;
 • säätiö voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana;
 • Voit rakentaa talon vaikeisiin maaperäihin riippumatta alueen kaltevuudesta, pohjaveden pinnasta ja maaperän jähmettymisestä;
 • huomattavia säästöjä työ- ja rahoitusalalla;
 • takuu talon kestävästä toiminnasta.