Pigmentti betonille tekee sen itse

Monet meistä ovat tottuneet siihen, että betonilla on vakio harmaa väri. Kiitos innovatiivisesta kehityksestä rakennusalalla, tämä materiaali on löytänyt monipuolisen väripaletin. Betonipulveripigmentti lisätään sementtiliuokseen, mikä voi aiheuttaa minkä tahansa värin materiaalille. Tavallisesti väritys on levitetty päällystyslaattoihin, reunuksiin ja kivilohkoihin. Joskus värillistä betonia käytetään koristelemaan pieniä elementtejä rakennusten julkisivuihin.

Värjäysmenetelmät

Betonin väriaineita on kaksi. Jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa, omat edut ja haitat.

Valmiin kohteen väritys

Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sävyttämään valmiiksi valmiiksi kohteeksi, jolla on suuria alueita. Teknologiansa mukaan se muistuttaa seinien tavallista väritystä. Valmistettu koostumus levitetään tasaiselle kerrokselle koko pinnalle.

Pigmentit tunkeutuvat betoniin 1-2 mm sisäänpäin, joten maalilla tulisi olla erityinen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi seos koskettaa pohjaa, sitä pidempi se kestää. Väriaine ei saa pestä pois veden vaikutuksesta, polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta.

Älä myöskään unohda betonin erityispiirteitä: ajan myötä jatkuvalla käyttökerralla betonin yläkerros altistuu hankautumiselle, joten ajan myötä tällaiset esineet tarvitsevat uutta värjäystä.

Värillisen betonin valmistus

Pigmentit johdetaan betoniin sen valmistuksen aikana. Maali on kiinteästi asetettu materiaaliin, joten se pysyy pitkään, käytännöllisesti katsoen koko käyttöjakson ajan.

Tämä pinta ei vaadi lisäväristä sävyä. Mutta tämän menetelmän suurin haitta on sen toteutuksen korkeat kustannukset. Pigmentaatiojauheet ovat kalliita ja runsaasti materiaalia tarvitaan betonin värin täydelliseksi ja kirkkaan ja kylläisen värin saamiseksi.

väriaineet

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on esitetty laaja valikoima pigmenttejä sementti-hiekkatuotteiden värjäykseen. Jokainen ei voi valita pelkästään tuotetta haluttua sävyä, vaan ottaa huomioon myös olosuhteet, joissa sitä käytetään. Oikein valittu väriaine kykenee pidentämään betonin käyttöikää ilman lisävärjäystä.

 • happo tai rautaoksidi;
 • akryyli,
 • kuiva;
 • yksinkertainen;
 • värikäs.

Jokaisella lisäaineella on omat valmistelu- ja käyttöominaisuudet, arvokkuus ja toimittamatta jättäminen käytön aikana.

Acid Väriaineet

Suosituin väriaine on happopigmentti. Se on läpinäkyvä jauhemaalaus. Materiaali on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Jauheseos tulee kemialliseen reaktioon betonin koostumuksella ja maalaa sen tietyssä varjossa. Värivaiheessa ei ole laajaa palettia, vain kahdeksan vakioväriä: valkoinen, punainen, keltainen, vihreä, sininen, musta ja muut. Sekoittamalla ne ja lisäämällä keskittymään syntyy uusia sävyjä.

Väriainevalmisteen valmistamiseen tarvitaan liuotin, liima-aine, kiinnityslisäaineet. Aluksi kaikki jauhe-elementit sekoitetaan, sitten neste lisätään.

Käytettäessä betonia puhdistetaan perusteellisesti ja päällystetään liuottimella. Käytä sitten ruiskupistoolia tai harjaa haponkestävällä harjalla, maalata koko pinta. Jotta rautaoksidipigmentti ei aiheuta epästabiileja esineitä, ne olisi poistettava tai suljettava ennen työn aloittamista. Kun maalataan omia käsiäsi, on suositeltavaa suojata itsesi haposta, joten käytä suojavaatteita.

6 tunnin kuluttua pigmentin kuivaamisen jälkeen kaikki tähteet on pestävä perusteellisesti ja kuivattava saatu rakenne. Se kestää noin 24 tuntia. Tällä tavoin käsitellyt betonista valmistetut elementit voidaan stilisoida luonnonkiveksi tai luoda antiikin vaikutusta.
Aineksen sekoittaminen tapahtuu suhteita kunnioittaen. Värjäykseen on välttämätöntä saada 250-350 grammaa jo laimennettua pigmenttiä neliömetriä kohden. m.

Valmistettaessa 50 kg: n painoisia värillisiä betonityyppejä tarvitaan 0,5-1 kg kuivaa jauhetta. Rautaoksidipigmentin määrä riippuu värjäytymisen voimakkuudesta. Tällaisen erän rakentamisen väri on lähes ikuinen, se ei haalistu auringossa eikä pyyhi.
Värillisen betonin valmistusosuudet:

 • hiekka - 2,5 osaa;
 • sementti - 1 osa;
 • sora - 4 osaa;
 • vesiosa;
 • pigmentti - 2 osaa.

Valmistettaessa rautaoksidiseosta on suositeltavaa antaa etusija valkoiselle sementille. Se imee pigmentin helpommin kuin tämä harmaa komponentti.

Akryyliväriaineet

Akryylipigmenttiä käytetään niissä esineissä, joiden kestävä pinnoite on tärkeä. Sitä käytetään usein lattian ja seinien viimeistelyyn. Rakennusliikkeissä esitettiin laaja valikoima tällaisia ​​maaleja.

Se on helppo käyttää kädet rullalla, työ voidaan tehdä ulkona ja sisätiloissa. Värjäysprosessin nopeuttamiseksi voit käyttää suihketta. Jotta kirkkaampi sävy saadaan, käytä pigmenttiä kahdessa kerroksessa.

Tämä pinnoite kestää pitkään, jos valitut materiaalit ovat laadukkaita. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia myrkkyjä ilmaan.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisten väriaineiden tärkeimmät edut ovat laaja värivalikoima ja helppokäyttöisyys pintaan. Se on tämän tyyppinen, jonka avulla voit luoda kirkkaimmat esineet. Maalin tärkein haittapuoli on sen alttius ulkoisille vaikutuksille, joten on suositeltavaa käyttää sitä vain sisätiloissa. Kadulla ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena se polttaa nopeasti.

Periaate yksinkertaisella väriaineella on samanlainen kuin happopigmentti. Se on jauheena. Ruoanlaittoa varten se on laimennettava vedellä tai erityisellä liuottimella. Tavallinen rulla tai sienellä sopii värjäämiseen. Maalauskerroksen levittämisen jälkeen kuivuu nopeasti.

Kuiva pigmentti

Tätä konkreettista väriainetta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista. Siinä on myös suuri sävyjä. Korroosionkestävyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä ulkona maalaamiseen. Pigmentti soveltuu vain uuteen betoniin, ilman käsittelyä.

Kuivaa väriainetta käytetään vain kohteen pinnan käsittelyyn, se ei sovellu sekoittamaan pigmenttiä betonin rakenteeseen. Hän levitti kätensä lastalla ja lastalla. Seos jättää tiheän yhtenäisen kerroksen pinnalle.

Väriravinteita

Tällaista maalia vaivautetaan märän betonin sisään. Ne voivat olla nestemäisiä ja kuivia koostumuksia. Väripalettia hallitsevat vaaleat värit. Suunnittelun sävy säilyy pitkään eikä käytännössä heikennä.

Suosituimmat valmistajat

Yksi suosituimmista maaleista on MAPEI-yhtiö, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia. Pigmentit betonista tämän merkin on laaja valikoima sävyjä. Maalilinja Elastocolor Paint tekee lisätoiminnon - suojaa äkillisiä lämpötilan muutoksia vastaan. Se ei pilata, ei haalistu, piilottaa pienet epäsäännöllisyydet.

Betoksilivärien valmistaja NPP "GC" on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Zinsser- ja TeoChem-tuotteilla on suuri kulutuskestävyys. WaterTite-linjalla on korkea vedenpitävyys.

Vaahto betoniin, miten se tehdään ja käytetään oikein

Arkkitehti- ja rakennussuunnittelu keinona toteuttaa suunniteltuja ideoita on äskettäin tullut normi, joka on saatavilla jokaiselle kadulle. Tällöin tavoitteen saavuttaminen toteutetaan uusien rakennusteknologioiden avulla. Tällainen nykyaikaisen tekniikan suosittu rakennusratkaisu sisältää värillistä betonia, joka yhdessä pintarakenteiden kanssa tarjoaa vertaansa vailla olevaa tulosta.

Tätä koristeprosessia käytetään nykyään kaikentyyppisissä betonituotteissa, jotka ulottuvat päällystyslautasta ja päättyy betonilaattoihin. On myös huomattava, että tämä suuntaus kehittyy nopeasti, mikä vaikuttaa merkittävästi väriaineiden kestävyyteen ja sen positiiviseen vaikutukseen betonin laatuun.

On myös huomattava, että betoniväriaineet kokonaismassassa tuotetaan teollisesti, mutta kansanvärjäysmenetelmät luovat omat tekniikat, jotka perustuvat rakennusmateriaalien kemikaaleihin.

Betoni- sekoitteiden väriaineita lisätään tavallisesti sekoitettaessa, ja niitä voidaan käyttää myös maalimateriaalina valmiin tuotteen pinnalle. Tällaiset väriaineet voivat luonteeltaan olla luonnollisia (mineraali: kromioksidi, mangaani jne.) Sekä synteettiset. Esimerkiksi rautaoksidi antaa punaisen värin ja titaanidioksidivalkoinen.

Värin käyttö betoniseoksessa

Väriaineen lisääminen betoniseokseen antaa entistä luotettavamman ja kestävän tuloksen johtuen tunkeutumisvyöhykkeestä. Myöskin, vaikka ylhäältä kerroksena oleva betonikerros hankautuu ja kuluu loppuun, sen värirakenne ei muutu.

Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että tällaisen betonin kustannukset kasvavat merkittävästi väriaineiden kustannuksella.

Tätä menetelmää käytetään useimmiten koristepäällystyslautojen valmistukseen sekä talon ulkoalueiden järjestelyn elementteihin.

Tämä menetelmä on myös erittäin tehokas käytettäessä betoniseosta suurien pintojen (syyt, rodut, raidat jne.) Kaatamiseksi. Loppujen lopuksi niiden koristeellinen kerros ei muutu, niiden ei tarvitse sävyttää tai palauttaa koristekerrosta.

Värisyvyys saavutetaan käyttämällä betonimassan määrän laskettua suhdetta väriaineen määrään. Pitoisuuden muuttaminen mahdollistaa useita samankaltaisia ​​sävyjä.

Maalaus betonipinnoille

Tämä betonituotteiden maalausmenetelmä ei poikkea tavanomaisesta maalaustekniikasta. On kuitenkin huomattava, että betonin rakenne kovetettaessa säilyttää kosteuden absorptiomäärien. Tätä ominaisuutta käytetään myös betonipinnan suojaamiseen maalausta varten.

Itse asiassa betonin tunkeutumiseen käytetään syvälle läpäiseviä pohjia, jotka tunkeutuvat betonin syvyyteen jopa 5 millimetriin. Samanaikaisesti läpäisevän alustan väkevöityminen alustan jälkeen muuttaa betonin yläkerroksen väriä monta vuotta.

Tämä maalausmenetelmä on hyvin samanlainen kuin puutuotteiden värjäytyminen impregnoimalla, mutta betonirakenteiden osalta vesipohjaiset kyllästykset eivät ole täysin sopivia johtuen merkityksettömästä tunkeutumisasteesta ja mahdollisesta huuhtoutumisesta ajan mittaan.

Tästä syystä sinun on valittava huolellisesti läpivientipohjat, jotka voidaan erityisesti suunnitella tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää lakkoja, kyllästynyksiä betoniin ja pohjamaaleja maaliseosten valmistukseen.

Pohjan pääindikaattori on impregnoinnin tunkeutumista betonin pintakerrokseen, sekä liuotuksen ja värimuutoksen taso ympäristön vaikutuksesta sateen, lumen, jään, tuulen ja auringon muodossa.

Tästä syystä asiantuntijat suosittelevat tätä menetelmää betonituotteiden maalaamisessa paikoissa, joissa ei ole suurta käyttökuormaa.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tuotteen yhtenäinen ja syvä väritys saavutetaan lisäämällä betoniseokseen väriaine. Se olisi kuitenkin lisättävä valmisteluvaiheessa.

Asiantuntijat suosittelevat myös tasaisen hajotuksen jakamista, mikä voi merkittävästi vähentää värillisen betoniseoksen valmistamiselle asetettua määräaikaa. Mitä tarkemmin tämä menettely suoritetaan, sitä nopeammin lopputulos on nopeampi. Seoksen valmiuden ilmaisin on yhtenäisen värin läsnäolo riippumatta siitä, missä liuoksessa otetaan värjäytymisen tasoa. Suhteiden noudattaminen mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen samalla väriaineella vaivaamalla ja vaivaamalla. Samalla värin irrationaalinen käyttö voi muuttaa betoniseoksen lopullista väriä, mutta myös lisätä merkittävästi valmistuksen kustannuksia, koska tällaiset väriaineet ovat melko kalliita.

Aivan kuten käytännössä käy ilmi, betoniseoksen laatu riippuu lopullisen sekoituksen ainesosien osuuksista:

 • - 1 sementtimääritys;
 • - 2,5 hiekkaa;
 • - 4 sora (sakko);
 • - 1,4 metrin vettä;
 • - väriaineen mitta (seoksen tilavuus).

Suurin värivaikutus käytettäessä väriaineita betoniseoksessa saavutetaan, jos valmistukseen käytetään valkoista hiekkaa ja / tai sementtiä. Tämä vähentää väriaineen määrää halutun sävyn saavuttamiseksi. Myös seoksen valmistuksen nopeuttamiseksi ja väriaineen yhtenäisen järjestelyn aikaansaamiseksi väriaine laimennetaan veteen ennen betonin seoksen lisäämistä ja lisätään siihen nestemäisen liuoksen tilaan.

Toinen pieni salaisuus, joka säästää kustannuksia säästävien harjoittajien luomasta värillistä betonia. Voit ensin täyttää 2/3 tuotteen tai alueen tilavuudesta ja lisätä 1/3 värillisestä betonikerroksesta pohjaan.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Säästä henkilökohtaisia ​​varoja ja tee kaunis värillinen betoni käyttämällä maalaustapaa omalla kädellä käyttäen väriainetta happopohjalla.

Tämä pohja antaa kosteuden läpäisevyydelle vastustuskyvyn ja säilyttää tarvittavan huokoisuuden, kun se altistuu ilmalle.

Myös tämä perusta on useita kertoja pidempi käyttöikä.

Tietenkin voit käyttää valmiita maaleja, mutta voit tehdä sen itse.

Kloorihappovärin muodostus suoritetaan suhteissa:

 1. - 0,25 1 kalsiumkloridia;
 2. - 0,5 kg värillistä kuivamaalia (kalkki);
 3. - 7 litraa vettä;
 4. - 1.1-1.2 kalkkimaali;
 5. - 20-30 grammaa pyykinpesuaineita 10 litraa maaliin.

Kasvatamme 5 l: ssa vettä kalkkia. Sekoita kuiva maali pieneen määrään vettä, lisäämällä vähitellen vettä, jolloin sen kokonaistilavuus on 1 l. Kalsiumkloridia lisätään seokseen. Toisessa astian lämpimässä vedessä teemme saippuaveden. Tämän jälkeen valmistetut liuokset sekoitetaan ja kuljetetaan sideharjan suodattimen läpi niin, että lopullisessa koostumuksessa ei ole jyviä tai kokkareita.

Työn tekemiseksi betonin maalaukseen on ensin puhdistettava lika ja pöly ja rasvanpoisto.

Betoni värjätään suihkulla, rullalla tai maalilla yhdestä kahteen kerrokseen, jolloin kutakin kerrosta kuivuu vähintään 6 tuntia. Tänä aikana betonin ylemmässä kerroksessa tapahtuu kerrosten toiminnan kemiallinen reaktio.

Kuivumisprosessin lopussa maalattu pinta pestään kylmällä vedellä ja kuivataan sienellä. Pinnan täydellinen kuivaus edustaa todellista värisävyä, joka voidaan tehdä kylläisemmäksi toistamalla pintamaalausmenetelmä.

Maalausmenetelmän ydin on maalikomponenttien kemialliset reaktiot betonielementtien yhteydessä. Tästä syystä sinun tulee noudattaa henkilökohtaisen turvallisuussääntöjä ja käyttää suojavarusteita (käsineitä, haalareita ja suojalaseja).

Tämä maalausmenetelmä ei ainoastaan ​​ratkaise suunnittelumallia, vaan on myös eräs tapa suojata betonia kosteudelta.

Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät


Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset


Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti


Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti


Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

Pigmentit betonin maalaukseen

Betonituotteet eivät aina ole tylsää ja harmaa. Rakennusmateriaali voi saada halutun sävyn tuomalla erilaisia ​​pigmenttejä työliuoksen koostumukseen. Värillistä betonia käytetään tehokkaasti jalkakäytävän, sivukiveen, kaakeli-, levytraktoreiden jne. Valmistukseen.

Betonin maalaamisen edut valmisteluvaiheessa

Tekniikan ainoa haittapuoli on materiaalien korkeat kustannukset. Rikkaan ja syvän värin saamiseksi sinun on otettava käyttöön merkittävä määrä ainetta, jonka hinta ei ole pieni.

Jos väriaineen lisääminen johtuu liuoksen sekoittamisvaiheessa, saadaan useita etuja:

 • läpi koko materiaaliryhmän värjäys;
 • ylhäältä kerroksen kauneuden ja värin kyllästymisen kulumista ei katoa;
 • rautojen, päällystyslautojen ja muiden betonituotteiden valmistuksessa on suositeltavaa käyttää tällaista maalausta, koska valmiin rakenteen ei tarvitse päivittää ja sävyttää monta vuotta;
 • Tämän menetelmän avulla saatavaa värillistä betonia voidaan käyttää kiinnitysseinien, alustojen, värillisten betonireittien monoliittiseen valuun.

Väriainepigmentit

Värien toimintaperiaate on se, että ne maalaavat sekoitusvettä, kyllästyvät aluminaatit ja sementin silikaatit pigmentillä. Aineen suhteellinen massa vaihtelee riippuen siitä, mikä on tarvittava värikylläisyys. Pigmentti on erityinen lisäaine, jota esiintyy useimmiten kuivan jauheen, emulsioiden, tiivistepastan ja mikrokapselien muodossa.

luokitus

Kaikki lisäaineet jaetaan vastaanottokuvan alkuperästä ja tyypistä riippuen.

Tärkeimmät lajikkeet ovat seuraavat:

 • orgaaninen - keinotekoinen riisi, sininen, keltainen, viininpunainen, tulipuna, vaaleanpunainen, punainen, vihreä, violetti, vihreä;
 • mineraali (epäorgaaninen), jotka jaetaan:
  • luonnollinen - saatu erilaisten materiaalien mekaanisella käsittelyllä. Se on punainen lyijy (betonin pigmentti) rauta, kaoliini, okra, umber, mangaaniperoksidi, kalkki, grafiitti, liitu;
  • keinotekoisia - saadaan lämpökäsitellyistä raaka-aineista - maali, maali, lyijy, sinkki, titaanivalkoinen, kromioksidi, sinkki vihreät ja kruunut, kuiva litoponi, palanut umber;
  • metalli - pöly sinkki, kultainen pronssi, alumiinijauhe.

Nykyaikaisten kemikaalien valikoima on riittävän suuri, joten ostajan tärkein asia ei ole valittavissa. Materiaalia valittaessa tulisi edetä maalattujen tuotteiden ominaisuuksista ja vaatimuksista.

On pidettävä mielessä, että märällä tilalla värit näyttävät voimakkaammalta ja kirkkaammalta kuin betonin asettamisen jälkeen.

Tekniset tiedot

Väriaineiden kemiallinen koostumus määrittää sen ominaisuudet, kuten lämmönkestävyys, korroosio, kemiallinen kestävyys, väri.

On tavallista erottaa pigmenttikoostumuksen tärkeimmät parametrit:

 • värikylläisyys - salli seoksen, jossa on valkoista sementtiä halutun sävyn saamiseksi;
 • dispersio - indikaattori osoittaa hiomisen hienous ja vaikuttaa kaikkiin pigmenttien ominaisuuksiin - ohuemmat hiukkaset, sitä korkeampi värikyky;
 • alkaliresistenssi - määrittää sävyn vakauden sementin vaikutuksille. Lähes kaikilla pigmentteillä on erinomainen alkalivastus;
 • valonkestävyys - kyky varjostaa ylläpitämään sen kyllästymistä ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Luonnon pigmentit ovat kevyesti kestäviä, useimmat synteettiset aineet ovat alttiita värimuutoksille.

Pigmentit ja sementin valinta

Päälliköllä on oikeus käyttää sementtiä värillisen betonin tuottamiseen, mutta eräitä vivahteita on aina otettava huomioon. Portland-sementin alkusävy vaikuttaa lopputuotteiden lopulliseen väriin.

Olisi ymmärrettävä, että Portland-sementin harmaa sävy vaimentaa sävyä, mikä edistää sävyjen pilaantumista ja vähentää sen saturaatiota. Kun mehukkaat, kirkkaat värit ovat tarpeellisia, on suositeltavaa käyttää valkoista sementtiä, koska kun pigmenttiä lisätään betoniin, sementtikivi altistuu värille - se on kääritty ohut kerros värjäyshiukkasia.

Väri, tekniikka

Valkoiset ja värilliset sementit ja erityiset täyteaineet - väriaineita käytetään omiin käsiinsä.

Perusperiaatteet ovat seuraavat:

 • jos haluat käyttää erittäin kevyttä betonia, sinun on kevennettävä valkoista sementtiä, joka on ruiskutettu dioksiini tai titaanidioksidi, suhteessa 1-2% sementin kokonaismassasta;
 • käytettävän pigmentin on vastattava emäksiä, ilmakehää ja valoa;
 • yksityisessä rakentamisessa, päällystyslautojen ja muiden keinotekoisten kivien valmistukseen käytettävien mineraalipigmenttien valmistamiseksi, jotka ovat eri metallien suoloja ja oksideja;
 • mineraalipigmentit syötetään työseokseen suhteessa 1-5 painoprosenttia sementtiä. Lopullinen indikaattori riippuu tiheydestä ja muista materiaaliominaisuuksista;
 • Värilliset pigmentit betoniin tekevät yhteistyötä laajan värivalikoiman kanssa, kromioksidi on vihreä, rautaoksidi on punainen, mangaaniperoksidi on musta, mangaanioksidi on violetti, myös valkoiset pigmentit luokitellaan tavallisesti kalkkikiveksi ja liituiksi, keltainen on okra, musta noki;
 • käyttämällä sekapigmenttejä, voit saada erilaisia ​​värejä, mutta saada korkea väri ekspressiivisyys ja lisätä tiheyttä konkreettisia useita kertoja lisää sementin kulutusta;
 • hienorakeiset betonit ovat hyvissä olosuhteissa kosketuksissa väriaineiden kanssa, jotta saataisiin korkeita koristeellisia ominaisuuksia, yhdisteitä 1: 2, 1: 3 otetaan, valitaan sementin ja veden osuus, joka vastaa työliuoksen normaalia tiheyttä;
 • värillisen betonin moduulien muodostamiseksi on suositeltavaa käyttää muovisia betoniseoksia, jotka ovat vähiten alttiita delaminaatiolle;
 • sementin ja veden optimaaliseen kulutukseen, koostumukseen sisällytetään päällekkäin sovitettuja superplasticisaattoreita ja pehmittimiä ja kompleksisia lisäaineita;

Miten värillinen betoni

Käytännössä betoniseokseen syötetyn värin määrää määräytyy työn taloudellisen toteutettavuuden ja halutun värin mukaan. Tekniikka värin prosentuaalisen osuuden kasvattamiselle johtaa värjäykseen, mutta se voi heikentää lopputuotteen suorituskykyominaisuuksia (lujuus, jäätymisvastus jne.).

Pigmentin likimääräinen pitoisuus betoniliuoksessa ilmoitetaan taulukon tiedoissa:

Värjäystekniikka: kuinka se parhaiten sopii, kun tuotat tuotteita puutarhaan

Värjäys betoni - vaiheessa valmistuksen puutarha sisustus

Puutarhan konkreettiset luvut

Kotitekoinen betonivärjäys on erittäin tärkeä vaihe, ja monet ihmiset haluavat oppia käsin tehtyyn betonikuvaan, kukkamaljakaan, koristekiviin ja muihin puutarhatuotteisiin maalaamalla kauniisti ja luotettavasti.

Kysymys betonituotteiden värjäämisestä osittain katsottiin kamsaddeco.com-sivuilla kaksivärisen kukkaruukun ja pienen maljan maljan valmistukseen.

Jälleen kerran on huomattava, että betoni- ja betonituotteiden värjäys tapahtuu pääasiassa kolmella tavalla: värillisen pigmentin tuominen kuivaan betoniseokseen, valmiin tuotteen väri ja kahden aikaisemman menetelmän yhdistelmä.

Ensimmäinen menetelmä: betonin väri tuomalla väri pigmentti kuivaan betoniseokseen

Tässä tapauksessa käytetään yleensä mineraalipigmenttejä, jotka ovat erilaisten metallien oksideja tai suoloja.

Jalkakäytäville ja koristekiviin käytetään pääasiassa kulkuteitä edullisia rautaoksidipigmenttejä (FeO, Fe2O3, Fe3O4 jne.), Joilla on ruskeat, mustat, punaiset ja keltaiset värit. Orgaanisia pigmenttejä ja väriaineita (esimerkiksi aniliini) on olemassa, mutta ne ovat vähemmän alttiita ultraviolettisäiliön ja alkalin vaikutukselle betonissa. Niiden etuna on antaa tuotteelle voimakkaampi väri, jolla on vähäinen väriaineen kulutus.

Koska DIY: lle tärkein kriteeri (betonielementin valmistuksessa) on tuotteen vähimmäiskustannukset, pidämme enemmän rautaoksidipigmenttien käytössä.

Pigmenttien valmistajia ei suositella, että annos ylittää 5%. Lisää ruiskutettua pigmenttiä johtaa betonin ominaisuuksien merkittävään heikkenemiseen, ja siitä tulee vähemmän kestäviä. Jotta päällystyslaatat kestäisivät pidempään, liuokseen lisätään 2-3% sementtiä sisältävän pigmentin painosta. Tuotteen kirkasta väriä on vaikea saada, ja yleensä laatta, reunakivi ja päällystekivet ovat vaalean värisävyä.

Ennen pigmentin lisäämistä betoniliuokseen asiantuntijat valmistelevat päällystyslautojen suositella laimentavan 1: 1 suhdetta ja jättämällä pigmentin syvälle tunkeutuvassa alukkeessa (kuten Ceresite) 2 tunnin ajan. Primer on nyt suuri määrä, päällikön valinta. Heidän mielestään tämä mahdollistaa tuotteen tasaisemman värin. Joissakin tapauksissa, esimerkiksi käytettäessä mustahiutaleita pigmenttinä, se on laimennettava alukkeeseen, koska muutoin pienen painon vuoksi nokea kelluu betoniliuoksessa. Jos lisäät sen, laimentamatta sitä kuivassa seoksessa, niin monet tekevät rautaoksidispigmenttien kanssa, silloin sekoitettuna nokea on hyvin pölyinen ja lentää ilmassa.

Mutta päällikkö saattaa kohdata toisen tehtävän - betonin epätasaisen värin. Se on välttämätön keinotekoisen kiven valmistuksessa, joka muistuttaa esimerkiksi marmoria. Tee näin kaksi tai useampaa moniväristä betoniratkaisua, kuten tehtiin pienen maljan valmistuksessa suihkulähteelle. Sitten liuokset sekoitetaan ja suoritetaan useita kierroksia spatulilla. Käyttämällä erilaista pigmenttikonsentraatiota ja liuosta saat erilaisia ​​malleja ja tahroja.

Jos laasti on valmistettu ei mallinnusta varten, vaan valumuotoksiin, on mahdollista käyttää sementin (kuiva tai nestemäinen) väriaine muotin etupintaan ennen sen täyttämistä valmiilla betonilaastilla. Yhdistämällä nämä menetelmät saat erittäin mielenkiintoisia väriefektejä.

On huomattava, että eri väriset rautaoksidipigmentit absorboivat vettä liuoksesta eri tavoin. Siksi on välttämätöntä ottaa huomioon tämä ominaisuus, jotta saadaan aikaan tarvittava juoksevuus. Ylimääräisen veden lisääminen on myös huono, koska se vähentää valmiin tuotteen lujuutta. Tällöin tavallisesti lisätään liuokseen selluloosaeetteriä tai muuta kosteutta varastoivaa ainetta, joka pitää vettä ja vähitellen antaa sen pois tarvittavan sementin hydratointireaktion suorittamiseksi.

Puhdasta väriä varten on käytettävä valkoista sementtiä.

Jos tämä ei ole mahdollista, voit vaalentaa harmaata sementtiä lisäämällä seokseen titaanidioksidia TiO2 2-3% sementtiä kohden.

Toinen menetelmä: maalaamalla betoni levittämällä väriaine betonituotteen pintaan

Useimmiten tätä menetelmää käytetään useimmissa käsityöläisissä ja kotitekoisissa kuvioissa ja pienissä arkkitehtonisissa muodoissa. Joku ensin palkitsee pinnan ennen maalausta, jotain kittiä, joku maalaa sen ilman mitään hoitoa. Nämä toimet riippuvat siitä, millaisesta pinnasta lopulta saatiin.

Valmistettaessa keinokivää lomakkeissa - kaikki on helpompaa. Pinnan laatu riippuu muodon laadusta. Se on yleensä melko korkea. Siksi kiven pinnan käsittelyä ei tarvita.

Se on aivan toinen asia, kun kuva on muovautunut kehykseen eikä samaan aikaan, vaan vähitellen, kerros kerroksittain. Jos viimeinen kerros on valmistettu samasta seoksesta kuin pohjakerros, se on puhdistettava hyväksyttäväksi tilaksi.

Palataan betonituotteen pintaan. Useimmin käytetään vesipohjaisia ​​akryylimaaleja tähän tarkoitukseen. Luotettavuutta varten maali tunkeutuu syvemmälle betonin huokosiin ja maaliin lisätään 10-15% asetonia. Tämä kattavuus on pidempi kappaleissa. Jos jonnekin valokuvissa on kirkkaita keinokiviä, niin todennäköisesti ne ovat niin maalattuja. Muissa tapauksissa (kun ei ole hankausta), riittää maalata tavallinen vesiliuos. Jotkut mestarit käyttävät öljymaisia ​​maaleja, mutta on hankalaa käyttää niitä, koska ne kuivuvat hyvin pitkään.

Jos kyllästät kiviä suojatarkoituksella, et voi käyttää pohjamaalia syvästä tunkeutumisesta ja maalata sitä nitro-maaliin. Pintaan muodostuu ohut, ei-hengittävä kalvo, joka vähitellen hiutuu, kun lämpötila ja kosteus muuttuvat, joskus ylemmän kerroksen betonilla.

On edelleen happamia väriaineita. Ne tunkeutuvat pintaan, reagoivat kalsiumsuolojen kanssa ja luovat ainutlaatuisen värikuvion pinnalle. Värit ja sävyt voivat olla väriaineen koostumuksen, väkevyyden ja ajan mukaan erilaisia. Tällaisten väriaineiden ominaispiirteenä on, että pintakäsittelyn jälkeen on huuhdeltava huolellisesti vedellä, eliminoimalla happojäännökset ja kastelemalla. Pinnan täydellisen kuivaamisen jälkeen on suositeltavaa käsitellä sitä vettä hylkivällä aineella.

Kolmas menetelmä: betonin yhdistetyn menetelmän väri (ensimmäinen + toinen)

Tätä menetelmää käyttävät pääasiassa ammattilaiset, sillä se vie aikaa vievää, mutta sen avulla voit saada lähinnä luonnonkiven tuotteen. Haluttaessa yhdistettyä maalausmenetelmää voidaan soveltaa ja kotitekoista. Kaikki riippuu siitä, mikä tavoitteesi olet asettanut itsellesi.

Jos ensisijaisia ​​värejä tarvitaan lisää värejä, ne voidaan saada sekoittamalla ensisijaisia ​​värejä seuraavan taulukon avulla:

F + Cr. = oranssi

W + C = kirkkaan vihreä

C + Cr. = ruskea

C + W = ruohon väri

C + H + Cr. = violetti

Kr. + W = ruskea

Kr. + H = viininpunainen

Se on kaikki nyt. Yksityiskohtaisemmin betonin väri ja sen sisältämät tuotteet tullaan harkitsemaan tulevaisuudessa puutarhantuotannon tuotannossa.

Värjää betonia pigmenteillä ja väriaineilla

Värillisten pigmenttien ja väriaineiden käyttö betonirakenteiden valmistuksessa mahdollisti pahojen harmaiden värien pääsyn. Nykyaikainen betonivärjäysmenetelmä on tuonut kauneutta kaupungin kaduille. Yardit, polut, jalkakäytävät alkoivat leikkiä kirkkailla väreillä, ilahduttaen "kivi-viidakon" asukkaat erilaisilla väreillä.

Väriaineiden ominaisuudet (pigmentit)

Väriaineet ovat erityisiä betonin lisäaineita, jolloin lopputuote tai rakenne on haluttu väri tai varjostin.

Sementin väriaineet ovat:

 • Luonnollisia aineita saadaan hiomalla luonnonmateriaaleja (kaoliini, rautaoksidi, grafiitti, okra, kaliumpermanganaatti, liitu).
 • Keinotekoinen. Niille kivennäisraaka-aineet lämpökäsitellään (poltettu okra, umber, noki, kromioksidi, sinkki tai titaanivalkoinen).
 • Metallia. Se käyttää kultaista pronssia, sinkkipölyä, alumiinijauhetta sekä titaanin, kromin ja raudan oksideja.
 • Happoa. Tällöin betonin koostumuksessa olevat mineraalit muuttavat värejä happoa sisältävien liuosten vaikutuksen alaisena. Tällaiset värit ovat läpinäkyviä, sävyt vaihtelevat sinivihreästä mustaan.

Pigmentit tuotetaan kuivan jauheen, tiivistetyn tahnan, emulsion tai mikrokapselin muodossa.

Betonituotteiden tuotannossa käytetään seuraavia värejä useammin:

 • valkoinen (titaanioksidi);
 • musta, ruskea;
 • punainen, keltainen (rautaoksidit);
 • vihreä (kromidioksidi).

Väriaineiden tärkeimmät ominaisuudet

Käytettäessä väriaineita on kiinnitettävä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin.

 • Öljyn imeytyminen - sitä pienempi, sitä edullisempi ja kestävämpi tuote (arvot ovat 40-100 ml / 1 g pigmenttiä).
 • Dispergoituminen - hienompi hionta varmistaa betonin tasaisen värin.
 • Valonsuojaus on värin kyky olla haalistumatta auringonvalon vaikutuksen alaisena.
 • Alkalisen vastuksen - pigmentin vastustuskyky emäksisen väliaineen vaikutuksiin seoksen sisällä.
 • Tehon häivytys - sitä korkeampi tämä indikaattori, sitä parempi jauhemaali estää pinnan perusvärin.
 • Värjäyskyky - valitun värin kylläisyys riippuu siitä.

Värjäysmenetelmät

Ennen työn aloittamista sinun on päätettävä, minkä värin tuote on, ja riippuen siitä, valitse sementti. Esimerkiksi harmaasävyinen portland-sementti, kun se sekoitetaan vaalean sävyn kanssa, muovaa ja saastuttaa syntyvän sävyn. Siksi Portland-sementin väri on otettava tummaksi, ei pelkää alkuperäisen materiaalin tylsää.

Jos on tarpeen maalata tuote kirkkaammassa, tyydyttyneemmässä värissä, on välttämätöntä valita kipsiin perustuva valkoinen silikaattisementti.

Lisätään betoniseokseen

Helpoin tapa (halutun värin ratkaisu voidaan tehdä itse). Tässä tapauksessa betoniväriaineet sekoitetaan suoraan seokseen vaivaamisen aikana, tuote kiteytyy värjäämään kaikkialla, eikä pelkää naarmuja, iskuja, siruja. Väri pysyy vakiona koko toimenpiteen ajan.

Säästämiseksi voit laittaa 2/3 tuotteen maalaamattomaan liuokseen ja sekoittaa seos pigmenttiin yläosassa (1/3). Jos lisäät muutamia sävyjä väriaineita ja älä sekoita hyvin huolellisesti, saat mielenkiintoisen marmorivärin, jossa on juovia, tahroja ja tahroja.

Tuore betonivärjäys

Tätä menetelmää varten otetaan nestemäiset vesipohjaiset väriaineet tai laimennetaan alkydimaaleilla. Ne ruiskutetaan pinnalle ilmakuivilla tai levitetään rullalla. Koostumukseen tunkeutuvat ne tasoittavat seosta tasaisesti, kun ne kuivuvat, ne eivät vaadi puhdistusta, kulutusta kestävää, UV-säteilyä kestävää.

Toinen maalaus on värillisen sementin käyttö. Se hierotaan tuoreeseen pintaan lastalla. Haluttu väri on helppo valmistaa itseesi sekoittamalla eri värisävyn sävyjä.

Tällaista menetelmää voidaan soveltaa sekä tuoreeseen betoniin, täyteen asetukseen että vanhaan, mutta se vaatii pohjan perusteellista valmistusta tasaiselle väritykselle: puhdistus erilaisista epäpuhtauksista, porausten ja halkeamien upottaminen ja hionta.

Levitä happo väriaineita voi itsestään ruiskuttaa tai harjata, hankaamalla se pintaan pyöreässä liikkeessä. Koostumus tunkeutuu sisäänpäin 1 mm: n välein, jolloin värjäys sitoo tuotteen ylemmän kerroksen hiukkasia, estää pölyn muodostamisen ja kasvattaa pohjan vahvuutta. Sillä ei ole väliä alkuperäisestä väristä, voit jopa käyttää harmaa Portland-sementtiä.

Pintaan etsaamalla hapolla betonin heterogeeninen rakenne voi tulla varsin uskomattomia värejä, ja värin jokaisella uudella sovelluksella se muuttuu. Soveltuu oikein useisiin kerroksiin, värimaailma antaa betonille runsaan, "antiikkisen" sävyn. Kuivauksen jälkeen pohja pestään vedellä jäljelle jääneen hapon poistamiseksi.

Sementin maalaaminen omin käsin on melko mahdollista, se ei vaadi erityisiä taitoja, mutta työskentelysi happoväreillä on noudatettava tarkasti ohjeita.

Kuinka maalata sementtiä?

Silloin tapahtuu, että betonirakenteiden valmistuksessa on vaikea löytää oikea väri myynnissä. Sitten voit tehdä korkealaatuista sementtiä itsestään.

Jos käytät tekniikkaa oikein, ei ole vaikeuksia. Sinun on kuitenkin noudatettava useita pakollisia vaatimuksia.

 • On mahdollista sekoittaa vain väriaineita, joilla on samat ominaisuudet (ei ole suositeltavaa käyttää sekä nestemäisiä että jauheformulaatioita samanaikaisesti), varsinkin kun jotkut pigmentit eivät ole lainkaan vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.
 • Et voi väärinkäyttää hiekan määrää liuoksessa. Tästä pienentää seoksen lujuutta ja kovettuminen muuttaa pinnan väriä.
 • Kun väriaine sekoitetaan sementin kanssa, on otettava huomioon, että koostumuksen pigmentin tulee olla 2-5% - vain silloin väri kyllästyy. Sävyn lisääminen ei parane, mutta tuotteen laatu kärsii.
 • Värillisen sementin tasaista jakamista varten seos on sekoitettava perusteellisesti. Jos laastin määrä on suuri, käytetään betonisekoitinta, pienelle erälle voi porata erikoisuutin.
 • Jos käytät väriainetta, jolla on suuri kosteuden imeytyminen (esim. Noki), on suositeltavaa käyttää pehmitettäviä aineita murtumisvaaran poistamiseksi. Lisäaineita on kuitenkin suljettava varoen, ja suuri osa niistä on täynnä suolastasien esiintymistä pinnalla ja kirkkauden menetystä.
 • Ennen sekoitus sementtipigmenttejä tulee seuloa hienojakoisen seulan läpi liukenemattomien hiutaleiden muodostumisen välttämiseksi.

Jos noudatat suosituksia ja noudatat ohjeita oikein, voit itsenäisesti saada laadukasta värillistä sementtiä, joka ei ole tehtaalla ominaisuuksiltaan huonompi. Maalausmenetelmän soveltamisen jälkeen on suositeltavaa peittää tuotteen pinta erityisellä suojaavalla kyllästyksellä betoniin. Tämä tehdään paremman suojan säilyttämiseksi kulumiselta sekä värisyvyyden ja kirkkauden antamiseksi.

Värien vertailuhinnat

Tavarasta, alkuperämaasta, materiaalin kysynnästä ja myymälästä riippuen eri betonipigmenttien kustannukset voivat vaihdella huomattavasti.

Pigmentti betonille: väriaineiden tyypit, maalausmenetelmät, sementin valinta, miten se tehdään itse

Eri koriste-esineiden tekeminen konkreettiselta, haluan päästä eroon ratkaisun sortavasta harmaudesta. Tee kirkkauden ja näkyvyyden muotoilu pigmenttien käytöllä. Markkinoilla on monia väriaineita, mutta kaikki eivät ole yhteensopivia sementin kanssa. Artikkeli keskittyy sopiviin pigmentteihin betonille ja menetelmälle väriaineen valmistamiseksi kotona.

Mitä värejä betonille on olemassa

Aluksi on syytä ymmärtää paremmin pigmenttityyppejä. On aina mahdollista valita sopivin värisävy olemassa olevasta väriaineiden monipuolisesta valikoimasta ottaen huomioon olosuhteet, joissa ratkaisu on tarkoitus toteuttaa.

Tärkeimmät koostumukset, joita käytetään betonin maalaamiseen, on tavanomaisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Kaikilla lisäaineilla on etuja ja haittoja, ruoanvalmistusominaisuuksia, joten ennen ostopäätöstä kannattaa tutustua valitun pigmentin teknisiin ominaisuuksiin niin, että käytön aikana ei ole ongelmia.

Happipigmentit

Tällaiset tuotteet ovat vaarattomia ihmisten terveydelle ja ekologialle. Materiaalissa on jauhemaista koostumusta, joka antaa nopean pääsyn reaktioon sementtiseoksen kanssa. Valikoiman värivaihtoehtoihin kuuluu 8 perusääniä. Sopeuttamalla annostusta saavutetaan halutun sävyn voimakkuus. Pigmenttinä käytetään betonipinnan värjäämistä ja valmistetaan sementtipohjainen värillinen liuos.

Väriaine valmistetaan liuottimesta, liimasta, kiinnittimestä. Levitä se puhdistetulle betonipinnalle, käsiteltävä esipesulla, joka on kastettu liuottimeen. Tuloksena oleva sävy tallennetaan tuotteelle pitkään aikaan (melkein koko rakenteen elinkaaren ajan).

Akryylipigmentti

Väriaine on tehty akryylin pohjalta, mikä mahdollistaa tuotteen käytön sisätiloissa ja ulkona. Tärkein etu on myrkyllisten savujen puuttuminen betonin käytön aikana. Koristepäällyste pysyy pitkään aikaan olematta värimäärän menettämättä kosteuden ja ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tuotetta käytetään myös värin liuokseen.

Kuiva väriaine

Tämän tyyppistä tuotetta pidetään suosituimpana sen korkean suorituskyvyn ja monipuolisen värivalikoiman ansiosta. Ennen käyttöä jauhe on laimennettava vedellä tai liuottimella. Kun betonipinta maalataan nopeasti, se kuivuu nopeasti. Värjäysrakennetta saa käyttää sekä sisätiloissa että sen ulkopuolella.

Yksinkertaiset pigmentit

Jauhetuote on esitelty rikkaimmalla väripaletilla, mikä mahdollistaa mielenkiintoisten maalien ja alkuperäisten sävyjen korjaamisen. Työskentely hänen kanssaan on pelkkä ilo: yksinkertainen ratkaisuvalmistusmenetelmä ja helppo tapa soveltaa.
Monista eduista huolimatta tämäntyyppinen pigmentti ei sovellu käytettäväksi ulkona johtuen aineen alhaisesta resistanssista ulkoisiin tekijöihin.

Väriravinteita

Tuote on saatavana nestemäisenä ja jauheena. Sarjaa edustaa laaja värivalikoima, lähinnä vaalea tonaliteetti. Pigmentti viedään betoniliuokseen, toiminnan aikana ei häviä.

Värien ominaisuudet

Väriaineen koostumus määrittää ennalta tekniset ominaisuudet, mukaan lukien:
• kemiallinen kestävyys;

• lämpötilansuojaus;

• taipumus korroosiota vastaan.

Korkealaatuisen pigmentin tulee olla seuraavat ominaisuudet:

• hyvä pinnoituskyky, jonka avulla voit täysin peittää betonipinnan värin;

• dispergointi - pienten partikkelien läsnäolo, jotka voivat maalata betoniseoksen;

• inertti korroosiota vastaan;

• vastustuskyky emäksisissä olosuhteissa;

• öljyn imeytyminen, joka koostuu öljyaineiden pinnasta maalatun kerroksen sisälle (öljy, kuten tiedetään, vähentää värikylläisyyttä).

Betonin maalausmenetelmät

Asiantuntijat ovat kehittäneet kaksi perusmenetelmää betonin maalaamiseen.

• Viimeistetyn rakenteen maalaus

Tämä menetelmä käsittää betonipintaan levittämisen väriainetta, joka sisältää pigmentin lisäksi liuottimen ja kiinnittimen. Saadaksesi runsaasti väriä, sinun on luotava 2 tai 3 kerrosta rullalla tai leveällä harjalla. Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus kohtuulliseen tapaan maalata suuri betonipinta-ala.

Pigmenttimateriaalit tunkeutuvat betonin rakenteeseen vain kaksi millimetriä, joten maalilla tulisi olla erilainen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi väriaine sekoittuu pohjaan, sitä pidempi käyttöikä on sisustus. Tonaliteetti on säilytettävä kosteuden vaikutuksen alaisena eikä ultraviolettisäteilyä heikennetä.

Se on tärkeää! Koska betonipinnan herkkyys kestää ajan myötä, on tarpeen päivittää koristeellinen kerros.

• Betonivärjäys

Väriaineet lisätään liuokseen sekoittamisen aikana. Pigmentti tarttuu tiukasti sementtiseokseen ja säilyttää siten ominaisuutensa hyvin pitkään.

Tämän menetelmän pääasiallinen etu on se, että koristeellinen kerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti. On kuitenkin huomattava haittapuoli - korkeat kustannukset suunnitelmien toteuttamiselle. Siksi ratkaisu on järkevä pigmentti pienien betonituotteiden valmistuksessa tai pienen alueen rakenteiden rakentamisessa.

Sementin valinta

On vaikea kuvitella, mutta sementin alkuperäinen väri vaikuttaa värjäykseen värjäyksen jälkeen. Siksi ennen tämän pigmentin käyttöä on tärkeää ottaa huomioon tämä ominaisuus. Vaalean värin saamiseksi on suositeltavaa käyttää vain valkoista sementtiä laastin sekoittamiseen. Valitessasi tummempia värejä kannattaa harkita, että betonin rakeisuus voi vähentää sävyn voimakkuutta. Sementtiseoksen sävyyn keskittyä ei pitäisi kuivumisen jälkeen pigmenttiä 2-4 s vähempää. Asiantuntijat suosittelevat betonin valmistuksessa käyttämään tiettyjä suhteellisuusreseptejä tai luomaan oman empiirisesti.

Se on tärkeää! Kun sementtiin lisätään väriainetta, sitä ei ole tarpeen asettaa liikaa, muuten betonirakenne kuivumisen jälkeen tai käytön aikana saattaa peittyä halkeilla. Tämä vaikutus johtuu pigmentin kyvystä imeä kosteutta.

Pigmentti betonille tekee sen itse

Jos jostain syystä ei ole mahdollista käyttää lopullista väriainetta työssä, valmista itse itse.

Maalaustyön tehtävänä on valmistella:

• henkilökohtaiset suojavarusteet (kumihanskat, suojalasit, erikoisvaatteet);

• maalia ja harjaa varten;

Väriaine on valmistettu kalkin (kalkki) ja veden perusteella. Laita metallinen säiliö (ämpäri) muutama kalkkiosaa ja kaada se 5 litraan vettä (nesteen lämpötilan tulee olla 20-25 astetta). Suojaa säiliö kansiin, sinun on siirryttävä turvalliseen etäisyyteen ja sammutettava mineraalikuvat ja kiehuu. Kun kalkkipitoisuus on asetettu 1-2 tuntia, sinun on laimennettava saatu massa vedellä nestemäisen hapan kerman tasaisuuden saavuttamiseksi. Ulkomaisten hiukkasten poistamiseksi, kostuta seos seulan tai sideharsoon taitettuna 2-3 kerroksessa. Tuloksena on valkoinen väriaine. Se ei kestä ilmakehän tekijöitä johtuen erityisten lisäaineiden puutteesta, mutta ruoanlaittokustannukset näyttävät naurettavilta. Sininen on mahdollisuus saada sinut. Tätä varten kalkkikoostumuksessa lisätään sinistä tai kuparisulfaattia.

Apua! Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan herkkä rakenne ilman hiukkasia. On parempi käyttää koostumusta välittömästi, pitkäaikaisen varastoinnin jälkeen sen ominaisuudet häviävät.

Vihjeitä / suosituksia

• Saat kauniin mehukas sävyn valitsemalla useita väriaineita, jotka sekoittamisen jälkeen antavat halutun vaikutelman.

• Ennen maalausta betonille on tarpeen huolellisesti valmistaa se, sillä se on aikaisemmin puhdistanut pinnan roskista, pölystä ja rasvaisista kerroksista. Tämä tehdään yksinkertaisesti liuottimen käsittelyllä.

• Käytä happamia liuottimia noudattamalla turvallisuusohjeita. Kaikki pinnat, jotka eivät ole mukana viimeistelyssä, täytyy peittää muovikalvolla.

• Pigmentin lisäyksellä valmistetun seoksen pitäisi seistä hieman. Tällä kertaa pienillä väriaineilla on aikaa liuottaa täydellisesti ja reagoida muiden komponenttien kanssa.

Valmistele kotitekoinen väri helposti, jos noudatat asiantuntijoiden suosituksia ja noudata kemikaaleja koskevia turvallisuustoimenpiteitä.