Asennetaan vaahtobetonialustalle paalun pohja

Tärkeimmät syyt paalusäätiön valintaan ovat heikot maaperä, korkeat pohjaveden pinnat ja vaikea maasto rakennustyömaalla. Viime aikoina vaahtobetonialustoista valmistettujen yksityisten rakennusten rakentaminen on tullut erittäin suosittua. Vaahtobeton talon pystytetty paalusäätiö vähentää merkittävästi rakennusaikaa. Vaipan betonitien haittana on, että tällaisella pohjamallilla on mahdotonta rakentaa kellari. Etuna on suuri määrä maanrakennuksia.

Vaahdolohkot

Vaahtobetoni on suhteellisen uusi rakennusmateriaali. Seinistä valmistetut vaahtolohkot valmistetaan siitä. Vaahtolohkot (PB) ovat saavuttaneet suurta suosiota niiden laatuominaisuuksien vuoksi.

PB tehdas tehtaalla erikoislaitteilla. Vaahdettua sementti-hiekkalaatikkoa, joka on käsitelty kuumalla höyryllä korkeassa paineessa Tuloksena oleva massa kaadetaan muotteihin, jotka lähetetään kuivauskammioon 2 tuntia. Sitten vaahdotetun massan lopullinen kiinteytys tapahtuu ulkoilmassa.

Rakennusten ulkoseinien rakentamiseen käytetään PB-standardikokoa 390x188x190 mm. Muurausreunoihin käytetään 90 mm: n paksuisia lohkoja. On olemassa erilaisia ​​vaahtolohkareita, joissa on sivulukitusjärjestelmät - "piikkisuora". Joskus muurauselementtien vaakasuorat pinnat tehdään myös lukkojen muodossa, jotka aikaansaavat käytännössä saumattoman PB-liitoksen.

Leikkaaminen lohkolla sahan avulla

Laatuominaisuuksiltaan vaahtobetoni-lohkot ovat parempia kuin useat vastapuolet. Vaahtopilareita käytetään monikerroksisten rakennusten ulkoseinien asennukseen, jossa rakennuksen rakenteellinen tehtävä suoritetaan rakennuksen runkoilla (pylväät + lattiat). Materiaalin huokoinen rakenne antaa lohkoille korkeat lämmöneristysominaisuudet. Talvella muuraus seinät eivät anna kylmän läpi, ja kuumalla säällä se pitää huoneen jäähtyä.

Materiaalin tärkein haittapuoli on sen pieni kantavuus, joten ulkona seinärakenteena muurattu vaahtolohko valmistetaan talojen korkeintaan 2 kerrosta.

Vaahtobetoni on hauras materiaali, joten mikä tahansa mekaaninen toiminta voi aiheuttaa lohkon ulkopinnan eheyden rikkomisen.

Vaahtolohkojen seinien rakentaminen paalun pohjalle

Seinät on valmistettu vaahtopalkeista paalusäätiön pylväspohjasta tai kasettipohjapohjan monoliitistä. Ennen tätä, säätiön pinta on peitettävä kerroksella vedeneristys.

PB: t sijoitetaan sekä erityiseen liimakoostumukseen että tavanomaiseen sementti-hiekkalaastiin. Muurausratkaisujen hintaerot tasoitetaan vaahtolohkojen rivien välisellä laastirakenteen paksuudella. Edullinen sementtilaastipaksuus 20 mm. Kallis liimakoostumus riittää 5 mm: n paksuudelle.

Ensimmäinen lohkoryhmä on asennettava vähintään 30 mm: n paksuiseen liimaseokseen. Jäljellä olevat laskurajat sijoitetaan yhteen tai toiseen ratkaisuun.

Muurausseinät toimivat lohkon lohkon lohkossa. Pohjois-alueille pystytetään niin leveät seinät, että rakennusten ulkopuolisten aidojen lämpöeristys on tarpeen.

Taivutusjärjes- telmä lohkon muurauslattian paksuuden rivien välissä

Pallosäätiöiden tyypit

Piles, kuten tukirakenteita, käytetään kulkemaan heikon kerroksen läpi ja saavuttamaan tiheät kerrokset maaperälle. Tukirakenteen rakenne ottaa kuorman rakennuksesta ja siirtää sen kiinteään maaperään, ohittaa heikot ja epäluotettavat maaperän kerrokset. Vaahtobetonialustan kasausperusta voi koostua useista eri malleista:

Drift paalut

Vahvistetut betonipallot tukevat kiinteän maata tukemalla maaperän sivupinnan kitkan. Tehtaalla tehdyt ajotukit. Niitä käytetään pääasiassa teollisissa ja siviilikäyttöön rakennettaessa monikerroksisia rakennuksia ja rakenteita.

Tukit asennetaan paalutusasennuksen avulla. Vaahtopäällysteisestä materiaalista valmistetuille rakennuksille ei käytännössä käytetä vedettäviä betonipilareita taloudellisen toteutettavuuden vuoksi. Kallis ja kannattamaton.

Pure-laakerit

Yleisimmin käytettyjen porakoneiden rakennuksissa. Tukien perustana ovat asbestisementtiputket. Asenna tuet seuraavasti:

 1. Rakennustyöpaikka on merkitty tulevaisuuden tylsistyksille.
 2. Merkintä tehdään joustin ja tapin avulla.
 3. Merkintäalueilla kuopat porataan ennalta määrätyllä syvyydellä käsiporalla tai mekaanisella porakoneella.
 4. Reikien pohja on täynnä hiekkaa, jonka kerros on 200-300 mm. Hiekkakuitu estää nestemäisen betoniliuoksen vuotamisen suoraan maahan.
 5. Asbestiputket lasketaan kaivoihin.
 6. Metallikehykset sijoitetaan putkiin.
 7. Paalut täytetään betonilla. Täyttö on tehty kerroksittain 50 cm paksuiseksi. Jokainen betonikerros tiivistetään.
 8. Asbestiputken betoni, jossa on jaksottaisen profiilin vahvistus. Jos putken halkaisija mahdollistaa, betoni tiivistetään sähköisellä täryttimellä.
 9. Piles tekevät maanpinnan yläpuolella ulkonevat ja huuhtele sen kanssa.

Nauha-paalun perustan laite porattujen tukien avulla

Nauha-paalusäätiö eroaa paalupinasta, koska rakennuksen kuormitus jakautuu paalujen ja monoliittisen nauhan väliin. Pallosäätiön rakentaminen PB: n talon porattujen tukien muodostamiseksi koostuu useista eri vaiheista:

 1. Vakiintuneiden paalujen väliin rikkoo kaivannon teippi-monoliittiseksi.
 2. Orava on täynnä hiekkaa ja varovasti kaatunut. Hiekkalaatan on oltava 300 mm paksu.
 3. Asenna puisten kilpien muotti.
 4. Vahvikehikko asetetaan muottiin.
 5. Metallirungon muottiin liitetyt lujittavat paalut. Ankkuri on johdotettu tai sähköisesti hitsattu.
 6. Muotti kaadetaan betoniliuoksella kerroksen kerroksen tiivistämiseksi.
 7. 28-30 päivän kuluttua muotti poistetaan. Säätiö on valmis vaahtobetoniseinien pystyttämiseen.
Säätiön valmistelu tylsistyneissä paaluissa

Betonityön ominaisuuksista ja tilavuudesta riippuen liuos valmistetaan manuaalisella tai mekaanisella menetelmällä (betonisekoittimella). Suuret määrät tarve ratkaisuun, joka on tilattu kuorma-autoon.

Kierrä paalut

Vaahtopäällysteiden ruuviperusteet ovat optimaalisin ja edullisin ratkaisu. Ruuvien paalujen (BC) nimi on peräisin tukityypistä ja upotusmenetelmästä maahan. Ruuvipuristin ruuvataan maaperään, kun korkkiruuvi tulee korkkiin. Tuki on hitsattu metallirakenne, joka koostuu kolmesta osasta:

 • tynnyri (metalliputki);
 • kärki;
 • terät (ruuvi).
Kierrä paaluja vaahtolohkojen taloon

runko

Tukin laakeriosan pohja on paalun akseli. Pahan pituus määritetään geologisen tutkimustuloksen perusteella. Metalliputken tulee olla niin pitkä, että ruuvi (auger) pääsee maaperän tiheään kerrokseen 50-70 cm syvyyteen.

Putken halkaisija riippuu kannen rakenteellisesta kuormituksesta. Valmistajat tuottavat seuraavat halkaisijat, jotka on suunniteltu lopulliseen kuormitukseen: 58 mm - 0,8 tonnia, 89 mm - 1,4 tonnia, 108 mm - 3,5 tonnia, 133 tonnia - 6 tonnia. Pylvään seinämän paksuus on yleensä 4 mm. Erikoisjärjestelyllä tehdas voi valmistaa muita kokoja.

kärki

Kartiossa oleva kärki valetaan tai hitsataan kokonaan. Terävä kartio mahdollistaa ruuvin nopean pääsyn maaperään. Ruuvipallot valmistetaan ilman kärkiä. Putken päätä leikataan 45 o: n kulmassa. Reikä valmistetaan metallilla.

Joskus rungot jäävät auki. Tällaisia ​​tukia käytetään kevyisiin rakennuksiin ja aidakkeisiin. Maaperä täyttää paalun sisäpuolelta, mikä ajan mittaan voi aiheuttaa korroosiota.

terät

Tavallisesti ruuvituki varustaa yhden terän, joskus asenna kaksi leikkauselementtiä. Terä on ruuvirakenne. Kun tynnyri pyörii, terät ruuvataan maaperään, kasa imeytyy maahan ja saavuttaa tiukan pohjan.

Viskooseille maaperä terät teroitetaan. Teroitus on helpompi tehdä hiomakoneella, joka on asennettu kulmahiomakoneeseen.

Terät pyörivästi pienentävät maata tuen ympärille. Tämä auttaa lisäämään paalun kantavuutta.

Säätöasennus ruuveilla

Lentokoneen asentamisessa on kaksi tapaa - se on manuaalinen asennus ja mekaaninen menetelmä. Aseta paalut, joiden pituus on enintään 2,5 m ja halkaisija 108 mm. Suurten kokojen tuki asennetaan erityisellä mekaanisella asennuksella.

Manuaalinen asennus

Ruuvitukien asentamiseen tarvitset käsiporauksen, vipujen muodossa vesiputket, lyijylinja tai lasertaso. Aseta aurinko seuraavasti:

 1. Rakennustyömaalla tehdään kentän merkinnät paalujen alla.
 2. Asennuspisteissä manuaalinen pora tekee suppilot 30 cm syväksi, mikä helpottaa telineen pystyasennusta.
 3. Jos trukin yläosassa ei ole asennusreikiä, ne leikataan kaasulaitteella.
 4. Vesiputkien osuudet asetetaan molemmilta puolilta reikiin.
 5. Työssä oli mukana 3 henkilöä. Kaksi työntekijää vipujen avulla pyörivät tynnyriä, kolmas työntekijä valvoo ja pitää tuen pystyasennossa.
 6. Lasertaso merkitsee paalujen maanosan suunnittelukorkeutta.
 7. Kulmakone, jossa on hankaava pyörä, tukien ylimääräisten osien poistamiseksi.
 8. Metallipäät hitsautuvat paalujen yläpäihin asennustilan kiinnittämiseksi.
Manuaalinen ruuvin upotus

Tukien välinen askel ei saisi ylittää 3 m. Jos kahden ilma-aluksen välinen etäisyys on suurempi, keskelle sijoitetaan ylimääräinen teline.

Mekanisoitu asennus

Ruuvipillojen koneellisessa asennuksessa käytetään erityislaitteita, joissa on voimalaitos, joka takaa tuen pään ja sen kiertämisen.

Työvuoron aikana (8 tuntia) tämä menetelmä voi täyttää keskikokoisen - 30x30 m: n kasauskentän. Tukien asennusnopeus riippuu niiden pituudesta ja maaperän koostumuksesta.

Tietenkin auringon mekaaninen asennus maksaa paljon enemmän. Tämä haitta kuitenkin kompensoi vaahtolohkojen talonrakentamisen vähenemistä.

On parasta aloittaa vaahtobetoni talon rakentaminen ruuvipolleille talvikauden lopussa. Tämä mahdollistaa kesällä lisärakentamisen. Vaahtolohkojen seinämien asentamiseen liittyy "märkiä" prosesseja, joita on suositeltavaa tehdä lämpimällä säällä.

Ruuvipuristimen mekaaninen asennusmenetelmä videolle:

Paalun pohja vaahtomuovilohkolle

Valitse talon paras vaihtoehto

Maa-talojen rakentaminen palamateriaalien avulla on yleistymässä. Tähän on useita syitä: rakenteiden esteettinen ulkonäkö, materiaalien ominaisuudet (esimerkiksi lämmöneristyskertoimet ja melun väheneminen), rakentamisen kustannukset.

Useimmat alkuvaiheessa olevat kehittäjät kohtaavat ratkaisevan kysymyksen siitä, mikä säätiö soveltuu parhaiten vaahtolohkojen talon rakentamiseen. Vastaus "monoliitti", "kasa" tai "nauha" on ainutlaatuinen. Tässä artikkelissa käsitellään kolmentyyppisiä alustoja vaahtoblock-taloja varten. Valinta riippuu rakentamisen erityisistä olosuhteista.

Päätös valintaa varten talon tyypistä vaahtolohkoista tehdään ottaen huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • maaperän kerroksen ominaisuudet (koostumus, jäätymisaste, pohjavesien esiintyminen);
 • uudelleen rakennetun rakenteen paine (talon massa, yhdessä pohjan ja yläpuolisen osan kanssa, talon sisäisen täytön kuorma: huonekalut, vuokralaiset jne., tuulen ja sademäärän altistuminen);
 • koko esineen ja rakennusaikaisen rakentamisen kustannukset, mukaan lukien tietyntyyppisen rakentamisen toteutettavuus.

Ongelma

Geologinen tutkimus maaperän kerroksesta on kallista, jos tilaat asiantuntijoiden palvelun. Tästä syystä monet yksityiset kehittäjät eivät suorita tällaisia ​​tutkimuksia. Meidän täytyy itse tutkia maaperän geologiaa.

Voit myös hakea neuvoja lähellä asuvien kodeiden omistajilta. Ei kuitenkaan ole tarpeen täysin luottaa naapureiden suosituksiin alueella, koska maaperällä voi olla merkittäviä eroja sekä koostumuksessa että kalenterivuoden muutoksissa.

Jos loppujen lopuksi ilmenee, että maaperä kestää kausittaisia ​​muutoksia (ei talvella), jäätymisaste ei ole yli 100 cm ja pohjaveden korkeus on yli 200 cm, looginen ratkaisu on rakentaa matala nauha.

Tämän jälkeen tällainen säätiö vaatii viemäröintijärjestelmän rakentamisen. Monoliittiset, ei-syvennetyt teräsbetoniperustatyypit sopivat tällaiseen maaperään.

Usein on tilanne, jossa maa on hyvin epävakaa. Vakaat ja luotettavat kerrokset sijaitsevat syvemmällä kuin 200 cm. Pilarin perustukset soveltuvat hyvin ongelmajätteisiin. Niitä käytetään laajalti kevyisiin rakenteisiin, kuten puutaloihin.

Jos tarkastelemme teräspultteja, niiden vakausraja on 4-8 tonnia. Jos kyseessä on vaahdon talon rakentaminen, paalujen välinen vähimmäisetäisyys saa olla enintään 1 metri. Kaikki paalut on kiinnitettävä monoliittisella, vahvistetulla teipillä.

Putoavassa maaperässä käytetään myös pylväspohjaista betonipohjaa, mutta ensin on laskettava jokaisen tuen paine ja korjattu saatu arvo pylväiden kantavuuteen.

kuormat

Jos otetaan huomioon, että vaahtobetonilohkot koostuvat huokoisesta materiaalista, niin vaahtolohkojen rakennukset ovat kevyempiä kuin rakennukset, jotka on rakennettu käyttäen tiiliä.

Sama määrä valkoista tiiliä on vieläkin painava - noin 2 tonnia.

Neliömetriin sijoitetuilla vaahtolohkoilla on noin 900 kg: n massa.

Näin ollen vaahtolohkamallit ovat 2 kertaa kevyempiä kuin tiilimuodostumat. Kuumat vaahtobetonialustat ovat kuitenkin puisia rakenteita raskaampia myös noin kaksi kertaa.

Tämäntyyppiselle rakennusmateriaalille on olemassa kolme perusta:

Käytännössä käytetään usein nauhalla upotettuja tai monoliittisia. Paalutusperustatyypit soveltuvat yhden kerroksen vaahtolohkotaloihin.

Kussakin tapauksessa on tarpeen tehdä laskelmat ja ottaa huomioon erilaiset vähäiset tekijät. Tästä syystä ei olisi tarkoituksenmukaista antaa yleisiä suosituksia, koska rakentamisen valmisteluvaihe on työläs tehtävä, joka edellyttää huolellisia laskelmia.

Pile-pohjatyyppi

Tämäntyyppinen säätiö käyttää kasa yksittäisenä kantoaallona. Rakennuksen vakaan tuen ansiosta paalut sijoitetaan suurimpaan paineeseen - nämä ovat kantavia seiniä rakennuksen kehän ympärillä ja sen sisäpuolella.

Säätiön yläosassa voi olla suuri grilli, joka ei kosketa maapintaan tai tehdään ilman grillausta. Rakentamismenetelmä tarjoaa jonkin verran vapaata tilaa maan ja talon välillä, jotta maaperän ja pohjavesien kausivaihtelujen rakentaminen estettäisiin.

Pallojen korkeus määräytyy sen etäisyyden mukaan, jossa tiheät kerrokset maaperästä ovat, mikä kestää rakenteen paineen. Kaikkien asennettujen paalujen yhdistelmä on nimeltään pohjan pohja.

Pallorakenteita on kahta tyyppiä:

 • Ripustettavat paalut. Tällaisia ​​paaluihin perustuvaa perustusta käytetään harvoin yksittäisissä asuntorakenteissa laskelmien monimutkaisuuden vuoksi ja tällaisen pohjan muutosten ennustamisen vaikeudesta.
  Tällaisten perustusten rakentamismenetelmä käsittää suuren määrän paaluja, joita pidetään kitkan voiman vuoksi. Tukit eivät täysin perustu kiinteisiin kerrostumiin, minkä vuoksi niitä kutsuttiin roikkuviksi paaluiksi.
 • Tarttuvat paalut. Nämä tuet saavuttavat kiinteät maakerrokset. Luotettavuuden ansiosta säilytyspaalut voivat kuljettaa valtavia kuormia eikä muuttaa niiden suorituskykyä ajan mittaan.
  Tällaista tekniikkaa käyttävät usein yksityiset kehittäjät talojen ja autotallien rakentamiseen.
  Se on sallittu maaperän tutkimisen ja huolellisten laskelmien jälkeen.

Muottien mukaan paalut ovat pyöristettyjä, suorakulmaisia ​​ja teräviä. Valmistusmenetelmän mukaan voi olla teräs, teräsbetoni tai puu, vasara tai ruuvi.

Vaahtobetonialustalle perustetun teknologian rakentaminen on jaettu pölkkyjä ja paaliruuveja varten.

Vaahtobeton talon pino-grilli

Useimmat yksityiset kehittäjät käyttävät sitä. Tukijalat ovat paalut ja lujitettu betoniterä yhdistää rakenteen yhteen.

Päätös riippuu useista tekijöistä:

 • Halu säästää. Säästöt voivat tässä tapauksessa olla jopa 30 prosenttia säätiön rakentamiseen varatuista resursseista. Jos laskelmien tuloksena käy ilmi, että on asennettava yli kymmeniä paaluja, on helpompi valita monoliittinen tai nauhatuki.
 • Rakennusaika. Jos maa on ongelmallinen (talteenotto, pohjaveden pinnan taso), niin paalun perustan rakennusaika voi viivästyä pitkään. Tällöin paalujen tai teipin ruuvin säätö on optimaalinen.
 • Pieni kuorma kotiin merkitsee merkittävää väittelyä paalutyypin hyväksi. Vaikka tämä ei sulje pois suunnittelutyötä.

Palo ja ruuvi pohjaan talon alla vaahtobetonilohkoista

Matala pohja ongelmallisella maaperällä on vaarallinen, koska keväällä voi olla vaikeuksia ovien ja ikkunoiden kanssa. Sama perusta voi antaa halkeaman. Paaliruuvi säätiö poistaa tällaiset vaikeudet, koska paalut ruuvatetaan tarpeeksi syvälle.

Säätiön edut ruuveilla ovat seuraavat ominaisuudet:

 • rakentaminen vie vähän aikaa;
 • itsenäinen työn suoritus;
 • korkeat kantokykyominaisuudet;
 • kustannussäästöt;
 • säätiön rakentaminen ei rajoitu kausiluonteisuuteen;
 • ei jätettä ja roskia;
 • käytetään epätasaisessa maastossa.

Nauhapohja

Kaistaleetille, jolle on ominaista vakaus, monipuolisuus ja yksinkertainen muotoilu. Tämäntyyppistä säätiötä pidetään suosituimpina kehittäjien keskuudessa. Sitä käytetään talot, aidat, autotallit ja kylpyammeet.

Nauhatalustana on rakennuksen ääriviivaa esittävä raudoitettu betonirakenne. Rakennuskohteen kuormitus on tasaisesti jakautunut koko pohjalle lähes ilman sisäisiä jännityksiä.

Rakennusprosessi on kuitenkin melko työvoimavaltainen, aikaa vievää ja tiukkaa noudattamista erektiotekniikkaan ja äänen laskentaan.

Tällaisia ​​tyyppejä on kolme:

 1. Matala pohja. Sitä käytetään menestyksekkäästi hyvässä maaperässä, jossa kiinteät kerrokset pystyvät kantamaan kuormaa. Pohjaveden pinnan tulee olla alhainen. Massiiviset tiilitalot on pystytetty sillä ehdolla, että maaperä ei pääse kylmä kausi, muuten tällainen säätiö halkeilee.
 2. Kaistaleperän perustus on kahden tyyppinen yhdistelmä. Viittaa vankempiin säätiöihin. Käytetään monimutkaisiin maaperään ja melko raskaisiin rakenteisiin.
 3. Tape-column type. Tällainen säätely tarkoittaa välimuotoa haudattujen ja matala-haudattujen välillä. Se sopii yksityiseen rakentamiseen. On suositeltavaa soveltaa rinteillä sijaitsevilla paikoilla. Kun pohjavesi on tarpeeksi lähellä maata, on suositeltavaa kasaata.

monoliitti

Monoliittinen säätö on kiinteä betoniteräsrakenne. Useimmiten käytetään erikoisteräksiä teräsbetonista, jotka ovat eri muotoisia ja kokoja. Tämäntyyppistä säätiötä käytetään paitsi yksityisessä rakentamisessa, myös suurien esineiden rakentamisessa. Se vaatii erikoislaitteita laadukkaaseen työhön.

Lujitetun betonin rakenteellinen eheys antaa korkean luotettavuuden ja kestävyyden. Monoliittisten laattojen asennuksen syvyydestä riippuen ne aiheuttavat pinnallisen, hieman syvän ja syvän perustan (pohja on jäätymisen alapuolella).

johtopäätös

Vaahtobetonialojen paaluseoksen edut:

 1. Maa-alueiden ja rakennusmateriaalien vähentämiseen liittyvä kannattavuus.
 2. Pikemminkin käyttökelpoiset rakentamisen ehdot verrattuna teippiin ja monoliittisiin säätiöihin.
 3. Erinomainen luotettavuus ja vakaus, myös ongelmallisissa maissa.
 4. Soveltuu yksityiseen rakennukseen.

Pallojen haitat saattavat johtua vaahtolohkojen riittävän kevytrakenteesta, laskelmien monimutkaisuudesta. Negatiivisten pisteiden poissulkemiseksi mahdollisten virheiden välttämiseksi kannattaa antaa suunnittelutyötä ammattilaisille.

Vaahtolohkojen talon perusta


Vaahtolohkojen yksi- tai kaksikerroksiset talot ovat vähäisempää massaa verrattuna muihin materiaaleihin, joten voit rakentaa rakennuksia melko heikkoihin maaperään. On erityisen tärkeää valita oikea säätiö niin, että rakentaminen on paitsi käytännöllistä myös säästää taloutta.

Maaperän alhaisella kantavuudella kannattavin vaihtoehto on paalut, nimittäin ruuvipallot, koska tällainen säätiö on paljon halvempaa kuin paalun grillaus.

Materiaalien edut

Vaahtobetoni on tuote, joka saadaan hiekan, veden, sementti- vaahdon ja pehmittimien koostumuksesta, jolle on tunnusomaista huokoinen rakenne. Lohkoelementtien kokoalueella voit rakentaa minkä tahansa rakenteen nopeasti ja ilman erityisiä rahoituskustannuksia.

Vaahtobetonin tiheys on kolme kertaa matalampi kuin tiilien tiheys, mikä tarkoittaa, että paino on myös paljon vähemmän. Kuitenkin muut indikaattorit, kuten: lämpö, ​​vedeneristys, lujuus - pysyvät kestävimpien ja kalliimpien materiaalien tasolla. Kuitenkin, kun otetaan huomioon vaahtobetonin epävakaisuus, sinun ei pitäisi rakentaa monikerroksisia rakenteita, on suositeltavaa suorittaa yksi tai kaksikerroksisia rakennuksia, voit parvekkeella.

Vaahtobetoni-lohkoja verrataan usein hiilihapotettuun betoniin, mutta jälkimmäinen reagoi paljon kosteuteen. Siksi, jos sivustosi sijaitsee alueella, jossa maaperät ovat täynnä vettä, vaahtobetonirakenteen pystyttäminen ruuveilla on ihanteellinen vaihtoehto käytännön ja erittäin lämmin talon rakentamiseen.

Vihje! Vaahtobetonin seinien asentaminen on rakennettu samalla tavalla kuin sementin ja lisäaineiden liuoksessa.

Ruuvatyyppisten paalujen käyttöön liittyvät perusteet

Maaperän alustava analyysi rakennustyömaalla antaa seuraavat indikaattorit:

 • Säiliön paksuus, jolla on pieni kantavuus. Usein nämä ovat savia, patoja, hiekkaa - maaperää, joka on altis kallistumiselle ja jäädyttämiselle;
 • Tiheämmän kerroksen esiintyminen maaperässä;
 • Vedenpinnan korkeus;
 • Maaperän jäätymispiste.

Analyysin perusteella tämä tai tämäntyyppinen säätiö ratkaistaan.

Kierrä paalut vaahtobetonin taloon

Vakiomuotoinen ruuvi-tyyppinen elementti on metallinen putki, jonka läpimitta on 90 mm ja joka on varustettu siipillä lopussa. Terän koko 30-60 cm, mikä parhaiten sopii, joten laitteessa on terävät reunat yksinkertaistamaan työtä maassa.

Se on tärkeää! Ruuvit, joissa on avoin pää, ovat alttiimpia korroosiolle, koska maaperä pääsee rungon sisään.

Pätkän päässä olevat ruuvit toimivat korkkiruuveina ruuvaamalla maahan vähällä maaperävastuksella haluttuun tunkeutumisasteeseen. Rungon pituus määräytyy pakastuspisteen mukaan, ja se voi olla 4-6 metriä tai enemmän. Valmiit tuotteet on pinnoitettava erityisellä sinkkipohjaisella yhdisteellä metallin korroosion vaaraa vähentäväksi.

Pile-asennustekniikka

Rakennuksen merkinnän jälkeen pinoelementit sijoitetaan kulmiin laakerin seinien alle 1,5-2 metrin askelin. Oikein asennettu porausruuvi voi kestää jopa 25 tonnia kutakin elementtiä kohden. Mutta asennus samaan aikaan ei ole vaikeaa, ja tee se itse:

 1. Valmiin elementin pää on varustettu metallisella nikkelillä, joka on hitsattu tiukasti sauvaan. Pennyllä on reikiä laitteiden kiinnittämiseen, jossa portti on kiinnitetty;
 2. Portin pyöriminen syvenee paalua maahan ja ruuvaamalla maaperä tiivistetään;
 3. Perusta vaatii metallilankarakenteen asentamisen, joka on kiinnitetty paalun päähän hitsaamalla. Se on ristikkopohja, joka on valmistettu joko sauvoista tai kanavan palasista.

Vihje! Pallojen tasoa on parannettava horisontaalisesti!

Ennen kuin aloitat vanteiden käytön, kannattaa tarkistaa paalujen taso maanpinnan yläpuolella - 15 cm: n ilmaisinta pidetään normaalina. Jos maisema on rinteillä, paalujen korkeus on erilainen. Paikoissa, joissa laakeripaneelien asennusta oletetaan, asetetaan profiili, jonka hyllyn leveys on sama kuin lohkoelementin leveys.

Vihje! Jos on tarpeen ruuvata suuri määrä paaluja vaahtobetonialustan alla sekä huomattavan läpäisevyyden (useita metrejä), on suositeltavaa käyttää mekaanisia asennuksia: kierrä paalupää ja antavat pyörimisliikkeen syventää elementtejä haluttuun tasoon.

Pohjan järjestely vaatii myös huomiota. Piles ovat jatkuvasti alttiina aggressiiviselle ympäristölle, joten sinun on suojeltava kaikkia elementtejä. Erityisen tärkeää on estää rakenteen epämuodostumasta kylmäkauden aikana, muutoin rungon vaurioituminen lisää rakenteellisten vaurioiden vaaraa.

Pinoihin päin ei ole paljon aikaa: talon ympärysmitta on suljettu arkkeilla, eristetty millä tahansa käytettävissä olevasta materiaalista ja vesitiivistynyt kalvolla. Koko rakenne voidaan sulkea sivuraiteella, mutta on tärkeää jättää pienet liitosputket aitojen ja talon pohjan väliin, joten ne suojaavat rakennetta lämpökuormituksilta.

Se on tärkeää! Jos maanalainen on hyvin varusteltu, niin jopa alle 25 asteen pakkasten sisäilman lämpötila on +5 astetta, tällaisissa olosuhteissa paaliruuvi perusta kestää hyvin kauan.

Etu ja edut paalun perustuksesta vaahtobetonin taloon

Alustan järjestäminen yksinkertaisesti ei heikennä säätiön vahvuutta ja käytännön ominaisuuksia. Joten tämän tyyppisellä on paljon etuja:

 1. Järjestelyn tehokkuus. Koko prosessi kestää 3-8 päivää;
 2. Teokset tehdään vuodenajasta riippumatta, mutta vaahtolohkojen rakentaminen ruuvipolleille on parempi stabiiliin positiiviseen lämpötilaan;
 3. Pohja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa taloa erittäin heikkoon maaperään, vaikeisiin maisemiin ja lähellä muinaisia ​​monumentteja, puistoja, muinaisjäännöksiä - jos paalusäätiö järjestetään, rakennustyömaata ei tarvitse puhdistaa juurista, maaperästä eikä lainkaan maata.

Vähiten tärkeä etu on kuljettajan alhaiset kustannukset ja se, että kaksi henkilöä kykenee suorittamaan työn. Elementtien huolellinen suojaus takaa pitkän käyttöiän sekä perustukselle että koko rakennukselle.

Vaahtoblock-talo ruuveilla

Vaahtoblock-talon säätiö

Laadukas perussäätiö rakennuksen kaikissa rakennuksissa on avain koko rakennelman luotettavuuteen ja rakennuksen käyttökauden kestoon. Optimaalisen perustan valinnassa tulisi ottaa huomioon lukuisia tekijöitä, kuten:

 • maaperän tyyppi ja kunto;
 • kerrosten lukumäärä, rakennuksen rakenteet;
 • maastohuolto;
 • rakennuksen seinämien toteutusmateriaali, joka määrittää käyttökuorman intensiteetin.

Mitä säätiötä tarvitaan vaahtobetonialustalle?

Vaahtolohkojen tärkeimmät edut ovat erinomainen lämmön- ja äänieristysominaisuudet, seinänrakennuksen suuri nopeus ja pieni paino. Viimeinen kerroin määrittää, minkä tyyppinen säätiö on käytettävä vaahtobetonialustan alla. Paras tapa tällaisille rakenteille vastaa pylväsruuvia, joka pystyy kestämään alhaisen rakennuksen aiheuttaman kuorman. Lisäksi tämäntyyppisiin säätiöihin liittyy nopeimmat mahdolliset rakennusajat ja alhaiset kustannukset.

Vaahtobetonilohkotyökalun pylväsruuvit ovat pohjimmiltaan joukko metallipaloja, jotka on ruuvattu maahan. Näiden paalujen yläosat on yhdistetty yhteen rakenteeksi grilliin. Samanlaisia ​​järjestelmiä sovelletaan lähes kaikentyyppiseen maaperään. Tämän vaihtoehdon perustana on mahdollista saavuttaa kutakin kuormaa tasaisesti kuhunkin tukeen.

Jos vaahdon ja kaasusilikaattirakenteiden laiminlyönti ei ole mahdollista, saavutetaan haluttu tulos - kestävä kestävä rakennus. Näiden materiaalien negatiiviset ominaispiirteet ovat erittäin vähäistä sitkeyttä, mikä aiheuttaa suuria haurastumisasteita. Siksi, jos peruskokoonpano rikkoo sen kutistumista sidoksen sitomisen, laastin tai liiman sekoituslohkojen jälkeen, pystytetyt seinät voivat saada merkittäviä vaurioita ja halkeamia.

Tästä syystä ei ole suositeltavaa rakentaa pohjaa vaahtolohkojen talolle omalla tavalla. Sama pätee yrityksiin säästää rahaa soveltamalla ei-ammattimaisten esiintyjien palveluihin.

Miten rakentaa pohjan vaahtomuovilohkolle

Klassinen muunnelma - nauhaosasto

Tällaisen alustan kokoonpanon laskemiseksi on otettava huomioon tulevan rakenteen eri ominaisuudet:

 • yksilöllisen suunnittelun piirteet;
 • päällystysmateriaalin tyyppi, sen massa;
 • käyttökuormat;
 • tyyppi lattiat, niiden massa, asennuspaikka sukuelinten lag.

Lisäksi nauhan perustuksen rakenne riippuu maaperän laakeriominaisuuksista rakennustasossa, mahdollisim- man lumitilanteen mukaan määräytyvän ilmasto-olosuhteiden, rakennuksen katon kokoonpanon ja monien muiden tekijöiden perusteella.

On erittäin vaikeaa suorittaa tarkkaa laskentaa ilman vähimmäisosaamista, tietämystä.

Moderni esivalmistettu muunnos - porausruuvi

Pohja metalliputkipilareiden pohjautuvan vaahtobetonialustan rakentamiseen voidaan laskea paljon helpommin. Joka tapauksessa yksittäisten tukien - ruuvipillojen määrällinen lisääntyminen - on paljon halvempaa kuin hihnan tyyppisen alustan valmistamisen kokonaiskustannukset. Ja jos yhdistät näiden kahden tyyppiset perustukset, kun olet tehnyt upotetun osan pile-screw -teknologiasta ja yläpuolella oleva grillaus on betonista, voit saada käytännöllisimmän, lujemman, luotettavan ja kestävän rakenteen. Tällainen säätiö yhdistää itsessään kaikki säätiön molempien muunnelmien positiiviset ominaisuudet - se ei ole täysin alttiina matalan lämpötilan vaikutuksille, joille metallipallojen herkkyys on heikko ja kova. Yllä olevan hybridimallin ainoa haittapuoli on kustannusten nousu, mutta joskus tämä vaihtoehto on ainoa mahdollinen.

Vaikka tällaisen rakennustyön laskentamenetelmän ilmeinen yksinkertaisuus huolimatta tämän toimenpiteen suositellaan ammattimaisille insinööreille, jotka ovat erikoistuneet tällaiseen työhön ja jotka tietävät, mitä säätiöitä vaahtobakteereille pitäisi olla mieluummin kussakin yksittäisessä tilanteessa.

Yksi yrityksen erikoistumisistamme on pylväsruuvin muokkauksen perusta. Pystymme saamaan mahdollisimman nopeasti, laadullisesti ja pitkällä takuuaikana, toteuttamaan kaikki tällaisten rakenteiden rakentamisen vaiheet aloittaen tutkimustoiminnasta, suunnitteluarvioista, valmistelutoimista ja päättelemällä säätiön suoralla asennuksella. Vaahtobetoni- tai kaasasilikaattityyppiset talot, jotka perustuvat meidän perustuksillemme, ovat vakuutettu vuosikymmeniä seinämien halkeilemisesta johtuen minkä tahansa säätiön osan kutistumisesta.

Asennus ruuvien paaluille vaahtolohkoille

Yksikerroksiset vaahtolohkojen talot ovat huomattavasti pienempiä kuin vastaavanlaiset tiilestä tai betonista valmistetut rakennukset.

Sen vuoksi on edullista rakentaa vaahtolohkareiden ja hiilihappopetosten taloja, joissa heikkoa kantavuutta omaava maaperä on edullinen ruuveilla. Perusta, joka on rakennettu runkorakenteesta ruuveilla, on paljon halvempaa kuin paalun grillaus.

Vaahtobetonin ja hiilihapotettujen betonilohkojen edut

Vaahtobetoni on solurakenteinen betoni. Sementtiä, hiekkaa ja vettä sekoitetaan erityisellä vaahdolla. Seos kaadetaan muovaussäiliöihin. Jähmettymisen jälkeen muotit puretaan ja valmistetaan valmiita vaahtolohkoja. Suurten kokojen lohkot valmistetaan sahalla irtotavarana monoliitteja.

Vaahtobetonialustat

Vaahtobetonin tiheys on kolme kertaa pienempi kuin tiilien tiheys, ja sen paino on kolme kertaa pienempi. Korkean lämmöneristyksen, vedeneristys- ja lujuusominaisuuksiensa ansiosta vaahtobetoni on verrattavissa muihin rakennusmateriaaleihin.

Alhaisen kantokyvyn vuoksi materiaalin epävakaisuutta voidaan käyttää vain pienikokoisten, pienien asuinrakennusten rakentamisessa.

Hiilihapotettujen betonilaminaattien laatuominaisuudet eivät ole paljon erilaiset kuin vaahtolohkot. Hiilihapotettu betoni saadaan sementin, hiekan ja erilaisten täyteaineiden kemiallisen reaktion seurauksena. Merkittävä puute hiilihapotetusta betonista heikossa kosteudenkestävyyteen. Tämän vuoksi hiilihapattujen betonilohkojen asettaminen edellyttää parannettua vedenpitävyyttä.

Seinien asentaminen vaahtobetonista ja ilmastetun betonilohkareista on rakennettu samalla tavalla kuin sementtilaastien tiilimuuraus.

Perusteet ruuvien paaluille

Rakennustyömaan geologisten tutkimusten tuloksena saadaan seuraavat tiedot:

 • maaperäkerroksen paksuus, jolla on alhainen kantavuus (tavallisesti savi- maaperä, joka altistuu turvotukselle ja jäätymiselle);
 • tiheämmien maakerrosten syvyys;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Saatujen materiaalien perusteella tehdään päätös siitä, onko mahdollista käyttää ruuvien paaluja säätölaitteessa hiekoitettujen betonilohkojen tai vaahtolohkojen taloon.

Kierrä paalut

Peruslaitteen standardiruuvi on metalliputki, jonka halkaisija on 90 mm, jonka päähän ruuvinterän kärki sijaitsee.

Terät voivat olla kooltaan 60 mm - 300 mm. On olemassa paaluja, joissa on terät ilman reunaa. Kierrä paalut avoimella päällä, mikäli maaperä tunkeutuu sauvan syvennykseen. Tämä voi aiheuttaa laakerin sisäisen korroosion.

Ruuvinterät tarjoavat sauman tangon maahantulo minimaalisella vastuksella maaperään korkkiruuvan periaatteen mukaisesti. Pahan terät voivat olla yksi tai kaksi. Ruuvipuristimen tangon pituus riippuu vaadittavasta upotuksen syvyydestä maahan ja voi olla 4 - 6 metriä.

Tangojen pinnan sinkkipinnoitus on välttämätöntä paalujen metallin korroosion estämiseksi. Talon vaahtolohkojen ruuvipallojen valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota galvanoidun pinnan laatuun. Hyvä galvanointi näyttää metallin pinnalle hopea-tähtien muodossa.

Kierrä paalutusmenetelmä

Paalutukien suunnittelu sijoitetaan rakennuksen kulmiin tukien tukipisteissä, joiden välinen etäisyys on noin 1,5 - 2 metriä.

Yksi ruuvi voi kestää jopa 25 tonnin aksiaalikuormitusta.

Kierrä paalun kokoonpano

Ruuvien asentaminen ei ole kovin vaikeaa. Pallistuen kärki koostuu metallilankasta, joka on hitsattu pinoakselin yläpäähän. Tämä vaakasuora tuki on teknisiä reikiä asennustarvikkeiden asennukseen.

Reikien läpi kiinnitä asennusportti. Kaksi työntekijää, jotka pyörivät porttia, upota kasa maahan. Räjäyttämällä paalua maahan se tiivistetään.

Kun halkeamien lukumäärä on suuri ja niiden upotuksen syvyys on useita metrejä, käytetään koneistettuja asennuksia. Teholaitteisto on varustettu puomilla, jonka päähän on asennettu pyörivä runko. Se on pultattu ruuvipurkimen yläosaan ja annetaan pyörimisliike. Tämän seurauksena lyhyessä ajassa voit asentaa useita paaluita suurelle alueelle.

Paalutusvaljaat

Ne rakentavat perustan paalutukeen asentamalla metallikehysrakenne, joka on kiinnitetty hitsaamalla ruuvipillojen kärjet. Kehys on ristikkorakenne, joka on valmistettu hitsattujen metalliprofiilien osista. Pohjimmiltaan kehyksen valmistukseen käyttäen laajaa profiilikanavaa. Katso videota, miten voit välttää virheitä sitomasta.

Paikoissa, joissa tukiseinät on tuettu, sijoitetaan profiili, jossa on laipan leveys, joka on yhtä suuri kuin hiilihapotetun betonin tai vaahtokerkon leveys.

Ennen rungon asentamista tarkista, että pylväspäiden vaakataso on samassa tasossa.

Maanpinnan yläpuolella olevien ruuvien paikkojen on oltava vähintään 15 cm. Maaston pinnan kaltevuuden vuoksi paalujen korkeus on erilainen.

Peruslaite

Sinun täytyy tietää, että talon alla olevilla avoimilla tiloilla paalut ovat jatkuvasti alttiita aggressiivisille ympäristövaikutuksille. Talvella jäädytetty maa voi puristaa kasaa ylöspäin, mikä aiheuttaa pohjan runkorakenteen muodonmuutoksen vaahtolohkoista. Rungon vaurioituminen johtaa väistämättä taloon, koska vaahtolohkojen ja hiilihapotettujen betonilohkojen rakenne on hauras ja talon seinät voivat peittyä halkeilla.

Talon kellari ruuveilla

Jotta talot eivät vaarantuisi, paalut ovat vuorattuina. Talon ympäryksen varrella rakennuksen alla oleva tila peitetään sopivalla suojamateriaalilla. Aita eristetään vaahdolla, mineraalivillalla tai muulla materiaalilla. Järjestä vesitiivis polymeerikalvo. Sen jälkeen asenna sivuraide.

On välttämätöntä jättää laajennusliitokset maanalaisen aidan ja talon pohjan väliin. Ne ovat välttämättömiä lämpöhäiriöiden kompensoimiseksi.

Hyvin järjestetty aita maan alla, kun ulkoilman lämpötila on 20 astetta pakkasella, sisäilman lämpötila on 5 astetta. Tällaisissa olosuhteissa ruuvipilareiden pohja kestää useita vuosia.

Edut ja edut paaluilla vaahtolohkojen taloon

Perusrakenteen luominen vaahtobetonialustalle ruuveilla on useita etuja:

 • rakentaa säätiö hyvin lyhyessä ajassa - 1-2 viikkoa;
 • säätiö voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana;
 • Voit rakentaa talon vaikeisiin maaperäihin riippumatta alueen kaltevuudesta, pohjaveden pinnasta ja maaperän jähmettymisestä;
 • huomattavia säästöjä työ- ja rahoitusalalla;
 • takuu talon kestävästä toiminnasta.

Vaahtolohkojen talon perusta

Vaahtolohkojen yksi- tai kaksikerroksiset talot ovat vähäisempää massaa verrattuna muihin materiaaleihin, joten voit rakentaa rakennuksia melko heikkoihin maaperään. On erityisen tärkeää valita oikea säätiö niin, että rakentaminen on paitsi käytännöllistä myös säästää taloutta.

Maaperän alhaisella kantavuudella kannattavin vaihtoehto on paalut, nimittäin ruuvipallot, koska tällainen säätiö on paljon halvempaa kuin paalun grillaus.

Materiaalien edut

Vaahtobetoni on tuote, joka saadaan hiekan, veden, sementti- vaahdon ja pehmittimien koostumuksesta, jolle on tunnusomaista huokoinen rakenne. Lohkoelementtien kokoalueella voit rakentaa minkä tahansa rakenteen nopeasti ja ilman erityisiä rahoituskustannuksia.

Vaahtobetonin tiheys on kolme kertaa matalampi kuin tiilien tiheys, mikä tarkoittaa, että paino on myös paljon vähemmän. Kuitenkin muut indikaattorit, kuten: lämpö, ​​vedeneristys, lujuus - pysyvät kestävimpien ja kalliimpien materiaalien tasolla. Kuitenkin, kun otetaan huomioon vaahtobetonin epävakaisuus, sinun ei pitäisi rakentaa monikerroksisia rakenteita, on suositeltavaa suorittaa yksi tai kaksikerroksisia rakennuksia, voit parvekkeella.

Vaahtobetoni-lohkoja verrataan usein hiilihapotettuun betoniin, mutta jälkimmäinen reagoi paljon kosteuteen. Siksi, jos sivustosi sijaitsee alueella, jossa maaperät ovat täynnä vettä, vaahtobetonirakenteen pystyttäminen ruuveilla on ihanteellinen vaihtoehto käytännön ja erittäin lämmin talon rakentamiseen.

Vihje! Vaahtobetonin seinien asentaminen on rakennettu samalla tavalla kuin sementin ja lisäaineiden liuoksessa.

Ruuvatyyppisten paalujen käyttöön liittyvät perusteet

Maaperän alustava analyysi rakennustyömaalla antaa seuraavat indikaattorit:

 • Säiliön paksuus, jolla on pieni kantavuus. Usein nämä ovat savia, patoja, hiekkaa - maaperää, joka on altis kallistumiselle ja jäädyttämiselle;
 • Tiheämmän kerroksen esiintyminen maaperässä;
 • Vedenpinnan korkeus;
 • Maaperän jäätymispiste.

Analyysin perusteella tämä tai tämäntyyppinen säätiö ratkaistaan.

Kierrä paalut vaahtobetonin taloon

Vakiomuotoinen ruuvi-tyyppinen elementti on metallinen putki, jonka läpimitta on 90 mm ja joka on varustettu siipillä lopussa. Terän koko 30-60 cm, mikä parhaiten sopii, joten laitteessa on terävät reunat yksinkertaistamaan työtä maassa.

Se on tärkeää! Ruuvit, joissa on avoin pää, ovat alttiimpia korroosiolle, koska maaperä pääsee rungon sisään.

Pätkän päässä olevat ruuvit toimivat korkkiruuveina ruuvaamalla maahan vähällä maaperävastuksella haluttuun tunkeutumisasteeseen. Rungon pituus määräytyy pakastuspisteen mukaan, ja se voi olla 4-6 metriä tai enemmän. Valmiit tuotteet on pinnoitettava erityisellä sinkkipohjaisella yhdisteellä metallin korroosion vaaraa vähentäväksi.

Pile-asennustekniikka

Rakennuksen merkinnän jälkeen pinoelementit sijoitetaan kulmiin laakerin seinien alle 1,5-2 metrin askelin. Oikein asennettu porausruuvi voi kestää jopa 25 tonnia kutakin elementtiä kohden. Mutta asennus samaan aikaan ei ole vaikeaa, ja tee se itse:

 1. Valmiin elementin pää on varustettu metallisella nikkelillä, joka on hitsattu tiukasti sauvaan. Pennyllä on reikiä laitteiden kiinnittämiseen, jossa portti on kiinnitetty;
 2. Portin pyöriminen syvenee paalua maahan ja ruuvaamalla maaperä tiivistetään;
 3. Perusta vaatii metallilankarakenteen asentamisen, joka on kiinnitetty paalun päähän hitsaamalla. Se on ristikkopohja, joka on valmistettu joko sauvoista tai kanavan palasista.

Vihje! Pallojen tasoa on parannettava horisontaalisesti!

Ennen kuin aloitat vanteiden käytön, kannattaa tarkistaa paalujen taso maanpinnan yläpuolella - 15 cm: n ilmaisinta pidetään normaalina. Jos maisema on rinteillä, paalujen korkeus on erilainen. Paikoissa, joissa laakeripaneelien asennusta oletetaan, asetetaan profiili, jonka hyllyn leveys on sama kuin lohkoelementin leveys.

Vihje! Jos on tarpeen ruuvata suuri määrä paaluja vaahtobetonialustan alla sekä huomattavan läpäisevyyden (useita metrejä), on suositeltavaa käyttää mekaanisia asennuksia: kierrä paalupää ja antavat pyörimisliikkeen syventää elementtejä haluttuun tasoon.

Pohjan järjestely vaatii myös huomiota. Piles ovat jatkuvasti alttiina aggressiiviselle ympäristölle, joten sinun on suojeltava kaikkia elementtejä. Erityisen tärkeää on estää rakenteen epämuodostumasta kylmäkauden aikana, muutoin rungon vaurioituminen lisää rakenteellisten vaurioiden vaaraa.

Pinoihin päin ei ole paljon aikaa: talon ympärysmitta on suljettu arkkeilla, eristetty millä tahansa käytettävissä olevasta materiaalista ja vesitiivistynyt kalvolla. Koko rakenne voidaan sulkea sivuraiteella, mutta on tärkeää jättää pienet liitosputket aitojen ja talon pohjan väliin, joten ne suojaavat rakennetta lämpökuormituksilta.

Se on tärkeää! Jos maanalainen on hyvin varusteltu, niin jopa alle 25 asteen pakkasten sisäilman lämpötila on +5 astetta, tällaisissa olosuhteissa paaliruuvi perusta kestää hyvin kauan.

Etu ja edut paalun perustuksesta vaahtobetonin taloon

Alustan järjestäminen yksinkertaisesti ei heikennä säätiön vahvuutta ja käytännön ominaisuuksia. Joten tämän tyyppisellä on paljon etuja:

 1. Järjestelyn tehokkuus. Koko prosessi kestää 3-8 päivää;
 2. Teokset tehdään vuodenajasta riippumatta, mutta vaahtolohkojen rakentaminen ruuvipolleille on parempi stabiiliin positiiviseen lämpötilaan;
 3. Pohja tarjoaa mahdollisuuden rakentaa taloa erittäin heikkoon maaperään, vaikeisiin maisemiin ja lähellä muinaisia ​​monumentteja, puistoja, muinaisjäännöksiä - jos paalusäätiö järjestetään, rakennustyömaata ei tarvitse puhdistaa juurista, maaperästä eikä lainkaan maata.

Vähiten tärkeä etu on kuljettajan alhaiset kustannukset ja se, että kaksi henkilöä kykenee suorittamaan työn. Elementtien huolellinen suojaus takaa pitkän käyttöiän sekä perustukselle että koko rakennukselle.

Asennetaan vaahtobetonialustalle paalun pohja

Tärkeimmät syyt paalusäätiön valintaan ovat heikot maaperä, korkeat pohjaveden pinnat ja vaikea maasto rakennustyömaalla. Viime aikoina vaahtobetonialustoista valmistettujen yksityisten rakennusten rakentaminen on tullut erittäin suosittua. Vaahtobeton talon pystytetty paalusäätiö vähentää merkittävästi rakennusaikaa. Vaipan betonitien haittana on, että tällaisella pohjamallilla on mahdotonta rakentaa kellari. Etuna on suuri määrä maanrakennuksia.

Vaahtobetoni on suhteellisen uusi rakennusmateriaali. Seinistä valmistetut vaahtolohkot valmistetaan siitä. Vaahtolohkot (PB) ovat saavuttaneet suurta suosiota niiden laatuominaisuuksien vuoksi.

PB tehdas tehtaalla erikoislaitteilla. Vaahdettua sementti-hiekkalaatikkoa, joka on käsitelty kuumalla höyryllä korkeassa paineessa Tuloksena oleva massa kaadetaan muotteihin, jotka lähetetään kuivauskammioon 2 tuntia. Sitten vaahdotetun massan lopullinen kiinteytys tapahtuu ulkoilmassa.

Rakennusten ulkoseinien rakentamiseen käytetään PB-standardikokoa 390x188x190 mm. Muurausreunoihin käytetään 90 mm: n paksuisia lohkoja. On olemassa erilaisia ​​vaahtolohkareita, joissa on sivulukitusjärjestelmät - "piikkisuora". Joskus muurauselementtien vaakasuorat pinnat tehdään myös lukkojen muodossa, jotka aikaansaavat käytännössä saumattoman PB-liitoksen.

Leikkaaminen lohkolla sahan avulla

Laatuominaisuuksiltaan vaahtobetoni-lohkot ovat parempia kuin useat vastapuolet. Vaahtopilareita käytetään monikerroksisten rakennusten ulkoseinien asennukseen, jossa rakennuksen rakenteellinen tehtävä suoritetaan rakennuksen runkoilla (pylväät + lattiat). Materiaalin huokoinen rakenne antaa lohkoille korkeat lämmöneristysominaisuudet. Talvella muuraus seinät eivät anna kylmän läpi, ja kuumalla säällä se pitää huoneen jäähtyä.

Materiaalin tärkein haittapuoli on sen pieni kantavuus, joten ulkona seinärakenteena muurattu vaahtolohko valmistetaan talojen korkeintaan 2 kerrosta.

Vaahtobetoni on hauras materiaali, joten mikä tahansa mekaaninen toiminta voi aiheuttaa lohkon ulkopinnan eheyden rikkomisen.

Vaahtolohkojen seinien rakentaminen paalun pohjalle

Seinät on valmistettu vaahtopalkeista paalusäätiön pylväspohjasta tai kasettipohjapohjan monoliitistä. Ennen tätä, säätiön pinta on peitettävä kerroksella vedeneristys.

PB: t sijoitetaan sekä erityiseen liimakoostumukseen että tavanomaiseen sementti-hiekkalaastiin. Muurausratkaisujen hintaerot tasoitetaan vaahtolohkojen rivien välisellä laastirakenteen paksuudella. Edullinen sementtilaastipaksuus 20 mm. Kallis liimakoostumus riittää 5 mm: n paksuudelle.

Ensimmäinen lohkoryhmä on asennettava vähintään 30 mm: n paksuiseen liimaseokseen. Jäljellä olevat laskurajat sijoitetaan yhteen tai toiseen ratkaisuun.

Muurausseinät toimivat lohkon lohkon lohkossa. Pohjois-alueille pystytetään niin leveät seinät, että rakennusten ulkopuolisten aidojen lämpöeristys on tarpeen.

Taivutusjärjes- telmä lohkon muurauslattian paksuuden rivien välissä

Pallosäätiöiden tyypit

Piles, kuten tukirakenteita, käytetään kulkemaan heikon kerroksen läpi ja saavuttamaan tiheät kerrokset maaperälle. Tukirakenteen rakenne ottaa kuorman rakennuksesta ja siirtää sen kiinteään maaperään, ohittaa heikot ja epäluotettavat maaperän kerrokset. Vaahtobetonialustan kasausperusta voi koostua useista eri malleista:

Vahvistetut betonipallot tukevat kiinteän maata tukemalla maaperän sivupinnan kitkan. Tehtaalla tehdyt ajotukit. Niitä käytetään pääasiassa teollisissa ja siviilikäyttöön rakennettaessa monikerroksisia rakennuksia ja rakenteita.

Tukit asennetaan paalutusasennuksen avulla. Vaahtopäällysteisestä materiaalista valmistetuille rakennuksille ei käytännössä käytetä vedettäviä betonipilareita taloudellisen toteutettavuuden vuoksi. Kallis ja kannattamaton.

Yleisimmin käytettyjen porakoneiden rakennuksissa. Tukien perustana ovat asbestisementtiputket. Asenna tuet seuraavasti:

 1. Rakennustyöpaikka on merkitty tulevaisuuden tylsistyksille.
 2. Merkintä tehdään joustin ja tapin avulla.
 3. Merkintäalueilla kuopat porataan ennalta määrätyllä syvyydellä käsiporalla tai mekaanisella porakoneella.
 4. Reikien pohja on täynnä hiekkaa, jonka kerros on 200-300 mm. Hiekkakuitu estää nestemäisen betoniliuoksen vuotamisen suoraan maahan.
 5. Asbestiputket lasketaan kaivoihin.
 6. Metallikehykset sijoitetaan putkiin.
 7. Paalut täytetään betonilla. Täyttö on tehty kerroksittain 50 cm paksuiseksi. Jokainen betonikerros tiivistetään.
 8. Asbestiputken betoni, jossa on jaksottaisen profiilin vahvistus. Jos putken halkaisija mahdollistaa, betoni tiivistetään sähköisellä täryttimellä.
 9. Piles tekevät maanpinnan yläpuolella ulkonevat ja huuhtele sen kanssa.

Nauha-paalun perustan laite porattujen tukien avulla

Nauha-paalusäätiö eroaa paalupinasta, koska rakennuksen kuormitus jakautuu paalujen ja monoliittisen nauhan väliin. Pallosäätiön rakentaminen PB: n talon porattujen tukien muodostamiseksi koostuu useista eri vaiheista:

 1. Vakiintuneiden paalujen väliin rikkoo kaivannon teippi-monoliittiseksi.
 2. Orava on täynnä hiekkaa ja varovasti kaatunut. Hiekkalaatan on oltava 300 mm paksu.
 3. Asenna puisten kilpien muotti.
 4. Vahvikehikko asetetaan muottiin.
 5. Metallirungon muottiin liitetyt lujittavat paalut. Ankkuri on johdotettu tai sähköisesti hitsattu.
 6. Muotti kaadetaan betoniliuoksella kerroksen kerroksen tiivistämiseksi.
 7. 28-30 päivän kuluttua muotti poistetaan. Säätiö on valmis vaahtobetoniseinien pystyttämiseen.

Säätiön valmistelu tylsistyneissä paaluissa

Betonityön ominaisuuksista ja tilavuudesta riippuen liuos valmistetaan manuaalisella tai mekaanisella menetelmällä (betonisekoittimella). Suuret määrät tarve ratkaisuun, joka on tilattu kuorma-autoon.

Vaahtopäällysteiden ruuviperusteet ovat optimaalisin ja edullisin ratkaisu. Ruuvien paalujen (BC) nimi on peräisin tukityypistä ja upotusmenetelmästä maahan. Ruuvipuristin ruuvataan maaperään, kun korkkiruuvi tulee korkkiin. Tuki on hitsattu metallirakenne, joka koostuu kolmesta osasta:

 • tynnyri (metalliputki);
 • kärki;
 • terät (ruuvi).

Kierrä paaluja vaahtolohkojen taloon

Tukin laakeriosan pohja on paalun akseli. Pahan pituus määritetään geologisen tutkimustuloksen perusteella. Metalliputken tulee olla niin pitkä, että ruuvi (auger) pääsee maaperän tiheään kerrokseen 50-70 cm syvyyteen.

Putken halkaisija riippuu kannen rakenteellisesta kuormituksesta. Valmistajat tuottavat seuraavat halkaisijat, jotka on suunniteltu lopulliseen kuormitukseen: 58 mm - 0,8 tonnia, 89 mm - 1,4 tonnia, 108 mm - 3,5 tonnia, 133 tonnia - 6 tonnia. Pylvään seinämän paksuus on yleensä 4 mm. Erikoisjärjestelyllä tehdas voi valmistaa muita kokoja.

Kartiossa oleva kärki valetaan tai hitsataan kokonaan. Terävä kartio mahdollistaa ruuvin nopean pääsyn maaperään. Ruuvipallot valmistetaan ilman kärkiä. Putken päätä leikataan 45 o: n kulmassa. Reikä valmistetaan metallilla.

Joskus rungot jäävät auki. Tällaisia ​​tukia käytetään kevyisiin rakennuksiin ja aidakkeisiin. Maaperä täyttää paalun sisäpuolelta, mikä ajan mittaan voi aiheuttaa korroosiota.

Tavallisesti ruuvituki varustaa yhden terän, joskus asenna kaksi leikkauselementtiä. Terä on ruuvirakenne. Kun tynnyri pyörii, terät ruuvataan maaperään, kasa imeytyy maahan ja saavuttaa tiukan pohjan.

Viskooseille maaperä terät teroitetaan. Teroitus on helpompi tehdä hiomakoneella, joka on asennettu kulmahiomakoneeseen.

Terät pyörivästi pienentävät maata tuen ympärille. Tämä auttaa lisäämään paalun kantavuutta.

Säätöasennus ruuveilla

Lentokoneen asentamisessa on kaksi tapaa - se on manuaalinen asennus ja mekaaninen menetelmä. Aseta paalut, joiden pituus on enintään 2,5 m ja halkaisija 108 mm. Suurten kokojen tuki asennetaan erityisellä mekaanisella asennuksella.

Manuaalinen asennus

Ruuvitukien asentamiseen tarvitset käsiporauksen, vipujen muodossa vesiputket, lyijylinja tai lasertaso. Aseta aurinko seuraavasti:

 1. Rakennustyömaalla tehdään kentän merkinnät paalujen alla.
 2. Asennuspisteissä manuaalinen pora tekee suppilot 30 cm syväksi, mikä helpottaa telineen pystyasennusta.
 3. Jos trukin yläosassa ei ole asennusreikiä, ne leikataan kaasulaitteella.
 4. Vesiputkien osuudet asetetaan molemmilta puolilta reikiin.
 5. Työssä oli mukana 3 henkilöä. Kaksi työntekijää vipujen avulla pyörivät tynnyriä, kolmas työntekijä valvoo ja pitää tuen pystyasennossa.
 6. Lasertaso merkitsee paalujen maanosan suunnittelukorkeutta.
 7. Kulmakone, jossa on hankaava pyörä, tukien ylimääräisten osien poistamiseksi.
 8. Metallipäät hitsautuvat paalujen yläpäihin asennustilan kiinnittämiseksi.

Manuaalinen ruuvin upotus

Tukien välinen askel ei saisi ylittää 3 m. Jos kahden ilma-aluksen välinen etäisyys on suurempi, keskelle sijoitetaan ylimääräinen teline.

Ruuvipillojen koneellisessa asennuksessa käytetään erityislaitteita, joissa on voimalaitos, joka takaa tuen pään ja sen kiertämisen.

Työvuoron aikana (8 tuntia) tämä menetelmä voi täyttää keskikokoisen - 30x30 m: n kasauskentän. Tukien asennusnopeus riippuu niiden pituudesta ja maaperän koostumuksesta.

Tietenkin auringon mekaaninen asennus maksaa paljon enemmän. Tämä haitta kuitenkin kompensoi vaahtolohkojen talonrakentamisen vähenemistä.

On parasta aloittaa vaahtobetoni talon rakentaminen ruuvipolleille talvikauden lopussa. Tämä mahdollistaa kesällä lisärakentamisen. Vaahtolohkojen seinämien asentamiseen liittyy "märkiä" prosesseja, joita on suositeltavaa tehdä lämpimällä säällä.

Ilmastetun betonin talo ruuveilla

Talot ruuvipuristimilla hiutaloitua betonia

Yksityisasuntojen kukoistus ajallamme on saavuttanut suuren mittakaavan. Tämä edesauttaa tätä ja maan liikevaihdon kasvua, koska ne siirtyvät ryhmästä toiseen, samoin kuin rakennusten lohkoelementtien tuotantoteknologian kehittäminen. Erityinen paikka on talot, joissa on hiilihapotettua betonia. Tarkastellaan tällaisten rakennusten perusmuotoja, niiden ominaisuuksia, haittoja ja etuja.

Höyrytettyjen betonipohjien perustatyypit

Rakennusseinälohkot ovat erillisiä elementtejä, joilla on säännöllinen suuntaissuuntainen geometrinen muoto. Osien lineaariset mitat voivat olla erilaisia, koska ulko- ja sisäseinämät ovat erillisiä materiaaleja. Hiilihapattujen betonilohkojen yleisesti tunnustetut edut ovat suhteellisen pienempi massa, jolla on riittävän suuret lujuusominaisuudet.

Rakennuksen alhainen paino on rakennettu siten, että kevyet emäkset voidaan valmistaa vedystä kyllästetyistä elementeistä taloja varten. Yleisimmät heistä saivat seuraavanlaisia ​​säätiöitä:

Hiilihapotettujen talojen talonrakenne

 1. ramming-betoni;
 2. ajoneuvoissa käytettävät paalut;
 3. ruuveilla;
 4. nukka-rostverkovy.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

Melko yleinen tyyppi, joka vaatii pitkää valmistusprosessia, on nauha-tyyppinen pohja, jossa on vaihtelevia tunkeutumisasteita. Valmistusta varten on tarpeen suorittaa useita yksittäisiä rakennustoimintoja - merkitseminen, ruoppaus teipin sisällä, muottien tekeminen, lujitushihna, betonin valmistus ja maaperän ontelon täyttäminen sen kanssa pitempään pitäen pohjaa ilman kuormaa, kunnes se saa suurimman lujuuden.

Pohja nauha tyyppi hiilihapollisen betonin talon alla

Asennustekniikka vaatii runsaasti manuaalia ja rahaa. On paljon kalliimpaa rakentaa jokin rakennus liuskan pohjaan kuin rakentaa talo lohkojen paaluilla. Tilapäisillä kustannuksilla vahvistettu betonirakenne on pystytetty useita kertoja pitempään. Samanaikaisesti, yksinkertaisten sääntöjen ja asennustekniikan mukaisesti, ruuveilla tapahtuvien lohkojen kotelo toimii yhtä hyvin kuin nauhalevyssä, varsinkin jos rakentamisalueella on ongelmallisia lävistys- tai märkäjäitä.

Mitkä ovat paalut

Talojen asentamiseksi lohkoilta käytetään kaikkia kolmen tyyppisiä paaluja, jotka ovat käyttökelpoisia, porattuja ja ruuveja. Ensimmäiset edellyttävät erikoistuneiden rakennuslaitteiden käyttöä ja rakennuksen rakentamispaikan lähellä olevan työn puutetta. Nämä näkökohdat rajoittavat merkittävästi niiden käyttöä yksityisissä asuntorakentamisessa.

Höyrytettyä betonia käsittelevää taloutta valmistetaan myös erilaisilla mekanismeilla. Lisäksi on tarpeen irrottaa suuria määriä maata syvennysten kaivamiseksi. Betonipilarien vahvistamiseksi on välttämätöntä valmistaa muottirakennuksia, lujittavaa kehystä, betonia, joka ei myöskään edistä tämäntyyppisen tuen laajamittaista käyttöä.

Paalun pohja ilmastetun betonin taloon

Toisin kuin aikaisemmat lajit, ruuvipallot voidaan asentaa työpäiväksi kolme tai neljä työntekijää. Ainoastaan ​​asentamalla höyrybetonin talon ruuvaus pohjalle vaikeissa maissa, on joskus tarpeen käyttää erityisiä porauslautoja tukien ruuvaamiseen. Rakenteen pohjan kovettaminen telineiden päissä on yhteinen putki, jota kutsutaan grillageeksi. Pidämme kiinni terästukien asennustekniikan kuvauksesta.

Ruuvien paalujen asentaminen grillauksella

Jos päätät rakentaa ilmastetun betonin talon ruuvipolleihin, sinun on aloitettava merkitsemällä sivusto. Tulevien seinien ympärysmitta määrittelee tukien asennuspaikan. Ne sijaitsevat ulkoisten ja sisäisten vertikaalisten rakenteiden alla 1,5-2 metrin askelin.

Ruuvipalloja voi ostaa erikoistuneilla rakennusmarkkinoilla tai valmistaa itsenäisesti. Tukien pituuden määrittämiseksi on tarpeen tehdä geologisia tutkimuksia työn alueella tai käyttää tietoja erikoistuneista organisaatioista. Suuri apu voi tarjota ja naapurit, ovat jo rakentaneet talon.

Toimituksen jälkeen voit aloittaa ruuvipillojen asentamisen. Ne asennetaan pystysuoraan terät alaspäin ja haudataan pyörimällä maahan. On tärkeää seurata jatkuvasti oikeaa asentoa rakennuksen magneettisella tasolla tai luodilla. Asennettaessa ruuvi-pohja, yleensä kaksi henkilöä pyörittää putkea terillä, yksi tai kaksi säätöä ja ohjaa sitä. Ohjausta varten käytetään suorakaiteen muotoisia tai pyöreitä teräsputkia, joiden pituus on 2-3 metriä.

Jotta rakennetun ilmastetun betonikokoonpanon, joka on kaivosperusta, pitää mielenkiinnolla omistajiaan pitkään eikä aiheuta ongelmia, rakennuksen perustus on tehtävä tekniikan mukaisesti. Jopa pienintä poikkeamaa halutusta pystysuorasta voi johtaa rakennuksen pohjan virheelliseen toimintaan. Kierrä ruuvipallot niin syvyyteen, että ne ovat turvallisesti uppoutuneet voimakkaaseen maaperään.

Kaikkien tukilankojen tukien asentamisen jälkeen on tarpeen leikata ne samalla vaakasuoralla tasolla. Tätä tarkoitusta varten tarvitaan lasertaso ja kulmahiomakone, jota kutsutaan bulgariaksi. Kytke taso päälle, aseta sen säteet halutulle korkeudelle maaperästä ja merkitse kunkin putken paalut merkinnällä. Seuraavaksi laita rengasjono, käärittämällä paksu paperi ja kohdistamalla sen yläreuna.

Hiomakone, jossa levy on kiinnitetty metalliin, katkaisee putken merkitsemällä 1 mm syvyyteen. Tämän jälkeen metalli leikataan täyteen paksuuteen, kunnes ylimääräinen osa kärjystä erotetaan. Joten tule kaikki ruuvipohjan tuet. Sen jälkeen, kun ne on saatettu yleiseen tasoon, on tehtävä työtä paalujen sisäpinnan lisäämiseksi ja korroosiosuojaksi. Tätä varten ne täytetään nestemäisellä betonilla huipulle.

Höystettyä betonia ruuveilla ei voida asentaa ilman lisäkäyttöä niiden kanssa. Se koostuu hitsaamisesta erikoisveneet, jotka on valmistettu putkikappaleista, joiden halkaisija on suurempi ja teräslevy 10 mm. Nämä vinkit on valmistettu ostettujen tai valmistettujen ruuvipillojen mukaan.

Ruuvien paalujen asentaminen grillauksella

Koska räjähtävien betonipäällysteiden sulkeminen edellyttää kiinteää lineaarista alustaa, sitä on myös tehtävä lisättäväksi. Grilli on asennettu tukien päihin ja se on valmistettu teräksestä tai teräsbetonista. Edelliset ovat edullisempia, koska ne edellyttävät valmiiden, valssattujen I-palkkien tai U-muotoisten osien käyttöä. On kätevää kiinnittää ne hitsaukseen.

Vahvistettu betoniterästen tekeminen ruuveilla on vaikeampaa. Sijainnin perusteella se voidaan haudata, kohottaa ja ilmava, kohotettu maanpinnan yläpuolella. Jälkimmäinen on vaikein valmistaa. Lujitetun betoniteräksen asennustekniikka on seuraava:

 1. kun ruuvausrumpujen rungon jälkeen kaivetaan kaivantoa tulevien seinien ja väliseinien ympärille, tai suojamoduuli asennetaan välittömästi esivalinnan jälkeen;
 2. ilmakuivaukseen asennetaan lisätukit, joihin tulevaan nauhan ja sivuseinien pohja on kiinnitetty;
 3. valmistettuun muottiin asennetaan teräsvaipan runko, jonka läpimitta on 8-10 mm, yhdistettynä hehkutettuun lankaan;
 4. sitten betoniseos kaadetaan, puristetaan ja kovetetaan, kunnes se on kovettunut 2-3 viikon ajan. Seitsemän ensimmäisen päivän aikana seos peitetään kankaalla, joka kostuu ajoittain.

Grillin käyttö yksinkertaistaa huomattavasti talon rakentamista ruuveilla. Päinvastoin kuin perinteinen teippi, pino-grilli mahdollistaa talon koko rakenteen liittämisen kestävämpään ja luotettavampaan kerrokseen riittävän syvälle. Lisäksi paalut ovat ainoa mahdollinen ratkaisu, kun kyseessä on rakentaminen rinteillä kukkuloiden, lempeä rinteiden, jokien pankit, järvet ja lampia.

Kaikki käyttäjät eivät tiedä, onko mahdollista rakentaa ilmastoitu betonin talo ruuveilla. Tämä artikkeli antaa vastaukselle myönteisen vastauksen tähän kysymykseen, mutta suosittelee myös tällaisen perustan käyttöä työskentelemällä tällaisen suhteellisen kevyen ja kestävän materiaalin kanssa. Todennäköisesti ilmastetun betonin takana ruuveilla on yksityisten asuntojen tulevaisuus maassamme.