Hiekka- ja sementtiseosten ominaisuudet - DSP-kulutus

Rakennusteollisuudessa kuivia sekoituksia kysytään lähes kaikissa suurissa teknisissä vaiheissa. Usein niitä käytetään korjausprosessissa (restaurointi). Tietyn koostumuksen spesifisyys määräytyy suurelta osin sideaineen tyypin mukaan. Tämän artikkelin aiheena ovat sementti-hiekkaseokset - niiden tyypit, ominaisuudet ja tuotteiden arvioitu hinta. DSP: iä koskevat yleiset eritelmät on kuvattu GOST 31357: ssa vuodelta 2007.

Tällaisten koostumusten pääkomponentit ovat hiekka ja sementti. Numerolla "M" tarkoitetaan kuormaa (kg / cm2), jota karkaistu kerros voi kestää. On pidettävä mielessä, että tämä indikaattori on suuntaa-antava, koska se riippuu paljon sellaisista tekijöistä kuin seoksen valmistuksen oikeellisuus seoksesta, työstöteknologian noudattamisesta ja useista muista. Esimerkiksi DSP-merkin M150 osalta se on suunnilleen yhtä suuri kuin 150 kg / cm2.

 • Koostumus ja mittasuhteet. Joissakin DSP: issä (esimerkiksi M100, M150) ei pitäisi olla orgaanisia epäpuhtauksia.
 • Kyky säilyttää vettä (GOST määrittelee vähintään 90%).
 • Jäätymisvastus (sykleinä ilmaistuna).
 • Aseta aika.
 • Kerroksen kerroin (ei saa olla ˃ 10).
 • Sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: a kohti.
 • Käytetyn kerroksen paksuus.

1. Jos myyntiin on samankaltaisia ​​ominaisuuksia sisältäviä seoksia, ennen kuin hankit tietyn koostumuksen, sinun on analysoitava kahden viimeisen indikaattorin - paksuuden ja virtausnopeuden (kg / m2) suhde. Käytäntö osoittaa, että usein DSP: n osto korkeammalla hinnalla kokonaisuutena on kustannustehokas.

2. Valmistajan ilmoittama kulutus, joka on m2, on tarkoitettu ammattilaiselle ja korkealle. Siksi, kun arvioidaan DSP: n ostamisen mahdollista toteutettavuutta, otetaan tämä huomioon myös. Kipsin, laastin tai muurauslasten todellinen kulutus on noin 8-12% enemmän.

laji

Käytetään sementti-hiekkakäsittelyratkaisujen valmistukseen. Sen pääkomponenttien lisäksi siinä on kalkkia. Koska sementin osuus pienenee, M100 on edullisempi. Tällaisia ​​koostumuksia, lukuun ottamatta kipsiä, käytetään pohjan tasoittamiseen ja pienempien puutteiden poistamiseen pinnoilta (halkeamat, halkeamat, murtumat).

Tätä tuotemerkkiä pidetään yleismaailmana ja sitä käytetään erilaisten teknisten toimintojen suorittamiseen. Sementti-hiekkaseos M150 sopii yhtä hyvin kipsi- ja muurauskoostumusten valmistukseen. Sitä käytetään laattojen valmistuksessa, erilaisissa korjauksissa. Periaatteessa jokapäiväisessä elämässä M150-brändi useimmissa tapauksissa korvaa muut. Jos määrität oikein sementtilietteen halutut ominaisuudet, muuttamalla komponenttien suhdetta on mahdollista saavuttaa parannus lopullisen tuotteen tietyissä ominaisuuksissa. Näiden yhdisteiden kysyntään vaikuttavat myös niiden hyväksyttävät kustannukset.

 • Suositeltava kerrospaksuus (mm) - 5 - 50.
 • Kulutus per m2 - noin 16,5 kg (1 cm).
 • Aika (tunti): sementtiseoksen asetus - 2, karkaisu - 24.

Kun olet valmis muurauslaasti 150, sinun täytyy nähdä, mitä lisäaineita sen koostumus on. Esimerkiksi se täyttää pakkasvastuksen vaatimukset. Kerroksen paksuus on myös tärkeä valmistajan suosittelemalle kulutukselle m2.

Näitä sementtipohjaisia ​​seoksia kutsutaan usein kokoonpanoksi ja muuriksi. TsPS M200: tä annetaan useita muunnelmia, joista jokainen on keskittynyt konkreettisiin sovelluksiin - kipsinvalmistukseen, muurausratkaisuun, liittimeen ja jopa pohjaan. Saatu keinotekoinen kivi (kerros) on ominaista riittävän lujuudella. Arvioitu kulutus (paksuus 5 mm): 7,5-8,5 kg / m2.

Näitä seoksia jokapäiväisessä elämässä kutsutaan peskbetoni- tai perustus DSP: ksi. Niiden hinta on hieman korkeampi ja käyttöalue ei ole yhtä suuri kuin M150-kokoonpanoissa. Sementti-hiekkaseoksia käytetään silloin, kun ominaisuus, kuten lujuus, on yksi tärkeimmistä. On suositeltavaa ostaa muurauslaastareita asennettaessa lohkorakenteita, järjestämällä massiivisia saviä ja vastaavia. Mutta kipsi M300 ei ole sopiva. Litteän ruiskutus noin 19,5 kg.

Mittasuhteisiin vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin ratkaisun tarkoitus; toiseksi sementtimerkki; kolmanneksi sen julkaisupäivä. Joistakin syystä monet unohtavat jälkimmäiset. On pidettävä mielessä, että sementin varastointiin, jopa asianmukaisissa olosuhteissa, se menettää vähitellen alkuperäiset ominaisuudet. Tällöin sen osuus pitäisi kasvaa hieman varastointijakson mukaan. Siksi kaikki Internetissä olevat arvot ovat vain suuntaa-antavia, kun otetaan huomioon kaikki koostumuksen valmisteluominaisuudet.

Lisäksi suhteissa ensimmäisessä sijainnissa - sementillä, toinen hiekka.

Pääsääntöisesti arvot 400 tai 500 ovat sementtiä. Ensimmäisessä tapauksessa osuus on 1 - 2 ja toisessa 1-3. On mahdollista pienentää halkeamien todennäköisyyttä karkaistulle kerrokselle lisäämällä lasikuitua DSP: hen lattiapinnoille (0), 7-0,9 kg / m3 seosta.

Työn laatu määrittelee suuresti sauman paksuuden. Tältä osin paljon riippuu siitä, kuinka huolellisesti valmistettu (kuivattu, seulottu) hiekka. Siksi sementin 1 osaa käytetään yleensä 3 - 5 osaan irtotavarasta.

Muurausseos tulisi tehdä pieninä määrinä. Masters kokeilee ensin yksittäisten tiilien laatua, empiirisesti määrittämällä tarvittavan osuuden käytettävissä olevalle sideaineelle ja hiekalle. Samanaikaisesti sementin likimääräinen kulutus munimakkaraa kohti kirkastuu. Näin voit optimoida useita kuluja.

3. Kipsilevy laastille.

Riittää, että otat sideaineen brändin M200 - M300. Suositeltu osuus on 1-3.

Valmistus DSP: n äänet

1. Laatu ei riipu pelkästään osien oikeasta valinnasta (tuotemerkillä, viljalla) vaan myös sekoittamisen perusteellisuudesta. Käsin on lähes mahdotonta saavuttaa tämä, vaikka käytetään myös valmiita (myymälä) -seoksia. Arkielämässä on suositeltavaa käyttää suutinta lävistimeen (sähkö / porakone). Tällainen laite ei ole alijäämä, ja sen hinta ei ylitä 210 ruplaa.

2. Yritykset vähentää sementin kulutusta lisäämällä hiekkamääriä ei johda mitään hyvään aikaan. Liuoksen jousto laskee, halkeamia ja siruja ilmestyy, levyn lujitus altistuu - eikä tämä ole täydellinen luettelo "yllätyksistä". Komponenttien suhdetta voidaan käsitellä vain suositelluissa mittasuhteissa.

3. Kun sementtiä varastoidaan puoli vuotta, se menettää ominaisuutensa noin puoleen. Tällaisissa tapauksissa osuuksia on muutettava.

4. Älä unohda vettä. Sen ylimäärä johtaa keinokivien lujuuteen ja lisää kovettumisaikaa.

Mikä on hiekka- ja sementtiseos

Rakentamisen toteuttamista on vaikea kuvitella ilman, että Portland-sementtiä sekoitetaan hienolla hiekalla. Sementin ja hiekan sekoitus on aina kysyntää rakennusteollisuudessa. Sitä käytetään muuraukseen, asennukseen, viimeistelyyn ja rappaukseen. Rakentajat käyttävät teollisissa olosuhteissa valmistettuja valmiita kuivaseoksia sekä itsenäisesti valmistettuja formulaatioita. Tarkastellaan rakennusmateriaalien tyypit ja merkinnät. Ymmärrämme sementti-hiekkilaastujen ominaisuudet ja käyttö.

Sementtihiekkiseokset - tyypit ja ominaisuudet

Ammattimaiset rakennuttajat on lyhennetty sementti-hiekkaseoksiksi (CPS). Lyhenne on laajalti käytössä erikoistuneissa sivustoissa. Seoksilla on erilaisia ​​ominaisuuksia.

Rakennusmateriaalien kehittymisen myötä syntyi lukuisia valmiita sementti-hiekkaseoksia.

DSP: t luokitellaan lajeihin riippuen seuraavista tekijöistä:

 • toiminnallinen tarkoitus. Sementtiseosta käytetään erilaisten rakennusmateriaalien seinä-, rappaus- ja muurausseinien muodostamiseen sekä vastakkaisiin toimenpiteisiin;
 • kiinteytetyn koostumuksen osuus. Kiinteyttävän muurausmateriaalin valmiiksi valmistetun sementti-hiekkalaatan tai laastin tiheys on enintään 1,5 t / m3 kevyille koostumuksille ja edellä määritellylle arvolle - raskaille;
 • lujuusominaisuudet. Pääominaisuus on puristuslujuus. Sitä merkitään pääkirjeellä M yhdessä kuormituksen ominaisluvun kanssa, joka on kg / cm2;
 • määriä supistavia ainesosia. Riippuen reseptistä ja sovelluksen ominaisuuksista, lisätään myös sammutettu kalkki, kipsijauhe ja muut komponentit;
 • sideainepitoisuus. Viisi kertaa enemmän hiekkaa kuin sementtiä verrattuna - liuos on tyhjentynyt, ja hiukan osuus sementoituu alle kolme rasvaa. Normaaleissa seoksissa hiekan osuus sementtiin on 4: 1.

Ainesosien pitoisuus työkoostumuksessa määrittelee sen ominaispiirteet:

 • kovettumisnopeus;
 • turvamarginaali.

Kaatuneet yhdisteet hitaasti kovettuvat ja lopulta murskaa. Rasva-DSP: itä on tunnusomaista nopeutettu kiinteytys, jota seuraa halkeilu. Oikein valittu sementin merkki ja määrä sekä reseptin noudattaminen takaa käyttöominaisuudet.

Portland-sementtiin perustuvien ratkaisujen pääominaisuudet:

 • kyky säilyttää eheys lämpötilavaiheissa;
 • toiminnan vahvuuden kesto;
 • kovettuneen liuoksen kosteuden kestävyys;
 • plastisuus, helpottaa työtä.

Valitessasi DSP: n tiettyjä tehtäviä varten, on otettava huomioon, että ominaisuudet määritetään sideaineen tuotemerkillä ja sen määrällä kokonaistilavuudessa.

Jokaiseen valmiiseen seokseen on liitettävä ohjeet vaadittavasta vesimäärästä, muita osia ei yleensä toimiteta.

Mikä on sementti-hiekkaseoksen koostumus

Standardiseos valmistetaan seuraavien ainesosien perusteella:

 • sementti, sopiva brändi;
 • hieno hiekka, joka ei sisällä vieraita hiukkasia;
 • muokkaajat, jotka parantavat valmiin seoksen ominaisuuksia;
 • vesi, joka on johdettu liuoksen muoviseen tilaan.

Nämä komponentit sekoitetaan perusteellisesti yhtenäiseen jakautumiseen tilavuudessa. Rakennuskoodien avulla voidaan lisätä väriainepigmenttejä sekä vahvistavia kuituja.

Tulo-ainesosien osuus määritetään seuraavilla tekijöillä:

 • sovellusalueella. Käyttötarkoituksen mukaan syötettyjen ainesosien määrä vaihtelee;
 • brändi käytti portlandsementtiä. Kun käytetään korkealaatuista sementtiä, koostumuksen laatu paranee;
 • sideaineen valmistuspäivä. Pitkäaikainen varastointi, Portland-sementti menettää toiminnalliset ominaisuudet;
 • kosteuspitoisuus raaka-aineessa. Kun komponenttien kosteuspitoisuus lisätään, lisätään vähennetty määrä vettä.
Sand-sementtiseos on yksi yleisimmistä materiaaleista.

Harkitse, kuinka paljon on tarpeen ottaa Portland-sementti ja hiekka ratkaisujen valmisteluun eri tarkoituksiin:

 • koostumus tasoitukseen sisältää portlandsementtiä M300 - M350 ja hiekkaa sekoitettuna suhteessa 1: 3. Kuituvahvisteisen lujitteen lisääminen kasvattaa lasin lujuusominaisuuksia ja estää sen halkeilua. Korkeamman luokan Portland-sementin käyttö edellyttää, että osuutta säädetään suhteessa 1: 4 tai 1: 5;
 • Tiililasista valmistetaan Portland-sementistä M400, joka on sekoitettu joen hiekan kanssa suhteessa 1: 4. Tekniikka mahdollistaa sementin merkinnän M500 käytön. Lisätty hiekan määrä on viisi kertaa sementin määrä. Todettu menetelmä optimaalisen osan määrittämiseksi on pieni erä;
 • kipsi valmistetaan käyttäen hienoa hiekkaa. Se puhdistetaan epäpuhtauksista ja sekoitetaan Portland-sementtibrändin M300 kanssa. Ainesosien suhde on 3: 1. Resepti antaa sinun päästä kipsiin kuivumisen nopeuttamiseksi. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat sisäkäyttöön kipsiä valitsemaan kipsiä.

Sellainen koostumus, joka on valmistettu itsenäisesti, ei ole alhaisempi kuin osto, suositeltujen mittasuhteiden mukaisesti. Tärkeimmät laatuedellytykset - reseptien, valmistustekniikoiden ja komponenttien perusteellisen sekoittumisen noudattaminen rakennesekoittajalla tai betonisekoittimella.

Riippumattoman tuotannon tapauksessa veden ja hiekan sementtiosuudet otetaan riippuen toteutetusta työstä, lujuusvaatimuksista ja hiekan kosteudesta.

Hiekkasementtiseos - ruoanlaittojärjestys

Liuos valmistetaan käyttäen seuraavia laitteita:

 • betonisekoittimen, jonka avulla voit sekoittaa suuremman määrän komponentteja;
 • sähköporat, joissa on suutin ja altaat pienien tilavuuksien sekoittamiseen.

Valmista myös lapiot ja kauhat liuoksen lastaamiseen ja purkamiseen.

Teknologian avulla voidaan valmistaa ratkaisu eri tavoin:

 • sekoittamalla murskatut ainesosat, mitä seuraa veden tuominen;
 • komponenttien lisääminen peräkkäin vedessä edelleen sekoittumalla.

Jos tarvitset ratkaisun talvisin tiiliseinien asennukseen lisäaineiden valmistuksessa, jotka lisäävät vastustuskykyä pakkasella.

Kuinka paljon seosta kulutetaan?

Suoritetun työn ominaisuuksista riippuen Portland-sementin ja jokien hiekan pohjaan perustuva ratkaisu kuluu seuraavassa tilavuudessa:

Sementti-hiekkaseosta voidaan käyttää ei ainoastaan ​​laastina laattojen, tiilien ja lohkojen valmistukseen, vaan myös rappauslaitteena

 • kipsirakennustöissä ja kaatamisen yhteydessä kulutus on enintään 16 kg neliömetriä kohden riippuen laastin tyypistä;
 • kokoonpano- ja muurauskoostumukset, jotka on tarkoitettu viimeistelytoimintoihin, pintoihin ja muurattuihin seiniin, kulutetaan 7-8 kg / m2;
 • perusta CPS, jolla on paremmat lujuusominaisuudet, kulutetaan suuremmalla tilavuudella, joka on 20 kg / m2.

Kulutustavaroiden tuntemisen vuoksi on helppo laskea tulevien kustannusten määrä.

Sementtihiekkiseokset ovat yleisiä tuotemerkkejä.

Harkitse yleisimpiä merkkejä sementin ja hiekan sekoituksista:

 • M100 on halvin seos. Sitä käytetään ulko- ja sisäkäyttöön, tasoittaa lattiaa ja tiivistää epätasaisuuksia. Siinä on pienempi määrä Portland-sementtiä suhteessa hiekkaan sekä hydratoituneen kalkin läsnäolo koostumuksessa;
 • M150 - yleismaailmallinen koostumus parhaalla hinnalla. Sitä käytetään erilaisiin rakennustarkoituksiin. Käyttöominaisuudet mahdollistavat sen kipinöinti- ja korjaustyöt, kaatolevyt ja tiilimuurit. Lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa paremman suorituskyvyn;
 • M200 - kokoonpano- ja muurauslaasti, joka mahdollistaa keskikorkean talonrakentamisen, lattiakaivojen kaatamisen sekä kipsitoimenpiteiden toteuttamisen. Kaksisuuntaista seosta on ominaista Portland-sementin lisääntynyt pitoisuus sekä lisääntynyt turvallisuustaso;
Hiekosementtikoostumuksen kulutus riippuu suoraan sen kulutustasosta, nimittäin liuoksen levityskerroksen paksuuteen
 • M300 on seos, jota käytetään pohjaan perustuviin perustuksiin, väliseinään ja pääseinämiin, jotka ottavat merkittäviä kuormia. Useimmat ammattimaiset rakentajat oikein valitsevat 300: n betonin asettamalla perustan korkeammalle talolle;
 • M400 - kestävin DSP, joka on suunniteltu kuormitettuihin säätiöihin, korkeiden rakennusten päärakenteisiin sekä betonituotteiden tuotantoon. Epäonnistuu Portland-sementin M500 ja sitä suuremman pitoisuuden lisääntyessä sekä vahvistamisen läsnäoloa.

Tuotemerkin kasvaessa vahvuusominaisuudet kasvavat.

Missä käyttökohteissa käytetään sementtilaastia

Merkistä riippuen sementti-hiekkaseoksia käytetään erilaisten ongelmien ratkaisemiseen:

 • muurausseinät;
 • kipsaustyöt;
 • korjaustoimet;
 • säätiön rakentaminen;
 • tasoitteet;
 • betonituotteiden valmistus.

Kosteuden kestävyyttä lisäävien modifioivien lisäaineiden käyttöönotto mahdollistaa suorituskyvyn parantamisen ja laajentamisen.

Sementti-hiekkakokoostumusten valmistuksen erityispiirteet

Ammattilaiset suosittelevat kiinnittämään huomiota seuraaviin kohtiin:

 • yhdenmukaisten komponenttien sekoittaminen;
 • esiseulonta-aineet;
 • panostusteknologian noudattaminen;
 • raaka-aine kosteutta;
 • käytettävien komponenttien laatu;
 • lisäaineiden käyttöönoton oikeellisuus.

Sementtiseoksen valmistus on ratkaiseva prosessi, joka määrittää lopullisen laadun.

Yhteenvetona

Hiekosementtiseosten valmistuksessa käytettävät ominaisuudet ja tekniikka auttavat optimaalisen koostumuksen valitsemiseen tiettyihin tehtäviin samoin kuin helpottamaan laastin itsenäistä tuotantoa. Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos asennetaan aktiivinen indeksoitu linkki rakennusportaaliimme.

Mitkä ovat sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet?

Kun lähdet suoraan minkä tahansa mallin rakentamiseen, hankkeen laatimisen jälkeen sinun on ostettava ostoksia etsimään laadukkaita materiaaleja. Erilaisten muuraustyön tekeminen, betonilattiat, tiilien seinien rakentaminen, halkeamien ja muiden vikojen poistaminen, tulisi käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta.

Mutta rahan säästämiseksi sinun on ennalta määrättävä tarvittava määrä rakennusmateriaalia. Tässä sinun on laskettava virtausnopeus, joka vuorostaan ​​riippuu rakennustyypistä.

mittasuhteet

Seos, joka koostuu kuivasta hiekasta ja sementistä, on nykyään erittäin vaatimaton. Syynä tähän suosioon johtuu valmistuksen helppous, edullinen ja tehokas tulos.

Tarvittavan ratkaisun löytämiseksi sinun tarvitsee vain lisätä vettä oikeaan määrään. Nykyään kuitenkin voit ostaa pehmittimiä sisältävän tuotteen. Näiden komponenttien tyyppi määrittelee lopullisen ratkaisun ominaisuudet.

Valmistajat käyttävät kemiallisia lisäaineita valmistusprosessissa, koska ne pystyvät parantamaan seoksen ominaisuuksia ja koostumuksen täydellistä yhteensopivuutta tietyissä käyttöolosuhteissa.

Näiden komponenttien lisäämisen tuloksena on tällaisten ominaisuuksien lisääntyminen:

 • tarttuvuus;
 • vedenpitävyys;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky pakkaselta.

Videossa kuvataan sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet:

Kaikilla käytettävissä olevilla sementti-hiekkaseoksilla on monipuolinen tarkoitus. Niitä voidaan torjua epätasaisia ​​halkeamia, kun asennetaan eri luonto, täyttämään lattia, muuraus. On olemassa yksi suuri ero kaikkien läsnäolevien tuotteiden välillä, nämä ovat lujuusindikaattoreita. Esimerkiksi sementin ja hiekan merkkiominaisuudelle M100, niiden välinen suhde on 1: 3.

Laboratoriossa olosuhteissa esitetty tuote pystyy kestämään hydraulipuristimen paineen jopa 100 kg / cm2 28 päivän ajan. Tämän vuoksi sitä voidaan aktiivisesti käyttää halkeamien korjaamiseen tai vain tiilien asettamiseen. Mitä virtaa varten, se voidaan laskea käyttämällä seosta koskevia tietoja, mikä ilmoittaa valmistajalle.

Jos puhumme pehmitetyistä seoksista, niitä kutsutaan usein "valettu betoni" tai "karkea tasoittaminen lattialle". Tällaisen materiaalin käyttäminen käyttämällä brändin laatua, joka ei ole alempi kuin M200. Jos tämä ehto ei täyty, ratkaisu alkaa ryömiä seinistä ja leviää lattialle.

Pehmennetty seos on ytimestään sama sementti ja hiekka (1: 3), mutta lisäämällä pehmittimen. Mitä nämä täydennykset ovat? Niiden ansiosta on mahdollista laimentaa syntynyt liuos nestemäisen hapan kerman koostumukselle. Tämän seurauksena on mahdollista vähentää veden tarvetta ja parantaa virtausta.

Pehmittimen läsnäolo aikaansaa erinomaisen kovettumisen ilman, että muodostuu halkeamia, jotka voivat muodostua kutistumisen aikana. Lisäksi on tärkeää lisätä lusikka pyykinpesuaineeseen seokseen. Jos laitat rkl ruuan jauhetta rungon kauhalla, voit saavuttaa saman vaikutuksen kuin seoksen käyttäminen pehmittimen kanssa. Mutta monet tuotantolaitokset käyttävät pehmittimiä tiettyyn määrään estääkseen lopullisen koostumuksen leviämisen prosessin.

Täällä voit tutustua uunin tiilien koonormeihin.

Nyt on syytä harkita tietyn tuotemerkin sementti-hiekkaseoksen kulutusta ja erityistapauksia. Kuivan sementti-hiekkaseoksen keskimääräinen kulutus per m2 on noin 1,7-1,9 kg. Tässä tapauksessa perustavanlaatuinen tekijä on paksuus. Jos sinun on käsiteltävä 1 m2: n pintaa, jonka kerrospaksuus on 2 mm, materiaalin kulutus voi olla 3,6 kg. Paksuus 5 mm - 9 kg.

Käytännössä tilanne on seuraava: lattian kaataminen, jonka paksuus kestää 10 mm, materiaali lähtee 21-22 ksh / m2. Näiden tietojen perusteella voidaan päätellä, että 400 kg hiekkakiveä M300 menee 20 m2: iin.

Tarkastele nyt materiaalityyppejä ja niiden kulutusta:

 1. Sekoita lattiapinnoille olohuoneessa. Mitkä ovat sementin ja hiekan mittasuhteet? Tässä tapauksessa sinun on käytettävä materiaalia M150 tai M200. Tällaisten parametrien saamiseksi tarvitaan M500-sementti ja hiekka 1: 3-suhteessa. Voit myös käyttää sementtiä M200, sen suhde hiekkaan on 1: 2. Olisi erittäin mukavaa laittaa liuos lasikuitua määrä 800 g / m3. Kulutus tässä tapauksessa on 20-21 kg / m2. Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisemmin CCP: n kulutus lattiapäällysteelle 1 m2: ksi. Yksi suosituimmista valmistajista on Vetonit:
 2. Rappauspinnat. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3. Materiaalin määrä per m2 on 17 kg.
 3. Muurausseinät. Liuoksen valmistelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota puhtaaseen hiekkaan. Jos ylimääräisiä sulkeumia esiintyy, sinun tulee seuloa materiaali. Vain silloin voit saada homogeenisen massan, jonka avulla voit pitää tiilet tiukasti kiinni. Osuudet voivat olla 1: 3 tai 1: 6. Kulutus per m2 on 0,05 m3. Tässä kuvataan kiukaan laastin mittasuhteet.

Laskennan ominaisuudet

Riippumatta käyttötarkoituksesta, jossa on tarpeen käyttää seosta, 1 m3: n saamiseksi tarvitaan hiekan kuutio. Betonipäällysteen muodostamiseksi vaaditaan sementtimäärää ottaen huomioon suhde 1: 3. Tarvittavan seoksen saamiseksi tarvitset 465 kg hiekkaa. Levitysmenetelmää varten käytetään rakennusseoksia M150 ja M200, joiden valmistuksessa käytetään sementtiä M400 ja M500, joiden kulutus on 490 ja 410 kg / m3.

Video-sementti-hiekkaseoksessa GOST:

Kun seinät rakennetaan hiekosementtiseoksen avulla, perinteinen suhde on 1: 4. Niinpä 350 kg riittää 1 m3: aan. Jos kalkkikivipäällyste asetetaan, virtaus on pienempi - 0,22 m3. Kantavien seinien rakentamiseen vaaditaan korkeampilaatuista sementtiä. Kun kalkki on läsnä laastilla, on välttämätöntä käyttää suhdetta 1: 3. Lisää tietoa sementti-hiekkaseoksen kulutuksesta 1m2 kohti on täällä kirjoitettu.

Veden lisäämisprosessi on "silmällä" sen mukaan, miten paksua johdonmukaisuutta haluat saada. Paljon riippuu materiaalin ominaisuuksista virtauksen laskennassa. Tässä tapauksessa viskositeetti, tiheys ja kuivausaika ovat tärkeässä asemassa.

Sementti-hiekkaseos on tänään yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista. Laaja valikoima näistä tuotteista kuitenkin usein vaikeuttaa oikean kokoonpanon valitsemista. On myös erittäin tärkeää ottaa huomioon seoksen kulutus, koska tietyn työn tekeminen on omaa. Saatat olla kiinnostunut tietämään, mikä kipsiasema hiekka- ja sementtilaastille. Linkki kuvaa kuivaa sementtihiekkaa, m 150.

Sementti-hiekkaseos: ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakennettaessa mitä tahansa rakennetta hankkeen valmistelun jälkeen, mene tarvittavien materiaalien valintaan. Halkeamien ja muiden vikojen välttämiseksi seinien asentamisen, betonisoinnin ja pystytyksen vuoksi on suositeltavaa käyttää kuivia sementti-hiekkaseoksia.

Rahan säästämiseksi on välttämätöntä laskea optimaalinen materiaalin määrä etukäteen, mistä seoksenkulutusta kohti on 1 m².

Erityisominaisuudet

Hiekosementti-seos on kuiva rakennuskomponentti, joka sisältää yhtä suuren määrän sementtiä ja hiekkaa, lisäämällä erilaisia ​​lisäaineita, jotka parantavat tuotteen suorituskykyominaisuuksia. Esimerkiksi ne voivat lisätä kovettumisen kestoa, kulutuskestävyyttä.

Jokainen sementti-hiekka-seos on leimattu esimerkiksi M300, jossa kuva osoittaa maksimikuormituksen, joka kestää 1 cm³ valmiista seoksesta kovettumisen jälkeen.

Valtion standardin GOST 28013 "Rakennusseokset" mukaan rakennussekoitusten koostumus sisältää:

 • Portland-sementti seulottiin ilman kokkareita. Sementtilaastin optimaalinen tiheys ennen kiinteytystä on enintään 25%. Eri tuotemerkkien materiaaleja voidaan sekoittaa tuotantoon. Joissakin tapauksissa sementin koostumus sisältää mineraalilisäaineita, jotka lisäävät sementti-hiekkaseosten suorituskykyominaisuuksia jopa 10%.
 • Hiekka, jonka murto-osuus on 1-1,5 mm. Yleisimmin käytetty joki tai uran hiekka.
 • Koostumuksessa olevan veden lämpötilan on oltava vähintään 10 ja enintään 30 astetta.

Sementti-hiekkaseosten käyttö mahdollistaa:

 • vähentää toimintojen määrää tuotteen valmistamiseksi;
 • lisää tuottavuutta johtuen valmiin materiaalin suorituskykyominaisuuksista;
 • parantaa rakentamisen laatua;
 • pidä koostumusta pitkäksi ajaksi myös nolla-lämpötiloissa muuttamatta sen alkuperäisiä ominaisuuksia.

Kuivat hiekkasementtiseokset tarjoavat lopputuotteelle seuraavat edut:

 • vastustuskyky ääriolosuhteista ja pakkasesta;
 • korkea lujuus;
 • vedenpitävä akvaariokäyttöön;
 • hyvä tartunta millä tahansa pinnalla (liuoksen kyky muodostaa vahvoja yhdisteitä eri materiaaleilla);
 • vastustuskyky korkealle kosteudelle;
 • pitkä käyttöikä (jopa rakennuksen julkisivulla kestää yli 20 vuotta);
 • Sementti-hiekkaseosten koostumukseen sisältyvät lisäkomponentit, jotka tekevät liuoksesta luotettavamman ja laadukkaamman;
 • laaja valikoima, joten voit valita optimaalisen koostumuksen rakentamiseen.

Sementti-hiekkaseosten haittatekijöistä voidaan havaita seuraavat merkit:

 • Materiaalin nopea asetus. Sen vuoksi on suositeltavaa valmistaa liuos pieninä määrinä, jotta sitä voidaan käyttää, kunnes sementti alkaa kovettua.
 • Käyttövalmiit formulaatiot ovat kalliimpia kuin yksittäiset komponentit.
 • Ratkaisun itsearviointi on halvempaa, mutta se vie aikaa vievää menettelyä. Lisäksi on välttämätöntä tarkkailla komponenttien täsmällisiä mittasuhteita tehokkaan ja laadukkaan seoksen saamiseksi.
 • Tämä seos on huono tartunta puuhun ja maalattuihin pintoihin.
 • On vaikea työskennellä viskoosisten ratkaisujen kanssa, koska niitä on vaikea tasoittaa.

Ei ole suositeltavaa käyttää materiaalia kipsiin pohjaan, koska erittäin tiheä ja raskas kerros vahingoittaa tai repeää kipsiä.

Tekniset tiedot

Sementti-hiekkaseoksella on seuraavat tekniset ominaisuudet:

 • Tiheys on tärkein ominaisuus, jolle kerroksen lujuus ja lämmönjohtavuus riippuvat. Puhtaassa muodossaan sementti-hiekkaseokset ovat melko raskas ja niillä on suuret tiheysarvot. Kiinteässä tilassa liuoksen tiheys on 1500-1800 kg / m³.
 • Lämmönjohtavuus mahdollistaa mukavan lämpötilan sisätiloissa. Tämä vaikutus on epätodennäköistä, kun käytetään kipsiä, jolla on huokoinen rakenne. DSP: n lämpöjohtavuus - 0,3 wattia.
 • Höyryläpäisevyys on erittäin tärkeä mikä tahansa viimeistelyaineisto, sillä ilman sitä huone on kostea, mikä johtaa muotin ja homeen ulkonäköön. Liuosten läpäisevyyskerroin on 0,09 mg / mchPa.
 • Liikkuvuus osoittaa, että hiekosementtiseoksen kyky leviää omalla painollaan ja täyttää pinnan halkeamat.

Kuivumisaika riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Mitä paksumpi se on, sitä kauemmin se kuivuu. On suositeltavaa, ettei kosketa viimeisteltyä pintaa yhden päivän ajan, jotta vältetään tuoreen sementti-hiekkalaastikerroksen vaurioituminen.

Jos rakennusmateriaalien samankaltaisia ​​ominaisuuksia markkinoilla on useita kuivia sekoituksia, on tarpeen vertailla kahden tärkeimmän indikaattorin osuutta: kulutus ja paksuus. Useimmiten kalliimpien seosten kulutus loppujen lopuksi on paljon taloudellisempaa.

Valmistajan ilmoittama kulutus on tarkoitettu ammattitaitoisille työntekijöille, joten tosiasiassa tämä luku on 10-15% enemmän.

Sementti-hiekkakokoelmat luokitellaan useisiin lajikkeisiin:

 • M100: tä käytetään hiekkasementtiliuosten valmistuksessa. Pääkomponenttien lisäksi kalkkia lisätään koostumukseen, jonka seurauksena sementin osuus vähenee. Siksi tämäntyyppinen on edullinen. M100 on käytetty kipsiin, tasaavien pintojen poistoon, halkeamien, rakeiden ja murtumien poistamiseen.
 • M150 on universaali tuotemerkki, jota käytetään erilaisissa teknisissä töissä. Se on hyvä kipsi- ja muurauslaastareille. Myös tällaisten koostumusten hyväksyttävä hinta vaikuttaa niiden kysyntään.

Arkielämässä M150 voi helposti korvata minkä tahansa muun hiekkasementtilaastin.

M-150 sisältää seuraavat tiedot:

 • levitetyn kerroksen paksuus - 5-50 mm;
 • kulutus - 17 kg / m²;
 • asetusaika - 2 tuntia;
 • kovettuminen - 24 tuntia.

Ostettaessa on tärkeää tutkia merkin 150 seoksen koostumusta samoin kuin huuruvastuksen ja kerrospaksuuden vaatimusten noudattaminen.

 • M 200 tehdään sementtipohjalla. Sementti-hiekkaseos M200 on saatavana useissa eri versioissa, joista kukin on tarkoitettu käytettäväksi erilaisissa olosuhteissa - muurausmassan, kipsin, pohjan tai tasoitteen valmistukseen. Pikakuivausratkaisulla on suuri lujuus. Kulutus / m² on noin 8 kg.
 • M300: lla tai peskobetonilla on korkeat kustannukset ja kapea soveltamisala verrattuna muihin seoksiin. M300: ää käytetään yleensä sellaisissa töissä, joissa rakenteellinen lujuus on tärkeä: muurausseokset, kun asennetaan lohkarakenteita, maadoitusta ja lasipintojen asentamista. Kipsiliuoksille tämä seos ei ole sopiva. Kulutus per m² on noin 20 kg.
 • M400 käytetään rakenteiden, säätiöiden tukemiseen. Pehmittimien läsnäolo M400-tuotemerkin seoksessa mahdollistaa lujuuden ja tiheyden lisäämisen sekä sementin sisällön lisäämisen koostumuksessa.

Valmiustyypit

Valmiudet koostumukset luokitellaan seuraavasti:

 • Kuivaa sementti-hiekkalaastaria valmistetaan erikoistuneissa yrityksissä kuivassa muodossa. Niiden on oltava sekoitettuja veden tai vesiliuosten kanssa lisäaineiden kanssa välittömästi ennen käyttöä.
 • Valmis sementti-hiekkaseokset valmistetaan valmiina käyttöön.

kulutus

Kulutushiekkasementtiseos riippuu levitetyn kerroksen paksuudesta. Näin ollen, alustan 1 m kerroksen paksuus on 1 mm, tarvitaan 1,8 kg liuosta, paksuudella 2 mm - enintään 3,5 kg, ja järjestely perän 100 mm kestää noin 23 kg liuosta.

Kun lattiapäällysteet, seoksen virtausnopeus on enintään 21 kg / m². Liuoksen valmistamiseksi käytettiin sementtiä ja hiekkaa tilavuussuhteessa 1 - 3.

Pohjan rappaus Käytetään 17 kg materiaalia 1 m ²: llä. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3.

Sementti-hiekkalaastin kulutus seinäseinällä on 0,05 m³. Samaan aikaan mittasuhteet ovat 1: 3 ja 1: 6.

Sementti-hiekkalinjan säästämiseksi voit lisätä lisäkomponentteja.

Kulutus / m² on vähemmän tietyissä olosuhteissa:

 • lisäämällä kalkkikiveä kipsille tai lisäämällä sitkeitä ominaisuuksia;
 • täytetään perusta ja muut rakenteet pienillä kuormituksilla;
 • lisäämällä sardeldiota lämpimän sementin muodostamiseksi;
 • korkealaatuisen sementin käyttö betonin valmistuksessa (tämän ansiosta täyteaineen sisältöä (soraa, roskaa) voidaan lisätä).

soveltamisalansa

Hiekkasaastiseoksia käytetään erilaisissa rakentamisen haaroissa:

 • Seinien ja ulkopintojen rappaus. Kun valmistetaan seoksia kipsiin, lisätään kalkkia ja pehmittimiä, jotka voivat antaa seoksen ominaisominaisuuksia.

On erittäin kätevää käyttää valmiin liuoksen lisäaineilla. Tällainen rakenne on helppo tasoittaa eikä liukua pohjasta.

Sementti-hiekkaseos kipsiin valmistetaan sementin ja hiekan 1 - 3 suhteen, mikä on optimaalinen osuus rakennustöissä. Voit lisätä liuoksen plastisuutta ja adheesiota lisäämällä siihen vähän kalkkia tai savea. Voit ostaa valmiita sekoituksia myymälässä, jos työn määrä on pieni. Tässä tapauksessa ratkaisu on kalliimpi useamman kerran kuin kaikki komponentit erikseen.

 • Muurauslaastille. Tämä seos on suurin voima. Se voidaan valmistaa itsenäisesti sementtibrändin M200 läsnäollessa. Nolla-lämpötiloissa seokseen lisätään erikoiskomponentteja, jotta saadaan aikaan routavastus materiaalia vastaan. Jos roskia poistetaan koostumuksesta, sementin ja hiekan suhde on 1 - 3. Samanaikaisesti nesteiden tilavuus valmiin liuoksen saamiseksi on puolet sementin tilavuudesta.

Saadaksesi laadukkaan seoksen muuraukseen, sekoita ensin hiekkaa ja sementtiä lisäämättä nestettä, kunnes se on tasainen. Sitten vain lisää vettä, kunnes tarvittava paksuus muodostuu. Muurauslaasti ei saa olla nestemäinen, muutoin sen pääosa yksinkertaisesti tyhjennetään pinnalta, mikä johtaa materiaalien tuhlaukseen.

Siinä tapauksessa, että ratkaisu osoittautuu liian paksuiseksi, se kovettuu nopeasti ja se toimii kovasti tällaisella ratkaisulla, koska sen tarttuvuus vähenee merkittävästi. Esimerkiksi tiilet on vaikea korjata, tasoittaa ne, ja sinun on panostettava enemmän.

 • Lattiapinnoille. Tasoitus tehdään lattian pinnan tasoittamiseksi. Yleensä monikerroksisissa rakennuksissa sattuu, että yksi betonilaatta sijoitetaan hieman korkeammalle kuin toinen, minkä seurauksena niiden risteyksessä on epätasaisuusmuotoja.

Liuoksen valmistuksen osuus on sama kuin kipsi. Mutta nesteen määrä samanaikaisesti on hieman suurempi, kun seos kaadetaan lattialle, seurauksena on helpompi tarkkailla lattian pinnan nollatasoa. Ylimäärällä vedellä esiintyy useimmiten levyn pinnan halkeilua. Kermainen sakeus - oikein sopiva vaihtoehto.

Seosta voidaan valmistaa sekä itsenäisesti että ostamaan rautakaupasta. Kasveissa tavallisesti lisätään liuottimeen täyteaineita: hienojakoista murto-osaa tai soraa. Näiden osien ansiosta pinnoite saavuttaa suuremman lujuuden ja alhaisen kutistuvuuden.

Vihjeitä ja temppuja

Rakennusseosta myydään 5 - 50 kg: n paperipusseissa. Liuos valmistetaan laimentamalla seos vedellä valmistajan suosittelemiin vaadittuihin suhdelukuihin.

Optimaalisen sementti-hiekkaseoksen valinnassa on noudatettava tiettyjä suosituksia:

 • Lattiapäällysteiden yhteydessä valinta on lopetettava merkillä M150. Suhde, kun lisätään Portland-sementtimerkkiä M500 - 1 - 3. Voiman lisäämiseksi voit päästä peruskuituun. Samat mittasuhteet valitaan peskobeton-merkin M300 valmistuksessa, vain täyteaineen on oltava karkeita.
 • Muurauslaastareiden valmistuksessa painopiste on korkealaatuisten komponenttien käytössä, eikä hiekasta tulevia epäpuhtauksia pitäisi sallia. Tyypin rakennuksen seosten riippuu komponenttien osuudet lopullisessa liuoksessa, ne vaihtelevat 11: 3-1: 6 Flow kivimurskaa ja sementin lasketaan suhde 4-1.
 • Viimeistelytyösovelluksiin tarvitaan tiukempia vaatimuksia plastisuutta ja takavarikointia varten. Koostumusta levitettäessä on tärkeää ottaa huomioon valmistajan suosittelemat kerroksen paksuus ja soveltaa valmistettua liuosta mahdollisimman pian kiinteiden fraktioiden muodostumisen välttämiseksi.

Paras osuus sementti-hiekkakiven valmistuksessa - 1-3.

Hiekka-sementiseosten käyttö rakentamisessa

Hiekosementtiseos on yksi yleisimmistä materiaaleista, joita löytyy rakennustyömailta. Tätä ratkaisua käytetään rakennusten rakentamisen kaikissa vaiheissa - siitä, että säätiö asetetaan viimeistelytoimiin.

Tässä artikkelissa tarkastellaan DSP: n ominaisuuksia, osuuksia ja valmistusmenetelmää. Ratkaisun kulutusta tutkitaan erilaisten teosten suorittamisen aikana ja myös yleiskatsaus suosituimmista teollisuuskäyttöön tarkoitetuista kuivaseoksista.

1 GOST, koostumus ja merkinnät

Valmistustekniikat ja vaatimukset DSP: n koostumukselle on annettu valtion standardissa GOST 28013 "Rakennusseokset". Sementti-hiekkaseos on merkitty tyypillä M300, jossa digitaalinen merkintä osoittaa maksimikuormituksen, joka 1 cm 3 liuoksesta kestää kovettumisen jälkeen.

GOST-säännösten mukaan sementti-hiekkaseoksen koostumukseen tulisi kuulua materiaaleja, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

 1. Portland-sementti (GOST №10178) - tuotemerkki ei ole pienempi kuin M500. Sementtiä on höyrytettävä, kokkareiden esiintymistä ei voida hyväksyä. Sementtiliiman optimaalinen tiheys kovettamisvaiheessa on jopa 26%, osittaisasetuksen jakso on yli 60 minuuttia. Tämän tekniikan avulla voit sekoittaa eri tuotemerkkien materiaaleja, jotka eroavat tuotannossa. Sementin läsnäolo mineraalisten lisäaineiden koostumuksessa, joka parantaa DSP: n suorituskykyominaisuuksia (enintään 10% kokonaismäärästä).
 2. Hiekka (GOST №22551), jonka murtoluku on 1,3-1,5 mm. On mahdollista käyttää sekä uran että jokien hiekkaa.
 3. Vesi (GOST nro 51232), jonka lämpötila on 10-30 astetta.

Myös GOST asettaa vaatimukset DSP-tekniikan sekoittamiseen. Joten voit valmistaa seosta ympäristön lämpötilassa, joka ei ole alle 5 astetta. Lopullisen liuoksen viipymisaika ennen käyttöä ei saisi ylittää 60 minuuttia, liuoksen optimaalinen liikkuminen on 6,5 - 9 (upotuspisteen syvyyden kerroin).

Laastin hiekkasementtilaasti

Pääpiirteet, joiden mukaan DSP: n käytettävyys määritetään, ovat:

 • tartunta - rakennusmateriaalien tarttumisaste toisiinsa nähden, tiilimuodon lujuus riippuu suoraan hiekkasementtilaastista;
 • Vedenkestävyys - sitä korkeampi se on, sitä vähemmän liuos imee kosteutta ja sitä pitempi käyttöikä;
 • vedenpidätys - GOST: n mukaan sementti-hiekkalaastin vedenpidätysasteen on oltava 90%, samalla kun pienennetään tätä ominaisuutta, materiaali alkaa kerrostua kuljetuksen aikana;
 • jäätymisvastus - jäätymis- / sulatusjaksojen lukumäärä, jotka muurauslaasti kestävät kovettumisen jälkeen;
 • plastisuus - sitä korkeampi on plastisuus, sitä helpompi on korjata laastiin asetettujen rakennusmateriaalien asema (laatat, tiilet, lohkot). Sen tehostamiseksi koostumukseen voidaan lisätä erilaisia ​​pehmittimiä (melamiinihartsit, karbosilikaatit, nestemäinen saippua jokapäiväisessä elämässä), mutta liiallinen pehmittimen määrä vaikuttaa negatiivisesti materiaalin lopulliseen lujuuteen;
 • liikkuvuus on ominaisuus, joka osoittaa sementti-hiekkalaastin kyvyn levitä omalla painollaan ja täyttää epätasaisuudet rakennusmateriaalin pinnalla. Kiinteän tiilen muurauslaastin pitäisi olla plastisesti 8, onttoa - 14, laatta - 6,5.

DSP: n liuos voidaan valmistaa erikoislaitteissa - betonisekoittimella tai manuaalisesti käyttämällä sopivan kokoista astiaa, lapio ja kauhat.

1.1 Kiillotusseinien hiekkasementtiseoksen tekniikka (video)

2 DSP: n luokitus ja tyypit

Sementti-hiekkaseosta voidaan käyttää ei ainoastaan ​​laastina laattojen, tiilien ja lohkojen valmistukseen, vaan myös liuoksena kipsiin jo pystytettyjä rakenteita. Koostumuksen soveltamisala riippuu suoraan brändistä, yhteensä 5 DSP-tuotemerkkiä:

Mark M100 on luokiteltu kipsiseokseksi, sen lisäksi seokseen lisätään sementtiä ja hiekkakalkkia. Näitä DSP-tuotteita myydään myymälöissä valmiina, materiaali vapautuu 25 ja 50 kg painavista paperikasseista. Jos pakkauksessa ei ole merkintää "kipsi DSP", etsiä nimitystä "hiekkasementtiseos sementin pitoisuudelle jopa 67%" - nämä ovat samoja koostumuksia.

Sand-sementtiseos

Mark M150 - DSP: n vähimmäislujuusluokka, jota voidaan käyttää muuraustyöhön. Ml50-pinnoituksen lisäksi käytetään M150: n kastelemiseen ja korjaamiseen halkeamia ja iskuja vanhan rakennusten seinissä ja perustuksissa.

M200-brändi on parhaiten edullinen vaihtoehto seinien asentamiseksi, myymälän kuiva-sekoituksia M200 myydään noin 120 ruplan hintaan 25 kg painavalla laukulla. Rakennetta voidaan käyttää sellaisten materiaalien asettamiseen kuin tiili-, laatta- ja kenno- betoni - kaasulohko, vaahtolohko.

Mark M300 ja M400 käytetään rakennusrakenteiden betonointiin. M300 on suunniteltu kaistaleiden ja laattojen säätöjen, kaatolevyn, sokean alueen järjestämiseksi. M400 on kestävämpi hiekkasementtilaasti, jota käytetään vastuullisten laakerielementtien betonisointiin.

Hiekkakiviseinä

On myös sellainen asia kuin "lämmin" hiekkasementtiseos. Joten jokapäiväisessä elämässä kutsutaan muurauslaastareita solujen betonille, jonka lämmönjohtavuus on alhaisempi kuin perinteisen DSP: n. Tarve käyttää tällaisia ​​koostumuksia johtuu siitä, että vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin lämmönjohtavuus on matalampi kuin tiilen, ja näiden materiaalien seinämien tavanomaisen muurauslaastin saumat toimivat kylmiksi siltoina, joiden kautta rakennus menettää lämpöä. "Lämmin" DSP: n vähäinen lämmönjohtavuus saavutetaan lisäämällä siihen komponentteja, joiden lämpöjohtavuus on vähäinen - se voi olla laajennettu savi, perliittihiekka ja puuhiili.

2.1 Kulutus, keittoteknologia

Hiekosementtiseoksen virtausnopeus riippuu suoraan sen kulutustasosta, nimittäin liuoksen levityskerroksen paksuudesta. Niinpä 1 m 2 pinnalle, jonka kerrospaksuus on 1 mm, tarvitaan noin 1,7-1,8 kg kuivaa seosta, jonka paksuus on 2 mm - 3,6 kg, kun taas levyn täyttämiseksi 10-2 mm paksuus on 22-23 kg.

Esimerkiksi pinta-alaltaan 20 m 2: n täyttämiseksi tarvitaan noin 460 kg DSP: tä, jonka hinta (jos käytät kuivasekoituksia) on noin 3 tuhatta ruplaa. Tämä on melko vakava summa, joten säästämiseksi monet kehittäjät tekevät hiekkakehän valmistamista omillaan.

Hiomalaasti

Jotta DSP olisi oikein tehty omilla käsillään, tärkeintä on tietää, mitkä osuudet koostumuksella pitäisi olla. Komponenttien suhde riippuu suoraan materiaalin tarkoituksesta, tarjoamme sinulle yleisimpiä reseptejä:

 1. DSP laastille (käyttämällä sementtimerkkiä M500) - mittasuhteet ovat 3 - 1 (3 osaa hiekkaa). Jotta rasva voitiin lisätä lujuutta, kuitua voidaan lisätä liuokseen, suhde on 800 g / 1 m 3.
 2. DSP kipsiin - mittasuhteet 3 - 2. Koostumus on kehitettävä nopeasti liuoksen kovettumisen välttämiseksi, jossa sen tasoittaminen seinien pinnalla tulee äärimmäisen ongelmalliseksi.
 3. DSP muurausseinille - mittasuhteet 3 - 1, 1 osa sementtiä 0,8 osaa vettä.

Yhteinen mielipide siitä, että liuoksen valmistaminen yksinkertaisesti sekoittamalla käytetyt ainesosat ei ole täysin totta. Tämä olisi tehtävä tietyssä järjestyksessä - aluksi sopivassa säiliössä on tarpeen yhdistää kuiva hiekka sementtiin ja sekoittaa ne yhtenäiseksi rakenteeksi. Jos valmistetaan laastiseosta, tässä vaiheessa väriainepigmentit lisätään tarvittaessa koostumukseen.

Perusteellisen sekoittamisen jälkeen koostumukseen lisätään tarvittava määrä vettä. Sekoita liuos kunnes homogeeninen sakeus, betonisekoittimien poissa ollessa, sopii parhaiten puutarhasaumojen avulla.

Sementtihiekka-seoksen mittasuhteet

Edut ja sementin ja hiekan sekoittaminen

Hiekan ja sementin seos on yksi yleisimmin käytetyistä rakennusmateriaaleista. Rakennussektorit, joissa käytetään sementti-hiekkalaasti, ovat hyvin erilaisia. Ja jokaisella alueella tarvitaan täysin erityinen koostumus ja materiaalien kulutus sekä erityinen menetelmä sementtilaastareiden valmistukseen. Jokainen, joka aikoo ottaa talonsa rakentamisen, joutuu kohtaamaan konkreettista työtä elämässään. Ja vaikka sinun tarvitsee vain tehdä korjauksia huoneistossa, et todennäköisesti tee ilman sementtiä, hiekkaa tai rakennusmateriaaleja, jotka sisältävät niitä, jotka ovat jo valmiita seoksia.

Taulukko, joka esittää aineosat ja niiden mittasuhteet eri sementtilietteissä.

Tällaiset tuotteet lisäävät hieman korjaustöiden kustannuksia, mutta tätä säästää aikaa säästävät ja helppokäyttöisyys. Näiden sementti-hiekkaseosten sisältämien ainesosien mittasuhteet ovat erittäin tarkkoja, eikä sinun tarvitse huolehtia sellaisista asioista kuin materiaalien kulutus saman seoksen valmistamiseksi kipsiin. Jos noudatat ohjeita, ratkaisu ratkaisee tarkalleen sen, mitä voidaan helposti soveltaa pystysuoraan pinnalle.

Vaivausratkaisu

Taulukko sementin kulutuksesta.

Kaikki säätiöt ja säätiöt planeetallamme olivat vasta äskettäin asettuneet kivilaattoista. Kivestä oli tärkein rakennusmateriaali. Kivenvaihto oli betonia, joka ei ole yhtä kestävä, vaan helpompi materiaali käsittelyyn ja soveltamiseen. Betoni on avannut uusia ja lähes rajoittamattomia mahdollisuuksia nykyaikaisessa rakentamisessa. Betonin työhaittojen haitat ja ulkoisten lämpötila-arvojen eroja voitaisiin kompensoida betonin yhdistelmällä metallivahvikkeilla. Vahvistetut betonirakenteet ovat erinomaisia ​​rakennusominaisuuksia. Se on voimaa, joustavuutta, huurretta ja kosteutta.

Betonin koostumukseen kuuluvat sementti, hiekka ja erilaiset kasaumat. Useimmiten käytetään aggregaatteja betonin, murskatun, sora- ja laajennetun saven rakentamiseen. Sementti-hiekkaseos on täynnä rauniota paitsi lisäämään koko pinta-alaa, mikä tekee suuresta määrästä ja lujuuden sidoksista liuoksen sisällä.

Sillä voidaan myös vähentää sementin kulutusta ja siten vähentää betoniseoksen kustannuksia. koska murskattu kivi on paljon halvempaa kuin sementti.

Suurten rakennustyömaiden osalta on paljon helpompaa ja edullisempaa tilata betonin sekoitus. Betoniyhdistelmä suurissa määrissä kuorma-autolla. Pienen korjauksen tai pienen talon rakentamisen dachassa seos voidaan valmistaa omilla käsillä. Laske sen valmistukseen tarvittavien materiaalien kulutus, ei ole vaikeaa. Alla on melko yksinkertainen taulukko betonin osista.

Taulukko 1. Betoniliuoksen osatekijöiden mittasuhteet

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Kuten tässä taulukossa esitetään, betoniseos valmistetaan käyttämällä yhtä osaa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa raunioista. Tämä osa materiaaleista on ihanteellinen käytettäessä Portland-sementtiä. Tämä sementtimerkki on yleisimpiä ja täyttää suurimmat vaatimukset, joita sovelletaan betonituotannon teknologiaan kaatamalla perustuksia. Sementti-hiekkalaastin veden määrä määritetään vaaditulla sakeudella, puolet sementistä riittää. On erittäin tärkeää tarkkailla kaikkia osuuksia, koska yliannostus tai mikä tahansa komponenttien puute voi merkittävästi heikentää betonirakennetta. Tämän seurauksena se alkaa romahtaa aggressiivisen ympäristön vaikutuksen alaisena, jotta se hajoaa kuormituksen aikana.

Komponenttien valinta

Liitäntäelementti

Scheme-täyteaineita betoniseoksille.

Kallis ja merkittävä komponentti sementti-hiekkalaasti on sementti. Sementin laatu määrittelee betonirakenteen vahvuuden. Siksi valinta on oikea sementti, jolla on riittävän suuri lujuus. Eli kun ostat, sinun on kiinnitettävä huomiota sementin tuotemerkkiin ja luokkaan. Tuotemerkki riippuu siitä, mikä laatu ja millä osuudella sen komponentit lisätään sementti-hiekkaseokseen. Sementin merkkiä on merkitty kirjaimella M. Sementtiä on tunnettuja M50: stä M800: een. Tämä osoittaa betonivahvuuden tason. Maalitalon perustan kaatamiseksi, mikä aiheuttaa suhteellisen pienen kuormituksen säätiölle, paras valinta olisi Portland-sementti M500, M400.

Jos on tarpeen saada betonia tietyn tuotemerkin ja luokan, niin tämän sinun pitäisi tietää sementin kulutus oikein valittu tuotemerkki. Taulukossa 2 esitetään tiivistelmätietoja joillekin tavallisille betonityypeille. Muista pitää se, että sementin sitomisominaisuuksia vähennetään pitkäaikaisella varastoinnilla. Joten varastoituaan kuusi kuukautta, sementtiaste alenee 40%: iin. Tällaisen sementin kulutusta sementti-hiekkaseoksen valmistukseen on lisättävä.

Taulukko 2. Sementin kulutus ja lujuus betonin valmistukseen

Tarvittavat betonit ja betonin laatu

Hiekkaominaisuudet

Taulukko sementin, hiekan ja soran suhteesta.

Sementti-hiekamateriaalien, kuten betoniseoksen, seoksen, joka on tarkoitettu tiilen tai kipsin valmistamiseksi, on käytettävä hiekkaa, joka on pesty juoksevalla vedellä. Hiekka-hiekkapuhallus suoritetaan eri saasteiden poistamiseksi hiekan massasta. Maanläheiset tai savimaiset sulkeumat voivat merkittävästi heikentää betonin ja siten myös säätiön voimakkuutta. Nämä sulkeumat vähentävät sementin sitomisominaisuuksia, lisäävät sementti-hiekkaseoksen asettamistaikaa. Sovelluksen paras hiekoitusvaihtoehto on jokien hiekka. Pesuprosessi on jo suljettu, jokien hiekkakehän rakenne on ihanteellinen.

Paikanvaraajan käyttäminen

Järjestelmä betoniliuoksen plastisuuden toteamiseksi.

Jos täyteaineena käytetään hiekkaa, hiekan osa on melko suuri. Liitokset tällaisessa betonissa eivät ole riittävän vahvoja. Koko suunnittelun aikana muodostuu näkyviä halkeamia, jotka kehittyvät altistuessaan korkeille ja alhaisille ympäristön lämpötiloille. Suunnittelu alkaa toimia väärin puristuksessa ja jännityksessä, jolloin ennenaikainen tuhoaminen tapahtuu. On järkevää käyttää murskattua kiveä tai soraa sementti-hiekkalaastin täyteaineena. Murskattu kivi louhitaan murskaamalla kiviä eri jakeiksi. Murskattujen kivien murto-osassa on oltava kaksi tyyppiä. Suurempi jopa 40 mm ja pieni jopa 20 mm. Tämän murskattujen kivimateriaalien järjestelyn avulla ne täyttävät aukot tiukemmin. Murskattu kivi on tämän seoksen luusto, jäljellä oleva hiekka täytetään sementti-hiekkaseoksella, jolloin homonoituu koko seosta.

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

Raaka-aineiden kulutus on laskettava samalla tavalla kuin sementin kulutus. Sen puuttuminen liuoksessa tai ylimääräinen rikkoo betonin rakennetta. Konkreettinen rakennus, koska se sisältää runsaasti raunioita, sisältää monia ei-toivottuja aukkoja sementtimassamassan puutteen takia. Tämä mahdollistaa kosteuden pääsyn betoniin, ja kun se jäätyy tyhjiin pintoihin, johtaa betonin asteittaiseen löystymiseen. Kun valurauta asetetaan käsin, betoniseos vaatii tiivistymistä, jotta vältetään tukoksen muodostuminen pohjan runkoon. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallista metallipinää tai romua. Betonin konkreettinen yhdistäminen ja kerrostuminen mahdollistavat riittävän tiheän sementti-hiekkaseosmateriaalin kutistumisen. Murskattu kivifraktio mittaa hiekan prosenttiosuus, ja sen tiheys laskeutumisen aikana vähentää itse sementti-hiekkakastikkeen kulutusta. Taulukossa 3 on tietoja hiekan kulutuksesta riippuen raunioista.

Taulukko 3. Hiekkakulutus käytettäessä eri jakeiden murskattua kiveä

Murskattu kivijake, mm

Betonilämmityksen malli.

Tämä taulukko tarkoittaa sitä, että hiekkakiven kulutus vähenee murenemisen lisääntyessä. Tämä on tärkeää harkita ennen sementti-hiekkaseoksen valmistuksen aloittamista. Betonilaastilla on melko monimutkainen rakenne, mutta jos kaikkien osien mittasuhteet ovat havaittavissa, materiaalin ja tekniikan oikea valinta betonin asettamiseksi, betonirakenne, onko se säätiö, säätiö tai sokea alue, on kaikki tarvittavat rakennusominaisuudet ja palvelevat. Materiaalien kulutus on optimaalinen, eikä rakentaminen vaikuta lompakkoosi.

Sementtiseokset eri aloilla

Taulukossa 1 esitetään niiden ainesosien suhde, joista betoniseos valmistetaan. Jos murskattua kiveä poistetaan tästä koostumuksesta, sementin ja hiekan osuus jää 1: 3. Tämä on yleisin rakennemuutos. Tämä sementti-hiekkaseos soveltuu tiilestä tehtyihin muurausseiniin. Tällaisen seoksen vedenkulutus on puolet sementin osuudesta. Saadakseen laadukkaan ratkaisun muuraukseen, hiekka ja sementti on sekoitettava massan tasaiseen väreeseen lisäämättä vettä. Lisää vettä halutun sakeuden saavuttamiseksi. Liuoksen ei tulisi olla liian nestemäistä, muutoin se irtoaa muurausmateriaalin pinnasta, mikä lisää huomattavasti materiaalien kulutusta. Jos liuos on liian paksu, sen jähmettyminen tapahtuu paljon nopeammin, on vaikea työskennellä sellaisen liuoksen kanssa, koska sen tarttuvuus vähenee. Tiilet on vaikea korjata, ja niiden kohdistaminen vaatii enemmän työtä.

Täsmälleen samassa suhteessa - 1 osa sementistä ja 3 osaa hiekkaa - kipsiä varten valmistetaan sementti-hiekkaseos. Jotta pystysuorien pintojen viimeistelyyn tarvittavaa muovisuutta ja tarttuvuutta lisätään, tähän seokseen lisätään pieni määrä savea tai kalkkia. Seinämän heittämän seoksen pudottamiseksi seinämän pinta on puhdistettava pölyltä ja kostutetuksi. Tällaisia ​​seoksia voi ostaa valmiiksi, jos työn määrä on pieni ja et halua tuhlata aikaa etsimään ja sekoittamalla kaikkia tarvittavia osia. Se maksaa 2-3 kertaa kalliimpaa kuin ostaa kaikki materiaalit erikseen. Pidä tämä mielessä, jos aiot kipata koko talon tai koko asunnon.

Toinen rakennustyön tyyppi, jossa hiekan ja sementin seosta käytetään laajalti, on lattiapäällyste. Levitys on tarpeen tasojen pinnan tasoittamiseksi yhden tason alapuolella. Monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana usein tapahtuu, että yksi betonilaatta asetetaan päällekkäin, minkä seurauksena niiden risteyksestä muodostuu askelman muotoinen karheus. Tämä johtuu siitä, että rakentajat sovittavat tasojen tasoa samalle puolelle katosta niin, että katot ovat tasaiset ja lattian puolella on mahdollista kohdistaa lattia liitoskappaleeseen. Seoksen valmistuksen osuus on sama kuin kipsi. Levittimen vesikulutusta on lisättävä, koska liuos on kaadettava lattialle, joten lattiatasoa on helpompi pitää nollana. Jälleen, et voi liioitella sitä vedellä, muuten pinnan taso murtuu. Sakeus on kermainen. Ja tärkeintä: Osta laadukkaita materiaaleja, tämä on paras tapa säästää korjaamisessa ja rakentamisessa.

Mitkä ovat sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet?

Kun lähdet suoraan minkä tahansa mallin rakentamiseen, hankkeen laatimisen jälkeen sinun on ostettava ostoksia etsimään laadukkaita materiaaleja. Erilaisten muuraustyön tekeminen, betonilattiat, tiilien seinien rakentaminen, halkeamien ja muiden vikojen poistaminen, tulisi käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta.

Mutta rahan säästämiseksi sinun on ennalta määrättävä tarvittava määrä rakennusmateriaalia. Tässä sinun on laskettava virtausnopeus, joka vuorostaan ​​riippuu rakennustyypistä.

Seos, joka koostuu kuivasta hiekasta ja sementistä, on nykyään erittäin vaatimaton. Syynä tähän suosioon johtuu valmistuksen helppous, edullinen ja tehokas tulos.

Tarvittavan ratkaisun löytämiseksi sinun tarvitsee vain lisätä vettä oikeaan määrään. Nykyään kuitenkin voit ostaa pehmittimiä sisältävän tuotteen. Näiden komponenttien tyyppi määrittelee lopullisen ratkaisun ominaisuudet.

Valmistajat käyttävät kemiallisia lisäaineita valmistusprosessissa, koska ne pystyvät parantamaan seoksen ominaisuuksia ja koostumuksen täydellistä yhteensopivuutta tietyissä käyttöolosuhteissa.

Näiden komponenttien lisäämisen tuloksena on tällaisten ominaisuuksien lisääntyminen:

 • tarttuvuus;
 • vedenpitävyys;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky pakkaselta.

Videossa kuvataan sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet:

Kaikilla käytettävissä olevilla sementti-hiekkaseoksilla on monipuolinen tarkoitus. Niitä voidaan torjua epätasaisia ​​halkeamia, kun asennetaan eri luonto, täyttämään lattia, muuraus. On olemassa yksi suuri ero kaikkien läsnäolevien tuotteiden välillä, nämä ovat lujuusindikaattoreita. Esimerkiksi sementin ja hiekan merkkiominaisuudelle M100, niiden välinen suhde on 1: 3.

Laboratoriossa olosuhteissa esitetty tuote pystyy kestämään hydraulipuristimen paineen jopa 100 kg / cm2 28 päivän ajan. Tämän vuoksi sitä voidaan aktiivisesti käyttää halkeamien korjaamiseen tai vain tiilien asettamiseen. Mitä virtaa varten, se voidaan laskea käyttämällä seosta koskevia tietoja, mikä ilmoittaa valmistajalle.

Jos puhumme pehmitetyistä seoksista, niitä kutsutaan usein "valettu betoni" tai "karkea tasoittaminen lattialle". Tällaisen materiaalin käyttäminen käyttämällä brändin laatua, joka ei ole alempi kuin M200. Jos tämä ehto ei täyty, ratkaisu alkaa ryömiä seinistä ja leviää lattialle.

Pehmennetty seos on ytimestään sama sementti ja hiekka (1: 3), mutta lisäämällä pehmittimen. Mitä nämä täydennykset ovat? Niiden ansiosta on mahdollista laimentaa syntynyt liuos nestemäisen hapan kerman koostumukselle. Tämän seurauksena on mahdollista vähentää veden tarvetta ja parantaa virtausta.

Pehmittimen läsnäolo aikaansaa erinomaisen kovettumisen ilman, että muodostuu halkeamia, jotka voivat muodostua kutistumisen aikana. Lisäksi on tärkeää lisätä lusikka pyykinpesuaineeseen seokseen. Jos laitat rkl ruuan jauhetta rungon kauhalla, voit saavuttaa saman vaikutuksen kuin seoksen käyttäminen pehmittimen kanssa. Mutta monet tuotantolaitokset käyttävät pehmittimiä tiettyyn määrään estääkseen lopullisen koostumuksen leviämisen prosessin.

Täällä voit tutustua uunin tiilien koonormeihin.

Nyt on syytä harkita tietyn tuotemerkin sementti-hiekkaseoksen kulutusta ja erityistapauksia. Kuivan sementti-hiekkaseoksen keskimääräinen kulutus per m2 on noin 1,7-1,9 kg. Tässä tapauksessa perustavanlaatuinen tekijä on paksuus. Jos sinun on käsiteltävä 1 m2: n pintaa, jonka kerrospaksuus on 2 mm, materiaalin kulutus voi olla 3,6 kg. Paksuus 5 mm - 9 kg.

Käytännössä tilanne on seuraava: lattian kaataminen, jonka paksuus kestää 10 mm, materiaali lähtee 21-22 ksh / m2. Näiden tietojen perusteella voidaan päätellä, että 400 kg hiekkakiveä M300 menee 20 m2: iin.

Tarkastele nyt materiaalityyppejä ja niiden kulutusta:

 1. Sekoita lattiapinnoille olohuoneessa. Mitkä ovat sementin ja hiekan väliset mittasuhteet. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä materiaalia M150 tai M200. Tällaisten parametrien saamiseksi tarvitaan M500-sementti ja hiekka 1: 3-suhteessa. Voit myös käyttää sementtiä M200, sen suhde hiekkaan on 1: 2. Olisi erittäin mukavaa laittaa liuos lasikuitua määrä 800 g / m3. Kulutus tässä tapauksessa on 20-21 kg / m2. Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisemmin CCP: n kulutus lattiapäällysteelle 1 m2: ksi. Yksi suosituimmista valmistajista on Vetonit:
 2. Rappauspinnat. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3. Materiaalin määrä per m2 on 17 kg.
 3. Muurausseinät. Liuoksen valmistelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota puhtaaseen hiekkaan. Jos ylimääräisiä sulkeumia esiintyy, sinun tulee seuloa materiaali. Vain silloin voit saada homogeenisen massan, jonka avulla voit pitää tiilet tiukasti kiinni. Osuudet voivat olla 1: 3 tai 1: 6. Kulutus per m2 on 0,05 m3. Tässä kuvataan kiukaan laastin mittasuhteet.

Laskennan ominaisuudet

Riippumatta käyttötarkoituksesta, jossa on tarpeen käyttää seosta, 1 m3: n saamiseksi tarvitaan hiekan kuutio. Betonipäällysteen muodostamiseksi vaaditaan sementtimäärää ottaen huomioon suhde 1: 3. Tarvittavan seoksen saamiseksi tarvitset 465 kg hiekkaa. Levitysmenetelmää varten käytetään rakennusseoksia M150 ja M200, joiden valmistuksessa käytetään sementtiä M400 ja M500, joiden kulutus on 490 ja 410 kg / m3.

Video-sementti-hiekkaseoksessa GOST:

Kun seinät rakennetaan hiekosementtiseoksen avulla, perinteinen suhde on 1: 4. Niinpä 350 kg riittää 1 m3: aan. Jos kalkkikivipäällyste asetetaan, virtaus on pienempi - 0,22 m3. Kantavien seinien rakentamiseen vaaditaan korkeampilaatuista sementtiä. Kun kalkki on läsnä laastilla, on välttämätöntä käyttää suhdetta 1: 3. Lisää tietoa sementti-hiekkaseoksen kulutuksesta 1m2 kohti on täällä kirjoitettu.

Veden lisäämisprosessi on "silmällä" sen mukaan, miten paksua johdonmukaisuutta haluat saada. Paljon riippuu materiaalin ominaisuuksista virtauksen laskennassa. Tässä tapauksessa viskositeetti, tiheys ja kuivausaika ovat tärkeässä asemassa.

Sementti-hiekkaseos on tänään yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista. Laaja valikoima näistä tuotteista kuitenkin usein vaikeuttaa oikean kokoonpanon valitsemista. On myös erittäin tärkeää ottaa huomioon seoksen kulutus, koska tietyn työn tekeminen on omaa. Saatat olla kiinnostunut tietämään, mikä kipsiasema hiekka- ja sementtilaastille. Linkki kuvaa kuivaa sementtihiekkaa, m 150.

Sementti-hiekkaseos: kulutus per m2, mittasuhteet

11. joulukuuta 2016

Hiekalle, sementille ja vedelle perustuva seos on universaali, jota käytetään rakentamisessa. Seinien, pohjan ja sivelemisen, karkean kipsin, betonitoiminnan ja muiden toimintojen sijoittaminen - tätä materiaalia käytetään kaikkialla. On olemassa tiettyjä rakennuskoodeja, joissa määrätään mittasuhteita korkealaatuisen sementti-hiekkaseoksen tuottamiseksi. Kulutusta / 1 m2: tä kohti määräytyy suoritettavan työn tyypin mukaan. Hiekan kvantitatiivinen komponentti riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä.

Tyypit ja tuotemerkit sementistä

Sementin koostumus on kalkkikiveä ja savi suhteessa 3: 1. Nämä komponentit altistuvat paahdolle ja vastaanottaa klinkkeriä - perusraaka-aineita (rakeita). Seuraavaksi syötetään kipsin sekoitus ja kaikki murskattu. Suuremman hionnan ominaispiirteitä ovat hidas asetus ja pienempi lujuus, mutta sen säilyvyys on korkeampi. Ja päinvastoin.

Lisäosien lisääminen tähän massaan tuottavat erilaisia ​​sementtityyppejä. Niiden merkitys on, että ne on suunniteltu erilaisiin rakennustoimiin ja ilmasto-olosuhteisiin:

 • Portland-sementti (HRC). Merkki kosteudenkestävyys ja pakkasvaste. Sopii kaikentyyppisten sementtilaastujen sekä betonin valmistukseen.
 • Shlakoportlandtsement (ShPT). Se on erittäin kestävä vedelle ja lämmölle. Soveltuvat muurattuihin töihin ja kipsiin sekä myös vedenalaisten ja maanalaisten esineiden betonointiin. Eroa pitkillä asetusaikoilla ja kovettamalla.
 • Hydrofobinen sementti. Sen kosteuspitoisuus on korkea ja lämpötila on alhainen. Kuiva seos on hyvin säilynyt myös kosteassa ympäristössä.
 • FC plus täyteaineet. Suunniteltu huonolaatuisen betonin valmistukseen.
 • Nopea asetus Portland-sementti (BPC). Siihen on tunnusomaista lyhyt asetusaika. Ihanteellinen betonirakenteisiin ja monoliittisiin rakenteisiin talvella. Säilyvyys on rajoitettu.
 • Valkoinen sementti. Sopii sisäkäyttöön positiivisissa lämpötiloissa. Se on osa maaliseoksia.
 • Värillinen sementti. Nopeasti säädettävä materiaali. Sitä käytetään seosten (laastin maalaukseen) ja maaleihin.
 • Erittäin kestävä alumiinioksidisementti.
 • Sementti laajenee. Vedenpitävä merkki betonirakenteiden saumojen tiivistämiseen.

Materiaalin merkinnällä kuvataan kaksi ominaisuutta: mekaanisen rasituksen ja epäpuhtauksien määrä prosentteina ilmaistuna. Esimerkiksi nimike M 300 osoittaa, että tämän merkin sementistä valmistettu betonilohko pystyy kestämään 300 kg / cm: n paineen.

Sementti-hiekkaseoksen merkistä riippuen kulutus per m2 (mittasuhteet) on erilainen. Loppujen lopuksi tarvitset eri määrä vettä liuoksen sekoittamiseen kussakin tapauksessa.

Hiekan ja sementin osuus

Kuten aiemmin mainittiin, jotta seoksen pitäisi tehdä oikein, sinun on tarkasteltava sementtimerkkiä. Koska sementti toimii sideaineena ja hiekana täyteaineena, ensimmäinen on yksi osa, ja viimeinen on useita.

Esimerkiksi merkintä M 400 sallii suhteessa 1: 4, M 500 - 1: 5. Toisin sanoen numero "5", "4" tai "3" sen jälkeen, kun M osoittaa, kuinka monta hiekkaa voidaan käyttää sementin yhteen osaan. Ei ole kiellettyä laittaa pienempää täyteainetta korkealaatuiseen, mutta vähintään 3 - 1: een, muuten liuos oksentaa, kun se kovettuu.

Kuinka paljon ratkaisua tarvitaan

Kuinka laskea sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: ksi? Kaikki riippuu suoritettavan työn määrästä. Alueella on lisäksi otettava huomioon laastin paksuus, jos pohjaa, vahvikenauhaa tai mitä tahansa raudoitettua betonirakennetta kaadetaan.

Tässä tapauksessa kokeellinen laskentamenetelmä auttaa. Valmiissa muottipesässä mitataan neliömetrin pinta-ala, ja sitä rajoittaa osio - tämä on mitattu tilavuus. Lisäksi valmistetaan suuri määrä sementti-hiekkaseosta. Kulutus per 1 m2 saadaan punnitsemalla seoksen massa ja vähentämällä siitä jäännös, joka ei sisälly betonin valmistukseen ja kaatamalla tätä tilaa.

Menetelmässä on virhe, mutta se sopii pieneen yksityiseen rakentamiseen. Teollisessa kehityksessä kaikkea kulutuksen normit ohjaavat.

Tiilen sijoittaminen: tuotantokustannukset

Muurattujen töiden osalta määritetään sementti-hiekkaseos, kulutus 1 m2 kohti. Laskenta riippuu seinätyypistä - kannattimet poistetaan käyttämällä korkealaatuista sementtiä, väliseiniä - pienemmällä jaottelulla.

Todettiin kokeellisesti, että keskimäärin jopa 0,3 m3 laasti kuutiometriä kohti muurausta kohti ja jopa 5% häviöistä. Alue lasketaan yhdestä neliöstä todellisen seinän alueelta. Ratkaisun tilavuus jaetaan tiilien rivien määrällä. Tulos - seoksen virtaus peräkkäin.

Liuoksen määrä laastilla

Tämän toiminnan ratkaisun valmistelu määritellään standardien mukaan. Kun noudatetaan sementti-hiekkaseoksen luomista koskevia sääntöjä, lattian 1 m2: n kulutus ei ylitä normaalia, ja se lasketaan seuraavasti:

 • Sementtilaatu M 500 ja laasti M 150 - 410 kg sementtiä / 360 kg hiekkaa ja M 200 - 330 kg sementtiä / 280 kg hiekkaa.
 • Luokan M 400 ja laasti M 150 - 490 kg sementtiä / 450 kg hiekkaa ja M 200-400 kg sementtiä / 350 kg hiekkaa.

Kaikki tämä yksi kuutiomassa. Laske kulutus / neliö laskeessa lasin paksuuden määrittämisen jälkeen. Määritellyt mittasuhteet mahdollistavat korkealaatuisen pinnan saamisen kuorimatta, murentumatta ja haketuksi.

Seinien sovitus: liuoksen kulutus

Ennen sementti-hiekkaseoksen kulutuksen laskemista 1 m2 kipsiä kohti, määritä työkerroksen paksuus. Jos se on esimerkiksi 1 cm: n sisällä, se vie jopa 9 kg vapaasti juoksevaa seosta neliömetriltä. On otettava huomioon kipsin alla olevan pinnan poikkeamisvirhe. Se määritetään putkiston mittauksilla kolmessa pisteessä pitkin tasoa. Yhteenveto ja keskimääräisen valinta, laske kipsilevykerroksen todellinen paksuus.

Sementin, hiekan ja veden optimaalinen osuus seoksessa on vastaavasti 4/16/2. Tästä suhteesta on helppo saada jokaisen komponentin massa tiettyyn määrään työtä.

Kulutuksen vähentäminen

Lisäkomponenttien lisääminen säästää sementti-hiekkaseosta. Kulutus / m2 on vähemmän tietyissä olosuhteissa:

 1. Tee kalkin laasti. Tämä on sallittua järjestettäessä kipsiä ja antaa plastisuutta massalle.
 2. Zabutovka valmistetaan kaatamalla pohjaa ja joitain betonirakenteita, joissa ei ole raskaita kuormia.
 3. Lisätettyä saviä lisätään, mikä johtaa lämpimämpiin tasoituksiin.
 4. Käytä korkealaatuista sementtiä betonin valmistukseen, niin voit lisätä täyteaineen prosenttiosuutta rakeina tai soraina.

Vaikka sementti-hiekkaseos on universaali, kulutus 1 m2: n kohdalla riippuu pitkälti kehittäjän ammattitaidosta.