DIY kalvo muottiin

Monoliittinen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennetta, vaikka sen pitkä historia, tuli yleistynyt ei niin kauan sitten. Nämä rakentamismenetelmät ovat kuitenkin yhä suosittuja. Muotti on tehty eri materiaaleista, mutta käytännöllisin mielin mielenkiintoisin on irrotettava vaahtomuotti. Olisi oikeutetusti kutsua sitä polystyreenivaahtomuoviksi, polystyreeni vaahto on eräänlaista vaahtomuovia.

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Toinen yleinen nimi on penoplex, se on saman polystyreenivaahdon tavaramerkki, valmistaja valmistaa polystyreenilevyjä seinien eristykseen tämän merkin alla ja pysyväksi muottirakenteeksi. Siksi, jos olet kiinnostunut "penoplex-muotista", etsit miten tehdä penoplex-muotti omalla kädellä - jatka lukemista artikkelista, tämä on juuri sinun etusi.

Kiinteiden muottien tyypit laajennetusta polystyreeniä

Kiinteiden muottien tyypit laajennetusta polystyreeniä

Valmistettu pysyvästä vaahtomuovista useissa versioissa.

 • Polystyreeni ontto lohkot, joissa on irrotettavat ja irrotettavat jäykistävät kylkiluut, jotka muistuttavat LEGOn lasten suunnittelijaa. Rakennuksen aikana muodostuu betoniteräksen ja polystyreenivaahtomuovin komposiittiseinä, joka on helposti päällystetty ja päällystetty. Block-muotti on laajalti käytetty kantavien seinien muodostamiseen.
 • Kiinteä vaahtomuotti.
 • Vahvistetut polystyreenipaneelit, joiden paksuus on 10-250 millimetriä, vahvistettu vahvistusverkolla. Tuloksena oleva seinä on helposti betonoitua ruiskuttamalla.

Kaarevat muottiyksiköt

Näiden perustyyppien lisäksi valmistetaan polystyreeni-vaahtoblockeja, joilla on kaareva geometria, jolloin rakennetaan epätavallisen arkkitehtuurin rakennuksia.

Kiinteän muottipesun mitat

Edut vaahtopolystyreeni-muottien seinistä ja perustuksista

 • Polyfoamilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, mutta poistuessa lämmitetyistä muureista, joilla on huomattava melun eristyneisyys, ilmenee.
 • Tämän materiaalin käyttö mahdollistaa nopean rakentamisen (riittävästi kokemusta).
 • Pohjamateriaalin vaahtomuovin muotti mahdollistaa talonrakennuksen tärkeimmän elementin energiansäästöön ja lämpimään.
 • Polyfoam suojaa seiniä sienistä, mätää, ei pelkää termistejä;
 • Lohkojen alhainen hinta tekee teknologiasta hyvän valinnan niille, jotka etsivät optimaalista hinta / laatusuhdetta.

Menetelmän haitat ovat mahdottomuus toteuttaa rakennustöitä talvella ja kehityksen monimutkaisuus. Polyfoam on dielektrinen, on tarpeen maata talon.

On valittava urakoitsijoita, jotka pystyvät työskentelemään tällaisella tekniikalla - yksinkertainen, mutta erilainen kuin muut. Lisäksi tiloissa jotkut kuluttajat sanovat korkeaa kosteutta - on tarpeen järjestää pakattu ilmanvaihto.

Pysyvä vaahtomuovimuotti, jossa on omat kädet - tekniikka, hienovaraisuudet ja vivahteet

Miten polystyreeni-vaahtomuovit tehdään? Kiinteän muottirakenteen asentaminen on selkeä kaikille rakentajille.

Säätiön taso tasoitetaan, jos se on tarpeen, se voidaan tehdä useiden rivien avulla. Säätiön tason on oltava tarkka, koska se ei joudu tasoittamaan sitä lohkoissa liuoksen paksuuden vuoksi. Vedeneristys asetetaan pohjaan ja sitten lohkot asetetaan.

 • Ensimmäinen rivi lohkojen päälle asetetaan pystysuoralle vahvikkeelle, joka jättää perustan. Ensimmäisen kerroksen asettamisen jälkeen lujituksen levyt on sijoitettu lohkojen uriin (vaakasuoraan). Muotoilun kerääntyminen ylöspäin on tehty kuten LEGO kuutiot, mutta sinun on tarkkailtava huolellisesti pystysuuntaista kohdistusta.
 • Kolmen tai neljän rivin vaahtolohkojen jälkeen ne alkavat täyttää liuoksen, sillä se on välttämätön tiivistys syvällä värähtelijällä tai käsin. Täytä puolet ylimmän rivin lohkosta.
 • Kaikki viestinnät tulee tuoda seiniin reikiin ennen betonin kaatamista.

Tuloksena on sandwich-tyyppinen seinärakenne, kaksi kerrosta polystyreeniä ja monoliitti niiden välillä.

Kuinka laskea rakentamisen kustannukset?

Jotta laskettaisiin pysyvän muottitarran rakentamisen kustannukset polystyreenistä, sinun on otettava huomioon seuraavien materiaalien nykyinen arvo:

 • Block muotti - 3,3 kpl per neliömetri.
 • Betoni - 0,12 metriä kuutiota per neliömetri.
 • Armature - noin 10 kiloa per neliömetri.

Joitakin vinkkejä

Styroksi-materiaali on melko lempeä, kevyt, se on säilytettävä auringonpaisteessa ja tuulelta suojassa. Varsinkin tuulesta - joten ei olisi tarvetta kerätä jengin lohkoja koko piirin alueella.

Tyypillinen virhe, joka johtuu tekniikan olemuksen väärinkäsityksestä ja banaanien väärinkäsityksestä siitä, kuinka paljon betonia on: keräämään vaahtomuovi muottiin koko seinän korkeudelle, tilaa 20 tonnia betonia, yritä rakentaa monoliteettinen talo yhden päivän aikana. Joten et voi tehdä - tämä menetelmä ei ole nopeiden rakennusten rakentaminen.

Muita suosittuja muotojen tyyppejä

Polystyreenivaahdon lisäksi on olemassa useita materiaaleja, joita käytetään monoliittirakenteiden pysyvien muottien luomiseen.

 • Kevytrakentaminen - kallis, vanhentunut.
 • Steklomagnezitovye-muotti - käytetään pääasiassa täyttämään sisäiset väliseinät.
 • Arboliittimuotti hiutaloista ja sementistä. Se on erinomainen rakennusmateriaali, mutta tällaiset rakenteet ovat melko kalliita.

Tämän luettelon päätteeksi voimme sanoa, että polystyreeni-vaahtomuovilaminaatti on nykyään edullisin vaihtoehto rakennusten rakentamisessa käyttämällä uusia tekniikoita - yksinkertainen, kestävä ja upea eristys tulevasta seinistä.

Polystyreenikotelon asennuksen video

Pysyvä muotti on lohkojen rakennettu rakenne, jonka välille lujitemuoto asennetaan myöhemmin suurempaan lujuuteen ja betoni kaadetaan. Suuresti.

Mikä on lämpö talo? Tämä rakennus rakennettiin käyttämällä kiinteää muottia, joka oli valmistettu polystyreenistä. Rakenna rakennus tähän tekniikkaan omilla käsillään riittää.

Monoliittisen rakennuksen tiilimuotti. Jokainen, joka joutui kosketuksiin rakennuksen kanssa, tämä sanojen yhdistelmä kuulostaa hieman absurdilta. Loppujen lopuksi monoliittinen.

Tulevaisuuden talotekniikan valinta on otettava mahdollisimman vakavasti. On otettava huomioon sellaiset tekijät kuin kustannukset, rakentamisen nopeus ja tekninen mahdollisuus.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä talojen rakentamiseen

Yhdistämällä eristys kestävään seinämateriaaliin ja tekemällä seinien rakentamisen nopea ja helppo - siksi kehitettiin kiinteä muotti.

Laajennettu polystyreeni melko kova ja samalla erittäin lämmin materiaali sopii optimaalisesti. Jos otetaan huomioon taloudellinen tekijä - tämän polymeerin alhaiset kustannukset, käy ilmi, että pysyvän muottiteknologian kehittäjät ovat erittäin suosittuja.

Pölypolystyreeni vakio kiinteä muotti on suurikokoisia (1200x250x250 mm) kevyitä lohkoja, joissa on "ikkunoita". Betoni kaadetaan näihin onteloihin ja vahvistin asetetaan.

Polystyreeni-vaahtolohkojen ylä- ja alaosat muodostavat pyöreät tai suorakulmaiset ulkonemat ja syvennykset, joiden avulla ne istuvat tiukasti toisistaan. Jokainen, joka on nähnyt lasten muotoilijan "Lego" tiilet, löytää varmasti paljon yhteistä heidän ja kiinteän muottien välillä.

On olemassa toinen "kokoontaitettava" lämpölohkojen muotoilu, kun käytetään kahta tasomaista yhden tilavuuden muodon sijaan. Tämä laite koostuu kahdesta 50 mm: n paksuisesta vaahtomuovista, jotka on liitetty toisiinsa muovipuskureilla.

Ajatus kiinteästä muottiteknologiasta on hyvin yksinkertainen: keräämme lämpimän seinän rivin rivillä, täyttämällä se betonilla kasvattamalla ja lisäämällä lujitustangot tilavaikutuksen lisäämiseksi. Tuloksena on vankka runkorakenne - vahvistettu betonilohko, jonka sisä- ja ulkopinnat on luotettavasti eristetty vaahdolla.

Täällä ei ole työvoimavaltaista toimintaa, joka on tyypillistä tavallisille tiiliseinille - laastin asettelut, leikkaus ja jakaminen. Lohkot kootaan nopeasti yhteen riviin, ja työntekijä voi vain täyttää ne hienorakeisella betonilla ajoissa.

Muurarien ikuinen ongelma - myös muninnan kulmat ratkaistaan ​​onnistuneesti. Voit tehdä tämän käyttämällä erityisiä nurkkaan vaahtolohkareita täysin tarkalla geometrialla.

Kiinteän muottiteknologian hyvälaatuisen seinärakenteen tärkein edellytys on sileä perusta. Jos sillä on eroja korkeudessa, on erittäin vaikeaa sijoittaa seinälle tarkkoja töitä ilman lisäkastiketta sementtilaastilla.

Tärkeä huomautus! Kiinteää muottirakennetta voidaan käyttää menestyksekkäästi lämpimien seinien rakentamisessa, mutta myös täyttää liuskan perustus.

Teknologiaominaisuudet

 • Säätiön rakentamisen vaiheessa sinun on pystytettävä pystysuuntaiset sauvat, jotta pystyt kommunikoimaan pysyvän muottien seinämän kanssa.
 • Lankojen lujitussuojasta tulee olla riittävän pitkä polystyreeni-vaahtolohkojen kolme ensimmäistä riviä varten.
 • Ensimmäisen ristikon muotoilu on vedenpitävä. Ilman sitä kosteutta virtaa vapaasti betoniin vähentäen seinän lämpöeristystä. Sen vuoksi sinun on käytettävä yhdisteitä, jotka eivät liukene polystyreenivaahtoon.
 • Jokaisen rivin sisäpuolelle asetetaan vaakasuuntaiset lujitustangot kehyksen pituussuuntaiselle jäykkyydelle.
 • Betoni kaadetaan sen jälkeen, kun kolme riviä muottipaloja on asennettu. Kun betoni on asetettu, seinää voidaan laajentaa edelleen.
 • Ylimielinen ikkuna- ja oviaukkojen välttämiseksi sinun tarvitsee ostaa erityisiä suojuksia ja kiinnittimiä, jotka lukitsevat muottien päitä betonin virran estämiseksi. Aukon yläpuolella, muotti on vahvistettu kahdella rivillä vaakasuoralla vahvikkeella, ja se on tuettu alhaalta taivutuksen välttämiseksi.

Ulkopuolella polystyreenin irrotettava muotti on viimeistelty erikoisliimaseoksilla, joilla on korkea kerroin tarttuvuudesta polymeeripinnoille. Kipsin tai kittien halkeilun estämiseksi lohkoihin liimataan hienojakoinen lasinen verkko, joka sitten suljetaan viimeistelyliuoksella.

Muuntyyppiset verhousmallit pysyviin muottiin eivät aiheuta erityistä ongelmaa edellyttäen, että teet niihin sopivan perustan. Esimerkiksi asennus- ja betonisovitusvaiheessa, sinun on kiinnitettävä seinään palkit tai metalliprofiili. Viimeistelevää koristepeliä tai kiveä varten on metallilankojen betoniin kiinnitetty langan saranat, jotka liitetään muuraukseen.

Levyn kipsilevy tai lasimagnesiitti soveltuu parhaiten sisäseiniin. Se voidaan kiinnittää tavallisella alkupisteellä. Keraamiset laatat ovat myös helposti kiinnitetty laajennetun polystyreeniin pinnalle käyttämällä erityistä liimaa.

Pysyvän muottien edut ja haitat

Puhuminen muottiin käytettävien polystyreenivaahtolohkojen eduista on tarpeen huomata näiden tuotteiden haitat. Eilen ja tänään talojen rakentaminen käyttäen kiinteää muottirakennusteknologiaa herättää useita keskusteluja. Kuumimmat kiistat, jos luette arvosteluja rakentamisfoorumeista, toteutetaan ympäristöystävällisyyden ja kestävän polystyreenin suhteen.

Tunne tunteita ja luota laboratoriotesteihin ja käytäntöihin, sanokaa seuraava. Tämän polymeerin terveysturvallisuus vahvistetaan hygieenisin sertifikaattein, jotka jokainen valmistaja saa jatkuvassa muottirakenteessa. Tämä on tosiasia, jota on vaikea sivuuttaa. Tämän tekniikan avulla rakennettujen talojen omistajat ovat asuneet pitkään (3-5 vuotta tai enemmän) eivätkä huomaa epämukavuutta ja kasvavat terveysongelmat.

Polystyreeni-vaahtoblokkien paloturvallisuus sopii nykyisten venäläisten normien ja sääntöjen puitteisiin. Ne kuuluvat palamattomien ja liekkien kestävien materiaalien luokkaan (G1 ja B1). Mutta savun taso on melko korkea - D3.

Tässä on esimerkki polystyreenilevyjen hygieenisestä sertifikaatista (analogiset lohkot kiinteälle muotille).

Vaarallisimpien aineiden - styreenin ja formaldehydin pitoisuuden mukaan kiinteä muotti on normien mukainen.

Tutkittuaan tietoja soveltamisalasta syntyy kuitenkin joitain kysymyksiä.

Vaahdon käyttö seinärakenteiden keskikerroksena on Neuvostoliiton GOST-vaatimus. Nykyään rakennuksen julkisivut ovat tällä materiaalilla kaikkialla.

Mutta sisäisessä käytössä (lohkot menevät ulos yhdestä sivusta huoneeseen), tarvitaan vaahtopolymeerin korkealaatuista eristystä. Eli se ei riitä kittiä ja maalaa sitä. Seinää on peitettävä palonkestävällä kipsilevyllä tai lasimagnesiittilevyllä (SML) ja viimeisteltävä pinta.

Käytössä tämä polymeeri ei ole vaarallinen, mutta tulipalossa, ilman asianmukaista suojaa, se vapauttaa myrkyllisiä kaasuja. Palonkestävä kipsilevy tai kipsi antaa ihmisille mahdollisuuden poistua huoneesta siihen hetkeen asti, kun se on täynnä hajoavan polystyreenivaahdon kaasuja.

Oikeassa suhteessa on sanottava, että laajennetun polystyreenin käyttö sisätiloissa, jos se suojaa suoraa kosketusta tulen kanssa, on vähemmän vaarallinen kuin tavanomaiset taloustavarat, kuten lastulevykalusteet ja -seokset (linoleumi, verhot, tapetit ja muut palavat polymeerit sisältävät materiaalit).

Korkealaatuinen ulkopintainen kiinteä muotti on erittäin tärkeä, koska ultraviolettimateriaalin suora toiminta heikkenee nopeasti. Siksi, kun ulkoseinien rakentaminen on suoritettu, älä kiristä liikaa kipsiä.

Arvioidut hinnat

Kun ostat pysyvän muottipesän lohkoja, on suositeltavaa valita paksummasta polystyreenivaahdosta valmistetut (25-35 kg / m3). Ne kykenevät paremmin kestämään raa'an betonin paineita.

Keskipalkkiot yhden lohkon kestomuovin (1500x250x250 mm, seinä 25 mm) laajennetusta polystyreenistä, jonka tiheys on 30 kg / m3 (M25) on 150-170 ruplaa.

Puolimalmin kokoontaitettavan lohkon (seinämän paksuus 25 mm) kustannukset alkavat 170 ruplan merkillä. Sen tärkein etu on mahdollisuus säätää leveyttä eri pituisten hyppyjen (150-250 mm) asennuksen takia.

Vaativissa ilmasto-olosuhteissa valmistajat tuottavat kiinteät muottipinnat, joiden seinämän paksuus on suurempi (75 mm). Tällaisten yksiköiden hinta on 190-220 ruplaa yksikköä kohden.

Vakiopituuden lisäksi 1,5 metriä tavallisia mittalohkoja (1000x250x250 mm) myydään markkinoilla. Niiden hinta alkaa 130 ruplaa 1 kpl.

Kuinka valita ja asentaa pysyvä vaahtomuotti

Perinteisesti monoliittirakenteiden rakentamisen aikana nestemäistä betonilaastia kaadetaan tilapäiseen puurakenteeseen, joka puretaan perustuksen tai seinien kovettumisen jälkeen. Tätä menetelmää pidetään melko kalliina ja aikaa vievänä. Kiinteä polystyreenivaahtomuovia (polystyreeni) on paljon helpompi asentaa eikä sitä tarvitse purkaa. Betoniliuos kaadetaan suoraan sen yläpuolelle, ja rakennusseoksen paksuudeltaan huokoinen materiaali on lisäeristyksen rooli.

Lisäksi tällaisilla rakenteilla on paljon muita etuja.

Polystyreeni vaahtomuottien edut

Vaahtomuovirungolla on seuraavat edut:

 1. Erittyy korkeissa lämmöneristysominaisuuksissa. Jos vaahtobetonin pohja tai seinät asennetaan, pinnan ei tarvitse ylittää myös vaahtolevyjä.
 2. Soveltuu monimutkaisten korkeiden rakennusten ja yksinkertaisten rakennusten rakentamiseen;
 3. Asennusprosessi vie huomattavasti vähemmän aikaa.
 4. Lohkojen vähimmäispaino.
 5. Ei altis multaa, hometta ja termiittiä vastaan.
 6. Styroksi on paljon halvempaa kuin puu.
 7. Koskee kosteuden kestävyyttä ja tiukkuutta.

Lisäksi polystyreeni-vaahtomuottiin asennetulla pohjalla on erinomaiset energiansäästöominaisuudet ja höyryläpäisevyys.

Kuitenkin, ottaen huomioon kaikki tämän materiaalin edut, kiinteä vaahtomuotti on paljon miinuksia.

Kiinteän polystyreenivaahtomuovin haitat

Huolimatta siitä, että polystyreenivaahto on usein merkitty ympäristöystävälliseksi materiaaliksi, se ei ole aivan niin. Ensinnäkin se sisältää styreeniä, joka on erittäin vaarallinen aine ihmisille. Huolimatta siitä, että tämä komponentti läpäisee polymerointiprosessin, myrkkyä edelleen edelleen vapautuu ympäristöön (aktiivisemmin hapen ja lämmön vaikutuksen alaisena) ja vastaavasti asuinrakennuksen sisällä. Lisäksi materiaalia käsitellään palonestoaineilla palonkestävyyden lisäämiseksi. Nämä komponentit ovat myös haitallisia ihmisille.

Lisäksi on olemassa seuraavat haitat:

 1. Palvelun päättymisen jälkeen (30-50 vuotta) polystyreeni-vaahto on hävitettävä, koska se ei hajota vaan ainoastaan ​​myrkyttää ympäristöä.
 2. Vaahdolla rakennettu talo on lähes mahdotonta rekonstruoida.
 3. Irrotettava vaahtomuotti ja betoni voidaan kaataa lämpötilassa, joka ei ole alle +5 astetta.
 4. Huolimatta siitä, että vaahto kuuluu palamattomien (G1) ja liekinkestävien (B1) materiaalien luokkaan, sen savunmuodostustaso on erittäin korkea - DZ. Tulipalon aikana vaahtopolystyreeni päästää myrkyllisiä kaasuja.

Kaikki nämä vivahteet on otettava huomioon ennen asennetun polystyreeni- muottirakenteen perustamista ja seinämiä varten. Myös muotin tyyppi on määritettävä.

Polystyreeni-vaahtokehystyypit

Tämäntyyppistä kiinteää puutavaraa valmistetaan usealla eri tavalla:

 • Käytetään vaahtomuoviovia, joissa on irrotettavat tai irrotettavat jäykistysrivat, jotka muistuttavat lasten suunnittelijaelementtejä. Rungon valmistuksessa muodostetaan polystyreenin ja vahvistetun betonin seinä, joka riittää kattamaan viimeistely- ja kipsa-aineet. Useimmin tätä tekniikkaa käytetään kantavien seinien rakentamisessa.
 • Kiinteä puutavara vahvistetaan.
 • Käytetään erikoisvahvisteisia vaahtopaneeleja, joiden paksuus on 1 - 2,5 cm. Lisäksi rainaa vahvistetaan vahvistusverkolla. Tällaiset rakenteet betonoidaan ruiskuttamalla.

Tänään löytyy myös runsaasti polystyreeni-vaahtolohkoja monimutkaisella geometrialla. Näin ollen muottirakenteen valmisteluun riittää vain hankkimaan tarvittavat kokoiset paneelit ja asentamaan ne oikein.

Asennettavien vaahtomuottien asentaminen

Jotta kiinteä muottirakenne saadaan laajennetusta polystyreeniä itse, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • Merkitse alue (kulmat on mitattava huolellisesti) ja laadittava suunnitelma tulevalle rakentamiselle.
 • Valmista 0,5 m syvä ja 0,4 m leveä kaivantoa tulevan rakenteen kehälle. Kaivon pohja on huolellisesti tasoitettava. Koska muotti ei ole purettavissa, se on asennettava täysin tasaiselle alustalle.
 • Kaada kaivannon pohjalle 15 cm: n korkeudensäätölevy (ja hiekka ja roska).
 • Asenna vahvistustangot tyynyyn (niitä tarvitaan vahvistamaan ja yhdistämään muottipesät).
 • Kaada ohut betonikerros tyynyyn. On välttämätöntä, että muottipesät asetetaan tasaiselle ja kiinteälle alustalle.
 • Kun betoni "pohja" kovettuu, laita vaahtopolystyreenilohkot lujittaviin tankoihin. Muuraus on aloitettava nurkasta ruutupiirroksessa.
 • Asenna liitoskalvot muottielementtien väliin. Lohkojen suositellaan yhdistettäväksi kielen ja ura-tekniikan avulla, joten voit pienentää kokoonpanojen määrää. Nurkatulpatelementtejä varten on parempi käyttää asianmukaisia ​​kiinnittimiä.
 • Kun 3 riviä lohkoja asennetaan, muista kohdistaa ne vaakasuoraan mutta pystysuoraan. Elementtien sivupinnat sopivat tiiviisti yhteen. Samassa vaiheessa on tarpeen täyttää muotin sisätila konkreettisella liuoksella, jonka tiheys on vähintään B15. Jos käytät murskattua betoniraudan valmistusta, varmista, että sen murto ei ylitä 0,8 cm.
 • Jatka pinoamista, täytä ne betonilla joka 3. krs.
 • Kun kaikki aukot ovat täynnä laastia - voimme olettaa, että polystyreenin pysyvä muotti on valmis. Nyt voit siirtyä säätiön tai seinien suoraan kaatamiseen. Sitä on syytä käyttää syvällä värähtelijällä.

Tällä muottielimellä saat seinät, jotka muistuttavat "voileipää" osassa, joka koostuu 2 riviä polystyreenivaahdosta, jossa on kerros kestävää betoni monoliittia. Sen on käytettävä vähemmän vaivaa ja rahaa kuin rakentaa suurikokoinen puinen muottirakenne.

Kuinka paljon vaahtomuottien kustantaminen maksaa

Kun valitaan muottielementtejä polystyreeni-vaahdosta, on parasta valita sellaiset lohkot, joiden tiheys on vähintään 20-35 kg / m 3. Tällaiset tuotteet kestävät paremmin betoniliuoksen paineita. Tuotteiden keskimääräiset kustannukset on esitetty taulukossa.

Nopeasti, edullisesti ja luotettavasti: kiinteän muottirakenteen asennus polystyreeni-vaahtomuovista omilla käsillä

Säätiön rakennustekniikkaa parannetaan jatkuvasti ja muutoksia tehdään. Äskettäin ns. Kiinteitä muottirakennuksia on yhä enemmän käytetty. Siinä on useita etuja verrattuna perinteisiin rakenteisiin monoliittirakenteiden valmistukseen, ja lisäksi se voidaan koota käsin.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä: edut ja haitat

Pidennetty polystyreeni muottiin ilmestyi melko äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota johtuen sen materiaalin suuresta määrästä, josta se on valmistettu.

Taulukko: Styroksiominaisuudet

Yksi merkittävistä eduista korostaa:

 • polystyreenivaahto ei absorboi kosteutta, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki sementtilaastin valmistuksessa käytettävät mittasuhteet kunnioitetaan joka tapauksessa;
 • tulenkestävä materiaali;
 • säätiö ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • on mahdollista tehdä työtä myös negatiivisissa ilman lämpötiloissa;
 • nopea asennusprosessi.

Laajennettu polystyreenimuotti on koottu nopeasti ja toimii luotettavasti betonin kovettumisen jälkeen.

Kiinteä muotti on ensimmäisellä silmäyksellä melko kallis. Mutta jos verrataan kaikkia lehtimuotojen, myös lämpöeristeen, puumateriaalin kustannuksia, ylikorvaus on vähäpätöinen. Silti polystyreenivaahdolla on joitain haittapuolia:

 • materiaalin käyttöikä on enintään 20 vuotta, mikä tarkoittaa, että tämän ajanjakson jälkeen säätiö tarvitsee uutta lämpö- ja kosteuseristyskerrosta;
 • On vaikea noudattaa betonin kaatamisen tekniikkaa, sillä on lähes mahdotonta tehdä sitä samanaikaisesti jokaisen säätiön kohdalla itse lohkojen pienen koon takia.

Laajennetuilla polystyreenilohkoilla on korkea ympäristöystävällisyys edellyttäen, että luotettavat valmistajat ja jakelijat hankkivat laadukkaita materiaaleja.

Rakenne, joka on valettu polystyreeni-vaahtolohkojen muottiin, ei tarvitse lämmittää

Polystyreenivaahdon rakentamisen kustannukset

Rakennusmateriaalien markkinoilla on erilaisia ​​muotoja, kokoja, tyyppejä sisältäviä polystyreenilohkoja. Tämän materiaalin muotojen kustannukset riippuvat tästä. Keskimääräisiä arvoja voidaan kuitenkin arvioida arvioiden valmistelussa:

 • mittoja pidetään standardina 125 * 250 * 250 cm tai 100 * 300 * 250 cm. Tällaisten lohkojen hinta vaihtelee 250: stä 500 ruplaan;
 • sinun on hankittava erikseen kulmakappaleita, jotka maksoivat 200 ruplasta;

Betonirakenteiden ulko- ja sisäkaarien suunnitteluun tuotetaan erityisiä kulmayksiköitä.

Päätylohkot ilman pohjaa asennetaan toiseen ja seuraavaan muottirakenteeseen

Lohkojen erilaisten muotojen ansiosta rakennuksessa voi olla mikä tahansa muoto.

Kustannusarvioiden osalta sinun on ensin laadittava luonnos rakenteesta, jonka jälkeen, kun tiedät lohkojen koon ja rakennuksen parametrit, voit helposti laskea vaaditun rakennusaineiston määrän. Muista, että romuihin ja jätteisiin on lisättävä vastaanotettu määrä 10%.

Pysyvän muottirakenteen asennus tekniikka

Rakenteen asennus on niin yksinkertaista, että jopa aloittelija voi hallita tätä tekniikkaa.

Asennus kostruktsii polystyreeni vaahto

Lohkot asennetaan pohjaan, joka on esipinnoitettu vedeneristyskerroksella. Ne on asennettava läpiviennistä varren tangoista, jotka on asetettava etukäteen. Lohkojen sivusuuntaus tapahtuu erityisten paikkojen avulla.

Pysyvien muottien lohkot on liitetty toisiinsa erityisten urien avulla ja kiinnitetty kierteillä olevilla siteillä

On olemassa tiettyjä vivahteita, jotka on otettava huomioon asennettaessa kiinteää muottia laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi:

 1. Ennen kaatamista on välttämätöntä huolehtia viestintäputkien reikiin.

Putkien reikien on huolehdittava ennen betonin kaatamista

Polystyreenilohkojen tekniikka muistuttaa tiilimuurausta, mutta tässä tapauksessa jokainen rivi tulee hieman horjuttaa vaakasuorassa suhteessa edelliseen. Tämä takaa kiinnityslohkojen luotettavuuden.

Perinteisen rakennuksen tekniikka, jolla on pysyvä muotti, on yhdistelmä rakennusaineita ontolta lohkoilta ja täyttöaikoja betonilla

Kuvagalleria: Esimerkkejä polyuretaanivaahtomuovien käyttämisestä yksityisessä ja teollisessa rakentamisessa

Kiinteät polystyreeni-vaahtomuovit tekevät itse: askel askeleelta ohjeita

On helppoa varustaa kiinteä puutavara kädellä, jos se seuraa vaiheittaista ohjeistusta:

 1. Merkitse sivusto säätiön alle. Tärkeintä on varmistaa, että jokainen kulma on hyvin kalibroitu rakennustasolla.
 2. Kaivamaan kaivantoa, jonka korkeus on 40 cm ja leveys 50 cm. Kaivannon pohjan on oltava täysin tasainen, koska seuraavissa vaiheissa seinien peruspinta ei ole tasainen.

Kaivannon pohjan tulee olla täysin tasainen.

Ensimmäisen rivin polystyreeni-vaahtolohkot sijoitetaan vahvikkeelle

On välttämätöntä kaataa betonia lohkoihin siten, että aukkoja ei ole

Kiinteä polystyreeni-vaahtomuotti: tarkistukset

Olen kerran käsitellyt tätä asiaa itsekoulutuksen vuoksi. Periaatteessa tekniikalla on etuja, mutta on olemassa pari miinaa ja vivahteita: 1) Näin yhden valtion laitoksesta tutkimuksen yhden kiinteän muottirakenteen teknologiasta. Johtopäätös tehtiin seuraavasti: kiinteiden muottirakenteiden (polystyreeni-teräsbetonipolystyreeni) mukaisten talojen rakentamisen aikana suositellaan FORCED-tuuletusjärjestelmää. Ilman tätä en halua rakentaa itseäni pysyvää muottirakennusta. 2) Nämä ovat erittäin kalliita vaihtoehtoja. Myyjinä myyjät ovat valmiita sanomaan jotain. Itse asiassa pysyvä muotti on halvempaa kuin muutamia muita vaihtoehtoja korkeintaan 10%, ja jopa melkein yhtä paljon arvoa. Ja miksi tässä tapauksessa nousta vaahtoon?

a991ru

https://www.forumhouse.ru/threads/29713/

Tämä on tietysti oma mielipiteeni, mutta silti uskon, että talojen rakentaminen tämän tekniikan avulla aiheuttaa useita haittoja. Halusin kerran soveltaa tätä tekniikkaa. Mutta kun kysyivät ihmisiä, jotka rakensivat taloja kiinteällä muottialueella, hän päätti luopua tästä ideasta. Tärkein syy - jos kaadatte betonia nopeasti, rakenne alkaa "kellua" betonin painosta. Tämä merkitsee rakennusajan kasvua. Toinen ei ole kovin kätevä viimeistellä työtä. Koska sisäpuolelta se on laajennettu polystyreeni, sinun täytyy sulkea se jotain. Jälleen haitta.

vit3305

https://forum.derev-grad.ru/fundamenti-f2/nes-emnaya-opalubka-iz-penopolistirola-otzyvy-t2488.html

Guys, olet hämmentävä jotain, kiinteä muotti on, sikäli kuin tiedän, sahanpuru puita, vaahtomuovi, betoni sahanpuru puita, ja betoni tunkeutuu nämä sahanpuru ja se osoittautuu vankka, kiinteä rakentaminen. Joten reikiä sormillasi ei toimi. Ja tuuletuksesta, ehkä olet oikeassa, mutta elää termossa - mielestäni - HEAT;)

irene

http://vashdom.tut.by/forum/index.php?topic=288.0

Video: kiinteä muotti, joka on valmistettu polystyreenistä

On yksinkertaista tehdä kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi, koska tämä materiaali on helposti siirrettävissä ja käsiteltävissä. Kun otetaan huomioon tällaisen ratkaisun kaikki edut, sitä voidaan pitää lähes ihanteellisena huolimatta korkeista kustannuksista verrattuna perinteisiin lajeihin.

Rakennamme kiinteän polystyreeni-vaahtomuovin taloa

Kiinteän polystyreeni-vaahtomuovin talo

Mikä voi olla luotettavampi kuin monoliittinen teräsbetoni talo? Ja jos tällainen talo on lämmin, niin tämä on yleensä lopullinen unelma kiinteälle omistajalle. Lisäksi tällainen talo voi olla myös suhteellisen halpa, ja voit rakentaa sen itse lomasi aikana.

On olemassa useita tyyppisiä kiinteitä muottirakenteita, joista kullakin on omat edut ja ominaisuudet, mutta teknisistä eroista huolimatta juuri rakennusperiaate on kaikissa tapauksissa sama. Tehdasvalmisteisista lohkoista, joiden läpi ontelot, kuten suunnittelija, kootaan talon laatikko, joka on asetettu vahvikkeella ja kaadettu sementillä.

Seuraavassa kuvataan, miten tämä tehdään käyttäen esimerkkiä talon rakentamisesta käyttäen kiinteää polystyreeni-vaahtomuovia. Tällainen kiinteä muotti on saavuttanut suosiota johtuen alhaisesta hinnasta ja korkeista kuluttaja-ominaisuuksista, joita sen käyttöön rakennetun talon hankkii. Kun nimestä tulee välittömästi selkeä, se on tehty laajennetusta polystyreenistä, joka näyttää samanlaiselta kuin voimme nähdä pakkauksen purkamisen yhteydessä televisiolla tai muilla suurilla kodinkoneilla.

Ero on se, että laajennettu polystyreeni kiinteään muottiin on erityisiä lisäaineita, minkä vuoksi se tulee täysin syötäväksi jyrsijöille ja se on epäedullinen muotin ja muiden mikro-organismien ulkonäön suhteen. Kaiken tämän kanssa styrofoam pysyy täysin vaarattomana ihmisille.

Lisäksi se ei ole herkkä mätä, ei absorboi kosteutta eikä anna vesihöyryä käytännössä ei pala. Ainoa polystyreeniä laajentava asia ei ole erityisen suotuisa suoralle auringonvalolle, jonka alapuolella se muuttuu keltaiseksi kuitenkin menettämättä muita ominaisuuksia. Sen viimeinen piirre on se, että et näe vuokrattuja taloja, jotka on rakennettu käyttäen polystyreenivaahtomuovia ilman ulkoista ja sisäistä pinnoitusta.

Päällystys voi olla melkein mistä tahansa liimasta tiiliin ja laastiin. Koska sisustusta käytetään yleensä arkkia kipsilevy - giprok, holvikartonki tai kaikki sama kipsi.

Päällystetyn polystyreenin pääasiallinen etu on korkeissa lämmöneristysominaisuuksissaan. Näin ollen seinät, jotka on rakennettu käyttämällä polystyreenivaahtoa kiinteää muottitapaa, ovat tässä parametrissa samanlaisia ​​viiden ja puoli metrin tiiliseinän tai seinän puolelta metrin paksuiseen tankoon. Näin talo osoittautuu hyvin, hyvin lämmin, mikä antaa omistajalle mahdollisuuden vähentää lämmityskustannuksia kolme kertaa. Jonkin ajan kuluttua tämä säästö lämmityksessä ylittää talon rakentamisen alkukustannukset, mikä mahdollistaa tällaisen talon puhumisen erittäin kannattavaan investointiin.

Rakennuksen betonirakenne tekee siitä erittäin kestävän, ja betonin ja sisäpinnan sisältävän polystyreenin suojaus takaa kantavien seinän lämpötilan vaihtelut. Suojaus lämpölaajenemiselta ja kosteudelta (materiaalilla on korkea vettä ja jäätymisvastus) estää säröjä ja siruja betonissa.

Polystyreenilohkojen valmistus

Polystyreenirakeet kaadetaan puhallusainesäiliöön, josta kairaus syöttölaite syötetään vaahdotusaineeseen, jossa niitä jatkuvasti sekoittaen suspendoidaan tietyllä lämpötilalla ja paineella olevan höyryvirran avulla. Höyrystysprosessissa kasvaa rakeiden tilavuus. Puhallusainetta sisältävä vaahtoutunut polystyreeni syötetään tuulettimella pneumaattisen putken läpi kuivausastialle, jossa sitä pidetään 24 - 48 tunnin ajan sisäisen paineen tasaamiseksi ja lopuksi rakeiden muodon vakauttamiseksi. Polystyreeniä syötetään varastosäiliöstä puhaltimella pneumaattisen kanavan kautta muotin varastosäiliöön, josta se syötetään muotinkannessa kiinnitettyihin injektoreihin muottiin, kunnes se täytetään kokonaan. Muottien sisäpuolella lämpökäsittelyprosessin aikana höyrypolystyreenirakeet taas lisää tilavuutta. Koska lomakkeessa on suljettu tilavuus, rakeet mutkittelevat keskenään toisiaan, täyttävät aukot ja "hitsataan": lopputuotteen muodostamisprosessi - polystyreeni-vaahdon rakennusosuus tapahtuu. Kun hometta on jäähdytetty vedellä, lopullinen tuote poistetaan automaattisesti siitä ja operaattori tallentaa sen.

Seinämien vaahtopolystyreenilohkot valetaan tehtaalla. Niiden tuotanto koostuu kolmesta vaiheesta: vaahtoaminen, kuivaus ja välikuivaus, muodostaen lohkoja toissijaisella vaahdotuksella

Rakennustyömaalla lohkot ovat valmiina.

Polystyreeni-vaahtolohkojen muoto voi olla hyvin erilainen:

 • väliseinät seinälle;
 • seinäelementit, joissa on tulppa, jotka on asennettu ikkunoiden ja ovien aukkojen alalla;
 • Seinätalot, joissa on ohuet seinät sisäseinille tai kodinhoitohuoneille;
 • kulmakappaleet;
 • pienet pistokkeet epätavallisiin paikkoihin;
 • lohkot seinille epäsuorilla kulmilla.

Polystyreeni-vaahtolohkojen muoto voi olla hyvin erilainen

Lohkot ovat todella hyvin samankaltaisia ​​kuin Lego-konstruktorilla, koska ylä- ja alareunassa on erityisiä lukkoja. Yläosassa on kuperat neliöt, ja alaosassa on täsmälleen sama masennuskoko.

Polystyreeni-vaahtolohkojen muoto

Kun lohkot on liitetty toisiinsa, yhden lohkon kuperat neliöt sovii tiukasti toistensa syvennyksiin.

Kuten tiilen tapauksessa, lohkot asennetaan toisiinsa porrastetusti siten, että jokainen seuraavan rivin lohko pitää yhdessä kaksi lohkoa edellisestä rivistä. Asettelu suoritetaan 250 mm: n monikerroksella, mikä sallii lohkojen pystysuorat aukot (ristikot).

Polystyreenilohkojen asennus

Talotekniikka kiinteän polystyreenivaahtomuovin avulla

Siirry nyt suoraan kuvaukseen siitä, kuinka talo rakennetaan kiinteällä polystyreeni-vaahtomuovilla.

Ja lopulta useat videot raportoivat suoraan rakennustyömaalta. Rakenne toteutetaan käyttämällä kiinteää polystyreenivaahtomuovia.

Rakennuksen seinävahvistuksessa käytettävät kiinteät polystyreenivaahtomuovit:

Kiinteä muotti polystyreenivaahdon pohjalle

Rakennustekniikka on kehittynyt ja hienostunut. Halu rakentaa nopeasti ja edullisesti uusia rakennusmateriaaleja kehittäviä yrityksiä etsimään halpoja korvaavia klassisia tiiliä, puuta ja jopa betonia. Lähes kaikki modernit asuntokannat, toimisto- ja ostoskeskukset, teollisuuslaitokset on rakennettu teräksestä ja betonista. Mikä on elää vahvistetun betonin talossa, ei vain yksi sukupolvi tietää omakohtaisesti, ja tällaisten rakennusten elämänlaatuun liittyvät arvostelut eivät ole aina kirkkaita.

Kukaan ei kiellä kiinteitä ja kustannustehokkaita betonipäällystysmenetelmiä irrotettavalle muottirakenteelle, vain vanha teräsbetoni kaadetaan tänään polystyreeni-vaahtokehykseen. Vanha betoniteräs "karkki", joka on kääritty uuteen kääreeseen polystyreeni-vaahtomuovilla.

Ei-irrotettava muottilevy, joka on tehty polystyreenistä, on niin paha

Rakentamisyritykset, jotka tuottavat vaahtomuovimateriaaleja, tutkimusorganisaatiot antavat valtavan määrän väitteitä, jotka osoittavat talon rakentamisen edut laajennetun polystyreenin jatkuvasta muottirakenteesta:

 • Ensinnäkin kevyen ja kestävän rakennuksen eristys on noin 30-35% korkeampi kuin punaisen tiilitalon samat ominaisuudet, kun taas talon laatikko on kaksi kertaa niin kevyt, mikä tarkoittaa, että säätiön rakentamisen kustannuksia voidaan vähentää;
 • Toiseksi, polystyreenin pysyvä muotti suojaa luotettavasti betonipintaa kosteudelta ja huurteelta, mikä tarkoittaa, että betoniteräksen "elämä" keskimääräinen kesto kasvaa 15-20%;
 • Kiinteäksi polystyreeni-muotiksi valettuun tekniikkaan rakennetun talon hinta on noin 40% halvempaa kuin samanlainen silikaattilainen projekti.

Rehellisesti on huomattava, että nykyään vain yhdessä tapauksessa voidaan ehdoitta tunnustaa polystyreeni-vaahtomateriaaleista valmistettujen pysyvien muottien valtavat edut. Tällainen vaahtomuottirakenne voi parantaa perustuksen vedenpitävyyttä ja säilyttää betonin kyky kovettua suunnittelumuodossa jopa suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa. Esimerkiksi lämpimän kellaribeton, joka on kaadettu 3 - 5 ° C: n lämpötilaan laajennetun polystyreenin ei-irrotettavaksi muodoksi, voi säilyttää juoksevuuden ja plastisuuden ainakin kymmenen tuntia, mikä mahdollistaa lämpöjännitysten välttämisen.

Tavallisessa puisessa muottilaitteessa betoni jäähtyy 5 tunnissa ja lämpimämmät sisäkerrokset kovettuvat nopeammin kuin ulkopinta, mutta sen pitäisi olla toisinpäin.

Talon rakentamisessa tärkeintä on laatikon lämpö tai voima

Tähän mennessä talon rakentamiseen on olemassa kolme päätyyppiä polystyreeni-vaahtomuovia:

 1. Solukkomenetelmä, jossa seinämä on sijoitettu yksittäisistä lohkoista polystyreeniä ja kaatettua betonia. Tässä tapauksessa muotti voidaan esittää soluina, joissa on suuri määrä vaahdotetun muovin soluja, joiden ydin on täytetty teräsbetonilla;
 2. Kiinteän muottitarran klassinen versio, koottu kaksi rinnakkaista levyä laajennetun polystyreenin levyt, jotka on yhdistetty poikittaisliitoksilla. Tällaisen pysyvän muottirakenne on lähes identtinen tavallisen levyn tai puupalkin muodon kanssa;
 3. Parannettu kahden levyn versio kiinteästä muotista. Tärkein ero on menetelmä, jolla kompensoidaan betoniseoksen murskausprosentti muotin sisällä. Levittimien ja varusteiden sijasta käytetään tavallisia puu- tai teräspalkkeja ja palkkeja, joissa on telineitä ja tukia.

Kiinteän muottirakenteen parannetun version etuna on se, että saadaan mahdolliset paksuuden ja muodon seinät riippumatta siitä, onko uudelleentarkistus vai muut kiinnittimet. Lisäksi asennuksessa on käytettävä polystyreenin kulmia elementtejä, jotka mahdollistavat seinien liittämisen suorassa kulmassa. Useimmat yritykset kehittävät omat pysyvät muottijärjestelmät kahden laattaversion perusteella. Tällöin on mahdollista rakentaa ja valmistaa polystyreenistä pysyvää muottirakennetta, täysin käsittämätöntä muotoa ja kokoonpanoa sisältävien rakennusten laatikot.

Seinien valu tekniikka pysyvästä muottirakenteesta

Teoreettisesti yksi tai kaksikerroksinen talo tai autotalli, joka käyttää laajennettuja polystyreeniä sisältävää kiinteää muottirakennusta, voi rakentaa kolmen hengen joukko yhden tai kahden työpäivän kuluessa. Liitännän helppous ja pysyvän muottirakenteen pieni paino vähentävät liikuntaa vähäisiksi. Mutta käytännössä kaikki on paljon monimutkaisempaa.

Ensinnäkin betoniseoksen käyttö rajoittaa pinottujen rivien määrää. Useimmiten asiantuntijat suosittelevat vaahtopolystyreenilohkareiden sijoittamista neljään riviin yhdistelemällä ne pohjaan, betoniin kaatamalla ja odottamaan jonkin aikaa. Pienen kutistumisen jälkeen 3-4 tunnissa lisätään betonia ja lujitusta vapautetaan kasaan pysyvää muottirakennetta tuleville yläluokille.

Toiseksi suuren betoni- massan ansiosta kiinteiden muottien neljän rivi- korkean lohkon, jopa vahvikkeen läsnäollessa, ei ole riittävästi stabiilisuutta, joten ainakin yksi päivä, muuraus tulisi asettua ja vahvistua.

Lisäksi kiinteän muottirakenteen kokoonpanossa vaahtopolystyreenilohkot on yhdistettävä peräkkäin mahdollisimman hyvin. Jos et tarjoa tasaista vaakasuoraa pintaa, lisää vaahtopolystyreenilohkareita, jotka voivat johtaa seinän romahtamiseen, koska betoniin upotetun, ei-irrotettavan vaahtopolystyreenin rakenteen alkuperäinen jäykkyys on huomattavasti pienempi kuin tiilen tai puun.

Lopullinen tekninen toiminta

Asiantuntijat suosittelevat sulkevan pysyvän muottien sisäpinnan laajennetusta polystyreenistä vahvistamalla verkkoa ja kipsiä. Jos talon tila sallii, seinät voidaan sulkea kipsilevyllä. Mutta voit laittaa koristeellinen kipsi ilman mitään viisautta.

Ulkopinnan polystyreeni vaikeampi. Ultraviolettisäteinen auringonvalo voi useiden vuosien ajan muuttaa eristyskerroksen murskamaan massaan, joten ulkopuristetut polystyreeni- kerrokset on suljettava sementti-hiekkakivellä, minkä tahansa sisustuksen voi asentaa päälle - keinokivestä muoviosaan.

Kiinteällä muottilevyllä on vain yksi haitta - laajennetun polystyreenin huono laatu. Jos tuotantoprosessissa oleva polymeeri on saanut tarpeellisen puhdistuksen reaktiotuotteista ja säilöntäaineen pintakäsittelystä, se on teoriassa täysin turvallinen. Muussa tapauksessa bentseenin, styreeni- ja kaasuaineiden höyryt hitaasti hikoilevat kehoa pitkään aikaan. Kumma kyllä, mutta mikään terveys- tai hygieniatodistuksista ei takaa polystyreenivaahdon korkeaa puhdistustasoa. Usein vain polystyreeni-valmistajilla on tällaisia ​​tietoja, eikä edes kaikissa tapauksissa.

Paljon kysymyksiä syntyy pysyvän muottien paloturvallisuudesta. Päävaara ei ole materiaalin syttyvyys, vaan sen hajoamistuotteet korkeassa lämpötilassa. Polystyreeni tässä tapauksessa ei ole poikkeus, se on otettava huomioon valittaessa rakennusmenetelmää.

johtopäätös

Ei ole epäilystäkään siitä, että menetelmä, jolla betoni valetaan pysyväksi muottirakenteeksi lähitulevaisuudessa, surkeaa suurimman osan vanhoista rakennustöistä, erityisesti muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa ja tilojen rakentamisessa. On vain ratkaista polystyreeni-vaahdon polttamisen ongelma. Ehkä jos käytät vaahtopolystyreenieristystä betoniseosten seinien virittämisen yhteydessä, saat kilpailukykyisin ja tehokkain tapa rakentaa rakennuksia.

Kiinteä polystyreeni-vaahtomuotti - hinta- ja asennustekniikka

Nykyisin moderni ja jatkuvasti kehittyvä suunnitelma asuinrakennusten ja hallintorakennusten rakentamisessa ovat monoliittisia rakenteita, jotka on rakennettu käyttäen betonin valumenetelmää muottiin.

kustannuslaskenta

Jotta rakennustuotteen kustannustehokkuus voidaan määrittää jo ennen rakentamisen aloittamista. Tällaiset laskelmat suoritetaan riippuen rakenteen koosta ja materiaalien kustannuksista.

Keskeiset indikaattorit

Laskemiseksi sinun on tiedettävä seuraavien arvojen arvo:

 • Muottien määrä ja kustannukset 1 neliöön.
 • Betonin määrä ja sen kustannukset täyttävät 1 neliö.
 • Vahvistuksen määrä ja kustannukset.
 • Rakennuksen seinien pinta-ala.

Laskentayksikkö

 • Seinien pinta-ala miinus ikkunan ja oven aukko on 180 m2.
 • Muottipinta 3,3 kpl / m2, arvo 490 ruplaa; 180 m2 * 490 rup. = 88,2 tuhatta ruplaa.
 • Betoni 0,15 m3 / m2 3 tuhannen ruplan hintaan. per kuutio; 180m2 * 0,15m3 * 3000 hieroa. = 81 tuhatta ruplaa.
 • Armature: 10 kg / m2 21 tuhatta ruplaa kohti. tonnia kohden; 180m2 * 10 kg * 21,000 hieroa = 37,8 tuhatta ruplaa.

Saadaksesi lopulliset kustannukset, kaikki jäljellä on kerätä tuloksena olevat arvot:

88,2 + 81 + 3,78 = 207 tuhatta ruplaa.

Monoliittiset rakennukset, jotka tekniikka pystyttää käyttäen kiinteää muottirakennetta, ovat nykyisin halvin, pystytetty mahdollisimman lyhyessä ajassa ja samaan aikaan lämpimimmät rakennukset, jotka eivät tarvitse lisäeristeitä.

Muottien tyypit

Muotti on laatatyyppinen rakenne, joka on täytetty sementtilaastilla, jota ilman rakennustyömaata ei ole. Tämäntyyppinen rakenne on välttämätöntä, jotta saadaan aikaan täysin tasainen perustus tai kehys tulevasta rakenteesta.

Rakenteita on kahta tyyppiä:

 1. Irrotettava. Tällaiset rakenteet on koottu useista osista ja ne voidaan purkaa helposti betonilaattojen jälkeen tai on täysin kovettu. Tämäntyyppinen muotti on ihanteellinen perustusten rakentamiseen, monoliittisten kehysten, koriste-elementtien tai portaikkojen luomiseen. Irrotettavat lomakkeet soveltuvat uudelleenkäytettäväksi, voit tehdä ne itse tai vuokrata ne rakennusyritykseltä.
 2. Irrotettava. Tällaiset muodot ovat ehdottomasti irrotettavia ja pysyvät yhtenäisenä, kaadetun liuoksen kanssa. Kun lahti on rakenteeltaan koottu tällainen muoto, ne pysyvät yhtenä kokonaisuutena. Lisäksi eristävä materiaali voi olla erinomainen lämmön-, ääni- ja kosteutta kestävä kerros. Riippuen materiaaleista, joista tällainen lomake on tehty, erotetaan seuraavat tyypit:
  1. Schepotsementnaya.
  2. Arbolite tai fibrolitovaya.
  3. Polystyreenivaahto.
  4. Yleinen, betoni.

Kiinteän muottien edut ja haitat

Kiinteiden lomakkeiden käytön edut ja haitat rakentamisessa tulisi ottaa huomioon tämän materiaalin tärkeimmät ominaisuudet verrattuna muihin rakennusmenetelmiin ja materiaaleihin.

Lämmöneristys

Monoliittisen rakennustekniikan avulla luodut kiinteät lomakkeet täyttävät standardointiasiakirjojen vaatimukset, joiden mukaan venäläisten leveyspiirien osalta rakenteen termisen resistanssin tulisi olla välillä 3,1 - 3,4 m2 * 0 C / W.

Tällaisen seinämän paksuusparametri on 0,25 m, kun taas muiden materiaalien seinämät, joilla on samat lämpöresistanssit, ovat paljon paksumpia:

 • Kevytbetonin lohkot 0,6-0,9 m.
 • Hollow tiili 0.9-1.5 m.
 • Hedelmällinen tiili 2-2,5 m.
 • Puu 0,5m.

On kuitenkin huomattava, että on olemassa yhdistettyjä rakennustekniikoita, joiden avulla saavutetaan sama vastus, jolla on pienempi seinämän paksuus. Esimerkkinä tällaisesta tekniikasta voi olla tiiliseinät, joissa on eristetty, vuorattu julkisivu.

Höyryläpäisevyys

Pysyvistä muotteista valmistetut seinät ovat höyrynkestäviä, joten tämäntyyppisissä rakennuksissa on varmasti hyvä ilmanvaihto- ja pakokaasutyyppi. Kehitysrakentamisessa on mahdollista tehdä ilmanvaihtoa koskeva päätös, koska tällaisten rakennusten seinät ovat myös höyryä läpäisemättömiä.

Tämäntyyppisiin rakennuksiin on saatavana seuraavia tyyppisiä ilmanvaihtoa:

 1. Pakotettu pakokaasu, käyttäen sähköisiä tuulettimia ja ilmakanavia, jotka sijaitsevat seinien ja kattojen takana.
 2. Autonominen, joka tuottaa luonnollista ilmavirtaa erikoistuneiden aukkojen tai ikkunoiden kautta.
 3. Asennus ikkunoiden runkoihin integroidulla venttiilillä jatkuvaan ilmanvaihtoon.

Asennuksen nopeus

Kiinteiden suojien käyttö mahdollistaa mahdollisimman vähäisen rakennusaikan. Jos harkitsemme rakennusten rakentamista eri tekniikoilla, joilla on sama määrä päteviä asiantuntijoita, tämä tekniikka on verrattavissa pienikokoisten kevyiden betonilohkareiden rakenteen tai kehysrakentamismenetelmän toteuttamiseen.

Esimerkiksi yhden kerroksen talon seinät, joiden parametrit ovat 10-12 metriä 5-8 rakennuttajaa, voidaan rakentaa vain 7-14 päivässä.

Äänieristys

Taattu, erinomainen äänieristys sekä ulkoisista melulähteistä että sisäisistä osista.

Jotta ymmärtäisimme talojen äänieristyksen pysyvän muottirakenteen hyvänä, ota huomioon seuraavat indikaattorit eri rakennusmateriaaleille:

 • Kiinteä muotti - 49 dB.
 • Silikaattitiili 1,2 cm leveä - 45 dB.
 • Mineraalivillalla täytetty kipsilevykehys - 48 dB.
 • Vaahtobetonilohko - 41 dB.

Huolimatta siitä, että muottien ja kipsilevyjen indikaattorit ovat hyvin lähellä, on huomattava, että kehysosio tekee täydellisesti iskuja.

Styroksiformulaatio

Kiinteät polystyreeni-vaahtomuodot - yksinkertaisin, kestävä ja tärkein, halpa rakennusmateriaali. Tämäntyyppinen kerros on höyryä läpäisevä ja antaa sinulle mahdollisuuden luoda hengittäviä seiniä parannetulla lämmöneristyksellä. Pienen talon rakentamiseen se on suosituin materiaali.

Jos haluat lopettaa tämäntyyppisten muottien valitsemisen, sinun ei pidä unohtaa sen etuja:

 1. Polystyreenin erinomainen eristyskyky.
 2. Korkea turvallisuus tulipalossa.
 3. Korkea asennusnopeus ja lohkojen asennus.
 4. Alhainen tiheys takaa suojauksen säätimen ylikuormitukselta.
 5. Pieni paino.
 6. Korkea tiiviys ja vedenpitävyys.
 7. Suuri suojaus sieniä, rotua ja loisia vastaan.
 8. Edullinen rakennusmateriaalien suhde rakenteen laatuun ja kestävyyteen.

Polystyreenilohkojen tyypit

 • Yksityinen - seinän perusta.
 • Loppu - tavallinen lohko, jossa yhdellä reunalla oleva tulppa.
 • Seinä on seinän risteyksessä.
 • U-muotoinen - ikkunan aukon yläosaan.
 • Pyöritettävä polvi liitäntään missä tahansa kulmassa.

Kiinteiden muotojen seinämien ominaisuudet

 • Paksuus ilman viimeistelymateriaaleja on 0,35 m, josta 0,1 m on ulkoinen ja sisäinen eristys ja 0,15 m on betoni monoliitti.
 • Seinäpaino ilman viimeistelyä - 280 kg 1 m2.
 • Lämmönjohtavuus 0,036 W / m * K.
 • Lämmönkestävyys on 3,2 m2 * K / W.
 • Höyryläpäisevyys on 0,032 mg / m * h * Pa.
 • Veden imeytyminen 0,1% päivässä.
 • Äänieristys 53 dB.
 • Palonestoaine, luokka 2, itsestään sammuva materiaali.
Kiinteä muotti "Mosstroy"

ominaisuudet

 1. Esteettinen vetovoima johtuu siitä, että kootut lohkot luovat täysin tasaisen, sileän pinnan. Lisäksi laajennettuun polystyreeniin on helppo tehdä reikiä tai uria piilottamalla johdot tai putki.
 2. Palonkestävyys. Lohkojen valmistuksessa käytetään polymeeriä, jossa on syttyvyysryhmä G-2, ja tämä osoittaa, että sen koostumuksessa on lisäaineita, jotka johtavat itsenäiseen vaimennukseen.
 3. Ekologinen puhtaus. Polymeeri ei ole palava tai radioaktiivinen, yli 95 prosentin lohkot ovat ilmaa. Kosteuden kestävyys ei salli sellaisten olosuhteiden luomista, jotka ovat edullisia sienten, rottien tai homeen kasvulle ja kehitykselle. Hyönteiset ja jyrsijät ovat neutraaleja polystyreeniin.
 4. Pitkä käyttöaika. Laajennettu polystyreeni luo edullisimmat olosuhteet betonille, jossa on vakaa lämpötilajärjestelmä ja pieni kosteus, jonka ansiosta se pystyy pitämään lujuutensa kauemmin.

Hinnoittelupolitiikka

Tällaisen rakennusmateriaalin tuottaminen ei ole liian kallista, joten eri valmistajien muottipalkkojen eroja voi esiintyä myyntialueiden, kysynnän ja ilmasto-olojen mukaan:

 • "Mosstoy" tarjoaa tuotteitaan hintarajoituksissa 500 ruplasta. (seinälohkasuora, paksuus - 0,5 cm) jopa 780 ruplaa. (kulmakappale, paksuus - 0,1 cm), kalvot, pistokkeet ja muut lisärakenteet voivat maksaa 20-30 ruplaa;
 • "Termomonolit" Samara pyytää tuotteitaan 780 ruplaa. ja lisäksi takaa ostajan parantuneen materiaalin suorituskyvyn johtuen ainutlaatuisesta yhdistelmästä muovia ja polystyreeniä lohkoissa.
 • "Technoblock" Moskova tarjoaa kalleimmat lohkot, joiden hinta on 1,77-2,5 tuhatta ruplaa. vuorattu toisella puolella keinokivellä.

Huolimatta siitä, että hinnat saattavat tuntua kaukana halvemmasta, loppujen lopuksi rakentaminen on paljon halvempaa kuin tavallisten tiilien tai kevyiden betonilohkojen talon rakentaminen ja seinien eristäminen.

Asennustekniikka

Kaksi ihmistä riittää rakentamaan talon pysyvistä muottirakenteista, ja se voi olla jopa ammattitaitoisia ammattilaisia ​​ilman erikoistuneita tietoja ja taitoja. Ei ole tarvetta käyttää mitään työkaluja, mutta tärkein asia on, että rakennustyömaalla on kaikki tarvittavat lohkot ja betonilaasturit.

Asennusvaiheet

 1. Polystyreenilohkojen asennus. Ensimmäinen rivi muottiin on asennettava pohjan vedetöntä pintaa varten ja seinien ja pohjaseinien väliin kiinnitettävät lujitustangot tulee pujottaa lohkoihin. Erityistä huomiota on kiinnitettävä rakenteiden suunnittelumittausten noudattamiseen ja väliseinien taivutuspaikkojen esiintymiseen. Jokaisen seuraavan rivin lohkojen on oltava puoliksi poikkeamia edellisestä rivistä. Tämä on tarpeen rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi.
 2. Asennusosat. Jokainen lohkon rivi on kiinnitettävä vaakasuoraan lujitetuilla sauvoilla. Tätä varten lohkoilla on erikoistuneita uria sisäisissä hyppyissä. Vavat ovat päällekkäin ja ne on liitetty vaijeriin pystysuuntaisilla tangoilla. Vahvistus mahdollistaa rakenteen lujuuden lisäämisen ja alentaa betonin painetta itse muottiin.
 3. Juotto ratkaisu. Ennen kaatamista on välttämätöntä laittaa muottiin kaikki kaapeliputket ja muut viestit, jotka on tarkoitus sulkea seinään. Betoni kaatamiseksi tapahtuu ilman rakeita tai muita suuria jyviä sisältäviä aggregaatteja. Betoni kaadetaan vaiheisiin, joiden korkeus on enintään metriä (3-4 riviä lohkoa). Betonia ei kaadettu kaulaan. Kaatamisen jälkeen liuos tiivistetään ja tasoitetaan.

Tällä tavoin rakennetta kaadetaan haluttuun korkeuteen.

Kiinteä muotti Tehnoblock-Kombi: näkymä ulko-osasta