Puupalkit: koko ja laskenta

Luotettavan puulattian rakentamiseksi on tarpeen valita palkkien mitat, ja tämän vuoksi sinun on laskettava. Puulattiat ovat seuraavat perusmitat: pituus ja poikkileikkaus. Niiden pituus määräytyy sen leveyden mukaan, joka on peitettävä, ja poikkileikkaus riippuu sekä kuormituksesta, joka vaikuttaa niihin, välin pituuteen ja asennusvaiheeseen, eli niiden väliseen etäisyyteen. Tässä artikkelissa tarkastelemme itsenäisesti tällaista laskentaa ja valitaan oikein palkkien mitat.

Artikkelin sisältö:

Puupalkkien laskeminen

Jotta voidaan määrittää, kuinka monta puupalkkia ja mitä kokoja tarvitaan päällekkäisyydelle, tarvitaan:

 • mittaa mittakaava, jonka ne osuvat päällekkäin;
 • määrittää niiden kiinnitysmenetelmät seinille (kuinka syvälle ne menevät seiniin);
 • lasketaan kuorma, joka vaikuttaa niihin käytön aikana;
 • taulukon tai laskimen avulla löytää sopiva sävelkorkeus ja osa.

Katsokaa nyt, miten tämä voidaan tehdä.

Puupalkkien pituus

Lattiapalkkien vaadittava pituus määräytyy niiden katon mukaan, jonka ne kattavat, ja marginaalin, joka on tarpeen niiden upottamiseksi seiniin. Kaistaleen pituutta on helppo mitata nauhamittapainon avulla ja syvyys seinämiin monessa suhteessa riippuu materiaalista.

Talot, joissa on tiili- tai lohkoseinät, palkit upotetaan yleensä "pistorasioihin" syvyyteen, joka on vähintään 100 mm (levy) tai 150 mm (kallistus). Puutaloissa yleensä ne sijoitetaan erikoisleveyksiin, joiden syvyys on vähintään 70 mm. Käytettäessä erityistä metallitelevisiota (kiinnittimet, kulmat, kiinnikkeet) palkkien pituus on yhtä suuri kuin väli - vastakkaisten seinien välinen etäisyys, johon ne kiinnittyvät. Joskus asennettaessa katon ristikon jalat suoraan puupalkkeihin, ne vapautetaan seinien ulkopuolelle 30-50 cm: n päällä muodostaen siten katon ylimenon.

Optimaalinen puomi, joka voi ulottua puupalkkeihin, on 2,5-4 m. Palkin maksimipituus on tehty reunaleikkauksista tai palkkeista, ts. Sen pituus voi olla yli 6 m. Pitkällä aikavälillä (6-12 m) tulisi käyttää nykyaikaista puuta. liimapuusta tai I-palkkeista valmistetut palkit, ja voit myös levätä niitä välitukeen (seinät, pylväät). Yli 6 metrin pituisten kattojen päällekkäisyyden lisäksi palkkien sijaan voit käyttää puiset ristikot.

Lattiaan vaikuttavan kuorman määrittäminen

Puupalkkien päällekkäisyydelle vaikuttava kuorma koostuu lattialementtien (palkkien, ristikkopintojen täytön, ompelun) omasta painosta ja pysyvästä tai tilapäisestä käyttökuormasta (kalusteet, erilaiset kodinkoneet, materiaalit, ihmisten paino). Se riippuu pääsääntöisesti päällekkäisyydestä ja sen toiminnan olosuhteista. Tällaisten kuormien tarkka laskeminen on melko hankalaa, ja ne toteutetaan lattian suunnittelussa, mutta jos haluat tehdä sen itse, voit käyttää sen yksinkertaistettua versiota, kuten alla on esitetty.

Puuhuoneen ullakolle, jota ei käytetä tavaroiden tai materiaalien varastointiin, vaaleaneristykseen (mineraalivilla tai muulla) ja sideaineella, vakio kuorma (omalla painollaan - Rsobst.) Otetaan tavallisesti 50 kg / m2.

Toimintakuormitus (Rexpl.) Tällaiselle päällekkäisyydelle (SNiP 2.01.07-85 mukaan) on:

70x1.3 = 90 kg / m 2, jossa 70 on tämäntyyppisen ullakolle tyypillinen kuormitusarvo, kg / m2, 1.3 on turvallisuustekijä.

Tämän ullakkokerroksen toimivuuden kokonaismuoto on:

Rom. = Rsobstv. + Rexpl. = 50 + 90 = 130 kg / m 2. Pyöristäminen vie 150 kg / m 2.

Jos ullakolla rakennetaan raskaampaa eristystä, välikappaleiden täyttämistä tai arkistointia varten käytettävää materiaalia ja jos aiot käyttää sitä asioiden tai materiaalien varastoimiseen, eli sitä käytetään voimakkaasti, tavallista kuormitusarvoa on nostettava 150 kg / m2. Tällöin lattian kokonaiskuorma on:

50 + 150x1.3 = 245 kg / m 2, pyöristettynä 250 kg / m 2: een.

Käytettäessä ullakkokaapin ullakolle tilaa on huomioitava lattiat, väliseinät, kalusteet. Tällöin kokonaiskuormitus on nostettava 300-350 kg / m 2: een.

Koska puusepenkki sisältää pääsääntöisesti lattiat suunnitelmassaan ja tilapäinen käyttökuormitus sisältää suuren määrän kotitaloustavaroita ja ihmisten enimmäismäärää, se on suunniteltava siten, että kokonaiskuormitus on 350-400 kg / m 2.

Puupalkkien osa ja korkeus

Puupalkkien (L) vaaditun pituuden tunteminen ja kokonaiskuormituksen määrittäminen voit määrittää tarvittavan poikkileikkauksen (tai halkaisijan) ja asennusvaiheen, jotka ovat toisiinsa yhteydessä. Uskotaan, että paras on suorakulmainen poikkileikkaus puupohjaisesta palkista, jonka korkeus (h) ja leveys (suhde) ovat 1,4: 1. Palkkien leveys voi kuitenkin olla alueella 40-200 mm ja korkeus 100-300 mm. Palkkien korkeus valitaan usein siten, että se vastaa vaaditun eristyksen paksuutta. Käytettäessä hirsipalkkeina niiden halkaisija voi olla alueella 11 - 30 cm.

Käytettävän materiaalin tyypistä ja osasta riippuen puupaneelien korkeus voi olla välillä 30 cm - 1,2 m, mutta useammin se valitaan välillä 0,6-1,0 m. Joskus se valitaan siten, että se vastaa levyjen kokoa. eristys, asetettu kourujen väliin tai kattoarkit. Lisäksi kehysrakennuksissa on toivottavaa, että askelpalkkien askel vastaa runkorakenteiden nousua - tässä tapauksessa rakenteen jäykkyys ja luotettavuus ovat korkeimmat.

Voit tehdä laskelman tai tarkistaa jo valittujen päällekkäisten puupalkkien koon käyttämällä viitataulukoita (joista alla on annettu alla) tai käyttämällä online-laskimella "päällekkäisyyden puupalkkien laskenta", joka on helppo löytää Internetissä, "pisteyttämällä" vastaava kysely hakukoneessa. On huomattava, että niiden suhteellinen taipuminen ullakkotasolle ei saisi olla enempää kuin 1/250 ja väliseinät - 1/350.

Taulukko 1

Suositeltava puupalkkien (s x h) puoleinen poikkileikkaus riippuen asennusvaiheesta ja peitettävästä tilasta 350-400 kg / m 2 (liitoslevyt), mm:

Step, m Span, m

Päällekkäisyys puun talossa

Laitteen mitat ja puulattiatyypit

Lokissa, lokerossa ja kehysrakennuksissa puupalkkeihin käytetään puupalkkeja. Niiden tarkoitus on hyväksyä ja jakaa tasaisesti ylemmän kerroksen ja katon kuormitus. Koko rakenteen laatu ja stabiilisuus riippuvat lattian laadusta, joten ennen rakentamisen aloittamista on tärkeää suorittaa toimivaltainen laskenta palkin osasta, sijainti suhteessa talon osiin. Siinä olisi otettava huomioon materiaalin ominaisuudet, koska puulattiat ovat alttiita palamista, mätää, halkeilua. Tämän välttämiseksi puuta käsitellään palonestoaineella ja antiseptisellä aineella.

Puupalkkeja koskevat vaatimukset

Puun on oltava turvallisuussyistä, jotta se kestää asuintalokeron, ullakolle ja katolle aiheutuvan kuormituksen. Sen arvo ei saa ylittää 350 kgf / m2. Levyt asetetaan leveyteen, jos välike on suorakulmainen. Palkin suurin sallittu pituus on 7 m.

Jos lattiat eri lämpötilaolosuhteissa ovat päällekkäin, puu on eristettävä, jotta vältetään kosteus ja puun hävittäminen sisäpuolelta. Lämmöneristyskerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 25 cm. Jos palkit eristetään saman lämpötilajärjestelmän lattian välissä, eristepaksuuden tulee olla 10 cm.

On tärkeää, että palkkeilla itsessään ei ole liikaa kosteutta hankittaessa materiaalia. Sen pitäisi olla enintään 20%. Jos katon puupalkit sijaitsevat huoneiden yläpuolella, joissa on liiallista kosteutta, on tarpeen vedenpitävä puutavara. Tee näin erityinen elokuva.

Mittatiedot

Palkin minimi poikkileikkaus on 10x7 cm (2 metrin pituudella) ja maksimi 25x18 (käytetään 7 metrin pituisiin kattoihin). Asennukseen voidaan käyttää myös lokia, jonka läpimitta on 11-27 cm ja jonka pituus on 2-7 m. Parhaan sivusuhteen osassa katsotaan olevan 7: 5, mutta käytännössä yleisimmän palkin mitat ovat 150x100 mm ja 150x150 mm.

laite

Nimityksellä nämä rakenteet jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

Socle- ja Garret-kerrokset edellyttävät parempaa lämpösuojausta korkeiden lämpötilaerojen vuoksi. Jos käytössä on korkealuokkainen eristys, on yläkerrassa olohuone. Rakenteellisesti ne koostuvat seuraavista elementeistä:

Toinen tapa tehdä puulattiat: baarien päälle pinottu mineraalivillalevyt. Sen jälkeen ne ovat kiinnitettyjä lokeja, jotka ovat päällystettyjä rinteitä. Kolmas menetelmä suoritetaan toisena, mutta lisätään vielä yksi viivästyskerros ja eristys niiden välillä. Tällä tavoin koko rakenteen kantokykyä vahvistetaan.

Jos kattopalkkeja asennetaan puutaloon, sen kutistuminen on otettava huomioon rakentamisen jälkeisenä vuonna. Tästä johtuen on mahdollista välttää muodonmuutosta seuraavalla tavalla: ulkonevien seinämien saumojen liitos ei ole kiinteästi kiinnitetty, ja tangojen päät on leikattu 60 asteeseen. Tiiliseinät on tehty eri tavoin: rakennustöissä on erityisiä pistorasioita puun sijoittamiseen. Päätteen ja tiilen välissä tulee olla kyllästetty bitumivuorella.

Puulattian asennuksessa on sallittua lisätä palkkeja. Voit tehdä tämän molempien palkkien liitoskohdassa lukon, jonka pituus on 0,5-1 m. Elementit on pultattu yhteen. Suunnittelu on luotettavaa, jos kerääntyneen palkin päät sijaitsevat julkisivun seinään. Lisäksi niiden on oltava tyydyttyneitä bitumilla, ja eristys on tehtävä lähes huomaamattomalla vapaalla tilalla.

Yleensä päällekkäispiirustus on seuraava:

 • äärimmäiset palkit sijaitsevat tukipalkissa (mauerlate) tai yläpuolella olevilla metallivanteilla;
 • seuraavat pinoutuvat vähintään 0,5 m: n välein (vaihe on pienempi, sitä pitempi kenttä on);
 • kiinnitys kehykseen suoritetaan pulttien kiinnittämien pidennysten avulla;
 • pitkät kynnet laajennusten välissä ovat kiinteitä vuoria.

Laajennuksia käytetään tapauksissa, joissa lämpöeristys on jo asetettu, esimerkiksi mineraalivillalevyt. Se on helpompaa ja nopeampaa asentaa eristys alhaalta ylöspäin, joten sitä käytetään usein. Päällirakenteissa on 100 mm: n tanko.

Tyypit puulattiat

Klassinen asennusmenetelmä perustuu palkkien kannatinosan laitteeseen ja täyttää tyhjän tilan. Voit tehdä tämän kolkuttamalla telaa eteenpäin, joka koostuu vierekkäisistä läheisistä toisistaan ​​olevista suojista tai laudoista. On huomattava, että työtä ei useinkaan käytetä kiinteään tai liimattuun laminaattipuuhun ja puupalkkeihin lattialle, jolle on tunnusomaista kevyt paino ja suuri lujuus. Tällaisen palkin avulla voidaan suorittaa lattian nopea asennus.

I-palkin muotoilu tekee siitä erinomaisen materiaalin kehysrakennusten rakentamiseksi. Tällöin koko runko ja lattiat kootaan samasta materiaalista, kun taas asennus ei vaadi raskaiden laitteiden käyttöä. I-palkin rakenne koostuu seuraavista elementeistä:

 • kestävät puupaneelit tarjoavat hyvät kuorman kantavuusominaisuudet;
 • niiden välinen tila on OSB-levyn käytössä; se vähentää tuotteen kustannuksia, vähentää painoa, mikä vaikuttaa edullisesti talon kokonaispainoon ja sen paineeseen säätöön.

Yhteenvetona voidaan todeta puulattian edut yksityisiin asuntoihin. Asunnonomistaja ei tarvitse palkata raskaita koneita puun pienen painon vuoksi. Rakentamiskustannukset ovat vähäiset, koska puutavaraa ja kartonkia voi ostaa puuvillasta. Materiaalilla on korkea äänieristys ja lämmön säästöominaisuudet. Kiinnitykset tehdään pultteilla tai pitkillä nauloilla, mikä on myös helppo, nopea ja kätevä asennusmenetelmä.

Miten puulattiat taloon

Talojen rakentamisessa esiintyy usein tilanteita, joissa betoniterästen käyttö on mahdotonta. Tässä tapauksessa järjestää parketit. Rakennusten rakenneosat ovat monin tavoin hyödyllisiä: ne ovat kestäviä, käteviä ja helppoja asentaa, tarjoavat mahdollisuuden rakennuksen korkeimpaan eristykseen.

Materiaalin valitseminen liitäntälaattojen laitteille

Eri korkeuksille on 3 eri lattiatyyppiä:

 • kellari (kellari, pohja);
 • ullakko (ylempi);
 • kerrosten väliselle.

Jokainen niistä koostuu kahdesta rakenteellisesta osasta: tuet (palkit) ja pinnoitus (lattia). Laitteiden puulattian käyttötarkoituksesta riippuen käytetään eri materiaaleja. Koska ne ovat kaikki puusta valmistettuja, asennustyöt voidaan tehdä käsin ilman monimutkaisia ​​nostolaitteita.

Puulattiat voidaan rakentaa vain, jos rakenteen rakenneosien väliin ulottuva leveys on enintään 8 m.

Valokuvan valintaperusteet

Tukeaelementteinä käytetään seuraavia materiaaleja:

 • kiinteä puu;
 • pudotetut alukset;
 • kuoritut lokit.

Palkkien yleinen poikkipinta on 150/150 mm tai 20/150 mm palkille, 140/240 tai 5/20 mm levyille. Voit käyttää liimautettua laminoitua puuta. Taivutusvoimakkuuden osalta se ei ole kokonaisuudessaan huonompi ja usein ylittää sen. Puulattian rakentamiseen valittu materiaali on hyvin kuivunut ja siinä ei ole halkeamia, solmuja ja madonreikiä.

Lokit valitaan napauttamalla niitä kirveellä. Puun tulisi tehdä selkeä ja äänekäs ääni. On suositeltavaa käyttää havupuutolajikkeita, koska ne toimivat taivuttamalla paljon paremmin kuin kovapuusta. Palkkien pituuden on oltava sellainen, että se on mahdollista sijoittaa pistorasiaan seinämää varten.

Puulattiat

 • mallin on oltava kestävä ja täysin kestettävä odotettavissa oleva kuorma;
 • kaikki puutalon katon kaikki osat on suunniteltava käyttöiän mukaan, joka vastaa rakennuksen suunniteltua käyttöaikaa;
 • päällekkäisyyksien päällekkäisyyksien pitäisi mahdollistaa lämmön ja äänen eristävän komponentin läsnäolo.

Arvioidun kuorman laskeminen

Ennen työn aloittamista suorita laskutoimitukset, jotka auttavat määrittämään haluttu palkkien poikkileikkaus, askel niiden väliin ja puun määrä. Tätä tarkoitusta varten he joko käyttävät erityisohjelmia tai ohjaavat niitä vakioindikaattoreilla. Ne ovat:

 1. Jos lentojen leveys on enintään 2200 mm, ota palkit, joiden leveys on 75 x 100 mm.
 2. 3200 mm: n kokoisille alueille - 100 x 175 mm: n tai 125 x 200 mm: n osuuksilla.
 3. 500 mm: n leveydeltään - palkit 50 x 25 mm.

Tukit ovat vähintään 60 cm: n välein. Jos palkkeilla on suuri poikkileikkaus, niiden välinen etäisyys nousee 1 m: iin. Kattoon asennetaan yksi talon lyhyistä seinistä. Levyt (lokit) on sijoitettava kohtisuoraan pitkille seinille.

Tekniikka päällekkäisyyksien asentamisesta puusta

Työn suorittamiseen tarvitset seuraavat työkalut:

 • kirves;
 • pyörösaha;
 • vannesahan;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • ruuvit ja kynnet;
 • höylä;
 • vedeneristys- ja lämpöeristysmateriaalit;
 • rakennustaso vähintään 80 cm pitkä.
 1. Kun rakennetaan seiniä yläosaansa, ne muodostavat erikoiset aukot tai syvennykset palkkeihin. Ennen työskentelyn aloittamista nämä pesiä puhdistetaan pölystä ja roskista ja asetetaan niihin vedeneristysmateriaali. Useimmin käytetään kateaineita. Jos seinät on tehty tiilestä, pesiä voidaan käsitellä bitumilla tai mastiksilla, jotka perustuvat siihen.
 2. Bitumilla päällystettyjen palkkien päät.
 3. Aseta tukia aiemmin valmistetuissa aukkoissa.

Jos rakenne on puusta, palkit leikataan ylemmäksi kruunuksi. On olemassa menetelmä kiinnityselementtien asentamiseksi seinään, kuten lohenpyrstö. Sitä käytetään tiloissa tai puutavaraa rakennetuissa taloissa. Tämä yhteysmenetelmä on yksinkertainen ja luotettava. Metallipidikkeet ovat tarpeen palkkien kiinnittämiseksi.

Lämmitettävien päällekkäisyyksien lämmittäminen massalta

Talon puulattiat asennetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • pesässä oleva puu on oltava vähintään 4 cm syvennysseiniltä;
 • palkkien tulee sijaita 40-50 cm: n etäisyydellä savupiipusta;
 • joka 3-4 ankkuri kiinnitetään seinään;
 • puun ja seinien välinen tila on täynnä hinaus- tai lasivillaa.

Liitäntälaitteiden asennusjärjestelmä tarjoaa lämmön- ja ääneneristyslaitteen. Siksi palkkien asennuksen jälkeiset aukot on täytetty polyuretaanivaahdolla.

Lattiatekniikka

Riippuen tarkkailijan sijainnista, lattian välissä olevat puulattiat voivat olla joko lattia tai huoneen katto. Laitekerrokselle erityisvaatimukset. Ennen lattiapäällysteen asennusta kukin palkki on molemmin puolin metallinen 40 x 40 cm tai 50 x 50 cm.

Ne toimivat alustan tukena. Samoin voit tehdä laitteen lattiat, muodostaen katon. Mutta tämän rakenneosan asennustekniikalla ei ole erityisiä vaatimuksia tällaisen työn suorittamiselle.

Laite päällekkäin puupalkkeihin

Puupalkkien päällekkäisyksikkö alkaa kiinnittämällä 15 mm: n paksuisiin lankojen tukien pohjaan. Ne toimivat tämän jälkeen enimmäismääränä. Vedenpitävä materiaali asetetaan lattian päälle arkistoinnin aikana: kateaine, erityinen kalvo tai tiheä polyeteeni. Siinä - eristys.

Asenna puupalkkien yläosan vuoraus puupalkkeihin. Kortit kiinnittävät kynnet tai ruuvit. Tietäen teosten sarjan, ne on helppo tehdä omalla kädelläsi. Talon päällekkäisyyden tulisi olla suljettu, kestävä, hyvin eristetty rakenne. Tämä rakennuselementti kokee suurimman kuormituksen, joten sen laitteelle valitaan vain laadukkaita materiaaleja.

Puulattian etuja

Rakennuksen puisten elementtien asennus ei edellytä rakennuskoneiden ja vuokratyön tekemistä. Tällä tavalla se vertaa suotuisasti raskaiden betonilaattojen asentamiseen. Lisäksi tällainen puusepän päällekkäisyys toisen kerroksen tai ullakolla läsnä ollessa on ainoa oikea päätös.

Rakennuksen puutekijöiden laadun tärkeä parametri on kylmäsiltojen puuttuminen. Jos käytetään eristemateriaaleja (vaahtomuovia, mineraalivillalevyjä), arkit leikataan tiukasti palkkien välisten aukkojen mukaan. Jos puulattian rakentaminen lattian väliin edellyttää irtotavaran tai kuitumateriaalin käyttöä, on varmistettava, että kaikki aukot täytetään.

On erittäin tärkeää tarjota korkealaatuinen höyryläpäisevyys. Siksi, kun asetetaan polyeteenieristykseen, eikä erityisellä höyryä läpäisevällä kalvolla, jäävät aukot. Puulattiat on asennettu viimeistelyyn ja viimeistelyyn.

Lisää artikkeleita aiheesta:

Runkorakennelman seinien asianmukainen rakentaminen

Kuinka tehdä puun seinät omin käsin

Kuinka rakentaa runkorakenne omiin käsiisi?

Puuportaan päällepuhalluslaite baarista

Lattialaatat, jotka sijaitsevat baarissa sijaitsevissa taloissa, sekä toisesta materiaalista valmistetuissa rakennuksissa, on kaksinkertainen kuormitus: niiden päällä on viimeistely lattia ja katto on kiinnitetty alhaalta. Hirsitalon päällekkäisyyden palkkien väliin sopii lämmön- ja äänieristysmateriaali. Ennen lattiapalkkien asentamista taloon puusta on ehdottomasti tehtävä antiseptisen aineen käsittely

Asennus lattiapalkkeihin talossa omalla kädellä olevasta baarista

Puulattian puulattiat tarjoavat runsaasti etuja: ne ovat kevyitä, niissä on kaikki tarvittavat ominaisuudet - lämmön- ja ääneneristys, joka soveltuu melkein mihin tahansa käyttöolosuhteeseen. Päällekkäisyydet hoitaa talon rakenteellisten elementtien roolin, jotka takaavat kuormien jakautumisen.

Rakenteet, jotka ovat päällekkäisiä, koostuvat tukielementeistä ja aidoista. Tukirakenteita ovat palkit, jotka ottavat sekä oman painonsa että kuoriensa ja aggregaattien painon. Puulattian puurakenteen valmiin rakenteen on kestettävä ennalta lasketut käyttökuormat.

Ennen levityspalkkeja on välttämättä antiseptinen. Aseta ne yhdensuuntaisesti toisiinsa pitkin välin lyhyttä puolta, tarkkailemalla vaiheessa. Palkit kytkeytyvät kruununvarteen kruunuun ja sitten päät käsitellään antiseptisellä aineella. Ääni- ja vedenpitävyyteen palkkien päät kääritään eri materiaaleihin. Usein paloja toli, kattohuopa ja huopa suljetaan palkkien päiden alle.

Lattian kuorma koostuu omasta painostaan ​​ja tilapäisistä kuormista, jotka syntyvät koko rakennuksen toiminnan aikana. Lattian paino riippuu niiden rakenteesta sekä eristystyypistä.

Keskimäärin se on 230 kg / m2, mutta se voi olla enemmän. Kokonaiskuormituksen määrittämiseksi 1 m2 päällekkäisyydeltä talon toiminnan aikana sinun on lisättävä oma ja tilapäinen kuorma. Palkkien välinen etäisyys valitaan tavallisesti 0,5-1 m.

Kun rakennetaan päällekkäisyyksiä talosta tangosta, on otettava huomioon, että niiden välissä on myös kuormia, joten sen arvoa ei ole yli 1 metrin syvyydessä. Paras vaihtoehto olisi käyttää palkkeja, joiden poikkileikkaus on 6 x 18 cm ja askel niiden välissä 40 cm.

Jos hirsitalon päällekkäisyydelle on tarpeen tehdä aukko portaikkoon tai savupiipuun, asennetaan ylimääräinen poikkipalkki, johon tarvittavat palkit on asennettu. Ne on kiinnitetty pulttiin useilla tavoilla: käyttämällä lohenpyrstöliitäntää metallisten kiinnittimien avulla kallonpalkkeihin. Suurten ulottuvuuksien kohdalla palkit voidaan tarvittaessa vahvistaa välivarsien avulla.

Kuorman siirtämiseksi eristyspalkkeista järjestä rulla eteenpäin. Se on valmistettu suojuksiksi pitkittäisiltä tai poikittaisilta levyiltä tai suojavälineinä sekä pitkittäis- että poikittaislevyiltä. Ne sopivat tiukasti toisiinsa. Levymateriaalia, kuten vaneria, käytetään usein puuportaan kattoon.

Pääasia, että hän pystyi kestämään eristyksen painoa. Sivut ovat 5 x 5 cm: n osuuksilla naulattuja palkkeja, joihin suojukset ovat.

Rulla on peitetty kerroksella katemateriaalia tai kattohuopaa, eristys on asetettu päälle tai täytetty, joka on valittu etukäteen tämän alueen talven talvilämpötilan, isännän taloudellisten ominaisuuksien ja mieltymysten mukaan.

Palkki päällekkäinen lattian välillä: puupalkkien asennus hirsitalossa

Kaksitasojen talojen rakentamisen yhteydessä hirsitalossa on myös käyttökuormitus (paitsi oman painonsa). Siksi puupalkit tällaisissa taloissa usein rakentaa puulattiat, ja katto on yksinkertaisesti hemmed. Lattian viiveet asetetaan palkkeihin, joiden väliin asetetaan kattolevy ja sen päälle - lämmitin. Tavallinen hiekka voi toimia lämmittimenä ja kohinaa vaimentavana materiaalina, mutta on muistettava, että se lisää merkittävästi rakenteen painoa.

Kylpyhuoneiden ja wc: n paikan päällä (johtuen siitä, että niillä on suurempi ilman kosteus), talon lattian päällekkäisyys palkista vaatii jatkuvan seurannan. Tätä varten alempi sideaine voidaan jättää pois. Tämä lähestymistapa auttaa myös varmistamaan, että huoneessa on riittävä ilmanvaihto ja välttää muotin esiintymistä lattialla ja seinillä. Vedenpitävä pinnoite (kalvomateriaali) näissä paikoissa on nostettu siten, että sen reunat voidaan kiinnittää seiniin vähintään 6 cm: n päällekkäisyydellä.

Jos taloon rakennetaan liesi tai takka, on tarpeen huolellisesti suunnitella paikat kattoon, jossa savupiippu sijaitsee. Palkit sijoitetaan niin, että ne eivät kosketa tiiliputkea ja ne ovat vähintään 35 cm: n etäisyydelle siitä.

Katon aukot on ommeltu tulenkestävällä materiaalilla. Tiilien liittämistä palkkeihin ei ole välttämätöntä, koska talon myöhemmässä kutistumisprosessissa tällaisella liitoksella putki saattaa romahtaa.

Seuraavassa selostetaan yksityiskohtaisesti, miten puun talossa on katto.

Katto hirsitalossa

Tee ensinnäkin kattopalkkien asentaminen palkin taloon: kiinnitä tämä huolellisesti seinän yläosaan tukilevyillä. Puupalkit asetetaan yhdensuuntaisesti toisiinsa. Palkkien välisen etäisyyden on oltava sama. Seinäseinällä kannattujen palkkien päihin liitä kateaine tai kattohuopa. Ulompiin seiniin lepäävien palkkien päät peitetään antiseptisen kerroksen avulla ja muuttuvat sitten katemateriaaliksi tai katelevyksi. Kaikki palkit ovat avoimia. Palkit kiinnitetään seinäpalkkeihin erikoisilla metallikiinnikkeillä.

Hirsitalon kattopalkit on ehdottomasti horisontaalinen. Tarvittaessa ne kovettuvat myös kallistetuilla nauloilla.

Kattolevyjen asennusta varten käytetään 4 x 20 cm: n osaa, joka on kiinnitetty ruuveilla ullakkokerroksen olohuoneen puoleisiin osiin.

Ponnahduslautan sivussa on palkkien väliin vedeneristysmateriaali ja siinä on lämmitin (esim. Ecowool - sen kulutus on 30-40 kg / m3). Levitä eriste tasaisesti pinnalle.

Yläeristys katetaan kattopyyhkeellä, joka on kiinnitetty kattopalkkeihin rakennustelineellä.

Ullakolla on 4 cm: n paksuiset kuivat levyt, jotka on kiinnitetty lattiapalkkeihin itsekierteillen ruuveilla.

Olohuoneessa on kattoon kiinnitetty höyrysulku. Varmista, että kalvo ei ole ryppyinen. Yllä olevasta ruuvit on kiinnitetty kuivatut höyläiset levyt, joiden leikkaus on 2 × 20 cm.

Laatoihin kiinnitetään valmiiksi valmistetut kuivatuslevyt.

Puiset palkit lattialle suuren span

Kuinka puupalkkien pituus määritellään: FORUMHOUSE-asiantuntijat kertovat laskennan ja itsetuotannon vivahteista.

Mahdollisuus laajojen alueiden tukemattomien päällekkäisyyksien laajentamiseksi laajentaa arkkitehtonisia mahdollisuuksia talon suunnittelussa. Positiivinen ratkaisu säteen kysymykseen voit "pelata" huoneiden tilavuutta, asentaa panoraamaikkunat ja rakentaa suuria salia. Mutta jos ei ole vaikeata kattaa 3-4 metrin etäisyyttä "puu", mitkä palkit, joita käytetään 5 metrin tai sitä suuremmalla alueella, on jo vaikea kysymys.

Puiset lattiapalkit - mitat ja kuormat

He tekivät puulattia hirsitalossa, ja lattia ravistelee, joustaa, "trampoliini" -vaikutus ilmestyy; haluamme tehdä 7 metrin päällekkäisiä puupalkkeja; on välttämätöntä estää huoneen pituus 6,8 metriä, jotta vältetään välitukien viivästykset; mikä olisi kattopalkki 6 metrin etäisyydellä, puun talo; mitä jos haluat tehdä ilmaisen asettelun - tällaisia ​​kysymyksiä kysyy usein foorumin jäseniltä.

Minulla on talossa noin 10x10 metriä. Lattialla "heitin" puutöitä, joiden pituus on 5 metriä ja poikkileikkaus 200x50. Viiveiden välinen etäisyys on 60 cm. Ylikuormituksen aikana kävi ilmi, että kun lapset käyvät yhdestä huoneesta ja sinä pysyvät toisessa, lattialla on melko voimakas tärinä.

Ja tämä ei ole ainoa tapaus.

En ymmärrä, mitkä palkit liitäntäkattoihin tarvitaan. Minulla on talossa 12x12 metriä, 2-kerroksinen. Ensimmäinen kerros on hiilihapattua betonia, toisessa kerroksessa on mansara, puinen, peitetty palkilla 6000x150x200mm, joka on asetettu 80 cm: n välein. Viiveet asetetaan I-palkkiin, joka lepää ensimmäisessä kerroksessa asennettuun napaan. Kun kävelen toisessa kerroksessa, tunnen vapinaa.

Pitkien päiden päiden on kestettävä raskaita kuormia, joten niiden vahvan ja luotettavan puulattian rakentamiseksi suurella tilavuudella niiden on oltava huolellisesti laskettuja. Ensinnäkin on välttämätöntä ymmärtää kuormaa, jonka puun viivästyminen osasta voi kestää. Ja harkitse sitten lattiapalkin kuormituksen määrittämistä, joka vaatii karkean ja viimeistellyn lattian; miten katto on hemmed; onko kerros täysi-ikäinen olohuone vai ei-asunto-ullakko autotallin yläpuolella.

Lattialamppujen kuormituksen laskemiseksi sinun on lisättävä:

 1. Lataa omalla painollaan kaikki päällekkäisyyksien rakenteelliset elementit. Tähän kuuluvat palkkien paino, eristys, kiinnittimet, lattia, katto jne.
 2. Käyttökuorma. Käyttökuorma voi olla pysyvä ja tilapäinen.

Siksi kun lasketaan käyttökuormaa, on tarpeen ajatella kaikkea - mitä huonekaluja aiot asentaa ja onko tulevaisuudessa mahdollisuus asentaa urheilu simulaattori, joka painaa myös enemmän kuin yksi kilogramma.

Suurta pituutta katon puupalkkeihin vaikuttavaa kuormitusta varten hyväksytään seuraavat arvot (ullakolle ja katolle):

 • Pohjakerros - 150 kg / m² Missä (SNiP 2.01.07-85: n mukaan), ottaen huomioon turvallisuustekijä - 50 kg / m2, on lattian oma paino ja 100 kg / m2 M - vakionopeus.
 • Lattiakaapin päällekkäisyyksille ja päällekkäisyyksille koko kuormitus on 350-400 kg / m².

Päällekkäiset levyt 200 x 50 ja muut käynnissä olevat koot

Tässä ovat palkit, joiden span on 4 metriä ovat sallittuja standardeja.

Jos päällekkäiset pituudet ovat vähintään 6 metriä, mitat 50x150, 50x200, 100x150 eivät enää ole sopivia.

Lattiapalkkiin kohdistuu jaettu ja keskitetty kuorma. Siksi suurikokoisille puupalkkeille ei ole suunniteltu "päkiä", mutta niiden vahvuus ja sallittu taipuma. Tämä takaa katon normaalin ja turvallisen toiminnan.

Jos haluat laskea kuorman, joka kestää päällekkäisyyden, sinulla on oltava asianmukainen tieto. Jotta ei pääse syvälle maton kaavoihin (autotallin rakentaminen on ehdottomasti tarpeeton), tavallinen kehittäjä tarvitsee vain käyttää online-laskimia yksittäispalkkien laskemiseen.

Itserakentaja ei useinkaan ole ammattimainen suunnittelija. Kaikki, mitä hän haluaa tietää, mitkä palkit on asennettava kattoon niin, että ne täyttävät kestävyyden ja luotettavuuden perusvaatimukset. Tämän avulla voit laskea online-laskimia.

Tällaisten laskimien käyttäminen on yksinkertaista. Jotta laskelmat saataisiin tarvittavat arvot, riittää antamaan viiveen pituudet ja span pituus, jotka niiden on katettava.

Tehtävän yksinkertaistamiseksi voit myös käyttää valmiita taulukoita, jotka foorumin gurujen toimittavat lempinimellä Roracotta.

Vietin muutama ilta tehdä pöydät, jotka olisivat ymmärrettäviä jopa aloittelijalle:

Taulukko 1. Se esittää tietoja, jotka täyttävät toisen kerroksen lattian vähimmäisvaatimukset - 147 kg / m².

Taulukko 2. Seuraavassa on tietoja ensimmäisen ja toisen kerroksen lattiojen keskikuormituksesta - 293 kg / m².

Taulukko 3. Tässä on laskettu lisääntynyt kuormitus 365 kg / m2.

Kuinka laskea etäisyys I-palkkien välillä

Jos luet huolellisesti edellä esitetyt taulukot, tulee selväksi, että span pituuden kasvaessa on ensin lisättävä viiveen korkeutta eikä sen leveyttä.

On mahdollista muuttaa jäykkyyttä ja viivästystä lujuuden suuntaan lisäämällä sen korkeutta ja tekemällä "hyllyjä". Se on - valmistetaan puinen I-palkki.

Liimattujen puupalkkien itsenäinen valmistus

Yksi ratkaisu isojen välilevyjen estämiseksi on käyttää puupalkkia kattoon. Harkitse 6 metrin pituus - mitkä palkit kestävät suurta kuormaa.

Poikkileikkaustyypillä pitkä palkki voi olla:

Itsensä rakentajien välillä ei ole yksimielisyyttä, mikä osa on parempaa. Jos et ota huomioon ostettuja tuotteita (I-palkit tehdasvalmisteiset), ensimmäinen paikka helpottaa valmistusta "kenttäolosuhteissa" ilman kalliita laitteita ja työkaluja.

Jos katsot minkä tahansa metallisen I-palkin poikkileikkausta, näet, että 85-90% metallimassasta on keskittynyt "hyllyihin". Sitova seinä muodostaa enintään 10-15% metallista. Tämä tehdään laskemisen perusteella.

Mikä lauta käyttää palkkeihin

Yhteishyväksynnässä: mitä suurempi on "hyllyjen" osa ja sitä kauemmas, ne ovat toisistaan ​​erillään korkeudeltaan, sitä suurempi kuorma olisi kestoltaan tee. Rakentajalle optimaalinen I-palkin valmistusteknologia on yksinkertainen laatikonrakennus, jossa ylä- ja alaosat "hyllyt" ​​on tehty litteistä laatoista. (50x150mm ja sivuseinät on valmistettu vanerista, jonka paksuus on 8-12 mm ja korkeus 350-400 mm (määritetty laskemalla) jne.).

Vaneria on hyllyillä hyllyille kynsillä tai ruuvattu itsekierteillä ruuveilla (vain ei musta, ne eivät toimi leikkauksella) ja ne on istutettava liima-aineeseen.

Jos asennat tällaisen I-palkin 60 metrin välein kuuden metrin etäisyydelle, se kestää suuren kuormituksen. Lisäksi 6 metrin katon I-palkki voidaan eristää.

Samalla periaatteella voit yhdistää kaksi pitkää levyä, kerätä ne "pakkaukseksi" ja asettaa ne päällekkäin (ota levyt 150x50 tai 200x50), jolloin palkkiosa on 300x100 tai 400x100 mm. Laudat on istutettu liimalla ja puikoilla tai tynnyreillä. Vaneria voidaan myös kiinnittää tai naulata tällaisen palkin sivupinnoille sen jälkeen, kun se on aiemmin voidellut liimalla.

Myös mielenkiintoinen on forumchaninin kokemus lempinimen Taras174 alla, joka päätti itsenäisesti liimata I-palkin estää 8 metrin etäisyyden.

Tätä varten forumchanin osti 12 mm: n paksuiset OSB-levyt, leikkaa ne pituudeltaan viiteen yhtä suureen osaan. Sitten ostin hallituksen, 150x50 mm, 8 metriä pitkä. Cutter "lonkatekniikka" valitsi 12 mm: n syvennyksen ja 14 mm: n leveän levyn keskelle, jotta trapezoidilla olisi laajennus alaspäin. OSB uraan Taras174 liimattu polyesterihartsilla (epoksi), ensin "ammuttamalla" lasikuitu 5 mm leveä lautasen päähän nitoja käyttäen. Tämä, forumchanin mukaan, vahvistaisi suunnittelua. Kuivauksen nopeuttamiseksi liimattu osa lämmitettiin lämmittimellä.

Ensimmäisellä palkilla harjoittelin "täytti käteni." Toinen tehty 1 arkipäivänä. Kustannuksin, ottaen huomioon kaikki materiaalit, otan koko kartongin 8 metriä, palkkikustannukset ovat 2000 ruplaa. 1 kpl

Positiivisesta kokemuksesta huolimatta tällainen "samostroi" ei päässyt muutamiin asiantuntijoiden esittämiin arvosteluihin. nimittäin:

 1. Ei ole hyväksyttävää käyttää juuri sahattua ja irtoamatonta levyä liimatuissa rakenteissa, koska on mahdotonta ennustaa, miten tällainen säde käyttäytyy pitkällä aikavälillä.
 2. Älä käytä epoksia liimana.

Epoksit ovat huonosti kiinnittyneet puuhun. Se kestää kauan, kunnes ne kovettuvat. Laakerirakenteet liimataan melamiinille, resorsinolille tai polyuretaanille. Nämä liimat eivät ainoastaan ​​polta, vaan ne ovat lämpökovettuvia. Eli mitä korkeampi lämpötila, sitä vahvempi yhteys tulee.

 1. OSB-asennuksen uran jyrsintä. Esivalmistetut palkit jauhetaan niin, että ura kaventuu - ns kiilaa. Levy OSB on liimattu "hyllyyn" jännitteessä. Tämä lisää levyn ja puun asennuksen tiheyttä.
 2. Low-tech-työ, joka johtaa yhden palkin tuottamiseen ja sen lopullisiin kustannuksiin.

Palkin valmistukseen ei tarvitse käyttää lasikuitua, lämmittää liimauslinjaa. Se on yksinkertaista: mehimme uraa, levitämme melamiiniliimaa, työnnämme sen OSB-uraan ja kiinnitämme se puristimella ja vasaralla 45 asteen kynsillä. Vedä 20 cm ja toista toiminto. Kynsi toimii väliaikaisena kiinnittimena. Kaikki noin 2 tuntia. Ja kuuden tunnin kuluttua voit asentaa säteen.

Perinteisestä teknologiasta poikkeamisesta huolimatta foorumin jäsenen tekemä I-palkki on saanut vakavan testin liimaliitoksen lujuudesta ja kestänyt sen.

Kiinnitin palkin päitä kahteen kannattimeen seitsemän metrin etäisyydellä ja lastattiin kuormalla, jonka kokonaispaino oli yli puoli tonnia. Saatat kuulla, että sauma räpytteli ensin, mutta sitten ääni pysähtyi. Palkki (vaakatasosta) putosi vain 20-24 mm.

Todellisissa olosuhteissa yksi palkki ei kohdistu tällaiseen keskittyneeseen kuormitukseen samassa paikassa, joten itsenäistä kokemusta I-palkin valmistamisesta voidaan pitää onnistuneena. Foorchanin mukaan tämä on paras vaihtoehto kattamaan yli 6 metrin etäisyydellä ja tehdä talon vapaata asettelua. Lisäksi tällaisen mallin "metallivahvuudesta" huolimatta yksi henkilö voi myös nostaa ja asentaa sen.

FORUMHOUSEssa voit selvittää, missä tapauksissa ja kuinka voit tehdä metallipalkkeja 4 metrin ja 6 metrin välille ja mitkä ovat teräsrakenteen ominaisuudet.

Talon rakentaminen

Puutalot ovat jo pitkään olleet ympäristöystävällisiä ja kestäviä. Todiste siitä, että rakenne on noin 100 vuotta vanha. Useammin valittua puutavaraa varten se voi olla profiloimaton, profiiloitu ja liimattu.

sisältö:

Puun talon päällekkäisyys

Päällekkäisyyksiä varten valitaan sama puu, jota käytettiin rakentamisessa, harvemmin metallikanavaa. Jokaisella materiaalilla on sekä etuja että haittoja. Lattian asettamisen laatu ja menetelmä riippuu talon pitkäaikaisesta toiminnasta. Seuraavat tiedot auttavat ymmärtämään ominaisuuksia ja vivahteita.

Ylikuormituksia kutsutaan rakentamisen erottamiseksi:

 • asuintalot, myös ullakko;
 • olohuoneen kellari tai kellari;
 • kuumamaton ullakko elävältä tilalta.

Näin katon yläosa toimii pohjana lattialle ja katon alaosalle. Puupökeissä käytetään palkkirakennusta, koska kiinteän betoniteräksen painoa ei voida pitää yllä puurakenteella.

Ylimaalauksen on täytettävä tietyt vaatimukset voimaa eli kestää kuormaa, jonka rooli ovat ihmiset, huonekalut ja muut sisustustarvikkeet. Lisäksi rakenteessa on oltava myös jäykkyys, joka estää palkkielementtien taivuttamisen.

 • Palkin rakenteen sallitun kuorman arvo asetetaan huoneen tarkoituksen mukaan. Niinpä melkein tyhjiin ullakkoihin tämä indikaattori on enintään 100 kg / m² käyttöliittymälle, maaperälle tai kellarille - 210 kg / m² asti.
 • Materiaalin jäykkyys epäsuotuisten ullakkotasojen taipuman rajoittamiseksi on 1/200 sen pituudesta, esim. 4-metrinen palkki taipuu 16-20 mm.
 • Suunnittelun aikana on välttämätöntä varmistaa materiaalin asentaminen äänieristeellä ja lämmönkestävillä ominaisuuksilla.
 • Palonkestävyys on tärkeä materiaaliominaisuus. Parkettilattiat ovat vähäisiä, koska ne ovat alttiina avotulelle, joten on erittäin tärkeää käsitellä kaikki elementit palonestoaineilla.

Valikoima palkkeja päällekkäin talon

Metallipalkit

Luotettavuus ja kestävyys ovat metallista valmistettuja palkkeja. Kiihtyvyyden ja vastaavasti pienemmän paksuuden ansiosta ne säästävät tilaa. I-palkkeja, kanavia tai kulmia voidaan käyttää tässä.

 • vastustuskyky biologisille vaikutuksille (ei altis rottien muodostumiselle, sienten kehittymiselle, hyönteisille houkuttelevaksi);
 • palamaton materiaali, joka kestää korkeita lämpötiloja;
 • metallipalkit voivat estää suuren leveyden - jopa 9 m.
 • vaikuttava paino, mikä merkitsee sitä, että koko rakennelmalle luodaan suuri kuorma ja siten perustus;
 • kosteissa korrogeeneissa;
 • katto ei eroa korkean suorituskyvyn äänen ja lämmöneristyksessä;
 • kustannukset.

Erikoisvarusteita käytetään metallipalkkien asentamiseen, mikä ei ole suositeltavaa pienikokoisten yksittäisten rakennusten rakentamisessa.

Puulattiat

Useimmissa tapauksissa erilaisten rakennusmateriaalien rakentaminen käytti palkkien puupalkkeja palkista. Useimmiten ne kerätään havupuista, vähemmän tavallista puutavaraa.

 • luonnollisuutta;
 • merkityksettömän painon ansiosta ilman erikoislaitteiden nostamista;
 • helppokäyttöisyys;
 • yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys;
 • edullisia kustannuksia.
 • rajoitettu kaistaleveys - liitäntälaitteelle - enintään 5 m, käyttämätöntä ullakolle - enintään 6 m;
 • lisääntynyt syttyvyys;
 • alttius hajoamiseen ja kuoren kuoriaisen infektioon.

Kuitenkin erityisvalmisteiden käsittely lisää palonkestävyyttä ja biologisia vaikutuksia.

Höyryrakenteiden rakentamiseen käytetään usein hirret, jotka halkaisijaltaan riippuen erottuvat korkealla taivutuslujuudella.

Erikseen on huomattava, että liimattu laminoidusta puusta on palkkeja, jotka erikoisen rakenteensa ansiosta lisäävät merkittävästi rajan leveyden rajaa. Tällaiset elementit kestävät lisääntynyttä kuormitusta. Puulla on kaunis ulkonäkö, joka mahdollistaa niiden jättämisen avoimiksi, mikä luo korostusta sisustuksen luomiseksi maan tyyliin.

Lattiapalkit

Span on peitetty palkkeilla lyhyen seinän viereen. Ensin asetetaan lopulliset palkit ja tasoitetaan tasaisesti niiden välinen etäisyys. Piki riippuu käytettyjen palkkien poikkileikkauksesta, yleensä poikkipalkin paksuuden tulisi olla pituudeltaan 1/25. Esimerkiksi, jos tarvitset 4 m: n pituisen päällekkäisyyden säteen, sen leveyden on oltava vähintään 160 mm.

Liitännät päällekkäisyydet

Garret-lattiat:

Jos ei ole mahdollista ostaa vaaditun koon laatua, se voidaan korvata kahdella levyllä, joiden kokonaispaksuus on yhtä suuri kuin puun poikkileikkaus. Puutavara on kiinnitettävä yhteen kynsien tai ruuvien kanssa porrastetusti 20 cm: n portaalla. Tällainen rakenne kestää kaksinkertaisen kuorman.

Kosteuden puu ei saa ylittää 14%.

Puun talon päällekkäisyys

Asennustelojen yleiset säännöt:

 • Ennen työn aloittamista kaikki puiset rakenneosat käsitellään suojavälineillä. Materiaalin asennuksen aikana (leikkaus, leikkaus) myös uria tai päitä käsitellään.
 • On muistettava, että palkkien sijainti savupiipun suhteen ei saa olla alle 40 cm.
 • Luotettavin yhteys on "lovi". Tietenkin prosessi on melko työläs mutta luotettava. Yleensä puuta ei tarvita lisäkiinnitystä kantaviin seiniin kynsien tai ruuvien avulla. Siinä on tarpeeksi piikkisuuntainen liitäntä, joka sallii rakennuselementtien "kulkevan" talon kutistumisen aikana.
 • Vaakasuoran tason saavuttaminen palkin suljetuissa laudasaluksissa. On mahdotonta käyttää siruja - ne nopeasti romahtavat ja katon rakentaminen heilahtelee.
 • Jos puupalkit on tarkoitettu asennettavaksi tiilen seinille, betonilohkoille ja muille kivimateriaaleille, palkin päät on kääritty katemateriaaliin. Siten puun suojaaminen kondensoitumiselta ja siten ennenaikaisesta mätästä.
 • Ulkopuolisten pesien aukot on täytetty hinaamalla, juuttikuidulla, kokoamisvaahdolla tai hiekkasementtilaastilla.

Laitan kellarin päällekkäisyys puuta

 • Talon alemman kruunun urat leikataan, palkin pää on sovitettu sopiviin mittoihin. Valmistetut elementit sopivat pesiin. Palkkien muodostamat kylkiluokat tarkistetaan tasolle tason avulla. Kaikkien kannattimien on oltava samassa tasossa, muuten päällekkäiskuorma on epätasaisesti jakautunut.
 • Rakenteen kutistumisen jälkeen kaikki rakenteelliset elementit tarkistetaan. Jos on olemassa muutoksia, ne poistetaan halkeilemalla tai asettamalla kiiloja. Sen jälkeen palkit voidaan kiinnittää kunnolla pultteihin, ruuveihin, kiinnikkeisiin tai metallikulmiin.
 • Sen jälkeen lattiat lämmitetään vaahtomuovilla, mineraalivillalla tai muulla lämmöneristysmateriaalilla. Näiden päälle asetetaan höyrysulku ja valmistellaan lattian viimeistelyä.

Puutavaran kellarikerroksen laite

 • Palkkien asennus tehdään samalla tavalla kuin pohjaan. Ero on käytetyn kiven tai lasikuitulamppujen paksuudessa. Ja myös ylimääräisessä höyrysulkukerroksessa, tässä kalvo asetetaan katon molemmille puolille.
 • Erityinen rooli on kellarin tuuletus, juuri tämä estää kosteuden ilmenemisen ja sen seurauksena epämiellyttävän tuoksun olohuoneissa.

Ohjauslaite, joka on päällekkäin palkista

 • Kun palkit asetetaan pääseinien päihin, päällekkäisyyden pohja on ommeltu kosteutta kestävällä vanerilla. Kevyet irtotavarat (savi, sahanpuru, hyvin kuivattu hiekka) kaadetaan muodostuneeseen tilaan, voit laittaa mineraalivillamattoja tai vaahtolevyjä.
 • Seuraavaksi täyteaine peitetään höyrysulkukalvolla ja peitetään kuitulevyllä tai lastulevyllä, johon lattia on asetettu.

Höyrystinlaite päällekkäin palkista

 • Kiinnittimien palkit voivat olla sekä ulkoisia että sisäisiä. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään erilaisia ​​puuprofiileja. Tällaisia ​​yhdisteitä käytettäessä on muistettava, että leikkaus saa olla enintään ¼ palkkien paksuutta. Kiinnittimet puolipuussa eivät ole sallittuja, pitkittäiset halkeamat saattavat muodostua sahauskohdassa, mikä vähentää merkittävästi palkin jäykkyyttä.
 • Sisäisellä liitännällä puun pää on leikattu 45-60 asteen kulmassa ja asetettu laakerin seinämien aukkoihin. Kirjanmerkin syvyyden on oltava vähintään 10 cm. Puuseinämien lovet on hieman suurempi kuin palkkipalkin osa. Tämä mahdollistaa puisten elementtien loimenemisen lämpötilan muutoksissa.
 • Sokea upottaminen kiviseinämiin ei ole hyväksyttävää - pesässä pitäisi olla suhteellisen ilmaista vaihtoa. Näiden pisteiden kautta tapahtuvan lämpöhäviön vähentämiseksi voidaan tiivistää mineraalivilla, juutti tai hinaus. Siten kylmäsilmat eliminoituvat, mutta ne eivät muodosta esteitä ilman kulkuun.
 • Tällöin liimapuutavaraa voidaan käyttää palkkeina ja jättää se julkiseen näyttöön. Lämmön menetyksen vähentämiseksi voi tehdä epätosi lattia ullakolta. Tuloksena olevasta soluasennuksesta, joka on peitetty höyrysulkukalvolla.

Pylvään päällekkäisyyden lämmittäminen ja äänieristys

 • Lattiat muodostettaessa on tarpeen käyttää äänieristyviä materiaaleja, jotka kykenevät muuntelemaan kahta erilaista kohinaa - ilmaa (ihmisäänet, tv-ääni jne.) Ja lyömäsoittimet (kolkuttavien esineiden kaatuminen, lasten kulkeminen).
 • Kovaa mineraalivillalevyä basaltilla, jonka tiheys on vähintään 45 kg / m³, selviytyy näistä tehtävistä. Tämä materiaali toimii tässä yhteydessä myös lämpöeristeenä. Tällaisessa tapauksessa kalvo asetetaan lämpimän huoneen puolelle.
 • Lämpöhäviötä kellarissa, kellarissa tai ullakolla voidaan myös vähentää asettamalla kivivillaa, jonka paksuus riippuu alueen ilmastollisista ominaisuuksista. Mitä korkeampi käytetyn materiaalin lämmönjohtavuus on, sitä suurempi eristeen paksuus.
 • Ullakon lattia on varustettu seuraavasti: höyrysulkukalvo levitetään olohuoneen kyljestä ja kiinnitetään rakennustelineellä suoraan palkkeihin.
 • Jos käytetään kalvoa, kiiltävän pinnan on oltava alaspäin. Lämmöneristys asetetaan tangon väliin, joka on peitettävä tuulenpitävällä materiaalilla.
 • Kattotilan tai kellarikerroksen olohuoneen erottavien kattojen lämmöneristyslaitteiston rakenne on seuraava: lämmittimet asetetaan aluslattiaan, sitten asennetaan höyrysulkumateriaali ja asennetaan vaellusreitti.

Kun palkit tekniset ominaisuudet laskettiin oikein ja noudattamalla joitain yksinkertaisia ​​sääntöjä, talon yksittäisten elementtien, etenkin lattioiden rakentaminen ei aiheuta ongelmia.

Kuinka käyttää puupalkkeja

Kaikkien yksityisten talojen rakentamiseen on aina tehtävä erilaisia ​​lattioita. Nämä voivat olla liitäntä- tai ullakkarakenteita, mutta joka tapauksessa niiden asentamista tulisi lähestyä vastuullisesti ja valita sopivimmat materiaalit tähän.

Voidaan sanoa, että nämä rakenteet ovat erottamaton osa taloa, kuten seiniä, säätiöitä tai kattoja.

Valokuvassa - palkkien päällekkäisyys.

Yksityisrakentamisessa käytetyt lattiatyypit

Rakennustyypistä ja niiden valmistuksen suunnitelluista kustannuksista riippuen voidaan käyttää:

 • teräsbetoni;
 • vaahtobetoni- lohkot ja monoliittiset teräsbetonipalkit;
 • I-kiskot ja puulattiat;
 • puiset lokit.

Puupalkkien poikkileikkauksen laskeminen

Valokuvasovitusliitännän päällekkäisessä kokoonpanossa.

Useimpien yksityisten talojen rakentamisen aikana kehittäjät tekevät puun toisen kerroksen päällekkäisyyden. Tämä on suhteellisen edullinen mutta samalla luotettava materiaali, jota on käytetty useisiin vuosisatoihin tällaisiin tarkoituksiin. Ainoa edellytys on oikea laskeminen poikkileikkaukselle tällaisista ristikkorakenteista, jotka on asennettu spaniksi lokiksi.

Jotta puutavaran poikkileikkaus voidaan määrittää tarkemmin päällekkäin, käytetään erityisiä kaavoja, joissa otetaan huomioon muun muassa käytetty puu ja sen kosteus. Nämä parametrit on määritelty SNiP II-25-80: ssä, minkä kanssa jokainen kehittäjä tai yksityinen päällikkö on tutustuttava epäonnistumiseen.

Siellä on myös tarvittavat kaavat ja taulut, joiden avulla määritetään palkkien parametrit tietyille liitäntärakenteille.

Puulattiat laskettaessa on myös otettava huomioon palkin leveys, palkkien etäisyys ja niiden osuuden muoto. Laskettaessa jokaista pinattua ristikkäistä osaa on muistettava, että sen taipuman arvo kuormitettuna ei saa olla yli 1/250 span pituudesta.

Koska teknisesti kouluttamattoman henkilön on melko vaikea laskea viiveparametreja oikein kaavojen ja taulukoiden avulla, voit käyttää erityisiä laskimia palkkien itsevalintaan. Riittää syöttää useita perusmääriä tällaiseen ohjelmaan, ja sen seurauksena voit valita operaattorin viiveen oikeat mitat.

Puun poikkileikkauksen laskeminen

Valokuvassa - taulukko palkin poikkileikkauksen valitsemiseksi.

Esimerkkinä näistä laskimista yritämme laskea, mitkä palkki kattaa 5 metriä.

Tietojen syöttämiseen meidän on tiedettävä:

 • materiaali, josta poikkileikkaus on tehty (suositellaan vain havupuita);
 • span pituus;
 • palkin leveys;
 • palkin korkeus;
 • materiaalin tyyppi (loki tai palkki).

Oikeiden laskelmien tekemiseksi korvataan span leveys, joka on yhtä suuri kuin 5 metrin syöttöarvot, ja aseta palkkityyppi palkin tyypin mukaan. Valitse korkeus ja leveys kokeellisesti parametreilla "palkin palkin mitat". Muista ottaa huomioon sellaiset arvot kuin kuormitus / kg / m, ja poikkipalkkien välinen askel.

Liitäntärakenteiden kuormitusarvon on oltava vähintään 300 kg / m, koska on välttämätöntä ottaa huomioon huonekalujen ja ihmisten paino sekä niiden materiaalien paino, joista päällekkäisyydet tehdään. Näihin kuuluvat lattiapalkit, karkea ja viimeistelty lattia sekä tietenkin eristys ja äänieristys.

Neuvoston. Muiden kuin asuinkiinteistöjen rakenteiden osalta 200 kg / m kuorma olisi riittävä.

Mahdolliset vaihtoehdot

Valokuvat eri osista.

Käytännöllisesti katsoen kaikki puutavaraa myydyt tukipohjat, päällekkäiset palkit myydään pääasiassa useammassa kokoluokassa. Yleensä ne ovat palkkeja 100x100 mm - 100x250 mm ja 150x150 - 150x250 mm. Jotta ei jätettäisi liikaa aikaa ja rahaa etsimään viiveitä, jotka eivät ole vakiokokoisia, joiden hinta voi olla huomattavasti korkeampi kuin tavanomaiset, korvaamme ohjelmassa ne kaupallisesti saatavilla olevat parametrit.

Tätä varten sinun on ensin tiedettävä puutavaran pohjalla, millaisia ​​kokoja he ymmärtävät. Näin ollen olemme havainneet, että puurakenteiden rakenteessa puun vähimmäiskoko on noin 100 x 250 mm, ja varren 100x200 mm riittää, ja niiden välinen askel on 60 cm.

Jos et luota ohjelmalaskimiin ja haluat laskea riippumatta palkin kokoa päällekkäin, sinun on käytettävä kyseisessä teknisessä dokumentaatiossa annettuja kaavoja ja taulukoita. Tai voit käyttää yleissääntöä, jossa todetaan, että jokaisen viiveen korkeus on 1/24 aukon pituudesta ja sen leveys on 5/7 ristipisteen korkeudesta.

Puuputkien asennus puupaneelien ja kattojen yläpuolelle

Valokuvayhteyden päällekkäisyys.

Lattian päällepinnoitteet talossa sauvasta alkavat aloittaa asentamasta lokista. Voit tehdä tämän asettamalla seinälle keitetyn puutavaran, joka on esikäällystetty kattohuopa. Tämä suojaa puuta kosteuden tunkeutumiselta ja sen seurauksena mätänemästä.

Äärimmäisiä palkkeja ei saa sijoittaa lähemmäksi kuin 5 cm: n etäisyydellä seinästä, ja vierekkäisten ristikkojen välinen etäisyys ei saa ylittää aiemmin laskettuja arvoja, jotka meidän tapauksessa ovat 60 cm.

Tärkeä edellytys on, että tukit asetetaan seinien koko paksuuteen, sillä ne ovat mahdollisimman tukevia ja vakaita. Seinän viiveiden väliset raot asetetaan tiilien tai rakennuspalikoiden kanssa, minkä jälkeen päälle asetetaan 150 x 25 mm: n leikattujen levyjen pohjalevy.

Puun katto on lähes täysin samanlainen kuin lattia, sillä ainoa ero on, että palkkien paksuus voi olla pienempi ja niiden välinen askel on useita senttimetrejä enemmän.

Precast Beam

Valokuvapaneelissa.

Usein on tilanne, jossa ei ole myytävää sahatavaraa, erityisesti vaaditun kokoisen palkin. Tässä tapauksessa on useita tapoja, joilla tämä ongelma voidaan ratkaista. Ensimmäinen menetelmä on käyttö esivalmistettujen palkkien rakentamisessa. Voit tehdä sen itse ruuvimeisselillä tai porakoneella. (Katso myös artikkeli Telakointipalkki pituuden mukaan - liitännät)

Oletetaan, että tarvitset logoja, joiden koko on 150 x 250 mm, mutta myynnissä ei ole tällaista kokoa, mutta aina on paljon levyjä, joiden koko on 50 x 250 mm. Jotta saisit oikean kokoisen palkin, riittää ostaa 3 tällaista levyä ja kiinnittää ne yhteen.

Kiinnittimenä on parempi käyttää kynsiä, mutta ruuveja puusta, koska puun kuivuminen vie aikaa ja kynnet eivät pidä levyjä niin tukevasti.

Valmisvalmisteisten viivästysten ohjeiden mukaan, jos käytät niitä maa- tai kellarialustalle, ennen ruuvien kiristämistä, sinun on käsiteltävä jokaisen levyn antiseptisellä aineella.

Tämä estää puun tuholaisten esiintymisen ja lisää merkittävästi koko kerroksen elämää. Jos käytät esivalmistettua puuta levytason päällekkäisyyksiä varten, ei ole tarvetta alustavaan käsittelyyn.

Tällaisen viiveen käytön hyväksyttävyys on ilmeinen eikä sitä kyseenalaisteta. Tämä materiaali on myös ympäristöystävällinen, kuten säännöllinen puu, koska liima-aineita ei käytetä asennuksen aikana.

Varoitus!
Puun kuorman kantavuus on jopa suurempi kuin kiinteän sahatavaran ja kustannukset ovat hieman pienemmät.
Edellä olevasta käy ilmi, että joissakin tapauksissa esivalmistettujen elementtien käyttö on vieläkin edullisempaa kuin kiinteät.

Liimattu laminoitu puu

Kuva - liimapuuta.

Tällainen sahatavara on hyväksyttävä vaihtoehto siinä tapauksessa, että vaadittuja kiinteitä viivästyksiä ei löydy tai niiden hinta on riittävän korkea sinulle eikä mikään komposiittirakenne ole mahdollinen.

Liimapalkit on valmistettu useasta eri pituisesta levystä, jotka on kiinnitetty yhdessä kahden komponenttisen liima-aineen avulla, jota käytetään puulankojen rakentamiseen. (Katso myös artikkeli Mitkä ovat eturista liimattu laminoidun puun edut)

Liimattavan lamellipuun puupaneelissa päällekkäisyyksillä on hyvä vahvuus ja vastustuskyky stressille, mutta niillä on myös joitain haittapuolia.

 1. Kun otetaan huomioon, että niiden valmistuksessa käytetään liimoja, tällaista materiaalia ei voida enää kutsua ympäristöystävällisiksi.
 2. Valmistuksessa käytetään melko suurta osaa huonolaatuisesta puutavarasta. Huomattava kutistuminen on mahdollista useiden toimintavuosien jälkeen, mikä tarkoittaa, että laminaattilankojen päällekkäisyys saattaa ajan myötä "johtaa".
 3. Liimapuupalkkien suurin haitta on niiden rajoitettu käyttöikä, jonka valmistaja määrittelee 20 vuoden kuluessa.

Voit laskea puun tilavuuden käyttämällä laskinta:

Päällekkäisyyksiä

Lattian valokuvien asennuksessa.

Ammattimaisten ja itsenäisten kehittäjien kokemusten perusteella voidaan sanoa varmasti, että puulattiat ovat suosituimpia ja usein yksityisten talojen rakentamista. (Katso myös artikkeli Mökit mökistä, materiaalien edut ja haitat)

Tämä johtuu useista tekijöistä, joista tärkeimmät voidaan tunnistaa:

 • (2 henkilöä riittää tuotantoaan, eikä erikoistarvikkeita kuten esim. betoniteräsrakenteiden valmistuksessa tarvita);
 • alhaiset kustannukset verrattuna muihin malleihin;
 • riittävä lujuus, luotettavuus ja kestävyys;
 • yksinkertaisuus korjata ja purkaa.

Yksityiskohtaisemmin paneelien päällekkäisyyksistä katsot tässä artikkelissa videota.

johtopäätös

Monissa tapauksissa puutavaran rakenneosat voivat olla ainoa mahdollinen ratkaisu erityisesti kehys- ja hirsitalojen rakentamisen aikana. Lisäksi niitä käytetään aina vaahdon ja hiilihapotettujen rakennusten rakentamisessa, koska tämän rakennusmateriaalin laakeriominaisuudet eivät tarjoa päällekkäisyyksiä raskaammista rakenteista, kuten esimerkiksi raudoitetusta betonista.

Lisäksi parkettilattiat ovat melko pitkän käyttöiän, joka voi olla yli 50 vuotta ja tarvittaessa se voidaan korjata suhteellisen helposti. Tätä varten riittää pura pieni lattia-alue, poista vaurioituneet elementit ja vaihda ne uusiin. Tällaiset korjaukset voivat kestää vain muutaman tunnin eikä aiheuta suuria haittoja asukkaille.