Monoliittisen nauhan perustuksen piirtäminen ja rakentaminen

Kuka maailmassa ei tiedä monoliittista nauhan zhb-perusta? Tähän pohjaan 10 planeetan 10 taloa, koska se on rakennettu nopeasti, on suhteellisen halpa ja samanaikaisesti se kestää melko vakavia fyysisiä ja lämpötilakuormituksia.

Piirustus 1. Kiinteän betonin nauha.

Liuskajohdon rakentamiseksi piirtäminen on tehtävä melko vakavaksi, mutta monet voivat tehdä sen ilman sitä.

Tuotannon yksinkertaisuus varmistetaan koko rakenteen logiikalla.

Esivalmistetun säätiön tekeminen on hieman yksinkertaisempaa, mutta järjestelmä pysyy samana. Voit esimerkiksi purkaa piirustuksen 1, joka on suunniteltu maan eteläosissa sijaitseviin tiilikattoisiin rakennuksiin (säätiön pieni leveys ei salli 2-tiilien asettamista).

Valmistelutyöt

Tarvitset seuraavat työkalut ja materiaalit:

Piirustus 2. Vahvistusnauhan säätö.

 • lapio;
 • romu;
 • kottikärryt maaperälle;
 • mittanauha;
 • sora;
 • hiekka;
 • geotekstiilit;
 • leikattu aluksella;
 • puutavaran hakaset;
 • vasara kynsillä;
 • kattotiiliä;
 • rikki tiili

Ensinnäkin on tarpeen huomata sivusto, jossa kaikki lisätoimet toteutetaan. Maastosuunnitelma osoittaa tarkalleen missä se pitäisi tehdä, ja piirustuksessa kerrotaan tarkat parametrit.

Kaivon leveys on 0,55 m ja syvyys 1,2 m. Leveyden kasvaessa myös lujuusominaisuudet kasvavat. Jos pohjan voimakkuus on riittävä ja tukipinta-ala ei riitä, niin jatko voidaan tehdä keinotekoisesti alhaalta (kuva 2). Jos 1 m: n syvyys ei riitä menemään pakastekuorman alapuolelle, on jatkettava hautaamista, mutta yleensä se riittää.

Älä unohda, että kaivanto menee paitsi rakennuksen ulkoreunaan, myös kaikkien kantavien seinien alle. Talossa ei toisinaan ole tukiseiniä, mutta tässä tapauksessa ristin tehdään alhaalta rakenteen lujuuden lisäämiseksi.

Kun kaivetaan kaivantoa, sinun on oltava riittävän huolellinen, minkä seurauksena pystysuorat pinnat, mutta myös pohjan tulee olla tasaisia. Jos näin ei ole, niin painovoima jakautuu epätasaisesti.

Kun kaivaminen ja tasoitus on suoritettu loppuun, pohjaan asetetaan 10 cm: n pituinen hienojakoinen sora, jonka paksuus on 10 cm. Geotekstiili asetetaan soraa erottamaan se siitä, mitä tapahtuu ylhäältä.

Scheme-muottijalan alapinta.

Seuraavassa kerroksessa on 10 cm hiekkalaatta, joka tiivistetään värähtelevällä levyllä tai kaadetaan vedellä kutistusta varten. Työn jatkaminen on mahdollista vasta sen jälkeen, kun hiekka kuivuu, ts. 2-3 päivää. Sora ja hiekka näyttävät piirustuksen 3.

Sillä välin hiekka kuivuu, voit valmistaa muottipesän. Tätä varten sinun on käytettävä havupuita (lehtipuita nopeasti mätää kosteudelta), joka on naulattu puukuvioihin. Suojukset on asennettu kaivantoihin ja nousevat maanpinnan yläpuolelle vain 0,2 m. Tällainen korkeus riittää talon mukavaan toimintaan, eikä liuskepohjalla ole liikaa.

Koska 1 levyn paksuus on 3,5 cm, kunkin suojuksen leveys on 7 cm. Tämän seurauksena vain 41 + - 1 cm säilyy tunnelin käyttökelpoisessa tilassa.

Katemateriaali asetetaan pohjalle ja seinille vedenpitäviksi. Kun muotti on poistettu, kateaine pysyy pohjassa.

Ennen kuin aloitat vahvistuksen, sinun on hajotettava rikki tiilet tai muovilevyt pohjassa. Tämä poistaa kokonaan metallin ja kosteuden välisen kosketuksen.

Jatkuvasti altistuminen kosteudelle vahvistusjärjestelmässä jälkimmäinen alkaa ryöstää.

Monoliittisen perustan vahvistaminen

 • sauva vahvistaminen 12 mm;
 • haavasaha tai hiomakone;
 • hitsaus kone;
 • rulettirengas

Piirustus 3. Laitteen hiekkalaatikko.

Tämä prosessi on tekniseltä kannalta vaikeinta. Vyölenkillä vakiolenkki tavallisella tavalla on tässä mahdotonta, joten sinun pitää tehdä hieman hemmottelua laatuun ja turvautua hitsaukseen. Haluttaessa on mahdollisuus käyttää vanteita tietyissä pisteissä, mutta on hankala sekoittaa 2 vaihtoehtoa. Normaalista piirustuksesta huolimatta on parempi vahvistaa hieman muotoa, mikä lisää turvamarginaalia vähintään puoleen.

Vahvistetun betonin vahvistamiseksi on parempi ottaa 12 mm: n tanko 10 ei anna tarvittavaa lujuusindikaattoria.

Ensinnäkin 12 rinnakkaista sauvaa asetetaan 10 cm: n askeleella, jonka pituus on yhtä suuri kuin perusseinämän pituus, jolle niitä käytetään.

Näihin palkkeihin nähden kohtisuorassa toisessa 1 kerroksessa on 20 cm: n askel. Suuntan pituus on 110 cm, mikä on täsmälleen ensimmäisen päittäisliitos. Toisen asteen asennuksen jälkeen kaikki paikat, joissa tangot ovat kosketuksissa toisiinsa, on hitsattava sähkökaaren hitsaamalla. On suositeltavaa unohtaa yhdestä nivelestä maksimaalisen laadun saavuttamiseksi.

Kun olet suorittanut laatikot, sinun on tehtävä toinen samalla tavalla. Toisessa laatikossa jopa nivelet sijaitsevat vastakkain, muuten työtä ei ole mahdollista suorittaa. Kahden laatikon rinnakkaisliitosten välissä on samanlaisen raudoituksen osiot, mutta niiden pituus on 30 cm, minkä jälkeen jokainen nivel on luotettavasti kiinni samalla hitsauksella.

Kun kaikki liitokset on tehty, sinun on tarkistettava kukin niistä manuaalisesti. Tällaiset vahvistustunnelit tehdään ehdottomasti jokaiselle seinälle. Heti kun kaikki ne valmistellaan ja asennetaan paikalleen, voit siirtyä seuraavaan työvaiheeseen.

Laastin tekeminen ja kaataminen

Liuskajohdon asettaminen.

 • M300 betoniliuos (vesi, sementti, hiekka, sora);
 • betonisekoitin;
 • vesi;
 • polyeteenikalvo.

Monoliittisen nauhan perustuksen täyttämiseksi automaxereita yleensä tilataan, jotta ne täyttäisivät mahdollisimman lyhyessä ajassa. Ihannetapauksessa aika olisi rajoitettava yhteen päivänvaloon, vaikka tällaista suorituskykyä on hyvin vaikea saavuttaa. Tämä vaatii paitsi automaxereita, myös letkuja ratkaisun toimittamiseen suoraan sivustoon.

Mutta tämä ilo on kallis, lisäksi ei ole mitään takeita siitä, että toimittaja toimittaa täsmälleen m300 eikä m250, joten useimmat yksityisen rakentajan päälliköt mieluummin sekoittuvat paikan päällä. Käytännössä tarvitaan paljon enemmän aikaa, mutta kun 8 hengen ryhmä (2 betonisekoittimet) toimii, ero muuttuu epärealistiseksi.

On paljon kiistoja siitä, mihin sementtiä valitaan betonin m300 valmistukseen, koska M400: sta on helpompi tehdä, ja M500 on 20% edullisempi. Tuloksena keskitymme m500: een, ja laskelmat tehdään tilavuuden suhteen suhteessa 10 litraan kuivaa sementtiä.

Vesi - tärkein laimennusmateriaali, joka vaatii 6 litraa. Käytetään ainoastaan ​​juomavettä ilman epäpuhtauksia, niin että se ei vaikuta betonin laatuun ja jos on paljon epäpuhtauksia, ratkaisu osoittautuu täysin hauraaksi.

Hiekka on hieno kuiva-aggregaatti. Mitä suurempi sen rakeet, sitä enemmän säästetään perusmateriaalia (sementtiä), mutta samalla säästöt harvoin saavuttavat 10%. Tällöin tarvitset 25 litraa. Käytetään yksinomaan pestyinä.

Sora (murskattu kivi) - sen määrä tässä tapauksessa on 12 litraa. Sora-aineet eivät koskaan ylitä 7 cm, mutta ne eivät aina ole alle 0,5. Sillä voit säästää merkittävästi kaatamalla, koska jos teet ilman sitä (se osoittautuu sementtiliuokseksi), hinta nousee välittömästi 30-35%. Levitä vain pestä.

Joten 10 l sementistä saat 53 l korkealaatuista m300-liuosta. Joskus käsityöläiset säästävät rahaa, lisäävät karkean ja hienon kiviaineksen määrää, mutta tämä tekee monoliittisen nauhan perustan lopullisen rakenteen huomattavasti heikomman johtuen haurauden tasosta.

Liuos kaadetaan kaivoon kerroksittain 15-20 cm. Kun jokainen kerros on kaadettu, se on kynnetty vapautumaan kertyneen ilman. Tällainen toiminta vaikuttaa merkittävästi betoniliuskatalojen laatuun.

Kun kaikki betoni on täytetty haaraan, työtä ei vielä pidetä täydellisenä. Ensimmäinen 12-14 päivän aikana pystytetty monoliittinen nauhatulostus kaadetaan vedellä. Syynä tähän on yksinkertainen - kovettumisen aikana betoni imee kosteuden suurella nopeudella, mikä voi aiheuttaa epätasaista kuivausta ja mikrokuormituksia.

Mutta vain vähäisimpänä saostumisen summana ratkaisu suljetaan muovikääreellä, koska jo tässä vaiheessa sade voi alkaa heikentää konkreettista monoliittia. Teippi monoliitin täydellinen jähmettymisaika on 28 päivää.

Lopullinen vaihe

Löytymisen, lomakkeiden asentamisen, kaikenlaisten suojatoimenpiteiden, raudoituksen ja kaistaleiden kaatamisen sekä sen täydellisen kunnossapidon kiinteyttämisen jälkeen voidaan olettaa, että säätiö on valmis.

Jotta sitä voidaan edelleen suojata, sinun on käytettävä muita varotoimenpiteitä - myrskyjä ja sokeita alueita on pakollinen, mutta eristys ja rengasvaimennukset ovat välttämättömiä talviaikaan tai tulva-alueisiin. Mutta nämä varotoimet tehdään parhaiten, kun talo on pystytetty, koska Samalla se ei toimi fyysisesti.

Nyt teippipohjan valmistaminen on valmis kokonaan, se on vielä peitettävä vedeneristyksellä ja voit aloittaa talon rakentamisen.

Säätiön projekti monoliittinen laatta piirustus

Laattojen tyyppisen pohjan piirustus mahdollistaa laitteen, joka on koko talon aluetta, kiinteä laatta monoliittisesta teräsbetonista. Suurten laakerointialueiden ansiosta tällainen säätö voidaan asentaa jopa heikosti kantavaan tukikohtaan, ja maaperä, jolla on sakeus ja kallistusominaisuudet. Laattojen pohja on matala syvyysrakenne, joka soveltuu erinomaisesti laitteille, joilla on korkea pohjavesi. Ratkaisua voidaan käyttää sekä matala- että korkeajärjestelyissä.

Erilaisia ​​projekteja pohja Monoliittinen levy

Monoliittisen levyn projektissa piirustusta voidaan kehittää joko perinteisten teknisten ratkaisujen perusteella tai nykyaikaisten lähestymistapojen avulla (eristetty ruotsalainen levy).
Perinteiseen ratkaisuun kuuluu lujitetun levyn rakentaminen, jonka syvyys ei periaatteessa ole yli 0,8 m. Monoliittinen, vähintään 0,1 m paksuinen raudoitettu betonirakenne estää rakennuksen seinämien mahdolliset muodonmuutokset maan jäädyttämisen yhteydessä. Säätiöprojekteissa Monoliittinen laattapiirustus voi lisäksi sisältää jäykistysrivat ja paalut.
Moderni skandinaavinen teknologia laattaperustusten asennusta varten mahdollistaa eristeen kerroksen asentamisen laatan ja pohjan pohjan väliin. Tämän ratkaisun avulla voidaan lisätä sekä rakenteen toimintaominaisuuksia että talon energiatehokkuusindikaattoreita.

Hankkeen perustan ominaisuudet Monoliittinen levy

Pohjapiirustus kehitetään laskennan tulosten perusteella ottaen huomioon suunnitellusta rakennuksesta siirrettävät kuormat, sen kokoonpano, säätiön maaperäominaisuudet ja topografisten tutkimusten tiedot. Lähistöllä sijaitsevien rakennusten, rakenteiden ja viestinnän vaikutus on myös otettu huomioon.
Laskettujen indeksien perusteella lasketaan perusasetuksen tärkeimmät parametrit: betonin laatu, lujuus, halkaisija ja piki. Määritetty vaaditulla eristys- ja vedeneristysominaisuuksilla. Monimutkaisessa geologiassa sijaitsevissa kohteissa nimetään monimutkaisia ​​toimenpiteitä.

Säätiön projekti maksaa monoliittinen levy

Säätiön piirustus on perusta työmäärän laskemiselle ja sen arvioidulle kustannukselle. Tyypillisesti tämä luku vaihtelee 15 prosentista 25 prosenttiin talon kokonaisarvosta. Nykyaikaisten teknisten ratkaisujen käyttö hankkeessa mahdollistaa rakennusten rakentamiskustannusten vähentämisen mutta vähentää myös sen toiminnan kustannuksia.

Pohjalevyn vahvistaminen: miksi se toteutetaan, vahvistuksen valinta, vahvistusjärjestelmä, työn vaiheet

Monoliittiset laattojen perustukset on varustettu maaperällä, jolla on huono ominaisuus, ja soveltuvat myös alueille, joilla on korkea pohjavesi. Pohjalevyn vahvistaminen on pakollinen työvaihe, joka suoritetaan välittömästi ennen kuin säätöä kaadetaan betonilla. Vahvistus varmistaa luotettavan tuen, joka pystyy kestämään monisuuntaisia ​​kuormia - jos puhdas betoni kestää hyvin puristusta, lujitus auttaa sitä selviytymään veto- ja vääntövoimista. Tarvittava materiaalin määrä määritetään käyttämällä vahvistuslaskin monoliittiselle levylle.

Vahvistetun pohjalevyn täyttö betonilla

Miksi vahvistaa

Säätiön perustana on betoni, joka pystyy kestämään puristusta, mutta samalla on alhainen lujuus taivutettaessa ja venyttämällä. Rakennettaessa rakennusta betonipohjalle sen kuormitus jakautuu epätasaisesti - tämä vaikuttaa taivutusmomenttien esiintymiseen. Tämä ominaisuus on erittäin vaarallinen betonirakenteille, joten vahvistus- tai vahvistusverkkojen asennus on suunniteltu neutralisoimaan näiden voimien kielteiset vaikutukset. Betonin yhdistelmä, joka olettaa puristusvoiman, jossa on lujitemuoto, havaitsee taivutukset, varmistaa rakenteen luotettavuuden.

Vihje! Suunnittelun vahvistamiseksi tarvitset teräksen vahvistamista, joka on yhdistettävä jäykkään runkoon. Betonin seinän vahvistaminen tällä tavoin lisää säätiön lujuusominaisuuksia ja lisää rakenteen toiminta-aikaa.

Säätiön teknologia

Monoliittisen pohjan luotettavuus riippuu betoniseoksen laadusta ja hyvin toteutetusta lujasta. Laattojen pohjan vahvistaminen on hyvin vastuullinen ja monimutkainen prosessi, joka suoritetaan välittömästi ennen kuin säätiö kaadetaan. Täysin kaikki betonin valmistukseen liittyvät työt valmistetaan seuraavissa vaiheissa:

Alusta tyhjennetään ja merkintä tehdään.

Kaiva oikean kokoinen kuoppa.

Muodosta vedenpoistojärjestelmä.

Nukahtaa ja kompakti hiekkapohja hiekalla.

Hiekka ja roska-pohjainen tyyny

Kerää ja kiinnitä muotti.

Asenna lujitusholkki ja luo vahvikepohjaa.

Rakenne kaadetaan betonilla.

Nykyiset säännöt säätelevät monoliittisten säätöjen vannetta, joita käytetään eri rakennusten rakentamiseen. Teräsbetonipohjaiset teräspalkit - tulevaisuuden rakentamisen luotettavuus. Vahvistuksen asettaminen parantaa seuraavia säätiön ominaisuuksia:

vahvistaa monoliittisen emäksen voimaa, antaa kyvyn havaita lisääntyneitä kuormia;

estää rakennuksen kutistumisriskit, jotka liittyvät pohjan riittämättömään lujuuteen;

estää monoliittisen betonipohjan muodonmuutoksen korkean pohjaveden pitoisuuden negatiivisten tekijöiden vaikutuksesta.

Vahvistusjärjestelmä

Monoliittisen levyn vahvistaminen (dwg-piirustukset löytyvät suurilta määriltä erikoistekniikan resursseilta) on tehtävä tiukasti tekniikan mukaan. Monoliittisen kellarialustan vahvistusmenetelmät edellyttävät tarvittaessa palkkien epätasaista sijoittamista. Alueita, joilla on tarkoitus pystyttää laakeri-väliseinät ja sarakkeet, vahvistetaan entisestään. Tällaisia ​​paikkoja kutsutaan purskeiksi alueiksi. Armeija asetetaan yhteen kerrokseen, jonka paksuus on 15 cm tai vähemmän. Jos monoliittisen perustuksen suunnitelma merkitsee yli 15 cm: n kerrosta, on suositeltavaa vahvistaa kehyksiä. Laattojen pohjalle laskelmat tulisi tehdä erikseen - paalujen sijainnin ja materiaalin mukaan.

Vahvistusten sijainti Sivustollamme löytyy peruskorjauspalveluita tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Levyn pääparametrit

Harkitse esimerkkiä rakenteen pääkomponenteista. Kaaviossa näkyy verkko, jossa on vakioita solukokoja. Sauvojen välisen etäisyyden tulisi olla sama. Kuormien laskennassa tangot on tehty 20 - 40 cm: n välein. Tiilestä tehdyistä rakennuksista 20 cm sopii, ja kevyisiin runkorakenteisiin se saa tehdä vahvistamisen harvemmin. Joka tapauksessa "betoni- ja betoniteräsrakenteiden" rakennesääntöjen mukaan on osoitettava, että tangon välinen etäisyys ei saa ylittää pohjan paksuutta 1,5 kertaa.

Tavallinen levitysmenetelmä on kahdessa rivissä. Niiden yhteinen toiminta saadaan aikaan pystysuuntaisten sauvien asennuksella. Tällaisten sauvojen välisen sisennyksen tulisi olla yhtä suuri kuin pääteräsrakenteen vaiheet sallittu myös kahdella etäisyydellä. Sääntöjen mukaan päissä oleva levy on vahvistettava U-muotoisilla puristimilla, joiden pituuden on oltava yhtä suuri kuin kahden tai useamman pohjan paksuudet. Kaistaleen tulee peittää ylemmät ja alemmat rivit. Tämä tekniikka antaa luotettavan käsityksen vääntömomentista pohja-alustan reunaan ja mahdollistaa pitkittäisten tankojen päiden ankkuroinnin.

Reunojen vahvistaminen ja kaksi riviä asettaminen Tämä on tärkeää! Koko raudoitus tulisi upottaa betoniliuokseen noin 2-3 cm: n etäisyydellä kaikista sivuista - alla, yläpuolelta sivuilta. Muuten syntyy vaurioitumisen nopeutettu korroosioprosessi, joka myöhemmin johtaa rakenteellisiin vaurioihin.

Räjähtävät alueet

Paikoissa, joissa pystysuorat rakenteet tukevat säätöä, asettelut on tehtävä vähentämällä vahvistusaskeleita. Siinä tapauksessa, että lujitettavuus asetetaan 20 cm: n päähän laattojen pääleveydelle, se tarkoittaa, että väliseinät on siirrettävä 10 cm: n etäisyydelle. Tämä menetelmä voi estää räjähtämisen ja halkeilun.

Jos liitäntäalue on sama kuin monoliittinen kellari seinä, kirjanmerkin syvyys tehdään suunnitellun huoneen korkeuden mukaan. Tässä suoritusmuodossa työ suoritetaan seinämien kanssa sitovalla alustalla.

Kun perustuksia on vahvistettu, on suositeltavaa sitoa monoliittisten seinien ja laattojen kehykset. Säätiön kaatamisen aikana on välttämätöntä jättää pystysuuntaisten sauvojen osat, jotka toimivat liitoslinkinä. Nämä päistöt päätyvät pohjaan, tekevät taivutuksen reunasta noin kaksi osaa levyn korkeudesta ja sitovat sen jälkeen pääosan kehykseen.

Betonin betonien kaatamisen ja kiinteyttämisen jälkeen pystysuoria tangkoja käytetään "sitomaan" seinät pohjaan.

Rakennemateriaalien pätevän laskennan ja laattapohjan vahvistamisen avulla tarvitaan kaavio ja piirustus. Tiedot on syötettävä lujiteverkoston ja sen halkaisijan välille.

Sivustollamme löydät rakennustyöntekijöiden yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiöiden suunnittelun palvelua. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Mikä venttiili on parempi valita

Teräsvahvistus valmistetaan GOST 5781-82: n mukaisesti erilaisilla profiileilla. Vahvistettuihin monoliittisiin laattoihin kannattaa käyttää tankoa A400. Vavat ovat visuaalisia piirteitä, nimittäin:

Ja 240 - tuote, jossa on sileä pinta;

A 300 - on säännöllinen profiili pinnalla rengasmaisella kuvioinnilla;

Ja 400 - profiilissa on puolikuun muoto "kaviomassa" muodossa.

Se on tärkeää! Pienryhmäventtiilien käyttö ei ole sallittua.

Lujitteisen verkon ja kehyksen valmistusmenetelmä

Vavat ovat yhdistettävissä kahdella tavalla - sidonta ja hitsaus. Sitoutumismenetelmässä käytetään langan halkaisijaltaan 2-3 mm. Käämitys tehdään manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla, jotka auttavat käämittämään tangot ympäri. Tämä vaihtoehto on aikaa vievää, mutta tarjoaa luotettavat yhteydet.

Videon kuvaus

Kuinka kiristyskammion manuaalinen sidonta on, katso video:

Valmiit hitsatut silmät ovat nopeampia ja helpompia kokoamaan kuin sitomismenetelmät. Ainoa haittapuoli on vaikeus, joka syntyy vaaditun koon valinnassa.

Rebar peruslevyyn

Hitsauskoneessa suositellaan tärkeitä alueita - rakennekulma ja muut alueet, joissa massiiviset seinät aiheuttavat rakenteen kuormituksen, lujituksen tulisi välttämättä olla yhteydessä lankaan.

Hitsausmenetelmää käytetään harvoissa tapauksissa, koska tämän vaihtoehdon pääasiallinen haitta on jäykkä ja kiinteä yhteys. Tällä on huono vaikutus monoliittisen perustan laatuun. Hitsaamalla metallia elementtejä sulatetaan, jolloin vahvistuselementtien lujuusindikaattorit vähenevät.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lue lisää ilmastettujen betonilohkojen vahvistamisesta.

Asennustyöt

Kun rakennustyön lujitemuodostus on tehty, kaikki lasketaan siten, että kaikki sauvat peitetään 2-3 cm: n suojaisella betonikerroksella kaatamisen jälkeen. Vaadittavan etäisyyden ylläpitämiseksi käytä erityisiä muovisia kiinnityselementtejä, metallisia "sammakoita" tai "tuoleja".

Siinä tapauksessa, että sauvan pituus on lyhyempi kuin koko säätölevyn leveys, päällekkäisyys ei ole vähintään 40 halkaisijaltaan työkankoja. Esimerkiksi 1.2 cm: n sauvalle suositeltu päällekkäisyys on 48 cm.

Monoliittisen kellarin vahvistaminen valmiissa kuopassa lyhentää työn kestoa ja auttaa sinua asettamaan sen paikan päällä ilman mitään vaikeuksia.

Koneiden käsinommittelu

Tämän asennuksen haittapuolena on vaurioitunut pakattu tiivistetty tyyny ja vedenpitävä materiaali. Kehyksen asettaminen on parhaiten tässä järjestyksessä:

Kokoonpohjustettu alusvyö asetetaan telineisiin.

Asenna poikittaiset sauvat.

Kerää rakenteen yläosa, liitä telineet ja ylempi hihna kiinnittämällä lanka.

Miten lasketaan venttiilin halkaisija

Levyperustan vahvistamiseen, jopa järjestelyjen mukaan, voidaan arvioida materiaalin likimääräisiä laskelmia. Monoliittisen alustan kokonaisraudoituspoikkipinta-ala yhdessä suunnassa kestää vähintään 0,3% koko perustuksen poikkileikkausindikaattoreista. Jos levyn sivupituus on alle 3 m, on sopiva 1 cm: n halkaisija, jonka pituus on korkeampi - 1,2 cm, korkeus on vähintään 6 cm.

Laskentayksikkö

Alustavat tiedot osoittavat 8x8 m: n raudoitettua betonipintaa. Suositeltu askelkoko yksityisille taloille on 20 cm. Tässä esimerkissä ei oteta huomioon sellaisten vyöhykkeiden vahvistamista, joissa laakerin seinämät sijaitsevat. Halkaisijoiden määrittämiseksi tulee olla tietoinen siitä, että asennus tehdään kahdella rivillä. Koska rakenteen paksuus on yli 15 cm.

Seuraavassa järjestyksessä tuotettujen metallitankojen vaaditun alueen laskeminen:

laskelma alustan poikkipinta-alasta: 8 m * 0,2 m = 1,6 m 2;

kokonaisvahvamateriaalin vähimmäispinta-alan laskelmat: 1,6 m 2 * 0,3% = 0,0048 m 2 (36 cm2);

vähintään yhden reunan, yksi krs: 48 cm 2/2 = 24 cm 2.

Rakennusmateriaalien määrän oikea laskeminen on suositeltavaa käyttää järjestelmää. Myös palkkien pituutta laskettaessa on otettava huomioon:

suojaan tarkoitettu betonikerroksen paksuus - molemmilta puolilta 2-3 cm;

U-muotoisten puristimien tangot.

Videon kuvaus

Voit myös laskea säätiön online-laskimella. Ainoastaan ​​on otettava huomioon, että ei ole tiedossa, mitkä toleranssit ja kaavat ovat piilotetun rajapinnan takana, joten näitä laskimia voidaan käyttää vain likimääräisissä laskelmissa.

Vahvistusrakenteiden virheet

Pienetkin puutteet voivat johtaa pohjan tuhoamiseen tai mutkistaa betonointiprosessia. Yleiset virheet, kun luodaan luuranko ja miten vältytään niistä:

päinvastaiset tangot johtavat runkorakenteen lujuuden heikkenemiseen;

Vahvikehyksen kiinnittämisen yhteydessä sauvat ovat lähellä maahan tai jumissa. Kun maaperä liikkuu, vahvistus kaatuu maahan ja tämän vuorovaikutuksen kautta metalli korroosiota tapahtuu ja tämä puolestaan ​​vähentää koko pohjan lujuutta;

Kiinnityspidike, joka asennetaan ristikon välille

vahvistamisen sijaintia koskevien suositusten noudattamatta jättäminen merkitsee levyn hävittämistä;

jos sauvojen päissä ei ole suojaavaa pinnoitetta, tuotteista syntyy korroosio betoniseoksesta kosteuden vaikutuksen alaisena;

erityistä huomiota olisi kiinnitettävä asianmukaiseen lujitukseen rakennuksen kulmissa ja laakerin seinämän alla olevilla alueilla;

kehyksen asennus tehtiin puupaloilla tai muilla sopimattomilla elementeillä - tämä on törkeä virhe. Sinun on käytettävä vain erityisiä lukkoja. Päinvastaisessa tapauksessa kosteus tunkeutuu metalliosioihin, mikä puolestaan ​​johtaa betonipohjan eheyden rikkomiseen.

Videon kuvaus

Visuaalisesti laattojen valmistuksesta ja laattaperustan vahvistamisesta, katso video:

johtopäätös

Talon koko pohjan elinkaaren vahvuus ja kestävyys riippuvat laattaperustan vahvistamisesta. Siksi kaikki laskelmat, valmistelu- ja asennustyöt on suoritettava ammattilaisilta, jotka tekevät kaiken nopeasti ja tehokkaasti, mutta antavat myös takuun työstään.

Strip-pohjapiirustus

Yksityisessä ja kaupallisessa asuntotuotannossa käytetään usein nauhamaista säätöä, jonka piirustus yksinkertaistetussa muodossa edustaa ylhäältä katsottuna lineaarisia ulottuvuuksia.

Nauhan säätiön rakenne.

Liuskajohdon ominaisuudet

Nauhasäätiö viittaa monoliittisten perustusten luokkaan, mutta se on edullisempi kuin laatta. Betoni- ja lujarakenteiden kulutuksen vähentämisessä tällaiset tuet ovat edelleen erittäin luotettavia alhaisen asunnoissa, ja niitä käytetään myös erilaisten aidojen, kotitalous- ja asuinrakennusten rakentamisessa.

Tukityypit

Tämän tyyppinen säätiö voi olla kaksi tukirakenteiden tyyppiä:

 • monoliittinen, jonka tuotannossa liuos kaadetaan kaivantoon, jossa on polkumyynti,
 • valmiita betonituotteita.

Kaivannon syvyys molemmissa tapauksissa on suurempi kuin maaperän jäädytys, ja leveys lasketaan ottaen huomioon kuorma.

Kuva 2. Yksinkertainen ja selkeä kaavamainen kuvaus monoliittisesta nauhan tuesta mitaten.

Piirtäminen esivalmistelevyllä, jossa on merkintä koosta.

Vaikutustekijät

Teknisiä laskelmia tehtäessä otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • rakennuksen kokonaispaino (rakennusten rakentaminen huomioi rakennusaineiston, sisäisen asettelun, kerrosten lukumäärän, ikkunoiden ja oviaukkojen määrän ja koon),
 • maaperän tyyppi, joka vaikuttaa kutistumisasteeseen
 • kuorman määrä käytön aikana.

Lisäkuva piirustusten nauhan perustuksille.

Rakennuksen suunnitelman ominaisuudet

Nauhatyypin tukisuunnitelma luodaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti.

 • Skaalaus on 1: 100 tai 1: 400.
 • Ennen rakentamista suorita aksiaalinen merkintä.
 • Pylväiden läsnä ollessa niiden sijainti näkyy kaaviossa.
 • Suunnittelun yleistä ääriviivaa sovelletaan 0,5-0,8 mm: n viivoilla.

Täydellinen suunnitelma sisältää jalustat ja pohjat, joissa on merkintä epätasaisista pinnoista ominaisista syvyydestä, ja aukot tiedonsiirtoon. Jälkimmäistä voidaan esittää kahdella tavalla:

 • jossa on täydellinen kaavamainen ja ilmoitettu tieto pohjasta,
 • aksiaalipiste on päätietojen poisto (halkaisija, alimman pisteen parametrit) eksplikoinnissa.

Viestintäreiät ja viistot kuvaavat varjostusta tai ääriviivoja, katkoviivoja. Tarvittaessa tällaisia ​​kuvia selvennetään selityksin tai alaviittein.

Scheme-teippi esivalmistetulla säätiöllä, jossa on muita renderoituja kuvia.

Kuva vaikeista alueista

Jos suunnitelma kuvaa monimutkaisen kokoonpanon esivalmistettua tai monoliittista perustetta, laitteen vivahteita on vaikea välittää yhdellä täydellisellä järjestelmällä. Tässä tapauksessa käytä monimutkaisempia suunnittelumenetelmiä:

 • ylimääräiset leikkaukset kuvataan pääpiirroksella varmistaen niiden aksiaalisen vaatimustenmukaisuuden,
 • tarvittaessa tehdä tällaisia ​​leikkauksia suurempia, ne suoritetaan erillisinä täydennyslomakkeina, jotka ilmaisevat kaikki tarvittavat tiedot (digitaaliset, selittävät nuolet, viitaten leikkaustyypin jne.).

Osioiden monimutkaisuuden mukaan skaalaus on 1:20, 1:25 tai 1:50.

Lisäosissa ilmoitetaan:

 • maanpinnan tasolla
 • lattiatasolle
 • tukirakenteen yleinen ääriviiva,
 • lämpöä ja vedenpitävyyttä.

. Suunnitelma monimutkaisen vahvistuksen nauhan tuet, tarvittaessa asennus pystysuoran vahvistaminen ja kompleksinen geometria säätiön.

Mahdolliset lisäykset yleiseen järjestelmään

Jos aiot käyttää monoliittista tai precast-pohjaista teippityyppiä, täydellisimpiä tietoja, joita rakentajat tarvitsevat, yleissuunnitelman mukana seuraa:

 • vahvistusjärjestelmä, joka on tehty ottaen huomioon kuormitus- ja geometriset parametrit (vahvistin on sijoitettu alempiin ja ylempiin osiin vaakatasossa, jonka tuen kokonaiskorkeus on yli 1,5 metriä, tarvitaan lisää pystyvahvistusta),
 • muistiinpanoja, jotka sisältävät yksityiskohdat suunnittelun vivahteista
 • suosituksia valmistelutöistä,
 • tiedot vesi- ja lämpöeristyksestä,
 • taulukot, jotka osoittavat tietyn tukirakenteen kuormitustandardit.

Yksityiskohtainen piirustus nauhan kannasta kannettavien osien kanssa.

Läpäisyaste

Nauhan pohjan syvyys määritetään tuen tarkoituksen mukaisesti. Rakenteiden kahta päätyyppiä - haudattu ja matala. Tämä ominaisuus kuvastaa välttämättä suunnitelmaa.

 • Liian haudattuja lajeja käytetään pienien tiilien tai betonirakenteiden rakentamisessa sekä puurakenteiden rakentamisessa heikosti keramiikan maaperälle. Kaivannon syvyys on tässä tapauksessa 50-70 cm.
 • Uppoasut nauhatyypit, joissa on vahvistettu vahvike, sopivat suurille taloille, joissa on kellareja tai kellareja, raskas katto. Optimaalinen syvennys on 20-30 m suurempi kuin maaperän jäädytys.

Piirretään upotettu nauhaosasto.

Suunnitelma sisältää aina tietoja nauhan tunkeutumisasteesta.

Materiaalien kulutus upotettujen tukien käyttöön on paljon suurempi.

Esierot esivalmistettujen ja monoliittisten tukien piirustuksissa

Edellä on kuvattu periaate, jonka mukaan suunnitelmalle laaditaan suunnitelma mille tahansa nauhan perustukselle, olkoon se monoliitti tai modulaarinen. Samalla piirustus, joka kuvaa esivalmistettua tukityyppiä, on tunnusomainen ero - kuvissa on merkitty kokonaisten ja kulmikkaiden teräsbetonilohkojen merkki.

Piirustus maanalaisesta nauhatalustasta vaakasuoralla ja pystysuoralla vahvistuksella.

Riippumattomat laskelmat

Ilman kokemusta ja pätevyyttä tukirakenteiden suunnitelman laatimiseksi ei ole vaikeaa, jos esivalmistettu säätiö lasketaan tilarakennuksille tai aidatuille. Tällöin on tarpeellista ottaa huomioon seuraavat parametrit:

 • vertikaalinen kutistuminen
 • kuorma päärakenteen painosta,
 • kuormitus katolta, jossa on subrafter-järjestelmä, jos puhumme kotitalous- tai kotitalousrakennuksista,
 • kuormitus maaperän paineen vaikutuksesta sivuilta.

Vakuutuksesta syntyvät kuormitusarvot kasvavat 2%.

Ammattimaista suunnittelua

Asuinrakennuksen nauhan tukisuunnitelma edellyttää yksityiskohtaisempia laskelmia ja ammattimaista toteutusta. Laskennassa oleva asiantuntija ottaa huomioon SNiP: n nykyiset säännökset ja ottaa huomioon pienimmätkin vivahteet, mukaan lukien käyttökuormat, mahdollisen lumipehmustepainon katon, painon pienentämisen ikkunoiden ja ovien avaamisen yhteydessä.

Määritä sarakkeiden sijainti nauhan tuen kaaviollisessa kuvassa.

Circuit Requirements

Nauhatyyppisen säätiön on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 • helppo lukea
 • pääohjelmaa koskevien tietojen täydellisyys,
 • lisätietojen saatavuus sovelluksissa,
 • rakentamisen tietojen riittävyys ilman ylimääräisiä laskelmia.

Yksityiskohtainen ja täydellinen piirustus minkä tahansa tyyppisestä tukirakenteesta on helppo toteuttaa. Se poistaa mahdolliset poikkeamat ja virheet valmistelutyön ja asennuksen aikana.

Säätiön piirustussuunnitelma

Kaistaleen perustamisen ominaisuudet: piirustukset

Tähän mennessä asuin- ja teollisuusrakennusten perustana on usein käytetty nauhatulostusta. Se on varsin yksinkertaista tehdä eikä vaadi monimutkaisten piirustusten luomista. Lisäksi on tärkeää huomata, että tämäntyyppisen säätiön tärkein etu on kohtuuhintainen kustannus.

Strip Foundation Drawing

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää liuskajohdosta

Rakennusalan asiantuntijat määrittävät nauhan tyyppisen perustan monoliittisiin perustuksiin, mutta vain yhden, mutta erittäin merkittävän eron - kustannukset ja saatavuus lukuun ottamatta. Huolimatta siitä, että työhön tarvittava konkreettisen ratkaisun määrä on vähentynyt, säätiö ei menetä lujuusominaisuuksiaan ja erottuu erityisellä luotettavuustasolla. Nykyään sitä käytetään korkeiden rakennusten, teollisuus- ja julkisten tilojen rakentamiseen sekä luonnollisesti maan korkeiden mökkien rakentamiseen.

Tuki nauhapohjalle

Tämäntyyppiseen säätiöön käytettävät tukirakenteet ovat 2 tyyppiä:

 • Ribbon monoliittinen säätiö. Betoniseos kaadetaan asteittain ja tasaisesti kaivoon;
 • Precast strip foundation. Ratkaisun lisäksi käytetään myös valmiita betoniteräsrakenteita.

Piirustus lisäpiirustuksilla (laajalla mittakaavalla)

Jotta voidaan määrittää, kuinka syvä kaivanto olisi tässä tapauksessa, on tarpeen ohjata maaperän jäädytyskartta. Se on erilainen jokaiselle paikkakunnalle, ja jos työn aikana on käytetty epätarkkaa indikaattoria, tällainen valvonta voi olla täynnä rakenteen kutistumista tai jopa koko säätiön tuhoutumista. Kaivon leveys riippuu siitä, kuinka paljon kuormaa sijoitetaan säätöön talon suoran käytön aikana.

Mitä pitäisi ottaa huomioon laskelmissa?

Jotta laskelmat voidaan tehdä oikein, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • tulevan rakenteen paino. Tämän indikaattorin laskemiseksi sinun tulisi ohjata rakennusmateriaalien kokonaispaino. Tärkeä tekijä on rakennuksen korkeus.
 • maaperän tyyppi. Se vaikuttaa suoraan kutistumisasteeseen.
 • kuormitusaste säätöön käyttöjakson aikana.

Teemme suunnitelman oikein

Nauhalevyn piirustuksen tukemisen on täytettävä seuraavat vaatimukset.

 • Määritettäessä sopivinta mittakaavaa on suositeltavaa valita joko 1: stä 100: sta tai 1: stä 400: sta.
 • Ennen rakennustöiden aloittamista tulee merkitä sivusto.
 • Jos aiot luoda talon tai julkisen rakennuksen sarakkeisiin, sinun on ehdottomasti ilmoitettava tämä nimitys ja leikkaus piirroksessa.
 • Kaikkien paperiradioiden tulee olla selkeitä ja tarkkoja, niiden paksuus on 0,5-0,8 millimetriä.

Yleisessä järjestelmässä on oltava välttämättä merkintä pohjasta sekä paikoista, joissa tulee olemaan erilaisia ​​kohoumia tai syvennyksiä. Tämä on tärkeää, jotta voidaan laskea keskustietojen viestinnän sijainti.

Tällaiset reiät ja ulokkeet on välttämättä näytettävä kaaviossa ääriviivoilla ja katkoviivoilla. Tarvittaessa voidaan tehdä selittävät huomautukset ja alaviitteet.

Vaikeat osat järjestelmästä

Jos aiot rakentaa pääomaa ja laajamittaista rakennetta, se edellyttää varmasti monimutkaisen esivalmisteen tai monoliittisen perustan luomista. Yleensä tällaiset järjestelmät eivät sovi yhteen piirustukseen. Tämän vuoksi rakennusalan asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti erillisten järjestelmien kehittämistä monimutkaisille alueille. Vaihtoehtoisesti voit laittaa pääsuunnitelmaan ylimääräisiä aksiaalisia linjoja ja leikkauksen nimeä (jos tarpeen) sekä luoda arkille suuria leikkauksia ja tehdä siitä ensimmäinen merkintä. Lisäksi poikkileikkauksen asteesta riippuen on suositeltavaa valita asteikko 1 - 20, 1 - 25 tai 1 - 50, jotta leikkaus ja monimutkaiset rakenneosat maksimoidaan.

Lisäykset järjestelmään

Tällöin, jos aiot luoda monoliittisen tai komposiittityyppisen teipin pohjan piirustusten selventämiseksi, sinun tulee seurata niitä seuraavilla teknisillä asiakirjoilla:

 • Suunnitelma siteen vahvistamisesta säätiön tulevien kuormitusrakenteiden mukaan;
 • Sovellus, joka näyttää rakenteen rakenteelliset ominaisuudet;
 • Suositellut selvitykset sivuston valmistelutöistä;
 • Taulukoita ja kaavioita, joita tarvitaan säätiöiden vedenpitävyyteen ja lämmöneristämiseen.
 • Tiedot pohjalevyn kuormituksesta.

Läpäisyn asteen määrittäminen

Kuten jo mainittiin, kaivannon syvyys, jolla luodaan nauha-kaltainen pohja, lasketaan riippuen tukien sovellusalueesta. Nykyään rakenteiden kaksi päätyyppiä ovat suosittuja - syvä ja matala. Kun päätät, mikä vaihtoehdoista pitäisi olla suositeltavaa, vastaava nimitys tulisi tehdä suunnitelmassa.

 • Ensimmäinen perustustyyppi erottuu vahvistetulla vahvikkeella, ja se on erinomainen valinta suurille rakenteille, joiden toteuttamiseen kuuluu kellareiden, ullakko- tai raskas väliseinien luominen. Uskotaan, että nauhan kaivannon tunkeutumisasteen paras indikaattori on indikaattori, joka on 20-25 metriä korkeampi kuin tietyn alueen maaperän jäädytys.
 • Piirustuksissa on varmasti tietoa siitä, kuinka syvä nauha haudataan. On tärkeää muistaa, että kulutustarvikkeiden määrä haudattujen tukien muodostumiseen on paljon enemmän.

Lisäpiirustus (monimutkainen vahvistus)

Perustavat erot tukijärjestelmissä

Edellä on pyritty kuvaamaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti sellaisen rakennesuunnitelman luomista, johon sovelletaan nauhalevyn piirustusta. Samaan aikaan meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa, että piirustukset, jotka sisältävät tietoa esivalmistetyypeistä, eroavat olennaisesti monoliittisista, sillä siinä on osa, samoin kuin suorat ja kulmaiset, vahvistetut betonirakenteet.

Teemme laskelmia itsenäisesti

Vakuutamme teille, että verkossa toimitetaan riittävästi tietoa, jotta kaikki tarvittavat laskelmat voidaan suorittaa mahdollisimman paljon. Tätä varten ei ole tarpeen olla insinööri ja tekninen koulutus. Vastuullisella lähestymistavalla asiaan sekä tarkkaavaan ja tarkkaavaan henkilöön voit helposti laskea kaikki tarpeelliset kriteerit, esimerkiksi luoda nauhapohja muille kuin asuinrakennuksille tai suljettavalle rakenteelle. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Pystysuorat vaikutukset maahan;
 • Aseta päärakenteen paino pohjaan;
 • Katon ja ristikkojärjestelmän paino (mutta vain, jos aiot rakentaa navetta tai ei-asuinalueita);
 • Kortin piirustuksen luominen, virheiden poistamiseksi, tulokset on kerrottava "2%: lla". Tämä auttaa varmistamaan mahdolliset puutteet itsesuunnitteluprosessissa.

Olisiko ammatillisten asiantuntijoiden palveluja vaadittava luomaan piirros?

Tietenkin asuinrakennuksen kaistaleperustussuunnitelma tarvitsee tarkempia ja yksityiskohtaisempia laskelmia, jotka parhaiten on uskottu asiantuntijalle. Yrityksesi päällikön puolesta voit olla varma, että piirustus on:

 • helppo lukea;
 • mahdollisimman tarkka;
 • joka täyttää kaikki SNiP: n vaatimukset;
 • joka sisältää kattavat tiedot valmistelutyöstä;
 • jolla on pääpiirteen lisäksi tekniset sovellukset erilaisten taulukoiden, kaavioiden jne. muodossa.

Tässä artikkelissa olemme yrittäneet tarjota kattavaa tietoa prosessista ja periaatteesta luoda nauhamaiden perustusveto asuinrakennuksille ja muille kuin asumisrakenteille. Muista, että jos et ole luottavaisia ​​kykyihinsä, älä yritä itseäsi tai käyttää lisensoimattomia ohjelmia suorittamaan tarvittavia laskelmia tällaiselle pohjalle. Säästöt tässä tapauksessa voivat olla täynnä valtavia menetyksiä tai jopa koko rakennuksen tai aidan tuhoutumista.

Liuskajohdon luomisen ominaisuudet: piirustukset päivitetty: 31.5.2017 mennessä: kranch0

Piirretään monoliittinen nauhalevy ja sen rakenne

Ilman projektitietoja ei ole mahdollista rakentaa maakohtaa. Puutarhahankkeen rakentamista ei tarvita. Kuitenkin ilman luonnos ei pysty merkitsemään rakennuspaikkaa. Siksi sivuston omistaja tarvitsee vähimmäissuunnittelua suunnittelussa ja ammatillisessa neuvonnassa yksittäisten rakennusvaiheiden osalta.

Kuinka tehdä piirustus säätiöstä?

Alkuvaiheessa on tarpeen määrittää rakennuksen mitat, sillä ne ovat saaneet ulkoseinien neljä akselia. Sitten sisäpuoliset kantavat seinät, raskas väliseinät lisätään projektiin ottaen huomioon tekijät:

 • aidan rakenteiden on kestettävä verhous, lattiat, ristikkorakenteet, katto
 • valittaessa seinämateriaalia, joka vaatii suojaa kostutuksesta, aurinkosähkön säteilystä, verhousta on järkevämpää käyttää tuuletettua julkisivua, jonka sisällä on eriste
 • sitten se kokoaa kaikki kuormat säätiöön, maan alla (kankaan rakenteelliset, vastakkaiset materiaalit, lattiat, seinät, tuulen ja lumikuormat)
 • jonka jälkeen voit laskea pohjan leveyden

Luonnoksessa riittää sitten kaksi riviä (sisäänpäin, kehän ulospäin) liuskajohdon akseleista. Näitä köysistöjä käytetään murskaussuojusten kokoamiseen, pituusjaksojen avulla voidaan ohjata monoliittisen perustuksen geometriaa.

Yksinkertaisin suunnittelumenetelmä

Laskettaessa yksittäisten nauhamaiden elementtejä vaaditaan taulukot SP 22.13330 tai V.S. Sazhin ohjeet. Tekniikka nauhan leveyden laskemiseksi on:

 • kansallisen kuormituksen laskenta
 • maanpinnan havaitseminen joko visuaalisesti tai rullaamalla köysiin
 • jakamalla saatu luku maaperän laskennallisella resistanssilla, joka otetaan taulukoista tietyn maaperän kohdalla (vähimmäisarvo mahdollisten virheiden korvaamiseksi)

MZLF: n syvyys on 0,3 - 1 m riippuen pohjaveden pinnasta. Syvennetyt nauhat lasketaan jäädytysmerkin alapuolella 0,4 - 0,6 m. Pohjan kellariosan korkeus riippuu kehittäjän mieltymyksistä:

 • kun teippaa kaadetaan noin 10 - 20 cm maanpinnasta, voit suorittaa lattiaa kentällä, mikä vähentää huomattavasti rakennusbudjetia
 • kun nostetaan 40-60 cm, käytetään palkkien päällekkäisyyttä tai laattoja, ilmanvaihto on tarpeen kellarissa
 • jos maanalainen kerros on suunniteltu, kellarin osa korkeus riippuu sen valmiista lattiasta

Laskelmien tulosten perusteella on mahdollista tuottaa piirros akseleiden poistamiseksi rakennuspaikalle maanpäällisten töiden suorittamiseksi.

Strip Foundation Sketch

Monoliittisen perustuksen tarkka piirustus edellyttää ammattimaisia ​​graafisia toimituksia: AutoCAD, Compass, Solid Work, Archicad. Siksi puutarharakennuksissa käytetään usein paperirunkoja. On kiinnitettävä huomiota seinien akseliin, lisärakenteisiin (uuni, sisäinen portaikko, kuisti, takka) pohjaan nauhan ääriviivojen vetämiseksi.

Vahvistusjärjestelmä

Vahvistus on välttämätöntä mihinkään liuskan perustukseen, jos suunnitellaan monoliittisen rakenteen valmistamista. Alemmassa, ylävahvikehän asennossa voidaan kuvata samassa piirroksessa. Se tarvitsee budjetointia, kun ostat palkit, johdot, tiivisteet, seisot. Järjestelmää laadittaessa on otettava huomioon:

 • telojen telakointi kulmissa, joissa on päällekkäisyys, on kielletty, raudoitus on taivutettu oikeaan kulmaan ja liitetty päällekkäin nauhan viereisellä puolella
 • kun rakennustangot rakennetaan päällekkäin pituudelta 60 - 70 cm
 • seinämien kennostoissa tangot on liitetty samalla tavalla kuin kulmat (taivutus, kulkeminen seuraavalle puolelle)
 • suojakerros (etäisyys betonipinnasta vahvikkeeseen) on 1,5 - 4 cm

Nauhan leveys on alle 15 cm, jokaisessa vyössä yksi palkki riittää. Laajissa nauhoissa vaipan (valossa) välisen minimietäisyyden tulisi olla yli 35 mm (pohja), 40 mm (ylhäällä). Vahvistusta tarvitaan pohjan pohjalla, lähellä rakenteen yläpintaa. Keskiosassa nauha vahvistetaan vain korkealla (0,7 metrin korkeudella).

Rakennustekniikka

Monoliittiselle perustukselle käytetään tavanomaista rakennustekniikkaa, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 • koko akselin poisto
 • katkoviivat / kaivanto
 • perustapyyhkeiden polkumyynti
 • vedenpitävät pohjat
 • asennus
 • vahvistaminen
 • betonointi
 • pintavesieristys

Laskuvoimien vähentämiseksi sokea alue eristetään, nauhan sivupinta tyhjennetään sen pohjan tasolla. Jokaisessa vaiheessa on vivahteita työmäärän pienentämiseen, mikä lisää rakenteen elämää.

Markup, pit

Ennen kuin liikutetaan akseleita rakennuspaikalle, on tarpeen sijoittaa rakennuksen paikoille normaalikäyttöön konejärjestelmien, hedelmällisen kerroksen, asunnon itse. Esimerkiksi kadun puolella on usein pysäköintitilaa, ulkoisen jäteveden saostussäiliö vaatii säännöllistä tyhjennystä, joten se sijaitsee myös lähemmäs kadulla. Sen on oltava vähintään 4 metrin päässä säätiöstä terveysvyöhykkeen varmistamiseksi.

Tässä he myös asentavat voimansiirtopylväitä, kaivoja, joissa on pysäytysventtiilit, jotka kytkeytyvät keskeisiin elintarjontajärjestelmiin. Etulinta on useimmiten käytössä tiekartan suuntaan. Sen jälkeen riittää, että nauhalevyn merkitseminen kaavion mukaan:

 • ensimmäinen seinä - aloituskohta on 3 metrin etäisyydellä alueen rajoista, 5 metrin etäisyydellä punaisesta linjasta (katutasku)
 • sivuseinät - kohtisuorassa ensimmäiseen akseliin nähden (rakentaa kolmio, jossa on 4,3 metrin jalat, 5 metrin hypotenuus)

Viimeisen seinän (takaosan julkisivun) kulmat saadaan automaattisesti. Maanrakennustöiden aikana peruspyyhkäiden valmistusta varten johto on poistettava säännöllisesti. Välttämättömien mittausten välttämiseksi suositellaan kaatumisia - kahden tangon välinen vaakasuora palkki. Jokaisella akselilla ne tarvitsevat 2 kappaletta, kolme jousia voidaan vetää pitkin leveitä haaroita (pohjan sivureunat, seinän akseli).

Tyynyn muoto

Monoliittisen alustan nauhan pohjasta valmistetun ei-metallisen materiaalin kerros on tarkoitettu korvaamaan hankausmateriaali, joka tasoittaa kaivannon pohjan. Suosituin alijärjestelmä on:

 • hiekka 20 cm + murskattu kivi 20 cm - asetettu geotekstilöille, kääritty päälle ylhäältä kynnistyksen jälkeen joka 10 cm
 • murskattu kivi + hiekka (paksuus on samanlainen) - kätevämpää vaihtoehtoa, näiden materiaalien välille lisätään geotexilikerros, mutta ei tarvitse täyttää jalkaa, kun asetetaan telan vedeneristys
 • hiekka 40 cm tai 40 cm murskattu kivi - ensimmäinen vaihtoehto vain matala GWL, toinen vaihtoehto korkealla pohjavedellä

Valssattu vedeneristys (tavallisesti lasilasi) asetetaan 2-3 kerrokseen vapauttamaan siten, että betonitoiminnan jälkeen se voidaan kääriä nauhan sivureunoihin. Muotti on kiinnitetty päälle, on parempi käyttää materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen (OSB, vaneri, reunapaneeli).

Pystysuuntaiset kilvet, joiden korkeus on enemmän kuin 5 cm: n suunnittelumerkki, ripustetaan kaivannon sivuille, maahan, joka on kiinnitetty hyppyjä (nastat, tanko). Maanalaisella tasolla on välttämätöntä jättää reikiä teknisten järjestelmien sisäänpääsyyn tuuletusilmakehän kellarissa. Tätä varten putket ohjataan suojusten läpi, jotka jäävät betoniin vuorauksille tai vedetään ulos purkamisen yhteydessä.

Vahvistus, täytä

Aromikortin nauhan kellari on yleensä kaksitasoinen. Kevyiden rakennusten kohdalla kaksi ylälangalla varustettua uritettua palkkia ovat riittävät, kaksi alempana. Mutterissa olevien sauvien kiinnittämiseksi käytetään suorakaiteen muotoisia, 6 mm: n 8 mm: n raudoituksen kaarevia puristimia, joihin pitkittäinen vahvike on sidottu lanka. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • liitosten erotus vierekkäisiin riveihin vähintään 60 cm: n välein
 • taivuta kulmissa
 • päällekkäin 60 cm

Alemmat sauvat on tuettu polyetyleenituilla tai betonipinnoilla suojakerroksen aikaansaamiseksi. kaataminen tapahtuu standarditekniikan mukaan, joka tiivistää jokaisen 60 cm betonin ympärillä renkaan ilman poistamiseksi.

Vedeneristys, viemäröinti

Vankka perustus. osittain tai kokonaan upotettu maahan, kosteuden suojaus on välttämätöntä. Se toteutetaan monella tavalla:

 • nauhan ulkoreunojen vedenpitävyys - läpäisevät tuotteet, päällystys bitumimastilla, liimaus Gidrostekleizolilla tai viimeiset kaksi vaihtoehtoa kompleksissa
 • viemäröintijärjestelmä - joka sijaitsee ympäryksen ympärillä teipin pohjan tasolla

Myrskynpoisto (sisääntulot ja pintalevyt) on rakennettu sokean alueen ulkokehälle, jonka kautta sulatetut sadeputket poistetaan.

Edellä mainittu tekniikka soveltuu kaikentyyppisten tunkeutumisen nauhan perustuksiin. Asiantuntijoiden suositukset auttavat välttämään virheitä, vähentämään rakentamisen monimutkaisuutta. Asunnolla on suuri toimintakyky huolimatta riippumattomista laskelmista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Monoliittisen nauhapohjan vaiheittainen piirustus

Yleistä tietoa

Rakennuksen käsitteen perustana on rakennuksen maanalainen osa (rakenne), joka havainnoi kuorman ja siirtää sen maahan. Jos tarkastelet monoliittisen alustan piirustusta, voit valita sen seuraavat osat. Perusta ovat tiheän maaperän kerrokset. Ylempi taso, johon rakenteen tai rakennuksen yläpuoliset osat sijaitsevat, kutsutaan reunaksi tai pinnaksi. Sen alempaa tasoa, joka on suoraan kosketuksessa pohjaan, kutsutaan pohjaksi.

Nauha asetetaan rakennuksen kehän ympärille.

Ribbonperusta - raudoitetun betonin kaistale, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Teippi on sijoitettu rakennuksen ulko- ja sisäseinien alle. Rakennustekniikka on varsin yksinkertainen verrattuna paaluun tai laattaan. Rakennussarjan rakentaminen edellyttää piirustusta. Tällainen säätiö on työläs ja vaatii huomattavaa materiaalin kulutusta verrattuna esimerkiksi pylväsnäkymään (konkreettisempi, muotti, sinun on käytettävä nosturia).

Hihnaa voidaan käyttää:

Strip-pohjapiirros

 1. Talot, joissa on betoni-, tiili- ja kiviseinät (joiden tiheys on yli 1000-1300 kg / kuutiometri).
 2. Talot, joissa on raskaita päällekkäisyyksiä (esivalmistettu teräsbetoni tai monoliitti, metalli).
 3. Jos maaperän epäyhtenäinen saostuminen aiheuttaa paikan päällä olevan maaperän heterogeenisyyden (esimerkiksi yksi osa koostuu hiekasta ja muissa - kasaantuvissa kaurapuissa). Vahvistettu nauhaalusta voi toimia kokonaisuutena, jakaa uudelleen ponnisteluja ja sitten talon seinät eivät tuota muodonmuutoksia ja halkeamia.
 4. Jos talossa on kellarikerros tai kellari ja samaan aikaan nauhamaisen rakenteen seinät muodostavat kellarin huoneen seinän.

Talonrakentamisen suunnitteluprosessissa on aivan tärkeätä pätevästi ja vastuuntuntoisesti lähestyä valmistettavan rakenteen tyyppiä, koska tämä elementti on yksi rakennuksen tärkeimmistä rakentavista elementeistä. Virhe rakennusvaiheessa, rakennusaineiden säästäminen, virheellisesti suunniteltu rakenne, virheellinen piirustus johtaa vakaviin kielteisiin seurauksiin talon toiminnan aikana.

suunnittelu:
a, b) kokoonpano,
c) monoliitti-,
d) rauniot.

Ongelmia, joita ovat esimerkiksi vääristyminen, materiaalien liiallinen kulutus, vaaka- ja pystysuuntaiset muodonmuutokset, epätasaiset saostuminen, halkeamien esiintyminen kantavissa rakenteissa ja niin edelleen. Suuri osa rakennuksen ominaisuuksista riippuu pitkälti luotettavuudesta sen kestävyyden ja pääoman lisäksi.

On muistettava, että rakenteen rakentamisen nollakierros on jonkin verran kallis prosessi, ja useimmiten se on kolmasosa koko rakentamisen kustannuksista. On parasta tilata projekti ja piirustus kokeneille suunnittelijoille. On ymmärrettävä, että voit pyytää heiltä vain, jos teet sopimuksen oikein. Hankkeessa oleva organisaatio voi kohtuullisen ja asiantuntevasti valita minkä tyyppisen ja materiaalin, jolla voit luoda säätiön.

Katso myös: Muottien tekeminen päällystyslaatikoille tekee sen itse

ominaisuudet

Käytettävästä materiaalista riippuen käyttöikä voi olla:

laji:
a) estää,
b) monoliitti-,
c) tiili
d) kallistamalla maaperää.

 • monoliittinen betoni ja rauniot sementtilaastille - jopa 150 vuotta;
 • esivalmistettu betoni - 50-75 vuotta;
 • tiili nauhat - 30-50 vuotta.

Nauhan pohjat suunnittelun ominaisuuksille voivat olla:

 1. Monoliitti, suoritetaan suoraan rakennustyömaalla.
 2. Valmisbetoni, joka on valmistettu tehtaalla valmistetuista vakiovahvisteisista betonilohkareista ja joka on asennettu rakennustyömaalle nosturin avulla. Valmisbetoni, joka on järjestetty teräsbetonilaaduista - betonilohkoista ja tyynyistä.

Riippuen siitä, mikä kuorman suuruus on, voit valita haudatut ja matalat haudatut. Syvyys ja matala syvyysinen monoliittinen nauhalevy on jäykkä vaakasuora betonirunko, joka kulkee kokonaan rakennuksen ympäryksen ympärillä. Tämä kykenee varmistamaan talon vakauden vallitsevissa olosuhteissa ja heikosti paljaat maaperät. Samalla voidaan saavuttaa järkevä "talouden kestävyys" suhde. Tämäntyyppisten budjettien menot ovat vain 15-18% koko rakennuksen kokonaiskustannuksista.

Matala haudattu rakennus talon ja kylpyn valon alla tai hiukan keventämällä sedimenttejä.

Matala syvyys sopii hyvin kevyisiin taloihin (vaahtobetoni, puinen, pieni tiili, runko). Tällainen muotoilu on järjestetty heikosti luffing maaperään. Syvyys, johon se asetetaan - 50-70 senttimetriä.

Upotettu hihnarakenne on rakennettu taloihin, joissa on raskas katto ja seinät, ja useimmiten kohoavilla mailla. Tällainen laite on välttämätön, jos talossa on tarkoitus järjestää autotalli tai kellari. Tällaisen rakenteen syvyys on usein arvo, joka on 20-30 senttimetriä matalampi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Tällainen laite vaatii enemmän materiaalin kulutusta. Seinien alle, jotka ovat rakennuksen sisällä, on mahdollista tehdä vähemmän syvä säätiö, 40-60 senttimetriä.

Verrattuna matalaan syvyyteen, se on vakaampi ja kestävämpi, koska sen pohja on alle jäätyneen pohjaveden pinnan, eikä siinä ole myöskään muodonmuutoksia. Samanaikaisesti materiaalien kulutus ja monimutkaisuus lisääntyvät.

Vahvistusta tehostetaan.

Nämä laitteet on pääsääntöisesti asetettava yksinomaan lämpimään kauteen. Sen ei tarvitse käyttää kalliita laitteita. Se riittää pienelle koneistamiselle ja betonisekoittimille.

Hiekkaisilla tai kuivilla mailla hihnarakenne voidaan asettaa korkeammalle kuin huurteen tunkeutumisen syvyys, mutta vähintään 50-60 cm maanpinnasta.

Katso myös: Betonilevytyökalu

Jyrkästi pakastuvilla ja voimakkaasti turvottamalla maaperää nauhaläämiä käytetään melko harvoin.

Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajasti siviili- ja teollisuusrakentamisessa sekä yksittäisten talojen ja mökkien rakentamisessa.