Valikoima laudat muottiin

Muotti on rakenne, joka on suunniteltu täyteen erilaisten ratkaisujen avulla. Sitä käytetään erilaisten perustusten, sarakkeiden ja koko rakennusten rakentamiseen. Se koostuu muovista, pahvista, metallista tai puusta valmistetuista suojuksista ja kiinnikkeistä. Jälkimmäinen vaihtoehto on saatavuuden vuoksi laajentunut sekä yksityisellä että teollisella rakentamisella. Muottipöydän on täytettävä tietyt standardit ja oltava niin paksut, että ne kestävät todelliset kuormat ilman muodonmuutosta. Työssä käytetään useita laadukkaita puiset kilvet, jotka on helppo koota ja purkaa.

Muottien puutavaran vaatimukset

Decking on ei-pysyvä rakenne, jota käytetään vain valun aikana ja konkreettisessa kovettumisaikana. Useimmissa tapauksissa lujitusholkki asennetaan suojusten väliin. Muottien ansiosta antavat pystytettyjä rakenteita eri muodoissa. Materiaali sen luomiseen ovat levyt, jotka on saatu useista puulajeista. Mutta niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotka esitetään alla olevassa taulukossa.

Kuiva puutavara vetää vettä valuraudasta. Tämän vuoksi vierekkäiset betonikerrokset eivät saa vaadittua voimaa. Tämän seurauksena ne hajoavat ja hiutuvat. Kosteuttaa muotti ennen kaatamista. Kuumalla kuivalla säällä tämä toimenpide suoritetaan jaksollisesti, kunnes suojat poistetaan.

Betoni hapan ympäristön vaikutuksen alaisena tarttuu huonosti. Koska käytettyjä levyjä neutraalilla tai emäksisellä reaktiolla.

Muottipuun voidaan käyttää reunoja tai leikkaamattomia. On toivottavaa antaa etusija ensimmäiselle, jolla on jopa sivusuuntaiset reunat, vastuullisia töitä suoritettaessa. Tämän ansiosta voit helposti laskea suojan ilman vääristymiä ja halkeamia levyn välillä. Betoni kuivauksen jälkeen tässä muodossa on sileä, sileä pinta.

Aseiden, ulkotilojen, pienien runkorakenteiden perusteet ovat sopivia eikä reunamateriaalia, jolla on alhaisemmat kustannukset. Käytettäessä sitä suojat putoavat alas, levyt ovat ylöspäin (tasainen) sisäänpäin.

Muottipöydän paksuus on tärkein ominaisuus, joka määrittää luoman rakenteen lujuuden. Parametrin optimaalinen arvo on 25 mm. Seuraavat tekijät vaikuttavat sen valintaan:

 • arvioitu kuorma;
 • kilven mitat;
 • muottien muotoiluominaisuudet, kuten esimerkiksi tukipylväiden välinen etäisyys.

Laajakaistaleet kaatamalla usein taipuvat. Tämän seurauksena, kun monoliitti kuivuu, sen pinta tulee aaltoilevaksi. Optimaalinen leveys on 150 mm.

Sahatavaran pituus valitaan niin, että levyt on helppo kiinnittää ja purkaa. Pelastamiseksi kannattaa käyttää puutavaraa edullisesta puusta ja jos monoliitin lopulliselle pinnalle ei ole suuria vaatimuksia, sitten ei ole syötävää.

Vaaditun materiaalin määrän laskeminen

Ennen kuin laudat on tehty muottiin, sinun on laskettava tarvittava määrä niitä, jotta kustannuksia ei lisätä eikä ostaa enemmän materiaalia rakentamisen aikana. Tarkastele vaadittua äänenvoimakkuutta seuraavasti:

 • määritettynä rakenteen ympärysmitan koko pituudella täytön ja sen korkeuden mukaan;
 • valita kaupallisesti saatavilla olevista tuotteista, mitkä levyt sopivat kokoon;
 • jakaa kehä puun yksikön pituudella, saat tarvittavan määrän samaan riviin;
 • jakamalla rakenteen korkeus yhden levyn leveydellä, määritä tarvittava määrä niitä pystysuorassa;
 • kertomalla tuloksena oleva määrä pituudeltaan ja korkeudelta, etsi haluttu tulos.

Materiaalia myydään kuutiometreinä. Voit selvittää, kuinka monta levyä on kuutioissa. Tee näin:

 • löytää tilavuuden: tämä kertoo sen pituus, leveys ja paksuus;
 • jakamalla 1 m 3 saadulla luvulla, saat halutun tuloksen.

Tietäen, kuinka monta yksikköä materiaalia kuutiossa, laske vaadittu tilavuus suojavaiheiden luomiseen: jaa tarvittava määrä levyjä numeroineen 1 m 3: ssä.

Materiaali kilpien valmistukseen

Muottien valmistukseen tarvitaan myös seuraavia materiaaleja:

 • puiset palkit;
 • vaneri;
 • muovikelmu;
 • kynnet tai ruuvit.

Tangon koon tulee olla vähintään 5 x 5 cm, ja niiden määrä on noin 35-40% levyjen määrästä.

Oikea työmäärän laskeminen auttaa kustannusten optimointiin. Samanaikaisesti lisähankintojen aikaa ei käytetä.

Muottien valmistus

Suojusten tekeminen ja asentaminen on harkittava betonin ratkaisun painoa. Suurella arvollaan herkkä rakenne ei kestä ja romahtaa, mikä on täynnä raha- ja työvoimakustannusten nousua. Muottien asennus (esimerkiksi kaistaleen rakentaminen) suoritetaan seuraavassa toimenpidekokonaisuudessa:

 • suorittavat valmistelutoimintoja: poista roskat ja irtomaa maaperästä ruopatussa kaivauksessa;
 • kaivukoneen kulmissa tukipalkkeihin;
 • määritä tarvittavat levykoko ja leikata levyjä vaaditun pituuden pohjamateriaalille;
 • Valmista kytkentäpalkit;
 • keräävät kilvet, ajavat kynsit betonin sivusta ja taivutetaan niiden päihin;
 • kiinnitä muottiin asettamalla tukipyörät vaaditulle etäisyydelle, mikä riippuu tulevasta kuormituksesta: suurella arvolla se kannattaa sijoittaa keskimäärin 0,7-0,9 m;
 • tarkista paneelin rakenteen asennuslaadun taso tasoituksella, tarvittaessa säätämällä sen elementtejä.
Asennettu muotti

Jotta saataisiin korkealaatuinen (tasainen, tasainen) monoliitin pinta kotelon sisäpuolelta, naulat voidaan naulata vaneriin, joka leikataan sopiviksi kappaleiksi. Vuotojen välttämiseksi, kosteuden säilyttämiseksi ja muottien käyttöiän pidentämiseksi sen sisäpinta peitetään muovikelmulla, joka on kiinnitetty nitoja käyttäen niitteillä.

Käytännön suositukset

Jos on tarpeen käyttää uudelleen muottipesua, on valittava sopivista puulajista valmistetut levyt. Havupuut ovat sopivanlaista puuta, joten ne usein suosivat männyn, kuusen ja kuusen rakennusmateriaalia, joka on kohtuuhintainen.

Muotoilun kokoaminen ja asennus suositellaan noudattamaan seuraavia suosituksia:

 • massiivisten rakenteiden kilvet on lyöty kynsillä, koska itsepuhallusruuveja voidaan purkaa betonimassalla;
 • puun kosteuspitoisuuden lisäämiseksi kaada muotti ennen kuin kaadetaan liuosta;
 • ulkotankojen asentaminen estää suojukset irtoamiselta;
 • muotti on irrotettava vasta sen jälkeen, kun vaadittu betonipinta on saavutettu betonilla;
 • lukuun ottamatta puutavaraa kerros kerroksen täyttämisen (osien mukaan): pystysuora tai vaakasuora.

Pienten syiden rakentamiseen, joilla ei ole vakavia vaatimuksia, käytetään usein muottien improvisoitua puutavaraa varten.

Esimerkki muotojen valmistuksesta ja suositukset materiaalin valinnasta sen tuotannolle löytyvät alla olevasta videosta.

Valintalauta perustelumuottiin

Monoliittisen kellarin valu - laatta tai kaistale - usein käytetty puinen muotti. Se on halpa, lisäksi puu mahdollistaa rakenteen minkä tahansa kokoonpanon, jopa monimutkaisimmista.

Puiset kilvet eivät paina liikaa (yhden paino enintään 60 kg), ne ovat riittävän vahvoja.

Yksityisten kehittäjien, jotka harjoittavat rakentamista omillaan, on kuitenkin oltava tietoisia siitä, että kaikki positiiviset ominaisuudet riippuvat siitä, kuinka lauta on valittu perustusmateriaaliksi.

Lajike ja rotu

Jalkalistatulppalevyllä (tee-se-itse -mallilla) on oltava tietty kovuus: pehmeä puu voi halkeilla, kun se kaadetaan. Tästä syystä lehtipuut eivät yritä soveltaa. Suojukset ovat kuusesta, mäntystä tai kuusta.

On erityisen tärkeää valita oikea rotu, jos aiot käyttää uudelleen muottirakennetta tulevaisuudessa. Yksimuotoisten pienten paneelilaitteiden valmistukseen on sallittua käyttää minkä tahansa lajin puuta (pysyvän muottirakenteen asentaminen säätiölle).

Mitä tulee palkkaluokkaan, uudelleenkäytettävää muottirakennetta käytetään tavallisesti alhaisempana kuin toinen. Muissa tapauksissa kolmannen ja jopa neljännen luokan käyttö.

Kokonaiset mitat

Pohjamateriaalina on levymateriaalin paksuus ratkaiseva rooli. Tästä indikaattorista riippuu rakenteen lujuus ja näin ollen täytteen pinnan laatu.

Pienen muottitaulukon valmistukseen 19 mm. Mutta tämä arvo on hyväksyttävä vähimmäismäärä, optimaalisen paksuuden katsotaan olevan 25 mm.

Karkea muotti on tehty paksummasta puusta - 40 - 50 mm. Muotti, erityisesti ristikudosten välinen etäisyys - pystytuki, vaikuttaa myös paksuuden valintaan. Mitä suurempi askel pylväiden välissä, sitä paksumpi pöydän tulee olla.

Suurin sallittu levylevy on 250 mm. Mitä suurempi tämä parametri, sitä suurempi on todennäköisyys saada monoliitin aaltoileva pinta kaatamisen seurauksena.

Monet asiantuntijat vakuuttavasti julistavat, että leveys on rajoitettava 150 mm: iin. Tällöin monoliitin taattuja litteitä seiniä ilmenee.

Puutavaraa koskevat tekniset vaatimukset

Jotta voisit ymmärtää, mitkä levyt tarvitsevat perustusmateriaalina, sinun kannattaa tutustua niihin asettamiin perusvaatimuksiin:

 1. Kovuus ja lujuus: levyn on kestettävä betonin paine, joka muuten kasvaa vibrotoolin käytön yhteydessä. Tässä tapauksessa rakennusinsinöörit käyttävät laskennan yhteydessä kerrointa 1.2. Näin ollen muottiin kohdistuva kuormitus kasvaa 20%.
 2. Krakkausvastus: pehmeä puu on altis halkeilulle sen levittämisen aikana. Tästä syystä rakennuttajat välttävät koivuja ja muita lehtipuita.
 3. Kosteus: liian kuiva puu aktiivisesti imee kosteutta ja vie sen pois betonista. Tästä syystä puutavaran vieressä olevat monoliittikerrokset eivät pysty saavuttamaan haluttua voimaa. Tämän seurauksena perustuksen reunojen rikkoutuminen ja sen kerrostuminen havaitaan. Kosteuslevyt eivät saisi olla alle 25%. Ennen betonitoimista levyt ovat runsaasti kostutettuja ja kuumalla säällä tämä toimenpide suoritetaan säännöllisesti, kunnes muotti on irrotettu.
 4. Alkalinen tai neutraali reaktio: Betoni ei pidä happamassa ympäristössä - sen vaikutuksesta se ei tartu hyvin. Siksi he eivät koskaan tee tammenlautojen muottiosastoja - tämän puun puulle on tunnusomaista korkea happamuus.

Muottipaneelien kokoonpanoon tarkoitettujen levyjen on oltava tasaiset reunat kohtisuoraan levyihin nähden. Vain tässä tapauksessa on mahdollista kaataa korkealaatuinen kilpi ilman halkeamia ja vääristymiä.

Kriittisille säätiöille on tehty leikattuja levyjä. Alhaisen vastuuntuntoisuuden vuoksi (esimerkiksi aitauksen (aitauksen nauhan perustuksen laite) tai septisen säiliön perustalle) se voidaan rajoittaa epäpohjoittelemaan alustaan ​​- se on halvempaa.

Mutta kummassakin tapauksessa tuotteen etupuolen on oltava pyöristetty tasaisesti (kasvot tarkoittavat pintaa, joka myöhemmin käännetään betoniin).

Tietoa sarakkeen säätiöistä on täällä.
Tietoa paalusäätiöistä on täällä.

Mitä levyjä käytetään parhaiten muottiin

Rakennustyötä tehtäessä on aina tarpeen luoda betoniteräksiä, joten on mahdotonta tehdä ilman muottirakennetta. Muotoon lähtöaineena käytetään metallia, muovia, puuta tai näiden yhdistelmää. Metalli- ja muovimallien käyttö ei ole aina suositeltavaa, koska ne ovat erittäin arvokkaita. Siksi yksityisen talon perustan luominen on varsin sopivaa puurakennusta. Mitkä levyt soveltuvat parhaiten muottiin ja kuinka monta tarvitset?

Kokoonpantavan muottirakenteen malli.

Muottien perusaineistovaatimukset

Puuhelmio on tilapäinen rakenne, jonka avulla voit antaa oikean muodon rakennuksen pohjalle ja etteivät betoniseokset täytä kaivannon kokoa. Sen luomiseen käytettiin kaikenlaisia ​​puulajeja.

On edullista käyttää halvempia rotuja, koska muottien purkamisen jälkeen tämän materiaalin käyttö on edelleen vähäistä.

Tätä rakennetta varten käytetään sekä reunallisia että reunattomia levyjä. Kun asennat muottiin, levyt on työnnet- tävä alaspäin kortin etupuolella sisäpinnalla ja sijoitettava se konkreettiseen ratkaisuun. Haalistunut levy on suosituin materiaali, koska sillä on erityiset ulottuvuudet, joiden avulla voidaan vähentää merkittävästi työvoimavaltaista työtä säätiön viimeistelyssä, koska sen pinta-ala on tasainen.

Kaivantojen ja rinteiden muottirakenne.

Materiaalin perusvaatimukset muottien muodostamiseksi asetetaan materiaalin paksuuteen ja pituuteen. Pituus on valittava ottaen huomioon kaivannon koko, sillä levyjen suunnittelussa levyjen on ulotuttava hieman betonin alapuolelle.

Betoniseoksessa on erittäin suuri tiheys, joten levyjen seinät ovat voimakkaassa paineessa. Tämä tarkoittaa, että levyjen on valittava sopiva paksuus, joka pystyy kestämään tämän paineen. Materiaalin vähimmäispaksuuden tulisi olla 20 mm. Paras vaihtoehto olisi käyttää 30-50 mm paksuisia leikattuja levyjä. Useimmissa tapauksissa materiaalin leveys valitaan sen mukaan, mikä on käytettävissä, mutta hyvä vaihtoehto voidaan pitää puupaneelina 200-250 mm leveäksi.

Jotta vältetään puun absorboimasta vesipäästä, käytä sellaista materiaalia, jonka kosteus on yli 25%. Tätä arvoa olisi noudatettava seuraavista syistä:

 • tällaisen kosteuden betonin laatu ei kärsi. Kun puu imee vettä seoksesta, betonin hyödylliset ominaisuudet voivat huonontua jonkin verran;
 • tämän ehdon noudattaminen mahdollistaa levyjen purkamisen jälkeen käyttötarkoituksia muihin tarkoituksiin, koska niitä ei kyllästetä betonilla ja säilytetään niiden ominaisuudet.

Kuinka paljon materiaalia tarvitaan puumuottiin?

Ennen kuin ostat tai kerätään materiaalia muottiin, sinun on laskettava, kuinka paljon sitä tarvitaan. Laudat voidaan ostaa rautakaupoista, jotka myyvät puutavaraa.

Kolonnin säätiöiden päällystysmenetelmä.

Jotta voisit säästää hieman, voit ostaa leikattua materiaalia lähimmästä sahasta, koska siellä ne maksavat paljon vähemmän.

Yleisesti hyväksytty indikaattori levyjen tilavuuden laskemiseksi on niiden määrä per 1 m 3. Esimerkiksi jos levyn paksuus on 25 mm, leveys 150 mm ja pituus 6 m, niin 1 m 3 on noin 43 kpl. Laskettaessa tarvittavan materiaalin kokonaismäärää jaa säätimen ympärysmitan pituus levyn pituudella, jaa levyjen korkeus leveydeltään ja kerro tulos. Loppujen lopuksi voit saada levyt yhteensä. Tämän arvon avulla voit laskea, kuinka paljon rahaa sinun on käytettävä tämän materiaalin ostamiseen.

Muottirakenne ja sen purkaminen betonin kaatamisen jälkeen

Liitäntälevyjä kilpiin, älä unohda, että suuren massan omaava betoniseos voi tuhota koko muottirakenteen. Siksi kun asennat sen, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • liitoslevyjä varten on parasta käyttää nauloja, joiden päät on taivutettava. Tämä mahdollistaa paikan pitämisen paineella;
 • liittymistä ei suositella itsekierteittäviä ruuveja, koska ne voidaan puristaa paineen alaisena, mikä johtaa suojusten tuhoutumiseen;
 • koottu muotti voidaan vuorat- ta polyeteenistä sisäpuolelta estää betoniseos vuotamasta;
 • kosteuden lisäämiseksi ennen betonin kaatamista, levyt voidaan kastuttaa vedellä;
 • puukyltit, voit asentaa välikappaleet, jotka vastustavat levyn uloketta.

Ammattimaiset vinkit

 1. Sileä pinta. Jotta betonirakenne olisi tasainen, on välttämätöntä, että betonien kanssa kosketuksiin joutuvien levyjen sivu on höylätty ja maadoitettu.
 2. Suojaa pystysuorat palkit ja pitkät kynnet. Kynnet ovat tukossa betonin vieressä olevan pinnan sivulta. Niiden on lävistettävä suojus 3-5 cm: n pituisilla kiinnityspalkkeilla ja ulos. Tämä ylitys on taivutettava ja hammered.
 3. Levyt asetetaan 30-40 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja varmista, että kaappaat suojuksen reunat. Tällöin useiden elementtien liittäminen on helpompaa.
 4. Paksuusmarginaali. Paksuus 20 mm on hyväksyttävä vähimmäismäärä. On parempi valita materiaali, jonka paksuus on 30-50 mm.
 5. Betonin pitäisi kovettua. Muotti voidaan irrottaa vasta betonin täydellisen kovettumisen jälkeen. Tällöin on parempi olla turvallinen ja odota muutama päivä kuin korjattava pääomahankinnan lopputulos työn päätyttyä.
 6. Erityisen sileä valurauta, betonin vieressä olevien levyjen puoli voi olla verhottu luonnollisella vanerilla. Se on kiinnitetty kynsillä, jonka leveät korkit ovat 40 mm pitkä. Jokaisen naulan pitäisi olla mahdollisimman paljon puutteeseen ilman pienintä aukkoa. Naulan tiheys on 15-25 kpl / m 2.

Levyjen kunnollisen kokoonpanon ja betoniseoksen huolellisen kaatamisen vuoksi levyt kärsivät tuskin, joten niitä voidaan käyttää lisärakentamisessa. Ne eivät tietenkään ole sopivia aidan tai hienon viimeistelyn rakentamiseen, mutta kun suunniteltaessa esimerkiksi aluslattia, tämä materiaali sopii täydellisesti.

Valikoima laudoille

Muottirakenne - säätiön tärkein elementti. Se on kuinka oikein se pystytään rakentamaan, että koko rakennuksen voima ja käyttöikä riippuvat. Se koostuu kannesta, telineistä ja kiinnityselementeistä - kaiken on oltava vahva ja kestävä. Muottialusta on myös erittäin tärkeä, rakennusmateriaalille, sen osalle ja ominaisuuksille on useita vaatimuksia. Oikean laudan valitseminen muottiin - käytä artikkelissamme annettuja tietoja.

Muottien ja levyjen ominaisuudet muottiin

Muotti on irrotettava tilapäinen rakenne, joka koostuu puulaaduista. Sen avulla rakennuttajat muokkaavat säätiötä. Se on valmistettu puupaneeleista putoavista alustoista ja sitä käytetään säilyttämään betoniliuoksen muoto kiinteyttämisen aikana.

Muottirakenne - säätiön tärkein elementti

Kuten käytännössä ilmenee, muotojen rotulevyt eivät ole tärkeitä. Säätiöllä on väliaikainen luonne, eikä ole järkevää käyttää arvokkaita lajeja. Paras ratkaisu on 3-4-luokan mäntylevyt.

Levyt leikataan ja viipaloidaan. Valittavana oleva pääkriteeri on levyn etupuolen tasainen pinta konkreettiselle massalle päin. Tämä on tae vankasta rakentamisesta tulevalle säätiölle. Muista myös muista materiaalin valinnasta:

 • liian pehmeä puu (enimmäkseen lehtipuu) lajit eivät sovellu rakentamiseen, koska ne voivat halkeilla kuormituksen alla. Männynpohjien lisäksi materiaaleja voidaan käyttää kuusta tai kuusta;
 • huolimatta laaja-alaisesta uskomuksesta, että tammi on erinomainen muotojen osalta, tämä rotu luo alkalisen ympäristön, joka on vasta-aiheinen betonin kovettumiselle;
 • rakennuskäytännöissä käytetään samaa muottirakennetta toistuvasti. Jos haluat käyttää sitä uudelleen, valitse parempi laatu puusta, joka ei ole alhaisempi kuin toinen luokka.

Puuominaisuudet muottien kiinnittämiseen

Monet ammattirakentajat ja aloittelijat yrittävät pienentää oman talonsa / kylpyammeen tai taloudellisen rakenteensa kustannuksia, joten monet ihmiset haluavat käyttää uudelleenkäytettäviä metalliosia. Ne ovat melko vaikeita sopia tiettyihin mittoihin, metallimuotojen käyttö ei ole niin käytännöllistä. Ja talouden näkökulmasta uudelleenkäytettävät puulevyt maksoivat vähemmän. Lisäksi niiden muotoilun muuttaminen ei ole vaikeaa.

Muottipelti

Useiden sukupolvien ajan puurakenteita on pidetty parhaana rakennusratkaisuna, koska sillä on seuraavat edut:

 • luotettavuus ja kestävyys;
 • nopea asennus verrattuna metallikehykseen;
 • 2,5 - 5 cm: n paksuiset levyt sopivat jopa betonin korkean paineen kanssa;
 • pieni paino;
 • Puumateriaalien kosteuspitoisuuden vuoksi noin 25% betoniliuoksesta ei tartu muottiin.

Ainoa haavapuun puute muotolevylle on kyvyttömyys rakentaa pyöreän muotoinen rakenne omilla käsilläsi. Mutta tämä ongelma voidaan ratkaista tilaamalla halutun muodon tuote erikoistuneessa myyntipisteessä.

Me hankimme parhaan puutavaraa muottiin

Oikean valinnan varmistamiseksi ja säästämiseksi rahaa - asiantuntijat suosittelevat huolellisesti valintaa muottiin. Kun ostat lautasia, kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • krakkausvastus. Puun eheyden heikkenemisen estämiseksi älä osta puuta (koivu ja muu lehtipuu);
 • neutraali happamuus. Esimerkiksi tammen lisääntynyt happamuus vaikeuttaa betoniratkaisun "asettamisen" prosessia;
Paras puutavara muottiin
 • kohtuullinen hinta. Kalliiden kertakäyttöisten puulajeiden ostaminen tuskin auttaa sinua säästämään rakentamiseen;
 • kosteus noin 25%. Alempi nopeus imee paljon enemmän kosteutta betoniliuoksesta - tämä johtaa säätiön kantavuuden pienenemiseen.

Muotti- ja muotolevyjen tekniset vaatimukset

Koska asuinrakennusten rakentaminen vaatii perustan korkeaa laatua, on olemassa monia ominaisuuksia, joita muottipesän pitäisi olla. On parasta käyttää jopa puutavaraa - epäsäännöllisyydet ja geometriset häiriöt vaikuttavat kuorien ja ilmakuplien muodostumiseen betoniin. Liitokset on poistettava nopeasti, ei halkeamia betonin kovettumisen aikana eikä kosteutta. Pinnan ollessa kosketuksessa betoniin, muotti ei saisi pilata pohjan koostumusta. Kokeneet rakentajat suosittelevat:

 • kiinnitä erityinen rasva muottiin;
 • prosessi puun imeytyvät kerrokset;
 • käytä kiinteää kuitulevyä.

Laudoille asetettujen vaatimusten osalta niiden geometristen mittojen on oltava tarkkoja. Loppujen lopuksi rakenteen lujuus, muoto ja jopa väri riippuvat siitä, mitkä levyt käytetään muottiin. Taivutuskuorman voimakkuus on myös tärkeä - liian ohuet ja heikot kilvet eivät joskus voi kestää betonimassan kuormitusta.

Muottien tekniset vaatimukset

Ennen rakennustyön rakentamista kiinnitä huomiota seuraaviin:

 • luodinkuvit, niiden rinnakkaisuus, vaakasuorat ja kohtisuorat. Kuten käytännössä ilmenee, juuri tämä yksinkertainen vaatimus, että päälliköt useimmiten laiminlyövät;
 • staattinen ja luotettava liitos kenttien ja muiden rakenteiden suhteen. Muotti ei saisi poiketa liitoksista, kun kaadetaan ja tärisee seosta;
 • tiivisteiden tiiviys ja paksuus, kosteus ei saa jättää tuoretta betonia levyjen halkeamien läpi;
 • kosteuden kestävyys, asianmukaisesti kootun suojuksen on kestettävä vähintään yksi täyttöjakso;
 • mahdollisuus purkaa rakenne uudelleenkäyttöä varten;
 • helppo kokoonpano / purkaminen, järjestelmän asettaminen, modulaarisuus.

Levyjen käyttö muottiin

Muottirakenteet - mitä pitäisi valmistella alusta alkaen rakennustyön. Tämä on välttämätön perusta seinien / pylväiden rakentamiselle tyhjästä, lattian asentamisesta ja säätiön kaatamisesta. Edellä mainittujen irrotettavien muottien lisäksi on olemassa kiinteä muottirakenne - jota usein käytetään monoliittirakenteessa ja jota ei vedetä betonilla kiinteytymisen jälkeen. Asioita rakennuksen ns. "Luurankoiksi". Kiinteän puutavaran laitteisto tapahtuu:

 • runko - joka koostuu suojista ja kiinnikkeistä, joilla on suuri jäykkyys;
 • palkki - rakennettu palkkeja, telineitä, muottilevyjä ja kiinnittimiä. Vaikka tällainen järjestelmä on halvempi, mutta ei niin kova.

Ensimmäinen vaihtoehto on edullisempi yksityisessä rakentamisessa. Voit tehdä tällaisesta muottirakenteesta itse levyjä. Tarvitset lautoja, joiden koko on 10x4 cm sekä 4x4 cm palkit. Sinun on ensin selvitettävä roskat ja tasoitettava se tarvittaessa poistaaksesi maapohjan.

Muottipöydät

Seuraavaksi tarvitset:

 • pudota levyt levyiltä, ​​nauloilta ja ruuveilta tai rakennustelineestä. Kynsien päät on sijoitettava suojien etupuolelle;
 • paikka (ajaa maata) suojakaiteet aiemmin valmistetun kaivannon reunan ympärille;
 • asentamaan levyjen liitoksia tukina, asentamaan tukipyörät, kiinnittämällä ne maahan kiinnitetyillä tapilla.
 • jotta puukiristimet antaisivat rakenteelle lisää jäykkyyttä, kiinnittävät ne tukien välien segmenttien keskelle.

Suositukset levyjen käyttämiseksi muottiin

 • Puurakennusta käytetään pohjan säätämiseen ja lattiapinnoitukseen. Ennen kuin laitat lattiatasetta huoneistossa, jaa huone neliöiksi tai suorakaiteen muotoisiksi osiksi (kartat). Yksi kortilla on oltava aikaa täyttää 1 päivä. Kartta on aidattu pois irrotettavalla kostealla puumuodostuksella. Muottien korkeuden on vastattava tasoitustasoa.
 • Tulevan suunnittelun kestävyys - kiinnitä huomiota käytettyjen materiaalien laatuun ja ympäristöolosuhteiden noudattamiseen. Jos esimerkiksi rakennat säätiön korkean pohjaveden olosuhteissa, käytä vedenpitävää betonia.
 • Muotoa on mahdollista käyttää milloin tahansa vuoden ajalta - seoksen ominaisuuksia voidaan parantaa talteenoton liuosten lisäaineiden avulla. Näihin kuuluvat pakkasnesteen lisäaineet ja kovettumisen kiihdyttimet.
 • Muotoilu sisustuksella on käytännöllinen vaihtoehto talon eristykseen, joka on valmistettu laajennetuista savibetonilohkoista. Jokainen kiinteä muottiyksikkö kootaan suoraan seinälle, joka on pystytetty. Se koostuu päällyslevyistä, muovipinnoista ja L-muotoisista koukkuista. Kussakin lohkossa asennetaan eristys, moduulit asennetaan saumattomaan muuraukseen
 • Jos rakennusta käytetään tiilitalon rakentamisessa - kiinnitä huomiota suotuisiin ympäristöolosuhteisiin. Opit lämpötilasta, jolla tiilimuuraus voidaan sijoittaa artikkeliin verkkosivustollamme.
 • Se, miten asetat säätiön parvekkeelle, riippuu siitä, mitä talvisen parvekkeen sulkemiseen: kehyksetön kaksinkertaiset ikkunat, metallikehykset, pystysuorat markiisit, PVC / kangasverhot tai rakennesuojaimet.
 • Jos aiot suorittaa alusta - sinun on tiedettävä, mitä konkreettista yhteyttä. Tämän tyyppinen liima-aluke on suosittu monien käyttäjien keskuudessa, mutta se edellyttää perusteellista alustavaa puhdistusta pintoista liituista ja liasta.

Huomaa, että ei ole tarpeen käyttää liian massiivisten mittasuhteiden kaatumissuojia - kaksi ihmistä selviytyäkseen kehyksen purkamisesta ilman lisäapua. Suojuksen enimmäispituuden on oltava 6 m ja paino 70 kg.

Mitkä levyt sopivat muottiin?

Muotti on erityinen järjestelmä, joka perustaa säätiön ja antaa sille vaaditun muodon ja koon. Se sisältää kannen ja useita kiinnitysosia, joiden valmistukseen käytetään usein puuta. Millaista lauta on tehtävä muottiin, ja mitä tekijöitä on otettava huomioon valittaessa, puhumme tänään.

Muottien materiaalit

Puiset muottipesät voidaan valmistaa eri rotujen levyiltä, ​​mutta tavallisesti edullista puuta käytetään näihin tarkoituksiin, koska materiaalin uudelleen kiinnittämisen mahdollisuus on melko pieni, mikä tekee siitä epäkäytännölliseksi järjestää sen kalliimmasta materiaalista.

Laudan alla voi olla reunatonta ja leikkaamatonta, mutta on tärkeää muistaa, kun valitaan ja asennetaan suojat, että betonipinnan tulee olla sileä - tämä varmistaa sen paitsi oikean luotettavuuden myös eheyden.

Materiaalin kosteus ja koko

Valitsemalla levyt kiinnittävät ensinnäkin huomiota niiden kokoon ja paksuuteen. Pituus valitaan kaivannon pituuden perusteella ja varmistetaan, että suojusten asennuksen aikana ne ylittävät jonkin verran perustettavan säätöalueen rajat.

Paksuuden tulisi olla riittävä kestämään kaatuneesta betoniseoksesta tulevaa kuormaa. Asiantuntijat suosittelevat materiaalia, jonka paksuus on 25-50 mm. Vaihtoehto, jolla on suurempi paksuus, on myös mahdollista, mutta sinun ei tule käyttää ohuempia alustoja, koska tässä tapauksessa sen tuhoutumisen todennäköisyys on suuri.

Mitä tulee optimaaliseen leveyteen, se on 15 cm, mutta laajempia aihioita voidaan käyttää melkein rajoituksin. Kosteuden suhteen on edullista valita tällainen alusta, jonka kosteusindikaattori on 25% tai enemmän. Tämä valinta johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Tällä kosteudella puuta ei ole liimattu sementtimaitoon ja se on kierrätettävää;
 • Betoni täysin säilyttää lujuusindikaattoriensa, koska se on kiinnityskomponentteja, jotka puu absorboi ensisijaisesti puun imeytyessä siihen.

Laskelmien tekeminen

Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen laskea laudan määrää varten tarvittava lautan määrä. Menettely on yksinkertainen - selvitä levyjen lineaariset mittarit - muottipituus, tuloksena saatu arvo kerrotaan korkeudella - se osoittautuu alueelle. Seuraavaksi kerro lukumäärän materiaalin paksuuden mukaan, jolloin tarvittava tilavuus tulee.

Esimerkiksi levyjen pituus on 180 m, korkeus 0,45 m, paksuus 30 mm. Seuraavaksi: 180x0.45x0.03 = 2,43 m3 materiaalia.

Työssä olevien levyjen lisäksi on myös hyödyllinen palkki niiden liitosta ja vahvistuskannattimien rakentamisesta. Käytäntö osoittaa, että sen tilavuus on usein noin 30-40% levyn tilavuudesta. On syytä muistaa noin 5-10% varastosta.

Muistettavaa kun asennat muottiinpanoa

Suojusten kokoamisen yhteydessä on muistettava, että kiinnityspalkin tulee olla noin 0,5 - 1 m. Tämä arvo riippuu sekä suojien paksuudesta että suunnitellusta kuormituksesta, eli täytettävän liuoksen tilavuudesta.

Kynsien pituuden tulisi riittää, jotta taivutus pysyisi vähintään 10 mm: n päässä. Paras vaihtoehto on lyödä ne ei muottiin, vaan siitä. Sisäpuolelta levyjen kiinnitys suoritetaan välikappaleiden avulla ulkopuolelta pintojen avulla ja vie ne lähellä asennettuja suojuksia.

Määritä, mikä levy vaaditaan muottiin, on hyvin yksinkertainen. On tärkeää, että alustavat laskelmat tehdään oikein ja otetaan huomioon edellä esitetyt suositukset.

Millaista alustaa tarvitaan muottiin?

Muotti on järjestelmä, jota käytetään rakentamisessa ja jota tarvitaan halutun muodon saamiseksi erilaisille betoniteräksen ja betonin rakenteille. Muotti koostuu kannesta ja kiinnikkeistä. Kansi on suorassa kosketuksessa betoniseoksen kanssa ja vaikuttaa sen laatuun. Rakennustelineet ja kiinnittimet varmistavat koko järjestelmän vakauden. Tämän mallin luomiseksi tarvitaan muottilevy.

Täytä nauha säätiö, sinun varmasti tarvitaan muottiin. Tällä hetkellä voidaan ostaa metallisia kokoontaitettavia muottimalleja, mutta niillä on melko korkeat kustannukset, jotka rajoittavat niiden käyttöä. Tällaisia ​​malleja käytetään parhaiten toistuvaan käyttöön. Jos rakennuksen rakentaminen on tehtävä yksityisen talon rakentamiseen, paras vaihtoehto tässä tapauksessa olisi ollut puukehys, joka on testattu vuosien varrella.

Muottien materiaalit

Muotoilu, joka on tehty puinen lankkuja, on irrotettava tilapäinen rakenne, joka auttaa sinua muokkaamaan säätiötä ja muun muassa se ei salli betonin levitä ja täyttää koko kaivannon. Tämä muotti on puulevy, joka on pudonnut levyistä.

Tämäntyyppisten muottien valmistukseen voit käyttää minkä tahansa rodun levyt. Useimmiten tätä tarkoitusta varten laudat ovat halpoja puita, koska niitä ei käytännössä käytetä tulevaisuudessa, ja siksi on järjetöntä käyttää kalliimpia materiaaleja. Paras vaihtoehto ovat mäntylevyt muottien 3-4 laatua.

Muottien valmistuksessa voidaan käyttää epäpohjaisia ​​ja reunalehtisiä levyjä. Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa, että laattojen asennuksen aikana levyt putoavat niin, että levyjen etuosa kääntyy kohti betonin massaa, jonka täytyy välttämättä olla tasainen. Tästä riippuu säätiön pinnan laatu.

Tekniset vaatimukset: kosteus ja koko

Levyjä valittaessa asetetaan perusvaatimukset niiden paksuuteen ja pituuteen. Laudan pituus on valittava ottaen huomioon kaivon koko ja muottipaneelien asentamisen aikana on välttämätöntä, että levyt ulkonevat hieman yli ehdotetun perustuksen rajat.

Ei ole mikään salaisuus, että betonilla on erittäin suuri tiheys ja sillä on riittävän suuri paine muottien seinämille, joten levyt, joista levyt lasketaan, on oltava niin paksuja, että ne kestävät betonin sekaan muodostuvan paineen. On suositeltavaa käyttää 25-50 mm paksuille muottipaneeleille. Tietenkin, haluttaessa, voit käyttää paksumpia levyjä, mutta ohuempia ei pitäisi käyttää, koska tämä on täynnä seurauksia.

Muottirakenteisiin käytettävien levyjen leveys ei ole niin tärkeä, voit käyttää niitä, jotka ovat varastossa. Mutta ihanteellinen vaihtoehto on lauta, jonka leveys on 15 cm.

Jotta vältetään betoniseoksen syöttäminen levyt, on välttämätöntä valita tällainen materiaali muottiin, jonka kosteus on vähintään 25%.

Tämä parametri on erittäin tärkeä kahdesta syystä:

 1. Tulevaisuudessa voit käyttää lautasia uudelleen, josta suojat on tehty, koska niitä ei ole liotettu sementtimääriin, ja näin ollen ne säilyttävät täysin kaikki tekniset ominaisuudet.
 2. Lisäksi se mahdollistaa betonin laadun säilymisen oikealla tasolla, koska jos betoni imeytyy levyn pintaan, kiinnityselementit imeytyvät ensinnäkin.

Levyjen käyttö

Laudat on kytkettävä siten, että niitä voidaan tulevaisuudessa käyttää uudelleen.

Tee näin, kun kiinnität muottipaneelit, varmista:

 1. Levyjen eheys. Tämän saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää kynsiä liittymään levyihin. On suositeltavaa taivuttaa kynsien päitä niin, että ne voivat pysyä asemassaan, kun betonia levitetään muottiin.
  Asiantuntijat eivät suosittele ruuvien kiinnittämistä kilpiin, koska ne voivat puristaa betonia, mikä johtaa levyn eheyden rikkomiseen. Lisäksi on välttämätöntä asentaa välilevyt levyjen ulkosivulle, joka pystyy rajoittamaan levyjen ulkonemista korkeassa paineessa rakenteen sisäpuolelta.
 2. Kaikkien niiden ominaisuuksien säilyttäminen valun aikana. Kaikkien levyjen ominaisuuksien säilyttämiseksi on välttämätöntä estää betonin tunkeutuminen niihin imeytyessään. Tämän välttämiseksi sinun on täytettävä kaksi ehtoa - käytä eristäviä materiaaleja ja käytä korkeissa kosteissa levyissä.

Levyjen kosteuden lisäämiseksi on tarpeen kostuttaa ne vedellä ennen betonin kaatoamista. Eristeinä eristävä, lasi, polyeteeni ja kattohuopa, jotka voidaan helposti kiinnittää laudalle nitoja käyttäen, sopii hyvin.

Jos pystyt säilyttämään lautojen ja kaikkien niiden ominaisuuksien eheyden, niin jatkossa lautakuntien purkamisen jälkeen voit käyttää levyt muihin tarpeisiin. Aukon rakentamiseen tai etupintojen rakentamiseen ne eivät enää ole sopivia, mutta ne voidaan tehdä esimerkiksi aluslaatat, kattotuolit.

Jos muottipaneelit pysyvät puhtaina, eikä siinä ole konkreettisia kerrostumia, niitä voidaan käyttää uudelleen rakentamaan perusta.

Jos levyt saastuttavat jonkin verran saastumista, niitä voidaan käyttää rakennuksen rakentamisessa tarvittavien väliaikaisten rakenteiden rakentamiseen. Tätä materiaalia käytetään usein väliaikaisiin aitoihin, tikkaisiin ja telineisiin.

Mistä ostaa?

Tietenkin voit tehdä ostoksia puutavaraa myytävässä rautakaupassa, mutta jos haluat säästää hieman, sinun kannattaa ostaa materiaaleja suoraan valmistajalta. Jokaisessa kaupungissa on sähkösahat penkkejä ja siellä voit joko ostaa valmiita levyjä tai tilata niiden tuotannon asetettujen parametrien mukaan. Lisäksi lomakkeiden kustannukset ja niiden toimittaminen sivustolle voidaan ratkaista siellä. Jos kaupungissasi on metsätalouden tuotantolaitoksia, silloin voit ostaa materiaalia entistä tehokkaammin.

Lisäksi, jos et ole kiinnostunut levyjen pituudesta, voit kääntyä huonekalujen tuotantoon, josta löytyy usein levyjä, jotka sopivat varsinkin muottien rakentamiseen.

Kuinka laskea laudaksi muottiin?

Kuutioissa oleva levy on myynnissä, joten meidän on tiedettävä, kuinka monta kuutiometriä levyä menee puutavaran laitteeseen. Laskelma on melko yksinkertainen. Laskemme muottipaneeleiden lineaarimitta - tämä on niiden pituus. Tuloksena oleva luku kerrotaan kilven korkeudella - tämä on alue. Nyt on edelleen moninkertaistettava tämä tulos levyn paksuuden avulla ja tiedämme, kuinka monta kuutioa muottipaneeleista tarvitsemme.

Laskentayksikkö

Olettaen, että meillä on pituus 180 m. Suojusten korkeus on yhtä kuin kellarin korkeus ja on 0,45 m. Kellarin korkuisella korkeudella voit käyttää 30 mm paksua levyä.

Kerro tiedot:

180x0.45x0.03 = 2,43 m3

Hallituksen lisäksi sinun on ostettava palkki kiinnityslevyille levyille ja rekikoille. Keskimäärin niiden määrä on 30-40% levyjen määrästä. Ja älä unohda, että materiaali on otettava 5-10% marginaalilla.

Näiden tietojen perusteella laskentamallien kokonaiskustannukset on laskettava ottaen huomioon alusten kustannukset.

Muottipaneeli: puutavaran valinta ja asennusvaatimukset

Betonivalmistus on tärkeä prosessi, joka on läsnä aina perustettaessa, rakennettaessa monoliittisia seiniä, tekemällä lattiat jne. Tämän prosessin menestyksekkäälle toteuttamiselle tarvitaan muottilevy, josta muodostuu enemmän tai vähemmän paineistettua rakennetta betonin kaatamiseksi.

Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä materiaaleja voidaan käyttää muottien kokoamiseen ja miten tällaiset rakenteet kootaan käsin. Artikkelin aihe on huomattava, koska betonirakenteiden kokoonpanon tarkkuus ja vakiokoot riippuvat siitä, kuinka muoto on koottu.

Betonilaatan valmis kattorakenne

Betonirakenteiden perusteet

Valokuvassa raudoitus on tehty terästangoista

Betoni-, tiili- ja jopa täysin puurakennukset ovat merkittäviä niiden huomattavan painon kannalta. Siksi talot on luotu lujitetulle betoniteräkselle, joka kykenee ottamaan mekaanisen kuormituksen ja siirtämään sen maahan.

Jotta saataisiin aikaan suuri mekaanisen kuormituksen kestävyys, pohja on tehty betonista. Toisin sanoen rakenne on valettu betonista, jossa ristikko hitsataan teräksestä.

Betonin valimiseksi otti tarvittavan muodon, käytetään erityistä rakennetta - muottia. Tämä rakenne sijaitsee laidattavan säätimen ympäryksen ympärillä, ja se on este, joka estää nestemäisen betonin leviämistä sivuille.

Perusta ja muut betonirakenteet kaatavat laastin suuret määrät muottiin, ja siksi merkittävät kuormat sijoitetaan esteensuojan sivuseinille. Siksi on niin tärkeää valita oikea materiaali sivuseinien rakentamiseksi - kilvet.

Jos monikerroksisten rakennusten tai teollisuuslaitosten rakentamiseen käytetään metallia kokoontaitettavia lomakkeita, yksittäisten matalarakennusten rakentamisen aikana esterakenteet kootaan omilla käsillä leikattuna.

Tämä lähestymistapa on asianmukainen seuraavista syistä:

 • puutavaran hinta on edullisempi kuin valmiiden metallirakenteiden kustannukset;
 • puutavaraa on helppo käsitellä ja siksi muotti voidaan koota omiin käsiisi yksinkertaisilla puusepäntyövälineillä;
 • teränkappaleen rakenne ei ole helppo asentaa, vaan se on myös helppo purkaa sen jälkeen, kun betonikanta on kovettunut;
 • puusta alhaisesta lujuudesta huolimatta oikein koottu lankarakenne voi kestää kuormaa halkeilematta eikä vaadi vahvistamista betoniteräksen asettamisprosessissa;
 • Puulle on tunnusomaista alhainen lämmönjohtavuus, joka mahdollistaa betonin tasaisen karkeuden eri lämpötiloissa.
 • johtuen pienestä painosta ja työstämisen helppoudesta sahanterälevystä on mahdollista muodostaa minkä tahansa muotoisen muottirakenteen.

Puutavaran valinta

Sokean alueen valmistukseen valmistavat puskurit

Yritetään selvittää, mitä kartonkia tarvitaan pohjamateriaalille. Markkinoilla on laaja valikoima sahatavaraa, mutta kaikki eivät ole sopivia sellaisen muodon rakentamiseen, johon betonia voidaan kaataa.

Esimerkiksi tällaisia ​​tarkoituksia varten ei ole suositeltavaa käyttää koivua, koska tämä puu on alttiina halkeilulle märkänä ja sitä seuraavana kuivauksena. On myös epäkäytännöllistä käyttää sahattua tammaa, koska tällaisen puun hinta on korkea. Lisäksi tammiin liittyy liiallinen happamuus, mikä hidastaa betonin kovettumisen voimakkuutta.

Reunalistat pinoissa

Jos et tiedä mitä lauta käyttää muottiin, käytä havupuuta. Havupuusta valmistettu sahattu puu on kestävä ja kosteudenkestävä, koska se on tiheä rakenne ja luonnollinen hartsi.

Leikkauskoko

Tärkeää: Alapinta-alustyypin vaatimusten mukaisesti voidaan valita sileä tai karkeita pintoja, jotka on tarkoitettu kokoonpanorakenteiden kokoonpanoon. Karkea pinta ennen betonin kaatamista käsitellään voiteluaineilla. Tämä tehdään halkeamien välttämiseksi ja sirujen ulkonäönä valmiin pohjan pinnalle.

Asennusvaatimukset

Teollisessa rakennelmassa perustuksen optimaalisen laadun varmistamiseksi käytetään teknistä muottipankkia.

Yksittäisessä rakennuksessa käytetään muottitekniikkaa ottaen huomioon seuraavat suositukset:

 • käytettävien materiaalien pinnan tulee olla sileä betonin tarttumisen minimoimiseksi;
 • jos levyn pinta on erityisen helpottava, on suositeltavaa laittaa sileä vaneri levyille;
 • muottielimelle on suositeltavaa käyttää luonnollisen kosteuden puuta, kun taas kuiva levyt on kastettava lisäksi;
 • suojukset on koottava käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja, ei rakennuskynssejä;
 • kulmaliitokset tehdään itsepuristusruuveilla ja L-muotoisilla kiinnityslaitteilla;
 • kun liität levyt kulmiin, käytä suorakulmaisia ​​tankoja;
 • rakennuksen vahvistamiseen käytettävät palkit on sijoitettava enintään 40 cm: n välein;
 • rakenteen vahvistaminen 0,5 metrin etäisyydellä toisistaan, on sijoitettava välilevyt palkkeilta;
 • kylvyssä tai matalassa talossa olevan muottipöydän laskeminen on sellainen, että sahatavaran paksuuden on oltava vähintään 20 mm;
 • kun asetetaan talot, joissa on ullakkotarha, olisi valittava siten, että raekoko on 40-50 mm;
 • jotta vältettäisiin liuoksen tunkeutuminen teknisten aukkojen läpi, muotin sisäinen tilavuus olisi vuorattu kiinteillä muovikalvojen palasilla;
 • muottien purkaminen on suoritettava sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut, yleensä se vaatii vähintään viikon.

Joten tiedämme, että muottilevyn paksuuden tulisi olla vähintään 20 mm. Valmiin rakenteen lujuus ei kuitenkaan riipu pelkästään käytettyjen materiaalien paksuudesta vaan myös suojien korkeudesta ja siitä, missä pylväät asennetaan.

Mikä on rakennustyömaalla käytettävän muottilevyn leveys? Mitä suurempi leveys on, sitä suurempi on käytettävä sahatun puun paksuutta ja tiukempia tukijalkoja on asennettava.

Muottiyksikkö

Esimerkki siitä, miten laudat tehdään laudalla

Harkitse, mikä on ohutlevyjen laitteen muottien ohje nauhatulostuksen alla.

Laudoitus omilla käsillään tapahtuu seuraavasti:

 • rummaging vaadittuun syvyyteen kaivannon;
 • samansuuruiset suojukset kopataan yhteen erillisistä laudoista ja palkkeista;
 • suojukset asennetaan kaivannon reunaa pitkin;
 • asennetut suojat on kohdistettu vedenpinnan mukaan;
 • panokset ajetaan maahan asennetuilla suojilla ja kiinnitetään levyihin;
 • suorakaiteen muotoisista tankoista valmistetut levittimet ja vahvistimet on kiinnitetty tappeihin;
 • suojien yläosassa on poikittaiset kanttapitimet siten, että muurausseinät sijaitsevat samalla etäisyydellä toisistaan.

Tarkastele näitä vaiheita tarkemmin.

Taulun muottiyksikkö alkaa suojakokoonpanon avulla.

Säätiön oletetun korkeuden mukaan se lasketaan siitä, kuinka monta levyä kilpi on tehty.

Tärkeää: Muottien korkeuden tulee olla 5 cm alapinnan yläpuolella.

Board Board ennen asennusta

 1. Asettamme taulut tasaisella pohjalla toistensa kesken;
 2. Ylhäältä laitetaan poikittaiset tuet, jotka on kiinnitetty ruuveilla;
 3. Valmis kilpi asennetaan kaivannon reunaan 3-5 cm: n etäisyydellä;
 4. Lähellä kilpeä ajetamme nastat, jotka puolestaan ​​on sijoitettava tiukasti pystysuoraan;
 5. Puiset suojat, jotka on kiinnitetty pinoihin itsekierteillen ruuvin avulla;
 6. Lähellä panoksia sijoitamme puutavaraa maahan;
 7. Kiinnitä tukijalan toinen pää kilven pohjaan ja kiinnitämme vapaan päädyn vasaralla toisen osuuden maahan.

Kiinnitä huomiota! Tällaiset valmisteet ovat välttämättömiä, koska keskimäärin noin puolet tonnia betonia / jokainen mittarin mittari muodostaa huomattavan kuorman rakenteen alaosaan. Asennetut välikappaleet estävät kilven muodonmuutoksen, minkä seurauksena betoni ei pääse sivulle.

Puserot, mikä antaa lisää vahvuutta koko rakenteelle

Valintalaudan valinta pohjamateriaalille

Muottipaneelit

Rakenteen perustana on perusta, jonka laatu määrittelee koko rakenteen vahvuuden ja luotettavuuden. Lähes kaikentyyppisiä perustuksia kaadetaan muottiin, minkä tahansa materiaalin avulla sitä voidaan käyttää. Kehittäjät, joilla on rajoittamaton rakennusbudjetti ja ammattitaito, käyttävät muovisia, metallisia ja muita kalliita materiaaleja tähän tarkoitukseen. Budjetin vaihtoehtoa voidaan kutsua puurakenteeksi, joka on edullisin ja helppo valmistaa.

Millaista alustaa tarvitaan muottiin

Saada laatukehykseen joka varmistaa virheettömän toiminnan talon, sinun täytyy valita elementit muotti mallioikeus, mukaan lukien hallituksen.

Oikein rakennettu muotti mahdollistaa luotettavan pohjan, jossa on tarkat mitat, sopiva sijainti ja hyvälaatuinen jäätynyt pinta. Kaikki riippuu laudasta laatikoiden valinnalle:

 • Työssä voi käyttää leikattua ja leikattua alustaa, mikä on tärkein edellytys, että betonin vieressä oleva puoli oli täysin sileä. Tätä tarkoitusta varten materiaali leikataan ja jauhetaan. Muotoilupöydän sileä pinta mahdollistaa sileän pohjan säätämisen, mikä yksinkertaistaa huomattavasti jatko-osaa jalustan kanssa.
 • Levyjen paksuus määräytyy kaadettavan betoniliuoksen tilavuuden mukaan, kun betonimassan kasvu lisää puumateriaalin paksuutta. On syytä muistaa, että liian ohut levymä voi muuttua, mikä aiheuttaa aaltomaisen pinnan muodostumisen, jota on vaikea korjata. Kaikkien muottien alustoille on valittava sama paksuus, jotta saadaan tarvittava suunnittelun tarkkuus. Jos jotkut elementit eivät vastaa tiettyjä parametreja, ne pitäisi leikata.
 • Levyjen pituudesta on parasta ottaa materiaali, jonka pituus ylittää kaivannon syvyyden 2,5-3 cm.
 • Levyjen leveys määräytyy työolosuhteiden mukaan. Kuitenkin puutavaraa käytetään useimmiten, jonka leveys on 15-20 cm. Tällaisia ​​levyjä on helpompi asentaa ja niiden kustannukset ovat hieman pienemmät, lisäksi leveä levymä voi muuttua betonin vaikutuksesta. Kapeita levyjä voidaan käyttää edellyttäen, että ne täyttävät pituus- ja paksuusvaatimukset.
sisältöön ↑

Materiaalin valinta

Puinen muotti on kokoontaitettava muoto, jota voidaan huolella käyttää useita kertoja. Kun valitset kortteja, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

Valikoiden materiaalien valinta

 • Materiaalin on oltava kestävä murtumiselle, joten älä lopeta valintaa pehmeässä puussa, mukaan lukien koivu ja muut lehtipuut.
 • Älä käytä tammilevyjä muottirakenteen rakentamiseen, sillä materiaalin happipitoisuus on korkea ja betonin vaikutus tällaisen ympäristön vaikutuksen alaisuuteen ei ole hyvä.
 • Ei ole järkevää hankkia arvokasta puuta, koska muotti on purettu ja sitä käytetään hyvin harvoin kohtuullisiin tarkoituksiin.
 • Samasta syystä sinun ei pitäisi rakentaa ensiluokkaista materiaalia.

Näiden tekijöiden analysoimalla voidaan sanoa, että 3-4 lajikkeen mäntyä sopii parhaiten muottien rakentamiseen.

Käytettävän materiaalin kosteus on erittäin tärkeä, useimmissa tapauksissa tämän parametrin tulisi olla 25%. Tämä arvo antaa seuraavat tulokset:

 • Kuiva materiaali imee erittäin suuren määrän kosteutta betoniliuoksesta, mikä johtaa perustan voimakkuuden vähenemiseen.
 • Märkä levy imee vähemmän sementtimaitoa, joten materiaali ei menetä laatuominaisuuksiaan ja sitä voidaan käyttää uudelleen.
sisältöön ↑

Puun optimaalisen paksuuden määrittävät tekijät

Muotojen levytasojen valinnassa monet yrittävät ottaa paksummasta materiaalista selittäen, että se on luotettavampi muotoilu. Rakennusmateriaalien liiallisten menojen välttämiseksi on kuitenkin tärkeää tietää, mitkä tekijät vaikuttavat muotolevyn paksuuteen.

Muottien korkeus ja telineiden välinen etäisyys

Kuten edellä mainittiin, betonikuormitus antaa pääkuormituksen, ja sitä suurempi kuorma, sitä enemmän paineita muottiin tulee. Betonin määrä on suoraan verrannollinen alustan korkeuteen, joten sitä korkeampi säätö, sitä vahvempi on muotti. Suuremman rakenteellisen lujuuden vuoksi ei kuitenkaan ole välttämätöntä ottaa paksuja levyjä, vaan se riittää vähentämään portaita, jotka asennetaan tukirakenteiden tukemiseksi.

Selkeyden vuoksi voidaan harkita useita esimerkkejä, jotka osoittavat levyjen paksuuden riippuvuuden muotin korkeudelle ja pystysuorat välimatkat:

 • Kun teline on korkeintaan 0,5-0,7 m ja teline 0,3 metrin välillä, levyn paksuus voi olla 19 mm. Samalla korkeudella, mutta askeleen nostamalla 0,7 m: iin, tarvitaan 40 mm paksua materiaalia.
 • Jos pohjan pohja on 1-1,4 metrin syvyydessä, ja välimatkan pituus on 0,5-0,6 metriä, niin laudan katsotaan olevan optimaalinen 40 mm paksu. Askeleen lisääminen samaan syvyyteen 1 metriin, levyn paksuus kasvaa 60 mm: iin.
 • Säätö, jonka korkeus on 1,5-1,9 metriä, kaadetaan 50 mm: n levyjen muottiin, edellyttäen, että telineet on järjestetty 0,6-0,7 metrin askelin.
sisältöön ↑

Betonikuorma

Vähintään yhtä tärkeä, kun valitaan puutavaran paksuus, on dynaaminen kuorma, jota esiintyy betoniliuoksen kaatamisen yhteydessä.

Betonia pidetään melko tiheänä ja raskaana massana, joka on muurausrakenteessa puristettava seinämiä vasten noin 2500 kgf / m2 voimalla. Kuitenkin puumateriaalin kuormitus ei rajoitu tähän, vaan tähän arvoon lisätään dynaaminen kuorma, jolla on seuraava merkitys:

 • Betonisekoittimessa olevan alustan läpi laskeva massa painaa 400 kgf / m 2.
 • Jos betonia syötetään betonipumpusta, paine nousee 800 kgf / m 2: een.
 • Betonisekoittimesta, jonka tilavuus on pienempi kuin 0,8 m 3, kerrallaan saadaan 400 kgf / m 2 kuormitusta.
 • Määrätyn tilavuuden kasvaessa paine nousee 600kgs / m 2: een.
sisältöön ↑

Kuinka lasketaan muottipaneelien lukumäärä

Voit määrittää tarvittavan määrän puutavaraa tarkasti rakennusyrityksen palveluilla. Mutta myös laskelmat voidaan tehdä itsenäisesti, tietäen muotin pituuden ja korkeuden sekä materiaalin likimääräisen paksuuden.

Laske laattojen lukumäärä muottiin

Esimerkiksi muottien kokonaispituus on 100 metriä ja sen korkeus on 0,7 metriä. Tätä korkeutta varten suositellaan levyt, joiden paksuus on 0,04 metriä. Kaikki parametrit tietäen on helppo laskea tarvittava puutavara:

Ottaen huomioon, että kaikki materiaalit tulisi ottaa pienellä marginaalilla, on tarpeen ostaa 3-3,5 m 3 materiaalia.

Missä on parempi ostaa luminoita muottiin

Lähes kaikki rakennustyöt myyvät puutavaraa. Rajoitettu budjetti on kuitenkin parempi ottaa yhteyttä valmistajaan. Power-sahan penkit ostavat valmiita levyjä halvemmalla hinnalla, ja voit myös tilata materiaalia tiettyjen parametrien mukaan. On myös mahdollista tilata tuotteiden toimitukset rakennustyömaalle.

Talon perustan laatu riippuu paljolti valmistelutyöstä, mukaan lukien muottirakenteen kokoonpano. Oikea materiaalin valinta tähän tarkoitukseen takaa koko rakenteen lujuuden ja luotettavuuden.