FBS-lohkojen esivalmisteiden perustaminen

Tiilirakennuksissa, joissa on kellari, esivalmistettu nauha-säätiö on yksi parhaista vaihtoehdoista asennuksen luotettavuuden ja nopeuden kannalta. Lisäksi yksittäisille kehittäjille on mahdollisuus säästää käyttämällä käytettyjä lohkoja FBS. Perusperiaate on asettaa pohja maaperän jäädyttämisen alle. Pohjan leveys kussakin tapauksessa on yksilöllinen ja riippuu rakennuksen painosta ja maaperän kantavuudesta.
Alla on vaiheittaiset ohjeet siitä, miten säätiö asennetaan FBS-lohkoilta.
FBS: n betonilohkojen esivalmistettujen perustusten perustaminen on suoritettava ottaen huomioon yhteisyrityksen vaatimukset 70.13330.2012 "Laakeri- ja sulkurakenteet" Päivitetty SNiP 3.03.01-87 -versio
Yksittäiset kehittäjät voivat käyttää tyypillisiä ratkaisuja sarjan 2.110-1 "Yksityiskohtien asuinrakennusten perusteet" numero 1, numero 4. Tällä hetkellä tämä sarja ei ole virallisesti pätevä, mutta monet talot on rakennettu siihen.
Tietoa täällä koot, paino ja merkinnät lohkojen
Rakennuksen perustuksen asennustyöt ovat piilotettuja töitä, ja ne tulisi kiinnittää piilotettujen teosten tutkimista.

Kaivoksen kehittäminen.

1. Satunnaiset maaperän ylitykset kuopan tai kaivannon kehittämisessä tietyissä paikoissa on täytettävä samalla maaperällä, joka saadaan luonnolliseen tiheyteen.
2. Jotta pohjan pohja ei heikentäisi, pehmenisi ja vähentäisi kantokykyä ennen perustusten asennusta, olisi tehtävä töitä pinta- ja pohjaveden poistamiseksi kaivoksesta (avoin viemärijärjestelmä tai vedenpoisto, veden väheneminen jne.).
3. Kaivamisen kehittämisen päättymisen ja säätiön perustuksen välinen tauko ei periaatteessa ole sallittua. Pakotettujen taukojen kohdalla on ryhdyttävä toimenpiteisiin säätiön maaperän luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi.

FBS: n asennus

1. Jäädytetyn, jäällä, lumella tai vesipohjalla peitetyt perustilohkot on kielletty.
2. Pohjapaneelit asetetaan huolellisesti tasoitettuun hiekkapohjaan tai hiekkasementtipohjaan, jonka paksuus on vähintään 5 cm (savipohjaisilla maaperillä). Hiekan tasoituskerroksen pinnan poikkeama suunnittelusta saa olla enintään -15 mm.
3. Lohkojen asennus alkaa majakkolohkojen asentamisella rakennuksen kulmiin ja akseleiden risteykseen. Majakan yksiköt on asennettu yhdistelemällä niiden aksiaaliset riskit keskiakselien riskiin kahdessa keskenään kohtisuorassa suunnassa. Sen jälkeen, kun majakkoblokkien asema suunnitelmaan ja korkeuteen on kohdistettu, on jatkettava tavallisten lohkojen asennusta.
4. Pohjustuslohkojen asettaminen suoritetaan sementtilaastilla, joka ei ole alle M-50. Lohkojen väliset vaakasuorat ja pystysuorat liitokset täytetään laastilla koko seinän paksuuden ja sauman korkeuden mukaan. Saumojen paksuus enintään 20 mm.

5. Kellarinseinämälohkojen asennus on suoritettava kastikkeella (sarja 2.110-1 "Asuinrakennusten perustusten yksityiskohdat" julkaisu 1 osa 19). Yksittäisten talojen korkeintaan kolmessa kerroksessa vaadittava lohkokoko on vähintään 240 mm. FBS-lohkojen vaaditun määrän määrittämiseksi sinun on tehtävä jokaisen seinän skannaus, johon haluat piirtää lohkoja niiden koon mukaan ja ligaation noudattaminen.

Esimerkki piirustuksesta FBS.

6. Rakenteen lujuuden lisäämiseksi seinien leikkauspisteessä on tarpeen vahvistaa vahvistusverkkoa.

Jos kellarissa oleva ovi on jonkin seinän vieressä, vahvistusverkon pituus määritetään alla olevasta kuvasta (2.110-1-sarja "Asuinrakennusten perustusten yksityiskohdat", osa 1, osa 20).

Lujittavan verkon asettelujärjestelmät

Valmistuspalkkien koot

Silmien metallispesifikaatio

7. Asennetaan tavalliset lohkot, jotka suuntaavat pohjaa alareunan lohkojen leikkaamista pitkin, yläosaa pitkin keskiakselia. Ulkoseinien lohkot, jotka asennetaan maanpinnan alapuolelle, on tasoitettava seinän sisäpuolelle ja yläpuolelle. Lohkojen väliset pystysuorat ja vaakasuorat saumat on täytettävä laastilla ja ne on kirjoi- tettava molemmin puolin.
8. Maalattavan seinämän lohkojen monoliittiset alueet (maanpinnan alapuolella) tulee tehdä betonista B 7.5 tai KORPo 1NF / 100 / 2.0 / 35 / GOST 530-2007 tiiliä, jonka jälkeen sementtilaastin 50 ulkopinta ja kuuma kipsi bitumi 2 kertaa.
9. Maapohjan yläpuolella sijaitsevat kellari-seinät, jotka eivät ole kosketuksissa maan kanssa, on suljettava Korpos 1NF / 100 / 2.0 / 35 / GOST 530-2007 tiilimuurilla M75-liuoksella.
10. Pohjaseinän seinissä on aukkoja, joiden leveys on enintään 600 mm, pohjaseinämät (sarja 2.110 - 1 vapautus 4 osa 8, 12) tai monoliittinen betoni. B 10, joka on vahvistettu 10 mm: n läpimitaltaan vahvistetulla lujalla I-I, 1 asteen kulmalla 120 mm: n seinämän paksuudella 250 mm: n korkilla (sarja 2.110-1 vapautus 4 osa 9). Aseta hyppykytkimet yli 600 mm leveisiin aukkoihin (sarja 2.110-1 vapautus 4 osa 11).

11. Suunnitteluviestinnän putkistojen asennuksen jälkeen kaikki ulko- ja sisäseinien reiät on suljettava betonilla. B 7.5 varmistamalla viestintätulojen tiukka.

Vedeneristys perusseinät

Seinien suojaaminen kapillaarisen kosteuden estämiseksi saavutetaan järjestämällä vaakasuora vedenpitävyys sokean alueen yläpuolella, pintamateriaalien (tekninen maanalainen) pystytasojen (tekninen maanalainen) pystysuorat pinnat, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa ja jotka saattavat sementti- ja hiekkalamppua.
Vaakasuora vedeneristys kahden kerroksen vedenpitävyydelle bitumimastilla litistetylle pinnalle olisi tehtävä koko ulkokehän ja sisäseinien ulkokehän kohdalla sokean alueen yläpuolella (ja keväällä sulavan lumen yläpuolella).
Vaakasuora vedenpitävä rasva-sementtilaasti 1: 2 kerros ja paksuus 20 mm tason alapuolisen kerroksen alapuolella.
Kellarin seinien pystysuora vedeneristys, kuisti, sisääntulot kellariin, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa päällysteen suorittamiseksi kuumalla bitumilla kaksi kertaa.

Täytä täytteet sinusien kanssa

Selkävartalon jälkeinen täyttö ei ole koputtavan maaperän kanssa perusteellisella kerrosten kerroksella, kun tehdään kellari-levy, joka tekee muurien kaikkien seinien tasolle pohjan ensimmäisen kerroksen ikkunoista ja täyttää maan sisällä rakennuksen suunnittelumerkki.

Fbs: n lohkojen leikkaus

Viime vuosina on käytetty viime vuosina laajalti FBS-lohkojen (lyhennys FBS - seinämien pohjaseinä) käyttämiä esivalmistettuja nauhan perustuksia. Tällaisten perustusten turvallisuuskerroin mahdollistaa kestämään sekä viiden että kymmenen kerroksen rakennukset, joten kaksikerroksisen tiilitalon rakentaminen sen perusteella ei aiheuta ongelmia.

Lohkojen PBS: n esivalmistetut perustukset voidaan asettaa seuraavissa tapauksissa:

Lisäksi merkittävänä etuna on asennustehokkuus: FBS-lohkojen perustukset, joilla on sama asennuskohde, ovat edullisempia kuin kiinteät. Voit säästää säätiöön ja enemmän, jos:

- Käytä lohkoja FBS - Voit luoda esiohjelman ajoittaisen perustan

FBS-lohkot ovat saatavana useina kokoina: 780, 1180 ja 2380 mm pitkä; 300, 400, 500 ja 600 mm leveä. Kaikkien blogien korkeus on 580 mm. Blogien sivureunoissa on erityisiä uria, jotka on täytetty ratkaisulla asennuksen aikana.

Ensimmäinen FBS-lohkon rivi on sijoitettava 10-15 cm paksuiselle karkealle hiekalle, jolla on 20 cm leveämpi runko, joka on 50 x 100 mm. Kehyksen taso asetetaan vaakasuoraan ja täytetään hiekalla. Hiekka kastuu ja särkyy; kaikki ylijäämät poistetaan käyttäen mitä tahansa tasoristeitä.

Ulkoseinien kulmakappaleet asennetaan ensin.

Tätä varten rivit vedetään hiekkaan, jota pitkin asennetaan lohkoja. Lohko on tiukasti tasainen, jos pohja on täynnä korkealaatuista. On mahdollista asentaa jopa yhteen, käyttäen kuutta yksinkertaista komentoa (lataa ylös - alas, nuoli ylös - nuoli alas, nuoli oikealle - nuoli vasemmalle).

Ensin ulkoiset seinät asetetaan, sitten sisäiset. Pystysuorat saumat ovat tukossa huolellisesti laastilla. On parempi täyttää monoliittinen laatta viimeistelylohkon sijasta (koko lohkon asentaminen on varsin työläs tehtävä).

Jokainen vierekkäinen lohkoryhmä on laatoitettu vähintään 1,5 cm paksuiseksi.

Vertikaalisten saumojen tulee olla 25-60 cm. Mahdollinen pukeutuminen on pienempi, sitä parempi maaperän ominaisuuksia rakennustyömaalla. Jos missä tahansa paikassa vaatimus pukeutumisesta on epäkäytännöllistä, silloin perustuksen tässä osassa on tarpeen asettaa useita 8-10 mm: n halkaisijaltaan tai muurausverkkoa. On tärkeää unohtaa jättää reiät pohjaan veden ja jäteveden syöttöön.

Lohkot, joiden pituus on 2380 mm. on etusijalla esikuorittujen nauhateollisuuden rakentamisessa, koska pienemmät pystysuorat liitokset sääolosuhteissa, sitä korkeampi on sen voima, sitä nopeammin rakentaminen toteutuu ja sitä vähemmän rakennuksen kustannukset.

Koska FBS-lohkojen materiaalin lujuus on suurempi kuin tiilien lujuus, tällaiselle perustukselle pystytettyjen seinien leveys voi olla suurempi kuin ennalta valmistetun pohjan leveys. On kuitenkin huomattava, että tiilimuurauksen ylitys on rajoitettu: toisella puolella oleva ylitys - enintään 10 cm; kun kummallakin puolella oleva uloke - toisella puolella enintään 6 cm.

Heikon maaperän tapauksessa on tärkeää lisätä betonielementin peruspohjan leveyttä.

Tässä tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa:

 • Aseta ensimmäinen rivi säätötyynylaseille
 • Kaada monoliittinen betonilaatta FBS-lohkojen alapuolelle

Jos talo on rakennettu ilman kellarissa ja maassa, jolla on hyvä kantavuus, voit rakentaa ajoittaisen esivalmisteen perustuksen. Tällöin FBS-lohkot pinotaan väliajoin, ja tällöin ne täytetään maaperällä kerroksittain kerrosten täyttämisen avulla. Tällä tekniikalla voit säästää jopa 20% lohkosta.

FBS-lohkojen välinen etäisyys esivalmisteen ajoittaisen pohjan rakentamisessa ei saa olla yli 70 cm. Tämän säätiön käyttö sallitaan vain taloa varten, jossa on enintään kaksi kerrosta kevyitä muurauksia (esim. Ontto tiili).

Ennen tämän tyyppisen säätiön rakentamista kannattaa kääntyä ammatti-insinööreille ja arkkitehdeille.

Pohjan voimakkuuden kasvattaminen heikolla maaperällä voidaan saavuttaa asettamalla ylärajaan 20-30 cm paksulla teräsbetonivyö, jonka runko on neljästä sauvasta, joiden halkaisija on 10 mm.

Esipelatun perustuksen alueellisen jäykkyyden varmistamiseksi pituussuuntaisten ja poikittaisten seinien välille on muodostettu kytkentä tukemalla ne pohjaseinämälohkojen kanssa tai asettamalla ne lujittavien silmien vaakasuoriin liitoksiin.

Pohjaseinäelementit asetetaan pystysuuntaisten liitosten liittämiseksi osuuteen, joka on vähintään rakenteeltaan epästabiilien maametallien pohjaseinän korkeus ja vähintään 0,4 lohkojen korkeus maaperän muodonmuutosmoduulilla E> 10 MPa.

F.9.18. Millainen rakenne on seinien pylväsperusta?

Pilarin perustuksia (ks. Kuva F.9.12, s, c) käytetään rakennuksissa, joissa rakenteellinen kehys on epätäydellinen kehys. Pilarin perustukset koostuvat pinoamistyyppisestä pohjasta, jonka reunassa on alapainen palkki tai socle-paneeli. Tämän tyyppiset perustukset voidaan tehdä maaperä, jolla on suuri muodonmuutos ja lujuusominaisuudet. Tämä johtuu siitä, että samankaltaiset emäkset eivät salli muodonmuutosten epätasaisuutta. Pohjat vahvistetaan pohjan tasossa hitsattujen silmien ja tilarakenteiden avulla sarakkeen rungossa (sarake).

F.9.19. Millaisella rakenteella on erilliset perustelut sarakkeille?

Erilliset perustukset (sm.ris.F.9.12, l, m) on järjestetty monoliittisen raudoitetun betonin pylväiden alle, mukaan lukien porrastettu laattaosa ja alipylväs. Monoliittiset perustukset tehdään yhdeksi palstaksi sarakkeiden kanssa. Tällöin pylväiden vahvistaminen on yhdistetty perustan lujitukseen (kuva F. 9.19). Esivalmistettujen pylväiden yhdistäminen pohjaan tapahtuu lasin avulla ja metallipylväät ankkuripulttien avulla.

Kuva F.9.19. Pilarien liittäminen perustukseen: a - monoliittinen; b - teräspylväs; 1 - liittimet; 2 - ankkuripultteja

Askeleiden korkeus on 150 mm. Ensimmäisen askelman on oltava vähintään 300 mm. Askeleiden leveys määräytyy pakottamisen ehdosta.

Monoliittisten perustusten alapuolella olevissa hiekkasävyissä 150 mm paksua monoliittista valmistetta valmistetaan betonista, joka ei ole alle M.50. Savi- maaperässä valmistetta ei voida järjestää, mutta on tarpeen lisätä betonin suojakerros 80 mm: iin.

Erilliset perustukset voidaan esivalmistella, joka koostuu yhdestä tai useammasta elementistä (katso kuva 9.12, m).

F.9.20. Millaisella rakenteella on raotetut säätiöt?

Rei'itetyt pohjat (riisi F. 9.20) ovat ohuita seinämiä, joiden paksuus on 10-20 cm, jotka on järjestetty katkaisemalla maaperä ja täyttämällä rako betonilla täydellä tai osittaisella vahvistuksella. Alipylväs lepää suoraan betonilevyille ja toteutetaan monoliittisessa muodossa. Haarukan etuna on se, että pohjaan kohdistuva kuormitus välitetään paitsi päästä, myös sivupinnasta. Kuitujaukot voidaan kuitenkin järjestää vain savimaahan.

Kuvio F.9.20. Nauha monivaiheinen säätö: 1 - maaperän pinta; 2 - jakelevy; 3 - korotettu seinä; 4 - betonilevyt; 5 - päällekkäisyys; 6 - kellarikerros

Aikana kehityksen myötä osa maaperästä pysyy pohjalla ja irrotus on tehtävä manuaalisesti, mikä vähentää tällaisten perustusten valmistettavuutta.

F.9.21. Mitä muotoa on perusteltu, järjestetty vyrambirovannyh kaivoissa?

Tiivistetyissä kaivoissa (kuva F. 9.21) perustuvat säätötavat on järjestetty käyttämällä kartiomaista tai trapetsia suojaavaa luukkua pudottamalla se 4-6 metrin korkeudelta maaperään, joka on täytetty betonilla. Tällaisen perustuksen etuna on se, että kun maata kaadetaan kuopan ympärillä, muodostuu vyöhyke, jonka tiheys on suurempi kuin luonnollisen maaperän tiheys. Tämän seurauksena säätiön kantavuus kasvaa, mutta myös löyhän maaperän leikkausominaisuudet eliminoituvat osittain.

Kuvio F.9.21. Kompaktirakenteisten kaivojen perustukset: a - pylväs ilman laajenemista; b - laaja pohja: 1 - lasia sarakeasennukseen; 2 - perusta; 3 - tiivistetty maaperäalue; 4 - puristettu kova materiaali (pohjamaali)

Säätiön kantavuutta voidaan nostaa, jos laajennetun alueen laite toteutetaan murskalla maaperään.

Lattiakaivojen perustusten käyttö antaa suurimman vaikutuksen, kun kosteus on Sr-0,75 ja ominaispaino on enintään 16 kN / m3.

Lohkojen perusta FBS

Viime vuosina on käytetty viime vuosina laajalti FBS-lohkojen (lyhennys FBS - seinämien pohjaseinä) käyttämiä esivalmistettuja nauhan perustuksia. Tällaisten perustusten turvallisuuskerroin mahdollistaa kestämään sekä viiden että kymmenen kerroksen rakennukset, joten kaksikerroksisen tiilitalon rakentaminen sen perusteella ei aiheuta ongelmia.

Lohkojen PBS: n esivalmistetut perustukset voidaan asettaa seuraavissa tapauksissa:

  - Rakentamisaika pakataan ajassa (lohkojen perustus voidaan taittaa 1-2 vuorokaudelta ja välittömästi jatkaa siihen perustuvien seinien rakentamista, toisin kuin kiinteän betonin perustana, joka vie aikaa riittävän lujuuden saavuttamiseksi); - Ei-ammattitaitoisen työvoiman käyttö (FBS-lohkojen asennus suoritetaan yksinkertaisesti - ei ole tarvetta neuloa vahvikekaalia)

Lisäksi merkittävänä etuna on asennustehokkuus: FBS-lohkojen perustukset, joilla on sama asennuskohde, ovat edullisempia kuin kiinteät. Voit säästää säätiöön ja enemmän, jos:

- Käytä lohkoja FBS - Voit luoda esiohjelman ajoittaisen perustan

FBS-lohkot ovat saatavana useina kokoina: 780, 1180 ja 2380 mm pitkä; 300, 400, 500 ja 600 mm leveä. Kaikkien blogien korkeus on 580 mm. Blogien sivureunoissa on erityisiä uria, jotka on täytetty ratkaisulla asennuksen aikana.

Ensimmäinen FBS-lohkon rivi on sijoitettava 10-15 cm paksuiselle karkealle hiekalle, jolla on 20 cm leveämpi runko, joka on 50 x 100 mm. Kehyksen taso asetetaan vaakasuoraan ja täytetään hiekalla. Hiekka kastuu ja särkyy; kaikki ylijäämät poistetaan käyttäen mitä tahansa tasoristeitä.

Ulkoseinien kulmakappaleet asennetaan ensin.

Tätä varten rivit vedetään hiekkaan, jota pitkin asennetaan lohkoja. Lohko on tiukasti tasainen, jos pohja on täynnä korkealaatuista. On mahdollista asentaa jopa yhteen, käyttäen kuutta yksinkertaista komentoa (lataa ylös - alas, nuoli ylös - nuoli alas, nuoli oikealle - nuoli vasemmalle).

Ensin ulkoiset seinät asetetaan, sitten sisäiset. Pystysuorat saumat ovat tukossa huolellisesti laastilla. On parempi täyttää monoliittinen laatta viimeistelylohkon sijasta (koko lohkon asentaminen on varsin työläs tehtävä).

Jokainen vierekkäinen lohkoryhmä on laatoitettu vähintään 1,5 cm paksuiseksi.

Vertikaalisten saumojen tulee olla 25-60 cm. Mahdollinen pukeutuminen on pienempi, sitä parempi maaperän ominaisuuksia rakennustyömaalla. Jos missä tahansa paikassa vaatimus pukeutumisesta on epäkäytännöllistä, silloin perustuksen tässä osassa on tarpeen asettaa useita 8-10 mm: n halkaisijaltaan tai muurausverkkoa. On tärkeää unohtaa jättää reiät pohjaan veden ja jäteveden syöttöön.

Lohkot, joiden pituus on 2380 mm. on etusijalla esikuorittujen nauhateollisuuden rakentamisessa, koska pienemmät pystysuorat liitokset sääolosuhteissa, sitä korkeampi on sen voima, sitä nopeammin rakentaminen toteutuu ja sitä vähemmän rakennuksen kustannukset.

Koska FBS-lohkojen materiaalin lujuus on suurempi kuin tiilien lujuus, tällaiselle perustukselle pystytettyjen seinien leveys voi olla suurempi kuin ennalta valmistetun pohjan leveys. On kuitenkin huomattava, että tiilimuurauksen ylitys on rajoitettu: toisella puolella oleva ylitys - enintään 10 cm; kun kummallakin puolella oleva uloke - toisella puolella enintään 6 cm.

Heikon maaperän tapauksessa on tärkeää lisätä betonielementin peruspohjan leveyttä.

Tässä tilanteessa on kaksi vaihtoehtoa:

 • Aseta ensimmäinen rivi säätötyynylaseille
 • Kaada monoliittinen betonilaatta FBS-lohkojen alapuolelle

Jos talo on rakennettu ilman kellarissa ja maassa, jolla on hyvä kantavuus, voit rakentaa ajoittaisen esivalmisteen perustuksen. Tällöin FBS-lohkot pinotaan väliajoin, ja tällöin ne täytetään maaperällä kerroksittain kerrosten täyttämisen avulla. Tällä tekniikalla voit säästää jopa 20% lohkosta.

FBS-lohkojen välinen etäisyys esivalmisteen ajoittaisen pohjan rakentamisessa ei saa olla yli 70 cm. Tämän säätiön käyttö sallitaan vain taloa varten, jossa on enintään kaksi kerrosta kevyitä muurauksia (esim. Ontto tiili).

Ennen tämän tyyppisen säätiön rakentamista kannattaa kääntyä ammatti-insinööreille ja arkkitehdeille.

Pohjan voimakkuuden kasvattaminen heikolla maaperällä voidaan saavuttaa asettamalla ylärajaan 20-30 cm paksulla teräsbetonivyö, jonka runko on neljästä sauvasta, joiden halkaisija on 10 mm.

Säätölohkojen ja virtauskaavion oikea asennusohje

FBS ovat seinien perustilohkoja. Heidän toinen nimensä - lohkot seinien rakentamiseen kellarissa. FBS-lohkojen käytännön tarkoitus erilaisten tarkoitusten omaavien rakenteiden muodostamiseksi ja niitä käytetään usein alttiiksi ilman lämpötilalle lämpötila-alueella -70 ° C - + 50 ° C.

Miten työ alkaa?

FBS ovat betonilohkoja, joita voidaan käyttää säätiön rakentamisessa eri ilmastovyöhykkeillä ja kaikentyyppisissä maissa. Yleensä työ alkaa mittaamalla ja hajottamalla ehdotetun säätiön akselit. Säätiön hajoaminen alkaa siitä, että akselit siirretään perustan rakentamiseen.

Tarvittavat:

 • Kiristä akselin akselit.
 • Siirrä näillä akseleilla leikkauspisteitä kaivannon tai kuoppaan pohjaan.

Pisteistä, jotka lopulta osoittautuvat, ne mittaavat säätiön mitat projektin mukaan ja kiinnittävät ne metallisiin tappeihin niin, että niiden välissä oleva kiristysjyrä ei ole lähempänä ja 2-3 mm alapäästetyn nauhan.

Aloita säätiön asennus

Säätölohkojen asennus aloitetaan asettamalla ne pohjaan. Useimmiten säätiön tällainen säätiö voi toimia tasoituskerroksena hiekkaa, tai jos hanke antaa sen, sitten jotain muuta substraattia. Pohjan pohja (ja yleensä se on maa) kaivannossa ja säätiön kuopassa yrittää tasoittaa hankkeen määrittelemät merkit.

Hiekkapohjaisissa maissa pohjalevyt on sijoitettava suoraan vain perustukseen, joka on linjassa. Jos maaperä on erilainen, ne asetetaan hiekkalaatalle, jonka paksuus on vähintään 5-10 cm. Pohjan alapäässä ei ole löysää ja löysää maata. Hiekan pohjan pohjan pituus ja leveys ovat 200-300 mm suurempia kuin itse säätiön koko, joten tulevaisuudessa hiekkavyöhykkeeltä ei tule lohkareita.

Jos perustuksen rakentaminen on kellarissa ja se toteutetaan kuivilla maaperillä, niin FBS voidaan asentaa suoraan hiekkaan tasoitetun maan pohjalle. Tätä malliversiota käytetään myös maanrakennuksen perustan rakentamisessa, joka on matala myös ilman peruselementtien käyttöä nauhan muodossa.

Säätiön laakerikapasiteetin lisäämiseksi perustuslohkot, joiden mitat määräytyvät aiemmin lasketun kellarialueen riippuvuuksien perusteella, ottaen huomioon pystytettyjen seinien ja lattioiden paksuus, on tarpeen kiinnittää etukäteen asetettuihin säätötyynyihin FL.

FL: n päätavoite on laajentaa pohjan pohja (ns. Tukialueen kasvu).

Ennen nostoa on varmistettava, että nosturi on turvallisella etäisyydellä louhinnan reunasta ja että kaikki sen kannat, kuten raidat, tukijalat ja pyörät, on sijoitettava suunnitellun romahtamisen prisma-alueen ulkopuolelle.

Säätöä ei saa asentaa lumen tai veden alapäähän. Asennus on aloitettava asennettavaksi paikkoihin, joissa seinät leikkaavat ja majakkolohkojen kulmissa. Kun majakkoblokit on asetettu, on tarpeen kiristää kiinnityspintoja heidän pinnalleen ja sijoittaa kaikki keskit.

Lohkojen lopullisen sijainnin hallinta

Asennuksen aikana laituria siirretään kauemmas ylöspäin jokaiseen peräkkäiseen riviin. Suunnitelman mukaisten lohkojen lopullinen asento on tarkistettava aksiaalisten riskien varalta pitkin säären yläreunoja lyijylinjalla tai teodoliitilla.

Lyijy on laskettava akselin suuntaisista johtimista, jotka ulottuvat trimmeriä pitkin. Kaikki pienet poikkeamat voidaan poistaa, jos lohkoa siirretään teräsromulla. Majakatulkkien yläosa on tarkistettava tasolta ja jäljellä olevat lohkot - näkyvät aikaisemmin asennettujen lohkojen tai laiturilla.

Jos tapahtuu, että lohko on asetettu ja poikkeamat ylittävät kaikki sallitut normit, on nostettava nosturi nostolla, pudotettava ja tasattava pohja uudelleen ja vasta tämän toimenpiteen jälkeen tämä lohko on asetettava pohjaan. Asennus toteutetaan vzrazbebku, kuten tiilimuuraus välttämättä sementtilaasti, noin 4-5 riviä korkeudella.

Asennus on tehtävä kaikkien mahdollisten ja tarpeellisten, kaikkiin ulkoisiin ja sisäisiin seinämiin. Korttiseinälohkot sijoitetaan tavallisesti laastille ja liimautuvat pystysuuntaisiin liitoksiin, joissa tämän sidoksen syvyyden tulisi olla vähintään 0,4 lohkoleveydestä maanpinnalla, joka on hieman puristettavissa ja vähintään 0,6 maan lohkon korkeudesta, joka on voimakkaasti puristettavissa, katoavaa tai turvotusta. Pystysuuntaisten saumojen kastelu.

Säntelyä valmistettaessa lohkojen pinta puhdistetaan ja kostutetaan vedellä, ja liuosta syötetään ja tasoitetaan lastalla. Asennusalustat tehdään vähintään 2 cm: n kokoisella liuoksella. Sängyn paras laatu saadaan, kun liuos levittyy runkoon vanteella, joka takaa sängyn vaakasuoran asennon ja vahvistaa sen paksuuden niin paljon kuin mahdollista.

Kaikki lohkojen väliset pystysuorat liitokset asennuksen aikana täytetään liuoksella, jossa on tiiviste tiivistämisen jälkeen. Kellariseinien lohkot on tasoitettava tasoa kohti, joka näyttää huoneen suuntaan ja sisäisten kellari-seinämien lohkot - yhdessä niiden lentokoneiden kanssa.

Asennuksen ja ohjauksen jälkeen lian on katkaistava kaikki ylimääräinen laasti vaakatasossa olevista saumoista, ja jos ratkaisu ei riitä, lisää se ja mahdollisuuksien mukaan tiivistä se.

Vaakasuorat ja pystysuorat estolevyt tulisi täyttää laastilla ja molemmin puolin kirjonta. Esiohjelmoidun teippimäisen kellarin seinät voivat olla ohuempia kuin rakennettavan rakennuksen seinät, koska ne on yleensä tehty materiaalista, joka on kestävämpi kuin koko rakennettavan maan yläpuolisen osan. Tällöin rakennuksen seinämät voivat olla sallittuja. Ulompi ei saa olla yli 13 cm.

Fbs: n lohkojen leikkaus

BLOCKS CONCRETE FOR WALLS CELLARS

Betonielementit kellareihin. tekniset tiedot

MKC 91.080.40
OKP 58 3500

Esittelypäivämäärä 1979-01-01

2. Hyväksyttiin ja otettiin käyttöön Neuvostoliiton valtiokomitean päätöslauselma päätöslauselmasta 12/30/77 N 234

3. VZAMEN GOST 13579-68

4. VIITTAUSSÄÄNNÖKSET TEKNISET ASIAKIRJAT

Viitetiedot, joihin viitataan

2,7, 2,12, 3,1, 4,8, 5,1 ja 5,7

5. EDITION (lokakuu 2005) ja marraskuussa 1985 hyväksytty tarkistus 1 (ICS 3-86)

1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

1.1. Lohkot on jaettu kolmeen tyyppiin:

1.2. Lohkojen muodon ja koon tulisi vastata kuviossa 1-3 ja taulukossa 1 esitettyjä.

Kuva 1. FBS-tyyppiset lohkot


300 mm leveät lohkot

Kuva 2 FBV-tyyppiset lohkot

Kuva 3 FBP-tyyppiset lohkot

Lohkon päämitat, mm

300; 400; 500; 600

300; 400; 500; 600

1.3 Lohkojen tunnuksen rakenne on seuraava:

Lohkon koko decimetrissä: pituus (pyöristetty)

Betonityyppi: raskas - T; huokoisista aggregaateista (sardeldittibetoni) - P; tiheä silikaatti - C

Tämän standardin nimeäminen


Esimerkki lohkotyypistä FBS-pituus 2380 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, joka on tehty raskasta betonia:

FBS24.4.6-T GOST 13579-78


Samaa tyyppiä oleva FBV, jonka pituus on 880 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, betonista valmistettu huokoisilla aggregaatteilla (laajennettu savibetoni):

FBV9.4.6-P GOST 13579-78


Samaa tyyppiä oleva FBP, jonka pituus on 2380 mm, leveys 500 mm ja korkeus 580 mm, valmistettu tiheästä silikaattitasosta:

FBP24.5.6-S GOST 13579-78


Huom. Sen on sallittava valmistaa ja käyttää louhosia, joiden pituus on 780 mm (ylimääräinen) ja joka on hyväksytty tyypillisiin rakennushankkeisiin, jotka on hyväksytty tammikuun 1. päivään 1997, näiden hankkeiden voimassaoloaikana.

1.4. Raskasbetonilohkojen arvot ja ominaisuudet on esitetty taulukossa 2 taulukon 3 mukaisesta laajennetusta savea betonista ja tiheästä silikaattibetonista taulukossa 4.

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

Betoni puristuslujuusluokka

Estä paino (referenssi), t

1.5. Kiinnityslevyjen sijainti lohkoissa tulee olla kuten kuvassa 1-3 on esitetty. Asennussilmukoiden suunnittelu on lisäyksessä.

1.4, 1.5. (Modified edition, versio N 1).

2. TEKNISET VAATIMUKSET

2.1. Betonin valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava tämän standardin mukaisten teknisten vaatimusten mukaisia ​​ja täytettävä näiden materiaalien sovellettavat standardit tai eritelmät.

2.2. Betonilohkojen todellinen vahvuus (projektin ikä ja karkaisu) on täytettävä GOST 18105: n mukaan määritellyt vaaditut ominaisuudet riippuen rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevassa dokumentaatiossa määritellystä betonin normalisoituneesta lujuudesta ja betonin lujuuden todellisen yhdenmukaisuuden indikaattoreista.

2.3. Hankkeessa on määriteltävä betonilämmönkestävyys ja vedenkestävyys, riippuen rakenteen rakenneolosuhteista ja ilmastollisista olosuhteista SNiP 2.03.01: n mukaan raskaaseen betoniin ja sardeldittibetoniin sekä tiheään silikaattibetoniin CH 165.

2.4. Betoni sekä betonilohkojen valmistukseen tarkoitetut materiaalit, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä, on täytettävä SNiP 2.03.11: n vaatimukset sekä CH 165: n lisävaatimukset tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta.

2.5. Betoniluokitukset puristuslujuudelle, betonilämpötilalle pakkasenkestävyydelle ja vedenkestävyydelle sekä tarvittaessa betonin ja materiaalien valmistusta koskevat vaatimukset (ks. S.2.4) on täytettävä lohkojen valmistuksessa annetuissa määräyksissä määritellyt mallit.

2.6. Lohkojen toimittaminen kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni saavuttaa tarvittavan vapautusvoiman (lauseke 2.2).

2.7. Betonilohkojen normalisoidun vapautumislujuuden arvo prosentteina puristuslujuusluokasta olisi otettava huomioon:

50 - raskaaseen betoniin ja keramiittibetoniin B 12,5 ja korkeammalle;

70 " "luokka B 10 ja alle;

80 "keramsit" 10 "

100 "paksuinen silikaattibetoni.

70 - betoniluokan B 12,5 ja sitä korkeammalle;

90 " "B 10 ja alle.

2,5-2,7. (Modified edition, versio N 1).

2.8. Kun lohkojen vapauttaminen kuluttajalle kosteuspitoisuudella ei saa ylittää 12%.

2.9. Lohkojen kiinnityslenkit olisi valmistettava GOST 5781: n mukaisten brändien VSt3ps2 ja Vst3sp2 sujuvan luokan A-I kuumavalssatuista tangon vahvistamisesta tai GOST 5781 -tuotteen mukaisen tuotemerkin 10-G: n säännöllisestä profiilista Ac-II.

2.10. Poikkeamat millimetreinä lohkokoot eivät saa ylittää:

Ratkaisun kulutus fbs-lohkojen asennukseen

Lisätään vahvistetun muurauksen lujuutta. Tätä varten teräksinen vahvike asetetaan liuokseen tiilien välisissä saumoissa. Puristusvoimien vaikutuksen alaisena vahvistus kiinnittyy nivelissä ja kitkan ja tarttumisen voimien ansiosta liuoksella toimii yhtenä kappaleena muniminen.

Muotti ("kannesta", "lomakkeesta" - päällystää lattiamateriaaleilla jne.) - elementtien ja osien sarja, jotka on suunniteltu antamaan haluttu muoto rakennustyömaalle rakennetuille monoliittisille betonille tai betoniteräksille.

Leikkuujärjestelmien järjestystä suhteessa toisiinsa leikattujen muurausmääräysten mukaisesti kutsutaan ligaatiojärjestelmästä. Kun työskentelet muurien kanssa, suoritetaan poikittaisten, pitkittäisten ja pystysuuntaisten saumojen liittäminen.

Tikkaat ja jalustat asennetaan muurattujen rakenteiden loppuun saakka. Välilevy ja ensimmäinen marssi asennetaan portaan, toisen (lattian) ja toisen askelman sisäseinien väliin - lattian muurien päähän.

FBS-pohjaisten lohkojen asennus

FBS - seinien pohjapaneelit. Niitä kutsutaan myös kellari seinälohkoiksi. FBS-lohkot on suunniteltu erilaisiin tarkoituksiin, joiden lämpötila on järjestelmällinen, ei yli + 50 ° C, eikä alle -70 ° С.

FBS-betonilankojen käyttö säätiön rakentamisessa mahdollistaa rakennusten rakennuksen millä tahansa ilmastovyöhykkeellä ja kaikentyyppisellä maaperällä. Toisin kuin monoliittinen säätö, on mahdollista asentaa FBS-lohkot mihin tahansa säähän, ja on mahdollista jatkaa seinien asentamista heti rakennustöiden valmistumisen jälkeen.

Merkittävän kaivamisen merkitsemisen ja kaivamisen jälkeen suoritetaan manuaalinen kohdistus maaperän pohjalle suunnittelun korkeudelle. Hiekkaisella maaperällä asennus suoritetaan suoraan tasaiselle alustalle, muilla maaperillä, lohkot sijoitetaan tiiviisti pakattuun hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 5-10 cm. Alapuolen alapuolella ei saa jäädä löysää tai löysää maata. Hiekkapohjan leveys ja pituus tehdään 20-30 cm suuremmaksi kuin perustusten koon, jotta estetään hiekkavyöhykkeen lohkojen lakkauttaminen.

Hajoaminen alkaa akseleiden siirtämisellä pohjaan, joka on valmistettu perustusten asentamiseksi. Tätä varten ne vedetään aksiaalisesti obnojkan yli ja lävistimien avulla siirtävät leikkauspisteensä kaivojen ja kaivantojen pohjalle. Säätötyyppien mitoitusmitat mitataan näistä pisteistä ja kiinnitetään metallisilla tapilla niin, että niiden välinen venytyslaatta venyy 2-3 mm pitemmälle kuin nauhan pohjan sivureuna.

Asennus alkaa majakan lohkojen asennuksessa kulmissa ja seinien leikkauskohdassa. Sen jälkeen kun majakka lohkot on asetettu kasvoilleen, ne venyttelevät laituria ja kaikki välilohkot asetetaan siihen. Kun ne asennetaan, laituria siirretään ylöspäin seuraavaan lohkoryhmään. Lohkojen lopullinen asento suunnitelmaan ohjaa aksiaaliset riskit pohjan yläpinnalla teodoliitti- tai luontolinjalla. Lyijy laskeutuu kuoren yli ulottuvista aksiaalisista johtimista. Pienet poikkeamat eliminoidaan siirtämällä lohko sorkkaraudalla.

Kellariseinien lohkot on kohdistettu tasolle, joka on huoneesta päin, sisäisten seinien lohkojen pitkin yhtä niiden tasoista.

Majakan lohkojen yläosa tarkistetaan tasolta, ja loput - kiinnittämällä tai näkemällä aiemmin asennettuihin lohkoihin.

Jos lohko asetetaan poikkeuksin, jotka ylittävät sallitut normit, nostetaan nosturi, sivutetaan, tasoitetaan pohja uudelleen ja vasta sen jälkeen lohko sijoitetaan alustaan ​​uudelleen.

Betonilohkojen asennus suoritetaan razbezbeku, kuten tiilimuuraus, sementtilaastiaan, joka on 4-5 riviä korkeudella. Kaikilla sisä- ja ulkoseinien tarpeellisilla ja mahdollisilla sidoksilla.

Pohjaseinämälohkot sijoitetaan liuokseen pystysuuntaisten liitosten liittämiseksi, joiden syvyyden on oltava vähintään 0,4 lohkojen korkeus hieman puristettaville maille ja vähintään leveyskorkeus voimakkaasti puristettaville, katoaville ja turpoaville maille

Pohjustuslohkojen asettaminen tapahtuu 2 cm: n paksuisella liuoksella. Sauman paras laatu saavutetaan, kun laasti tasataan runko-osan avulla, joka varmistaa sängyn vaakasuoran asennon ja vahvistaa sen paksuuden. Lohkojen väliset pystysuorat ja vaakasuorat saumat on täytettävä laastilla ja ne on kirjoi- tettava molemmin puolin.

Lohkojen väliset pystysuorat liitokset asennettuna on täynnä laastarin tiivistysratkaisu. Jos perustilohkojen pituus ei ole rakennuksen sivujen pituuden monikerta, aukot täytetään lisälohkoilla tai monoliittisilla insertillä - tiivisteellä. Lohkojen välissä on jätettävä etäisyys veden ja viemäriputkien sijoittamiseen, lämmöntuotantoon, sähköntuotantoon jne.

Esiladattujen nauhalementtien seinät voivat olla ohuempia kuin rakennuksen seinät, koska ne on valmistettu kestävämmästä materiaalista kuin maanpäällinen osa.

Samanaikaisesti rakennuksen seinämän sallittu ylitys ei saa olla yli 130 mm.

Säätiön laakerikapasiteetin lisäämiseksi betonielementit FBS asennetaan ennalta asetettuihin pohja-FL-tyynyihin. FL: n pääasiallinen tarkoitus on pohjan pohjan laajentaminen (tukialueen kasvaminen).

Ennen lohkojen hiontaa sinun on varmistettava, että nosturi on turvallisella etäisyydellä kaivon reunasta, että sen tuet (raidat, pyörät, tukijalat) sijaitsevat romahtamisen prisman ulkopuolella.

Veden tai lumen peittämien perusteiden asentaminen ei ole sallittua.

Lohkojen FBS merkinnät, paino ja mitat

Foundation block -brändi

Tape-pohja FBS-lohkoilta

 • Peruslohkojen valinta
 • Rakenna ajoittainen nauha-pohja
  • Peruslohkojen asennus

Saatuaan ilmoittautumiskeskuksen asiakirjat tontin omistusta varten kehittäjä tilaa asunto-talon hankkeen. Tilaussehdotus tehdään paikallisten olosuhteiden mukaan. Kehittäjä voi luonnollisesti ottaa riskin ja tehdä projektin itsensä kotona, mutta on parempi, jos sitä suorittavat asiantuntijat, jotka ottavat oikein huomioon kaikki vivahteet: maanalaisen maaperän kunto, pohjaveden sijainti, huurun tunkeutumisen syvyys jne.

Lohkojen käyttö säätiön rakentamiseen vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Säätiö on valmistettu nauhasta, pylväspinnasta ja seinän pohjaseinästä (FBS).

Tällaisissa lohkoissa on aikaansaatu teknisiä aikavälejä tiedonsiirtoon rakennuksen sisällä. Niiden puute aiheuttaa lisäkustannuksia.

Peruslohkojen valinta

Ennen kuin hankit säätiölohkoja (FBS), sinun on laskettava tarvittavat määrät säätiöön. Tätä varten sinun on tiedettävä ehdotetun rakennelman koko. Esivalmistetussa yksikössä on tiettyjä parametreja.

Merkintä, paino ja mitat.

Lohkojen merkki PBS

Lujitettujen betonilohkojen pohjarakennetta varten on oltava seuraavat ominaisuudet:

FBS-lohkojen koko on erilainen. Heidän valintansa riippuu tulevan rakenteen koosta.

 • turvamarginaali. Korkea rakennusten rakentamisessa käytetään suurta suoja-aluetta, pohjaseinälohkoja (FSB);
 • monipuolisuutta. Niistä (PBS) voit tehdä mitään perustuksia asuinrakennusten ja muiden kuin asuinrakennusten rakentamiselle;
 • rakennusajan lyhentäminen johtuen siitä, että ne muodostavat itse asiassa valmiita perustuksia, jotka on jaettu erillisiin osiin. Siksi on mahdollista rakentaa tällainen säätiö permafrost -olosuhteissa;
 • luotettavuutta. Niiden tuotanto tapahtuu tehtaalla, jossa laadunvalvontaosasto ohjaa tuotteiden laatua. Jokaisella niistä on silmukat, jotka ovat välttämättömiä kuljetuksen helpottamiseksi, ja urat, jotka vaikuttavat yhteyden tiheyteen;
 • stressitesti. Rakennettaessa haitallisia ympäristöolosuhteita (hapan maaperä, permafrost) teollisissa olosuhteissa valmistettaessa lisätään erityisiä lisäaineita SNiP: n määritelmän mukaisesti.

Mutta kaikilla PBS: n myönteisillä ominaisuuksilla niillä on myös tietyt haitat, jotka on muistettava.

 • se on tehtävä vedenpitävyys oikein, koska pitkä oleskelu märällä ympäristössä johtaa niiden tuhoamiseen;
 • kustannukset. Se on paljon kalliimpi asentaa lohkoja kuin tehdä säännöllisesti nauhat tai sarake säätiö;
 • eristys. Rakenteelliset saumat suojaavat paremmin polystyreeni-vaahtoa, joka pidentää niiden käyttöikää.

Tällaisia ​​lohkoja käytetään asuinrakennuksessa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa. Niiden käyttö vähentää huomattavasti säätiön rakentamisen aikaa. Seinien pystytys voi alkaa heti työn päätyttyä, eikä tarvitse odottaa, kunnes monoliittinen säätiö saa vahvistusta.

Takaisin sisällysluetteloon

Rakenna ajoittainen nauha-pohja

FBS-lohkojen nauhapohjan rakenne.

Ennen työskentelyn aloittamista perustusten seinälohkojen asennuksessa on perustuksen pohja oltava kunnolla valmistettu. Lumen kaivamisen jälkeen pohjan pohja upotetaan ja runko asennetaan, työnnetään ulos tangoista. Rungon tulee olla kooltaan 20-30 cm suurempi kuin pohjan pohjan koko. Rungon tulee olla tasainen louhinnan pohjan kanssa, jonka tulee olla täysin vaakasuorassa asennossa. Kehyksen sisäinen tila peitetään hiekalla. Hiekkakerroksen paksuus on vähintään 15 cm. Hiekka on sama kuin hylsy ja se on runsaasti vuotanut vedellä. Kun se laskeutuu, se lisätään, sekaantuu ja vielä kerran vuotaa veden kanssa ilmanpoistoaineiden poistamiseksi kokonaan. Toinen kerros on murskakivi, 20 - 40 mm: n ja 5 cm: n suuruiset jakeet. Murskattu kivi on tasoitettu ja raastettu. Seinälohkojen perustan lujuuden lisäämiseksi sinun on tehtävä kunnolla vahvistettu hihna, johon sopivat huonekohtaiset kiinnikkeet F12. Vahvistus asetetaan ja hitsataan. Kehys on muodostettu lanka D 4. Lujittava hihna kaadetaan betonilla, jonka paksuus on 20 cm ja leveys 30 cm.

Teokset keskeytetään 2-3 päivää, kunnes betoni on täysin asetettu.

Pohjakerrosten (FBS) asennus hiekalle voi aiheuttaa lisäongelmia, koska pohjavesi voi heikentää hiekkaa ja rakenne "johtaa".

Takaisin sisällysluetteloon

Peruslohkojen asennus

Rakennuksen rakenne, jonka perustana on lohkot FBS.

Koska lohkojen paino on riittävän suuri, rakennustyöt ovat tarpeen säätiön rakentamiseksi.

Aloita rakentaaksesi säätiön kulmista, asentamalla FBS yhteyteen. Kun näytetään FBS-lohkoja, välissä on tilaa, joka on helpompi sulkea myöhemmin monoliittisen betonisäiliön avulla.

Toisen rivin asettamisessa on paras käyttää laastia "M 100". Muurauslaastin kulutus riippuu lohkojen lukumääristä ja säätiön aukkojen lukumäärästä.

On suositeltavaa asettaa vedenpitävyys tyynyyn: Bikrost on osoittautunut hyvin. Oikein päällystettävä säätö tulee olla sekä ulko- että sisäpuolelta. Voit tietysti käyttää erotettua tervaa, mutta sitä on lämmitettävä uudelleen.

Alhaisen rakennuksen rakentamisen aikana perustilalohkot FBS voidaan asettaa etäisyydelle niiden korkeudesta 70 cm: iin asti, joka on täynnä maata ja rakeita. Pystysuuntaiset ompeleet on sidottu 60 cm: n etäisyydelle. Jos ompeleita ei voida sitoa, niihin kiinnitetään vahvistus D enintään 10 mm.

Evgeny Dmitrievich Ivanov

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Miten rakentaa lohko säätiö

 • Mitkä ovat perustablokit?
 • Lohkojen valinta FBS
 • Valmistelutyöt
 • Säätiön asennus

Yksi nopeimmista tavoista rakentaa säätiö pienten rakennusten, kuten autotallien ja kylpyammeiden, perusta on PBS. Työskentely tässä tapauksessa toteutuu hyvin lyhyessä ajassa, koska tämä säätiö ei vaadi teknisiä viiveitä, kuten monoliittisen perustuksen rakentamisessa. Kyllä, monoliittinen pinta sopii ammattimaisesti, mutta konkreettisen lujuuden rakentamiseksi on tarpeen keskeyttää rakennustyöt vähintään kuukauden ajan. Lohkojen pohjalla yksinkertaistetaan rakennuksen rakentamista ja pienennetään aikakustannuksia, mikä helpottaa rakentamisen tekemistä "kultaisella" kaudella (kevät-syksy). Monet rakentajat ovat kiinnostuneita kysymyksestä siitä, onko mahdollista perustaa tällainen säätiö omille ilman työntekijöiden ja raskaiden laitteiden joukkoa. Jotta voisit vastata tähän kysymykseen, sinun on tiedettävä, mitä PBS on.

FBS on rakennusmateriaali, jota käytetään esivalmistetun pohja- talon muodostamiseen.

Mitkä ovat perustablokit?

PBS on rakennusmateriaali, jota käytetään esivalmisteen rakentamisen perustaksi. Näistä suosituimpia ovat konkreettiset peruslohkot. Ne valmistetaan konkreettisissa tehtaissa, joissa tarjotaan kaikki tarvittavat edellytykset tuotteiden asianmukaiselle valmistukselle. Jos haluat tehdä tällaisia ​​kortteja itse, tarvitset paljon rahaa ja aikaa.

FBS-lohkojen likimääräisen koon kaavio.

Säästämisen sijaan itseoppinut rakennusmestari saa vain vaikuttavia kustannuksia. Tehdasyksiköiden suurin etu on alhainen hinta. Automaatio ja massatuotanto mahdollistivat betonituotteiden entistä helpomman poistamalla niiden eliitin asemaa. On hyvin helppoa ostaa perustablokit, koska siellä on paljon erikoistuneita kasveja. Korkea kilpailu antaa asiakkaalle mahdollisuuden asettaa omat olosuhteet ja pakottaa valmistajat tekemään myönnytyksiä asettaessaan tuotteiden kustannukset.

Ostajan tulisi kuitenkin keskittyä paitsi hintoihin. Tärkein valintaperuste on rajat kuormitus kiinni tulevan rakenteen perustasta. Jokaiselle tuotteelle on määrätty GOST-standardit, joten tehtaissa valmistetuissa tuotteissa on noudatettava tiukkaa laatutarkastusta. On kuitenkin olemassa muita parametreja, jotka laajentavat FBS-lohkojen valikoimaa.

Betoniin lisätään pakkasenkestäviä lisäaineita. Tämä ominaisuus on välttämätön perustusten rakentamiselle alueilla, joilla on ankara ilmasto, koska parannetut betonilohkot kestävät laajan lämpötilavälin. Graniittikiveä voi olla osa betonia, jolloin lohkot kestävät happamia aineita.

Lohkojen PBS laitteen pohjan rakenne.

Monilla maamme alueilla on tämä haitta. Tulevaisuuden tyyppi vaikuttaa myös lohkojen valintaan. Esimerkiksi korkean rakennuksen pohjan rakentamiseen on kannattavampaa hankkia suuria lohkoja. Pienemmille rakennuksille on parempi valita kevyempiä näytteitä.

Block foundation on betonitelevytyyny ja lohkoseinät. Tällaisella syyllä on haittapuoli - huomattavat kulut lohkojen asennusta varten, mutta tätä epäkohtia voidaan pitää ainoana. Yleensä tällaisen suunnitelman rakennustyöt voidaan tehdä myös uuden rakennuttajan toimesta. On syytä sanoa, että tällainen pohja on alhaisempi monoliittisen luotettavuuden ja jäykkyyden suhteen, mutta sillä on alhaisempi hinta ja se on rakenteeltaan yksinkertainen. PBS: n perusta on ihanteellinen hiekkasävyille. Mutta kuohkeille ja pehmeille maille se ei toimi - se vain jatkuu. Vakavat vetovoimat pystyvät taivuttamaan lohkoperustan, ja jäykkä hihnaperusta on helppo murtaa. Ei ole järkevää vähentää maaperän turvotusta kiristämällä nollatasoa. Lohkoperustalla on tarvittava liikkuvuus ja joustavuus johtuen muurausliitoksista.

Takaisin sisällysluetteloon

Lohkojen valinta FBS

Laitteen tyyny FBS.

Säätiön rakentamiseen voidaan käyttää kahta tuotetyyppiä: pad ja seinä. Seinä on poikkileikkaukseltaan nelikulmainen ja siinä on leikkauksia sivuilta tiheimmän telakoinnin keskenään. Niitä käytetään pohjan maanalaisen ja pintaosan muodostamiseen. Tyynyloungeissa on trapetsoidallinen muoto, mikä lisää jalanjälkeä. Niitä käytetään sijoittamaan lohkojen pohjan ensimmäinen tasapainotusrivi varmistaen rakennuksen maksimaalisen vakauden.

Säätiön rakentamiseen tarvitaan erityisiä lohkoja, joissa on teknisiä reikiä viestintään.

Oman reiän tekeminen on melko vaikeaa. Siksi tehtaat tuottavat kolmea tyyppiä FBS-lohkoja: kiinteät raudoitetut betonilohkot, joissa on leikkaukset helpottamaan viestinnän asettamista, kiinteitä lohkoja ilman leikkauksia, onttoja teräsbetonituotteita.

Laitteen seinä FBS.

Näiden tuotteiden mitat ja paino on tarpeen. Loppujen lopuksi tulevaisuuden perustan luotettavuus ja kestävyys riippuu näistä ominaisuuksista. Suurilla lohkoilla paino on 350-1400 kg, mikä edellyttää nostolaitteiden käyttöä niiden asennukseen. Tämä johtaa lisäkustannuksiin, jotka estävät rakennuksen pohjan nopean rakentamisen edut.

Samostroya tarjoaa optimaalisen ratkaisun - perustaa perustan FBS-lohkojen 20x20x40 cm. Nämä tuotteet on tarkoitettu pienikokoisten kevyiden rakennusten pohjan ja pohjan manuaaliseen asentamiseen. Ne voidaan valmistaa paitsi perinteisestä raskaasta betonista, myös kevyemmistä analogeista, esimerkiksi laajennetusta savibetonia. Tällainen kevyt säätiö ilman mitään ongelmia kestää puurakenteiden kuormitusta. Laajennettujen savitystuotteiden perusta voi ratkaista kaksi ongelmaa kerralla: vahvan pohjan rakentaminen ja sen eristäminen.

FBS 20x20x40 cm lohkojen pohjarakenne.

Lisäksi materiaalilla on alhaisempi hinta kuin raskasbetonilohkot. Ostaessasi keramzit-betonituotteita kuitenkin on noudatettava yksi sääntö: lohkot on ostettava luotetusta valmistajasta. Kevyiden keräyskuoppien tiheyden tulisi olla vähintään 1500 kg / kuutiometri. Tarkista tämä parametri silmissä on mahdotonta, mutta rakennuksen käytössä voimakkuus aiheuttaa vakavia ongelmia. Siksi ei ole tarpeen hankkia lohkoja "kädillä".

Jotta FBS-lohkojen koko voidaan valita oikein, sinun on ennalta järjestettävä lohkojen asettelut tietokoneohjelmassa. Joten tiedät tarkalleen kuinka asentaa lohkot ja liitä ne yhteen. Ensimmäinen rivi on usein 40 leveä ja seuraavat kaksi 30 cm. Rakennusmateriaalit on tilattava vain, kun vaaditut mitat ja perustuselementtien lukumäärä tunnetaan. Yrityksessä, joka myy FBS-lohkoja, on mahdollista sopia niiden asennuksesta, sillä sekä nosturin että koneen on oltava vapaat samanaikaisesti.

Takaisin sisällysluetteloon

Valmistelutyöt

Aluksi on tarpeen suorittaa perus geologinen tutkimus, jonka perusteella perusseinät lasketaan erikseen kullekin osalle. Kokeneet rakennuttajat suosittelevat alustamaan laitekohtaisen asennon ennen asennusta: suunnittelemaan nosturin sijainti ja tarjoamaan mahdolliset vaikeudet työn aikana. Lisäksi valmistetaan kaikki materiaalit ja työkalut:

Valmistelutöissä on maaperän kehittäminen kaivukoneella.

Poista sitten tavalliseen tapaan maaperän yläkerros. Tätä varten on parempi palkata kaivinkone. Osa maaperästä jätetään täyttöön. Tulevan rakennuksen seinien akselit ovat alttiina kuopan reunoille. Sisäinen viemäröinti lohkojen perustamiseksi ei ole välttämätöntä: sitä tarvitaan vain silloin, kun tarvitaan vakavaa korjausta tai vuotoja ei voida korjata. Muissa tapauksissa vedenpitävät seinät ja lattia vain rakennuksen varovasti.

Jos rakenne ei tee konkreettista tyynynauhaa ja lohkot asennetaan suoraan hiekkaan, sinun on käytettävä muurausverkkoa. Se estää epätoivottujen reikien syntymisen säätiön elementtien välillä tulevaisuudessa. Tätä varten sinun on hankittava varusteita, murskattua kiveä ja hiekkakoneita. Valmistetussa kaivossa on merkintä tulevalle säätiölle. Säätiön tila tasoitetaan lapioon tiukasti tasoilla, peitellään hiekalla, kostutetaan ja tiivistetään. Sitten kaikki on täynnä raunioitumia ja riisuttu. Sitten asennetaan muotti ja neulat neulotaan.

Takaisin sisällysluetteloon

Säätiön asennus

PBS: n säätiön asennusjärjestelmä.

Muotoilun rakentamiseen sinun on ostettava kuutio lattian leikkuulauta. Muotti on tasoitettava hydraulisella tasolla ja siinä on vedettävä johto. Tällaisten säätiöiden rakentamista varten on parempi ostaa brändi F12, se on yhdistettävä. Sitten kaatamisen jälkeen vahvistettu vyö vie aikaa ratkaista - tämä on työn keskeytys kahden viikon ajan. Kaikkiaan noin 100 tankoa 60 cm ja n. 4 - 100 cm vaaditaan. Ne voidaan pinota 4 riviä - 2 ylhäältä ja 2 pohjasta ja kolmelta riviltä - kolmiolla. Runko käyttää tuotemerkkiä D4 - se tarvitsee noin 10 kg. Vahvistuksen valmistus kestää noin 2 päivää ja vasta sen jälkeen voit jatkaa muottien asennusta. Armopoyas vakioleveys on 30 cm ja paksuus 20 cm.

Betoni- tyynyn täyttämiseksi tarvitaan sekoitin: sen avulla FBS-lohkojen valmistettu pohja kaadetaan betonilla. Sitten se suljetaan kalvolla tai sahanpurulla ja jätetään viikon kuivumaan. Ajoittain betoni on kostutettava. Tyynyt voidaan esivalmistella, mutta usein monoliittisiksi.

Jos käytät suuria lohkoja rakentamisen aikana, sinun täytyy tilata nosturi ja työntekijät korjata ne vain. Asennettaessa on parempi käyttää ratkaisua M-100. Liuoksen kulutus on 10-20% lohkojen tilavuudesta, mikä suurimmasta osasta riippuu rakennusmateriaalien laadusta, itse muurauksesta ja suunnitelluista päästöistä.

Luotettavin vaihtoehto vedenpitävyyden säätelemiselle on hyvä mastisuus. On tarpeen päällystää yhden rivin sisäpuoli ja kahden rivin ulompi puoli. Erityisen märille maille rakennetuille rakennuksille käytetään Bikrost-vedeneristystä.