Pigmentti betonille tekee sen itse

Monet meistä ovat tottuneet siihen, että betonilla on vakio harmaa väri. Kiitos innovatiivisesta kehityksestä rakennusalalla, tämä materiaali on löytänyt monipuolisen väripaletin. Betonipulveripigmentti lisätään sementtiliuokseen, mikä voi aiheuttaa minkä tahansa värin materiaalille. Tavallisesti väritys on levitetty päällystyslaattoihin, reunuksiin ja kivilohkoihin. Joskus värillistä betonia käytetään koristelemaan pieniä elementtejä rakennusten julkisivuihin.

Värjäysmenetelmät

Betonin väriaineita on kaksi. Jokaisella on omat ominaisuutensa ja vivahteensa, omat edut ja haitat.

Valmiin kohteen väritys

Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sävyttämään valmiiksi valmiiksi kohteeksi, jolla on suuria alueita. Teknologiansa mukaan se muistuttaa seinien tavallista väritystä. Valmistettu koostumus levitetään tasaiselle kerrokselle koko pinnalle.

Pigmentit tunkeutuvat betoniin 1-2 mm sisäänpäin, joten maalilla tulisi olla erityinen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi seos koskettaa pohjaa, sitä pidempi se kestää. Väriaine ei saa pestä pois veden vaikutuksesta, polttaa suoraan auringonvalon vaikutuksesta.

Älä myöskään unohda betonin erityispiirteitä: ajan myötä jatkuvalla käyttökerralla betonin yläkerros altistuu hankautumiselle, joten ajan myötä tällaiset esineet tarvitsevat uutta värjäystä.

Värillisen betonin valmistus

Pigmentit johdetaan betoniin sen valmistuksen aikana. Maali on kiinteästi asetettu materiaaliin, joten se pysyy pitkään, käytännöllisesti katsoen koko käyttöjakson ajan.

Tämä pinta ei vaadi lisäväristä sävyä. Mutta tämän menetelmän suurin haitta on sen toteutuksen korkeat kustannukset. Pigmentaatiojauheet ovat kalliita ja runsaasti materiaalia tarvitaan betonin värin täydelliseksi ja kirkkaan ja kylläisen värin saamiseksi.

väriaineet

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on esitetty laaja valikoima pigmenttejä sementti-hiekkatuotteiden värjäykseen. Jokainen ei voi valita pelkästään tuotetta haluttua sävyä, vaan ottaa huomioon myös olosuhteet, joissa sitä käytetään. Oikein valittu väriaine kykenee pidentämään betonin käyttöikää ilman lisävärjäystä.

 • happo tai rautaoksidi;
 • akryyli,
 • kuiva;
 • yksinkertainen;
 • värikäs.

Jokaisella lisäaineella on omat valmistelu- ja käyttöominaisuudet, arvokkuus ja toimittamatta jättäminen käytön aikana.

Acid Väriaineet

Suosituin väriaine on happopigmentti. Se on läpinäkyvä jauhemaalaus. Materiaali on täysin turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Jauheseos tulee kemialliseen reaktioon betonin koostumuksella ja maalaa sen tietyssä varjossa. Värivaiheessa ei ole laajaa palettia, vain kahdeksan vakioväriä: valkoinen, punainen, keltainen, vihreä, sininen, musta ja muut. Sekoittamalla ne ja lisäämällä keskittymään syntyy uusia sävyjä.

Väriainevalmisteen valmistamiseen tarvitaan liuotin, liima-aine, kiinnityslisäaineet. Aluksi kaikki jauhe-elementit sekoitetaan, sitten neste lisätään.

Käytettäessä betonia puhdistetaan perusteellisesti ja päällystetään liuottimella. Käytä sitten ruiskupistoolia tai harjaa haponkestävällä harjalla, maalata koko pinta. Jotta rautaoksidipigmentti ei aiheuta epästabiileja esineitä, ne olisi poistettava tai suljettava ennen työn aloittamista. Kun maalataan omia käsiäsi, on suositeltavaa suojata itsesi haposta, joten käytä suojavaatteita.

6 tunnin kuluttua pigmentin kuivaamisen jälkeen kaikki tähteet on pestävä perusteellisesti ja kuivattava saatu rakenne. Se kestää noin 24 tuntia. Tällä tavoin käsitellyt betonista valmistetut elementit voidaan stilisoida luonnonkiveksi tai luoda antiikin vaikutusta.
Aineksen sekoittaminen tapahtuu suhteita kunnioittaen. Värjäykseen on välttämätöntä saada 250-350 grammaa jo laimennettua pigmenttiä neliömetriä kohden. m.

Valmistettaessa 50 kg: n painoisia värillisiä betonityyppejä tarvitaan 0,5-1 kg kuivaa jauhetta. Rautaoksidipigmentin määrä riippuu värjäytymisen voimakkuudesta. Tällaisen erän rakentamisen väri on lähes ikuinen, se ei haalistu auringossa eikä pyyhi.
Värillisen betonin valmistusosuudet:

 • hiekka - 2,5 osaa;
 • sementti - 1 osa;
 • sora - 4 osaa;
 • vesiosa;
 • pigmentti - 2 osaa.

Valmistettaessa rautaoksidiseosta on suositeltavaa antaa etusija valkoiselle sementille. Se imee pigmentin helpommin kuin tämä harmaa komponentti.

Akryyliväriaineet

Akryylipigmenttiä käytetään niissä esineissä, joiden kestävä pinnoite on tärkeä. Sitä käytetään usein lattian ja seinien viimeistelyyn. Rakennusliikkeissä esitettiin laaja valikoima tällaisia ​​maaleja.

Se on helppo käyttää kädet rullalla, työ voidaan tehdä ulkona ja sisätiloissa. Värjäysprosessin nopeuttamiseksi voit käyttää suihketta. Jotta kirkkaampi sävy saadaan, käytä pigmenttiä kahdessa kerroksessa.

Tämä pinnoite kestää pitkään, jos valitut materiaalit ovat laadukkaita. Maali kuivuu nopeasti ja ei aiheuta haitallisia myrkkyjä ilmaan.

Yksinkertaiset väriaineet

Yksinkertaisten väriaineiden tärkeimmät edut ovat laaja värivalikoima ja helppokäyttöisyys pintaan. Se on tämän tyyppinen, jonka avulla voit luoda kirkkaimmat esineet. Maalin tärkein haittapuoli on sen alttius ulkoisille vaikutuksille, joten on suositeltavaa käyttää sitä vain sisätiloissa. Kadulla ultraviolettivalon vaikutuksen alaisena se polttaa nopeasti.

Periaate yksinkertaisella väriaineella on samanlainen kuin happopigmentti. Se on jauheena. Ruoanlaittoa varten se on laimennettava vedellä tai erityisellä liuottimella. Tavallinen rulla tai sienellä sopii värjäämiseen. Maalauskerroksen levittämisen jälkeen kuivuu nopeasti.

Kuiva pigmentti

Tätä konkreettista väriainetta pidetään yhtenä parhaista materiaaleista. Siinä on myös suuri sävyjä. Korroosionkestävyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä ulkona maalaamiseen. Pigmentti soveltuu vain uuteen betoniin, ilman käsittelyä.

Kuivaa väriainetta käytetään vain kohteen pinnan käsittelyyn, se ei sovellu sekoittamaan pigmenttiä betonin rakenteeseen. Hän levitti kätensä lastalla ja lastalla. Seos jättää tiheän yhtenäisen kerroksen pinnalle.

Väriravinteita

Tällaista maalia vaivautetaan märän betonin sisään. Ne voivat olla nestemäisiä ja kuivia koostumuksia. Väripalettia hallitsevat vaaleat värit. Suunnittelun sävy säilyy pitkään eikä käytännössä heikennä.

Suosituimmat valmistajat

Yksi suosituimmista maaleista on MAPEI-yhtiö, jonka tuotteet ovat korkealaatuisia. Pigmentit betonista tämän merkin on laaja valikoima sävyjä. Maalilinja Elastocolor Paint tekee lisätoiminnon - suojaa äkillisiä lämpötilan muutoksia vastaan. Se ei pilata, ei haalistu, piilottaa pienet epäsäännöllisyydet.

Betoksilivärien valmistaja NPP "GC" on yksinkertainen ja helppokäyttöinen, kuivuu nopeasti. Zinsser- ja TeoChem-tuotteilla on suuri kulutuskestävyys. WaterTite-linjalla on korkea vedenpitävyys.

Mitä pigmenttejä käytetään betonin maalaamiseen

Likaiset harmaat betonirakennelmat näyttävät märkiviltä ja kyllästyneiltä. Onneksi modernin kehityksen ansiosta on mahdollista luoda erilaisia ​​arkkitehtonisia elementtejä tahansa värivalikoimasta, aina kirkkaista maalaiskartanoista, monumentaaleihin puutarhapiirissä, joka on tyylitelty graniittina tai marmorina. Kaikki tämä nykyään voidaan toteuttaa käyttämällä betonipigmenttiä - pigmenttiä.

Mutta ennen värjäystyön aloittamista, sinun on selvitettävä, mitä tämä komponentti edustaa ja mitä sen lajikkeita löytyy myynnistä tänään.

Mikä on pigmentti

Pigmentit ovat kantoainepohjaisia ​​lisäaineita, jotka lisätään nestemäiseen betoniseokseen tai levitetään kuivattuun pintaan. Joissakin tapauksissa vastavalmistettua liuosta käsitellään tällaisilla koostumuksilla.

Seuraavassa on betonitiivisteiden luokittelu:

 • Luonnollinen (luonnollinen). Nämä yhdisteet saadaan murskausmateriaalien kuten kalkin, liidun, koalin, grafiitin, umberin, mangaaniperoksidin, okkerin ja muiden prosessien prosesseissa.
 • Keinotekoinen. Tässä tapauksessa mineraalikomponentit suoritetaan lämpökäsittelyllä (kellunta, kromioksidi, hiilimusta, titaanivalkoinen, kruunut ja palanut umber).
 • Metallia. Tällaisten pigmenttien saamiseksi käytetään kultaista pronssia, titaanioksidia, alumiinijauhetta ja sinkkipölyä.
 • Happo (erilaisten happojen kirkkaat liuokset).

Acid-väriaineet betoniin antavat mahdollisuuden saada erilaisia ​​pigmenttejä: musta, vihreä, useita ruskean ja sinisen sävyjä. Tämäntyyppistä väriainetta käytetään useimmiten, kun se tulee kemialliseen reaktioon sementtilaastilla, joten lopputulos näyttää realistiselta.

Lähes kaikenlaisia ​​väriaineita myydään muodossa:

Se on kätevämpää ja halvempaa käyttää kuivaa väriainetta.

Pidä myös huomiota pigmenttien ominaisuuksiin ja niiden eduihin.

Väriaineiden ominaisuudet betoniin

Betonin pigmentit ovat seuraavat ominaisuudet:

 • Hyvää piiloutumista. Tämä tarkoittaa, että väriaine koostuu päällekkäin betonipinnan alkuperäisestä väristä.
 • Öljyn imeytyminen (öljyaineiden pysyminen työpinnalla). Mitä pienempi tämä luku, sitä pidempi koostumus säilyttää värinsä. Öljyn imeytymisen keskiarvo vaihtelee 40: stä 100: een.
 • Korroosionkestävä.
 • Suuri sietokyky.
 • UV-säteilyä ja lämpötila-ääripisteitä.
 • Hajonta. Huolimatta siitä, että koostumukset ovat jauheena, mikropartikkelit täydentävät sementtiseoksia täydellisesti.

Tarvittaessa kuivat väriaineet betonille voidaan tehdä itsenäisesti.

Kuinka tehdä väriaine betoniin

Sementin väriaineen säästämiseksi se voidaan tehdä kotona. Tätä varten tarvitset:

 • 7 litraa juoksevaa vettä;
 • 0,2 1 kalsiumkloridia;
 • väritön saippua (enintään 10 g maalia tarvitaan yli 30 g saippuaa);
 • 0,5 kuivaa kalkkimaalia;
 • 1,5 litraa sammutettua kalkkia (fluff).

Kalkkipigmentin saamiseksi on välttämätöntä sekoittaa kaura hyvin veteen ja lisätä kalsiumkloridia nesteeseen. Tämän jälkeen sinun täytyy murskata saippua (on parasta käyttää tavallista grater tätä varten) ja sulaa se lämpimässä vedessä. Seuraavassa vaiheessa saippuavettä lisätään fluff- ja kalsiumliuokseen.

Saatu seos sekoitetaan perusteellisesti tasaiseen koostumukseen, minkä jälkeen se johdetaan juustoraastin läpi.

Tämä konkreettinen väriaine ei tee mitään omilla käsillään, mutta se ei poiketa samalla kestävyydellä kuin tehtaan pigmentit, jotka sisältävät pehmentimiä, kiinnittimiä ja muita komponentteja.

Riippumatta siitä, oletko tehnyt pigmentin betonille tai ostanut valmiin koostumuksen, sinun on noudatettava tiettyä tekniikkaa, jolla lisätään aineita sementti-hiekkaseokseen.

Miten värillinen betoni

Ennen värillistä betonia, sinun on päätettävä, kuinka paljon pigmenttiä on lisättävä seokseen.

Kaikki riippuu varjosta, jonka haluat saada. Toiveiden mukaan 100 kg valkoista sementtiä tarvitaan:

 • 1-2 kg väriainetta pastelliväreille;
 • 3-4 kg pigmenttiä keskikokoista sävyä varten;
 • 4-6 kg saadaksesi tyydyttyneemmän värin.

Jos maalat konkreettisia tummia sävyjä, on tarpeen käyttää vähemmän väriainetta ja saada kyllästetty valonsäde päinvastoin lisäämällä lisää valkoista pigmenttiä.

Myös värien kyllästyminen riippuu liuoksen lisätyn veden tilavuudesta. Jos erässä on enemmän nestettä, lopullinen sävy on paljon kevyempi.

Käyttämällä pigmenttejä betoniin on noudatettava seuraavaa vaivaustekniikkaa:

 1. 15-20 sekuntia sekoitetaan täydellisesti täyteaine ja värjäys.
 2. Lisää sementti ja sekoita kaikki uudelleen 20 sekuntia.
 3. Lisää vettä ja sekoita liuos huolellisesti 1-2 minuutin ajan.

Jotkut valmiit väriaineet lisätään veteen. Myös raaka-ainetta, joka ei höyryn jälkeen liukene veteen, voidaan lisätä vain kuivaan betoniin 3-5%: n määrästä.

Jos puhumme sementistä, jota on käytettävä, on parempi käyttää valkoisia yhdisteitä. Maalaus harmaa tietokone ei anna odotettua vaikutusta - väri on haalistunut ja "likainen". Lisäksi valkoista sementtiä käsitellään paremmin värjäyskoostumuksilla.

Jos haluat käyttää pigmenttejä betoniin, joka on jo jäädytetty, on parasta käyttää happamia väriaineita tähän.

Maalaus pakastettua betonia

Valmistaudu valmistamaan:

 • Scotch nauha;
 • tarjotin;
 • harjat;
 • sooda;
 • atomizer;
 • muovikelmu;
 • käsien, silmien ja kehon suojelu;
 • liuotin.

Noudata seuraavia ohjeita:

 1. Valitse haluamasi väri hapan väriaine (voit sekoittaa muutaman).
 2. Puhdista betonipinta liasta ja käsittele sitä liuottimella.
 3. Jos teet sisätyötä, peitä kaikki huonekalut ja lattia kalvolla.
 4. Käytä siveltimellä tai sienellä väriainetta tasaisesti pinnalle.
 5. Odota, kunnes maalattu betoni kuivuu (yleensä kuivuminen kestää 2-8 tuntia).
 6. Liuota sooda vedessä suhteessa 1-2 rkl 4 litraan vettä. Levitä nestettä pintaan sumuttamalla (poista ylimääräinen natriumkloridiliuos sienellä). Tämä on välttämätöntä väriaineen neutraloimiseksi.
 7. Huuhtele maalattu pinta juoksevalla vedellä.
 8. Kuivaa betoni 20-24 tuntia.
 9. Käytä tarvittaessa suojaavaa ainetta.

On myös otettava huomioon erilaiset pigmenttien ominaispiirteet betonin maalaamiseksi:

 • Jo kovetettujen betonilattien värjääminen on parasta käyttää valmiita kemiallisia väriaineita. Ne putoavat betonin rakenteeseen 1 mm: llä, vahvistavat pintaa ja estävät pölyn muodostumista.
 • Jos sekoitat useita eri värejä väriaineita, lattiat voidaan maalata väri jäljittelevät luonnonkivi.
 • Happovärit eivät käytännössä maalaa kiviä ja hiekkaa, vaan ne muuttavat vain sementin väriä. Tämän ansiosta on myös mahdollista saavuttaa mielenkiintoinen vaikutus, mutta jos haluat maalata pinnan monokromaattisella värillä, on parempi käyttää muita väriaineita.
 • Jos betonissa on karkeaa murskattua kiveä, sitä ei myöskään käsitellä ja säilyttää sen luonnollinen sävy.
 • Tekokivestä on parempi käyttää luonnollisia ja synteettisiä väriaineita.
 • Jos ostat valmiin jauhepigmentin, varmista, että se on mureneva. Jos pigmentti on rakeinen, se on vanhentunut.

Kiinnitä huomiota myös raaka-aineiden kustannuksiin.

Kustannukset

Värin tyypistä riippuen sen hinta vaihtelee myös:

 • Jauhepigmentit ovat halvin (20-300 ruplaa / kg).
 • Hapan formulaatiot ovat hieman kalliimpia (110-400 ruplaa).
 • Kalliimmat ovat tahrat ja erilaiset emulsiot (200 ruplaa).

Tuodut väriaineet maksaa 550 ruplaa pussista (2 kg), kotimaiset maksaa 15% halvemmalla.

Se on tärkeää! Jos koostumus on liian halpa, niin todennäköisesti se nopeasti polttaa ja poistetaan.

Jos puhumme parhaimmista väreistä, kannattaa kiinnittää huomiota SikaCim Color S -tuotemerkkiin. Valmistaja tarjoaa melko laajan pigmenttien värivalikoiman, joka sopii sekä betonipintojen sisäiseen että ulkoiseen käsittelyyn (mukaan lukien jalkakäytävät ja alustat). Kulutus SikaCim Color S on 0,8 - 5,0% (riippuen sävyn intensiteetistä) sementtilietteen kokonaismassasta. Tällaisen väriaineen hinta on 600 ruplaa pakkauksessa (0,7 kg).

Myös vakiintuneita valmistajia: Bayferrox Lanxess (Saksa), Precolor AS (Tsekki) ja Cathay Industries (Saksa).

Lopuksi

Tietäen miten värillinen betoni voi antaa harmaata ja tylsää rakennusta kirkkautta ja värejä. Värien ansiosta voit kauniisti koristella pihaa, sokeita alueita, jalkakäytäviä ja paljon muuta.

Betonin pigmentit tekevät sen itse

Betonin pigmentit tekevät sen itse

Nyt betoni ei ole vain harmaa ja tylsää, kuten aiemmin käytimme. Vähintään vaivalla voit tehdä minkä tahansa tämän materiaalin tuottaman materiaalin sävyttämällä kaikki sateenkaaren värit. Varsinkin valtava valikoima värejä, joita käytetään hillitysten, päällystyslaattojen, päällystystilojen ja pienen arkkitehtuurin valmistuksessa. On myös mahdollista käyttää konkreettisia betonipigmenttejä. Tämä helppokäyttöinen ratkaisu korjaa minkä tahansa pihan, lisää kirkkautta ja omaperäisyyttä arjen asioihin.

On olemassa melkoisia tapoja maalata betonia, eikä tämä ole niin vaikea tehtävä, kuin se saattaa vaikuttaa ensimmäistä kertaa. Käytettäessä kukin heistä pitäisi tutkia kaikki hienot yksityiskohdat, edut ja haitat. Artikkamme auttaa sinua tämän ja monia muita ominaisuuksia.

Kuinka maalata betonirakenteita?

Tätä yksinkertaista tekoa varten on kaksi tapaa:

 • Valmiin kuivan tuotteen värjääminen;
 • Värillisen betonin valmistus.

Ensimmäinen menetelmä sopii suurien valmiiden rakenteiden käsittelyyn ja muistuttaa yksinkertaista seinien maalausta. Ainoastaan ​​tällainen työ vaatii syvälle tunkeutuvia yhdisteitä, jotka eivät ainoastaan ​​muodosta pintakerrosta pintaan. Nämä aineet maalata betonia jopa 1-2mm sisällä. Mitä syvemmälle tämä prosessi menee, sitä parempi väri pysyy. Tämä on erittäin tärkeä asia, koska yleensä betonirakenteet ovat kosteutta, aurinkoa ja hankausta vastaan.

Luotettavin tapa on valmistaa värillistä betonia. Tämä materiaali palvelee hyvin pitkään eikä tarvitse sävyä ollenkaan. Suurin haitta on kustannus. Loppujen lopuksi, jotta tuotteilla olisi rikas ja yhtenäinen väri, tarvitaan runsaasti pigmenttiä, eikä tämä aine ole halpa.

Betonin väriaineita on 5 tyyppiä:

Happipitoisuudet betoniin

Hapan väriaineet ovat suosituin tapa maalata betonirakenteita. Ne ovat läpinäkyviä, täysin vaarattomia ihmisille ja ympäristön jauheille, jotka joutuvat kemialliseen reaktioon betonin kanssa ja hankkivat halutun värin. Värivaihtoehdossa on 8 perusväriä (musta, punainen, keltainen, vihreä ja muut). Voit saada haluamasi sekoittamalla joitakin niistä tai lisäämällä keskittymistä.

Hapanväriset valkoisella ja harmaalla sementillä

Mitä betonia on maalattava pigmentillä?

 • Liuotin;
 • Lisäaineet kiinnittämiseen;
 • Liima.

Kuivat osat sekoitetaan ensin ja sitten lisätään neste. Rakennukset päällystetään liuottimella, ja laimennettu pigmentti levitetään aikaisemmin puhdistettuun ja kuivattuun pintaan suihkeella tai haponkestävällä harjalla ilman metallia. Ympäröivät esineet on suojattava hapon pääsemästä, koska se heikentää heikkoa materiaalia. Suojaa itsesi teollisuusvammoilta, tarvitset suojavaatteen ja käsineet.

6 tunnin kuluttua maalien ja hapon jäänteet pestään vedellä, jota seuraa perusteellinen kuivaus päivällä, ja saamme valmiin rakennuksen. Sellaiset konkreettiset yksityiskohdat voidaan tyylitelty kiven tai vanhan ajan alle.

Tämän tyyppisen työn likimääräinen pigmenttikulutus: 0,25 - 0,35 litraa aiemmin laimennettua väriä per m2.

Happomuusaineita voidaan käyttää myös värillisen betonin valmistamiseen, mikä on välttämätöntä pienien arkkitehtonisten osien, päällystyslautojen tai päällystystilojen valmistukseen. Tällaisesta materiaalista saatuja tuotteita voidaan kutsua ikuiseksi värin suhteen, koska se ei pyyhi, ei pese pois eikä vaipua.

Noin 50 kg tämän liuoksen saamiseksi tarvitaan 0,5 - 1 kg kuivaa pigmenttiä (kirkkaampi väri, sitä suurempi on väriainejauhe).

Tärkeimmät mittasuhteet värillisen betonin sekoittamiseen:

Sementti on parempi käyttää valkoista, koska harmaalle materiaalille tarvitaan enemmän pigmenttiä, joten se maksaa enemmän.

Betonin happaman värjäyksen tulos

Akryyliväriaineet betoniin

Akryylimaalia käytetään betonirakenteiden peittämiseen paikoissa, joissa värien kestävyys ja kirkkaus on välttämätöntä. Siksi se on erinomainen lattialle ja seinälle. Akryylimaalia haluttu sävy betonille voidaan valita suoraan myymälästä. Tällöin valikoima rullataan ja mitään sekaannusta sekoittumatta. On mahdollista käyttää akryylimaalia betonituotteissa ja sisätiloissa sekä kadulla. Se on täysin vaaraton ja kuivuu nopeasti.

Maalaus vaatii pienintä vaivaa. Harja, sieni tai rulla sopivat yhtä hyvin akryylin levittämiseen betoniin. Pienipaineinen sumutin voi tehdä työn nopeammin. Jotta voimakkaampi väri on parempi maalata kaksinkertainen kerros.

Pinnoite kestää tarpeeksi kauan, mutta huonolaatuinen maali voi alkaa kuoriutua ja irrottaa.

Tuloksena värjäys akryylimaalilla

Yksinkertaiset väriaineet betoniin

Tämäntyyppisten väriaineiden tärkein etu on helppo sekoitus ja suuri värejä. He auttavat saamaan kirkkaimmat konkreettiset yksityiskohdat. Kustannukset ovat joskus myös rakentajien käsissä, mutta etuja loppuu. Tietenkin, kun olet viettänyt pari tuntia kauppaan, voit valita kunnollisen väriaineen betoniin, mutta on myös helppo tehdä virhe. Alitasoiset väriaineet nopeasti haalistuvat auringossa ja heikkenevät huonosti lämpötila-ääriliikkeillä. Joten on parempi käyttää vakio betonivärejä sisätiloissa.

Toimintaperiaate on samanlainen kuin happo väriaineet: jauhe, jonka muodossa näitä pigmenttejä myydään, laimennetaan vedellä tai liuottimella. Soveltavaa ei tarvitse mitään erityistä: sopiva sieni, rulla tai harja. Väri on erinomainen, maali kuivuu nopeasti ja ei vaadi lisähuoltoa (kuten pesun jäännökset pesun aikana).

Kuivat väriaineet betoniin

Tällaiset väriaineet - paras ratkaisu niille, jotka pyrkivät pihan kirkkauteen. Värien osalta on olemassa mistä vaeltaa. Jauheesta voit heti ymmärtää, mitä varjostusta värillinen rakenne hankkii. Väri on täysin vastustuskykyistä säälle, kosteudelle ja valolle. Kuivat väriaineet soveltuvat kuitenkin vain uusiin betoniin, joita aiemmin ei voitu käsitellä. Vain rakenteiden pinta on maalattu, mutta erikoiskomponenttien ansiosta kuiva maali ei kestä vain pitkään, vaan myös vahvistaa betonia. Tämä on sen tärkein etu.

Kuivien väriaineiden sekoitus

Kun ostat ensimmäistä kertaa, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että jauhe on homogeeninen ja ettei se ole kiinnittänyt yhteen paloja. Väri on myös parempi valita yhtä kirkkaaksi. Tällaiset aineet eivät liukene veteen, ja ammattimaisessa liuottimessa ne lopulta asettuvat pohjaan. Tämä esimerkiksi tunnettu kalkki, umber, okra ja muut.

Käytä tällaisia ​​maaleja lastalla tai lastalla, sekoittamalla liuosta aika ajoin ja jättämällä tiheä läpinäkyvä kerros pinnalle.

Värin lisäaineet betoniin

Näitä aineita käytetään tarkasti värillisen materiaalin saamiseksi. Ne voivat olla joko nestemäisiä tai jauheena, ja ne lisätään erityisesti raakaseokseen. Sävyjä hallitsee valo ja pastelli. Väri-lisäaineiden lisäämiseen tehdyt rakenteet ovat täysin värjättyjä. Joten he eivät pelkää sääoloja, naarmuja tai kuoppia. Väriä ei poisteta, ja se kestää niin kauan kuin koko rakenne.

Pigmentti betonille: väriaineiden tyypit, maalausmenetelmät, sementin valinta, miten se tehdään itse

Eri koriste-esineiden tekeminen konkreettiselta, haluan päästä eroon ratkaisun sortavasta harmaudesta. Tee kirkkauden ja näkyvyyden muotoilu pigmenttien käytöllä. Markkinoilla on monia väriaineita, mutta kaikki eivät ole yhteensopivia sementin kanssa. Artikkeli keskittyy sopiviin pigmentteihin betonille ja menetelmälle väriaineen valmistamiseksi kotona.

Mitä värejä betonille on olemassa

Aluksi on syytä ymmärtää paremmin pigmenttityyppejä. On aina mahdollista valita sopivin värisävy olemassa olevasta väriaineiden monipuolisesta valikoimasta ottaen huomioon olosuhteet, joissa ratkaisu on tarkoitus toteuttaa.

Tärkeimmät koostumukset, joita käytetään betonin maalaamiseen, on tavanomaisesti jaettu seuraaviin tyyppeihin:

Kaikilla lisäaineilla on etuja ja haittoja, ruoanvalmistusominaisuuksia, joten ennen ostopäätöstä kannattaa tutustua valitun pigmentin teknisiin ominaisuuksiin niin, että käytön aikana ei ole ongelmia.

Happipigmentit

Tällaiset tuotteet ovat vaarattomia ihmisten terveydelle ja ekologialle. Materiaalissa on jauhemaista koostumusta, joka antaa nopean pääsyn reaktioon sementtiseoksen kanssa. Valikoiman värivaihtoehtoihin kuuluu 8 perusääniä. Sopeuttamalla annostusta saavutetaan halutun sävyn voimakkuus. Pigmenttinä käytetään betonipinnan värjäämistä ja valmistetaan sementtipohjainen värillinen liuos.

Väriaine valmistetaan liuottimesta, liimasta, kiinnittimestä. Levitä se puhdistetulle betonipinnalle, käsiteltävä esipesulla, joka on kastettu liuottimeen. Tuloksena oleva sävy tallennetaan tuotteelle pitkään aikaan (melkein koko rakenteen elinkaaren ajan).

Akryylipigmentti

Väriaine on tehty akryylin pohjalta, mikä mahdollistaa tuotteen käytön sisätiloissa ja ulkona. Tärkein etu on myrkyllisten savujen puuttuminen betonin käytön aikana. Koristepäällyste pysyy pitkään aikaan olematta värimäärän menettämättä kosteuden ja ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Tuotetta käytetään myös värin liuokseen.

Kuiva väriaine

Tämän tyyppistä tuotetta pidetään suosituimpana sen korkean suorituskyvyn ja monipuolisen värivalikoiman ansiosta. Ennen käyttöä jauhe on laimennettava vedellä tai liuottimella. Kun betonipinta maalataan nopeasti, se kuivuu nopeasti. Värjäysrakennetta saa käyttää sekä sisätiloissa että sen ulkopuolella.

Yksinkertaiset pigmentit

Jauhetuote on esitelty rikkaimmalla väripaletilla, mikä mahdollistaa mielenkiintoisten maalien ja alkuperäisten sävyjen korjaamisen. Työskentely hänen kanssaan on pelkkä ilo: yksinkertainen ratkaisuvalmistusmenetelmä ja helppo tapa soveltaa.
Monista eduista huolimatta tämäntyyppinen pigmentti ei sovellu käytettäväksi ulkona johtuen aineen alhaisesta resistanssista ulkoisiin tekijöihin.

Väriravinteita

Tuote on saatavana nestemäisenä ja jauheena. Sarjaa edustaa laaja värivalikoima, lähinnä vaalea tonaliteetti. Pigmentti viedään betoniliuokseen, toiminnan aikana ei häviä.

Värien ominaisuudet

Väriaineen koostumus määrittää ennalta tekniset ominaisuudet, mukaan lukien:
• kemiallinen kestävyys;

• lämpötilansuojaus;

• taipumus korroosiota vastaan.

Korkealaatuisen pigmentin tulee olla seuraavat ominaisuudet:

• hyvä pinnoituskyky, jonka avulla voit täysin peittää betonipinnan värin;

• dispergointi - pienten partikkelien läsnäolo, jotka voivat maalata betoniseoksen;

• inertti korroosiota vastaan;

• vastustuskyky emäksisissä olosuhteissa;

• öljyn imeytyminen, joka koostuu öljyaineiden pinnasta maalatun kerroksen sisälle (öljy, kuten tiedetään, vähentää värikylläisyyttä).

Betonin maalausmenetelmät

Asiantuntijat ovat kehittäneet kaksi perusmenetelmää betonin maalaamiseen.

• Viimeistetyn rakenteen maalaus

Tämä menetelmä käsittää betonipintaan levittämisen väriainetta, joka sisältää pigmentin lisäksi liuottimen ja kiinnittimen. Saadaksesi runsaasti väriä, sinun on luotava 2 tai 3 kerrosta rullalla tai leveällä harjalla. Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus kohtuulliseen tapaan maalata suuri betonipinta-ala.

Pigmenttimateriaalit tunkeutuvat betonin rakenteeseen vain kaksi millimetriä, joten maalilla tulisi olla erilainen koostumus ja koostumus. Mitä syvempi väriaine sekoittuu pohjaan, sitä pidempi käyttöikä on sisustus. Tonaliteetti on säilytettävä kosteuden vaikutuksen alaisena eikä ultraviolettisäteilyä heikennetä.

Se on tärkeää! Koska betonipinnan herkkyys kestää ajan myötä, on tarpeen päivittää koristeellinen kerros.

• Betonivärjäys

Väriaineet lisätään liuokseen sekoittamisen aikana. Pigmentti tarttuu tiukasti sementtiseokseen ja säilyttää siten ominaisuutensa hyvin pitkään.

Tämän menetelmän pääasiallinen etu on se, että koristeellinen kerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti. On kuitenkin huomattava haittapuoli - korkeat kustannukset suunnitelmien toteuttamiselle. Siksi ratkaisu on järkevä pigmentti pienien betonituotteiden valmistuksessa tai pienen alueen rakenteiden rakentamisessa.

Sementin valinta

On vaikea kuvitella, mutta sementin alkuperäinen väri vaikuttaa värjäykseen värjäyksen jälkeen. Siksi ennen tämän pigmentin käyttöä on tärkeää ottaa huomioon tämä ominaisuus. Vaalean värin saamiseksi on suositeltavaa käyttää vain valkoista sementtiä laastin sekoittamiseen. Valitessasi tummempia värejä kannattaa harkita, että betonin rakeisuus voi vähentää sävyn voimakkuutta. Sementtiseoksen sävyyn keskittyä ei pitäisi kuivumisen jälkeen pigmenttiä 2-4 s vähempää. Asiantuntijat suosittelevat betonin valmistuksessa käyttämään tiettyjä suhteellisuusreseptejä tai luomaan oman empiirisesti.

Se on tärkeää! Kun sementtiin lisätään väriainetta, sitä ei ole tarpeen asettaa liikaa, muuten betonirakenne kuivumisen jälkeen tai käytön aikana saattaa peittyä halkeilla. Tämä vaikutus johtuu pigmentin kyvystä imeä kosteutta.

Pigmentti betonille tekee sen itse

Jos jostain syystä ei ole mahdollista käyttää lopullista väriainetta työssä, valmista itse itse.

Maalaustyön tehtävänä on valmistella:

• henkilökohtaiset suojavarusteet (kumihanskat, suojalasit, erikoisvaatteet);

• maalia ja harjaa varten;

Väriaine on valmistettu kalkin (kalkki) ja veden perusteella. Laita metallinen säiliö (ämpäri) muutama kalkkiosaa ja kaada se 5 litraan vettä (nesteen lämpötilan tulee olla 20-25 astetta). Suojaa säiliö kansiin, sinun on siirryttävä turvalliseen etäisyyteen ja sammutettava mineraalikuvat ja kiehuu. Kun kalkkipitoisuus on asetettu 1-2 tuntia, sinun on laimennettava saatu massa vedellä nestemäisen hapan kerman tasaisuuden saavuttamiseksi. Ulkomaisten hiukkasten poistamiseksi, kostuta seos seulan tai sideharsoon taitettuna 2-3 kerroksessa. Tuloksena on valkoinen väriaine. Se ei kestä ilmakehän tekijöitä johtuen erityisten lisäaineiden puutteesta, mutta ruoanlaittokustannukset näyttävät naurettavilta. Sininen on mahdollisuus saada sinut. Tätä varten kalkkikoostumuksessa lisätään sinistä tai kuparisulfaattia.

Apua! Kaikki aineosat sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan herkkä rakenne ilman hiukkasia. On parempi käyttää koostumusta välittömästi, pitkäaikaisen varastoinnin jälkeen sen ominaisuudet häviävät.

Vihjeitä / suosituksia

• Saat kauniin mehukas sävyn valitsemalla useita väriaineita, jotka sekoittamisen jälkeen antavat halutun vaikutelman.

• Ennen maalausta betonille on tarpeen huolellisesti valmistaa se, sillä se on aikaisemmin puhdistanut pinnan roskista, pölystä ja rasvaisista kerroksista. Tämä tehdään yksinkertaisesti liuottimen käsittelyllä.

• Käytä happamia liuottimia noudattamalla turvallisuusohjeita. Kaikki pinnat, jotka eivät ole mukana viimeistelyssä, täytyy peittää muovikalvolla.

• Pigmentin lisäyksellä valmistetun seoksen pitäisi seistä hieman. Tällä kertaa pienillä väriaineilla on aikaa liuottaa täydellisesti ja reagoida muiden komponenttien kanssa.

Valmistele kotitekoinen väri helposti, jos noudatat asiantuntijoiden suosituksia ja noudata kemikaaleja koskevia turvallisuustoimenpiteitä.

Tee konkreettinen väriaine omiin käsiisi


Tänään värillistä betonia käytetään aktiivisesti paitsi asuinrakennuksissa myös teollisessa rakentamisessa. Betonoinnissa käytettävät värit suorittavat sekä koristeellisia että käytännöllisiä tehtäviä, nimittäin ne parantavat valmiin monoliitin ominaisuuksia. Erityisen suosittu konkreettinen värjäys on tullut yksityisten kehittäjien keskuudessa, jotka haluavat tehdä maaseudun talot ja tontit houkuttelevammaksi. Siksi monet taiteilijat ovat kiinnostuneita siitä, miten väriaine betonille tehdään omilla käsillään. Vastaus tähän ja muihin konkreettisia pigmenttejä koskeviin kysymyksiin löytyy tästä artikkelista.

Väriaineet: ominaisuudet ja lajikkeet


Betonin väriaineita (pigmenttejä) ovat koostumuksia, jotka sisältävät väriaineainetta liuokseen, jotta se värjätään. Jos työhön käytetään korkealaatuista väriä, niin vaikeat sääolosuhteet eivät voi vaikuttaa monoliitin varjossa. Kun betoni kypsyy, pigmenttiä ei voida poistaa.

Pigmenttejä on kolme päätyyppiä:

 • Orgaaniset väriaineet (pigmentit keltaisesta, vihreästä, sinisestä ja ruskeasta);
 • Metallivärjätyt aineet (jauhe alumiinista, kultaisen värin pronssi);
 • Mineraalipigmentit, jotka vuorostaan ​​voidaan jakaa keinotekoisiin väriaineisiin (tuoksu, kromioksidi) ja luonnollisia (liitu, kalkki, grafiitti).

On olemassa toinen luokittelu, jossa väriaineet erotetaan koostumuksella. Pigmentit ovat:

Betonipigmentit ovat saatavilla muodossa:

Usein kekseliäiset rakentajat tekevät väriaineita betonille omin käsin. Usein kotitekoisilla pigmentteillä on tahnamaiset ja emulsiomuodot.

Maalausmenetelmät


Betonilaastetta voidaan värjätä kahdella menetelmällä:

 • Seoksen valmistuksen vaiheessa;
 • Betonin kiinteytymisen jälkeen.

Ensimmäinen menetelmä tunnustetaan tarkoituksenmukaisemmaksi, koska betonilla, joka on maalattu valmistushetkellä, on pidempi käyttöikä. Lisäksi maalikerros ei tarvitse päivittää säännöllisesti.

Betonin maalaaminen toisella tavalla on samanlainen kuin rakennuksen seinien maalaus. On kuitenkin syytä muistaa, että työssä on käytettävä pigmenttejä, jotka voivat tunkeutua syvälle monoliittiin (vähintään 2 mm). Jos jätät tämän vaatimuksen huomiotta, värin laatuominaisuudet vähenevät huomattavasti.

Haitat ja ammattilaiset


Ainoa, mutta erittäin merkittävä haitta on pigmentin hinta. Kun otetaan huomioon, että huomattava määrä maaleja tarvitaan korkealaatuiseen värjäykseen, rakennusmestari ei pysty välttämään merkittäviä materiaalikustannuksia.

Kuitenkin päälliköt, jotka haluavat säästää rahaa, päättävät käsintehdyistä väriaineiden luomisesta. "Pigmentti konkreettisille omilla käsillä" - foorumit ja konferenssit, joilla on tämä nimi, löytyvät usein Internetistä.

Mahdollisuus tehdä pigmentti kotona kompensoi täysin edellä mainitusta haitasta. Lisäksi väriaineet ovat ominaisia ​​useille kiistattomille eduille. Betonin pigmenttien tärkeimmät edut ovat:

 • Korroosionkestävyys;
 • Lämpötilan ääripään kestävyys;
 • Ultraviolettisäteilyn kestävyys (väri ei haalistu auringossa);
 • Kyky täysin "vasara" betoniliuoksen väri (maali kattaa jopa seoksen harmaa väri);
 • Kemiallisen käsittelyn kestävyys (väri on edelleen kyllästetty betonin alkalisen ja betonin käsittelyn jälkeen).

Suosituin pigmentti


Kaikista edellä mainituista väriaineista se on betonipigmentti, joka tunnetaan suosituimpana. Materiaali on ympäristöystävällinen: sillä ei ole haitallista vaikutusta ihmisen kehoon eikä ympäristöön.

Väriaine valmistetaan jauheena, sen läpinäkyvä rakenne. Kun pigmentti tulee liuokseen, se reagoi sementtiin, jolloin tuloksena on värjäys.

Jos käytät happaman maalin valmistusta, voit tehdä musta betonipigmentin omin käsin, mikä on niin suosittua yksityisessä rakentamisessa.

Tämän tyyppisen värin valmistamiseksi sinun on ostettava tarvittavat komponentit etukäteen:

 • Liima-aineet;
 • Erityinen väriaine;
 • Liuotin;
 • Kiinnitykseen tarvittavat ratkaisut.

Pigmentin valmistuksen tekniikka on alkukantainen: riittää sekoittaa kaikki osat perusteellisesti kunnes massa tulee homogeeniseksi.

Kotitekoinen kloridipigmentti


Nykyaikaiset rakennustyöt ja markkinat tarjoavat asiakkaille laajan valikoiman erilaisia ​​pigmenttejä, mutta kaikki käsityöläiset eivät ole kiireisiä ostamaan tällaista tuotetta. Tosiasia on, että monien väriaineiden kustannuksia ei tuskin voida pitää hyväksyttävänä.

Jos kehittäjä tarvitsee värillistä betonia, mutta hänellä ei ole varaa ostaa väriaineyhdistelmää, älä epäusko. On aina mahdollista tehdä pigmentti betonilla omiin käsiisi.

Alkeistason rakennuttajat kokeneemmat kollegat suosittelevat hallitsemaan halogenoidun pigmentin valmistusta.

Ennen työn aloittamista huolehdit seuraavista osista:

 • Sammutettu kalkki (fluff) - 1,5 l;
 • Puhdas (parempi juominen) vesi - 7 litraa;
 • Kalsiumkloridi - 200 ml;
 • Kalkkimaali (kuiva) sopiva väri - 500 g;
 • Pyykinpesuaine - 30 g / 10 litraa valmistettua väriainetta.

Kun kaikki materiaalit on valmistettu, voit siirtyä suoraan maalin valmistukseen. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • Sammutettu kalkki- ja kalkkimaali lisätään veteen. Materiaalit sekoitetaan perusteellisesti seoksen homogeeniseksi tekemiseksi;
 • Kalsiumkloridi kaadetaan tuloksena olevaan liuokseen;
 • Pyykinpesuaine on raastettu;
 • Valmiit sirut liukenevat kuumennetussa vedessä;
 • Saippualiuos kaadetaan säiliöön, jossa on tuleva pigmentti;
 • Väriaine sekoittuu jälleen ja kulkee juustoraastin läpi. Tämän manipulaation ansiosta voit saavuttaa haluamasi pigmentin sävyt.

On selvää, että väriaineen teknologia on melko yksinkertainen, ja jopa henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi selviytyä työstä. Ennen kuin käytät pigmenttiä betonille omalla kädellä, on otettava huomioon se, että erikoismyymälästä ostettu maali on yhä korkealaatuisempia kuin "kotitekoinen" vastapuoli.

Kuinka tehdä väriaine betoniseoksille?

Harmaiden, korvattomien betonituotteiden aika on ohi. Nykyaikaisilla tekniikoilla voidaan maalata rakennusmateriaalia millä tahansa värillä, mikä auttaa pigmenttiä. Nykyään värillisen betonin suosio kasvaa: koostumusta käytetään valmistettaessa päällystyslaatat, reunakivet, päällystyskivet, portaat ja muut betonirakenteet.

Jos aiot saada betonia, joka ei häipy ajoittain, on parasta lisätä väriainetta sekoitettaessa betoniseosta - ratkaisu maalataan läpi. Taulukon väri pysyy samana, vaikka sen ulompi kerros poistettaisiin. Jotta saataisiin voimakas sävy, pigmenttiä tarvitaan suuria määriä, joten tällaisen käsittelymenetelmän korkeat kustannukset. Tämän tekniikan käyttö on perusteltua vain monoliittisessa valussa.

Valmiiden betonituotteiden varjostus on edullinen vaihtoehtoinen menetelmä, jossa maali levitetään betonipinnalle. Tässä tapauksessa väriaine on lisättävä betoniin, mutta syvälle läpäisevään kyllästykseen sen suojaamiseksi, mikä tulee olemaan liuottimen rooli. Etusijalle voidaan antaa vettä hylkiville Tiprom ja niiden analogit. Vettä ei saa käyttää kantajana, vaan suositellaan sen vaihtamista läpäisevällä lakalla tai pohjalla julkisivumaaleille.

Alkuperän mukaan betonin väriaine voi olla mineraalinen tai orgaaninen, ja aineen saannin menetelmä määrittää sen kuuluvan luonnollisen tai keinotekoisen luokkaan. Asianmukaisella raaka-aineella suoritetaan lämpö- tai mekaaninen käsittely, tuloksena on klassinen jauhe tai väriaine emulsion muodossa, mikrokapseleita.

Hapon koostumus on kaikkein kestävin (sekä sisäisissä että ulkoisissa töissä). Tässä tapauksessa betoni voi ottaa lähes kaikki sävyt - puhtaasta mustasta sinisen vihreään - on todella olemassa valinta. Hapan pigmentti pystyy tunkeutumaan syvälle betonimassan rakenteeseen, joten tuotteen väri ei haalistu ja sitä ei poisteta.

Epoksimaaleja, jotka kestävät kulumista, käytetään usein lattian maalaamiseen. Vaihtoehtona hapanta koostumusta sisä- ja ulkokäyttöön käytetään akryyliväriaineita. Latex-maalit, jotka pystyvät "peittämään" pienet halkeamat takapenkillä, ovat joustavia ja kestäviä lämpötilaeroille.

Sementin valinta

Betonin väriaineet ovat yhteensopivia kaikentyyppisten sementtien kanssa. Seuraavaa asiaa ei kuitenkaan pidä unohtaa: pigmentti ei ole ainoa peruskomponentti, minkä seurauksena betonilla on sävy, joka riippuu myös suoraan sementtilaastin väristä. Jos aiot saada kirkkaita, rikkaita värejä, on parempi käyttää valkoisia raaka-aineita, harmaa Portland-sementti on hyvä käyttää, kun haluat nollata sävyn.

Toinen tärkeä näkökohta: sementtikiven tulisi olla mahdollisimman pienin väritön ja aggregaatin kanssa. Kun tietty väriaine lisätään betoniin, maalataan vain sementtiä, joka tässä tapauksessa peitetään väriainehiukkasten kerroksella. Ajan myötä kaikenlaiset ulkoiset tekijät vaikuttavat kokonaisuuteen ja altistavat sen. Tuloksena havaitaan sementtikoostumuksen sävyn vähäinen muutos.

Askel askeleelta ohjeet

Useimmiten betoni on maalattu happomuodolla. Valmisteluun tarvitaan seuraava materiaaliluettelo:

 • väriaine pigmentti;
 • liuottimia;
 • liima;
 • lisäaineet, joilla on kiinnitysvaikutus.

Kaikkien edellä mainittujen ainesosien tulisi olla hyvin sekoitettuja niin kauan kuin homogeeninen koostumus, joka sisältää valitun pigmentin.

Jotta happamoittava väriaine perustuisi klooriin, sinun on liuotettava 1 l kalkkijauhetta 5 litrassa vettä. Säilytä säiliö 500 grammassa kalkkimaalia hitaasti kaada veteen, jolloin saadaan 1 litra maalia. Tämä myös - ja 0,24 litraa kalsiumkloridia. Sitten 30 grammaa tavallista saippuaa, kaiteet ja kaada kauhaan vettä. Palataan kalkkikokoonpanoon, lisätään maali- ja saippuavettä siihen. Lopullisessa vaiheessa se on ohitettava juustoraastin läpi.

Betonin vaivaamiseksi tarvitset:

 • 1 osa sementistä;
 • 2,5 hiekkaa;
 • 0,25 vettä;
 • 4 soraa sakot;
 • väriaine, enintään 5% kokonaismassasta.

Suositeltu suhde on ihanteellinen pienien alueiden kaatamiseksi. Joskus tarvitaan lisäaineita - pehmittimiä, kiihdyttimiä parantamaan betoniseoksen ominaisuuksia. Käyttöohjeissa annettujen koostumusten annostus, komponenteiden spontaani sekoittuminen ei ole hyväksyttävää.

Ennen työn aloittamista sinun on määriteltävä tarkka määrä materiaaleja. Laske betoni oikeaan määrään kertomalla alueen pinta valukerroksen paksuuden avulla. Levyjä asennettaessa käytetään samaa laskutapaa, jonka jälkeen kokonaisindikaattori kerrotaan tuotteiden määrällä.

Ratkaisun sekoittamista koskeva tekniikka sisältää useita vaiheita:

1. Sekoita hiekkaa soraa ja sementtiä, kunnes muodostuu homogeeninen seos.

2. Lisää pigmenttiä ja lisäformulaatioita.

3. Odotamme, kunnes seos muuttuu tasaiseksi.

4. Täytä vesi.

5. Vaivaa (tarvittaessa suuria määriä, voit käyttää betonisekoittimia).

6. Aloittaminen. Tässä vaiheessa on tärkeää välttää vedet ja estää veden haihtuminen. Joten tarjoamme tuotteelle sopivan laadun.

Älä välittömästi kaada koko veden tilavuutetta seokseen, jotta vältät liiallisen nestemassan saamisen. Suosittelemme myös ottamaan huomioon liuoksen muiden osien kosteuden.

Värin lisäämiseksi valmiisiin betoniteräsrakenteisiin voit tehdä betonipigmentin itse tai valita sopivan vaihtoehdon varastossa.

Toimimme seuraavalla tekniikalla:

1. Valitsemme värin tai sekoitamme useita niistä. Jos käytät useampaa kuin yhtä pigmenttiä ja niiden yhdistelmää, on helppo saavuttaa sopivan sävy betonikiven päällä.

2. Puhdista betoni liuottimella.

3. Suojaa kaikki puupinnat haposta.

4. Pukeutuminen vaatteisiin ja henkilökohtaisiin suojavarusteisiin.

5. Levitä betoniin sienellä tai harjalla (pigmentti, jota käytetään laskemalla 1 l / 5 m2).

6. Anna kuivua 3-8 tuntia.

7. Keiton soodiliuos (2 rkl raaka-ainetta 4 litraan vettä).

8. Suihkepullon avulla peitä betoni valmistetulla yhdisteellä niin, että väriaine neutraloidaan.

9. Pese yläkerros vedellä.

10. Odotamme päivän betoni kuivattua.

11. Käytä suojaavaa kerrosta (useita).

Jos haluat saada rikkaamman sävyn, menettely on toistettava. Niin kauan kuin maalattu betoni kuivuu, vältä kosketusta kosteuden kanssa.

Jos et halua tehdä betonipigmenttejä omin käsin, voit ostaa niitä erikoisliikkeissä. Koostumuksen hinta vaihtelee tuotteen perustan, värin ja valmistajan mukaan.

Kaikkein tärkein vaihtoehto on Sika-jauhemaali mineraalien oksidista. SikaCim Color, punainen, 0,8 kg maksaa keskimäärin 800 ruplaa. Muut jauheen sävyt myydään 700, 400 g / pakkaus, ja hinta vaihtelee.

Vaahto betoniin, miten se tehdään ja käytetään oikein

Arkkitehti- ja rakennussuunnittelu keinona toteuttaa suunniteltuja ideoita on äskettäin tullut normi, joka on saatavilla jokaiselle kadulle. Tällöin tavoitteen saavuttaminen toteutetaan uusien rakennusteknologioiden avulla. Tällainen nykyaikaisen tekniikan suosittu rakennusratkaisu sisältää värillistä betonia, joka yhdessä pintarakenteiden kanssa tarjoaa vertaansa vailla olevaa tulosta.

Tätä koristeprosessia käytetään nykyään kaikentyyppisissä betonituotteissa, jotka ulottuvat päällystyslautasta ja päättyy betonilaattoihin. On myös huomattava, että tämä suuntaus kehittyy nopeasti, mikä vaikuttaa merkittävästi väriaineiden kestävyyteen ja sen positiiviseen vaikutukseen betonin laatuun.

On myös huomattava, että betoniväriaineet kokonaismassassa tuotetaan teollisesti, mutta kansanvärjäysmenetelmät luovat omat tekniikat, jotka perustuvat rakennusmateriaalien kemikaaleihin.

Betoni- sekoitteiden väriaineita lisätään tavallisesti sekoitettaessa, ja niitä voidaan käyttää myös maalimateriaalina valmiin tuotteen pinnalle. Tällaiset väriaineet voivat luonteeltaan olla luonnollisia (mineraali: kromioksidi, mangaani jne.) Sekä synteettiset. Esimerkiksi rautaoksidi antaa punaisen värin ja titaanidioksidivalkoinen.

Värin käyttö betoniseoksessa

Väriaineen lisääminen betoniseokseen antaa entistä luotettavamman ja kestävän tuloksen johtuen tunkeutumisvyöhykkeestä. Myöskin, vaikka ylhäältä kerroksena oleva betonikerros hankautuu ja kuluu loppuun, sen värirakenne ei muutu.

Samaan aikaan asiantuntijat huomauttavat, että tällaisen betonin kustannukset kasvavat merkittävästi väriaineiden kustannuksella.

Tätä menetelmää käytetään useimmiten koristepäällystyslautojen valmistukseen sekä talon ulkoalueiden järjestelyn elementteihin.

Tämä menetelmä on myös erittäin tehokas käytettäessä betoniseosta suurien pintojen (syyt, rodut, raidat jne.) Kaatamiseksi. Loppujen lopuksi niiden koristeellinen kerros ei muutu, niiden ei tarvitse sävyttää tai palauttaa koristekerrosta.

Värisyvyys saavutetaan käyttämällä betonimassan määrän laskettua suhdetta väriaineen määrään. Pitoisuuden muuttaminen mahdollistaa useita samankaltaisia ​​sävyjä.

Maalaus betonipinnoille

Tämä betonituotteiden maalausmenetelmä ei poikkea tavanomaisesta maalaustekniikasta. On kuitenkin huomattava, että betonin rakenne kovetettaessa säilyttää kosteuden absorptiomäärien. Tätä ominaisuutta käytetään myös betonipinnan suojaamiseen maalausta varten.

Itse asiassa betonin tunkeutumiseen käytetään syvälle läpäiseviä pohjia, jotka tunkeutuvat betonin syvyyteen jopa 5 millimetriin. Samanaikaisesti läpäisevän alustan väkevöityminen alustan jälkeen muuttaa betonin yläkerroksen väriä monta vuotta.

Tämä maalausmenetelmä on hyvin samanlainen kuin puutuotteiden värjäytyminen impregnoimalla, mutta betonirakenteiden osalta vesipohjaiset kyllästykset eivät ole täysin sopivia johtuen merkityksettömästä tunkeutumisasteesta ja mahdollisesta huuhtoutumisesta ajan mittaan.

Tästä syystä sinun on valittava huolellisesti läpivientipohjat, jotka voidaan erityisesti suunnitella tähän tarkoitukseen. Voit myös käyttää lakkoja, kyllästynyksiä betoniin ja pohjamaaleja maaliseosten valmistukseen.

Pohjan pääindikaattori on impregnoinnin tunkeutumista betonin pintakerrokseen, sekä liuotuksen ja värimuutoksen taso ympäristön vaikutuksesta sateen, lumen, jään, tuulen ja auringon muodossa.

Tästä syystä asiantuntijat suosittelevat tätä menetelmää betonituotteiden maalaamisessa paikoissa, joissa ei ole suurta käyttökuormaa.

Betoniseoksen valmistus värillä

Tuotteen yhtenäinen ja syvä väritys saavutetaan lisäämällä betoniseokseen väriaine. Se olisi kuitenkin lisättävä valmisteluvaiheessa.

Asiantuntijat suosittelevat myös tasaisen hajotuksen jakamista, mikä voi merkittävästi vähentää värillisen betoniseoksen valmistamiselle asetettua määräaikaa. Mitä tarkemmin tämä menettely suoritetaan, sitä nopeammin lopputulos on nopeampi. Seoksen valmiuden ilmaisin on yhtenäisen värin läsnäolo riippumatta siitä, missä liuoksessa otetaan värjäytymisen tasoa. Suhteiden noudattaminen mahdollistaa betoniseoksen valmistamisen samalla väriaineella vaivaamalla ja vaivaamalla. Samalla värin irrationaalinen käyttö voi muuttaa betoniseoksen lopullista väriä, mutta myös lisätä merkittävästi valmistuksen kustannuksia, koska tällaiset väriaineet ovat melko kalliita.

Aivan kuten käytännössä käy ilmi, betoniseoksen laatu riippuu lopullisen sekoituksen ainesosien osuuksista:

 • - 1 sementtimääritys;
 • - 2,5 hiekkaa;
 • - 4 sora (sakko);
 • - 1,4 metrin vettä;
 • - väriaineen mitta (seoksen tilavuus).

Suurin värivaikutus käytettäessä väriaineita betoniseoksessa saavutetaan, jos valmistukseen käytetään valkoista hiekkaa ja / tai sementtiä. Tämä vähentää väriaineen määrää halutun sävyn saavuttamiseksi. Myös seoksen valmistuksen nopeuttamiseksi ja väriaineen yhtenäisen järjestelyn aikaansaamiseksi väriaine laimennetaan veteen ennen betonin seoksen lisäämistä ja lisätään siihen nestemäisen liuoksen tilaan.

Toinen pieni salaisuus, joka säästää kustannuksia säästävien harjoittajien luomasta värillistä betonia. Voit ensin täyttää 2/3 tuotteen tai alueen tilavuudesta ja lisätä 1/3 värillisestä betonikerroksesta pohjaan.

Betonituotteiden pinnan maalaaminen

Säästä henkilökohtaisia ​​varoja ja tee kaunis värillinen betoni käyttämällä maalaustapaa omalla kädellä käyttäen väriainetta happopohjalla.

Tämä pohja antaa kosteuden läpäisevyydelle vastustuskyvyn ja säilyttää tarvittavan huokoisuuden, kun se altistuu ilmalle.

Myös tämä perusta on useita kertoja pidempi käyttöikä.

Tietenkin voit käyttää valmiita maaleja, mutta voit tehdä sen itse.

Kloorihappovärin muodostus suoritetaan suhteissa:

 1. - 0,25 1 kalsiumkloridia;
 2. - 0,5 kg värillistä kuivamaalia (kalkki);
 3. - 7 litraa vettä;
 4. - 1.1-1.2 kalkkimaali;
 5. - 20-30 grammaa pyykinpesuaineita 10 litraa maaliin.

Kasvatamme 5 l: ssa vettä kalkkia. Sekoita kuiva maali pieneen määrään vettä, lisäämällä vähitellen vettä, jolloin sen kokonaistilavuus on 1 l. Kalsiumkloridia lisätään seokseen. Toisessa astian lämpimässä vedessä teemme saippuaveden. Tämän jälkeen valmistetut liuokset sekoitetaan ja kuljetetaan sideharjan suodattimen läpi niin, että lopullisessa koostumuksessa ei ole jyviä tai kokkareita.

Työn tekemiseksi betonin maalaukseen on ensin puhdistettava lika ja pöly ja rasvanpoisto.

Betoni värjätään suihkulla, rullalla tai maalilla yhdestä kahteen kerrokseen, jolloin kutakin kerrosta kuivuu vähintään 6 tuntia. Tänä aikana betonin ylemmässä kerroksessa tapahtuu kerrosten toiminnan kemiallinen reaktio.

Kuivumisprosessin lopussa maalattu pinta pestään kylmällä vedellä ja kuivataan sienellä. Pinnan täydellinen kuivaus edustaa todellista värisävyä, joka voidaan tehdä kylläisemmäksi toistamalla pintamaalausmenetelmä.

Maalausmenetelmän ydin on maalikomponenttien kemialliset reaktiot betonielementtien yhteydessä. Tästä syystä sinun tulee noudattaa henkilökohtaisen turvallisuussääntöjä ja käyttää suojavarusteita (käsineitä, haalareita ja suojalaseja).

Tämä maalausmenetelmä ei ainoastaan ​​ratkaise suunnittelumallia, vaan on myös eräs tapa suojata betonia kosteudelta.