Kuinka tehdä säätiön

Talon perustan asentaminen - tämä on rakentamisen ensimmäinen ja ratkaiseva vaihe, mutta sitä edeltää säätiön valmistelu koko rakennustyömaalla.

Pohjan tyyppi, sen rakenne ja ominaisuudet riippuvat rakennustyömaan maaperäkapasiteetista sekä talon vahvuudesta, joka rakennetaan myöhemmin.

Suunnitteluvaiheessa on määriteltävä maaperän ominaisuudet ja määriteltävä, mikä hionta- tai murskakiven perusta on valmistuksen kannalta merkityksellinen.

Mikä on taustalla

Hieman tai hiekkakiven alapuolelle ei ole aivan oikein herätä kysymys siitä, että valittaisiin vuodevaatteet. Vahvan ja kestävän kodin lupaus on vankka ja luotettava perusta, jonka on täytettävä useita vaatimuksia:

 • Suuri lujuus ja tiheys maaperästä, joka kestää hajautetun lisäkuormituksen;
 • Pohjaveden ei pidä jäädä pohjan alapuolelle, joten maaperän suuri kuivatuskyky on tärkeä;
 • Märällä tai kuivalla pohjalla ei saa menettää perusominaisuuksiaan.
 • Sen ei pitäisi sisältää orgaanisesti aktiivisia ainesosia;
 • Palavat tai kasviperäiset jäämät, jotka voivat mätää.
 • Maaperän kylmä kuumentaminen ei ole sallittua;
 • Epätasainen kutistuminen tai muodonmuutos ei ole sallittua.

Pintarakenteen lujuuden tulisi olla riittävä kaikkien tarvittavien elementtien, kuten lujittavan kehyksen, muottien jne.

Koska maaperän maaperä, joka etukäteen noutaa, ei toimi, sinun pitäisi työskennellä sen kanssa, mikä on itse asiassa. Jos maaperä ei täytä määritettyjä vaatimuksia,

 • hiekka;
 • sora;
 • hiekka- ja sora-seos (CBC);
 • tresva (murskattu kalliotyypiltyyppi);
 • sora;
 • vähärasvainen betoni.

Koska ominaisuuksia kunkin näistä materiaaleista ovat erilaisia, samoin kuin menetelmiä niiden käytön valinta vuodevaatteet tulisi suorittaa sen perusteella, lopulliset vaatimukset perustusta varten.

Tärkein johtopäätös: hiekan tai soran perustaminen tarvitaan talon maaperän ominaisuuksien säätämiseen. Se on osa säätiön valmistelutoimintaa, eikä se ole ehdoton osa.

Joka tapauksessa maaperätyyppi määräytyy ensin optimaalisen tyyppisen perustan (hihna, kasa, monoliittinen levy jne.) Ja sen jälkeen valitaan tarpeen mukaan tarvittava vuodevaatemalli.

Laadullinen valmistelu nauhalevystä tai monoliittisesta levystä on täyttää kuopan pohja laihalla betonilla tasolle tasolle ja valmistaa kiinteä pohja. Hiekka tai sora on suurin piirtein edullinen vaihtoehto vähentää kokonaiskustannuksia.

hiekka

Yksinkertainen ja melko tehokas vaihtoehto vuodevaatteet säätiön alla. Mekaanisesti hyvin tamped hiekkalaatikko pystyy hyväksymään saman lujuuden ja tiheyden kuin pää maaperä, ja samalla se voidaan helposti valaa vertaamaan kaikkia säätökuoppaan liittyviä epäsäännöllisyyksiä.

Edut hiekka vuodevaatteet:

 • Korkealaatuisen tampingin avulla voit saavuttaa pohjan vahvuuden, joka vastaa maaperän alkuarvoa;
 • Täyttää kaikki kaivon epäsäännöllisyydet ja siirtää tasaisesti kuorman;
 • Hiekka säilyttää vedenpoistoominaisuudet;
 • Helppo muovaus ja taso;
 • Ei vaadi raskaiden rakennuslaitteiden osallistumista.
 • Heikko mekaaninen lujuus poikittaispistekuormitus.
 • Hiekka lopulta pestään pois pohjavedestä.

Hiekka vuodevaatteille valitaan karkeaksi ja keskipitkäksi fraktiona ilman savea. Jopa täyden täytön avulla emäksen tyhjennysominaisuudet säilyvät, ja kylmän turvotuksella ei ole lainkaan vaikutusta pohjan lujuuteen.

Vuodon paksuus voi olla 10 - 60-70 cm, riippuen maaperän ominaisuuksista. Maaperän jäädytys syvyys monilla maan alueilla on yli 30 cm, ja kylmää turvotusta voi esiintyä myös hyvin lämmitettyjen perustusten aikana pitkän talven jäähdytysjakson aikana.

Hiekkakuormituksen optimaalinen korkeus on 45-60 cm. Tällaista hiekkakerrosta on vaikea puristaa kerrallaan, koska materiaali täyttyy vähitellen 5 cm: n paksuisilla kerroksilla ja vähitellen täyttymällä ja pakollisella kostutuksella.

On melko vaikeaa määrittää tarvittavan veden määrä kosteuttaa hiekkaa. Yleinen virhe on yli-kastelua hiekka, joiden koko massa muuttuu plastisuus ja lisää menoja molemmin puolin tiivistys kuin tiivistetään.

Nesteen tilavuuden määrittämiseksi tulee olla erikseen siten, että hiekka on helppo murskata käsissä pitämällä kakun muoto. Toisaalta, mekaanisella tampingilla, vesi ei saa työntyä hiekkaan.

Hiekkapuhallusaste on yksinkertaisesti määritetty. Jos valmistettuun hiekkalaatikkoon ei ole jälkiä, kun se kävelee sitä, pohja on valmis jatkotyöhön.

sora

Vuodemateriaaleissa käytetään keskikokoisia ja karkeita jauheita, kun perustuksen alapuolella on tarpeen varmistaa kuivatuskerroksen suurimman läpäisykyvyn yhdessä pohjaveden pohjaan pohjautuvan jaetun pohjaveden kanssa.

Tämä ei kuitenkaan ole paras ratkaisu, koska ilman sideainetta, jonka rooli sementti voi toimia, tällainen pohja altistuu pohjaveden eroosiolle ja sen myöhemmällä laakerivahvuudella.

PGS on usein kysyntä - hiekka-sora-sekoitus tasaisen alustan muodostamiseksi säätiön alle. Yhdessä hiekkaseoksen kanssa on helpompaa antaa rakennuspaikalle mahdolli- sen maaperän tiheys ja lujuus vertailukelpoiseksi säilyttäen samalla kuivausrummun kuivatuskyky.

Hienotyynyjen edut:

 • Alustalla on alhainen vesipitoisuus, neste on heikosti säilynyt siinä ja sora on kostutusta varten paljon pienempi kuin hiekka;
 • Vuodevaaka ja suuri kuormituskyky sekä eroosion tai sivuttaiskuormituksen kestävyys.
 • Suurilla kuormilla, jopa hajautetut, sorapeitteet voivat "hukkua", vähentämällä omia voimaa ja vanhemman maaperän vahvuutta;
 • Vuodevaatteiden pintaa on vaikea herättää;
 • Betoniin kaatamisen aikana osa sementtimonoksesta alennetaan mahdottomasti alustaan, mikä heikentää pohjan peruspäätä.

Jos soraa käytetään Vuodevarusteet nauhat säätiö tai monoliittisen laatan, sitten tietenkin, on ensin eristää, estää heikkeneminen betoniin. Tämä kuitenkin kantaa usein sen kustannuksia enemmän kuin alun perin laiha betoni.

Mikä on parempi hiekka tai murskattu kivi

Säätiön säätiön valmisteluvaatimuksista tarvitaan tiukkoja ohjeita rakennushankkeessa, joka perustuu vanhemman maaperän kantokyvyn ja ominaisuuksien analyysiin.

Paras valmistelu nauhalevystä tai monoliittisesta levystä on vähärasvaista betonia, ja vain tietyissä tapauksissa se saa korvata betonin hiekalla, soralla tai hiekalla ja sora-sekoituksella kokonaiskustannusten pienentämiseksi. Samalla hiekalla on runsaasti etuja ja se on käytännöllisempi.

Sora sopii vain niissä tapauksissa, joissa tarvitaan suurta läpäisevyyttä, tarvittaessa vedenpoistokapasiteetin alhaisen vedenpoistokerroksen järjestely. Samanaikaisesti on vaikea eristää vuodevaatetta tilavuudesta, johon pohja kaadetaan.

Sora-aines on täydellisesti yhdistetty paalusäätiöihin, joissa riittää ylimääräisen kosteuden poistaminen talon pohjasta ja samaan aikaan ei ole merkittävää kuormitusta itse alustalle.

Nauhatyön alla

Hiekkavaippoja tarvitaan määritelmän mukaan vain käytettäessä valmiita teräsbetonilaatuja ja -lohkoja kuorman jakamiseksi tasaisesti pohjan tasoon.

Tämä on kuitenkin merkitystä vain, jos on mahdollista sijoittaa massiivinen värähtelevy levy hiekkapuhalluksen mekaaniseen puristukseen kaivannossa. Useimmissa tapauksissa on turvallisempaa käyttää pohjan ja valmistuksen tasoittamiseen perustuvaa kiinteää betonia.

Hiekka on merkityksellinen myös siinä tapauksessa, että valmistettujen kaivojen pohjasta on merkittäviä korkeuseroja. Voit vähentää kustannuksia ja pienentää liuoksen tilavuutta jalustaan, kun käytetään hiekkaa tai murskattua kiveä kerroksen kerroksen välityksellä ja kostutuksella.

Monoliittisen levyn alle

On tärkeää säätää tiukasti säätösuojan taso ja valmistaa maata vahvistuskammion asentamiseksi ja kaatamiseksi. Käytetään joko vähärasvaista betonia tai kerroksittain pakattua hiekkaa.

kiinteän perustuksen rakentamisen vaiheet

Hiekkaa käytetään pääasiassa tapauksissa, joissa säätiön pohjan pohja on merkittävästi nostettava sen jälkeen, kun koko hedelmällinen maaperäkoko on otettu perimän maaperän pohjaan.

Muodostumiseen vuodevaatteet on tärkeää ennalta jakaa lokeroihin veden poistaminen, tarjonta viestinnän, joka kulkee pohjalaatan ja huomata vaaditun tason tulevaisuuden perusta.

Vaatimusten mukaan monoliittisen levyn alle muodostuu pohja, joka ei ole tiukasti samassa tasossa, vaan hieman rakennuksen keskikohdassa ja 2-3% kaltevuudella kaikissa suunnissa, kosteuden poistamiseksi tehokkaasti tulevan perustuksen alustasta.

Erityistä huomiota kiinnitetään tamping-hiekan laatuun. Siten, alle vuodevaatteet pohjan tiheys pitäisi olla välillä 1,65 t / m3 ja edullisesti vähintään tiheys vanhemman maaperän sisällä 0,05 t / m3.

Paalun alla

Vuodevaatteet toimivat pääasiassa pohjaveden poistoon tarkoitetulla toiminnalla, ja se toimii myös korvaavana hedelmällisessä maaperäkerroksessa, jotta voidaan säätää sääolosuhteista orgaanisia tai palavia sulkeumia sisältävän materiaalin määrää.

vuodevaatetta varten

Näihin tarkoituksiin on hyvä käyttää suuria ja keskisuuria soraa, murskattua kiveä. Usein käytetään ceramsite-vuodevaatteita, mikä parantaa lisäksi pohjan lämpöeristysominaisuuksia.

Hiekka-sora-alusta säätiön alla

Säätiö ei ole vain minkä tahansa rakennuksen perusta, vaan myös rakennuksen kestävyyden ja vahvuuden takuu. Se on oikea valinta ja tiukan työjakson noudattaminen sekä säätiön rakentamisessa käytettävien materiaalien toimivaltainen valinta, joka takaa sen luotettavuuden ja vaaditun laatustandardin noudattamisen. Tämän talon päätavoitteena on tarjota tulevalle rakenteelle vakaa ja vahva alusta. Oikein valmistettu ja asetettu pohjaan perustuva hiekka- ja sora-alusta voi antaa sille pienemmän luonteen. Siten luotettava tyyny auttaa merkittävästi parantamaan laatuindikaattoreitaan.

Siinä tapauksessa, että säätiön rakentaminen toteutetaan rakentamattomien rakennustandardien mukaisesti ja ristiriidassa nykyisten ja ajallisesti testattujen sääntöjen kanssa, rakennettu rakennus voi hyvin lyhyessä ajassa tulla kokonaan käyttämättä. Samalla seinien pinnoissa esiintyy halkeamia, ikkunoiden kehykset ovat vääntyneet, ovet eivät enää sulkeudu tiiviisti. Kaikki tämä johtaa muotin, kosteuden, luonnosten ulkonäköön.

Suunniteltu korjaus ja sisustus huoneet menettävät houkuttelevuuttaan. Tällaisten epäonnistuneiden rakennusten omistajien on investoitava lisää varoja, aikaa ja rahaa ennakoimattomissa korjauksissa.

Vältä pettymys auttaa kaikkien vaatimusten noudattamisen säätiön rakentamisessa. Ja sen oikeellisuus riippuu siitä, kuinka tarkasti hiekka-sora-alusta valmistettiin säätiön alla. Sitä pidetään vahvan ja vankan perustan lupauksena. Pehmuste varmistaa, että rakennusmateriaalien ja rakennusaineiden kosketus kokonaan puuttuu itse säätiöön, mikä puolestaan ​​eliminoi erilaisten muodonmuutosten ulkonäön. Oikein valitun ja valmistetun tyynyn vuoksi rakennus (pohjimmiltaan) kohoaa korkealle suhteessa pohjaveteen.

Hiekan ja soran seos on yksi suosituimmista ja usein käytetyistä rakennusmateriaaleista. Molemmat näistä komponenteista sekoitetaan täsmälleen suositeltujen mittasuhteiden mukaisesti hyvin usein asuinrakennusten, kauppojen ja muiden rakennusten rakentamiseen. Tämä näennäisesti yksinkertainen koostumus kuuluu yhteen parhaista vaihtoehdoista perusta. Se takaa betonin tai sementin laastin lujuuden.

Miksi tarvitsen tyynyn säätiön alle?

Ne, jotka ajattelevat, miten tehdä rakentamisen perusta, pitäisi kiinnittää huomiota selkeästi muotoilluihin rakennussääntöihin tästä asiasta. Ensinnäkin on tärkeää noudattaa kaikkia tällaisen työskentelyvaiheen vaatimuksia hiekka-sora-tyynylaitteena. Hiekka- ja sora-yhdistelmä tyynyn lisäksi betonipohjat ja sora ovat yleisiä. Tyypillisesti betonityynyä vaaditaan vain, kun vahvistettu hihna on valmistettu FBS-lohkoille tai kun seinämät on lisätty.

Hiekka-tyynytyyny valmistetaan rakennustyömailla, joilla on heikkoa maaperää. On tärkeää muistaa, ettei missään tapauksessa voi hiekkaa hiekkaa tai hienorakeista hiekkaa sen muodostamiseksi. Valmisvalmisteisen seoksen on koostuttava sora- ja hiekasta, joiden keskimääräinen hiukkaskoko on. Sen jälkeen, kun tämän koostumuksen tyyny on asetettu, se antaa minimaalisen kutistumisen, jolle on tarpeen tehdä perusteellinen tamping. Tällainen perusta säätiölle kestää täydellisesti kuorman paitsi keskikokoisesta rakennuksesta, joka on rakennettu runko-rakennusmateriaaleista, puusta tai tukkeista, mutta myös suuresta rakenteesta, esimerkiksi ullakolla tai toisella tai kolmannella kerroksella.

Hiekka- ja soratukien rakentamisen aikana voit käyttää tätä toimintamallia:

 1. kaivaa kaivettu haluttu leveys ja syvyys tiheiden kerrosten tasolle asti;
 2. käy ilmi, että on tarpeen täyttää karkean jyrsin joen hiekka ojaan;
 3. hiekka täytetään kerroksilla ja pienillä osilla. Jokainen kerros olisi 15 cm paksu;
 4. jokaisen uuden kerroksen jälkeen, se on pudonnut vedellä;
 5. kaikki kerrokset painuvat erityisten särmäyslaitteiden avulla;
 6. valmiin tuen tulee olla leveydeltään 10 mm suurempi kuin tulevan rakennuksen suunniteltu leveys.

Hiekka- ja soratyynyjen tarve rakennettaessa ei vain matalaa, vaan myös suurempia, suhteellisen edullisten kustannustensa, korkean kestävyytensä ja kykenevänsä tekemään työtä itsenäisesti ilman ammattimaisten rakentajien apua. On kuitenkin huomattava, että kaivukoneiden, kaivureiden täyttymisen tai hiekkalaatan ja soran karsinoiden puhdistamisen jälkeiset vähäiset toimet edellyttävät työntekijöiden vakavaa fyysistä ponnistelua. Yrittäminen perheenjäsenten tai ystävien mukana prosessissa voi olla täysin perusteltu.

Hiekka ja sora-tyyny tekevät sen itse

Mitä tarvitaan hiekka ja sora tyyny joka kokenut päällikkö rakentaja tietää. Säätiön tällainen säätiö pystyy tarjoamaan rakennuksen, joka on rakennettu jälkikäteen täydelliseen toimintaan ilman vikoja ja vaurioita. On muistettava, että hiekkasaumakerroksen kerrokset pinotaan kerroksittain, mutta kunkin tällaisen kerroksen eri paksuudella. Tosiasia on, että tämä kysymys on olennainen kullekin maaperälajille. Hiekka ja sora ei saa missään tapauksessa olla alle 5 cm paksua. Monet rakentajat eivät tyydytä yli 25 cm: n pituisen tyynyn paksuutta.

On toivottavaa varustaa tyyny koko rakennuksen alueella. Tämä tapa antaa munia muodostaa yhtenäisimmän rakenteen. Tällaisen tyynyn leveyden tulisi olla leveämpi kuin peruspohjan leveys vähintään 30 cm, joten rakennetta tuetaan koko sen pinnan alueelle. Hiekka- ja sora-tyynyn asettamista varten se tiivistetään niin voimakkaasti, että se saa tiheyden, joka on 1,6 g / cm3 maakerrosten tiheydeltä.

Tällaisen työn tekeminen itsenäisesti valvoo käytettyjen rakennusmateriaalien laatua. Esimerkiksi pienen savimassan läsnäolo hiekassa voi aiheuttaa vakavia epämiellyttäviä seurauksia. Jos vesi joutuu tällaiseen tyynyyn, se alkaa turvota. Siksi seurata käytettyjen materiaalien koostumusta ja tilaa sekä noudattaa suosituksia ja vaiheittaisia ​​ohjeita kaikissa työn vaiheissa.

Tietoja siitä, milloin ja miten tehdä hiekka ja soraa tyyny omilla kädillä, monet aloittelija rakentajat ajattelevat. Ratkaisu tähän ongelmaan on melko edullinen hallita kaikille. Ja koska säätiön perustaminen on ensimmäinen askel kohti rakennuksen rakentamista, sen toteuttaminen edellyttää vakavaa ja vastuullista lähestymistapaa. Säätiön syvyys määräytyy ensisijaisesti veden virtaaman maaperässä. Suurella syvyydellä pohja ei ole täydellinen ilman hiekkaa ja soraa.

Päättäessään, mikä hiekka ja sora-tyyny on, voit jatkaa sen asentamista, mikä pohjimmiltaan supistuu seuraaviin:

 • se muistuttaa eräänlaista "kakkua" hiekan ja soran kerroksella (murskattua kiveä voidaan käyttää);
 • louhittuun kaivantoon (kaivanto) oleva ensimmäinen kerros on tavaratila, joka antaa lisävoimaa;
 • toinen kerros on karkea joen hiekka, joka on jaettu koko pintaan, tasoitetaan, kastellaan ja puristetaan;
 • kolmas kerros, jonka paksuus on vähintään 20 cm, on sora. Asennuksen jälkeen se painetaan tärisevän levyn avulla;
 • jo valmiit kerrokset peitetään hiekkakerroksella, joka on yhtä suuri kuin 20 cm. Sen jälkeen se kaadetaan veden päällä, jolloin se muodostaa soraa soraa vasten.

Tätä tekniikkaa on noudatettava kerroksittain, kunnes märkä hiekka ei pääse mihinkään asettua. Tyypillisten töiden valmistuttua voit alkaa rakentaa perustan.

Matalan pohjan rakentamisen hienovaraisuudet

Matala perustus on monoliittinen nauha, pääasiassa raudoitettua betonia. Tällaisen nauhan korkeus on 40-60 cm ja sen leveys 35-50 cm. Nämä luvut riippuvat seinien paksuudesta ja materiaaleista, joista ne on rakennettu. Tällaisen säätiön asettaminen rakennuksen alle tehdään kaikkiin ulko- ja sisätilojen kantaviin seiniin.

Tällaisen pohjan rakentamisen erittäin tärkeä näkökohta on oikean tyynyn asentaminen, jossa on käytettävä ainoastaan ​​komponentteja, joita ei ole tarkoitettu käytettäväksi. Hiekka ja sora ovat ihanteellisia komponentteja sille. Näiden komponenttien suhde voi olla suunnilleen seuraavanlainen:

 • joen hiekka karkeat jakeet - 60%;
 • sora - 40%.

Tämä seos korvaa maaperän ja sijoitetaan valmistetun kaivannon pohjaan. Useimmiten kaivon syvyys on noin 50 cm. Kaikki laidat materiaalit altistuvat tampingille. Tämä vuodevaatteet vähentää useita kertoja vaikutuksia kallistusvoimien perustaan ​​pakkasen aikana. Hiekka-sora-sekoitus neutraloi ja lähtee iskun, joka perustuu alla olevan rakenteen pohjalta.

Matalan kellarin etuja ovat sen alhaiset kustannukset ja suuri työpanoksen puuttuminen. Tällaisen valinnan mukaan tulevaisuuden rakennuksen koko on kuitenkin rajallinen, esimerkiksi seinät eivät saisi ylittää 7 m: a. Basementsin asennusta varten niitä ei ole tarkoitettu tämäntyyppisen säätiön käyttöön.

GRANDSITI - rakennusmateriaalien toimitus.

Rakennus ei ole täydellinen ilman maanrakennustöitä. Pohjan, kuivatuksen ja viestinnän asettaminen vaatii ensimmäistä louhintatyötä ja sen jälkeen, kun työtasot täytetään tölkkien ja pohjan seinien välissä. Tätä menettelyä kutsutaan täyteaineeksi. Koko rakenteen vakaus ja kestävyys riippuvat sen oikeasta toteutuksesta. Samanaikaisesti ratkaistaan ​​kaksi tehtävää - suojellaan säätiötä pinta- ja pohjavesiltä ja estävät roiskeita.

Jatkuvuus alkaa perustuksen jälkeen ja jalusta saavuttaa rakenteen lujuuden ja kestää maaperän sivuttaispaineen. Mutta jopa silloin se voi vaurioittaa kellari seinämiä, ellei laittaa laatat kellarikerroksen yläpuolelle ottaen osan sivuttaiskuormasta. Sivuttaispaine on joskus aliarvioitu, vaikka se on melko suuri.

Jos paikan päällä oleva maaperä kallistuu, sen täyttämisen yhteydessä korvataan karkealla jokilaakkulla, hiekalla ja soran seoksella (hiekka ja sora) tai murskatut seulaset. Metallurgisen ja tuhkasauman käyttö ei ole ekologisen kannalta toivottavaa. Materiaalin ei pidä olla röyhelöitä, orgaanisia aineita ja roskia. Alemmat kerrokset, erityisesti pohjaveden läsnä ollessa, valmistetaan puhtaasta jokihiekasta tai hienoista murskakivestä, jotta täyteaineen kosteuspitoisuus poistuu maaperän kapillaareista.

Tiivistämisen aikana materiaali tiivistetään mahdollisimman paljon onteloiden poistamiseksi ja myöhemmän sademäärän vähentämiseksi rinteellä rakennuksen suuntaan. Laying tuottaa kerroksia 15-25 cm, kosteuttaa niitä ja huolellisesti tamping käsin tai sähköinen vibrator. Tampingin suunta - kuopan reunasta rakennukseen ja seinien kulmista keskelle.

Täyte johtaa sokean alueen tasolle, jossa järjestetään savi linna. Myös savi, kaikki havaitut urat ja sapat, joiden kautta pintavedet voisivat tunkeutua pohjaan, on pakattu huolellisesti. Jotta pystyt eivät vaurioidu kellariviin pystysuorassa vedeneristyksessä täytön aikana, se on suojattu PVC-kalvolla tai asbestisementtilevyillä.

Riippumatta siitä, kuinka huolellisesti täyttö on suoritettu, sen kantokyky ei riitä asettamaan sille pysyviä tai jopa väliaikaisia ​​rakenteita. Alkuperäisen maaperän tiheyden saavuttaminen ei ole mahdollista, ja sedimentti joka tapauksessa on väistämätöntä. Samasta syystä ajoneuvojen ja rakennuslaitteiden sisäänkirjautuminen ei ole sallittua. Kuorman ottamisen sijaan löysä materiaali siirtää painetta pohjan seinämiin, mikä aiheuttaa vaara niiden tuhoamisesta.

Täyttämistä tulisi käsitellä äärimmäisen vakavasti. Loppujen lopuksi rakennuksen vastuullisimman ja kalliimman elementin turvallisuus - perusta - riippuu sen laadusta.

© 2018 GRANDSITI - rakennusmateriaalien toimitus
Joomla! on vapaata ohjelmistoa, joka on julkaistu GNU General Public License -sivulla.
Mobile versio Mobile Joomla!

Kuinka tehdä kellarissa talon alla?

Kun etsitte tietoa ja neuvoja säätiön perustaksi omilla käsilläsi, luultavasti joutui käsittelemään tällaista määritelmää kuin säätiön alla olevat vuodevaatteet. On tarpeen kertoa tarkemmin siitä, millaisia ​​toimintoja lepovärit toimivat, mitä sen pitäisi olla ja mistä materiaaleista se voidaan tehdä.

Sand-murskattu kivi vuodevaatteet pohjan pohjalle.

Yleistietoa säätiön vuodevaatteet

Kuten tiedätte, säätiö on talon perusta eikä pelkästään perusta, vaan tärkein ja tärkein osa koko yksityisen talon rakentamisprosessissa. Jos säätiö on huonosti tai huonosti järjestetty, huomaamatta tärkeitä rakennusmääräyksiä ja määräyksiä, se tulee pian hyödyttömältä ja talon mahdotonta asua. Ikkunakehykset alkavat loimiä, seinät peitetään halkeilla, ovet pysähtyvät normaalisti sulkeutuen, mikä johtaa luonnosten näkyvyyteen.

Siksi on erittäin tärkeää, että laadun perusta on kaikkien sääntöjen ja määräysten mukainen. Yksi vahvan, kestävän ja luotettavan perustan lupauksista, jotka kestävät monta vuotta ilman heikentävää suorituskykyä, on laadukas ja hyvin tehty täyttö. Vuodevaatteiden ansiosta säätiön koko talon luotettavuus ja kestävyys on varmistettu.

Mikä on oikea vuodevaatteet?

Nyt tiedät, että betoniperustuksen vuodevaatteet ovat erittäin tärkeä ja selvästi välttämättömiin elementti eri rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. On välttämätöntä ymmärtää, miten tehdään vuodevaatteet, joka täyttää kaikki säännöt ja määräykset.

Järjestelmä nauhan perustan hiekka tyyny.

Ensin sinun on selvitettävä, että vuodevaatteet (tyyny, substraatti) on pääsääntöisesti järjestetty teippityyppisen perustuksen alle. Jotta voit luoda sen, sinun on ensin kaivaa sopiva kaivanto.

Jos katsotte ulkomaisia ​​rakennusvaatimuksia ja -standardeja, näet, että eurooppalaiset asiantuntijat suosittelevat, että pehmusteen alapuolella on 25 cm paksu tyyny, jonka mukaan heidän kokoonsa riittää, että täyttö ja säätiö täyttävät tehtäviensä täysin.

Venäjän todellisuuden osalta eurooppalaiset normit eivät kuitenkaan aina ole hyväksyttäviä. Jos tarkastelemme kotimaisten rakentajien kokemuksia, he lähes yksimielisesti julistavat, että säätiöpatsaan paksuus riippuu ennen kaikkea maaperän tyypistä paikan päällä. Maaperän ominaisuuksista riippuen alustan paksuus voi olla noin 30 - 60 cm. Joissakin tapauksissa turvallisuuden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä perustustyynyn paksuutta 80 cm: iin.

Mitä suurempi säätiön paksuus, sitä vähemmän talon perustusta muovautuu ja tuhoutuu edelleen, mikä yleensä tapahtuu maadoituksen vuoksi.

Alusta voi olla hiekkaa, soraa ja betonia. Useimmiten laitteen hiekkaa käytetään. Tällainen tyyny tarvitsee tiukkaa ja perusteellista tampingia. Lisäksi tällaisen tyynyn asettamisen yhteydessä on välttämätöntä karistaa vähitellen kerros kerroksittain. Tämä tehdään siten, että tulevaisuudessa rakennuksen pohjan saostumista ja muodonmuutosta ei ole.

Kaaviokuva lautan monoliittisesta pohjasta hiekkapyyhkeellä.

On pidettävä mielessä, että perustuksen tyynyn valmistuksessa materiaali, josta se valmistetaan, kaadetaan vähitellen, 20 cm: n kerroksiksi, minkä jälkeen sitä huolellisesti räjäytetään erityisesti suunniteltujen telojen tai neliömäisten tärinän avulla. Lopputuloksen on oltava vähintään 1,6 t / m³.

On kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että jotkut rakentajat suosittelevat saven käyttöä hiekkalaatan valmistuksessa. Tällöin savi kerrostuu kaivettuun kaivoon. Näiden asiantuntijoiden lausuntojen mukaisesti savella pystytään suojelemaan talon perusta, jos pohjavesi yhtäkkiä alkaa nousta. Näin ei kuitenkaan ole. Käytännössä vesi kestää pitkään savikerroksessa, eikä se nouse perustukselle, mutta tämä on hyvin haitallista, koska se edistää maaperän voimakas lisääntymistä.

Laitteen substraatin valmistelu säätiön alle

Pohja tyyny suorittaa useita erittäin tärkeitä toimintoja, nimittäin:

Vedenpoisto Pohjan alla oleva hiekkapohjainen tyyny tarjoaa korkealaatuisen vedenpoiston, joka voidaan kerätä pohjan alla. Tämä voi vähentää merkittävästi voimisteluvoimien vaikutuksia;

Tasainen kuorma. Vuodevaatteet varmistavat tasaisen paineen jakautumisen talon pohjasta maahan, se lisää jalustan resistanssia useita kertoja ja pyrkii tasaamaan sen.

Säätiön ja tukikohdan järjestelmä.

Jos talossa on kellari tai kellari, on suositeltavaa yhdistää vuodevaatteet talon pohjaan asentamalla pystysuora vahvike tai käyttämällä erityistä muotoilua.

Hiekkakuoren pohja on välttämättä vedenpitävä ylhäältä. Jos talo on rakennettu maanpinnalle, joka on voimakkaasti kallistumassa, perustuksen yläpuolella on tarpeen järjestää vahvistin säätiölle - rautahihna betonilla tai vahvistuksella.

Jos rakennat runko-talon, sinun täytyy seinää erityisiä veistettyjä tappeja - ankkureita itse alusnauhalla. Tämä mahdollistaa paremman tartunnan talon pohjan ja kehysseinämien välillä, joille on tunnusomaista erityinen muotoilu. Ankkureita on myös käytettävä, jos asennetaan vahviketta, joka kiinnittää talon perustan lujitetulla hihnalla lattian välissä. Tällaiset varusteet asennetaan pystysuoraan.

Mitä hiekkaa voi käyttää vuodevaatteisiin?

Pohjimmiltaan tyyny on pohjan pohja (pohja). Siksi se tehdään sen jälkeen kun kaivanto on valmis perustaksi. Kuten jo mainittiin, kaivannon syvyys riippuu maaperän koostumuksesta, jolla taloa rakennetaan. Kun kaivanto on valmis, sitä on syvennettävä 15-30 cm: n päällä ja peitettävä kerroksella hiekkaa. Joissakin lähteissä on suositeltavaa käyttää keskipitkän ja pienen jakeen täyttöä. Mutta asiantuntijat suosittelevat karkeaa hiekkaa. Hieno hiekka ajalla antaa suuren kutistumisen, ja karkea säilyttää alkuperäiset ominaisuudet. Myös keskirenkaan tavanomainen jokivesi sopii.

Hiekkapohjan rakentaminen: 1 - socle; 2 - vuodevaatteet; 3 - kerros murskattua kiveä, soraa tai tiiliä, joka iskeytyy 20 cm: n paksuiseksi liuoksen vuotamisen yhteydessä; 4 - hiekkaperusta; 5 - säätiön leveys; 6 - upotuksen taso; 7 - savi linna.

Jos kaivoon kaadetaan märkähiekkaa, sitä ei voi murskata, koska se tiivistää itse. Jos hiekka on kuivaa, se on kostutettava ja läikettävä. Tällöin se kaadetaan osiin, joista jokainen on kaatunut. Säätiön alla olevat vuodevaatteiden laatu on helppo tarkistaa - jos henkilö kävelee samanlaisessa tyynyssä ja jättää jälkeensä mitään merkkejä, alusta tiivistyy tarpeeksi.

Pohjaveden esiintymistiheys on otettava huomioon. Jokaiselle alueelle on tämän tason keskimääräinen arvo. Jos säätöpaikan kohdalla se ylittyy, pinnan paksuutta perustuksen alle on lisättävä. Huomiota olisi kiinnitettävä paitsi substraatin tasaisuuteen myös sen vaakasuoraan asentoon. Tämä tehdään rakennustasolla.

Ennen kuin täytetään hiekka, asiantuntijat suosittelevat kaivannon pohjaa kattorakenteella tai geotekstilillä. Tämän pentueen tehtävänä on estää hiekka sekoittamasta maaperään.

Askel askeleelta ohjeet hiekkalaatikoiden laitteistosta säätiön alla

Hiekkakivi on alhainen, joten tämä vaihtoehto sopii niille, jotka haluavat säästää vähän rakennustöistä. Lisäksi laitteelle on tyypillistä vertaileva yksinkertaisuus. Kuitenkin alhaisesta hinnasta huolimatta tällainen substraatti säätiöön sopii täydellisesti sen tehtäviin.

Sen tärkeimmät edut ovat se, että se tarjoaa kohtuullisen eikä ylitä tavanomaista kuormitusta pohjaan tai pikemminkin sen alempaan osaan ja myös suojaa pohjaa pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta.

Säätiön asianmukainen perusta ottaen huomioon maaperän jäädyttämisen taso.

Tällaisia ​​tilanteita on silloin, kun säätiölle kaivettuun kaivoon mahtuu kerros, joka ei sovellu rakennustöihin. Tällaiset tapaukset eivät ole harvinaisia. Jos tämä tapahtui sinun tapauksessa, sinun on poistettava tarpeeton maaperä ja asetettava hiekka paikalleen.

Valmis vuori siististi tasoitettuna. Tee tämä varovasti niin, että alustalle ei ole dips ja ylijäämiä. Tasoituksen jälkeen hiekkakerros on perusteellisesti repeytynyt. Tästä johtuen materiaalin vaihtelu poistetaan. Tamper tehdään erikoistyökalulla - värähtelevillä levyillä. Jos mahdollista, on suositeltavaa luopua vanhan tamping-menetelmän käytöstä. On muistettava, että käytettävissä olevien työkalujen avulla on mahdotonta saavuttaa tarkkoja ja laadukkaita tuloksia kuin erikoislaitteiden avulla.

Hiekkalaatan täyttöprosessissa on kostutettava vedellä. Kosteuden ansiosta hiekkakerros kerää suurimman tiheyden.

Harkitse pohjaveden tasoa

Jos olet valinnut pohjaan hiekkalaatan, varmista, että syvyys, jossa pohjavesi virtaa, ja kuinka paljon ne nousevat keväällä.

Pohjan sijoittaminen riippuen pohjaveden sijainnista.

Jos pohjavesi sijaitsee hyvin lähellä pintaa, pohjaventtiilin alapuolelle on tehtävä tyhjennyskerros. Jos jätät tämän hetken huomiotta, hiekkainen substraatti hämärtyy nopeasti, mikä vahingoittaa varmasti säätiötä ja taloa kokonaisuutena.

Näin ollen hiekkalaatikko on suuri seuraavissa tapauksissa:

 • jos pohjavesi ei juurikaan ole lähellä maanpintaa;
 • jos talo on rakennettu kevyistä materiaaleista - laajennettu polystyreeni, vaahtolohkot, kehykset. Sand-täyttö ei kestä liian suuria kuormia;
 • jos aiot rakentaa yhden tarinan talon. Monikerroksisilla rakennuksilla on paljon suurempi paino, joten niiden rakentamisen yhteydessä on parempi käyttää tällaiseen kuormaan soveltuvaa toista säätiötä.

Murskakiven perustuksen laitteen järjestys

Tällainen alusta perustuksen alla on ominaista suurempi lujuus verrattuna hiekkalaatikkoon. Pääaine on murskattua kiveä. Ennen kuin järjestät tyynyn raunion alapuolelle, sinun on valmistettava toinen, hienompaa materiaalia oleva kerros. Paras vaihtoehto on karkea joen hiekka. Se täytetään noin 10-15 cm kerroksen paksuudella.

Sitten se on huolellisesti tasoitettava ja täytettävä asianmukaisesti. Työn tämä vaihe toteutetaan samalla tavoin kuin hiekkakiven tyyny. Kaatopaikka kaadetaan perusteellisesti hiekkakerrokselle. Raskaskerroksen paksuus on 20-25 cm. Tiivistämisen jälkeen materiaali tasoitetaan ja tiivistetään tiiviisti.

Rakenteen pohjasta ja hiekasta tehty konkreettinen säätiö.

On varmistettava, että yksittäisten kivenhiekkojen välillä on vähimmäistila. Tamperia voidaan parhaiten käyttää värähtelevällä levyllä.

Pintakerroksen yläkerroksen on sijaittava täsmälleen nollapisteessä (kairanreunan tasolla). Tästä tavaramerkistä tulee talon perusta tulevaisuudessa.

Murskattujen kiviainevalmisteiden laskeminen suoritetaan ottaen huomioon, että rakennustyyppien mukaan tyynyn kummankin puolen on ylitettävä säätiön koko noin 15-20 cm.

Murskattu kivi vuodevaatteet sopii erinomaisesti maanrakennukselle, kaiken tyyppisistä, kerroksista ja koosta. Rakennuksen rakentamisessa käytettävää materiaalia ei myöskään ole väliä.

Laite on betonialusta perustuksen alla

Betonipehmälle on ominaista korkein luotettavuus ja kestävyys. Sillä on kuitenkin oma merkittävä haitta - korkea hinta. Toisaalta tämä haitta kompensoi täysin rakennuksen kestävyys.

Betonialusta on järjestetty seuraavaan järjestykseen:

Ensinnäkin maa on huolellisesti tasattu. Tämän jälkeen ryöstö asetetaan maahan 10 cm: n suuruisella kerroksella ja varovasti tamped. On parasta tehdä tämä värähtelevällä levyllä.

Yhdistetty irtotyyppinen pohja jelloitetulla pohjalla ja vahvistetulla sidoksella.

Pehmustelan ympärillä on puiset lankkuja. On huolehdittava siitä, että muottien korkeus on yhtä suuri kuin pohjan paksuus eli enintään 30 cm. Tietenkin tämä on edellytys, että liuos kaadetaan tasolle, jossa on ylemmän reunan muoto. On välttämätöntä, että betonipohjan yläosa on paikka, jossa säätiö alkaa.

Voima- ja kestävyyden lisäämiseksi on suositeltavaa vahvistaa betonipintaa. Tämä tehdään käyttäen teräsvaipoja, joiden läpimitta on 8-12 mm.

Kun olet asentanut muottiin ja vahvikkeisiin, voit aloittaa betoniliuoksen kaatamisen. Betonibrändi olisi valittava erikseen kussakin tapauksessa, koska se lasketaan ottaen huomioon tulevan rakentamisen paino.

Kaikki saatu rakenne on varovasti tamped. Tämä tehdään käyttämällä syvää rakennustyökalua.

Tärkeintä muistaa tämän työn tekemisessä on se, että säätiön betonipinnan mittojen on ylitettävä itse säätiön ulottuvuudet, mikä on erittäin tärkeää. Mittasuhteiden määrittäminen on melko helppoa - oikean alustan pinta-alan tulee työntyä noin 150 mm kummallekin puolelle.

Betonipohjaista tyynyä pidetään kestävimpänä ja luotettavana. Sitä voidaan käyttää minkä tahansa painon ja korkeuden rakennuksissa.

Taloon perustuva laite on erittäin tärkeä, vastuullinen ja huolellinen prosessi. Oikein luotu tyyny on paras tae, että voit asua talossasi monien vuosien ajan ilman mitään ongelmia.

Säätiön täyttö

Eräs olosuhteista, joilla raudoitetun betonin perustan vakaus ja kestävyys ovat oikein, on perustuskuilun sivuseinien ja pohjan oikea kohdistaminen rakennuksen pohjakerrokseen täyttömaalla. Menettelyn ilmeisestä yksinkertaisuudesta huolimatta säätiön täyttöön liittyy melko suuri määrä vivahteita, jotka on otettava huomioon säätiön suunnitteluperusteiden saavuttamiseksi. Lisäksi kuopan sinusien järjestämiseen liittyvä ongelma on niin tärkeä perustaksi, että sen ratkaisemiseksi kehitettiin erillinen SNiP nro 3.02.01-87.

Mikä on niin tärkeä täyttötoiminta

Jokainen säätiön rakenne, lukuun ottamatta betonipäällystämistä suoraan hihnajärjestelmän kaivolle, sen rakentamisen tekniikka edellyttää teknisen tilan sijoittamista seinän ja betoniseinän tai sinusien muottiin. Pieni, ensi silmäyksellä lisää kuopan mittoja:

 • Irrota pohjaseoksen ulkokilvet sinusien tilasta ilman riskiä, ​​että kaivon seinämä kaatuu. Lisäksi 15-20 cm: n leveän ulomman ontelon läsnäolo kuoppaan tai kaivoon, joka on vain metrin syvyys sinusissa, kiihdyttää betonin asettamista 15-20%;
 • Suorita seinien betonipinnan vedenpitävyys ja eristys pinnoitteen tai rullan vedeneristyksen avulla. Jopa kuopan 40 cm: n oikosulkujen pienikokoisuus mahdollistaa kaasuläpien tai rullalaitteiden käytön ja eristyksen tekemisen korkealaatuisiksi;
 • Asentaa vedenpoistojärjestelmä, joka poistaa suurimman osan pohjavedestä laakeriosan pohjalla ja pohjan kantapäässä.

Kuitenkin haavan sinusien käyttö teknologisena menetelmänä johtaa säätiön ja koko rakennuksen laatikon huomattavaan huonontumiseen tulevaisuudessa. Rakennuksen kyky kestää lateraalisia ja leikkauskuormia riippuu siitä, kuinka maakerrokset ovat jäykkiä ja vakaita, jotka pakottavat perustakehyksen. Tästä seuraa, että oikein kaivauskaivon ojien täyttö on valmis, rakennuksen pohja ja kantava elementit ovat niin vakaa.

Itse asiassa pohjavuodon täyttö on välttämätön toimenpide, jonka tarkoituksena on järjestää niputusbetonin nauha luontaisen tiheyden vanhempaan maaperään. Lisäksi maaperän täyttö tukee tehokkaasti kerroksia, joilla pohjan pohja on kastelua vastaan. Jos tätä ei ole tehty tai sinusit täyttyvät ensimmäisellä käsiteltävällä materiaalilla, kostuttaminen päälle yli kostuttamalla liejuja tai savea maaperä johtaa pohjaan halkeiluun ilman, että hevosvoimat osallistuvat.

Miten asianmukaisesti suorittaa täyttö sinus ontelo

SNiP 3.02.01-87 määrittää useita päävaatimuksia louhinnan täyttömenettelyn toteuttamiseksi. Jotta kuoppaan asetetun materiaalin suurin tiivistyminen varmistettaisiin, on tärkeää valvoa maaperän seoksen tärkeimpiä parametreja:

 1. Materiaalin kosteuspitoisuus ja maaperän seoksen laskettu tiheys, jota käytetään kanavoimalla sinusien onteloon. Kussakin maaperässä, jota käytetään sinusien täyttämiseen, on oma "haarukka" optimaalisesta kosteudesta ja tiheydestä.
 2. Maaperän seoksen kyky heittää kaivoihin suljetaan erikoislaitteiden avulla. Tämä on yksi täyttömateriaalin tärkeimmistä ominaisuuksista.

Maaperäaineiden asianmu- kaista tiivistämistä varten SNiP määritteli laitteiden tyypin, läpivientien määrän, paksuuden ja yhden kerroksen täyttökerroksen käsittelyn. On tärkeää, että maata ei lasketa maahan eikä maata kaivon kuoppaan, sinun on käytettävä tarvittavan tehon vibrotechnique. Heikko ja kevyt tärytin ei yksinkertaisesti pysty tiivistämään materiaalia vaaditulle tiheyden tasolle, ja raskas rullat ja laatat eivät pääse lähelle pohjan reunaa. Liiallinen raskas tai voimakas täryttimet, kun työstetään viskooseissa seoksissa, voivat repimään eristyksen kerroksen betoniseinien pystysuorasta pinnasta.

Teknologisesti, sinusien täyttö ei ole erityinen ongelma, mutta joitain erityispiirteitä, joihin SNiP kiinnittää erityistä huomiota:

 1. Maa-seoksen valmistaminen tai valmistelu täyttöä varten olisi tehtävä ennen lastausmateriaalin aloittamista pohja-laatikon ja kaivon seinien väliin;
 2. Täyteaineen käyttämiseen käytettävän materiaalin tulee olla mahdollisimman tasainen, seulotaan ja puhdistetaan suurista kivistä, puusta, hedelmällisestä maaperästä, kasviperäisestä orgaanisesta aineesta;
 3. Kuonan sinusien ontelo vapautuu myös roskista ja ylimääräisestä kosteudesta, kuopan seinämien kostuttamisen ja maaperän alempien kerrosten kostuttamisella ei voida täyttää.

Tällainen ratkaisu vaatii lisäinvestointeja, mutta tehokas kuivatus on ainoa keino vähentää pohjaveden vaikutusta betonin pohjarakenteen nousuun ja samentumiseen.

Rei'itetty tyhjennysputki täytetään kerroksella sulkumateriaalia, useimmiten kerros suurta murskattua kiveä, jossa on hiekka- ja sora-alikerros, erotettu geotekstililevyllä. Tämä mahdollistaa kanavan toiminnan, vaikka täyteaineessa on pääosin rasvaisia ​​sokeita.

Säätiön täyttöä ei aloiteta aikaisemmin kuin 14 päivää sen jälkeen, kun säätiön viimeinen kerros on kaadettu ja rakennuksen kellariosa on pystytetty. Usein betonilaatikko ei ole vaarassa kuormittaa täyttöä betonin heikkouden vuoksi. Vasaran ja tampereiden värähtelykuormat voivat johtaa pienten halkeamien verkon kehittämiseen, jonka kautta ilma ja kosteus tunkeutuvat helposti teräsvahvistukseen, aiheuttaen sen ruostumisen.

Kun täyttöaudit täyttyvät, ne eivät yritä viipyä vain, jos sääennusteen oletetaan sateelle, ja kaivannon seinät eivät ole vahvistettu muovikääreillä. Hiekkapohjaisille maille on olemassa tietty toivo sadeveden sademäärälle luonnollisen menetyksen aikana. Jos rakentaminen suoritetaan savimaissa, kaivon sinusien täyttö tulee tehdä ennen sateita ja tarvittavan "karkean" sokean alueen järjestely. Jos ei ole tarpeeksi aikaa, kaivannon täytön pinta olisi suunniteltava viemärin alla ja peitetty vain paksulla muovikelmulla.

Maaperän tiivistetekniikka

SNiPa: n määräyksiä voidaan käyttää materiaalina useimpien maayhdisteiden kaivoksen täyttämiseen edellyttäen, että niiden ominaispiirteet mahdollistavat tehokkaasti tiivistetyn kerroksen tiivistämisen 0,95-0,98: n tiivistekerroin. Tällaisen tiheän rakenteen saaminen on melko vaikeaa, joten tekniikka suosittelee seoksen sekoittamista suhteellisen ohuilla kerroksilla.

Täyttömateriaalin ensimmäinen kerros on asetettu paksuudeltaan 15-20 cm: n pinnalle ja se on huolellisesti tasattu kaivutyökalulla ja käsisuojilla. Kun tiivistät täyttöä työkalulla, ne kulkevat nauhan pohjan seinämän reunaa pitkin. Ensimmäinen läpikulku suoritetaan siten, että tiettyyn materiaaliin suositeltu arvo ei ylitä 70%. Jokainen seuraava kulku täyttökerroksen läpi suoritetaan edellisellä kappaleella päällekkäin 1 / 3-1 / 4-leveydellä niin, että värähtelevy puristaa värjäystä työelementin alle vähintään 2 minuutin ajan.

Huolimatta tämän menetelmän ulkoisesta primitiviteetistä, sen avulla voit yksinkertaisesti ratkaista tamping-ongelman niissä paikoissa, joissa raskas käsipuristus tai sähkötyökalu voivat vahingoittaa kellarinseinien eristämistä.

Käänteisten sinuskertojen yläkerrokset laskevat alas maksimikuormalla ja paineella. Kaksikerroksisissa mökeissä ja rakennuksissa ne käyttävät usein manuaalisia ja moottoroituja tärinöitä, jotka antavat hyvän hiekan ja saven tiivistämisen.

Takatäytteen täyttymisen loppuvaihe on perustuksen täysipainoinen sokea alue. Kun taas luonnollinen sedimentti maaperä massa, kaadetaan helmaan kuoppa ei ole täydellinen, ainakin samanaikaisesti sedimentin prosessien kaikissa perusta, koko rakennuksen vieressä kehon pinta on erittäin altis sade ja verhovodnoy vettä. Sokean alueen rakentaminen olisi siksi toteutettava mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Materiaalit kuopan sinusien täyttämiseksi

Yksi täyttöön liittyvä ongelma on seoksen koostumuksen oikea valinta kaivojen täyttämiseksi. Noin yhtä monta asiantuntijaa suosittelee hiekkaa tai savea täyttöaukkojen käyttämistä. Kussakin näistä kahdesta tapauksesta on annettu lukuisia argumentteja ja argumentteja, viittauksia GOST- ja SNiP-versioihin. Useimpien rakennusalan organisaatioiden käytäntö näyttää pahemalta. Sinuselimet täyttyvät joko pohjalevyllä, joka on nostettu kaivosta tai useimmiten erilaisesta koostumuksesta ostetun materiaalin kanssa, kuten videossa:

Miten valita oikea materiaali sinusontelon täyttämiseksi

Hiekkapohjaiset vuodevaatteet

Lukuisat lääkärit uskovat, että hiekalla tapahtuva täyttö on paras vaihtoehto. Yksi niistä on nähtävissä videossa:

Tässä päätöksessä on tietty järkevyys ja logiikka:

 1. Ensinnäkin perustuksen täyttäminen hiekalla, jossa on tehokas kuivatus ja suunniteltu sokeiden alueen rinteiden avulla on mahdollista saada massaa perustassa kovaa ja mahdollisimman kuivaa, ja siksi unohtaa turvotuksen ja vesistöjen ongelmat;
 2. Toiseksi hiekkaseokset eivät kuulu maaperään, joka tarjoaa hyvän lisäkiinnityksen rakennuksen säätiölle ja pitää rakennuslaatikon samassa asennossa;
 3. Kolmanneksi hiekka on hyvin kaatunut ja "pitää kiinni" tiheydestä ja vastaavasti polkumyynnin voimasta, mutta yhdessä kunnossa - syvennykset täytetään valmiilla hiekkaseoksella.

Viimeinen tekijä on tärkein täyttövaatimuksen ehto. Joten hiekka, joka on sijoitettu kaivannon ojiin, ei ole yksinkertainen painolasti, joka helposti pilaantuu maaperävesillä, on välttämätöntä, että suurien hiekkahiukkasten sitomisen jälkeen välituote sitoo.

Tavallinen vuoriosa, ei louhos eikä jokivesi, nimittäin se, joka on kaivettu ohuissa maanalaisissa kerroksissa, joskus pienillä slayy-aineiden sulkeutumisilla, sopii parhaiten. Hiekka sisältää runsaasti liukenevia suoloja ja niittyjä, jotka ovat kyllästettyjä alumiinilla ja rautayhdisteillä. Tällainen materiaali hiusten täyteaineiden täyttämiseksi sopii parhaiten. On täysin mahdotonta pestä, useimmiten hiekkamassaa leikataan terä- tai telakoneella, mutta ennen sitä on tarpeen puhdistaa juuret ja kasvillisuus.

Hiekka kostutettiin ja särkyi sinusissä. Aikaa kestävät amfoteeriset alumiinisuolat, rauta- ja kalsiumbetonioksidit sitovat piihiekkaa yhteen massaan. Sen vahvuus on alhainen, mutta riittää varmasti pitämään perustan ja samanaikaisesti kulkemaan veden läpi itseensä poistamalla hevosvoiman ongelmat. Muutaman tuhannen vuoden kuluttua tämä massa muuttuu hiekkakiveksi.

Rationaalisempi on CBC: n käyttö. Hiekan ja pienen soran seos, jossa ei ole mitään ligamenttia, mahdollistaa sinusien täytön olevan erittäin raskas ja tiheä. 60:40 hiekka-sora-seoksella on hyvät mekaaniset ominaisuudet, se on hyvin särkynyt ja mahdollistaa veden kulun, mutta on melkein vaikeaa valmistaa 60-70 tonnia materiaalia omiin käsiisi.

Siksi ne usein turvautuvat yleisempiin menetelmiin - ne purkavat hiekkaa ja soraa koneista pohjakerroksen reunojen reunaan kahden rinnakkaisen nauhan avulla, jonka jälkeen ne kostuvat pienellä vesimäärällä. Traktorin avulla molemmat materiaalileikkeet työnnetään yhteen samanaikaisesti. Tasoitettaessa lapioihin saavutetaan enemmän tai vähemmän yhtenäinen hiekan ja soran sekoittaminen. Kuopan täyttö täyttö voidaan suorittaa kerroksittain, joiden paksuus on 40-50 cm.

Savi-materiaalien käyttö sinusien täyttämiseen

Puolet kaivojen taaksepituista imusuihkusta täytetään savilla ja savi-hiekkiseoksilla. Savimateriaalien käyttö on paljon monimutkaisempaa ja vaatii huolellista valmistelua. Ensinnäkin täyttöä varten käytetään hellävaraisia ​​saviä, jotka imevät vähän vettä.

Tyhjiä ja kovaa, vähärasvaa saviä käytettäessä oli helpompi lisätä pieni määrä öljyistä, murskattua ja rikkoutua saviä hiekalla, jotta saataisiin plastisuus takaisin täytteen massaan. Lisäämällä 5-7% rasvaista savea ei vaikuta kutistumiseen ja täyttövoimaan, mutta yksinkertaistaa ja helpottaa tamping-prosessia. Tällainen täyttö voidaan suorittaa kaivannoiksi suhteellisen raskailla kallioilla, joilla on alhainen maaperän vesi.

johtopäätös

Hiekkamassojen tulvan vähentämiseksi sateella ja pintavedellä on sokea kellariin sijoitettu ns. Savi linna - rasvainen savi 15-20 cm paksu - kerros. Savi on aluksi kostutettu ja keskeytetty viskoosiin taikinaan. Savi linna on asetettu kerrokselle soraa ja hiekkaa kerroksessa 3-4 kerrosta, 3-5 cm paksu. Vedenpitävä kerros on sijoitettu linnan pinnalle ja pohja on kaadettu pohjapintaan. Savi on muovisessa tilassa, ei käytännössä jäätyä ja säilyttää normaaleja vedenpitäviä ominaisuuksia vuosikymmenien ajan.

Vakaa pinta perustuksille: hiekka, sora ja sora

Talonrakentamisen suunnittelussa he työskentelevät läpi kaikki hetket, mukaan lukien päättäessään, miten säätiön tyyny varustetaan. Ilman sitä pohja ei pysty kestämään kuormia, ja rakennus pysyy vain lyhyen aikaa. Talon pohjan alapuolisen tyynyn tulee koostua konkreettisesta materiaalista, joka kaadetaan tiettyyn paksuiseen kerrokseen.

Tyypillisen tyynyn nimittäminen ja paksuus

Säätiön rakenne on aina alttiina ympäristön haitallisille vaikutuksille, jotka voivat olla vähemmän kestäviä. Talon pohjan irtoamisen välttämiseksi on mahdollista vain omistajalle, joka on huolehtinut oikean tyynyn rakentamisesta säätiölle. Se tekee alustan alapuolella olevan pinnan stabiili ja sileä.

Tyyny sijaitsee aivan "kakun" pohjalla,

Jotta tämä tyyny voisi suorittaa tehtävänsä epäonnistumatta, se on kaadettava paksuun kerrokseen. Kerroksen paksuus riippuu:

 • perustyyppi;
 • rakenteen mitat ja paino;
 • maaperätyypit, joille rakennuksen suunnittelua on tarkoitus toteuttaa;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • pohjaveden läheisyys maaperään.

Myös tyynyn tiheys vaikuttaa materiaaliin, josta se rakennetaan. Tämä raaka-aine voi olla hiekkaa, hiekkaa ja hiekkaa sekoitettu hiekka.

Hiekkaa talon pohjan alla

Hiekkavyöt ovat suosittuja, koska ne suojaavat pohjaa muodonmuutoksilta. Ja vielä hiekkainen täyttö estää pääsyn talon pohjaan pohjaveteen.

Useimmiten hiekka kaadetaan säätiön alle.

Pehmusteena säätiön alaisena, se on täytettävä paksulla materiaalikerroksella. Jokainen hiekkakerroksen optimaalinen paksuus on 20 cm.

Hiekkakuitu sijaitsee maanpinnan yläpuolella ja betonin alapuolella, vahvistettu vahvike

Käytettyjen raaka-aineiden tulee olla keskikokoisia tai karkeita. Jos aiot asettaa toisen kerroksen tällaisesta hiekasta, edellinen materiaalikerros on tarkoitus painaa ja ruiskuttaa vedellä.

Kosteuttava tekee tyynystä tiheän ja antaa sille ainutlaatuisen kyvyn kestää perustuksen ja rakenteen seisomaan painoa.

Video: milloin ja miten hiekka tyyny

Murskattu kivi perustuksen alla

Kivääri tyyny valitaan, kun he haluavat antaa säätiölle parhaan suojan tuhoa vastaan. Murskattu kivi on voimakkaampi kuin hiekka, joten sitä käytetään aktiivisesti alustana rakennuksen alapuolella, jonka seinät on rakennettu raskaasta materiaalista.

Raskas tyyny on suosittu, koska se on huomattavasti tiheämpää kuin hiekka

Alapuolella on tavallista täyttää murskattua kiveä, jonka koko on 2 - 4 cm. Tällainen kivien halkaisija on keskimäärin ja voit saavuttaa halutut ominaisuudet tyynystä: tiheys, tasaisuus ja kyky tarttua.

Rikkomisen tyyny on sovitettava ohut kerros hiekkaa. Kerrosta tarvitaan 10 cm kerroksesta, joka koostuu murskaavista ja märistä rakennusmateriaaleista, joka ei salli kivien uppoamista maahan.

Hiekalle asetettu murskattu kivityyny kaadetaan 10 cm: n kerrokseen, mutta jos rakennus on raskas, kerroksen paksuutta suositellaan 20 cm: n korkeudeksi.

On suositeltavaa, että murskattu kivi tyyny voidaan asettaa kivistä, joiden murto-osa on 30-50 mm.

Erityisvaatimuksia asetetaan paitsi paksuuteen myös tyynyn leveyteen. Runkokerros täyttää täysin tehtävänsä rakenteen vakauden varmistamisesta, jos se on 30 cm leveämpi kuin talon pohja.

Jotta rakennettaisiin perustus hiekkapohjaan ilman ongelmia, kerroksen kivien tulisi olla täysin tasaiset. Siksi maanpinnalla tappien avulla nollataso mitataan ja kun kaivo on täynnä raunioita, ne ovat suunnattu siihen.

Kun louhittu kaivanto on täytetty rakennusmateriaalilla, ne ottavat tason ja tarkistavat, onko luodun murskatun tyynyn eri pisteiden välillä eroja.

Video: esimerkki tyynyjen luomisesta raunion alapuolelle

Seos hiekkaa ja soraa rakennuksen pohjan alla

Luomalla tyyny, joka koostuu hiekasta ja sorasta, lomakohteesta, joka haluaa tehdä tyyny kestävältä ja samalla säästää rakennusmateriaalien hankinnasta.

Hiekka-sora-tyyny on pakattu eri paksuuskerroksiksi. Tärkeintä on, että tämän parametrin tulee olla vähintään 5 cm. Pitkän kuopan täyttämisen seurauksena useita kerroksia hiekkaa ja soraa, sinun pitäisi saada 25 cm paksu tyyny.

Hiekan ja soran paksuus on yleensä 30 cm.

Tyypillisesti ensimmäinen kerros hiekkaa ja soraa tyyny on luotu kalkkikiveä roskia, mikä lisää penkereen vahvuutta. Toinen kerros koostuu pääsääntöisesti suuresta jokien hiekasta, joka on kaatunut ja kaadettu veden päällä. Tämän jälkeen reikään kaadetaan 15-20 cm tärytyslevyä puristavaa soraa.

Hiekkaa kaadetaan useisiin rakennusaineiden kerroksiin. Tyynyn viimeisen kerroksen optimaalinen paksuus on 20 cm. Pengerän ylempi kerros on ruiskutettava vedellä, jotta se sijoittuu soraan.

Video: Hiekkavuodon sijoittaminen sarakkeen alapuolelle

Tekniikan tyyppiset tyynyt

Hiekkaa, raunioita tai soraa lisäksi, jotta perustus voidaan perustaa, täytyy ostaa geotekstiilejä. Tämä materiaali toimii esteenä tunkeutumiselle pohjaveden pinnalle, joka voi kääntää tyynyn tavalliselle maaperälle.

Tyynyn luominen talon pohjan alle on vaiheittainen työ:

 1. Maassa he kaivaavat kuopan, pohja on varovasti tamped. Kaivetun kaivon pohjan tulee olla täysin tasainen.
 2. Tuloksena olevan kuopan pohja ja seinät peittävät geotekstiilit. On toivottavaa, että geotekstilikan kangas oli suuri ja peitti kaivon seinät.
 3. Kaivauskaivo on täytetty yhdellä kerroksella (jos käytetään vain hiekkaa) tai useita rakennusmateriaalikerroksia (murskatun tai hiekka-sora-tyynyn tapauksessa). Jokaisen materiaalin pinnalle suoritetaan useita kertoja värähtelevää levyä, tiivistämällä rakennusmateriaaleja. Tällöin tyyny syntyy hiekasta ja rikkoutumisesta.
 4. "Kerroksellinen kakku" geotekstiilillä peitetty.

Betoni tyyny

Talon pohjan alapuolella oleva betoni tyyny verrattuna hiekkaan ja sora-aineisiin on ominaista lisääntynyt kantavuus, mutta se edellyttää huomattavia rahoituskustannuksia.

Betonin suositeltu paksuus pehmusteena on 30 cm. Sementin ja hiekan seoksen rakentamisen tulee ulottua 15 cm: n etäisyydelle talon pohjasta kummallakin puolella. Joten jos pohjan leveys on 70 cm, nestemäinen betoni kaadetaan 1 metrin reikään.

Step-säätiö betonialustalla »width =» 590 "height => 400" /> Pyyhkimen luomiseksi käytämme vähärasvaista betonia eli M100- tai M150-raaka-aineita

Betoninen tyyny asettuu erityiseen tapaan:

 1. He kaivaavat reiän maahan. Alustan alla oleva taso tasoitetaan ja peitetään raunioilla, minkä seurauksena kuopan pohjalle muodostuu 10 cm: n paksuinen kerros. Tuloksena oleva materiaalikerros puristetaan tärytyslevyllä ja peitetään muovikalvolla, joka ei salli betoniseoksen virrata. Murskattua kiveä käytetään ensimmäisen betonikerroksen kerroksena.
 2. Muotoon on pystytetty toisiinsa istutettujen levyjen kuoppaan, jonka varrella on vahvistettu - ristikko, jonka solut ovat 20 cm, joiden halkaisija on 8 mm. Lisäpuuportaan korkeuden on vastattava betonipinnan paksuutta, joka ei saa olla yli 30 cm. Betonipäällysteiden vahvistamiseksi tarvitaan vahvistusverkkoa.
 3. Kaivo on täynnä nestemäistä betonimerkkiä M100 tai M150. Sitten tämä rakennusmateriaali painetaan syvällä värähtelijällä. Karkaistua betonia tarvitsee myös tamping sekä rauniot.

Video: vaiheet konkreettisen alustan luomiseksi

Niinpä paikoissa, joissa maa on suhteellisen vakaa, luo hiekanpehmuste. Alueilla, joissa maa on hyvin kylmä ja pohjavesi virtaa maaperän pinnan lähelle, on järjestetty tyyny raskasta tai betonia. Tiettyjen rakennusmateriaalien asettaminen talon pohjaan vaatimusten mukaisesti varmistaa, että rakennus on monta vuotta.