Betoni luokassa

Viime aikoihin asti rakentajat hallitsivat ainoaa betonirakenteen lujuutta kuvaavaa indikaattoria - tuotemerkkiä (M). Nyt yksi numero on yhä yleisempi - taattu luokka (B). Vaikka näitä kahta arvoa sovelletaan rinnakkain, samoin ehdoin, mutta pian todellinen voima voi helposti siirtää palkkaluokan. Katsokaamme, mitä nämä käsitteet tarkoittavat ja miksi oli tarpeen syöttää kaksi parametria.

Mark on betonin keskimääräinen lujuus poikkeamalla mainituista lukuista 5 prosentissa tapauksista. Ja vika tässä ei ole lainkaan ratkaisuvalmistaja - virhe on aivan luonnollinen. Epäselvyys ilmenee myös tiukasti kiinni formulaatioon, koska lopullinen puristuslujuus riippuu käytettyjen aggregaattien ominaisuuksista. Betonin levittämisen ja vanhenemisen myötä erilaiset monoliittiset muutokset ovat mahdollisia - täällä sille jo asetetuilla edellytyksillä on jo vaikutusta.

Lisäksi aukko ei ole liian suuri, ja GOSTin sivulta kaikki on selvää täällä. M: n pääominaisuus ilmoittaa, kuinka paljon kilogrammaa voimaa sovelletaan betonin pinnalle, jonka pinta-ala on 1 cm2, se kestää ilman tuhoa. Tuotannossa tuotemerkin vahvuus mitataan laboratoriossa puristamalla kuutio 15 cm: n sivuilla puristimella, ultraäänellä, isku menetelmällä ja muilla menetelmillä.

Betonin luokka on taattu (korostamme tätä sanaa) vahvuuden, jossa mahdollinen virhe on jo otettu huomioon. Hänet otettiin käyttöön sementtikiven ominaisuuksien selkeyttämiseksi, sillä saman merkin indikaattoreiden nousu oli liian tärkeä, jotta se särkeäisi sen. Toisin sanoen luokan digitaalinen tallennus kirjaimen "B" jälkeen osoittaa, minkälainen kuorma monoliitti todella kestää. Se mitataan MPa-yksiköissä, mikä on noin 10,2 kGs / cm2.

Jos puhumme yhdestä materiaalista, on loogista olettaa, että raskasbetonin kompressiotyyppien ja luokkien suhde on vakio - yhtä suuri kuin kaikki samat 10.2. Se ei ole. On olemassa muita hienouksia, jotka on otettava huomioon: keskimääräinen arvo on aina erittäin karkea pyöristys, lisäksi mittausvaiheen indikaattoreiden M ja B välillä on hieman erilainen. B1.5-B5: n osalta on puolitoista ja vielä enemmän - 2,5, ja alkaen B30: sta raja menee jo 5 MPa: iin. M100: n yläpuolella olevia postimerkkejä vaihdetaan vain viisikymmentä, ja M600: n jälkeen askel nousee 100 kgf / cm2: een.

Tämän vuoksi numeerisissa arvoissa on eroja, ja joskus melko suuria. Kussakin tapauksessa vaihteleva kerroin, jopa normatiivisten lukujen tapauksessa, vaihtelee, mutta tarvittaessa se oletetaan olevan 13,5% - tämä on tarkka parametrien keskimääräinen hajotus. Jotta sitä ei pidä sekoittaa valittaessa seoksen ominaisuuksia eikä tarpeettomia laskelmia, tarvitsemme taulukon vastaavuudesta luokan ja betonin merkin välillä sekä niiden vertailusta todellisiin voimakkuusindikaattoreihin.

Pöydän mukaan on helppo seurata, että joskus yhdellä betonimerkillä voi olla erilaiset todelliset voimakkuuden indikaattorit. Luokka heijastaa tätä, mutta tavallinen merkintä kirjaimen M jälkeen ei.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet ja laajuus

Melko heikko betonityyppi, joka viittaa laimeaan. On parempi käyttää sitä ohutkerrosten, jalkojen jne. Valmistuksessa. Rakentamisessa käytettäviä monoliittirakenteita käytettäessä sitä käytännössä ei käytetä vähäisen pakkasvastuksen (F50) ja veden kestävyyden (W2) vuoksi. Onko se, että kevyet perustukset kiinteissä kuivissa maissa - kallioisia tai kammottavia. Myös siitä on tehty usein FBS-korttelia. Betoni M150 tai luokka B10-B12,5 ei ole paljon erilainen kuin tämä brändi, ainakin sen laajuus ja haitat ovat samat, vain vahvuusindikaattori on hieman korkeampi.

Erittäin yleinen hienorakeinen materiaali, joka on laaja sovellus yksityisessä rakentamisessa. Betonin B15 lujuusluokka sopii hyvin pienten perustusten rakentamiseen kevytrakentamiseen, betonituotteiden valmistukseen, portaikkoihin ja sisäisten väliseinien valuun. M200: n pakkasvaste saavuttaa 100-150 sykliä, veden kestävyys on välillä 0,4-0,6 atm. Tällä betonilla on myös hieman vahvempi "kaksois" - M250, jolla on samat sovellusmahdollisuudet.

Luotettava yleismaailmallinen valmiin betonin merkki, jota käytetään kaikkialla. Tämä on markkinajohtaja ja suosituin materiaali kaikilla aloilla. Alhaiset rakennustuotteet ja teollisuuslaitokset, perustukset ja monoliittiset seinät sekä konkreettiset tavarat eri tarkoituksiin ovat kaikki M300: sta, jonka vahvuus on 22,5 MPa. Vedenkestävyys saavuttaa W6: n, pakkasvasteen - vähintään 200 sykliä.

Tämä betoniluokka on löytänyt sovelluksen raskaasti kuormitetun rakenteen, kuten palkkien, laakerilevyjen ja pylväiden, rakentamisessa. Sitä käytetään usein myös säiliöiden ja pinnoitteiden kulhoon lentoasemilla. Vesitiiviys W8: ssä (kaksi M300: n ylittävää luokkaa), kylmä vastus vastaa edellistä merkkiä. Jos rakennukset joutuvat työskentelemään vaikeissa olosuhteissa ja raskaissa kuormissa, on parempi käyttää B25-laitetta.

Erittäin kestävä ja kalliit betonityypit, jotka on suunniteltu teolliseen rakentamiseen, vastuullisten ja hydraulisten rakenteiden, siltojen rakentamiseen. Erittyy hyvin vedenpitävässä suorituskyvyssä W10 ja pakkasenkestävyys F300. Mutta sementtipitoisuuden takia se tarttuu liian nopeasti, joten sitä käytetään usein yhdessä lisäaineiden kanssa, jotka hidastavat alkuperäistä kovettumista.

Yksityisen talon perustamiseen tarkoitetun betonin merkki määräytyy rakennuksen painon laskemisen perusteella kaikkien käyttökuormien mukaan. Ja sanoa, että jotkut katsotut lajit ovat erityisen suosittuja, se olisi väärä. Yleensä vaaleille rakennuksille on kuitenkin riittävästi M200-M250. Jos taloa rakennetaan 2-3 kerroksessa ja raskaista materiaaleista (kuten kiinteästä tiilestä), tarvitset monoliittia, jonka vahvuus on vähintään M300. Mutta yksityisten kehittäjien konkreettisen M400: n käyttö on jo katsottava sopimattomaksi myös korkeiden kustannusten vuoksi.

Ei ole täysin oikein ottaa huomioon ainoastaan ​​laastin erottamista lujuudella, koska tällainen yksipuolinen luokitus ei anna käsitystä kaikista viimeistellyn sementtikiven ominaisuuksista. Ja loppujen lopuksi he määrittelevät sen soveltamisalan. Ja ennen kuin hankit sopivan luokan betonia, sinun on otettava huomioon eri laatuja, jotka kuvaavat sen muita ominaisuuksia:

 • Jäätymisvastus F50-F300 - monoliitin jäädytys- / sulamiskierrosten määrä, jonka vahvuus on jopa 5%.
 • Vedenkestävyys W2-W20: ssa (0,2 - 2 atm) - kyky vastustaa kosteuden tunkeutumista sopivassa paineessa.
 • Seoksen plastisuus tai työstettävyys (P1-P5) on tilapäinen ominaisuus, joka kuvaa vain nestemäisen liuoksen liikkuvuutta, sen jälkeen, kun se ei enää näytä mitään roolia.
 • Kovuus (Ж1-Ж4) - Tässä on neljä luokkaa, jotka jakavat betonin jäykiksi (vähärasvaiksi) ja sitkeiksi betoneiksi. Ensimmäisiä käytetään suurien muotojen valaisemiseen, toiset ovat ohuita ja tiheästi vahvistettuja rakenteita. Seosten osoittaminen yhteen luokkaan tai toiseen riippuu vesi-sementtisuhteesta.

Kuitenkin tiedot sementti kiven vastustus sidottu sen tiheys, ja siksi vahvuus ominaisuuksia. Ja jos betoniluokan B7.5 (M100) minimaalinen kosteus ja jäätymislujuus lisäävät asteikkoa, indikaattorit F ja W lisääntyvät, mutta plastisuus voi lopulta pienentyä.

Betonin luokka ja sen lujuus puristuslujuudessa, pakkasenkestävyys, veden läpäisevyys

Koska karkaistu betoni sisältää luonteeltaan heterogeenisia komponentteja, se on konglomeraatti (komposiittityyppi) -materiaali. Siksi yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden avulla voidaan määrittää, onko se laadukasta, voidaan kutsua tarttuvaksi. Tässä artikkelissa puhutaan siitä, mikä betoniluokka on, samoin kuin koskettamaan muita aineellisia ominaisuuksia.

Valokuvassa - tarkista materiaalin voimakkuus

Materiaalin laatu

Adheesion alla viitataan siihen, kuinka hyvin sementtikiviä pidetään yhdessä aggregaattihiukkasten kanssa. Lisäksi tärkeimmät ominaisuudet voivat olla myös:

 • pakkasenkestävyys;
 • vedenpitävyys;
 • puristus- ja vetolujuus.

Kun materiaali on projektin aikakaudella, sen lujuusominaisuudet voidaan arvioida viimeisimmillä parametreilla. Siksi on syytä huomata, että ruoanlaittoon vaikuttaa heterogeeninen.

Tässä on betonin ja betonin laatu

Lujuuden vaihtelut vähenevät seoksen laadukkaan valmistuksen sekä korkeamman rakennekulttuurin avulla. Siksi on syytä muistaa, että valmistetulla materiaalilla ei pitäisi olla vain keskimääräistä määritettyä arvoa, vaan myös sen tasaisen jakautumisen koko pinnalle.

Luokan määrittely

Harkitse edellä mainitut vaihtelut voivat olla tällaisessa indikaattorissa kuin luokka, joka ymmärretään ominaisuuden prosentuaaliseksi indikaattoriksi. Esimerkiksi jos on osoitettu, että materiaalin lujuusluokka on 0,95, silloin 95 tapauksessa ja 100: llä on tällainen indikaattori.

On huomattava, että GOST: n mukaan betonin luokittelu koostuu 18 pääasiallisesta puristuslujuuden indikaattoriluokasta. Tässä tapauksessa luokan nimen alussa on merkitty B1, jota seuraa MPa: ssa näytetty vetolujuuden numeerinen arvo.

Tarkemman käsityksen vuoksi kannattaa antaa esimerkki. Oletetaan siis, että kohtaamme luokan B35. Tämä tarkoittaa sitä, että 95: sta 100: sta 100: stä saadaan lopullinen puristuslujuus, joka on enintään 35 MPa.

Lisäksi on olemassa muita lujuusluokkia:

 • indeksi B, merkitsee aksiaalista jännitystä;
 • Btb-indeksi näyttää venytyksen rajan taivutuksen aikana.

Muista, että puristuslujuus voi olla 20 kertaa suurempi kuin vetolujuuden sama arvo. Siksi rakennetta käytetään teräsvahvikkeena, mikä lisää materiaalin kantavuutta ja hinnankorotuksia.

Taulukko lujuusluokista ja betoniluokista puristuslujuuteen

Tuotteen määrittely

CMEA: n 1406-78 standardin mukaan tuotteiden vahvuuden pääindikaattori on juuri niiden luokka. Jos eri tuotteiden suunnittelussa ei oteta huomioon tätä standardia, niiden lujuus kuvataan tuotemerkillä.

Se ymmärtää minkä tahansa sen ominaisuuden ilmaistuna numeerisina ominaisuuksina, joiden laskemisessa käytetään testien aikana näytteiden keskimääräisiä tuloksia. Tuotemerkin määrittämiseksi käytetään testin aikana saatuja arvoja:

Vinkki: Huomaa, että tuotemerkin helpotus ei voi näyttää lujuuden vaihteluita koko betonituotteen tilavuudesta.

Kuinka kääntää betonilajit luokkiin

Merkki puristuslujuuteen

 1. Tämä on yksi betonirakenteiden yleisimmin käytetyistä ominaisuuksista.
 2. Ohje vaatii sen määrittämistä käyttämään näytteitä kuution muodossa, jonka pituus on 150 mm toisella puolella.
 3. Testi suoritetaan nimellisen suunnittelun aikakauden aikana - useimmissa tapauksissa se on 4 viikkoa.

Vihje: Jos sarjaan on kolme näytettä, lopullinen vahvuus lasketaan kahdesta suurimmasta. Ilmentämiseen käytetään tällaisia ​​yksiköitä - kgf / cm 2.

 1. Asiantuntijat tunnistavat vain 17 raskaan betonin laatua sen puristuslujuuden mukaan. Niiden nimitystä käytetään indeksi "M", jonka jälkeen numero ilmoitetaan. Esimerkiksi M450-merkkinen tarkoittaa, että tällainen betoni takaa vähintään 450 kgf / cm 2 puristuslujuuden.
 2. Jos otetaan huomioon aksiaalisen jännityksen vahvuus, sen merkit ovat paljon enemmän - Pt5: sta Pt50: een (joka kerta lisää 5 kgf / cm2). Esimerkiksi betonin Pt30 laatu tarkoittaa sitä, että se kykenee kestämään aksiaalisen jännityksen jopa 30 kgf / cm2.
 3. Betonista, jota käytetään taivutettujen betonirakenteiden valmistuksessa, on myös taivutusvetolujuusominaisuus, joka näytetään käyttäen "Ptb" -indeksiä.

Vihje: betonimerkin ja sen luokan välillä ei ole aina tarpeen vetää yhtäläisyyksiä.

SNiP: n mukaisella betonipintaluokalla on neljä parametria

Luokat ja merkit

Tosiasia on, että paljon riippuu siitä, kuinka materiaali on homogeeninen. Tämän määrän osoittamiseksi käytetään vaihtelukerrointa.

Mitä pienempi on numeerinen arvo, sitä homogeenisempi betoni on. Kun tämä indikaattori pienenee, materiaalin luokka ja palkkaluokka vähenevät vastaavasti. Esimerkiksi M300, jonka vaihteleva kerroin on 18%, saa luokan B15, kun taas 5%: n lasku lisää luokan B20: ta.

Vihje: tutkimustulokset osoittavat, että betonimassan valmistuksessa on välttämätöntä saavuttaa mahdollisimman suuri homogeenisuus.

Monet tekijät vaikuttavat lujuuden numeeriseen arvoon. Suurin on alkuperäisten komponenttien laatu sekä tällainen indikaattori kuin huokoisuus.

Portland-sementin avulla valmistetun materiaalin lujuuden määrittämiseksi tarvitaan huomattava määrä aikaa. Prosessin normaalin kulun lisäksi tietyt ehdot on täytettävä.

Pakkasvaste

Käyttämällä tällaista indikaattoria betonilämmönkestävyyden merkiksi voit määrittää, kuinka monta jäätymis- ja sulatusjaksosta kestää 28 päivän materiaalia, eikä se katoa enempää kuin 15% puristuslujuudesta. Tällaisen indikaattorin osoittamiseksi käytetään indeksiä F, ja siinä on yhteensä 11 luokkaa.

Neuvoja: betonille on ominaista, että niillä on hyvä routavarainen ominaisuus, johon kuuluu korkealaatuinen portlandsementti sekä sen erilaiset muunnokset - sulfaattien kestävät, hydrofobiset jne.

Portland-sementissä on kuitenkin tiettyjä rajoituksia trikalsiumaluminaatin prosenttiosuudelle.

 • F200 saa olla enintään 7% tällaisesta aineesta;
 • F300 - jopa 5% jne.

Aktiivisten mineraalisten lisäaineiden läsnäolo sementissä on erittäin epätoivottavaa, koska veden käyttö lisääntyy käytön seurauksena. Veden kysynnän väheneminen saavutetaan kuitenkin pinta-aktiivisten aineiden avulla.

Työskentely ratkaisuun kylmässä

Vihje: hydraulisissa rakenteissa, joiden jäätymislujuus on F 300, samoin kuin halkaisijaltaan enintään 20 mm: n aggregaatteina, ilman mukana tulevan ilman tilavuuden on oltava 2-4%

Seuraavassa on nopea opas:

 1. Jotta saadaan korkealaatuinen, paleltumaton betoni, on tarkka kaikkien komponenttien tarkka suhde.
 2. Niiden on oltava hyvin sekoitettuja omiin käsiinsä, jolloin saadaan homogeeninen seos.
 3. Tämän jälkeen kondensoituu.
 4. Anna tarvittavat olosuhteet kovettumisprosessin aikana.

Vinkki: Varmista, että betonista ei ole lämpölaajenemista, ja veden ja ilman arvo on hyväksyttävissä rajoissa.

Tilanteissa, joissa valmistetaan osia, joissa on korkea jäätymisvastus (F200 ja edellä), on syytä muistaa, että materiaalin on kestettävä positiivisen ympäristön lämpötilan olosuhteissa. Sen lisäksi sen kosteutta tulisi ylläpitää noin 10 päivän ajan.

läpäisevyys

Merkki tällaiselle indikaattorille vedenpitävyys määräytyy testaamalla ainetta rajoitetulle läpäisevyydelle yksipuolisessa vedenpaineessa. Nimeämiseen käytetään indeksiä "W", jonka jälkeen tulee numero.

Se ilmaisee maksimipaineen (kgf / cm2), että testattava näyte, jonka halkaisija ja korkeus on 150 mm, kestää tiettyjen testien aikana. Esimerkiksi Mark W4 kestää veden painetta 4 kgf / cm 2. Yhteensä on 10 tuotemerkkiä - W2: sta W20: een (lisäämällä 2 kgf / cm2).

On olemassa menetelmiä, joilla voit parantaa seoksen vedenpitävyyttä betonin valmistuksen, betonisoitumisen ja kovettumisen aikana sekä menetelmiä, jotka voivat lisätä tätä lukua, jo kovettunut materiaali.

johtopäätös

Tässä artikkelissa on kerrottu betonin luokista ja arvosanoista, jotka ovat tärkeitä indikaattoreita. Ne mahdollistavat materiaalin oikean valinnan korjaus- ja rakennustöihin. Olet oppinut myös GOST-luokan betonista ja indekseistä, jotka osoittavat sen ja brändin. Tässä artikkelissa oleva video auttaa sinua löytämään lisää tietoa tästä aiheesta.

Betonimerkki

Kaava betonin muuntamiseksi luokkaan

B = (M * 0,787) / 10, missä M on betoniluokka, B on luokka.

Yleensä seuraavia betonilajikkeita käytetään vähän rakennusten rakentamiseen:

 • B7.5 - sokea alueelle
 • B15 - perusta, lattia ja kuisti
 • B25 - sarakkeisiin, lattiaan ja muihin elementteihin

Betoniominaisuudet

Betoniä käytetään laajasti rakentamisessa johtuen sen vahvuudesta, palonkestävyydestä ja saatavuudesta. Mutta sinällään se on erittäin oikukas materiaali ja sen sementti-hiekka-vesi-koostumus on erittäin tärkeä, joten on suositeltavaa käyttää valmiissa betonissa tuotettua tehtaalla.

Jaa betonin pääominaisuudet. Nämä ovat lujuus, jäätymisvastus ja veden kestävyys.

vahvuus

Kestävyys on betoniseoksen kyky vastustaa tuhoa ulkoisilta voimilta.

Eri betonityyppien lujuusero saadaan aikaan seoksen koostumuksen erolla (mitä suurempi sementtipitoisuus, sitä suurempi on lujuus). Sama vahvuus lisääntyy korvaamalla murskattu kivi graniitilla tai vastaavilla osilla.

Betonimerkki

Betoniarvot voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

 • raskas betoni tiheissä aggregaateissa (luokka M50-M800);
 • kevytbetoni, jossa on huokoinen aggregaatti (merkki M50-M450);
 • solubetoni, eräänlainen kevytbetoni (merkki M50-M150).

Pakkasvaste

Frost resistenssi on aineen kyky säilyttää fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet muuttuvassa, toistuvasti toistuvassa jäädytyksessä ja sulatuksessa. Se on merkitty F: llä ja se karakterisoi niiden syklien lukumäärää, jotka betoni voi siirtyä menettämättä ominaisuuksiaan.

Vedenkestävä

Vedenpitävyys on betonin kyky pitää vettä pois. Vesitiiviit tuotemerkit - W2, W4, W6, W8, W12. Numeerinen arvo on yhtä kuin vesipatsaan paine, jossa betonin näyte ei kulje vettä normaaleissa olosuhteissa. Mitattu kgf / cm2.

Betoni monoliittirakenteessa

Monoliittisten töiden aikana on välttämätöntä varmistaa, että "sementtimaito" (betonin nestemäinen komponentti) ei jätä muottirajoituksia, koska tämä voi johtaa merkittävään betonilaatujen menetykseen. Betonin kerrostumisen estämiseksi on kiellettyä syöttää betoniseosta yli 3 metrin korkeudelta.

Betoni saavuttaa suunnittelun voimakkuuden 28 päivän kuluessa kaatamisen jälkeen, mutta normaaleissa olosuhteissa (+ 15◦С ja betonin oikea-aikaiseen kunnossapitoon) 7 päivän ajan betonista saadaan 70% suunnitteluarvosta, mikä mahdollistaa rakenteiden lataamisen ja lisätoiminnan.

Vaatimustenmukaisuus taulukon laatu ja betonin laatu

Karkaistut betonit ovat konglomeraattityypin materiaaleja, toisin sanoen ne koostuvat erilaisista komponenteista. Valmisrakenteen fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet riippuvat kaikkien aggregaatin ja sementin jyvien tarttumisasteesta, - lujuus ja tarttuvuus ovat laakeripohjien tärkeimmät ominaisuudet.

Brand ja class - mikä on ero?

Lujitetun betonin luokka on tärkein numeerinen indikaattori, jonka taustalla on luonteenominaisuus (lujuus). Tämä tarkoittaa, että luokan asettama ominaisuus on lähes aina saavutettu.

Standardissa vahvistetaan seuraavat:

 • materiaalin puristuslujuus määritetään luokkiin B3.5 - B15, jossa vaihe on numeerinen indikaattori 1,5 yksiköllä; ja B20 - B80, 5 yksikön välein. Nykyaikaiset sekoitukset voivat kuulua väliluokkiin;
 • vetolujuus Bt 40 - 4,00 akselilla, portaalla 0,4 yksikköä. Vahvistetun betonityön venyttäminen pahenee, mikä näkyy vetolujuuden parametreissä. Teräsvahvistinta käytetään juuri nostamiseen kireyden tai taivutuksen lisäämiseksi.
 • Taivutuslujuus Btb 40 - 8,00, 0,4 yksikköä lisäyksinä.

Betonibrändi on ominaisuuksien numeerinen ominaisuus, joka lasketaan näytteiden testitulosten keskiarvona. Indikaattori ei kata voimakkuutta kokonaan. Nimittelyn yhteydessä on tavanomaista käyttää indeksiä M ja numeerinen arvo (50: stä 1000: een). Esimerkiksi M500-tuotemerkki kertoo, että puristettavan materiaalin lopullinen lujuus on vähintään 500 kgf / cm2.

Vedenkestävä

Seuraavat merkit hyväksytään: W2 - W20, vaiheittain 2 yksikköä. Niitä käytetään niissä rakenteissa, joille on tunnusomaista rajallinen läpäisevyys yhdensuuntaisen veden paineen taustalla.

Merkinnät ovat seuraavat. Esimerkiksi W6-raudoitettu betoni ei läpäise vettä, jonka paine on 6 atm / 0,6 MPa (6 kg / cm2). Asuinrakentamisessa on esitetty ratkaisujen käyttö W12: n merkitsemiseen.

Vedenkestävyyden määrittävät tekijät kaikissa rakennusvaiheissa:

 • Portland-sementin toiminta. Materiaalin suurempi aktiivisuus lisää veden tiukkuutta jopa lisäämällä veden määrää työliuoksessa;
 • vesi / sementti suhde. Betonimassan laatu laskee tämän indikaattorin lisääntymisen myötä, mikä johtuu useiden kapillaarikanavien ja huokosjärjestelmien muodostumisesta. Näin ollen kyky vastustaa veden paineita putoaa;
 • suuren jae-täyteaineen jyvien erottaminen. Korkean asteen vedenpitävyys pitäisi sisältää enemmän liukoisia aineita, joiden karkea aggregaatti on vähäisempää verrattuna tavanomaiseen teräsbetoniin;
 • kypsymisolosuhteet. Veden kovettuminen on esitetty vedenpitävä betoni, valmistettu tavanomaisen sementin perusteella;
 • ikä. Materiaalin kypsymisjakson kasvun myötä veden kestävyysparametrit paranevat.

Pakkasvaste

Indikaattori määräytyy määräaikaisten sulatus- ja jäädytysjaksojen lukumäärän mukaan, ja sitä osoitetaan kirjaimella F, jonka numeerinen arvo on 25/50/75/100/150/200/300/400/500.

Pakkasenkestävän betonin käyttöön on tarpeen käyttää Portland-sementtiä ja sen tyyppejä: hydrofobinen, pehmitetty, sulfaattikestävä, nopeasti kovettuva.

Sementtiin ei voida lisätä aktiivisia mineraalikomponentteja, jotka lisäävät sideaineen vesitarvetta teräsbetonissa. Jäätymistä kestävä materiaali luodaan varmistamalla komposiittiosien oikea annostus.

Työliuos on sekoitettava perusteellisesti, tiivistettävä. Kovettumisainetta varten tarvitaan asianmukaista hoitoa. Kypsyttämiseen tarvitaan luonnollisia olosuhteita, kun positiiviset lämpötilat ja kosteus pysyvät ennallaan 10 päivän ajan.

Keskimääräinen tiheys

Tämä indikaattori vastaa betonipainon massan keskiarvoa ja se on merkitty kirjaimella D ja numeerisella arvolla 200-5000 (kg / m3).

On tavallista erottaa toisistaan:

 • betoniseos - ennen asennusta ja tiivistämistä;
 • tuore betoni - seos asetettiin muottiin ja tiivistettiin, mutta rakenteen muodostumisaika ei ole vielä tullut;
 • kovettuva betoni.

Tiheysluokitus (tilavuuspaino):

 • erityisesti raskas - 2500;
 • raskas - 2000/2500;
 • kevyt - 300/2000;
 • helppo 500/1800;
 • varsinkin valo - 500.

Vastaavuustaulukko GOST 26633 91: n mukaan

Kaikki parametrit eivät voi olla yksiselitteisiä. Suhde riippuu raudoitetun betonin homogeenisuudesta, mikä korostaa tarvetta noudattaa kaikkia tuotantoteknologioita erityisesti yksityisissä asunnoissa, joissa kaikki toimet toteutetaan omilla käsillään.

Betonimerkki ja betoniluokka - pöytä:

Betonin laatuluokitus ja brändinsiirto

Ennen rakenteen aloittamista on valittava betoni, joka parhaiten vastaa rakenteellisia ja toiminnallisia vaatimuksia. Tärkein parametri on betonin merkki - betonin laadun indikaattori, sen lujuus, jäätymisvastus ja veden kestävyys.


Betoni on keinotekoinen kivieristeinen rakennusmateriaali, jonka tuloksena on tärkein sidosaine (sementti, yleensä), aggregaatit, vesi ja tarvittaessa erityiset lisäaineet. Kun se tiivistetään, seos muodostetaan ja kovettuu. Ennen kovettumista betoniseosta kutsutaan konkreettiseksi ratkaisuksi. Joissakin betonityypeissä (esimerkiksi asfalttibetonissa) ei ole vettä.

Mitä käytetään konkreettisessa käytössä?

Betoni on perusrakennusmateriaali. Sitä käytetään seuraavien tuotteiden valmistukseen:

 1. betonielementit ja betonirakenteet;
 2. monoliittista betonia ja betonirakenteita.

Rakennettaessa esineitä betonin avulla, niiden tyypit ja tuotemerkit määritetään suunnitteluvaiheessa. Jokaisen rakennusteknisen elementin (pohjat, kantavat seinät, pylväät, paalut, sisäiset väliseinät, saniteettitavarat, lattiat, altaat jne.) On käytettävä eri betonityyppejä ja -merkkejä.

Laajan betonielementin soveltamisala nykyaikaisessa rakentamisessa kasvaa jatkuvasti. Lupaavimpia betonista (raskaita / kevyitä) ja erityistä betonia sisältäviä erikoismerkkejä, joilla on tiettyjen parametrien ennalta määrätyt fysikaalis-tekniset arvot, kuten:

 • alhainen luonnos ja liikkuvuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • kestävyys;
 • vastustuskyky mahdollisesta halkeilusta;
 • lisääntynyt lämmönkestävyys;
 • ihmisorganismin suojaaminen säteilyn tunkeutumisen kielteisiltä vaikutuksilta jne.

Tyypit ja luokat betonista

Pääluokitus tapahtuu sovitetun sideainemateriaalin mukaan ja jakaa betonin seuraaville tyypille:

 • sementti (yleisimpiä);
 • asfaltti (käytetään tienrakennuksessa);
 • kalkki;
 • kipsi;
 • silikaatti;
 • savi jne.

Aggregaattien luonteen ja rakenteen mukaan:

 • raskas tai tavallinen (tilavuuspaino> 1800 kg / m), jossa on riittävän tiheä kiviä murskattua kiveä tai soraa, joita käytetään vahvassa betonissa tai betonirakenteissa, jotka vaativat suurta lujuutta ja tiheyttä;
 • Erityisesti raskas (tilavuuspaino> 2700 kg / m?), joka on täynnä baritia, rautamalmia tai metalleja, jota käytetään suojelemaan ydinvoimalaitosten, kuten myös tieteellisten ja sotilaallisten laboratorioiden kielteisiä vaikutuksia, ;
 • kevyt (tilavuuspaino

Onko sinulla vastaus kysymykseesi?

Jaa ystävien ja työtovereiden kanssa sosiaalisten painikkeiden avulla. verkoissa. Kiitos!

Luokat ja betonin laadut. Yhteenvetotaulukko (BM).

Betoni luokka

Betoniluokka (B) on betonin puristuslujuuden mittari, ja se määritetään arvoilla 0,5-120, jotka osoittavat paineen kestävyyden megapaskeina (MPa), todennäköisyys on 95%. Esimerkiksi betoniluokka B50 tarkoittaa, että tämä betoni 95: ssä tapauksessa 100: sta kestää puristuspaineen jopa 50 MPa.

Puristuslujuudella betoni jaetaan luokkiin:

 • Lämmöneristys (B0.35 - B2).
 • Rakenteelliset ja lämpöeristetyt (B2,5 - B10).
 • Rakenteelliset betonit (В12,5 - В40).
 • Betonirakenteet (B45: stä ja uudemmista).

Betonin luokka aksiaaliselle vetolujuudelle

Se on merkitty "Bt" ja vastaa betonivahvuuden arvoa aksiaalijännitykselle MPa: ssä, jonka suojaus on 0,95 ja joka on otettu alueelta Bt 0,4 - Bt 6.

Betonimerkki

Luokan ohella betonin lujuus annetaan myös brändillä, ja se on osoitettu latinalaisella kirjaimella "M". Kuviot tarkoittavat puristuslujuutta kgf / cm2: ssä.

Brändin ja betoniluokan ero ei ole vain vahvuusmittayksiköissä (MPa ja kgf / cm 2), vaan myös vahvuuden vahvistuksessa. Betoniluokka takaa 95%: n vahvuusvakuutuksen, tavaramerkit käyttävät keskimääräistä vahvuutta.

Betonin lujuusluokka SNB

Se on merkitty kirjaimella "C". Luvut luonnehtivat betonin laatua: vakiovastuksen / taatun lujuuden arvo (aksiaalinen puristus, N / mm2 (MPa)).

Esimerkiksi C20 / 25: 20 - säätövastuksen fck, N / mm2, 25 - taattu betonin lujuus fc, Gcube, N / mm2.

Betonin käyttö vahvuuden mukaan

Merkki ja lujuus

Rakennusteollisuus kuluttaa valtavaa määrää betonia ja se kasvaa jatkuvasti. Jokaiselle työlle on tarkoitettu oma seos, ne eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan, hinnaltaan. Tärkeimmät parametrit ovat betonin luokka ja sen brändi - mikä osoittaa koostumuksen lujuuden sen täydellisen kovettumisen jälkeen.

Betonin luokitus on tarpeen tämän tyyppisen tietyntyyppisen työn laajuuden määrittämiseksi. Tarvittaessa otetaan huomioon veden kestävyys, pakkasenkestävyys ja muut ominaisuudet, jotka määräävät tämän materiaalin rakenteiden kestävyyden.

Mitä konkreettinen merkki tarkoittaa?

Betonin tasot määräytyvät puristuslujuuden perusteella, ja ne osoittavat, millaisen kuorman näyte voi kestää 1 cm²: n alueella, mikä ilmenee indeksillä kirjaimella "M". Esimerkiksi M200-brändi kestää 200 kg / cm2. Tämä indikaattori riippuu pääkomponenttien suhdetta sekä ratkaisun valmistelusta, jossa otetaan huomioon:

 • Sementin tulee olla mahdollisimman korkea, valmistuksessa liuoksen komponenttien suhde on täysin ylläpidettävä.
 • Liuoksessa oleva ylimääräinen vesi johtaa liialliseen huokoisuuteen, mikä heikentää koostumuksen ominaisuuksia;
 • Kiviainekset - hiekka ja murskatut kivet, on oltava tasalaatuista, ilman pölyä, savea, lieppeja, orgaanisia ja muita sulkeumia;
 • Kaikki aineosat on sekoitettava perusteellisesti seoksen yhtenäisyyden varmistamiseksi.
 • Ihanteellinen lämpötila, jossa jähmettyminen tapahtuu noin 20 ° C, jähmettymisen varmistamiseksi negatiivisissa lämpötiloissa lisätään erityisiä lisäaineita koostumukseen.

Rakennusmateriaalin poimimiseksi sinun on tiedettävä, mitä betonibrändejä on. SNiP 2.03.01-84 ja GOST 7473-2010 mukaan tämä indikaattori voi vaihdella M100: sta M500: een. Lisäksi on erikoistuneita seoksia, joiden kapea käyttöalue on. Betonin merkitsemisen salasanan avulla voit määrittää sen sisältämien komponenttien määrän. Tätä varten käytetään erityisiä taulukoita. Riippuen ominaisuuksista, materiaalin hinta määritetään. Mitä korkeampi laatu, sitä kalliimpi ratkaisu on.

Mikä on konkreettinen luokka?

Betoniluokka - kuormitus, jonka puristuslujuus takaa, jota ylläpitää, mitattuna MPa (megapaskeina). Tämä ominaisuus otettiin käyttöön selkeyttämään jäädytetyn liuoksen ominaisuuksia, koska ne voivat vaihdella yhden merkin osalta. Tämä parametri mahdollistaa sen todellisen voimakkuuden määrittämisen, koska se lasketaan tapauksille, kun se vahvistetaan vähintään 95%.

Betonin lujuusluokkaa merkitään kirjaimella "B", jonka indeksit ovat 5-60, jotka ilmaisevat paineen arvo MPa: ssa, jota materiaali ylläpitää murtumiseen asti. Tämä indikaattori korreloi brändin kanssa, joka on tuttu rakentajille.

Compliance-brändi ja luokka

Rakennusten tai muiden esineiden rakentamisessa sinun on kyettävä ymmärtämään käytettyjen betonien ja betoniluokkien suhde, joka poistaa virheet. Luokat ja tuotemerkit on lueteltu taulukoissa, jotka löytyvät erikoiskirjallisuudesta.

On otettava huomioon, että betonin tuotemerkin vahvuus mahdollistaa poikkeamat. Esimerkiksi M350 voi olla paine stabiilius MPa B25 ja B27.5, joten tätä ominaisuutta pidetään tarkempana. Joskus modernin betonin luokkiin ja merkkeihin määräytyy sen lujuus sallittavina parametreina ratkaisun laadun heikentämiseksi säilyttäen tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet. Tämän vaikuttavat liuoksen komponenttien mittasuhteet ja suhteet, jotka on suositeltava sen valmistamiseksi GOSTin mukaisesti. Esimerkiksi betonille, jonka keskimääräinen lujuus on M250 tai B20, tarvitaan sementin, hiekan ja murskakiven suhde 1: 4,6: 7,0.

Eri tuotemerkkien ominaisuudet ja käyttö

Betonimerkin ja vastaavan betoniluokan valitseminen on tarpeen ymmärtää, missä niitä käytetään. Rakenteen kuormitus, olosuhteet, joissa rakennuksia ja rakenteita käytetään, ja muut asiaan liittyvät tekijät otetaan huomioon.

Tärkeää tietää! Projektin dokumentoinnissa indikaattori B on useimmiten osoitettu tarkemmaksi parametriksi.

Lisäksi otetaan huomioon vedenpitävyys, merkitty kirjaimella W ja pakkasvaste, jota merkitään F: llä. Materiaalin näyte, W2: n vedenkestävyys ja F50: n jäätymisvastus vastaavat M100-M150-liuosta.

Betonin laatujen ja niiden ominaispiirteiden tärkeimmät soveltamisalueet:

 • M100 - laihdutusratkaisut, joita käytetään laitteiden tyhjennykseen, ohutlevyt, pohjan valmistuksen;
 • M150 - kevytbetoni, jota käytetään rakeiden, kulkuteiden ja tasoituskertojen tuottamiseen;
  M200 - sopii lattiapinnoille, pidätinelementtien, kerrostalojen perusteet;
 • M250 - joka on suosittu yksityisessä rakentamisessa, on riittävän vahva käyttää sitä yksityisten talojen rakentamiseen.
 • M300 - vakiintunut vakaus, jota käytetään putkilevyjen, portaiden rakentamiseen;
 • M350 - joka tarvitaan monikerroksisten rakennusten ja korkeiden rakennusten rakentamiseen, lattiamateriaalien tuottamiseen tyhjiöalueilla, laitemalleilla, kiitoratoilla ja muilla esineillä, joilla on suurempi kuorma;
 • M400 - erittäin raskas merkki teollisuusrakennuksille, talojen ja rakenteiden perustusten rakentaminen märkä- ja märkäpohjaan;
 • M450-M500 - käytetään hydraulisten laitteiden, tunnelien, siltojen ja muiden erikoisrakenteiden rakentamiseen.

Huolimatta siitä, että merkki on vähemmän arvokas indikaattori kuin luokassa, sitä pidetään tärkeimpänä voimakkuuden indikaattorina.

Betonin laatujen ja luokkien luokittelu ja nimeäminen

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla useiden eri betonityyppien läsnä ollessa. Jokaisella lajilla on tiettyjä teknisiä ominaisuuksia, joten sitä käytetään eri alueilla. Jotta ostajan olisi helpompi päättää, millaista konkreettia hän tarvitsee, luokka ja tuotemerkki luotiin. Nämä indikaattorit ovat tärkein kriteeri valittaessa oikeanlaista rakennusmateriaalia. Mikä on betonin merkki ja luokka ja miten heidät määritellään?

Betonin valmistusmenetelmä.

Betoniyhdistelmä tuotemerkin mukaan

Kaikki betonimerkit on merkitty numeroilla "M" jälkeen ja ovat M-50: n ja M-1000: n välillä. Tämä arvo riippuu suoraan sementtimäärästä betonimassan tilavuuden mukaan. Yleensä tämän arvon tulkinta osoittaa aineen keskimääräisen puristuslujuuden, joka mitataan kgf / cm2: ssä.

Mitä suurempi määrä, sitä vahvempi betoni eli se sisältää enemmän sementtiä ja sen laatu on korkeampi, joten se maksaa enemmän.

Betoni, jolla on korkea laatu, on vaikeampi työskennellä, koska se kovenee nopeammin. Siksi betonirakentamisen valitsemiseksi on erittäin tärkeää löytää tasapaino laadun ja hinnan välillä.

Kuva 1. Betonin lujuuden suhde.

Pohjimmiltaan tuotemerkin valinta määräytyy rakennusprojektin mukaan. Esimerkiksi valmistuksen aikana, ennen kuin säätiö kaadetaan tai tienrakennuksessa, voit käyttää seosbrändiä M-100 ja M-150 tyynynä. Kun työskentelet polkuja, jalkakäytäviä, tasoituksia ja perustuksia, M-200 on erinomainen. Tämä brändi on yksi suosituimmista, koska se täyttää kaikki yksittäisen rakennuksen vaatimukset, kun suunnitellaan erilaisia ​​perustuksia, betoniportaita ja kiinnitysseiniä.

M-250 ja M-300 vähitellen pakotetaan pois markkinoilta, koska ne ovat keskenään M-200 ja M-350 välillä. M-350 on kaupallisessa rakenteessa suosituin brändi monoliittisten perustusten ja seinien, palkkien, tiekuljetusten, joka on raskaissa kuormissa.

M-400 ja M-450 käytetään pääasiassa hydraulisten rakenteiden rakentamisessa, joihin kohdistuu jatkuvasti suuria kuormituksia. M-500 ja M-550 on tarkoitettu pohjavesien, padojen, padojen ja muiden rakenteiden rakentamiseen, joihin sovelletaan erityisvaatimuksia.

Jos haluat määrittää tai tarkistaa betonin merkin, se voidaan tehdä laboratoriossa pakkaamalla prototyypit erikoispuristimella. Tätä mittausmenetelmää kutsutaan tuhoamattomaksi. Sen lisäksi on olemassa muita tapoja määrittää betonin laatu: ultraääni menetelmä, iskunpulssi menetelmä, jne.

Betoniseoksen luokittelu luokittain

Kuva 2. Taulukko betonin osuuksista.

Huolimatta tarkasti säädetystä osuudesta kaikista betonin ainesosista, valmiin seoksen lujuus riippuu myös muista tekijöistä. Näihin kuuluvat hiekan ja veden laatu, pienet poikkeamat seoksen valmistuksessa käytettävään tekniikkaan, koostumuksen asettamisominaisuudet ja sen asennusolosuhteet. Siksi saman merkin seoksella voi olla erilaisia ​​vahvuuksia.

Juuri määritetään voima on sellainen asia kuin betoniluokka. Betonin luokka on indikaattori, joka ottaa huomioon sallitun virheen seoksen laadussa, edellyttäen että 95%: ssa sen vahvuus vastaa vakiintunutta. Betonin luokkaa merkitään kirjaimella "B". Yleisimpiä ovat: B-7.5, B-10, B-15, B-20, B-30, jne., Vaikka koko alue on välillä 3,5 - 80.

Rakennustyön suunnitteluasiakirjat käyttävät täsmälleen betoniluokkaa eikä sen laatua, vaikka tähän mennessä useimmat tilaukset esiintyvät tavaramerkillä. Siksi on erittäin tärkeää, että betonin laatu siirretään oikein luokalleen. Betonin, sen luokan ja brändin lujuuden suhde on esitetty kuviossa 2. 1.

Betonin tuotemerkki ja luokka määräytyy paitsi komponenttien koostumuksen mukaan myös näiden komponenttien suhteen mukaan. Esimerkiksi seoksen koostumusta ja mittasuhteita koskevien standardien mukaisesti brändin M-100 V-7.5 valmistamiseksi voit käyttää sementtiä M-400 tai M-500. Toisessa tapauksessa sen kulutus on pienempi. Kunkin projektin osalta betonimassan koostumus lasketaan erikseen. Useimmiten tehtaissa valmistukseen käytetään sementtiä M-400 ja M-500. Taulukossa on esitetty seoksen komponenttien mittasuhteet käytettäessä tällaisia ​​sementtityyppejä (kuvio 2).

Betonin lujuuteen vaikuttavat myös erilaiset lisäaineet, jotka ovat hiljattain ilmestyneet suurina määrinä. Kaikilla lisäyksillä on omat erityispiirteensä. Jotkut lisäaineet lisäävät kovettumisnopeutta, toiset lisäävät lujuutta. Käytetään myös lisäaineita ja lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vedenpitävyyttä. Siksi betonin valinnassa tärkeintä on se, että se noudattaa sääntelyvaatimuksia ja käyttöympäristöä.

Betonin tasot ja niiden ominaisuudet

Vahvoja ja erittäin halpoja materiaaleja betonista käytetään yleensä rakennusprosessien aikana. Tuotteen pääkomponentit ovat sementti, lisäaineet ja vesi. Lisäaineita ovat hiekka, hohkakivi, murskattu kivi, laajennettu savi ja monet muut. Joskus paremman laadun saamiseksi lisätään lisäosia. Tärkeä ero muiden rakennustuotteiden vastaavien materiaalien välillä on niiden heterogeeninen rakenne. Ominaisuudet riippuvat pääosin komponenttien tyypistä ja lukumäärästä, niiden laadusta ja valmistusmenetelmästä.

Betoni luokka on numeerinen kerroin laadusta, otettu luvattu turvallisuustaso 0,95. Tämä tarkoittaa, että sadasta tapauksesta epäjohdonmukaisuus on mahdollista vain viidessä. Hyväksyttyjen standardien mukaan betoniluokka on merkitty kirjaimella B, ja sen jälkeinen numero osoittaa paineen, jonka tuote voi kestää sen kypsymisen jälkeen (esimerkiksi B15 tai B25).

Betonin merkki kutsutaan linnoituksen rajalle leikkaamaan. Se on merkitty kirjaimella M, jota seuraa numero (raja 50-1000). Betonimerkki vaikuttaa noin 45 prosenttiin betonin turvallisuusominaisuuksista. Samaan aikaan betonin valmistuksen aikana saa kuitenkin saada toisen luokan tuotteesta. Tämän vaikuttavat lukuisat tekijät - komponenttien laatu, oikea annostus ja valmistusmenetelmä. Joten, jos käytät betonia M400-tuotemerkillä käsikäyttöisessä betonisekoittimessa, tuotos tulee olemaan B25-tuote. Jos kuitenkin käytämme konkreettista yksikköä, luokittelu muuttuu B15: ksi, ja saamme B35: n nykyaikaisilla teollisuuslaitteilla.

Tuotemerkin siirto luokkaan

 • M100 betonin laatu vastaa B7.5. Sitä käytetään säätiön asennuksen alkuvaiheissa.
 • Betonin M150 laatu vastaa B12,5. Useimmin sitä käytetään lasipintojen, lattioiden, polkujen tai pienikokoisten perustusten asentamiseen.
 • M200 betonin laatu vastaa B15. Sitä käytetään useammin kuin toiset koko betoniarvoluettelosta. Sitä käytetään asennettaessa lattiat, paviljongit, pohjat, betoniportaat, lautaset ja muut.
 • M250 betonin laatu vastaa B20: ta. Sitä käytetään pääasiassa erityyppisten perustusten, paviljonkien, aidojen, seinien, alustojen, portaiden luomisessa.
 • M350 betonin laatu vastaa B25. Yleensä käytetään levyt, pylväät, palkit, altaat, monoliittiset säätiöt.
 • M400 betonin laatu vastaa B30: a. Käytä vaikeissa vastuullisissa rakenteissa siltojen, pankkien tai rakennusten rakentamisen aikana, joissa on erityisvaatimuksia kestävyyteen.

Konepilkku

Sedimenttikartio on nimeltään data, jota kutsutaan myös betonin suorituskykyominaisuuksiksi. Tämä on ns. Plastisuus konkreettisessa, se mitataan senttimetreinä. Jos on vieläkin helpompi selittää, niin mitä suurempi kartioleikkaus, sitä ketterämpi on tuote.

Tämä arvo on osoitettu konkreettisessa teknisessä dokumentaatiossa, jota merkitään kirjaimella P, minkä jälkeen ne kirjoittavat numeron 1-5. Mutta älä välitä tietämystä matkapuhelinten kartongin luonnosta. Jos monoliittirakenteita on tarkoitus käyttää, käytä aineistoa P2 tai P3. Jos kaatopaikoille kaadetaan huonolaatuista rakennetta, on suositeltavaa käyttää P4-tuotetta ja lajeja korkeammilla hinnoilla. Muussa tapauksessa tällaista ratkaisua kutsutaan myös betoniseksi betoniksi. Jos muottipesän tekeminen on tarpeen ilman erityistä tärinää tekniikkaa, niin tällainen valinta olisi ihanteellinen. Myös tämä seos käyttäytyy hyvin betonipumpun kanssa.

Vedenkestävä

Vedenpitävyys on, kun betoni voi vastustaa kosteuden vaikutusta eikä murtaa, eli ei koske kosteutta väkisin. Betonimassatuotteita on merkitty kirjaimella W, jonka jälkeen ne asettavat numerot 2, 4, 6, 8 ja 12. Useimmin käytetään useammin betonia, jolla on korkea vesitiiviys, koska niillä on tällaisia ​​etuja:

 • Soveltuu rakennusten rakentamiseen paikoissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähellä maanpintaa.
 • Tällainen betoni ei pelkää äkillisiä lämpötilan muutoksia. Tämä on erityisen tärkeää rakennetuille rakenteille, joita ei ole suojattu tällaiselta vaikutukselta.

Tämän käyttöominaisuuden taso riippuu käytetyn materiaalin tyypistä sekä erilaisten lisäkomponenttien seoksesta, ympäristöstä, jossa tuote jäätyy. Myös veden kestävyyden laatu vaikuttaa materiaalin sisäiseen rakenteeseen.

Pakkasvaste

Betonin lujuusominaisuuksiin kuuluu valmiin materiaalin pakkasvastuksen taso. Tämä ilmaisin näyttää jäätymisjakson ja jäätymisjaksojen määrän, mikä ei tuhoa tuotetta eikä vaikuta sen lujuuteen. Jos betoni on hyvälaatuista, tavallisissa olosuhteissa se kestää yli kymmenkunta vuotta. Jos valmistaja tuottaa rakennusmateriaalia, käyttämättä tuotantotekniikan vaikutusta pakkasvastuksen tasoon, tuotteilla, joilla ei ole riittävää rypistymistä, ilmestyvät markkinoilla.

Jäätymiskestävyyskerroin on merkitty kirjaimella F ja sitten numero on 50-1000. Numero on sulatuksen ja jäätymisjaksojen lukumäärä.

liikkuvuus

Tämä solubetoninen ominaisuus on otettu sille annetulle muodolle. Liikkuvuus on vain yksi tämän materiaalin teknisistä ominaisuuksista. On huomattava, että solutuotteen liikkuvuus on väliaikainen ominaisuus, kunnes materiaali kovettuu. Täydellisen kovettumisen jälkeen tätä merkkiä ei enää voida tarkistaa. Siitä hetkestä, kun seos kaadetaan muottiin prosessin loppuun asti, kerrointen taso pienenee asteittain.

työstettävyys

Tämä on betoniliuoksen laatu, joka osoittaa, kuinka yksinkertaisesti se sopii tarvittavaan muotoon maksimaalisen tiheyden tuottamiseksi. Tämä indikaattori on erittäin tärkeä, koska tulevan rakenteen lujuus ja vakaus riippuvat siitä. Mutta tämä ominaisuus on tavanomaisempi symboli kuin fyysinen.

Tuotestandardit voivat olla seuraavia tyyppejä:

Kovaa ulkoasua ja superkovaa käytetään, kun käytetään vibrokompressiomenettelyä. Yksityisen tilauksen rakentamisessa käytetään usein siirrettävää tuotetyyppiä.

tiheys

Itse tuotetta ei voida kutsua tiheäksi rakennusaineksi. Rakenteessa olevat solut saadaan johtuen ylimääräisen kosteuden haihtumisesta sekä siitä, että kaikki ilma ei poistu liuoksen tiivistämisen aikana. Tiheyden taso kasvaa, jos rakeiset lisäkomponentit valittiin, oikea tasapaino veden ja sementin välillä tehtiin pehmennusaineiden käytön jälkeen ja täydellisellä kontrollilla betonielementin tiivistymisen suhteen.

Jos solutuotteen tiheyden indikaattori kasvaa, sen muut parametrit parantavat myös - vahvuutta, kosteuden kestävyyttä, lämpötilan eroja ja vaikutuksia sekä korroosionkestävyyttä. Raaka-aine valmistuksen ja muninnan jälkeen on ehdottomasti tiivistettävä. Sulkemistoimenpiteiden aikana on vältettävä ilmakuplia massasta, ja jakauduttava huolellisesti liuokseen. Tämä auttaa saavuttamaan valmiin rakennusmateriaalin tiheyden. Kuitenkin tällaisten manipulaatioiden vuoksi tuote on melko raskas.

Jos haluat saada kevytbetonityypin B15, niin lisäkomponentti on lisätä laajentunut savi. Tyypin B25 tapauksessa kuorikalli soveltuu paremmin.