Keittiön puupalkkeihin tarkoitettu laite päällekkäin

Kahden mallin rakenteellisesti järjestetty lattiat, kellari tai ullakko - päällekkäisyyteen (monoliittisen laattojen käytön perusteella) ja palkin päällekkäisyydellä (käytetään puupohjaisia ​​palkkeja). Tee katto väliseinien tilojen erottamiseksi sekä erotat huoneet kellarista ja ullakosta. Palkit voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, esimerkiksi puusta, monoliittisesta teräsbetonista tai metallikoteloista.

Laite päällekkäin puupalkkeihin

Laite päällekkäin puupalkkeihin

Puupalkkien asennus mahdollistaa seuraavien tehtävien ratkaisemisen:

 1. saavuttaa vaaditut enimmäismäärän lujuuden ja jäykkyyden indikaattorit;
 2. jotta varmistetaan äänieristyksen ja lämmönsiirron vastus energiansäästöön vaaditulle tasolle;
 3. noudattamaan vakiintuneita höyryn ja ilmanläpäisyn indikaattoreiden standardeja.

Lattiapalkkien valinta:

 • Puutavara päällekkäin. Useimmiten palkkien valmistukseen valitaan suorakaiteen muotoinen osa. Puun korkeuden tulee olla 140-240 mm ja paksuus 50-160 mm. Tässä tapauksessa sääntö säilyy: palkin paksuus on vähintään puolet pituudestaan. Ammattilaiset huomaavat, että suuri lujuus on luonteeltaan puupalkki, jonka kuvasuhde on 7: 5.
 • Päällystetyt palkit lokista. Kustannustehokas ratkaisu. Lokilla on suuri korroosionkestävyys, mutta myös alhainen taivutuskestävyys. Loki soveltuu käytettäväksi vain, jos sitä pidetään kuivissa olosuhteissa vähintään yhden vuoden ajan.
 • Lattiapalkit lankkuista. Levyjen käyttö vähentää laitteessa kulutetun sahatavaraa päällekkäin. On kuitenkin syytä huomata, että tässä tapauksessa katon vastustuskyky palon, kestävyyden ja äänen eristyksen suhteen pienenee. Yleensä korttia käytetään ullakkokerroksen rakentamisessa. Hallituksen vahvistamiseksi voit käyttää tekniikkaa - yhdistää kaksi levyä pitkin pituutta. Tällöin kokonaispoikkileikkaus vastaa kuormitustasoa. Tämä muotoilu kestää kuorman 2 kertaa enemmän kuin puu tai kaksi levyä, jotka on sijoitettu lähelle toisiaan. Tällöin kiinnitys suoritetaan ruuveilla tai nauloilla, kiinnitettynä ruutupakkikuvioon, jonka askel on 20 cm.

Suositeltava! Puulattian palkkien yksityiskohtainen kuvaus - tyypit, tyypit, palkkien laskenta taivutukseen, lujuus ja kuormitus.

Poikkileikkauspalkit puulattiat

Suoraan riippuu palkkien odotetusta kuormituksesta. Kuorma on jaettu lattian, huonekalujen ja muuttujan luomaan vakioon riippuen lattian ihmisten ja esineiden määrästä samanaikaisesti.

Puupalkkien asennusmenetelmä

Kiinteiden puupalkkien asennus. Kiinteiden puupalkkien asentaminen.

Tässä tapauksessa palkit pinotaan ilman silmukoitumista. Taipumisen minimoimiseksi sinun on asetettava ne lyhyempään seinään. Näin palkkien määrä kasvaa, mutta kunkin yksittäisen säteen pituus vähenee.

Vahvistettujen (yhdistettyjen) palkkien asennus. Vahvistettujen palkkien asentaminen.

Tämä asennusmenetelmä edellyttää asennuksen liitosta rakennuksen sisäseinään.

Palkkien asettaminen lyhyillä ajoilla Lyhyiden juoksujen asettaminen.

Rakentajien kielellä heitä kutsutaan vaihtovälineiksi. Itse asiassa nämä ovat palkkeja, jotka on asetettu kohtisuoraan pitkittäispalkkeihin nähden. Tarjoile vahvistamaan päällekkäisyyttä.

Asennuspalkkien kaaviot ovat lyhyitä

Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

On huomattava, että puupalkkien päällekkäisyksikkö on luotettava edellyttäen, että puulajit valitaan oikein. Joten, lehtipuu ei sovellu tähän tyyppiseen työhön. Syynä tähän on huono taivutusvastus, mutta havupuu sopii täydellisesti. Pääasia on se, että se on poistettava kuoresta ja käsiteltävä antiseptisellä liuoksella.

Puupalkkien edut:

 • pieni paino Tämä vähentää talon seinämien ja perustusten kuormitusta, helpottaa kuljetusta ja helpottaa asennusta.
 • kyky työskennellä yhdessä omin käsin ilman erityisiä laitteita;
 • saatavuus ja suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • kyky eristää;
 • suuri työnopeus.

Häikäisevät puupalkit lattia:

 • rajoitukset suljettuun tilaan. Puupalkkien pituus ei ylitä 6 000 mm, ja ne voivat sulkea enintään 4,500 mm. ilman ylimääräistä pystytukea;
 • puun lisäsuojan tarve mätää, biologista tuhoa ja halkeamia vastaan;
 • vaihtelu. Puupalkki voi "leikkiä", kun ihmiset liikkuvat sen ympärillä ja aiheuttavat lisää kohinaa. Vaatii lisäääneristyslaitetta.

Puupalkkien asennus

Laitteen teknologia päällekkäin palkkeihin mahdollistaa teosten toteuttamisen useassa vaiheessa:

1. Puulattian palkin poikkileikkauksen (halkaisijan) laskeminen, ottaen huomioon SNiP 2.01.07-85 "Kuormat ja vaikutukset" vaatimukset.

Arvioitu suurin sallittu kuorma 1.m.kv. on seuraava:

 • kellarista ja väliseinän päällekkäisyydestä - enintään 210 kg;
 • ullakolle - enintään 105 kg.

Yksityiskohtaisemmin osio lasketaan ottaen huomioon palkkien välinen etäisyys (ks. Lattiapalkkien osan taulukko).

Lattiapalkkien taulukko

Laskettaessa palkin pituutta on tärkeää muistaa, että puu on taipuvainen.

Puupalkin taipuman laskeminen

 • kellarista ja välilevyistä päällekkäisyydestä, vähimmäispoikkeama saa olla enintään 1/300 sen pituudesta. Toisin sanoen palkki, jonka pituus on 3 000 mm. ei voi taivuttaa enempää kuin 10 mm. tukikohdasta kauimpana;
 • ullakolle - enintään 1/200.

Poista taipuma taivuttamalla palkki. Nousun rakentaminen - ns. Tämä prosessi - mahdollistaa kompensoinnin muodonmuutoksesta. Puhtaasti puhuttavan palkin tulisi olla hieman kaareva sisäänpäin, jotta saataisiin oikea ulkonäkö ottaen huomioon taivutus.

Tarvittaessa puupalkit vahvistetaan.

2. Tangon, puun ja puun hankinta ja sen käsittely antiseptisellä, palontorjunta-aineella, sienilääkkeellä ja biologisella suojauksella.

3. Asennustelojen valinta seinään.

Puupalkkien kiinnitys laakerin seinään tapahtuu kahdella tavalla:

 • seinäkiinnitys. Palkki on upotettu tukiseinään 150-200 mm: n syvyyteen.

Puupalkkien kiinnitys laakerin seinään

Tämän asennusmenetelmän mukaan palkin pää on leikattava 60 asteen kulmassa. Palkkien päiden suojaamiseksi ne on käärittävä kahdelle tai kolmelle kerrosmateriaalikerrokselle. Tällöin palkin pää on avoin eikä se saa olla seinää vasten. Ero on 20-25 mm. varmistaa vapaan ilmankierron. Ja tuloksena oleva niche (slot) on täynnä mineraalivillaa.

 • asenna yläpuolinen menetelmä. Tällöin palkit kiinnitetään seinään metallilevyillä.

Puupaneelien kiinnitys ripustettuina

4. Puupaneelien asettaminen

Tässä vaiheessa valmistetaan tarvittavat pituudet. Pituus riippuu asennusmenetelmästä. Jos palkki pääsee seinään, se lasketaan seuraavasti: huoneen pituus 300-400 mm. kiinnittämiseen seinään. Jos seinään kiinnitetään, palkin pituus on yhtä suuri kuin huoneen pituus.

Puupalkkien asennus alkaa äärimmäisillä palkkeilla. Jokainen palkki tarkistetaan rakennustasolla. Sen jälkeen palkit kiinnitetään seinän pesiin käyttämällä kuivaa raunioita.

Asenna sitten väli palkkeja. Tätä varten on suositeltavaa venyttää rivi ulkoisten palkkien väliin ja laittaa jäljelle se. Viereisten palkkien välisen etäisyyden on oltava sama.

Kun palkit asetetaan täsmälleen tasolle ja vaakataso tarkistetaan, ne voidaan betonoitua laskeutumispaikkoihin.

johtopäätös

Tämän tekniikan mukaisesti tehtyjen puupalkkien päällekkäisyys palvelee luotettavasti useita vuosikymmeniä. Pitkäaikaisen käyttöiän pidentämiseksi on kuitenkin tarpeen käsitellä puuta ja tarkistaa säännöllisesti se, että se seuraa tilaansa. Jos on vikoja, suorita korjaukset (vahingoittuneiden tuotteiden osittainen tai täydellinen korvaaminen).

Laite ja lattian asennus puupalkkeihin

Laite ja asennusteline puupalkkeihin. Puupalkit

Päällysteet ovat yksityisten tai maalaistalon tärkeimpiä rakenteellisia elementtejä. Tässä artikkelissa yritämme pohtia mahdollisimman paljon laitteen ominaisuuksia ja puupalkkien asentamista.

Ylimaalausta kutsutaan horisontaaliseksi rakenteeksi, joka jakaa rakennuksen korkeuden. Ylikuormitukset kuulevat huonekaluja, laitteita ja huoneen ihmisiä sekä tukevat seinät keskenään toimivat elementteinä, jotka takaavat rakenteen vakauden.

Sijaintipaikasta riippuen on kellarikerroksia, maa-, liittymä- ja ullakkotasoja. Suunnittelun mukaan päällekkäisyys on tehty säteilevästä tai säteilevästä.

Mitkä ovat päällekkäisyyksiä koskevat vaatimukset?

Sisällä on oltava ennen kaikkea tarvittava voima kestämään omaa painoa ja niihin vaikuttavia kuormia (tasaisesti jakautuneita tai keskittyneitä).

SNiP 2.01.07-85 LATAUS JA VAIKUTUS (tai pikemminkin säännön SP 20.13330.2011 "Kuormitukset ja vaikutukset") nykyisessä versiossa, asuinrakennusten päällekkäisyyksien on kestettävä vähintään 200 kg / m²: n tasaisesti jakautunut kuorma. Käytännössä kuitenkin yksityisen maalaistalon väliset päällekkäisyydet lasketaan yleensä suuremman kuormituksen ja ullakon lattiat - pienemmiksi. Erityinen laskelma on tarpeen, kun keskittyy huomattavasti suurempia kuormia - suuri kylpyamme, kylpyläallas, kattila, piano, jne.

Toinen vaatimus on, että päällekkäisyyksien on oltava jäykkiä eli ei taivuta kuormien vaikutuksesta (sallittu poikkeutus on 1/200 astetta ullakolle lattiat 1/250 astetta katon väliseinien väliin), eikä se saa olla hikoileva, toisin sanoen ei saa vaihdella huonekalujen tai huonekalujen liikkuessa ihmisten liikkuminen.

Lisätä kattopalkkien jäykkyyttä vahvistetuilla välikkeillä

Puiset palkit, jotka on vahvistettu välikkeillä, jotka lisäävät rakenteen jäykkyyttä

Lisäksi katto on suunniteltu suojaamaan tilaa ilman tunkeutumiselta ja iskunkestävyydestä huoneista, jotka sijaitsevat ylä- tai alapuolella. Palkin ylärajan rakentamisessa häiriön poistamiseksi on asennettu mineraalivillaeristelevyt, jotka asennetaan tukien väliin. Huoneen melutaso riippuu eristekerroksen paksuudesta. Käytä yleensä eristyskerroksen kerrosta 150 mm.

On olemassa tapauksia, joissa lattiapalkit osittain pysyvät sisätiloissa, ja kattotyynyn takana piilotettujen osien paksuus ei riitä asettamaan vaaditun eristyksen levyjen väliin. Sitten on mahdollista asentaa runkorakenne puupalkkeihin palkkien päälle, myös täyteen mineraalivillalevyillä. Tehokkain äänieristyksen ratkaisu on päällekkäisyys, joka koostuu kahdesta puupalkista (vaihtoehtoisesti monisuuntaisista), joilla ei ole kosketusta toisiinsa. Jokainen piiri on täynnä äänieristysmateriaalia.

Puulattiat

Puupalkkien päällysteet on yleensä järjestetty puu- ja kehysrakennuksiin, mutta niitä käytetään usein mökeissä, joissa on kiviseinät (keraamiset tiilet, vaahtomuovit ja betonilohkot jne.). Tällaiset päällekkäisyykset ovat kevyitä, nopeasti pystytettyjä ja edullisia verrattuna muihin lattiatyyppeihin. He eivät kuitenkaan ole virheitä. Ensinnäkin puupalkit vaihtavat kokoja lämpötilan ja kosteuden vaihteluilla, jotka voivat johtaa niiden muodonmuutokseen.

Yleisin puulattian käytön aikana ilmenevä ongelma on niiden epävakaisuus, kuormien vaikutuksesta johtuva vaihtelu, mikä johtaa talon koko käyttöiän alenemiseen. Tämän vaihtelun syyt voivat olla erilaisia. Ensinnäkin palkin riittämätön jäykkyys etenkin pitkällä aikavälillä. Toiseksi, palkkien väärä sijoituspaikka, kun lyhyen seinän viereen sijoitettujen tukien sijasta on pieni määrä palkkeja pitkin pitkää seinää. Vaikka näistä palkkeista on riittävä poikkileikkaus, niiden värähtelyn amplitudi, joka johtuu niiden painosta (yhdessä niiden kuorman kanssa), voi olla havaittavissa. Kolmanneksi epästabiilius voi johtua palkkien epäasianmukaisesta kiinnittämisestä seinämiin, esimerkiksi kun palkki lepää puisen seinäpisteen päälle sen sijaan, että se asetettaisiin lokiin leikattuun uraan.

Lisäksi sieni- ja puunkorkeilla voi olla puun aiheuttamia vaurioita. Jauhettavuuden minimoimiseksi ja lamellien murtumien todennäköisyyden vuoksi on järkevää käyttää vain puuta kuivattuna 8-12%: iin. Lisäsuojaa hajoamista vastaan ​​niitä käsitellään antiseptisilla aineilla (bioproteiini-yhdisteet). Kuitenkin niiden kesto on yleensä enintään 3-5 vuotta, joten asiantuntijat eivät suosittele epäpuhtaiden puiden käyttöä, sillä ne perustuvat vain antiseptisiin aineisiin. Pidentää puurakenteiden elämää olisi säilytettävä talossa vakaa lämpötila- ja kosteusolosuhteet.

Puulattian haittoihin kuuluu myös lisääntynyt palovaara, jonka yhteydessä palkkeja käsitellään tavallisesti tulenestoaineilla (palonestoaineet), esimerkiksi Neomid 530-540, Senezh Ognebio Prof tai Pirex Firebio Prof.

Lattian taloudellinen variantti on 50-80 mm paksuilla ja 200-300 mm korkeilla puusta, joka on valmistettu liimattomasta puusta (tavallisesti havupuusta). Useimmin lateraalisten muodonmuutosten välttämiseksi laajat palkit on vahvistettu puisilla tukipuilla. Tällaisia ​​tukia on useita haittoja. Ensinnäkin ostaa hyväksyttävää laatua olevia tuotteita on melko ongelmallinen. Yleensä palkkeilla on korkea kosteus (koska ne eivät kulje kammiokuivauksen läpi), mikä johtaa huomattavaan muutokseen geometriassa rakennuksen toiminnan aikana.

Lisäksi ne voivat olla piileviä puutteita, jotka vähentävät niiden kantokykyä. Toiseksi, span koko, joka voi kattaa liimattomat palkki enimmäisosasta, ei ole yli 6 m, mikä on usein pieni. Lisäksi tällaisten kantojen nousu on suhteellisen pieni (esimerkiksi kun kyseessä on 4,5 m etäisyydellä itse 50 x 200 mm: n aluksella, piki on tavallisesti 500 mm lankojen akseleiden välillä), mikä voi myös johtua niiden miinannoista.

Kaikilla näillä vioilla ei ole kalliimpia palkkeja - lamellilevyjen muodossa (ilman vikoja), jotka liimataan yhteen (liimapuulattiat). Vakioliimaisten liimatuotteiden poikkileikkauksen mitat vaihtelevat 140 x 50 - 200 x 200 mm, mutta tarvittaessa niiden poikkileikkausta voidaan lisätä. Tämän tyyppiset palkit, joiden koko ei aiheuta kuljetuksen vaikeuksia, voivat ulottua jopa 12 metrin korkeuteen. Lisäsimme, että liimattu tuki on paljon vahvempi kuin samaan osaan kuulumattomat. Jotkut yritykset tekevät taivutetuista palkkeista: useimmiten niitä tarvitaan luomaan päällekkäisyyksiä alkuperäisen muodon huoneen yläpuolelle, missä tukit ovat osittain näkyvissä sisätiloissa.

Laipan, joka voidaan tukkia liimapalkkien avulla, voi olla jopa 12 m.

Lattian päällekkäisyys puupalkkeihin

Puulattiat voidaan järjestää kahdella tavalla: palkkeihin ja lokeihin. Tietyn työn tekemisen menetelmä riippuu huoneen yksilöllisistä ominaisuuksista ja sen omistajien mieltymyksistä. Palkkien lattian etujen joukossa on huomattava, että niiden vahvuus ja alhaiset työmäärät ovat korkeita. Kuinka lattiat rakennetaan puupalkkeihin, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Lattian rakentaminen puupalkkeihin: laskelmat

Puupalkkien käyttö verrattuna raudoitettuun betoniin on pääasiassa ominaista edullisemmilla kustannuksilla ja työn helppoudella. Lisäksi lattialla on lähes samat lujuusominaisuudet. Puurakenteiden käyttö vähentää talon kokonaispainoa ja sen kuormitusta peruspohjalla.

Puutaloiden lattiapalkkien eduista huomataan:

 • korkea kestävyys ja jäykkyys ennen kuormia;
 • pieni paino, verrattuna betonipalkkeihin;
 • edulliset kustannukset;
 • mahdollisuus itseasennukseen ilman erikoistuneita teknisiä laitteita.

Puupalkkien lattian järjestely ei vaadi erikoisvarusteita, kuten vain muutamien ihmisten asettamien pallojen asettaminen. Rakenteen päälaakerielementti on puupalkki. Sen muoto on puupalkki, jonka korkeus on kymmenestä kolmekymmentä senttimetriä ja paksuus on seitsemästä kahdeksaan senttimetriin. Asennustelojen optimaalinen askel vaihtelee 65-100 cm: n välillä. Palkin poikkileikkauksen määrittämisessä on huomioitava huoneen yksilölliset ominaisuudet, rakennuksen kuorma ja paino, span ja muut tärkeät tekijät. Vaihda puuta helpottavat toisiinsa liitettyjä puulevyjä, jotka on asennettu reunaan. Kudottu puutavaran käyttö on edullisin vaihtoehto lattialaattojen järjestämiseksi.

Tiettyyn taloon asennetun palkin poikkileikkauksen määrittämiseksi on ensin määritettävä sen vaikutustapahtuma. Kokonaiskustannusten määrittämiseksi otetaan huomioon päällekkäisyyden paino, ihmisten kuorma ja siihen asennettavat osat. Kokonaiskuorman kokonaisarvo on neljä sataa kiloa neliömetriä kohden. Tämän arvon suhteen palkin osa ja koko määräytyy taulukon mukaan:

Jos aukko on noin 4 m, niin asennustaso on 65 cm, tarvitset 10 x 20 cm: n palkin. Huomaa, että palkin pituus on 15 cm pidempi kummallakin puolella, jotta se voidaan asentaa seinään. Eli sen määrittämiseksi, että palkin pituus on lisättävä 400 cm: n 30 cm: iin, saat 4,3 metriä

Puupalkkien oikea laskenta mahdollistaa optimaalisen materiaalin koon, jolla voit jakaa kuorman oikein rakennukseen.

Puupalkkien asettaminen suoritetaan yhdensuuntaisesti toisiinsa nähden. Samanaikaisesti palkkien väli on pidettävä lähes kaikilla alueilla, lukuun ottamatta savupiippuja ja muita lattian rakenneosia. Puusta valmistetussa talossa oleva palkkipalkki on noin metri. Jos talo valmistetaan kehystekniikan mukaan, tämä etäisyys pienenee 50 cm: iin. Jos tämä arvo kasvaa rakennuksen rakenteiden mukaan, palkkien väliin asennetaan lisäelementti, mikä parantaa niiden kantavuutta.

Siinä tapauksessa, että palkin kiinnittämiseen ei ole paikkaa portaikon aukon läheisyydessä, tässä tapauksessa on asennettava puukappaleen muodossa oleva lisärakenne. Siitä tulee asennuspaikkoja. Tällöin palkit voidaan asentaa suoraan pulttiin tai siihen. Jotta palkit pystyvät helposti kestämään niille asetetut kuormitukset, on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

 • palkkien korkeuden optimaalinen arvo on vähintään kaksikymmentäneljä sen pituudesta;
 • palkin leveyden tulisi olla vähintään puolet sen korkeudesta;
 • jos palkki asennetaan ullakolle, niin kolmasosa sen korkeudesta riittää.

Tällä suhdeluvulla on mahdollista valita parhaan vaihtoehdon palkkien järjestämiseksi. Jos palkkien asennus tapahtuu asennusurien alueella, palkkien koko kasvaa hieman. Palkin paksuuden pienentämiseksi, jos päällekkäisyys on melko pitkä, niiden väliin asennetaan tukipylväät.

Jos palkkien asennus toteutetaan kotitalouksien rakennuksissa, autotallissa, hytissä tai muissa kuin asuinrakennuksissa, keskimääräisen kuormituksen taso laskee ja vaihtelee välillä 100-300 kg neliömetriä kohden. Tällöin palkkien poikkileikkaus tulisi myös pienentää.

Jos et löytänyt palkkien määritettyä kokoa, niin niiden itsenäisen rakentamisen muunnelma perinteisten levyjen avulla on mahdollista. Samanaikaisesti ne on asetettu seksijärjestykseen, joka yhdistää toisiinsa kynsien avulla.

Kun uunin ja savupiipun rakentaminen on edelleen talossa, kannattaa harkita sitä, että sen ja palkin välinen etäisyys ei saa olla alle kolmekymmentä senttimetriä.

Lattian päällekkäisyys puupalkkeihin: kiinnityspalkkien ominaisuudet

Puupalkkien kiinnitys suoritetaan suoraan seinälle. Jos katto laskeutuu ullakolle, palkit asennetaan puun tai tukkien seinän viimeiseen kruunuun.

Seinissä on oltava reikää, joka on kooltaan samanlainen kuin palkki. Ennen asennusta palkki on vuorattu hinaamalla. Jos on liian ohuita palkkeja, ne asennetaan seinään 10-15 cm. Tässä tapauksessa käytetään erityistä leikkausmenetelmää. Palkki voidaan kiinnittää käyttämällä lohenpyrstöä kutsuttua niveltä.

Tämä vaihtoehto sopii taloihin, jotka on myös valmistettu puusta. Palkin kiinnittämiseksi puusta valmistettuun taloon käytetään trapetsoidiliitintä ja lisävahvuutta varten kiinnitin kiinnitetään. Tällöin pultti ja palkki ovat samalla tasolla. Kattopalkkien asentaminen helpoimmin on kranaattipalkkien asentaminen ja palkkien kiinnittäminen niihin. Tällöin palkkien koko on noin 5 x 5 cm.

Jos talo on valmistettu kilvestä, palkin asettaminen on järjestettävä pesän muotoiseen seinämäreikään. Jokainen palkin pää on asennettu reikien sisälle. Samanaikaisesti jokaisen palkin on oltava samalle tasolle. Pesän optimaalinen syvyys on noin 15-20 cm, palkin ja seinämän välinen leveys on noin 1 cm. Jokainen pesiin sijoitettu pää on vuorattu hinaamalla. Tätä seuraa palkin käsittely antiseptisellä liuoksella. Niinpä on mahdollista pidentää käyttöikää ja suojata päällystettä muotista ja hometta.

Vetokoukun kiinnitys teräksisten kiinnittimien kanssa on mahdollista. Ankkurin toinen pää on asennettu pesään, toinen kiinnitetään palkkiin ruuveilla, palkin pituus lasketaan siten, että se ei pääse seinään ja on katon eri pituus.

Jos talo on tehty tiilestä, puupalkkien asentaminen edellyttää myös pesiä rakentamista. Ne ovat tukielementtejä palkkien pitämiseksi. Yritä rakentaa pesiä mahdollisimman sujuvasti. Palkkien asettamiseksi samalle tasolle on välttämätöntä tasoittaa pesien pohja konkreettisella ratkaisulla. Sen jälkeen, kun betoniliuos on täysin kuiva, sen pintaan on asennettu katehuopa tai kattolevy, joka suojaa puuta kosteudelta.

Pesän koko on 6-10 cm suurempi kuin palkin paksuus. Seinän ja puupalkin välisen raon on oltava noin kolme senttimetriä. Samaan aikaan pesän syvyys on noin 20-25 cm, mutta palkki on asetettu vain 15 cm: n sisään. Pesään sijoitetut puupalkit eivät jää kuumalle bitumille.

Seuraavaksi ne käärittyvät kateaineella tai lasialla kahdessa kerroksessa. Tämän jälkeen muut palkki peitetään liuoksella, jolla on antiseptisiä ominaisuuksia. Sen jälkeen, kun palkit on asetettu pesiin, ne on kaadettava betonin avulla, mistä murskattua kiveä käytetään kokonaisuutena. Palkkien suuntaus on tasainen seinän kanssa.

Lattian päällekkäisyys puupalkkeihin: lattian ominaisuudet

Kattovalaisin on kattopinta katolla. Lattian asettamiseksi on useita tapoja. Useimmin palkkiin on asennettu 4x4 tai 5x5 cm: n poikkileikkaukseltaan kraniaalipalkkeja, jotka on asennettu siten, että ne ovat samassa tasossa palkin kanssa. Seuraavaksi puupalkkien pinnalle asetetaan puinen kela, jonka paksuus on 10-20 cm. Samanaikaisesti levyjen välissä ei saa olla aukkoja. Paneelien vaihto auttaa puun viimeistelyä tai tavallista vaneria. Jotta tasainen katto voidaan asentaa alakerrassa, kelauspaneelit tai vaneri asennetaan rullan päälle.

Toinen tapa asentaa rulla on mahdollista kasvattaa huomattavasti kattotasoa, jos se ei ole tarpeeksi suuri. Baarit asennetaan puupalkkiin, jossa on 4 x 4 cm: n osa. Rulla asetetaan päälle ja asennus suoritetaan kohtisuorasti palkkeihin nähden. Tämän jälkeen asennetaan arkistointi levyiksi, joiden paksuus on sama kuin aiemmin asennetuilla tankoilla.

Lisäksi ylivuotojen valmistukseen käytetään myös palkkia, jonka paksuus on 6 cm, kallonpalkit on asennettu palkkiin, jonka poikkipinta on 4x4 tai 5x5 cm ja seuraa sitten palkin asettamista, samalla kun ne yhdistetään neljännesmenetelmällä palkin poikki uran avulla. Puun paksuus riippuu palkkien korkeudesta, ne on sijoitettava samalle tasolle. Tässä tapauksessa palkki suorittaa toiminnon ja rullan ja arkistoinnin. Lisäksi kranaattipalkkien vaihto auttaa valmistamaan asennusuraa palkin sisällä. Joissakin tapauksissa palkkien pohja on avoin ja käsittelemätön. Tämä menetelmä on merkityksellistä, kun sitä käytetään maalaistyylisessä huoneessa.

Puupalkkien lattian laite: teknologian suorituskyky

Seuraavassa käsitellään lattian järjestämistä puupalkkeihin. Ensin, kussakin palkissa palkit asetetaan suhteessa, johon lattian pinta muodostuu. Tämä vaihe käsittää sovitetun kerroksen toteutuksen ja karkean päällysteen rakentamisen. Sen vuoksi se saa käyttää työtasoa, joka ei ole suunniteltu, mutta se on suojattava suojaavilla materiaaleilla ja kyllästyksillä.

Tätä seuraa vesitiivistyvän lattian työ. Paras vaihtoehto on käyttää savi-hiekkalaasti, jolla on kittien koostumus. Toinen vaihtoehto vedenpitävien töiden suorittamisessa on kattohuovan käyttö. Sen avulla pystytään tarjoamaan korkealaatuista vedenpitävyyttä, joka ei vie paljon tilaa. Sen jälkeen noudatetaan lämpöeristyksen varmistamisprosessia. Suosituimmat materiaalit näiden töiden suorittamiseen ovat:

 • kuona, joka kaadetaan palkkien väliin;
 • mineraalivilla;
 • vaahto muovi;
 • nepopolistirola;
 • sahanpurua tai laajennettua savea.

Lattian suosituin eristys puupalkkeihin on mineraalivillaa. Se on erittäin lämmöneristyskyky, pitkä käyttöikä, kestää jyrsijöitä ja on melko antiseptinen.

Mineraalivilla on asennettu siten, että se sopii tiiviisti lattian pinnalle. Tämän jälkeen asennetaan höyrysulku, koska tämä materiaali on epästabiili kosteudelle, joka pääsee siihen puulattian läpi.

Lisätoimet liittyvät viimeistelylattian järjestelyyn. On mahdollista asentaa se suoraan palkkeihin, mutta parasta on asentaa järjestelmä ennakkoon. Tällöin lattian alle sijoitetaan lisätilaa ja ilmanvaihtoa, ja toisaalta puulattian emittoimisen taso pienenee merkittävästi.

Lisäksi on mahdollista rakentaa kelluva puulattia. Puupalkkien lämmitetystä lattiasta on tunnusomaista seinien pinnalle jäykkä kiinnitys. Lisäksi hänellä on erinomaiset äänieristysominaisuudet ja alhainen squeak-taso. Viimeistelyn viimeistelyaineena betonilattian järjestämiseksi puupalkkeihin, käytetään höylää lattiaa, lastulevyä, laminaattia, parkettilevyä tai linoleumia.

Kuinka tehdä parkettilattiat tiilen ja puun taloja

Päällekkäisyys on yksi rakennettavan talon elementeistä, mikä vaikuttaa suuresti rakennuksen lujuuteen. Materiaalista riippuen ne ovat puuta ja raudoitettua betonia (monoliittinen, esivalmistettu, precast-monoliitti). Rakenteiden valmistuksessa yksityisissä matalarakenteisissa rakenteissa valitaan usein puupalkit, -levyt tai -työt, koska puulattiat ovat vähemmän työvoimavaltaisia ​​asennuksen aikana ja niitä voidaan suorittaa ilman erityisiä taitoja.

pitoisuus

Materiaalien valinta puun ja koon mukaan ↑

Yksityisen talon rakentamisen aikana, kun puupalkkien päällekkäisyydet rakennetaan omilla kädillä, yrityksen menestys riippuu paljolti rakennusmateriaalin valinnan oikeellisuudesta. Rakenteet, jotka ovat koko rakenteen selkäranka, eivät vain näe omaa painoa - ne ovat paineita lattiamassan painosta, niihin vaikuttavat käyttökuormat.

Mitä harkita kun valitaan puuta ↑

Tällaisia ​​tarkoituksia varten on suositeltavaa valita havupuut tai lehtikuusipuuta, koska tällaisella materiaalilla on paras vahvuus kovaan puuhun nähden. Levyjen, levyjen tai lokien on oltava kuiva - kosteutta, joka ei saa olla yli 14%. Yleensä puutavara saa tällaisen kosteuden vuodessa, kun asianmukaiset säilytysolosuhteet syntyvät.

Palkkeissa ei saa olla paljon solmuja, on suositeltavaa hylätä metsää, joka on julistanut vinoa tai kaartumista - kuidut olisi sijoitettava baariin tai alustaan. On hyvä, jos puuta käsiteltiin antiseptisellä aineella ja koostumuksella, joka lisää puun palonkestävyyttä.

Valikoima tangot tai lokit koossa ↑

Riippuen siitä, mihin puulattiat käytetään, on tarpeen valita baareja tai lautasia leikkauksen koon mukaan, mistä riippuu rakenteen luotettavuus. Jos liitäntäkohtaa rakennetaan, samoja vaatimuksia asetetaan osalle ja kun ullakko rakennetaan, palkkien paksuus voi olla pienempi. Materiaalin valitseminen voit seurata taulukoita, jolloin voidaan laskea levyjen, lokien tai lokien poikkileikkaus.

Vaikka et voi ottaa kuorman kasvavaa arvoa lattialla, jos huoneeseen ei ole suunniteltu suurta määrää huonekaluja tai muita sisustusosia. Tällöin toinen taulukko auttaa, mikä auttaa valitsemaan palkkien poikkileikkauksen ottaen huomioon lattian kuorman huoneessa.

Vavat tai levyt valmistukseen munista ↑

Oikein valitsemalla materiaali, jatka asennusta interfloor floorings. Oikein valmistettu puulattia rakennuksessa antaa koko rakenteen vahvuuden ja tämän vuoksi on tarpeen mitata tarkasti palkkien pituus ja kalibroida ne järjestelyn mukaan.

Alueen valinnasta valmistetusta materiaalista valmistetaan palkit, joilla on tarkka koko, mukaan lukien "varastovarasto", jolla on rooli rakenteen tukemisessa kantaviin seiniin. Tarvittaessa on käytettävä vähintään 10 cm tangosta ja vähintään 2/3 seinämän paksuudesta käytetään yleensä tukialustana.

Suunnittelijan on yritettävä järjestää puun kantavat rakenteet niin, että palkit ovat yhdensuuntaisia ​​huoneen pienemmän puolen kanssa tai jos rakennuksen on tarkoitus olla päällekkäinen. rakennetta.

Laskettaessa vaihetta, jolla valmistetut palkit tai levyt sijoitetaan, on käytettävä SNiP 2.01.07-85: een heijastuvia tietoja. Tämän asiakirjan mukaan sinun on ohjattava seuraavat sallitun kokonaiskuorman arvot:

 • väliseinien päällekkäisyydet mukaan lukien kellari 350-400 kg / m²;
 • kuormittamattomalle ullakolle 130-150 kg / m²;
 • käytetyssä ullakkotilassa enintään 250 kg / m².

Jalkojen jakamiseksi oikein voit käyttää askellaskutaulukkoa, jonka avulla voit tehdä toisen kerroksen päällekkäisyydet puupalkkeihin riittävän kestävästi.

Puulattian asennustekniikka ↑

Palkit on järjestettävä huolellisesti, ja ne on sijoitettava tiukasti vaakasuoraan ja samansuuntaisesti toisiinsa. Baarien tai lankojen sijoituksen välimatkan on oltava sama koko alueella.

Lattian sallittu taipuminen ei saisi ylittää 1/350 palkin pituutta, eli taipuman pituus ei saa olla yli 10 mm / palkki 3,5 m. Jos väli on suuri ja poikkileikkaus tarvittavan lujuuden aikaansaamiseksi ei riitä, pystyt pystyttämään pystypylväät ja rakentamaan lisälaakeriseinät. Lisäpylväitä tai kantavia seiniä asennettaessa käytetään erityisiä rei'itettyjä kiinnittimiä.

Sängyn tukiosien kanssa kosketuksissa on oltava eristysmateriaaleja, jotka sisältävät esimerkiksi vaipan nauhan. Voit käyttää useita kerroksia kumi- tai arkkikumista, joka toimii myös vedenpitävänä.

Usein he alkoivat käyttää erikoispultteja, jotka on valmistettu rei'itetystä metallista, jonka ansiosta palkkien asennus voidaan tehdä pääty- päähän tukiseinällä, kootulla ristikkojen ja lyhyillä palkkeilla. Esimerkiksi, käy selväksi, miten toisen kerroksen päällekkäisyyksillä on aukko portaiden tai putken sijoittamiseksi savupiippuun.

Tällaisella yhteydellä on tiettyjä etuja:

 • T-muotoinen solmu poikkeaa luotettavuudesta;
 • asennus tehdään nopeasti ja ilman leikkausta istuimen palkissa, joka säilyttää rakenteen lujuuden;
 • seinämässä ei ole tarvetta luoda onkaloa pysäytyspalkille, joka ei riko seinän eristysominaisuuksia;
 • on mahdollista käyttää lyhyempiä palkkeja kuin suljettavan aukon leveys.

Kiinnitä sitten asennettuihin lattialaatoihin tarvittavat eristyskerrokset. Eristyskerrosten määrä ja käytettävien materiaalien määrä riippuvat päällekkäisyyksestä.

Puulattiatyypit ↑

Talot ovat kellarikerroksessa ja ullakkotilassa ja usein varustavat ullakolle. Tällä riippuu päällekkäisyystyyppi, johon eri tilanteissa sovelletaan erilaisia ​​vaatimuksia.

Seuraavat laakeripesät jakautuvat tyypin mukaan:

 1. Lattian päällekkäisyys, joka ei vaadi hyvää eristystä, koska se erottaa asuinalueet. Tärkein vaatimus on hyvä äänieristys.
 2. Attic, erotettu ullakolla asuintiloista. Riippuen lämmitettävästä ullakosta (ullakko) tai katon alla olevassa huoneessa ei ole lämmitystä, lattia on valmistettu tarpeellisesta eristävästä materiaalista. Mutta tarvitaan höyrysulkukerros, joka estää kondensaatin muodostumisen.
 3. Kellari tai kellari, joka toimii kellarikerroksena. Tässä on ensinnäkin eristys, joka katkaisee kylmästä alhaalta.

Lattian vaatimuksista riippuen eristyskerrokset, höyrysulku tai äänieristysmateriaalit lisätään tiettyyn paksuuteen.

Rakennuksen ominaisuudet lattiat tiilitalossa ↑

Jos holvi on asennettu kiviseinien päälle, on pakattava palkkien päät kattopyyhkeellä tai käsiteltävä hartsilla varmistaen vedenpitävyyden. Seinässä oleva aukko, jota käytetään palkkien tukena, joka tukee tiilitalon lattioiden välisiä puulattiat, on sellainen kokoinen, että tuuletukseen on aukko. Tämä välttää kondensaatin muodostumista ja säästää puuta hävityksestä pidempään.

Omien käsien asennustapa:

 1. Rakentamassa taloa, unohtamatta kuinka sijoitetaan palkit, seinissä vaaditulla korkeudella järjestetään 15 - 20 cm: n syvyyksiä. Erityisen kätevää on luoda kaivoja kaksoisilikaattitiilien rakentamista varten.
 2. Ennen asennusta, leikkaa pölkkyjen päät 60-70 asteen kulmassa parantaaksesi tuuletusta asennuksen jälkeen, tee erikoisyhdisteiden lisäkäsittely.

Asennusohjeet puutalossa ↑

Se riippuu siitä, millaista materiaalia rakennus on rakennettu, miten päällekkäiset talon kerrosten välillä. Puuseinänrakentamisessa on myös vivahteita.

Puutavaran asennusta tehdään omin käsin erikoisten majakoiden mukaan - äärimmäiset hihnat asennetaan alun perin, orientoituna, jonka jälkeen kiinnitetään keskiöt. Ääripalkkeihin kiinnitettäessä on otettava huomioon, että ne eivät saa olla lähimpään seinään lähemmäksi kuin 5 cm. Käytä tätä aukkoa sijoittamalla eristyskerros.

Tukia ei voida valmistaa etukäteen - rakennetuissa seinissä, sähkö- tai moottorisahalla, leikkaa tarvittavat urat.

Lattian vaiheittainen asennus puutaloon:

 1. Ennen asennusta päitä leikataan 60 ° -70 ° kulmassa sen ilmanvaihdon parantamiseksi asennuksen jälkeen ja lisäkäsittely suoritetaan erityisillä yhdisteillä.
 2. Kun teräspalkkien jalat on käsitelty bitumilla ja kiedottu kateaine, laita ne niille. Aloittaessasi ääripäistä, jatka välimatkaa tarkistamalla horisontaalisen asemointitason tarkistaminen.
 3. Käsittelyvaiheessa joka kolmas tai neljäs palkki kiinnitetään seinään ankkuripulttien tai muiden kiinnikkeiden avulla, esimerkiksi kannattimien avulla.
 4. Sitten laatat ovat kohtisuorassa, ne kiinnittävät tankoja 50x50 tai 40x40, valmistelemalla laatikkoa puulevyjen kiinnittämiseen.
 5. Top ommellut karkeat lattiat, joissa ei ole höylättyjä levyjä tai puulevyjä.
 6. Suorita päällekkäisyyden asennus, kääri levymateriaali tai kevyet levyt alhaalta.
 7. Alustalle kiinnitetään eristävä kerros, joka suorittaa jokaisessa tapauksessa tiettyä tehtävää. Jos 1. kerroksen talon päällekkäisyys on varustettu, on tarpeen asettaa lämmöneristyskerros, joka suojaa sitä kylmältä kellarin huoneesta. Ja kun lattia asetetaan toiselle kerrokselle, riittää varmistamaan hyvä äänieristys.
 8. Eristeen päällä ne ripustavat, johon sitten höylätyt lattiapinnat kiinnitetään. Levyjen sijaan voit käyttää OSB-levyä.
 9. Viimeinen yläkerros voi olla linoleumi, keraaminen laatta, laminaatti tai parketti.

Höyrystysbetonin talon rakentaminen ↑

Pääpiirteenä on se, että hiilihapotettu betoni, jolla on kaikki positiiviset ominaisuudet, ei ole riittävän voimakasta. Tästä syystä ei ole suositeltavaa pystyttää rakennuksia, joissa on enemmän kuin kaksi kerrosta tavallisesta ilmastetusta betonista.

Askel askeleelta ohjattaessa holvin asentamista hiutaloituun betoniin ↑

Asennettaessa lattiat lattian väliin, erityisesti silloin, kun on tarpeen asentaa ilmastoitua talon toisen kerroksen kattoa, valmistetaan lujitetuista tukijoista rakennuksen tai tilojen ympärillä sijaitsevasta vahvistetusta betonivyöstä.

Tee-itse-työvaiheet:

 1. Palkkien päät on oltava sahattavissa 60-70 asteen kulmassa, mikä luo lisätyöntelon ilmanvaihtoa varten asennuksen jälkeen.
 2. Seuraavaksi seinän kosketuspinnalla olevat palkit käärittyvät kattosuojalla, mikä estää tukirakenteen kulumisen. Pää on jätettävä auki kosteuden poistamiseksi puusta ilmanvaihdon aikana.
 3. Laskettaessa niche for laying, sinun on laskettava koonsa siten, että puun ja yläpuolisen seinän väli oli vähintään 50 mm. Palkkien asennuksen jälkeen eristys sijoitetaan tähän aukkoon, esimerkiksi mineraalivillaa.
 4. Asennus alkaa ääripäillä, kiinnittämällä katto puupalkkeihin. Sitten asenna väli sleg, tarkastamalla asennus rakennustasolla.
 5. Palkki on kiinnitetty vahvistettuun vyöhön metallikulmien, napojen tai erikoislaattojen avulla.
 6. Seuraava askel on levyt ja palkit, jotka kiinnitetään palkkien pohjaan.
 7. Alemman kerroksen kiinnittämisen jälkeen rakenteet jakavat eristekerroksen, valitsemalla sen ominaisuudet riippuen päällekkäisyydestä - mikä antaa lämpöeristeen, parantaa äänieristystä tai vedenpitävyyttä.

Viimeistelytoimet ja suositukset ↑

Loppujen lopuksi viivästytykset asetetaan päälle, johon on asennettu valmiin lattia. Katon alaosa on myös hienostunut, vaippa-ala, kuitulevy, vaneri tai muu viimeistelyaineisto.

Kaikista puulattiatyypeistä on suositeltavaa rakentaa taloa omaan - puulattiat vaativat vähemmän kustannuksia ja eivät ole kovin työvoimavaltaisia. Käyttämällä puuta, voit rakentaa lattiat kaikenlaista - puoli, ullakko tai kellari (maahan). Kuormaa on oikein laskettava oikein ja valittava rakennusmateriaali oikein, mikä varmistaa rakenteen lujuuden ja kestävyyden.

Puulattiat lattian välillä

Puulattiat lattian välissä soveltuvat lähes kaikkiin rakennustyyppeihin. Ne ovat yhteensopivia puisia, tiili- ja betonirakennuksia. Rakenteita ei ole asennettu ainoastaan ​​lattian, mutta myös ullakolle ja kellariin. Näissä huoneissa ei voi tehdä ilman heitä, mutta puulattian rakentaminen lattian välillä eroaa kellarikerroksista.

Puulattiat

Päällekkäisyksikkö sisältää pääosin vain puiset elementit. Lopuksi kattoon ja lattiaan käytetään kuitenkin mitä tahansa materiaalia. Tärkeintä on asentaa itse rakenne itse.

Yksi lattian tärkeimmistä tehtävistä on äänieristys. Eristäviä materiaaleja on helppo asentaa puuhun, myös laattamateriaaleihin. Päälle voit helposti asentaa kaikki modernit viimeistelyn.

Puutavaran rakentamisen erittäin tärkeä etu - kevyt paino. Puuelementit eivät aiheuta merkittävää painetta rakennuksen perustalle. Siksi niitä käytetään usein kodeissa, joissa on kevyt säätiö.

Säännösten mukaisesti toteutettu asennus edistää huoneen luonnollista tuuletusta. Samalla huoneiden lämmön- ja äänieristys ei häiriinny.

Yleensä puurakenteet ovat erittäin kestäviä. Ne antavat lyhyessä ajassa luoda kevyitä ja kestäviä kattoja.

Lattian tekniset vaatimukset

Lattiarakenteet koostuvat seuraavista elementeistä:

 • palkit;
 • rinnakkaiset palkit;
 • aluksella;
 • lämpö- ja äänieristekerros;
 • vedeneristyskalvot;
 • messut;
 • ilmanvaihtoväli;
 • sokkeli.

Lattiarakenteisiin suositellaan seuraavia vaatimuksia:

 • Jos lattiat, joiden välissä katto on asennettu, ovat lämpötilaeroja yli 10 astetta, on tarpeen asettaa eristysmateriaaleja. Useimmiten tämä tapahtuu asuintalojen ja kellarikerroksen tai ullakolla. Tällaisissa huoneissa ilman lämmöneristintä on välttämätöntä.
 • Puustyypistä riippumatta rakenteellisilla palkkeilla on oltava suuri lujuus. Heidän täytyy kestää rakenteen, sisätilojen ja ihmisten kuormitusta. Mutta tämän painon lisäksi on oltava tietty marginaali. On muistettava, että tällaisten päällekkäisyyksien vähimmäiskuormituksen osoitin on 210 kg / m². m. ullakolle alkaa 100 kg.
 • Puurakenteissa sovelletaan taipuman arvoa. Sen on oltava alle 4 mm / m. Indikaattori lasketaan seuraavasti, levyn pituus jaetaan 250: llä ja saadaan taipuman maksimiarvo. Pinta-alaa, jolle laatoitus on suunniteltu, indikaattoria ei ole jaettu 250: llä, mutta 400: llä. Lattiat on jaettu luvulla 200.
 • Ääniraja materiaaleille ei saisi ylittää 50 desibeliä. On syytä harkita äänieristystapaa. Lämmöneristimet voivat vähentää merkittävästi melua. Äänet eivät saa kulkea päällekkäisyyksien ja viestinnän läpi.
 • Lattiamateriaalien laskemisen yhteydessä on myös tärkeää harkita puupalkkien pituutta. Sen ei pitäisi olla yli 5 metriä. Lattialle - 6. On kuitenkin harvinaista löytää puiset rakenteet yli 6 metriä. Jos huoneiden pinta-ala ylittää 6 metriä, ne asentavat tuet palkkien alle.

Asennus ja käsittely

Oikean parketin asettamiseksi lattian väliin omalla kädellä sinun on käsiteltävä laitteen rakennetta. Se koostuu palkin rungosta ja levyn tai levymateriaalien pinnoituksesta.

Lämmöneristyksen ja ääneneristyskerroksen rooli suoritetaan valssatulla materiaalilla. Useimmin tähän käytetään lasivillaa, mineraalivillaa tai vastaavia eristeitä. Joskus käytetään sardiinia tai vaahtoa. Ensimmäinen on kuitenkin erittäin raskas rakentaminen ja toinen on syttyvä.

Puulattiat saunojen ja kylpyammeiden lattioiden välissä on erittäin tärkeää järjestää vedenpitävyys kunnolla. Tällöin höyrysulkukalvot, jotka antavat kosteuden vain yhteen suuntaan, ovat optimaalisia. Materiaali koostuu laajentavista kartioista, jotka imevät kosteutta vain huokoisesta puolelta. Päällysteen takapuolella ei ole kosteutta.

Lattiapalkit

Jotta selvität, kuinka tehdä parkettilattiat lattian väliltä, ​​sinun on tiedettävä kehysrakenteen ominaisuudet. Sen perustana ovat puupalkit. Yleisimmin käytettyjä elementtejä ovat korkeus 15-25 cm ja paksuus 5-15. Palkkien välinen etäisyys on 1 m, riippuen elementtien poikkileikkauksesta.

Tukipäät on tehty 150 mm: n pituudelta, ne asetetaan "beacon" tavalla. Ensinnäkin äärimmäisten palkkien asentaminen ja niiden väliin asetetaan väli. Tasevyyden tasaus. Keskimmäiset palkit asetetaan kuvioon. Kohdistusta varten voit käyttää eri hartsivuoriä.

Baarit asetetaan samalla sävelkorkeudella pitkin koko kehää, tiukasti rinnakkain. Ennen levittämistä niitä käsitellään antiseptisilla kyllästyksillä ja kääritty 2-3 kerroksella kateaineella. Tiili- ja lohkorakenteille päistöt lattiapalkit päällystetään bitumilla. Tämä tekniikka suojaa puuta kosteudelta. Seinille, joiden paksuus on 2,5 tiiliä, ne jättävät reikiä tuuletukseen. Ja puun risteyksessä, jossa seinät palkkien alapuolella, ruploidi asetetaan.

Asennus päällekkäin

Lattian päällekkäisyyden välttämiseksi käytä erilaisia ​​materiaaleja puusta, mukaan lukien levyt, vaneri- ja lastulevyt.

Aluslevy toimii katon alustana, se on lämpöä eristävä materiaali, joka on asetettu sille. Se voidaan kiinnittää suoraan alapuolisiin palkkeihin. Tällöin se suorittaa katon ylärajan toiminnan, johon voit viimeistellä viimeistelymateriaalin välittömästi. Toisen luokan levyllä tehty lattia maksaa paljon vähemmän.

Etäisyys tankoista tai lokeista määräytyy levyn paksuuden mukaan, joka peittää päällysteen päällysteen. Ne ovat tärkein taakka. Joten jos sisätiloissa käytetään levyjä 2 ja puoli senttimetriä, tarvitaan 50 cm askel ullakkotiloihin ja 40 cm asuinkäyttöön. Siksi lattialle suositellaan 4-5 cm paksua levyä.

Pohjakerroksen pinnoitusmenetelmät

Kellarin puurakenteeseen tarvitaan kranaalipalkki. Hän antaa lämmetä lattialle. Loppujen lopuksi se on kiinnitetty siihen paneeleihin tai levyihin, jotka peittävät eristyksen.

Suosittu vaihtoehto on rullan tai epäterävästä alustasta valmistettu kerroskerros. Materiaali on asennettu puupalkkiin, jossa on neliön poikkileikkaus ja 5 tai 4 cm: n puoli. On parasta kiinnittää kranaalipalkki tukkeihin itsekierteittävin ruuvein, mutta se on mahdollista myös kynsillä.

Pohjakerroksen lattiapinta on eristetty irtotavarana, hiekkaa mukaan lukien. Usein käytetään kyllästetty antiseptisen sahanpurun tai mineraalivillan kanssa, jonka paksuus on 10 cm. Puurakenteiden suojaamiseksi pohjaan asetetaan vedenpitävä kerros. Käytännöllisin vaihtoehto on bitumivalssimateriaali. Kosteuden kanssa kosketuksissa oleville huoneille on myös vedeneristys.

Lämmittely ja äänieristys

Eristyskerros on erittäin tärkeä katon rakentamisessa: se suorittaa äänen eristyksen. Siksi sen järjestelyyn käytetään nykyaikaisia ​​synteettisiä ja mineraalilämmittimiä. Ne eivät altistu bakteereille ja sienille, ja niillä on siten pidempi käyttöikä.

Minvat on erittäin suosittu. Kuitenkin kylpylöissä ja saunoissa jotkut rullamateriaalit ovat vasta-aiheisia. Tällaisissa tiloissa ei ole suositeltavaa käyttää kuonaa, koska se sisältää ripustettuja metalleja. Nämä hiukkaset ruostuvat kosteudelta, ja puuvillakankaat heikentävät sen ominaisuuksia.

Useimmiten huoneissa, joissa on normaali kosteus vedeneristyskäyttöön, käytetään kattohuopaa. Bitumiset materiaalit ovat edullisia ja erinomaisia. Ruberoidin yläpuolelle asetetaan tiheä polyeteeni.

Kalvon päällä on lämmöneristysmateriaali. On erittäin tärkeää, että puuvillan tai vaahdon kerrosten välillä ei ole aukkoja, muuten huoneessa on alhainen lämpö- ja äänieristys. Jos levyn eristys käytetään vaahdon perusteella - aukko täytetään asennusvaahdolla.

Kun asennat toisen ja ensimmäisen kerroksen lattiat puupalkkeihin, voit säästää paljon. Tällaiset rakenteet ovat huomattavasti halvempia kuin konkreettiset, lisäksi voit itse selviytyä asennuksesta.

Työn aikana tulee noudattaa tiettyjä sääntöjä. Esimerkiksi on välttämätöntä käyttää tietyn osan poikkileikkauksia ja tarkistaa askel ottaen huomioon päällekkäisyysalue.

Puupalkkien alustalattiat: yleiskatsaus parhaista malleista ja vinkkejä palkkien valitsemisesta

Katon rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota ullakolle. Loppujen lopuksi on tärkeää, että sen päällekkäisyydestä tehdään teknologisesti oikein, ei aiheuttanut liiallista painetta seiniin ja pystynyt kantamaan katon alla varastoidut asiat ja joskus koko huonekalusarjan.

Siksi tässä artikkelissa keskustelemme kanssasi yksityiskohtaisesti kuinka ullakkokerroksen tulee olla järjestetty puupalkkien mukaan: sen asennus, kuormituksen laskenta ja kiinnitys. Ja auttamaan sinua on yksityiskohtaisia ​​kuvitelmissämme.

pitoisuus

Ensinnäkin tarjoamme sinulle katsomaan pienen videon katsauksen ullakkokerroksen laitteeseen puupalkkeihin ja sitten analysoimme yksityiskohdat:

Mikä on katto ullakolle?

Ylimaalaus on horisontaalinen voimarakenteet, jotka erottavat asuinkerrostalon ullakolta, ja ottaa itselleen kaiken painon kuorman katon alle.

Ylikellotus on sinänsä välttämätön osa jäykkyyttä, joka myös vakauttaa koko rakennetta. Kaikkien muiden joukossa erittelemme ullakkokerta tänään, nimittäin sen nimenomaisesta ulkoasusta. Huomaa, että yleiset säännöt koskevat kaikkia tyyppejä, mutta joitain teknisiä ominaisuuksia palkin ullakolla on vielä paikalla.

Ensimmäinen on jäykkyys ja lujuus. eli päällekkäisyyksien pitäisi olla:

 • Kestää suunnittelun kuormitusta eikä taipua, se ei romahda. Esimerkiksi sallitun taipuman määrä on vain 1 - 250 span pituudesta.
 • Toiseksi ullakkokerroksen ei pitäisi olla hämärä, eikä se missään tapauksessa saa vaihdella, kun siirretään esineitä tai ihmisten liikkumista.
 • Ja lopuksi äänieristetty epämiellyttävien squeaksien välttämiseksi, kun joku nousee ullakolle.

Yksityisessä rakentamisessa käytetään pääasiassa kahta lattiatyyppiä: puu ja teräsbetoni. Ensimmäinen rivi on massiivipuupalkkeihin ja toinen - palkkeihin, laattoihin ja monoliittiseen muotoon. Myös palkit itse voivat olla terästä, jos niiden on katettava riittävän suuret katot. Yksityisen asuntorakentamisen tapauksessa lattiamateriaalin valinta vaikuttaa kuitenkin useimmiten taloudelliseen tekijään.

Lattiarakennuksen kustannukset ovat yleensä jopa 20% talon koko talonrakennuksesta ja työvoimakustannukset - jopa 25%. Siksi puisen ullakkeen rakentaminen on varsin suosittu, kaikki sen korkean suorituskyvyn ja hyvän äänieristyksen ansiosta.

Ja vielä yksi tärkeä asia: puisten ullakkotasojen valmistuksessa ei tarvita raskaita nostolaitteita, varsinkin betonipumppua.

Edut ja lasersäteen päällekkäisyys

Koko rakenne koostuu palkkeja ja lankkuja, joita kutsutaan karkeiksi. Palkit voivat itsessään olla laakeroituja, sijaitsevat aivan vierekkäin tai kiinnitettyinä erityisellä tavalla, mikä on paljon luotettavampaa. Palkkien vakiomitat ovat 20-40 senttimetriä korkeita ja 15 metriä pitkiä sekä 8-20 senttimetriä leveitä.

Toisin kuin vahvistetuilla ullakkohuoneilla, puiset on asennettu kuivaan. Se on paljon painavampi, joten on parempi käyttää tällaista päällekkäisyyttä yksityisessä rakentamisessa. Toisaalta puulattiat ovat äänieristettyjä, joten sinun on panostettava lisätoimenpiteisiin.

Palkit sijaitsevat 60 senttimetrin ja 1,5 metrin etäisyydellä. Tietenkin, mitä useammin asennat ne, sitä suurempi kuorma pystyy vastaamaan ullakolla tulevaisuudessa, mutta raskaampaa kuormaa on myös vastattava talon perustalle.

Puisissa ullakkokerroksissa on yleensä asennettu kevyitä väliseiniä - useimmiten runko, johon ullakkarat kiinnitetään suoraan. Ne on asennettava kohtisuoraan palkkeihin tai reunaan nähden.

Mutta jos jostain syystä ullakon sisäseinät on sijoitettava rinnan tai palkkien kanssa, jotka eivät ole lainkaan sääntöjä, on vahvistettava rakenteita näissä paikoissa. Useimmin lankkujen palasia käytetään sellaisina elementteinä, jotka on asennettu kohtisuoraan päällekkäisyyden reunoihin.

Voit laskea vaaditun palkkien lukumäärän ja kuormituksen niihin, tämä aikataulu auttaa sinua:

Asennusvaihtoehdot ullakkipalkkiin riippuen sen tyypistä

Monet ihmiset kysyvät: mistä puupalkit asennetaan oikein? Seinissä, seinillä tai jopa vähän tuoda ne ulos? Se riippuu siitä, millaista ullakolla sinulla on ja tuleeko tulevaisuudessa käyttää sitä elävänä tilana. Attic on erittäin suosittu tänään!

Joten, tässä on taloudellinen vaihtoehto, jonka avulla voit tulevaisuudessa ilman mitään ongelmia muuntaa ullakko osaksi ullakolle. Todella hyvin lähellä:

Siksi, jos sinulla on tällaisia ​​suunnitelmia, ja vaikka et ole varma, onko projektissa vielä tilaa yksityiselle toimistolle tai biljardihuoneelle, tee sitten seinät korkeammiksi, jotta lattiapalkit asetetaan alhaisemmiksi.

Mitä se antaa? Tällaisessa ullakolla on paljon enemmän säilytystilaa, vähemmän teräviä kulmia ja se on paljon lämpimämpää:

Mutta jos projektissa ullakko oli alun perin suunniteltu erilliseksi ja tilavaksi huoneeksi, ikään kuin se rakennettaisiin talon yli, niin ullakkipalkit on asennettava niin vahva kuin liitäntälaitteen päällekkäisyydellä, myös kiinnitettäväksi panssaroidun vyön ankkureihin:

Tässä on erinomainen askel-askeleelta esimerkki siitä, miten tällaiset ullakkot on rakennettu ja kuinka vahva tällainen päällekkäisyyksien pitäisi olla:

Lattiarakenteiden tyypit

Kaikissa puupalkkeissa on useita tyyppisiä ullakkotasoja. Jokaisella on oma tarkoitus ja sen edut ja haitat.

Alusta: kylmälle parvekkeelle

Kehysrakennusten osalta niiden päällekkäisyydet suositaan "alusta" -järjestelmällä. Toisin sanoen sen jälkeen, kun seinät on asennettu, palkit asetetaan ja alustalle luodaan samalla tavoin ja työskentelevä pohja ullakolle tulevaan kerrokseen samanaikaisesti. On tärkeää, ettet käytä liiallista painetta hauraisiin seiniin, joten ullakkoa ei myöskään lasketa pianolle nurkassa.

Tällöin palkit asennetaan vyönauhan päälle, jota käytetään voimalevynä:

Kova kilpi: tasainen kutistuminen

Mutta talossa, jossa hirsirakenteiset seinät tai baarissa on kattoraketteja, sääntöjen mukaan on järjestetty jäykkä kilpi, joka, kun seinät kutistuvat, sujuu tasaisesti niiden kanssa ja aina tasaisesti.

Economy-lattia: säästää aikaa

Erillistyyppisenä ullakon lattiat, esivalmistetut puulattiat olisi korostettava. Niiden tärkein ominaisuus on erikoiskiinnittimien käyttö, jotka on valmistettu sinkitystä teräksestä. Niiden paksuus ja laatu lasketaan riippuen tulevan kuormituksen tasosta päällekkäisyydestä.

Lattialaudan lattiat, joissa on baari ja puukerrat, ilmestyivät 1900-luvun lopulla, ja niiden jälkeen laatoista laatoista tuli muodikkaampia.

Valmis maatila: asuin ullakolle

Tänä päivänä myös erikoisvalmisteiset yritykset ovat muodissa myös ullakkotilojen järjestämisessä. Itse asiassa tämä ei ole rakennusmarkkinoiden uutuus, tällaiset yritykset ilmestyivät 1500-luvun lopulla ja löysivät toisen syntymänsä 20-luvun lopulla. Kanadan rakennusyritykset ovat kehittäneet erityisohjelmia tällaisten yritysten ja niiden tarkkojen lomakkeiden laskemiseksi kokoonpanolinjoilla.

Ribbed-joist: yksityisasuntoihin

Maassamme on alkanut nousta esiin uusia puulattiatyyppejä, jotka tähän asti olivat suosittuja vain ulkomailla. Nämä ovat kevyitä puulattiat. Ne ovat merkityksellisiä yksityisen rakentamisen kannalta, kun järjestelmään käytetään melko kevyttä puukehystä.

Päällekkäisyyden perusta on se, että "reunat" asetetaan 30-60 senttimetrin välein ja ne peitetään peitteellä. Koska "reunat" ovat puiset palkit, joiden korkeus on noin 20 ja 28 senttimetriä, paksuus 45 senttimetriä ja pituus jopa 5 metriä. Ne on valmistettu luonnollisesta puusta ja niihin liittyy erityisiä nippuja lankkuja, jotka peittävät ne lastulevyyn tai kuitulevyyn.

Siksi erotellaan rei'itetyn ullakon lattian tärkeimmistä eduista nopeasti ja helposti. Minusta: palonestoaineen käsittelyn tarve, alhaisempi lujuus ja alhaiset äänieristysominaisuudet. Ja tietenkin tällaiset levyt ovat herkempiä kosteuden ja lämpötilan voimakkaisiin vaihteluihin. Ja myös jos sieni tai jokin hyönteinen päättää syödä tällaisen päällekkäisyyden muutamassa vuodessa, niin hän syö sen paljon nopeammin kuin paksut säteet.

Alhaalta tällainen rakenne on ommeltu kattolevyllä olevaan kattoon. Mineraalivilla asetetaan kylkiluiden yläpuolelle. Hän antaa palonkestävyyttä ja äänieristystä kaikkiin puun päällekkäisyyksiin.

Ribbed-kerrosten lattiat ovat paljon halvempia kuin säteilevät - tämä on melko järkevä ja rationaalinen, jos et lämmitä asuintilaa ja tee ullakko ulos. Silloin et voi huolehtia tällaisen säätiön kantokyvystä. Ainoa haittapuoli on se, että palkit ovat tuttuja venäläisille taloille, ja ribbed lattia on lähes sama kuin monoliittinen ulkonäkö. Siksi venäläisissä taloissa on usein järjestetty ristikkäitä kattopalkkia.

Tällaisen ullakkokerroksen laitekiskon tulee olla suorakulmainen ja tiukasti eikä timantti. Ja ostaessasi tällaisen baarin, ota tavallisin koulu riviin, koska usein tapahtuu, että monet rakentavat päällekkäin 15x15 cm puuta, ja sen seurauksena ne on rakennettu 14x14 cm puusta. Ja sitten omalla alueella, muista valmistaa varastointipaikka puuta ja sen käsittelyä.

Muuten, tänään, monet jopa laittaa säännöllisesti puutavaraa puinen katto reunalla. Tosiasia on, että jopa hallitsija, mistä tahansa materiaalista tahansa, voidaan helposti taivuttaa koko pituudelta, mutta jos laitat sen reunalle, on lähes mahdotonta taivuttaa sitä:

Ja levyjen pohjalevyssä jo on viimeistely lattia ja kiinnitä katto pohjasta. Mutta usein ullakkokerroksen puulattia jätetään ilman ylimääräistä viimeistelyä, kun otetaan huomioon sisustussuunnittelu, mutta kaikki yksityiskohdat tehdään huolellisesti ja jopa koristeellisella kallistuksella:

Joustettu katto antaa tiettyä jäykkyyttä ristikkokattoon.

Kuinka upotetaan ullakkipalkit eri materiaalien seinämiin?

Nykyään on olemassa useita tapoja kiinnittää ullakkipalkit. On pääasiallisesti välttämätöntä asentaa kohtisuora tukipalkki, joka on yhtä suuri kuin lattiapalkkien maksimipituus. Jos hanke ei tarjoa lisää jäykkyyden palkkeja, ullakkokerroksen palkkien tulee sijaita kantavien seinien telineiden akseleilla. Standardien mukaan lattiapalkkeja tulisi leikata ylimmän seinälampun päälle ja kiinnittää kaksi naulaa, joiden kummallakin puolella on 3,5 mm x 100 millimetriä.

Mutta usein myös rakentamisessa on noudatettava erityisiä kiinnitysmenetelmiä, ja jotta pystymme paremmin käsittelemään niitä, olemme laatineet sinulle laadukkaat mestarikurssit.

Puisen ullakkokerroksen suunnittelun tulisi perustua niihin kuormituksiin, jotka vaikuttavat siihen. Mutta pitäkää tällaista hetkeä. Usein talot on rakennettu odottamalla, että ne ovat tarpeeksi koko perheelle. Ja tällaiset kuormat jakautuvat jakautuneiksi ja keskittyneiksi.

Kun suunnittelet ullakkokerroksen, sinun on otettava huomioon juuri jaetut kuormat, ja voit oppia lisää niistä nykyaikaisista rakennuskoodeista. Keskitetty kuormitus on otettava huomioon vain, jos asennat esineitä, joissa on suuri massa ullakolla.

Esimerkiksi nykyään on tullut muodikasta järjestää katon alla SPA-salongit, biljardihuone, tanssilattiat ja musiikkikoulutustilat. Mutta käytännössä sattuu usein, että 10 huonetta talossa ei riitä. Ja katon alla - upea ilmasto, kaunis tila ja hiljaisuus, varustella henkilökohtainen tili siellä.

Tarve käyttää erityisiä kiinnittimiä riippuu siitä, millaista ullakkokerrostekniikkaa olette valinnut. Joten luotettavin tapa on levätä palkit seinien tai lattiapalkkien tukipinnoille. Sitten ei ole mitään tarvetta ja järkevää käyttää metallisia elementtejä - palkit kiinnitetään ruuveilla tai nauloilla. Muissa tapauksissa muista kiinnittää ullakkokerros.

Siksi suosittelemme aluksi tekemään vahvan ullakkokerroksen siten, että muutaman vuoden ajan rauhallisella omallatunnolla rakennat sen uudelleen ullakolle. Erityiset laskelmat auttavat sinua tekemään erikoispöydämme ja tietokoneohjelmamme. Sinun tehtäväsi on valita optimaalinen poikkipalkki ja niiden askel. Kaikki muu on yksityiskohtia.

Onko vaadittu vahvistettu hihna?

Ensinnäkin päätä, tarvitsetko panssaroidun hihnan asennettavaksi ullakkipalkkiin. Armopoyas on vahvistettu vyö, joka on suljettu rakenne koko rakennuksen ääriviivasta. Tällaisen elementin tehtävä on kuormien jakautuminen.

Asennettaessa ullakkokerroksen puupalkkeja on tarpeen asentaa armopoyat vain, jos:

 1. Talosi seinät on rakennettu kaasu- tai vaahtolohkosta. Loppujen lopuksi tämä materiaali on melko hauras rakenne, ja samaan aikaan puupalkin lattia on huomattava paino. Suunnittelun vuoksi se luo aina pistepisteen lohkoille. Ja meidän tehtävämme on jakaa tämä paine ja tehdä siitä lineaarinen. Jotta voimalevy osuu koko kuormaan.
 2. Myös, onko tehdasvalmisteisia FBS-lohkoja käytetty talosi perustaksi tai itse alusta on matala, on myös tärkeää jakaa kuorma oikein ullakolta koko talon pohjan alueelle.

Kaikissa muissa tapauksissa voit turvallisesti tehdä ilman panssaria.

Palkkien kiinnitys palkkeihin tai kaatoon

Kun kattopalkit kiinnitetään tukkeihin tai pyöristettyihin lokeihin, on helpointa käyttää pannun tekniikkaa. Yksinkertaisesti yksinkertaisesti työntäkää palkit seiniin osaksi suunnittelijaa.

Kiinnitä huomiota siihen, että päällekkäiset palkit kiinnitetään metallikannattimilla:

Kiinnitys metalliseen I-palkkiin

Jos kattopalkit on katkaistava pitkin, niiden osat on liitettävä päällekkäin tai erityisten pinnoitteiden avulla, ja sinun on myös oltava tukipalkit itse palkkien väliin.

Ja jos puhumme suuren alueen suunnittelusta, on parempi käyttää teräspalkkia tai erityisen vahvaa laminoitua puuta palkkien tukena. Tällöin ullakon palkkien ja teräspalkin väliin jää 10 mm: n rako. Samalla on tärkeää, että teräspalkki ei kosketa kattopinnoitusta. Ja niin, että tulevaisuudessa kattopalkit eivät vaurioidu, laita ylimääräisiä äänieristysmateriaaleja tai laita kattolamppu tiiviiksi:

Jos käytät apupalkkeja, niitä ei välttämättä tarvitse sijoittaa kattoon. Ne voidaan helposti rakentaa seinään tai jopa käyttää itsenäisesti. Ja palkit itseään on samanaikaisesti asennettava ns.

Ensinnäkin tällaisille palkkeille täytyy tehdä vanteet. Ja ei ole ollenkaan tarpeen kiinnittää vanteita ensimmäisen kerroksen seiniin, kuten monet ajattelevat.

Tärkeintä on valmistaa tällaiset palkit asianmukaisesti asennukseen. Ja tätä varten niitä tulisi aina käsitellä antiseptisellä aineella (ja lämpötilassa, joka ei ole alle 5 celsiusastetta). Jälkeen, jätä ne liota päivään. Nyt leikkaa ja aseta tällaiset levyt ja tukipalkki puupohjaiseen mauerlat, joka on aikaisemmin liotettu sen tulipaloon ja biosuojaukseen. Jäljellä on vain kiinnitettävä kaikki palkit lattialaatoille.

Ja kun palkkien katto on valmis, tehdä karkea lattia, ainakin jotta se olisi kätevä liikkua.

Kiinnitys tiiliseinille

Jos puhumme puupalkin kiinnittämisestä tiiliseinään, silloin on tarpeen luoda pesä ja jopa seinien rakentamisen vaiheessa. Pesän tulee olla 160 mm seinän sisällä (tämä on vähimmäismäärä) ja erityisellä aluksella.

Kun sijoitat palkin seinään, täytä se sementtilaastilla tai anna sen auki - kaikki riippuu seinämän paksuudesta:

 • Joten suljettu versio on välttämätöntä kahden tiilen seinämän paksuudelle.
 • Avoin - seinän paksuus on kaksi ja puoli tiiliä.

Lisäksi ullakon katto tiiliseinillä on vahvistettava ankkureilla joka kolmas puomi. Ankkureiden tulee peittää se pohjasta ja sivuista, ja seinän on oltava 30 50 millimetriä. Palkit voidaan myös liittää toisiinsa ja sisäseiniin.

Kiinnitä palkit tiiliseinään tällä tekniikalla:

Kiinnitys herkille lohkoseinille

Jos kiinnität puupalkit lohkon seinään, sinun on rakennettava vahvistettu betonivasara. Tämä on sama vahvistettu vyö, josta puhumme aikaisemmin. Sinun on järjestettävä se palkin alla, erityisesti seinään tulevan puulaatikon alla. Itse palkki on asennettava seinälle vahvistetulle hihnalle, myös vähintään 160 mm. Älä myöskään unohda yhtä tärkeä hetki kuin eristys lohkosta ja rako palkista, joka tuottaa kosteutta.

Siksi, että modernit kevyet yksiköt kestävät ullakkokerroksen puupalkit, seuraa tätä mallia:

Jos lohkot ovat melko kestäviä ja niiden fyysiset ominaisuudet ovat lähellä tiiliä, käytä seuraavaa asennusjärjestelmää:

Mikä puu on parempi valita päällekkäin?

Jos olet nyt sujuvasti lähestymässä ullakkokerroksen kysymystä, ensimmäinen ongelma, jonka kohtaat, on löytää hyviä laatuja. On erittäin tärkeää, ettei kattopalkkeihin eikä lattiaan ole mitään puutetta, heikennetään, eikä varmasti ole mitään muotia. Muuten tällaiset päällekkäisyydet ovat hengenvaarallisia kotitalouden elämälle.

Vaihtoehto # 1 - palkit tavallisista levyistä

Antakaamme erikseen, mitkä palkit, joita käytetään rakennettaessa ullakkohuonetta. Paras vaihtoehto on levy, jonka leveys on 20-30 senttimetriä. Materiaalina käytetään mäntyä tai lehtikuusia, jotka toimivat hyvin taipuisiksi. Tämä puu on kestävä muodonmuutoksen suhteen ja vähemmän halkeileva. Virallisten arvioiden mukaan tällaisen materiaalin käyttö mahdollistaa kaiken puun kulutuksen vähentämisen jopa 20 prosentilla.

Vaihtoehto # 2 - liimapalkit

Nykyään liimapalkkeja käytetään usein myös palkkeina, joiden vahvuus on useita kertoja korkeampi kuin tavallisen puun. Tosiasia on, että kaikki liimatut puutuotteet ovat vahvempia. Koko salaisuus on se, että käytetty liima osuu näiden kahden osan huokosiin, jotka liimataan yhteen ja muodostavat monia vahvoja langoja niiden välillä - paljon vahvempia kuin puun kuidut. Siksi liimattu laminoitu puu palkkeina on melko tavallinen vaihtoehto.

Ne eivät eroa ulkonäöltään massiivisesta puusta, varsinkin kun parasta laatua käytetään ulompien kerrosten estetiikkaan. Tällaiset palkit on valmistettu putoavista levyistä, jotka on puhdistettu virheistä ja liimattu yhteen. Tämän menetelmän suurin etu on se, että palkkien kokonaispituus voi nyt nousta 12 metriin, ja se on paljon vahvempi vain puupalkilla, jolla on samat parametrit.

Monet eivät myöskään ota huomioon sitä, että massiivipuussa saattaa olla piileviä ongelmia, jotka muutamassa vuodessa saattavat näkyä säteen keskellä. Esimerkiksi rotu- tai parasiittiset hyönteiset, jotka hankintahetkellä eivät saaneet aikaan kehitysaikoja, ovat usein tällaisia ​​syitä. Toinen seikka: on melko vaikea löytää täysin puettua puuta, jolla ei ole solmuja ja muita ongelmia. Ja solmut itsessään ovat pahoja, koska näissä paikoissa puu ei toimi kunnolla, se on tiheämpi, ja sen seurauksena palkki, jolla on jatkuva dynaaminen jännitys, reagoi siihen epätasaisesti koko pituudeltaan.

Vaihtoehto # 3 - OSB-palkit

OSB-levyjen voimakkaiden palkkien valmistamiseksi ne leikataan eri leveydeltään ja jauhetaan. Seuraavaksi aihiot liimataan yhteen, ja ne muodostavat pitkän päättömän nauhan, josta tietyn pituiset templat ovat. Suurin etu tällaisten palkkien käyttämisessä ullakolla on pieni massa ja erinomaiset lujuuden ja taivutusvastuksen osoittimet.

Vaihtoehto # 4 - I-palkit

Toinen suosittu palkkipalkki Venäjällä on I-palkkeja. Tämä on yksi kestävimmistä palkkien tyypeistä, ja niiden päälle voit järjestää lattiat, ei vain vaneria. Ja pohja on päällystetty kipsilevyllä. Nämä palkit ovat niin voimakkaita, että on tarkoituksenmukaisempaa asentaa ne käyttöliittymän päällekkäin täysin olohuoneisiin eikä vain ullakolle ja vieläkin kylmälle ullakolle.

Myös niin sanotut kanadalaiset I-palkit ovat suosittuja. Ne on valmistettu puupalkkien, OSB-levyjen, erityisten kosteudenkestävien levyjen, laminoidun viilutankojen tai havupuiden tehtaalla.

Vaihtoehto # 5 - palkit valmiista tiloista

Esimerkiksi yksi viimeisimmistä kehityksestä on valmiita parviyrityksiä. Niiden korkeus on 350 millimetriä. Ne on valmistettu kuivasta puusta, jonka leikkaus on 100 x 50 mm. Tehtaalla erikoispuristimella metallilevyillä nämä elementit yhdistyvät yhteen muotoon. Lisäksi tällaisten tilojen valmistuksen prosessissa ne jopa asettavat teknisen viestinnän.

Vaihtoehto # 6 - LVL-palkit

Erikseen on huomattava, että kotimarkkinoilla on suhteellisen uutta materiaalia LVL-palkkeja. Nämä ovat suuren lujuuden omaavia homogeenisia materiaaleja, jotka valmistetaan liimaamalla erityisellä paineella. Kulutuksessa kuluu useita kerroksia viilua, ja kuidun tankoja valmistettaessa on tiukasti yhdensuuntainen.

Tällaisten palkkien ominaisuudet ovat erityisiä. Suurin etu on se, mitä palkkeja on runsaasti kokoisia. Itse materiaali sopii täydellisesti prosessointiin lähes minkä tahansa leikkuutyökalun kanssa. Mutta kun otetaan huomioon LVL-puun hinta, suosittelemme sinua ostamaan sen vain, jos ullakkosi lattia on laaja ja etusijalla on laatu ja turvallisuus.

Vaihtoehto # 7 - HTS-palkit

Toinen uudentyyppinen ullakkipalkki on saksalainen HTS. Ne edustavat myös I-palkkia, jossa ylempi ja alempi kerros on tehty puusta, mutta keskikerros on OSB-levy.

Myös näiden kerrosten väliin voidaan sijoittaa profiiliteräs, jonka paksuus on 0,5 mm ja erikoispolymeeripäällyste. Samanaikaisesti itse teräksellä on aaltomainen muoto, joten palkilla on suuret lujuusominaisuudet. Ja nämä seinät eivät voi edes yhtä, mutta kaksi, mikä on vielä parempaa vastustuskyvyn taivuttamiseen. Ja niin, että HTS-palkki ei taipua tai kierrä, piilotetut ristikytkennät muodostetaan kerrosten välillä tietyn vaiheen kanssa.