Ura- tai jokihiekka - mikä on ero?

Hiekkakartoituksia on paljon. Yksi yleisimmistä on se, mitä rakennuttajat useimmiten käyttävät. Tämä on luokittelu kaivostoiminnalla ja käsittelyllä. Se sisältää:

 1. Joki (aka meressä) hiekkaa
 2. Hiekka hiekka
 3. Pesty hiekka
 4. Siemenhiekka
 5. Hiekkainen maa

Joen ja meren hiekka, tietenkin, eroavat erotuspaikassa. Nämä lajikkeet kuitenkin harvoin erottuvat eri luokkiin. Sekä joen ja meren hiekka on samanlaisia ​​ominaisuuksia ja sovelluksia rakentamisessa.

Mutta tänään puhumme vain kahdesta ensimmäisestä lajikkeesta - joki ja louhos hiekka. Mitkä ovat niiden koostumuksen ja sovelluksen piirteet? Mikä on niiden välinen ero? Millaista ja milloin on parempi käyttää? Löydät vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin tässä artikkelissa.

Jokihiekka

Joki-hiekka erotetaan joenvuoteista. Siitä on ominaista hyvin pieni prosenttiosuus savesta ja likaisista epäpuhtauksista. Ja syy tähän on luonnollisessa puhdistuksessa hiekka, joka tapahtuu jatkuvasti veden liikkumista joella.

Jokihiekan tekniset ominaisuudet jaetaan kolmeen hienojakoiseen luokkaan: hieno (hiukkaset alle 2 mm), keskipitkä (2-2,8 mm), suuri (2,8-5 mm). Useimmilla hiekajakeilla on run-in, hyvin kiillotettu muoto ja kaikki jo edellä mainitun veden liikkeen vuoksi.

Joki-hiekkaa käytetään maisemasuunnittelussa ja rakentamisessa. Kuitenkin, jos se ensimmäisessä tapauksessa suorittaa puhtaasti koristeellisen tehtävän, niin toisessa se on paljon vastuullisempi rooli. Jokien hiekkaa käytetään betoni- ja sementtilaastareiden osana vedenpoistojärjestelmän ja tasoituskerroksen osana yhdeksi suodatusjärjestelmän osista. Lisäksi tietyn tyyppisiä materiaaleja voidaan käyttää esimerkiksi laattojen valmistuksessa.

Myös jokien hiekka lisätään usein maaperään lisätäkseen sen tilavuutta, lisätä sen hajoamista ja sallia edullisten bakteerien pääsyä ilmaa.

Joki-hiekka voi olla harmaa, vaaleanharmaa tai vaaleankeltainen. Väri riippuu tuotantopaikasta.

Ainoa negatiivinen materiaali - kustannukset. Koska höyryä tarvitaan monimutkaisten kaivoslaitteiden (joka toteutetaan useiden proomujen avulla ja voimakas hydraulipumppu), hiekan hinta on melko korkea.

Vakavat kustannukset ovat syy siihen, että "karkea" rakennusurakoitsijat käyttävät usein mieluummin muunlaista hiekkaa (esim. Louhos).

Hiekka hiekka

Urahiekka on melkein vastakkainen jokien hiekasta. Se on halpaa ja helppoa, eikä sillä ole tällaisia ​​vaikuttavia ominaisuuksia. Esimerkiksi saviepäpuhtauksien keskimääräinen pitoisuus on 6-7 prosenttia. Tietenkin puhdas louhos hiekka, joka ei vaadi jatkojalostusta, löytyy myös luonteeltaan, mutta tämä tapahtuu melko harvoin.

Muuten käsittely. Urahiekkaan sopii käytettäväksi laastareissa, vesisuodattimena ja muissa samankaltaisissa teoksissa, se puhdistetaan. Ja käy ilmi istutettu tai pilvinen hiekka. Ominaisuutensa mukaan nämä lajikkeet ovat lähellä joen, mutta niiden kustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin ura-alueella.

Missä urahiekkaa sovelletaan? Viemäröintijärjestelmät, teiden ja rautateiden päällysteet. Rappaus ja muuraustyöt. Maaperän rikastaminen maisemasuunnittelussa. Toimii "nolla" -sykliä. Ja paljon muuta.

Joki tai ura - mitä valita?

Hiekka tai jokihiekka - mikä on parempi? Vaikea kysymys. Voit vastata "joen" ja tämän hajoamisen. Hiekka-alue riippuu kuitenkin ensisijaisesti asiakkaiden vaatimuksista ja rakennushankkeen vakavuudesta. Parametrit, kuten kustannukset, viljan koon, epäpuhtauksien prosenttiosuus ja suodatuskerroin ovat erittäin tärkeitä. Jos näiden parametrien mukaan tietyissä teoksissa valittu hiekka sopii sinulle, silloin on täysin mahdollista käyttää sitä. Riippumatta louhinnan paikasta. Loppujen lopuksi sattuu, että korkealaatuiset ja kalliimmat hiekat eivät ole kovin hyviä tietyille tehtäville, mutta uranäkymät ovat erinomaisia.

Mitä hiekkaa käytetään viemäröintiin?

Hiekka ei ole vain yleisin rakennusmateriaali vaan myös erinomainen luonnollinen suodatin, joka voi puhdistaa vettä likaa. Se on tämänlainen laatu, joka mahdollistaa sen hyödyntämisen viemäröintijärjestelmien rakentamisessa, jossa hiekka johtaa nestemäisen johdon viemäreihin. Sen sijaan se luo huokoisen ontelon, jossa maaperän kosteus kertyy, minkä jälkeen se saapuu turvallisesti kuivatusputkistoihin. Yrityksemme tarjoaa hiekkaa toimitukseen edullisin hinnoin.

Mikä hiekka valitaan salaojalle?

Yleensä käytetään sekä joki- että louhoshiekkaa. Ainoa saalis valinta niiden välillä on aineen kyky suorittaa vettä. Se voi olla erilainen.

 • Hiekka-hiekka, joka sisältää savea ja muita aineita, on 4 m³ / vrk. Kyllä, tämä ei ehkä riitä, ja tästä syystä louhoksessa hiottu hiekka käytetään paremmin alueilla, jotka sijaitsevat korkeammassa maassa.
 • Joki-hiekka sekä viljelty louhos on puhdasta hiekkaa, joka pystyy absorboimaan noin 6 m³ / vrk vettä. Jätevesijärjestelmille tämä on paras indikaattori. Noin samat ominaisuudet ovat pesty louhos- tai keinotekoinen hiekka, mutta sen käyttö on epäkäytännöllistä yliarvioitujen kustannusten vuoksi.

Jäteveden hiekan osuudella ei ole erityistä merkitystä - hienojakoiset ja karkeat hiekat tekevät.

Osta kannattava hiekka kuivatukseen voi olla kanssamme

Emme ole ainoa Pietarissa sijaitseva yritys, joka toimittaa hiekkaa viemäröintiin ja muihin ei-metallisiin materiaaleihin, mutta vain voimme tarjota edullisimmat yhteistyön edellytykset.

 • Hinta kaivosyhtiöltä.
 • Edullinen toimitus missä tahansa Pietarin ja Leningradin alueen kulmassa (ks. Toimitusmaantiede).
 • Joustava alennusjärjestelmä.

Tarjoamme laadukkaita tuotteita, jotka ovat täysin teollisuuden ja valtion vaatimusten mukaisia.

Mikä hiekka valitaan kuivatukseen

Jätevesijärjestelmän organisointi on tärkeä rakennuskohde. Se mahdollistaa tehokkaan myrskyn ja sulaveden purkamisen, mikä estää tulvan vaaran.

Tehottomasta järjestelmästä aiheutuu veden näkyvyys kellarissa ja seinien kosteus.

Optimaalisen läpäisevyyden saavuttamiseksi on tärkeää valita oikea hiekka tyhjennykseen. Sitä käytetään suljetuissa (rei'itetyissä putkissa, jotka on asetettu maan alle) ja avoimeen järjestelmään (kaivannot, kourut).

Korkealaatuinen vedenpoisto hiekka varmistaa veden nopean veden päästämisen sivustolta. Hän vakuuttaa talon ja ympäröivän alueen.

Tämän ongelman ratkaisemiseen on olemassa kahdenlaisia ​​ei-metallisia materiaaleja:

 • Ura hiekkaa vedenpoistoon. Sisältää monia epäpuhtauksia, savea, soraa, biologisia hiukkasia. Veden imeytymisen keskimääräinen nopeus on 4 m / vrk. Urahiekkaan on kohtuuhintainen. Suositellaan käytettäväksi korkeampaan maahan sijoitetuilla alueilla. Tämä johtuu kosteuden vähäisestä kertymisestä. Tämä materiaali soveltuu suhteellisen kuiville alueille;
 • joen hiekka vedenpoistoon. Puhdasta materiaalia, josta ei ole epäpuhtauksia. Suodatusnopeus saavuttaa 5,7 m / vrk eli 1,5 kertaa enemmän kuin ura-analogi. Tämä on optimaalinen hiekka tyhjennykseen. Sitä voidaan käyttää millä tahansa sivustolla. Erinomaiset suodatusominaisuudet epäpuhtauksien puuttumisen vuoksi. Materiaalin hinta on 20-30% korkeampi kuin urahiekka. Tämä johtuu erilaisten materiaalien valikoivasta käytöstä.

Valitsemalla hiekkaa valuma-alueelle voit valita keskisuuret ja suuret jakeet. Jyvien välillä on riittävä määrä vapaata tilaa nopealle tunkeutumiselle ja nesteen poistamiseksi paikasta.

Urahiekkaa tyhjennykseen voidaan käyttää alamäkialueilla, joissa on paljon saostumista. Tätä varten sen on suoritettava lisäpuhdistus kylvämällä tai nalkuttavalla. Tämän jälkeen materiaalin hinta tulee olemaan samanlainen kuin jokilaakso.

Näiden vaihtoehtojen valinta olisi tehtävä tarkoituksenmukaisuuden perusteella. Etusijalle olisi annettava alueen halvin aineisto.

Usein hiekka tyhjennykseen korvataan muilla analogeilla. Tämä pätee erityisesti maanalaisen järjestelmän järjestämisessä. Hiekoituksella on korkeat suodatusominaisuudet ja kyky säilyttää saastuminen. Oikean valinnan tekeminen auttaa ammattitaitoisia ammattilaisia.

Mikä hiekka on parempaa konkreettiselle - uralla tai joella?

Monien ehdotusten joukosta on melko vaikeaa valita hiekkaa konkreettiseksi, jos sinulla ei ole käsitystä siitä, mitä materiaalin ominaisuudet ovat. Rakentamisessa ja sisustuksessa käytetään useampia hiekkateitä, joista kullakin on tyypillisiä ominaisuuksia. Hiekan laatu ja sen käyttömahdollisuus betonin ratkaisun valmisteluun vaikuttavat useat tekijät, jotka liittyvät läheisesti sen alkuperään.

Hiekan ominaisuudet ja ominaisuudet

Hiekka-ominaisuudet, jotka ovat pakollisia rakentamisen kirjanpidossa ja betoni-monoliittien muodostumisessa, riippuvat sen kemiallisesta koostumuksesta, sijainnista ja osittain uuttomenetelmästä. Nykyiset standardit korreloivat tiukasti betonin lujuuteen ja muovaisuuteen liittyvät vaatimukset hiekan ominaisuuksilla:

 • raekokofraktio;
 • irtotiheys kuutiometrissä;
 • jyvien muoto, joka vaikuttaa liuoksen liuokseen;
 • pilaantumisen ja epäpuhtauksien esiintyminen.

Nämä parametrit määräävät paitsi ratkaisun laadun ja betonin monoliitin, mutta kokonaiskustannukset, koska ne ovat riippuvaisia ​​tiheydestä - yhden kuutiometrin hiekan määrä. On edullista ostaa hiekkaa konkreettisten keinojen valitsemiseksi oikean valitsemiseksi tärkeimpien ominaisuuksien mukaan.

Mikä on ero jokien hiekasta joesta

Joki hiekka ominaisuuksia

Rakennuskäytäntö, kokemus ja standardit edellyttävät keskipitkän ja karkean hiekan käyttöä betoniliuoksessa, jonka raekoko on 2,8 mm. Suuri merkitys liittyy epäpuhtauksien puuttumiseen savi-, malmi- ja muiden orgaanisten ja mineraalisten kerrostumien puuttumisesta. Jokihiekan erityisominaisuus on erittäin arvokas betonituotteiden tuotannossa, kaatamalla perusta ja muodostamalla monoliittisia rakenteita.

Rakennuttajat, joilla on suuri kokemus, pitävät tärkeänä materiaalihankinnassa. Jokihiekan ominaispiirteet lietteen ja saven pilaantumisen osalta määritellään asiakirjoissa, eikä tämä luku saa ylittää 0,3 prosenttia. Lähtö ja louhintatapa luovat kaikki edellytykset jyvien muodon suuren puhtauden, plastisuuden ja oikeellisuuden saamiseksi.

Uran (vuori) hiekan ominaisuudet

Betonilaastille käytettäessä uimarannan hiekka on liian pieni ja ei-muovinen - sen epätasaiset jyvät eivät anna tasaisen jakautumisen vaikutusta, ne asettuvat nopeammin, mikä johtaa betonin laadun heikkenemiseen. Savisäiliöiden määrä on jonkin verran pienempi kuin kaatopaikka, mutta tämä ei ole tärkein indikaattori betonituotannossa ja kiinteässä rakentamisessa.

Valitse betonin hiekka

Jos luotat ammattilaisten mielipiteisiin, kysymys siitä, millaista hiekkaa on parempi betonin valmistamiseksi, ensisijaisuus säilyy joelle - keskikokoinen ja suuri murto, jossa on vähäisiä sedimenttisiä epäpuhtauksia. Joenmateriaali, jonka läpivirtauskerroin (suodatuskerroin) on 12 m vuorokaudessa, soveltuu viemäreiden muodostumiseen, joka on kolme kertaa suurempi kuin urahiekkaan arvo.

Joen pohjasta tai kuivatusta sängystä peräisin olevan massan yhtenäisyys, sileys ja puhtaus mahdollistavat pakata ja myydä hiekkaa 40 kg: n pussissa materiaalina, jolla on ennustettavissa olevat ominaisuudet ja taattu laatu. Louhoksen ja joen hiekan ominaisuudet ovat niin erilaisia, että ammattirakentamisen ja konkreettisen työn alalla ne ovat käytännöllisesti katsoen erilaisia ​​materiaaleja omilla erityisalueillaan. Savupiippuisen hiekan käyttö betonijohdossa olevasta louhoksesta on mahdollista säästää - edellyttäen, että monoliitillä ei ole suurta kuormitusta ja sen lujuus ei ole kriittisesti alhainen koko rakenteen eheydelle.

Mitä hiekkaa tarvitaan joen perustan tai uran tyynyyn?

Rakennuksen alkuvaiheessa, kun kaivaustyöt ovat valmiit, ne siirtyvät perustan pohjan valmistukseen. Pohjatuilla kaivauksilla tai kaivauksilla tehdään pehmuste alapinnan alla. Pienille esineille on parempi muodostaa tyyny hiekasta. Ongelmana on, kuinka valita oikea hiekka perustilavuudelle?

Hiekka luokitus

Hiekka on yleinen luonnollinen rakennusmateriaali. Se on sedimenttikivi, joka koostuu kvartsi-mineraaleista.

Rotu on jaettu useisiin rotujen kokoisiin moduuleihin:

 • Suuri - 2,5 - 3,5 mm;
 • Medium - 2 - 2,5 mm;
 • Pieni - 1,5 - 2 mm;
 • Erittäin pieni - 1,5 - 0,7 mm.

Venäjän voimassa oleva lainsäädäntö velvoittaa kaikki rakennusmateriaalien valmistajat, myös hiekkainen mineraali, todistamaan tuotteitaan. Rakennusmateriaali on jaettu kolmeen luokkaan:

 • Luokka 1 yhdistää hiekkarannat, joiden puristuslujuus on enintään 30 MPa. Käytetään betoni- ja betonirakenteiden valmistukseen;
 • Toiseen luokkaan kuuluu materiaali, jonka puristuslujuus on enintään 20 MPa. Käytetään betonin ja betonituotteiden ja muiden rakenteiden valmistukseen;
 • Kolmannen luokan erityinen hiekkakivi on puristuslujuus 40 MPa asti. Sitä käytetään vahvojen betonituotteiden tuotantoon, jolla on suuri kantavuus.

Hiekka niiden luonnollisesta alkuperästä ja sen poimimistavat ovat monenlaisia:

Hiekka hiekka

Mineraali louhitaan louhoksilla koneellisesti. Tässä kallioon on monia sulkeumia kiven ja saviin. Ilman lisäkäsittelyä sitä voidaan käyttää säätiön vuodenaikoina. Louhosmineraali seulotaan tai pestään. Kivien muodossa olevia vieraita epäpuhtauksia, savea hiukkasia, seulotaan erityisellä seulalla.

Kivi pestään runsaalla vedellä, pesemällä savea ja muita sulkeumia. Alluvial hiekkakivi sisältää hiukkasia, joiden pieni osa on noin 0,6 mm. Sitä voidaan käyttää kipsiin.

Jokihiekka

Joen mineraali kaivataan kelluvilla kaivureilla joen pohjalta. Tämä rotu on laadultaan parempi kuin muut hiekkarannat. Hieman korkea laatu ja puhtaus johtuu joen luonnollisesta puhdistumisesta.

Kuten merikivipuun, myös jokien hiekkajyvien muoto on pyöristetty. Siksi, kun käytät jokihiekkaa perustekstinä, tarvitaan hiekkakerroksen vahvistettu vaimennus.

Meren hiekka

Merihiekan käyttöä rakennusmateriaalina käytetään kaksinkertaista käsittelyä. Ensinnäkin hiekan uuttumisprosessissa epäpuhtaudet poistetaan siitä, sitten kallio altistetaan hydromekaaniselle käsittelylle.

Meren mineraalia pidetään korkealaatuisimpana. Käytä sitä kaikilla rakennusalueilla.

Murskattu hiekka

Maahiekka kaivataan murskaamalla kiviä mekaanisilla tehtailla. Sen hinta on melko korkea, mikä vaikuttaa materiaalin hintaan.

Materiaalin etu on hiukkasien epäsäännöllinen muoto. Tämä takaa tiiviin yhteyden kallion hiukkasten välillä. Kun painat pohjaan hiekkalaatua, vuodevaatteiden tilavuus pienenee hieman, mikä vähentää hiekan kulutusta.

Hiekka tyyny

Säätiön tyynyn sijainti

Säätiön pohjan pohjakerros sen tarkoitukseen tarkoitettuna on monikäyttöinen:

 • Alustan pohjan alapuoliset vuodevaatteet pudottavat kaivannon tai kuopan maaperän. Muista järjestää hiekkapohjainen alusta esivalmistetuissa betoniseinissä.
 • Hiekkapohja auttaa estämään maaperän liikkumista heikossa talteenottavassa maaperässä. Vuodesta johtuen maaperän kantavuus kasvaa.
 • Kun hiekkakerroksen paksuus on yli 30 cm, maaperän kosteuden kapillaarien tunkeutuminen rakenteen pohjaan keskeytetään.
 • Hiekkakivet, paremmin kuin muut rakennusmateriaalit, siirtävät vettä, mikä suojaa perusrakenteita maanpinnasta. Ilman ylimääräistä tyhjennyslaitetta mineraali voi silittää. Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen selvittää, mikä vedenpoisto on parempi perustuksen alapuolelle.

Taustalla olevan kerroksen laitteelle yritetään käyttää hiekkaa vain suuria ja keskitasoja. Hiekkakerros suojaa murtumista pohjavesimuodostumalla. Murtumisen aikana alapuolinen kerros voi muuttua heiluttavaksi alustaksi.

Geotekstiili eristäville tyynyille

Tämän välttämiseksi, maanpinnalla kaivetuissa kaivannuissa monoliittisen nauhan alla, louhintatankojen pohjalle vahvistetulle betonilevylle, katemateriaali asetetaan kahteen kerrokseen, polymeeriseen materiaaliin, geotekstiiliin tai muuhun vedenpitävään materiaaliin. Minkälaista vedenpitävyyttä sovelletaan - kehittäjä päättää.

Jos pengerytys on korkea, pohjan alapuolella oleva hiekka kaadetaan kerroksille, joiden korkeus on 200 mm. Jokainen kerros kostutetaan lisäämällä hiekan hiutaleiden tarttumista.

Seuraavan kerroksen pakollinen täyttö. Tätä tarkoitusta varten käytetään sekä sähkömekaanista värähtelevää levyä että käsin valmistetusta tuholaitteesta.

Tamping tyyny

Manuaalinen kauko-ohjain on helppo valmistaa. Kaksipuolinen kahva on naulattu koukun yläosaan ja laudan levy 25-30 mm paksua on kiinnitetty tukin alareunaan. Asennuksen korkeuden tulisi olla mukava työhön.

Tiivistymistä pidetään laadukkaana, kun jalkojen pinnalla ei ole jälkiä jaloista. Katso videota, miten kunnolla hieroa hiekka tyyny.

Hiekkakannen paksuus lasketaan ottaen huomioon tulevan rakenteen ominaisuudet, maaperän laadun laatu. Poikkileikkauksessa tyyny näyttää trapetsilta. Sen alapinnan pitäisi olla yksi kolmasosa sen yläosasta leveämpi. Perusnauhan ja poikkipinta-alan kehän pituuden perusteella määritetään, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan. Taustalla olevan kerroksen äärimmäinen raja on 100-200 mm monoliittisen alustan pystysuorasta pinnasta.

Kalliilla, kestävällä maaperällä pienet sivurakennukset eivät vaadi erityisten säätiöiden rakentamista. Hiekkakerroksen, joka on tiivistetty manuaalisella jyrsimellä, kestää kevyitä kuormia.

Edellä olevasta ymmärrät, millaista hiekkaa ja kuinka paljon se tarvitsee hiekkaisen alustatyynyn asennusta varten.

Pohjan alapuolelle voi käyttää: louhos-, joki-, meri- ja murskattua hiekkaa, keskikokoista ja karkeaa viljaa, ensimmäisen ja toisen luokan puristuslujuutta.

Ennen rakentamista monet ennalta laskevat tarvittavan materiaalin määrän. Tämä on oikea lähestymistapa niin vakavaan asiaan. Mutta tässä vaiheessa syntyy monia kysymyksiä. Yksi niistä: mitä hiekkaa tarvitaan perustaksi?

Tällaisen materiaalin valinnalle olisi kiinnitettävä erityistä huomiota, koska se on tärkeä osa, joka on yksi betonin valmistuksessa käytettävistä pääkomponenteista. Seoksen laatu ja riippuvat säätiön kestävyydestä - talon tulevasta perustasta. Moderni markkinat tarjoavat valtavan määrän hiekkaa, sekä luonnollisia että keinotekoisia. Miten päättää valinnasta, jotta säätiö ei kärsisi siitä, artikkeli kertoo.

Sand perusteet

Jopa tuntematon ihminen rakennusalalla pystyy arvostamaan, että vain puhdas hiekka sopii säätiöön. Aluksi se voi sisältää erilaisia ​​orgaanisia elementtejä: pieniä oksia, ruohoa ja niin edelleen. Tällainen materiaali ei ole sopiva rakennustöihin, joten ulkomaisista roskista puhdistettavalla keinotekoisella hiekalla on oltava.

Yksinkertainen kaataminen ei kuitenkaan riitä, jos puhumme sellaisista epäpuhtauksista kuin kalkki tai savi. Saman hiekan puhdistaminen on paljon vaikeampaa, joten rakennusmateriaalien hankinnassa on tarpeen kiinnittää huomiota heti. Hiekassa sallittu savipitoisuus on enintään viisi prosenttia kokonaismassasta, varsinkin jos perustana on ratkaisu. Muussa tapauksessa rakenne jonkin ajan kuluttua kutistuu, halkeilee ja ei ole erityisen luotettava.

Hiekan puhtauden tarkistaminen

Ennen kuin valitset, mikä hiekka tarvitaan perustukseen, sinun on tarkistettava sen puhtaus. Voit tehdä tämän tavallisesti yksinkertaisella tavalla. Jokainen tyhjä kirkas pullo (lasi tai muovi) tarvitaan. Kolmasosa hiekasta kaadetaan siihen ja puolet täytetään vedellä. Sitten pulloa ravistellaan voimakkaasti niin, että ainesosat sekoittuvat hyvin toistensa kanssa. Tämän jälkeen he laittavat sen ja odottavat viittä tai kymmenen minuuttia. Jos pullon vesi on muuttunut muiksi ja likainen, niin tämä hiekka ei sovellu perustukseen. Jos pintaan ilmestyy vieraita aineita, joiden kerros on yli puoli senttiä, niin tällaista materiaalia ei myöskään voida ottaa.

Katsokaa nyt, millaisia ​​hiekattyyppejä.

Jalanjäljen alla olevan hiekan tyypit

Rakenteiden rakentamisen luotettavuuden varmistamiseksi SNiP: n normien mukaan on välttämätöntä käyttää irtotaseoksia. Markkinat myy sedimenttikiviä kolmessa muodossa riippuen niiden louhinnasta. Tämä on hiekkaa:

 • ura;
 • joki;
 • meri.

Jotta voit vastata kysymykseen siitä, mikä sopii parhaiten perustuksen tyynyyn, sinun tulisi tutustua tyypin ominaisuuksiin ja vivahteisiin.

Hiekka hiekka

Tämä raaka-aine kaivetaan louhoksissa, rikkoutuu kiviä. Louhoshiekan luotettavuuden ja kestävyyden tärkeä indikaattori on sen kosteusparametri. Pätevä suhde on 1-5 prosenttia. Sopiva kosteus voidaan määrittää visuaalisesti. Hiekasta ei ole mahdollista tehdä tiheä palan - se vain murenee.

Halvin materiaalia pidetään uran rakentamisen hiekana. Sen hinta vaihtelee kolmesta seitsemästä seitsemänsataa ruplaa kuutiometriä kohden. Tämä johtuu sen huonosta laadusta johtuen suuresta määrästä savea epäpuhtauksia ja muita aineita. Tämä raaka-aine on kuitenkin huomattava kysyntä.

Urakehityypit

Käsittelyn tyypistä riippuen kvartsiraaka-aineet luokitellaan seuraavasti.

1. hiekkainen maa. Tämä on raakaa seosta, jossa on erilaisia ​​epäpuhtauksia. Yleensä se taso dacha-tontteja ja nukahtaa talviostoja.

2. Pesty hiekka. Se vedetään vedetyistä kerrostumista käyttäen hydromekaanisia laitteita. Tekniikan avulla voit kerätä seosta ilman epäpuhtauksia ja tarpeettomia komponentteja. Tätä materiaalia käytetään teiden, päällystyslautojen, betonin, tiilien ja betonituotteiden valmistuksessa.

3. Siemennetty hiekka. Se puhdistetaan teknisesti ja mekaanisesti suurista hiukkasista ja kivistä. Tyypillisesti tällaisia ​​raaka-aineita käytetään kipsi-, muurauslaasti- ja kivenvalmisteiden massojen valmistukseen.

Jokihiekka

Tämä raaka-aine kaivetaan makean veden jokien pohjasta. Se harvoin sisältää orgaanisia yhdisteitä ja epäpuhtauksia. Siksi jokien hiekkaa pidetään puhtaana ja luonnontuotteena, joka on suunniteltu monikäyttöiseen käyttöön. Tämä on ihanteellinen materiaali perustuksen asettamiseen, mikä luo talon sisustukseen tarvittavien ratkaisujen kuivatuksen ja laimentamisen. Luonnon kiillotuksen ansiosta joen hiekka on täysin sileä ja hieno osa kahden millimetrin sisällä.

Kaikkien lueteltujen hyötyjen ansiosta tämä materiaali muuttuu monipuoliseksi ja toivottavaksi, mutta säätiölle kalliiksi raaka-aineeksi. Niinpä jokiosta peräisin olevan rakentamisen hiekan hinta voi vaihdella seitsemältä sadasta tuhanteen rupleliin kuutiometriä kohden.

Joki-hiekka luokitus

Raaka-aineet joen pohjalta voivat olla hyvin erilaisia ​​toisistaan. Siksi sinun tulisi käsitellä erilaisia ​​hiekkajäämiä. Ne voivat olla useita jakeita: 0,7 - 5 millimetriä. Pienien hiutaleiden täyttö istuu alas voimakkaasti ja tiivistyy, joten se soveltuu vain kevyisiin rakennuksiin. Määritä myös seuraavat irtotavaravarustyypit.

1. Karkea hiekka. Nämä ovat noin viiden millimetrin pikkukiviä. Vastaanota ne jakamalla kiviä erityisten murskaus- ja hiontavälineiden avulla.

2. Karkea hiekka. Omistaa huomaamaton neutraali väri, se uutetaan kuivuneiden jokien. Ihanteellinen huoneen sisustukseen ja koristeluun.

3. Pesty joen hiekka. Nämä ovat keskikokoisia jyviä. On harmaa tai keltainen väri, koska ne sisältävät rauta- ja piioksidit.

Jokihiekan positiiviset sivut

Järven sedimenttisillä kivillä on useita positiivisia ominaisuuksia, jotka ovat erittäin tärkeitä säätiön rakentamiselle. Ne täyttävät tekniset ja esteettiset vaatimukset, eivät murskaa eivätkä altistu aggressiiviselle ympäristölle. Joki-hiekalle on ominaista korkea kosteudenkestävyys ja erinomainen äänieristys. Se on myös turvallinen ja ympäristöystävällinen materiaali.

Monikerroksisten rakennusten rakentamiseen käytetään vain suurta murto-osaa, ja murenevien talojen keskimääräinen muru soveltuu. Jokihiekka sopii myös maisemointialueille, leikkikentille, maisemasuunnitteluun ja sisustushuoneisiin.

Meren hiekka

Meriromppu on myös täsmälleen aineisto, jota tarvitaan perustaksi. Hiekka ei aluksi ole parempi kuin joki, ja joskus huonompi. Tämä johtuu orgaanisten epäpuhtauksien (levät, simpukat) ja vieraiden esineiden läsnäolosta. Meren hiekka on kuitenkin puhdistettava vierailta ja pestävä, joten sitä pidetään puhtaana ja laadukkaana. Tämän vuoksi tämä materiaali on kallein, eikä kaikki ole valmiita maksamaan siitä. On tarkoituksenmukaisempaa käyttää merisiruja rakentamiseen, jos sitä myydään lähistöllä ja halvemmalla.

Hiekkafraktiot

Hiekka voidaan luokitella koon mukaan. Asiantuntijat tunnistavat seuraavanlaiset jakeet.

 • Erittäin ohut. Nämä ovat hiekkahiuksia, joiden koko on noin 0,7 millimetriä. Ne sopivat leikkipaikkojen järjestämiseen ja ovat sopimattomia rakentamiseen.
 • Hieno. Kokonaisten jyvien määrä on 0,7-0,0 millimetriä. Tämä on löysä materiaali. Et voi käyttää tällaista hiekkaa rakentamiseen, mutta se on hyvä laakean betonin valmistukseen.
 • Pieni murto. Se on raekoko 1,5 - 2,0 millimetriä. Sen käyttö lisää sementtiseoksen kulutusta.
 • Keskimäärin. Jyviä (2,0-2,5 millimetriä) voidaan käyttää standardibetonin luomiseen.
 • Major. Hiekkapartikkelit ovat kooltaan kolme millimetriä. Tämä fraktio on ihanteellinen korkealaatuisen betoniseoksen jalostukseen, jota käytetään laajamittaisessa rakentamisessa.
 • Erittäin suuri. Hiukkaset, joiden halkaisija on yli kolme millimetriä. Ne lisätään perustustyynyyn ja käytetään jakamaan rakenteen massa.

Hiekan valinta pohjalle

Joten millaista hiekkaa, joki tai ura? Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että ensimmäinen vaihtoehto on sopivin perustusten rakentamiseen. Se luo kerroksen, joka lisää rakennuksen voimaa, vakautta, estää "kävelyä" ja muodostaa halkeamia.

Jokihiekka ei kuitenkaan ole kaikkien kannalta edullinen. Tässä tapauksessa on sallittua käyttää uran haketta, mutta aina pestä. Sopiva hiekka ja sora, mikä parantaa koostumuksen laatua tyynyn alla.

Tarvittava määrä hiekkaa

Yleensä viisi osaa hiekkaa ottaa yhden osan sementistä. Tämä laskelma on kuitenkin sopiva, jos ratkaisu tehdään vain näistä kahdesta osasta. Hiekan, raunion ja sementin suhde säätiöön on täysin erilainen. Pääsääntöisesti ne otetaan seuraavissa mittasuhteissa: neljä osaa hiekkaa, kaksi osaa raunioista ja yksi osa sementistä.

Kuten laskelmista voidaan nähdä, hiekkaa on aina tarpeen ottaa enemmän kuin muut komponentit. Materiaalin määrä riippuu tyynyn korkeudesta ja itse rakennuksesta. On parempi ostaa hiekkaa pienellä marginaalilla, joten sinun ei tarvitse ostaa sitä väärään aikaan. Jäteaineita voidaan mukauttaa ratkaisujen valmistukseen seinien viimeistelyyn tai niiden asettamiseen.

Yhteenvetona

Vastauksena kysymykseen, millaista hiekkaa tarvitaan perustaksi, on huomattava, että keskimmäisen jakeen jyvät pidetään ihanteellisina. Tällaisella materiaalilla on erinomaiset ominaisuudet rakennustarkoituksiin. Sen ansiosta voit rakentaa kestävämpiä perustuksia, jotka kestävät pitkään ja muodostavat erinomaisen perustan rakentamiselle.

On välttämätöntä hankkia hiekkaa luotettavilta valmistajilta, jotta he eivät häviä huonolaatuisista raaka-aineista. On suositeltavaa tarkistaa materiaali ennen ostoa kosteuden ja epäpuhtauksien määrän osalta. Huomioi myös ostoksen koko. Yleensä kuutiometrissä pitäisi olla noin puolitoista tonnia hiekkaa.

Mikä hiekka on parempi perustustyynyille?

Hiekka kuuluu raskaisiin materiaaleihin, joilla on suuri tiheys ja jota käytetään onnistuneesti sekä rakentamisessa että jätevedenpuhdistamojen asennuksessa.

Hiekkalaukun luominen on yksi tärkeistä rakennusvaiheista. Valitettavasti kaikki asiantuntijat eivät kykene vastaamaan kysymykseen siitä, pitäisikö ne sijoittaa säätiöön ja mitä hiekkaa pitäisi käyttää.

Kun kysytään, minkä tyyppistä hiekkaa tarvitaan pehmusteen alapuolelle, on erittäin tärkeää selvittää, mitä toimintoja tämä kavio tekee.

Linjaustoiminto on tärkeä tilanteissa, joita voidaan kutsua ihanteelliseksi. Maa on homogeeninen, kiinteä ja ei sisällä koostumukseltaan orgaanisen maaperän tai saven epäpuhtauksia. Siksi hiekan tehtävä rajoittuu kaivannon pohjan tai kaivauksen pohjaan.

Kun kyseessä on tuleva orgaanisen maaperän (turve) rakentaminen, voit luottaa maaperän liikkuvuuteen ja sen kantokykyyn. Rakenteiden tuhoamisen välttämiseksi on välttämätöntä poistaa suuri määrä maata, kunnes orgaaninen kerros on täydellinen. Orgaanisen maaperän louhinnan jälkeen muodostunut suuri syvyys peitetään hiekalla.

Deformaatiokorvaus on hiekan päätehtävä kolmannen toiminnallisen tarkoituksen toteuttamisessa. Savi ja muut talteenotetut maaperät vaikuttavat merkittävästi kuormien jakeluun. Mikä, kuten tiedätte, voi johtaa laattojen tai betoniteippien täydelliseen tuhoamiseen.

Miten

Tyyny, joka suorittaa tasoitustoimintoja, ei pääsääntöisesti ole yli 200 mm paksua. Hiekka pudotetaan kerran kaivannon pohjaan ja tasoitetaan. Sitten hieman kostutettu ja kevyesti särkynyt. Kaikki muut tarvittavat elementit riippuvat suoraan pohjan pohjan koosta. Niiden laskenta tehdään kussakin tapauksessa erikseen.

Materiaalin valinta

Mitä hiekkaa käytettäväksi perustustyynyille? Valitettavasti harvat ajattelevat tätä kysymystä. Rakentaminen jatkuu sivustolle toimitetulla materiaalilla. Mutta rakennusmateriaalin perusominaisuudet vaikuttavat suuresti rakenteen vahvuuteen.

On syytä huomata, minkälainen hiekka tukemaan säätiötä ei pitäisi olla:

 • Pienillä jyvistä. Mitä suurempi moduuli-indeksi, sitä paremmin ja paremmin pintaa alapinnan alla. Tyyny on helpompi koskea ja vaikuttaa kosteuteen.
 • Likainen. Suurten kivien tai orgaanisten maalien hiukkaspäästöjen läsnäolo muuttaa radikaalisti tyynyn fyysisiä ominaisuuksia. Erityisen vaaralliset hiukkaset savesta. Epäpuhtauksien läsnäolo hiekassa edistää maaperän suurempaa liikkuvuutta ja vähentää sen kantokykyä. Savi säilyttää kosteuden, joka vaikuttaa haitallisesti hiekkavaihteeseen.
 • Pehmusteen alapuolella käytetty hiekka on aina pestävä. On suositeltavaa käyttää jokien hiekkaa tai louhos hiekkaa. Paras ratkaisu olisi myös soramateriaalin käyttäminen.

Joen hiekan käyttö lisää merkittävästi rakennustöiden kustannuksia. Quarter maksaa uran hiekka, pestään perusteellisesti valtava määrä vettä epäpuhtauksista savi ja siltti.

Säätöön perustuva tyyny on vaikea tehtävä - kuorman oikea jakautuminen, joten sinun ei pidä säästää huomattavasti materiaalia, johon lisärakennustyöt riippuvat.

Mikä hiekka tarvitaan pehmusteen alla: oikea valinta

Talon vahva perusta mahdollistaa sen, että malli ei kestä kymmenen vuotta. Kodin rakentaminen alkaa säätiön asettamisella, ja materiaalien valintaa on käsiteltävä vastuullisesti ja asiantuntevasti.

Luotettava rakennustuki edellyttää paitsi korkealaatuista betonia ja vahvistamista, myös oikean täyttöä. Mitä hiekkaa tarvitaan pehmusteen alapuolelle, on valittava ennen työn aloittamista.

Miksi hiekka kaadetaan?

Päärakennuksen on oltava vankka perusta. Se tarjoaa vankan perustan erityiselle tyynylle. Kun kaivetaan kaivo syvyyteen, jotta talvi jäätyy talviaikaan, hiekka kaadetaan kaivon pohjalle.

Tätä tukea suositellaan useissa tapauksissa:

 • Asentaessasi talon kuohuvaan maaperään. Hiekkakerros korvaa louhittu maaperän, joka välttää muodonmuutoksia jäätymis- ja sulatusjaksojen jälkeen;
 • Vaakasuora taso on tärkeä rakentamisen aikana, kasa sedimenttikalliolla auttaa suojaamaan sitä, piilottaa kaikki epäsäännöllisyydet, jakautuu helposti ja tasoittaa rakennustyöt;
 • Kerros toimii lisäesteenä, joka suojaa kosteudelta ja pohjavedeltä.
 • Mooli vähentää rakennuksen luonnetta, materiaali täydellisesti kompensoi puristuksen voimia ja sen kustannukset ovat vähäiset;
 • Useita kerroksisia rakennuksia rakennettaessa käytetään tyynyä poistoon.

Mikä hiekka on parempi kaataa pohjan alle?

Jotta pohjakerros olisi alhaalla, sinun ei pidä ottaa ensimmäistä käytettävissä olevaa hiekkaa, sillä sen valinnassa on normeja ja sääntöjä. Rakennusmarkkinoilla myydään kolme lajia sedimenttiä.

Ura - on heikko laatu johtuen suuresta epäpuhtauksien savesta ja muista aineista. Sen suosio johtuu alhaisista kustannuksista. Kehittäjät käyttävät usein urahiekkaa nollakierroksilla, mikä on täysin hyväksyttävää, mutta laatu on jäljitettävä.

Meri - sen kehittyminen tapahtuu meren pohjasta, joten sedimenttikalliossa on paljon kuoria ja epäpuhtauksia. Valmistajat suorittavat tuotteensa pakollista puhdistusta. Se sopii myös tyynyjen luomiseen.

Joki - yleinen hiekka, jota käytetään kaikissa rakennusvaiheissa. Luonnonhionnan ansiosta se saa hiukkasten ihanteellisen muodon, joten voit tehdä luotettavan ratkaisun. Materiaalille on ominaista saven ja orgaanisten yhdisteiden puuttuminen.

Tämä tyyppi on paras vaihtoehto tyynyille säätiön alla. Materiaalin korkeat kustannukset tekevät taloudellisista rakentajista luopuvan siitä huonon laadun, mutta edullisemmaksi.

Jokien pohjalta uutettu materiaali ei ole homogeeninen. Valitsemalla, mitä hiekkaa tarvitaan erityisellä tyynyllä vankan perustan alla, kannattaa käsitellä kiven kokoa.

Materiaalista on useita osia, joiden koko vaihtelee 0,7 mm: stä yli 3,5 mm: iin. Hiekkahiukkasten pieni koko ei ole sopiva kuoppaan, se on erittäin tiukka ja tiivistetty. Tällaista murto-osaa käyttävä hiekka voidaan käyttää vain kevyisiin paikkoihin.

Asuinrakennuksen yksiportaiset rakennukset on rakennettu keskikokoisille tai suurikokoisille hiekkeille, jotka ovat 2-3 mm. Monikerroksisten rakennusten rakentaminen edellyttää poikkeuksellisen suurta osaa. Hiekkahiukkasten kasvun myötä sedimenttikiven arvo kasvaa.

Materiaalien laatuvaatimukset ja tyynypaksuus

Partikkelikoon lisäksi tärkeitä materiaalin laatua koskevia vaatimuksia ovat:

 • Savi ei sisällä koostumusta, joka säilyttää kosteuden ja tekee vuodevaatteen liikkuvan;
 • Seoksen puhtaus - oksojen tai muiden vieraiden esineiden poistaminen;
 • Hiekka kosteus - liiallinen tai riittämätön määrä vettä vaikuttaa haitallisesti materiaalin ominaisuuksiin;
 • Soraa esiintyy koostumuksessa parantaen kiven ominaisuuksia.

Sedimentti kerros on ensimmäinen asia, joka nukahtaa alapäässä kaivettuun reikään. Se määritetään maaperän koostumuksella ja tarkoituksella, johon se on tarkoitettu.

Pieni kumpu on tasan tasoittamiseksi 10 cm, kerroksen syvyyden on oltava 20 cm, mutta koko ei saa ylittää 1/3 pohjan leveydestä.

Se on tärkeää! Parasta on hiekka seuloa ennen nukahtamista kuopassa tarpeettomien sulkeutumisen välttämiseksi.

Miten perustaa säätiön täyttäminen?

Aluksi tulevien seinien ympärysmitta on merkitty rakennustyömaalla ja kaivantoa kaivetaan. Kaivannon syvyydestä ja leveydestä riippuen ne toimivat lapioilla tai tilata kaivinkone.

Mitä hiekkaa tarvitaan perustaksi tarkoitetun tyynyn alle, olemme selvittäneet, nyt meidän on selvitettävä, miten se sopii ja että se on tamped. Geotekstiilikuoren asettaminen hiekkakerroksen alle on välttämätöntä. Tämä luo lisää viemäröintiä, suojaa pengeremaa siltämällä ja sekoittamalla maaperään.

Joukkomuovia on kostutettava parantamaan tippumista. Se on täynnä osia, joista jokainen on painettu tiukasti kotitekoisesta rypytyksestä palkista, jossa on kahvat tai erikoistyökalulla - värähtelijä.

Se on tärkeää! Samanaikaisesti 20 cm sedimenttikalliota ei kaataa kunnolla, joten hiekkaa kaadetaan vähitellen. Tiivistymisen pitäisi saavuttaa aste, kun jalanjäljet ​​eivät enää pysy pinnalla.

Mutaattorin laatu riippuu siitä, kertyykö rakennus myöhemmin. Älä unohda horisontaalista hiekkakiveä.

Säätiön esitystyössä videossa:

Valmis tyyny on asetettu vakiovarusteisiin - metallivarret on sidottu lanka. Lankojen irrotettava muotti on asennettu ja betonia kaadetaan. Luotettava ja laadukas säätiö mahdollistaa rakennuksen pysyvän pitkään ilman kutistumista ja säätiön vahingoittumista.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka luoda hiekkakuviot nauhan alla?

Alustatyyny on tietyn materiaalin (sora, hiekka, sora, betoni) kerros, joka asetetaan pohjan pohjalle. Sen päätavoitteena on antaa talon tulevalle perustalle vakaa ja vakaa sijainti ja sen jälkeen vähäinen kutistuminen. Tietyyppisen tyynyn valinta perustuu pohjaveden sijaintiin, maaperätyyppiin, rakennuksen korkeuteen, alueen ilmastollisiin olosuhteisiin ja talon rakentamiseen käytettyihin materiaaleihin.

Hiekkavyöhykkeen edut: edullinen ja yksinkertainen laite, tärkein haittapuoli on kyvyttömyys rakentaa siihen raskasrakennuksia.

Säätiön alapuolella oleva hiekkavyöhyke on sopivin vaihtoehto niille, jotka haluavat säästää huomattavasti rakennustöitä. Hiekka on paras pehmentää rakennuksen pohjan kuormitusta. Materiaalin kerros on välillinen yhteys maaperän ja talon pohjan välille, mikä estää kosteuden aiheuttamat haitalliset vaikutukset pohjaan.

Nauha-pohja hiekkavyöhykkeellä.

Lisäksi etuja hiekkalaatan käytön säätiön alapuolella ovat:

 • materiaalien saatavuus (hiekkasaumat ovat kaikilla alueilla);
 • alhainen lämmönjohtavuus (estää suuria lämpöenergian menetyksiä);
 • soveltuvuus tiheään tampingiin;
 • luomisen helppous.

Ehkä ainoa haittapuoli hiekkalaatasta on mahdottomuus rakentaa monikerroksisia ja raskaita rakenteita siihen.

On suositeltavaa ryhtyä hiekkasyynyyn, jos:

 • pohjaveden sijainti kunnollisella etäisyydellä pinnasta;
 • talojen rakentaminen kevyistä materiaaleista (vaahtolohkot ja runkorakenteet);
 • yhden kerroksen rakennuksen rakentaminen.

Käytännön vinkkejä hiekka tyynyjen tekemiseen

Talonrakentamisen yhteydessä laitteen perusta on yleisimpiä vaihtoehtona liuskan perustus. Jotta pehmustettu hiekka olisi tarpeellista, tarvitsemme näitä työkaluja ja materiaaleja:

 • hiekka;
 • vesi;
 • kalastuslinja;
 • lapiot ja bajonettiset lapiot;
 • aluksella;
 • puiset palkit;
 • muovikalvo;
 • rammer;
 • jäähalli;
 • kauhat;
 • kastelu letku;
 • vasara;
 • kynnet.

Peruspeitteen luomiseksi käytetään suurien jakeiden hiekkaa (soraa).

Hiekkavyötön paksuus riippuu pystytettävän esineen painosta ja vaihtelee 10 - 25 cm: n välillä. Kiertämisen ansiosta talteen perustuva säätöprosessi imeytyy. Tyynyä ei tarvitse tehdä matalalla syvyydellä.

Työn alkuvaiheessa valmistetaan alusta nukkumiselta hiekalta. Ennen kuin se täytetään, säätiö on säädetty. Kalastuslinja kiristyy, diagonaalit tarkastetaan rakennushankkeen mukaan.

Kaivamisen jälkeen vaaditun syvyyden ja leveyden kaivosta syntyy rätti. 2 metrin etäisyydeltä pohjasta, telineiden tukia ajetaan maaperään. Ne on naulattu vaakasuorilla levyillä, jotka nousevat 80 cm maanpinnasta. Obnojka toteaa rakennettavan säätiön kulmat

Kaivannon sivuseinät on tehty pystysuoraan ja ilman rinteitä. Tässä vaiheessa on tärkeää ottaa huomioon pohjavesien määrä. Jos valittu ilmastovyöhykkeen keskiarvo ylittyy, hiekkalaatan paksumpi.

Tuodaan hiekkapuhallettu alue, joka on peitetty muovikelmulla. Tämä estää hiekan sekoittamista maaperään tai rikkakasveihin. Voit tehdä laatikon niin, että hiekka ei murene.

Päävaatimus luodessaan hiekkavyöhykkeen nauhalevyn alapuolella on pinnan tiheän tampingin toteutus.

Hänen ramsa vähitellen, kerros kerroksittain, estääkseen talon tulevaa kutistumista rakenteilla. Perustaminen pohjan alla. materiaali kaadetaan kerroksiksi, noin 20 cm paksuiksi. Se räjähtää erityisten rullien tai täryttimien avulla.

Veden kastelu on toinen keino hiekkaperustan tukahduttamiseksi tehokkaasti. Tämä tekniikka on yleistä ja sitä käytetään laajasti nykyaikaiseen rakentamiseen. Maan alla hiekka, joka oli aiemmin asetettu kaivettu kaivanto, on kostutettu kahdesti vedellä. Erinomainen ratkaisu olisi kostuttaa hiekka ennen sen asettamista kaivannossa. Kun huolellisesti täytetty hiekkapuhalluskerros tasataan.

Levyn alapuolelle asetetun hiekkakerroksen päälle vedeneristyskerros asetetaan. Käytetään polyetyleeniä tai bitumien ja polymeerien seosta, jota myydään rullina. Vahva mahdollinen kiinnitys kalvo kiinnitetään muotin ulkopuolelle. Kynsien kiinnitystä varten käytetään laajaa korkkia. Joissakin tapauksissa käytetään pistoolia, jossa on metalliliittimet.

Veden täyttämisen ja kastelun aikana vedenpitävä kerros säilyttää kosteuden hiekassa. Se estää sementti-veden tunkeutumisen muottipesässä esiintyvien aukkojen läpi. Hiekalle on joskus asetettu tiili tai kivi, jotta raudoitus nostetaan hiekkapohjan tason yläpuolelle. Täytemisen jälkeen hiekkalaatikko on jätettävä 3-5 päivää.

Seuraavassa vaiheessa rakenne vahvistetaan ja nauhatus säätyy muottiin. Hiekkalaatan sivusta suojaavan kerroksen paksuuden tulisi olla yli 70 mm. Tyynyn paksuus pienenee 40 mm: iin kallioisella maaperällä. Oikein asetettu hiekkakivilaji jakaa optimaalisesti kuorman tasapainon säätöön maaperän tärinän ja muodonmuutosprosessin yhteydessä.

Evgeny Dmitrievich Ivanov

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Asennettaessa säätöä on tärkeää valita oikein ja oikein rakennusmateriaalit. Erityisen huolellisesti on välttämätöntä valita hiekka, koska se riippuu siitä, kuinka vahvuus laastilla on perustaksi ja siten koko pohjan vahvuus. Kysymykseen, mistä hiekasta on parempi valita perusta, me vastaamme tässä artikkelissa.

Hiekkavalinta

Säätiön hiekka on sedimenttikiveä tai keinotekoisesti luotua irtotavaraa. Hiekan laatu ei riipu sen saamismenetelmästä, on tärkeää pohtia vain sen puhtautta.

Jos ulkomaisia ​​esineitä on mahdollista löytää yli puolen senttimetrin kokoisiksi, se ei ole sopiva perustuksen asettamiseen. Ulkomaiset esineet voivat sisältää oksat, lehdet, orgaaniset jätteet.

Tietenkin voit yrittää puhdistaa hiekkaa itse ottamalla seula ja siivilöidä se, mutta kuvittele, kuinka paljon aikaa ja vaivaa se vie sinut tähän prosessiin. Hiekka seulotaan, poistat vain suuret epäpuhtaudet ja kuinka paljon sellaisia ​​elementtejä, jotka eivät ole toivottavia hiekassa rakentamaan talon perustan, nämä sisältävät kalkkia tai savea.

On parempi valita välittömästi laadukas hiekka ja päästä työhön. Muista, että laadukkaan hiekan, joka sopii liuoksen valmistukseen, ei saisi sisältää enempää kuin 5% epäpuhtauksista. Lisäksi suuri määrä lisäaineita heikentää hiekan voimakkuutta, joka vaikuttaa säätiöön ja itse taloon tai rakennukseen. Hiekkapitoisuus hiekassa ei saisi ylittää 10%, koska sora on kiinteä osa laastia perunan kaatamiseksi.

Tietenkin löydät täydellisen hiekan vain suorittamalla erityinen tutkimus siitä, että se noudattaa kaikkia standardeja laboratoriossa, oppia prosentuaalinen koostumus epäpuhtaudet koko massa ja muut indikaattorit. Mutta tällainen tutkimus on kallis ja pitkä prosessi, joten voit määrittää hiekan laadun käyttämällä improvisoituja menetelmiä.

Kaada hiekka läpinäkyvään pulloon, kolmasosa ja täytä se sitten puoleen puhtaalla vedellä ja ravista. Sen jälkeen anna seoksen seistä 5 minuuttia ja katsoa veden läpinäkyvyyttä. Jos se on pilvinen ja likainen, niin hiekka sisältää monia epäpuhtauksia. Ulkomaiset aineet ovat nousseet, on myös huono merkki, ja tällainen hiekka ei sovellu rakentamiseen. Jos vesi on kirkas ja epäpuhtauksia, hiekka sopii ihanteellisesti säätöön.

Takaisin sisältöön

Hiekka-alkuperää

Mikä hiekka on parempi - ura tai joki, puhumme tässä osassa.

Hiekka hiekka

Urahiekkaa kaivetaan louhoksessa, joka tuhoaa kiviä. Se on laadultaan alhaisempi kuin joki, mutta poikkeuksia on. Uran hiekan valintaan tärkeä tekijä sen luotettavuuteen ja kestävyyteen on kosteusparametri. Sen prosenttiosuus on 1-5%. Silmän on määritettävä 5%: n kosteus sillä, että on mahdotonta tehdä tiheä pallo tai lumipallo ulos hiekasta - se murenee.

Voit määrittää kosteusparametrin oikein valitsemalla seuraavan menetelmän. Uran hiekan kosteuspitoisuuden määrittämiseksi, ota kontti ja punnitse se. Punnitse sitten 1 kg hiekkaa ja pidä se heikossa lämmityslämpötilassa noin puolen tunnin ajan ja punnitse sitten vain hiekka. Kosteus lasketaan kaavalla: hiekan massa lämmityksen jälkeen miinus säiliön massa jaettuna 100: lla.

Mudan hiekka on halvempaa kuin jokien hiekka, koska sen kaivostoiminta on halvempaa.

Takaisin sisältöön

Jokihiekka

Joki-hiekka sopii ihanteellisesti perustuksen asettamiseen, ja sitä käytetään myös laimentamalla ratkaisuja talon sisustukseen tai viemärien muodostamiseen. Siksi tämä hiekka on monipuolinen ja monikäyttöinen. Sen pieni osa puolitoista ja kahdesta millimetristä ja epäpuhtauksien puuttuminen tekevät siitä toivottavan mutta kalliin rakennusmateriaalin.

Joen hiekan lisäksi ne myös erittävät merta, mutta modernissa rakennelmassa sitä käytetään silloin, kun se voidaan nopeasti tuoda, muutoin sen hinta ylittää jopa jokiveden. Laatu ei ole parempi kuin jokivesi, ja joskus jopa huonompi orgaanisen aineen (kuoret, levät) ja vieraiden esineiden vuoksi.

Takaisin sisältöön

Hiekkafraktiot

Riippuen hiekkahiukkasten koosta hiekan koostumuksessa erotellaan seuraavia fraktioita:

 • Erittäin ohut sisältää hiukkasia, joiden koko on jopa 0,7 mm, mutta pienen osan vuoksi se ei sovellu perustukseen. Perusta on sen perusteella mahdollisimman hauras.
 • Ohut sisältää hiekkahiuksia, joiden koko vaihtelee 0,7-1 mm. Tämä hiekka on löysä, joten se ei myöskään sovellu perustelevyyn. Tyypillisesti hienoa hiekkaa käytetään betonin kaatamiseen.
 • Erittäin pieni sisältää hiekkahiuksia, joiden koko on jopa puolentoista metriä, mutta silti se ei ole jälleen sopiva kaatamaan perusta, koska vahvuus ei ole vielä optimaalinen.
 • Pieni sisältää hiekkajyviä, joiden koko vaihtelee puolitoista ja 2 mm: n välillä. Ja uudestaan, se ei sovellu kaatamaan säätiötä sementin korkeiden kustannusten takia.
 • Väliaine sisältää 2 - 2,5 mm: n kokoiset hiekkaiset jyvät, ja se soveltuu erinomaisesti perustan täyttämiseen sen lujuuden ja korkean suorituskyvyn ansiosta.
 • Karkea sisältää hiukkasia, joiden koko on enintään 3 mm, ja se on tarkoitettu korkealaatuisten ja kalliiden laatuisten betonin valmistukseen. Tällainen hiekka on erittäin kallista.
 • Lisääntynyt hiekka sisältää hiukkasia, joiden koko on korkeintaan 3,5 mm, ja sitä käytetään hiekkajalkineiden valmistukseen, jotka on suunniteltu lisäämään pohjan lujuutta ja jakamaan kuorman kaikilla kulmilla tasaisesti.

Säätiön täyttäminen edellyttää, että valitseman keskikokoisen hiekan reunat olisivat teräviä. Se on hiekkahiukkasten terävät reunat, jotka lisäävät ratkaisun käyttöominaisuuksia ja tekevät siitä mahdollisimman kestävän.

Takaisin sisältöön

Valikoima hiekkaa perustapehmustolle

Hiekkakiven alapuolinen tyyny on erityinen kerros, jota tarvitaan lisäämään rakennuksen kestävyyttä ja vakautta, lisäämään lujuutta ja tasaista kuormitusta. Hiekkasyyny estää rakennuksen "kiertämisen" keväällä johtuen lisääntyneestä pohjaveden pinnasta ja estää sen muodostumisen halkeamien muodostumisen. Tällainen tyyny helpottaa suuresti maaperän rakentamista korkealla kosteudella.

Se on yksinkertaista valita hiekka perustapohjalle: käytä hiekkaa hiekkahiutaleita 0,25 - 2 mm, mieluiten joki tai, jos sinulla ei ole varaa joki hiekka, koska sen korkeat kustannukset, pestään kuoppaan hiekkaa. Hiekka tai hiekka-sora-sekoitus sopii erinomaisesti myös tyynyille.

Hiekka-sora-seos, kuten nimestä käy ilmi, sisältää soraa, joka vain parantaa seoksen tyynyn alle sijoittamista varten. Säätiön suosituin tyynyn korkeus on korkeintaan 15 senttimetriä, mutta vähintään 10, muutoin tyynyn merkitys katoaa. Jos rakennus on rakennettu maaperään, jossa on suuri pohjavesi, hiekkaa voidaan käyttää myös viemäröintiin, ja sitten vain tyyny ja säätiö. Joten perusta tulee entistä luotettavampi ja vahvempi.

Täyttäminen pohjan alla - toinen tyynyn nimi, tulee hiekan tai murskattujen kivien pohjalta.

Takaisin sisältöön

Tarvittava määrä hiekkaa täyttämään säätiön

Hiekka ostaminen on tärkeää hankkia se vaaditussa määrin eikä laskea laskelmia väärin, sillä silloin sinun on ostettava enemmän tai ei tiedä, mistä ylimääräinen summa lasketaan.

On tarpeen ottaa hiekkaa 5 osaa hiekkaa kohti 1 osaa sementtiä kohden. Mutta tämä laskelma on hyödyllinen, jos teet ratkaisun vain hiekasta ja sementistä. Jos käytät enemmän romua liuoksessa, määrä muuttuu. Kun murskattua kiveä käytetään, optimaalinen ratkaisu on se, jossa 2 osaa murskattua kiveä ja 4 hiekkaa putoavat 1 osaan sementtiä.

Kuten voidaan havaita fraktioiden suhteesta, hiekkaa käytetään aina enemmän kuin muita aineita. Hiekan määrä riippuu myös pehmusteen korkeudesta säätiön alapuolella. Alustatyyny voi olla eri korkeus ja riippuu itse rakennuksen korkeudesta. Oikean hiekan hankintaan on parempi ostaa pieni marginaali varmistaakseen sen olevan täysi käyttö. Jäljellä oleva hiekka voidaan sovittaa muurausseinien tai niiden viimeistelyn ratkaisujen valmistukseen.

Takaisin sisältöön

johtopäätös

Vastaus kysymykseen siitä, mitä hiekkaa tai seosta tarvitaan perustaksi, seuraa, että säätiön valmistuksessa on välttämätöntä valita hiekkahiekka, jonka keskipitkällä jauhatuksella on hiekkajäämiä. Hiekojen tällaiset ominaisuudet tekevät säätelystä mahdollisimman vahvan, se kestää pitkään ja on erinomainen perusta kaikille rakennuksille. Ennen kuin ostat hiekkaa, tarkista se epäpuhtauksien, kosteuden ja ostokokojen määrästä. Kaivinkoneisiin ostettu hiekkapaksuus on puolitoista tonnia kuutiometriä kohden.