Kuinka valita pigmentti sementille?

Tavallisten sementin perusteella valmistetuista betonista valmistetut tuotteet ja rakenteet näyttävät "harmailta" ja edustavat. Houkuttelevan ulkonäön ansiosta käytetään erityisiä väriaineita - pigmenttiä sementille.

Sementin pigmenttien valintamenettelyt

Betonin väriainepigmentit ovat pääsääntöisesti kuivia jauheita, jotka lisätään betoniin tai laastiin seoksen valmistuksen aikana. Riippuen kemiallisesta koostumuksesta kaikki pigmentit jaetaan mineraali- ja orgaanisiin aineisiin ja tuotantoteknologian mukaan: keinotekoinen ja luonnollinen ("luonnollinen").

Väriaineiden tyypit ja tyypit betonille. pöytä

Pigmentti (keltainen, punainen, harmaasävy ja sininen)

Sementin keinotekoinen pigmentti valmistetaan luonnollisten raaka-aineiden lämpökäsittelyllä. Kuivajauheen pigmenttien lisäksi teollisuus tuottaa väriainepastereita, emulsioita ja rakeita.

Kuinka valita oikea pigmentti sementille?

On olemassa kolme perussääntöä, jotka voidaan saavuttaa varmistamalla, että konkreettiset tavarat tai pääoman rakentaminen hankkivat vakaan, kestävän suunnitellun värin.

 • Valitessaan pigmentti olisi suositeltavaa tunnetuille tuotemerkkeille. Yritysten "kuulemisen" tuotteet ovat korkealaatuisia ja täysin suojattuja väärennöksiltä. Siksi on parempi maksaa hieman kalliimpaa ja sitten "puristaa kyynärpäitäsi", kun lyhyen ajan kuluttua tuote menettää houkuttelevan ulkonäön;
 • Ennen kuin ostat, lue huolella väriaineen koostumus - on erittäin tärkeää, että koostumus sisältää lateksia. Lateksin läsnäolo takaa värin kestävyyden, betonin plastisuuden ja lopputuotteen lujuuden;
 • Etusija olisi annettava hienoille pigmenteille, joilla on sama sakeus ilman kokkareita.

Sementin pigmentin hinta kussakin valmistajassa on erilainen ja alkaa 45 ruplasta / kg. Myydään pusseissa. Valmistajista voidaan erottaa Lanxess, Promindsa, AzimutHimGroup ja muut. Osta pigmentti voi olla missä tahansa rakennuksessa tai tilaa verkkokaupasta.

Sovellusominaisuudet

Betoniseokseen lisättävän pigmentin määrä ei rajoitu pelkästään suunnitellulla varjolla vaan myös taloudellisella toteutettavuudella. Tosiasia on, että väriaineen määrän kasvu aluksi saa aikaan saturaation lisääntymisen, mutta tietyssä vaiheessa on hetki, jolloin värin voimakkuus lakkaa kasvamasta. Tästä hetkestä alkaen pigmentin määrän kasvu kasvaa taloudellisesti epäedulliseksi.

Esimerkiksi käytettäessä tsekkiläisiä väriaineita, joille on ominaista korkea värikylläisyys, taloudellisesti käyttökelpoinen määrä ei ylitä 5% pigmenttiä sementin painosta.

Jos käytetään korallia, jolla on alhainen "väriaine" -kyky, värien kyllästyminen tapahtuu suuremmalla määrällä ainetta (yli 5%), mutta tässä tapauksessa "huonoja" metamorfioita esiintyy: liiallinen lisäys hienojakefraktiossa ja huomattava lisääntyminen liuottimen tarpeessa, mikä vuorostaan ​​johtaa huononemiseen laadukkaita betonituotteita ja betonirakenteita: lujuus, jäätymisvastus jne.

Arvioitu painotettu keskimääräinen sallittu määrä betonin väriainetta. pöytä

Pigmentti betonille: väriaineiden tyypit, maalausmenetelmät, sementin valinta, miten se tehdään itse

Eri koriste-esineiden tekeminen konkreettiselta, haluan päästä eroon ratkaisun sortavasta harmaudesta. Tee kirkkauden ja näkyvyyden muotoilu pigmenttien käytöllä. Markkinoilla on monia väriaineita, mutta kaikki eivät ole yhteensopivia sementin kanssa. Artikkeli keskittyy sopiviin pigmentteihin betonille ja menetelmälle väriaineen valmistamiseksi kotona.

Mitä värejä betonille on olemassa

Aluksi on syytä ymmärtää paremmin pigmenttityyppejä. On aina mahdollista valita sopivin värisävy olemassa olevasta väriaineiden monipuolisesta valikoimasta ottaen huomioon olosuhteet, joissa ratkaisu on tarkoitus toteuttaa.

Tärkeimmät koostumukset, joita käytetään betonin maalaamiseen, on tavanomaisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Kaikilla lisäaineilla on etuja ja haittoja, ruoanvalmistusominaisuuksia, joten ennen ostopäätöstä kannattaa tutustua valitun pigmentin teknisiin ominaisuuksiin niin, että käytön aikana ei ole ongelmia.

Happipigmentit

Tällaiset tuotteet ovat vaarattomia ihmisten terveydelle ja ekologialle. Materiaalissa on jauhemaista koostumusta, joka antaa nopean pääsyn reaktioon sementtiseoksen kanssa. Valikoiman värivaihtoehtoihin kuuluu 8 perusääniä. Sopeuttamalla annostusta saavutetaan halutun sävyn voimakkuus. Pigmenttinä käytetään betonipinnan värjäämistä ja valmistetaan sementtipohjainen värillinen liuos.

Väriaine valmistetaan liuottimesta, liimasta, kiinnittimestä. Levitä se puhdistetulle betonipinnalle, käsiteltävä esipesulla, joka on kastettu liuottimeen. Tuloksena oleva sävy tallennetaan tuotteelle pitkään aikaan (melkein koko rakenteen elinkaaren ajan).

Akryylipigmentti

Väriaine on tehty akryylin pohjalta, mikä mahdollistaa tuotteen käytön sisätiloissa ja ulkona. Tärkein etu on myrkyllisten savujen puuttuminen betonin käytön aikana. Koristepäällyste pysyy pitkään aikaan olematta värimäärän menettämättä kosteuden ja ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tuotetta käytetään myös värin liuokseen.

Kuiva väriaine

Tämän tyyppistä tuotetta pidetään suosituimpana sen korkean suorituskyvyn ja monipuolisen värivalikoiman ansiosta. Ennen käyttöä jauhe on laimennettava vedellä tai liuottimella. Kun betonipinta maalataan nopeasti, se kuivuu nopeasti. Värjäysrakennetta saa käyttää sekä sisätiloissa että sen ulkopuolella.

Yksinkertaiset pigmentit

Jauhetuote on esitelty rikkaimmalla väripaletilla, mikä mahdollistaa mielenkiintoisten maalien ja alkuperäisten sävyjen korjaamisen. Työskentely hänen kanssaan on pelkkä ilo: yksinkertainen ratkaisuvalmistusmenetelmä ja helppo tapa soveltaa.
Monista eduista huolimatta tämäntyyppinen pigmentti ei sovellu käytettäväksi ulkona johtuen aineen alhaisesta resistanssista ulkoisiin tekijöihin.

Väriravinteita

Tuote on saatavana nestemäisenä ja jauheena. Sarjaa edustaa laaja värivalikoima, lähinnä vaalea tonaliteetti. Pigmentti viedään betoniliuokseen, toiminnan aikana ei häviä.

Värien ominaisuudet

Väriaineen koostumus määrittää ennalta tekniset ominaisuudet, mukaan lukien:
• kemiallinen kestävyys;

• lämpötilansuojaus;

• taipumus korroosiota vastaan.

Korkealaatuisen pigmentin tulee olla seuraavat ominaisuudet:

• hyvä pinnoituskyky, jonka avulla voit täysin peittää betonipinnan värin;

• dispergointi - pienten partikkelien läsnäolo, jotka voivat maalata betoniseoksen;

• inertti korroosiota vastaan;

• vastustuskyky emäksisissä olosuhteissa;

• öljyn imeytyminen, joka koostuu öljyaineiden pinnasta maalatun kerroksen sisälle (öljy, kuten tiedetään, vähentää värikylläisyyttä).

Betonin maalausmenetelmät

Asiantuntijat ovat kehittäneet kaksi perusmenetelmää betonin maalaamiseen.

• Viimeistetyn rakenteen maalaus

Tämä menetelmä käsittää betonipintaan levittämisen väriainetta, joka sisältää pigmentin lisäksi liuottimen ja kiinnittimen. Saadaksesi runsaasti väriä, sinun on luotava 2 tai 3 kerrosta rullalla tai leveällä harjalla. Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus kohtuulliseen tapaan maalata suuri betonipinta-ala.

Pigmenttimateriaalit tunkeutuvat betonin rakenteeseen vain kaksi millimetriä, joten maalilla tulisi olla erilainen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi väriaine sekoittuu pohjaan, sitä pidempi käyttöikä on sisustus. Tonaliteetti on säilytettävä kosteuden vaikutuksen alaisena eikä ultraviolettisäteilyä heikennetä.

Se on tärkeää! Koska betonipinnan herkkyys kestää ajan myötä, on tarpeen päivittää koristeellinen kerros.

• Betonivärjäys

Väriaineet lisätään liuokseen sekoittamisen aikana. Pigmentti tarttuu tiukasti sementtiseokseen ja säilyttää siten ominaisuutensa hyvin pitkään.

Tämän menetelmän pääasiallinen etu on se, että koristeellinen kerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti. On kuitenkin huomattava haittapuoli - korkeat kustannukset suunnitelmien toteuttamiselle. Siksi ratkaisu on järkevä pigmentti pienien betonituotteiden valmistuksessa tai pienen alueen rakenteiden rakentamisessa.

Sementin valinta

On vaikea kuvitella, mutta sementin alkuperäinen väri vaikuttaa värjäykseen värjäyksen jälkeen. Siksi ennen tämän pigmentin käyttöä on tärkeää ottaa huomioon tämä ominaisuus. Vaalean värin saamiseksi on suositeltavaa käyttää vain valkoista sementtiä laastin sekoittamiseen. Valitessasi tummempia värejä kannattaa harkita, että betonin rakeisuus voi vähentää sävyn voimakkuutta. Sementtiseoksen sävyyn keskittyä ei pitäisi kuivumisen jälkeen pigmenttiä 2-4 s vähempää. Asiantuntijat suosittelevat betonin valmistuksessa käyttämään tiettyjä suhteellisuusreseptejä tai luomaan oman empiirisesti.

Se on tärkeää! Kun sementtiin lisätään väriainetta, sitä ei ole tarpeen asettaa liikaa, muuten betonirakenne kuivumisen jälkeen tai käytön aikana saattaa peittyä halkeilla. Tämä vaikutus johtuu pigmentin kyvystä imeä kosteutta.

Pigmentti betonille tekee sen itse

Jos jostain syystä ei ole mahdollista käyttää lopullista väriainetta työssä, valmista itse itse.

Maalaustyön tehtävänä on valmistella:

• henkilökohtaiset suojavarusteet (kumihanskat, suojalasit, erikoisvaatteet);

• maalia ja harjaa varten;

Väriaine on valmistettu kalkin (kalkki) ja veden perusteella. Laita metallinen säiliö (ämpäri) muutama kalkkiosaa ja kaada se 5 litraan vettä (nesteen lämpötilan tulee olla 20-25 astetta). Suojaa säiliö kansiin, sinun on siirryttävä turvalliseen etäisyyteen ja sammutettava mineraalikuvat ja kiehuu. Kun kalkkipitoisuus on asetettu 1-2 tuntia, sinun on laimennettava saatu massa vedellä nestemäisen hapan kerman tasaisuuden saavuttamiseksi. Ulkomaisten hiukkasten poistamiseksi, kostuta seos seulan tai sideharsoon taitettuna 2-3 kerroksessa. Tuloksena on valkoinen väriaine. Se ei kestä ilmakehän tekijöitä johtuen erityisten lisäaineiden puutteesta, mutta ruoanlaittokustannukset näyttävät naurettavilta. Sininen on mahdollisuus saada sinut. Tätä varten kalkkikoostumuksessa lisätään sinistä tai kuparisulfaattia.

Apua! Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan herkkä rakenne ilman hiukkasia. On parempi käyttää koostumusta välittömästi, pitkäaikaisen varastoinnin jälkeen sen ominaisuudet häviävät.

Vihjeitä / suosituksia

• Saat kauniin mehukas sävyn valitsemalla useita väriaineita, jotka sekoittamisen jälkeen antavat halutun vaikutelman.

• Ennen maalausta betonille on tarpeen huolellisesti valmistaa se, sillä se on aikaisemmin puhdistanut pinnan roskista, pölystä ja rasvaisista kerroksista. Tämä tehdään yksinkertaisesti liuottimen käsittelyllä.

• Käytä happamia liuottimia noudattamalla turvallisuusohjeita. Kaikki pinnat, jotka eivät ole mukana viimeistelyssä, täytyy peittää muovikalvolla.

• Pigmentin lisäyksellä valmistetun seoksen pitäisi seistä hieman. Tällä kertaa pienillä väriaineilla on aikaa liuottaa täydellisesti ja reagoida muiden komponenttien kanssa.

Valmistele kotitekoinen väri helposti, jos noudatat asiantuntijoiden suosituksia ja noudata kemikaaleja koskevia turvallisuustoimenpiteitä.

Kuinka ja mitä maalata sementtilaasti?

Sementtilaastia käytetään rakennuksen ja korjaustöiden suorittamiseen huoneen sisäpuolelta ja ulkopuolelta. Usein pinta on saatettava markkinoille, vaihtaa väriä. Kuinka maalata sementti paremmin? Loppujen lopuksi tiedetään, että sementtikoostumus on erotettu harmaalla sävyllä, joka kosteuden haihdutuksen jälkeen muuttuu kevyemmäksi.

Rakennusalan asiantuntijat tietävät, että halutun värin kirkas sävy tällaisella pinnalla on ongelmallista. Voit yrittää maalata olemassa olevaa pintaa tai käyttää sementtilietteen väriä.

Ensimmäinen vaihtoehto on perusteellinen puhdistus, pesu ja kuivaus, joka ei saa olla märkä. Menetelmä on työläs, koska sitä käytetään ensin valkoisena maalina ja levitetään sitten toinen lopullinen kerros. Värin laadun tulisi vastata korkeaa kosteutta ja ultraviolettia.

Toinen vaihtoehto on kannattavampi ja kätevä. Sementtiin sekoitettu pigmentti mahdollistaa minkä tahansa sävyn. Sementin Kohlerillä on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • On lisännyt alkalista vastustuskykyä.
 • Ole ultraviolettisäteilyä.
 • Älä liuoteta veteen.
 • Onko hyvä päällekkäisyys, mikä maalaa harmaan sävyyn betonista.

On paljon helpompaa maalata sementtilaasti sekoitusvaiheessa

Näiden vaatimusten monimutkaisuus vastaa täysin rautaoksidivalmisteita, jotka rajoittavasta värisävystä huolimatta antavat mahdollisuuden saada värisävyt, joista monet ovat ainutlaatuisia. Niitä käytetään betonilaattojen, laattojen ja julkisivujen teollisessa valmistuksessa.

Mitä pigmentit ovat?

Pigmentti on erityinen lisäaine, jolla on jauheen koostumus, joka lisätään sekoitettaessa liuokseen halutun väriavaruuden saamiseksi. Sen avulla saat halutun värin pitoisuuden muutoksen mukaisesti.

Pigmentit voidaan valmistaa mineraaleista tai orgaanisista ainesosista. Tuotannon ominaisuuksista riippuen ne jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • luonnolliset lisäaineet, jotka saadaan malmime- netelmällä talletuksissa;
 • synteettinen - tulos raaka-aineiden käsittelystä käyttäen valukappaleiden valmistuksessa käytettyjä kemiallisia reaktioita.

Kauppaverkossa sementtilaastin maalaus on laaja. Sinun on valittava kuivat sekoitukset, tiivistetyt pastat, mikroskooppiset kapselit ja emulsiot. Yritetään selvittää, miten ratkaisun värivalikoima muuttuu.

Tuloksena olevan värin voimakkuus riippuu suoraan lisäaineen osuuksista.

Lisäaineiden ominaisuudet työseokselle

Värjäysliuos laimennetaan liuottimilla. Ne valitaan riippuen pohjaan sisältyvistä aineista:

 • Valkoinen henki liukenee hyvin alkydihartseihin.
 • Vesi sekoitetaan akryyliväriaineiden kanssa.
 • Asetoni on kosketuksissa nitro-väriaineiden kanssa.
 • Kuivausöljy vuorovaikuttaa öljypohjaisten pigmenttien kanssa.

Pigmenttien tärkeimmistä ominaisuuksista erottuvat:

 • Fraktion koko - mikä tahansa värin tärkein indikaattori, joka luonnehtii kykyä päällekkäin maalatun pinnan kanssa. Hiukkasten pienentämisen myötä maalauksen luotettavuus kasvaa;
 • herkkyys valolle, luonnehtii pinnoitteen kykyä säilyttää värin syvyys eikä haalistua;
 • öljyn imeytyminen - indikaattori, joka määrittää koostumuksen kyvyn säilyttää tietty määrä öljyä;
 • alkaliresistenssi määrittää pigmentin kyvyn kosketukseen sementin kanssa;
 • opasiteetti - ominaisuus, joka määrittää kyvyn peittää maalattu pinta.

Sementtilaastipigmentit voivat olla orgaanisia ja mineraalisia, luonnollisia ja synteettisiä

Maalattujen sementtikoostumusten edut ja haitat

Sementtipinnoille käytetään laajasti väriaineita, sillä tuotteen kovettumisen jälkeen ei tarvitse sävyttää. Sementtiseoksen ulkokerroksen kulumiskestävyys säilyttää alkuperäisen sävyn.

Huomaa tärkeät toiminnalliset ominaisuudet:

 • Terveystarvikkeiden turvallisuus.
 • Kustannustehokas, kun sitä käytetään. Ainetta pienellä pitoisuudella voidaan saada aikaan runsaasti värisävyjä.
 • Laaja mahdollisuus erilaisten värisävyjen saavuttamiseen lisäaineiden pitoisuuden muutoksessa.

Monista positiivisista näkökohdista huolimatta on kielteisiä puolia. Lisäaineilla maalattu koostumus menettää lopulta alkuperäisen värinsä ja muuttuu kellertävaksi. Värillisen betonirakenteen järjestämisen kustannukset ovat varsin konkreettisia.

Sementtilaastien maalausmenetelmät

Miten työseos on maalattu? Maalatun betonin saanti on edullisempaa. Sen ansiosta voit tehdä koko matriisin tasaisen värin, mikä varmistaa värisävyn säilymisen, vaikka pintakerroksella olisi huomattava kuluminen.

Käytetään betonituotteiden teollisessa tuotannossa (värilliset betonilaatat ja laatat, julkisivu- ja sisäkäyttöön tarkoitetut viimeistelytarvikkeet)

Värin syvyys saavutetaan tuomalla merkittävä määrä pigmenttiä, joka erottuu sen korkeasta hinnasta. Tämän menetelmän avulla pitkään aikaan unohdat tarve päivittää sementtipinta.

Teknologinen prosessi, jolla sementtilaastin haluttua väriä annetaan, suoritetaan seuraavilla tavoilla:

 • yksi betonipigmentti lisätään lattiaan tai valmistukseen tarkoitettuihin sementtipohjaisiin koostumuksiin;
 • Formulaatiot täytetään erilaisilla värisävyillä. Menetelmää käytetään yksittäisten betonituotteiden tuottamiseen koristeellisilla ominaisuuksilla;
 • Yleisessä seoksessa erilaisia ​​lisäaineita sekoitetaan pieneen konsentraatioon samalla vyöhykkeellä olevilla vihjeillä, mikä mahdollistaa kiven tekstuurin raidoituksen;
 • päällystetään muotti täyttämällä ennen liuoksen täyttämistä.

Prosessin maalaaminen betonista kovettumisen jälkeen

Monet kehittäjät, jotka eivät ole havainneet betonin värjäämistä, ovat kiinnostuneita siitä, mitä maalattava sementtilaasti asetetaan, kuivataan ja hankitaan tarvittava kovuus?

Saatavana on myös vesipohjainen nestemäinen happoväri betoniseoksille, jota usein käytetään yksityisiin korjauksiin.

Tämä mahdollisuus on käytettävissä ja sitä käytetään kattamaan tavallisten ja vahvistetun betonin valmiit monoliittiset rakenteet. Menetelmä on prosessi, jossa maalikerros levitetään valmiin tuotteen pinnalle. Varmista, että käytät erityistä koostumusta, joka tunkeutuu syvälle betonipinnan huokosiin. Koostumus muodostaa betonituotteen päällysteen ja tunkeutuu betonin massaan yli 5 mm.

Teknologia on suosittanut itseään, kun maalaa suuria alueita ja suorittaa julkisivuja. Betonimateriaalin värin säilyminen määräytyy aineen kyvyn tunkeutua syvälle pohjaan ja sen hydrofobisuuteen (kosteuden kestävyys) kovettumisen jälkeen.

Pigmenttiä sisältävän koostumuksen tunkeutumisen syvyyden kasvaessa pinnan käyttöikä ja värien kyllästyminen lisääntyvät. Loppujen lopuksi ylempi kerros on luonnollisten tekijöiden vaikutuksen alaisena, joilla on haitallinen vaikutus useimpiin väriaineisiin.

Kyky vastustaa hankausta on tärkeä hetki. Päällyskerroksen kulumiskäynnin aikana maali poistetaan. Siksi päällystyslautojen valmistajat maalaavat sementtiseoksen mutta eivät valmiita tuotteita.

Värin itsensä valmistelu

Kuinka maalata betonituotetta pohjan hengittävyyden säilyttämiseksi ja samalla estää tuhoavan kosteuden tunkeutuminen. Voit ostaa valmiita maaleja betonituotteisiin, jotka perustuvat kloorihappoon tai vaurioituvat itsenäisesti seuraavia komponentteja:

 • Tekninen vesi 7 litraa.
 • Kuivaa kalkkipigmenttiä 500 grammaa.

Kuten mikä tahansa muu betoni, maalattu ratkaisu kääntyy lopulta keltaiseksi.

 • Hydrattu kalkki - jopa 1,5 litraa.
 • Kalsiumkloridi - 250 grammaa.
 • Normaali pyykinpesuaine - 0,03 kg.

On välttämätöntä sammuttaa kalkki puolessa veteen ämpäristä ja käyttämällä 1 litraa koostumusta laimenna väriaine. Käytä toisen litran hydratoitunutta kalkkia valmistaessasi pesuaippua. Sekoita ne tavalliseen astiaan ja kiristä tulokseksi saatava väriaine liukenemattomista hiukkasista.

Väriaine on neste, joka virtaa helposti pystypintaa pitkin ja ei tule kosketuksiin hyvin sementin huokoisen pinnan kanssa. Ongelma on helppo ratkaista käyttämällä geelipohjaisia ​​happopohjaisia ​​lisäaineita.

Kuinka valmistetaan sementtiä varten happoa? Valmista seuraavat ainesosat:

 • liima-pohja;
 • erityinen väriaine lisäaine;
 • liuotin;
 • lisäaineita, joiden käyttöönotto myötävaikuttaa tuloksen vakauttamiseen.

Sekoita komponentit, kunnes koostumuksen homogeeninen koostumus säilyy. Lisää väriaine valitulla pigmentillä. Värjäysvaiheessa, jossa käytetään happovärejä, käytä suojalaseja, työvaatteita ja kumihanskoja.

Mahdollisuus saada eri sävyjä ja värejä suhteellisella sekoittamalla perusvärejä ja lisäaineita

Mikä sementti on maalausta suosiva?

Värillisten betonituotteiden valmistusprosessi mahdollistaa minkä tahansa sementtimerkin käytön. Muista, että sementin alkuväri määrää konkreettisen sävyn, joka saadaan maalauksen tuloksena.

Käytä eri sementtimerkkejä, kuten suositellaan:

 • Portland-sementti, joka erotetaan harmaalla värillä, kovettumisen jälkeen, saa harmaata, mutaista sävyä, joka värittää kirkkaita värejä.
 • Valkoisella sementillä on vähemmän vaikutusta tuotteen värimuutokseen sen kovettumisen jälkeen, ja sitä voidaan käyttää saavuttamaan rikas ja eloisa betonivärin paletti.

Riippuen käytetystä pigmenttityypistä, kylläisyyden aste ja värisävyn syvyys muuttuvat. Alustavan erän suorittaminen ja koostumuksen koeerän kaataminen mahdollistaa tulevan tuotteen väriliuoksen määrittämisen.

Muista, että sementtilaastipienien pitoisuus ylittää lopputuotteen halkeamien ja kuorinnan muodostumisen, mikä liittyy pigmentin imeytymisen lisääntymiseen pigmentillä ja heikentyneellä hydrausprosessilla. Erityisten lisäaineiden säilyttäminen kosteuden säilyttämiseksi ja pehmittimien ansiosta voit välttää negatiivisia pisteitä.

Käytettyjen seosten on oltava erittäin kulutusta kestäviä.

Varjojen valinta

Soveltamalla eri pigmenttejä tiettyihin prosenttiosuuksiin, voit saada laajan valikoiman värejä. Käytetyt värit:

 • valkoinen, muodostuu titaanidioksidista;
 • kromioksidista muodostunut vihreä;
 • punainen, johtuen vuorovaikutuksesta punaisen rautaoksidin kanssa;
 • keltainen, perustuen keltaiseen rautaoksidiin;
 • musta, joka on saatu sekoittamalla mustaan ​​rautaoksidiin.

Tämä ei ole täydellinen luettelo väriaineista, joita voidaan käyttää sementtikoostumuksen värin muuttamiseen.

suosituksia

Maalaamalla noudata ammattilaisten suosituksia:

 • Siivilöi seula tai juustoraastetta käyttäen kaikenlaisia ​​pigmenttejä ennen jalostusta.
 • Kanta on välttämättä ratkaisu.
 • Sekoita minkä tahansa maaliöljyn, rautaoksidin ja kromioksidin kanssa.
 • Lisää väriaine liuokseen, kunnes värit saavuttavat enimmäisvoimakkuuden.

Muuraukseen tarkoitettu sementtilaasti antaa alkuperäisen vaikutuksen. Parannettu käsitys muurauksesta saavutetaan vastakkain saumojen kanssa materiaalin värin kanssa. Käytä kvartsia valkoisten saumojen saamiseksi, joita käytetään silika-tiilen levittämisessä. Käytä tavallisia punaisia ​​tiiliseoksia mustia ja ruskeita rautaoksideja.

Tee työtä sementin pinnan maalaukseen, noudata tekniikkaa. Jos olet epävarma, pyydä ammattilaisia ​​paremmin. Ne auttavat sinua saamaan tarvittavan lisäaineen, laastin valmistuksen oikein ja maalaamaan betonin laadullisesti.

Väriaineet ja pigmentit betonin, sementin ja muurausmateriaalien värjäämiseen

Useimmiten betonirakenteilla on tylsää harmaa väri. Tämä johtuu siitä, että itse materiaali on juuri tällainen kosketus. Mutta nyt on olemassa tekniikoita sementtilaastin sävyttämiseksi tai valmiiden tuotteiden pintamaalaamiseksi. Betonin väriaineella voit muuttaa rakennusten ja muiden rakenteiden ulkonäköä, joten maalausmenetelmiä käytetään laajasti rakentamisessa.

Betonibetoni

Betonin betoni Kohlerilla voi olla erilainen rakenne, ominaisuuksiltaan erilaiset ominaisuudet. Joka tapauksessa sen päätavoite on maalata sementtiliuos, jotta se antaisi sen ekspressiivisemmäksi esteettisiksi ominaisuuksiksi.

Värillinen betoni on tapa tuoda monimuotoisuutta kaupunkimaisemaan, koristella yksitellen dacha-juoni tai talon piha. Maalaustekniikat ovat suosittuja päällystyslautojen, reunuskivien, erilaisten betonituotteiden valmistuksessa, seinämateriaalien sekoituksessa.

Värin käyttö betoniseoksessa

Maalin syöttäminen betoniseokseen antaa valmiin tuotteen alkuperäisen ulkonäön. Suuren penetraation syvyyden vuoksi värikoostumus ei kuluta, ei kuluta pitkään aikaan. Jopa joidenkin koostumuksen burnout-pinnan rakenne ei muutu. Asiantuntijat viittaavat vain korkeisiin kustannuksiin, joissa käytetään maalattua betonia. Kuitenkin sävytyskomponentteja lisätään usein ratkaisuihin kaistojen, sisäänkäyntien, kenttien, lattiojen ja muiden suurten alueiden kaatamiseksi.

Pigmentti - mitä se on

Betonin pigmentti on lisäaine kuivaan jauheeseen, joka on lisätty betoniseokseen tai jota levitetään kuivalla pohjalla halutun värin antamiseksi. Pigmenttikoostumusta käytetään joskus myös juuri asetetun ratkaisun värjäämiseen - tämä auttaa vähentämään varojen kulutusta. Pigmentit liuottimien, kiinnittimien ja kuivumisen lisäämisen jälkeen muuttuvat resistentteiksi vahingoittavien tekijöiden vaikutuksesta.

Pigmenttilajit

Jauhepigmenttien hankkimismenetelmän mukaan ne ovat keinotekoisia ja luonnollisia (luonnollisia). Alkuperän mukaan ne luokitellaan orgaaniseksi ja mineraaliksi. Myös pigmentit eroavat lämmönkestävyydestä, kemiallisen vaikutuksen ja värin vastustuskyvystä.

Pigmentit ovat seuraavia tyyppejä:

 1. Luonnollinen. Ne saadaan murskaamalla kalkki, kaoliini, liitu, okra, mangaaniperoksidi.
 2. Keinotekoinen. Mineraalien ja kivien saamiseksi lämpökäsitellään. Edustajat - hiilimusta, palanut umber, titaanivalkoinen, tuhka, kromioksidi.
 3. Metallia. Niiden valmistuksessa käytetään metallia (kultainen pronssi, sinkkipöly, titaanioksidi, rautaoksidijauhe, alumiinipulveri).
 4. Happoa. Valmistetaan erilaisten happojen perusteella, jolloin saadaan sinisiä, vihreitä, mustia ja ruskeita värejä.

Pigmenttien ominaisuudet

Kaikilla pigmenteilla on oltava lukuisia ominaisuuksia ja riittävän suuri määrä. Muussa tapauksessa ei ole järkevää maalata betonia tai lopputuotetta - pinta nopeasti menettää kiillon. Tässä ovat väriaineiden tärkeimmät ominaisuudet:

 • opasiteetti - työkalun on kokonaan peitettävä perusmateriaalin valkoista tai harmaata sävyä;
 • alhainen öljyn imeytyminen - tämän indikaattorin tulisi olla enintään 40-100 yksikköä, riippuen valmiin liuoksen värinpidätysjaksosta;
 • korroosionkestävyys, alkuaineet, ultraviolettisäteily, lämpötilan muutokset - tällaiset ominaisuudet pidentävät merkittävästi tuotteiden elämää;
 • dispersio - jauhevalmisteet tulisi jakaa hyvin valmiissa seoksessa kuivasta tilasta huolimatta.

Miten pigmentit tehdään - menetelmiä

Teollisissa olosuhteissa pigmentit valmistetaan mineraali- tai orgaanisista aineista, rikastuvat erilaisilla keinotekoisilla lisäaineilla. Jotkin pigmentit on säästetty omilla käsillään. Mutta sinun on harkittava, että tällaisen värin valmistaminen ei ole helppoa, on parasta ostaa koostumus valmiina. Jos rikkoo annostusta, voit luoda väärän värin tai jopa pilata ratkaisua.

väri

Sementin väristä riippuu maalauksen lopputuloksesta. Jos materiaali on harmaa, ratkaisu myös osoittautuu harmahtavaksi, äänettömäksi. Valoisia, tyydyttyneitä värejä varten sinun tulee ostaa valkoista sementtiä. Esieroitetaan pieni määrä liuosta, lisää hieman pigmenttiä halutun sävyn saavuttamiseksi. Tulevaisuudessa noudatat tiukasti laskettuja mittasuhteita, mikä tekee suunnittelusta yhtenäisen äänen.

Pigmenttien värit rajoittuvat usein perusominaisuuksiin - punainen, sininen, keltainen, musta, vihreä. On täysin mahdollista tehdä niiden yhdistelmiä, joten saat violetti, oranssi ja muut toissijaiset sävyt. Luodaksesi valkoisen liuoksen, ota alkuperäinen valkoinen Portland-sementti, ruiskutetaan sama värin täyteaine. Joihinkin sementin selkeyttämiseen voidaan soveltaa titaanidioksidia.

Muut tekijät vaikuttavat myös valmiin tuotteen väriin:

 1. Hue hiekkaa ja muita lisäaineita. Käytä vain kevyesti murskattua kiveä tai läpinäkyvää kvartsihiekkaa - ne parantavat pigmenttien kirkkautta.
 2. Vesi-sementti-suhde. Mitä enemmän vettä otetaan käyttöön, sitä kirkkaampi on alkuperäinen sementtilaasti.
 3. Betonin kovettumislämpötila. Korkeammissa ympäristön lämpötiloissa kiteet, jotka muodostavat seoksen kiinteytymisen aikana, ovat pienempiä. Siksi valo hajoaa ja ratkaisu näyttää kevyemmältä.
 4. Sementtipainon pigmentaation prosenttiosuus. Suurin sallittu värimäärä liuoksessa on 8 - 10%. Voimakkaasti värjättyjä koostumuksia varten 5% on riittävä. Lisäksi väriero on vähäpätöinen, mutta itse betonin ominaisuudet muuttuvat huonompaan suuntaan. Lisäksi on olemassa suosituksia pigmentin määrästä riippuen väristä riippuen: pastellivärit - 1-3%, keskisuuret sävyt - 3-4%, kyllästetyt värit - 4-6% tai enemmän.
 5. Valmistaja. Erilaiset väriaineiden valmistajat vaihtelevat pigmenttien laatua, joka on otettava huomioon ostaessaan.
 6. Aikaa. Loput värit riippuvat tuotteen käyttöajasta. Niinpä oksidipigmentit, jopa pitkän ajan kuluttua, säilyttävät varjon. Ja silti, useimmat Kohlerin värit hiipuvat hieman käynnissä olevien kemiallisten prosessien tuloksena. Tuotteissa muodostui kukinta - kalkkimaalit.

Materiaalin ominaisuudet

Jauhepigmentin periaate perustuu valon absorptioon ja sen spesifisten säteiden heijastumiseen. Tämän takia näemme valmiin suunnittelun varjossa.

Suurin osa pigmentteistä on ympäristöystävällisiä, niitä voidaan käyttää asuintiloihin. Mitä tulee fysikaalis-kemiallisiin ominaisuuksiin, huomataan tärkeimmät:

 • seulan jäännös, jonka silmäkoko on 45 μm - 0,05-2,5%;
 • pH - 3-8;
 • vesiliukoisten suolojen osuus on 0,4-0,8%.

Kaikki formulaatiot ennen markkinoiden tarkastusta vertailunäytteistä. Valmistajat takaavat tuotteidensa laadun.

Materiaalin rakenne

Useimmilla pigmenteillä on kuiva sakeus. Paljon vähemmän värejä toteutetaan nesteiden, emulsioiden, tahnojen, mikrokapselien muodossa. Kuivajauheita on halvempaa.

valonkestävyys

Pigmentteillä on vaalea sitkeys. Tämä on väriaineen kyky säilyttää sävy ultraviolettisäteilyn vaikutuksen alaisena. Useimmilla luonnollisilla pigmentteillä on korkea valonkestävyys.

Värien väriaineet

Betoni voidaan värittää erilaisilla väriaineilla, jotka valmistetaan pigmenttien perusteella. On tärkeää, että värimallilla on hyvä läpäisysyvyys ja riittävä kiinnityslaatu.

Acid Väriaineet

Pidetään kaikkein pysyvin ja yleisin rakentamisessa. Tällaiset työkalut ovat ihmisille turvallisia, ympäristöystävällisiä. Ne maalaavat liuoksen tai valmiin rakenteen kemiallisen reaktion seurauksena. Värimallissa on tavallisesti 8 standardisäriä, jotka on helppo sekoittaa keskenään.

Akryyliväriaineet

Tämän tyyppiset väriaineet ovat kirkkaita ja kestäviä. Niitä käytetään useammin värillisen betonin valmistamiseen lattian kaatamiseksi, seinien levittämiseksi seinämillä, seinämillä. Valmis sävyt myydään rautakaupoissa. Akryyli ei ole haitallista ihmisille, sitä voidaan käyttää suljetuissa tiloissa. Maalin levittäminen valmiisiin betoniin käytetyille harjoille, rullille, ruiskulle. Tavallisesti suoritetaan vähintään kaksi värjäyskerrosta.

Kuivat väriaineet

Tällaisia ​​värimalleja edustaa suuri joukko perus- ja jo sekoitettuja pigmenttejä (okra, valkoinen, umber ja muut). Kuivapigmentit ovat halvempia kuin muut, joten ne ovat suosittuja jokapäiväisessä elämässä. Keinot vastustavat lämpötilan ääripäitä, auringon vaikutusta ja sadetta. Ennen levittämistä on tärkeää varmistaa, että betonipinta maalataan ensimmäistä kertaa.

Värin lisäaineet betoniin

Tällaiset värit tuodaan sementtiin liuoksen sekoittamisvaiheessa. Ne ovat nestemäisiä, jauheita tai tahnamaisia. Pastellivärejä ja vaaleita sävyjä vallitsevat. Väriaineet eivät pelkää sateen ja auringonvalon vaikutusta, niiden käyttöikä ei ole pienempi kuin itse betonirakenne.

Värin tekeminen tekee sen itse

Tuloksen saamiseksi kannattaa valita vain korkealaatuinen sementti, jossa on kevyin alkuperäinen väri. On helppo maalata jopa kotitekoisia väriaineita.

Pigmenttituotteen resepti:

 • 0,2 litraa kalsiumkloridia;
 • 7 litraa vettä;
 • 30 g saippuaa;
 • 0,5 kg kuivaa kalkkimaalia missä tahansa varjossa;
 • 1,5 litraa hydratoitua kalkkia.

Ensin sinun täytyy laimentaa kalkkia vedessä, lisää sitten kalsiumkloridia ja maalata. Erikseen jauhaa saippua arinalla, liuotetaan pieneen määrään vettä, päästä yleiseen ratkaisuun. Kasta kantaja homogeenisen nesteen saamiseksi. Tuloksena on noin 10 litraa viimeisteltyä maalia, joka voidaan suoraan ruiskuttaa betoniin.

Betoniseoksen valmistus värillä

Sementin värjäämisen vuoksi on välttämätöntä jakaa tasaisesti tuloksena oleva väriaine sen päälle. Tätä varten sinun on lisättävä maalia juuri valmistettuun liuokseen, ennen kuin se alkaa hiipua hieman. Sekoittaminen tulisi tehdä betonisekoittimella tai sekoittimella - manuaalisesti prosessi viivästyy ja vaikutus voi olla huonompi. Heti kun massa loppuu maaleja, voit käyttää sitä sen tarkoitukseen.

On tärkeää tarkkailla tarkasti mittasuhteita, jotka lisäävät väriainetta betoniin. Jos suhde häiriintyy, lopullinen muotoilu menettää voimaa, se hajoaa nopeasti. On suositeltavaa esitellä ja täyttää pieni osa materiaalista sen soveltuvuuden varmistamiseksi. Adheesion ja lujuuden parantamiseksi voidaan lisätä massaan halkeamien ehkäisy, pehmittimet ja kosteutta pitävät lisäaineet.

Betonin värjäysmenetelmä etenee seuraavasti:

 • ennen kuin aloitetaan suuri säiliö valmistetaan;
 • sekoitetaan liuoksen kuivat komponentit;
 • vesi ja väriaine lisätään, jos se on nestemäistä ainetta;
 • sekoita massa perusteellisesti.

Liuoksen valmistuksessa ei ole lisätty sementtiä ja pigmenttejä vaan myös kiinnittimiä, liima-aineita, mikäli niin tekniikassa on kyse. Tavallisesti seoksen muodostamiseksi otetaan 2,5 osaa hiekkaa, 1 osa sementistä, 4 osaa soraa, 1/4 osaa vettä ja 2 osaa pigmenttiä. Kovetuksen jälkeen pigmenttityypistä riippuen on mahdollista jäljitellä luonnonkiviä, vanhentunutta pintaa tai täyttää tavallinen värillinen seos.

Maalaus pakastettua betonia

Tätä menetelmää käytetään rakentamisessa sekä ammattilaisten laajassa harjoittamisessa. Ennen töiden aloittamista on tärkeää valmistaa jo jäätynyt pinta. Se pestään tai poistetaan likaa, pölyä, "kuivaa" menetelmää rasvanpoistona liuottimella. Seuraavaksi pohja kuivataan hiustenkuivaajalla tai suihkeella. Maalausta varten tarvitaan seuraavia työkaluja ja laitteita:

 • työvaatteet, lasit, käsineet;
 • peite nauha;
 • harjalla tai rullalla;
 • maalialusta.

Suojavaatteita ei saa unohtaa, varsinkin kun käytetään happoa sisältäviä musteita. Värjäys tehdään manuaalisesti, mutta suurille pinnoille on parempi käyttää ruiskupistoolia. Aikaisemmin kaikki kosketusalat, jotka eivät altistu väreille, liimataan liimanauhalla. Yksi kerros levitetään, annetaan kuivua vähintään 6 tuntia. Sitten voit kiinnittää toisen maalipeitteen, anna pinnoitteen kuivua kokonaan (päivä). Tänä aikana syntyy kemiallinen reaktio ja betonin pinta muuttuu haluttuun väriin.

Työn lopussa tulisi pestä betoni kylmällä vedellä, pyyhi se liinalla tai sienellä. Koska kuivaus on näkyvissä todellinen sävy. Sitä voidaan syventää, kun käytetään erityisiä lisäaineita, jotka lisäksi lisäävät kiiltoa ja korjaavat väriainetta, jolloin se on kestävämpi. Yleensä jopa 0,3 kg maali kerrosta kohti kuluu neliömetriä kohden, mutta joskus tämä luku on enemmän.

Parempaa tulosta saadaan, kun käytetään syvällistä penetraatiota sisältäviä koostumuksia (enintään 5 mm). Tällaisilla työkaluilla pystytään lisäksi suojaamaan betonia haitallisilta tekijöiltä. Vastaava merkintä tunkeutumisvärjäyksestä on aina materiaalin pakkauksessa, joten sinun tulee lukea tiedot huolellisesti ennen ostamista.

Suosittuja valmistajia

Myymälöissä on usein Nordix-tehtaan pigmenttejä, esimerkiksi musta H-722, ruskea H-663 ja muut. Myös MAPEI-yhtiön maaleja myydään kaikkialla - ne soveltuvat betoni- ja julkisivut, ne ovat korkealaatuisia ja niissä on runsaasti sävyjä. MAPEI Elastocolor Paint -linjan maalit suojaavat lämpötilavaihtoehtoja, eivät repäise, piilevät pienet puutteet. Hyvä laatu ovat myös erottuvat tuotteista NPP GTS, Zinsser, TeoKhim.

Väriaineet laastille

Ei kauan sitten, ei ollut erityisiä vaatimuksia talojen ja muiden betoniterästuotteiden ulkonäölle. Nyt betonipigmentti on korvaamaton osa teknologiaa, joka tuottaa valtavan valikoiman tuotteita rakentamiseen ja viimeistelyyn. Siksi jo liuoksen valmistuksen vaiheessa siihen lisätään valmiita pigmenttejä, jotka antavat kauniita sävyjä.

Lisäaineiden ominaisuudet työseokselle

Maalit, jotka on liuotettu liuottimilla. Tätä tarkoitusta varten voit käyttää seuraavia aineita - valkoista alkoholia, asetonia akryyliväreille - vettä. Pigmenttien tärkeät ominaisuudet ovat:

 • murto-osa - Mitä pienempi hiukkanen, sitä parempi väritys on, ja myös tehokkaampi kyky estää pohjan harmaa sävy;
 • vastustuskyky valon vaikutukselle - koostumuksen erityiset lisäaineet pidentävät maalien käyttöikää, eivät salli sen nopeasti haalistua auringossa;
 • mahdottomuus olla kyllästetty vedellä ja öljyillä.

Kuivilla (jauhemaisilla) maaleilla on erinomainen värjäyskyky ja optimaalinen partikkelikokojakauma. Suurin osa pigmentteistä on lämmönkestäviä, kestävät yli +500 asteen lämpötilat eivät käytännössä reagoi ilmakehän vaikutuksiin. Niitä käytetään erilaisten betoniratkaisujen valmistamiseen sekä valmiiden tavallisten ja mosaiikkivalmisteiden värjäämiseen. Pigmentit johdetaan seoksen sekoitusvaiheessa tai levitetään tuoreeseen betoniin (hankautuu lastalla).

Nestemäisiä pigmenttejä käytetään intensiiviseen, yhtenäiseen värjäykseen ja tekokiven rakenteen tuottamiseen. Ne ovat myös UV, säänkestäviä, niiden hinta on paljon suurempi, mutta värialue on rikkaampi.

Värillisen koostumuksen edut ja haitat

Pigmenttien käyttö liuoksen sekoittamisen aikana pidetään ammattilaisten keskuudessa edullisimpana, koska koko massa on värjätty. Jopa pakatun betonin leikkaaminen ei aiheuta epäluottamusta, koska kaikki yksityiskohdat näyttävät tasaisilta. Pinnan kulumisella yleinen väri ei muutu, mikä on valtava plus.

Tässä ovat sementtipohjaisen värin yhdisteen muut edut:

 • antamalla alkuperäisen koristeellinen ulkoasu;
 • laaja valikoima sävyjä;
 • mahdollisuus suunnitella ideoita;
 • vähentää vuorauksen kustannuksia;
 • ihmisen, luonnon suojelu;
 • kustannussäästöt alhaisen pigmenttikulutuksen vuoksi;
 • hyvin tyydyttynyt väri.

Tekniikkaan liittyy myös haittapuolia. Auringon vaikutuksesta UV-resistentti pigmentti muuttuu keltaiseksi vähän ajan myötä. Myös pigmenttien käyttö maalaamattoman betonin käyttöön verrattuna kasvattaa rakennuskustannusten kustannuksia. Toinen haitta voi johtua työn monimutkaisuudesta, jos sinun täytyy laimentaa suuria määriä värillistä betonia.

Sementtilaastien maalausmenetelmät

On olemassa useita tekniikoita, jotka antavat betonille halutun värin:

 • johdannossa yhden valitun pigmentin valmiiseen koostumukseen, jota seuraa kaataminen lattia, rakenteet;
 • lisäämällä erilaisia ​​pigmenttejä (menetelmää käytetään usein täyttämään laatat tai muut pienet tuotteet);
 • samanväristen sävyjen tuominen ja keinokivisen (veined) rakenteen luominen;
 • värjäysmuodot valu, minkä jälkeen kaadetaan maalaamaton betoni siihen.

Uudet teknologiat

Useimpia uusia ja aikaa vieviä tapoja maalata betonia pigmenttejä käyttävät pääasiassa ammattilaisia. Asiantuntijat luovat betonia, jotka ovat rakenteeltaan ja ulkonäöltään samanlaisia ​​kuin erilaiset kivet - luonnollinen ja keinotekoinen. Voit tehdä tämän sekoittamalla erilaisia ​​sävyjä pigmenttejä saaden toissijaisia ​​värejä - kirkkaan vihreä, sitruuna, kirsikka, viininpunainen ja muut. Käsityöläisissä olosuhteissa tämän vaikutuksen saavuttamiseksi on erittäin vaikeaa, tarvitset ammattilaistarvikkeita.

Edullisia sementtityyppejä

Betonin maalaukseen, voit käyttää mitä tahansa sementtimerkkiä, ei ole rajoituksia. Tulos kuitenkin riippuu materiaalin laadusta, koska ei pelkästään pigmentti määrää lopullista vaikutusta. Kirkkaimmalle väriselle valkoiselle, kalliille sementille käytetään. Jos mykistysäänet ovat hyväksyttäviä, voit ostaa halvempaa harmaa portlandsementtiä.

Mitä tehdä, jos vain tumma (harmaa) materiaali ostetaan? Voit antaa betonille sininen, harmaa, vihreä, musta, ruskea väri lisäämällä sopivia pigmenttejä. Helpoin tapa tehdä tällainen koostumus varjosta märkä asfaltti. Valkoinen sementti tuottaa vaaleanpunaista, sinistä ja beigebetonia yhdistettäessä halutut pigmentit.

Varjojen valinta

Useimmin seuraavia pigmenttejä käytetään betonivärjäyksessä tai toissijaisten sävyjen tuottamiseen:

 • vihreä - kromioksidi;
 • valkoinen - titaanidioksidi;
 • punainen - punainen rautaoksidi;
 • kelta - keltainen rautaoksidi;
 • musta on hiilimusta tai hiilimonoksidia;
 • ruskea - ruskea rautaoksidi.

Tällaisten pigmenttien ansiosta voit tehdä muita sävyjä, jotka myös maalata konkreettista ratkaisua. Joidenkin väriaineiden käyttö ei päinvastoin ole taloudellisesti kannattavaa - ne menettävät nopeasti ensisijaisen värinsä auringossa (esimerkiksi sinistä ftaloosyaniiniä).

Suositukset päällikölle

Kaikki pigmentit on siivilöity ennen liuoksen syöttämistä. Jos työkalussa on suuria hiukkasia, ne on hävitettävä. Muussa tapauksessa konkreettisessa massassa esiintyy tummia juovia. Nestemäiset väriaineet suodatetaan. Liuokseen tulee lisätä pigmenttejä, kunnes se saavuttaa vaaditun värin, mutta ei ylitä suurinta sallittua määrää.

Muita vinkkejä aloittelijoille:

 • saadaksesi rikas sävy, sinun tulisi sekoittaa erilaisia ​​pigmenttejä;
 • ennen jäädytettyä betonia värjäystä, se on pestävä hyvin, poista kaikki rasva, muuten työn laatu on vähäistä;
 • joka on valmistettu lisäämällä pigmenttiä, liuoksen annetaan laskeutua muutaman minuutin ajan niin, että väriaine on täysin liuennut.

Väriaineet tiilimuurille

Laastin liuokselle voidaan antaa myös haluttu väri, joka saavutetaan syöttämällä pigmenttejä. Myyntiin on olemassa monia väriaineita muuraukseen - Precolor, YIPIN, Perel, Fepren ja muut. Erilaisista eri valmistajista saman väriset sävyt ovat hyvin erilaisia ​​- valitse ne yksilöllisten tarpeiden mukaan. On erittäin epämiellyttävää käyttää eri pigmenttien merkkejä samaan munintaan - tämä voi pilata rakennuksen yleistä ulkoasua, koska saumojen väri on erilainen.

Tyyppien väriaineita tiililattialle

Kaikki kuvatut pigmenttityypit sekä niihin perustuvat väriaineet - akryyli, happo ja muut ovat sopivia tähän tarkoitukseen. Ne tahraavat kalkkia, sementtiä, sementti-kalkkia. Maalien osuus kokonaismassasta ei saisi ylittää 8%, muuten tiilen lujuus vähenee.

Choice - mitä etsiä

Tärkein indikaattori on pigmentin väri. Sen avulla voit valita ompeleet tai päinvastoin tehdä ne näkymättömiksi (jos käytät väriainetta vastaamaan tiiliä). Pigmentin tulee vahvistaa muotoilua, tehdä liuoksesta vastustuskykyisemmän auringon, veden ja lämpötilan muutoksiin.

Väriaineita valittaessa otetaan huomioon myös vedenpidätyskyky:

 • alhainen - 5-6% (klinkkerin tiilen osalta);
 • keskipitkä - 7-10% (edessä tiiliä);
 • korkea - 10-15% (silikaattitiilien osalta).

Näiden parametrien perusteella voit pienentää pigmenttien värjäytymisriskiä ja särkyjen pisteiden ulkonäköä saumojen pinnalla. Useimmin käytetään tiiliseinissä pigmenttien sävyjä, kuten ruskea, keltainen, vaaleanpunainen, beige, valkoinen. Vaikka voit käyttää mitä tahansa muuta väriä.

Liuoksen valmistus ja soveltaminen

Kalkkilaastin valmistukseen sekoitetaan 1 osa hienoksi kalkkia, 2 osaa hiekkaa ja riittävä määrä vettä. Sementti-kalkkilaasti sisältää sementti- ja kalkkimaitoa sekä hiekkaa (1 osa kalkkia, sementtiä ja 4-6 osaa hiekkaa).

Ensimmäinen sekoitetaan kuivat aineet ja kaada sitten vettä niin, että koostumus on kuin pehmeän voin (veden määrä voidaan määrittää silmän avulla). Sen jälkeen pigmentti tai nestemäinen väriaine lisätään valmiiseen muurausliuokseen. Sekoittamista varten on parempi käyttää betonisekoitinta. Pieni määrä komponentteja voidaan sekoittaa käsin käyttäen lastalla, kauhalla tai muulla säiliöllä.

Klassinen väri on valkoinen, se saadaan lisäämällä sammutettua kalkkia, sinkkioksidia tai titaania. Viimeinen vaihtoehto on kallein, mutta se tarjoaa sävyn kestävyyttä vuosikymmenien ajan. Kustannusten pienentämiseksi ne usein täyttävät koko tiilimuodon tavallisella, harmaalla ratkaisulla, ja väri asetetaan vain reunoille, jotka näkyvät.

Innovaatiot värillisten muurauslaastareiden käytössä

Muuraustyön tai yksittäisten seinien, seinän osien, käsittelytavat auttavat luomaan epätavallisia vaihtoehtoja asuntojen suunnittelulle. Yleinen tapa korostaa muninta - vastakkaisten sävyjen käyttöä. Valkoiset saumat yhdessä minkä tahansa tiilen kanssa, paitsi keltainen, näyttävät erityisen kirkkaalta.

Myös värilliset ratkaisut voivat peittää muurauksen saumat ja peittää täysin seinän rakenteen. Voit tehdä tämän lisäämällä pigmenttejä, jotka antavat ratkaisulle absoluuttisen samankaltaisuuden tiilen sävyn kanssa. Saumojen puhdistuksessa ne ovat hyvin kohdakkain niin, että ne toistavat perusmateriaalin tekstuurin. Päinvastoin on mahdotonta antaa kiinteyttä seinälle, vaan tehdä ekstrudoitu kuvio. Tätä varten tiililohkot asetetaan erityisellä tavalla.

Asiantuntijat käyttävät myös seuraavia uusia tekniikoita upean tiilimuodon luomiseen:

 • lisäämällä maadoitetun lasisen fluoresoivan jauheen liuokseen hehkuttamalla saumoja tumman tiilen taustalle;
 • sellaisten pigmenttien käyttöönotto, jotka vaihtavat väriä riippuen ympäristön lämpötilasta.

Väriaineiden valinnassa sinun on varmistettava, että ne sopivat sävyttämään liuosta. Häiriöttömät valmistajat korvaavat muiden kuin rautametallien suolat aniliiniväreillä, jotka pestään ja haalistuvat kirjaimellisesti kaudella. Vain todelliset pigmentit tarjoavat kauniin näkymän rakennuksista ja kestävät kauan - sinun ei pidä säästää laatua!

Kuinka valita ja soveltaa sementin väriä

Nykyään hyvä sementin väri on yleinen materiaali, jota käytetään yhä enemmän rakentamisessa.

Tänään väriaineita käytetään usein betonituotteiden valmistuksessa, sillä niillä voi olla ainutlaatuisuus ja omaperäisyys.

Ja tämä ei ole yllättävää, koska värillinen sementti pystyy antamaan erittäin hienostuneen ilmeen kipsiin.

Väriominaisuudet

Sementin pigmentteillä on monia ominaisuuksia ja etuja, jotka on tärkeää tietää kaikesta, jos aiot käyttää sitä korjaustöihin. Tämä aine valmistetaan erityisellä tavalla korkeiden lämpötilojen vaikutuksen alaisena. Luonnon pigmentit antavat halutun sävyn.

Väriaineiden avulla tahansa materiaalia voidaan simuloida.

Pigmentin käyttö sementin värjäämiseksi mahdollistaa tiettyä varjostusta kipsin pinnalle, minkä vuoksi ei ole näkyviä tahroja. Ja jopa kipsiin liittyvät virheet eivät erottele, koska kaikki on samassa tasaisessa värissä. Mutta lukuun ottamatta tällaisia ​​myönteisiä hetkiä, on vielä miinus, mikä on erittäin tärkeää muistaa. Jonkin ajan kuluttua seinän kipsin jälkeen värillisellä betonilla voidaan pestää suoloja, jotka voivat merkittävästi heikentää ulkonäköä. Mutta jos haluat saada todella laadukasta sementtiä, sinun on noudatettava muutamia perussääntöjä sekoitettaessa värimallia.

Pigmentin kanssa työskentelyä koskevat säännöt

Yleensä sementin tietty sävy esiintyy jo ennen kuin laastia sekoitetaan kipsiin. Väri lisätään suoraan sementtiin, ja vasta sen jälkeen, kun se on täysin valmis, voit vaivata lopullisen ratkaisun työhön.

Pigmentin annostusohjelma.

 1. Joten, muista ensin, että ennen väriaineen lisäämistä sementin on oltava hyvin valmistautunut. Se ei saisi sisältää kokkareita ja epäpuhtauksia. Paras vaihtoehto olisi siivota kuiva sementti seulan läpi - ei varmasti mitään ylimääräistä.
 2. On erittäin tärkeää, ettei taipu kiinni eikä lisätä väriainetta enemmän kuin vaadittu minimi. Ihanteellisessa tapauksessa, jos väri on riittävän laadukas, 2% siitä sementin kokonaismäärästä riittää. Äärimmäisessä tapauksessa tämä voi olla 5%, mutta ei enää. Tosiasia on, että tällaiset värit ovat hyvin pysyviä ja kyllästyneitä, joten mitä suurempi prosentti lisäyksestä, sitä runsaammin kipsi kääntyy pois, vaikka aluksi on vaikea uskoa, että tällainen pieni pigmentti voi antaa kirkkaan sävyn. Asiantuntijat suosittelevat lisäämään väriä vähitellen, jotta et saa kovin syövyttäviä värejä. Muutoin sinun on joko sovitettava tähän, tai voit lisätä tavallisen sementin määrää, minkä vuoksi sinulla on ylivoimainen laasti työstä.
 3. Liuosta sekoitettaessa yleensä lisätään tietty määrä hiekkaa. Joten, jotta värillinen sementti säilyttää luonnollisen kaunis sävy, on tarpeen käyttää valkoista kvartsihiekkaa. Tietenkin se maksaa paljon enemmän, mutta se on sen arvoista. On myös toivottavaa käyttää mahdollisimman vähän hiekkaa liuoksessa. Koska kvartsihiekkaan on suuri tiheys ja korkea sitomiskyky, voit olla varma siitä, että kipsi tulee ulos, ei vain kaunis, vaan myös melko vahva ja kestävä.
 4. Seuraava tärkeä asia on ratkaisun täydellinen sekoittaminen. Sen jälkeen, kun pigmenttiä on lisätty sementtiin, on silti välttämätöntä kovaa työtä sen varmistamiseksi, että se on asianmukaisesti jaettu laastin yleiseen koostumukseen. Tätä varten on parasta käyttää betonimyllyä sekoitettaessa seosta ennen työskentelyä. Mutta koska tällainen mekanismi on melko kallis ja suurikokoinen, asiantuntijat ovat päätyneet siihen, että ei ole sopivaa ostaa betonimyllyä pelkästään sen takia. Siksi, jos et tarvitse niin suurta määrää värillistä betonia, voit yksinkertaisesti ottaa rei'ittimen tai porauksen erityisellä suuttimella liuoksen sekoittumiseen. Tietenkin sinun täytyy töitä fyysisesti ja aikaa käyttää paljon enemmän. Mutta tulos on upea.
 5. Siinä tapauksessa, että sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta, sitten ratkaisu on vaivattu puhtaasti kädet avulla tavallinen puhdas työkalu käsillä. On melkein mahdotonta saavuttaa hyvä tulos, jos työskentelet suurella määrällä ratkaisua. Mutta jos tarvitset värillistä sementtiä pienemmille viimeistelyille, voit lopettaa tämän vaihtoehdon. Yritä kuitenkin vaivata ratkaisu hyvin pienissä osissa.
 6. Värisementtiä on ehdottomasti kielletty useissa paksuissa kerroksissa. Tämä voi vääristää väriä, mikä tulee olemaan hyvin havaittavissa. Ihannetapauksessa värillistä sementtiä käytetään yksikerroksiseen kevytrakenteiseen kipsiin. Lattian kaatamisen ja monikerroksisen paksun rappauslaitteen tapauksessa kaikki näyttää hieman erilaiselta. Joten, jos täytät kerroksia, niin sinun on odotettava kunkin edellisen kerroksen täydellistä kuivaamista niin, että se kytkeytyy hyvin ja jäätyy. Se kestää yleensä 3,5-4 tuntia. Mutta jos on enemmän kuin kaksi tällaista kerrosta, niin kuivumisaika kasvaa vastaavasti.
 7. Korjausalan ammattilaisia ​​kehotetaan käyttämään hyvälaatuista Portland-sementtiä värien sekoittamiseen. Jos käytät muita sementtimerkkejä, myös maalaus kulkee, mutta se ei ole riittävän vakaa ja yhtenäinen. Portland-sementti puolestaan ​​antaa hyvää adheesiota väriainepigmentin molekyyleille, minkä takia värillinen kipsi pysyy kauniina tulevaisuudessa ajan myötä ja ei haalistu edes auringossa.

Värien valinta

Joten tällaisten yksinkertaisten sääntöjen toteuttaminen antaa sinulle mahdollisuuden saada sementti kauniin halutun sävyksi, ja ratkaisu on lopulta melko vakaa ja kestävä ja hyvin suojattu haitallisten ympäristötekijöiden vaikutuksilta. Mutta on myös tärkeää ottaa huomioon kolme perustasoa oikean pigmentin valitsemiseksi.

Pigmentit sementistä, riippuen ympäristön luonteesta, tarjoavat erilaisia ​​värejä.

 1. Aina suosittele tunnettuja tuotemerkkejä. Ne ovat suojattuja väärennöksiltä ja sementtivärin laatu on korkeampi. On parempi käyttää enemmän rahaa, mutta äläkä kadu sitä. Lisäksi se vaatii hyvin pienen määrän tällaista pigmenttiä.
 2. Värimallin koostumuksen lukeminen, kiinnitä huomiota siihen sisältyvään lateksiin. Se on takaa aineen ja kestävyyden helppokäyttöisyyden. Se on lateksi, joka lisäksi antaa plastisuutta itse ratkaisulle, mistä kipsi on voimakkaampi.
 3. Värimallin ostamisessa on varmistettava, että sen sakeus on täsmälleen sama. On erittäin tärkeää, että sementtisementti on hienojakoinen. Vain silloin voit välttää rumia viallisia paikkoja jo valmiista laastista.

Sävytys injektointia varten

Mutta usein tapahtuu, että sementtiä ei voi sementata. Sitten sinun on tuotettava pigmentaatiota tietyllä varjolla jo valmiiksi imeytyneelle pinnalle. Jotta kaikki toimisivat oikein ja laadukkaan työn, sinun tulisi noudattaa näitä yksinkertaisia ​​yksinkertaisia ​​sääntöjä:

Maalin värin tulee olla mahdollisimman lähellä viimeistelymateriaalin väriä.

 1. Ensin sinun täytyy noutaa väriaineet. Yleensä värimalli lisätään tavalliseen uraauurtavaan, jota käytetään useimmiten laattojen välisen tilan tai muiden pienempien pienien koristeelementtien viimeistelyyn. Sinun tarvitsee vain ottaa näytteitä läpinäkyvästä injektoinnista ja laattaen pääväreistä ja tuoda se myymälään. Asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan parhaan vaihtoehdon väri ja laatu;
 2. Päätä, millaista sävytystä haluat käyttää. Tähän mennessä on perus- ja valmiin sävytettyjä epoksi- laastia. Kuten olet jo onnistunut ymmärtämään, pohjamateriaali vaatii lisää sävytystä päälle, valmiiksi juuri niin, että ne voidaan levittää pinnalle ja odottaa, kunnes kaikki on kuiva. Älä unohda, että valmis injektointi on noin 1,5 kertaa kalliimpaa. Ja pohjan tapauksessa voit jopa kuvitella itsesi kosketuksella;
 3. Ennen sävyttämistä laastilla tai jo valmiiksi valmistettua pigmentoitua epoksi- laastia valmistele pinnat niin, että kaikki tarttuu hyvin. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää erityistä ns. Happamia cocktaamia, joka auttaa puhdistamaan tarpeettomia aineita ja neutraloimaan sen sienestä ja homeista;
 4. Sementin sävytyksen aikana varmista, että käytät erityistä läpinäkyvää lakkaa, joka peittää pigmentin, kun materiaali on täysin kuivunut. Se auttaa suojaamaan maalinesteen väriä ja pitämään sen alkuperäisessä muodossaan monta vuotta.

Joten tärkeimmät ominaisuudet toimivat väriä sementtiä sekä soveltamista ja valintaa väri injektointi on täysin harkittu.

Jos noudatat kaikkia edellä mainittuja sääntöjä, voit saavuttaa suuren vaikutuksen ja käyttää sementtiväriä oikein.