"Piirakka" lämmin kerros betonipinnoilla

Jälleen kerran kakku lämpimästä lattiasta ja miten valmistella säätiö sille. Toistan jotain edellisestä artikkelista, mutta tämä ei johdu muistin menetyksistä, vaan siitä, että näitä asioita on kiinnitettävä huomiota - välttämättä.

"Kakun" lämpimän kerroksen koostumus betonipinnoitteella

Viimeisessä artikkelissa keskusteltiin lämpimän kerroksen betonipinnoitteiden kerroksista, tässä luetan ne jälleen (alhaalta ylös):

 • eristys;
 • muovikalvo;
 • vahvistusverkko (se on mahdollista ilman sitä, mutta sen avulla on helpompi kiinnittää putki ja lattia on vahvempi);
 • lämpimät lattiaputket;
 • betonilevy.

Kaikki muu, joka on ylä- ja alapuolella, ei koske varsinainen lämmin kerros, mutta se mainitaan vielä tässä, sillä sillä on rooli.

Mikä on kunkin kerroksen paksuus lämpimän kerroksen "kakusta"?

"Mikä on kunkin kerroksen paksuus?" - kiireellisin, kiireellisin kysymys lämpimän veden lattian suunnittelussa.

Lämpimän kerroksen suunnittelussa on välttämätöntä laskea kerrosten paksuus valmiista lattiasta ja järjestää sitten syvyystiivistelmä syvyyteen. Yleensä viimeistely lattia on sidottu pohjan reunaan (kellarin pohja), eli laskemme kellarin yläosasta.

Koska useimmat lämpimät lattiat on asennettu alakerrassa, maaperän pohja tai betonilattia on ensimmäisessä kerroksessa. Jos on olemassa betonilattia, voidaan sanoa, että emäksen valmistelu on ratkaistu, vain lakaista se huolellisesti ja irrota liuoksen kiinnitysosat, jos sellaisia ​​on.

Maaperän pohjalla on vaikeampaa, se on ensin valmistauduttava lämpimän kerroksen asentamiseen: taso, tampi huolellisesti niin, että pohja on tiheä. No, sana "maaperä" ei tarkoita sitä, että se voisi olla maa, jonkinlainen musta maa tai savi. Tarkoituksena on PGS (hiekan ja soran sekoitus), seulomiset, rauniot, sora - hyvin kaadetut. On oikeampaa kutsua tätä "maaperä" pohjaa "tyynyksi".

Joten yli "tyyny" on täynnä luonnos estimaatti. Voit määrittää tämän levyn paksuuden lukemalla artikkelin loppuun ja ottamalla sitten nauha-mittauksen ja mittaamalla sen talosi.

Laadimme lämpöeristyksen puristetusta polystyreeni-vaahdosta, jonka paksuus on 100-115 mm, mutta ei alle 50 mm (joka muuten ei riitä, mutta joskus ei ole tilaa mennä, koska se jäi oviaukkojen korkeudelle, toisessa kerroksessa ja sen yläpuolella 50 mm riittää):

Polystyreenin tiheys lämpimälle lattialle on vähintään 30... 35 kg / m3, koska eristeen tiheys vaikuttaa paitsi lattian lujuuteen myös lämpöhäviöön eristyksen kautta.

Polyeteeniä asetetaan eristeen yli:

Kalvonpaksuus on vähintään 150... 200 mikronia.

Polyeteenin päälle asetettu vahvikemetsä on parempi kuin teräs, jonka läpimitta on ohuempi kuin 4 mm:

Putken läpimitta 16 mm, metallimuovi tai silloitetusta polyeteenistä valmistettu:

Putkessa, jossa on verkko, otamme vielä 20 mm.

Kytkin on kaadettu vähintään 50 mm: n paksuudella putken yläosasta. Se on mahdollista enemmän - jopa 10 cm. Tämä tasoitus ei ole pelkästään valmiin lattian pohja vaan myös lämpöakku. Näin ollen, sitä paksumpi on, sitä massiivisempi se on, sitä enemmän lämpöä se voi kerääntyä, mikä on tärkeätä, kun kyseessä on ylivoimaisen esteen tilanteet kaasun / sähkön irrottamisen tai muiden ongelmien muodossa. Kuitenkin yli 80 mm on parempi olla tekemättä liitintä. On mahdotonta säästää betoniin, koska se on kannattava perusta, joka tuntee kuorman huonekaluista, ihmisistä ja kaikesta, mikä on ja tulee huoneeseen. Merkki betonista M200: sta tai uudemmasta.

Lopulliselle päällykselle, joka tulee tasoitukseen, varaamme vielä 20 mm, jos se on laatta, graniitti jne. Ja jopa 40 mm, jos se on parkettia. Yleensä lattian pinnan paksuus riippuu tämän pinnoitteen materiaalista, joten on syytä tietää etukäteen.

Lisää kaikki luetellut paksuudet, määrittelemme, millä syvyydellä täyttymisen estämiseksi:

20 mm viimeistely lattia + 50 mm viimeistely tie + 20 mm putki, jossa ruudukko + 50 mm eristys = vähintään 140 mm pohjan yläpinnasta pistoaukon pinnalle. Tällöin rouhituslevyn paksuus on yhtä suuri kuin jäljellä oleva etäisyys maanpohjasta (jos tämä etäisyys on hyvin suuri, täytä sora, seulaset tai mitä sinulla on.)

Jälleen kerran: lämpimän kerroksen "kakun" vähimmäispaksuus on 140 mm.

Se on tärkeää! Jos aiot järjestää lämpimän kerroksen ensimmäisen kerroksen päällekkäisyydestä, tämä laskettu koko tulee ottaa huomioon, koska lattia nousee, mikä johtaa siihen, että oviaukkojen muutokset ovat riittämättömiä.

Rakeistuksen vähimmäispaksuus 50 mm. Rakennusstandardien mukaan on toivottavaa vahvistaa rouhintavaaertaa, koska se saa painoa kaikista ylemmistä kerroksista ja huonekaluista.

50 mm paksu polystyreenikerros voidaan myös asettaa solmun alle. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta se ei ole pahempi, vaan vain parempi. mutta ei välttämättä.

Optimaalinen putken etäisyys on 150 mm. Mutta jos on suuria lasimaalauksia, niin niiden askel pienenee 100 mm: iin. Etäisyys seinistä putken ensimmäiseen kierrokseen on vähintään 100 mm. Mutta lisää tästä asiasta käsitellään asennusohjeissa, mutta nyt kuumennetun kerroksen betonipinnoilla.

Kalkkunan lämpimän veden lattian laskeminen. Kattokorkeus. Eristeen paksuus.

Julkaisupäivä: 10. helmikuuta 2017 klo 13.00

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarvittavia parametreja, jotta voimme ymmärtää, mikä pitäisi olla kuumakerroksen kakku, mitkä katon korkeudet on valmisteltava ja mitä merkkiä voimme saada.

Me heti määrittelemme, että kaikille ei ole valmiita ratkaisuja, ja yritämme antaa sinulle mahdolliset tapahtumat ja niiden ratkaisut.

Ota selkeys, ilmastoitu betoni klassinen talo seinään. levyn paksuus 300 mm.

Klassinen kakku lämmin kerros, joka löytyy Pietarin ja Lenin rakennustyömailta. Alue koostuu suulakepuristetusta polystyreenivaahdosta, vedeneristyskalvosta, vahvistusverkosta, lattialämmitysputkesta, viimeistelystä ja lattiapäällysteestä.
Tarkastelemme kaikkia näitä elementtejä ja kunkin kappaleen lopussa löydämme korkeuden, johon kakku nousee.

Mutta me menemme taaksepäin ja aloitamme lattiamateriaaleilla ja jätämme vaikeimmista loppuun asti.

Lattia.

Yleensä lämmintä vesikerrosta käytetään joko laatta tai laminaatti.

Molempien pinnoitteiden paksuus on noin 10 mm. kuten laattaliima tai taustalevy.

Piira = 0 + 10 mm.

Viimeistelyruisku.

Viimeistelylaipan vähimmäispaksuus koneellisella menetelmällä lasikuidun ja pehmittimen lisäyksellä on 30 mm. Ihanteellinen paksuus on 50 mm.

Tärkeintä ei ole ylittää 70 mm: n kokonaiskorkeutta.

Tämä tarkoittaa sitä, että putken tasossa oleva paksuus + putkien paksuus ei saisi ylittää 70 mm: iä (eli 50 mm: n korkeudella).

Piira = 0 + 10 mm. + 50 mm.

Lämpöpatteriputki.

90 prosentissa tapauksista lämpimän lattian PERT- tai PEXa-putken paksuus on 16 mm.

Jos käytät putkea 17 mm. tai 20 mm. harkitse sopivaa paksuutta.

Piira = 0 + 10 mm. + 50 mm + 16 mm.

Vahvistinverkko.

Lujitteisen verkon paksuus on 4 mm. ja se taittuu erittäin hienosti putken paksuuden ollessa 16 mm. ja yhteensä 20 mm.

Tietenkin on erilainen paksuus, joka on 3 mm. ja korkeampi, mutta käytännössä suosituin ja järkevä on 4 mm.

Piira = 0 + 10 mm. + 50 mm + 16 mm. + 4 mm.

Vedeneristyskalvo.

Se on merkityksettömän paksu ja sitä ei voida ottaa huomioon.

Lukuun ottamatta tapauksia, joissa asennat eristystä, kuten folsololi tai stenofoni, jonka paksuus on yli 5 mm.

Piira = 0 + 10 mm. + 50 mm + 16 mm. + 4 mm. + 0 mm. = 80 mm.

Tässä vaiheessa kakun lämpimän kerroksen korkeus ilman eristettä on 80 mm.

Hyvin perustavanlaatuinen ja mielenkiintoinen on eristys, olemme antaneet sille suurimman osan tästä artikkelista, ja tämä kysymys ei anna asiakkaillemme rauhaa.

Suulakepuristettu polystyreenivaahto.
Se on materiaali, joka on syntynyt sekoittamalla polystyreenirakeet korotetussa lämpötilassa ja paineessa vaahdotusainetta lisäämällä ja sen jälkeen pursottamalla suulakepuristimesta ja valmistajasta ja määräpaikasta riippuen oma tiheys.

Tämä tiheysparametri on meille tärkeä rooli. tämä parametri määrittää kuinka paksu vaahtopolystyreeni me valitsimme.

Kuinka paljon tarvitset eristämistä?

SNiP 23-02-2003 "Rakennusten lämpösuojaus" ja Pietarin ja Lenin lämmönsiirton kertoimen (R) vaatimusten mukaisesti. alue, jonka levyn paksuus on 300 mm, tarvitsemme 98 mm paksuisen Penopleks Foundationin (35 kg / m3) vaahtoeristeen.

eli yksinkertaisesti, meidän on eristettävä huoneet, joissa elämme ja kuljemme kadulta (kylmä maa), jonka eristyspaksuus on 10 cm.

Jos pohja on eristetty (maahan) 100 mm. polystyreeni-vaahdon kerros sisäpuolelta säädösten mukaan, et voi eristää pohjaa ja asettaa välittömästi vedeneristys, verkko ja putki, mutta tämä on vain määräysten mukaan.

Sinä ja minä ymmärrämme, että jos emme tee eristyspiiriä viimeistelylaatan, jossa tulee olemaan lämpöeristettyjä putkia ja pääperusta, meidän on lämmitettävä koko laatta. Ja tämän tapahtuman järkevyys on edelleen iso kysymys.

Siksi monien rakentajien käytäntö on johtanut siihen, että eristeen ulkoasu on 50 mm. ja sisempi muoto on myös 50 mm. Siten meillä on 100 mm: n kokonaiskeski kylmältä. ja eristää viimeistelylaatta päälevystä.

Mitkä ovat ansat?

1. Valmiin talon tai rivitalon ostaminen on todennäköistä, että saat alhaisen eristyksen ja käytätte 10% enemmän rahaa talosi lämmitykseen kuin mitä voisit. Sijoitetun eristeen sijaan halvinta vaahtoa asetetaan alimmalla tiheydellä, ja usein ulkoeristystä pitkin eristys ei ole lainkaan toteutettu. Jos rakennat taloa itse, voit helposti hallita, kuinka paksu ja tiheä eristys on asetettu ulkoreunalle.

2. Sisäänkäynnin ja sisäovien aukkojen korkeus ei salli oikean korkeuden eristämistä ja jos se sallii, on mahdotonta tehdä ovien nostamista ja julkisivun osittaista korjaamista, mikä on lisäkustannuksia.

3. Kattokorkeus on 5-10 cm alhaisempi kuin voisi olla. Kun olet rakentanut talosi ja asuttanut kaupungin ulkopuolella, haluat elää avoimessa tilassa ja olla vapaa, eikä silloin, kun katto riippuu sinusta ja kaikesta ulkonäöstäsi painostaa psyykeä.

Jos rakennat talosi itse, sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä kaikkea laadullisesti.

Ulompi kerros on 50 mm, sisäkerros on 50 mm.

Mielestämme oikein ja järkevä vaihtoehto. Tarvittavat standardit täyttyvät, eristyskerros on läsnä, tarvittavat vähimmäiskustannukset.

Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 50 = 130 mm.

2. Ulompi kerros puuttuu, sisempi 100 mm.

Ongelmaisin vaihtoehto, jos rakennelma ei asettanut katon korkeutta täyden kakun lämpimän lattian alla.

Tämän vaihtoehdon avulla on ymmärrettävä, onko kattokorkeus riittänyt nostamaan lattiatasoa 170 mm: llä.

Suunnittelussa ja rakentamisessa tämä ongelma ilmenee usein ja asiakkaat kohtaavat valinnan.

Täällä on tehtävä päätös itsellesi, elää kattojen alapuolella kuin voisi olla ja lisätä oviaukkoja tai olla valmis maksamaan 10 prosenttia enemmän lämmityslaskuja.

Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 100 = 180 mm.

3. Ulkokerros on huono, sisempi 70 mm.

Tämä vaihtoehto on melko yleinen, kun valmis talo tai rivitalo ostetaan ja tarkastelun aikana tiedetään, että ulkoinen eristys on halpa vaahtomuovi 50 mm paksu. jotka on tarkoitettu kodinkoneiden pakkaamiseen.

Joka tapauksessa tämä lämmitysmateriaali olettaa lämmityksen toimivuuden ja päätös lämpenee sisäpuolelta 70 mm: n paksuudella (50 + 20)

Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 70 = 150 mm.

4. Ulompi kerros on 100 mm. sisäinen 50 mm.

Tämä vaihtoehto saadaan mahdollisimman lämpimäksi, mutta kalliimmaksi ja järkevämmäksi.

Ulkoinen eristys on voimakas ja erittäin korkealaatuinen, sisempi eristekerros on läsnä, hinta on korkea.

Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 50 = 130 mm.

Kun ymmärrät yleisen vastauksen ei ole eikä voi olla. Kaikki riippuu siitä, mihin asentoon olet ja tarvitset yksilöllistä lähestymistapaa kaikessa, ja voit aina löytää ratkaisun.

Mutta on aina syytä muistaa, että älykkäät ihmiset yrittivät ja laskivat meille tarpeelliset parametrit ja standardit eristämiseen, eikä näitä parametreja pidä unohtaa.

Me aina vaadimme järkevää lähestymistapaa kellarin eristeen ongelman ratkaisemiseen ja lämpimän kerroksen kakun korkeuden laskemiseen.

Toivotamme teille lämpimän kodin ja hyvän mielialan!

Voit tilata lämpimän vesikerroksen asentamisen yrityksellämme järkevin hinnoin!

Lämmitetyn lattiamassan rakenne: 10 parasta mallia, ominaisuuksia ja asennusohjeita

Klassinen versio lämpimästä vesikerroksesta on paksua betonilaattaa, jossa on asennettu kuumaa vettä sisältäviä metallisia tai muovisia putkia.

Lämminvesilattia

Konkreettinen rakenne nykyaikaisten materiaalien ja tekniikoiden avulla on eristetty mahdollisimman tehokkaasti lämpöhäviöiden vähentämiseksi.

Eristysmateriaaleja tarvitaan.

Lämmityksen ohjaus ja toimintatilan säätö suoritetaan erityisellä mekanismilla, toimilaitteilla ja antureilla.

Vedenpinnan kerääjä

Huoneen alin osa lämmitetään, lämpöilman konventionaaliset prosessit paranevat, lämpötila muuttuu koko tilavuuden ajan, kuolleet alueet ja vedet häviävät. Lämmin lattiat yhdistää menestyksekkäästi mukavuutta ja esteettisyyttä, luovat edullisimmat olosuhteet ihmisille. Lattialämmityksellä on useita etuja verrattuna muihin tilan lämmitysmenetelmiin optimaalisen rakenteen ansiosta.

Lämmitysjärjestelmien vertailu

Mikä on "lämmin kerros"

Estetiikka ja hygienia "lämmin kerros"

Lämpimän lattian asennusta koskevat rajoitukset

Valmistajat eivät halua puhua niistä, mutta ne ovat olemassa. Ennen kuin valitset erityisen lämpimän lattian muotoilun, sinun on tutustuttava tämäntyyppisen lämmityksen ongelma-puolisiin.

 1. Yhteisiä alueita ei voi lämmittää lämpimillä lattioilla. Tällöin lämpöhäviöt ovat niin suuret, että taloudellinen toteutettavuus menetetään kokonaan, toiminta on erittäin kallista verrattuna muihin lämmitystyyppeihin ja tehokkuus vähenee merkittävästi.

Lattialämmitys voi olla sekä ylimääräinen että pääasiallinen lämmönlähde

Onko mahdollista lämmittää taloa "lämmin kerros" -järjestelmän avulla ilman lämpöpattereita

Parvekkeen lämmitys lämpimällä lattialla lämpöpattereista

Asennusjärjestelmät lattialämmitykselle, jos järjestelmä ei ole kielletty

Kolmitieventtiilin lämminvesilattia

Vesilattialämmitysjärjestelmä kolmitieventtiilillä ja ylivuotojen tasausyksiköllä

Rajojen olemassaoloa koskevien syiden ymmärtäminen mahdollistaa myös lämmitetyn lattian optimaalisen rakenteen valitsemisen veden lämmityksellä. Tällä hetkellä on olemassa useita tyyppisiä kuumennettuja lattiatyyppejä, joissa on vesijäähdytteinen: ohut, kevyt ja betoni. Lyhyesti tarkastelkaa jokaista niistä kuluttajan ja rakennuttajan näkökulmasta. Tämä lähestymistapa tarjoaa mahdollisuuden puhua todellisista, ei myynninedistämisteknisistä ominaisuuksista.

Vesilattiatason konkreettinen rakenne

Lattialämmitysjärjestelmien tyypit

Samalla betonipinnoitus on pohjakerros ja lämmönjakokerros. Se voi olla erilainen paksuus, erityiset parametrit valitaan ottaen huomioon lattian maksimikuormat, rakennuksen arkkitehtoniset ominaisuudet ja asiakkaiden toiveet. Tätä muotoilua kutsutaan joskus "täyteaineeksi" tai "märiksi".

Lattiat lämpimällä lattialla

Tehokkuuden ja tehokkuuden kannalta se on johtava asema. On haittapuoli - korjaustyöt tulevat paljon monimutkaisemmiksi hätätilanteissa, kuormitus lattialla kasvaa. Rakentamisen ja kokoonpanon työn laadun vuoksi tällaisten rakenteiden käyttöikä on yli viisikymmentä vuotta.

Vesilattialämmityksen asettaminen betonipinnoille

"Betoni" -rakenne asennetaan vain betonilaattoihin, ja siinä on useita vaadittuja kerroksia, joista jokaisella on tärkeä rooli.

 1. Hydro- tai höyrysulku. Mitä tarkalleen asetetaan paikan päällä ottaen huomioon niiden tilojen toiminnan luonne. Useimmissa tapauksissa tavallinen polyeteenikalvo on varsin sopiva: erittäin luotettava, monipuolinen ja edullinen vaihtoehto. Kosteus voi joutua kellarikerrokseen onnettomuuksien jälkeen vesihuoltoverkkoihin tiivistämään lämpimän ja kylmän pinnan liittymää.

Lattialle leviämätön kalvo hoitaa vedenpitävyyden

Edge-nauha valokuvassa

Käytännön neuvoja. Ammatilliset asentajat lämmin lattiapellin avulla vaimentavat laajoja alueita lämpimistä betonilattiasta pienempiin segmentteihin. Tämä poistaa kokonaan halkeamien ulkonäön, joita esiintyy suurissa rakenteissa lämpötilarajojen vuoksi.

Ennen kuin nauha seinät asetetaan ja puhdistetaan, takana on erityinen muovinen esiliina. Se auttaa sulkemaan aukon seinän ja lattialevyn väliin, on tarpeen käyttää sitä, ellei sitä ole tehty, sementtihyytelö voi vuotaa alemmille lattiapinnoille.

Lämmöneristysmateriaalit. Kun lämmitysjärjestelmien betonirakenteiden on käytettävä tiivistettyjä tai puristettuja lämmöneristimiä, joilla on suuri lujuus.

Lämpöeristys lattialämmitykseen Thermopol

Eristys - tärkein tekijä, joka vaikuttaa suoraan järjestelmien tehokkuuteen. Tämä on erityisen tärkeää ensimmäisille kerroksille, jos eristys ei suorita tehtäviä, niin lämpöenergia menettää maanalaisissa tiloissa. Rakennuskoodit säätelevät eristeen paksuutta riippuen materiaalin valmistuksesta ja lattian fysikaalisista ominaisuuksista. Betonilaatoille paksuuden on oltava vähintään viisi senttiä.

Matto lämpöeristettyyn lattiaan

Usein käytetään näihin tarkoituksiin puristettua lasivillaa ja kestävää polystyreenivaahtoa. Materiaalien tiheyden on oltava vähintään 30 kg / m 3, jotta etupinnan lämpöjohtavuuskerrointa voidaan korjata alumiinifolioilla.

Mats lämpimään vesikerrokseen

Putket. Voi olla muovia tai metallia.

Putki lattialämmitykselle

Halvin muovi, kallein kupari.

Kupariputki lattialämmitykselle

Sinun ei pitäisi ostaa kalliita vaihtoehtoja, muoviputkien suorituskyky vastaa nykyaikaisia ​​kuluttajien vaatimuksia. Voiman lisäämiseksi kohotetuissa lämpötiloissa polyetyleeniputkilla on vahvikekerros, joka on valmistettu suurimolekyylisestä polyeteenistä innovatiivisilla lisäaineilla.

PE-polyetyleeniputket

Vesilämmitysputkien asentaminen suoritetaan eristyskerroksella, päällikön valitsee järjestelmät ja asennustyypin koosta ja kokoonpanosta riippuen. Asennuksen kiinnittämiseen käytetään erityisiä kiinnityselementtejä. Se voi olla renkaita ja nauhoja, puristimia ja erikoislaitteita.

Lämpöpatteriputkien kiinnitys

Laajennusliitokset. Ne on tehty vain huoneisiin, joissa lattia on monimutkainen geometrinen muoto tai hyvin pitkä. Tällaiset kerrokset estävät kriittisten sisäisten lämpöjännitysten muodostumisen kytkimessä.

Putken asennus laajennusliitoksilla

Laajennusliitos. Näkymä sauman ja putken leikkauspisteestä

Putkien asentamisen jälkeen ne on tarkistettava liitosten ja nivelten tiukkuuden vuoksi. Jokainen virtausjohdon läpi kulkeva virtapiiri täyttyy vedellä, testit suoritetaan kohotetuilla painearvoilla (noin 6 bar). Järjestelmä jätetään paineeksi päivän tai kahden ajan, koeprojektin jäljellä olevan paineen tarkastamisen jälkeen vuotoja tarkastellaan visuaalisesti.

Paine testipohja

Jos puutteita havaitaan, ne poistetaan välittömästi ja vuototesti toistetaan.

Tasoite. Kuumennuskakkujärjestelmän viimeinen kerros. Ei ole suositeltavaa käyttää tavallista sementti-hiekan laasti, on tarpeen ostaa erityisiä sekoituksia pehmittimiä.

Betoni lattialämmityksen kaatamiseksi

Putkien yläpinnan korkeuden on oltava vähintään 5 senttimetriä, muussa tapauksessa on olemassa mekaanisten vaurioiden vaara. Jos kuormitus lattialla on merkittävä, niin parantavat kantokykyä, jota tarvitset lujittavan verkon käyttämiseen.

Lämmitetty lattia vahvistamalla

Ne voivat olla metallia tai muovia. Jos vahvistusverkkojen käyttö on epäkäytännöllistä, voit lisätä kuitua liuokseen - muovikuituja. Ne lisätään liuokseen sen valmistuksen aikana kiinteytymisen jälkeen, ne lisäävät merkittävästi taivutuslujuutta.

Polypropeenikuidun ulkonäkö betoniin

Viimeistely lattia on parempi käyttää kivi tai keraamiset materiaalit. Ne täydentävät lämpöä ja tarjoavat tehokkaan huoneen lämmityksen. Puu ja kaikki tämän materiaalin käyttämät lattiapäällysteet eivät ole paras ratkaisu. Järjestelmän tehokkuuden vähentämisen lisäksi tällaiset materiaalit pilkkovat ja menettävät alkuperäiset ominaisuudet.

Veden lämpöeristetty lattia laite laatta alla

Kuiva lattialämmitys

Sitä käytetään taloja, joissa on puutteita päällekkäisyydelle, jolle on tunnusomaista pieni osa, voi merkittävästi vähentää kuormaa rakennusten laakerielementeissä. Jos betonin paino on 250 kg / m 2, kuivaa enintään 30 kg / m 2. Putket, joissa on lämmönsiirto, asetetaan vanerin tai OSB-levyjen pohjalta, niiden välissä on saman materiaalin nauhat.

Lämmin lattiavesi

Lämpöeristys on asennettu suoraan parkettilattialle. Lämmitysjärjestelmän viimeistelykerros - GVL-levyt. Niillä on hyvä lämmönjohtavuus ja niillä on riittävä vahvuus. Valmistettu kipsi- ja puukuiduista. Tämäntyyppisen rakenteen eristysjärjestelmän kokonaispaksuus ei ole yli 10-15 cm, mikä mahdollistaa niiden asentamisen huoneisiin, joissa on matalat katot.

Kuiva rakentaminen vaatii huomattavasti vähemmän työtä ja aikaa, kustannuksia pidetään yhtenä halvimmista vaihtoehdoista. Lisäksi töiden aikana ei ole roskia, asennus voidaan tehdä ilman asukkaiden pakollista uudelleensijoittamista.

Haitat - lämmönsiirto-indikaattorit ovat huonompia kuin ensimmäinen vaihtoehto, lämpö ei riitä täydellisen tilan lämmitykseen, sitä voidaan käyttää vain lisävarusteena.

Lämminvesilattiajärjestelmä

Kevyt puurakenne

Järjestelmän ominaisuudet puutalossa

Yksinkertaisimmista ja halvimmista, useimmat elementit voidaan valmistaa jätepuusta. Pohjaan käytetään huonolaatuista puutavaraa, myös epäterävästä aluksella. Materiaalien paksuuden on oltava vähintään putkien halkaisija, muuten vaurioitumisen vaara on olemassa. Putket kiinnitetään erikoislevyillä, levyjen koot riippuvat lämmönsiirtimien noususta. Lämmityskakun paksuuden vähentämiseksi se saa sijoittaa putket suoraan lattiapalkkeihin, säästöt voivat olla korkeintaan kolme senttiä.

Pöydän reunojen yli päistään on tarpeen tehdä puolipyöreitä uria putken kääntämiseksi, kuten kuvassa on esitetty.

Kalvon asettaminen urille

Lämmin lattia puutalossa

Puulattian pohjapiirros

Lattialämmitysputket

Kevyt polystyreeni

Yleiskäyttö, koskee kaikkia poikkeuksetta.

Lämmin vesilattian polystyreenijärjestelmä

Koostuu seuraavista osista:

 • vedenpitävä polyetyleenikalvo. Pohjan on oltava sileä, ilman teräviä ulkonemia ja merkittäviä syvennyksiä;
 • nauha kiinnitetään kehää pitkin laajennuksen kompensoimiseksi lämmityksen aikana;
 • Perustetaan erityiset profiilit ja paksuus, jotka hankitaan samanaikaisesti lämmitysjärjestelmän hankinnan kanssa. On varmistettava, että kaikki tuotteet on valmistettu yhdestä valmistajasta, muuten ne voivat olla koon mukaan ristiriitaisia;
 • Levyillä on teknisiä haaroja, joiden väliin on asennettu vesijohtojärjestelmä. Asennuskuvasta riippuen käytetään sopivia kiinnittimiä;
 • paineistetut putket vuodon testaukseen. Jos kaikki on kunnossa, lämmitysjärjestelmä peitetään muovikelmulla.
 • Viimeinen kerros on kipsikuitulevyt. He asettivat maalipinnan.

Polystyreenijärjestelmä - kuva

Järjestelmän asennukseen vaaditaan vähimmäisaikaa, ei vaadita korkeasti koulutettuja asiantuntijoita. Haitta on kohtuuttoman korkea hinta. Mutta huomattavien säästöjen vuoksi tällainen järjestelmä on varsin kilpailukykyinen edellä kuvattujen kustannusten kanssa.

Vaihtoehtoiset mallit

Niitä käytetään silloin, kun tarvitaan pieniä alueita. Yritykset tekevät joustavia rullia muoviputkien kanssa, joiden halkaisija on pieni. Tällaiset lämpöeristettyjen lattioiden mallit perustuvat pöytätietokoneisiin, vuoteisiin jne. Voidaan piilottaa pehmeiden lattianpäällysteiden alla.

Rolls on asennettu kaikentyyppisille lattioille ja kaikissa rakennuksissa. Tarvittaessa tela voidaan leikata (vain ei vahingoittaa putkea) ja taivuta haluttuun kulmaan. Haittapuoli on pienen halkaisijan omaavan putkien suuri hydraulinen vastus, joka merkittävästi lisää vesipumpun kuormitusta. Tällä hetkellä rullat eivät ole laajalti jakautuneita käyttäjille.

Lämmin vesi kerros kakku asettaa

Lämmin kerrosten tehokkuus riippuu useista tekijöistä. Yksi tärkeimmistä on lämminvesilattian kunnollinen kuori. Piira on kaavio niistä kerroksista, joista lämmin kerros koostuu.

Laitteen piirakka on useita vaihtoehtoja:

 • tässä tapauksessa putkissa (putkissa lämmintä vesipohjaa varten) putoaa aina sementtilaastia (josta riippuu vesilämmitteisen lattian paksuus);
 • viivästyksissä tai puupohjassa - älä kaada lasia;
 • Betonilaatan päälle: voit tehdä lattian levittämällä ja ilman sitä.

Paksuus kakku lämpimän veden lattia - 5-15 senttimetriä.

Se riippuu asennustavoista, eristyksen tyypistä ja paksuudesta, lasin läsnäolosta / puuttumisesta.

Betoniasennus

Aluksi sinun on valmisteltava ja tasoitettava pohjan pinta. Puhdista lika, arvioi betonilaatan kunto. Lämmin lattioita asennettaessa sallittu korkeusero on puoli senttiä (lämpimän vesikerroksen asentaminen omalla kädellä).

Jos enemmän, pohja on tasoitettava. Tämä voidaan tehdä joko karkealla sidoksella (hiekkasbetoni, betoni M300) tai hajottaa hiekkaa pinnan yli ja tasoittaa sen.

Seuraavaksi kannattaa asettaa vesitiiviit. Sopiva polyeteenikalvo. Kalvon on peitettävä koko lattian pinta ja vietävä se seiniin tulevan tasoitteen korkeuteen. Naapureina olevat nauhat ovat noin kymmenen senttimetrin päällekkäisyydessä, liimaa liitokset kiinnitysnauhalla.

Vahvista vaimennusnauha seinämää pitkin lattian liitoskohdassa. On tarpeen kompensoida betonin lämpölaajeneminen, muuten levitin halkeilee kuumennettaessa.

Nauha on sijoitettu niin, että se oli lopulta pari senttimetriä lattian pinnan yläpuolella. Voit kiinnittää laitteiston tai laittaa itsekiinnittyvän kerroksen.

Jos huoneen pinta-ala on hyvin suuri ja vähintään yksi seinä on yli 8 metriä, ylimääräinen laajennusliitos on järjestetty keskelle kohtisuoraan pitkälle seinälle.

Tällöin putkenlaskentajärjestelmän on sisällettävä vähintään kaksi ääriviivaa: ne asetetaan vaipan molemmille puolille nauhaa ylittämättä.

Aseta eristys. Tämän kerroksen luomiseksi voit käyttää PPP, korkkisubstraattia, EPPL. Vedenlattian osalta ei ole toivottavaa valita basaltivillaa sen hygroskooppisuuden vuoksi.

Jos valitset edelleen sen - sinun on asetettava höyrysulku eristeen päälle. Sopiva lämmöneristeen muunnos on PPS-profiilimatyynyt: aaltojen tai haarojen räystöjen välillä on jo valmiita kanavia putken asentamiseksi.

Jotkut matto-mallit (noin matot lämpimän veden kerrosta) mahdollistavat putkien asentamisen ilman lisäkiinnitystä.

Käytettäessä tavanomaista PPP-kerroksen paksuutta lasketaan pohjan / lattian ominaisuuksien mukaan:

 • lämpimässä kellarissa (vähintään 18 ° C) tai toisessa kerroksessa - 3 senttimetriä;
 • sama lämpötila alle 10-17 ° - 5 senttimetriä;
 • 0-10 ° - 7 cm;
 • yli kylmä kellarin - 10;
 • pohjakerroksessa - 6-12, syvyydestä riippuen.

Aseta alumiinifolio, jossa heijastava pinta on ylöspäin. Jos lämpöeristykseen käytetään penofolia tai mattoja heijastavalla päällysteellä, lisäruutua ei tarvita.

Joskus folion sijaan asennetaan heijastavia metallilevyjä, jotka muotoilevat toisiinsa kanavien syvennyksiä.

Tätä menetelmää käytetään silloin, kun käytetään putkilinjan levyjä, joissa on jauhettuja kanavia, jotka perustuvat putkien asentamiseen (niin kutsuttu kiinteä levitysmenetelmä), kun lattia asennetaan puupalkkien mukaan, ja muissa tapauksissa, joissa ei ole kalvokerrosta ja jos se ei ole mahdollista.

Levyt jaetaan tasaisesti pohjan koko pinnalle.

Lisäksi, jos pinta on litteä, heijastavan kalvon päälle asetetaan ankkuriverkko, johon putket kiinnitetään muovipuristimilla. Putket asetetaan jonkin nykyisen järjestelmän mukaan - käärme, etana, yhdistetty versio.

Tämän jälkeen järjestelmä kruunataan ja levitetään levyt tai vaneriarkki, joka on perusta laatoille tai linoleumille.

Laminaatin alapuolella (kuinka tehdä vesilämmitteinen lattia laminaatin alapuolella), kun käytetään profiilimatojen lämmittimenä, ei tarvita kiinteää pohjaa, levyt voidaan asettaa putkien päälle.

Maadoitus

Tämä vaihtoehto on mahdollista, kun maa ei ole liian löysä ja pohjavesi sijoitetaan korkeintaan viisi metriä pinnasta.

Pie lämmin vesikerros kentällä poikkeaa edellä kuvatusta ylimääräisestä työvaiheesta:

 • pinta puhdistetaan roskista ja ruohosta;
 • kaadettiin kerros hiekkaa tamped;
 • kaada soraa / murskattua tai laajennettua savea. Kerroksen korkeus 7-8 senttimetriä;
 • aseta alempi vedeneristyskerros (mahdollinen kateaine);
 • pinoa vahvistava silmäkoko;
 • Suorita 5-10 senttimetrin paksuinen luurankaava.

Edelleen toimia edellä kuvatulla tavalla.

Asennus puupohjaan

Jos pohja on karkea kerros, kakkujen asettamista koskeva algoritmi on sama kuin betonilevyllä (kuinka lämmittää lattiat puulattialla).

Puupalkkien asennus (vesilattialattiatekniikka) on eroja. Tällöin lokeroon asetetaan vanerilevy, joka toimii kakun pohjana. Aseta vedeneristyskalvo, joka asetetaan eristyslevyn palkkien väliin noin 10 cm: n kerrokseksi.

Asennettaessa putkia palkkien leikkauskanavissa. Ensin he laittavat heijastavia levyjä, sitten putket itse. Heijastusvaikutuksen parantamiseksi putket kääritään usein alumiinifoliolla.

Toinen vaihtoehto on tasainen: eristeen päällä, lastulevylevyt, joissa on jauhetut kanavat, asetetaan viipaleille ja putket asetetaan niihin.

Kolmas teline: kanavia ei ole jauhettu, mutta ne suoritetaan täyttämällä kiskot pohjalevyille. Reikistä valmistetaan 2,1-2,8 cm: n paksuiset reunalistat, joiden välinen etäisyys on sama, 2,1-2,8.

Laatoitusta, kun asennetaan puupohjaan, ei aseteta.

Jos laminaattia käytetään pinnoitteena, se voidaan laittaa putkien päälle: mikä tahansa profiili - lamellit, hiotut kanavat tai PPP-matot, olettaa lattian ja kaiken yllä olevan kuorman.

Laattojen alla (mikä lämmin vesikerros on paremmin laatan alle) tai pehmeä telapinnoite vaatii kiinteän pohjan. Se on valmistettu vanerista. koska vaneri - lämpöeristysmateriaali, arkkien paksuus ei saisi olla kovin suuri.

johtopäätös

Riippumatta asennusvaihtoehdosta, kakun on välttämättä oltava vedeneristys-, eristys- ja heijastavat kerrokset.

Lämmöneristeen tai heijastavan seulonnan puuttuessa kunnollinen osa lämpöistä laskee pohjan läpi, mikä vähentää lämmitystehoa (tyyppiset alustat lämpimälle vesikerrokselle).

Vesilattialämmityksen pohjamaalaus - tekniikka kerrokset

Tässä artikkelissa "Kotimme ja Yard" -sivustossa tarkastelemme, miten vesilämmitteisten kerrosten kaatamisen tekniikka toteutetaan. Paljastamme tärkeät ominaisuudet ja kehitämme algoritmia toimista, joita vaaditaan lämpimän lattiakakun oikeaan järjestelyyn.

Laadukkaiden lattianpäällysteiden, putkiston materiaalien, koko lattialämmitysjärjestelmän oikean laskennan lisäksi myös sen ammattilaislaitteen, joka noudattaa tarkasti koko tekniikkaa, on yksi tärkeimmistä rooleista, kun lämminvesikerroksen lattia sekä optimaalinen koostumus valitaan.

Pie lämminvesilattia

Rakenteellisesti lämmin lattiakakku koostuu useista kerroksista, joiden asennus tapahtuu vaiheittain:

 • pohjan ja täytön valmistaminen;
 • karkeuslevyt;
 • vedenpitäväksi;
 • heijastavan kerroksen mahdollinen eristys mahdollinen;
 • lämmitysveden putkien asentaminen
 • levitetään lämpimällä vesikerroksella - viimeistelylastalla.

Lämpöeristetyn lattian pohjan valmistelu

Keramiikan lattialämmityksen asettaminen maaperän pohjalle (maahan) vaatii valmistelevaa työtä, joka koostuu maaperän lattiapintojen tasoittamisesta ja tiivistämisestä ja tarvittaessa kerrosten kerrostamisesta.

Vuotokerrokseen käytetään keskikokoista ja suurta murto-osaa murskattua kiveä tai soramelua, joka estää pohjaveden kapillaarin nousua. Tällaisen suojan kerroksen ei tulisi olla alle 7 cm, ja se on välttämätön vain pohjaveden läheisyydessä.

Suunnittele lämpimän lattian alla

Valmistetulla maapohjalla kaadetaan 5-10 senttimetrin paksuista siveltyä betoni M100 - M200. Vahvistus suoritetaan, jos pohja on heikosti tiivistetty tai maaperän tiheydellä on suuri ero, se voidaan täyttää kuopat, kaivannot.

Kellarien tai monikerroksisten rakennusten betonivaihteluille tasoitetaan tasoituspinta tasoittamaan pinta, sen paksuus ei saa olla alle 3 cm. Koska ohuempi kerros kerros ilman erikoistyökaluja on huono taipumus halkeilua ja hävittämistä varten.

En voi sivuuttaa sitä tosiasiaa, että äskettäin leveä levitys lattian järjestelyssä sai kuivan levityksen. Valmistuksen helppous ja märkätyöntekijöiden puuttuminen, tämäntyyppinen päällyste, alkoivat usein korvata luonnonkivet. Se on paljon helpompaa ja lyhentää lämpimän kerroksen järjestelyä tiloissa.

Kuiva-asteikkoa voidaan käyttää lattian ja betonilattian järjestämiseen. Tällaisen levytilan järjestämiseksi on ihanteellista käyttää laajennettua savimaata, mutta lämpimän kerroksen tapauksessa usein käytetään seuloja. Joka myös levittää kerroksen 10 cm ja tasoittaa horisontissa. Sen jälkeen se asettaa seuraavan kerroksen "piirakka" - hydro-barrier ja lämpöeristys.

Kerros putoaa rouhintavaa'alle, suojaa, estää kosteuden pääsyn eristeeseen. Jos talon lattia on kylmä (kun se on maan alla, lämmittämättömässä kellarissa), tämä asia pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Vedeneristyskerros on yleensä muovikalvo, jonka paksuus on yli 150 mikronia. Aseta se päällekkäin (yli 10 cm) ja kiinnitä kaikki liitokset nauhalla tai muulla liimanauhalla.

Laajennusliitos - vaipan nauha

Tämä elementti estää lämpösillan mahdollisen ulkoneman seinien ja levyn välille ja on myös tarpeen kompensoida lasin levittämistä itse kuumennettaessa. Nauha on asetettu pitkin kaikkia seiniä sen jälkeen, kun niiden pinta on kipattu ja valmis viimeistelyyn.

On tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että sen on oltava vähintään 2 cm korkeampi kuin kaikkien kuumennetun lattian rakenteiden korkeus. Nauhan helppo tarttuminen seinään antaa liimalle sen takapuolelle. Ostettu vaimenninnauha voidaan korvata vaahtoliuskalla, jonka paksuus on 1 - 1,5 cm.

Lämmöneristyslevyjä voidaan pitää yhtenä tärkeimmistä ja korvaamattomista elementeistä lämmitetyn lattian rakentamiseksi. Niiden laatu ja kaikki toiminnalliset ominaisuudet ovat riippuvaisia ​​lattian lämpökapasiteetista, sen kantokyvystä ja taloudesta.

Käytetään lämpöeristeenä vaahtopolystyreeniä (vaahtoa), jonka tiheys on 30-40 kg / m 3 tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, jonka tiheys on yleensä 28 kg / m 3. Lämmöneristyslevyt ovat kiinteästi asennettu toisiinsa, tekniikan mukaan niiden liimattaisiin yhteen, mutta käytännössä tätä tuotetta ei ole lainkaan huomioitu.

Viimeisin, vallankumouksellinen ratkaisu tällä alalla on Forstrem-järjestelmä, jota edustavat eristävät lattiamatot, jotka on valmistettu tiheästä polystyreenistä (40 kg / m³), ​​jossa on kalvopäällysteinen päällyste.

Matsilla on helpotuspaikka, jonka ansiosta lattialämmitysputket, joiden halkaisija on 16, 17 tai 18 mm, ovat käteviä ja turvallisia. Lautaset on lisäksi varustettu sivulukilla, jotka estävät lämpöakustiset liitokset.

Heijastava kerros - alusta lämmöneristetyn lattian alla

Heijastava kerros asetetaan laajennetulle polystyreenieristykselle, tähän tarkoitukseen käytetään yleensä vaahdotettua polyeteeniä.

Tämän kerroksen päälle on asetettu lämmitetyn lattian putket. Laskemalla tässä vaiheessa putkien muotoa ja niiden pituutta voidaan laskea.

Sekoita lämpimällä vesikerroksella

Putkien asentamisen ja niiden puristamisen jälkeen (paineistettujen putkien tarkastaminen) viimeistelylasi kaadetaan.

Betonilomakkeiden M200 - M250 töiden töissä on suositeltavaa murskakiven sakkoja sekä pehmittimien käyttöä. Teräsrakenteiden lujuus paranee vahvikekerroksen avulla. Lujittavan verkon levittäminen lattian pinnan päälle on suositeltavaa, kennon koko on 10 x 10 cm ja lanka on vähintään 3 mm.

Ennen työskentelyn aloittamista laske betonilaattaan tarvittava betonin määrä: lämpimän vesikerroksen lasin paksuus kerrotaan kokonaispinnalla.

Vesilämmitetty lattiapinnoituskorkeus.

Jotta lämmitysjärjestelmä toimisi tehokkaasti mökeissä ja omakotitaloissa, lämminvesikerroksen paksuuden on oltava 50-70 mm: n käytävällä. Ja edellä esitetyn perusteella voit laskea kakun lämpimän kerroksen paksuuden, joka on keskimäärin 150mm.

Se on kaikki, sillä voit lopettaa kuvauksen, mutta vielä on vähän visualisointia prosessista - pohjaveden pohjavideo

Pie lämminvesilattia

Miten varustaa lämpimän vesilattian kakku

Melko usein, jos puhumme lattialämmitysjärjestelmästä, kuulet ilmauksen "lämpimän veden kerroksen piirakka", monet kuitenkin ihmettelevät, mikä se on. Vastaus on melko yksinkertainen: piirakka on joukko kerroksia, jotka muodostavat itse lämmitysjärjestelmän. Kuten missä tahansa samanlaisessa rakenteessa, vesilattialämmityskakussa on useita ominaisuuksia, joita on otettava huomioon asennettaessa tällaista järjestelmää.

Edut ja haitat

Kun valitaan samankaltainen maanalainen lämmitysjärjestelmä, on suositeltavaa ottaa huomioon useita asennuksen etuja ja haittoja.

Joten merkittävimpiä etuja ovat:

 • Hyvä kannattavuuden indikaattori

Korkeat hinnat saavutetaan kuuman jäähdytysnesteen järkevän jakauman ansiosta, joten kylmempi alue lämpenee voimakkaammin, kun taas lämpimät alueet yksinkertaisesti tukevat tarvittavaa lämmitystapaa. Päinvastoin kuin konvektiojärjestelmiin, joissa huoneen alakerrososa lämmittää eniten, tämä järjestelmä edelleenkin hyödyttää. Lisäksi se ei salli suurien lämpötilaerojen muodostumista huoneen kuumin ja kadun välissä, mikä aiheuttaa suuria lämpöhäviöitä. Jos järjestelmä on asennettu kerrostaloon, lämpöhäviöiden merkkivalo on edelleen pienempi, mutta sillä on myös paikka. Vain tässä tapauksessa lämpö menee paitsi kadulle, myös lähialueille.

Asentamalla lämmitysjärjestelmä lattiapinnan alapuolelle seinät vapauttavat tilan, joka yleensä on jäähdytin tai akku. Koska lattia on yleensä asetettu betonipinnoille, voit kuitenkin käyttää kokonaan linoleumia tai laminaattia.

Mitä tulee puutteisiin, jotka ovat myös läsnä, merkittävimpiä voidaan kutsua:

Tällöin tällaisen järjestelmän asennusta varten on tarpeen suorittaa suuri kunnostus, koska vesikerros asetetaan kerrokselle, joten sinun on siirrettävä lattiapinta kokonaan.

 • Hoidon ja korjauksen monimutkaisuus.

  Jos ilmenee vuoto, jotta pääset lähelle putkistoa, sinun on poistettava koko pinnoite sekä hajotettava betonipinta. Kuitenkin laadukkaiden materiaalien käyttö putkien valmistukseen voi suuresti vähentää vuodon riskiä.

  Toisin kuin standardi jäähdytin lämmitysjärjestelmä, piirakka lämmin vesikerros maksaa paljon enemmän. Tämä johtuu monimutkaisemmasta asennusjärjestelmästä, esimerkiksi putken yhden metrin kustannukset vaihtelevat 50 ruplan sisällä.

 • Pie veden lämmitetyn lattian asennus

  Ennen koko järjestelmän asennuksen aloittamista on tarpeen määritellä materiaalit, joita tarvitaan tämän prosessin toteuttamiseen.

  Joten vedenlämmitteinen lattia voidaan valmistaa:

  • silloitettu polyeteeni, joka yhdistää sellaiset ominaisuudet kuin joustavuus ja korkea lujuus hyväksyttävillä hinnoittelupolitiikalla;
  • Metallipolymeeriputket, jotka eivät ole kovin joustavia, kykenevät kuitenkin kestämään suurempaa painetta;
  • aallotettu putki, joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Tällaista materiaalia käytetään usein keskitetyssä lämmityksessä, mutta tällaisissa järjestelmissä lämpötilajärjestelyä on vaikea säätää. Siksi kun käytät vesilämmitteistä lattialämmitysjärjestelmää, piiraassa on oltava tiettyjä hydraulisia käsiä, mikä vaikuttaa koko rakenteen kustannuksiin.

  Muiden materiaalien osalta vesijärjestelmän asennukseen tarvitaan myös lämmin kerros:

  • Vedeneristyskerros. Se estää vuotoja laskeutumisen aikana. Vaihtoehtona erikoismateriaaleille voidaan ostaa polyeteenikalvo.
  • Eristyskerros. Tämä materiaali soveltuu lämmön säilyttämiseen järjestelmässä eikä kattorakenteissa tai maaperässä. Tässä tapauksessa voit ostaa vaahtokerroksia, myös ekstrudoitu polystyreeni toimii.
  • Contour collector, jonka avulla voit liittää useita piirejä yhteen lämpölähteeseen. Sitä käytetään myös lämmönerotusmenetelmänä useiden huoneiden lämmittämiseen.

  Asiantuntijat myös neuvoo asettamaan eristekerroksen päälle kalvon tai kalvopohjaisen lämmöneristeen, jotta lämpöhäviön määrää vähennettäisiin edelleen.
  Joten, kun kaikki tarvittavat materiaalit on ostettu, voit jatkaa kerroksien asettamista. Järjestelmän lämpimän lattian kakku voidaan asettaa tietyille pinnoille, tietenkin jokaisessa tapauksessa on omat ominaisuutensa ja kerrosten määrä (lue: "Lämmin lattiat puutalossa - lupaus mukavuudesta").

  Kakku puulattian alla

  Tällöin viivojen väliin sovitettujen kerrosten sekvenssi on seuraava:

  1. Eristyskerros. Koska kuormitustaso tässä tapauksessa on vähäinen, on mahdollista ostaa edullinen vaihtoehto, kuten lasivilla.
  2. Kalvokerros. Lattian pinnan peruspinta tässä tapauksessa toimii hyväksi eristekerrokseksi, joka johtuu ohuesta heijastuskerroksesta.
  3. Putkijärjestelmä Putki sijaitsee viiveiden välissä, risteyksessä on välttämätöntä tehdä leikkauksia, joiden syvyyden tulisi vastata itse putken kokoa.
  4. Laakeri päällekkäinen. Sopivimpia materiaaleja ovat vaneri, koska se on parasta lämmönjohtavuutta, toisin kuin levytarkistus.
  5. Koristelistat. Tässä tapauksessa voidaan käyttää sekä linoleumia että laminaattia. Tässä tulisi ottaa huomioon tämän materiaalin lämmön vähäinen johtavuus, joten alustan korkeuden tulisi olla minimaalinen.

  Betoniastiat kakku

  Jos betonipinta on tehty betonista, kerrokset asetetaan eri järjestykseen:

  1. Kerrosvesieristys. Kun käytät kapeita rullia, ne on asetettava toisiinsa ja kiinnitettävä naulanauhalla, muuten vuoto on täysin mahdollista. Vedenpitävä kerros on myös asennettava seinien ympärille korkeudelle, jossa pinnoite itse sijoitetaan.
  2. Eristys. Tässä tapauksessa voit käyttää myös vaahtoa tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Tämä kerros peitetään sitten kalvolla tai kalvolla varustetulla lämpöeristyksellä, koska se säästää lämpöenergiaa.
  3. Säätönauha. Sen kerros kompensoi lasin laajenemisen lämpöhaittojen seurauksena.
  4. Putkijärjestelmä. Kaikenlaisten vuotojen ja murtumien tasaamiseen on suositeltavaa käyttää kokonaisia ​​putkipaloja ilman liitoksia.
  5. Vahvistinverkko. Siitä on asennettu ohjaimet, jotka toimivat oppaana lasin asettamisen yhteydessä.
  6. Kerroslevyt. Betoni, jonka vahvuus on suurempi kuin M150, tasoittuu aikaisemmin asennettujen majakkaiden tasalla.
  7. Hieno viimeistely. Ennen kuin käytät viimeistä kerrosta, sinun on annettava betonipinnoite kovettua ja kuivua 30 päivän ajan.

  On huomattava, että lämminvesikerroksen painetestaus on suoritettava jo ennen betonikerroksen asettamista (lisätietoja: "Perusohjeet lämmitysjärjestelmän painetestauksesta omilla kädillä"). Koko järjestelmän vakioindikaattorit sijoitetaan pääsääntöisesti kuvaan ohjeessa. Mutta koko järjestelmän lämmitys olisi suoritettava kaikkien kerrosten täydellisen kuivaamisen jälkeen. Muussa tapauksessa märkäbetoni, vaikka se kuivuu nopeammin, peitetään lukuisilla halkeilla.

  Pie maan alla

  Monet ihmiset suosittelevat, etteivät vaihtavien kerrosten sekvenssin muuttaminen ja betonibetonien ohjeiden käyttäminen, sinun tarvitsee vain asettaa hiekka- ja sora-kerros. Jos maaperä asetetaan tällä tavalla, on olemassa huono kutistumisvaara, kun asennetaan lämmin lattia maahan. joka johtaa eristekerroksen siirtymiseen ja koko pinnan repimiseen.

  Suuremman lujuuden vuoksi on suositeltavaa noudattaa seuraavia vaiheita:

  • Kun maa on tukkeutunut tiukasti, on syytä nukahtua 10 cm: n raunioina, tietenkin kaikki kerrokset ovat selvästi tasaisia.
  • Sitten hiekka täytetään niin, että se ylittää 5 cm: n raekerroskerroksen, se myös painaa ja juotetaan.
  • Seuraavaksi vedeneristyskerros levitetään. Täällä kaikki on yhtäpitävä betoniteräksen kanssa.
  • Vedeneristyskerros on vahvistettava ruudukolla ja kaada sitten karkeuslastut 10 cm kooltaan (lisätietoja: "On tärkeää tietää, kuinka lämpimän veden kerros täytetään").
  • Vedeneristyskerros asetetaan jälleen päälle, samoin kuin eristävä polystyreeni. Tällöin kerroksen koko riippuu itse huoneen olosuhteista, se voi vaihdella 5 - 15 cm.

  Seuraavat vaiheet eivät eroa betonilattian ohjeista.

  Kuiva asteikko kakku

  Kuiva lattia koostuu irtotavarasta, jonka päällä on kerros kipsilevyä tai vaneria.

  Tässä tapauksessa ohjeet ovat seuraavat:

  • Koko huoneen ympäryksen varrella oli tasoitusvaipan kerros.
  • Hiekkaa tai hienoa saviä levitetään lattialle ja tasataan. Asiantuntijat neuvovat käyttämään laajennettua savea, koska se on parempi lämmöneristys kuin hiekka.
  • Putkien ääriviivoilla on alumiinilevyjen levyt. Siirrettäessä rullausta voit käyttää vanerilevyjä - siltoja.
  • Päälle asetetaan kuiva levitys, nimittäin kaksi kipsilevyä, joka estää saumojen rivien välissä.

  Kuinka laske lämpimään vesikerrokseen, yksityiskohtainen video:

  Sähköisen lattialämmityskakun asennus

  Järjestelmän asennusprosessi on paljon helpompaa kuin vesikerroksessa, koska se ei vaadi ylimääräisiä kerroksia.

  Materiaaleina on välttämätöntä ostaa lämmityskalvo ja termostaattiyksikkö. Sekä mekaaninen että automaattinen termostaatti voidaan ostaa, ohjausanturit ovat lämmittimen alla.

  Lämpöhäviön vähentämiseksi on suositeltavaa sijoittaa kerrostettu foliopolyeteeni, mutta ei pidä laittaa kerrosta liian suureksi, koska koko järjestelmän muodonmuutos on vaarassa. Vesitiiviisiin sähkökäyttöisiin renkaisiin ne on peitettävä bitumipinnoitteilla, ja ylimääräinen polyetyleenikerros estää myös koko järjestelmän ylikuumenemisen.

  Mitä tulee itse kakkuun, sähköisen lattialämmityksen osalta kerrosten tulisi olla seuraavat:

  1. Vaahtopohjainen polyeteeni asetetaan karkealle pinnalle ja kalvokerroksen on oltava yläosassa.
  2. Leikkaa syvennykset lämpöanturiin alustalle ja aseta se. Paikka voi olla ehdottomasti mikä tahansa.
  3. Asettamme kalvokerroksen kerrosta, se kiinnitetään perinteisellä nauhalla. Lämmittimen lämmön lähellä olevat nykyiset polut on sijoitettava yläosaan, jotta vältetään oikosulun vaara kalvolla.
  4. Sitten tulee vesitiivis kerros tiheää polyeteeniä, sitä voidaan käyttää myös laminaattisubstraatina.
  5. Viimeinen vaihe koostuu itse laminaatin ja sen jalustapanosten asettamisesta.

  Lattialämmitystä asennettaessa on myös vältettävä sijoittamista huonekalujen ja muiden sisustustuotteiden alle.

  Anna palautetta:

  Kalkkunan lämpimän veden lattian laskeminen. Kattokorkeus. Eristeen paksuus.

  Julkaisupäivä: 10. helmikuuta 2017 klo 13.00

  Tässä artikkelissa tarkastelemme tarvittavia parametreja, jotta voimme ymmärtää, mikä pitäisi olla kuumakerroksen kakku, mitkä katon korkeudet on valmisteltava ja mitä merkkiä voimme saada.

  Me heti määrittelemme, että kaikille ei ole valmiita ratkaisuja, ja yritämme antaa sinulle mahdolliset tapahtumat ja niiden ratkaisut.

  Ota selkeys, ilmastoitu betoni klassinen talo seinään. levyn paksuus 300 mm.

  MIKÄ ON LÄMMITETTU LATTIA PIE.

  Klassinen kakku lämmin kerros, joka löytyy Pietarin ja Lenin rakennustyömailta. Alue koostuu suulakepuristetusta polystyreenivaahdosta, vedeneristyskalvosta, vahvistusverkosta, lattialämmitysputkesta, viimeistelystä ja lattiapäällysteestä.
  Tarkastelemme kaikkia näitä elementtejä ja kunkin kappaleen lopussa löydämme korkeuden, johon kakku nousee.

  Mutta me menemme taaksepäin ja aloitamme lattiamateriaaleilla ja jätämme vaikeimmista loppuun asti.

  Yleensä lämmintä vesikerrosta käytetään joko laatta tai laminaatti.

  Molempien pinnoitteiden paksuus on noin 10 mm. kuten laattaliima tai taustalevy.

  Viimeistelylaipan vähimmäispaksuus koneellisella menetelmällä lasikuidun ja pehmittimen lisäyksellä on 30 mm. Ihanteellinen paksuus on 50 mm.

  Tärkeintä ei ole ylittää 70 mm: n kokonaiskorkeutta.

  Tämä tarkoittaa sitä, että putken tasossa oleva paksuus + putkien paksuus ei saisi ylittää 70 mm: iä (eli 50 mm: n korkeudella).

  90 prosentissa tapauksista lämpimän lattian PERT- tai PEXa-putken paksuus on 16 mm.

  Jos käytät putkea 17 mm. tai 20 mm. harkitse sopivaa paksuutta.

  Piira = 0 + 10 mm. + 50 mm + 16 mm.

  Lujitteisen verkon paksuus on 4 mm. ja se taittuu erittäin hienosti putken paksuuden ollessa 16 mm. ja yhteensä 20 mm.

  Tietenkin on erilainen paksuus, joka on 3 mm. ja korkeampi, mutta käytännössä suosituin ja järkevä on 4 mm.

  Piira = 0 + 10 mm. + 50 mm + 16 mm. + 4 mm.

  Se on merkityksettömän paksu ja sitä ei voida ottaa huomioon.

  Lukuun ottamatta tapauksia, joissa asennat eristystä, kuten folsololi tai stenofoni, jonka paksuus on yli 5 mm.

  Piira = 0 + 10 mm. + 50 mm + 16 mm. + 4 mm. + 0 mm. = 80 mm.

  Tässä vaiheessa kakun lämpimän kerroksen korkeus ilman eristettä on 80 mm.

  Hyvin perustavanlaatuinen ja mielenkiintoinen on eristys, olemme antaneet sille suurimman osan tästä artikkelista, ja tämä kysymys ei anna asiakkaillemme rauhaa.

  Suulakepuristettu polystyreenivaahto.
  Se on materiaali, joka on syntynyt sekoittamalla polystyreenirakeet korotetussa lämpötilassa ja paineessa vaahdotusainetta lisäämällä ja sen jälkeen pursottamalla suulakepuristimesta ja valmistajasta ja määräpaikasta riippuen oma tiheys.

  Tämä tiheysparametri on meille tärkeä rooli. tämä parametri määrittää kuinka paksu vaahtopolystyreeni me valitsimme.

  Ja meidän on myös ymmärrettävä sen merkitys, että lattian läpi jopa 20 prosenttia lämmöstä lähtee talosta ja heikosti lämmitetty säätiö voi vaikuttaa suuresti lämmityslaskelmiin.

  Kuinka paljon tarvitset eristämistä?

  SNiP 23-02-2003 "Rakennusten lämpösuojaus" ja Pietarin ja Lenin lämmönsiirton kertoimen (R) vaatimusten mukaisesti. levyn paksuus 300 mm. tarvitsemme eristyspolyestyreeni-vaahtomuovi Penopleks Foundation (35 kg / m3) paksuus 98mm.

  eli yksinkertaisesti, meidän on eristettävä huoneet, joissa elämme ja kuljemme kadulta (kylmä maa), jonka eristyspaksuus on 10 cm.

  Jos pohja on eristetty (maahan) 100 mm. polystyreeni-vaahdon kerros sisäpuolelta säädösten mukaan, et voi eristää pohjaa ja asettaa välittömästi vedeneristys, verkko ja putki, mutta tämä on vain määräysten mukaan.

  Sinä ja minä ymmärrämme, että jos emme tee eristyspiiriä viimeistelylaatan, jossa tulee olemaan lämpöeristettyjä putkia ja pääperusta, meidän on lämmitettävä koko laatta. Ja tämän tapahtuman järkevyys on edelleen iso kysymys.

  Siksi monien rakentajien käytäntö on johtanut siihen, että eristeen ulkoasu on 50 mm. ja sisempi muoto on myös 50 mm. Siten meillä on 100 mm: n kokonaiskeski kylmältä. ja eristää viimeistelylaatta päälevystä.

  Mitkä ovat ansat?

  1. Valmiin talon tai rivitalon ostaminen on todennäköistä, että saat alhaisen eristyksen ja käytätte 10% enemmän rahaa talosi lämmitykseen kuin mitä voisit. Sijoitetun eristeen sijaan halvinta vaahtoa asetetaan alimmalla tiheydellä, ja usein ulkoeristystä pitkin eristys ei ole lainkaan toteutettu. Jos rakennat taloa itse, voit helposti hallita, kuinka paksu ja tiheä eristys on asetettu ulkoreunalle.

  2. Sisäänkäynnin ja sisäovien aukkojen korkeus ei salli oikean korkeuden eristämistä ja jos se sallii, on mahdotonta tehdä ovien nostamista ja julkisivun osittaista korjaamista, mikä on lisäkustannuksia.

  3. Kattokorkeus on 5-10 cm alhaisempi kuin voisi olla. Kun olet rakentanut talosi ja asuttanut kaupungin ulkopuolella, haluat elää avoimessa tilassa ja olla vapaa, eikä silloin, kun katto riippuu sinusta ja kaikesta ulkonäöstäsi painostaa psyykeä.

  Jos rakennat talosi itse, sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä kaikkea laadullisesti.

  Ulompi kerros on 50 mm, sisäkerros on 50 mm.

  Mielestämme oikein ja järkevä vaihtoehto. Tarvittavat standardit täyttyvät, eristyskerros on läsnä, tarvittavat vähimmäiskustannukset.

  Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 50 = 130 mm.

  2. Ulompi kerros puuttuu, sisempi 100 mm.

  Ongelmaisin vaihtoehto, jos rakennelma ei asettanut katon korkeutta täyden kakun lämpimän lattian alla.

  Tämän vaihtoehdon avulla on ymmärrettävä, onko kattokorkeus riittänyt nostamaan lattiatasoa 170 mm: llä.

  Suunnittelussa ja rakentamisessa tämä ongelma ilmenee usein ja asiakkaat kohtaavat valinnan.

  Täällä on tehtävä päätös itsellesi, elää kattojen alapuolella kuin voisi olla ja lisätä oviaukkoja tai olla valmis maksamaan 10 prosenttia enemmän lämmityslaskuja.

  Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 100 = 180 mm.

  3. Ulkokerros on huono, sisempi 70 mm.

  Tämä vaihtoehto on melko yleinen, kun valmis talo tai rivitalo ostetaan ja tarkastelun aikana tiedetään, että ulkoinen eristys on halpa vaahtomuovi 50 mm paksu. jotka on tarkoitettu kodinkoneiden pakkaamiseen.

  Joka tapauksessa tämä lämmitysmateriaali olettaa lämmityksen toimivuuden ja päätös lämpenee sisäpuolelta 70 mm: n paksuudella (50 + 20)

  Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 70 = 150 mm.

  4. Ulompi kerros on 100 mm. sisäinen 50 mm.

  Tämä vaihtoehto saadaan mahdollisimman lämpimäksi, mutta kalliimmaksi ja järkevämmäksi.

  Ulkoinen eristys on voimakas ja erittäin korkealaatuinen, sisempi eristekerros on läsnä, hinta on korkea.

  Tässä suoritusmuodossa lämpimän lattian täydellinen kakku karkeasta sidoksesta lopulliseen pinnoitteeseen on 80 + 50 = 130 mm.

  Kun ymmärrät yleisen vastauksen ei ole eikä voi olla. Kaikki riippuu siitä, mihin asentoon olet ja tarvitset yksilöllistä lähestymistapaa kaikessa, ja voit aina löytää ratkaisun.

  Mutta on aina syytä muistaa, että älykkäät ihmiset yrittivät ja laskivat meille tarpeelliset parametrit ja standardit eristämiseen, eikä näitä parametreja pidä unohtaa.

  Me aina vaadimme järkevää lähestymistapaa kellarin eristeen ongelman ratkaisemiseen ja lämpimän kerroksen kakun korkeuden laskemiseen.

  Toivotamme teille lämpimän kodin ja hyvän mielialan!

  Voit tilata lämpimän vesikerroksen asentamisen yrityksellämme järkevin hinnoin!

  Lämpöeristetyn lattian asentaminen!

  "Piirakka" lämmin kerros betonipinnoilla

  Jälleen kerran kakku lämpimästä lattiasta ja miten valmistella säätiö sille. Toistan jotain edellisestä artikkelista, mutta tämä ei johdu muistin menetyksistä, vaan siitä, että näitä asioita on kiinnitettävä huomiota - välttämättä.

  "Kakun" lämpimän kerroksen koostumus betonipinnoitteella

  Viimeisessä artikkelissa keskusteltiin lämpimän kerroksen betonipinnoitteiden kerroksista, tässä luetan ne jälleen (alhaalta ylös):

  • eristys;
  • muovikalvo;
  • vahvistusverkko (se on mahdollista ilman sitä, mutta sen avulla on helpompi kiinnittää putki ja lattia on vahvempi);
  • lämpimät lattiaputket;
  • betonilevy.

  Kaikki muu, joka on ylä- ja alapuolella, ei koske varsinainen lämmin kerros, mutta se mainitaan vielä tässä, sillä sillä on rooli.

  Mikä on kunkin kerroksen paksuus lämpimän kerroksen "kakusta"?

  "Mikä on kunkin kerroksen paksuus?" - kiireellisin, kiireellisin kysymys lämpimän veden lattian suunnittelussa.

  Lämpimän kerroksen suunnittelussa on välttämätöntä laskea kerrosten paksuus valmiista lattiasta ja järjestää sitten syvyystiivistelmä syvyyteen. Yleensä viimeistely lattia on sidottu pohjan reunaan (kellarin pohja), eli laskemme kellarin yläosasta.

  Koska useimmat lämpimät lattiat on asennettu alakerrassa, maaperän pohja tai betonilattia on ensimmäisessä kerroksessa. Jos on olemassa betonilattia, voidaan sanoa, että emäksen valmistelu on ratkaistu, vain lakaista se huolellisesti ja irrota liuoksen kiinnitysosat, jos sellaisia ​​on.

  Maaperän pohjalla on vaikeampaa, se on ensin valmistauduttava lämpimän kerroksen asentamiseen: taso, tampi huolellisesti niin, että pohja on tiheä. No, sana "maaperä" ei tarkoita sitä, että se voisi olla maa, jonkinlainen musta maa tai savi. Tarkoituksena on PGS (hiekan ja soran sekoitus), seulomiset, rauniot, sora - hyvin kaadetut. On oikeampaa kutsua tätä "maaperä" pohjaa "tyynyksi".

  Joten yli "tyyny" on täynnä luonnos estimaatti. Voit määrittää tämän levyn paksuuden lukemalla artikkelin loppuun ja ottamalla sitten nauha-mittauksen ja mittaamalla sen talosi.

  Laadimme lämpöeristyksen puristetusta polystyreeni-vaahdosta, jonka paksuus on 100-115 mm, mutta ei alle 50 mm (joka muuten ei riitä, mutta joskus ei ole tilaa mennä, koska se jäi oviaukkojen korkeudelle, toisessa kerroksessa ja sen yläpuolella 50 mm riittää):

  Polystyreenin tiheys lämpimälle lattialle on vähintään 30... 35 kg / m3, koska eristeen tiheys vaikuttaa paitsi lattian lujuuteen myös lämpöhäviöön eristyksen kautta.

  Polyeteeniä asetetaan eristeen yli:

  Kalvonpaksuus on vähintään 150... 200 mikronia.

  Polyeteenin päälle asetettu vahvikemetsä on parempi kuin teräs, jonka läpimitta on ohuempi kuin 4 mm:

  Putken läpimitta 16 mm, metallimuovi tai silloitetusta polyeteenistä valmistettu:

  Putkessa, jossa on verkko, otamme vielä 20 mm.

  Kytkin on kaadettu vähintään 50 mm: n paksuudella putken yläosasta. Se on mahdollista enemmän - jopa 10 cm. Tämä tasoitus ei ole pelkästään valmiin lattian pohja vaan myös lämpöakku. Näin ollen, sitä paksumpi on, sitä massiivisempi se on, sitä enemmän lämpöä se voi kerääntyä, mikä on tärkeätä, kun kyseessä on ylivoimaisen esteen tilanteet kaasun / sähkön irrottamisen tai muiden ongelmien muodossa. Kuitenkin yli 80 mm on parempi olla tekemättä liitintä. On mahdotonta säästää betoniin, koska se on kannattava perusta, joka tuntee kuorman huonekaluista, ihmisistä ja kaikesta, mikä on ja tulee huoneeseen. Merkki betonista M200: sta tai uudemmasta.

  Lopulliselle päällykselle, joka tulee tasoitukseen, varaamme vielä 20 mm, jos se on laatta, graniitti jne. Ja jopa 40 mm, jos se on parkettia. Yleensä lattian pinnan paksuus riippuu tämän pinnoitteen materiaalista, joten on syytä tietää etukäteen.

  Lisää kaikki luetellut paksuudet, määrittelemme, millä syvyydellä täyttymisen estämiseksi:

  20 mm viimeistely lattia + 50 mm viimeistely tie + 20 mm putki, jossa ruudukko + 50 mm eristys = vähintään 140 mm pohjan yläpinnasta pistoaukon pinnalle. Tällöin rouhituslevyn paksuus on yhtä suuri kuin jäljellä oleva etäisyys maanpohjasta (jos tämä etäisyys on hyvin suuri, täytä sora, seulaset tai mitä sinulla on.)

  Jälleen kerran: lämpimän kerroksen "kakun" vähimmäispaksuus on 140 mm.

  Se on tärkeää! Jos aiot järjestää lämpimän kerroksen ensimmäisen kerroksen päällekkäisyydestä, tämä laskettu koko tulee ottaa huomioon, koska lattia nousee, mikä johtaa siihen, että oviaukkojen muutokset ovat riittämättömiä.

  Rakeistuksen vähimmäispaksuus 50 mm. Rakennusstandardien mukaan on toivottavaa vahvistaa rouhintavaaertaa, koska se saa painoa kaikista ylemmistä kerroksista ja huonekaluista.

  50 mm paksu polystyreenikerros voidaan myös asettaa solmun alle. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta se ei ole pahempi, vaan vain parempi. mutta ei välttämättä.

  Optimaalinen putken etäisyys on 150 mm. Mutta jos on suuria lasimaalauksia, niin niiden askel pienenee 100 mm: iin. Etäisyys seinistä putken ensimmäiseen kierrokseen on vähintään 100 mm. Mutta lisää tästä asiasta käsitellään asennusohjeissa, mutta nyt kuumennetun kerroksen betonipinnoilla.