Hiekka ja sora

Sora-hiekkaseos on luonnontuote, ei-metallista materiaalia, jota käytetään eri tarkoituksiin - perustusten rakentamisesta päällysteen päällystykseen. On käynyt ilmi, että CBC: n lajikkeita on useita, joiden koostumusta ja pääpiirteitä säännellään valtion standardin asiakirjoilla.

rakenne

Hiekan ja sora-yhdistelmän tulkinta: hiekka-sora-sekoitus. Kuten nimestä käy ilmi, se koostuu hiukkasista ja sorasta eri jakeissa tietyissä määrissä. Niinpä näiden materiaalien vaatimukset edellyttävät kahta sääntelyasiakirjaa:

 • GOST 8267 soraa varten;
 • GOST 8736 hiekalle.

Ohjauksen helpottamiseksi luotiin yhtenäinen GOST 23735-79 "Sand-sorvel mix". Asiakirjan mukaan seoksessa tulisi olla:

 • yli 5 mm: n murto-osan soran on oltava alueella 5... 95%;
 • loput ovat hiekkaa suurista pieniin.

Kaikki hiekka- ja sora-seokset eivät ole sopivia rakennustarkoituksiin, mutta tietynlaista laadullista koostumusta, jossa enemmistön pitäisi olla suuri komponentti. Jos luonnollisessa raskaassa massassa ei ole tarpeeksi suuria hiukkasia, se on keinotekoisesti rikastettu jopa 75%. Siitä käy ilmi niin sanottu hiekka-sora-seos, joka on sopivin betonin ja asfalttibetonin valmistukseen.

Komponenttivaatimukset

Riippuen kerrostumien ominaisuuksista, hiekan ja soran koostumuksesta ja laadusta, niiden mittasuhteet eroavat merkittävästi. Riippuen suurista osista, joiden murto-osa on vähintään 5 mm, GOSTissa on useita PGT- ja OPGS-ryhmiä:

OPGS on rikastettu hiekan ja kivien seos, joka voidaan tuottaa haluttuun laatuun. Esimerkiksi paikallisella alalla on mahdollista purkaa ainoastaan ​​hiilipohjaisia ​​materiaaleja, joissa on 35% kestävää soraa, kun taas ostaja tarvitsee 65% valmistamaan betonirakennetta tietyn rakenteen perustan rakentamiseen. Monet toimittajat suorittavat rikastusproseduuria.

Hiekassa ja raunioissa voi olla myös muita aineosia:

Pölyhiukkaset + savi

Jos standardin ylittäviä epäpuhtauksia havaitaan, seos on puhdistettava. Tämä tapahtuu kahdella tavalla:

 • seulotaan pienien seulojen läpi;
 • pesemällä teknisten hydraulilaitteiden avulla.

Luonnon radionuklidien Aeff-ominaisuuden arvo ei saa ylittää 1500 Bq / kg. Seos lajitellaan radioaktiivisen taustan arvon perusteella ja käytetään eri tarkoituksiin.

Hiekka-sora-seosten tyypit alkuperän mukaan

PGS-tuotanto toteutetaan eri olosuhteissa:

 • joet ja järvet;
 • merillä;
 • louhoksissa.

Merikiveä ovat puhtaimmat - ne eivät sisällä lainkaan savipartikkeleita, hiekka ja kivet ovat pyöreät. Tällaiset seokset ovat sopivia vedenpoistoon ja maisemasuunnitteluun - niiden sileät pinnat eivät tarjoa suurta tarttuvuutta.

Malmin sora ja hiekka louhitaan louhoksissa mineraalien uuttamiseksi. Tällaisissa olosuhteissa saadaan eri fraktioiden ja muotojen kivet. Nämä ovat emokalojen jäännöksiä, jotka ovat usein homogeenisia koostumuksessa. Ne soveltuvat parhaiten betoniratkaisujen valmistukseen, koska kivien karhea pinta on erinomainen.

Jään ja järvien jäätyminen on edullista ja hyvin yleistä. Seos on homogeeninen, fragmentit ovat pääasiassa pyöristettyjä muotoja. Joki-kivi on yleensä saastunut siltalla ja savealla, orgaanisilla jäännöksillä.

Hiekan ja soran ominaisuudet

Pgs: n ja opg: n tekniset ominaisuudet voivat vaihdella huomattavasti kivien eri alkuperän ja niiden laadun indikaattoreiden vuoksi:

 • hiekkakivien vähimmäiskoko - 10 mm;
 • suurin sora - 70 mm;
 • epäpuhtauksien pitoisuus - enintään 5 prosenttia;
 • keskimääräinen tilavuuspaino - 1,65 t / m³;
 • PBC-lujuus määritellään soran ja sen ominaisuuksien indikaattoriksi;
 • keskimääräinen tiivistyskerroin fbP: lle on 1,2;
 • pakkasenkestävyys F100: sta.

Kunkin erän ominaisuudet ja kerrostumat määritetään erikseen ottaen huomioon PGG: n ja OPGS: n seosten laadullinen koostumus. Huomaa, että tiivistyskerroin riippuu suoraan komponenttien osuudesta ja niiden prosenttiosuudesta. Näin ollen seoksen tiheys riippuu näistä tekijöistä.

hakemus

Hiekan ja soran seoksia käytetään laajasti rakennusteollisuudessa:

 • tienrakennus;
 • siviilivälineiden rakentaminen eri tarkoituksiin;
 • lattiapäällysteet;
 • hydraulisten ja teollisuuslaitosten rakentaminen;
 • rannikoiden vahvistaminen, kiinnitysseinien asentaminen;
 • kaivosten täyttö;
 • tasoitustyynyjä.

Eri tuotemerkkien betonielementtien valmistukseen käytetään FBC: tä, jonka paino on 1 m³. Se määritetään tarpeiden mukaan paikanvaraajana. Esimerkiksi betonin valmistamiseksi M500 vaatii parempia koostumuksia ja lujuusominaisuuksia, edullisesti noin 60-70% suuria soraakiviä, kun taas heikon M 150: n valmistamiseen, voit ottaa tavallisen FBC: n.

Kun valitaan hiekkasaumojen luonnollisen GOST-seoksen valinta, on otettava huomioon kallion radioaktiivisen taustan taso ja levitettävä materiaalia tällä tavalla:

 • Aeff jopa 370 Bq / kg - asuin- ja toimistorakennusten rakentamiseen ja koristeluun;
 • Aeff 370-740 Bq / kg - rakenteiden luomiseen ja teollisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, teiden asuttaminen kaupunkien kaupungeissa;

Aeff 740-1500 Bq / kg - rakenteellisten elementtien valmistukseen sekä teiden ja teknisten laitteiden rakentamiseen siirtokuntien ulkopuolella (lentokentät, kaukoliikenteen kaukoliikenteen moottoritiet).

Mikä on ero CBC: n ja OGS: n välillä?

Mikä ASG: n lyhenne tarkoittaa periaatteessa?
Se tarkoittaa niin hiekka-sora-seosta, eli se on sekoitus hiekkaa ja soraa.
Luonnollinen hiekka- ja sora-sekoitus sisältää keskimäärin 20-40 prosenttia soraa, loput hiekka.
Tätä seosta käytetään viemäröintijärjestelmissä pengertien ja tilapäisten teiden luomiseen, jota käytetään myös maisemasuunnittelussa.
Monet tekevät konkreettisia lisäämällä ne CBC: lle, ei OGS: hen. Vaikka näihin tarkoituksiin on vielä parempi käyttää OGS: ää.

OGS on rikastettu hiekan ja soran seos, sillan määrä siinä on paljon enemmän, joten tämän seoksen laaja valikoima käyttökohteita.
Soraa OGS: ssä tulee 70 prosenttiin.
Sitä käytetään luomaan kestäviä raudoitettuja betonirakenteita, säätiöitä, perustuksia moottoriteille jne.

Voit tutustua CBC: n ja OGS: n hinnastoon tällä linkillä. Läsnä ovat myös muut irtotavarat, kuten murskattu kivi, hiekka, laajennettu savi ja muut materiaalit.

Mikä on ero CBC: n ja MSS: n välillä?

Sen lisäksi, että nämä materiaalit eroavat toisistaan ​​lyhenneessä, niillä on yksi tärkeä ero. Se on rakeiden ja hiekan määrä tuotteissa. Jos luonnollisessa hiekassa ja sorasekoittimissa on noin 40% soraa ja noin 60% hiekkaa, OGS: ssä näiden komponenttien sisältö on täysin erilainen. Sora on paljon enemmän ja vähemmän hiekkaa. Tyypillisesti ensimmäinen materiaali on noin 55% ja loput sekoitus hiekkaa talteen louhoksesta. Näiden ominaisuuksien yhteydessä voidaan todeta, että rakennuksen sekoitus toisen version on kestävämpi.

OPGS-ominaisuudet

Lyhenteellä oleva ensimmäinen kirjain tarkoittaa "rikastettua". Soran ja hiekan seos on vahva johtuen ensimmäisen ainesosan korkeasta suorituskyvystä, minkä vuoksi sitä käytetään aktiivisesti tienrakennuksen alkuvaiheessa. Materiaalin käyttötarkoitus on tasoittaa rakentamispaikkoja tai tieosuuksia varten teitä.

Hyvin usein tällaista seosta käytetään luomaan kauniita maisemia maapalstalle ja myös teiden parannustöiden rakentajien tavoitteiden toteutumiselle.

Tämän seoksen pääindikaattorit ovat:

 • Suuri määrä soraa, joka antaa voimaa.
 • Viljan koko
 • Korkea lämpötila.

RATG: n kustannukset voivat vaihdella riippuen siitä, mitä sora-ainepitoisuus on seoksen koostumuksessa. Se voi saavuttaa jopa 75%, kun taas tuotteen hinta on korkein.

Sopivaa seosta valittaessa rakennusurakoitsijan tulisi olla selvästi tietoinen tehtävistään, mikä auttaa häntä valitsemaan tehokkain vaihtoehto. Tärkeintä on se, että materiaali, riippumatta siitä, minkälainen sora ja hiekka siinä on, on todistushakemus valtion vahvistamien sääntöjen ja määräysten kehittämisen ja pakkaamisen aikana.

Missä käytetään PGS: tä?

Tämä materiaali löysi myös paikkansa valtateiden ja rakennustyömaiden rakentamisessa. Sitä käytetään vedenpoistoauton pinnoitteena ja pinnan tasaamiseksi. Yleensä tätä materiaalia käytetään työn alkuvaiheessa. Pohjakerros on erityisesti suojelun tarpeessa, joten asiantuntijat rakentavat erityisen kuivatuskerroksen. Pohja, jolla on pengerrys, kestää kauemmin.

Moottoritien korjauksen ja sen rakenteen lisäksi CBC: n avulla tehdään laasti lujittavan betonirakenteen luomiseksi.

Hiekka-sora-sekoitus: ominaisuudet ja laajuus

Hiekka-sora-seos on yksi yleisimmistä epäorgaanisista materiaaleista, joita käytetään rakennusalalla. Materiaalin koostumus ja sen osien fraktioiden koko määrittävät, mihin lajikkeihin uutettu seos kuuluu, mikä sen päätehtävät ovat, jos se on sopivampi käytettäväksi.

Hiekka-sora-sekoitetta käytetään rakentamisessa erilaisten emästen alempien kerrosten, esimerkiksi asfaltin tai muun päällysteen, valmistukseen ja erilaisten laastien valmistamiseen, esimerkiksi betoniin lisäämällä vettä.

Erityisominaisuudet

Tämä materiaali on yleismaailmallinen ainesosa, eli sitä voidaan käyttää eri toiminnoissa. Koska sen pääkomponentit ovat luonnonmateriaaleja (hiekka ja sora), tämä osoittaa, että hiekkasaumiseos on ympäristöystävällinen tuote. CBC: tä voidaan myös säilyttää pitkään - materiaalin säilyvyysaikaa ei ole.

Säilytyksen tärkein edellytys on pitää seos kuivassa paikassa.

Jos kosteutta pääsee edelleen CBC: hen, sen käyttäminen lisää vettä (esimerkiksi betonin tai sementin valmistuksessa) ja kun hiekan ja soran seosta tarvitaan vain kuivassa muodossa, sinun on ensin kuivaa se perusteellisesti.

Laadukas hiekka- ja sora-seos sementin läsnäolon vuoksi koostumuksessa täytyy olla hyvä vastustuskyky ääriolosuhteille eikä vahingoita sitä. Tämän materiaalin toinen mielenkiintoinen piirre on se, että käytetyn seoksen jäännökset eivät ole kierrätettäviä, mutta niitä voidaan edelleen käyttää aiottuun tarkoitukseensa (esimerkiksi polkumyynnissä tai betonin valmistuksessa).

Luonnollinen hiekka-sora-seos on edullinen, kun taas rikastettu hiekka- ja soramake on korkea hinta, mutta sitä kompensoidaan tällaisesta ympäristöystävällisestä materiaalista valmistettujen rakennusten kestävyydestä ja laadusta.

Tekniset tiedot

Hiekka- ja soramakeita ostamassa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin teknisiin indikaattoreihin:

 • jyvien koostumus;
 • hiekan ja sillan seoksen sisällön määrä;
 • raekoko;
 • epäpuhtauspitoisuus;
 • tiheys;
 • hiekka- ja soraominaisuudet.

Hiekka- ja sora-seosten teknisten ominaisuuksien on oltava hyväksyttyjen valtionormien mukaisia. Yleisiä tietoja hiekasta ja sora-seoksista löytyy GOST 23735-79: stä, mutta on myös muita sääntelyasiakirjoja, jotka koskevat hiekan ja soran teknisiä ominaisuuksia, esimerkiksi GOST 8736-93 ja GOST 8267-93.

Hiekka- ja soramakeissa hiukkasten vähimmäiskoko on 0,16 mm, ja sora on 5 mm. Hiekoituksen enimmäisarvo standardien mukaan on 5 mm, ja soraa varten tämä arvo on 70 mm. On myös mahdollista tilata seos, jonka sora on 150 mm, mutta enintään tämän arvon.

Hiekka-sora-seoksen sora on noin 10-20% - tämä on keskimääräinen arvo. Enimmäismäärä saavuttaa 90%, ja vähimmäismäärä - 10%. Eri epäpuhtauksien (lietteen, levien ja muiden elementtien) luonnollisten maakaasuseosten määrä ei saa olla korkeintaan 5 prosenttia ja rikastetuissa mineraaleissa - enintään 3 prosenttia.

Rikastetuissa hiekka- ja soramakeissa sora-ainepitoisuus on keskimäärin 65%, savipitoisuus on minimaalinen - 0,5%.

Rakeistetun hiekka- ja soramasekoituksen soraosuuden prosenttiosuus materiaalit luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

Materiaalin tärkeät ominaisuudet ovat myös voimakkuuden ja pakkasvastuksen indikaattorit. Keskimäärin ASG: n on kestettävä 300-400 jäädytys-sulatussykliä. Hiekka ja sora-koostumus eivät myöskään voi menettää yli 10% massastaan. Materiaalin lujuus vaikuttaa koostumuksen heikkojen elementtien lukumäärään.

Sora on jaettu luokkiin vahvuuden mukaan:

M400-luontoon kuuluva sora on heikko vahvuus ja M1000 - vahva. Lujuuden keskimääräinen taso on luokkaan M600 ja M800. Myös sora-kategorian M1000 heikkojen elementtien määrä ei saa sisältää enempää kuin 5 prosenttia ja kaikissa muissa - enintän 10 prosenttia.

CBC: n tiheys määritetään sen selvittämiseksi, mikä komponentti koostumuksessa on suurempi määrä ja määrittää materiaalin käytön laajuus. Keskimäärin 1 m3: n ominaispaino olisi noin 1,65 tonnia.

Mitä korkeampi sora on hiekka- ja sora-koostumuksessa, sitä korkeampi materiaalin voimakkuus.

Merkitystä ei ole vain hiekan koko, vaan myös sen mineraloginen koostumus sekä moduulikoko.

ASG: n keskimääräinen tiivistyskerroin on 1,2. Tämä parametri voi vaihdella riippuen sora- sisällön määrästä ja materiaalin painumismenetelmästä.

Aeff-kertoimella ei ole viimeistä roolia. Sitä tulkitaan luonnollisten radionuklidien aktiivisuuden kokonaistehokkuuden kertoimeksi ja on läsnä rikastetussa ASG: ssä. Tämä kerroin tarkoittaa radioaktiivisuuden määrää.

Hiekan ja soran seokset jaetaan kolmeen turvallisuusluokkaan:

 • alle 370 Bq / kg;
 • 371 Bq / kg - 740 Bq / kg;
 • 741 Bq / kg - 1500 Bq / kg.

Se riippuu myös turvallisuusluokasta, johon tämä CBC sopii. Ensimmäistä luokkaa käytetään pieniin rakennustoimintoihin, esimerkiksi tuotteiden valmistukseen tai korjaamiseen. Toista luokkaa käytetään autojen pinnoitteiden rakentamisessa kaupungeissa ja kylissä sekä talojen rakentamiseen. Kolmannen turvallisuuden luokka on mukana rakentamassa eri kohteita, joilla on suuri kuorma (esimerkiksi urheilu- ja lasten leikkikentät) sekä suuret moottoritiet.

Rikastettu hiekka-sora-seos ei käytännössä aiheuta muodonmuutosta.

Hiekasta ja soraa on kaksi päätyyppiä:

Niiden tärkein ero on se, että rikastettua hiekkaa ja soraa ei löydy luonteeltaan - se saadaan keinotekoisen käsittelyn jälkeen ja suuren määrän soraa.

Luonnollinen hiekka ja sora louhitaan louhoksissa tai jokien ja meren pohjasta. Lähtöpaikan mukaan se on jaettu kolmeen tyyppiin:

Tällaisten seosten välinen ero ei ole pelkästään sen tuotannon paikalla vaan myös lisäkäytössä, pääelementtien, niiden koon ja jopa muodon volyymisisältöön nähden.

CBC: n ja OGS: n betoni: mittasuhteet

Aluksi on pieni koulutusohjelma. CBC on hiekka- ja soramake. Ei tarvitse olla rakettitutkija arvaamaan, että sen pääkomponentit ovat hiekka ja sora. Tämä seos uutetaan merestä ja joen pohjasta. Sen laatu ja sitomisominaisuudet riippuvat suuresti paikasta, jossa seos otettiin.

PGS - mallien perustana

CBC on monien betoni- ja betoniteräsrakenteiden tärkein osa (talojen, tienpintojen, jne. Perustukset).

PGS on jaettu useisiin eri tyyppeihin riippuen hiekka / sora-suhteesta, sorahiukkasten koosta ja muista indikaattoreista: lujuus, jäätymisvahvuus, lasi- ja savipartikkelien läsnäolo jne.

OPGS on rikastettu hiekka- ja sora-seos. Se eroaa PGS: stä keinotekoisesti lisätyn soran määrästä. OGG: ssä soran osuus on noin 25-75%, kun taas OGL: ssä se on 10-20%.

Näistä seoksista tärkeimmät betonin ainesosat ovat sementti, hiekka ja sora-sekoitus, tai OPGS ja vesi. Mutta laadukkaan betonin saamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyjä mittasuhteita.

Betonin valmistus OPGS: ltä

OPGS: n betonin valmistukseen sementin, seoksen ja veden mittasuhteet ovat suunnilleen seuraavat: 1 osa sementistä, 4 osaa OPGS: tä ja 0,5 osaa vettä. Nämä mittasuhteet otetaan materiaalien painosta. Jotkut neuvoo lisäämään tätä koostumusta myös hiekkaa erikseen. Mutta tämä on kiistanalainen asia. Sinun tulisi aina ottaa huomioon hiekkapaperin prosenttiosuus OGS: ssä samoin kuin sementtimerkki, joten voit laskea fs: n suhde betoniin.

Sama pätee CBC: n betoniin: aineosien mittasuhteet riippuvat siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä haluat saada tuotokselle, mitä sementtimerkkiä ja mitä hiekkaa ja soraa CBC: ssäsi on.

Yleensä se on ilmoitettu ostettaessa, mutta jos sinulla ei ole näitä tietoja, niin on olemassa monia tapoja määrittää tämä suhde itse, kotona. Esimerkiksi seuloa osa seoksesta metalliristikkoon.

Hiekka ja mittasuhteet

Pääsääntöisesti ei ole tarpeen lisätä hiekkaa tällaiseen betoniin, se on jo riittävä CGM: ssä. Käytettäessä jonkinlaisia ​​hiekka- ja soramakeita, päinvastoin lisätään murskattua kiveä.

Jos olet valmis betoniin perustukseen, on parasta ottaa suhde 1: 8, eli 1 osa sementistä 8 osaa sekoitus- ja sekoitusosastosta. Tämä suhde on varmistettu ja optimaalinen, vaikka on myös suositeltavaa tietää standardi mittasuhteet betonisekoitus. Tämän artikkelin video näyttää käytännössä, miten CBC: tä voi käyttää.

Opgs mitä se on

Sovellus ja dekoodaus OPGS

Hiekan ja soran seos (CBC), joka on ei-metallista rakennusmateriaalia, on löytänyt laajaa käyttöä eri rakennustyömailla.

PGS on kahta tyyppiä:

 • rikastamiseen;
 • luonnollinen (luonnollinen).

Luonnollisen sora-yhdistelmän mukaan sora-aineen pitoisuus, jonka koko on yli viisi millimetriä, ei saa ylittää yhdeksänkymmenenviiden painoprosenttia GOST 23735-79: n mukaan. Mikä on sitten OGSA: n tulkinta ja miten tämä seos eroaa luonnollisesta hiekka-sora-seoksesta? OPGS tarkoittaa rikastettua hiekkaa ja soraa. Edellä mainitun stan- dardin mukaan OPGS: lle on tunnusomaista soraa, joka lisätään seokseen keinotekoisesti. Rikastetun hiekan ja soran pääkomponentit ovat hiekka ja sora.

Useimmiten raja-alueet louhitaan säiliöiden pohjalta: järviä, jokia ja erilaisia ​​säiliöitä.

Yhdessä sementin ja veden kanssa CGU muodostaa sementtiastian, jota käytetään betonin valmistukseen.

PGS: llä rikastettu nykyinen GOST-standardi on jaettu riippuen soraa prosentteina 5 pääryhmästä:

Sementin lujuus, joka on OGS: n osa, on täytettävä GOST 8267: n vaatimukset, kuten ominaisuuksia, kuten jäätymisvastus ja heikossa kallioiden jyvien läsnäolo.

Toimitetuissa OGS-yhdisteissä epäpuhtauksien osuus ei saa ylittää kolmea prosenttia kokonaismäärästä. Seos ei saisi sisältää erilaisia ​​tukkeumia. Seoksen sisältämän hiekan on täytettävä GOST 8736 -standardin mukaiset hieno, keskisuuret ja karkeat hiekkakerät.

OPGS: tä käytetään laajalti kaupallisissa, rautateillä, asuinrakennuksissa ja teollisuusrakenteissa, joita käytetään vaaitusalueiden tasoittamiseen sekä laitteiden rakentamiseen ja ajoradan suuntaamiseen.

Riippuen Aeff-kertoimesta, joka merkitsee luonnon radionuklidien OPGS: n kokonaistehokasta aktiivisuutta, sovelletaan:

 • rakennusmateriaalien, erilaisten rakennustöiden ja rakennusten eri rakenteiden ja tuotteiden sekä julkisten ja asuinrakennusten jälleenrakentamisen osalta Aeffin kerroin on enintään 370 Bq / kg;
 • rakenteiden ja rakennusten rakentamisessa käytettävien materiaalien, rakenteiden ja tuotteiden valmistuksessa, lupaavien kehitysvyöhykkeiden teiden rakentamisessa ja siirtokuntien alueilla kerroin Aeff 371-740 Bq / kg;
 • rakennusmateriaalien tuotannossa lentokenttien ja teiden rakentamisessa ulkopuolella asutettujen alueiden, kerroin Aeff 741 - 1500 Bq / kg.

OGS: mitä se on ja miten sitä käytetään

Nykyaikaisessa rakennuksessa käytetään runsaasti luonnollisia ei-metallisia materiaaleja ja niiden seoksia. Useimmissa tapauksissa tämä hiekka, sora, savi. Pohjaveden, jokien ja meren pohjalle hiotaan hiekan ja soran seos, joka on MPS: n perusta. Mikä se on ja mikä on ero CBC: n ja OGS: n välillä?

Luonnonmateriaalien seokset

Hiekkamakeiset seokset ovat hyvin suosittuja ja ovat osa betonirakenteita, joita käytetään talojen rakentamisessa, teiden rakentamisessa ja perustuksen asettamisessa. Seosten laatu ja niiden ominaisuudet riippuvat siitä, missä ne louhittiin. Pääindikaattori on liimaominaisuudet. Usein tarvitaan seoksia, joissa soran määrää lisätään. Tätä varten soraa lisätään luonnolliseen seokseen. Tätä tarkoitusta varten erityisesti käytettävät laitteet - tärinänäyttö. Tuloksena on OPGS: n seos, jonka dekoodaus on rikastettua hiekkaa ja soraa. Keinotekoisesti rikastettu seos on osa betonia: se yhdistetään sementtiin ja veteen. Pääasia on pitää mittasuhteet niin, että betoni on vaaditulla laadulla siihen tarkoitukseen, johon se on tarkoitettu. Betonin laajuus riippuu soran määrästä ja laadusta. PGS: n luonnollinen seos sisältää jopa 20% soraa ja rikastuksen aikana sen määrä kasvaa 75%: iin, kuten kuvassa näkyy. OPGS ja viittaa PGS: n keinotekoisesti rikastettuun koostumukseen.

OGS: n kokoonpano ja jakautuminen ryhmille

Erityisen tärkeä on murskausjyvien arvo, savi ja siltin esiintyminen seoksen koostumuksessa. Kaikki tämä vaikuttaa tällaiseen indikaattoriin kuin OPGS: n vahvuus. Mikä se on: konkreettisia laatuindikaattoreita? Tämä ei ole vain lujuus vaan myös roiskeenkestävyys.

Yksi suosituimmista OPGS-yhdisteistä on seos, jossa sora on 70%. Loput 30% prosenttia on hiekkaa, jossa ei ole epäpuhtauksia. Seos voi kuitenkin sisältää savea, enintään 1% kokonaismassasta ja enintään 5 prosenttia orgaanista ainesta. Soran jyvät ovat eri kokoisia: 10 - 70 mm. Tämän ei pitäisi olla sekoitus. Seos käyttää jyvien jakeita: niiden koko voi olla joko 10 tai 40, 20 tai 70 mm. OGS jaetaan ryhmiin niiden sisällön mukaan prosentteina soraa:

Menetelmä

Aivan kuten se on jaettu OGGS-ryhmiin (joka on jo hajonnut), niin konkreettisesti tuotetaan erilaisia. Kaikki riippuu siitä, missä ja miksi sitä käytetään. Valmistusmenetelmä: otetaan neljä osaa seoksesta, yksi sementti ja 1/2 osa vettä. Osa ainesosista määritetään painon mukaan. Kun betoni on valmistettu perustuksen asettamiseksi, osien optimaalinen suhde on 1: 8. Kun otetaan huomioon soraa koostumuksessa, sementtityyppi, jota valmistetaan seoksen valmistamiseksi, saa vaaditun tuotemerkin betonin. Tienrakennuksessa OPGS tekee tiettyjä kerroksia teiden pohjalla tai yläpinnalla. Talojen rakentamisessa betonia käytetään paitsi pohjaan, myös sementtivalmisteisiin betonilattialle. Alueella rakennuksen ympärillä maisemasuunnittelu tehdään myös betonilla ja avointen kiillotusasemien seoksella.

Sekoitusominaisuudet

Rakennusmateriaaliseos on erittäin kätevä ja sillä on valtava suosio rakennustöissä. Loppujen lopuksi se sopii täydellisesti pintaan. Erityisesti tämä laatu on hyödyllistä tien rakentamisessa. Kun ostat rikastettua hiekka-sora-yhdistelmää rakentamiseen, on kiinnitettävä huomiota joihinkin sen parametreihin: siihen ryhmään, johon se kuuluu, mikä on savi-, pöly- ja siltinosuus. Kaikki nämä indikaattorit vaikuttavat OGS: n kustannuksiin. Mikä se on ja miten saataisiin selville kaikkien sulkeutumisen prosenttiosuus? Sen ei tulisi ylittää 3% kokonaismassasta. On syytä kiinnittää huomiota siihen, millä jakeilla on soraa: ne eivät saa ylittää 40 mm: n kokoisia. Kaikki tiedot on merkitty asiakirjoihin, jotka vahvistavat, että seos noudattaa GOSTin vaatimuksia.

Esivanhemmat eivät nukkuneet kuin tekimme. Mitä me teemme väärin? Tätä on vaikea uskoa, mutta tutkijat ja monet historioitsijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että nykyaikainen mies ei nuku lainkaan kuin muinaiset esi-isiensä. Aluksi.

On käynyt ilmi, että joskus jopa kaikkein kova kunnia päättyy epäonnistumiseen, kuten on kyse näiden julkkisten kanssa.

7 ruumiinosaa, jota ei saa koskettaa Ajattele kehoa temppelinä: voit käyttää sitä, mutta on joitain pyhiä paikkoja, joita ei voi koskettaa. Tutkimukset osoittavat.

Nämä 10 pienintäkään asiaa, joita mies aina huomaa naisesta. Luuletko, että sinun mies ei tiedä mitään naispuolisesta psykologiasta? Se ei ole. Yksittäinen piilotus ei piilota rakastavan kumppanin ulkoasulta. Ja tässä on 10 asiaa.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

10 viehättävää tähtipajaa, jotka tänään näyttävät hyvin erilaiselta Aika lentää, ja eräänä päivänä pienet julkkikset tulevat aikuisiksi persoonalliksi, jotka eivät enää ole tunnistettavissa. Söpö pojat ja tytöt muuttuvat a.

CBC: n ja OGS: n betoni: mittasuhteet

Aluksi on pieni koulutusohjelma. CBC on hiekka- ja soramake. Ei tarvitse olla rakettitutkija arvaamaan, että sen pääkomponentit ovat hiekka ja sora. Tämä seos uutetaan merestä ja joen pohjasta. Sen laatu ja sitomisominaisuudet riippuvat suuresti paikasta, jossa seos otettiin.

PGS - mallien perustana

CBC on monien betoni- ja betoniteräsrakenteiden tärkein osa (talojen, tienpintojen, jne. Perustukset).

PGS on jaettu useisiin eri tyyppeihin riippuen hiekka / sora-suhteesta, sorahiukkasten koosta ja muista indikaattoreista: lujuus, jäätymisvahvuus, lasi- ja savipartikkelien läsnäolo jne.

OPGS on rikastettu hiekka- ja sora-seos. Se eroaa PGS: stä keinotekoisesti lisätyn soran määrästä. OGG: ssä soran osuus on noin 25-75%, kun taas OGL: ssä se on 10-20%.

Näistä seoksista tärkeimmät betonin ainesosat ovat sementti, hiekka ja sora-sekoitus, tai OPGS ja vesi. Mutta laadukkaan betonin saamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyjä mittasuhteita.

Betonin valmistus OPGS: ltä

OPGS: n betonin valmistukseen sementin, seoksen ja veden mittasuhteet ovat suunnilleen seuraavat: 1 osa sementistä, 4 osaa OPGS: tä ja 0,5 osaa vettä. Nämä mittasuhteet otetaan materiaalien painosta. Jotkut neuvoo lisäämään tätä koostumusta myös hiekkaa erikseen. Mutta tämä on kiistanalainen asia. Sinun tulisi aina ottaa huomioon hiekkapaperin prosenttiosuus OGS: ssä samoin kuin sementtimerkki, joten voit laskea fs: n suhde betoniin.

Sama pätee CBC: n betoniin: aineosien mittasuhteet riippuvat siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä haluat saada tuotokselle, mitä sementtimerkkiä ja mitä hiekkaa ja soraa CBC: ssäsi on.

Yleensä se on ilmoitettu ostettaessa, mutta jos sinulla ei ole näitä tietoja, niin on olemassa monia tapoja määrittää tämä suhde itse, kotona. Esimerkiksi seuloa osa seoksesta metalliristikkoon.

Hiekka ja mittasuhteet

Pääsääntöisesti ei ole tarpeen lisätä hiekkaa tällaiseen betoniin, se on jo riittävä CGM: ssä. Käytettäessä jonkinlaisia ​​hiekka- ja soramakeita, päinvastoin lisätään murskattua kiveä.

Jos olet valmis betoniin perustukseen, on parasta ottaa suhde 1: 8, eli 1 osa sementistä 8 osaa sekoitus- ja sekoitusosastosta. Tämä suhde on varmistettu ja optimaalinen, vaikka on myös suositeltavaa tietää standardi mittasuhteet betonisekoitus. Tämän artikkelin video näyttää käytännössä, miten CBC: tä voi käyttää.

Hiekan ja soran käyttö sen tyypin ja ominaisuuksien mukaan

Hiekka-sora-seos (CBC) - epäjalosta metallisesta alkuperästä peräisin oleva materiaali, joka louhitaan louhoksissa tai säiliöiden pohjalla. Se on pienen koon ja hiutaleiden yhdistelmä yhtä suurina mittasuhteina.

Hiekan ja soran tyypit

Hiekka-sora-seoksen koostumuksessa hiekan ja soran suhteen erotetaan luonnolliset ja rikastetut lajikkeet.

 1. Luonnollinen hiekka-sora-seos. Sora-aineen luonnollinen pitoisuus on vähintään 10 prosenttia kokonaismassasta ja enintään 95 prosenttia.
 2. Rikastettu. Sen tuotannossa saavutetaan 70%: n ja 30%: n välinen suhde soran ja hiekan seoksessa.

Jotta ero olisi ilmeisempi, sinun on tiedettävä, että soraa rikastetussa seoksessa saavuttaa 3/4 kokonaismassasta, sen osuus tavanomaisesta - enintään 1/5.

Tämän kriteerin mukaan CBC: n koulutustilanteet jakautuvat seuraavasti:

 • vuoristo ja rotko (jyvien muoto on äärettömän kulmainen, äidin kallion välissä, kooltaan erikokoisia);
 • meri (jyvät ovat pyöreitä, pyöreitä, hienojakoisia jakeita on läsnä);
 • järvi-joki (jyvät ovat pyöreämmässä muodossa, jossa on yhtenäinen viljelyspesifisyys, joskus orgaanisten epäpuhtauksien mukana).

Hiekka - ja sora - seosten tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet

 • lujuus, suuri vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille (suurien jakeiden murskattujen kivien vuoksi);
 • kestävyys (jopa pitkäaikaisen varastoinnin aikana, ne täydellisesti säästävät ominaisuuksiaan ja niitä voidaan käyttää menestyksekkäästi laadullisesti);
 • hiekka- ja sora-ainejäämiä ei tarvitse poistaa rakennustyömaalta - ne voidaan hävittää (käytetään betonin valmistamiseen, mikä parantaa ominaisuuksiensa parantamista);
 • alhaiset kustannukset;
 • luonnonmukaisuus ja ympäristöystävällisyys.

Eri tyyppisten seosten käyttö

Seosten käyttö määräytyy niiden ominaisuuksien ja ominaisuuksien perusteella. Niinpä käytetään luonnollisia raaka-aineita:

 • teiden rakentamiseen eri tarkoituksiin (ellei suunniteltu voimakas kuorma tiellä);
 • lasten ja urheilukenttien tietoisuuteen;
 • laitteen tontilla autotallin edessä;
 • erilaisten putkistojen, rakennusten ja rakenteiden perustaminen;
 • kuivauskerroksena.

Luonnon seoksen etu - useiden standardien läsnäolo, esimerkiksi, voit käyttää viittä murto-osaa.

Runsaasti ja keskisuuria soraa sisältävä rikastettu seos on korvaamaton:

 • perustettaessa liittovaltion teitä;
 • asuinrakennusten ja teollisuustoimintojen ja muiden rakennustöiden perustekniikassa;
 • tehdä joitain betonimerkkejä.

OGGS: n koostumuksessa olevan soran korkea pitoisuus ja siinä olevien mineraaliseosten läsnäolo parantavat materiaalin teknistä suorituskykyä ja lisäävät sen lujuutta. Tässä suhteessa rikastetun seoksen kustannukset ovat jonkin verran korkeammat kuin luonnolliset.

Käyttämällä sekoitusta betonin valmistamiseen

Käytettäessä käytettyä betonia rikastettua betonia betonia, kuivaa sementtiä ja vettä suhteessa 1: 4: 0,5 seos-sementti-vesi. Suhde on laskettava materiaalin painon perusteella. Tarvittaessa liuokseen voidaan lisätä pieni määrä hiekkaa, mutta ennen sitä sinun on tiedettävä, kuinka paljon se on jo seoksessa. Merkittävää on sementin ja muiden liuottimien valmistuksessa käytettävien komponenttien merkintä.

Usein murskattua kiveä lisätään myös hiekkaan ja sora-sekoittimeen lujuuden lisäämiseksi. Seoksen ja sementin optimaalinen suhde, jonka on suunniteltu täyttävän rakennuksen pohjan, on 8: 1.

Käyttämättä jättämättömiä seoksia on keskityttävä betonin merkintään, joka on tarkoitus tehdä.

Asiantuntijat korostavat, että vain tiukasti noudattamalla mittasuhteita betonin sekoittamisessa, saat laadukasta materiaalia, joka kestää sekä dynaamisia kuormituksia että haitallisia ympäristövaikutuksia.

Sovellus ja dekoodaus OPGS

Hiekan ja soran seos (CBC), joka on ei-metallista rakennusmateriaalia, on löytänyt laajaa käyttöä eri rakennustyömailla.

PGS on kahta tyyppiä:

 • rikastamiseen;
 • luonnollinen (luonnollinen).

Luonnollisen sora-yhdistelmän mukaan sora-aineen pitoisuus, jonka koko on yli viisi millimetriä, ei saa ylittää yhdeksänkymmenenviiden painoprosenttia GOST 23735-79: n mukaan. Mikä on sitten OGSA: n tulkinta ja miten tämä seos eroaa luonnollisesta hiekka-sora-seoksesta? OPGS tarkoittaa rikastettua hiekkaa ja soraa. Edellä mainitun stan- dardin mukaan OPGS: lle on tunnusomaista soraa, joka lisätään seokseen keinotekoisesti. Rikastetun hiekan ja soran pääkomponentit ovat hiekka ja sora.

Useimmiten raja-alueet louhitaan säiliöiden pohjalta: järviä, jokia ja erilaisia ​​säiliöitä.

Yhdessä sementin ja veden kanssa CGU muodostaa sementtiastian, jota käytetään betonin valmistukseen.

PGS: llä rikastettu nykyinen GOST-standardi on jaettu riippuen soraa prosentteina 5 pääryhmästä:

 • 15-25%;
 • yli 25-35%;
 • yli 35-50;
 • yli 50-65%;
 • yli 65-75%.

Sementin lujuus, joka on OGS: n osa, on täytettävä GOST 8267: n vaatimukset, kuten ominaisuuksia, kuten jäätymisvastus ja heikossa kallioiden jyvien läsnäolo.

Toimitetuissa OGS-yhdisteissä epäpuhtauksien osuus ei saa ylittää kolmea prosenttia kokonaismäärästä. Seos ei saisi sisältää erilaisia ​​tukkeumia. Seoksen sisältämän hiekan on täytettävä GOST 8736 -standardin mukaiset hieno, keskisuuret ja karkeat hiekkakerät.

OPGS: tä käytetään laajalti kaupallisissa, rautateillä, asuinrakennuksissa ja teollisuusrakenteissa, joita käytetään vaaitusalueiden tasoittamiseen sekä laitteiden rakentamiseen ja ajoradan suuntaamiseen.

Riippuen Aeff-kertoimesta, joka merkitsee luonnon radionuklidien OPGS: n kokonaistehokasta aktiivisuutta, sovelletaan:

 • rakennusmateriaalien, erilaisten rakennustöiden ja rakennusten eri rakenteiden ja tuotteiden sekä julkisten ja asuinrakennusten jälleenrakentamisen osalta Aeffin kerroin on enintään 370 Bq / kg;
 • rakenteiden ja rakennusten rakentamisessa käytettävien materiaalien, rakenteiden ja tuotteiden valmistuksessa, lupaavien kehitysvyöhykkeiden teiden rakentamisessa ja siirtokuntien alueilla kerroin Aeff 371-740 Bq / kg;
 • rakennusmateriaalien tuotannossa lentokenttien ja teiden rakentamisessa ulkopuolella asutettujen alueiden, kerroin Aeff 741 - 1500 Bq / kg.

Täydelliset tiedot CBC: stä

CBC tai hiekka-sora-sekoitus on rakennusmateriaaliin tarkoitettu irtotavaramateriaali. Seos louhitaan useilla päätoimilla - mereen, jokiin tai järviin sekä louhoksiin. CBC: tä käytetään tasoittamaan rakennuspaikkaa tai jalkakäytävä käyttäen materiaalia vedenpoistokerrokseen. Saatavilla on useita eri lajikkeita ja siksi oikea valinta on välttämätöntä perehtyä aineiston täydellisiin tietoihin.

Koostumus ja ominaisuudet

Käytettävissä rakennustyömailla PGS: lle on ominaista useat tärkeimmät vivahteet:

 1. Määrä hiekan ja soran seoksessa.
 2. Viljan koko Tämä indikaattori tarkistetaan GOST 8267-93: n mukaisesti.
 3. Hiekan arviointi tehdään GOST 8736-93: n mukaan.
Mikä on CBC?

Koska luonnollinen hiekka-sora-seos ja sen ominaisuudet on dokumentoitu GOSTin mukaisesti, kuka tahansa voi saada poikkeuksellisen korkealaatuisen tuotteen, joka täyttää tärkeimmät rakennusvaatimukset.

PGS: llä on suuri lujuus ja siten resistenttejä negatiivisten ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksille. Alhaiset lämpötilat PGS kestää, koska koostumuksessa on suuria rikkauksia. Tämä indikaattori on erittäin tärkeä olosuhteissa venäläisissä olosuhteissa, kun lämpötila talvella ja kesällä on hyvin erilainen.

Kestävyys. Tämä ominaisuus viittaa siihen, että vaikka pitkäaikaisessa käytössä tai varastoinnissa CBC säästää kaikki sen ominaisuudet, ja seosta voidaan käyttää jälkikäteen laadun vaarantamatta.

Jos sivuston rakentamisen jälkeen jäljellä on liikaa raja-arvoa, ei ole tarpeen ottaa sitä pois ja tilata kalliita laitteita tähän. Materiaali voidaan helposti hävittää betonin avulla valmistukseen. Ja myös se on erittäin kätevä, koska koostumuksen lujuusominaisuudet kasvavat.

Seos on mahdollisimman ympäristöystävällinen ja luonnollinen, eikä se siten vahingoita ihmiskehoa. Tästä syystä PGS ilman pelkoa käytetään lasten ja urheilukenttien rakentamiseen.

Vaatimukset komponenteille

PGS: n ostamisessa on huolehdittava siitä, että seoksen osa, joka on osa seosta, täyttää GOST 8267-93: n vaatimukset. Jäätymisen vastustuskyvyn ja jyvien sisällön on täytettävä täsmälleen tämä GOST, jotta varmistetaan laadukas CBC.

Hiekka, joka on osana seosta sen jyväkoostumuksessa, on oltava täysin GOST 8736-93: n mukainen. Hiekka voi olla karkea, hieno ja keskisuuri sekä erittäin hieno. On myös tärkeää varmistaa, että pienen seulan N014 läpi kulkevan CGS: n sisältämät hiukkaset eivät ylitä 20%, koostumus, joka on rikastettu 10% koko massalla.

CBC: n saven ja pölyn hiukkaset eivät saa ylittää 5%, muuten seoksen laatu huononee huomattavasti. Mittasuhteiden on oltava tarkkoja, jotta saadaan parasta laatua.

Ennen kuin ostat ASG: n, varmista, että se noudattaa GOSTia.

Jos kaikki indikaattorit vastaavat edellä mainittuja tietoja, voimme varmasti sanoa, että CBC sopii rakentamiseen ja voit käyttää turvallisesti koostumusta vastuulliseen työhön.

Lisäksi CBC: n tai OGS: n hyvän ja laadullisen koostumuksen hankkimiseksi sinun on varmistettava, ettei se sisällä roskia sisältäviä sulkeumia.

Hiekka- ja sora-seosten lajit kaivostoimintamenetelmillä

PGS: n uuttaminen on laajamittaista tuotantoa, koska tämä mineraalikoostumus on välttämätöntä erilaisten rakennus- ja teollisuustöiden suorittamiseksi. Tämän tyyppisen hiekan uuttaminen on puolet kaikkien muiden kuin metallisten materiaalien louhinnasta maan alueella. Tuotantomenetelmän mukaan ASG on jaettu kolmeen päälajikkeeseen. Jotta saataisiin täydelliset tiedot materiaalista, on jokaisen lajin tarkasteltava erikseen.

Joet ja järvet

PGS on usein kaivettu eri vesistöihin. Käytetään hydromekaanista menetelmää, joka mahdollistaa erittäin puhtaan seoksen muodostamisen pistorasiaan, jota voidaan myydä erittäin kohtuullisin hinnoin. Asiantuntijat asentavat imulaitteet, joiden avulla massa menee noin 30 m: n syvyyteen. Suurin arvo on muutama sata metriä, mutta kaikki riippuu valitun laitteen laadusta ja kentän syvyydestä.

Kaivoslaitteisto on järjestetty siten, että kivien imu yhdistetään suodatukseen, jonka avulla CBC pestään välittömästi. Tämän prosessin jälkeen vesi palaa säiliöön, eikä siksi voi olla kysymys jätevesien tyhjentämisestä.

Mining järvellä

Tämä on nykyaikaisin tapa, joka ei vahingoita ekosysteemiä CBC: n tuotannossa. Eri fraktioiden seoksen uuttaminen puretaan eri kentillä. Tämä määrittää tuloksena olevan tuotteen painon. Mitä suurempi sora on, sitä enemmän sekoittimet painavat, mikä vähentää tiivistyskerrointa.

Merillä

Tällainen uuttomenetelmä muistuttaa edellistä versiota. Lähtö on homogeenista materiaalia, joka soveltuu ihanteellisesti rakennustarvikkeiden hiukkasten kokoonpanoon. Käyttämällä tätä uuttamismenetelmää CBC: n muodostuminen on mahdollista ilman epäpuhtauksia, ja siksi tätä materiaalia käytetään betonin valmistamiseen.

Louhoksissa

Jos haluat saada PGS: n uralla, sinun on käytettävä modulaarisia yksiköitä. Tämäntyyppiset laitteet koostuvat tehokkaista hydraulisista ruoppauspumputuista. Malmin louhinnan jälkeen seos on pestä huolellisesti, ja tätä tarkoitusta varten käytetään pesuuutinyksikköä dieselgeneraattorin avulla. Huuhtelu- ja seulontayksiköt on jaettu useisiin lajikkeisiin:

 1. Vibro-pesu.
 2. Yksikkö, jossa on vakiintunut spiraali ja kauhaallas.

hakemus

CBC: n käyttö riippuu niiden ominaisuuksista ja ominaisuuksista. Luonnonmateriaaleja voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin:

 1. Teiden luominen. Tyypillisesti materiaalia käytetään siinä tapauksessa, että et suunnittele voimakasta paineita asfaltille.
 2. CBC: tä käytetään usein urheilu- tai leikkikenttien valmistukseen sisäpihoilla.
 3. Materiaali on myös erittäin suosittu pienen alueen rakentamiseksi autotallin edessä. Tässä versiossa CBC: tä käyttävät yksityiset talot.
 4. Toinen suosittu kohde on polkumyynti putkilinjoissa sekä rakennuksen ja vastaavien rakenteiden perustan valmistaminen.
 5. Käytä tyhjennyskerroksena.
 6. Laadukkaita lajeja (rikastettua hiekkaa ja soraa) käytetään liittovaltion merkityksellisten teiden rakentamiseen.
 7. Laatu-aineistoa käytetään myös rakennusten perustan tekemiseen.

Edellä mainittujen tietojen perusteella on turvallista päätellä, että rajatylittävä yhteistyö on rakentamattoman välttämätön käyttömateriaali, joka ei menetä suosioaan pitkään aikaan. Lisäksi luonnollinen rakenne, joka ei vahingoita ihmiskehoa ja ympäristöä, pidetään plussa PGS: lle.

PGS: n ja OPGS: n käyttö betonin valmistukseen

Betonin valmistus on tärkeä osa monimutkaisuuden ja laajuuden rakentamista. Rakenteesta riippuen rakenteen lujuuden, eristysominaisuuksien ja vedenkestävyyden, eri laatuluokkien ja betoniluokkien vaatimuksia käytetään.

Tehtyjen rakenteiden luotettavuus riippuu monimutkaisista tekijöistä, joista esimerkkeinä ovat sementin ja täyteaineiden ominaisuudet, säilytysolosuhteet ja komponenttien mittasuhteet seoksen valmistuksessa. Sekä erilaisten murskattujen hiekka-soramakeiden (CBC) kanssa on suosittu ja laadukas materiaali betonin valmistukseen. Riippuen hiekan ja soraosuuden suhteen tämän tyyppistä täyteainetta voidaan käyttää onnistuneesti sekä teollisuuslaitosten ja korkeiden rakennusten pystyttämiseen, yksittäisten rakennusten, kaatopaikkojen, betonipinnoitteiden ja lattioiden rakentamiseen.

Rikastettu hiekka- ja sora-sekoitus (OPGS) eroaa luonnollisesta PGS: stä, joka on keinotekoisesti lisätty soraa. Lisääntynyt sora-sisältö muuttaa seoksen ominaisuuksia, joten voit luoda korkeamman betonin.

PGS: n tai OGS: n käyttäminen täyteaineena mahdollistaa betoniliuoksen sekoittamisen mihin tahansa paikkaan ja oikeaan määrään, mikä on tärkeätä täyttää pienet tilavuudet vaunujen, kesämökkien, hyttien ja ankkurointikappaleiden, betonirakoittimien raidevälitteisiin säiliöihin. Tässä tapauksessa ei ole tarvetta hankkia ja toimittaa jokaista seoksen komponentteja erikseen, mikä vähentää teknisten prosessien monimutkaisuutta. PGS: n kohtuullinen hinta yhdessä yksinkertaisten varastointisääntöjen kanssa edistää rakentamisen kustannushinnan laskemista.

PGS: n ja OGS: n käyttö auttaa lyhyessä ajassa saada laadukkaita betonilaastareita ja nopeuttaa rakennustöiden toteuttamista. Eri kokoisten sora-jyvien ja erilaisten fraktioiden hiekkaspartikkeleiden yhdistelmä tarjoaa tehokkaan tartunnan tämän ympäristöystävällisen materiaalin kaikkien osien ja korkeiden käyttöparametrien välillä.

Pääkaupunkitalojen perustaksi suositellaan konkreettisia ratkaisuja MUFU: n kanssa täyteaineena. Tämä takaa rakenteiden lujuuden ja kestävyyden. Seoksen valmistuksessa PGS: n avulla sinun on valittava mittasuhteet suhteessa betonin merkkiin, joka on tarkoitus saada.