Päällekkäiset vahvikkeet sidottuna

Postitusarkisto Ei-toivottuja vinkkejä aloittelijoille. Numero numero 7.

Nykyään ei-toivotuissa neuvotteluissa aion jatkaa betonirakentamisen ja vahvistamisen liittymistä. Tarkemmin sanottuna olemme jo puhuneet saumoista. Puhutaan nyt telakoinnista.

Ei aina, vaaditun pituuden liittimet tulevat rakennukseen, minkä seurauksena syntyy kysymys siitä, että se on liitettävä. Kuten betonirakenteiden kysymyksessä, monet suunnittelijat yrittävät sivuuttaa tämän ongelman ja päättää rakentajille. Jokainen, joka tekee tämän, on suunnittelemassa suunnittelua vaarassa.

Rakennuttajaa ei tarvita tietää, mistä saa asentaa. Hän laittaa sen kätevästi paikkaan hänelle, mutta samalla rakennuksen vaarallisimmassa paikassa. DSTU 3760-98 -standardin mukaisissa suosituksissa raudoitettujen betonirakenteiden suunnittelussa ja valmistuksessa, jossa ei ole jännitteitä (ks. Luku 2.3.3) on esitetty hyvin yksityiskohtaisesti muutamia erityisen tärkeitä asioita, jotka annan täällä:

1. "Työhaaran päällekkäisyyden liitoksia ei suositella sijoitettavaksi venytettyyn taivutusvyöhykkeeseen ja epäkeskeisiin jännitteisiin elementteihin enimmäisvoimien vyöhykkeessä ja paikoissa, joissa vahvistus on täysin käytössä. Työvahvistimen päällekkäiset liitokset eivät ole sallittuja lineaarisissa elementeissä, joiden poikkileikkaus on täysin venytetty. " Selitän vähän. Meidän on ilmoitettava selkeästi rakentajalle, missä hän voi kiinnittää varusteet. On mahdotonta liittyä venytettyyn vyöhykkeeseen, toisin sanoen lautasen alempaa työvahvistusta ei voida liittää keskiosan keskiosaan, ja yläosa - tukien yläpuolelle (monivaiheisille levyille). Se on, että laatta venytetään, ja hetken juoni kertoo siitä, ja jopa vain yrittää kuvitella, miten päällekkäisyys taipuu lastausprosessissa: mitkä pinnat yrittävät venyttää ja mitkä kutistuvat. Piirustukselle on hyvin yksinkertaista tehdä seuraava järjestelmä:

Esitin esimerkin lattialevylle, mutta samanlaisia ​​järjestelmiä voidaan tehdä mille tahansa rakenteelle, jonka vahvistus, jossa tilataan juoksumittareita. Joskus suunnittelija asettaa heti tietyn pituisen sauvan asettelun telakointipisteiden mukaan. Täällä on vaarana hukkua kirjeenvaihdossa sopimalla kaikista uusista telakointiasemista, koska rakentajat voivat olla läsnä vahvistamisen aikana, ei ole lainkaan ennustettavissa olevaa pituutta. L / 4: n ja L / 3: n arvot otetaan tiettyyn laskentaan ja voivat poiketa antamistani arvoista.

2. "Hitsattujen verkkojen ja kehysten liitokset, sekä neulottujen runkojen ja päällekkäisten verkkojen vavat on sijoitettava razbezhkuun. Tässä tapauksessa työtangojen poikkipinta-ala, joka on liitetty yhteen paikkaan tai etäisyydellä, joka on pienempi kuin ohituksen l pituusl. ei saa ylittää 50% koko kiristetyn raudan poikkipinta-alasta.

Vavat on sijoitettava mahdollisimman pitkälle ilman aukkoa, jolloin suurin sallittu etäisyys yhdistettyjen sauvien välillä ei saa ylittää arvoa 4d tai 50mm.

Eri paikoissa olevien elementtien pituuden välisten liitosten välisen etäisyyden on oltava vähintään 0,5 ll. tai nivelöiden akselilla vähintään 1,5 ll.

Naapurien päällekkäiset liitokset tulisi sijoittaa vähintään 2 d: n ja vähintään 30 mm: n etäisyydelle. " Kuinka tuoda kaiken tämän rakentajalle? Suosittelen, että otat pohjan "suositukset..." -näkymän kuviosta 6 ja anna piirrokselle seuraava kaavio:

Huomaa, että levyn ylemmän ja alemman alueen työraudoituksen päällekkäisyys on erilainen (ks. Suositusten taulukon 12 kerroin). Esimerkissä annan kaavion, jonka halkaisija on 12 mm.

Kiinnittäkää aina huomiota siihen, että jossakin osassa ei saa olla enempää kuin 50% jännitysten koukkujen liitoksista. Joskus tämä vaatimus on erittäin vaikea täyttää, erityisesti rajoitetuissa olosuhteissa, ja on tarpeen muuttaa sauvojen halkaisijat ja niiden määrä.

Yleensä kehotan sinua tutkimaan suosituksia ylös ja alas ennen kuin alat suunnitella päällekkäisyyksiä tietyssä mallissa.

Haluan myös kirjoittaa raudoituksen telakoinnista sarakkeissa. Tämä on erityinen aihe, jonka ratkaisu ei ole vielä löydetty minulle. Kuten aiemmin ennen DSTU 3760: n mukaisten valssaustuotteiden käyttöönottoa, olivat vahvistetut palkit GOST 5781: n mukaan telakoituna? Tässä on piirustus käsikirjasta betonimateriaalien rakentamiselle:

Kuvasta käy selvästi ilmi, että puolet irrotustangoista ulottuu päällekkäisyydestä päällekkäisyyden pituudella, toinen puoli kahdella päällekkäisyydellä. Tämä takaa liitosten erottelun - enintään 50% yhdessä osassa. Mutta Gostovin varusteissa oli täysin erilaiset päällekkäiset pituudet - useita kertoja vähemmän (!) Kuin DSTU 3760: n mukaisista varusteista. Esimerkiksi me tarkastelemme: BST-betonissa olevan DSTU: n halkaisijaltaan 20 mm: n sauvan osalta päällekkäisyys on 1630 mm ("Suositukset... "). Kaksi pituutta päällekkäin - se on jo 3260 mm (joskus se on pienempi kuin lattian korkeus!). Mitä tehdä, säännöt ovat hiljaisia. Mitä suunnittelijat tekevät sen kanssa? Joko jokainen tanko vapautuu yhdestä päällekkäisyydestä (en sano, että tämä on totta), tai he valitsevat menetelmän liittymällä hitsaamalla päällekkäisyyksillä tai puristusmenetelmällä. Mutta kaikki nämä vaihtoehdot on sovitettava yhteen asiakkaan kanssa - loppujen lopuksi hänen rahansa ja kykynsä kanssa.

Ehkäpä kerron sinulle seuraavien numeroiden sarakkeiden vahvistamisen ominaisuuksista. Onnistunut muotoilu sinulle!

Ystävällisin terveisin, Irina.

Kommentit

Useita käyttäjiä, jotka yrittävät tarttua käyttäjien henkilötietoihin, foorumin hallinto varoittaa, että mikään foorumin jäsenistä ei koskaan pyydä henkilökohtaisia ​​/ lupatietoja. Kun kirjautumissivun sivu tulee näkyviin, suosittelemme tarkistamaan sivuston verkkotunnuksen osoitekenttään.

Artikkelit

video

FORUMHOUSE on Venäjän suosituin ja arvovaltainen portaali rakentamiseen ja maaseudun elämään.

Kaikki noin "Kaukoidän hehtaaria" koskevasta ohjelmasta. Vastaukset kysymyksiin, hyötyjen käsittely, ongelmanratkaisu. Far Eastern Hectare on virallinen yhteistyökumppani FORUMHOUSE!

Aiheet: 8 Viestejä: 1.711

Rakennusyritysten viralliset edustustot foorumilla. Täällä voit esittää kysymyksen yritysten edustajille ja tarkastella esimerkkejä heidän työstään.

Aiheet: 221 Viestejä: 2.259

Mökin valitseminen talolle on tärkeä askel. Tässä osassa on tilaisuus paitsi tutustua valmiisiin talon projekteihin myös keskustella yksittäisistä projekteistasi. Voit myös esittää kysymyksiä arkkitehtisuunnittelusta.

7,475 Viestejä: 331,003

Laitteet ja tyyppiset perustukset: vyö, kasa, pylväs, ruuvi, kiinteä, puinen. Pohjan laskenta ja muotoilu, vedeneristys. Asenna ja täytä säätö

Threads: 13.901 Viestejä: 450.014

Kysymyksiä kaikentyyppisten maalaistaloiden ja kylpytuotteiden rakentamisesta: puusta puusta, paneelilaudasta (runko), kiveistä (vaahtolohkoista ja tiilistä). Keskustelu rakentamisen arvioista. Yleiset rakennuskysymykset (talon rakentaminen), käytetyt teknologiat

Aiheet: 24,525 Viestejä: 2,383,617

Laskenta, muotoilu, erilaisten lattiatyyppien vaihtokelpoisuus. Tiettyjen päällekkäisyyksien taloudellinen toteutettavuus. Lattialaatat

Aiheet: 3.540 Viestejä: 78.415

Kattotyypit, kattorakenteet, kattotiilien rakentaminen ja asennus, katteet, kattorakennukset, teknologia, katto- ja kattojärjestelmien laskenta, rakentaminen

Aiheet: 4.359 Viestejä: 177.225

Miten neulo neulaa

Betoniperustusten rakentamisen suorittaminen herättää kysymyksen: kuinka neulotaan vahvistus ja mitä päällekkäisyydestä tulee ristikolla.

Lujitustangojen liitos suoritetaan kolmella tavalla:

1 - Neulomalla vahvikekaapit

2 - Hitsaustangojen hitsaus

3 - Vahvistustankojen liitos

Jokaisella vahvistusmekanismilla on omat edut ja haitat, minkä vuoksi kukin henkilö valitsee itselleen, kuinka neuloa vahviketta alustalla tai seinillä.

Neulomisvarusteet

Vahvistimen neulonta on yksi halutuimmista ja samalla luotettavista lujitustangoista. Vakavimmissa rakennustyömaissa on sallittua käyttää vain tätä vahvistusta. Viskoosinen ristikko, toisin kuin ristikkohitsaus, ei muuta metallirakennetta. Vahvikkeen hitsaamisen aikana toistensa välillä metallin laskeminen tapahtuu valtavan lämpötilan alla. Metalli menettää lujuutensa. Tältä osin tekninen valvonta kieltää raudoituksen liittämisen hitsaamalla raudoitusta hitsauskoneiden avulla rakennustyömaalla. Sitä ei pidä sekoittaa vastushitsaukseen, joka suoritetaan tehtaalla. Tämä hitsausmenetelmä ei vahingoita hitsattujen rakenteiden laatua, mutta päinvastoin se on luotettava ja teknisesti kehittynyt.

On tärkeää tietää, että raudoitus on neulottua ruutupiirikuviolla. Tangojen päällekkäisyyttä ei tarvitse yhdistää, koska raudoitusta ei ole taivutettu lujuuden aikaansaamiseksi, vaan vahvistuspalkkien kiinnittäminen avaruudessa (muottiin) siten, että vahvikeharja ei romahda betonin vastaanottamisen aikana. Tätä sääntelee SNiP. Ne sitovat vahvistuksen toisiinsa neulomalla johtoa, joka on esivalmistettu. Korkean lämpötilan vaikutuksesta neulontanka tulee hyvin joustavaksi ja sopii hyvin. Neulelangan läpimitta ei ylitä millimetriä.

Tangon kiinnitys neulelangalla

suoritetaan virkkuukoukulla. Virkakoukku on kahta tyyppiä: tavallinen ja ruuvi. Lanka ohjataan käsiin vahvistussauvojen ympärillä ja peitetään ne virkkuukoukulla, kiristetään ja kiinnitetään lujasti niiden väliin.

Käsinhihnan koukkujen lisäksi keksitään paljon sähkötyökaluja neulomisvarusteille. Näihin työkaluihin kuuluu sähköinen ase neulomateriaaleille. Sen avulla venttiilin liittämisen prosessi nopeutuu ajoittain. Mutta hänellä on merkittävä haitta. Ensinnäkin kiristysvoima jättää paljon haluttua. Toiseksi aseen neulontankaa myydään erikoisrummuissa, ja se on erittäin kallista. Sähkötyöllä käytettävän neulonnan aikana kierrätetään noin 90 cm: n pituista lankaa, kun taas neulomalla neulotaan käsin virkataan enintään 30 cm tavallista neuleliitintä. Tämä ei ole havaittavissa pienistä betonimääri- tyksistä, mutta suurista kustannuksista langan ja työkalujen huollon kustannukset ovat varsin havaittavissa.

Päällekkäiset vahvikkeet

Liitäntälaitteiden päällekkäisyydet tehdään rakennusmääräysten ja määräysten (SNiP) perusteella. Lujituksen päällekkäisyyden pituus riippuu lujitusta teräsluokasta ja lujitustangojen halkaisijoista.

1 - Päällystetty vahvike monoliitti- sissä raudoitetuissa betonielementeissä, joiden paksuus on enintään 250 mm (lattialaatta, teräsbetonipalkki jne.) On 33,8 d - puristetulla betonilla ja 47,3 d venytetyllä betonilla. Jossa d on vahvikkeen halkaisija.

2- Vahvistettu betonielementtien raudoittaminen pystysuoralla betonilla (pylväät, seinät, pylväät, tukipylväät jne.) On: 48.3d - pakatussa betonissa ja 67.6d - venytetyssä betonissa. Jossa d on vahvikkeen halkaisija.

Artikkelin laati ASK Aegis.

Kommentit

On tärkeää tietää, että raudoitus on neulottua ruutupiirikuviolla. Tangojen päällekkäisyyttä ei tarvitse yhdistää, koska raudoitusta ei ole taivutettu lujuuden aikaansaamiseksi, vaan vahvistuspalkkien kiinnittäminen avaruudessa (muottiin) siten, että vahvikeharja ei romahda betonin vastaanottamisen aikana. Tätä sääntelee SNiP.

Kerro SNiP: n määrä.

Vastaanottaja: Irina, [email protected], # 166806

Vahviste- ja betonityötöissä noudatetaan SNiP 3.03.01-87, SNiP 3.09.01-85 vaatimuksia

Päällekkäiset vahvikkeet kiinnittymisen aikana (SNiP)

Vahvistettaessa säätiötä tai valmistettaessa minkä tahansa tyyppistä panssaroitua vyötä, lähes jokaisella ihmisellä on kysymys siitä, mitä päällekkäisyyden pituutta pitäisi olla ja miten se toimii oikein. Itse asiassa se on erittäin tärkeää. Oikein tehty teräsputkien liitos tekee vahvistusliitoksesta kestävän. Rakennuksen rakentaminen suojautuu erilaisista muodonmuutoksista ja tuhoutumisesta. Vaikutus säätöön minimoidaan. Tämän seurauksena ongelmaton käyttöikä kasvaa.

Päällekkäiset vahvikkeet, kun ne sitovat, ovat helpoin ja samalla luotettava versio vahvistamisen liitoksesta

Yhteystyypit

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä. Tähän mennessä tällaiset menetelmät tunnetaan liittymästä, kuten:

 • Hitsattavat liitokset:
 • päällekkäiset, kun ne on kiinnitetty kaarevilla osilla (silmukka, jalat, koukut).
 • päällekkäisyyksiä suorina tankoina, joissa on poikittainen kiinnitys;
 • päällekkäin tangon suorat päät.
 • Mekaaniset ja hitsatut pihdit:
 • hitsauskoneiden käyttö;
 • ammattimaisten mekaanisten yksiköiden avulla.

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä

SNiP: n vaatimukset edellyttävät, että betonialustalle on asennettava vähintään kaksi erottamatonta vahvistuskammaria. Ne suoritetaan kiinnittämällä lujitustangot päällekkäin.
Ylittävien oksojen kiertämisen muunnos on suosittua yksityisessä rakentamisessa. Ja tähän on selitys - tällainen menetelmä on käytettävissä, ja tarvittavat materiaalit ovat edullisia. On mahdollista sitoa päällekkäiset lujitustangot ilman hitsausta käyttämällä neulontankoa.
Teollisuustuotanto käyttää usein toista versiota vahvikankojen liittämisestä.
Liitosten liitännän aikana sallitut rakennusstandardit ovat päällekkäisiä eri osien (halkaisijoiden) sauvojen käytön kanssa. Ne eivät kuitenkaan saa olla yli 40 mm teknisten tietojen puutteen takia, mikä on vahvistettu tutkimuksella. Niissä paikoissa, joissa kuorma on maksimissaan, on kiellettyä kiinnittää päällekkäisyydet sekä parittelun että hitsauksen aikana.

Hitsauspuikot

Vahvistuksen päällekkäisyys hitsauksessa on sallittua vain А400С- ja А500С-asteilla. Tämän luokan liitososat katsotaan hitsatuiksi. Mutta tällaisten sauvojen kustannukset ovat melko korkeat. Yleisin luokka - A400. Mutta sen käyttöä ei voida hyväksyä, koska se kuumenee, vahvuus ja korroosionkestävyys vähenevät tuntuvasti.
On kiellettyä hitsata paikkoja, joissa on vahvistuksen päällekkäisyys, riippumatta siitä, minkälainen luokka on. Voi olla todennäköistä, että tangot murtuvat suurilla kuormituksilla. Joten sanoa ulkomaisia ​​lähteitä. Venäjän säännöt sallivat näiden paikkojen sähkökaaren hitsauksen, mutta halkaisijoiden koko ei saa olla yli 2,5 cm.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Hitsien ja vahvistusluokkien pituus liittyy suoraan. Käytämme elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. Hitsaustöiden päällekkäisyyden pituus on alle 10 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja, jotka täyttävät vallitsevien valtion standardien 14098 ja 10922 vaatimukset.

Armopoyojen asennus ilman hitsausta

Kun liitokset ovat päällekkäin, suosituimman tuotemerkin - A400 AIII tangot käytetään paritukseen. Paikat, joissa päällekkäisyys on tehty, on sidottu neulomalla. SNiP: llä on erityisiä vaatimuksia, kun valitaan niput.
Kuinka monta vaihtoehtoa on kiinnityssauvat ilman hitsausta?

 • viimeisten sauvojen päällekkäisyys;
 • päällekkäiset sauvat, joilla on suorat päät poikittaisten sauvien ristisilloituksella;
 • kaarevilla päillä.

Jos tangoilla on sileä profiili, on mahdollista käyttää vain 2. tai 3. vaihtoehtoa.

Armeijan liitäntää ei saa sijoittaa keskittyneeseen kuormitustyöhön ja suurimpaan stressiin.

Olennaiset vaatimukset yhdisteille

Kun liitokset on tehty neulomalla päällekkäisillä menetelmillä ilman hitsausta, säännöt määräävät joitain parametreja:

 • Vuoren pituus.
 • Solmujen sijaintipaikan ominaisuudet suunnittelussa.
 • Päällekkäisyyksien sijainti suhteessa toisiinsa.

Kuten jo mainittiin, on kiellettyä sijoittaa päällekkäiset vahvikkeet paikoissa, joissa on suurin kuorma ja maksimijännite. Niiden on sijaittava betoniterästuotteiden alueilla, joissa ei ole kuormitusta tai se on vähäistä. Jos tällaista teknistä mahdollisuutta ei ole, liitoksen koko valitaan - yhdensuuntaisten poikkileikkausten (läpimitat) perusteella.
Tekniset määräykset säätävät selkeästi, mikä tällaisten yhdisteiden koko olisi. Kuitenkin niiden arvo voi olla riippuvainen poikkileikkauksesta. Myös seuraavat kriteerit vaikuttavat siihen:

 • kuormitusaste;
 • käytetty betoni;
 • lujuusluokka;
 • liitosten sijainti rakenteessa
 • betonituotteiden käyttöpaikka.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla.

Päällekkäisyyden pituuden valinnassa on vahvistuksen läpimitta.
Seuraavassa taulukossa voidaan helposti laskea sauvojen liitosten koon neulomalla ilman hitsaustapaa. Yleensä niiden koko summataan 30 kertaa käytettyyn raudoituksen poikkileikkaukseen.

Oikea päällekkäinen vahvike sidottuna

Betonirakenteiden vahvistamiseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tarpeen yhdistää lujitustangot. Työskentelyn aikana on tarpeen tietää, mikä raudoituksen päällekkäisyys on, kuinka monta SNiP-halkaisijaa on palkkien päällekkäisyyksien määrä. Säätiön tai panssaroidun vyön lujuus riippuu päällekkäin oikein valituista pituuksista, joissa otetaan huomioon vahvikkeen poikkipinta-ala. Oikein suoritettu raudoitettujen betonielementtien laskenta, ottaen huomioon liitostyypin, takaa rakennuskohteiden kestävyyden ja lujuuden.

Lujittavien elementtien liitosten tyypit

Jotta ymmärtäisivät lujitustangojen mahdollisen telakoinnin, monet mestarit kääntyvät nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimuksiin. Loppujen lopuksi hyvin tehty yhdistelmä antaa tarvittavan turvatekijän puristukselle ja jännitykselle. Jotkut kehittäjät yrittävät löytää vastauksen SNiP 2 01: n mukaan. Muut tutkivat rakennuskoodeja numerolla 52-101-2003, joka sisältää suosituksia teräsbetonista valmistettujen rakenteiden suunnittelusta, jota ei ole korostettu teräsvahvikkeella.

Nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti teräsvahvistusta käytetään vahvistamaan jännittämättömiä elementtejä, toisin kuin korostetut rakenteet, joissa lujitettavien luokat K7 ja sitä korkeammat lujitemuuntot käytetään vahvistamiseen. Pysykäämme vahvistuspalkkien kiinnitysmenetelmiin.

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä.

Seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • päällekkäiset neulottimet ilman hitsausta. Kiinnitys suoritetaan käyttämällä muita kaarevuudeltaan olevia teräspalkkeja, jotka toistavat vahvikkeen kokoonpanon. SNiP: n mukaan on sallittua suorittaa suorien tangojen päällekkäisyys elementtien poikittaisella kiinnityksellä neulomalla langan tai erityisten kiinnittimien avulla.

Vahvistuksen päällekkäisyys kiinnittymisen aikana riippuu palkkien halkaisijasta. Betoniin kaadettuja neulottuja tankoja rakennetaan laajasti yksityisen talonrakentamisen alalla. Kehittäjä houkuttelee tekniikan yksinkertaisuus, yhteyden helppous ja rakennusmateriaalien kohtuulliset kustannukset;

 • vahvistuspalkkien kiinnittäminen kotitalouksien sähköhitsauslaitteiden ja ammattiyksiköiden avulla. Hitsausjärjestelmien liitososien tekniikalla on tiettyjä rajoituksia. Itse asiassa hitsausvyöhykkeellä esiintyy merkittäviä sisäisiä jännityksiä, jotka vaikuttavat haitallisesti vahvistuskoteloiden lujuusominaisuuksiin.

Liitäntälevyjen päällekkäisyydet sähköhitsauksen avulla ovat mahdollisia käyttämällä tiettyjä merkkejä, esim. A400C. Teräsvahvistusteknologiaa käytetään pääasiassa teollisen rakentamisen alalla.

Rakennuskoodit ja -säännöt sisältävät merkinnän siitä, että betonirakennetta on vahvistettava ainakin kahdella kiinteällä lujitussilmukalla. Tämän vaatimuksen toteuttamiseksi terästangot ovat yhteydessä päällekkäisyyksiin. SNiP mahdollistaa eri halkaisijoiden sauvan käytön. Samanaikaisesti palkin suurimman poikkileikkauksen koko ei saisi ylittää 4 cm: n. SNiP kieltää tangojen päällekkäisyyden käyttämällä neulontankaa ja hitsausta merkittävillä kuormituksilla, jotka sijaitsevat akselin ympäri tai sen poikki.

Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta

Lujitustangojen kiinnitys sähköhitsauksella

Sähköhitsausta käyttäviä telakointiosastoja käytetään teollisuus- ja erikoisrakentamisen alueilla. Liitettäessä sähköhitsauksen avulla on tärkeää saavuttaa vähimmäisetäisyys tangojen välissä ja kiinnittää elementit ilman rakoa. Liitäntävyöhykkeen lisääntynyt kuormituskapasiteetti saadaan aikaan käyttämällä akustoja, joissa on A400C- tai A500C-merkintä.

Ammattimaiset rakentajat kiinnittävät huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • käyttökelvottomuus yhteisten lujitettujen hitsattujen liitosten kanssa A400-merkinnällä. Lämmityksen seurauksena lujuus vähenee merkittävästi ja korroosion herkkyys lisääntyy.
 • lisääntynyt todennäköisyys, että sauvojen eheys rikkoutuu merkittävien kuormitusten vaikutuksesta. Nykyiset säännöt mahdollistavat sähkökaarihitsauksen käyttämisen vahvistamiseen, jonka halkaisija on enintään 25 mm;
 • hitsin pituus ja käytettävien sauvojen luokka ovat toisiinsa yhteydessä. Sääntelyasiakirjan taulukko sisältää kaikki tarvittavat tiedot sauvojen kiinnityksestä sähkökaaren hitsauksessa.

Sääntelyasiakirjassa sallitaan hitsaustoimenpiteiden toteuttaminen halkaisijaltaan 0,4 - 0,5 cm olevien elektrodien käyttö ja säädellään päällekkäisyyksien määrä yli kymmenen halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Venttiilin päällekkäisyys ilman hitsausta käsihihnan asennuksen aikana

Rakenteeltaan suosivan merkinnän A400 AIII-tangoilla varustetut tangot ovat helposti päällekkäisiä vahvistamalla hehkutettua neuleliitintä.

SNiP sisältää suosituksia raudoituksen sidonnan toteuttamiseksi ja tarjoaa eri vaihtoehdot liitospuille:

 • liitoskappaleiden suorat päiden päällekkäisyydet;
 • kiinnityspalkit, jotka ovat päällekkäin lisävahvisteisten elementtien käytön kanssa;
 • sauvat tangoilla, joiden kummankin silmukoilla tai koukkuilla kaarevat päät ovat.

Johtimen avulla neulotaan voidaan liittää profiililohkon vahvistus, jonka läpimitta on enintään 4 cm. Ylimaalauksen koko kasvaa suhteessa sauvojen halkaisijan muutokseen. Tangojen päällekkäisyyksien määrä kasvaa 25 cm: sta (0,6 cm: n halkaisijaltaan) 158 cm: iin (sauvat, joiden läpimitta on 4 cm). Standardin mukaan päällekkäisyyden koon on oltava 35-50 kertaa tangon halkaisija. SNiP mahdollistaa ruuviliitosten käytön langan kanssa neulomiseksi.

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm

Vaatimukset vahvistamisasiakirjoista

Kun neulat on yhdistetty neulomismenetelmällä, on tärkeää pohtia useita tekijöitä:

 • raudoituksen suhteellinen asema spatiaalisessa kehyksessä;
 • päällekkäisten osuuksien sijoittaminen toisiinsa nähden;
 • päällekkäisen alueen pituus, joka määräytyy tangon poikkileikkauksen ja betonimerkin mukaan.

Kun tontti on sijoitettu päällekkäisillä tangoilla maksimikuormituksen alueella, on tarpeen lisätä päällekkäisyyksien määrää 90: een yhdistettyjen tangojen halkaisijan mukaan. Rakennuskoodit osoittavat selvästi telakointialueiden koon.

Yhteen pituus vaikuttaa paitsi poikkileikkauksen läpimitan lisäksi myös seuraaviin kohtiin:

 • nykyisen kuorman arvo;
 • käytetty betoni;
 • käytetty teräsvahvisteiden luokka;
 • paikkasolmujen sijoittaminen spatiaaliseen kehykseen;
 • nimittämisestä ja laajuudesta.

On huomattava, että päällekkäisyyksien määrä vähenee betonituotemerkin kasvaessa.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankaa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta

Tarkastellaan päällekkäisyyden suuruuden muutosta, joka havaitsee puristuskuormitukset lujitusluokalle A400 halkaisijaltaan 25 mm:

 • betonilaatuisille M250-sauvoille on kiinnitetty maksimaalinen päällekkäisyys, joka on 890 mm;
 • M350-brändiratkaisun avulla betonisoitava vahvikekaton mahdollistaa limityksen pienentämisen 765 mm: iin;
 • kun M400: een käytetyn betonin laatu kasvoi, palkkien päällekkäisyys laskee 695 mm: iin;
 • Valuraudan kaataminen betoni M450-liuoksella mahdollistaa päällekkäisyyden vähentämisen 615 mm: iin.

Vahvikotelon venytetyn alueen vahvikkeiden osalta määritetyn raudoituksen päällekkäisyys lisääntyy ja se on:

 • 1185 mm betonille M200;
 • 1015 mm betonille M350;
 • 930 mm betonille M400;
 • 820 mm betonille M450.

Vahvistukseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tärkeää sijoittaa päällekkäiset alueet oikein ja ottaa huomioon rakennusmääräysten ja määräysten vaatimukset.

Noudata näitä ohjeita:

 • jakaa liitokset tasaisesti koko vahvistuksen häkissä;
 • pitää vähintään 610 mm: n välisten liitosten välinen vähimmäisetäisyys;
 • otetaan huomioon betoniliuoksen merkki ja lujitustangojen poikkileikkaus.

Rakennuskoodien vaatimusten noudattaminen takaa betonirakenteiden lujuuden ja luotettavuuden, vahvistetun häkän. Tutkittuaan yksityiskohtaisesti SNiP: n suositukset, on helppo valita itsenäisesti tarvittava määrä raudoituksen päällekkäisyyttä ottaen huomioon betonituotteen rakenteelliset ominaisuudet. Ammattimaisten rakennuttajien suositukset estävät virheitä.

Kytkevän vahvistuksen päällekkäisyydestä

Vahva ja kestävä pohja on vahvistettu pohja. Mutta vahvistaminen on operaatio, joka vaatii tarkkuutta, ja neulomalla lujitustangot, joissa on päällekkäisyys tai päittäisliitos, edellyttää sauvojen pituuden tuntemista. Vahvistustankojen ylimääräiset senttimetrit voivat vääristää pohjaa sovitetuilla lateraalisilla kuormilla, rikkoa sen eheyttä ja yleistä luotettavuutta. Ja päinvastoin - lujittavan korin oikea asennus mahdollistaa betoniteräksen luistamisen ja halkeilun välttämisen, lisää säätiön käyttöikää ja luotettavuutta. Tieto teknisistä ominaisuuksista, tapojen pituuden laskentamenetelmistä, kiinnitysliitoksista ja vaatimuksista auttaa rakentamisessa useammin kuin kerran.

Toimiva päällekkäinen vahvistus

Sääntelyn perusta ja yhteystyypit

Vaatimukset snip 52-101-2003 edellyttävät jäykkyysolosuhteiden saavuttamista vahvistuspalkkien mekaanisille ja hitsatuille liitoksille sekä saumojen liitosten päällekkäisyydelle. Lujitustangojen mekaaniset liitokset ovat kierteitettyjä ja puristettuja kiinnikkeitä. Ei vain venäläistä SNIPiä ja GOSTia, joita sovelletaan rakennustöihin, materiaaleihin ja työkaluihin - maailman standardointi ACI 318-05 hyväksyy standardin sauvan poikkileikkauksen sitomalla ≤ 36 mm, kun taas Venäjän markkinoiden sisäinen dokumentaatio mahdollistaa sauvan poikkipinnan lisäämisen 40 millimetriin. Tällainen erimielisyys johtui suurta läpimittaisten venttiilien dokumentoitujen testien puuttumisesta.

Neulomalla vahvistustangot

Vahvistustankojen liittäminen ei ole sallittua paikallisilla alueilla, joilla on ylitettävät sallitut kuormat ja sovelletut jännitteet. Päällystäminen on perinteisesti neulottavaa Armorzhnei pehmeää teräslankaa. Jos perustan lujittamiseen käytetään Ø 25 mm: n vahvistamista, puristusliitosten tai kierreliittimien käyttö on käytännöllisempää ja tehokkaampaa lisäämään itse liitoksen ja koko esineen turvallisuutta. Lisäksi ruuvi- ja puristusliitokset säästävät materiaalia - sauvojen päällekkäisyyksiä, kun neulonta aiheuttaa yli 25%: n ylimääräisen materiaalin kulutuksen. Rakennusnormit ja säännöt nro 52-101-2003 säätelevät rakennuksen perustan lujuusvaatimuksia - pohjalla on oltava kaksi tai useampia irrotettavia raudoitustangon muotoja. Jotta tämä vaatimus toteutuisi käytännössä, oksojen päällekkäisyys suoritetaan seuraavissa tyypeissä:

 1. Limitysliitos ilman hitsaussaumaa;
 2. Liitos hitsaamalla, kierteillä tai puristamalla.
Päällekkäiset liitokset ilman hitsausta

Yhdistettä ilman hitsausta käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa johtuen menetelmän saatavuudesta ja alhaisista kustannuksista. Edullinen ja halpa liitin kehyksen kiinnittämiseen - luokka A400 AIII. ACI: n ja SNiP: n mukaan ei saa laittaa päällekkäisiä vahvikkeita äärimmäisissä kuormituspaikoissa eikä suurilla jännitteillä vahvistamiseen.

Haarniskojen liittäminen hitsaamalla

Yksityisen rakentamisen osalta raudoitustangojen hitsaaminen on kallista, koska luokassa suositellaan käytettäväksi hitsattavaa luokan A400C- tai A500C-vahviketta. Kun käytetään teriä ilman "C" -merkkiä merkinnässä, se johtaa voimakkuuden ja korroosionkestävyyteen. A400C - A500C -kaapeli on hitsattava Ø 4-5 mm: n elektrodeilla.

Päällekkäiset vahvikkeet hitsauksessa

Kuinka asiantuntevasti tehdä päällekkäisiä vahvikkeita neulomisessa ja hitsauksessa

Terästangojen, vahvistusnauhojen, monilla on luonnollinen kysymys: miten päällekkäinen vahvistus toimii oikein ja kuinka kauan. Loppujen lopuksi metallisen tehon kehyksen oikea kokoaminen estää monoliittisen betonirakenteen muodonmuutoksen ja tuhoutumisen siihen vaikuttavista kuormista ja lisää sen häiriöttömää elämää. Mitkä ovat teknisten ominaisuuksien pommisuoran suorituskyvyn, pidämme tässä artikkelissa.

Päällekkäiset sovitustyypit

SNiP: n vaatimusten mukaisesti betonipohjassa on oltava vähintään kaksi jatkuvaa jatkuvaa vahvistuspiiriä. Tämän ehdon täyttämiseksi käytännössä sallitaan lujittavien sauvien telakointi päällekkäin. Tässä yhteydessä nivelissä voi olla useita erilaisia:

 • Lappu ilman hitsausta
 • Hitsatut ja mekaaniset liitokset.

Yhdistelmän ensimmäistä versiota käytetään laajalti yksityisissä asunnoissa yksinkertaisen toteutuksen, saatavuuden ja alhaisten materiaalien kustannusten vuoksi. Tässä tapauksessa käytetään yhteistä vahvistusluokkaa A400 AIII. Vahvistuspalkkien päällekkäisyyden kiinnittäminen ilman hitsausta voidaan suorittaa joko neulomalla tai ilman. Toinen vaihtoehto on useimmiten teollisissa asunnoissa.

Rakennussääntöjen ja -määräysten mukaan armatuksen liittäminen päällekkäisyyteen liitoksen ja hitsauksen aikana edellyttää vavat, joiden läpimitta on enintään 40 mm. American Institute of Cement ACI sallii tangot, joiden suurin poikkipinta on 36 mm. Vahvistustangoista, joiden läpimitta ylittää määritetyt arvot, ei ole suositeltavaa käyttää päällekkäisiä liitoksia kokeellisten tietojen puutteen takia.

Rakentamisen sääntelyasiakirjojen mukaan lujituksen päällekkäisyys ei ole päällekkäistä, kun ne sitovat ja hitsaavat suurimmalla kuormitustasolla ja metallitankojen suurimmilla rasituksilla.

Hitsin päällekkäisyys on päällekkäin

Maanrakentamisessa hitsauksen päällekkäisiä vahvikkeita pidetään kalliina iloina, koska A400C- tai A500C-metallivarret ovat korkeita. Ne kuuluvat hitsattuun luokkaan. Tämä lisää merkittävästi materiaalien kustannuksia. Vavat, joilla ei ole "C" -indeksiä, esimerkiksi: yleinen luokka A400 AIII, ei voida hyväksyä, koska metallin kuumennettaessa merkittävästi menettää lujuutensa ja korroosionkestävyytensä.

Jos kuitenkin haluat käyttää hitsatun luokan tankoja (A400C, A500C, B500C), niiden liitokset on hitsattava halkaisijaltaan 4... 5 mm: n elektrodeilla. Hitsauksen pituus ja päällekkäisyys riippuvat käytetyn lujitusluokan tyypistä.

Edellä mainittujen tietojen perusteella voidaan havaita, että käytettäessä terästä B-luokan luokan 400C neulontaan, hitsauksen päällekkäisyyden määrä on 10 halkaisijaltaan hitsatun raudoituksen. Jos varret ovat 12 mm: n varret perustuksen säätökehykselle, sauman pituus on 120 mm, mikä vastaa itse asiassa GOST 14098 ja 10922.

Yhdysvaltojen standardien mukaan hitsattuja ristipäällysteitä ei voida hitsata. Pohjaan kohdistuvat tosiasialliset kuormat voivat aiheuttaa mahdollisia katkoja, molemmat sauvat itse ja niiden liittimet.

Päällekkäiset vahvikkeet parittelun aikana

Tapauksissa, joissa käytetään tavallisia A400 AIII-sauvoja, jotta lasketut voimat voidaan siirtää yhdestä tangosta toiseen, käytetään kytkentämenetelmää ilman hitsausta. Samanaikaisesti lujituksen päällekkäisyys on sidottu erikoisjohdolla. Tällä menetelmällä on omat erityispiirteensä ja sille asetetaan erityisvaatimuksia.

Rebar-limitysvaihtoehdot

Nykyisen SNiP: n mukaan saumojen hitsaamaton kytkentä vahvistuksen aikaansaamiseksi voidaan tehdä jollakin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Profiilien ytimien peittäminen suorilla päillä;
 • Lujitusosan päällekkäisyys suoralla päällä hitsaamalla tai kiinnittämällä poikittaisten sauvien ohitusvaiheen läpi;
 • Kaarevat päät koukkujen, silmukoiden ja jalkojen muodossa.

Neulottuja tällaisia ​​yhdisteitä voi olla profiiloitu vahvistus, jonka halkaisija on jopa 40 millimetriä, vaikka amerikkalainen standardi ACI-318-05 sallii halkaisijaltaan enintään 36 mm sauvat.

Tangot, joissa on sileä profiili, edellyttävät kiertymän vaihtoehtojen käyttöä joko hitsaamalla poikittaista vahviketta tai käyttämällä tangoja koukkuineen ja jaloineen.

Perusvaatimukset päällekkäisten liitäntöjen suorittamiseksi

Vahvisteiden päällekkäisyyksiä käytettäessä on olemassa tiettyjä rakennusdokumentaatiosääntöjä. Ne määrittävät seuraavat parametrit:

 • Vuorauksen tangot;
 • Yhdisteiden sijainti piirteissä betonirakenteen rungossa;
 • Naapurisotojen sijainti suhteessa toisiinsa.

Näiden sääntöjen laskeminen mahdollistaa luotettavien betoniteräsrakenteiden luomisen ja lisää niiden häiriöttömän toiminnan kestoa. Nyt kaikki on yksityiskohtaisempaa.

Missä sijoitetaan päällekkäiset vahvikkeet sidottuna

SNiP ei salli raudoituksen päällekkäisten paikkojen sijoittamista niiden suurimmalle kuormalle. Ei ole suositeltavaa sijoittaa nivelet paikkoihin, joissa terästangot kokevat suurinta stressiä. Kaikki telojen telakointiliitokset ovat parhaiten paikoillaan kuormittamattomiin teräsbetoniosastoihin, joissa rakenne ei ole jännittynyt. Vahvistimen päätyjen uudelleenkäsittelyä varten levitettäessä teipin pohja levitetään paikkoihin, joiden vääntömomentti ja minimi taivutusmomentti ovat vähäisiä.

Jos teknisiä mahdollisuuksia ei ole näiden ehtojen täyttämiseksi, lujitustangojen päällekkäisyyden pituus otetaan huomioon yhdyssaksojen 90 halkaisijan laskennasta.

Mikä on päällekkäisen vahvistuksen määrä sitomisessa

Koska päällekkäiset raudoitustyypit määräytyvät teknisen dokumentaation avulla, liitosliitosten pituus on selkeästi osoitettu siellä. Tässä tapauksessa arvot voivat vaihdella paitsi käytettävien sauvojen halkaisijasta myös myös seuraavista indikaattoreista:

 • Kuorman luonne;
 • Betoni;
 • Teräsrunko;
 • Liitäntäpisteet;
 • Betonimateriaalien nimittäminen (vaakasuorat laatat, palkit tai pystypylväät, pylväät ja kiinteät seinät).

Yhdistä lujitustangot päällekkäisyyksien aikana

Yleensä lujituksen tangon päällekkäisyyden pituus sitomisen aikana määräytyy tangoilla syntyvien voimien vaikutuksesta, betonin tarttumisesta johtuvien voimien vaikutuksesta, jotka vaikuttavat liitoksen koko pituudelle ja voimat, jotka vastustavat vahvistusvavojen ankkurointia.

Perusteellinen kriteeri raudoituksen sisääntulon pituuden määrittämisessä parittelun aikana otetaan halkaisijaltaan.

Jotta lujitustangojen päällekkäisyyksien laskeminen helpottaisi monoliittisen perustuksen voiman rungon sitomista, suosittelemme käyttämään taulukkoa, jossa on ilmoitetut halkaisijan arvot ja niiden syöttöaukko. Lähes kaikki arvot pienennetään 30-kertaisesti käytettävien sauvien halkaisijan mukaan.

Raudoitettujen betonituotteiden kuormituksesta ja käyttötarkoituksesta riippuen sauvanterästen päällekkäisten liitosten pituus muuttuu ylöspäin:

Betonimerkinnästä ja kuorman luonteesta riippuen perustuksen ja muiden raudoitettujen betonielementtien monoliittisen nauhan täyttämiseksi venttiilin ohituksen vähimmäisarvot arvotuksen aikana ovat seuraavat:

Kuinka lujittaa päällekkäisyyksiä

Jotta voimalaitoksen voimakehyksen voimakkuutta voitaisiin lisätä, on erittäin tärkeää sijoittaa lujituksen päällekkäisyydet toisiinsa nähden molemmissa betonirungon tasoissa. SNiP ja ACI suosittelevat liitosten levittämistä niin, että yhdessä osassa ei ole enää 50% uudelleenkäynnistyksistä. Samanaikaisesti erotusmatka, joka on määritelty sääntelyasiakirjoissa, on oltava vähintään 130 prosenttia tangojen telakkaliitännän pituudesta.

Vahvistuspituuksien keskinäinen järjestely betonirungossa

Jos päällekkäisten neulottujen vahvikkeiden keskipisteet ovat määritetyn arvon sisällä, katsotaan, että tangon liitokset sijaitsevat yhdessä osassa.

ACI 318-05: n mukaan telakointiliitosten keskinäisen järjestelyn tulee olla vähintään 61 senttimetriä. Jos etäisyys ei ole havaittavissa, niin betonin monoliittisen alustan muodonmuutoksen todennäköisyys rakennuksen rakentamisen aikana ja sen myöhemmästä toiminnasta aiheutuvista kuormituksista kasvaa.

Päällekkäinen hitsaus

Lujituksen yksittäisten osien liittäminen hitsaamalla yhteen rakenteeseen on monimutkainen tekninen prosessi, jossa on tarpeen seurata tekniikkaa oikein laadukkaiden tulosten saavuttamiseksi. On monia vaihtoehtoja, joilla saavutetaan suuri yhteyskyky tietylle tilaisuudelle. Esimerkiksi lujituksen päällekkäistä hitsausta käytetään, kun on tarpeen jakaa veto- ja puristuskuormat koko pinnalle. Tässä olisi korostettava muutamia perusperiaatteita, joihin tämä menetelmä perustuu. Ensinnäkin päällekkäisyyttä sovelletaan niillä alueilla, joilla jännite on vähiten. Toiseksi, sinun on noudatettava koon tasaista jakautumista. Ihannetapauksessa kaikkien tangojen tulisi olla sama halkaisija. Kolmanneksi, ei ole suositeltavaa käyttää tätä menetelmää, jos rakenteellisten elementtien halkaisija on yli 20 mm.

Päällekkäinen hitsaus

Lujituksen päällekkäisliitos mahdollistaa liitoksen muodostamisen molempien tuotteiden kosketusalueen ympärille. Tämä antaa pyöreän tuen tuotteen käytön aikana. Se voi tasaisesti kuormittaa mistä tahansa suunnasta. Mutta luonnollisen tuen puutteesta johtuen on vielä tappiota. Hitsauksen päällekkäiset liittimet tehdään GOST 14098-91: n mukaan.

Kun nivelet asetetaan paikoille, joissa tuotteet ovat korkeajännitteisiä, ne eivät kestä kantojaan, koska sauma on aina rakenteen heikoin kohta, mikä tahansa laatu. Käytetään pääasiassa manuaalista hitsausta, joka suoritetaan vaakasuorassa asennossa. Se käyttää yhteisiä lajikkeitaan yksinkertaisilla laitteilla, kuten hitsausmuuntajalla, kaasujousella ja valokaarilla, jotka käyttävät suojakaasua. Tätä menetelmää käytetään sekä yksityisellä sektorilla että tuotannossa. Useimmiten se tuottaa metallikehyksiä.

edut

 • Tärkein etu tässä on menetelmän ja rakenteen helppo soveltaminen;
 • Ei ole tarvetta käyttää kehittyneitä laitteita;
 • Lopullinen tuote saa riittävän suuren lujuuden verrattuna muihin liittimien liittämismenetelmiin;
 • Hitsaus voidaan tehdä kotona;
 • Tarvittaessa voit muuttaa tilan paikkaa hitsauksen aikana ilman laadun heikkenemistä.

puutteet

 • Menetelmä on laadultaan huonompi muille hitsattavista hitsausmenetelmistä;
 • Usein tuotteet ovat melko laajoja ja miehittävät suurta aluetta työn aikana.
 • Muita työkaluja on vaikea käyttää.

Vaihtoehtoisia tapoja

Myös hitsiliitoksella on yhteinen sovitus. Täällä käytetään usein neuloa, mikä on yksinkertaisempi ja nopeampi tapa. Tätä yksinkertaistamista käytetään usein yksityisellä alalla, jossa metallirakenteelle ei aseteta raskaita kuormia. Mutta sinun ei pitäisi välittömästi keskittyä tähän menetelmään, sillä kun valitset paremman hitsauksen tai vahvistamisen neulonnan, sinun on otettava huomioon paljon vivahteita.

Venttiililiitos on päällekkäin ilman hitsausta

Laitteet ja materiaalit:

 • Metalliset harjat;
 • Leikkaustyökalu (bulgarialainen tai kaasuleikkuri);
 • Hitsaus kone;
 • elektrodeja;
 • Mittauslaitteet;
 • flux;
 • Henkilökohtaiset suojavarusteet.

tilat

Venttiilin päällekkäisyydet ilman hitsausta liitetään helpommin, koska mitään moodeja ei tarvitse valita. Tässä on päätettävä käytettävän elektrodin nykyisen ja koon parametrit. Elektrodin läpimitta valitaan suhteellisen yksinkertaisesti, koska 5 mm: n raudoitukseen tarvitaan noin 3 mm: n elektrodi, 8-10 mm: n pituudelta on 4 mm: n elektrodi ja yli 5 cm: n vahvikkeelle tarvitset 5 mm kulutusta. Nykyisiä parametrejä on hallittava tarkemmin:

Venttiilin halkaisija, mm

tekniikka

Ensimmäisessä vaiheessa perusmateriaalien valmistelu tapahtuu, koska raudan pinnan puhdistaminen on välttämätöntä likaa, ruostetta, erilaisia ​​räjähtämisiä ja muita asioita, jotka estävät luotettavan yhteyden luomisen. Tämä tehdään mekaanisesti metallisella harjalla. Johtojen kohdalla metalli on hävitettävä loistoon.

Liitosten päällekkäisyyden hitsauksen aikana tulee olla yhtenäinen. Jos kaikki risteykset ovat toistensa kesken yhtä kaukana, rakenteellinen vastus asetettuihin kuormituksiin lisääntyy. Se on velvollinen asettamaan luuranko tulevaa rakennetta ja ottamaan sen kiinni. Tällöin vaaditaan, että mittauslaitteilla mitataan mittasuhteiden oikeellisuus ja jos jokin on väärä, se on tehtävä uudelleen.

Tämän jälkeen siirry suoraan osien hitsaukseen. Ei ole aina mahdollista hitsata jokaista liitintä kerrallaan. Tällöin on tarpeen sijoittaa rakenne pystysuoraan asentoon, mikä aiheuttaa joitain haittoja tai kypsää yhteen paikkaan, mutta vain yksi puoli on käytettävissä.

Hitsaaminen vaakasuorassa asennossa osoittautuu aina paremmaksi. "

Asiantuntijat suosittelevat sauman tekemistä kahdessa passissa. Yläosassa on kipinöity ensimmäistä kertaa. Sitten rakenne käännetään ja kuumennetaan vastapäätä, samassa asennossa. Viimeisessä vaiheessa on tarpeen poistaa kuona ja tarkistaa saadun yhdisteen laatu. Tämän jälkeen voit aloittaa maalaus ja muut käsittelymenetelmät.

Mökki ja talo

Venttiililiitäntä ilman esijännitystä

Perusta ihanteellinen vahvistaminen on jatkuvan jatkuvan vahvistusreunan vahvistaminen. Rakennuksen monoliittirakenteen ulkoreunan palkkien (perustusten) vähintään kahden jatkuvan vahvistuskuvan (tai 1/6 kaikkien ääriviivojen mutta vähintään 2) läsnäolon esiintymisestä on esitetty kohdassa 7.13.2.2. ACI 318-05 "Rakenteellinen rehellisyys". Tällainen saumaton liitos voidaan aikaansaada kaarihitsaamalla tai käyttämällä liitosta ruuviliitoksilla.

Käytännön kesärakennuksessa tämä vaatimus on mahdollista täyttää vain ostamalla hitsatun luokan A400C tai A500C varusteet. Ankkuri hitsataan halkaisijaltaan 4-5 mm elektrodeilla. Tangojen päällekkäisyys hitsaussaumalla A500C on 10 halkaisijaltaan hitsattua palkkia [lausekkeen 6.4.4 "Rakennusten monoliittirakenteiden vahvistaminen" (Moskova 2009)]. Hitsatut liittimet valmistetaan GOST 14098: n ja GOST 10922: n mukaisesti.

Toisin sanoen, jotta hitsatut palkit, joiden läpimitta on 14 mm, oikein hitsataan, tangojen päällekkäisyys on asetettava 140 mm: iin. Myös vahvistuspalkkien liitoksen kiinteä lujuus voidaan tarvittaessa liittää puristusliitoksilla tai ruuvi- kytkimillä. Käytettäessä kierteiden liitäntöjen liittimiin kytkentäliitoksen tukikapasiteetin on oltava sama kuin vetotankoilla (vastaavasti jännityksessä tai puristuksessa). Kun kytkentöjä käytetään kierteisiin, on varmistettava kytkennöiden vaadittava kiristys, jotta kierteet eivät pääse pelaamaan.

Taulukko numero 49. Suositellut hitsauspituudet vahvistushitsaukselle *

Hitsauksen pituus hitsattavan raudan halkaisijassa

* Suositeltavat arvot metallituotteiden toimittaja OAO Inpromin ja Rostovin valtion rakentamisen yliopiston mukaan (Rostov-on-Don, 2010). Tavanomaista lujuusluokkaa А400 А-III (Venäjän tavallisinta vahvistusluokkaa) ei saa hitsata. Mitä tässä tapauksessa olisi tehtävä, jotta varmistetaan laskettujen voimien siirtäminen jännitteestä jännittyneeltä vahvistuslevystä? Tätä varten on erityisiä tapoja liittää vahvistus ilman hitsausta: tavanomaisten koukkujen tai jalkojen käyttäminen (lujitustangojen päiden taivutustyypit). Puhumme näistä ja muista liittimien liittämisen tavoista ilman hitsaamista alla.

Lopeta hakata! Käytettäessä tavanomaista ei-hitsattua vahviketta ilman vahvistusta "C" (A400C), hitsauksen vahvistaminen ei ole sallittua. Tavanomainen, ei-hitsattava vahvistus A400 suuresti menettää lujuutensa kuumennettaessa. American Institute of Concrete ACI 318-05 (lauseke 7.5.4) standardit kieltävät minkä tahansa lujituksen hitsausprofiileja, koska sauvojen kuormitukset ovat mahdollisia. BCH 37-96: n kotitalouksien rakentamisstandardit sallivat venttiiliristeiden sähkökaaren hitsauksen vain nimellisläpimitaltaan 25 mm.

Ei-hitsattu liitäntä

Vahvistuspalkkien päällekkäisyys on tehtävä pituudeltaan, joka varmistaa laskettujen voimien siirtämisen yhdestä sauvasta toiseen. Työskentelyvahvistimen liitokset, jotka on liitetty työsuuntaan ilman päällekkäistä hitsausta, on oltava ohituspituus (päällekkäisyys), joka on vähintään SNiP 52-01-2003: n vaatimus, josta keskustelemme alla.

Betoni- ja betoniteräsrakenteiden käsikirja, joka on valmistettu raskaasta betonista, jossa ei ole esijännitysvahvistusta SP 52-101-2003: lle [lauseke 5.37], määrittelee jaksollisen kierrosprofiilin lujitustangojen mahdolliset liitokset hitsaamalla työtangot:

 • joiden profiilien suorat päät ovat;
 • joissa on suorat varren saumat, joissa on poikittaisia ​​sauvoja hitsaamalla tai asennettaessa päällekkäisyyden pituutta;
 • kaareutuu päihin (koukut, jalat, silmukat);

Tällaisia ​​venttiililiitäntöjä voidaan käyttää venttiileihin, joiden nimellishalkaisija on enintään 40 mm. Sileään vetojouseen (jota ei suositella perusraudoituksen käyttöä varten) mahdolliset vaihtoehdot ovat koukut, silmukat, hitsatut poikittaiset sauvat tai erityiset ankkurilaitteet.

Päällekkäiset vahvikkeet (suora ankkurointi)

Lujituksen päällekkäisyys on maanrakennuksen yleisimpi vaihtoehto, koska sen toteutus on helppoa. On kuitenkin olemassa useita vaatimuksia, jotka on täytettävä kytkettävien venttiilien oikean toiminnan varmistamiseksi. Lujituksen päällekkäisyydet sallitaan enintään 36 mm: n halkaisijaltaan lujitetuille lujitemuodoille (ACI 318-05 kohta 12.14.21.1) tai 40 mm: n [8.3.27 kohta SP 52-101-2003]. Tämä rajoitus johtuu kokeellisten tietojen puutteesta päällekkäisillä nivelillä suurien halkaisijoiden vahvistamiseksi. Armeijan liitäntää ei saa sijoittaa keskitetysti kuormitettaviin paikkoihin eikä suurimmissa paikoissa. Vahvistuksen päällekkäisyyteen voidaan tehdä joukko sauvoja, joissa on tai ei ole neulontankaa. Taloudellisuuden näkökulmasta (raudoituksen päällekkäisyyksien päällekkäisyys jopa 27%) ja rakennusten turvallisuuden (betonien määrän rajoittaminen nivelissä) on suositeltavaa yhdistää venttiilit, joiden läpimitta on yli 25 mm mekaanisesti (ruuviliitokset tai painekytkimet). Vapaan päällekkäisliitoksen tapauksessa pystysuoran ja vaakasuoran päällekkäisten lujitustangojen välisen etäisyyden on oltava vähintään 25 mm tai 1 halkaisijan halkaisija, jos raudoituksen halkaisija on yli 25 mm betonin vapaan tunkeutumisen varmistamiseksi. Maksimaalisen etäisyyden etäisyydellä pohjalevyn leveydestä telakoitujen vapaiden päällekkäisten sauvojen välillä ei saa olla korkeintaan 8 halkaisijaltaan vahvistettuja sauvoja [R611.7.1.4 IBC 2003]. Jos tangot on kytketty lankayhteyteen, niiden välinen etäisyys määräytyy vain jaksollisen profiilin ulkonemien korkeuden mukaan ja ne voidaan ottaa nollaksi.

Samaan aikaan telakoitujen lujitustangojen välinen maksimipituus ei saa olla suurempi kuin 4 halkaisijaltaan mitattavia palkkeja [rakennussuunnitelma "Monoliittirakenteiden vahvistaminen betonirakenteiden vahvistaminen" (Moskova 2009)]. Vahvistustankojen vierekkäisten parien välisten etäisyyksien välisen etäisyyden (betonielementin leveyden yli) on oltava vähintään 2 halkaisijaltaan vähintään 30 mm.

Kaavio № 23. Vahvistustankojen liittäminen päällekkäin ilman hitsausta

Tyypit päällekkäisvahvistus ja liitäntävaatimukset

Teräsbetonituotteiden valmistus edellyttää metallikehysten luomista. Ne ovat tiettyjä "luurankoja", esimerkiksi kaistaleita tai betonipylväitä. Vahvistusta voidaan tehdä eri halkaisijoilla ja teräksillä.

Ne liittyvät toisiinsa tietyillä tavoilla:

 1. Mekaaninen pudotusmenetelmä
 2. Hitsattu päinvastainen versio;
 3. Liitokset, jotka on tehty päällekkäin ilman hitsausta.

Näitä yhteysmenetelmiä kuvataan alla yksityiskohtaisemmin.

Päällekkäiset sovitustyypit

"Ompelu" päällekkäislujitus vaatii useiden materiaalien ja asennusohjeiden noudattamista:

 1. Tätä menetelmää varten poikkileikkaukseltaan enintään 0,4 cm: n vahvikkeet ovat sopivia. Tämä johtuu siitä, että suuremmalle halkaisijalle ei suoritettu kestävyyttä.
 2. Ylimääräisiä etäisyyksiä on noudatettava.
 3. On tarpeen laskea oikein kierroksen pituus.

Lappu ilman hitsausta

Tämä metalli-tangojen liittämismenetelmä on yleisimpi yksityisten talojen perustusten rakentamiseksi.

Se on kiistämätön etu:

 • Työn helppous;
 • Tarvittavien sidosmateriaalien saatavuus;
 • Alhainen hinta.

Neulontankoja varten käytettiin erityistä neulontankaa. Voit myös tehdä "ompeleet" ja ilman sitä.

Kun neulotaan kierrosta ilman hitsausta, käytä yhtä tapaa:

Hitsatut ja mekaaniset liitokset

Mekaanisella kiinnityslaitteella on useita etuja:

 1. Työ ei vaadi paljon aikaa, ja se on myös niin yksinkertaista kuin mahdollista.
 2. Aineiston kulutus on paljon vähemmän. Jos verrataan sitä päällekkäisyyteen, jopa 30% tai enemmän materiaaleja menetetään ylityksille.
 3. Mekaanisesti koottu runko on vankka ja siksi luotettava.
 4. Rakenne voidaan rakentaa missä tahansa sääolosuhteissa, jolloin voit käyttää aikaa järkevämmin eikä odota, kun sade jatkuu.
 5. Kaikki halkaisijan tangot sopivat mekaaniseen liittämiseen, koska hydraulisessa puristimessa on irrotettavia muotteja.

Jotta pystyt yhdistämään mekaanisesti vahvistuspalkit, sinun on valmisteltava:

 • Hydraulinen puristin;
 • Puristetut ja kierteiset liittimet.
 1. Kytkin asetetaan yhden oksan päähän. Se on paine, joka on kiinnitetty sauvaan. Sama koskee toista sauvaa.
 2. Liitäntäkytkinten avulla lujitustangot kytketään.

Hitsaaminen voidaan suorittaa useilla hitsaussaumoilla:

 • pidennetty;
 • monikerroksinen;
 • piste;
 • Pakotettu ompelu.

Yhteysvaatimukset

Tasojen "ompeleminen" päällekkäiset asettavat joitain vaatimuksia, jotka liittyvät:

 1. Tangojen vuorauksen pituus.
 2. Metallirungon asennot betonissa.
 3. Ylityspaikat suhteessa toisiinsa.
Näiden vaatimusten takia ja paitsi, saat luotettavasti luotettavan vahvistusmallin.

Hitsausliitos

Hitsaustyö sallitaan vain ammattilaisille. Ne, jotka kykenevät asettamaan hitsaussaumoja laadullisesti, ja koko rakenne on vahva eikä se murtaudu betonirakenteen painon alle.

Hitsaustarpeet:

 • Monikerroksinen sauma suoritetaan käyttämällä yhtä elektrodia. Sauma asetetaan vaiheittain: ensinnäkin toisaalta on tarpeen asettaa sauma toiselle puolelle.
 • Pakotettu sauma edellyttää venttiilien käyttöä, joiden läpimitta on 1,4 cm - 40 cm. Tuotteet on koottu johtimiin, koska ne ovat paremmin vierekkäin.
 • Pienet tai keskisuuret hiiliteräkset eivät sovi pistehitsaukseen. Tämä selittyy sillä, että hitsaamalla putkistimien kohtaamiskohtien kohdalla lämpöä poistetaan nopeasti, minkä seurauksena jäähdytetty metalli muuttuu hauraaksi.

Viskoosinen yhdiste

SNiP: n normien mukaan saumojen liittäminen erityisen raskaan kuormituksen kohteisiin kiinnitysmenetelmällä ei ole sallittua. Liitokset ovat parhaimmillaan, kun kuormitus konkreettisesta ratkaisusta ja seinistä tulevaisuudessa on vähäistä.

Lisäksi ohituksia tehdään silloin, kun ei ole odotettavissa taivutuksia. Jos näitä ehtoja ei aina voida tehdä, ohitus tehdään niin kauan kuin mahdollista, jopa 90 halkaisijaltaan yhdistettyjä sauvoja. Esimerkiksi tangon halkaisija on 36 mm, mikä tarkoittaa 90 * 36 mm = 3240 mm tai 324 cm tai 3,24 m.

Päällekkäisyyden pituus

Ylimahdollisuus riippuu seuraavista indikaattoreista:

 1. Käytettyjen betoniterästen halkaisija. On olemassa erityisiä yhteenvetotaulukoita, jotka ilmaisevat, mitkä päällekkäisyydet koskevat yhtä tai toista sauvan halkaisijaa. Yleensä kannattaa huomata, että läpimittaa tulisi nostaa noin 30 kertaa. Esimerkiksi sauvan halkaisija on 10 mm, ohituksen tulee olla 30 halkaisijaltaan. On selvää, että päällekkäisyyksien määrä on 300 mm tai 30 cm.
 2. Käytetty betonimerkki. Mitä korkeampi betonipitoisuus, sitä pienempi päällekkäisyys on tarpeen myös palkkien halkaisijasta huolimatta. Mutta se riippuu myös siitä, mitä betonia käytetään rakentamiseen, puristettavaksi tai venytetyksi. Viimeisen päällekkäisyyden vuoksi tarvitset hieman enemmän.
 3. Teräs, joka on valmistettu sauvoista.
 4. Vastauspisteet.
Lisäksi ohituksen pituuden määrittäminen riippuu betonituotteen käyttämisestä, koska se voi olla joko pylväs tai pohja. Näiden kahden betonityypin kuorma on täysin erilainen.

Miten sijoittaa yhteydet

Jotta tuleva betonituotteen lujuus kestää raskaita kuormituksia, on tarpeen sijoittaa sijoitukset oikein rakennuksen tasoihin. Telakointiliitosten tulee olla vähintään 0,6 metrin etäisyydellä. Ihanteellisesti etäisyyden tulisi olla 1,5 ohituspituutta.

Siten vahvistukseen on olemassa kolme perusmuotoa. Jokaisella niistä on etuja ja haittoja. Mutta kaikki ne ovat yhtä turvallisia rakenteiden asennukseen, jos asennustekniikkaa noudatetaan asianmukaisesti.