Armatura päällekkäisyyksissä - SNiP ja niiden perusvaatimukset

Vahvistuksen päällekkäisyys sidoksen aikana (SNiP 52-101-2003) on yksinkertaisin ja samalla aidosti luotettava versio vahvikkeen liitoksesta, joka takaa perustan tai muun betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan.

1 päällekkäiset vahvikkeet paritukseen - SNiP ja niiden tärkeimmät säännökset

Vuoden 2003 saniteettitasot ja -säännöt merkitsevät nykyään kaikkia rakenteita. Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta. Mekaaniset tuotteet valmistetaan kierteitetyillä tai puristetuilla kytkimillä erikoisyksiköiden avulla, hitsaaminen edellyttää hitsausta ja päällekkäisillä liitoksilla voi olla kolme tyyppiä:

 • tangot, joilla on suorat päät kiinnittämällä tai hitsaamalla tangon päällekkäisyyksiä (poikittainen);
 • profiiliprofiilit, joilla on suorat päät;
 • tangot tassuilla, koukkuilla, silmukoilla (niitä kutsutaan taipuiksi).

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä. Asiakirjassa, joka on samanlainen kuin meille kiinnostava SANNORM (ACI 318-05), sallitaan enintään 36 millimetrin levyinen poikkileikkaus. Tämä rajoitus johtuu siitä, että liitoksen luotettavuustestaus suuremmalla halkaisijalla ei ole käytännössä toteutettu, mikä tarkoittaa, että tästä pisteestä ei ole vahvistettuja tietoja.

Ankkuri on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat. Se on mahdollista suorittaa liitoksessa sekä neulomalla että neulomalla. Jälkimmäisessä tapauksessa johdinta käytetään vahvikkeen liittämiseen. Asiantuntijat neuvovat käyttämään puristusliitoksia tai ruuvauskytkimiä, kun työskentelet yli 25 mm: n poikkileikkauksineen. Tämä johtuu siitä, että tässä tapauksessa:

 • rakenteen turvallisuusaste kasvaa (nivelissä on betoniseoksen määrän rajoittaminen);
 • luottoriskin kustannukset pienenevät (päällekkäisyykset vaativat pääsääntöisesti huomattavia ylimääräisiä vahvistusmenoja - jopa 20-25 prosenttia).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm. Tämän edellytyksen noudattaminen mahdollistaa betonin pääsyn helposti kehyksen "syrjäisiin" paikkoihin. Jos venttiilit, joiden poikkileikkaus on yli 25 mm, on suositeltavaa valita määritetyn etäisyyden arvo, joka on sama kuin sauvojen halkaisija. Mutta suurin etäisyys raudoituselementtejä pitkin leveys perustan nauhan pitäisi olla jopa kahdeksan osaa lujitemuotoja.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein yhtä kuin nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta. Tällöin raudoituselementtien välinen suurin etäisyys valitaan siten, että se ei ole korkeampi kuin neljä halkaisijapulttien halkaisijaa. Niiden liitosten parien välillä, jotka sijaitsevat vierekkäin, päällekkäisillä liitoksilla oletetaan olevan vähintään 30 mm (vähintään kaksi halkaisijaltaan olevaa sauvaa).

2 Hitsatun päittäisliitoksen toteutuksen tekniset ominaisuudet

On välttämätöntä jakaa naapurustossa sijaitseviin yhteyksiin sekoitus. Lisäksi siten, että samaan aikaan yhteen osaan on kytketty jopa 50 (enintään) prosentti tangoista.

Lasketun (yhden) osan, joka on määritettävä määrittämään liitosnauvien lukumäärä, ymmärtää alueen, jonka pituus on 130% päällekkäisyyden kokonaispituudesta (mitattuna pitkin sauvoja). Tärkeää on ymmärtää täällä: suunnittelussa vahvistusliitoksia pidetään samassa osassa, jos niiden keskukset sijaitsevat täsmälleen määritellyllä alueella. Pienin etäisyys (pituus) SNiP: n liitosten välillä tulee olla 610 millimetriä.

ACI 318-05 ja Sanormin standardit, joita harkitsemme, neuvoisivat tekemään irrotettavia (eli löysät) bar-liitoksia rakenteissa, joita ei ole esijännitetty. Suositus on melko looginen, koska liitoskohdassa oleva betoni täyttää sauvat kaikilla sivuilla, mikä takaa jokaisen palkin erittäin luotettavan kiinnityksen, jota ei voida saavuttaa kaatamalla viereisen sauvan kanssa kiinnitetyn vahvistuselementin epätäydellinen ympärys neulomalla. Huomaa - sen pituuden päällekkäisyys ei saa olla alle 25 senttimetriä.

Toinen tärkeä terveysvaatimusten sanamuoto on se, että yhdessä osassa (laskettuna) nivelellä voi olla korkeintaan 50 prosenttia perusmetallirakenteeseen upotetuista metallista. Lisäksi sallitaan silmukoiden liittäminen kuvatulla menetelmällä hitsattujen silmien ja yksittäisten vahvistuselementtien kanssa ilman pakollista täyttöä. Mutta tämä lupa on voimassa ainoastaan ​​silloin, kun käytetään lujittamatonta käyttöä (ns. Rakentavaa) tyyppistä vahvistusta.

Jos vahvistus toimii sekä puristuksessa että jännityksessä, 30 cm: n (ja korkeampi) päällekkäisyys on mahdollinen. Useimpien ulkomaiden rakennusasiakirjoissa päällekkäisyys asetetaan 40 vahvistusosan liitoselementtien halkaisijalle. Kotimainen käytäntö, tämä indikaattori on 50 halkaisijaltaan (puhutaan liittimiä luokan A400).

Myös suositeltavan päällekkäisyyden indikaattori riippuu siitä, mitä betoniä käytetään betonin täyttämiseen. Esimerkiksi M300: n seokselle on 35 halkaisija, M250 - 40 halkaisija, M200 - 50. Mutta liittimien A-II ja A-I osalta limitys valitaan aina 40 halkaisijaltaan. On totta, että on tärkeää ymmärtää, että kaikki nämä lausunnot ovat totta lasketuille indikaattoreille. Käytännössä todelliset (ei vähimmäisvaatimukset) päällekkäisyydet ovat yleensä useita kertoja suurempia.

3 Venttiilit ovat päällekkäisiä - todellisia arvoja

Tangojen päällekkäisyyksien pituus ankkuroitumisen yhteydessä vahvistetaan keskittymällä siihen seikkaan, että lujarakenteeseen vaikuttava voima koetaan metallisten elementtien resistanssien voimilla ja betonin ja raudoituksen voimilla, joita havaitaan koko liitoksen koko pituudelta. SNiP päällekkäisillä vahvikkeilla, kun ne sitovat, antaa seuraavat suositellut arvot päällekkäisyyden pituudesta (kaikki arvot ovat millimetreinä):

 • 1090 vahvistusosalle 36;
 • 960 32: lle;
 • 860 28: lle;
 • 760 25: lle;
 • 680 22: lle;
 • 580 18: lle;
 • 480 16: lle;
 • 380, 12;
 • 300 10 mm: n palkkeihin.

Saniteettitasot sisältävät myös taulukoita, joissa suositellaan päällekkäisen pituuden ankkurointia eri betonilaatuille puristus- ja jännitystyöhön käytettävien vahvistuselementtien osalta. Näiden taulukoiden mukaan M450-betonien vähimmäisliitoksen pituus A400-tangon osalla on 6 millimetriä ja vastaa 20 senttimetriä. Mutta M250: n betoniseoksesta ja 40 mm: n poikkileikkaukseltaan tangosta pituusindikaattori on jo 158 cm.

Lisää muutamia tärkeitä SNiP-pisteitä, joita käsiteltiin tässä artikkelissa:

 • rakennuksen ankkuroitumispaikassa päällekkäisyydellä on asennettava poikittainen lisävahvistus (tämä edellytys on pakollinen);
 • viereisten palkkien ankkurointi on sallittua alle 61 senttimetriä;
 • ristinmuotoiset päällekkäisyydet olisi yhdistettävä muovimateriaaleista tai hehkutetulla viskoosilangalla oleviin kiinnikkeisiin tai kiinnittimiin.

Vakioparametrit, jotka ovat päällekkäisiä vahvikkeita sidottuna

Kun aiomme rakentaa talomme, haluamme sen palvelevan pitkään. Tärkeintä on kiinnittää erityistä huomiota on perustana talon. Joten asunnon perusta on vahva, sinun on kiinnitettävä huomiota myös vahvistuksen runkoon, joka muodostaa perustan vankan "luuranko". Ja tässä tapauksessa on monia vivahteita, joista puhumme nyt.

Sääntelykehys

SNiP 52-101-2003: n mukaan mekaaniset ja hitsatut liitokset ovat hitsatuista hitsaustyökaluista ja päällekkäisistä liitoksista. Liitos tehdään mekaanisesti kierteitetyillä tai puristetuilla kytkimillä.

Jos aiot käyttää päällekkäisiä vahvikkeita, sinun on muistettava, että poikkileikkauksen ei pitäisi olla yli neljäkymmentä millimetriä. Asiakirjan mukaan, joka on ACI 318-05 (rakennuskoodien vastaava maailma), sauvojen poikkileikkauksen sallittu arvo ei saa olla yli 36 mm.

Näitä puitteita selittää sillä, että testissä ei ole suurempia testejä halkaisijaltaan.

Armouria ei saa kytkeä niille alueille, joilla on suurin jännite ja kuorma. Tuotteen vahvuus on edelleen iso kysymys.

Voit kytkeä langan kanssa tai ilman. Ensimmäisessä suoritusmuodossa viiraa käytetään vahvistamisen sitomiseen. Jos sauva on poikkileikkaukseltaan enintään 25 mm, kannattaa käyttää puristusliitoksia tai ruuviliitoksia. Tämä lisää rakennuksen turvallisuutta ja vähentää myös raudan kassakustannuksia (raudoituksen päällekkäisyyden pituus, kun sitominen on yli 25% materiaalista).

Mitä päällekkäisyyksiä tarvitaan, kun sitominen on tehtävä?

Kun aiot kytkeä vahvistuksen, sinun on muistettava, että kannan pituus sekä vaakasuorassa että pystysuorassa on oltava vähintään 25 mm. Jos noudatat tätä sääntöä, betoni ilman esteitä putoaa jopa kehyksen kaikkein saavuttamattomiin kulmiin. Jos vahvistus, jonka poikkileikkaus on yli 25 mm, sinun on valittava tangon korkeus halkaisijaltaan. Leveyden vahvistavien elementtien suurin etäisyys tulisi olla 8 bar halkaisijaltaan.

Jos käytät johtoa sidontaan, elementtien välisen etäisyyden tulisi olla korkeintaan 4 halkaisijaltaan vahvistuspalkkia

Ei-hitsattu päittäisliitos

Rakennuskoodit ja ACI 318-05 suosittelevat rakenteita vapaiden liitosten käyttämiseksi ilman vetoa. Tällaisella liitoksella säätökärki tulee vahvemmaksi, koska kaikki vavat ovat luotettavia. Tätä vaikutusta ei voida saavuttaa valumalla vahvistuselementtiä, joka on liitetty viereiseen tankoon sidelangalla. Älä unohda, että pituudenpituus ei saa olla alle 25 senttimetriä.

Siinä tapauksessa, että kuorma on sekä puristuksessa että jännityksessä, suuruus voi olla jopa yli 30 mm. Kansainvälisten standardien mukaan, joita rakentajat käyttävät Euroopassa, kiinnitysosien päällekkäisyyksien määrä on 40 mm. Tällöin puhutaan liitteistä luokan A400.

Indikaattorin suositeltu lisäys riippuu betonin merkistä, jota käytetään säätiön tai minkä tahansa muun rakenteen kaatamiseen.

Tangon päällekkäisyyden ja halkaisijan suhde, ks. Taulukko:

Lopuksi haluan todeta, että rakennusten rakentamisessa, joihin sisältyy varusteita, on noudatettava tarkasti kaikkia rakennuskoodien kohtia, erityisesti 52-101-2003 ja 2.03.01-84. Sitten rakennuksessasi on kestävyys ja vahvuus.

Snip vahvistusmateriaalin parittelu vahvistaminen

Päällekkäiset vahvikkeet sidottuna

Betonin lujittamisen yhteydessä yksi tavallisimmista vahvistusvaatimuksista on päällekkäinen. Päästöoikeuksien määrää määräytyvät monilla tekijöillä (nivelet, kuormien luonne, jota rakenne ymmärtää, käytetyn betonin tyyppi), mutta useimmissa tapauksissa lanka on olennaisen tärkeä.

Päällekkäisyyden pituus

Yleensä aallotettu A3 tai muu luokka, joiden poikkileikkaus on enintään 36 mm (harvinaisissa tapauksissa käytetään 40 mm: n sauvoja) valitaan materiaaliksi lujittavien rakenteiden luomiseksi, mikä määrittää päällekkäisyyden pituuden sitomisessa. SNiP: n mukaan näiden arvojen ei pitäisi olla pienempiä kuin:

 • raudoitukseen 6 mm -250 mm;
 • 10 - 300;
 • 12 - 380;
 • 16 - 480;
 • 18 - 580;
 • 22-680;
 • 25 - 760;
 • 28 - 860;
 • 32 - 960;
 • 36 - 1090;
 • 40 - 1580.

Maamme normatiiviset tekniset asiakirjat säätävät päällekkäisyyden keskimääräistä arvoa 50: n halkaisijan sisällä käytetystä raudasta. Ja käytettyjen betonimerkkien mukaan:

 • M300 - 35 halkaisijaltaan;
 • M250 - 40;
 • M200 - vähintään 50 osaa liitetyistä elementeistä.

Vähintään 25 mm: n halkaisijaltaan kiinnitettävät sauvat tunnistavat ruuveilla tai neulomalla (hehkutettu) lanka.

Suositukset päällekkäisiksi vahvistuksiksi

Vahvistustyöt paikoissa, jotka kohdistuvat keskitetysti kuormitukseen sauvoihin ja maksimaalinen rasitus eivät ole sallittuja. Vapaa sauvayhteydet sallitaan vain esijännitetyissä rakenteissa.

Viereisten sauvojen telakointi suoritetaan ajettavassa prosessissa - yli 50% kaikista tangoista ei saa liittää yhteen osaan. Läheisten yhteyksien etäisyys ei saa olla alle 610 mm.

Cross-overlaps on liitetty puristimiin tai neuletiheyteen. Ankkurointipaikoissa rakenne on vahvistettava ylimääräisellä poikittaisella vahvistuksella.

Elementtien päällekkäisyydet on sijoitettava paikkoihin, joissa on minimaalinen vääntömomentti ja taivutusmomentit. Jos tämä on teknisesti mahdotonta, päällekkäisyysarvo asetetaan yhdensuuntaisen vahvistuksen 90 halkaisijan tasolle.

Jotta lujittavien rakenteiden sitomista koskevat säännöt ja määräykset tutkittaisiin tarkemmin, olisi otettava yhteyttä asiaankuuluvaan projektiasiakirjaan. On tärkeää ymmärtää, että sääntöjen tiukka noudattaminen takaa betonituotteiden kestävän ja ongelmattoman käytön.

yhdistämisen vahvistus kellariin

megastroydom.ru/vse-statii/-snip.html Ei ole tarvetta puhua raudoitustyön tärkeydestä, koska viskoosi vahvistusleikkaus. Sunnuntai, marraskuu 24, 16:41 + tarjous.

Ja sulkeminen. Muotoilu. SNiP 3.03.01-87. VIRALLINEN JULKAISU. CH 393-78 "Asennus- ja kiinnitysohjeet

Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota siihen, että ensimmäistä elektrodia ei saa keittää keittimen alle, mutta se tulisi neuloa. Kun elektrodi on kosketuksissa, metalli muuttuu hauraaksi, mikä voi aiheuttaa myös pienen kuormituksen, joka ilmenee hieman perustan kutistumisen myötä, voi aiheuttaa betonirungon halkeilua. Poikkeuksena voidaan katsoa vain erityinen venttiili, joka on suunniteltu hitsaamaan GOSTin mukaan.
Järjestelmä raudoituksen oikean kulman vahvistamiseksi
Kolmanneksi, huolimatta tietystä monimutkaisuudesta, on varmistettava, että ylemmän vaakarivin sidos sisäpihdeihin kiinnitetään. Jotkut tekevät korjaamattoman virheen, eivätkä kiinnittävät ylärajaa puristimissa. Käsin valettaessa tätä vikaa voidaan pitää merkityksettömänä, mutta valettaessa betoni- pumppua käyttäen paineen alla vahvistus pyrkii liikkumaan erilleen ja kiinnitysjohto, joka ei ole kiinnitetty kiinnittimiin, ei kykene kestämään tällaista kuormaa.

Vahvikkeen asennus ja neulonta yksittäisistä sauvoista (d = 12 ¸ 18 mm). 4 SNiP 12-03-2001 Työturvallisuus rakentamisessa. Osa 1. Yleiset vaatimukset.

G-muotoisen elementin kiinnitysalustan vahvistus
Oikeanlaisen parittelun tulosta voidaan pitää laitetta, jossa on jäykkä avaruuskehys, joka helposti kestää ihmisen painoa. Jotta runkorakenne pystyy hoitamaan sille kuuluvat tehtävät, palkkien halkaisija ja kierteiden määrä on järjestettävä laskelman mukaan, joka ottaa huomioon paitsi itse rakenteen painon myös maaperän geologian ja jopa sen aiheuttaman kuormitusmuutoksen. Vahvistus tulee sijoittaa betonirunkoon niin, että etäisyys pinnasta ei ylitä 4-5 cm.

Gosstroy Neuvostoliiton. Rakennuskoodit ja -määräykset. SNiP 3.06.04-91. Sillat ja putket. 4.4. Siinä tapauksessa, että hankkeessa säädetään vahvistuskoteloiden manuaalinen sidonta ja

Viime aikoina lasikuituvahviste on laajalle levinnyt, mikä on helppo leikata ja taipua. Tällaiset liittimet ovat paljon kevyempiä kuin teräs ja pienet mitat (voidaan kiertyä käämiksi) mahdollistavat sen toimittamisen rakennustyömaalle ilman erityisiä laitteita.
Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa, että vahvistaminen voi suorittaa päätehtäviään vasta esikiristyksen jälkeen, mikä on saavutettavissa vain laattaperustusten avulla. Korkealaatuisten raudoitussäleiden lujittamiseksi sinun on käytettävä perinteistä terästä oikein sidottua vaaditun halkaisijan vahvistusta.
Komposiittiliittimet. Rakennuskoodit ja määräykset, SNIP. - vahvistusköydet halkaisijaltaan 6-15 mm

Samanaikaisesti poikittaisen raudoituksen rakenteen tulisi antaa kiinnitys 1-5, SNiP II-23-81 * (teräsvahvistuksella) ja tämä osa.


Koska se on oikein ja mitä SNIP sanoo, ehdotan tänään ajatella... Neulominen vahvistamisesta. Sitten tietenkin he käyttävät yhdistämismenetelmää.

Viskoottinen vahvistus perustuksille ja kulmien vahvistamismenetelmille SNiP 7.3.7 säätää poikittaisen raudoituksen nousua.


SNiP 52-01-2003: 7.3.4 Vahvistuspalkkien välinen vähimmäisetäisyys valossa on otettava riippuen raudan halkaisusta, suuren

Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.


Vahvistustankojen ristinmuotoiset päällekkäisyydet on yhdistetty viskoosilla hehkutetulla langalla, muovisuojilla [SNiP 3.03.01-87: n 2.102 kohta]

rakenteiden säteily SNiP 2.01.01-82 mukaisessa ilmastollisessa suuralueella IVA 8. Rakenteiden esipuristusvaihe: a)


Venttiilien sitomiseen liittyvä työ alkaa. On muistettava, että SNIP: n päällekkäisyydet pitkittäisliitoksilla varustetuilla tankoilla on oltava vähintään 30 halkaisijaltaan,

Viskoosinen ristikko, toisin kuin ristikkohitsaus, ei muuta metallirakennetta. Tätä sääntelee SNiP. Kiinnitä vahvistus toisiinsa neulomalla 7. kesäkuuta


Neulomisvarusteet. Rakennuskoodit. Säätiö on monoliittinen laatta tyynyn alla olevan nauhan 30 X 50 ympärillä.

Vahvistustyöt: päävaiheet ja niiden ominaisuudet

Vahvistustöiden yhteydessä toteutetaan joukko toimenpiteitä, jotka koostuvat: valmistuksen, asennuksen tai asentamisen laitteiden osien ja tuotteiden betonityöpaikoilla. Lujitustöiden tekniikka sisältää kolme vaihetta:

 • valmistelutoimet;
 • vahvistuselementtien liittäminen # 8212; verkkojen, kehysten ja muiden tuotteiden luominen;
 • asennusten ja valmiiden tuotteiden asennus rakennustyömaalla.

Vahvistustöissä noudatetaan turvaohjeita. Tärkeimmät virheet voidaan välttää palkkaamalla päteviä ja vastuullisia työntekijöitä, laatimalla asianmukainen alue ja noudattaen mekanismien vuorovaikutuksen sääntöjä ja vaatimuksia. Vahvistustöiden tekninen kartta, joka säätelee turvallisuussääntöjä sivustolla, auttaa myös ehkäisemään työtapaturmia.

Lataa näyte vahvistuskohteiden lokista tällä linkillä (avautuu uudessa välilehdessä).

Teräsvahvistusvaatimukset

On hankittava vahvistus hankespesifikaation mukaisesti, jossa luetellaan merkinnät, halkaisijat ja tarvittavien elementtien paino. Kaikkiin tuotteisiin on liitettävä laatustodistukset.

Työstettäväksi tarkoitettu teräsrakenne tarkistetaan seuraavien vaatimusten noudattamiseksi:

 • sen pitäisi olla vapaa nipuista;
 • vahvistuselementtien pinta, mukaan lukien jäykisteet, eivät saa sisältää vikoja, kuoreita, halkeamia tai halkeamia, ruoste ei kuulu hylkäämisominaisuuksiin;
 • On tarpeen vastata täysin langan ja tangojen poikkileikkauksen muotoa ja kokoa suunnitteluarvojen kanssa.

Armouria ennen käyttöä tulisi tarkistaa, jotta se voisi muodostaa muodon. Yksinkertaisin testi on tangojen taivutus 180 o C: n lämpötilassa ilman lämmitystä. Terästä pidetään testin lävitse, jos ulkopuolelle ei ole muodostunut halkeamia.

Vahvistustöiden valmisteluvaihe betonisoinnin aikana

Lujitustöiden tuotannon alkuvaihe muodostuu joukosta toimintoja, joiden oikea ja huolellinen suorituskyky määrittelee suuressa määrin rakenteilla olevan rakenteen operatiiviset ominaisuudet.

Ennen vahvistuselementtien hankinnan aloittamista on tarpeen määrittää tarkka pituus, jonka vahvistuspalkkien on oltava. Yksityiskohtaiset suunnitellut vahvistuspiirustukset sisältävät kaikki tarvittavat tiedot mittoista.

Betoni- tai vasarapylväät aidalle? Tietenkin ensimmäinen! Lue täältä täydellinen opas betoniteiden aidoille.

Työskentelyhahmojen osalta sauvojen mutkat on esitetty ilman pyöristystä, ja rakenteellisissa olosuhteissa pyöristyksen tulee olla sileä. Yleisimmät taivutussäteet ovat 10-15 sauvan halkaisijaltaan.

Jos teräksisen teräksen merkki vaihdettiin, noudatetaan seuraavia sääntöjä. Lujitteen lasketun poikkipinta-alan tulisi muuttua käänteisesti suhteessa siihen, että tosiasiallisesti käytetyn teräksen suunnitteluvastusta muutetaan ennustettuun.

Kun vaihdetaan sauvan poikkileikkauksen halkaisijaa samalla, kun säilytetään teräslaatu, lujitustangojen kokonaispinta-alan tulee pysyä ennallaan.

Valmistelutyö sisältää seuraavat tärkeät toimenpiteet:

 • raudoituksen suoristus, joka on suunniteltu saumojen kaarevuuden korjaamiseksi;
 • vahvistuselementtien puhdistaminen pilaantumisesta, ruosteesta, pintakäsittelystä hitsaukseen;
 • leikkaus # 8212; hankkeen aikana lasketun pituuden hankkimiseksi;
 • taivuta # 8212; raajohtojen, koukkujen, puristimien ja puolikiipujen sekä muiden vahvistuselementtien valmistukseen.

Rakennustyömaalla tehty alustava vahvistus:

 • vahvistuselementtien hyväksyminen;
 • niiden lajittelu;
 • varastointi.

Varastointi on tehtävä erikseen raudoituselementtien tuotemerkin ja koon mukaan. Korroosionkestävien prosessien välttämiseksi metallituotteiden kosketus maaperään ja saostuminen niihin olisi suljettava pois.

Hitsaustyöt vahvistusosien liittämiseen yhteen tuotteeseen

Tuotteen vahvistuselementtien pääasiallinen kytkentä on hitsausta, joka toteutetaan erilaisten laitteiden avulla vahvistustehtäviin.

 • Yhden elektrodikylvyn ydin on lämmön siirtyminen tankoihin, jotka on hitsattu nestemäisen metallin kylpyyn ilman sähkökaarta. Kylpy muodostetaan elektrodin metallista ja tangoista. Tällä menetelmällä horisontaalisten vahvistusosien hitsaukseen ei tarvita päiden lisäleikkausta. Yhden elektrodin kylpyhitsausta käytetään tasaisen raudoituksen A-I liittämiseen ja jaksollisen profiilin A-II ja A-III tankoihin.
 • Usean elektrodin kylpyhitsausta käytetään kaikkien profiilien, joilla on suuret halkaisijat, tangoilla.
 • Vahvistustankojen liitoksen tehokas muunnos on pistoliitos, joka toteutetaan ilman sulatuselektrodien metallia. Tämä automaattinen prosessi on varsin tuottava. Sen tärkein haittapuoli on # 8212; mahdollisuus toteuttaa vain tuotantolaitoksen olosuhteissa, johtuen laitteiden suuresta määrästä ja huomattavasta sähköenergian kulutuksesta.
 • Puoliautomaattisia hitsaustyyppejä käytetään laajalti. # 8212; avoin kaarimatto ja lanka.

Vahvistuksen kytkentä hitsausmenetelmällä johtaa osittaiseen muutokseen teräksen rakenteessa hitsausalalla. Siksi liitokset saattavat tulla heikkovaloiksi vahvistuspalkkeihin. Siksi kokemattoman teknikon hitsaustyön suorittaminen voi johtaa siihen, että ei ole riittävän vahvaa kehystä, joka ei kestä suunniteltuja kuormia.

Vahvistuselementtien mekaanisen liitännän menetelmät

Lujittavan verkon tai kehyksen luominen parittelumenetelmällä ei vaadi erityistä käytännön taitoa ja korkeaa pätevyyttä tämän prosessin suorittavalta työntekijältä.

Vahvistuksen sitomiselementteihin käytetään lankasegmenttejä lämpökäsittelyn jälkeen # 8212; jonka halkaisija on 0,8-1,0 mm, pituus jopa 100 mm. Vahvistuselementtien poikkileikkauksen koon ja neulontuolojen sijainnin mukaan erotetaan yksinkertainen, kulma-, kaksi-, risti-, kaksinkertainen, kuollut.

Kytkevän vahvistuksen päällekkäisyydestä

Vahva ja kestävä pohja on vahvistettu pohja. Mutta vahvistaminen on operaatio, joka vaatii tarkkuutta, ja neulomalla lujitustangot, joissa on päällekkäisyys tai päittäisliitos, edellyttää sauvojen pituuden tuntemista. Vahvistustankojen ylimääräiset senttimetrit voivat vääristää pohjaa sovitetuilla lateraalisilla kuormilla, rikkoa sen eheyttä ja yleistä luotettavuutta. Ja päinvastoin - lujittavan korin oikea asennus mahdollistaa betoniteräksen luistamisen ja halkeilun välttämisen, lisää säätiön käyttöikää ja luotettavuutta. Tieto teknisistä ominaisuuksista, tapojen pituuden laskentamenetelmistä, kiinnitysliitoksista ja vaatimuksista auttaa rakentamisessa useammin kuin kerran.

Toimiva päällekkäinen vahvistus

Sääntelyn perusta ja yhteystyypit

Vaatimukset snip 52-101-2003 edellyttävät jäykkyysolosuhteiden saavuttamista vahvistuspalkkien mekaanisille ja hitsatuille liitoksille sekä saumojen liitosten päällekkäisyydelle. Lujitustangojen mekaaniset liitokset ovat kierteitettyjä ja puristettuja kiinnikkeitä. Ei vain venäläistä SNIPiä ja GOSTia, joita sovelletaan rakennustöihin, materiaaleihin ja työkaluihin - maailman standardointi ACI 318-05 hyväksyy standardin sauvan poikkileikkauksen sitomalla ≤ 36 mm, kun taas Venäjän markkinoiden sisäinen dokumentaatio mahdollistaa sauvan poikkipinnan lisäämisen 40 millimetriin. Tällainen erimielisyys johtui suurta läpimittaisten venttiilien dokumentoitujen testien puuttumisesta.

Neulomalla vahvistustangot

Vahvistustankojen liittäminen ei ole sallittua paikallisilla alueilla, joilla on ylitettävät sallitut kuormat ja sovelletut jännitteet. Päällystäminen on perinteisesti neulottavaa Armorzhnei pehmeää teräslankaa. Jos perustan lujittamiseen käytetään Ø 25 mm: n vahvistamista, puristusliitosten tai kierreliittimien käyttö on käytännöllisempää ja tehokkaampaa lisäämään itse liitoksen ja koko esineen turvallisuutta. Lisäksi ruuvi- ja puristusliitokset säästävät materiaalia - sauvojen päällekkäisyyksiä, kun neulonta aiheuttaa yli 25%: n ylimääräisen materiaalin kulutuksen. Rakennusnormit ja säännöt nro 52-101-2003 säätelevät rakennuksen perustan lujuusvaatimuksia - pohjalla on oltava kaksi tai useampia irrotettavia raudoitustangon muotoja. Jotta tämä vaatimus toteutuisi käytännössä, oksojen päällekkäisyys suoritetaan seuraavissa tyypeissä:

 1. Limitysliitos ilman hitsaussaumaa;
 2. Liitos hitsaamalla, kierteillä tai puristamalla.
Päällekkäiset liitokset ilman hitsausta

Yhdistettä ilman hitsausta käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa johtuen menetelmän saatavuudesta ja alhaisista kustannuksista. Edullinen ja halpa liitin kehyksen kiinnittämiseen - luokka A400 AIII. ACI: n ja SNiP: n mukaan ei saa laittaa päällekkäisiä vahvikkeita äärimmäisissä kuormituspaikoissa eikä suurilla jännitteillä vahvistamiseen.

Haarniskojen liittäminen hitsaamalla

Yksityisen rakentamisen osalta raudoitustangojen hitsaaminen on kallista, koska luokassa suositellaan käytettäväksi hitsattavaa luokan A400C- tai A500C-vahviketta. Kun käytetään teriä ilman "C" -merkkiä merkinnässä, se johtaa voimakkuuden ja korroosionkestävyyteen. A400C - A500C -kaapeli on hitsattava Ø 4-5 mm: n elektrodeilla.

Ankkuroinnin päällekkäisyys liitoksen yhteydessä - SNiP: n mukaisen yhteyden normit

Vahvistaminen on olennainen osa kaikkien monoliittirakenteiden laitetta, johon kestävä ja luotettava tuleva rakenne riippuu. Prosessi on luoda metallivahvikehykset. Se asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tämän kehyksen luomiseksi ne turvautuvat neulomiseen tai hitsaukseen. Samalla oikealla lasketulla vahvistuksella on keskeinen rooli sitoutumisessa. Jos se ei riitä, yhteys ei ole tarpeeksi vahva, mikä vaikuttaa suorituskykyyn. Siksi on tärkeää selvittää, mitä tehdä päällekkäisyydestä parittelun aikana.

Yhdisteiden tyypit

Rakennusten koodeja ja sääntöjä (SNiP), nimittäin 8.3.26 kohta SP 52-101-2003, on kaksi pääasiallista tapaa kiinnityslaitteiden kiinnittämiseen. Siinä sanotaan, että tangon liitäntä voidaan suorittaa seuraavilla telakointityypeillä:

 1. Vahvistustankojen kiinnitys ilman hitsausta, päällekkäisyydet.
  • päällekkäisiä osia, joissa on taivut päissä (silmukat, kielekkeet, koukut), vain sileitä sauvoja käytetään vain silmukoita ja koukkuja;
  • jotka on sovitettu jaksollisen profiilin vahvojen sauvojen suorilla päihin;
  • päällekkäin suorat päät lujitustangoilla kiinnittämällä poikittainen tyyppi.
 2. Mekaaniset ja hitsatut liitokset.
  • hitsauskoneella;
  • ammattimaisen mekaanisen yksikön avulla.


SNiP: n vaatimukset viittaavat siihen, että betonipohja vaatii vähintään kahden erottamattoman vahvistuskehyksen asentamisen. Ne valmistetaan lukitsemalla sauvat päällekkäin. Yksityistä majoitusta varten tätä menetelmää käytetään useimmiten. Tämä johtuu siitä, että se on kohtuuhintaista ja halpaa. Jopa aloittelija voi huolehtia kehyksen luomisesta, koska tangot ja pehmeä neulelanka ovat tarpeen. Ei tarvitse olla hitsaaja ja kalliita laitteita. Ja teollisessa tuotannossa, yleisin hitsausmenetelmä.

Kiinnitä huomiota! Kohta 8.3.27 todetaan, että liitososat ovat päällekkäin lujittamatta ilman hitsausta, käytetään tangot, joiden työosuus on enintään 40 mm. Paikkoja, joissa maksimikuorma ei saa olla kiinnitetty päällekkäin, viskoosiin tai hitsaamalla.

Sauvojen liittäminen hitsaamalla

Tangojen päällekkäisyyttä hitsausmenetelmällä käytetään yksinomaan A400C- ja A500C-venttiileillä. Vain näitä merkkejä pidetään hitsautuneina. Tämä vaikuttaa tuotteiden kulutukseen, joka on tavallista korkeampi. Yksi yleisistä luokista on A400-luokka. Liitostuotteita ei kuitenkaan voida hyväksyä. Kuumennettaessa materiaali tulee vähemmän kestäväksi ja menettää korroosionkestävyytensä.

Paikoissa, joissa on vahvistuksen päällekkäisyyttä, hitsaus on kielletty huolimatta tangon luokasta. Miksi? Jos uskotte ulkomaisia ​​lähteitä, on todennäköisempää risteyksen puhkeaminen, jos raskaat kuormat vaikuttavat siihen. Venäjän sääntöjen osalta lausunto on seuraava: sallitaan käyttää sähkökaaren hitsausta liittymiseen, jos halkaisijoiden koko ei ole yli 25 mm.

Se on tärkeää! Hitsauksen pituus riippuu suoraan tangon luokasta ja sen halkaisijasta. Käytä elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. GOST 14098: ssä ja 10922: ssä säädetyt vaatimukset edellyttävät, että on mahdollista peittää päällekkäin hitsausta, jonka pituus on alle 10 halkaisijaltaan lujittavaa palkkia.

Telakointivälineiden kiinnitysmenetelmät

Tämä on helpoin tapa tarjota kestävä runkorakenne. Tätä työtä varten käytetään suosituinta tangotyyppiä, nimittäin A400 AIII. Vahvistuksen päällekkäisyyden liittäminen ilman hitsausta suoritetaan sitovalla langalla. Tällöin kaksi tankoa kiinnitetään toisiinsa ja sidotaan toisiinsa useilla paikoilla langalla. Kuten yllä mainittiin, SNiP: n mukaan on olemassa 3 vaihtoehtoa lujittavien sauvien kiinnittämiseksi viskoosiin. Kiinnitys jaksollisen profiilin suorilla päillä, kiinnitys suoratyyppisellä poikittaistyypillä sekä osien käyttö kaarteineen päissä.

Jotta lujituksen tangot voidaan liittää päällekkäin joka tapauksessa Näille yhdisteille on olemassa useita vaatimuksia, jotta ne eivät tule koko rakennelman heikoksi pisteeksi. Ja kohta ei ole vain päällekkäisyyden pituuden, vaan myös muiden hetkien kanssa.

Tärkeät vivahteet ja vaatimukset viskoosiselle liimaukselle

Vaikka liitosjohdoiden käyttö vaijeriin on helpompaa kuin liittää ne hitsauskoneeseen, sitä ei voida kutsua yksinkertaiseksi. Kuten mikä tahansa työ, prosessi edellyttää sääntöjen ja suositusten tiukkaa noudattamista. Vain silloin voimme sanoa, että monoliittisen rakenteen vahvistaminen on oikea. Koska kytkentä liittyy vahvistamiseen päällekkäisyydellä, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • sauvan pituus;
 • risteyksen sijainti rakenteessa ja sen piirteissä;
 • koska päällekkäisyydet sijaitsevat toisistaan.

Mainitsimme, että on mahdotonta sekoittaa runkorakenteella tehtyä liitosta, jolla on suurempi kuormitusaste ja stressi. Näihin alueisiin kuuluvat rakennuksen kulmat. On selvää, että sinun on laskettava oikein paikat yhteyksistä. Heidän sijainninsa pitäisi olla betoniteräsrakenteissa, joissa kuormaa ei ole, tai se on vähäistä. Mitä tehdä, jos teknisesti ei ole mahdollista noudattaa tätä vaatimusta? Tällöin sauvojen päällekkäisyyden koko riippuu siitä, kuinka monta halkaisijaa vahvistus on. Kaava on seuraava: liitoksen koko on yhtä suuri kuin 90 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja. Esimerkiksi jos käytetään Ø20 mm: n raudoitusta, suuren kuormituksen omaavan osan päällekkäisyyden koko on 1800 mm.

Tekniset standardit säätävät kuitenkin selvästi tällaisten yhdisteiden kokoa. Ylimahdollisuus ei riipu pelkästään sauvojen halkaisijasta vaan myös muille kriteereille:

 • käytettävien liitososien luokka;
 • mikä betonimerkki käytettiin betonin kaatamiseen;
 • mitä käytetään betoniteräksen;
 • kuormitusaste.

Päällekkäisyys eri olosuhteissa

Joten mikä on päällekkäinen vahvistaminen sitomisessa? Mitkä ovat tarkat tiedot? Aloitetaan tarkastelemalla esimerkkejä. Ensimmäinen tekijä, johon päällekkäisyys riippuu, on tangon halkaisija. Seuraavaa kuvioa noudatetaan: mitä suurempi raudoituksen halkaisija on suurempi, sitä suurempi limitys tulee. Esimerkiksi jos käytetään 6 mm halkaisijaltaan asennettua armoa, suositeltu päällekkäisyys on 250 mm. Tämä ei tarkoita sitä, että sauvojen, joiden poikkileikkaus on 10 mm, on sama. Yleensä käytetään 30-40 kertaa vahvistusleikkausta.

Joten tehtävän yksinkertaistamiseksi käytämme erityistä taulukkoa, jossa ilmoitetaan, mitä päällekkäisyyttä käytetään eri halkaisijoille.

Päällekkäiset vahvikkeet kiinnittymisen aikana (SNiP)

Vahvistettaessa säätiötä tai valmistettaessa minkä tahansa tyyppistä panssaroitua vyötä, lähes jokaisella ihmisellä on kysymys siitä, mitä päällekkäisyyden pituutta pitäisi olla ja miten se toimii oikein. Itse asiassa se on erittäin tärkeää. Oikein tehty teräsputkien liitos tekee vahvistusliitoksesta kestävän. Rakennuksen rakentaminen suojautuu erilaisista muodonmuutoksista ja tuhoutumisesta. Vaikutus säätöön minimoidaan. Tämän seurauksena ongelmaton käyttöikä kasvaa.

Päällekkäiset vahvikkeet, kun ne sitovat, ovat helpoin ja samalla luotettava versio vahvistamisen liitoksesta

Yhteystyypit

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä. Tähän mennessä tällaiset menetelmät tunnetaan liittymästä, kuten:

 • Hitsattavat liitokset:
 • päällekkäiset, kun ne on kiinnitetty kaarevilla osilla (silmukka, jalat, koukut).
 • päällekkäisyyksiä suorina tankoina, joissa on poikittainen kiinnitys;
 • päällekkäin tangon suorat päät.
 • Mekaaniset ja hitsatut pihdit:
 • hitsauskoneiden käyttö;
 • ammattimaisten mekaanisten yksiköiden avulla.

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä

SNiP: n vaatimukset edellyttävät, että betonialustalle on asennettava vähintään kaksi erottamatonta vahvistuskammaria. Ne suoritetaan kiinnittämällä lujitustangot päällekkäin.
Ylittävien oksojen kiertämisen muunnos on suosittua yksityisessä rakentamisessa. Ja tähän on selitys - tällainen menetelmä on käytettävissä, ja tarvittavat materiaalit ovat edullisia. On mahdollista sitoa päällekkäiset lujitustangot ilman hitsausta käyttämällä neulontankoa.
Teollisuustuotanto käyttää usein toista versiota vahvikankojen liittämisestä.
Liitosten liitännän aikana sallitut rakennusstandardit ovat päällekkäisiä eri osien (halkaisijoiden) sauvojen käytön kanssa. Ne eivät kuitenkaan saa olla yli 40 mm teknisten tietojen puutteen takia, mikä on vahvistettu tutkimuksella. Niissä paikoissa, joissa kuorma on maksimissaan, on kiellettyä kiinnittää päällekkäisyydet sekä parittelun että hitsauksen aikana.

Hitsauspuikot

Vahvistuksen päällekkäisyys hitsauksessa on sallittua vain А400С- ja А500С-asteilla. Tämän luokan liitososat katsotaan hitsatuiksi. Mutta tällaisten sauvojen kustannukset ovat melko korkeat. Yleisin luokka - A400. Mutta sen käyttöä ei voida hyväksyä, koska se kuumenee, vahvuus ja korroosionkestävyys vähenevät tuntuvasti.
On kiellettyä hitsata paikkoja, joissa on vahvistuksen päällekkäisyys, riippumatta siitä, minkälainen luokka on. Voi olla todennäköistä, että tangot murtuvat suurilla kuormituksilla. Joten sanoa ulkomaisia ​​lähteitä. Venäjän säännöt sallivat näiden paikkojen sähkökaaren hitsauksen, mutta halkaisijoiden koko ei saa olla yli 2,5 cm.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Hitsien ja vahvistusluokkien pituus liittyy suoraan. Käytämme elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. Hitsaustöiden päällekkäisyyden pituus on alle 10 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja, jotka täyttävät vallitsevien valtion standardien 14098 ja 10922 vaatimukset.

Armopoyojen asennus ilman hitsausta

Kun liitokset ovat päällekkäin, suosituimman tuotemerkin - A400 AIII tangot käytetään paritukseen. Paikat, joissa päällekkäisyys on tehty, on sidottu neulomalla. SNiP: llä on erityisiä vaatimuksia, kun valitaan niput.
Kuinka monta vaihtoehtoa on kiinnityssauvat ilman hitsausta?

 • viimeisten sauvojen päällekkäisyys;
 • päällekkäiset sauvat, joilla on suorat päät poikittaisten sauvien ristisilloituksella;
 • kaarevilla päillä.

Jos tangoilla on sileä profiili, on mahdollista käyttää vain 2. tai 3. vaihtoehtoa.

Armeijan liitäntää ei saa sijoittaa keskittyneeseen kuormitustyöhön ja suurimpaan stressiin.

Olennaiset vaatimukset yhdisteille

Kun liitokset on tehty neulomalla päällekkäisillä menetelmillä ilman hitsausta, säännöt määräävät joitain parametreja:

 • Vuoren pituus.
 • Solmujen sijaintipaikan ominaisuudet suunnittelussa.
 • Päällekkäisyyksien sijainti suhteessa toisiinsa.

Kuten jo mainittiin, on kiellettyä sijoittaa päällekkäiset vahvikkeet paikoissa, joissa on suurin kuorma ja maksimijännite. Niiden on sijaittava betoniterästuotteiden alueilla, joissa ei ole kuormitusta tai se on vähäistä. Jos tällaista teknistä mahdollisuutta ei ole, liitoksen koko valitaan - yhdensuuntaisten poikkileikkausten (läpimitat) perusteella.
Tekniset määräykset säätävät selkeästi, mikä tällaisten yhdisteiden koko olisi. Kuitenkin niiden arvo voi olla riippuvainen poikkileikkauksesta. Myös seuraavat kriteerit vaikuttavat siihen:

 • kuormitusaste;
 • käytetty betoni;
 • lujuusluokka;
 • liitosten sijainti rakenteessa
 • betonituotteiden käyttöpaikka.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla.

Päällekkäisyyden pituuden valinnassa on vahvistuksen läpimitta.
Seuraavassa taulukossa voidaan helposti laskea sauvojen liitosten koon neulomalla ilman hitsaustapaa. Yleensä niiden koko summataan 30 kertaa käytettyyn raudoituksen poikkileikkaukseen.

Oikea päällekkäinen vahvike sidottuna

Betonirakenteiden vahvistamiseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tarpeen yhdistää lujitustangot. Työskentelyn aikana on tarpeen tietää, mikä raudoituksen päällekkäisyys on, kuinka monta SNiP-halkaisijaa on palkkien päällekkäisyyksien määrä. Säätiön tai panssaroidun vyön lujuus riippuu päällekkäin oikein valituista pituuksista, joissa otetaan huomioon vahvikkeen poikkipinta-ala. Oikein suoritettu raudoitettujen betonielementtien laskenta, ottaen huomioon liitostyypin, takaa rakennuskohteiden kestävyyden ja lujuuden.

Lujittavien elementtien liitosten tyypit

Jotta ymmärtäisivät lujitustangojen mahdollisen telakoinnin, monet mestarit kääntyvät nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimuksiin. Loppujen lopuksi hyvin tehty yhdistelmä antaa tarvittavan turvatekijän puristukselle ja jännitykselle. Jotkut kehittäjät yrittävät löytää vastauksen SNiP 2 01: n mukaan. Muut tutkivat rakennuskoodeja numerolla 52-101-2003, joka sisältää suosituksia teräsbetonista valmistettujen rakenteiden suunnittelusta, jota ei ole korostettu teräsvahvikkeella.

Nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti teräsvahvistusta käytetään vahvistamaan jännittämättömiä elementtejä, toisin kuin korostetut rakenteet, joissa lujitettavien luokat K7 ja sitä korkeammat lujitemuuntot käytetään vahvistamiseen. Pysykäämme vahvistuspalkkien kiinnitysmenetelmiin.

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä.

Seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • päällekkäiset neulottimet ilman hitsausta. Kiinnitys suoritetaan käyttämällä muita kaarevuudeltaan olevia teräspalkkeja, jotka toistavat vahvikkeen kokoonpanon. SNiP: n mukaan on sallittua suorittaa suorien tangojen päällekkäisyys elementtien poikittaisella kiinnityksellä neulomalla langan tai erityisten kiinnittimien avulla.

Vahvistuksen päällekkäisyys kiinnittymisen aikana riippuu palkkien halkaisijasta. Betoniin kaadettuja neulottuja tankoja rakennetaan laajasti yksityisen talonrakentamisen alalla. Kehittäjä houkuttelee tekniikan yksinkertaisuus, yhteyden helppous ja rakennusmateriaalien kohtuulliset kustannukset;

 • vahvistuspalkkien kiinnittäminen kotitalouksien sähköhitsauslaitteiden ja ammattiyksiköiden avulla. Hitsausjärjestelmien liitososien tekniikalla on tiettyjä rajoituksia. Itse asiassa hitsausvyöhykkeellä esiintyy merkittäviä sisäisiä jännityksiä, jotka vaikuttavat haitallisesti vahvistuskoteloiden lujuusominaisuuksiin.

Liitäntälevyjen päällekkäisyydet sähköhitsauksen avulla ovat mahdollisia käyttämällä tiettyjä merkkejä, esim. A400C. Teräsvahvistusteknologiaa käytetään pääasiassa teollisen rakentamisen alalla.

Rakennuskoodit ja -säännöt sisältävät merkinnän siitä, että betonirakennetta on vahvistettava ainakin kahdella kiinteällä lujitussilmukalla. Tämän vaatimuksen toteuttamiseksi terästangot ovat yhteydessä päällekkäisyyksiin. SNiP mahdollistaa eri halkaisijoiden sauvan käytön. Samanaikaisesti palkin suurimman poikkileikkauksen koko ei saisi ylittää 4 cm: n. SNiP kieltää tangojen päällekkäisyyden käyttämällä neulontankaa ja hitsausta merkittävillä kuormituksilla, jotka sijaitsevat akselin ympäri tai sen poikki.

Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta

Lujitustangojen kiinnitys sähköhitsauksella

Sähköhitsausta käyttäviä telakointiosastoja käytetään teollisuus- ja erikoisrakentamisen alueilla. Liitettäessä sähköhitsauksen avulla on tärkeää saavuttaa vähimmäisetäisyys tangojen välissä ja kiinnittää elementit ilman rakoa. Liitäntävyöhykkeen lisääntynyt kuormituskapasiteetti saadaan aikaan käyttämällä akustoja, joissa on A400C- tai A500C-merkintä.

Ammattimaiset rakentajat kiinnittävät huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • käyttökelvottomuus yhteisten lujitettujen hitsattujen liitosten kanssa A400-merkinnällä. Lämmityksen seurauksena lujuus vähenee merkittävästi ja korroosion herkkyys lisääntyy.
 • lisääntynyt todennäköisyys, että sauvojen eheys rikkoutuu merkittävien kuormitusten vaikutuksesta. Nykyiset säännöt mahdollistavat sähkökaarihitsauksen käyttämisen vahvistamiseen, jonka halkaisija on enintään 25 mm;
 • hitsin pituus ja käytettävien sauvojen luokka ovat toisiinsa yhteydessä. Sääntelyasiakirjan taulukko sisältää kaikki tarvittavat tiedot sauvojen kiinnityksestä sähkökaaren hitsauksessa.

Sääntelyasiakirjassa sallitaan hitsaustoimenpiteiden toteuttaminen halkaisijaltaan 0,4 - 0,5 cm olevien elektrodien käyttö ja säädellään päällekkäisyyksien määrä yli kymmenen halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Venttiilin päällekkäisyys ilman hitsausta käsihihnan asennuksen aikana

Rakenteeltaan suosivan merkinnän A400 AIII-tangoilla varustetut tangot ovat helposti päällekkäisiä vahvistamalla hehkutettua neuleliitintä.

SNiP sisältää suosituksia raudoituksen sidonnan toteuttamiseksi ja tarjoaa eri vaihtoehdot liitospuille:

 • liitoskappaleiden suorat päiden päällekkäisyydet;
 • kiinnityspalkit, jotka ovat päällekkäin lisävahvisteisten elementtien käytön kanssa;
 • sauvat tangoilla, joiden kummankin silmukoilla tai koukkuilla kaarevat päät ovat.

Johtimen avulla neulotaan voidaan liittää profiililohkon vahvistus, jonka läpimitta on enintään 4 cm. Ylimaalauksen koko kasvaa suhteessa sauvojen halkaisijan muutokseen. Tangojen päällekkäisyyksien määrä kasvaa 25 cm: sta (0,6 cm: n halkaisijaltaan) 158 cm: iin (sauvat, joiden läpimitta on 4 cm). Standardin mukaan päällekkäisyyden koon on oltava 35-50 kertaa tangon halkaisija. SNiP mahdollistaa ruuviliitosten käytön langan kanssa neulomiseksi.

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm

Vaatimukset vahvistamisasiakirjoista

Kun neulat on yhdistetty neulomismenetelmällä, on tärkeää pohtia useita tekijöitä:

 • raudoituksen suhteellinen asema spatiaalisessa kehyksessä;
 • päällekkäisten osuuksien sijoittaminen toisiinsa nähden;
 • päällekkäisen alueen pituus, joka määräytyy tangon poikkileikkauksen ja betonimerkin mukaan.

Kun tontti on sijoitettu päällekkäisillä tangoilla maksimikuormituksen alueella, on tarpeen lisätä päällekkäisyyksien määrää 90: een yhdistettyjen tangojen halkaisijan mukaan. Rakennuskoodit osoittavat selvästi telakointialueiden koon.

Yhteen pituus vaikuttaa paitsi poikkileikkauksen läpimitan lisäksi myös seuraaviin kohtiin:

 • nykyisen kuorman arvo;
 • käytetty betoni;
 • käytetty teräsvahvisteiden luokka;
 • paikkasolmujen sijoittaminen spatiaaliseen kehykseen;
 • nimittämisestä ja laajuudesta.

On huomattava, että päällekkäisyyksien määrä vähenee betonituotemerkin kasvaessa.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankaa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta

Tarkastellaan päällekkäisyyden suuruuden muutosta, joka havaitsee puristuskuormitukset lujitusluokalle A400 halkaisijaltaan 25 mm:

 • betonilaatuisille M250-sauvoille on kiinnitetty maksimaalinen päällekkäisyys, joka on 890 mm;
 • M350-brändiratkaisun avulla betonisoitava vahvikekaton mahdollistaa limityksen pienentämisen 765 mm: iin;
 • kun M400: een käytetyn betonin laatu kasvoi, palkkien päällekkäisyys laskee 695 mm: iin;
 • Valuraudan kaataminen betoni M450-liuoksella mahdollistaa päällekkäisyyden vähentämisen 615 mm: iin.

Vahvikotelon venytetyn alueen vahvikkeiden osalta määritetyn raudoituksen päällekkäisyys lisääntyy ja se on:

 • 1185 mm betonille M200;
 • 1015 mm betonille M350;
 • 930 mm betonille M400;
 • 820 mm betonille M450.

Vahvistukseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tärkeää sijoittaa päällekkäiset alueet oikein ja ottaa huomioon rakennusmääräysten ja määräysten vaatimukset.

Noudata näitä ohjeita:

 • jakaa liitokset tasaisesti koko vahvistuksen häkissä;
 • pitää vähintään 610 mm: n välisten liitosten välinen vähimmäisetäisyys;
 • otetaan huomioon betoniliuoksen merkki ja lujitustangojen poikkileikkaus.

Rakennuskoodien vaatimusten noudattaminen takaa betonirakenteiden lujuuden ja luotettavuuden, vahvistetun häkän. Tutkittuaan yksityiskohtaisesti SNiP: n suositukset, on helppo valita itsenäisesti tarvittava määrä raudoituksen päällekkäisyyttä ottaen huomioon betonituotteen rakenteelliset ominaisuudet. Ammattimaisten rakennuttajien suositukset estävät virheitä.

Päällekkäiset vahvikkeet sidottuna

Betonin lujittamisen yhteydessä yksi tavallisimmista vahvistusvaatimuksista on päällekkäinen. Päästöoikeuksien määrää määräytyvät monilla tekijöillä (nivelet, kuormien luonne, jota rakenne ymmärtää, käytetyn betonin tyyppi), mutta useimmissa tapauksissa lanka on olennaisen tärkeä.

Päällekkäisyyden pituus

Yleensä aallotettu A3 tai muu luokka, joiden poikkileikkaus on enintään 36 mm (harvinaisissa tapauksissa käytetään 40 mm: n sauvoja) valitaan materiaaliksi lujittavien rakenteiden luomiseksi, mikä määrittää päällekkäisyyden pituuden sitomisessa. SNiP: n mukaan näiden arvojen ei pitäisi olla pienempiä kuin:

 • asennusta varten ∅ 6 mm -250 mm;
 • 10 - 300;
 • 12 - 380;
 • ∅ 16 - 480;
 • ∅ 18 - 580;
 • ∅ 22 - 680;
 • 25 - 760;
 • ∅ 28 - 860;
 • ∅ 32 - 960;
 • ∅ 36 - 1090;
 • ∅ 40 - 1580.

Maamme normatiiviset tekniset asiakirjat säätävät päällekkäisyyden keskimääräistä arvoa 50: n halkaisijan sisällä käytetystä raudasta. Ja käytettyjen betonimerkkien mukaan:

 • M300 - 35 halkaisijaltaan;
 • M250 - 40;
 • M200 - vähintään 50 osaa liitetyistä elementeistä.

Vähintään 25 mm: n halkaisijaltaan kiinnitettävät sauvat tunnistavat ruuveilla tai neulomalla (hehkutettu) lanka.

Suositukset päällekkäisiksi vahvistuksiksi

Vahvistustyöt paikoissa, jotka kohdistuvat keskitetysti kuormitukseen sauvoihin ja maksimaalinen rasitus eivät ole sallittuja. Vapaa sauvayhteydet sallitaan vain esijännitetyissä rakenteissa.

Viereisten sauvojen telakointi suoritetaan ajettavassa prosessissa - yli 50% kaikista tangoista ei saa liittää yhteen osaan. Läheisten yhteyksien etäisyys ei saa olla alle 610 mm.

Cross-overlaps on liitetty puristimiin tai neuletiheyteen. Ankkurointipaikoissa rakenne on vahvistettava ylimääräisellä poikittaisella vahvistuksella.

Elementtien päällekkäisyydet on sijoitettava paikkoihin, joissa on minimaalinen vääntömomentti ja taivutusmomentit. Jos tämä on teknisesti mahdotonta, päällekkäisyysarvo asetetaan yhdensuuntaisen vahvistuksen 90 halkaisijan tasolle.

Jotta lujittavien rakenteiden sitomista koskevat säännöt ja määräykset tutkittaisiin tarkemmin, olisi otettava yhteyttä asiaankuuluvaan projektiasiakirjaan. On tärkeää ymmärtää, että sääntöjen tiukka noudattaminen takaa betonituotteiden kestävän ja ongelmattoman käytön.