Pohjan lämmitin laajennetulla polystyreenillä

Kellarin lämmittäminen polystyreenivaahdolla on suosittu tapa parantaa eristyskykyä ja estää perustan jäätymiseltä. Laajennettu polystyreeni - ei ole kuin vaahto, jota modernit tekniikat tekevät. Puristetusta polystyreeni-vaahdosta on suurempi lujuus verrattuna perinteiseen vaahtoon, samoin kuin helpompi levyjen muotoilemiseksi.

Lämpenemisen edut laajennetun polystyreenin avulla:

 • Korkea lämmöneristysominaisuus, pakkasenkestävyys;
 • Matala höyryläpäisevyys;
 • Laajennettu polystyreeni levyt on helppo asentaa, leikata haluttuun kokoon;
 • Pinta ei edellytä lisäkoulutusta, sääntöjenvastaisuudet sallitaan.
 • Materiaalin hinta on alhainen.
 • Materiaali on palavaa, joten kun se asennetaan perustan kellariin, se vaatii viimeistelyä palamattomilla materiaaleilla;
 • Jyrsijät vahingoittavat usein polystyreeniä ja vaativat lujittavan verkon asennuksen;
 • Laajennettu polystyreeni imeyttää kosteutta, mikä edistää sen hävittämistä, jolloin eristettäessä perustuksia kosteassa maaperässä tarvitaan lisää vedenpitävyyttä;
 • Materiaalin mekaaninen lujuus on myös alhainen, joten kun se täytetään maaperällä, jolla on kiinteät sulkeumat, tarvitaan lisää mekaanista suojausta kilpien muodossa.

Teknologia pohjan lämmittämiseksi polystyreenivaahdolla

  1. Säätiön valmistelu. Lämmöneristys vaahtoa varten on mahdollista sekä rakenteilla olevilla että jo käytössä oleville laitoksille. Pohja on kokonaan louhittava, puhdistettava maaperästä, pölystä, roskista, rasvan tahroista ja ruosteesta. Myös rullan vedenpitävyys säiliöstä on poistettava. Pohja voidaan lämmittää polystyreenivaahdolla sekä ulko- että sisäpuolelta, mutta ulkoiset eristeet ovat tehokkaimpia, kun säätö itse on sisällytetty lämpöeristettyyn vyöhykkeeseen.
  2. Valikoima styroksi. Valinnassa on otettava huomioon kaksi tekijää - eristyskerroksen tiheys ja laskettu paksuus. Polystyreeni-vaahtolevyjen paksuus on 30 - 100 mm, tarvittaessa paksumpi eristyskerros, joka on kiinnitetty kahdessa kerroksessa. Kiinteän polystyreenin tiheys kellarieristykseen on valittava 35 kg / m 3: sta, sillä pohjan maanalaiselle osalle syttyvyysluokka ei ole väliä;

  Säätiön lämmitys polystyreenivaahdolla ei ole tehokkain tapa rakennuksissa, joissa on raskaita mekaanisia kuormia maasta. Laajennettu polystyreeni on kestävämpiä, esimerkiksi polyuretaanivaahdon tai Penoplex-levyjen eristys. On turvallisempaa käyttää näitä materiaaleja suorittamaan raskaasti täytettäville maille rakennettujen rakennusten perustekniikkaa.

  Miten asianmukaisesti eristää pohja polystyreenivaahdolla?

  Nykyisin yleisimpiä ja suosittuja eristysmateriaaleja pursotetaan Penoplex (myös ekstrudoitu polystyreeni vaahto).

  Kuumenna pohja polystyreenivaahdolla

  Tätä materiaalia pidetään yhtenä laajentuneen polystyreeni-tyyppisistä materiaaleista. Modernin perustuksen lämpöeristys sellaisen materiaalin avulla kuin Penoplex voidaan helposti tehdä käsin.

  1 Käytetyn materiaalin ominaisuudet

  Nyt on varmistettava eristyksen talon eristys, joka on jaettu kahteen alalajiin. Voidaan laajentaa polystyreenivaahtoa (Penoplex, EPS) ja pursotettua - XPS.

  Talon eriste on levyn muotoinen ja se voidaan koota käsin ilman paljon vaivaa.

  Levyn muodossa olevasta puristetusta tai vaahdotetusta vaahtomuovista (yksinkertaisesti polystyreeni-vaahtoeristys) on oma tuotantotekniikka, joka määrittää sen tärkeät ominaisuudet, joista yksi on materiaalin paksuus.

  Polttyreeni-vaahdon pohjakerroksen tekniikka merkitsee XPS: n kanssa merkityn materiaalin käyttöä, sillä EPS-muunnelevyillä on paljon suurempi lämmönsiirtokerroin.

  Tällainen eristys on vaikeampaa asentaa alle sivuraide tahansa talon puolella. Sen lisäksi sen levyt ovat alhaisia, mikä liittyy lämmöneristysominaisuuksiin.

  Erinomainen eristys polystyreenivaahdolla

  Niiden paksuus ei ole tarpeeksi suuri, on melko vaikea kiinnittää niitä omilla käsillä, ja materiaalia erottelee korkea hygroskooppisuus ja alhainen stabiilisuus. Huomaa, että polystyreenin tuotanto on erittäin vaikea tehtävä, mutta sen hinta on edelleen pieni.

  Tämän lisäksi vaahtoutunut PenoPlex lämmitti talon perustan hyvin alhaisin kustannuksin.

  On syytä harkita, että talon perustan eristäminen ulkopuristetuilla polystyreenillä omilla kädillä on paras vaihtoehto.

  Se on helppoa ja helppoa korjata omiin käsiinsä Penoplex-talon kellarissa, eikä pohjalevyn paksuus ole tärkeä.

  Kun pohja on eristetty polystyreeni-vaahdolla, levyt kovettuvat tai peitetään viimeistelyaineilla. Merkittävimpiä etuja eristetyn materiaalin merkittävyydestä:

  • Täydellinen veden imeytymisen puute;
  • Alhainen lämmönjohtavuus, kuten eristyspaneelit;
  • Matala höyryläpäisevyys;
  • Pitkä käyttöaika;
  • Korkea puristuslujuus;
  • Helppo ja helppo asentaa;
  • Korkea kemiallinen kestävyys mineraalivillaeristeiden eristämisen yhteydessä.

  Pohjan visuaalinen lämpeneminen laajennetulla polystyreenillä

  2 Säätö ja tasaus ennen eristämistä

  Kun talon pohja on valmis, ennen kuin aloitat Penoplexin kiinnittämisen, sinun on puhdistettava laatat huolellisesti.

  Voit tehdä tämän käyttäen synteettistä harjaa, joten sinun on puhdistettava kaikki pienet huokoset, jotka ovat pohjassa.

  Suurin osa perustuksista ei eroa kulmien ihanteellisella tasoedellytyksellä, ja suurien erojen ollessa kyseessä, jotta niiden pinta muuttuisi geometrisesti oikein, on tarpeen kohdistaa ne yhteen valokeilojen kanssa.

  Tällöin 1-1,4 metrin etäisyydellä oppaat tulisi kiinnittää.

  Sen jälkeen sinun on tehtävä sementtilaastin valmistelu käyttäen laatua 500. Tuloksena oleva seos, jossa käytetään lastalla, levitetään pohjan seinille ylhäältä alas.

  Penoplexin eristämiseen ja alustavaan valmistukseen perustuvat seinät voivat kestää useita päiviä.

  Jos seinämien poikkeaman arvo hyväksytystä normista on yli 2,5 senttimetriä, on sitten tehtävä vahvistusprosessi käyttäen ketjutekniikkaa.

  Eristysnäkymäalue

  Se voidaan kiinnittää metallikannattimilla kuten julkisivun lasituksen yhteydessä. Vaihtoehtona on jopa 10 millimetrin halkaisijaltaan lujittavien sauvojen käyttö.

  Ne voidaan liittää toisiinsa neulomalla. Kun tasoitus on suoritettu loppuun, sinun on odotettava noin 20 päivää niin, että kaikki kertynyt kosteus haihtuu siitä.

  Sen jälkeen sinun on laitettava ohut kerros erityistä akroliimaa lastalla. On syytä huomata, että tällainen liima sopii erinomaisesti sellaisten materiaalien kanssa, joilla on korkea huokoisuus, ja siksi Penoplex on tiukasti kiinni.
  valikkoon ↑

  2.1 Säätiön alustava suoja kosteudelta

  Tätä tarkoitusta varten käytetään nestemäistä bitumia. Se rullataan säätiön koko pinnan yli.

  On syytä muistaa, että tämä materiaali tarvitsee säännöllistä lämmitystä, koska se jäätyy nopeasti.

  Käyttämällä bitumia, muista käyttää maski tai hengityssuojainta johtuen tämän aineen suuresta myrkyllisyydestä.

  Ennen kuin kiinnität polystyreenivaahtoa pohjaan tai lämpöeristat julkisivua polystyreenivaahdolla, se on eristettävä teknokonikolla.

  Liimausmenetelmä voidaan suorittaa käyttämällä tavanomaista kaasupoltinta. Tällaisten levyjen asennus on melko yksinkertaista, mutta teknonikoni kosteuden kestävyys on useita kertoja pienempi kuin bitumissa.

  Ominaisuudet korkealaatuisesta kellarieristyksestä puristetusta polystyreeni-vaahdosta

  Tämä johtuu siitä, että esitelty tuote ei voi täysin täyttää kaikki säätiön halkeamat ja huokoset. Bitumainen eristys voidaan levittää tavanomaisella rullalla tai erikoisruiskutuksella.
  valikkoon ↑

  2.2 Kuinka eristää pohja laajennetulla polystyreenillä?

  On jo mainittu, että kellarihöyryn yhteydessä voidaan käyttää sekä tavallista laajennettua polystyreeniä että sen suulakepuristettua modifikaatiota, jolle on ominaista voimakkaampi vaahtoava sisärakenne.

  Suulakepuristettu polystyreeni on paljon edullisempi johtuen sen suuresta tiheydestä.

  Perinteinen vaahto voi helposti murentua asennettaessa. Tavallisella muunnoksella on myös suuri lämmönjohtavuus ja se voidaan sintrata suoralta auringonvalolta.

  Ekstruusioprosessissa saadulla tuotteella on suhteellisen pieni tiheysaste - noin 35 kg / kuutiometri.

  Laajennettu polystyreeni lämpöä varten jalusta ja sokea alue

  Penoplex on tehokas lämmöneristin, joka suojaa perustan kosteudelta ja sillä on suuri kovuus. Levyjä valittaessa tulisi kiinnittää huomiota niiden vapautumiseen.

  Tuotteilla voi olla sileä pinta tai ne on varustettu erityisillä ulkonemilla, jotka antavat lukitusliitännän suuren luotettavuuden.

  Tällaiset tuotteet ovat erittäin käteviä, sillä sen avulla voit luoda pinnan, jossa käytännössä ei ole niveltyksiä.

  Asettaessasi vaahtomuovia pystysuorassa asennossa, ne on painettava tiukasti toisiinsa, mikä tukee tätä lukkosyöttöä.

  Jotta vaahtopolystyreenilevy voidaan liimata pohjaan, käytä erityistä bitumimastia tai liimaa, joka on tarkoitettu vaahtomuovituotteisiin. Tähän liima-aineeseen on tunnusomaista:

  • Korkea plastisuusaste;
  • Helppokäyttöisyys;
  • Pakkasenkestävyys;
  • Suuri tarttuvuus.

  Talon perustuksen vaiheistettu eristys

  Laajennetun polystyreenin valmistukseen käytettävien levyjen asennuksen tekemiseksi on käytettävä muovista valmistettuja kynsiä tai kynsiä.

  Tämä johtaa siihen, että ns. "Kylmäsiltojen" syntyminen minimoidaan.

  Tyypien mitat riippuvat suoraan eristekerroksen paksuudesta. Niinpä esimerkiksi 5 senttimetrin levyisille levyille on välttämätöntä käyttää 12 senttimetrin pituisia, halkaisijaltaan 1 senttimetrin pituisia tikkaita.

  Pääsääntöisesti tarvitaan 5-6 tykkyä neliömetriä kohti. Reikien tekeminen pohjaan on käyttää poranreiätä.

  Koska pohja on tehty betonista, on välttämätöntä suorittaa pyöriminen ja yhdistää se iskutilaan.

  Poran pituus ei saa olla alle 16 senttimetriä. Seuraavaksi 5-6 reikää porataan laattaan. Yksi kussakin kulmassa ja kaksi keskellä. Tämän jälkeen tikit ajetaan kokonaan alas.

  Kun ne ovat tukkeutuneita, kaikki sisääntulot on peitettävä acro-liimalla. Viimeiset eristysarkit vaakatasossa.

  Kellarin eristysprosessi

  Kun polystyreeni-vaahtokerros on asennettu, huomataan, että seinämäpinta ei pysty erottamaan perustasoa.

  Tätä varten seinä on eristetty tällaisella tilillä, jonka ansiosta se voi jäädä hieman talon alapuolelle.

  Lämmöneristyksen kerroksen paksuuden tulisi olla 2,5-3 senttimetriä. On tärkeää suorittaa asennus siten, että Penoplex-kerros on kiinteä, ilman aukkoja tai aukkoja.

  Kun käytetään liuska-liitoksia, tämä vaatimus täyttyy - sitomalla kiinteästi toisiinsa, ne muodostavat täysin tasaisen kerroksen.

  Tapauksessa, jossa mäki alkaa muodostaa perustan yläpuolelle, sinun on leikattava pala polystyreenistä haarahalla.
  valikkoon ↑

  2.3 Suojaus polystyreenivaahdolle

  Kellarin lämmityksen viimeisessä vaiheessa laajennetun polystyreenin avulla levitetään kerros vahvistusominaisuuksilla.

  Sen kiinnitys tehdään myös acro-liimalla. Vahvistaminen olisi suoritettava laskemalla 3-4 kg: n liima-aineen virtausnopeus neliömetriä kohti.

  Teknologia pohjan lämmittämiseksi polystyreenivaahdolla

  Paljon riippuu siitä kuinka tarkasti levyt on asennettu niiden väliin. Kun polystyreenivaahtoa kipataan, toteutetaan myös toimintojen sekvenssi, kuten rakennuksen julkisivujen lämpöeristyksessä.

  Luotettavan lujuuden varmistamiseksi tulisi käyttää lasikuituverkkoa. Tämän kulutuksen on oltava julkisivu, joka soveltuu täysin ulkoisen työn työhön.

  Ennen silmän kiinnittämistä se leikataan haluttuun kokoon. Tämän jälkeen se liimataan päällekkäin, ja jokaisen reunan on levyttävä seuraavalle 10-15 senttimetriä.

  Tämän tekniikan ansiosta vahvistusverkko ei repeä ja murtaudu reunoja pitkin. Saumojen lukumäärän vähentämiseksi ristikko on sijoitettava vaakasuoraan seinätason suhteen.

  Liimaa levitetään kahdessa kerroksessa, ja verkko aluksi liimataan levyihin, jonka jälkeen sitä on seurattava lastalla.

  Päivä myöhemmin päällyste on osittain tasoitettu. Nurkojen vahvistamiseksi on käytettävä rei'itettyjä metallikulmia.

  Päivän jälkeen, käyttämällä jäykkiä vaahtomuovia käyttämällä, sinun on helpotettava sääntöjenvastaisuuksia. Tämän jälkeen pinnalle tulee levittää pohjakerros.

  Pohjan lämmitin laajennetulla polystyreenillä

  Voit suorittaa tämän toiminnon rullalla. Työn päätteeksi kannattaa varovaisesti varmistaa, että talon seinät ylittävät kellarinseinämän yli yli 3 senttimetrin etäisyydellä.

  Tästä johtuen pohjan yläpuolelle muodostuu improvisoitu katos, joka estää kosteuden tunkeutumisen pohjan alapuolelle.

  Paras vaihtoehto on se, jossa kipsikerroksen ja lämpöeristeen kokonaispaksuus on 3,5 senttimetriä.

  Tämä tulos voidaan saavuttaa ulkopuolisten tiilien pienen siirtymisen vuoksi.

  Esitetty tekniikka pystyy tarjoamaan paitsi korkealaatuisen ja luotettavan perustan eristämisen myös sopivan vedenpitävyysasteen.
  valikkoon ↑

  Kellarisolun ominaisuuksia ekstrudoitu polystyreeni vaahto

  Master-luokka EPPS: n kanssa erilaisten säätiöiden eristämiseen.

  "HOUSE FOR THE YEAR" -projektin puitteissa FORUMHOUSE tarjoaa nykyaikaisen energiatehokkaan mökin UShP: n perustamiseen. Yksi tämäntyyppisen perustuksen tärkeistä asennusvaiheista on asianmukainen eristys. Miten talon perusta eristettiin, voidaan nähdä projektin historiassa.

  Tämän artikkelin tarkoitus on mennä tämän projektin ulkopuolelle ja kertoa asiantuntijoiden puolesta perusohjeet sellaisen materiaalin käsittelemiseksi, joka voi olla hyödyllinen kaikille.

  Tämäntyyppisen pohjan ekstravaiivisen laajennetun polystyreeni (EPS) rakennetta käytettiin. Mestariluokan muodossa ammattimaiset rakentajat kertoivat sinulle, miten voit valita ja miten työskennellä suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon kanssa oikein erilaisissa säätiöissä. nimittäin:

  • Miksi sinun on lämmitettävä säätiö.
  • Mitä etsiä valittaessa materiaalia kellarin eristys.
  • Kuinka kiinnittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto pohjaan.
  • Mitä työkalua tarvitaan työhön.

  Mikä on tarpeen lämmittää säätiö

  Säätiö on rakenteen maanalainen osa, joka siirtää kuorman päällirakenteista valmistettuun maaperään. Säätiöt ovat seuraavia tyyppejä:

  • Levyt, matala, alueellinen vahvistaminen. Tämä antaa rakenteen jäykkyyden ja sallii sen ilman sisäisiä muodonmuutoksia maata epätasaisen liikkeen aiheuttamia kuormia.
  • Hihna - asetettu alle syvyyteen huurteen tunkeutumisen, ja ns. MZLF - syväpohjainen nauha-pohja ja pohjan pohjan syvyys arvioidun maan kausittaisen jäädyttämisen yläpuolella.
  • UWB. Eristetty ruotsalainen levy. Tämä pohja on monoliittinen betonilaatta, joka on asennettu pohjaan ja lämmitetty ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Järjestelmä on integroitu vesilattialämmityksen ja kaiken teknisen viestinnän perustaan.

  Tämäntyyppistä säätiötä pidetään teknologisesti edistyksellisimpänä ja energiatehokkaammana. Yhdessä järjestelmässä yhdistetään säätö ja matalalämpöinen lämmitysjärjestelmä, joka eliminoi paikallisten ylikuumentuneiden alueiden muodostamisen ja antaa miellyttävän säteilylämmön. Lisäksi säätiö ei ole alttiina pakkasuihkun voimille, koska toteutettu koulutuksen vastaiset toimet. Nimittäin - laskostusmateriaalin kaivaminen ja sen korvaaminen muulla kuin kalliolla (hiekka tai sora) tehtiin, viemäröintijärjestelmä asennettiin, sokea alue ja pohjan pohja eristettiin.

  Rakennuksen energiatehokkuuden saavuttamiseksi on välttämätöntä luoda suljettu muoto lämmöneristyksellä. Tämä tarkoittaa, että perusrakenteiden, kuten seinien, katon ja kellarikerrosten lisäksi, on myös tarpeen eristää säätiö.

  Joissakin tapauksissa riittää lämmittämään lattiaa ja jalusta, mutta perustellun kellarihuoneen järjestämisen yhteydessä säätiön seinämien eristys on edellytys vaaditun mukavuuden ja lämpöhäviön vähentämiseksi.

  Lämpöeristys matalalla syvällä nauhalla ja laattojen pohjalla vähentää pakkasenkestävyyttä. Maadoitusta muodostuu maan veteen jäädyttämällä ja sen laajentamisella. Eri maaperällä on erilainen heilahteluaste. Esimerkiksi hiekka kulkee hyvin vettä läpi itseensä ja se ei kestä niitä. Savi päinvastoin ei anna veden lähteä, mutta suuren määrän pieniä huokosia syttyy, sillä on suuri kapillaarinen kosteudenotto. Huonokuntoisten maalien epäasianmukainen suunnittelu voi johtaa vakaviin seurauksiin, kuten säätiön tuhoamiseen. Jos jätät säätiön lämmittämättömän, lämmönvirtaus laskee ja lämmittää maaperää, suojaa sitä jäätymiseltä. Taloa ei kuitenkaan saa kuumentaa koko ajan, jolloin maa liitetään yhteen. Kellaradan ja sokean alueen lämpöeristys on yksi pakkasuihkutuksen torjuntatoimista.

  Perusperiaatteet eristyksen valintaan eristyskellarissa

  Joten yhteenveto edellä esitetystä, päätämme: säätiö on lämmitettävä. Tämä ei sovellu mihinkään eristykseen, vaan vain materiaaliin, joka voi toimia aggressiivisissa ympäristöolosuhteissa. eli lämpöeristeen "ei irrotettavuuden" on oltava kosteudenkestävä, pitkäikäinen, jonka aikana se ei menetä eristysominaisuuksiaan ja jolla on riittävät voimaa kestämään kuorman päällystetyistä rakenteista.

  Puristetulla polystyreenivaahdolla (EPPS) on alhainen lämmönjohtavuuskerroin 0,028 W / (m * ° C) ja vähimmäisveden absorptiokerroin 0,2 tilavuusprosenttia. Eristys ei absorboi vettä, kemiallisesti kestävä eikä aiheuta mätä. Puristuslujuus 2% lineaarisessa kannassa - vähintään 150 kPa (

  15 t / m². m) ja edellä. Maaperän käyttöikä on vähintään 50 vuotta.

  Eristyskerroksen paksuus olisi otettava laskelmien perusteella useiden olosuhteiden perusteella:

  • Rakennuksen tarkoitus (asuin-, hallinto-, teollisuus- jne.).
  • Eristeen tulee antaa vaadittu vastustuskyky lämmönsiirrosta tämäntyyppiseen rakennukseen.
  • Rakenteessa ei saa esiintyä kausittaista kosteuden kerääntymistä.

  Eristeen paksuuden laskeminen perustukselle tehdään SP50.13330.2012 "Rakennusten lämpösuojaus" kuvatun menetelmän mukaisesti. Eri alueille eristeen paksuus voi vaihdella ilmasto-olosuhteista riippuen. On myös pidettävä mielessä, että eristeen paksuuden lisääminen parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja johtaa siten alentuneisiin lämmityskustannuksiin.

  Lämpöeristyksen teknisten ominaisuuksien valitseminen ohjaa meitä seuraavia periaatteita:

  1. Kun eristävät nauhan perustukset, kun vain pystysuora seinä on eristetty, materiaalin lisääntynyttä vahvuutta ei tarvita, koska tällöin EPS saa vain kuormituksia täyteaineesta. Sen vuoksi puristemehun puristivahvuus (10% lineaarinen kanta) 150-250 kPa: n suulakepuristettua polystyreeniä vaahtoa varten soveltuu matalan perustuksen perustuksiin.
  2. Kun laitat EPPS-levyt pohjan alapuolelle tai laattojen alle, niiden kuormitukset lisäävät voimakkaasti sen lujuuden vaatimuksia. Tällöin on suositeltavaa käyttää lämmöneristyslevyjä, joiden puristuslujuus on 250-400 kPa.
  3. Erityisesti UWB: lle on kehitetty materiaali, jonka puristuslujuus on 10%: n muodonmuutos 400 kPa ja levyjen suurempia mittoja, mikä lisää asennuksen nopeutta. Lisäksi levyjen suureneminen voi vähentää saumojen määrää ja siten lisätä kerroksen tasaisuutta.

  Ekstratoituneen polystyreeni-vaahdon asennuksen vivahteet lämmittäessä säätä

  EPS: n pohjan lämmitys, sen rakenteesta riippuen, on jaettava useisiin peräkkäisiin vaiheisiin:

  • Emäksen valmistus. Kun eristämme teippipohjan EPS: n, seinien tulee olla sileitä, ilman likaa ja betonikerroksia. Poista tarvittaessa epäsäännöllisyydet ja kiilto kuorineen, sirut jne. sementti-hiekkalaasti.
  • Valitaan menetelmä EPPS: n kiinnittämiseksi. Eristyksen kiinnittämiseksi käytämme polymeerisementiseoksia tai asennuksen nopeuttamiseksi erityistä polyuretaaniliimaa vaahtoa.
  • Savi-vaahto levitetään nauhalla, noin 3 cm paksu koko laattojen ympärysmitan ympärille, samoin kuin yksi kaistale eristeen keskipisteen ympäri.
  • Kiinnitysliuska liimavahvasta levyn reunasta - vähintään 2 cm.
  • Ennen levyn asentamista odota 5-10 minuuttia ja liitä se sitten vain seinään.
  • Levyjen väliset raot (jos ne ylittävät 2 mm) vaahdotetaan.
  • Jos lämpöeristyksen mekaaninen kiinnitys on aikaansaatu, terien lukumäärä lasketaan seuraavasti - 1 neliömetrin kiinnittämiseen. m lämpöeristys perustuksen keskiosassa vaatii 5 kpl. kiinnikkeet. EPPS: n kellariston kulmakappaleet on kiinnitetty nopeudella 6-8 tapetta neliömetriä kohden. m.
  • Kun kellunta-alueelle tai monoliittiselle levylle EPS-pohjaan kastetaan, se asetetaan vapaasti valmiiseen pohjaan (tavallisesti puristetulla hiekkapyyhkeellä). Tässä tapauksessa riittää, että saumat kiinnitetään liima-vaahtoon ja tarvittaessa kiinnitetään vierekkäiset eristyslevyt toisiinsa. Voit tehdä tämän käyttämällä naulalevyä.

  Pohja-tyyppistä riippuen eri tapoja kiinnittää ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Jos on tarpeen eristää pystysuora osa pohjasta, johon vedeneristyskerros on jo tehty, on ehdottomasti kiellettyä kiinnittää levyt tukipuihin. Vuodon esiintyminen väistämättä esiintyy tukipisteen asennuspaikalla, mikä johtaa kelluntahuoneen tulviin ja säätiön nopeutettuun tuhoutumiseen.

  Tällöin voidaan käyttää erityisiä kiinnittimiä, jotka ovat hampaiden kärki materiaalin kiinnittämiseen ja litteä aluslevy liimakerroksella.

  Yhdessä tällaisten kiinnittimien kanssa liimaus tehdään liimavahvaksi polystyreenivaahdolle tai erityiselle liimamastille, joka ei sisällä liuottimia. Tarvittaessa saumat ovat sinetöity kokoonpano tai liima vaahto.

  EPPS-levyjen asettelu UWB: n rakentamisen aikana on seuraava. Ensimmäinen kerros asetetaan valmistettuun pohja-tiivistettyyn hiekkavyöhykkeeseen - saumojen raolla suhteessa vierekkäisiin levyihin. L-lohkot toimivat sivuelementeinä, jotka ovat kaksi EPPS-levyä, jotka on liitetty kohtisuoraan toisiinsa.

  Tällaisia ​​elementtejä tehdään pääsääntöisesti asentamalla muotti, mutta voit käyttää valmiita elementtejä, jotka eivät edellytä muotojen käyttöä. Tällaiset L-lohkot voidaan valmistaa tehtaalla, ja voit koota itsesi työmaalla. Tätä tarkoitusta varten on kehitetty erityinen kulmikappale, joka koostuu kulmista ja ruuveista ja joka on asennettu 300 mm: n etäisyydelle toisistaan. Kaikkien kulma-kiinnittimien elementit on valmistettu erittäin kestävästä polyamidista, joka eliminoi kylmäsiltojen muodostumisen.

  Yhteenvetona

  Säätiön energiatehokkuuden parantamisen lisäksi EPPS: n eriste lisää käyttöikää, koska vedenpitävyys on luotettavasti suojattu erilaisilla mekaanisilla vaikutuksilla kestävästä materiaalista. Valinnasta pysyvän muottien vaihtoehtona suulakepuristetusta polystyreeni-vaahdosta voit huomattavasti nopeuttaa ja yksinkertaistaa kaikkea säätiön työtä, koska ei ole tarvetta koota ja purkaa puukehikkoa, mikä tarkoittaa, että kehittäjän aikaa ja rahaa tallennetaan.

  Talotekniikan lämpeneminen talon ulkopuolella vaahtopolystyreenin ulkopuolella tekee sen itse

  Suojaa kotelo jäädytykseltä kylmäkaudella eristämällä talon pohja ulkopuolelta polystyreenivaahdolla tai muulla materiaalilla. Ilman eristämistä huoneen lämpö kulkee jäähdytysseinien läpi.

  Polystyreeni-vaahtomateriaalien tyypit

  Pohjan lämmitys polystyreenivaahdolla on yleinen rakennuksen pohjan lämmöneristämismenetelmä. Polystyreeni-vaahtomateriaaleilla on vaahtorakenne. Säätiön seinät, jotka nämä lämpöeristimet suojaavat, pitävät täydellisesti lämpöä ja eivät itse asiassa anna veden päästä läpi.

  Polystyreeni on edullisempi polystyreenimuoto.

  Kallein kalliin kustannuseristys kellariuruloitu polystyreeni vaahto.

  Polystyreenit ovat saatavana eri paksuisten levyjen muodossa. Voit valita materiaalin sopivan koon ottaen huomioon talon perustan tyypin, kellarin tai kellarin läsnäolon. Valinnassa olisi otettava huomioon paikallisen ilmaston erityispiirteet.

  Venäläisissä olosuhteissa on hyväksyttävää eristää säätiö 5 cm: n paksuisella polystyreeni-vaahdolla. Jos viinikellari on varustettu huoneen kellarikerroksella, jonka lämpötila on noin 10 ° C, on parempi, jos styroksit ovat 10 cm paksuja.

  Erityistä huomiota kiinnitetään säätiön kulmien liittämiseen, koska koko rakenteen jäädyttäminen alkaa niiden kanssa. Tätä tarkoitusta varten käytetään levyjä, joiden koko on noin 3-4 cm paksumpi kuin pääeriste.

  Itse asiassa liian korkeat lämmöneristimet eivät sovellu säätöeristeen eristämiseen. Valinta tehdään sen mukaan, että lämpöä eristävän kerroksen käyttöikä on lähellä itse rakenteen kestävyyttä. Tämän perusteella voidaan päätellä, että vaahtoa ei pitäisi käyttää kellarin eristämiseen.

  Kun otetaan huomioon, että betoniteräksen käyttöikä on vähintään 100 vuotta ja että vaahtomuovi on noin 20-25 vuotta, on lähes mahdotonta valvoa maahan upotetun PPS: n tilaa.

  Vaahdon levittämisen jälkeen on ongelma, joka liittyy perustuksen toistuvaan eristämiseen. Huolimatta siitä, että lämmöneristysvaahto tehdään useammin kuin perustan eristäminen polystyreenivaahdolla, tätä lähestymistapaa ammattilaisten keskuudessa ei pidetä järkevänä.

  Polymeerisen eristeen ominaisuudet

  Nykyaikaisessa rakennelmassa säätiön eristystyötä varten käytetään sopivimpia polymeerimateriaaleja:

  • Penoplex;
  • laajennettu polystyreeni ekstrudoitu.

  Näiden polymeerityyppisten lämpöä eristävien materiaalien välillä ei ole olennaista eroa. Tämä johtuu siitä, että ne on valmistettu polystyreenin perusteella. Vaahtoutumiseen liittyvien lämpöeristimien tuotantotekniikassa on merkityksetöntä eroa. Penoplex ja ekstrudoitu polystyreeni-vaahto perustukselle ovat sellaisia ​​ominaisuuksia kuin matala lämmönjohtavuus ja korkea lujuus. Nämä lämmöneristimet sopivat erinomaisesti mökille tai yksityiselle talolle. Näiden avulla on mahdollista tuottaa pylväspohjan, matalan, nauhan, paalun ja muun tyyppisiä eristeitä.

  Materiaalien koostumus on samanlainen, mikä ilmaistaan ​​niiden kestävyydellä ja laadulla. Ne eivät ime vettä, mutta polystyreenivaahto, jolla on matalampi lämmönjohtavuus kuin vaahdolla, on kestävämpi.

  Laajennetun polystyreenin hinta on suurempi kuin vaahto. Siksi näiden materiaalien lämpenemisen vaihtelut vaihtelevat. Näillä lämmöneristimillä on houkutteleva ulkonäkö. Joidenkin rakentajien ympäristössä esiintyvien tietojen mukaan vaahtoa pidetään materiaalina, joka kykenee korvaamaan 50 cm: n tiilimuuraustyöt. Kukaan ei ole tehnyt mitään kokeita vertailemaan tiilen ja vaahdon tiheyttä, mutta tämä luku on pienempi PPP: n kohdalla, joten eristys on pienempi lämmönjohtavuus kuin tiili.

  Kellarin lämmitys polyfoamilla

  Asennustyöt kellarin eristysvaahtona eivät tee paljon vaivaa. Eristys tulee käyttää vedenpitävyyteen. Teipin pohjan lämmitys polystyreenivaahdolla tehdään seuraavasti:

  • seinää käsitellään lämpöeristyksellä;
  • seinämän pinta peitetään vedeneristyskerroksella;
  • tehdään jäätymissuojauksen mittaukset, joihin lisätään 5-10 cm;
  • säiliö (ämpäri) täytetään vedellä 1/4 osaan ja liimaa lisätään vaahtoon;
  • koostumusta sekoitetaan huolellisesti sekoittimen kanssa, kunnes paksun kerman koostumus on;
  • liimaa levitetään vaahtolevyyn useissa paikoissa ja tasoitetaan lovettuun lastalla;
  • eristyslevy painetaan tiukasti pohjan seinää vasten;
  • seuraavan arkin kiinnitys tehdään edellisen lukon sisään, jos se on järjestetty;
  • arkki liimataan seinämään painamalla materiaalia;
  • PVC-kalvolla päällystetty vaahto;
  • kaivettu kaivanto peitetty hiekalla.

  Kaikki toimenpiteet, joilla lämmitetään pohjaa vaahtomuovilla, eivät ole monimutkaisia. Asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele kynsien eristämistä kellarinseinään, koska voit tunkeutua vedenpitävyyteen.

  Vaahdon asennusmenetelmä soveltuu parhaiten aloittelijoille. Tätä menetelmää ei voida verrata polyuretaanivaahdon ruiskutukseen. On parasta suorittaa eristys avustajan kanssa siten, että yksi henkilö voi leikata ja käyttää arkkeja ja toinen soveltaa liimaa ja asentaa eristyksen seinään.

  Lämmöneristyksen käyttö rakennuksessa

  Talon pohjan paras lämmöneristysmalli on penoplex-pohjan eristys. Tätä menetelmää käytetään pääasiassa talon rakentamisen vaiheessa. Polystyreeni-vaahdon kiinnittäminen betoniin useimmissa tapauksissa edellyttää erityisten bitumimastujen käyttöä.

  Koko pinta on esikäsitelty sementtikoostumuksella ja sitten pohjan sileä seinä puhdistetaan. Tämän jälkeen käytetään ensimmäistä mastikerrosta, eli bitumipitoista pohjamaalia, johon rullaneristys liimataan ja lämpöeristin on asennettu päälle. Geotekstiilikerros lisätään lisäksi päälle suojapinnoitteena. Usein penoplex on vain täynnä maata.

  Lisäsuojauksen luominen ei vaadi merkittäviä rahan kustannuksia, mutta geotekstiilit voivat merkittävästi pidentää eristeen käyttöikää. Polystyreenivaahdon avulla eristettävää eristysalustaa voidaan tutkia katsomalla videota.

  Toinen tapa lämmittää talon pohjaa, jossa kellarista ei ole varustaa, käytetään kiinteiden betonilaattojen muodossa olevien perustusten lämpöeristykseen.

  Menetelmän ydin on se, että polystyreeni asetetaan hiekka-tyynyyn ja betonin pohja kaadetaan ylhäältä. Samanaikaisesti on mahdollista välittömästi asettaa "lämmin lattia" -järjestelmän lämmityspiiri monoliittiseen perustukseen. Tämän mallin nimi - ruotsalainen levy. Se viittaa matalaan perustukseen, joka on eristetty paitsi pohjasta myös ympäröivästä alueesta.

  Energiatehokkuuden vakaumuksen perusteella tämä kehitys on yksi parhaista, mutta se vaatii huolellista työtä. Muussa tapauksessa tekniikan laiminlyönti voi johtaa lautan halkeamien ilmaantumiseen ja sen seurauksena "lämmin lattia" -järjestelmän vaurioitumiseen.

  Vaihtoehdot matalan pohjan lämmittämiseen

  Ruotsin kilven tärkein haitta on kyvyttömyys suorittaa korjauksia halkeilun jälkeen. Kiinteä laatta voidaan asentaa eri maaperään, joten se korvaa liuskan perustan. Eristimen asianmukainen asennus takaa perusrakenteen pitkän käyttöiän.

  Ruotsin kilven rakentamisen lämpöeristys on tarkoituksenmukaista siinä tapauksessa, että takapihan omistajan päätti rakentaa talonsa puusta suunnittelemalla lämpimän lattian sijoittamista rakennuksen perustuksiin. Tämä ongelma edellyttää vakavaa lähestymistapaa, koska talon rakentamisen jälkeen on mahdotonta tehdä ilman purkamista. On välttämätöntä toteuttaa:

  • korkin pään poistaminen;
  • avaamalla vanhan sokean alueen rakenteen ympärille.

  Jos talon perustana on matala-teippi, sinun täytyy kaivaa kaivanto sen pohjaan eristysmateriaalin asentamiseksi koko pohjan pinnalle. Toinen yleinen vaihtoehto on kuumentaa kellari ja kirjanmerkki penoplex sokea alue. Tämä suojaa pohjan maanalaista osaa jäätymiseltä.

  Lämmöneristys koko pohjalla ja maahan sokea alue on paras tapa eristää talon pohja. Jos päätät olla kaivaa pohjaan, voit kaivaa reiän, joka kulkee koko säätiön ympärysmitta. Kaivon leveyden tulee olla yli 1 m koko seinästä ja sen syvyys on 200-300 mm. Maaperän lähelle maata on kunnostettava kunnolla. Seuraavaksi sinun on tehtävä seuraavat vaiheet:

  • puhdista pohja;
  • poista kaikki kyhmyt;
  • korjaavat halkeamat;
  • laimea liima vedessä;
  • vahvista polystyreenilevyt pohjaan;
  • kiinnitä levyt kiinnikkeillä, sateenvarjot;
  • kaada kaivoon yli 10 cm leveä hiekkakerros;
  • taso ja tampa hiekka;
  • levitä vaahtolevy (polystyreeni vaahto);
  • vahvista geotekstiilit;
  • täytä sokea alue uudelleen;
  • Asenna jalusta ylöspäin.

  Polystyreenin valinta pohjaseinän eristykseen

  Koska ekstrudoituneen polystyreeni-vaahtotuotannon teknologinen prosessi suoritetaan paineen alaisena, se mahdollistaa eristeen valmistamisen, jonka rakenne sisältää suuren lujuuden omaavia molekyylisidoksia. EPPS: llä on korkeampi laatu kuin vaahtomuovilla (PSB). Usein suulakepuristettu polystyreeni muuttuu materiaaliksi, joka on lähes välttämätöntä siinä tapauksessa, että tavanomainen vaahto ei juuri kestä kuormaa.

  Ennen EPPS: n valitsemista on ymmärrettävä, mitä teknisiä ominaisuuksia sillä on. Styroksi on valmistettu useissa versioissa, sillä talon eri osissa (katto, seinät, kellari) tarvitaan erilaisia ​​PPP-tyyppejä. Jokaisella tiedekunnan muutoksella on erilaisia ​​ominaisuuksia, joten sitä voidaan käyttää vain tietyn osan talon lämmittämiseen.

  Rakennusmateriaalien markkinat myyvät 3 pää-merkin polystyreenivaahtoa:

  Säätiön eristykseen pidetään viimeisenä vaihtoehtona sopivinta, koska tällä lämmöneristysbrändillä on suojaavat hermeettiset kerrokset, joten se ei absorboi vettä. Ostaessasi polystyreenivaahtoa, varmista, että materiaali on merkitty "Foundation" -merkillä. Näin voit valita sopivan materiaalin kaikkiin eritelmiin.

  EPS: n paksuus valitaan rakennusalan ilmastollisista olosuhteista riippuen. Tämän materiaalin leveys voi vaihdella välillä 1 - 10 cm. Lämmöneristin, jonka leveys on 5 cm, sopii keskialueelle. Jokainen valmistaja tuottaa samanlaisia ​​lämpöeristyslevyjä, joiden koko on erilainen, joten sinun on ensin määritettävä, kuinka paljon niitä tarvitaan.

  Polystyreeniä voidaan vahvistaa pohjalle, erikoisliimana ja bitumina. On syytä harkita: liimaamisen jälkeen polystyreeni-vaahtolevyt liikkuvat yli 20 minuuttia. Siksi niitä on vahvistettava paitsi liimalla, myös muovisilla tapilla, jotka sopivat yhteen pitkien varausten kanssa.

  Jos polystyreenistä asennetaan leveydeltään 5 cm, tukien on oltava yli 10 cm pitkä. Levyjen kiinnittämiseen käytetään liimatuotteita Bituminast, Ceresite CT-84, sementtipolymeeriä, bitumipitoisia liimakoostumuksia, jotka eivät sisällä bensiiniä, eetteriä ja asetonia.

  Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon ominaisuudet

  Monet kodinomistajat käyttävät vaahtomuovia eristääkseen säätiötä, jota pidetään hyvänä lämmöneristysmateriaalina. Ammattilaiset uskovat, että vaahto soveltuu paremmin seinien lämmöneristykseen kuin pohjan eristämiseen.

  Jyrsijät voivat vahingoittaa polystyreeniä ja sen säilyvyysaika ei ole liian pitkä, koska tämä lämpöeristin imeytyy veteen ja sillä on alhainen lujuus ja erittäin suuri muodonmuutosnopeus. Laajennettu polystyreeninen bezpressovy (vaahto) alkaa murentua yksittäisiin palloihin muutaman vuoden kuluttua. Tämä johtuu hygroskooppisesta materiaalista.

  Puristettu polystyreenivaahto (EPS) on luotettavampi kuin vaahto. Toiminnan kesto ylittää merkittävästi vaahdon säilyvyyden. Rakennuttajia kutsutaan usein Epps Polpaniksi. Valmistuksen tekniikka eroaa vaahtotuotannon prosessista, koska EPPS tuotetaan paineen alaisena, joka edustaa osittain nestemäistä, vaahtomaista seosta, joka syötetään erityisellä poikkileikkauksella varustetulla suuttimella.

  Tämän seurauksena valmistetaan eri kokoisia levyjä. Modernit kehittäjät joutuvat usein käsittelemään talojen eristämistä ulkopuolelta vaahtopaneelien, eli puristetun polystyreeni-vaahdon kanssa. Materiaali on oranssinvärjä.

  Pylväspohjan lämpöeristys vaahtopolystyreeniä käyttäen

  Ennen kuin eristät sarakepohjan omilla käsillä, sinun on hankittava lämpöeristin ja sopiva liima. Sitten kaikki alla luetellut toimintamuodot tulee suorittaa vuorotellen:

  1. Kaivaa pohja syvyydeltään, mikä tekee siitä kaivon.
  2. Peitä EPPS: n perusta vähintään maaperän jäädyttämisen syvyys.
  3. Puhdista pohja, poista kaikki irtonaiset tai haalistuneet betonihiukkaset.
  4. Peitä pohjapinta läpäisevällä pohjamaalilla (2 kerrosta) ja anna sen kuivua, kunnes se imeytyy täysin betoniin.
  5. Vedenpitävä pohja bitumimastilla.
  6. Levitä liimaa levypesään.

  Polystyreeni-vaahdon kiinnittäminen pohjaan tapahtuu 1 minuutin kuluttua liiman levittämisestä. Jos vaahtopolystyreenilevyn koko on 120x60 cm, sinun on käytettävä enemmän kuin 8 liima-ainetta 1 cm: n leveydeltä. Tätä varten käytetään kampa-lastalla. Tarvitaan aloittaa alhaalta, nousemalla riveihin.

  Jos polystyreeni-vaahtoeristyksessä ei ole erityisiä lukkoja, 3 päivän kuluttua vaahto asetetaan saumojen väliin sen levyjen väliin tiivistämiseksi. Liuskoja voidaan käyttää kiinnittimiin, joten niiden reiät porataan levyn reunoilla ja niiden keskellä.

  Obmazochnoy vedeneristys lämmittämällä pylväspohjaa omalla kädelläsi voidaan käyttää siinä tapauksessa, että suojaa kapillaarista vettä tarvitaan. Hydrostaattisen paineen taso voi nousta jopa 0,1 MPa.

  Tekniikka obmazochnoy vedeneristys on melko yksinkertainen. Se suoritetaan käyttämällä bitumia tai polymeerimastia, joka peittää pohjan pinnan kalvolla, jolla on vedenpitävät ominaisuudet. Pinnoitustekniikan käyttö on tyypillistä perustusten pystysuoralle vedeneristykselle.

  Vaakapäällystysvettäeristettäessä on otettava huomioon se, että niiden pienen lujuuden vuoksi niitä käytetään vain lisätiivisteinä vedeneristyskerroksina. Kun jokaisen reiän prosessoidaan pienellä määrällä polyuretaanivaahtoa, neulan kynnet työntyvät niihin. Sitten lämpöeristeen päälle levitetään vesitiiviitä polymeerivalmisteita, ja sen kuivumisen jälkeen kaivanto on täynnä maata.

  Kellarieriste ekstrudoitu polystyreeni vaahto

  Perinteisesti lämpöeristeen rakentamisessa säätiön tarkoituksena oli ratkaista vain yksi ongelma - vastustaa maaperän kallistumista. Ympäristöystävällisyyden, resurssitehokkuuden, ilmastonhallinnan ja energiansäästön suuntaukset ovat kuitenkin vaikuttaneet myös paikalliseen kurinalaisuuteen. Kellarin eristys ekstrudoituneella polystyreenivaahdolla (EPS) vähitellen muuttuu rakentavaksi standardiksi alhaisen asuntorakentamisen rakentamiseksi riippumatta ilmastovyöhykkeestä ja arkkitehtuurista.

  Miksi styroksi?

  Polystyreeni-vaahtoeriste on jaettu kahteen päätyyppiin: EPPS ja vaahto. Polyfoam on valmistettu samoista raaka-aineista kuin ekstrudoitu eristys, mutta se ei läpäise painekäsittelyä ja sen vuoksi sen ominaisuudet ovat vähäisemmät, mutta houkuttelevampi.

  Suulakepuristettu polystyreenivaahto on suosittu ja edullinen materiaali kellarineristykseen.

  Puhuminen eri lämmöneristysominaisuuksien ominaisuuksista on tärkeää ymmärtää, että näillä materiaaleilla on yleismaailmallisia ja erityispiirteitä (erityisesti perustuksiin). Harkitse polystyreeni-lämmittimien parametreja, selkeyttäen samalla niiden eroja EPPS: lle ja vaahdolle.

  • Lämmönjohtavuus. Mitä pienempi kuva, sitä korkeampi materiaalin eristeominaisuudet. EPPS: ssä ja vaahdoissa lämmönjohtavuus on alueella 0,029 - 0,034 W / (m * K). Samalla tiheydellä EPPS: n energiatehokkuus on suurempi kuin vaahtomuovin energiatehokkuus. Rakennuksen eristystyyppiä on vain yksi, jolla on alhaisempi lämmönjohtavuus kuin polystyreenivaahto - tämä on polyuretaanivaahtoa (PUF), jota levitetään ruiskuttamalla.
  • Polttokestävyys (paloturvallisuusluokka). Styroksi on palavia aineita. Palonestoaineiden (palonestoaineiden) mukaan EPPS-levyt ovat luokkia G3 - G4. Vaahtomuovit voivat olla vähemmän vaarallisia (jopa G1 PSB-S-levyille). Ehkä tämä on heidän ainoa ylivoimaisuutensa puristetun eristeen suhteen. Palovastuksen osalta polystyreenivaahtomuovieristys on mineraalivillasta huonompi.

  Polystyreenivaahdon voimakkuustestaus

  • Puristuslujuus. Reikä 400 kPa ja enemmän pursotettuja levyjä varten. Korkeimmillaan polyfoam PSB-S-50: llä, indikaattori on 160 - 250 kPa.
  • Pakkasvaste. Kaikki laajennetut polystyreenit säilyttävät ominaisuutensa lämpötila-alueella -70 ° C - +70 ° C.
  • Absorbability. EPS ei käytännössä absorboi kosteutta suoraan (enintään 0,02%). Vaahdon indikaattorit ovat paljon huonompia - jopa 2% ja korkeampi. Vaikka ne ovatkin paljon hygroskooppisia kuin mineraalivilla.
  • Biostabiilisuus. EPPS ei ole altis biologisille tuhoutumistyypeille. Jyrsijät voivat tuhota vettä. Suojautumattomilla pinnoillaan suotuisissa olosuhteissa muodostuu levät, muotit, muut sienet ja bakteerit.
  • Käyttöikä Valmistajat sanovat noin 40, 50, 60 ja jopa 80 vuotta ekstrudoitua polystyreenivaahtoa ilman eristysominaisuuksia. Vaahtoille resurssi on suurelta osin riippuvainen väliaineen kosteudesta.

  EPPS on eräs tehokkaimmista lämpöeristimistä ihanteelliseksi lämmittämään säätöjä, lähinnä sen ainutlaatuisen lujuuden ja korkean hygroskooppisuuden ansiosta. Kestävyys mahdollistaa puristuksessa työskentelyn, pitäen yllä pieniä paksuja betonipohjia. Hygroskooppisuus on tärkeä, koska kyseessä on ulkolämpöeristys ja suora kosketus maahan.

  Pohjojen lämmitäminen polystyreenivaahdolla

  Kolme suurta järjestelmien radikaali ulomman eristyksen matala moderni rakenne - perusta mukainen suojauslaite järjestelmien UFPh (Suomen eristetty perusta), UWB (Ruotsin eristetty levy) ja lämmin maanalainen kasa.

  Eristyspolystyreenin kellari seinämät

  1. UVF: ssä on lattian järjestely maan päällä. Tällöin polystyreenilevyjä asetetaan vastakapillaarisen rikastuksen päälle ja hiekkaa ja polystyreenilevyjä kaadetaan niiden päälle. Matala alusnauha on eristetty vain ulkokehästä.
  2. USHP on eräänlainen EPS: n tai levyjen PSB-S: n "kouru", johon monoliittinen pohjalevy kaadetaan. Siten perustus on 100% sen kosketuspinta-alasta, joka on erotettu maasta. Kahden ja kolmen kerroksen taloja, joissa on UWB: n pohjalla ilmastoitu betoni- tai tiiliseinät, on mahdollista vain käyttämällä EPPS: n kestävimpiä tuotemerkkejä.
  3. Pallosäätiöiden lämpöeristys koostuu maanalaisen vaakasuuntaisesta pinnasta yhdessä kellarin lattian lämpöeristyksen kanssa. Betonialustat on vuorattu polystyreeni-vaahtopinnoitteella ja puupalkkeilla - mineraalivilla. Vaakasuora eristys tehdään EPS-levyillä, jotka on asennettu paikoille, jotka on asennettu ulkopuolelle.

  Lähtöaineen ulkoseinän lisäosa on sokean alueen lämpöeristys koko rakennuksen kehällä. Tämä toimenpide poistaa vaaraa, että maaperän tangentiaalinen paine liuskan perustusten ja laattarakenteiden sivupinnoilla on mahdollista.

  Käytännöllisesti katsoen kaikki mahdolliset ulkoisen eristämisen menetelmät ovat kolmen kuvatun kaavan muunnelmia. Teknologian pääperiaatteet ovat kylmäsiltojen poistaminen. Tätä varten alumiinipolystyreenimateriaaleja liimataan pohjapaneelien pinnalle vaakasuorilla eristyskoneilla ja päällekkäin seinien pystysuoralla lämmöneristyksellä.

  Pohjan lämmitin laajennetulla polystyreenillä

  Rakentamisfoorumissa kysymys "miten eristää säätiö vaahtomuovilla?" On usein nostettu. Se johtuu siitä, että kehittäjät ovat kiinnostuneita paitsi teknisistä vivahteista, myös eristävien materiaalien säästämiskeinoista. Periaatteessa polystyreeniin perustuvien perustusten eristystyöt ovat yleisiä kaikentyyppisille laatoille. Eroihin liittyy vaahtojen alhaisempi lujuus, hygroskooppisuus ja biostabiliteetti. Siksi esitämme luettelon rajoituksista, joissa on mahdollista käyttää vain XPS: tä:

  1. Jos suunnittelupaine ylittää 250 kPa.
  2. Suoralla kosketuksella maahan, mahdottomuus tai taloudellinen viivytys varmistaakseen eristyksen luotettavan vedenpitävyyden.
  3. Jos jyrsijöiden eristäminen on vaarassa tuhoutua. (oletetaan, että suojaavien kerrosten käyttö tässä tapauksessa estää vaahtokustannusten edun XPS: lle).

  Tietyn päätöksen tekeminen tietyn rakentamisen talon ulkoseinän eristämiseksi on tarpeen tutkia kukin kolmesta kuvatusta järjestelmästä. Tämä tekee oikean valinnan ja yhdistää tarvittaessa eri teknologioiden vivahteet.

  Sisäinen sisäeristys perustetuista polystyreenistä (sisältä)

  Sisäisen eristämisen periaate ei ratkaise säätiöiden jäätymisen suojaamista. Lisäksi tämän tekniikan energiatehokkuus on pienempi kuin ulkolämpöeristyksen yhteydessä. Vaahtomuovin ja EPPS-levyjen sisäisten pinnoitteiden poikkeuksellinen etu on työn jo saatavuus jo rakennetuissa rakennuksissa.

  Säätiön sisäinen pystysuora eristys on käytettävissä vain kellarissa. Seinäeristeen ja vaakasuoran päällekkäisyyden periaate eroaa ulkokerroksista. Seinien tapauksessa riittää, että liimataan eristäviä levyjä ja ne kääritään tai ommellaan ne kipsiin vääriä seiniä. Lattiatyöt edellyttävät lämpimän kerroksen sementti-hiekkalaatan kaatamista. Jos puhutaan rakennuksesta, jossa ei ole kellarikerroksessa lattiaa, on sallittua suorittaa eristys ilman ylimääräistä tasoitusta: viimeistely lattianpäällyste asennetaan kosteutta kestävän vanerin, lastulevyn tai OSB: n tasoituslevyjen päälle. Viime vuosina EPS-levyjen käyttö korkean puristuslujuuden takia on tullut standardiksi eristystyölle tämäntyyppisissä rakennuksissa.

  EPPS: llä käytettävien säätiöiden suunnittelun ja korjauksen erojen erot

  Säätiön muotoilueristys on useimmissa tapauksissa mahdollista vain yhtenä rakennusvaiheena. Sen päätyttyä pääsy ulkoisiin eristyspintoihin on mahdotonta tai vaikeaa.

  Eristetty kellari

  Rakenteiden rakennusten perustekniikan eristyksiä pidetään korjauksena. Useimmissa tapauksissa tällaiset työt koostuvat kellarikerroksen sisäisestä eristyksestä ja itse kellarin ulkoseinään pystysuorasta. Suosituimman laattojen pohjaeristeen arvioidut kustannukset ovat seuraavat:

  • Epps-levyt 100 mm paksuiset: 8,0 - 9,0 dollaria neliömetriä kohden. m.
  • Levyt PSB-S-50 ovat 100 mm paksuisia: 6,5 - 7,0 dollaria neliömetriä kohden. m.

  Laajennettu algoritmi socle-polyfoamin korjauslämmityksestä

  Kellari-polystyreenivaahtomuovi eristetään kahdessa kerroksessa

  1. Rakennuksen kehän varrella kaivanto ripustetaan lämpöeristeen päällysteen suunnitellun työn syvyyteen.
  2. Korkin ulkopinta puhdistetaan ja kuivataan.
  3. Nestemäisen vedenpitävyys on suositeltavaa.
  4. Vaahtolevyt on asennettu erityisellä liimalla. Asennus tehdään kahdessa kerroksessa päällekkäin. Kaikki välit ovat vaahtoavia. Vaahtoluokkien käyttö "neljänneksen" telakointinäyte helpottaa ja nopeuttaa työtä, koska se eliminoi saumojen lisätiivistämisen tarpeen. Rakennuksen kulmissa eristeen paksuus kasvaa 2-3 kertaa pituudella, joka vastaa laakerin seinän kolmea paksuutta.
  5. Maanpinnan yläpuolella on eristyslevyjen lisäksi kiinnitettävä sateenvarjon tyyppiset tapit.
  6. Lämpöeristyslaasti.
  7. Tarvittaessa viemäriputki asetetaan kaivannon pohjalle ja täyttö täytetään vähintään 20 cm paksuisella soralla. Kaivannon täyttö ja tiivistys suoritetaan kaivetun maaperän avulla.

  Yhteenvetona

  Lämmitystalustat, joissa käytetään polystyreenivaahtolevyjä, ovat yleismaailmallinen keino ratkaista maaperän kulutuksen ja energiansäästön ongelmat. Levyjen helppous ja hyvä työstettävyys mahdollistavat suurimman osan työstä itsenäisesti. Näiden materiaalien poikkeuksellinen säänkestävyys mahdollistaa eristämisen useissa vaiheissa, ilman että ne menettäisivät ominaisuuksia lämpötilan, kosteuden ja auringon säteilyn vaikutuksesta.

  Suuri määrä järjestelmiä eristysperiaatteiden eristämiseksi EPPS: n ja vaahtomuovin avulla osoittaa monenlaisia ​​kysymyksiä, jotka on ratkaistava rakennusten monipuolisin rakentein. Suosittelemme, että kehittäjät ja asukkaat oppivat kaikki suositellut polystyreenieristysteknologiat.