Kuinka turvata penoplex seinälle?

Housut penoplex pidetään yksinkertaisin ja tehokkain tapa lämmittää koteja. Hyvin usein aloittelevien rakentajat haluavat oppia lisää materiaalin kiinnittämistä koskevasta tekniikasta, joten he kääntyvät Internetiin.

On todettu, että koko pinnoitusprosessi on jaettu vaiheisiin: pinnoituksen valmistelu, eristeen asentaminen, suojapinnoite.

Tarkastellaan tarkemmin kunkin pinnoituksen vaiheen toteutusta

sisältö:

Pinnan esikäsittely muniville

Penoplex-paneelit kiinnitetään vain käsiteltyihin ja sileisiin pintoihin.

Valmisteluvaiheeseen kuuluvat seuraavat toimet:

 1. Pinta tarkastetaan tarkasti, minkä jälkeen kaikki epäpuhtaudet poistetaan, vanhan tuhoutuneen päällysteen jäänteet, jotka eivät kestämään eristyskuormaa.

Puhdistamme seinät metallisella harjalla

 1. Erityistä huomiota kiinnitetään pinnan vahingoittumiseen muotilla ja sienellä. Vahingoittunut alue puhdistetaan kovalla harjalla ja käsitellään sitten erityisellä yhdisteellä, joka valmistetaan kotona sinisen vitriolin perusteella tai ostetaan kaupallisessa verkossa.

  Formulaatioita sieniä ja homeita vastaan

 1. Epäsäännöllisyyden poistamiseksi laaditaan ongelma-alueita koskeva kartta. Tämän jälkeen kohdistaminen suoritetaan millä tahansa seuraavista tavoista:
 • Rappaus on yksinkertainen ja luotettava tapa. Liuos valitaan erikseen pinnan materiaalille. Eristys voidaan kiinnittää, kun kipsi kuivuu;
 • Erilaisten paksuisten levyjen asettaminen on aikaa vievä menetelmä, joka vaatii sääntöjenvastaisuuksien tarkkaa havaitsemista. Penoplex-tuotemerkki riippuu sen paksuudesta. Ostohetkellä valitaan eri paksuisia levyjä, mutta samaa tuotemerkkiä;
 • tyynyjen käyttö on tapaa, jolla vain kokeneet asentajat käyttävät. Koska vuori käytti paloja vaahtoa tai muovia.
 1. Metal-osia, jotka suunnitellaan suljettavaksi levyillä, käsitellään korroosionestoaineilla.

  WEICON-sinkkihapon korroosionkestävä koostumus

 1. Kiinnikkeitä asennetaan tulevaisuudessa ripustettaviin laitteisiin, esimerkiksi ilmastointiin.

Eristyksen asennusohjeet

Jotta lämpöeristys voitaisiin tehdä tehokkaasti vaahtomuovin avulla, on erittäin tärkeää tietää asennusohjeet. Ne näyttävät tästä.

Työn alkuvaiheessa aloitustaso asetetaan. Tämä on puinen kisko tai rei'itetty kulma. Planck on suunniteltu pitämään levyt liukastumasta ja osoittaa myös asennuksen suunnan. Se valitaan penoplex-paksuuden avulla.

On mahdollista ostaa valmiin sarjan, mukaan lukien reunukset, ulkoiset ja sisäiset asennuskulmat liitoksille.

Levyjen kiinnitysmenetelmän valinta riippuu ensinnäkin päällystysmateriaalista ja toisaalta käyttöolosuhteista. Eristys asetetaan betoniin ja tiiliin seuraavilla liimoilla ja kiinnikkeillä.

Bitumipolymeerin paksun tahmean koostumuksen käyttö on yksinkertainen ja halpa tapa eristää liimaus. Erityisten ominaisuuksiensa ansiosta mastista käytetään rakennuksissa, jotka ovat erityisissä olosuhteissa.

Materiaali on pakattu putkiin. Työtä varten sinulla on oltava erityinen ase.

Asettaessasi mastiset tahra-reunat ja levyn keskipisteen. Sen jälkeen eristys levitetään pohjaan ja pidetään jopa tunnin ajan. Tarvittaessa levyä voidaan siirtää tällä hetkellä.

Erierottujen kuivien seosten tärkein sitova elementti on sementti.

Ennen käyttöä liimaliuos sekoitetaan veteen pakkauksen ohjeiden mukaan. Korkealaatuisen adheesion jälkeen vaivaamisen jälkeen liuos ratkaistaan ​​kahden tunnin ajan yhtenäisen koostumuksen saamiseksi ilman vettä.

Liimaa liimalla penoplex: iin lovettu lasta

Ennen kuin asetetaan liimakoostumus, jossa on lovettu lasta, levitetään penoplexiin ja sitten eristys levitetään pohjaan ja pidetään useita minuutteja. Tällä asennuksella ei tarvita lisävahvistustulppia.

 1. Savea.
Vaivaa liimaa penoplexille

Liimatut lisäaineet ovat erittäin yleisiä, koska ne kykenevät tasoittamaan pintaa. Tällaisella liimalla käytetään yleensä kiinnittimiä.

Koostumus levitetään levylle jatkuvalla tai pisteviivalla leveydellä 200 mm: iin asti.

Kiinnitystekniikka liimasekoituksiin ja kiinnikkeisiin:

Laaja polyuretaanivaahto. Se ei kuitenkaan sovellu vaahtopaneelien kiinnittämiseen, koska se kaatuu ajan myötä ja ei pidä kuormaa hyvin.

Erityisen eristyksen kiinnitysmateriaali on polyuretaanivaahto-sideainekoostumuksen liima-vaahto. Se on parantunut tarttuvuus ja hyvä tarttuvuus. Tällaiseen liima-aineeseen asennetut Penoplex-laatat kiinnittyvät tiiviisti betoni- ja kiviseinien päälle.

Asennuksen aikana liimapurkaus levitetään pistoolista laattojen kehän ympärillä ja keskellä. Sitten lämmitin painetaan pohjaan muutaman sekunnin ajan. 20 minuutin kuluttua uuni sopii hyvin, mutta lisätoiminta voidaan suorittaa vasta kahden tunnin kuluttua.

Liimapuristustekniikka:

 1. Liimaa "nestekäsit."

Tämä on tunnettu liima-aine, jota käytetään laajalti jokapäiväisessä elämässä. Hän liimautuu nopeasti ja luotettavasti. Lämmitettäessä sitä käytetään pienissä ja esteettöminä alueina. Suurten päällystysalueiden asettaminen tällaisella liimalla edellyttää merkittäviä kuluja.

Liima on tiukkoja vaatimuksia pinnan tilalle. Sen pitäisi olla tasainen ja päällystetty pohjamaalilla.

Pintakerros ennen liimausta

"Nestekynnet" on pakattu putkiin, joten niitä käytetään erityisellä aseella pisteeseen: keskelle ja levyn reunoille. Liima kuivuu nopeasti, joten eristys levitetään pohjaan ja pidetään sitten noin minuutin ajan.

 1. Belleville tulpat.

Parantaa kestävyyttä, eristyksen kiinnittäminen tukilevyillä yhdistettynä liimaukseen. Valitettavasti porausreikien kärjet rikkoo levyn tiukkuutta, mikä tarkoittaa, että kylmän kulkuaukko näkyy.

Runsaalla sienen kiinnitystavalla on ydin, holkki ja leveä korkki. Se voi olla kiinteä muovi ja ontto käyttää ruuvi tai kynsi. Laajennusvyöhykkeessä ei päästetä irti reikää, vaan myös luotettava kiinnitys.

Runko voidaan valmistaa muovista tai metallista.

Ennen asennusta eristykseen on porattu reikä. Tappi on asennettu niin, että korkki ei ulotu eristyksen pinnan yli. Tämän jälkeen laajennuselementti ruuvataan tai vasarataan.

Jokainen levy kiinnitetään viidellä tapilla: neljä reunoista ja yksi keskellä. Viereisissä laatissa on yhteinen laitteisto sauman sisällä.

Useimmiten ruuvin avulla muilla tavoilla tehtyjen levyjen kiinnitys on parantunut. Niitä käytetään, kun pinnalla on puisia laatikoita.

Jokaista levyä kiinnitetään vähintään viidellä tapilla. Heille eristyksissä olevat reiät porataan. Jotta ruuvi ei työnnisi laatan läpi, aluslevy asetetaan sen alle.

VINKKI!

Vaahtopolystyreenilevyillä on sileä pinta, joten ennen tartuntaan liimaamista neulalullaamalla tai naarmuuntumisen jälkeen on tarpeellista ennen saumaamista.

Eristeen asennuksen perusteet

Säätiö tarvitsee yleensä lämmitystä aivan kuten seinät. Rakennuksen pohjan eristämiseen penoplexilla käytetään erilaisia ​​menetelmiä.

 1. Pystysuuntainen tila.
 • Koko kellarikerroksen alla näkyi alempi taso eristämiseen.
 • Levy on peitetty liimalla ja painettu oikeaan paikkaan.
 • Sama eristysmenetelmä liimasi koko säätiön. Poikkeus voi olla paikkoja, jotka ovat maassa. Levyt tässä paikassa painuvat tiukasti maaperän pohjaa vastaan.
 1. Vaakasuora tila.

Tällä tavalla pohja pohjasta suojataan pakkaselta. Teokset tehdään rakentamisen alkuvaiheessa, kun säätiö on juuri asetettu.

 • Lautaset on tiukasti kiinnitetty muotin betoniin.
 • Vedeneristys asetetaan eristeen päälle ja sitten pohja kaadetaan ja vahvistetaan.
 • Kun olet irrottanut muottipesän, eristä pohjan sivut.
 1. Lämmönsuoja talon ympärillä.

Tässä tapauksessa pohjaa ja viereistä aluetta lämmitetään samanaikaisesti.

 • Ensinnäkin säätiö on eristetty pystysuoraan.
 • Sitten 100 mm: n sisennyksen alapuolella, tehdään muottirakenne ja valmistetaan sokea alue.
 • Pintakerroksen ja muottien välissä olevalle pinnalle levitetään paksu kerros eristys.
 • Vedenpitävä kalvo kiinnitetään pohjaan päällystetyn eristyksen päälle, minkä jälkeen muotti kaadetaan betonilla.

Suojapinnoite

Lämmitimen pinnalle oli kaunis ja kestävä, se on suojattava. Yksinkertaisin ja halvin tapa suojata eristys on kipsi, joka suoritetaan vaiheittain.

 1. Kipsin valinta.
 1. Laastarin vahvistusverkon valinta.
 1. Kiinnitys vahvistusverkkoon tietyllä tekniikalla.
 1. Aseta laasti, tasoittaa pintaa, laasti muovirastilla.
 1. Pohjapinta viimeistelykerroksen alla.
 1. Viimeistelylaasti. Kuivaus, maalaus tai läpinäkyvän suojakerroksen levittäminen.

Videokäsky:

Yleensä vaahtomuovin kiinnittäminen betoni- ja tiiliseinämiin sekä lämmityksen rakentaminen ei ole iso asia. Riittää, että noudatat tekniikkaa asennettaessa ja huolellisesti, jotta eristys on houkutteleva ja kestävä.

Kuin sulkea penoplex talon julkisivulla. Vaahtopaneelien valmistus ja leikkaus. Noudatamme tällaisia ​​ohjeita

Moderni teollisuus tarjoaa uudentyyppistä eristysmateriaalia - penoplex, jolla on erityinen rakenne ja sopii erinomaisesti rakennusten sisäiseen ja ulkoiseen eristämiseen.

Penoplexin käytön tehokkuutta lisätään yleisten sääntöjen mukaisesti:

 • levyjen paksuuden on vastattava työskentelyn ilmastovyöhykkeellä ja sillä on oltava tarvittava lämmönjohtavuus;
 • jotta levyjä voidaan pitää tiiviinä seinämään ja / tai kehykseen;
 • käytä kattavaa koko rakennuksen eristysjärjestelmää säätiöstä / kellarista kattoon.

Ulkolämpöeristeen käyttäminen penoplexin avulla ei ainoastaan ​​pidä lämmintä tai kylmää sisätiloissa, vaan myös varmistaa rakennuksen tukirakenteiden pitkän käyttöiän. Samanaikaisesti todettiin myös kokeellisesti, että lämpötilajärjestelmän nollapiste ulkoisen eristeen aikana siirretään ulkoisten seinämien ulkoreunaan, mikä vaikuttaa edullisesti rakennusmateriaalin rakenteen eheyteen, josta rakenne on pystytetty.

Kuva 1. "Lämpötilan muutospiirre riippuu eristystekniikasta"

Penoplexilla on suuri vastustuskyky lämmön menetykselle. Ympäristöystävällisyyden ja vaarattomuuden ansiosta voit säätää eristysmateriaalin paksuutta.

Penoplex-levyjen asennuksessa on myös otettava huomioon, että sillä on suuri tulipalovaara. Tästä syystä kaikki liitännät, joissa on mahdollisuus ottaa yhteyttä laitoksiin, olisi luotettavasti eristettävä.

Kiinnityslevyjen tekniikka on kaikkien saatavilla, jopa ilman erityistä rakennuskoulutusta.

Jos paksun polyfoamakerroksen asennus on suunniteltu, on tehokkaampaa sijoittaa se useisiin kerroksiin, joissa päällekkäinen on porrastettu kuvio.

Tämä tekee alipainetyynyistä ja tarjoaa korkean tason suojan äärimmäisiltä lämpötiloilta ja tunkeutuu kylmään säähän. Työn suorittamiseen käytetään useita Penoplex-levytyyppejä:

 • "Foundation";
 • "Katto";
 • "Wall";
 • "Comfort" (kevyille yksityistiloille);
 • "Special" (teollisuusrakennuksille).

Asennustyöt

Ennen työn aloittamista on välttämätöntä suorittaa monimutkainen valmistelutyö, joka koostuu syvennysten ja halkeamien täyttämisestä sekä ulkoisten sääntöjenvastaisuuksien poistamisesta. Sen jälkeen - ulkoseinän pinnan puhdistaminen likaisesta, rikkoutuneesta laastista tai suihkuneesta muurauksesta.

Tämän jälkeen on välttämätöntä suorittaa pohjustus erityisellä tunkeutumisnesteellä, joka mahdollistaa kiinnitysliimojen liimaominaisuuksien lisäämisen levyjen liimaamiseen.

Toinen salaisuus levyjen liimaamisen tehostamiseksi on niiden pintakäsittely niiden rullan kanssa kipsilevyllä. Tämä mahdollistaa tasaisten urien tekemisen levyjen sileälle pinnalle, mikä auttaa parantamaan elementtien liittämistä. Tämä voidaan tehdä myös käytettävissä olevien työkalujen (metallin, veitsen, ruuvimeisselin jne.) Harjan avulla.

Myös ennen työn aloittamista on tarpeen tarkistaa rinteiden kiinnitys ikkunoihin ja pylväät, jotka peitetään sitten vaahtopaneelilla.

Korkealaatuisen valmistelutyön jälkeen voit jatkaa levyjen asentamista rakenteen seinien ulkopinnalle.

Rakentamisessa on kaksi tapaa asentaa levyt: ensimmäinen - naulaan, toinen - liimaamalla.

Kaikkien töiden on alettava rakenteen ulkoseinämän alareunan kanssa.

Työn alkaminen edellyttää aloitusprofiilin asentamista. Tätä varten rakennustason ja johdon avulla asennusrivi irtoaa. Sen jälkeen se kiinnitetään pora- ja kiinnitysmutterien avulla. Tämä auttaa varmistamaan levyjen vaaditun asennuksen asennuksen aikana.

Asennustöiden aikana käytä myös pieniä (kokoonpanoyhdisteen asentamiseen isoon lastalle) ja isoja lastalla. Jos ulkoseinillä ei ole yli 1 cm: n pisaroita, on mahdollista käyttää lovettu lasta. Muussa tapauksessa kaavoitettua menetelmää käytetään kokoonpanoseoksen korkkiin, kuten kuviossa 2 on esitetty.

Kuten käytännössä käy ilmi, asennusseos on parasta laittaa seinän pinnalle, jolla on enemmän epäsäännöllisyyksiä, mikä mahdollistaa sen paremman liittämisen. Asennusseos levitetään epäsäännöllisyyksien vuoksi mahdollisimman paksuisena, minkä jälkeen asennettava arkki painetaan tiukasti ulkoseinää vasten. Levyt ovat valinneet neljänneksen lämpötilaesteiden aikaansaamiseksi.

Levyjen asennus suoritetaan tietyn kaavion mukaisesti (kuva 3), jota käytetään sekä yhden kerroksen että kahden kerroksen asettamisen yhteydessä, lisäksi lisäeristeenä, mutta asennuslinjoilla on oltava päällekkäinen päällekkäisyys.

On myös muistettava, että asennusaineiden rakenne levyjen liimaamiseen ja kipsilinssien asentamiseen tai nivelten tiivistämiseen on erilainen rakenne.

Tämä on erittäin tärkeää, joten aina harkitse huolellisesti asennusseosten käyttötarkoitusta ja noudata niitä valmistajien suositusten mukaisesti.

Levyjen kuormituksen lisäämiseksi ne on naulattu. Se suoritetaan asennusaineen täydellisen kuivaamisen jälkeen, joka voi kestää jopa kolme päivää.

Kynsistys tehdään erikoislevyillä (kuva 4). Itse asiassa se on erityinen muovinen tuppi, joka on kiinnitetty myös metalli- tai muovikorkilla. Käytäntö on osoittanut, että ilmasto-olosuhteissamme on tehokkaampaa käyttää muovia, koska niillä on alhaisempi lämmönjohtavuus. Työn suorittamiseksi tarvitset poran, 10 mm halkaisijaltaan suuret poranterät ja tavallisen vasaran.

Asennustyössä on yksinkertainen algoritmi, mutta se vaatii tiukkaa noudattamista asennusjärjestelmään, jossa käytetään rakennustelineitä tai improvisoituja välineitä korkealla työskentelyllä.

Kiinnitysputkien asennus suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 1. - reikien syvyyden tulisi olla pari senttimetriä pidempi kuin tunnelin pituus;
 2. - määrittämään tapin pituus, lisää kokoonpanoseoksen korkeus ja kiinnityspinnan nykyinen ero sekä käytettyjen levyjen paksuus. Tämä antaa tarvittavan pituuden tukilevystä;
 3. - levyjen kiinnitys suoritetaan kiinnityspisteiden porrastetussa järjestyksessä koko sen pinnalle (kuvio 5) samoin kuin levyjen leikkauspisteiden kulmien linjoissa, mikä mahdollistaa liitoslinjojen lujittamisen merkittävästi.

Porauksen jälkeen tappu asennetaan valmistettuun reikään ilman naulaa ja vasarataan sellaiselle tasolle, että se muuttuu samalla tasolla kuin levyn pinta (hukutetaan levyyn). Lisäksi tapin kiinnitysnaulaa vasaroidaan.

Jos kiinnitys kiinnittyy tukilevyyn, levyissä on aukkoja, minkä jälkeen ne on korjattava. Suuremmat kuin 5 mm: n aukot on suositeltavaa täyttää asennusvaahdolla.

Vaahtolevyjen ulkokerroksen vahvistaminen

Laatan ulkopinnan vahvistaminen kulmissa suoritetaan muovisten kulmien avulla tai erityisellä vahvistetulla verkolla, joka on asennettu yli 5 cm: n kerrokselle päällystetyllä kerroksella.

Levyjen loppuosa peitetään vahvistetulla verkolla käyttäen asennusseosta. Tätä varten pinnalle asetetaan 1 m 2: n asennusseos, jolloin liitoksen paikka jää kuviossa 6 esitetyllä tavalla.

Levittämällä ruudukkoa ja tasoittamalla se laastilla, niin kauan kuin se ei pääse asennusseokseen kokonaan. Tämän jälkeen asennusseos levitetään seuraavalle osalle päällekkäisyydellä ja lisätään seuraava ruudukko. Tämä vähentää nivelen korkeutta.

Viimeisessä vaiheessa suoritetaan viimeistely. Asennetut ja vahvistetut vaahtolevyt peitetään kerroksella kipsiä. Tällöin käytetään yhtä tai kahta kerrosta kipsiä aina lävistysalusta, mikä parantaa kerrosten liitoksen laatua ja lisää kipin käyttöikää. Työn suorittaminen vaatii tietyn ajan, siksi on parasta tehdä se itse, jotta ei maksa yksinkertaisia ​​teknisiä rakentajia.

Video - kodin eristyskynännät

Voit tehdä sen itse, soittamatta päällikköä.

Penoplex, jota kutsutaan myös ekstrudoituksi polystyreeni-vaahtoksi, käytetään laajalti lämpöeristyksen alalla. Se on alhainen lämmönjohtavuus, vedenpitävä ja tulenkestävä, joten se sopii erinomaisesti seinien, lattian tai perustusten peittämiseen. Lisäksi sen hinta on täysin hyväksyttävä. Seinäeristyksen kynnet ovat tehokkaimmat, jos noudatat oikeaa asennustekniikkaa.

 • valmistelutyö;
 • perusprofiilin asennus;
 • vaahtopaneelien asennus;
 • kiinnitysarkit;
 • koristeellinen pinta viimeistely.

koulutus

Valmisteluvaiheessa seinät puhdistetaan pölystä, erilaisista epäpuhtauksista ja jäljelle jäävistä viimeistelyaineista. Maalipinnoitteet poistetaan kokonaan omilla käsillään tai rakennustyökalujen avulla. Sienet ja muut muotin vaurioita poistetaan erityisellä yhdisteellä. Puhdistuksen jälkeen on suositeltavaa kyllästää pinnoite puhtaanapitoaineilla bakterisidisilla ominaisuuksilla.

Eristys on välttämätöntä, että pinta on melkein tasainen, joten kaikki epäsäännöllisyydet tasoitetaan. Myös tarvittaessa on mahdollista toteuttaa alukkeet.

Asennuspohjapinta

Seinien lämpeneminen sisätiloissa ja ulkona.

Eristyksen asennus alkaa erikoisprofiilien asennuksella. Ne ovat välttämättömiä levyjen liimaamiseksi. Lisäksi profiili edistää polystyreeni-vaahdon suojaamista erilaisista ulkoisista vaikutteista.

Kiinnitysprofiilit suoritetaan erityisillä tapilla. Profiilin pitäisi sovi tiukasti pohjaan. Tätä varten voit käyttää vuorauslevyjä.

Se on tärkeää! Kellariprofiilin leveyden tulisi vastata suulakepuristetun polystyreenilevyn leveyttä.

Naapuriprofiilit on yhdistetty toisiinsa käyttämällä erityisiä liitäntäteräjä. Mutta on välttämätöntä jättää pieni väli 2-3 mm: n kokoisten elementtien väliin.

Penoplex-asennus

Liima-ainetta levitetään materiaalille kehän ja keskikohdan ympärille, minkä jälkeen se asetetaan kellariprofiilille.

Levyn kohdistamiseen liittyvä työ voi tapahtua omilla kädillä pyörittämällä sitä vaakasuorassa ja pystysuorassa, jolloin pohjaan kohdistuu pieni paine. Asennuksen tarkistus suoritetaan rakennustasolla. Ylimääräinen liima poistetaan levyjen välisistä liitoksista. Levyjen asennusvaiheessa muodostuneet urat on täytettävä pienillä materiaalikappaleilla varustetuilla kiiloilla. Ei ole suositeltavaa täyttää aukkoja vaahdolla, mikä voi aiheuttaa halkeilua.

Kiinnitys seiniin tehdään ylhäältä alaspäin porrastetusti. Kun kaikki levyt on asennettu, kellariprofiilin ja materiaalin pohjan välille muodostuva etäisyys täytetään polyuretaanivaahdon vaahtomuovilla.

Se on tärkeää! Ovien ja ikkunoiden aukot on eristetty koko arkista, ei kappaleista.

Levyn kiinnitysmenetelmä

Esimerkki seinän eristysvaahdosta huoneen sisällä.

Noin kolmen päivän kuluttua, kun liima on täysin kuiva, pinnoitustöitä voidaan jatkaa. Penoplex on kiinnitetty tukeilla, joilla on suuri muovihattu. Tappu asennetaan niin, että se yhdistää kaksi vierekkäistä arkkia sekä kaksi levyä, jotka sijaitsevat pystysuorassa. Tyynyt asennetaan neljään sivulle ja materiaalin keskelle.

Lämmitin voidaan tehdä huoneen sisälle tai ulkopuolelle.

Rakentaminen ulkona

Verhousmenetelmä on yleisin. Lämmöneristystyöt tehdään talon rakentamisen tai vanhan rakennuksen jälleenrakentamisen aikana. Ulkopuolelta työskentelyn etu on, että iho ei vaikuta käytettävään lattiatilaan.

Ulkoinen lämmöneristys voidaan tehdä tuuletettujen tai kipsien julkisivujen avulla. Tuuletetut julkisivut eivät salli suunniteltua lähestymistapaa, koska niillä on vakiomuotoinen ulkonäkö. Mutta niillä on tehokkaampi höyryläpäisevyys, toisin kuin rappaus.

"Märkä" julkisivujen tekniikka vaatii usein korjauksia epävakaan viimeistelykerroksen vuoksi. Siksi eristys on asetettava tiukasti.

Ulkoseinien viimeistelyä varten valitaan 80 - 100 m paksuisen polystyreeniarkit...

Yksi nykyaikaisten asuntojen ongelmista on alhainen sisäilman lämpötila talvella. Erilaiset lämmitysmenetelmät auttavat selviytymään siitä esimerkiksi käyttämällä Penoplexia, joka on hiljattain aktiivisesti korvannut muita materiaaleja. Ei ole yllättävää, että yhä useammat alkurakentajat miettivät, miten Penoplex voidaan kiinnittää seinään, koska eristeen tehokkuus riippuu tekniikan tarkasta noudattamisesta ja kiinnittimien luotettavuudesta. Lisäksi asennustavan valintaan vaikuttavat monet tekijät, jotka voivat vaikuttaa lopputulokseen.

Eristys rakennuksen sisällä ja sen ulkopuolella

Kuvattu materiaali on tehty laajennetusta polystyreenistä ja sitä käytetään laajasti rakentamisessa, esimerkiksi seinien eristys ulkona ja sisällä on laajalle levinnyt Penoplex. Totta, sitä tulisi käyttää varoen "märkä julkisivu" -tekniikan kanssa, koska tässä tapauksessa luodaan nopeasti liiman nopea tuhoutuminen. Penoplex on parasta käyttää eristäville kellareille, joissa on mahdollista muodostaa ilmanvaihto ja suorittaa vedenpitävyys.

Jos haluat eristää talon sisäpuolelta, sinun kannattaa myös ostaa Penoplex-lämpöeristyslevyt: seinän asennuksen jälkeen se säilyttää huoneen lämpötilan tehokkaasti ja pystyy suorittamaan erilaisia ​​viimeistelyjä. Menetelmä ei ole ilman puutteita, esimerkiksi kondensaation todennäköisyys, ja myös elintila on jonkin verran vähentynyt. On kuitenkin kiistatonta hyötyä Penoplexin käyttämisestä sisätilojen lämmittimenä. Sen ansiosta voit saavuttaa hyvän eristyksen, on erittäin kestävä ja joustava, mikä tekee siitä erittäin kätevän käyttää.

Asennusmenetelmät

Kun otetaan huomioon kysymys siitä, miten eristyslevyjä kiinnitetään seiniin, kannattaa harkita pinnan tyyppiä, työolosuhteita ja muita tekijöitä. Yleisimmin käytetyt tällaiset laitteet:

Asennustapaa valittaessa on erittäin tärkeää pohtia, mihin pintaan on tehty. Esimerkiksi sieniä käytetään Polyfoam-eristyksen kiinnittämiseen tiiliseinään ja betoniperustuksiin, kun taas itsekierteittävät ruuvit ovat parempia käyttää kiven kanssa, koska se voi murentua. Jos valinta laski liima, kannattaa ostaa sekoitteita, jotka on erityisesti suunniteltu tietyille pinnoille. Nestekidennit ovat monipuolisia, mutta vaativat täydellisen litteyden ja sileyden seinään.

Seinäeristystekniikka

Laadukas Penoplex-kiinnike omilla kädilläan valmistelee itse materiaalia, kiinnittimiä ja työkaluja.
Eristys on saatavana levyt, joiden paksuus on 20-100 mm, leveys 600 mm ja pituus 1200. Lisäksi on hyödyllistä: liima, suppilonputket, laskenta 5 kpl. yhdellä arkilla ja muutamia varaosia (tai muita kiinnittimiä), polyuretaanivaahtoa, kuparisulfaattia, vahvistavaa silmää. Tarvittavat työkalut: harja, vasara, lävistin, lyijykynä, veitsi Penoplexin leikkaamiseen.

Prosessi koostuu useista vaiheista:

 • Valmistus. Likaa ja vanhoja pinnoitteita poistetaan pinnalta. Jos on muotia, kuparisulfaattia levitetään harjalla. Kaikki ruhjeet puhdistetaan, ja uurteet kastellaan.
 • Asennuksen eristys. Penoplex-levyt on kiinnitetty seinien ulkopintaan erikoiskiinnikkeillä: materiaali levitetään seinään, reiät porataan rei'ittimellä (neljä kulmassa ja yksi keskellä), ne täytetään hieman kiinnitysvaahdolla, lopulta sieni on tukossa. Jos käytetään liimapohjaa, se on sijoitettava penoplex-kehälle reunan ja keskipisteen suuntaan. Jos koko levyt eivät sovi, on tarpeen käyttää segmenttejä, tasaisuus tarkistetaan lyijyn avulla. Saumat tiivistetään vaahdolla. Julkisivulle Penoplex, toisin kuin polystyreeni vaahto, kiinnitetään esikäsittelyn jälkeen: se pyöritetään neulatelalla, jotta se karkeammaksi.
 • Viimeistely. Reikäverkko kiinnitetään Penoplexin päälle, tasoitetaan liimaliuoksella ja sitten vuoraus levitetään.

Jalustan lämmittäminen vaatii pintakäsittelyn jälkeen erityisprofiilin kiinnittämisen. Ennen kuin kiinnität vaahtopaperin Penoplex-seinään, tuotetaan höyrysulku, joka ei ole välttämätöntä ei-huokoisten materiaalien tapauksessa.

Kun kaikki vaiheet on suoritettu asianmukaisesti ja olet työskennellyt vakavasti ja huolellisesti, voit asentaa itsenäisesti lämpöeristeen, jonka avulla talo on aina lämmin, jopa vaikeimmissa pakkasissa.

Penoplex, myös ekstrudoitu polystyreenivaahto, on yksi tehokkaimmista nykyaikaisista lämpöeristysmateriaaleista. Se soveltuu kaikkialle: julkisivujen, kattojen, logistiikan, kellareiden, lattioiden eristämiseen. Erityisen vaikeaa

Penoplex voidaan asentaa vähintään kolmeen eri tapaan:

 1. Muoviset tuppilevy
 2. Mastilla ja liimalla
 3. Käytä polyuretaanivaahdon vaahtomuovia

Jokaisella näistä menetelmistä ei ole pelkästään teknisiä ominaisuuksia, vaan myös rajoitettu soveltamisala. Riippumatta siitä, millainen tartunta on, eristys suoritetaan alhaalta ylöspäin. Ensimmäinen rivi on asennettu erityiseen perusprofiiliin.

Penoplex-kiinnitys lautasen muotoisilla tapilla

Tällainen kiinnitys suoritetaan siinä tapauksessa, että kiinnityksellä ei ole huomattavaa kuormitusta leikkauksessa. Tämä on joko kellarieristys tukematta yläosan eristämistä, tai. Molemmissa tapauksissa eristeen korkeus on pieni. On suositeltavaa käyttää metallisulkureita kylmäsiltojen muodostumisesta huolimatta. Tyypien pituus valitaan laskelmasta, jonka mukaan kiinnitin upotetaan seinään 4-5 cm: llä. Terien lukumäärä on vähintään 6 kappaletta 1 m2: n pinta-alasta.

Penoplex-levyt asennetaan suunnitteluasentoon ja kiinnitetään tukeilla. Kiinnikkeet voidaan asentaa sekä levyjen keskelle että saumoille ja kulmiin. Pääsääntöisesti ne kiinnittävät laatan keskelle, sitten kulmat. Samalla kun otetaan huomioon, että levyt on asennettu oikein juoksuun, kiinnitämme kolme laattaa kerralla kulmiin yhdellä muovisella tapilla. Toinen tärkeä näkökohta: jos eristetyllä rakenteella on kulmat, asenna tikat vähintään 15 cm: n etäisyydellä nurkasta. Lieriöt upotetaan eristeeseen niin, että korkki upotetaan noin 1 mm: n syvyyteen pinnasta.

Penlex asennus mastisilla ja liimatuilla

Penoplex voidaan kiinnittää seinään mastikoiden ja liimojen avulla sementtikantaan. Tämä menetelmä on monipuolisempi ja sitä käytetään kaikissa rakenteissa, joissa on tarpeen kiinnittää kuormituksen turvallisesti: nämä ovat julkisivut myöhempien kipsien, julkisivujen, kellareiden ja seinien sivulle (jos ulkoseinän eristäminen on mahdotonta).

Mastit - bitumipolymeerinen paksu viskoosimassa. Liimausta varten mastista levitetään pohjaan joko muutamalla pisteviivalla "litteillä kakkuilla" tai nauhalla, jossa eristysreuna on vähintään 4 cm leveä. Mastiksin käytön yhteydessä on muistettava, että se sisältää merkittävän määrän petrokemiallisia yhdisteitä. Siksi, jos työ tehdään sisätiloissa, on tärkeää varmistaa hyvä ilmanvaihto.

Penoplex-liimaliima on erityinen sementtiyhdiste, jolla on parempi tarttuvuus eristemateriaaliin. Kuten mastiksi, se levitetään pisteviivoilla tai raidalla, mutta ei seinälle, vaan eristelevylle. Paina sitten tiukasti levyä seinää vasten.

Levyjen liitokset ja niiden väliset raot tiivistetään kiinnitysvaahdolla.

Kiinnitä korkki vaahtoon

Polyuretaanivaahto - kevyt huokoinen materiaali. Sen kiistaton etu on korkea tartunta lähes kaikentyyppisten rakennusmateriaalien kanssa. Kuitenkin vaahdon vahvuus ei ole. Siksi vaahtoa vaahtomuovien kiinnittämiseen käytetään vain tapauksissa, joissa levyt voidaan rakentaa rakenteellisesti ilman minkäänlaista kiinnitystä. Voit esimerkiksi tehdä eristyksen tai ullakkokerroksen vaaleaa kiinnitystä. Kiinnitä vaahto seinälle näin ei pitäisi.

johtopäätös

Käytännössä, kuten aiemmin mainittiin, käytetään useimmin liimamenetelmää, joka painaa levyjen reunoja panssaroituneilla napaleilla luotettavuuden lisäämiseksi.

Nauti kotiasi ja näe sinut blogisivustossa.

Lämpöeristysmateriaali penoplexilla on melko suuria ominaisuuksia ja sillä on monia etuja kuin monet muut lämpöeristimet, minkä seurauksena se on yleistynyt hiljattain. Kuitenkin sen käyttö ulkoisen eristys asuminen liittyy joitakin vaikeuksia ja sillä on useita tärkeitä vivahteita.

Siksi tässä artikkelissa päätin kertoa teille yksityiskohtaisesti, kuinka hoidat talon eristyksestä penoplexin ulkopuolella ja samalla vältät virheet, joita aloittelijat tekevät usein.

Muutamia sanoja ekstrudoituneesta polystyreeni-vaahdosta

Ennen kuin aloitat ulkoilmaneristyksen tekniikan kotona, harkitse, mikä on penoplex. Kerron heti, että on oikeampaa kutsua tätä materiaalipuristettua polystyreenivaahtoa, koska Penoplex on tämän lämmittimen valmistajan nimi.

Puristettua polystyreenivaahtoa valmistetaan tavanomaisesta polystyreenivaahdosta (vaahto). Tämän seurauksena erityinen lämpökäsittely, hän hankkii korkeammat, ja niiden kanssa ominaisuudet, jotka vaikuttavat asennustekniikkaan ja materiaalin laajuuteen.

Nämä ominaisuudet ovat pääasiassa:

 • matala kosteuden imeytyminen;
 • pehmeä rakenne.

Toisaalta tämä mahdollistaa materiaalin käytön epäsuotuisissa käyttöolosuhteissa, erityisesti sitä voidaan käyttää julkisivueristykseen. Mutta toisaalta penoplexilla on huono tartunta. Siksi se ei ole edes materiaali, eikä varmasti ole tarkoitettu "märkäksi" loppuun.

Uudiskohtien yleisin virhe on se, että ne lämmittävät julkisivua penoplexilla samalla tavoin kuin tavallisella polystyreeni-vaahdolla. "Apua" tässä, jotkut rakentamisen resurssit, joille he kirjoittavat artikkeleita surun asiantuntijoita. Tämän lähestymistavan tulos on selvästi näkyvissä alla olevassa kuvassa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että julkisivun lämpeneminen märällä menetelmällä käyttäen penoplexia on hylättävä. Teknologia, josta keskustelen jäljempänä, antaa sinulle mahdollisuuden tehdä luotettava ja kestävä viimeistely tämän eristyksen päälle.

Aloittelijoilla on todennäköisesti kysymys, miksi käyttää penoplexia, jos se voidaan korvata vaahtomuovilla, joka on halvempi ja jolla on hyvä tartunta?

Tosiasia on, että ekstrudoitu polystyreenivaahto on useita tärkeitä etuja vaahtomuovin suhteen:

 • on suurempi lujuus, vastaavasti, julkisivu viimeistely on kestävämpää;
 • höyryä läpäisevä;
 • lämmönjohtavuus on matalampi kuin vaahdon.

Siksi on järkevää käyttää penoplexia "märkään" julkisivujen viimeistelyyn. Mitä tulee "kuivaan" eristämiseen, jota käytetään verho seinään, tämä menettely sisältää lähes mitään ominaisuuksia.

Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten seinien eristys toteutetaan penoplexin ulkopuolella molemmilla tavoilla.

Märkä julkisivukokoonpano

Ensinnäkin pohdimme, miten penoplexin eristys toteutetaan "märkä julkisivu" -teknologialla, koska se aiheuttaa tämän eniten kysymyksiä ja kiistoja. Tämän tekniikan etuna on se, että sitä voidaan käyttää paitsi talojen eristämiseen myös asunnoille (tähän tarvitaan asianmukainen lupa).

Tämän ratkaisun avulla voit myös antaa rakennukselle kunnon ulkoasun. Ainoa asia, jonka huomaan, on se, että useista syistä tätä teknologiaa ei pitäisi käyttää puutalojen lämmöneristykseen.

Lämpenemismenetelmä koostuu useista vaiheista:

Materiaalien valmistus

Ensimmäinen vaihe on valmistella materiaaleja. Tässä vaiheessa on erittäin tärkeää valita oikea liima penoplexille. Suosittelen käyttämään tätä tarkoitusta varten erityistä liima-vaahtoa, esimerkiksi FastFixä samasta Penoplexista.

Liiman lisäksi sinun on valmisteltava myös muita materiaaleja:

 • liimaa Ceresit CT83, joka on kipsi;
 • lasikuituverkko ulkotöihin;
 • rei'itetyt kulmat;
 • julkisivun koriste-kipsi;
 • etumainen maali;
 • liima-alukkeet;
 • alusta syvä tunkeutuminen.

Vaakakuoren paksuus julkisivueristeen tulee olla vähintään 5 cm, mutta levyt on syytä pinota kahdeksi kerrokseksi siten, että eristyspaksuus on 10 cm.

Kaikkien näiden materiaalien valmistelun jälkeen voit päästä töihin.

Seinien valmistelu

Joten, ennen kuin kääritään penoplexin seinät, sinun on valmisteltava niitä.

Tämä työ toteutetaan seuraavasti:

 1. poista seinistä kaikki elementit, jotka saattavat häiritä sisustustarvikkeita, antenneja jne.;
 2. Lisäksi on välttämätöntä tarjota luotettava perusta, ts. jos huomaat esimerkiksi vanhan kipsin hilseilyalueet, sinun on päästävä eroon niistä;
 3. sen jälkeen pyyhi se julkisivulta kostealla liinalla tai alipaineella pölyn poistamiseksi pinnalta;
 4. Nyt seinien pinnan on oltava pohjustettu syvällä tunkeutumisen etupohjalla. On kätevää tehdä tämä työ maalaustelalla, mutta voit käyttää myös harjaa.

Alukea on käytettävä yhtenäisenä ohutkerroksena. Kun seinät kuivuvat, muista toistaa menettely.

Tämä täydentää valmistusprosessia.

Liimaamalla penoplex

Nyt voit jatkaa penoplexin julkisivun liittämistä.

Ohjeet tämän työn tekemiseen näyttävät tästä:

 1. Ensinnäkin on toivottavaa, että aloitusprofiili kiinnitetään julkisivun ulkokehän alareunasta, mikä sallii eristyksen alarivin. Profiilin asennus tehdään kynsien avulla. On erittäin tärkeää sijoittaa profiili oikein, joten käytä tasoa työn aikana;
 1. Sen jälkeen liima-vaahto levitetään penoplexille ympäryksen ja levyn keskikohdan ympärille, kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty. Lisäksi keskellä on toivottavaa soveltaa jopa muutamia vaahtoliuskoja;
 2. nyt sinun täytyy liimaa laatta seinään. Työ alkaa kulmasta - työnnä levy ohjausprofiiliin ja paina sitä kevyesti seinää vasten. Eristyksen asento varmista tarkistaa taso;
 3. edelleen tämän periaatteen mukaisesti koko ensimmäinen rivi liimataan. Yritä asentaa levyt mahdollisimman lähelle toisiaan niin, että aukkoja ei ole;
 4. liitä sitten toinen rivi. Se on asennettava offsetilla, ts. porrastettu ja langallinen;
 1. kun kaikki seinät on peitetty eristämällä alhaalta ylöspäin, on tarpeen asentaa penoplex rinteisiin. Tee näin leikkaamalla levyt haluamasi leveyden paneeliin ja liitä ne päälle ikkunoiden aukkojen kanssa;
 2. Nyt on tarpeen lisäksi kiinnittää ekstrudoituneet polystyreeni-vaahtolevyt erityisillä tapilla, joita kutsutaan yleisesti "sateenvarjoiksi" tai "sieniksi". Asennuksen asentamiseksi on tarpeen porata reikä seinään suoraan eristyksen läpi. Reiän on vastattava läpimitaltaan olevaa tukilevyä, pituuden tulisi olla 5-10 mm pidempi.

Tikkaiden sijainnista on suositeltavaa asentaa ne kulmiin nivelissä niin, että yksi korkki kiinnittää useita levyjä kerralla ja lisäksi yksi tai kaksi tukipistettä sijoitetaan keskelle. Muista, että hatut on hukkunut.

Mitä rinteitä, sitten korjata ne tikkailla ei ole välttämätöntä.

Talon täydellinen ulkoseinämä on toivottavaa tehdä pohjaeristys. Teknologia on melko yksinkertainen - pohja louhitaan, lika puhdistetaan, liimataan sitten penoplexiin (voidaan liimata sillalle) ja sitten haudataan.

Tässä prosessissa julkisivun liittäminen on valmis.

Pinnan esikäsittely

Nyt on erittäin tärkeää, että omat kädet valmistelevat oikein ekstrudoituneen polystyreenivaahdon pinnan jälkikäsittelyä varten.

Tämä toimenpide suoritetaan seuraavasti:

 1. Ensinnäkin on välttämätöntä tehdä penoplexin pinta karkea. Voit tehdä tämän hankaamalla sen metallisella harjalla, hiuspaperilla tai erikoisruiskulla vaahdolla. Voit myös käsitellä pintaa neulan rullalla;
 2. kun eristyksen pinta on karkea, julkisivua tulee käsitellä liima-alukkeella, jota sovelletaan edellä kuvatulla tavalla;
 1. on tällöin täytettävä levyjen väliset aukot samaan vaahtoon, jonka kanssa penoplex oli liimattu seinään;
 2. Lisäksi kaikilla ulkokulmilla, myös rinteillä, on liitettävä rei'itetyt alumiinikulmat käyttämällä Ceresit CT 83 -liimaa tai vastaavaa. Kun asennat kulmat, varmista, että käytät tasoa siten, että kulmat ovat tarkasti vaakatasossa tai pystysuorassa.

Tämän valmistelun jälkeen voit siirtyä vahvistamiseen.

vahvistaminen

Penoplexin ulkopintojen viimeistely alkaa vahvistamalla, joka suoritetaan seuraavan kaavion mukaan:

 1. Aloita vahvistaminen rinteillä. Tee näin ensin leikkaamalla ristikko rinteiden kokoon niin, että se sijaitsee kääntyen kulmissa;
 2. laimea liima vedellä Ceresit ST 83;
 3. levitä sitten 4-5 mm paksua liimaa;
 4. pinnalla, joka on käsitelty liimalla, pidä kiinni lovetulla lastalla;
 5. ruudukko kiinnitetään kaltevuuteen ja pidetään sen pinnalla pitkin lastalla. Tämän seurauksena raina tulisi upottaa kokonaan liima-aineeseen;
 6. julkisivun seinät vahvistetaan samalla tavalla. Älä unohda, että kangas olisi päällekkäin 10 cm;
 7. pinnan kuivauksen jälkeen levitä toinen kerros liimaa samalla kun pyritään maksimoimaan seinien kohdistaminen.

Tämä täydentää pintavahvistusta.

Koristelistat

Nyt voit jatkaa koristeluun, joka toteutetaan seuraavasti:

 1. käsitellä julkisivu edellä kuvatulla pohjalla;
 2. sitten pinta peitetään koristeellisella kipsi. Koostumus laimennetaan vedellä pakkauksen ohjeiden mukaan ja levitetään tasaiselle ohutkerrokselle;
 1. 5-7 minuutin kuluttua, kun koriste kipsi alkaa asettaa, sen pinta hierotaan kipsi- massalla. Tee näin edestakaisin tai pyöreä liike;
 2. sen jälkeen, kun koristeellinen rappaus on kuivunut, julkisivu on maalattava maalaustelalla. Muistutan, että maali levitetään kahteen kerrokseen. Jotta päällyste näyttäisi siistiltä, ​​joka kerros tulisi levittää tasaisesti ja ilman tippumista.

Täällä, itse asiassa, kaikki vivahteet asennettaessa märkä julkisivu.

Verho seinä

Vähintään yhtä laaja teknologia lämmitys talojen penopleks on saranoitu julkisivu.

Siinä on joitain tärkeitä etuja märän julkisivun suhteen:

 • asennusvaiheessa ei ole märkää työtä, joten voit työskennellä eristyksissä milloin tahansa vuoden ajalta;
 • on suuri valikoima julkisivujen viimeistelyaineita;
 • Viimeistely on kestävämpää ja kestävää.

Kuten yllä mainittiin, "märkä julkisivu" penoplexin avulla ei sovellu puutaloihin. Tämä herättää kysymyksen - onko mahdollista eristää puutalo, jossa on penoplex? Minun on sanottava heti, että tällainen viimeistely on sallittua, mutta sillä on myös omat hienot yksityiskohdat, joita tutkitaan alla.

Saranoitu julkisivutekniikan tekniikka koostuu myös useista vaiheista:

Meshventsovy-sauman lämmittäminen

Seinien valmistelu

Jos talon seinät ovat tiilet, lohkot tai muut vastaavat materiaalit, valmiste suoritetaan yllä kuvatun järjestelmän mukaisesti.

Jos seinät ovat puuta, puusta tai puusta valmistettuja, valmistelu suoritetaan seuraavasti:

 1. seinät on pyyhittävä pölystä ja likaisuudesta ja käsiteltävä sitten suojaavalla kyllästyksellä;
 2. niin on välttämätöntä eristää mezhventsovye-aukko täyttämällä ne millä tahansa sopivalla lämpöeristemateriaalilla.

Nyt seinät ovat valmiita eristykseen.

Asennuskehys ja seinäeristys

Kehyksen suorittaminen useilla tavoilla.

Esimerkkinä kerron teille, kuinka rakenteen voi tehdä suluissa:

 1. Ensinnäkin, sinun täytyy merkitä telineiden sijainti pystyviivojen muodossa. Optimaalinen etäisyys niiden välillä on 50 cm;

Esimerkki penoplexin kiinnittämisestä seinään

 1. sen jälkeen päällystämme seinät penoplexilla, joka on sidottu suluihin, kuten yllä olevassa kuvassa. On sanottava, että tässä tapauksessa ei ole tarpeen käyttää liimaa, ainoa asia on, on toivottavaa tarttua kukin laatta ainakin yhdellä tapilla;
 2. jos puutalo eristetään vaahtomuovilla, ei ole välttämätöntä täyttää aukkoja vaahdolla, koska se parantaa eristeen höyryn läpäisevyyttä, mikä on tärkeää puuseinille. Jos seinät ovat tiiliä tai muuta materiaalia, aukko täytetään vaahdolla;
 3. jos talo on puinen, eristeen pinta on suljettava höyrysulkukalvolla, jotta kosteus pääsee seiniin aukkojen läpi. Voit tarttua höyrysulkuun, jossa on väkipyörät, sateenvarjot;
 1. Lisäksi suluissa kiinnitetään metalliset kiinnikkeet tai puupalkit. Asennuksen aikana on varmistettava, että kaikki ne asennetaan samaan pystytasoon.

Tämä täydentää kehyksen eristystä ja asennusta. On sanottava, että puulämmitteisen eristeen tapauksessa voit ensin päällystää seinät pursotettua polystyreeni-vaahtoa käyttäen ja kiinnittää sitten vaipan säleet ruuveilla suoraan eristeen kautta.

koristelu

Viimeinen vaihe on viimeistely, joka ei sisällä mitään ominaisuuksia, joten harkitsemme tätä menettelyä lyhyesti esimerkkinä asennuksesta vinyyli sivuraide:

 1. talon kehällä lähtöprofiili asetetaan vaakasuoraan asentoon;
 2. sitten kulmaprofiilit asennetaan ulompiin ja sisäisiin kulmiin;
 3. sitten ensimmäinen rivi vinyyli sivuraide on asennettu, joka koukku ylös koukku aloitusprofiili alhaalta koukku, ja se kiinnitetään runkoon ylhäältä itsekierteittävät ruuvit;
 • Toinen rivi tarttuu ensimmäisen rivikoukun pohjaan ja ylhäältä se kiinnitetään samalla tavalla ruuveilla. Tällä periaatteella koko runko on päällystetty;
 • ennen viimeisen rivin asennusta suoritetaan viimeistelyprofiilin asennus, jonka jälkeen ylimmäinen rivi on kytketty viimeiseen, mutta vain profiiliin;
 • työn loppuun saattamisen jälkeen suoritetaan lisäelementtien asennus - rinteitä, kyntöjä jne.

  Kehys ja seinälevy tehdään samalla tavalla, ainoa asia on se, että levyt on liitetty toisiinsa piikki- / kuorilukon avulla. Lisäksi kulmajäämät asennetaan kehyksen levytyksen jälkeen, ei ennen, kuten vinyylipidike ja muut vastaavat materiaalit.

  johtopäätös

  Suosittelen katsomaan videota tässä artikkelissa, joka osoittaa selvästi, kuinka julkisivun eristys suoritetaan penoplexilla. Jos jokin kysymyksistä jää vastaamatta, voit esittää kysymyksiä kommentteihin, ja annan sinulle varmasti "width =" 640 "height =" 360 "frameborder =" 0 "allowfullscreen =" allowfullscreen ">

  johtopäätös

  Huolimatta siitä, että penoplex ei ole julkisivueriste, se pystyy erottamaan myös seinät laadullisesti "märällä" tavalla. Tätä varten on kuitenkin tarpeen tarkkailla kaikkia tämän työn edelläkävijöitä. Muuten menetät aikaa, rahaa ja omia vahvuuksiasi.

  Suosittelen katsomaan videota tässä artikkelissa, joka osoittaa selvästi, kuinka julkisivun eristys suoritetaan penoplexilla. Jos jokin kysymyksistä jää vastattavaksi, voit esittää kysymyksiä kommentteihin ja vastatkaa ehdottomasti.

  Julkisivu kipsi penoplexissa

  Kun kylmä talvi tunnetaan jo ilmassa, emme ole jättäneet käsitystä siitä, miten paremmin eristämään kotiisi. Penoplex on erittäin suosittu, optimaalinen hinta- ja laatuvaihtoehto. Materiaalin käytössä ei ole paljon aikaa ja vaivaa rakennusmestolta, vaan varmasti on suojattava eriste mekaanisista ja sääolosuhteista. Tätä käsitellään tässä artikkelissa.

  Penoplexia käytetään usein lämmityslaitteena rakennusten ulkopuolelta tai sisäpuolelta. Työskentely hänen kanssaan helpottaa aina kestävät fyysiset ominaisuudet ja mitat levyt. Penoplexin voimakkuus ei riitä, jotta levyt eivät romahdu pistekuormien ja muiden fyysisten vaikutusten vuoksi (umpinaisia ​​ei missään tapauksessa voida välttää). Siksi on välttämätöntä suojata materiaalia ultraviolettisäteilyn, kosteuden jne. Haitallisilta vaikutuksilta. Visuaalisesti seinät, jotka on eristetty levyillä, näyttävät olevan vielä keskeneräisiä ja vaativat lisää viimeistelyä. Penoplexin käyttö merkitsee eristeen ohella myös ylimääräistä viimeistelyä.

  Julkisivu kipsi penoplexissa

  Yksinkertainen ja edullinen pinnoitustekniikka eristeen jälkeen on kipsi. Tällainen rakennustyö on tarkoituksenmukaista siinä tapauksessa, että levyt kiinnitetään pintaan liimaamalla. Penoplex voi sopia eri tavalla: tukikehyksessä, lattioiden soluissa. Tässä suoritusmuodossa tason vuoraus suoritetaan joko paneeleilla tai takalevyllä tai muulla tavoin.

  Penoplex-kone olisi valmistettava

  Tarkista levyjen väliset aukot. Lähes kukaan ei ensimmäistä kertaa pääse lämmitintä täydellisesti. Sulje nivelet, jos asennusvaiheessa tämä hetki jätettiin. Kiinnitä huomiota koko tason kaarevuuteen, koska liimaliuosta levitetään sitten ohuessa kerroksessa. Kokoonpanon erityisluonteen vuoksi on mahdotonta tasoittaa epätasaisuuksia. Vaahtolevyjen välisten aukkojen poistamiseksi voit täyttää vaahtoa lämmöneristysjärjestelmien (tai yleensä kokoonpanon), esimerkiksi Ceresit CT-84: n, avulla. Yksi spray (850 ml) on annettava noin 600 p.

  Julkisivujen lämpöeristys penoplex

  Kipsilevyjen tekeminen

  Älä käytä sementtipohjaista laastia hiekalla, koska se ei anna laadukasta kipsiä. Kauppa on täynnä sekoitteita, koostumus, joka soveltuu positiiviselle pinnoille.

  Kokeneet viimeistelijät suosittelevat käyttämään:

  Kun sekoitat, noudata tiukasti valmistajan pakkauksessa olevia ohjeita. Kokeneet käsityöläiset tekevät sekoituksen, hapan kermaa muistuttavan tiheyden. Lasikuitulangan liimaamiseksi seoksen koostumuksen tulee olla hieman ohuempi kuin valmistaja vaatii. Tasoituskerroksen tapauksessa liuoksen on oltava niin nestemäinen, että se irtoaa vapaasti lastasta. Täältä ja rakenteeltaan erilainen kustannus: se tarvitsee 4 kg per neliömetri verkon liimaukseen. metri, tasoituskerroksessa - 6 kg seosta neliömetriä kohden. metri.

  Kipsien valmistus

  Erilaisten valmistajien sävellykset, huolimatta suuresta samankaltaisuudesta, ovat eri komponentteja. Siksi on parempi käyttää saman valmistajan tuotteita samaan esineeseen tarpeettomien ongelmien välttämiseksi.

  Käytä muotoiluja, jotka ovat yleisluonteisia, eikä sinun tarvitse miettiä lisämääriä, jotka liittyvät soveltamisalan rajoituksiin.

  Ensisijainen kerrospeite

  Valmista penoplex kipsiin asettamalla pääkerros. Tätä varten on käytettävä alkalista kestävää PVC-verkkoa. PVC: n kiinnittämisen avulla vakuutat itseäsi sementin aggressiivisesta vaikutuksesta alttiina ruudukossa. Sementin tiedetään reagoivan monien materiaalien kanssa.

  Leikkaa nauhat, joiden pituus on hieman enemmän kuin seinämän korkeus. Muista, että pinoaminen tapahtuu ylhäältä alaspäin. Yhdellä kädellä kiinnitä nauha lasikuituun, toinen liuosta liu'utetaan verkkoon vain yläreunan yläpuolella. Näin verkko "hitsataan" penoplexiin. Tämän seurauksena ensisijaisen kerroksen paksuus olisi 5 mm.

  Penoplex-eristysmenetelmä: 1 - vaahtopaneelit, 2-liima, 3-napaiset, 4-lujittavat silmukat, 5-pohjamaali, 6 - kipsipinnoitus

  Kun yläreuna on kiinnitetty tasoon, sovita liuos verkkoon siten, että se on tasaisesti jakautunut koko leveydelle. Jokainen liike menee ylhäältä alas. Muista jättää pystysuora "nauha" pois kipsiseoksesta oikealla puolella, koska jokainen myöhempi nauha ylittää edellisen reunan lähes 1 cm.

  Tuloksena on se, että seinä on nauhan taakse ristikon koko pinnalla peitetyn nauhan takana. Katso kaikki seinän paikat, joissa koneen geometria muuttuu (oviaukot, rinteet, ikkuna-aukot) - ennen kaikkea sinun on aloitettava ristikon asettaminen.

  Vaipan vahvistaminen

  Ensimmäisen kerroksen tasoittaminen

  Tämä menettely on suoritettava siten, että pohja toisen kerroksen alle on tasainen ja monoliittinen. Kun kostutetaan poluterok-vettä, tasoita koko taso painamalla hieman penoplexia. Emme kiinnitä huomiota ruudukon osiin, jotka näyttävät ratkaisun ulkopuolelle - tämä on normaalia. Sellaista tapahtuu niin, että sen jälkeen, kun ratkaisu on kuivunut, kokeneet asiantuntijat uudelleen maadoittavat ensisijaisen kerroksen.

  Seoksen viimeistely

  Toinen kerros on tarpeen seinän kohdistuksen täydentämiseksi ja piilottaa kaikki lisäelementit, kuten vahvistus. Kolmas kerros on mahdollista, jos toisen laatua ei jostain syystä pidä päällikköä. Mutta tämä on vain "karkea" viimeistely ennen viimeistä vaihetta - lopullinen pinnan viimeistely. Viimeinen vaihe suoritetaan yleensä koristekasveilla. Jos pinta on epätasaista, niin "maiseman" normaali asennus ei ole kysymys.

  Julkisivu kipsi penoplexissa

  Pöytä. Tarpeelliset työkalut ja materiaalit.

  Mitä pitäisi ennakoida

  Ennen kipsimateriaalien ostamista laske määrä ostettu. Jos teet töitä vakiintuneessa tekniikassa, seoksen kulutus on 4 kg / m2 alkuperäisen kerroksen asettamisen yhteydessä. Toinen kerros vaatii 5,5-6,5 kg / m2.

  Tällaiset ohjeet: ota varaosaa, jos tarvitset kolmannen säätökerroksen.

  Askel askeleelta ohjeet plastering penoplex

  Itsekiinnittyvän muovivaahdon valmistamiseksi on välttämätöntä tehdä useita valmistelevia toimenpiteitä peräkkäin peräkkäin peräkkäin tiukassa järjestyksessä.

  Ensimmäinen askel. Varmista hyvä tarttuvuus käsittelemällä pintaa syvällä läpäisevä aluke "Betonkontakt" (valmistajilta kuten VIOLUX, Ceresit, Feidal). Hinta 700-1000 s. 15 litraa. Työskentelyä varten iso harja maklovitsa tai maalinrulla lähestyy. Ennen piirustusta on tarpeen ravistaa koostumusta ja kaataa osa sopivaan tasoon. Pyyhi harja nesteeseen ja levitä yhtenäinen kerros alukkeen pinnalle. Neste ei saa vuoda ja kertyä erillisille alueille. Pinta pohjustetaan uudelleen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on kuivunut.

  Toinen vaihe. Kiinnitä pohjaprofiili seinään. Tarvitset mittaustyökalun (esim. Viivoitin tai mittanauha) merkitsemään seinän kohdat, joissa tehdään reikiä poralla. Parempaa lyöntiä tähän - menetät vähemmän aikaa.

  Kellariprofiilin tyypit

  Asennuspohjapinta

  Kolmas vaihe. Liimautumista vaahtolevyjen seinään vaivaa liimaliuos. Jos haluat yksinkertaistaa prosessia ja lyhentää käyttöaikaa, valitse seos koko seoksen pussista. On kätevää sekoittaa sähköisellä sekoittimella, jossa on kokoontaitettava suutin.

  Neljäs vaihe. Välittömästi, kun valmistettu liuos on julkisivu, liimaa siihen vaahto-vaahtolevyt. Mutta on edullisempaa ja edullisempaa levittää liimaa levyn toiselle puolelle jakamalla se tasaisesti koko kehän ympäri. Ja keskellä riittää heittää muutamia "kakkuja". Kiinnitä eristys seinään varovasti esiohjatuilla kantajilla. On suositeltavaa ohittaa uuni useita kertoja. Jos haluat poistaa ylimääräisen laastarin, käytä lastalla.

  Julkisivun lämpöeristys 5 cm: n penoplexilla ja kulmien muotoilu 2 cm: n penoplexilla

  Viides vaihe. Jokainen penoplex-levy on kiinnitettävä jäykästi ankkuripisteen avulla. Tämä toimenpide suoritetaan poraamalla. Koko alueelle on tehty 4-6 reikää, joihin on asennettu luurulamput. Korkinapit letku yhdessä kaikkien penoplex-urien kanssa.

  Julkisivu liittää sateenvarjon lämpöeristykseen

  Kuudes vaihe. Lujittava kerros on valmistettu rei'itetyistä kulmista ja lasikuituverkoista. Alumiinikulmat on liimattu ulkokulmiin. Sitä käytetään saman liiman kulmissa ja ruudukossa tai Ceresit ST 83 tai KREISEL 210 tai Glims KF. Hinta 350-600 s. 25 kg. On tarpeen leikata vahvistettua silmäkokoa. On pidettävä mielessä, että kankaalle tulee mennä enintään 10 cm, kun ne liimataan levyihin. Jätä myös kulma noin 10 cm: n kulmalle. Levitä liimakoostumus noin 3 mm: n paksuudella - on helpompaa tehdä tämä pinta-ala pienemmillä alueilla kerrallaan. Sen paksuuden pitäisi olla hieman pienempi kuin valmistajan pakkauksessa ilmoitettu. Näiden kohtien noudattaminen varmistaa, että liimalla ennen vahvistuskerroksen loppuunsaattamista ei ole aikaa tarttua. Sitten laastilla liimataan lasikuitu seinään.

  Vihje! Jos lasikuituverkossa ei ole riittävää joustavuutta ja ei ole mahdollista taivuttaa kulmat normaalisti, käytä nestemäistä liimaa taivutuspisteissä niin, että rainasta tulee joustavampi.

  Corner vahvistusverkolla rakennusten kulmiin

  Seitsemäs vaihe. Liimaliuos levitetään vahvikekerrokselle. Käytä tasaista kerrosta liimaa, joka auttaa tavallista simulaattoria. Itse asiassa se osoittautuu karkeaksi kipsiksi.

  Kahdeksas vaihe. Alukkeen viimeistelykerros (tai kaksi) jakautuu lämpöä eristävän kakun päälle. Tämä tehdään käyttämällä laajaa siveltimellä.

  Julkisivujen tiiliseinä

  Tässä artikkelissa on esitetty tyyppien kuvaus ja julkisivujen vastainen tiilien asennus. Suosittelemme myös lukemaan julkisivun polystyreenivaahdon koriste-elementtejä.

  Yhdeksäs askel. Julkisivujen rappaus ja maalaus suoritetaan lopullisessa työskentelyvaiheessa alppi- ja maalaustelan avulla. Ennen tätä alusta tulee kuivua. Kuivumisen jälkeen viimeistely viimeistellään koristeellisella kipsillä. Se poistetaan, kun levitetty kerros alkaa asettaa. Kun kipsi kuivuu, pinta maalataan erityisen julkisivun avulla. Näihin tarkoituksiin käytetään veteen dispergoituvia formulaatioita.

  Julkisivun koriste koristekasveilla

  Yhdeksännessä vaiheessa sääntelyn ja seinien suojaamisen jäädyttämistä koskevaa työtä voidaan pitää valmiina. Kun eristys tehdään rakennuksen sisällä, kipsin sijasta kittiä levitetään vahvistettuun kerrokseen, jota seuraa koristeellinen viimeistely (tapetit tarra tai maalaus). On huomattava, että värjäys ei ole välttämätön kaikissa tapauksissa. Kysymys siitä, milloin tehdään väriaine, ja jos ei, löydät vastauksen käytetyn täyteaineen pakkaukseen.