Pigmentti betonille tekee sen itse

Monet meistä ovat tottuneet siihen, että betonilla on vakio harmaa väri. Kiitos innovatiivisesta kehityksestä rakennusalalla, tämä materiaali on löytänyt monipuolisen väripaletin. Betonipulveripigmentti lisätään sementtiliuokseen, mikä voi aiheuttaa minkä tahansa värin materiaalille. Tavallisesti väritys on levitetty päällystyslaattoihin, reunuksiin ja kivilohkoihin. Joskus värillistä betonia käytetään koristelemaan pieniä elementtejä rakennusten julkisivuihin.

Värjäysmenetelmät

Betonin väriaineita on kaksi. Jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa, omat edut ja haitat.

Valmiin kohteen väritys

Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sävyttämään valmiiksi valmiiksi kohteeksi, jolla on suuria alueita. Teknologiansa mukaan se muistuttaa seinien tavallista väritystä. Valmistettu koostumus levitetään tasaiselle kerrokselle koko pinnalle.

Pigmentit tunkeutuvat betoniin 1-2 mm sisäänpäin, joten maalilla tulisi olla erityinen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi seos koskettaa pohjaa, sitä pidempi se kestää. Väriaine ei saa pestä pois veden vaikutuksesta, polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta.

Älä myöskään unohda betonin erityispiirteitä: ajan myötä jatkuvalla käyttökerralla betonin yläkerros altistuu hankautumiselle, joten ajan myötä tällaiset esineet tarvitsevat uutta värjäystä.

Värillisen betonin valmistus

Pigmentit johdetaan betoniin sen valmistuksen aikana. Maali on kiinteästi asetettu materiaaliin, joten se pysyy pitkään, käytännöllisesti katsoen koko käyttöjakson ajan.

Tämä pinta ei vaadi lisäväristä sävyä. Mutta tämän menetelmän suurin haitta on sen toteutuksen korkeat kustannukset. Pigmentaatiojauheet ovat kalliita ja runsaasti materiaalia tarvitaan betonin värin täydelliseksi ja kirkkaan ja kylläisen värin saamiseksi.

väriaineet

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on esitetty laaja valikoima pigmenttejä sementti-hiekkatuotteiden värjäykseen. Jokainen ei voi valita pelkästään tuotetta haluttua sävyä, vaan ottaa huomioon myös olosuhteet, joissa sitä käytetään. Oikein valittu väriaine kykenee pidentämään betonin käyttöikää ilman lisävärjäystä.

 • happo tai rautaoksidi;
 • akryyli,
 • kuiva;
 • yksinkertainen;
 • värikäs.

Jokaisella lisäaineella on omat valmistelu- ja käyttöominaisuudet, arvokkuus ja toimittamatta jättäminen käytön aikana.

Acid Väriaineet

Suosituin väriaine on happopigmentti. Se on läpinäkyvä jauhemaalaus. Materiaali on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Jauheseos tulee kemialliseen reaktioon betonin koostumuksella ja maalaa sen tietyssä varjossa. Värivaiheessa ei ole laajaa palettia, vain kahdeksan vakioväriä: valkoinen, punainen, keltainen, vihreä, sininen, musta ja muut. Sekoittamalla ne ja lisäämällä keskittymään syntyy uusia sävyjä.

Väriainevalmisteen valmistamiseen tarvitaan liuotin, liima-aine, kiinnityslisäaineet. Aluksi kaikki jauhe-elementit sekoitetaan, sitten neste lisätään.

Käytettäessä betonia puhdistetaan perusteellisesti ja päällystetään liuottimella. Käytä sitten ruiskupistoolia tai harjaa haponkestävällä harjalla, maalata koko pinta. Jotta rautaoksidipigmentti ei aiheuta epästabiileja esineitä, ne olisi poistettava tai suljettava ennen työn aloittamista. Kun maalataan omia käsiäsi, on suositeltavaa suojata itsesi haposta, joten käytä suojavaatteita.

6 tunnin kuluttua pigmentin kuivaamisen jälkeen kaikki tähteet on pestävä perusteellisesti ja kuivattava saatu rakenne. Se kestää noin 24 tuntia. Tällä tavoin käsitellyt betonista valmistetut elementit voidaan stilisoida luonnonkiveksi tai luoda antiikin vaikutusta.
Aineksen sekoittaminen tapahtuu suhteita kunnioittaen. Värjäykseen on välttämätöntä saada 250-350 grammaa jo laimennettua pigmenttiä neliömetriä kohden. m.

Valmistettaessa 50 kg: n painoisia värillisiä betonityyppejä tarvitaan 0,5-1 kg kuivaa jauhetta. Rautaoksidipigmentin määrä riippuu värjäytymisen voimakkuudesta. Tällaisen erän rakentamisen väri on lähes ikuinen, se ei haalistu auringossa eikä pyyhi.
Värillisen betonin valmistusosuudet:

 • hiekka - 2,5 osaa;
 • sementti - 1 osa;
 • sora - 4 osaa;
 • vesiosa;
 • pigmentti - 2 osaa.

Valmistettaessa rautaoksidiseosta on suositeltavaa antaa etusija valkoiselle sementille. Se imee pigmentin helpommin kuin tämä harmaa komponentti.

Akryyliväriaineet

Akryylipigmenttiä käytetään niissä esineissä, joiden kestävä pinnoite on tärkeä. Sitä käytetään usein lattian ja seinien viimeistelyyn. Rakennusliikkeissä esitettiin laaja valikoima tällaisia ​​maaleja.

Se on helppo käyttää kädet rullalla, työ voidaan tehdä ulkona ja sisätiloissa. Värjäysprosessin nopeuttamiseksi voit käyttää suihketta. Jotta kirkkaampi sävy saadaan, käytä pigmenttiä kahdessa kerroksessa.

Tämä pinnoite kestää pitkään, jos valitut materiaalit ovat laadukkaita. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia myrkkyjä ilmaan.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisten väriaineiden tärkeimmät edut ovat laaja värivalikoima ja helppokäyttöisyys pintaan. Se on tämän tyyppinen, jonka avulla voit luoda kirkkaimmat esineet. Maalin tärkein haittapuoli on sen alttius ulkoisille vaikutuksille, joten on suositeltavaa käyttää sitä vain sisätiloissa. Kadulla ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena se polttaa nopeasti.

Periaate yksinkertaisella väriaineella on samanlainen kuin happopigmentti. Se on jauheena. Ruoanlaittoa varten se on laimennettava vedellä tai erityisellä liuottimella. Tavallinen rulla tai sienellä sopii värjäämiseen. Maalauskerroksen levittämisen jälkeen kuivuu nopeasti.

Kuiva pigmentti

Tätä konkreettista väriainetta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista. Siinä on myös suuri sävyjä. Korroosionkestävyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä ulkona maalaamiseen. Pigmentti soveltuu vain uuteen betoniin, ilman käsittelyä.

Kuivaa väriainetta käytetään vain kohteen pinnan käsittelyyn, se ei sovellu sekoittamaan pigmenttiä betonin rakenteeseen. Hän levitti kätensä lastalla ja lastalla. Seos jättää tiheän yhtenäisen kerroksen pinnalle.

Väriravinteita

Tällaista maalia vaivautetaan märän betonin sisään. Ne voivat olla nestemäisiä ja kuivia koostumuksia. Väripalettia hallitsevat vaaleat värit. Suunnittelun sävy säilyy pitkään eikä käytännössä heikennä.

Suosituimmat valmistajat

Yksi suosituimmista maaleista on MAPEI-yhtiö, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia. Pigmentit betonista tämän merkin on laaja valikoima sävyjä. Maalilinja Elastocolor Paint tekee lisätoiminnon - suojaa äkillisiä lämpötilan muutoksia vastaan. Se ei pilata, ei haalistu, piilottaa pienet epäsäännöllisyydet.

Betoksilivärien valmistaja NPP "GC" on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Zinsser- ja TeoChem-tuotteilla on suuri kulutuskestävyys. WaterTite-linjalla on korkea vedenpitävyys.

Mitä pigmenttejä käytetään betonin maalaamiseen

Likaiset harmaat betonirakennelmat näyttävät märkiviltä ja kyllästyneiltä. Onneksi modernin kehityksen ansiosta on mahdollista luoda erilaisia ​​arkkitehtonisia elementtejä tahansa värivalikoimasta, aina kirkkaista maalaiskartanoista, monumentaaleihin puutarhapiirissä, joka on tyylitelty graniittina tai marmorina. Kaikki tämä nykyään voidaan toteuttaa käyttämällä betonipigmenttiä - pigmenttiä.

Mutta ennen värjäystyön aloittamista, sinun on selvitettävä, mitä tämä komponentti edustaa ja mitä sen lajikkeita löytyy myynnistä tänään.

Mikä on pigmentti

Pigmentit ovat kantoainepohjaisia ​​lisäaineita, jotka lisätään nestemäiseen betoniseokseen tai levitetään kuivattuun pintaan. Joissakin tapauksissa vastavalmistettua liuosta käsitellään tällaisilla koostumuksilla.

Seuraavassa on betonitiivisteiden luokittelu:

 • Luonnollinen (luonnollinen). Nämä yhdisteet saadaan murskausmateriaalien kuten kalkin, liidun, koalin, grafiitin, umberin, mangaaniperoksidin, okkerin ja muiden prosessien prosesseissa.
 • Keinotekoinen. Tässä tapauksessa mineraalikomponentit suoritetaan lämpökäsittelyllä (kellunta, kromioksidi, hiilimusta, titaanivalkoinen, kruunut ja palanut umber).
 • Metallia. Tällaisten pigmenttien saamiseksi käytetään kultaista pronssia, titaanioksidia, alumiinijauhetta ja sinkkipölyä.
 • Happo (erilaisten happojen kirkkaat liuokset).

Acid-väriaineet betoniin antavat mahdollisuuden saada erilaisia ​​pigmenttejä: musta, vihreä, useita ruskean ja sinisen sävyjä. Tämäntyyppistä väriainetta käytetään useimmiten, kun se tulee kemialliseen reaktioon sementtilaastilla, joten lopputulos näyttää realistiselta.

Lähes kaikenlaisia ​​väriaineita myydään muodossa:

Se on kätevämpää ja halvempaa käyttää kuivaa väriainetta.

Pidä myös huomiota pigmenttien ominaisuuksiin ja niiden eduihin.

Väriaineiden ominaisuudet betoniin

Betonin pigmentit ovat seuraavat ominaisuudet:

 • Hyvää piiloutumista. Tämä tarkoittaa, että väriaine koostuu päällekkäin betonipinnan alkuperäisestä väristä.
 • Öljyn imeytyminen (öljyaineiden pysyminen työpinnalla). Mitä pienempi tämä luku, sitä pidempi koostumus säilyttää värinsä. Öljyn imeytymisen keskiarvo vaihtelee 40: stä 100: een.
 • Korroosionkestävä.
 • Suuri sietokyky.
 • UV-säteilyä ja lämpötila-ääripisteitä.
 • Hajonta. Huolimatta siitä, että koostumukset ovat jauheena, mikropartikkelit täydentävät sementtiseoksia täydellisesti.

Tarvittaessa kuivat väriaineet betonille voidaan tehdä itsenäisesti.

Kuinka tehdä väriaine betoniin

Sementin väriaineen säästämiseksi se voidaan tehdä kotona. Tätä varten tarvitset:

 • 7 litraa juoksevaa vettä;
 • 0,2 1 kalsiumkloridia;
 • väritön saippua (enintään 10 g maalia tarvitaan yli 30 g saippuaa);
 • 0,5 kuivaa kalkkimaalia;
 • 1,5 litraa sammutettua kalkkia (fluff).

Kalkkipigmentin saamiseksi on välttämätöntä sekoittaa kaura hyvin veteen ja lisätä kalsiumkloridia nesteeseen. Tämän jälkeen sinun täytyy murskata saippua (on parasta käyttää tavallista grater tätä varten) ja sulaa se lämpimässä vedessä. Seuraavassa vaiheessa saippuavettä lisätään fluff- ja kalsiumliuokseen.

Saatu seos sekoitetaan perusteellisesti tasaiseen koostumukseen, minkä jälkeen se johdetaan juustoraastin läpi.

Tämä konkreettinen väriaine ei tee mitään omilla käsillään, mutta se ei poiketa samalla kestävyydellä kuin tehtaan pigmentit, jotka sisältävät pehmentimiä, kiinnittimiä ja muita komponentteja.

Riippumatta siitä, oletko tehnyt pigmentin betonille tai ostanut valmiin koostumuksen, sinun on noudatettava tiettyä tekniikkaa, jolla lisätään aineita sementti-hiekkaseokseen.

Miten värillinen betoni

Ennen värillistä betonia, sinun on päätettävä, kuinka paljon pigmenttiä on lisättävä seokseen.

Kaikki riippuu varjosta, jonka haluat saada. Toiveiden mukaan 100 kg valkoista sementtiä tarvitaan:

 • 1-2 kg väriainetta pastelliväreille;
 • 3-4 kg pigmenttiä keskikokoista sävyä varten;
 • 4-6 kg saadaksesi tyydyttyneemmän värin.

Jos maalat konkreettisia tummia sävyjä, on tarpeen käyttää vähemmän väriainetta ja saada kyllästetty valonsäde päinvastoin lisäämällä lisää valkoista pigmenttiä.

Myös värien kyllästyminen riippuu liuoksen lisätyn veden tilavuudesta. Jos erässä on enemmän nestettä, lopullinen sävy on paljon kevyempi.

Käyttämällä pigmenttejä betoniin on noudatettava seuraavaa vaivaustekniikkaa:

 1. 15-20 sekuntia sekoitetaan täydellisesti täyteaine ja värjäys.
 2. Lisää sementti ja sekoita kaikki uudelleen 20 sekuntia.
 3. Lisää vettä ja sekoita liuos huolellisesti 1-2 minuutin ajan.

Jotkut valmiit väriaineet lisätään veteen. Myös raaka-ainetta, joka ei höyryn jälkeen liukene veteen, voidaan lisätä vain kuivaan betoniin 3-5%: n määrästä.

Jos puhumme sementistä, jota on käytettävä, on parempi käyttää valkoisia yhdisteitä. Maalaus harmaa tietokone ei anna odotettua vaikutusta - väri on haalistunut ja "likainen". Lisäksi valkoista sementtiä käsitellään paremmin värjäyskoostumuksilla.

Jos haluat käyttää pigmenttejä betoniin, joka on jo jäädytetty, on parasta käyttää happamia väriaineita tähän.

Maalaus pakastettua betonia

Valmistaudu valmistamaan:

 • Scotch nauha;
 • tarjotin;
 • harjat;
 • sooda;
 • atomizer;
 • muovikelmu;
 • käsien, silmien ja kehon suojelu;
 • liuotin.

Noudata seuraavia ohjeita:

 1. Valitse haluamasi väri hapan väriaine (voit sekoittaa muutaman).
 2. Puhdista betonipinta liasta ja käsittele sitä liuottimella.
 3. Jos teet sisätyötä, peitä kaikki huonekalut ja lattia kalvolla.
 4. Käytä siveltimellä tai sienellä väriainetta tasaisesti pinnalle.
 5. Odota, kunnes maalattu betoni kuivuu (yleensä kuivuminen kestää 2-8 tuntia).
 6. Liuota sooda vedessä suhteessa 1-2 rkl 4 litraan vettä. Levitä nestettä pintaan sumuttamalla (poista ylimääräinen natriumkloridiliuos sienellä). Tämä on välttämätöntä väriaineen neutraloimiseksi.
 7. Huuhtele maalattu pinta juoksevalla vedellä.
 8. Kuivaa betoni 20-24 tuntia.
 9. Käytä tarvittaessa suojaavaa ainetta.

On myös otettava huomioon erilaiset pigmenttien ominaispiirteet betonin maalaamiseksi:

 • Jo kovetettujen betonilattien värjääminen on parasta käyttää valmiita kemiallisia väriaineita. Ne putoavat betonin rakenteeseen 1 mm: llä, vahvistavat pintaa ja estävät pölyn muodostumista.
 • Jos sekoitat useita eri värejä väriaineita, lattiat voidaan maalata väri jäljittelevät luonnonkivi.
 • Happovärit eivät käytännössä maalaa kiviä ja hiekkaa, vaan ne muuttavat vain sementin väriä. Tämän ansiosta on myös mahdollista saavuttaa mielenkiintoinen vaikutus, mutta jos haluat maalata pinnan monokromaattisella värillä, on parempi käyttää muita väriaineita.
 • Jos betonissa on karkeaa murskattua kiveä, sitä ei myöskään käsitellä ja säilyttää sen luonnollinen sävy.
 • Tekokivestä on parempi käyttää luonnollisia ja synteettisiä väriaineita.
 • Jos ostat valmiin jauhepigmentin, varmista, että se on mureneva. Jos pigmentti on rakeinen, se on vanhentunut.

Kiinnitä huomiota myös raaka-aineiden kustannuksiin.

Kustannukset

Värin tyypistä riippuen sen hinta vaihtelee myös:

 • Jauhepigmentit ovat halvin (20-300 ruplaa / kg).
 • Hapan formulaatiot ovat hieman kalliimpia (110-400 ruplaa).
 • Kalliimmat ovat tahrat ja erilaiset emulsiot (200 ruplaa).

Tuodut väriaineet maksaa 550 ruplaa pussista (2 kg), kotimaiset maksaa 15% halvemmalla.

Se on tärkeää! Jos koostumus on liian halpa, niin todennäköisesti se nopeasti polttaa ja poistetaan.

Jos puhumme parhaimmista väreistä, kannattaa kiinnittää huomiota SikaCim Color S -tuotemerkkiin. Valmistaja tarjoaa melko laajan pigmenttien värivalikoiman, joka sopii sekä betonipintojen sisäiseen että ulkoiseen käsittelyyn (mukaan lukien jalkakäytävät ja alustat). Kulutus SikaCim Color S on 0,8 - 5,0% (riippuen sävyn intensiteetistä) sementtilietteen kokonaismassasta. Tällaisen väriaineen hinta on 600 ruplaa pakkauksessa (0,7 kg).

Myös vakiintuneita valmistajia: Bayferrox Lanxess (Saksa), Precolor AS (Tsekki) ja Cathay Industries (Saksa).

Lopuksi

Tietäen miten värillinen betoni voi antaa harmaata ja tylsää rakennusta kirkkautta ja värejä. Värien ansiosta voit kauniisti koristella pihaa, sokeita alueita, jalkakäytäviä ja paljon muuta.

Betonin pigmentit tekevät sen itse

Betonin pigmentit tekevät sen itse

Nyt betoni ei ole vain harmaa ja tylsää, kuten aiemmin käytimme. Vähintään vaivalla voit tehdä minkä tahansa tämän materiaalin tuottaman materiaalin sävyttämällä kaikki sateenkaaren värit. Varsinkin valtava valikoima värejä, joita käytetään hillitysten, päällystyslaattojen, päällystystilojen ja pienen arkkitehtuurin valmistuksessa. On myös mahdollista käyttää konkreettisia betonipigmenttejä. Tämä helppokäyttöinen ratkaisu korjaa minkä tahansa pihan, lisää kirkkautta ja omaperäisyyttä arjen asioihin.

On olemassa melkoisia tapoja maalata betonia, eikä tämä ole niin vaikea tehtävä, kuin se saattaa vaikuttaa ensimmäistä kertaa. Käytettäessä kukin heistä pitäisi tutkia kaikki hienot yksityiskohdat, edut ja haitat. Artikkamme auttaa sinua tämän ja monia muita ominaisuuksia.

Kuinka maalata betonirakenteita?

Tätä yksinkertaista tekoa varten on kaksi tapaa:

 • Valmiin kuivan tuotteen värjääminen;
 • Värillisen betonin valmistus.

Ensimmäinen menetelmä sopii suurien valmiiden rakenteiden käsittelyyn ja muistuttaa yksinkertaista seinien maalausta. Ainoastaan ​​tällainen työ vaatii syvälle tunkeutuvia yhdisteitä, jotka eivät ainoastaan ​​muodosta pintakerrosta pintaan. Nämä aineet maalata betonia jopa 1-2mm sisällä. Mitä syvemmälle tämä prosessi menee, sitä parempi väri pysyy. Tämä on erittäin tärkeä asia, koska yleensä betonirakenteet ovat kosteutta, aurinkoa ja hankausta vastaan.

Luotettavin tapa on valmistaa värillistä betonia. Tämä materiaali palvelee hyvin pitkään eikä tarvitse sävyä ollenkaan. Suurin haitta on kustannus. Loppujen lopuksi, jotta tuotteilla olisi rikas ja yhtenäinen väri, tarvitaan runsaasti pigmenttiä, eikä tämä aine ole halpa.

Betonin väriaineita on 5 tyyppiä:

Happipitoisuudet betoniin

Hapan väriaineet ovat suosituin tapa maalata betonirakenteita. Ne ovat läpinäkyviä, täysin vaarattomia ihmisille ja ympäristön jauheille, jotka joutuvat kemialliseen reaktioon betonin kanssa ja hankkivat halutun värin. Värivaihtoehdossa on 8 perusväriä (musta, punainen, keltainen, vihreä ja muut). Voit saada haluamasi sekoittamalla joitakin niistä tai lisäämällä keskittymistä.

Hapanväriset valkoisella ja harmaalla sementillä

Mitä betonia on maalattava pigmentillä?

 • Liuotin;
 • Lisäaineet kiinnittämiseen;
 • Liima.

Kuivat osat sekoitetaan ensin ja sitten lisätään neste. Rakennukset päällystetään liuottimella, ja laimennettu pigmentti levitetään aikaisemmin puhdistettuun ja kuivattuun pintaan suihkeella tai haponkestävällä harjalla ilman metallia. Ympäröivät esineet on suojattava hapon pääsemästä, koska se heikentää heikkoa materiaalia. Suojaa itsesi teollisuusvammoilta, tarvitset suojavaatteen ja käsineet.

6 tunnin kuluttua maalien ja hapon jäänteet pestään vedellä, jota seuraa perusteellinen kuivaus päivällä, ja saamme valmiin rakennuksen. Sellaiset konkreettiset yksityiskohdat voidaan tyylitelty kiven tai vanhan ajan alle.

Tämän tyyppisen työn likimääräinen pigmenttikulutus: 0,25 - 0,35 litraa aiemmin laimennettua väriä per m2.

Happomuusaineita voidaan käyttää myös värillisen betonin valmistamiseen, mikä on välttämätöntä pienien arkkitehtonisten osien, päällystyslautojen tai päällystystilojen valmistukseen. Tällaisesta materiaalista saatuja tuotteita voidaan kutsua ikuiseksi värin suhteen, koska se ei pyyhi, ei pese pois eikä vaipua.

Noin 50 kg tämän liuoksen saamiseksi tarvitaan 0,5 - 1 kg kuivaa pigmenttiä (kirkkaampi väri, sitä suurempi on väriainejauhe).

Tärkeimmät mittasuhteet värillisen betonin sekoittamiseen:

Sementti on parempi käyttää valkoista, koska harmaalle materiaalille tarvitaan enemmän pigmenttiä, joten se maksaa enemmän.

Betonin happaman värjäyksen tulos

Akryyliväriaineet betoniin

Akryylimaalia käytetään betonirakenteiden peittämiseen paikoissa, joissa värien kestävyys ja kirkkaus on välttämätöntä. Siksi se on erinomainen lattialle ja seinälle. Akryylimaalia haluttu sävy betonille voidaan valita suoraan myymälästä. Tällöin valikoima rullataan ja mitään sekaannusta sekoittumatta. On mahdollista käyttää akryylimaalia betonituotteissa ja sisätiloissa sekä kadulla. Se on täysin vaaraton ja kuivuu nopeasti.

Maalaus vaatii pienintä vaivaa. Harja, sieni tai rulla sopivat yhtä hyvin akryylin levittämiseen betoniin. Pienipaineinen sumutin voi tehdä työn nopeammin. Jotta voimakkaampi väri on parempi maalata kaksinkertainen kerros.

Pinnoite kestää tarpeeksi kauan, mutta huonolaatuinen maali voi alkaa kuoriutua ja irrottaa.

Tuloksena värjäys akryylimaalilla

Yksinkertaiset väriaineet betoniin

Tämäntyyppisten väriaineiden tärkein etu on helppo sekoitus ja suuri värejä. He auttavat saamaan kirkkaimmat konkreettiset yksityiskohdat. Kustannukset ovat joskus myös rakentajien käsissä, mutta etuja loppuu. Tietenkin, kun olet viettänyt pari tuntia kauppaan, voit valita kunnollisen väriaineen betoniin, mutta on myös helppo tehdä virhe. Alitasoiset väriaineet nopeasti haalistuvat auringossa ja heikkenevät huonosti lämpötila-ääriliikkeillä. Joten on parempi käyttää vakio betonivärejä sisätiloissa.

Toimintaperiaate on samanlainen kuin happo väriaineet: jauhe, jonka muodossa näitä pigmenttejä myydään, laimennetaan vedellä tai liuottimella. Soveltavaa ei tarvitse mitään erityistä: sopiva sieni, rulla tai harja. Väri on erinomainen, maali kuivuu nopeasti ja ei vaadi lisähuoltoa (kuten pesun jäännökset pesun aikana).

Kuivat väriaineet betoniin

Tällaiset väriaineet - paras ratkaisu niille, jotka pyrkivät pihan kirkkauteen. Värien osalta on olemassa mistä vaeltaa. Jauheesta voit heti ymmärtää, mitä varjostusta värillinen rakenne hankkii. Väri on täysin vastustuskykyistä säälle, kosteudelle ja valolle. Kuivat väriaineet soveltuvat kuitenkin vain uusiin betoniin, joita aiemmin ei voitu käsitellä. Vain rakenteiden pinta on maalattu, mutta erikoiskomponenttien ansiosta kuiva maali ei kestä vain pitkään, vaan myös vahvistaa betonia. Tämä on sen tärkein etu.

Kuivien väriaineiden sekoitus

Kun ostat ensimmäistä kertaa, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että jauhe on homogeeninen ja ettei se ole kiinnittänyt yhteen paloja. Väri on myös parempi valita yhtä kirkkaaksi. Tällaiset aineet eivät liukene veteen, ja ammattimaisessa liuottimessa ne lopulta asettuvat pohjaan. Tämä esimerkiksi tunnettu kalkki, umber, okra ja muut.

Käytä tällaisia ​​maaleja lastalla tai lastalla, sekoittamalla liuosta aika ajoin ja jättämällä tiheä läpinäkyvä kerros pinnalle.

Värin lisäaineet betoniin

Näitä aineita käytetään tarkasti värillisen materiaalin saamiseksi. Ne voivat olla joko nestemäisiä tai jauheena, ja ne lisätään erityisesti raakaseokseen. Sävyjä hallitsee valo ja pastelli. Väri-lisäaineiden lisäämiseen tehdyt rakenteet ovat täysin värjättyjä. Joten he eivät pelkää sääoloja, naarmuja tai kuoppia. Väriä ei poisteta, ja se kestää niin kauan kuin koko rakenne.

Pigmentti betonille: väriaineiden tyypit, maalausmenetelmät, sementin valinta, miten se tehdään itse

Eri koriste-esineiden tekeminen konkreettiselta, haluan päästä eroon ratkaisun sortavasta harmaudesta. Tee kirkkauden ja näkyvyyden muotoilu pigmenttien käytöllä. Markkinoilla on monia väriaineita, mutta kaikki eivät ole yhteensopivia sementin kanssa. Artikkeli keskittyy sopiviin pigmentteihin betonille ja menetelmälle väriaineen valmistamiseksi kotona.

Mitä värejä betonille on olemassa

Aluksi on syytä ymmärtää paremmin pigmenttityyppejä. On aina mahdollista valita sopivin värisävy olemassa olevasta väriaineiden monipuolisesta valikoimasta ottaen huomioon olosuhteet, joissa ratkaisu on tarkoitus toteuttaa.

Tärkeimmät koostumukset, joita käytetään betonin maalaamiseen, on tavanomaisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Kaikilla lisäaineilla on etuja ja haittoja, ruoanvalmistusominaisuuksia, joten ennen ostopäätöstä kannattaa tutustua valitun pigmentin teknisiin ominaisuuksiin niin, että käytön aikana ei ole ongelmia.

Happipigmentit

Tällaiset tuotteet ovat vaarattomia ihmisten terveydelle ja ekologialle. Materiaalissa on jauhemaista koostumusta, joka antaa nopean pääsyn reaktioon sementtiseoksen kanssa. Valikoiman värivaihtoehtoihin kuuluu 8 perusääniä. Sopeuttamalla annostusta saavutetaan halutun sävyn voimakkuus. Pigmenttinä käytetään betonipinnan värjäämistä ja valmistetaan sementtipohjainen värillinen liuos.

Väriaine valmistetaan liuottimesta, liimasta, kiinnittimestä. Levitä se puhdistetulle betonipinnalle, käsiteltävä esipesulla, joka on kastettu liuottimeen. Tuloksena oleva sävy tallennetaan tuotteelle pitkään aikaan (melkein koko rakenteen elinkaaren ajan).

Akryylipigmentti

Väriaine on tehty akryylin pohjalta, mikä mahdollistaa tuotteen käytön sisätiloissa ja ulkona. Tärkein etu on myrkyllisten savujen puuttuminen betonin käytön aikana. Koristepäällyste pysyy pitkään aikaan olematta värimäärän menettämättä kosteuden ja ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tuotetta käytetään myös värin liuokseen.

Kuiva väriaine

Tämän tyyppistä tuotetta pidetään suosituimpana sen korkean suorituskyvyn ja monipuolisen värivalikoiman ansiosta. Ennen käyttöä jauhe on laimennettava vedellä tai liuottimella. Kun betonipinta maalataan nopeasti, se kuivuu nopeasti. Värjäysrakennetta saa käyttää sekä sisätiloissa että sen ulkopuolella.

Yksinkertaiset pigmentit

Jauhetuote on esitelty rikkaimmalla väripaletilla, mikä mahdollistaa mielenkiintoisten maalien ja alkuperäisten sävyjen korjaamisen. Työskentely hänen kanssaan on pelkkä ilo: yksinkertainen ratkaisuvalmistusmenetelmä ja helppo tapa soveltaa.
Monista eduista huolimatta tämäntyyppinen pigmentti ei sovellu käytettäväksi ulkona johtuen aineen alhaisesta resistanssista ulkoisiin tekijöihin.

Väriravinteita

Tuote on saatavana nestemäisenä ja jauheena. Sarjaa edustaa laaja värivalikoima, lähinnä vaalea tonaliteetti. Pigmentti viedään betoniliuokseen, toiminnan aikana ei häviä.

Värien ominaisuudet

Väriaineen koostumus määrittää ennalta tekniset ominaisuudet, mukaan lukien:
• kemiallinen kestävyys;

• lämpötilansuojaus;

• taipumus korroosiota vastaan.

Korkealaatuisen pigmentin tulee olla seuraavat ominaisuudet:

• hyvä pinnoituskyky, jonka avulla voit täysin peittää betonipinnan värin;

• dispergointi - pienten partikkelien läsnäolo, jotka voivat maalata betoniseoksen;

• inertti korroosiota vastaan;

• vastustuskyky emäksisissä olosuhteissa;

• öljyn imeytyminen, joka koostuu öljyaineiden pinnasta maalatun kerroksen sisälle (öljy, kuten tiedetään, vähentää värikylläisyyttä).

Betonin maalausmenetelmät

Asiantuntijat ovat kehittäneet kaksi perusmenetelmää betonin maalaamiseen.

• Viimeistetyn rakenteen maalaus

Tämä menetelmä käsittää betonipintaan levittämisen väriainetta, joka sisältää pigmentin lisäksi liuottimen ja kiinnittimen. Saadaksesi runsaasti väriä, sinun on luotava 2 tai 3 kerrosta rullalla tai leveällä harjalla. Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus kohtuulliseen tapaan maalata suuri betonipinta-ala.

Pigmenttimateriaalit tunkeutuvat betonin rakenteeseen vain kaksi millimetriä, joten maalilla tulisi olla erilainen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi väriaine sekoittuu pohjaan, sitä pidempi käyttöikä on sisustus. Tonaliteetti on säilytettävä kosteuden vaikutuksen alaisena eikä ultraviolettisäteilyä heikennetä.

Se on tärkeää! Koska betonipinnan herkkyys kestää ajan myötä, on tarpeen päivittää koristeellinen kerros.

• Betonivärjäys

Väriaineet lisätään liuokseen sekoittamisen aikana. Pigmentti tarttuu tiukasti sementtiseokseen ja säilyttää siten ominaisuutensa hyvin pitkään.

Tämän menetelmän pääasiallinen etu on se, että koristeellinen kerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti. On kuitenkin huomattava haittapuoli - korkeat kustannukset suunnitelmien toteuttamiselle. Siksi ratkaisu on järkevä pigmentti pienien betonituotteiden valmistuksessa tai pienen alueen rakenteiden rakentamisessa.

Sementin valinta

On vaikea kuvitella, mutta sementin alkuperäinen väri vaikuttaa värjäykseen värjäyksen jälkeen. Siksi ennen tämän pigmentin käyttöä on tärkeää ottaa huomioon tämä ominaisuus. Vaalean värin saamiseksi on suositeltavaa käyttää vain valkoista sementtiä laastin sekoittamiseen. Valitessasi tummempia värejä kannattaa harkita, että betonin rakeisuus voi vähentää sävyn voimakkuutta. Sementtiseoksen sävyyn keskittyä ei pitäisi kuivumisen jälkeen pigmenttiä 2-4 s vähempää. Asiantuntijat suosittelevat betonin valmistuksessa käyttämään tiettyjä suhteellisuusreseptejä tai luomaan oman empiirisesti.

Se on tärkeää! Kun sementtiin lisätään väriainetta, sitä ei ole tarpeen asettaa liikaa, muuten betonirakenne kuivumisen jälkeen tai käytön aikana saattaa peittyä halkeilla. Tämä vaikutus johtuu pigmentin kyvystä imeä kosteutta.

Pigmentti betonille tekee sen itse

Jos jostain syystä ei ole mahdollista käyttää lopullista väriainetta työssä, valmista itse itse.

Maalaustyön tehtävänä on valmistella:

• henkilökohtaiset suojavarusteet (kumihanskat, suojalasit, erikoisvaatteet);

• maalia ja harjaa varten;

Väriaine on valmistettu kalkin (kalkki) ja veden perusteella. Laita metallinen säiliö (ämpäri) muutama kalkkiosaa ja kaada se 5 litraan vettä (nesteen lämpötilan tulee olla 20-25 astetta). Suojaa säiliö kansiin, sinun on siirryttävä turvalliseen etäisyyteen ja sammutettava mineraalikuvat ja kiehuu. Kun kalkkipitoisuus on asetettu 1-2 tuntia, sinun on laimennettava saatu massa vedellä nestemäisen hapan kerman tasaisuuden saavuttamiseksi. Ulkomaisten hiukkasten poistamiseksi, kostuta seos seulan tai sideharsoon taitettuna 2-3 kerroksessa. Tuloksena on valkoinen väriaine. Se ei kestä ilmakehän tekijöitä johtuen erityisten lisäaineiden puutteesta, mutta ruoanlaittokustannukset näyttävät naurettavilta. Sininen on mahdollisuus saada sinut. Tätä varten kalkkikoostumuksessa lisätään sinistä tai kuparisulfaattia.

Apua! Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan herkkä rakenne ilman hiukkasia. On parempi käyttää koostumusta välittömästi, pitkäaikaisen varastoinnin jälkeen sen ominaisuudet häviävät.

Vihjeitä / suosituksia

• Saat kauniin mehukas sävyn valitsemalla useita väriaineita, jotka sekoittamisen jälkeen antavat halutun vaikutelman.

• Ennen maalausta betonille on tarpeen huolellisesti valmistaa se, sillä se on aikaisemmin puhdistanut pinnan roskista, pölystä ja rasvaisista kerroksista. Tämä tehdään yksinkertaisesti liuottimen käsittelyllä.

• Käytä happamia liuottimia noudattamalla turvallisuusohjeita. Kaikki pinnat, jotka eivät ole mukana viimeistelyssä, täytyy peittää muovikalvolla.

• Pigmentin lisäyksellä valmistetun seoksen pitäisi seistä hieman. Tällä kertaa pienillä väriaineilla on aikaa liuottaa täydellisesti ja reagoida muiden komponenttien kanssa.

Valmistele kotitekoinen väri helposti, jos noudatat asiantuntijoiden suosituksia ja noudata kemikaaleja koskevia turvallisuustoimenpiteitä.

Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät


Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset


Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti


Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti


Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

Pigmentit betonille Voronezhissa

Tavaroiden ja palveluiden luettelo, jossa voit ostaa betonipigmenttejä 8 toimittajasta, tarjoaa Voronezh. Määritä betonin pigmenttien tukkumyynti- ja vähittäismyyntihinnat, varastojen saatavuus, toimituskustannukset alueellasi toimittajayritykseltä.

Epäorgaanisen punainen pigmentti TR-303 (Tšekki)

Käytettävissä olevat pigmentit betonille. Sovellus: Värikkäiden värikkäiden rakenteiden tuotanto. Värjäyslaasti-sekoitukset kipsiin, betonilaattojen kattoihin, muotoisiin (linnan) päällystyslaatoihin ja muihin rakennuselementteihin. Se sopii myös kumiyhdisteisiin, lattiapinnoitteisiin, keraamisiin väriaineisiin, lasisiin, koristeellisiin.

Ruskea pigmentti epäorgaaninen HM-470A (Tšekki)

Aina saatavilla olevat pigmentit ja lisäaineet betoniin. Sovellus: Rakentamisessa käytetään betonituotteiden maalausta, pääasiassa muotoiltujen (linnan) päällystyslautojen, keraamisten laattojen, kattojen valmistukseen laastinseosten valmistukseen kipsiin.

Pigmentti epäorgaaninen keltainen Y-710 (Tšekki)

Aina saatavilla olevat pigmentit ja lisäaineet betoniin. Soveltaminen: värikkäiden yhdisteiden ja mastisten valmistaminen. Rakennuksessa niitä käytetään laastinseosten valmistukseen kipsiin, asbestisementin ja sementtikattojen maalaukseen, värillisiin tiiliin, keraamisiin laatoihin ja muotoisiin (linnan) päällystyslaatoihin.

Pigmentti epäorgaaninen vihreä Vihreä 5605

Aina saatavilla olevat pigmentit, kovettumisen kiihdyttimet, pehmittimet betoniin. Käyttö: Kuiva epäorgaaninen pigmentti, jolla on hyvät värittömät ominaisuudet. Sitä käytetään kumiseoksissa, lattiamateriaaleissa, keraamisissa väriaineissa, lasissa, koristelaminaateissa, päällystyslaatoissa. Ei voi käyttää.

Myy vihreää orgaanista pigmenttiä Kromioksidia

. teollisuus, rakennusmateriaalit, maalit ja lakat. Kromioksidi ei liukene veteen, etyylialkoholiin, liuottimiin, on vaikea liuottaa kaikkiin emäksiin ja happoihin. Se on kovalla kovuudella kuin korundi. Koska pigmentillä on suuri piilotuskyky. Hioma-aineena käytetään metallien kiillotukseen.

Kalsiumkloridi myydään

. markkinat - UniPellTM. UniPellTM - kalsiumkloridin rakeet, joiden pääaineen pitoisuus on 94-98 prosenttia ja epäpuhtauksien vähimmäispitoisuus, mikä on avain vaahtobetonin, polystyreeni-betonin ja betonituotteiden kutistumisen puuttumiseen ja nielemisen muodostamiseen. Kovettumisvahvistimet, pehmentimet, betonipigmentit ovat aina varastossa.

Titaanidioksidi R-200M (valkoinen jauhe) (Tšekki)

Aina saatavilla olevat pigmentit ja lisäaineet betoniin. Käyttö: Kuiva epäorgaaninen pigmentti. Käytetään harmaan sementtitehtaan värjäämiseen, voidaan käyttää vaahtobetonin ja päällystyslaattojen valmistuksessa. Maaleissa ja lakoissa, maanteiden maantieteellisissä maaleissa, pohjustusaineissa.

"Kumi maali" tuotanto TSPK "Novostroy" Premium

Uusi rakennus TSPK | Yritys Voronezh

. sellaisia ​​materiaaleja varten kuin betoni ja asbestisementti, tiili, liuskekivi, laatat, puu, puukuitulevy ja lastulevyt, sinkitty teräs. Erilliset ominaisuudet ja edut: pestävä: on mahdollista pestä saippualiuoksilla ja muilla pesuaineilla universaalilla: se yhdistää itsessään etu-, sisustus-, maali- ja. sävyjä, jotka ovat kestäviä pigmenttejä vasten.

Väriaineet ja pigmentit betoni- ja päällystyslaatoille

Kaikki lomakkeet Oy | Yritys Kurskista

Valtava valikoima tšekkiläisiä väriaineita ja pigmenttejä betoni-, päällystyslaatat, laajennetut savipigmentit, hiekkalaatat ja muut säiliöt 2 kg., 25 kg, 500 kg. WHOLESALE / RETAIL valmistajille suuria erikoisehtoja ja suuria alennuksia

Pigmentit betonille, päällystyslaatat

Pigmentit betoniin, päällystyslaatat Pigmentit - kuivat väriainejauheet, joita ilman ei voi tehdä mitään päällystyslautojen ja koriste-kivien valmistusta tällä hetkellä. Epäorgaanisen pigmentin päävärejä: Sininen Tummanvihreä 234 Emerald Green 230 Scarlet 780 Lemon Keltainen 590 Keltainen sinappi 580 Minium Punainen -.

Myymme betonipigmenttejä Novomoskovskissa

Organisaatio myy kiireellisesti epälikvidejä pigmenttejä betonikeltaiselle silikageeliselle kvartsiitille Sitruunahappo Edullinen!

Rautaoksidipigmentti betoniin, tiiliin, kipsiin jne.

HimExpo LLC | Yritys Ivanovosta

Organisaatio myy Ivanovon varastosta. Rautaoksidipigmentit laattojen, tiilien, kipsien ja maalien ja lakkojen päällystämiseen. Titaanidioksidi (tehty Tsekin tasavallasta, Kiinasta, Ukrainasta), Krone-sitruunasta ja keskikeltaisesta (valmistettu Kiinasta, Intiasta). Rautaoksidipigmentit: Punaruskea 130 (valmistettu Kiinassa), Ruskea 860 (valmistettu Kiinassa), Iron azure 463 (Kiinassa valmistettu milori), Keltainen.

Myyn pigmentit saumoille

Pigmentit (väriaineet) saumojen valmistukseen Kiina, Tšekin tasavalta, Intia, Venäjä. Laaja valikoima värejä (punainen, keltainen, vihreä, sininen, oranssi, ruskea, musta) ja moitteeton laatu. Betonin pigmentit ovat kuivia, ekologisesti turvallisia jauhemaisia ​​aineita, jotka eivät liukene kuivauksen jälkeen, ei öljyssä, vedessä eikä missään muussa.

Lisäaineet betonituotantoon

Betonin betonin lisäaineet (pehmittimet, superplasticizer, kovettumisen kiihdyttimet, hidastin, kompleksi talvella betonisointiin), pigmentit (väriaineet) betoni-, maali- ja lakanvalmistukseen Kiina, Tšekin tasavalta, Intia, Venäjä, Sementtivalkuainen (M600-DO) Turkki, Gypsum G-16, polypropeenikuidut, levyt, reunat, kourut ja paljon muuta.

Texipol - kiiltävä maali betonilattialle

NPO KRASKO Oy Yritys Moskovasta

. suojaamaan sementtiä, betonia ja asfaltilattiaa syövyttävien ympäristöjen vaikutuksilta, hankaavasta kulumisesta sekä lattian korroosionkestävyydestä. Betoniin suositellaan.

Saatavilla / tukku-ja vähittäiskauppa

Epoksipoli - kaksikomponenttinen epoksiemaleeli hajuttomalle betonilattialle

NPO KRASKO Oy Yritys Moskovasta

. epoksikiilto emali betonilattialle ilman orgaanisia liuottimia. Se on pigmenttien ja täyteaineiden suspensio epoksihartsien ja aktiivisten ohentimien seoksessa. Suunniteltu suojaamaan sementtiä, betonia ja asfalttialustat syövyttävien ympäristöjen, hankaavien kulumien vaikutuksesta ja lattian korkeasta käytöstä.

Saatavilla / tukku-ja vähittäiskauppa

Pigmentit ja pehmittimet betoni-, päällystyslaatat

LLC Stroyprofitrade | Podolskin, Moskovan ja Moskovan alueella

Myymme Podolskin pigmenttejä ja pehmittimiä betoni-, päällystyslaatat, tuotantolomakkeet. Yritys "Stroyprofitreyd" tarjoaa: 1. titaanidioksidia (valkoista pigmenttiä) 2. pigmenttejä ja pehmittimiä 3. muotoja päällystyslaattojen valmistukseen tärinänvalulla. Yhteistyön edut: joustavat alennukset ja siirtokunnat.

DIY betoniväriaineet

Monet ovat tottuneet siihen, että betoni on harmaa. Mutta silti sitä voidaan monipuolistaa ja tehdä niin, että se loistaa erilaisilla sävyillä. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta on mahdollista valmistaa pigmenttejä sementtivärjäykseen.

Niitä käytetään pääasiassa laatikoiden, päällystystilojen, reunakivien, sivukivien ja monien muiden elementtien koristelemiseen, joita käytetään koristamaan pihoja ja katuja. Mutta miten tehdä maali itse? Tämä on vakava kysymys päätöksestä, jota olisi käsiteltävä erityisvastuulla.

Ensinnäkin sinun on tiedettävä, millaisia ​​väriaineita olemassa, ja sen jälkeen sinun on tutustuttava kaikkiin valmistuksen ominaisuuksiin.

Mikä pigmentti-väriaine on parempi valita betonin värjäämiseksi omilla käsilläsi?

Sementin väriaineet tai pigmentit ovat jauhemaisia ​​lisäaineita, jotka antavat sementille tai laastille erilaisia ​​värejä.

Kuivauksen jälkeen nämä komponentit eivät liukene eivätkä ne vaikuta veden, öljyjen tai muiden nesteiden muodossa. Myös jos ne ovat laadukkaita, ne eivät altistu auringonvalolle ja sateelle.

Sementtipinnoilla on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • Korkea värjäytymiskyky. On välttämätöntä, että pigmentti voi välittää värinsä sementille;
 • Sen on katettava sen tuotteen väri, johon sitä sovelletaan.
 • Hajaantuvuus. Tämän ominaisuuden ansiosta värien päällekkäisyyden ja värityskyvyn ominaisuudet paranevat;
 • Korkea öljyn imeytyminen. Tämä ominaisuus koostuu hiukkasten kyvystä pitää öljymaalia tuotteen pinnalla;
 • Korkea valonvastus. Tämä ominaisuus on säilyttää väri myös alttiina auringonvalolle.

Happipitoisuudet betoniin

Happovärit - tämä on suosituin tapa betonituotteiden maalaamisessa. Tällä värillä on jauhemaista koostumusta, jolla on läpinäkyvä rakenne.

Se ei vaikuta haitallisesti ympäristöön eikä haittaa ihmisten terveyttä. Kun maalaa, se reagoi sementin kanssa ja maalaa sen halutussa värissä.

Akryyliväriaineet betoniin

Akrilityyppisiä pigmenttejä käytetään sementtituotteiden maalaamiseen alueilla, joilla pitkiä maaleja tarvitaan. Siksi se on ihanteellinen vaihtoehto lattian ja seinien maalaamiseen. Vaadittu väri valitaan paikan päällä myymälässä.

Värien valinta on melko laaja. Lisäksi sekoittumisessa ei ole ongelmia. Voit maalata maali pinnalle talon sisäpuolelta ja ulkopuolelta. Värillä ei ole haitallisia vaikutuksia, ja se kuivuu nopeasti.

Kuivat väriaineet betoniin

Kuivat väriaineet ovat hyviä niille, jotka haluavat pihansa kirkkaaksi. Näiden väriaineiden valikoima tarjoaa valtavan valikoiman värejä. Värin jauhe, voit heti arvailla, mitä väriä konkreettisia tuotteita on maalattu.

Kuivien väriaineiden ominaisuudet:

 • Väri täysin sietää sääolosuhteet. Ei romahtaa sateen ja auringonvalon vaikutuksesta;
 • Kuiva maali on parempi käyttää uutta betonia, jota ei ole aiemmin käsitelty;
 • Kuiva seos on maalattava vain tuotteen pintaan;
 • C-koostumukseen kuuluvat aineet, jotka pitävät pitkäaikaista seosta pinnalla ja vahvistavat sementin rakennetta.

Värin lisäaineet betoniin

Näitä komponentteja käytetään värillisen materiaalin saamiseksi. Lisäaineet voivat olla joko nestemäisiä tai jauhemaisia. Ne lisätään raakasementtiliuokseen. Näiden lisäaineiden sävyt ovat pääosin kevyitä ja sävyääniä.

Sementtiteokset, joissa lisäaineita on lisätty, maalataan koko rakenteen. Tästä syystä maali ei kaadu sateen ja aurinkoisen värin vaikutuksesta. Hän ei pelkää vahinkoja, muodonmuutoksia, kuoppia. Väri kestää niin kauan kuin tuote itsessään on.

Mikä sementti valitsee värillisen betonin valmistuksen omilla käsillään?

Värillisen betonin valmistuksessa voit käyttää mitä tahansa sementtityyppiä. Mutta silti kannattaa ottaa huomioon seuraavat vivahteet:

 • On suositeltavaa käyttää laadukasta sementtiä;
 • On syytä kiinnittää huomiota sementin väriin, koska alkuperäinen väri vaikuttaa sävyyn sen jälkeen, kun se on maalattu;
 • Muista, että sementin harmaalla värillä on äänenvaimennus, joten se likaa ja vähentää kirkkautta;
 • On suositeltavaa käyttää valkoista sementtiä. Kun maalat tätä betonia, saat kirkkaan ja kirkkaan värin.

Värjäyksen ongelmien välttämiseksi käytä seuraavia suosituksia:

 • On suositeltavaa tehdä alustava sekoitus ja kaato;
 • Jos sementtiseokseen lisätään runsaasti pigmenttiä, on mahdollista, että säröilyn muodostuminen lisääntyy tulevaisuudessa;
 • Lisäksi voi muodostua halkeilua johtuen sementtijauheen suuresta veden absorptiosta. Siksi seokseen tulisi lisätä pehmittimiä ja vedenpitävyyslisäaineita.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tärkeä edellytys sementtimaalaukselle on värin yhtenäinen jakautuminen tietyn tuotteen rakenteelle.

Siksi on noudatettava seuraavia suosituksia:

 1. Väriaine on lisättävä liuosvalmisteen hyvin vaiheessa;
 2. Pigmentti tulisi jakaa tasaisesti koko perusratkaisun ajan. Mitä neater on tehty, sitä nopeammin väriaine jakautuu;
 3. Valmiuden tärkein indikaattori on värin yhtenäinen jakautuminen koko sementtitehtävissä;
 4. On tärkeää kunnioittaa mittasuhteita. Jos mittasuhteet täyttyvät oikein, se tuottaa saman tasoisen betonisekoituksen värin vaivaamisesta vaivaukseen. Jos väriainetta käytetään tehottomasti, se voi johtaa betonin viimeisen värin muuttamiseen ja aiheuttaa lisäkustannuksia.

Lisäksi on tärkeää tarkkailla betonimassan osien osuuksia:

 • Sementti - 1 mitta;
 • Hiekka - 2,5 toimenpidettä;
 • Hieno sora - 4,5 toimenpiteitä;
 • Vesi - 1,4 mittari;
 • Väri - mitataan (tilavuuden seoksella).

Kuinka tehdä väriaineita betonille omilla käsillänne?

Sementin värjäykseen käyttäen happamia väriaineita. On syytä huomata, että väriaineet voivat kulkea pitkin seiniä ja tämä johtaa sementtikannan heikkoon värjäykseen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi voit käyttää sementtiseosten happogeeliväriainetta.

Hapan väriaineen valmistamiseksi sinun on käytettävä seuraavia työkaluja:

 • liuottimia;
 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine pigmentti;
 • Erilaisia ​​lisäaineita, jotka on suunniteltu varmistamaan tuloksen.

Maalaustyötä varten tarvitaan lisäksi työkaluja:

 1. Työvaatteet;
 2. harjat;
 3. Scotch;
 4. Maalausteline;
 5. Turvalasit;
 6. tikkaat;
 7. Kumikäsineet.

Maalausvinkit:

 • Kun maalataan betonipintoja, on parasta käyttää useita väripigmenttejä.
 • Koska väriaineiden valinta ei ole suurta, eri värejä sisältäviä värejä tulisi sekoittaa halutun vaikutuksen saavuttamiseksi;
 • Ensimmäinen vaihe on sekoittaa kaikki kuivat aineet ja kaataa sitten neste;
 • Tuotteet on päällystettävä liuottimella ja väriaine on levitettävä jo puhdistettuun pintaan;
 • Pinta on myös kuivattava erityisellä ruiskulla tai haponkestävällä harjalla ilman metallia;
 • Koska tämä maali sisältää happoa, se voi vakavasti haitata. Siksi kaikki työ on suoritettava käsineillä ja suojapukuilla.
 • 6 tunnin kuluttua kaikki maali- ja happojätteet on pestävä vedellä;
 • Sitten 24 tunnin kuluessa kuivaus suoritetaan;
 • Tuloksena on täysin värillinen pohja.
 • Maalin pintaan 1 m2 tarvitsee 0,25-0,35 litraa väriainetta laimennettua liuosta.

Maalaus betonipinnoille

Tämä maalausmenetelmä on sama kuin tavalliset maalaustuotteet. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sementin kovetuskoostumuksen aikana säilyy kosteuden absorptiomääriä. Tätä ominaisuutta käytetään suojaamaan sementin pintaa ja sen maalausta.

Maalaus suositukset:

 1. Värjäystä varten tulisi käyttää syvä tunkeumaalusta, joka kykenee imeytymään 5 mm: n syvyyteen;
 2. Vesipohjaiset kyllästykset eivät sovellu sementtituotteisiin. Tämä johtuu siitä, että näillä komponenteilla on alhainen tunkeuma ja ne pestään ajan myötä;
 3. Väriaineiden valinnassa kannattaa lukea huolellisesti kokoonpano. Seokset on suunniteltava nimenomaan läpäisevään värjäykseen. Myös pohjaan voidaan käyttää sementin lakkoja ja kyllästyksiä.
 4. On toivottavaa soveltaa tätä värjäystä tuotteille, jotka eivät ole merkittävää kuormaa.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Sementtipinnoille käytetään usein kloorimaaleja. Tämä auttaa vähentämään merkittävästi rahoituskuluja.

Dikloridiväriaineen valmistuksessa on käytettävä seuraavia komponentteja:

 • 0,25 litraa kalsiumkloridia;
 • 500 grammaa kuivamaista maali;
 • Vesi - 7 litraa;
 • Pushonny kalkki - 1,1-1,2 kg;
 • Pesula saippua - 20-30 grammaa 10 litraa maalia kohden.

Ruoanvalmistusohjeet:

 1. Kalkkihuuhtelu on laimennettava 5 litraan vettä;
 2. Kuivaa maali kaada vähän vettä ja sekoita. Sitten vähitellen kaada veteen ja sekoita. Paino veden tilavuutta on nostettava 1 litraan;
 3. Seuraavaksi kalsiumkloridia lisätään kuivan maalin seokseen;
 4. Kaada lämmin vesi erilliseen astiaan ja lisää raastettua saippuaa. Saippua sekoitetaan huolellisesti, kunnes se on liuennut;
 5. Lisäksi kaikki liuokset sekoitetaan ja johdetaan sideaineen läpi;
 6. Tämän seurauksena liuoksella ei saa olla jyviä eikä kokkareita;

Värjäysvinkit:

 • Sementin pinnasta tulee ensin puhdistaa pöly ja lika;
 • Maalata pohja on spray, rulla tai harja;
 • Se on maalattava 1-2 kerroksella. Lisäksi jokaisen kerroksen pitäisi kuivua noin 6 tuntia;
 • Värjäyksen lopussa pohja huuhdotaan kylmällä vedellä ja pyyhitään kuivalla sienellä.
 • Maalaustaessa on noudatettava kaikkia turvaohjeita ja käytettävä suojavarusteita - käsineitä, haalareita ja suojalaseja.

Betonituotteiden värjäys on melko monimutkainen prosessi, jota on käsiteltävä vastuullisesti. Muista noudattaa kaikkia värjäysaineita koskevia suosituksia ja määräyksiä. Muista myös seurata kaikkia osuuksia valmistettaessa seoksia maalausta varten.

Ehkä ensimmäistä kertaa voi olla aivan täydellinen, mutta se on hyödyllinen kokemus. Ei tarvitse välittömästi ottaa yhteyttä ammattilaisiin. Parasta kaikesta, kokeile itseäsi, kokeile ja tee omia lisäyksiä.