Profiloitu kalvo

Luotettavuuden ja tyytymättömyyden tavoittelu tavanomaisilla vedeneristysjärjestelmillä laajensi vedenpitävien materiaalien valikoimaa, joita materiaalit syntyivät suurella mekaanisella lujuudella, muodonmuutoksella ja joustavuudella alhaisissa lämpötiloissa sekä vähäisen (lähes nolla) veden imeytymisen ja kasvillisuuden kestävyyden takia, mikä takaa vedenpitävyyden luotettavuuden toimintaprosessi. Näihin materiaaleihin kuuluvat profiloidut kalvot.

Profiiloitu kalvo on telamateriaali, jossa on muovattuja pyöreitä ulkonemia, jotka on valmistettu suurtiheyksisen polyetyleenin (PVP) perusteella. Lisäkerrokset voivat olla geotekstiilikangas ja liukukerros muovikalvon.

Tämän materiaalin erottuva piirre on se, että sitä voidaan tehokkaasti käyttää rakentamaan rakenteiden kuivatus- ja ilmanvaihtokerrokset.

Pinta monien tilattujen ulkonemien (piikit) ansiosta kalvo jakaa tehokkaasti maaperän paineen rakennusten ja rakenteiden pohjan tai perustuksen koko alueelle, mikä eliminoi paikallisten (pistekuormien) muodostumisen.

hakemus

 • päävesieristys;
 • seinien, säätöjen, käyttökattojen (yhdessä ylimääräisen kerroksen termisesti liimattujen geotekstiilien) kanssa;
 • maanalaisten ja hautautuneiden rakennusten ja rakenteiden seinämien tuuletus;
 • betonivalmisteen vaihto;
 • lisävesieristys.

edut

 • korkea iskunkestävyys;
 • resistenssi aggressiivisille kemiallisille yhdisteille
  sienten, puiden juurien, ultraviolettisäteilyn vaikutuksiin;
 • helppo asentaa;
 • kannattavuus - korvaa rakeiset kuivatusmateriaalit;
 • käyttöikä on vähintään 50 vuotta.

Pohja vedeneristyssuoja

 • rakennusaikaan vaikuttavista ulkoisista vaikutuksista ja mahdollisista vaurioista peruspohjan täyttöön täyttömaalla;
 • root-järjestelmistä;
 • maaperän ja pohjaveden sisältämien aggressiivisten yhdisteiden vaikutuksista;
 • sadevedestä;
 • sedimentistä.

Seinätelineen tyhjennys

Useimmissa tapauksissa seinän viemärit soveltuvat suojaamaan ylempää kastelua ja väliaikaisesti pohjaveden nousua.

Jätevesijärjestelmä auttaa veden poistamisessa rakenteesta, jonka seurauksena sen vedeneristysnopeus poistuu, vesi ei etsi heikkoja pisteitä siinä.

Profiiloitu kalvo yhdistettynä ei-kudottuun termisesti sidottuun geotekstiiliin on ilmakehän saostumisen pystysuoran seinämän tyhjentämisen rooli - se suodattaa vettä ja poistaa sen viemäriputkeen. Jätevesijärjestelmän laite on erittäin korkean teknologian ja edullisempi, koska hiekkaa ja soraa ei tarvita, ja säätiön sinusien täyttö voidaan tehdä millä tahansa maaperällä.

Profiilikuva asennetaan maahan ulkonemilla (piikkeillä) ja geotekstilikerroksella, mikä mahdollistaa sekä pohjaveden että pintaveden tehokkaan kuivatuksen.

Kaksikerroksisissa membraaneissa käytettävät termisesti sidotut geotekstileillä on korkea alkujäykkyys, joka antaa vastuksen maaperän paineesta pienissä suhteellisissa muodonmuutoksissa. Optimaalinen huokoskoko ja niiden kaoottinen jakautuminen pinnalle estää materiaalin tunkeutumisen.

Betonituotteen vaihto

Monoliittisten perustusten rakentamisen aikana yleensä ne järjestävät valmistuksen tiivistetystä kerroksesta raunioista tai vähärasvaisesta betonista.

Betonin valmistus tai "jalka" on rakenteeltaan alhaisen laatua olevan betonin pohjalle sijoitettu rakenne (luokka B7.5). Se toteutetaan tasaisen pinnan saamiseksi, jolla suoritetaan seuraavat betoni- ja vedeneristystyöt. Tarjoaa kätevän ja luotettavan venttiilien asennuksen ja estää liuoksen vuotamisen konkreettisen pohjan betonirakenteesta.

Alhaisen pohjaveden rakennusten rakentamisessa sovelletaan vain vaakasuoraa vedenpitävyyttä kapselin kosteudesta. Profiilikalvon käyttäminen estää tässä tapauksessa perinteisen betonivalmisteen käytön.

edut

 • betonin "sementtimaidon" kovettumisen aikana ei mene maahan;
 • profiilikalvon pinnan jäykkyys mahdollistaa sen, että vahvistuskammio sijoitetaan sen päälle suoraan;
 • lisätä rakennustöiden nopeutta;
 • Profiilikalvon käytön taloudelliset vaikutukset ovat yli 30%.

Ilmanvaihto kosteuttavat seinät

Sisältä

Pyöreiden piikkien ansiosta noin 8 mm korkea ilmastoitu ilmatila muodostuu kostean seinän ja uuden kipin välille. Samanaikaisesti pienet aukot jäävät alle ja yläpuolelle vapaaseen ilmankiertoon. Kestävällä, ei mätänevällä kangas laittaa kipsiä tai korjaa kipsilevyä.

Raskas sateiden aikana veden, joka menee märkien seinien läpi, virtaa alas ja tyhjennetään alas kaltevalle viemärikaivoon.

Ulkopuolelta

Profiilikalvon asentaminen ulkonemilla seinämään edistää rakennuksen optimaalisen lämpötila- ja kosteusolosuhteiden muodostumista.

Kalvon tyypit

Profiilikalvot ovat yksi-, kaksin- ja kolmikerrosrakenteita.

Yksikerroksinen rakenne - profiiloitu kalvo muovattujen piikkien kanssa.

Yksikerroksista kangasta käytetään märkien seinien vedeneristämisen ja tuuletuksen suojaamiseen, joka on vaihtoehto perinteiselle betonivalmistukselle.

Kaksikerrosrakenne on profiiloitu kalvo ja ylimääräinen kerros termisesti sidottua geotekstiilia.

Kaksikerroksista kalvoa käytetään pystysuoraan seinän tyhjennykseen.

Kun valitaan kuivatuskalvo, on syytä muistaa, että erilaiset maaperät aiheuttavat erilaisia ​​sivuttaispaineita profiloituun kalvoon. Tämä johtaa sen puristukseen, mikä puolestaan ​​vähentää tyhjennyskalvon läpivirtauskapasiteettia.

Käytetyn profiilikalvon valinta riippuu maaperätyypistä ja pohjan syvyydestä.

Kolmikerroksinen rakenne - profiilikalvo, geotekstiilit ja polyeteenikalvon liukukerros. Liukuva kerros, joka on asetettu pohjaan vedenpitävällä pinnoitteella, sallii membraanin pystytävän pystysuoraan maaperän pakkastumisen tai muodonmuutoksen aikana.

Kolmikerroksista kalvoa käytetään pystysuoraan seinän viemäröintiin kallistamalla maaperään ja syviin perustuksiin.

Kalvon laadun parametrit

 • Paksuus (tai paino 1m2)
 • Kestävyys (puristus, repeämä)
 • Piikkikorkeus
 • Ilmaväli
 • Vedenkulutuskapasiteetti
 • Käyttölämpötila-alue

Yksi tärkeimmistä profiilikalvojen laadun indikaattoreista on kalvon paksuus (tai paino 1 m2):

 • profiilikalvon, jonka paksuus on suurempi, on suurempi lujuus (puristus ja repiminen) sekä vahinko- ja iskunkestävyys.
 • Mitä paksumpi raina on, sitä pidempi se säilyttää ominaisuutensa, sen pidemmän käyttöiän.

Paksuus - 0,4 mm (tai paino 400 g / m2 *) - vähimmäisluku

Paksuus - 0,5 mm (tai paino 500 g / m2 *) on hyvä indikaattori

Paksuus - 0,6 mm (tai paino 600 g / m2 *) - korkea

Kalvo vedenpitävälle pohjalle: materiaalin ominaisuudet, sen lajikkeet ja laajuus

Polymeerikalvot ovat uuden sukupolven vedeneristysmateriaaleja. Tulee esiin Venäjällä viime vuosisadan 90-luvulla. Kemianteollisuuden vallankumous oli merkittävä edullisten muovien tuotanto. Tämä teki vallankumouksen kaikilla ihmisen toiminnan aloilla, mukaan lukien uusien rakennusaineiden valmistus halutuilla ominaisuuksilla.

Moderni lähestymistapa vedenpitävyyteen

Kalvonvesieristys on korvannut ei-tekniset menetelmät rakenteiden suojelemiseksi vedestä - kateaineen tarra, kattorakenteet ja sulan bitumin käsittely. Joustavia, kestäviä kalvoja käytetään luomaan este vertikaalisille ja vaakasuorille pinnoille. Asennettaessa ei ole välttämätöntä käyttää pohjamaalatoimintoja, avoimen liekin käyttöä. Asennuksen nopea nopeus mahdollistaa kolmen henkilöstön brigadin suorittavan eristystyöt jopa 500 m²: n alueella kohti.

Euroopassa membraanien osuus vedeneristysmäärästä on 25%. Venäjällä tämä luku on edelleen pieni - 1,5%.

Jossa käytetään kalvoja

Kosketus veteen on vaarallista useimpiin rakennusmateriaaleihin, mukaan lukien laajalti käytetty betoni. Pintaan päässyt neste tunkeutuu huokosiin, pesee sementtisideaineen komponentteja ja nopeuttaa raudoituksen korroosiota.

Kalvonvesieristys kellari

Suodatuksen seurauksena pohja-seinään lepäävän veden kyllästyminen johtaa siihen. Yleensä ne on valmistettu huokoisista materiaaleista, joilla on pieni lämmönjohtavuus. Kosteuden lisääminen vähentää huomattavasti niiden lämmöneristysominaisuuksia, edistää muotin ulkonäköä pinnalla, huonontaa huoneen mikroilmastoa.

Pysyvä kosteus muuttaa materiaalien ominaisuuksia, vähentää kantavuutta, aiheuttaa rakenteiden nopean tuhoutumisen ja lyhentää käyttöikää.

Vedenpitävät kalvokalvot, joita käytetään suojaamaan:

 • pohjamaalit märällä maaperällä, runsaat maaperät korkealla pohjavesipöydällä;
 • maanalaiset rakenteet - kellarit, tunnelit, pysäköintitilat, hissiakselit, siltatukit, viadot;
 • litteät tai kaltevat katot, parvekkeet;
 • säiliöt - altaat, kaivot, lamput;
 • seinät ja lattiat, joissa on korkea kosteus - suihkut, kylpyhuoneet, kylpyammeet.

Vedeneristyskalvojen valmistajat takaavat luotettavan toiminnan 25-30 vuoden ajan. Perustaan ​​johtavat venäläiset polymeerikalvojen valmistajat ovat TekhnoNIKOL, Tema, Renolit, Ikopal, Penoplex, Sika ja Protan. Bitumituotteet koskevat "Bikrost", "Rubiteks", "Izol".

Kalvopinnoitteiden hinta vaihtelee 85-1100 ruplasta neliömetrillä.

Kalvonvalmistus

Vedenpitävät kalvot valmistetaan polymeereistä, mineraalitäyteaineista ja pehmittimistä. 48% raaka-aineista on liitua, 49% modifioi lisäaineita ja palonestoaineita, 3% on väriaine.

Tehdasvalmisteiset raaka-aineet säilytetään pystysuorassa siiloissa ja nestemäisissä pehmittimissä - säiliöissä. Kaskadinen kolmitasoinen järjestelmä selkeässä annoksessa sekoittaa ainesosat ennen kuin se tulee tuotantolinjaan.

Kun seos pidetään päivittäin, se sulatetaan, homogenoidaan ja levitetään vahvistusalustalle. Seuraavassa vaiheessa kalvon ulkokerrokset muodostetaan koekstruusiomenetelmällä. Jäähdytyksen ja stabiloinnin jälkeen materiaali leikataan nauhoiksi ja valssataan teloihin.

Vedenpitävien kalvojen valmistus Sivustomme löydät rakennusalan yritysten yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiön korjauksen ja suunnittelun. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Jokainen erä tarkistetaan laboratoriossa vaatimusten täyttämiseksi:

 1. Vetolujuus.
 2. Pakkasvaste.
 3. Joustavuus ja joustavuus matalissa lämpötiloissa.
 4. Lämmönkestävyys.
 5. UV-säteilyn kestävyys.

Kaikki toiminnot on automatisoitu. Elokuvaominaisuuksien sääntelyyn liittyvä sääntelyasiakirja - GOST 56704-2015.

ominaisuudet

Kalvot ovat materiaalia, jossa polyesteristä, lasikuidusta tai lasikuidusta valmistettu keskimmäinen vahvikekerros on päällystetty molemmin puolin muokatuilla polymeereillä. Kalvonpaksuus - 0,4-2 mm. Pohjakerros on pääsääntöisesti värjätty siten, että vuotojen havaitseminen ja korjaukset on helppo havaita.

Vedenpitävät kalvolevyillä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Vedenkestävä.
 2. Suuri vedenläpäisevyys mitattuna mm Hg.
 3. Vetolujuuden kestävyys, lävistys 16 - 20 MPa.
 4. Kestää kemiallisia ja biologisia vaikutuksia.
 5. Pidentäminen venytyksessä 120-300%.
 6. Matala veden absorptio 0,2-0,6%.
 7. Korkea halkeamiskestävyys.
 8. Joustavuus -60 ° c.
 9. Pieni paino - enintään 1 kg neliömetriä kohden.
 10. UV-kestävä.
 11. Lämmönkestävä lämpötila -40 °. + 50 °.

Kalvot vastaavat syttymisryhmää G1-G3, riippuen määrästä. Vedenpitävien altaiden kalvoja valmistetaan kirkkaalla, haalistumattomalla pinnoitteella.

Vahinko asennuksen tai käytön aikana on helppo palauttaa. Materiaali voidaan korjata koko käyttöiän ajan, eikä se katoa pitkään.

Kalvon tyypit

Vesitiivis pinnoitteet valmistetaan seuraavien tekijöiden perusteella:

 • polyvinyylikloridi - PVC;
 • polypropeeni ja kumi (termoplastinen polyofeeni) - TPO;
 • synteettinen kumi (eteeni-propriyleeni-dieeni-monomeeri) - EPDM;
 • modifioitu bitumi.

Polymeeriset kalvot kuuluvat asennettuihin vedenpitävyyksiin, bitumipitoisiin - fuusioituneisiin.

PVC-vedeneristyskalvo

Bitumiset materiaalit maassamme ovat perinteisesti olleet laajalle levinneet. Polymeerit ylittävät ne lukuisissa ominaisuuksissa - kestävyys, keveys, helppokäyttöisyys, alhainen syttyvyys ja ympäristön puhtaus.

Polymeerien joukossa PVC-kalvojen osuus on 90%, TPO ja EPDM - 10%.

Kalvopaneelien liittämistävat:

 • hitsaus puoliautomaattinen hitsaus kone;
 • liimaamalla rakennuksen hiustenkuivaaja;
 • itseliimautuvia nauvoja;
 • liima-aineet;
 • erityisiä lukkoja tai napsautuksia.
Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan kellarikerroksen vedenpidosta sisäpuolelta.

Säätiön kalvovesieristystä käytetään kahden järjestelmän muodossa:

Ensimmäistä käytetään matalan GWL: n yhteydessä sulatettujen, sateiden ja maaperävesien maanalaisista rakenteista, vahingossa tapahtuvan valumisen ja ylemmästä vedestä. Paremman tartunnan saamiseksi laastilla pinta on usein aallotettu.

Profiilikalvo perustuksen vedenpitävyyteen käytetään korkeassa tai paineistetussa pohjavedessä, usein tulvia. Valssattu materiaali on valmistettu tiheästä polyetyleenistä, jonka pinta on vahvistettu onttojen kuperaisten piikkien avulla. Tämä kalvon muoto edistää maanalaisen kosteuden poistamista oikeaan suuntaan, luo ilmaraon betonin ja eristeen välillä, lisää resistiivisyyttä purkautumiseen.

Profiiloitu kalvo vapautuu ylimääräisellä geotekstilikerroksella ja liukuvalla pinnoitteella, jotta estetään muodonmuutos etenevän talteenoton aikana. Se voidaan asettaa laattojen perustusten alapuorien sijasta ja asentaa lujitushäkkejä suoraan polymeeripinnoitteeseen.

Kalvo valitaan perustuksen syvyyden mukaan:

 • enintään 10 m materiaalin paksuuden ollessa 1,5 mm;
 • alle 10 m - vähintään 2 mm.

Mitä suurempi paksuus, sitä suurempi kuorma kestää eristintä.

Pohja vedeneristyskalvo

Rakennuksen ja valmiin talon pystysuora eristys on mahdollista. On tärkeää tarjota pääsyn rakenteeseen. Kaivannon leveyden tulee olla vähintään 0,8-1 m. Pinta on puhdistettava ja tasoitettava niin, ettei siinä ole teräviä ulkonemia, jotka voivat vahingoittaa kalvoa.

Kalvon vedeneristysperusta

Eristystyöt eivät ole tarpeellisia. Kalvot asennetaan liuskoilla ja ripustetaan pystysuoraan vapaasti. Poikkeuksia ovat kaksikerroksiset järjestelmät.

Videon kuvaus

Tässä videossa on esitetty vedenpitävän kalvon asennusprosessi:

Vedeneristyskalvolevy

Tekniikka on samanlainen kuin klassisen eristysrullan asennus, mutta paljon yksinkertaisempi:

 1. Pohjan pohjassa asenna PVC-Rondeli kiinnitysmateriaaliin enintään 1,5 metrin askelin. Kalvon tulee työntyä 30-40 cm maanpinnan yläpuolelle ja peittää osan korkista.
 2. Leikkaa arkkeja, kun otetaan huomioon päällekkäisyys pohjan alapuolella, 20-30 cm. Kun sinus nukkuu, ne varmistavat, että kivet tai terävät esineet eivät vahingoita eristystä.
 3. Hitsauta kalvo paikallaan hitsaamalla kiinnittimiin.
 4. Liitä levyt päälle, liitä nauha, erikoisliima, hitsaus, hiustenkuivaaja tai itseliimautuvat nauhat.
 5. Kellarin sinusien täyttämisen jälkeen kellarissa oleva kalvo peitetään suojaavalla kipsillä tai koristeellisilla paneeleilla.

Vedeneristyskalvolevy

Pystysuora eriste profiilikalvolla

Profiilimateriaalin asettamisen sopivuus on, että pintaa ei tarvitse pohjustua, laittaa liimaa siihen tai käyttää polttimia avoimella liekillä. Aikaisemmin, pohjan alapuolelle sijoitetaan kuivatus.

 1. Asenna profiililiuskat pohjan päälle.
 2. Kiinnitä kalvo niille, joissa on piikkejä, ellei ohjeissa toisin mainita.
 3. Levyt ovat päällekkäin, kiinteät lukot.
 4. Kalvon alaosassa on kiinnitetyt tapit, joissa on profiloidut aluslevyt, varmistaen tiiviyden.
 5. Suunnittelupastan päällä suodatuksen geotekstilillä.

Profiilimembraanien perustusten vaakasuora eriste

Vedenpitävä työ perustusten rakentamisessa.

Kalvoneristeiden eristys pohjakerrokseen matalaan pohjaan tehdään seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Ripusta kuilu syvyyteen 40-50 cm.
 2. Valmista tyhjennys.
 3. Maaperä tiivistetään ja tasoitetaan.
 4. Lämmitä pohja polystyreeni-vaahtolevyillä.
 5. Geotekstiilin tiheys 110 g / m 3 on siirretty erottava kerros, jotta eristin ei pääse koskettamaan kalvoa, mikä johtaa kalvon asteittaiseen elastisuuden menetykseen.
 6. Asennetut paneelit, joiden päällekkäisyys on vähintään 50 mm.
 7. Reunat puhdistetaan perusteellisesti.
 8. Yhdistä hitsaus- tai rakennuskuivaimen reunat.
 9. Geotekstiilejä asetetaan tiheydellä 500 g / m³ kalvon suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta, kun asennetaan muotti-, vahvistus- ja betonivalmisteita.

Reunojen hitsauksen tai liimauksen jälkeen seurataan sauman laatua. Tee näin leikkaamalla aukko, jonka pituus on 15 cm ja leveys 5 cm koko yhteydellä. Tuhoaminen tulee tapahtua materiaalille, ei sauman päälle. Leikkaus suljetaan kalvolla.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee vedenpitävästä kylpyhuoneesta.

johtopäätös

Säätiön kalvoneristys on luotettava tapa suojata rakenteita veden tuhoiselta vaikutukselta. Oikea materiaalin valinta ja asennustekniikan noudattaminen vähentävät rakennuksen pohjan kostuttamisen, jäädyttämisen ja tuhoutumisen vaaraa.

Profiilikalvojen tyypit ja soveltaminen pohjan vedenpitävyyteen

Kaavamainen sijaintipaikka PVC-kalvon pohjalla

Käytännöllisesti katsoen kaikki konkreettiset säätiöt ajan mittaan romahtavat pohjaveden vaikutuksesta johtuen suhdannevaihteluista kausitasolla. Ylempi pohjaveden pallot ovat saastuneempia aggressiivisilla komponenteilla, ja nousun aikana (ja se on väistämätön kauden tai sateen aikana), hapot ja emäkset ovat aina maaperän yläkerroksessa.

Ruberoidin tai bitumiseoksen vesitiiviit materiaalit suojaavat pohjaa vedestä, mutta niillä kaikilla on liitokset, joiden tiivistys tuhoutuu ajan myötä. Vesi siirtyy kellariin vedenpitävyyden liitosten läpi, menee kemiallisiin reaktioihin, liuottaa kivennäisaineita ja hävittää hitaasti pohjan sisäpuolelta. Jotta rakennetta voidaan luotettavasti suojata rakennusvaiheessa nykyisin, voidaan käyttää moderneja vedenpitäviä kalvoja.

Mitä nämä materiaalit ovat?

Rakennussäätiön profiloidun vedeneristysmateriaalin tyyppi

Tämä on erityinen kalvo, joka suojaa levyn ja pohjan välistä tilaa kaikentyyppiseltä kosteudelta. Se on myös erinomainen tapa suojata mekaanista rasitusta vastaan, koska materiaalin rakenne on huokoinen ja sillä on suuri joustavuus ja vastustuskyky lähes mille tahansa aggressiiviselle materiaalille.

Se on valmistettu erittäin tiheästä ja pienitiheyksisestä polyeteenistä, sisältää antioksidantteja, mineraalikomponentteja ja polymeerejä. Kaikki täyteaineet, rakenteesta ja koostumuksesta riippuen, lisäävät huomattavasti membraanien suorituskykyominaisuuksia. Tämä aallotyyppinen arkki, jonka paksuus on enintään 3 mm huokoista rakennetta, joissakin tapauksissa käytetään erityisesti tiukkojen pohjaveden kohoamisen vuoksi tiheitä kalvoja, joiden paksuus on enintään 5 mm.

Vedenpitävien kalvojen edut:

 • polyeteeni on UV-resistentti;
 • käyttöikä jopa 50 vuotta;
 • kalvo on kestävä ulkoiselle aggressiiviselle väliaineelle eikä jyrsijöitä vahingoitu;
 • päällyste on turvallinen ympäristölle, se ei hapettu;
 • erityiset polymeeri- ja mineraalitäyteaineet tuottavat vakioelastisuuden millä tahansa ympäristön lämpötilassa;
 • eivät syövytä;
 • voidaan käyttää voimakkaasti happamissa tai voimakkaasti emäksisissä ympäristöissä, koska polyeteeni on melkein inertti.

Myös nykyaikaiset vedeneristyskalvot ovat hyödyllisiä taloudelliselta kannalta. Ne on helppo asentaa, ei tarvitse käyttää rakennuskalustoa. Vedeneristysmallit eroavat toisistaan:

 1. Helppo kosteudeneristys. Päätarkoituksena on estää kapillaarien, sadevesien ja luonnollisten sadevesihorisonttien virtaus, joten se löytyy usein pohjista, jotka asetetaan pohjaveden yläpuolelle.
 2. Keskisuuri ja raskas vedeneristys. Käytetään suojelemaan kellarissa sokean alueen tai halkeamien läpi kulkevaa pintavettä, pystysuoran jakauman pohjavesiä sekä vedenpaineen voimakasta nousua (esimerkiksi raskas sadekausi tai lumen terävä sulaminen).

Päällysteen asennus voidaan suorittaa useita päiviä itsenäisesti ja asennusnopeus ei vaikuta päällysteen laatuun.

Vedenpitävät pinnoitteet

Profiilituotteiden tyyppi rakennusten perustusten vedenpitävyyteen

Kalvo alkaa jo hitaasti puristaa tavanomaista kattohuopaa tai päällystysmastia rakennusmateriaalien markkinoilta. Se on helppokäyttöinen, helppo asentaa ja tarvitsee kausittaista huoltoa.

Suunnittelun ja hyvien teknisten ominaisuuksien ansiosta se suojaa perusteellisesti pohjan seiniä pohjavesiin kohdistuvien vaikutusten vuoksi eikä muuttuakaan ajan kuluessa. Päätyyppien kalvot:

 1. Flat film -mallit. Ne on valmistettu polyeteenistä ja muista synteettisistä polymeerimateriaaleista, ja usein se on ihmisjätettä. Siten kalvokalvot ovat suhteellisen halpoja, kalvon paksuus on keskimäärin 0,2-2 mm. Vedenpitävät alustat Käytetyt kalvot, joiden paksuus on vähintään 0,4 mm. Myös myynti on tasomaisia ​​aallotettuja kalvoja, niillä on korkea tarttuvuus liuokseen.
 2. Profiilikalvot valmistetaan vain korkeapaineisesta polyetyleenistä, niiden muoto on erilainen ja niissä on erityiset ulkonemat. Se voi olla yksikerroksinen tai monikerroksinen, sitä käytetään yksinomaan pohjaveden ja sadeveden suojaamiseen, mutta niitä voidaan käyttää myös geotesterin yhteydessä. Profiilikalvojen arkkien paksuus on enintään 1 mm, ulkonemien korkeus jopa 8 mm (yksityinen käyttö) tai jopa 20 mm (teollisuus- ja kaivosovellutukset).

Kunkin valmistajan levyjen leveys voi olla erilainen, levyt kiinnittyvät suoraan tasoitettuun seinään tai betoniin, joten vedenpitävä kalvo on samalla suojaus mekaanisilta vaurioilta.

Kaavio leikkaamisesta ja laskemisesta kuivatuskalvosta profiili pohjaan

Käytetään profiloidut vedeneristysmateriaalit

Levy asetetaan ulokkeita ulospäin, geotekstiilit levitetään päälle. Tämän seurauksena keinotekoiset kanavat muodostetaan pinnoille, jotka on kytketty talon viemärijärjestelmään. Niinpä pohjavesi tai kondensaatti, joka on muodostettu ilman häiriöitä, eliminoidaan kalvon pinnalta aiheuttamatta haittaa sille. Kalliimmilla kalvamalleilla on yhdistetty rakenne, jossa ne käyttävät samanaikaisesti geotekstiloita ulkoisina täyteaineina.

Kalvoja voidaan käyttää myös monikerroksisten vedeneristysjärjestelmien osana. Tällöin se suojaa täydellisesti bitumimateriaalin tai kattopuuvin kerroksen mekaanisilta vaurioilta ja parantaa vedenpoistoa myös raskaiden tulvien aikana. Mutta ennen niiden asentamista sinun on laadittava laadukas viemäröintijärjestelmä, jossa on vedenpoistokompleksi.

Kiinnittämällä vedenpitävät kalvot

Kuva rakennusmateriaalista kiinnitetystä suojamateriaalista

Polymeeriset litteät kalvot levitetään tasaisen, kuivan pinnan päälle talon pohjaan. niin:

 • liitokset on liitetty toisiinsa puhaltimella tai teollisella hiustenkuivaajalla. Paremman tiiviyden varmistamiseksi levyt levitetään päällekkäin, mikä takaa vähintään 5 cm: n etäisyyden reunasta. Liimaa kalvo betoni- liuoksella erityisellä liimalla tai nauhalla;
 • itseliimautuvilla kalvoilla on toisella puolella liimapinta, joka on suojattu paperilla. Se poistetaan, kun kalvot asetetaan ja kiinnitetään, kalvo painetaan pohjan pintaan ja kiinnitetään raskailla esineillä. Muutaman tunnin kuluttua pysäkit poistetaan ja kalvon ohjauskerros levitetään sen päälle;
 • profiililevy voidaan kiinnittää säätöön vain mekaanisesti, useimmiten hylsyillä, joissa on profiloidut aluslaatat, jotka takaavat pinnoitteen tiiviyden risteyksessä. Rakenteellisesti vedeneristysarkeilla on erityiset lukitukset sivuilla tai laminoidut liimanauhat.

Yläreuna kiinnitetään seinään kiristysnauhoilla, jotka mahdollistavat veden imeytymisen vedeneristyskerroksen sisäpuolelta. Asennettaessa kalvoja on ehdottomasti varmistettava, että kaikki säleiden tuuletusaukot ovat avoimia.

Kalvo vedenpitävälle pohjalle

Mikä tahansa rakenne on tärkein osa. Hänen on vastattava paitsi rakenteen asettamaan kuormaan, mutta myös vastustaa luonnollisia tekijöitä. Maaperän kosteus, sadevesi tai pohjavesi ja paljon muuta. Kaikki tämä ei hyödytä konkreettista pohjaa, vähitellen tuhoaa sen ja vähentää kantokykyä. Maaperän ja kosteuden haitallisten vaikutusten estämiseksi - betoni eristetään vedeneristyskuidulla tai kalvolla. Tämä halpa tapa auttaa välttämään kalliita seurauksia.

Kalvon tyypit ja ominaisuudet

Kalvon vedeneristysjärjestelmiä on useita. Ne eroavat materiaaleista, joista ne on valmistettu, jotka kestävät mekaanista kulumista, pakkasenkestävyyttä ja veden imeytymistä. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä ja vesitiivis betoniperusta. Tuhoisien tekijöiden perustan vedenpitävyyden maksimoimiseksi on välttämätöntä perehtyä kompetensseihin kuidun valinnasta ja sen asentamisesta. Pohjimmiltaan kalvoa valittaessa otetaan huomioon kaksi indikaattoria. Ensimmäinen on maaperän kosteuden huomioon ottaminen ja toinen betoniperustuksen syvyys. Lisäksi vedeneristyskuitu on jaettu kahteen tyyppiin: profiili ja kalvo (polymeeri).

Profiilikuituinen kuitu on kestävä arkki tai rulla. Se on valmistettu kulutusta kestävästä tiheästä polyetyleenistä. Profiilin kohokuvioinnilla kuitu lisää sen lujuutta johtuen onttojen aukkojen ilmenemisestä. Tällainen kalvo suojaa perustuksia pohjaveden alapuolelle.

Polymeerinen vedeneristyskuitu on rullamateriaalia, joka koostuu monista kerroksista. Sitä käytetään betonipohjan maanalainen vedeneristys, pohjaveden yläpuolella. Kuitu ei salli säätiön koskettaa maata, mikä estää kosteuden tunkeutumisen betonirakenteeseen.

Kuidulla on useita etuja verrattuna analogisiin materiaaleihin vedeneristykseen, kuten bitumiin tai kattohuopaan. Kuidulla on pitkä käyttöikä, joka on taattu vähintään 50 vuotta. Se ei roskaa, eikä suolaliuokset vaikuta siihen.

Vedenpitävä polymeerikalvo

Noin 50 vuotta sitten Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa alkoi käyttää kalvovesieristeitä. Tästä hetkestä lähtien näiden materiaalien laajamittainen tuotanto alkoi. Edistyminen ei pysy paikallaan. Ajan myötä vedenpitävyyden tyyppi ja toiminnallisuus laajenivat, mikä vaikutti täysin uusien ominaisuuksien syntymiseen. Nyt polymeerikuitu on korkean teknologian tuote, joka sen etujen ansiosta tarjoaa sekä vaaka- että pystysuorien pintojen vedenpitävyyden.

Polymeerikalvokuidut ovat monenlaisia, jotka erottavat toisistaan ​​materiaalit, joista se on tehty. Suosituimmat rakenteen tyypit kalvot ovat:

 • TPO-kalvo - valmistettu kestomuovisten polyoksien perusteella;
 • EPDM-kalvo - valmistettu eteenipropeenidieenimonomeeripolymeroinnista. Muussa tapauksessa sitä kutsutaan synteettiseksi kumiksi;
 • PVC-kalvo - valmistettu pehmitetystä polyvinyylikloridista.

Rullojen suuren leveyden ansiosta kalvon vesitiivistyksellä saavutetaan kiinteämpi pinnoite, käyttäen vähintään saumoja. Pienellä painolla ei ole ylimääräistä taakkaa, toisin kuin bitumi.

PVC-kalvon ominaisuudet

Tämä on tavallisin vedeneristyskuitu, koska se on alhainen ja helppokäyttöinen vedeneristyskäytössä. Se on erittäin kestävä suolaliuoksille ja sillä on myös hyvä joustavuus alhaisissa lämpötiloissa. Tämä helpottaa talvella työskentelyä.

Kangas koostuu kahdesta kerroksesta. Yläkerros on pehmittimien, palonestoaineiden ja kalkkikiven seos. Pohjakerros koostuu puhtaasta ja maalatusta PVC: stä. Maalaa PVC vahingoittuneiden materiaalipintojen havaitsemiseksi nopeasti.

Käytännöllisyydestä, kun vedeneristys toimii, ja kalvon materiaalin järkevä käyttö on saatavana eri paksuuksilla. Paksuuden valinta riippuu betonin syvyydestä.

PVC-kalvo on erittäin helppo asentaa. Liinavaatteet liitetään helposti rakennuksen kuivaimeen kuumailman vaikutuksen alaisena. Tämä antaa lähes saumattoman pinnan tiukat saumat ja hyvä lujuus.

Kun käytät PVC-kuitua, sinun on oltava erittäin varovainen, koska se on helposti alttiina erilaisille vaurioille. Tämä on sen suurin haitta.

TPO-kalvon ominaisuudet

Tämä on kaksikerroksinen materiaali, joka koostuu eteenipropeenikumin ja propyleenin polymeeriseoksista. Kuitua kestävä, lämmönkestävä ja vedenpitävä materiaali. Ominaisuuksiin liittyen se muistuttaa jotain muovin ja kumin välillä, sillä sillä on sekä ensimmäisen että toisen ominaisuuksia. Toinen kerros on synteettisten lankojen muodostusverkko, joka antaa materiaalille lisävoimaa.
TPO-membraaneilla on hyvä elastisuus. Näiden etujen ansiosta tällainen vedeneristys käytetään laajalti uima-altaiden, altaiden ja säiliöiden rakentamisessa juomaveden kanssa. Vedeneristysperusteissa kalvo TPO: t käytännöllisesti katsoen ei käytetä korkeiden kustannustensa vuoksi.

EPDM-kalvojen ominaisuudet

Erittäin joustava kalvo erilaisia ​​kalvoja kestää useita mekaanisia vaikutteita, säilyttäen sen ominaisuudet. EPDM-kuitupohjaisten synteettikuitujen ansiosta voimakkaat negatiiviset lämpötilat ja paahtava lämpö eivät ole kauheita. Erittäin lujat vedeneristyskalvot antavat polyesterivahvistinverkon.

EPDM täydellisesti yhdistettynä monenlaisiin bitumieristeisiin. Samaan aikaan tämä tyyppi on täysin turvallinen ympäristölle.
Valitettavasti EPDM ei voi ylpeillä nivelen hyvyydellä, koska kaikki liitokset tehdään liimapohjalla. Ne menettävät merkittävästi hitsattujen saumien luotettavuutta.

Profiloitu kalvo

Profiiloitu kalvo on epävirallisesti kutsuttu raskas vedeneristys. Mutta ei suuren painon takia vaan sen käytön vuoksi niissä olosuhteissa, joissa muut kalvot eivät voi selviytyä tehtävistä. Se koostuu sekä yksikerroksisesta että monikerroslujitteisesta polyeteenistä. Profiiloitunut se on nimeltään johtuen ulkonemien läsnäolosta pienten kuoppisten piikkien muodossa. Suosituimmat rullat vaihtelevat välillä 1 - 2,5 metriä. Levyn paksuus 0,5 - 1,5 mm. Profiilikuitua käytetään maan ja sulaveden altistamiseen perustuvan vedenpitävyyteen.

Profiilin vedenpitävä kalvo on hyvä, koska se voi muuttaa pohjaveden suuntaa. Kiitos siitä, että lajit voidaan ohjata maanalaisista rakenteista, tunneleista tai kanavista tyhjennykseen. Kalvo sietää suolaliuosten, happojen ja sienten vaikutuksia. Erityisen osan vuoksi vesi ei kuulu kuituun, kun taas tyhjennys tapahtuu betonipohjan yläpuolella.

Profiloitu kalvo on kevyt, joten voit asentaa ja pinota sen yksin. Ja se kiinnitetään joko tarttumalla bitumiin tai erityisellä pistoolilla, joka on tiukasti kiinnitetty tukaan erikoispesureilla.

Kannustemembraanin pystysuoran vedenpitävyyden suorittamisessa käytetään seuraavia toimenpiteitä:

 1. Pohja on puhdistettava huolellisesti roskista ja maaperästä.
 2. Pohjustusperusta, joka pohjustetaan syvällä tunkeutumisen pohjamaalilla.
 3. Levitä bitumi mastia seinän ulkopuolelle.
 4. Jos projekti toteaa, että se on geofilteroitu, niin profiililevyn asettaminen on tehtävä ulkonemien ulospäin. Jos geopoliittia ei ole saatavana - aseta välilehdet sisään.
 5. Profiilikalvon levyt on kiinnitettävä lujasti ja kiinnitettävä tukilevyillä.
 6. Kiinnitä kalvolevy betoniin kiristyspalkilla.
  Liimaa geotekstiilit kuidun päälle. Niinpä kanavat muodostetaan pohjavesien poistamiseksi membraanin ja geopoliittisen välillä.

Kiinnityskalvon vedeneristys sallitaan myös raakapohjalla, jos rakenne on läpäisevän maaperän alueella. Kaikki sakka, nestemäisessä muodossa, imeytyy nopeasti maaperän syvyyteen. Mikä sulkee pois kapillaarin imun kosteuden pohjapinnalla.

johtopäätös

Kun valitaan kalvot perustuksen vedeneristykseen, on määriteltävä selvästi tavoitteet, tavoitteet, rakennustyyppi sekä olosuhteet, joissa rakennusta käytetään. Lisäksi on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota materiaalin laatuun ja sen valmistajaan. Nykypäivän markkinoilla parhaat valmistajat ovat Isostud, Izolit, Delta, PlanterGeo ja PlanterLife.

Lisätietoja siitä, miten perustasoksi vedenkestävä polymeerikuitu omilla kädillä, opit seuraavassa videossa.

Viemäröinti

Pääventtiilien pääasiallinen tarkoitus - seinän viemäröinnin tai vedenpitävän tyynyn, katon järjestäminen, muiden kosteudenpoistojärjestelmien luominen. Nastoitettu pinta jakaa tasaisesti kuorman, välttäen paikallisia pistevaikutuksia. Kimmoisa kangas helposti taipuu ja pysyy sisällä. Voimme ostaa kuivatuskalvot juuri ennen rakentamista. Ne soveltuvat myös maanalaisten rakenteiden suojaamiseen.

Viemäröintikalvo Musta (musta)

Musta kuivatuskalvo (musta kalvo) on halpa kotimainen mustan tyhjennyskalvo, joka valmistetaan samassa tehtaassa käyttäen samaa tekniikkaa ja samoista raaka-aineista Tefondin, Isostudin, Maxdrain-kalvon kanssa. Jos tarvitset markkinoiden halvin asia, Black Membrane on mitä tarvitset.

Musta GEO: n kuivatuskalvo (musta geotekstiilien kanssa)

Musta GEO-valumakalvo (geotekstiilien kanssa) on edullinen kotimainen mustan tyhjennyskalvo, jonka geotekstriili on tiheä 100 g / m², joka on tuotettu yhdellä tehtaalla käyttäen samaa tekniikkaa ja samoista raaka-aineista Tefond, Isostud, Maxdrain-kalvojen kanssa. Jos tarvitset markkinoiden halvin asia, Black Membrane on mitä tarvitset.

Isotooppi IsoDrain 1 + 1

Izodrain 1 + 1 -vedenpoistokalvo on ainutlaatuinen ratkaisu betonin valmistukseen, pystysuoraan yli 10 metrin syvyyden suojaamiseen ja muihin tarkoituksiin. Kalvon ero - 1 mm: n ulkonemien leviäminen vedenpoistokalvon molemmille puolille. Kalvo voi kestää erittäin suuria kuormia, sallii raskaiden laitteiden (sotilaallisen, rakentamisen jne.) Käytön.

Hinta pyynnöstä

Viemäröintikalvo IsoDrain 10 ECO

Izodrain 10 -kuivatuskalvo on erittäin luja geomembraani, jota käytetään horisontaalisen säiliön tyhjennyksen, vedenpitävien teollisuuskerrosten, vedenpitävien perustusten, yli 10 metrin pohjan, päällystystarkoituksiin ja muihin tarkoituksiin. Kalvon erottuva piirre on lujuus 460 kN / m², ulkonemat 10 mm korkea.

Hinta pyynnöstä

Viemäröintikalvo IsoDrain 10 G ECO

Viemäriprofiili IsoDrain GEO 10 on erittäin luja kangas, jossa Typar-geotekstiili on liimattu. Sitä käytetään käännetyn, toimivan ja vihreän katon asentamiseen, seinien kuivatukseen, seinän kuivatukseen, tunnelien rakentamiseen avoimen menetelmän avulla, vierekkäisten alueiden järjestelyyn.

Hinta pyynnöstä

Isotooppi IsoDrain 2 + 2

Izodrain 2 + 2- kuivatuskalvo on ainutlaatuinen rakennusratkaisu saksalaisesta Interplast-tehdasta. Kummallakin puolella olevat ulkonemat ovat 2 mm korkeita ja niiden lujuus on 420 kN / m². Sitä käytetään korvattaessa betonituotetta, vedeneristysperiaatteita laskemalla yli 10 metriä, rakentaen rakenteita "Wall in Wall".

Isotooppi IsoDrain 2 + 2 GEO (Typar-geotekstiilillä)

Izodrain 2 + 2: n tyhjennyskalvo Typar-laatuisella geotekstillillä voidaan käyttää vaakasuoraan säiliön tyhjennykseen, inversioon, käyttökenttään, vihreään kattoon, pidättävän seinän viemäröintiin, seinän kuivatukseen yli 3 metrin päällä ja muilla tarkoituksilla.

Isotooppi IsoDrain 20

Izodrain 20 -vedenpoistokalvo on optimaalinen ratkaisu hinnan / laadun suhteen kaikkien vedeneristyskalvojen, joiden profiili korkeus on 20 mm. Sitä käytetään betonin valmistukseen, vaakasuoraan säiliön tyhjennykseen, teollisuuden lattian vedenpitävyyteen, tunneleiden rakentamiseen suljetulla menetelmällä, Wall in Wall -rakenteissa.

Viemäröintikalvo IsoDrain 20 GEO (Typar-geotekstiilillä)

Suodatuskalvoa Izodrayn 20 geotekstiilillä Typar käytetään horisontaalisen säiliön tyhjentämisen järjestämiseen, tunnelien rakentamiseen avoimella tavalla ja sitä voidaan käyttää myös laajasti tienrakennuksessa.

Tilausnumero on 1000 m2

Viemäröintikalvo IsoDrain 20 Rei'itetty (rei'itetty)

Rei'itetty kuivatusmembraani Profiilikorkeus 20 ja ylimääräinen rei'itys käytetään erityisesti vihreiden kattojen järjestämiseen.

Isotooppi IsoDrain 4 + 4

Izodrain 4 + 4 kuivatuskalvo on yksi Saksan Interplastin ainutlaatuisen "+" -linjan edustajista. Neljä millimetrin ulkonemat kummallakin puolella tekevät rakennuksen vedenpitävyydestä kestävämmän kuin klassisten kalvojen käyttäminen. Isodrane 4 + 4 käytetään koristamaan betonivalmistusta, syvän pohjan pystysuojaa suojaa, "Wall in soil" -rakenteita.

Hinta pyynnöstä

Isotooppi IsoDrain 4 + 4 GEO (Typar geotekstiilillä)

Izodrain 4 + 4 -kuivatuskalvolla on hyvin laaja käyttötarkoitus, mukaan lukien vaakasuoran altaan tyhjennys, kaikentyyppiset kattotarvikkeet, radon-, seinä-, seinä- ja muihin tarkoituksiin.

Hinta pyynnöstä

Viemäröintikalvo IsoDrain 8

IsoDrain 8 -erotuskalvo on vakiolaatuinen kalvo, jonka vahvuus on 280 kN / m. Huolimatta korkealaatuisesta ja saksalaisesta tuotannosta, tämän materiaalin hinta pienille ja suurille opteille on verrattavissa suosittuihin kotimaisiin valmistajiin.

Rullakoot saatavana: 20x2.5, 20x2

Isotooppi IsoDrain 8 H (suuri lujuus)

Izodrain 8 H -kuivatuslevyä käytetään betonituotannon korvaamiseen, vedenpitävyyteen perustuville sääolosuhteille 3-10 metrin syvyydelle, tunneleiden rakentamiseen suljetulla tavalla, Wall to Wall -rakenteiden, sokeiden alueen laitteiden rakentamiseen ja vierekkäisten alueiden järjestämiseen. Kestävyys - 350 kN / m².

Käytettävissä olevat telan koot, m: 2x20, 2x25, 4,15x30.

Viemäröintikalvo Villa Drain 20

Kalvojen valmistukseen käytetään Villa Drain 20 -tyyppistä polyeteeniä. Levyjä käytetään säätiöiden ja kattojen järjestämisessä vedenpoistojärjestelmien aikaansaamiseksi ja vedenpitävyyden eheyden varmistamiseksi.

 • Analogit Halvempi: Isodrane 20
 • Analogit ovat kalliimpia: Delta MS 20, Max-elämä

Viemäröintikalvo Villa Drain 8

Perustojen, kattorakenteiden ja muiden esineiden suojaamiseen käytetään Villa Drain 8 -membraaneja, joiden ero on 8 mm: n reikien optimaalinen korkeus. Ne ovat tarpeen vedenpitävän kerroksen suojaamiseksi ja vedenpoistojärjestelmien luomiseksi.

 • Analogit halvempia: Isodrane 8, Delta NB

Viemäriputki Villa Drain Geo

Kaksikerroksisen kalvon Villa Drain Geon erityispiirre on geotekstiilin läsnäolo sen päälle. Sen tarkoitus on poistaa ylimääräinen kosteus, estäen lian ja maaperän tunkeutumisen kuiluun, jota seuraa murtuminen ja tuuletetun kerroksen muodostaminen.

 • Analoginen halvempi: Delta MS Drain

Viemäriprofiili Delta EQ Drain

Kalvon ominaisuudet Delta EQ Drain - paineenkestävyys. Kaksikerroksinen pinnoite suojaa seinän eristystä. Kaikki kosteus vedetään tyhjennysputkeen ilman, että painettaisiin eristysmateriaalia. Maaperän paine jakautuu tasaisesti päällysteen päälle.

Viemäröintikalvo Delta Geo Drain Quattro

Delta Geo Drain Quattro - nelikerroksinen kaksitasoinen järjestelmä. Veden keräämiseen - pystysuuntainen tyhjennyslevy. Kellarikerroksessa on putki vedenpoiston vastaanottoon. Mikroperforaation läsnäolo mahdollistaa kalvon ja vedenpitävyyden välillä kerääntyneen kosteuden vuotamisen geotekstilikerroksen läpi.

Viemäriprofiili MS Delta

Delta MS -kalvoa käytetään varmistamaan kellarikerroksen ja märän maaperän luotettava erottaminen. Sen etu on asennuksen nopeus, kalliiden laitteiden puute ja kyky työskennellä kylmänä tai kuumana.

 • Analoginen halvempi: Isodrane 8 H

Viemäriprofiili Delta MS 20

Delta MS 20 -kalvoominaisuudella on suuri ulkonema parantamaan vedenpoistokapasiteettia. Järjestelmää käytetään pystysuoraan ja horisontaaliseen vedenpoistoon. Se kestää helposti äärimmäisen veden virtauksen ja sillä on optimaalinen kantavuus.

 • Analogit Halvempi: Isodrane 20

Viemäriprofiili Delta MS Drain

Vedenpitävyys ei kestä painetta ja puristusta, sopiva kompakti membraani Delta MS Drain. Suuri lujuus ja erityiset ulkonemat mahdollistavat huomattavia kuormituksia myös syvien pohjojen eristämisen aikana. Suodatin - kerros ei-kudotuista geotekstileistä.

Viemäröintikalvo Delta NB

Ilmanvaihtokanavien muodostuminen yhdessä ylimääräisen kosteuden tehokkaan poiston kanssa antaa membraanin Delta NB. Se suorittaa muodonmuutos- ja vaimennuskerrosten tehtävät. Lyhennettyjen kartiomaisten ulkonemien läsnäolo edistää kuormien ja paineen tehokasta jakautumista.

 • Analogit Halvempi: Isodrane 8

Drainage membraani Delta NP Drain

Delta NP Drain -kalvon ominaisuus on mahdollisuus käyttää jopa 3 metrin syvyydessä. Geotekstiilikerros edistää vakaa vedenpoisto, estää hiukkasten tunkeutumisen. Päätavoite on pystysuuntainen seinien, maanalaisten rakenteiden tyhjennys.

 • Analoginen halvempi: Isodrane 8 Geo

Viemäriprofiili Delta PT

Delta PT -kalvoa käytetään höyryn ja vedenpitävän kerroksen aikaansaamiseksi alustalle. Ulokkeiden läsnäolo edistää ilmanvaihtoaukon syntymistä, minkä johdosta kosteus kestää hyvissä ajoin. Järjestelmä soveltuu viimeistelyyn kellareihin, tunneleihin ja muihin kohteisiin.

Delta Terraks (Delta Terraxx) tyhjennyskalvo

Maanalaisten rakenteiden turvallisuuden takaamiseksi käytetään Delta Terraxx -kalvoja. Kallisilla ulkonemilla luodaan toiminnallinen kuivatuskerros pinnalle. Juotettu geotekstiili suojaa maaperän hiukkasten pai- neilta ja tunkeutumiselta.

 • Analoginen halvempi: Isodrane 8 GEO

Viemäröintikalvo Isostud

Yleisprofiilisten kalvojen joukossa sisätiloissa ja ulkona työskenteleviä ovat taideteos-studio-kalvot, joihin käytetään suurtiheyspolyeteeniä. Suojakerroksen käyttö ratkaisee ongelman, joka estää vedenpitävän pinnoitteen vahingoittumisen ulkoisissa vaikutuksissa.

 • Analogit paremmin: Izodrain 8, Delta NB

Isostud MC: n kuivatuskalvo

Isostud MC -valssatut kalvot ovat monipuolisia, käytännöllisiä ja helppoja asentaa. Suuri puristuslujuus yhdistettynä laajaan käyttölämpötila-alueeseen. Materiaalia käytetään sokea alueelle, säätiön suojaamiseen ja alueen parantamiseen.

 • Analogit paremmin: Izodrain 8, Delta NB

Kuivatuskalvo Isotood GEO (geotekstiilillä)

PVP-kalvojen erityispiirteet Isotood Geo on geotekstilikerroksen läsnäolo ulkonemien sivussa. Kuitukangas polypropeeni mahdollistaa suodatuskyvyn ja estää rakenteen murtumisen. Asennuksen aikana muodostuneet tyhjennyskanavat varmistavat ylimääräisen kosteuden poiston.

 • Paremmin analogit: Izodrain 8 GEO, Delta NB Drain
 • Analogit halvempia: Planter GEO

Viemäröinti Isostud PRO

Käytetään profiilikalvon Isostud Pro, suurtiheyspolyeteeniä. Liitosten täydelliseen tiivistämiseen saadaan teknisiä korvauksia. Materiaali on kestävä ja kestävä. Asennuksen kätevyys tarjoaa rullan leveyden, jolloin liialliset nivelet voidaan välttää.

 • Analoginen halvempi: Isodrane 8
 • Analogi on kalliimpaa: Delta MS

Kalvon profiilin korkeus, mm

Geotekstiilien esiintyminen

Puristuslujuus, N / m²

Raaka-aineen kuivatuskalvon tyyppi

Viemärikalvon käyttö:

Suodata hinnan mukaan

Viemäröinti

Kaikki vedeneristys vaatii luotettavaa suojausta suorituskyvyn parantamiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi. Pohjarakenteessa käytettävät kuivatuskalvot jakavat kuorman tasaisesti, estävät mekaaniset vauriot ja estävät eristyksen tuhoutumisen.

Kuivatusprofiilisten kalvojen valmistajat:

Viemäröintikalvo Delta Dorken

Delta Dorken - suositun saksalaisen Dorken-kuivatuskalvot. Huolimatta voimakkaasta vaihtokurssista Dorken-tuotteet ovat korkean hintaluokan omaavia, mutta edelleen kilpailevat tärkeimpien kotimaisten valmistajien kanssa. Dorken-tuotteiden laatua, korkeinta lukuun ottamatta, ei voida kuvata toisin.

 • Delta NB - 8 mm: n tavallinen tyhjennyskalvo (123 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Delta MS - erittäin luja vedenpoistokalvo 250 kN / m², 8 mm (168 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Delta EQ Drain - pienen lujuuden omaava tyhjennyskalvo geotektilillä 150 kN / m², 9 mm (308 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Delta GEO Drain Quattro - erittäin luja vedenpoistokalvo geotekstiilillä ja liukurilla - 400 kN / m², 9 mm (587 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Delta Terrax - erittäin luja vedenpoistokalvo geotekstiilillä - 400 kN / m², 9 mm (510 ruplaa / m²)
 • Delta MS 20 - korkean profiilin kuivatuskalvo - 400 kN / m², 20 mm (561 ruplaa / m²)
 • Delta PT - kuivatuskalvo kipsiverkolla - 70 kN / m², 1,5 mm (330 ruplaa / m²)
 • Delta Radonsperre - kuivatusmembraani, joka suojaa radonia ja metaania vastaan ​​- 460 g / m² (196 ruplaa / m²)

Viemäröintikalvot IsoDrain

Isodrain-kuivatuskalvot (valmistaja Interplast) valmistetaan Saksassa. Laatu on verrattavissa kuivatuskalvot Delta Dorkeniin, mutta hintaluokka on hieman alhaisempi. Näiden kalvojen erityispiirteet eivät ole vain laajin valikoima vaan myös korkealaatuiset hyvin tyhjentyvät Bonar-geotekstiilit, joita ei käytetä Dorken-tuotteissa eikä etenkin kotimaisissa tuotteissa, joissa huonekalustekstiilejä, joilla on erittäin heikot tyhjennysominaisuudet, käytetään.

 • Isodrain 8 - vakiovahvuuseristemateriaali - 250 kN / ², 8 mm (130 rupla / ² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 8 H - lujuusvahvuus - 350 kN / m², 8 mm (160 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 8 W - ultramääräinen kuivatuskalvo - 600 kN / m², 8 mm (hinta pyydettäessä)
 • Isodrain 8 GEO - vakiovahvuuseristemateriaali Bonar geotekstiilillä - 250 kN / m², 8 mm (338 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 10 - erittäin luja vedenpoistokalvo - 1000 kN / m², 10 mm (236 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 10 GEO - erittäin luja vedenpoistokalvo Bonarin geotektililla - 1200 kN / m², 10 mm (437 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 20 - korkean profiilin tyhjennyskalvo - 800 kN / m², 20 mm (454 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 20 GEO - Bonarin korkean profiilin ja geotekstiilikuivatuskalvon - 950 kN / m², 20 mm (463 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 20 Rei'itetty - rei'itetty tyhjennyskalvo, jolla on korkea profiili vihreille kattoille - 800 kN / m², 20 mm (468 ruplaa / m²)
 • Isodrain 1 + 1 - ainutlaatuinen kuivatuskalvo, jonka lujuus on suurempi - 1 mm (236 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 2 + 2 - ainutlaatuinen yleisvetolevy erittäin syvien rakenteiden vedeneristämiseen - 2 mm (236 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 2 + 2 GEO - vedenpoistokalvo erittäin syvien rakenteiden vedenpitävyydelle Bonar geotekstiilillä (305 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 4 + 4 - vedenpoistokalvo erittäin syvien rakenteiden ja siltojen vedeneristämiseen (325 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Isodrain 4 + 4 GEO - vedenpoistokalvo erittäin syvien rakenteiden ja siltojen vedenpitävyydelle Bonar geotekstiilillä (375 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)

Kylvävesikammiot (Icopal)

Villadrain - kuivatuskalvo suositusta Ranskan huolta Icopalista.

 • Willadrain 8 - vakiovahvuus - 200 kN / m², 8 mm (183 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Willadrain 8 GEO - vedenpoistokalvo, jolla on pienennetty lujuus ja geotekstiili - 150 kN / m², 8 mm (210 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Willadrain 20 - kuivatuskalvo, jossa nostettu profiili - 250 kN / m², 20 mm (492 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)

Tefond-valumakalvo (aihe)

Profiilinen kuivatuskalvot Tefond - erilainen kuin muut erikoislukot. Näiden profiilisten kalvojen tapauksessa oleva lukko on sekä edulli- nen että haitallinen profiilikalvot. Haittana on se, että sulkeminen lukossa tapahtuu bitumipitoisen sideaineen avulla, joka puolestaan ​​ei kestämään pakkasaa ja joutuu kemialliseen reaktioon emäksen kanssa ja sitten (3-4 vuotta) "syö" pohjan läpi. Lukon puute on myös kyvyttömyys asentaa kalvot epätasaisesti alustalle.

 • Tefond - profiilimuotoinen vakioventtiili - 200 kN / m², 8 mm (160 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Tefond Drain - profiloidut vakiovahvuusvaimennuskalvot huonekaluilla - 250 kN / m, 8 mm (242 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Tefond Drain Plus - erittäin luja profiililevy kalvotekstiileillä - 350 kN / ², 8 mm (277 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Tefond HP - lujuusprofiilinen tyhjennyskalvo - 350 kN / m², 8 mm (216 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)

Viemäröintikalvo Plater (TechnoNIKOL)

Drainage membranes Planter - tunnettujen TechnoNIKOL-yhtiöiden suosituimmat tuotteet. Materiaaliluokka on suunnattu lähinnä yksityisille kuluttajille. Ammattimainen rakennusratkaisuja varten Technonicol tarjoaa vain Plater Extrain lujuutta lisää.

 • Planter Ekoprofiilinen kuivatuskalvo, jonka lujuus on pienempi - 150 kN / m², 8 mm (102 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Plater Standart - profiilinen tyhjennyskalvo, vakiovahvuudella - 200 kN / m², 8 mm (123 paksu / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Planter Lisäprofiilinen tyhjennyskalvo, jonka lujuus on - 350 kN / m², 8 mm (184 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)
 • Plater GEO -profiilinen vakiovahvuus, kalvotekstiileillä - 250 kN / m², 8 mm (216 ruplaa / m² - vähittäismyyntihinta)

Kuivatuskalvojen käyttö

Viemäriprofiileja käytetään ei ainoastaan ​​suoraan vedenpitävyyden suojaamiseen vaan myös pystysuorien tai vaakasuorien pintojen poistoon, hyödynnetyn katon ja maanalaisen rakenteen järjestelyyn betonin valmistuksen korvaamiseksi.

Pohjaveden valmistuksen ja maaperän tampingin jälkeen tehdään tyhjennyskalvot. Jos pohjaveden riski on lisääntynyt, kosteaa kerrosta käytetään neutraloimaan kosteuden kohoava nousu. Pinnoitettu pinnoite päällekkäin ja kiinnitetty erikoiskiinnikkeillä ja kiinnitysnauhalla. Pinnoitteen on oltava erittäin ilmatiivis ja luotettava. Geotekstiilien tyhjennyskalvot geotekstilöidään maahan. Tämä mahdollistaa suodatuksen ja estää järjestelmän ilmavälin ja siltingin tukkeutumisen. Oikein asennettu kalvo - takaa luotettavuuden ja kestävyyden.