Kuinka tehdä väriaine betoniseoksille?

Harmaiden, korvattomien betonituotteiden aika on ohi. Nykyaikaisilla tekniikoilla voidaan maalata rakennusmateriaalia millä tahansa värillä, mikä auttaa pigmenttiä. Nykyään värillisen betonin suosio kasvaa: koostumusta käytetään valmistettaessa päällystyslaatat, reunakivet, päällystyskivet, portaat ja muut betonirakenteet.

Jos aiot saada betonia, joka ei häipy ajoittain, on parasta lisätä väriainetta sekoitettaessa betoniseosta - ratkaisu maalataan läpi. Taulukon väri pysyy samana, vaikka sen ulompi kerros poistettaisiin. Jotta saataisiin voimakas sävy, pigmenttiä tarvitaan suuria määriä, joten tällaisen käsittelymenetelmän korkeat kustannukset. Tämän tekniikan käyttö on perusteltua vain monoliittisessa valussa.

Valmiiden betonituotteiden varjostus on edullinen vaihtoehtoinen menetelmä, jossa maali levitetään betonipinnalle. Tässä tapauksessa väriaine on lisättävä betoniin, mutta syvälle läpäisevään kyllästykseen sen suojaamiseksi, mikä tulee olemaan liuottimen rooli. Etusijalle voidaan antaa vettä hylkiville Tiprom ja niiden analogit. Vettä ei saa käyttää kantajana, vaan suositellaan sen vaihtamista läpäisevällä lakalla tai pohjalla julkisivumaaleille.

Alkuperän mukaan betonin väriaine voi olla mineraalinen tai orgaaninen, ja aineen saannin menetelmä määrittää sen kuuluvan luonnollisen tai keinotekoisen luokkaan. Asianmukaisella raaka-aineella suoritetaan lämpö- tai mekaaninen käsittely, tuloksena on klassinen jauhe tai väriaine emulsion muodossa, mikrokapseleita.

Hapon koostumus on kaikkein kestävin (sekä sisäisissä että ulkoisissa töissä). Tässä tapauksessa betoni voi ottaa lähes kaikki sävyt - puhtaasta mustasta sinisen vihreään - on todella olemassa valinta. Hapan pigmentti pystyy tunkeutumaan syvälle betonimassan rakenteeseen, joten tuotteen väri ei haalistu ja sitä ei poisteta.

Epoksimaaleja, jotka kestävät kulumista, käytetään usein lattian maalaamiseen. Vaihtoehtona hapanta koostumusta sisä- ja ulkokäyttöön käytetään akryyliväriaineita. Latex-maalit, jotka pystyvät "peittämään" pienet halkeamat takapenkillä, ovat joustavia ja kestäviä lämpötilaeroille.

Sementin valinta

Betonin väriaineet ovat yhteensopivia kaikentyyppisten sementtien kanssa. Seuraavaa asiaa ei kuitenkaan pidä unohtaa: pigmentti ei ole ainoa peruskomponentti, minkä seurauksena betonilla on sävy, joka riippuu myös suoraan sementtilaastin väristä. Jos aiot saada kirkkaita, rikkaita värejä, on parempi käyttää valkoisia raaka-aineita, harmaa Portland-sementti on hyvä käyttää, kun haluat nollata sävyn.

Toinen tärkeä näkökohta: sementtikiven tulisi olla mahdollisimman pienin väritön ja aggregaatin kanssa. Kun tietty väriaine lisätään betoniin, maalataan vain sementtiä, joka tässä tapauksessa peitetään väriainehiukkasten kerroksella. Ajan myötä kaikenlaiset ulkoiset tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen ja altistavat sen. Tuloksena havaitaan sementtikoostumuksen sävyn vähäinen muutos.

Askel askeleelta ohjeet

Useimmiten betoni on maalattu happomuodolla. Valmisteluun tarvitaan seuraava materiaaliluettelo:

 • väriaine pigmentti;
 • liuottimia;
 • liima;
 • lisäaineet, joilla on kiinnitysvaikutus.

Kaikkien edellä mainittujen ainesosien tulisi olla hyvin sekoitettuja niin kauan kuin homogeeninen koostumus, joka sisältää valitun pigmentin.

Jotta happamoittava väriaine perustuisi klooriin, sinun on liuotettava 1 l kalkkijauhetta 5 litrassa vettä. Säilytä säiliö 500 grammassa kalkkimaalia hitaasti kaada veteen, jolloin saadaan 1 litra maalia. Tämä myös - ja 0,24 litraa kalsiumkloridia. Sitten 30 grammaa tavallista saippuaa, kaiteet ja kaada kauhaan vettä. Palataan kalkkikokoonpanoon, lisätään maali- ja saippuavettä siihen. Lopullisessa vaiheessa se on ohitettava juustoraastin läpi.

Betonin vaivaamiseksi tarvitset:

 • 1 osa sementistä;
 • 2,5 hiekkaa;
 • 0,25 vettä;
 • 4 soraa sakot;
 • väriaine, enintään 5% kokonaismassasta.

Suositeltu suhde on ihanteellinen pienien alueiden kaatamiseksi. Joskus tarvitaan lisäaineita - pehmittimiä, kiihdyttimiä parantamaan betoniseoksen ominaisuuksia. Käyttöohjeissa annettujen koostumusten annostus, komponenteiden spontaani sekoittuminen ei ole hyväksyttävää.

Ennen työn aloittamista sinun on määriteltävä tarkka määrä materiaaleja. Laske betoni oikeaan määrään kertomalla alueen pinta valukerroksen paksuuden avulla. Levyjä asennettaessa käytetään samaa laskutapaa, jonka jälkeen kokonaisindikaattori kerrotaan tuotteiden määrällä.

Ratkaisun sekoittamista koskeva tekniikka sisältää useita vaiheita:

1. Sekoita hiekkaa soraa ja sementtiä, kunnes muodostuu homogeeninen seos.

2. Lisää pigmenttiä ja lisäformulaatioita.

3. Odotamme, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.

4. Täytä vesi.

5. Vaivaa (tarvittaessa suuria määriä, voit käyttää betonisekoittimia).

6. Aloittaminen. Tässä vaiheessa on tärkeää välttää vedet ja estää veden haihtuminen. Joten tarjoamme tuotteelle sopivan laadun.

Älä välittömästi kaada koko veden tilavuutetta seokseen, jotta vältät liiallisen nestemassan saamisen. Suosittelemme myös ottamaan huomioon liuoksen muiden osien kosteuden.

Värin lisäämiseksi valmiisiin betoniteräsrakenteisiin voit tehdä betonipigmentin itse tai valita sopivan vaihtoehdon varastossa.

Toimimme seuraavalla tekniikalla:

1. Valitsemme värin tai sekoitamme useita niistä. Jos käytät useampaa kuin yhtä pigmenttiä ja niiden yhdistelmää, on helppo saavuttaa sopivan sävy betonikiven päällä.

2. Puhdista betoni liuottimella.

3. Suojaa kaikki puupinnat haposta.

4. Pukeutuminen vaatteisiin ja henkilökohtaisiin suojavarusteisiin.

5. Levitä betoniin sienellä tai harjalla (pigmentti, jota käytetään laskemalla 1 l / 5 m2).

6. Anna kuivua 3-8 tuntia.

7. Keiton soodiliuos (2 rkl raaka-ainetta 4 litraan vettä).

8. Suihkepullon avulla peitä betoni valmistetulla yhdisteellä niin, että väriaine neutraloidaan.

9. Pese yläkerros vedellä.

10. Odotamme päivän betoni kuivattua.

11. Käytä suojaavaa kerrosta (useita).

Jos haluat saada rikkaamman sävyn, menettely on toistettava. Niin kauan kuin maalattu betoni kuivuu, vältä kosketusta kosteuden kanssa.

Jos et halua tehdä betonipigmenttejä omin käsin, voit ostaa niitä erikoisliikkeissä. Koostumuksen hinta vaihtelee tuotteen perustan, värin ja valmistajan mukaan.

Kaikkein tärkein vaihtoehto on Sika-jauhemaali mineraalien oksidista. SikaCim Color, punainen, 0,8 kg maksaa keskimäärin 800 ruplaa. Muut jauheen sävyt myydään 700, 400 g / pakkaus, ja hinta vaihtelee.

Pigmentti betonin maalaamiseen

Betonin vakioväri on harmaa. Jotta se olisi eri sävy, sinun on joko käytettävä värimallia tai muutettava sävyä tuotantovaiheessa. Tällaisia ​​väriaineita käytetään usein laattojen, jalkakäytävien, päällysteiden ja muiden rakennusmateriaalien ja -rakenteiden valmistuksessa.

Maalausmenetelmää tuotantovaiheessa pidetään parhaimpana. Ikään kuin yläkerros poistettaisiin, se ei kuitenkaan menettäisi värejään. Tämän värjäytysmenetelmän pääasiallinen haittapuoli - suuret käteiskustannukset. Runsaan sävyn antamiseen tarvitset paljon väriainetta.

Tällaista värjäämistä käytetään laattojen luomiseen päällystyspolkuja, jalkakäytäviä ja vastaavia varten. Myös kun kaadetaan koko kerros kaikista sivustoista tai teistä. Tuotantovaiheessa maalattu rakennusmateriaali ei vaadi sävytystä koko käyttökauden ajan.

Myös uudelleenrakennetut rakenteet - seinät tai jalkakäytävät, voidaan maalata myös värimaailmalla. Mutta verrattuna tavanomaisiin maaleihin, jotka luovat kalvon pinnalle, betonisubstraattien väriaine on syvä tunkeutuva yhdiste. Se liotetaan muutaman millimetrin syvyyteen. On pidettävä mielessä, että tämä ominaisuus riippuu täysin nestemäisestä kantajasta, jossa väriaine pigmentti laimennetaan. Mitä kauempaa se voi tunkeutua, sitä kauemmin väri pysyy.

Tätä menetelmää voidaan verrata syvälle läpäiseviin impregnointeihin puupintojen suojaamiseksi. Se toimii samalla periaatteella, väriaine pigmentti laimennetaan syvällä tunkeutumisnesteeseen betonille. Ei ole suositeltavaa käyttää vettä kasvatusväriin, koska se ei säilytä väriainetta. Kitkan tai saostumisen vaikutuksesta se pestään nopeasti.

Pigmenttiä voidaan laimentaa paitsi tavanomaisissa kyllästyskoostumuksissa, mutta myös sekoittaa syvälle läpäisevään lakkaan tai pohjustusnesteellä maalaukseen. Tärkein ominaisuus, jonka sinun on kiinnitettävä huomiota hävittäjän valinnassa on sen syvyys tunkeutumiseen ja kosteuden kestävyyteen kuivauksen jälkeen. Liuotin on neste, jossa väri laimennetaan. Mitä syvempi väriaine tunkeutuu betonirakenteeseen, sitä pidempi väri pysyy.

Monien emästen yläosa, esimerkiksi päällystyslaatat, joutuu jatkuvasti kitkan, saostumisen ja ultraviolettisäteiden vaikutukseen. Tästä johtuen pigmentti polttaa ja pestään yhdessä betonin kanssa. Tästä syystä rakennustarvikkeita, jotka ovat jatkuvasti mekaanisia ja muita vaikutteita, tuotetaan useimmiten ensimmäisellä menetelmällä - maalataan ratkaisu, sillä jos laattapinta on vielä kulunut, se säilyttää alkuperäisen värin.

Värien tyypit ja ominaisuudet

Pigmentti on kuiva jauhe, joka kuivumisen jälkeen kestää vettä, öljyjä ja liuottimia. Korkealaatuiset tuotteet eivät häviä ultraviolettisäteiden vaikutuksesta. Alkuperän mukaan ne ovat orgaanisia ja mineraaleja tuotantomenetelmän mukaan - keinotekoinen ja luonnollinen. Orgaaniset tuotteet valmistetaan kivennäisraaka-aineiden lämpökäsittelyllä.

Ominaisuudet, joilla värit ovat erilaiset:

 • väri;
 • lämmönkestävyys;
 • korroosionkestävyys ja kemialliset nesteet.

Betonin ja keinokivien kuivan pigmentin lisäksi värejä valmistetaan emulsioiden ja kapseleiden muodossa.

Ominaisuudet kiinnittää huomiota:

 • Hylkää tehoa. Kyky piilottaa käsitellyn pinnan väri.
 • Hajaantuvuus. Mitä pienempiä hiukkasia, sitä paremmin kaikki ominaisuudet.
 • Värjäyskyky. Kuinka hyvin pigmentti siirretään seokseen valkoisella sävyllä.
 • Öljyn imeytyminen. Mitä pienempi tämä luku, sitä kauemmin elämä on.
 • Alkali-resistenssi. Sementti-hiekka-komponenttien tai muiden ratkaisujen kestävyys.
 • Valonkestävyys. Kyky ei muutu väriä ultraviolettisäteilyn vaikutuksen alaisena.

Ennen kuin värilevy kasvatetaan, lue huolellisesti käyttöohjeet. Sävy oli rikkaampi, on tarpeen lisätä pigmentin määrää.

Väriaineen valmistaminen ja sementin valitseminen

Rakennusaineiden ja betonirakenteiden valmistukseen voit käyttää minkä tahansa brändin sementtiä. Mutta lopullinen tulos välittömästi värjäyksen jälkeen on suoraan riippuvainen sementin väristä. Harmaa sementtiä käytettäessä sävy osoittautuu tyydyttymättömäksi ja mykistynyt. Jos tarvitset päällystelevyjä tai muuta materiaalia, jossa on kirkas ja tyydyttynyt väri, valitaan vain valkosementtiä.

Ennen kuin sementti-hiekkalaasti vaivautetaan suurilla määrillä, tehdään testiseos oikean värimäärän määrittämiseksi tietylle varjolle. Seuraavan sekoittumisen aikana on välttämätöntä seurata löydettyä annostusta tarkasti siten, että väri on aina sama.

Kun pigmenttiä levitetään suurina määrinä betoniin kuivauksen jälkeen, voi ilmetä halkeamia. Jauhe vetää osan vedestä itseensä, minkä seurauksena sementti ei riitä täydelliseen sekoittumiseen. Tässä tapauksessa on suositeltavaa lisätä vettä sisältäviä lisäaineita liuokseen.

Sementtiä valmistettaessa värikylläisyys muuttuu tiettyyn pisteeseen, kun sen ylimäärä ei enää pysty vaihtamaan värisävyä. Tämän kylläisyyden alue riippuu sementin ominaisuuksista. Tarvittava pigmenttimäärä täydelliselle kyllästymiselle ei ylitä 5% sementin kokonaismassasta. Jos ylität tämän nopeuden, betonin lujuus ja huurteisuus vähenevät. Siksi väriaineita käytettäessä on noudatettava valmistajan ohjeita ja noudatettava vahvistettuja normeja.

Käytetyn pigmentin määrä riippuen halutusta sävystä (100 kg valkoista sementtiä kohden):

 • Pastellisävy - 1 - 2 kg.
 • Keskikokoisen värisävy - 3 - 4 kg.
 • Suurin tyydyttynyt - 4 - 6 kg.

Tummempiin sävyihin otetaan pienempi määrä, ja kirkkaille ja vaaleille, suuremmaksi.

Sävy riippuu myös liuoksessa olevan veden määrästä: sitä suurempi on, sitä kevyempi materiaali on. Tämä on erityisen havaittavissa päällystyslaattojen valmistuksessa. Värähtelyn aikaansaama rakennusmateriaali eroaa huomattavasti tärinänvalusta tehtyyn laattaan. Kun maalataan betonia, väri ei muutu aggregaatissa, vaan sementissä. Sen vuoksi sementti lisätään, sitä rikkaampi sävy tulee olemaan.

Väri on mahdollista valmistaa omilla käsillä, mutta koska tämä prosessi ei ole yksinkertainen prosessi, on parempi ostaa valmis koostumus. Jos rikkoa annostusta, voit saada vääriä värejä tai pilata koko ratkaisun.

Käytettäessä pigmenttiä betonin maalaamiseen, vaivaus suoritetaan seuraavasti:

 • Aggregaatti ja väriaine sekoitetaan 15-20 sekuntia.
 • Sementtiä lisätään ja kaikki sekoitetaan uudelleen, kunnes sileä noin 20 sekuntia.
 • Vesi kaadetaan kuivaan seokseen ja sekoitetaan minuutin tai puolitoista minuuttia.

Jätä karkaisu on suositeltava paikoissa, joissa on vakio lämpötila, korkea kosteus ja ilman vetoa. Veden höyrystymisen tulee olla vähäistä, jolloin kivun vaara vähenee minimiin.

Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät


Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset


Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti


Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti


Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

Brick Mortar Pigment

Muurauslaastilla on erilainen väri, jos liuoksen koostumusta täydennetään väriaineella. Tämän ratkaisun avulla voit antaa talosi suurta eleganssia ja vahvistaa arkkitehtonista kokonaisuutta. Värinmuutos tapahtuu lisäämällä haluttu pigmentti tiettyyn määrään, mutta enintään 8% koostumuksesta.

Tyyppien väriaineita tiililattialle

Sävellyksessä erotetaan seuraavat tyypit:

 • kalkki;
 • sementti;
 • sementti ja kalkki.

Maali liuoksessa on 8% koko koostumuksesta. Prosenttiosuuden lisääminen vähentää muurauksen vahvuutta.

Maalaus eri valmistajilta ja valmistajilta vaihtelee sävyissä, minkä vuoksi ei ole tarpeen käyttää toisen valmistajan väriainetta yhdessä tiilimuurauksessa, koska niissä on eri pigmenttejä. Osta valmiin tuotteen tai se on mahdollista tehdä se itse. Päätehtävänä on lujittaminen, luotettavuuden lisääminen ja koristeen rakenteen ulkonäkö.

Miten valita ja mitä kiinnität huomiota?

Valitse ensin väriaineen väri, jonka avulla ne päästävät tiilimuuraukseen tai muodostavat sauman vastaamaan tiilen sävyä. Seoksen lujuus ja tarttuvuus saadaan liuoksen koostumuksen homogeenisuudesta. Ne on kiinnitettävä tukevasti vaaka- ja pystysuuntaisiin saumoihin, täyttämällä ne täysin. Hyvässä sekoituksessa tiilimuodossa, väri, nopea lujuus ja kestävyys.

On tärkeää tietää, että uusi muuraus absorboi kosteutta nopeasti. Kun valitset saumojen ratkaisun, sinun on keskityttävä vedenpidätyskykyyn:

 • Alhainen 5-6%. Sopii käytettäväksi klinkkerin tiilien kanssa.
 • Keskimäärin on 7-10%. Soveltuu rakennetta varten viilun kanssa.
 • Korkea - 10-15%. Käytetään silikaatilla.

Nämä parametrit estävät kukinnan ja värjäytymisen. Mitä värejä, valkoinen (Classic), herkkä beige, vaaleanpunainen pidetään suosittu. On tunnettuja lämpimistä sävyistä - keltaisia ​​ja ruskeita. Tämä luettelo ei pääty sinne, koska on mahdollista saada yli 30 epätyypillistä väriä. Kun valitset harkittavaksi sopivan materiaalin käsittelyn ja ajan, jolloin maali säilyttää halutun värin. Ominaisuuksia tutkitaan huolellisesti ennen ostoa.

Miten tehdä ratkaisu ja käyttää sitä oikein?

Kalkkikiveä valmistetaan kalkin, hiekan ja veden pohjalta kalkin pitoisuudelle hiekkaan 1-2, tai 1 - 5. Suhde määritetään ainesosien ominaisuuksien perusteella. Sementti-kalkissa on:

 • sementti;
 • kalkkimaista maitoa.
 1. Sekoita kuivat aineet.
 2. Lisää nestettä haluttuun määrään sekoittaen jatkuvasti liuosta. Oikea sakeus on kuin voita.
 3. Väri lisätään.

Kun sekoitat liuosta, voit käyttää betonisekoitinta. Jos materiaalin määrä on pieni, on kätevämpää suorittaa manuaalinen sekoitus. Valmistettu pienikokoisilla astioilla tai tasaisilla arkeilla lastalla. Yleismenetelmä sisältää osan sementistä, kalkin osaa 4-6 osaa hiekkaa. Mutta kiinnittäkää samalla huomiota muurausmuotoon. Seos värjäysseiniä varten on ostettu rautakaupoista tai erikoistuneista online-resursseista.

Luomalla musta sauma, noki lisätään liuokseen. Jotta saat klassisen valkoisen liitoksen, sinun on lisättävä liikaa kalkkia, sinkkioksidia tai titaania. Jälkimmäisessä tapauksessa lisäksi on olemassa värien laatu ja hapettumiskestävyys vuosikymmenien ajan. Koska korkeat kustannukset titaanioksidin usein mennä temppu, jolloin 2 ratkaisuja muuraus ja saumat:

 • Sementti-hiekkaseoksen perusteella. Ne täyttävät koko muurausalueen, mutta ilman reunoja.
 • Väri perustuu sementti M-500 (valkoinen) ja pigmentti. Käytetään 2-3 cm: n jäljellä olevan tilan täyttämiseen.
Takaisin sisällysluetteloon

valmistajat

Laastinseokset ovat saatavilla tuotenimillä:

Markkinoilla on monia yrityksiä, jotka tuottavat väriaineita tiilimuurille. Niillä on erilaiset hinnoittelu- ja materiaaliominaisuudet. Samalla värillä olevat sävyt ovat myös erilaisia. On tarpeen laskea tarvittava seosmäärä muuraukseen ja tarvittava pigmentti siten, että saumojen väri on sama rakennuksen yleiselle ulkonäölle.

Pigmentit betonille Voronezhissa

Tavaroiden ja palveluiden luettelo, jossa voit ostaa betonipigmenttejä 8 toimittajasta, tarjoaa Voronezh. Määritä betonin pigmenttien tukkumyynti- ja vähittäismyyntihinnat, varastojen saatavuus, toimituskustannukset alueellasi toimittajayritykseltä.

Epäorgaanisen punainen pigmentti TR-303 (Tšekki)

Käytettävissä olevat pigmentit betonille. Sovellus: Värikkäiden värikkäiden rakenteiden tuotanto. Värjäyslaasti-sekoitukset kipsiin, betonilaattojen kattoihin, muotoisiin (linnan) päällystyslaatoihin ja muihin rakennuselementteihin. Se sopii myös kumiyhdisteisiin, lattiapinnoitteisiin, keraamisiin väriaineisiin, lasisiin, koristeellisiin.

Ruskea pigmentti epäorgaaninen HM-470A (Tšekki)

Aina saatavilla olevat pigmentit ja lisäaineet betoniin. Sovellus: Rakentamisessa käytetään betonituotteiden maalausta, pääasiassa muotoiltujen (linnan) päällystyslautojen, keraamisten laattojen, kattojen valmistukseen laastinseosten valmistukseen kipsiin.

Pigmentti epäorgaaninen keltainen Y-710 (Tšekki)

Aina saatavilla olevat pigmentit ja lisäaineet betoniin. Soveltaminen: värikkäiden yhdisteiden ja mastisten valmistaminen. Rakennuksessa niitä käytetään laastinseosten valmistukseen kipsiin, asbestisementin ja sementtikattojen maalaukseen, värillisiin tiiliin, keraamisiin laatoihin ja muotoisiin (linnan) päällystyslaatoihin.

Pigmentti epäorgaaninen vihreä Vihreä 5605

Aina saatavilla olevat pigmentit, kovettumisen kiihdyttimet, pehmittimet betoniin. Käyttö: Kuiva epäorgaaninen pigmentti, jolla on hyvät värittömät ominaisuudet. Sitä käytetään kumiseoksissa, lattiamateriaaleissa, keraamisissa väriaineissa, lasissa, koristelaminaateissa, päällystyslaatoissa. Ei voi käyttää.

Myy vihreää orgaanista pigmenttiä Kromioksidia

. teollisuus, rakennusmateriaalit, maalit ja lakat. Kromioksidi ei liukene veteen, etyylialkoholiin, liuottimiin, on vaikea liuottaa kaikkiin emäksiin ja happoihin. Se on kovalla kovuudella kuin korundi. Koska pigmentillä on suuri piilotuskyky. Hioma-aineena käytetään metallien kiillotukseen.

Kalsiumkloridi myydään

. markkinat - UniPellTM. UniPellTM - kalsiumkloridin rakeet, joiden pääaineen pitoisuus on 94-98 prosenttia ja epäpuhtauksien vähimmäispitoisuus, mikä on avain vaahtobetonin, polystyreeni-betonin ja betonituotteiden kutistumisen puuttumiseen ja nielemisen muodostamiseen. Kovettumisvahvistimet, pehmentimet, betonipigmentit ovat aina varastossa.

Titaanidioksidi R-200M (valkoinen jauhe) (Tšekki)

Aina saatavilla olevat pigmentit ja lisäaineet betoniin. Käyttö: Kuiva epäorgaaninen pigmentti. Käytetään harmaan sementtitehtaan värjäämiseen, voidaan käyttää vaahtobetonin ja päällystyslaattojen valmistuksessa. Maaleissa ja lakoissa, maanteiden maantieteellisissä maaleissa, pohjustusaineissa.

"Kumi maali" tuotanto TSPK "Novostroy" Premium

Uusi rakennus TSPK | Yritys Voronezh

. sellaisia ​​materiaaleja varten kuin betoni ja asbestisementti, tiili, liuskekivi, laatat, puu, puukuitulevy ja lastulevyt, sinkitty teräs. Erilliset ominaisuudet ja edut: pestävä: on mahdollista pestä saippualiuoksilla ja muilla pesuaineilla universaalilla: se yhdistää itsessään etu-, sisustus-, maali- ja. sävyjä, jotka ovat kestäviä pigmenttejä vasten.

Väriaineet ja pigmentit betoni- ja päällystyslaatoille

Kaikki lomakkeet Oy | Yritys Kurskista

Valtava valikoima tšekkiläisiä väriaineita ja pigmenttejä betoni-, päällystyslaatat, laajennetut savipigmentit, hiekkalaatat ja muut säiliöt 2 kg., 25 kg, 500 kg. WHOLESALE / RETAIL valmistajille suuria erikoisehtoja ja suuria alennuksia

Pigmentit betonille, päällystyslaatat

Pigmentit betoniin, päällystyslaatat Pigmentit - kuivat väriainejauheet, joita ilman ei voi tehdä mitään päällystyslautojen ja koriste-kivien valmistusta tällä hetkellä. Epäorgaanisen pigmentin päävärejä: Sininen Tummanvihreä 234 Emerald Green 230 Scarlet 780 Lemon Keltainen 590 Keltainen sinappi 580 Minium Punainen -.

Myymme betonipigmenttejä Novomoskovskissa

Organisaatio myy kiireellisesti epälikvidejä pigmenttejä betonikeltaiselle silikageeliselle kvartsiitille Sitruunahappo Edullinen!

Rautaoksidipigmentti betoniin, tiiliin, kipsiin jne.

HimExpo LLC | Yritys Ivanovosta

Organisaatio myy Ivanovon varastosta. Rautaoksidipigmentit laattojen, tiilien, kipsien ja maalien ja lakkojen päällystämiseen. Titaanidioksidi (tehty Tsekin tasavallasta, Kiinasta, Ukrainasta), Krone-sitruunasta ja keskikeltaisesta (valmistettu Kiinasta, Intiasta). Rautaoksidipigmentit: Punaruskea 130 (valmistettu Kiinassa), Ruskea 860 (valmistettu Kiinassa), Iron azure 463 (Kiinassa valmistettu milori), Keltainen.

Myyn pigmentit saumoille

Pigmentit (väriaineet) saumojen valmistukseen Kiina, Tšekin tasavalta, Intia, Venäjä. Laaja valikoima värejä (punainen, keltainen, vihreä, sininen, oranssi, ruskea, musta) ja moitteeton laatu. Betonin pigmentit ovat kuivia, ekologisesti turvallisia jauhemaisia ​​aineita, jotka eivät liukene kuivauksen jälkeen, ei öljyssä, vedessä eikä missään muussa.

Lisäaineet betonituotantoon

Betonin betonin lisäaineet (pehmittimet, superplasticizer, kovettumisen kiihdyttimet, hidastin, kompleksi talvella betonisointiin), pigmentit (väriaineet) betoni-, maali- ja lakanvalmistukseen Kiina, Tšekin tasavalta, Intia, Venäjä, Sementtivalkuainen (M600-DO) Turkki, Gypsum G-16, polypropeenikuidut, levyt, reunat, kourut ja paljon muuta.

Texipol - kiiltävä maali betonilattialle

NPO KRASKO Oy Yritys Moskovasta

. suojaamaan sementtiä, betonia ja asfaltilattiaa syövyttävien ympäristöjen vaikutuksilta, hankaavasta kulumisesta sekä lattian korroosionkestävyydestä. Betoniin suositellaan.

Saatavilla / tukku-ja vähittäiskauppa

Epoksipoli - kaksikomponenttinen epoksiemaleeli hajuttomalle betonilattialle

NPO KRASKO Oy Yritys Moskovasta

. epoksikiilto emali betonilattialle ilman orgaanisia liuottimia. Se on pigmenttien ja täyteaineiden suspensio epoksihartsien ja aktiivisten ohentimien seoksessa. Suunniteltu suojaamaan sementtiä, betonia ja asfalttialustat syövyttävien ympäristöjen, hankaavien kulumien vaikutuksesta ja lattian korkeasta käytöstä.

Saatavilla / tukku-ja vähittäiskauppa

Pigmentit ja pehmittimet betoni-, päällystyslaatat

LLC Stroyprofitrade | Podolskin, Moskovan ja Moskovan alueella

Myymme Podolskin pigmenttejä ja pehmittimiä betoni-, päällystyslaatat, tuotantolomakkeet. Yritys "Stroyprofitreyd" tarjoaa: 1. titaanidioksidia (valkoista pigmenttiä) 2. pigmenttejä ja pehmittimiä 3. muotoja päällystyslaattojen valmistukseen tärinänvalulla. Yhteistyön edut: joustavat alennukset ja siirtokunnat.

Sementin väriaineiden tyypit ja ominaisuudet

Sementtilaastin käyttöä käytetään laajalti ulko- ja sisäkäyttöön. Tämän ratkaisun vakioväri on harmaa. Sementin pintaa voidaan maalata eri väreillä, tai liuoksen valmisteluvaiheessa lisätä sementtiväriainetta, jolloin liuoksesta saadaan tasaisempi ja yhtenäisempi väri.

Pigmenttien lisääminen liuokseen pidentää maalatun sementin pinnan käyttöikää. Jos maalataan harmaa betoni, niin tällainen koristeellinen kerros palvelee pitkään.

Värin vaatimukset

Väriainesosan on täytettävä tietyt vaatimukset, jotka takaavat värillisen koostumuksen kestävyyden ja koristekyvyn. Värin on oltava:

 • suora auringonvalo, alkali ja kosteus;
 • pystyvät limittävät luonnollisen harmaan betonivärit.

Värien väriaineet

Kuinka tehdä värillistä betonia? Aiemmin sanottiin - maalata kuivattu harmaa pinta tai lisätä väriainetta liuoksen sekoittamisvaiheessa. Jos elementtiä, kuten betonipidike seinää maakohtaisesti, voit lisätä siihen vain koristeellisen elementin - sen pitäisi maalata sen pinta. On syytä käyttää syvä tunkeutumisväriyhdistettä, joka imeytyy betonin pintaan 1-2 mm: n välein ja värittää sen rakenteen.

Väriaineen läpäisyn syvyydestä riippuu värin voimakkuus ja kestävyys. Hän ei pelkää luonnollisen luonteen vaikutuksia auringon, kosteuden ja tuulen muodossa samoin kuin mekaanisin vaikutuksin.

Tuotteen tekeminen jo värillisestä ratkaisusta antaa sinulle mahdollisuuden luoda koristeellinen, kestävä pinta, joka ei vaadi sävyä. On kuitenkin syytä harkita, että pigmentit eivät ole halpoja, joten suurien tuotteiden valmistus maksaa melkoisen penniäkään.

happo

Tämä on tavallisin tapa betonirakenteiden maalaustavoista. Tämä väri on läpinäkyvä ja vaaraton ihmiselle ja ympäristölle. Väritys tapahtuu sementin kemiallisen reaktion seurauksena, joka sitten hankkii tarvittavan sävyn.

Riippuen siitä, minkä värin sementti on (valkoinen tai harmaa), lopullinen tulos riippuu. Liuos vaatii liuottimen, lisäaineiden ja liimojen käyttöä.

Valkoisen sementin kirkkaan kyllästetyn värin antamiseksi on välttämätöntä laimentaa sekoitetut kuivat aineosat nesteellä. Maalauksen pohja käsitellään liuottimella. Pölystä ja liasta puhdistettu pinta maalataan ruiskulla tai haponkestävällä harjalla, jolla ei ole metallisia elementtejä. On tarpeen työskennellä henkilökohtaisten suojavarusteiden kanssa.

Sen jälkeen, kun vähintään 6 tuntia on kulunut, jäljellä oleva maali ja happo on poistettava vedellä ja kuivattava pinta huolellisesti päivällä. Vastaavaa värjäystekniikkaa käytetään tyyliteltyyn ikävään pintaan tai luonnonkiven jäljitelmään.

Hapan väriaineiden avulla voidaan käyttää pieniä arkkitehtonisia betonityyppejä, päällystelevyjä tai päällystystekkejä. Tällä tavalla maalattu pinta on kestävä käyttöaika.

Videossa: happamien väriaineiden tarkastelu.

akryyli

Miten maalata betonia niin, että värit osoittavat olevan kirkkaita ja tyydyttyneitä, ja materiaalin käyttöikä pysyy kestävällä tavalla? Kiinnitä huomiota akryyliväriaineeseen. Useimmin sitä käytetään lattia- tai seinäpintojen maalaamiseen. Tarvittava sävy, jopa musta, voidaan ostaa rautakaupasta.

Tämäntyyppinen väriaine on vaaraton ihmiselle - voit työskennellä niiden kanssa sisätiloissa tai ulkona. Akryyli kuivuu nopeasti. Saadaksesi rikas väri, väri voidaan tuottaa uudelleen.

Työkalut voivat olla harjoja, sieniä, rullia tai ruiskuja. Päällystettä voidaan kutsua kestäväksi edellyttäen, että työ on tehty korkealaatuisella akryylillä, muuten värillinen kerros irtoaa ja irtoaa pohjasta ajan myötä.

Yksinkertainen väriaine

Tämän tyyppisen väriaineen erottuva piirre on sen valmistuksen yksinkertaisuus ja kyky saada suuri määrä sävyjä. Tämän värin ansiosta saadaan erityisen kirkkaat betonielementit. Tämäntyyppisellä maalilla on kohtuulliset kustannukset, mutta sillä on myös haittoja - huonolaatuisia, maalatut elementit heikentävät auringonvalon vaikutusta eivätkä kestä lämpötilan muutoksia.

Yksinkertaista väriainetta käytetään pääasiassa tilojen koristelemiseen. Valmis työ koostumus saadaan sekoittamalla jauhetta, vettä tai liuotinta. Levittämisen ja kuivauksen jälkeen ei ole tarpeen huuhdella jäljellä olevaa liuosta vedellä.

Kuiva väriaine

Tämäntyyppisiä väriaineita edustavat laaja valikoima värejä ja sävyjä. Jauheen väri vastaa maalipinnan saamaa väriä. Tämä väri kykenee riittävän kestämään luonnonilmiöiden vaikutukset saostumisen ja lämpötilan iskujen muodossa.

Ainoa ehto on se, että betonipinnan on oltava uusi, eli ennen kuin sitä ei maalata eikä käsitellä. Koristeellisten ominaisuuksien lisäksi tällainen väri auttaa vahvistamaan betonirakennetta.

Kuivaa väriainetta hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon koostumuksen yhtenäisyys ja yhtenäinen väri. Aineet, jotka muodostavat jauhe, eivät liukene veteen, koska liuottimen ollessa liuennut ne asettuvat pohjaan. Tämä koskee okraalia, umberia tai valkoista.

Käytä tätä väriainetta lastalla tai lastalla. Liuos on välttämätöntä sekoittaa säännöllisesti niin, että pinta koostuu tiheästä, läpinäkyvästä kerroksesta.

Väriravinteita

Nämä ovat väriaineita, joiden avulla voit maalata sementtilaastin valmistusvaiheessa. Värin lisäaineet betoniin ovat jauhemaisia ​​tai nestemäisiä. Niille on tunnusomaista valo ja pastellivärit. Tämän väriaineen käyttöikä on yhtä suuri kuin betonirakenteen käyttöikä.

Positiiviset ominaisuudet maalattua sementtiä

Laitemateriaalissa käytetty värillinen sementti ei tarvitse kunnostusta eikä säännöllistä sävytystä. Kun tällaisen betonilokeron yläkerros poistetaan, sen väri muuttuu täysin kylläiseksi. Sekoittavat pigmentit betonille omilla käsillänne vaadittavissa mittasuhteissa, voit saavuttaa laajan valikoiman värejä ja sävyjä.

Sementin laastin rautaoksidiväriaineet ovat eniten kysyttyjä ja turvallisia. Se on synteettinen materiaali, jolle on ominaista taloudellinen kulutus.

Ennen kuin sementtilaasti maalataan, sinun on otettava huomioon tämän tapahtuman mahdolliset haitat. Ajan myötä betonilattia voi muuttua keltaiseksi, mahdollisesti eroosiota ja saastumista. Jos haluat järjestää suuren värillisen sementtilattian alueen, on tärkeää harkita myyntihinta. Jos sijoitat puutarhojen polkuja tai pieniä palasia värillisestä betonista, se on halvempaa.

Mitä tulee harkita, kun valmistellaan ratkaisua

Jos haluat tehdä väriaine betonille omilla käsilläsi, sinun on otettava huomioon betonipohjan väri. Valkoista betonia voidaan keventää lisäämällä siihen titaanidioksidia suhteessa 1-2%. Ja päällystyslaattojen valmistuksessa on suositeltavaa käyttää väriaineita mineraalipohjaisesti 1-5%: n osuudella.

Pigmentin valmistelemiseksi betonille omilla kädillä on tärkeää harkita, että väriaineiden on kestettävä alkalien, ilmakehän ilmiöiden ja suoran auringon säteilyn vaikutukset.

Ennen kuin maalattaisit sementtilaastin, sinun on tutkittava värisävyjen alue, joka antaa jauhemaalia. Vihreä sävy saadaan kromioksidista, punaisesta raudasta oksidista, musta - mangaaniperoksidista. Valkoisia pigmenttejä saadaan käyttämällä kalkkikiveä ja liitua.

Kuinka tehdä väriaine betoniin

Olemme tottuneet ajattelemaan, että betonirakenteet näyttävät tylsiltä ja tylsiltä, ​​eivätkä houkuttelevat huomionsa harmaaseen monotoniin. On kuitenkin yhä enemmän mahdollista löytää esineitä, jotka on erotettu kirkkaalla ulkonäöstä, jonka perusta on sama ratkaisu. Tämä tuli mahdolliseksi sen jälkeen, kun arkkitehti- ja rakennesuunnittelussa esiintyi konkreettisia väriaineita. Nyt kirkkaat reunukset, päällystekivet, kukkapuutarhat, kasvipuutarhat nauttivat monimuotoisuudestaan ​​ja kauneudestaan.

Pigmentaation sementtipinnoitus mahdollisti uuden teknologian ansiosta, joka alkoi tuottaa värillistä betonia. Värjäys on täysin vuorovaikutuksessa strukturoitujen pintojen kanssa, ja tämä yhdistelmä antaa erinomaisen tuloksen. Lisäksi tällainen näennäisesti monimutkainen menettely voidaan tehdä käsin, itse hankkimalla erinomaisen tuotteen.

Pigmenttilajit

Mikä tahansa väriaine, riippumatta siitä, missä sitä käytetään (metalli, puu, muovi, sementtilaasti) ja mistä tahansa siitä, on valmis ratkaisu, joka sisältää kantoaineen ja väriaineen pigmenttielementin. Maalin pohjan mukaan jaetaan seuraavasti:

 • alkydi (valkoinen tiski);
 • öljy (pellavansiemenöljy);
 • nitro (asetoni tai liuotin);
 • akryyli (vesipohja).

ominaisuudet

Pigmentit ovat pääsääntöisesti kuivia jauhemaisia ​​aineita, jotka eivät liukene veteen, öljyihin ja liuottimiin käsiteltyjen pintojen täydellisen kuivauksen jälkeen. He eivät pelkää sadetta ja suoraa auringonvaloa, ja niitä voidaan käyttää betonin valmisteluhetkellä omiin käsiinsä.

Miten tuotetaan

Betonin väriaineet ovat orgaanisia ja mineraalisia. Tuotantomenetelmän mukaan ne voidaan jakaa luonnollisiin ja keinotekoisiin. Ensimmäisessä tapauksessa erilaiset materiaalit työstetään, ja tuloksena on luonnosta peräisin oleva väri. Keinotekoisia pigmenttejä syntyy kivennäisraaka-aineiden lämpökäsittelyssä.

väri

Orgaaniset pigmentit tulevat näihin väreihin:

Keinotekoisilla osilla on seuraava muoto:

 • kromioksidi;
 • maali;
 • sinkki vihreät;
 • umber;
 • valkoinen (titaani, lyijy, sinkki) jne.

Materiaalin ominaisuudet

Värin kemiallisen koostumuksen perusteella on mahdollista arvioida sen ominaisuuksia, mukaan lukien korroosionkestävyys, kemikaalit ja korkeat lämpötilat.

rakenne

Nykyaikainen tuotantoteknologia mahdollistaa sellaisten pigmenttien saamisen, joilla on erilainen rakenteellinen muoto (emulsiot, tahnat, mikrokapselit), ja kaikki ne voidaan lisätä liuokseen omilla käsillään valmistuksen ajankohtana. Vaadittavan materiaalin valinta määräytyy tiettyjen vaatimusten ja sääntöjen sekä käsiteltävän substraatin ominaisuuksien ja ilmastollisten indikaattorien mukaan, joissa maalaus on sijoitettu.

valonkestävyys

Ulko-olojen tapauksessa maalauksen kevyeen kestävyyteen kohdistuu huomattavia vaatimuksia: kun se pääsee liuokseen, sen on säilytettävä sävyään UV-säteilyn vaikutuksesta huolimatta. Pääsääntöisesti luonnolliset pigmentit, joiden avulla voit tehdä värillistä betonia, ovat suurella valonvastuksella, ja synteettiset komponentit voivat lopulta polttaa paahtavan auringon.

Toisin kuin muovi- tai metalliväriaineet, kovetettujen pintojen koostumukset tunkeutuvat syvälle rakenteeseen kyllästämällä liuos. Värjäysaste riippuu suoraan pigmenttikantoaineen tyypistä.

Aine

Jotta väriaine valitaan käsin, on toivottavaa saada käsitys siitä, miten jokin tietty pigmentti käyttäytyy eri olosuhteissa ja kuinka kauan se kestää ilman lisäkorjausta.

happo

Kaikista esitellyistä työkaluista on kaikkein kestävimpiä kulutusta ja haalistumista pidettävä betoniresistenttiä väriaineena, koska se tunkeutuu syvälle jäädytetyn materiaalin rakenteeseen. Sen väri vaihtelee sinivihreästä mustaan. Tällaista pigmenttiä voidaan käyttää rakennusten sisä- ja ulkopuolelle sekä uusissa rakenteissa että vanhoissa pinnoitteissa, jotka on päivitettävä.

Tämäntyyppistä tuotetta käytetään alhaisella paineella toimivalla ruiskulla, maalaustyönällä tai harjalla, jossa ei ole metalliosia. Maalin levittämisen jälkeen on välttämätöntä puhdistaa pinta hapon neutraloimiseksi ja jäljellä olevien rakennusmassojen poistamiseksi.

epoksidi

Epoksimaalit eivät ole huonompia niiden luotettavuudesta happamille tuotteille. Ne kestävät täydellisesti ulkoisen ympäristön kielteisiä vaikutuksia ja niitä käytetään paikoissa, joissa on korkea ohjattavuus, mikä osoittaa, että ne ovat erittäin kulutuksenkestäviä.

Useimmat tällaiset komponentit ovat lattianpäällyste autotallissa, huoltoasemilla, takahuoneissa. Epoksimaalin levitysmenetelmä ei ole erityisen vaikea, ja siinä käytetään rullaa tai harjaa.

akryyli

Akryyliväriaineita käytetään sisätiloissa ja ulkona. He eivät pelkää lämpötilan muutoksia ja sadetta. Niiden värivalikoima on hyvin monipuolista, joten valintaan ei ole ongelmia. Akryylipohjat levitetään betonipinnoitteen pintaan rullalla, sienellä, harjalla tai suihkeella.

Latex-maaleja, joilla on elastinen rakenne ja tukkia pienet huokoset, epäsäännöllisyydet ja mikroprosessit, ovat paras ratkaisu ulkoiseen työhön.

Sekoitusprosessi

Jotta värillinen betoni olisi kotona omilla käsillään, sekoitusvaiheessa pigmenttejä lisätään liuokseen, joka vuorovaikuttaa veden kanssa ja antaa halutun värin. Varjojen voimakkuutta hallitsee rahastojen määrä, joka ruiskutetaan rakennusseokseen. Tällä tavoin on mahdollista tasaista koko massaa. Tässä on kiistaton etu, koska kun pinta pimenee, betonirakenteen väri ei muutu.

On syytä huomata, että tämä tekniikka lisää huomattavasti sementtiseoksen kustannuksia, koska kirkkaiden värien saamiseksi sinun on lisättävä huomattava määrä kallista pigmenttiä liuokseen, jonka valmistat omilla käsillänne.

Työjärjestys

Betonin halutun värin saamiseksi väriaineeseen kiinnittyvät käyttöohjeet on tutkittava huolellisesti. Se osoittaa mittasuhteet, joihin sinun on lisättävä pigmenttiä liuokseen. Keskimäärin vaalean värisen betonin saamiseksi on välttämätöntä saada pigmentti sementtisuhteeksi 1: 100, keskimääräisen värin ollessa -2,5: 100 intensiiviselle värille - 4,5: 100. Laastin valmistukseen tarvitsemme:

 1. Sementti - 1 osa.
 2. Hiekka - 2,5 osaa.
 3. Hieno sora - 3,5 osaa.
 4. Vesi - 1 osa.
 5. Dye - pakkauksen suositusten mukaisesti.

Ennen kuin pigmentti sekoitetaan liuokseen, se on liuotettava pieneen määrään vettä. Tuloksena oleva väriaine ruiskutetaan hitaasti betoniin sekoitusprosessissa lopettamatta prosessia. Värin laatu ja yhtenäisyys riippuvat siitä, miten erä läpäisee.

Suosittuja valmistajia

Rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima eri valmistajien väripigmenttejä. Tutustu suosituimpien värityökalujen merkkeihin. Heidän avulla voit tehdä monivärisen ratkaisun omiin käsiisi ja soveltaa sitä puutarhan juontajan järjestelyyn ja koristeluun.

Fepren (Tšekki)

Yhtiö tuottaa korkealaatuisia väriaineita, joilla on syvät sävyt ja korkea värinvastus. Ne ovat erinomaisessa kosketuksessa sementin kanssa ja ne jaetaan tasaisesti laastiin.

Promindsa (Espanja)

Se on johtava rautaoksidipigmenttien tuotannossa. Tuotannossa käytetään uutta teknologiaa raaka-aineiden hiontaan, jonka ansiosta vaikuttavan aineen pinta-ala on merkittävästi kasvanut.

Yipin Pigments (Kiina)

Kansainvälinen konserni valmistaa korkealaatuisia tuotteita ja vie ne maailmanlaajuisesti. Yrityksen pigmentit kilpailevat onnistuneesti samankaltaisilla tuotteilla kunnollisten lujuusindikaattorien ja edullisen hinnan takia.

Värillinen betoni tekniikka

Betonituotteet ovat kysyntää kehittäjien keskuudessa niiden korkean laadun vuoksi. Kun betoni ei toimi, rakenteet ovat kestäviä, luotettavia ja pitkäikäisiä. Mutta betonin miinus on sen pimeä, haalistunut väri, joka tekee pinnasta epämääräisen. Siksi arkkitehdit löysivät ratkaisun tähän ongelmaan ja luoneet värillistä betonia. Väriratkaisun suosio kasvaa joka vuosi, sitä enemmän se voidaan tehdä käsin, mikä säästää rakentamista. Tekniikka värin lisäämiseksi betoniin ei ole vaikeuksia, vaan se koostuu värjäyksestä tai erityisten väriaineiden lisäämisestä ratkaisuun.

Hyödyt ja haitat värillisestä betonista

Värillisissä betoneissa on seuraavat edut:

 • Ne parantavat rakenteiden tai pintojen ulkonäköä, koska betoniseoksen harmaat värit näyttävät haalistuneilta ja epäsuorilta.
 • Heidän avustuksellaan on mahdollisuus tehdä haluttu muotoilu, joka soveltuu rakennusten tyyliin.
 • Varmistaa värillisten pinnoitteiden kestävyyden laadukkaiden materiaalien ansiosta, jotka eivät salli värin haalistumista ja häivyttämistä.
 • Valmistusteknologialla ei ole vaikeuksia, ja värin ratkaisu ei ole paljon erilainen kuin tavallinen.
 • Ehkä ruoanlaitto omalla kädelläsi.

Seuraavia haittoja havaitaan värillisessä betonissa:

 • Materiaalien korkeat kustannukset. Pigmentit ja korkealaatuiset maalit eivät ole kaikille edullisia, eikä sinun pitäisi säästää näitä materiaaleja, koska valmiin tuotteen kirkkaus ja kestävyys riippuvat niiden laadusta.
 • Erityisen huolellisesti ja tarkkuudella on tärkeää lähestyä ratkaisun valmistelua omin käsin. Suhteiden noudattamatta jättäminen heikentää betonin laatua ja vähentää lujuutta. Virheiden välttämiseksi sinun on huolellisesti tutkittava ruoanvalmistusohjeet.
Takaisin sisällysluetteloon

Missä sitä käytetään?

Värillistä betonia käytetään betonilaattojen, sementin ja hiekan, päällystysaineiden, alustojen, puutarhaväylien ja betonituotteiden valmistukseen.

Vaihtoehdot konkreettisen värin antamiseksi

Betonin halutun värin saamiseksi käytä kahta valmistusmenetelmää. Jokaisella vaihtoehdolla on ominaisuuksia, joten mikä menetelmä on parempi, rakennusmestari päättää itsestään. Ensimmäinen vaihtoehto on sekoittaa värillinen ratkaisu. Toinen valmistusmenetelmä on värjäys. Nämä kaksi menetelmää voidaan tehdä käsin ilman paljon vaivaa.

Värilasin valmistaminen

Halutun betonin väri voi olla menetelmä liuoksen valmistamiseksi, joka sisältää väriaineita. Tällä menetelmällä voidaan täyttää sementti-hiekkalaastin koko rakenne värikomponentilla, joka mahdollistaa värin kirkkauden säilyttämisen ylemmän kerroksen hankauksen tapahtuessa. Käytä tätä vaihtoehtoa pääasiassa pinnalla, mikä voi vaikuttaa haitallisesti. Jalkakäytävät valmistetaan värillisestä liuoksesta, jonka päällyskerroksen kohdalla vakiot kuormitukset.

Värillisen liuoksen valmistuksessa tulee noudattaa seuraavia mittasuhteita:

 • kaksi ja puoli osaa hiekkaa, edullisesti valkoista;
 • neljäsosa vedestä;
 • neljä hienoa raakaa olevaa soraa;
 • osa sementistä (mieluiten käyttäen valkoista sementtiä);
 • väriaine, joka vaatii enintään viisi prosenttia kokonaismäärästä.

Näitä mittasuhteita käytetään kohtalaisen kulutusta aiheuttavien rakenteiden valmistukseen. Jalankulkijan osuuden kasvaneessa kuormituksessa mittasuhteet muuttuvat hieman, nimittäin vähennetään osa hiekasta ja soraa. Tämä suhde antaa kiinteän pinnan, joka ei repäise alhaisissa lämpötiloissa ja suurilla kuormituksilla.

Erityiset lisäaineet lisäävät betoniliuoksen lujuutta:

 • Pehmittimet, jotka lisäävät seoksen plastisuutta ja tekevät pinnan sileän ja kestävän.
 • Erityiset vettä hylkivä lisäaineet. Ne pystyvät lisäämään kosteuden kestävyyttä.
 • Pölyttömät formulaatiot.
 • Lisäaineet betonin kovettumisen nopeuttamiseksi.

Liuoksen komponentit sekoitetaan ja täytetään vedellä, on tärkeää varmistaa ainesosien perusteellinen sekoittaminen siten, että lisäaineet ja väriaineet hajoavat täysin ja tasaisesti koko tilavuudelta.

väritys

Halutun betonivärien tekemiseksi voit käyttää värjäystä. Tätä menetelmää käytetään pintoihin, jotka eivät kuluta ajan myötä. Betonipinnan väritys koostuu seuraavista vaiheista:

 • Valmista työpinta. Kuivaa ja puhdista se pölystä.
 • Lika pohjaan. Tämä vähentää kulutusta.
 • Maali valitaan kohteen mukaan. Lattialle valitaan kulutusta kestävät yhdisteet, seinämien osalta vaihtoehdot ovat yksinkertaisempia, koska ne eivät ole kuluneet.
 • Maalattu pinta jää kuivumaan, sitä voidaan käyttää vasta lopullisen kuivauksen jälkeen, mikä on ohjeistuksessa.
Takaisin sisällysluetteloon

Suositukset väriaineiden käytölle

Jotta voit tehdä mahdollisimman vähän virheitä värillisten tuotteiden valmistuksessa omilla käsilläsi, noudata seuraavia suosituksia:

 • Ei ole tarpeen lisätä paljon pigmenttejä, yrittää parantaa liuoksen väriä, se heikentää lopputuotteen laatua ja aiheuttaa pinnan delaminaation.
 • On tärkeää kunnioittaa mittasuhteita.
 • Lopputuotteen laatu riippuu seoksen oikeellisuudesta. Pigmentit kaadetaan seokseen pieninä annoksina sekoittaen perusteellisesti ainesosat. Liuoksen tulee olla yhtenäinen väreissä ja rakenteessa.
 • Jos haluat säästää värikokoonpanoilla, voit täyttää tyynyn yksinkertaisella ratkaisulla 2/3: lle ja kaataa loput värillisellä seoksella. On tärkeää, että kerrokset kaadetaan jatkuvasti, ja väriaineiden vakaa asetus ja säästö varmistetaan. Lopputuotteen laatu ei heikkene.
 • Käyttämällä harmaata sementtiä betoniliuokseen se ei toimi, jotta se olisi kirkkaanvärinen, joten on suositeltavaa käyttää valkoista sementtiä.
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka tehdä väriaineet itse?

Värien henkilökohtaiseen valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • vesi;
 • kalkki;
 • kalkki väriaine;
 • saippua;
 • kalsiumkloridia.

Väriaineen valmistamiseksi sinun on laimennettava sammutettua kalkkia viidessä litrassa vettä. Laimennettu massa on varattu. Kalkkimaali laimennetaan vedellä, kunnes määrä on 1 litra, kalsiumkloridi upotetaan väriaineeseokseen. Seuraavaksi hankaa saippua ja laita se kuumalla vedellä. Seuraava vaihe on aikaisemmin valmistetun väriaineen koostumuksen laimentaminen saippuavedellä. Suodattamalla saatu seos väriaineelle on saatu homogeeninen rakenne.

Ennen väriaineen levittämistä betonipinta on rasvanpoistettava liuottimella.

Kun työskentelet happoväreillä, on tärkeää kunnioittaa yksittäistä turvallisuutta. Tätä varten käytä suojalaseja ja kumikäsineitä. Ennen kuin teet omia väriaineita, sinun täytyy oppia yhdistämään värit. Kun olet oppinut sekoittamaan värejä, voit saavuttaa perusvärien monimutkaisia ​​sävyjä. Näin ollen sinisen ja keltaisen pigmentin yhdistäminen, saat vihreän värin. Tumman sävyn saamiseksi musta maali lisätään maaliin, valkoiseksi sävyksi lisätään valkaisu. Voit tehdä värillisiä värejä, tärkeintä on pitää kiinni mittasuhteista.

Kuinka tehdä värillinen konkreettinen polku maassa?

Konkreettiselle polulle, jolla on kaunis, yksilöllinen ulkoasu, voit käyttää erityisiä väriaineita, jotka antavat ratkaisun harmaan värin kirkkaammille väreille. Värillinen betonipolku voidaan valmistaa teoksesi valmistelemalla tarvittavat materiaalit ja työkalut:

Rakenna korkean laadun ja kestävyyden omaava jalankulkijoiden reitti, noudata seuraavia ohjeita:

 • Laske puutarhan suunniteltujen polkujen määrä köysiä ja köysiä käyttäen.
 • Poista maaperän yläkerros kasvien juurilla.
 • Laita kaksi kerrosta katemateriaalia kaivettuun kaivantoon. Katemateriaali estää rakenteen eroosion vedellä.
 • Rakenna puupaneelien ja terästangojen muotti.
 • Aloita konkreettisen ratkaisun valmistelu. Jos seos valmistetaan henkilökohtaisesti, sinun on noudatettava oikeita mittasuhteita. Betonielementtejä sekoitetaan perusteellisesti ja lisätään väriaine, joka antaa pinnalle halutun värin. Värit lisätään vähitellen niin, että väri täyttää ratkaisun koko rakenteen. Väylä voi tehdä kahdella tavalla, se voi olla sekä betonin värjäys että väriliuoksen valmistaminen.
 • Valmis seos kaadetaan ämpäriin työpaikan lähellä. Sitten laita betoni laasti kaivantoon ja liitä tasaisesti koko alueelle. Kun kerros on asetettu, se on kohdistettu.
 • Jos maalausmenetelmä valitaan, betonipinta tulee kyllästää väriaineilla.
 • Kaksi päivää myöhemmin, purkaa muotti.
 • Käveleminen kaadetun betonipinnan päälle on mahdollista seitsemän päivän aikana.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Värillisestä betonista on tullut erinomainen ratkaisu puutarhojen, jalkakäytävien, betoniseinien ja muiden pintojen järjestämiseen, jos on suositeltavaa käyttää kirkasta pintaa. Kaikki eivät kuitenkaan kykene hankkimaan tällaista betonia, koska se erottuu korkealla hintaluokalla. Mutta jos haluat säästää rahaa, voit värillisellä betonilla omia käsiäsi, varsinkin kun se on helppoa.

Jos haluat valmistaa eri värejä, sinun täytyy päättää valmistusmenetelmästä ja hankkia tarvittavat materiaalit. Korkealaatuiselle ja kestävälle betoniliuokselle on tärkeää noudattaa sen valmistusta koskevia mittasuhteita ja suosituksia, ja sitten värillinen betoni kestää yli kymmenen vuotta säilyttäen värin kirkkauden.