Kuinka asianmukaisesti järjestää betonilattia kehysrakennuksessa

Suunnittelen yhden kerroksen runkopäällysteiset ruuvipylväät, joiden pinta-ala on 100 neliömetriä. Arvioitu lattiakakku: hiotut hiotut hiotut verkot, PPS 25 - 200 mm, terälevy 25 mm, höyrysulku, PPS 25-50 mm, 50 mm betonilastat, verkko, lattialämmitys.

Tosiasia on, että luonnoslevy ostetaan talvella ja se on katoksen alla, kunnes se asennetaan kesällä (jo talon ollessa katon alla). Kuivuu, mielestäni, 20 prosenttiin. Betoni aikoo kaataa kaksi kuukautta lattian jälkeen.

Kerro minulle, onko mitään vitsaus, erityisesti:

1. Onko hätätilanteen kutistuminen vaikuttanut tasoitukseen.
2. Voiko PPP auttaa minimoimaan muutokset hätätilanteissa?
3. Ovatko lattian jokin muunnos roskaa (lämmönmittauksessa näyttää normaalilta).
4. Onko PPS: n käytön äänieristys kärsii voimakkaasti.

"Pie", jonka olet kerrottu pohjakerroksessa pohjakerroksessa, jonka aiot järjestää omassa kodissasi, on ainakin irrationaalinen. Korkeintaan - vuodessa toinen kerros on purettava ja uusittava. Suosittelemme, että hylkäät tämän mallin ja siksi:

Sinulla oli epäilystä siitä, etteivät ilmatiivis eristeen kerrosten väliset puulevyt kaadu. Vahvistamme arvoituksesi: rotu välttämättä. Ja riippumatta siitä, kuinka hyvin kuivaat ne ja mitä liotat. Ilman ilmanvaihtoa puu vaikuttaa sienellä. Biologisesti hajoavia rakennusmateriaaleja ei voida sijoittaa rakenteisiin, joissa kosteutta ei saa tyhjentää. Ja vielä yksi asia: se on täysin käsittämätöntä, miksi tarvitset tämän kerroksen 25 mm levyjä lainkaan. Loppujen lopuksi, ilman kehystä tai viivettä (ei ole mainintaa heidän läsnäolostaan ​​kirjeessänne), operaattorin toiminnot eivät ole ja eivät ole mustat lattiat. Lisäksi, jos ne eivät ole kiinni jalustaan ​​(uudelleen kehys ei ole tarkoitettu sinulle), puu "kiertyy" ajan myötä. Kaavion kaataminen kaksi kuukautta sen jälkeen, kun lattian alapuoliset kerrokset tehtiin suunnitelmien mukaan, et voi, levyt ja eristykset ovat jo epämuodostuneet, muotoilu on purettava. Vaikka onnistut aluksi keräämään litteitä levyjä ja laskemalla lasia välittömästi, kunnes ne ovat vääntyneet, se ei ole tosiasia, että vahvistettu betoni (itse asiassa sementti-hiekkalaasti) kestää muodonmuutoksia ja ei murtaa jonain päivänä.

Ongelmana on, että jostain syystä yrität keksiä hybridirakennetta: yhdistää puiset kuormitettavat elementit (itse asiassa lattia ilman kehystä ei pidä kuormaa) ja kiinteää betonia. Älä keksi osaamista, ei tarvetta. Käytä kehittyneitä asiantuntijoita ja toistuvasti todistettuja teknologioita.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa, runko ja monoliitti:

 1. Runko: Asenna normaali eristetty puukehys, joka riippuu pylväistä ja tuuletetaan alhaalta maanalaisessa osassa. Mutta tässä tapauksessa lämmitetyt lattiat ovat irrationaalinen päätös. Vaikka teknisesti mahdollista:
  • Rungon vahvistaminen, se voidaan sijoittaa 35 mm paksuiseen OSB- tai DSP-muotoon ja kaataa vahvistettua sementti-hiekkalaattaa, jonka paksuus on lattialämmitysputkilla. Koska rakennamme alempana olevaa rakennetta, on vältettävä kosteuden tunkeutumista maaperästä, sillä se on vedenpitävä. Useita erinomaisia ​​lisävarusteita käytetään, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen asia: kehyksen on oltava riittävän vahva kestämään lasin kuormitusta, puiset elementit on tuuletettava alhaalta.

Laite luotettava lattia moderni runko talo

Runkopohjan lattia olisi tehtävä lattian puupalkkeihin. Useimmiten valmis muotoilu on yhteydessä ulkoilmaan. Tämä johtuu siitä, että kasausruuvi on suosittu kevyiden rakenteiden rakentamiseksi. Tällaiset kannattimet nostavat rakennuksen maanpinnan yläpuolelle jättäen vapaata tilaa sen ja ilmaa puhallettavan katon väliin.

Kehysrakennuksen lattian laite vaatii sen pakollista lämpenemistä. Ilman tätä, hometta ja hometta on suuri todennäköisyys, ja kylmällä pinnalla käyminen ei ole miellyttävää.

Piirakka

Ensinnäkin, sinun täytyy tehdä päällekkäisyys kehysrakennuksessa. Se on myös musta lattia. Laattojen pääkatkeet on kiinnitettävä tukevasti nauhaan pohjaan asti - grillata.

On tärkeää tietää, että vedenpitävyys vaaditaan metallipallojen ja puupalkkien välillä. Se on välttämätön suojaamaan negatiivisilta törmäyselementeiltä, ​​joilla on erilaiset ominaisuudet, erityisesti luonnollinen kosteus. Vedenpitävälle materiaalille on asetettu kaksi kerrosta. On mahdollista käyttää kateaineita, linokromia tai hydroitsolia. Joskus vanhentunut tietulli tai asfalttimateriaali löytyy. Ei ole suositeltavaa käyttää niitä.

Laakerin pohjakerroksen runko voidaan tehdä kahdella tavalla:

 • pääpalkkeja käytettäessä;
 • käyttäen pää- ja toissijaisia ​​palkkeja.

Taustapalkit tai yksinkertaisesti viivästykset mahdollistavat suurentuneiden palkkien nousun. Mutta tämä vaihtoehto lisää työn laajuutta, lisää materiaalien kulutusta ja päällekkäisyyden paksuutta.

Jälkipalkkien puuttuessa käytetään myös lokeja. Oikea kakku tässä tapauksessa on seuraava (luettelo alhaalta ylöspäin):

 • kallonpalkit, joiden pituus on enintään 50 x 50 mm ja jotka on kiinnitetty lattian tukipalkkien pohjaan;
 • arkistointi;
 • kosteuden suojaus;
 • joissa on erotus niiden välissä;
 • höyrysulkuaine;
 • lattialaudan levyt tai lastulevyä noin 16 mm paksu.

Kuinka tehdä lattia kehysrakennuksessa?

Koska päällekkäisyydet saavat puuta tai leikattua levyä keskimäärin 5x15 cm: n osuudella. Tarkat mitat riippuvat elementtien pituuden ja pituuden pituudesta. Taulut asetetaan siten, että suurempi sivu sijaitsee pystysuorassa ja pienempi vaakatasossa. Päinvastoin asennettuna kantokyky pienenee huomattavasti.

Kaikki puiset elementit ennen käyttöä on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Tällainen aine voi säästää lattiakakun rungon talossa mätänemästä ja hometta. Lisäksi voit suorittaa palonestoaineiden käsittelyn. Tämä lisää palonkestävyyttä ja tekee talosta turvallisemman.

Jos haluat tehdä lattiaa kehysrakennuksessa omiin käsiisi, kattopalkit ja samaan aikaan lokit kiinnitetään paalujen säätiöön. Elementit on asetettava päälle. Kiinnitys sivulle ei tarjoa suurta luotettavuutta. Kaksi tapaa on: joko hem kanssa tai ilman. Leikkaaminen mahdollistaa elementtien kiinnittämisen turvallisesti, mutta heikentää sidontaa. Tästä syystä on suositeltavaa tehdä se ilman sitä.

Kiinnitysvälineinä käytetään ankkuripultteja. Ne on kiinnitetty valjaisiin. Palkkien kiinnittämiseen on valmistauduttava reikiin. Tätä varten lokit asetetaan ankkurille ja lyödään tukipisteellä vasaralla. Siellä on hampaat oikeaan paikkaan. Reikien valmistuksen jälkeen lattiapalkit asetetaan paikoilleen ja mutterit kiinnitetään ankkuriin niiden päälle. Lisäksi on suositeltavaa käyttää aluslevyjä. Tämä johtuu siitä, että pienen osan metalliset elementit voidaan upottaa pehmeään puuhun.

Päärakenteiden asentamisen jälkeen kulmakappaleiden kiinnittämiseen. Tällaiset elementit ovat välttämättömiä, jotta ne voidaan sijoittaa arkistointipaneeleihin. Terät on kiinnitetty ruuveihin, nauloihin tai napeihin. Mitat valitaan kuormituksesta riippuen: arkistoinnin ja eristämisen massa sekä kantopalkkien välinen etäisyys. Yleisimmin käytetyt palkit ovat 50x50 mm tai vähemmän.

Cranial-palkkeilla tehdään lattia. Se toimii eristeen perustana. Kiinnitys - kynsillä tai ruuveilla. Tuotantoa varten levyt on käsiteltävä antiseptisellä, 25-40 mm paksulla. Vedeneristys ja tuulenpitävä materiaali asetetaan sideaineelle. Se on kiinnitetty rakennetta nitoja, ja liitokset on liimattu nauhalla. Pienin päällekkäisyys risteyksessä on 10 cm.

Tuulenpitävänä ja vedenkestävänä on suositeltavaa käyttää nykyaikaisia ​​höyryjen diffuusion kosteutta suojaavia kalvoja. He korvasivat elokuvia. Tämän materiaalin suurin etu on höyryläpäisevyys. Kalvo ei häiritse taloa "hengitä" ja poistaa tehokkaasti höyryä ulkopuolelle, mikä säästää eristystä kosteudelta.

Tuulenpitävän kalvon kuvaus ja ominaisuudet

Laakeripalkkien välissä pinon eristys. Se on suojattava sisäisestä höyrystä höyrysulun avulla. Tässäkin on valinta: kalvot tai kalvot. Kun rakennat talosi, valitse parhaat materiaalit. Mutta kalvo maksaa enemmän kuin elokuva.

Höyrysulkukalvon ominaisuudet

Runkopohjan lattialaatta valmistuu laitteen lattian jälkeen. Sen ja eristeen välissä on oltava 2-3 cm: n rako ilmanvaihtoa varten. Lattialle käytä leikattua levyä, jonka paksuus on 40 mm. Leveys otetaan yleensä 100 mm. Kuten kaikki muut lattian elementit, ne on kyllästettävä antiseptisellä aineella. Kynsiin tai ruuveihin kiinnitetyt tukit. Sinun on valittava sinkityt kiinnikkeet, jotka kestävät korroosiota.

Lattian eristys

Lattiateristeiden lämpöeristys käyttää useampia materiaalityyppejä. Lujuutta ei ole rajoitettu, koska eristys on viiveen ja ei ota hyötykuormaa.

Eristysvaihtoehtojen joukossa on laajalle levinnyt:

 • mineraalivilla;
 • vaahto muovi;
 • ekstrudoitu polystyreenivaahto ("Penoplex");
 • penoitsolia (vaahdon muodossa).

Mineraalivilla on tullut suosittu vaihtoehto. Tämä on perusteltua materiaalin suotuisien kustannusten, sen saatavuuden ja yksinkertaisuuden vuoksi. Toinen etu - höyryläpäisevyys, villa ei häiritse rakennuksen luonnollista tuuletusta. Jotta levyjä ei leikattaisi, on suositeltavaa määrittää viivekytkentä siten, että niiden välissä on 580 tai 1180 mm: n etäisyydellä valosta. Tämä mahdollistaa eristyksen asettamisen tiukasti ja ilman romuja.

Järjestelmä lattian mineraalivillan lämmittämiseksi

Mineraalivillan haittoihin kuuluu kyky imeä kosteutta. Tässä tapauksessa materiaali menettää kyvyn suorittaa tehtävänsä. Eristyksen suojaaminen kosteudelta on melko hyvä vedeneristys ja höyrysulku. Lue yksityiskohtainen artikkeli lattiamateriaalien mineraalivillasta.

Mineraalivillaa on useita. Basaltti soveltuu parhaiten kovaa laatua. Lasivilla on epämiellyttävä toiminta, ja kuonanvilla on teollisuusjätettä.

Eristeen paksuus määrätään laskennallisesti ilmastoalueen mukaan. Keskimäärin tämä arvo on 5- 15 cm. Tarkat laskelmat on suositeltavaa käyttää TEREMOK-ohjelmaa. Se on helppo löytää julkisesti tietokoneohjelmina tai verkkoversiona. Laskelmissa sinun on valittava listan ratkaisu, laskettava rakenne, eristeen paksuus ja lämmönjohtavuus. Uusin ominaisuus on helppo oppia valmistajilta.

Lämpöeristetty lattia kehysrakennuksessa

Rakennuksen rakentaminen lämpimällä vesikerroksella on suosio. Tämän vaihtoehdon avulla voit tehdä kotisi mukavaksi ilman vakavia kuluja. Veden lämmitys maksaa paljon vähemmän sähköä.

Kakkujen sisältämien putkien asettamiseen käyttäen erityistä design-lattiaa. Tällöin on suositeltavaa käyttää pohjalevyä aluksella, joka ei ole 40 mm, mutta 50 mm. Lattia ei ole kiinteä, mutta harva. Elementtien välinen etäisyys valitaan siten, että niiden välissä on mahdollista sijoittaa lämpöä heijastavia levyjä sisältäen lämmitysputkia.

Toinen kerrosrakenne, jossa on vesilämmitin, valmistetaan sementtilaastilla. Tie kaadettiin kiinteän lattian päälle tukipalkkien päälle. Lisääntyneen kuormituksen ansiosta lattia on 50 mm paksu.

Levyille asetetaan muovikalvo, joka estää sementtihyytelöiden virran. Sitten kaada 50-70 mm: n paksu liitin, ennen laskeutumista vesiputket lattialle. Niiden on oltava täysin betonin piilossa. Yli päällystetty pino lattialle.

Toisella menetelmällä on merkittävä haitta - lisäys kuormituksen päällekkäisyydelle. Lisäksi lämmitysjärjestelmän hajoamisen yhteydessä on katkaistava tie. Ensimmäisen vaihtoehdon avulla voit yksinkertaisesti pura lattia ja kokoa se uudelleen.

Lattia kerroksen talossa

Ruuvipallojen perustukset eivät ole harvinaisia ​​runkorakenteiden rakentamisessa. Rakennuksen erityispiirteet huomioiden pohjakerroksessa asetetaan joukko vaatimuksia. Pohjan on oltava paitsi vahva, myös kevyt, jotta ei aiheuta liiallista kuormitusta paaluille. Ei vähemmän merkittävää ja eristävää näkökohtaa. Kuinka yhdistää nämä ominaisuudet ja asianmukaisesti varustaa lattia? Yritetään selvittää se.

Lattian erityisyys ja sen järjestelyjä koskevat vaatimukset

Runkoporakoneiden rungossa on monia etuja. Tärkeimpiä etuja ovat:

 • edulliset kustannukset;
 • lyhyet rakentamisen ehdot;
 • universaalisuus - sopii alueille, joilla on vaikea maasto ja kelluvat maaperät.

Huolimatta merkittävistä eduista ruuveilla varustetun runkopalkin lattialla on selkeä haitta - puhdistettava maanalainen. Siksi yksi säätiön tärkeimmistä tehtävistä on korkealaatuinen eristys ja vedeneristys. Lämmöneristyskakku ratkaisee useita tehtäviä:

 • toimii esteinä puurakenteiden ja kosteuden välillä, estäen lattian ulkonäön ja lattian mätänemisen;
 • parantaa kotitalouksien energiatehokkuutta;
 • estää tiivistymisen lattian pinnalla.

Lattian työssä on otettava huomioon useita tärkeitä kohtia ja vaatimuksia. Kehittäjän on tarjottava:

 1. Pohjaventtiilin antiseptisen käsittely. Käytä syvälle tunkeutuvaa syövyttävää yhdistettä, koska tavanomainen kyllästys katoaa 6-7 vuodessa.
 2. Eristyksen sijoittaminen viivojen välillä.
 3. Pile Fence. Lämmöneristyskellari vähentää lämpöhäviötä, estää maaperän jäädyttämistä talon alla ja on osa sisustusta.
 4. Produhi ilmanvaihto. Reikien järjestäminen halkaisijaltaan 10 cm, ilmanvaihtokanavien kokonaispinta-ala - 1/400 pohjan kehästä.

Lattiakehyksen talon yleinen rakenne

Perinteisten tukien tangon yläreunus on myös viivästyksiä, mikä sinänsä pienentää rakennusbudjetin kustannuksia. Rakennuskakku lattialla kehysrakennuksessa puupalkilla on seuraava kaava:

 1. Karkea lattia. Peruskanta on koottu pohja- ja alemman sideaineen avulla. Käytettäessä substraattia käytetään: reunapaneeli, lastulevy, OSB tai monikerroksinen vaneri.
 2. Vedeneristys. Paras vaihtoehto on lävistetty kalvo, vaihtoehto on kalvo.
 3. Eristys. Lämmöneristysmateriaalin vaihtoehdot: basalttivilla, ekstrudoitu polystyreeni vaahto, laajennettu savi.
 4. Höyrysulku. Se estää eristekerroksen kondensaation ja kostutuksen.
 5. Subbase. Lisätekniikan valinta riippuu lattian tyypistä.

Jos aiot asentaa parketin, laminaatin tai lattialaudan, aseta sitten monikerroksinen vaneri lattialle. Laattojen tai linoleumin koristeluun sopiva kuiva levitys. "Vesikerros" -järjestelmä on varustettu itsestään tasoitetulla kerroksella.

Rakenneosien ja materiaalien valinta

Lattian luotettavuus, kestävyys ja lämpöhyötysuhde riippuvat pitkälti käytetyistä materiaaleista. Mieti mahdollisia vaihtoehtoja ja merkitse sopimattomia ratkaisuja.

Huomiota palkkien laatuun

Runkorakennerakenteessa ruuvien paalujen sitomiseen käytetään pääasiassa puuta. Käytä yleensä havupuutavaraa: lehtikuusi, mänty ja kuusi.

Tärkein vaatimus on kuivattujen materiaalien käyttö. Puun kosteus ei saisi ylittää 12%, muutoin rakenneosien muodonmuutos niiden asennuksen jälkeen on mahdollista.

Grillausjärjestely on mahdollista useilla tavoilla:

 1. Yksikerroksisen puun koon koko on 20 x 15 cm. Kaksikerroksisen talon pystyttämiseen voit käyttää 20 x 20 cm: n palkkia.
 2. Rostverk kerättyjä levyjä. Budjetin vaihtoehto. Jokainen palkki on muodostettu kahdesta kolmeen levykkeeseen. Poistumisnäytöllä tulisi olla 20 x 15 cm: n palkkiosa.

Levyjen luotettavasti kiinnitettäessä "erä" -menetelmä ei ole heikompi kiinteiden palkkien vannettavuuden suhteen.

Alhaalla olevat trimmausvaihtoehdot

Kun valitset materiaalin pohjalle, on muistettava, että ruuvipillojen ylikuormitus ei ole toivottavaa. Siksi ihon on oltava riittävän vahva, mutta ei raskas. Sen päätehtävä - suojaa tuulelta ja kosteudelta.

Mikä sopii? Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja:

 1. OSB. Saatavana oleva materiaali, jolla on hyvä kestävyys mutta joka on altis veteen. Ennen asennusta tarvitaan käsittely koostumuksella, joka on tarkoitettu suojelemaan puuta. Heikko kohta on levyjen liitokset. Ne on pinnoitettava akryylimaalilla.
 2. Lastulevy. Se on helppo käsitellä, mutta OSB: n tavoin se on alttiina kosteudelle. Alhaisempi kuin edellisellä materiaalilla ympäristönsuojelun tasosta.
 3. Monikerroksinen vaneri. Käytä vain vesitiiviitä, FC- tai FSF-merkittyjä levyjä. Koostumuksessa on formaldehydihartseja - ne lisäävät materiaalin kestävyyttä aggressiiviseen väliaineeseen.

Erittäin harmaata lattiaa käyttävä laite käyttää tavallista lattiaa levyiltä, ​​joiden leikkaus on 5 x 10 cm. On mahdotonta sanoa tällaisesta vaihtoehdosta edullista, mutta kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä ei ole epäilystäkään. Tärkein vaatimus on puun esikäsittely.

Eristys - lattiaeristyksen pohja

Lämpöä eristävän materiaalin valinnassa keskitytään erityisesti siihen, että se voi toimia kosteassa ympäristössä. Rationaaliset päätökset:

 1. Mineraalivilla. Paras ratkaisu on basalttikuitumatot. Hyödyt: ympäristöystävällisyys, palamattomuus, matala lämmönjohtavuus, muodonmuutoskyky, veden vähimmäisabsorptio on 2%. Ajan myötä kivivillaa kutistuu vain 5% - asianmukaisilla kylmäsiltoilla liitoksissa, joissa viivästyksiä ei muodostu.
 2. Suulakepuristettu polystyreenivaahto. Leader lämpöeristysominaisuuksissa. Lisäetuja: joustavuus ja muodonmuutoksen kestävyys, veden imeytymisen puute, biostability, helppo asennus. Haitat: korkeat kustannukset ja syttyvyys.
 3. Laajennettu savi. Talousarvion vaihtoehtoinen levyteristys. Hieman huonompi mineraalivillan ja polystyreeni-vaahdon lämmöneristysominaisuuksissa. Tärkeä lisä on paloturvallisuus.

Lattian eristämiseen kehysrakennuksessa ruuveilla on joskus käytetty vaahtoa. Tärkeimmät edut: hyvä lämpösuojaus ja alhaiset kustannukset. Kuitenkin, kun se koskettaa kosteutta ja alhaisissa lämpötiloissa, materiaali menettää rakenteen eheyden. Tätä ratkaisua voidaan soveltaa lämpimiin alueisiin.

Askel askeleelta asennus lattialle paalun pohjalle

Kuvaamme toimintojen järjestystä runkopallojen järjestelyyn ja eristämiseen lattian lattialla. Työ alkaa puisten elementtien huolellisen valmistelun jälkeen: käsittely antiseptisellä ja palonestoainekoostumuksella.

Laitteen vanteet ja sorvit

Oletetaan, että paalut on asennettu, tankoja kiinnittävät metallipäät ovat kiinteät. Edistystä edelleen:

 1. Poraa neljä reikää jokaisella ruuvien kannattimella.
 2. Aseta vesitiiviys päätykapseleihin, esimerkiksi kattohuopa.
 3. Rakenteen ympäryksen varrella aseta palkit ja yhdistä elementit yhteen puolipuussa.
 4. Itsekierteittävät ruuvit kiinnittää palkit ogolovk.
 5. Leikkaa jäljellä olevat palkit kehän sisäpuolella.
 6. Teräskannattimet yhdistävät lisäksi vanteiden yksityiskohdat.
 7. Tarkista palkkien vaakasuora sijoitus.
 8. Täytä laatikko palkkien pohjaan - pohja kiinnityksen säätämiseksi.

Pohja ja lämpöeristys

OSB: n, lastulevyn tai kosteutta kestävän vanerin asettelu ohjauskiskoilla. Jos käytetään leikattuja levyjä, niiden on oltava naulatuiksi kohtisuorasti viiveinä.

Aluskerroksen valmistuttua edetä sen eristämiseen:

 1. Peitä vedeneristyskalvon pohja.
 2. Aseta eristys soluihin viiveiden välillä. Mineraalivillaa leikattaessa on tarpeen säätää 0,5 cm: n kummallekin puolelle mahdolli- simman tarkkaan mahtumaan ja estää kylmäsiltojen esiintyminen.
 3. Levitä höyrysulkukalvo päällekkäisyydellä eristeiden yläpuolella olevien kankaiden välillä. Liitokset liimapintaan.

Seuraavat toimet riippuvat lattian tyypistä.

Soclen termisen muodon luominen

Laitteen lattian talossa pölkkyjä ilman epäonnistumista antaa estää korkki ajaminen. Seuraavat eristämismenetelmät ovat mahdollisia:

 1. Muuraus. Tynnyri hiekkaa ja hiekkaa toimii pohjana. Aita on asetettu puolitiiliin, vahvistaminen ei ole välttämätöntä. Keraamisia tai klinkkerilaseja käyttäviä töitä varten.
 2. Sivuraiteelle. Termoplates on kiinnitetty sinkittyyn profiiliin tai baariin, joka on koottu paaluun.
 3. Terassilla. Poratut pylväät on hitsattu palkkeihin, jotka toimivat pohjana profiililevyn kiinnittämiselle.
 4. DSP. Levymateriaali kiinnitetään analogisesti ammattimaiseen arkkiin. Ulompi osa voidaan koristella joustavilla laatoilla ja posliinilla.

Riippumatta valittua maanalaisen osan viimeistelymenetelmää, on välttämätöntä järjestää "ilmastus" - reikiä luonnolliselle ilmanvaihdolle.

Talon sokea alue on säädetty betonipinnoilta, päällystyslaudoilta tai päällystystuilta. Asennettaessa on välttämätöntä säilyttää 4 ° ulospäin kulma. Varmista, että tiivistelet liitosjohdon vuorauksen liitoskappaleet. Tämä estää sulaveden ja sademäärän pääsyn maanalaiseen.

Lämmöneristetyn lattian järjestelyn sävyt

Runkopäällysteiden lämpöeristetty lattia on toteutettu vesimuoton tai lämmitysmattojen avulla.

Sovittelujärjestelmä

 1. Kun asennat vaneria tai OSB: tä tankoihin ja aluslattian vedenpitävyyteen, levymäiset polystyreenilevyt on sijoitettava viivojen välisiin aukkoihin. Levyjen yläpinnan tulee olla huovutusvaippa.
 2. Levitä höyrysulku eristeen yli, jolloin reunan ympäryksen ympärille jää kalvon marginaali lopullisen lattian korkeuden mukaan.
 3. Aseta vahvistusverkko, kaada se ohut kerros sementti-hiekkalaasti ja jätä se kiinteytyä.
 4. Levitä kalvopäällyste kiiltävällä puolella ylöspäin.
 5. Aseta lämmitysmatot lattialämmitykseen ja kaada betonipinta.

Prosessissa, jossa liuos asetetaan säännöllisesti, täytyy kostuttaa niin, ettei halkeile. Lopullisen jähmettymisen jälkeen voit asettaa maalipinnan.

Video: miten laatoitetaan

Rakenteen rungon järjestäminen ja eristäminen paalun pohjalla eivät edusta mitään vaikeuksia. Mutta prosessin yksinkertaisuuden vuoksi prosessi edellyttää esiintyjän hoitoa ja kaikkien teknisten vivahteiden noudattamista.

Ruuvipylväät: pohjakankaan piirakka

Miksi en käytä tuulen kosteutta kestävää kalvoa runkopalkin alemmassa päällekkäisyydessä paaluilla tai nauhalla? Tällainen kysymys syntyy melko usein. Puhutaan siis alhaisesta päällekkäisestä kakusta yleensä ja varsinkin VVZ-kalvosta / kalvosta.

Nazian kehysrakennuksen alempi katto, pohjassa ei ole kalvoa

Ensinnäkin käsittelemme rakentavaa kysymystä. Edellä olevassa kuviossa näkyy kolminkertainen vanteet, joiden päällekkäisyys viipyy. Tämä on yksi vaihtoehdoista sitomisen ruuvipillojen toteuttamiselle, jolla on sekä etuja että haittoja. Olemme jo tarkastelleet tätä asiaa yksityiskohtaisesti huomautuksessa "kiista alhaisesta päällekkäisyydestä", vaikka kyseinen huomautus on enimmäkseen lämpöhäviöitä. Suunnittelussa on kuitenkin kaksi versiota (edellä ja yksi, jota pidät enemmän), joten en näe mitään syytä toistaa.

Suojelemme kehystehoa hiiriltä

Joten, valitsemalla vanteiden vaihtoehto, me tulemme valitsemaan "piirakka" päällekkäisyydestä, eli mitä ja missä järjestyksessä olisi sijoitettava siellä. Ja aina alamme suojella pieniltä jyrsijöiltä, ​​jotka voivat asettua eristykseen, ellei ryhdytä toimenpiteisiin.

Tärkein toimenpiteemme tässä tapauksessa on käyttää hienoa metalliverkkoa koko lattia-alueella:

Grid jyrsijöistä, rungon alin päällekkäisyys nauhalla

Tässä ↑ -kuvassa näkyy Lomonosovin luurankorvan alaraja, se rakennettiin jo valmiiksi vanhalle nauhalle. Mutta tämä ei muuta asiaa, jos siellä on paaluja eikä nauhaa, aluksi voisimme tehdä valjaat ja venyttää verkkoa samalla tavalla. Tässä se on:

Edellä olevissa kuvissa Kiskelovon SVF: n luuston pohjan päällekkäisyys on silmänräpäys alhaalla olevaan leikkuulaitteeseen ja laudalle, joka on väärässä. Jos kyseessä on muunnos, jossa on kolminkertainen alusvoitelu ja päällekkäiset viiveet sen yläpuolella, verkko asennetaan yläosaan. Tärkeintä on, että verkko on heti eristyksen alla, jotta se ei ainoastaan ​​suojaisi jyrsijöiltä vaan myös tukisi sitä - ei anna sen kaatua tai pudota pois.

Näin viimeistelty vanteet ja venytetty verkko näyttävät ylhäältä:

Ilmakuvat Kiskelovon rakennuspaikasta, alempi kerros ja jyrsijöiden verkko

Käytämme yleensä 0,7 mm: n kudottua metallisilloitettua metalliverkkoa, jonka solu on 5 * 5 mm, rullat 1 * 30 m. Mutta tämä koko ei ole kriittinen, tärkeintä on, että pieni solu ei pääse hiirtä läpi.

Lattian lämmitys kivivillalla

Seuraavaksi meidän on lämmitettävä pohjakansi. On kätevää lykätä sitä myöhemmäksi, mutta tehdä se heti.

Lattian lämmitys kivivillalla, näkymä tulevan terassin puolelta

Lämpenemisessä ei ole mitään epätavallista, eristyslevyt sijoitetaan viivojen väliin ja pohja tuetaan metalliristikkoon. Lisäksi voit käyttää lävistettyä nauhaa, käytännössä ei ole kuormitusta, se ei salli eristämisen sag:

Basalttivilla tuetaan met. mesh, voit lisätä rei'itetty nauha

Ja täältä tulemme kiinnostavimpiin...

Miksi alapäässä ei ole tuulen kosteutta

Kyllä, valokuvat eivät näytä kalvoa / kalvoa VVZ. Ei näkyvissä, koska sitä ei ole. Ei siksi, ettei sitä tarvita.

Useimmiten he kirjoittavat minulle "mitä kosteus maaperästä?", "Koska eristys märkä!" Ja niin edelleen. Mutta temppu on se, että kivivillaa voi kastua vain suoraa kosketusta kosteuden muodossa pisaroiden tai suihkukoneiden, joka ei varmasti ole maan alla. Hän ei yksinkertaisesti kerää kosteutta ilmasta.

Joten mitä on jäljellä, on kysymys ilman läpäisystä, ts. tuulisuoja. Siksi ensimmäisenä kerroksena käytetään yleensä paksumpia kivivillaa, esimerkiksi Paroc WAS 35.

Etulämmitin Paroc WAS 35

Valmistaja vahvistaa, ettei ole tarvetta käyttää tuulilasia (huomaa, että kosteuden suojausta ei edes mainita) käytettäessä näitä levyjä, joiden ilmanläpäisevyys on rajallinen:

Kirjeessä puhutaan ilmanvaihdon julkisivuista, mutta tämä ei muuta asian ydintä, koska nämä tuulenpitävät laatat toimivat samalla tavalla, seinään, kattoon.

Tietenkin tämä ei ole ainoa tapa tehdä "päällekkäisyyden alaraja" vaihtoehtoina, mutta on myös mahdollista käyttää Isoplaat MDRP tuulenpitäviä levyjä, vaikka niitä on jo vaikeampi koota. Mutta en halua käyttää tuulenpitäviä kalvoja tai kalvoja. Tosiasia on, että tällaiset kalvot eivät kykene kulkemaan vettä nestefaasissa, mikä on erittäin epätoivottavaa päällekkäisyydelle, koska siellä oleva vesi todennäköisesti voi nopeasti tai myöhemmin päästä sinne. Esimerkiksi viestinnän hätätapaukset, niistä, valitettavasti kukaan ei ole vakuutettu.

Useimmiten hemmoteltu lattia alla: me lasketaan rahaa

Todennäköisesti yleisin aliverkkotunnuksen arkistointi, jota olen tavannut ulkomaisilla rakennuskohteilla, on tuuma tai OSB + VVZ-kalvo. Tällaisten materiaalien käyttöä väitetään eri tavoin, siitä lähtien, että "olemme aina tehneet niin", päättyy siihen, että se on edullisempi kuin "nykyaikaiset tuulenpitävät levyt tai eristys".

On tärkeää ymmärtää, että talossa on oltava materiaalia.

 • hyvä höyryläpäisevyys;
 • riittävä tuulisuojaus;
 • pystyy vuotamaan nesteä vuotojen varalta.

Kumpikaan OSB eikä kalvot / kalvot eivät kuulu näiden kriteerien piiriin, joten pidättäydyn käyttämästä niitä.

Mitä kustannuksista, tuulenpitävän eristyksen käyttö on halvempaa kuin kalvo + levyt. Vaikka tuulenpitävä eristys on kolme kertaa kalliimpaa kuin tavallista! Tällaisen hintaeron vuoksi syntyy yleinen väärinkäsitys, että koko kakku on myös kolme kertaa kalliimpaa, mutta tämä ei ole niin. Ensinnäkin, sinun on käytettävä vain 50 mm: n tällaista eristyskerrosta (ensimmäinen kerros) ja toiseksi laske.

Kun tämä on jo väitetty, annan lyhyen laskelman, joka on asian kannalta merkityksellinen riidan aikana:

Paroc Extra säännöllisesti

1600 ruplaa 1 m3, meidän tapauksessamme on 80 ruplaa 1 m 50mm levylle.

Paroc WAS 35 on paljon kalliimpaa

4500 ruplaa / m3, ts. Meidän tapauksessamme 225 ruplaa 1m2 50mm levylle.

Kahden lämmittimen kustannusero on 145 ruplaa 1m2: stä. Ja nyt lasketaan sideaine levyltä ja elokuvaksi:

8000 ruplaa / m3, ts. 200 ruplaa 1m 2: ksi, tyyppi Isospan A - 25 ruplaa kohti 1m2.

eli näemme, että omassa versiossani sinun on maksettava 150 ruplaa 1 m: n eristykselle, mutta sinun ei tarvitse maksaa 225 ruplaa per m2: n suuruista sideainetta levyineen ja folioineen, joten myytti "tämä on kohtuuttoman kalliimpaa" ei vahvistettu, päinvastainen.

Jäljellä on vain yksi kiistanalainen näkökohta: näissä laskelmissa ei ole otettu huomioon metalliverkkoa, jota usein ei aseteta, kun tuumaa tuumaa. Mutta ristikko suojaa taloa jyrsijöiltä ja ystävällisesti tarvitaan missä tahansa suoritusmuodossa.

Ja mikä on päällä?

Arvelimme muotoilun, eristyksen ja sideaineen (tai pikemminkin sen puuttumisen). On vielä keskusteltava siitä, että ylitys päällekkäin. Joten kun eristys on asennettu, on tehtävä höyrysulku, josta käytetään muovikalvoa:

Alempi kerros ja höyrysulku

Tämän huomautuksen puitteissa en halua mennä yksityiskohtiin, voin vain sanoa, että 150 mikronin filmi on rekisteröity SP 31-105: ssä. Polyeteeni on monien "merkkituotteiden" PI-kalvojen perusta, joten käytämme sitä höyrysulun seiniin ja lattioihin. Kalvo asetetaan päällekkäin, liitokset liimataan. Ja vaneri asetetaan päälle, näin tapahtuu:

Muuten video ottaa talon rakentamisen alun Matoksissa. Keskinkertaisen laadukas video, mutta jotain ei löytynyt enää hyvältä ja tuoreelta. On tarpeen tehdä uusi video tästä aiheesta.

Kosteutta kestävä vaneri karkeille lattioille

Kun olet tehnyt karkean kerroksen kosteutta kestävästä vanerista, voit aloittaa seinien kokoamisen - ensimmäisen kerroksen lattia on valmis!

Lattian asennus runkopuutarhassa ruuveilla

Ruuveilla varustetuissa taloissa rakennuksen rakenteellisia ominaisuuksia aiheuttavat lattian asettamiseen liittyvät erityisvaatimukset. Kehysrakennuksissa lattian on oltava osa tehorakennetta. Jalkakäytävien kehysrakennuksen lattiat ovat alttiimpia ilmasto-olosuhteille, joten materiaalien, lattiapinnoiteknologian ja eristystekniikoiden vaatimukset ovat olennaisesti erilaiset kuin rakennuksissa, joissa on vakiotyyppi. Tämä materiaali kertoo siitä, miten lattiakakku voidaan asettaa kehysrakennuksessa, jotta rakennuksen keskeiset muuttujat eivät loukkaisi ja saavuttaisi mukavat elinolosuhteet jo vuosia.

Ruuveilla

Runkorakennuksen rakentaminen ruuveilla on useimmissa ennakkotapauksissa välttämätön välttämättömyys eikä kuvan tai esteettisen päätöksen tekeminen. Tämäntyyppiset talot on rakennettu paikkoihin, joissa maaperällä on alhainen tiheys tai korkea pohjavesi. Myös tällaiset rakenteet löytyvät rannikkovyöhykkeistä, joissa keväällä esiintyy uhan asuntojen tulvista.

Rakentaminen rotkon puolella.

Rakentamaan tarvetta ruuvata koko alueen tulevaan kehysrakennuspaalut. Pallojen määrä ja niiden syvyys kirjataan yksilöllisesti projektin dokumentointiin. Paalun perustuksen yläosa yhdistetään 150 mm: n 150 mm: n palkin tai 200: n 200 mm: n pohjareunuksen avulla. Runko-osan pohjaventtiilin puutavara jakaa tasaisesti kuormituksen paikoille. Siten kehysrakennuksen lattia sijoitetaan suoraan puuhun.

Pallon pohjan edut

Tällä teknologisella ratkaisulla on useita etuja:

 • vähimmäis sademäärä;
 • mahdolli- suus käyttää millä tahansa maatyypillä;
 • perusasennuksen nopea asennus;
 • lukuisten maanrakennelmien puuttuminen;
 • korkea rakenteellinen stabiilius;
 • pieni alttius aggressiivisille ympäristötekijöille.

Tärkeä asia on se, että ruuvipallojen pohjalla voidaan rakentaa runkorakennuksia alueille, joilla on merkittäviä korkeuseroja: kallioilla, laskettelurinteillä tai suihkulähteillä ja keinotekoisilla pengerkeillä.

Lattiat rakennuksessa ruuveilla

Ennen kuin päällystät ensimmäisen kerroksen vaakasuoran päällekkäisyyden, sinun on valittava puulaji oikein, jotta lämpöhäviöt vähenisivät, sillä ruuvipilareiden rungossa oleva lattia ei ole suojattu ulkoisesta ympäristöstä, kuten lattiasta tavallisessa talossa. Siksi tarvittavat puulajit, jotka takaavat lattialautojen maksimaalisen kiinnittymisen toisiinsa.

Runkopohjan lattian asettamiseksi ruuveilla on suositeltavaa käyttää havupuita, jotka yhdistävät suuren lujuuden, kestävyyden ja kohtuullisen hinnan. Vakuutettujen kodinomistajien on parempi valita tammi tai haapa, jotka monta kertaa ovat monta kertaa suurempia kuin havumuutokset.

1. kerroksen lattian lämmittäminen.

Runko-olohuoneen oikea lattia mahdollistaa kaikentyyppisten lattiamateriaalien luonnollisen alkuperän, olipa sitten parkettia, parkettilevyä tai käsiteltyä puulattiaa. Sinun on myös pidettävä mielessä, että lattianpäällysteenä on käytettävä keramiikkaa ompelemalla kylpyhuoneen laatta. Puu on siedettävä hyvin vettähylkivien kyllästyneiden vaikutusten vuoksi.

Ensimmäisen kerroksen lattia

Ensimmäisen kerroksen vaakasuora päällekkäisyys on kaikkein alttiimpia lämpöhäviölle, joten tässä tapauksessa tarvitaan päällysteen ja lattiapäällysteen välistä eristysvuorausta. Näin ollen ensimmäisen kerroksen runko-talon lattian paksuus on huomattavasti suurempi kuin toisella. Lisäksi vanerilevyjen tai maksutapojen on oltava kiinni ulkopuolisista viiveistä.

Lattian lepäävät vastapultit on sijoitettava suoraan eristyksen yläpuolelle. Kehysrakennuksen ensimmäisen kerroksen lattia vaatii ylimääräistä suojaa kosteuden kertymältä ja haihtumiselta. On tarpeen ajatella vedenpitävyyttä lattian peittämisen aloitusvaiheessa, jopa ennen lattiapäällysteen asennusta.

Eristysmateriaalin kerrosten on oltava päällekkäin. Päällekkäisyyden leveyden on oltava vähintään kymmenen senttimetriä. Jalkakäytävän kehysrakennuksen lattian laite muistuttaa eräänlaista kakkua, jonka täyttö on karkeaa lattiaa, tuulilasia, lämpöeristyskerrokset, höyrysulku, lattia.

Lattiavaatimukset toiselle kerrokselle

Minkä kerroksen runko-oloissa käytetään toisessa kerroksessa? Toisen kerroksen lattiapäällysteiden tärkein edellytys on, että niissä on oltava rakennuksen vähimmäiskuormitus, koska ei ole suositeltavaa rakentaa runkoja, joiden korkeus on yli kaksi kerrosta. Toisen kerroksen päällekkäisyydet eivät päästä pois lämpöä ja ovat vähemmän vaativia lattiatyyppistä. Tämäntyyppisten lattien tärkein vaatimus on rakenteen kevytrakenne ja hyvä äänieristys.

Toisen kerroksen lattia osassa.

Ei ole hyväksyttävää käyttää paksua eristysmateriaalia kerroksen yläkerroksissa. Pienemmällä kuormalla lattialle voit tehdä suuremman määrän huoneita ensimmäisessä kerroksessa. Struts ja väliseinät tulevat osaksi talon vallanrakennetta ja purkavat siten runkorakenteen toisen kerroksen lattiaa.

Lattianeristys

On tarpeen kiinnittää erityistä huomiota eristystyyppeihin, joten runko-olohuoneen puulattiat eivät ainoastaan ​​aktiivisesti anna lämpöä ulkoiselle ympäristölle eristeen puuttuessa, vaan voivat myös romahtaa, jos eristekerroksen materiaali valitaan virheillä.

Tärkeimmät eristystyypit

 • Mineraalivilla - tämäntyyppisellä eristyksellä on erinomaiset eristysominaisuudet. Lisäksi mineraalivilla ei pala, ei hajota, ei kerää myrkyllisiä aineita käytön aikana. Kuitenkin mineraalivilla menettää eristysominaisuutensa veden ollessa kosketuksissa veden kanssa, joten kehysrakennuksen lattian rakentaminen olisi toteutettava mahdollisimman vähän nesteiden avulla. Tällöin lattialaudan käsittely on kiellettyä vesipohjaisella emalilla.
 • Runko, jossa on vesilattiat - tämä eristysvaihtoehto vaatii huomattavaa teknistä osaamista rakentajilta. Jäähdytysaineen syöttöputken asettaminen lattian ja lattiapinnoitteen väliin on asetettava. Kiertävä kuuma vesi lämmittää pinnoitteen haluttuun lämpötilaan. Jotta järjestelmä toimisi häiriöttömästi, taloon on asennettava kattila, jossa on automaattiset ohjausjärjestelmät ja termostaatit. Tällaista eristystä suositellaan koteihin, joissa ihmiset elävät ympäri vuoden;
 • Sähköinen lattialämmitys - kerrosrakennuksessa lattian ja lattiapäällysteiden väliin asennettujen lämpöelementtien välillä, joita käyttäjä voi aktivoida. Samaan aikaan lattia ei saa olla syttyvä.

Kehysrakennuksen lämpöeristys merkitsee vaihtelua, jota rajoittavat asunnon omistajan taloudelliset mahdollisuudet ja asunnon käyttöolosuhteet.

Lattian asennustyöt

 1. Asennusviive;
 2. Rakenteiden lujittamisen välinen viivojen välinen risteys;
 3. Aluslattian asentaminen laudasta tai vanerista;
 4. Höyrysulun viiveiden välinen lattia;
 5. Eristäminen;
 6. Eristys tulisi peittää höyrysulkukalvolla;
 7. Asennus lattiaan kehysrakennuksessa.

Asentajien tulee varmistaa, että kakku on järjestetty oikeaan järjestykseen ja että levyt ovat yhdessä.

Rakennustelineen lattioiden laite paaluilla

Kun otetaan huomioon kehysrakenteiden muotoilu piirteitä, lattian on oltava paitsi vahva, myös riittävän kevyt, jotta taloa ei ylikuormiteta. Yhtä tärkeää on rakenteen tämän osan hyvä lämmöneristys. Siksi kehysrakennuksen laitekerros on parempi tehdä puusta. Tämä materiaali on ympäristöystävällinen, lämmin ja kevyt. Ensimmäisen kerroksen lämpöeristeen lisäämiseksi voidaan järjestää lämmitysjärjestelmä.

Lattiamateriaalit

Jos aiot tehdä lattia omilla käsillä, sinun on ensin valittava oikeat rakennusmateriaalit. Valittaessa puutavaraa, josta rakentavan lattiakakun tärkeimmät tukevat osat valmistetaan, tulee huomioida rakennuksen alueen ilmasto-olosuhteet, talon rakenteellisen osan kuormituksen voimakkuus, taloudelliset ominaisuudet sekä kunkin huoneen ominaisuudet, esimerkiksi kylpyhuoneen hyvä lattianeristys.

Rakennettaessa taloa ruuvipinoihin ensimmäisen kerroksen puitteet voidaan valmistaa käyttämällä seuraavia puulajeja:

 1. Neuloja. Tällainen puu on suhteellisen halpa, kestävä ja kestävä. Se soveltuu pieniin tiloihin, esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai käytävään.
 2. Aspen ja tammi ovat kalliimpia puulajeja. Heidän suorituskykyindikaattoriensa lujuus, luotettavuus ja kestävyys ovat huomattavasti korkeammat kuin muiden rotujen. Tämäntyyppisten puuosien avulla on mahdollista tehdä runkorakenteita lastentarhassa ja makuuhuoneessa.

Rakennettaessa talon lattia ruuveilla, on yhtä tärkeää käyttää hyvin kuivattua puuta. Jos rakennat lattiaa märästä materiaalista, sen jälkeen kun se kuivuu, syntyy halkeamia. Puun rakenneosien ulkonäkö on yhtä tärkeä. Niiden ei pitäisi olla tahroja, halkeamia ja muita vikoja.

Vinkki: lattiat talossa puupylväässä on parempi ostaa ensimmäisen luokan puu kosteudella, joka ei ole korkeampi kuin 20%.

Tarvittavan materiaalin tilavuuden laskemiseksi on tarpeen lisätä huoneeseen 10%. Runkopallojen talon lattia on parasta tehdä kahden metrin levyiltä. Värien ja tekstuurin välisten erojen välttämiseksi kannattaa ostaa tuotteita yhdestä erästä. Paras lattia tahansa kehysrakennuksen lattialle on leikattu ura-alusta. Se ei vaadi viimeistelyn kiillotusta, mikä lyhentää aikaa työhön ja vähentää työvoimakustannuksia.

Lattiamateriaalit

Kun tehdään lattia puurungossa, useimmiten käytetään lattiapäällystettä:

 • liimattu parketti (edullinen materiaali alhaisella teholla);
 • parketti (kalliimpi ja kestävä tuote);
 • massiivipuinen lattia (kestävä päällyste);
 • lankku massiivipuusta (materiaali, jolla on suuri kulutuskestävyys).

Luonnollisesti kaikki eivät ole sopivia lattialle kylpyhuoneessa, keittiössä ja kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneen ja kylpyhuoneen tilaan on parempi käyttää keraamisia laattoja. Pääasia lattian toisen kerroksen suunnittelussa on hyvä vedenpitävyys paikoissa, joissa on korkea kosteus.

Laakerit lattiarakenteet rungon talossa pihdeillä

Runkopohjan lattian laite voidaan aloittaa paalusuojan ja putkiston rakentamisen jälkeen. On parempi tehdä se baarista, I-palkista tai kanavasta. Käytämme puupalkkeihin, joihin kiinnitetään lokit. Palkkipalkkien leveys saa olla enintään 3 m. Jos kara on suurempi kuin tämä arvo, on käytettävä lisäpidikkeitä pinoista. Palkkeja varten voit käyttää 100 mm 100 mm: n palkkiosaa havupuusta.

Ennen vanteiden kiinnittämistä kannattaa vedenpitävä pohja penofolilla, kateaineella tai muovikalvolla.

Ennen vanteiden kiinnittämistä on tarpeellista vedenpitävä pohja penofolilla tai kattopuhalluksella.

Kun olet asentanut palkit, voit jatkaa lokin asettamista. Näiden elementtien nousu on 500 mm. Lattian rakentaminen jalustassa sijaitsevassa talossa toteutetaan palkkien (viivästys) avulla, jossa kerroksen 100 x 250 mm lattia ja toisessa kerroksessa 70 x 200 mm. Jos päällekkäiset katot ovat pieniä, esimerkiksi kylpyhuoneessa, palkkien osaa voidaan pienentää 50x150 mm: iin. Joissakin tapauksissa käytetään 40 cm: n viivästystä rakenteen lujuuden lisäämiseksi. Lisätietoja lattiakehyksen kiinnittämisestä on artikkelin lopussa videossa.

Ennen kaappauksen viivyttämisen aloittamista sinun on tehtävä merkintä, joka vastaa niiden askelta. Lisäksi lokeissa olevat urat sahataan viiveen leveydeltä. Vahvistimen urien jälkeen tukit kiinnitetään tukeilla, ruuveilla, nauloilla tai itsekierteillen ruuvilla.

Tärkeää: Kaikki lattian puiset tukirakenteet on käsiteltävä antiseptisilla aineilla ja palonestoaineilla mätäsi ja poltettaviksi.

Alla viivästykseen tulee kiinnittää levyt 30x30 mm. Lattiarakenteen lujuuden lisäämiseksi, joskus rakentamisen aikana, lokit liitetään toisiinsa 150 cm: n asteen poikkipalkkeilla, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tällaista vahvistamista suositellaan käytettäväksi siinä tapauksessa, että betonilattia lämmitetään.

Mitä tulee toisen kerroksen lattiarakenteeseen, tässä käytetään lattiapalkkeja, ei viivästyksiä. Niiden askel on 500 mm. Lattia asetetaan suoraan palkkien suuntaan.

Pohjakerroksen lattianeristys

Jos päätät rakentaa talon ruuveilla omilla kädilläsi, kiinnitetään erityistä huomiota pohjakerroksen eristykseen. Rakenteellinen puulattiokakku toisessa kerroksessa ei edellytä tällaista perusteellista lämpöeristystä.

Pääsääntöisesti talojen rakentaminen pölkkyillä suoritetaan käyttämällä palkkien arkistointia. Tätä varten kiinnitämme OSB: n tai vanerin viereisiin oheisiin kiskoihin. Poikkileikkausmuoto muistuttaa kirjainta Sh.

Nyt voit siirtyä laitteen vesihöyry- ja höyrysulkuun. Tee näin seuraavasti:

 1. Viipeen yläpuolella levitimme vedenpitävään kalvoon niin, että se sags viivojen välisiin aukkoihin. Voit käyttää kalvovesieristystä tai säännöllistä kalvoa.
 2. Laitamme lämmöneristysmateriaalia viivojen (kalvon yli) välillä. Näihin tarkoituksiin sopivaa mineraalivillaa. Jos haluat lämmittää talosi hyvin pihdit, on parempi käyttää basaltti villaa.
 3. Lokit on kiinnitettävä nitojalla.
 4. Rakenteellisen kakku lattialle ensimmäisessä kerroksessa talossa puupylväät tulisi sisältää höyrysulku. Jos rakennat omia käsiäsi, älä unohda, että höyrysulun materiaali asetetaan päällekkäin 150 mm. Liitokset välttämättä nauhoitetaan.

Pohjakerroksen rakentaminen missä tahansa huoneessa, olipa kyseessä kylpyhuone, keittiö tai olohuone, suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Mitä tulee toisen kerroksen lattian rakentavaan kakkuun, se voidaan tehdä ilman lämpöä ja vedenpitävää materiaalia. Mutta kylpyhuoneessa ja muissa paikoissa, joissa on märkäprosesseja, on tarpeen asettaa vesitiivis kerros lattiarakenteeseen. Alla olevassa videossa voit tutustua talon lattiamateriaaleihin pihdeillä omilla käsilläsi.

Lattian asettaminen

Rakennetun kakun seuraava kerros valmistetaan 3 cm: n paksuisella levykkeellä. Kun laudat laitetaan omiin käsiisi, noudata 40-50 cm: n pätkää. Tällainen levyllä olevat lokerot mahdollistavat ilmanvaihdon. Kiinnitä levyt tukkeihin voivat olla itsekierteittäviä ruuveja.

Sitten rakennamme kerroksen talossa tässä järjestyksessä:

 1. Laatikoiden laatikossa suoritetaan alikerroksen asettaminen. Tämä voi olla arkki- tai sileä lauta. Kiinnitä se runkoon ruuveilla.
 2. Omalla kädellä olevilla levyillä voidaan luoda hankitut lattiat.

Koska kylpyhuoneessa ja kylpyhuoneen laatta on lattian etukerros, tasoitetaan pinta karkeilla levyillä, on parempi asentaa vaneri tai OSB. Tällöin tällaisissa tiloissa oleva rakentava kakku on asetettava ylimääräiseen vedenpitävyyteen, joka asetetaan vanerille.

Lämmitetty lattia runko

Kädet voivat tehdä lämpimän kerroksen pihapiireissä olevassa talossa. Alla olevassa videossa tämä ei näy, mutta prosessi on yksinkertainen ja tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 1. Konstruktiivinen lämmin lattiakakku sisältää saman laakeripuun runkoa kuin lattialle ilman lämmitystä. Ainoa ero on, että vanerilevyjä ei ole asetettu arkistokortille, vaan tukkeihin kiinnitetyt kallonpalkit, joissa on itsekierteittävät ruuvit sivuilla. Voit käyttää kallonpalkkia, jossa on 30 x 30 mm: n osa ja asennus 15-20 cm: n askelin.
 2. Sen jälkeen, kun vaneri on kiinnitetty tangoilla ja suoritettu vedenpitävyys viivästysten välisessä raossa, laitetaan polystyreenivaahto. Pidennettyjen polystyreenilevyjen yläpinnan on oltava huuhtelun viivästyksen kärjessä.
 3. Seuraavaksi sinun on asetettava kerros höyrysulkufilmi, joka asetetaan seinille valmiiden lattian odotetun tason yläpuolelle.
 4. Asettamme vahvistusverkon kalvon päälle ja täytämme sen ohut kerros sementtilaasti.
 5. Aseta sitten lattialämmitysjärjestelmän lämmitysmatot heijastavalle folgoisolin kerrokselle. Teemme betoniteräksen.
 6. Teemme lattiamateriaaleja. Jos lattia tehdään kylpyhuoneessa tai keittiössä, voit käyttää laattoja.

Lisätietoja lattian muodostamisesta kehysrakennuksessa, näet ehdotetussa videossa:

Kuinka asianmukaisesti järjestää betonilattia kehysrakennuksessa

Suunnittelen yhden kerroksen runkopäällysteiset ruuvipylväät, joiden pinta-ala on 100 neliömetriä. Arvioitu lattiakakku: hiotut hiotut hiotut verkot, PPS 25 - 200 mm, terälevy 25 mm, höyrysulku, PPS 25-50 mm, 50 mm betonilastat, verkko, lattialämmitys.

Tosiasia on, että luonnoslevy ostetaan talvella ja se on katoksen alla, kunnes se asennetaan kesällä (jo talon ollessa katon alla). Kuivuu, mielestäni, 20 prosenttiin. Betoni aikoo kaataa kaksi kuukautta lattian jälkeen.

Kerro minulle, onko mitään vitsaus, erityisesti:

1. Onko hätätilanteen kutistuminen vaikuttanut tasoitukseen.
2. Voiko PPP auttaa minimoimaan muutokset hätätilanteissa?
3. Ovatko lattian jokin muunnos roskaa (lämmönmittauksessa näyttää normaalilta).
4. Onko PPS: n käytön äänieristys kärsii voimakkaasti.

"Pie", jonka olet kerrottu pohjakerroksessa pohjakerroksessa, jonka aiot järjestää omassa kodissasi, on ainakin irrationaalinen. Korkeintaan - vuodessa toinen kerros on purettava ja uusittava. Suosittelemme, että hylkäät tämän mallin ja siksi:

Sinulla oli epäilystä siitä, etteivät ilmatiivis eristeen kerrosten väliset puulevyt kaadu. Vahvistamme arvoituksesi: rotu välttämättä. Ja riippumatta siitä, kuinka hyvin kuivaat ne ja mitä liotat. Ilman ilmanvaihtoa puu vaikuttaa sienellä. Biologisesti hajoavia rakennusmateriaaleja ei voida sijoittaa rakenteisiin, joissa kosteutta ei saa tyhjentää. Ja vielä yksi asia: se on täysin käsittämätöntä, miksi tarvitset tämän kerroksen 25 mm levyjä lainkaan. Loppujen lopuksi, ilman kehystä tai viivettä (ei ole mainintaa heidän läsnäolostaan ​​kirjeessänne), operaattorin toiminnot eivät ole ja eivät ole mustat lattiat. Lisäksi, jos ne eivät ole kiinni jalustaan ​​(uudelleen kehys ei ole tarkoitettu sinulle), puu "kiertyy" ajan myötä. Kaavion kaataminen kaksi kuukautta sen jälkeen, kun lattian alapuoliset kerrokset tehtiin suunnitelmien mukaan, et voi, levyt ja eristykset ovat jo epämuodostuneet, muotoilu on purettava. Vaikka onnistut aluksi keräämään litteitä levyjä ja laskemalla lasia välittömästi, kunnes ne ovat vääntyneet, se ei ole tosiasia, että vahvistettu betoni (itse asiassa sementti-hiekkalaasti) kestää muodonmuutoksia ja ei murtaa jonain päivänä.

Ongelmana on, että jostain syystä yrität keksiä hybridirakennetta: yhdistää puiset kuormitettavat elementit (itse asiassa lattia ilman kehystä ei pidä kuormaa) ja kiinteää betonia. Älä keksi osaamista, ei tarvetta. Käytä kehittyneitä asiantuntijoita ja toistuvasti todistettuja teknologioita.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa, runko ja monoliitti:

 1. Runko: Asenna normaali eristetty puukehys, joka riippuu pylväistä ja tuuletetaan alhaalta maanalaisessa osassa. Mutta tässä tapauksessa lämmitetyt lattiat ovat irrationaalinen päätös. Vaikka teknisesti mahdollista:
  • Rungon vahvistaminen, se voidaan sijoittaa 35 mm paksuiseen OSB- tai DSP-muotoon ja kaataa vahvistettua sementti-hiekkalaattaa, jonka paksuus on lattialämmitysputkilla. Koska rakennamme alempana olevaa rakennetta, on vältettävä kosteuden tunkeutumista maaperästä, sillä se on vedenpitävä. Useita erinomaisia ​​lisävarusteita käytetään, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen asia: kehyksen on oltava riittävän vahva kestämään lasin kuormitusta, puiset elementit on tuuletettava alhaalta.