Talon rakentaminen

Enemmän kuin puolet maalaistalon omistajista ennemmin tai myöhemmin kohtaavat tarve laajentaa kotejaan. Luonnollisesti tämä on helpointa tehdä rakennuksen suunnittelussa, mutta tällä hetkellä, kuten aina, rajoitettu rakennusbudjetti ei salli suurta aluetta. Mitä tehdä, jos sinulla on talo ja haluat rakentaa sen laajennuksen? On suositeltavaa aloittaa tärkein vaihe - yhdistämällä uusi perusta laajennukseen vanhaan. Katsotaan, millainen säätiö täyttää laajennus ja miten yhdistää talon perustukset ja liitteenä olevan moduulin perusta.

sisältö:

Tarve kiinnittää kaksi perusta

Asunnon kannattaa usein lisätä. Sopiva ja käytännöllinen vaihtoehto kiinteistöjen laajentamiseen on lohkomoduulien, kuten verannan, laajennus. Tällaiset tilat ovat avoimia, joten aikaa voi käyttää yksinomaan lämpimään kauteen.

Ennen moduulin rakentamista on otettava huomioon, että talon laajentaminen on mahdollista vain, jos seuraavat edellytykset täyttyvät: hankkimalla tarvittavat luvat uusien rakenteiden rakentamiselle, pitämällä kaikki sallitut etäisyydet naapurimaiden ja -alueiden kanssa ja varmistamalla talon kaikkien osien itsenäinen ratkaiseminen suhteessa toisiinsa.

Kuten minkä tahansa rakennusprosessin yhteydessä, verannan rakentaminen tulisi aloittaa projektin kehittämisellä. Tämä moduuli lähellä taloa olisi sijoitettava niin, että pääsisit päähuoneeseen, joten on tavallista rakentaa veranta talon päästä tai pääsisäänkäynnin läheisyydessä.

Rakennuksen yksinkertaisuuden vuoksi pidennys pitää tehdä laadullisesti ja asiantuntevasti, ja yksi niistä ensimmäisistä ongelmista, joita tästä syntyy, on rakentamisen perusta. Perusrakentamisen parhaat ratkaisut talon vieressä olevan laajennuksen alla ovat säätiöiden yhdistäminen. Muussa tapauksessa seinämissä voi esiintyä halkeamia, lattian leviäminen ja muut ongelmat alkavat.

Vanhan ja uuden säätiön yhteyden ominaisuudet

Ymmärtääksesi, kuinka rakentaa perusta laajennukselle, sinun on tiedettävä, miten säätiö tehdään talon alla ja mitä se on. Jos perustus on teippi, sinun on tiedettävä sen leveys, jos pylväs, sitten - pilarien mitat sekä syvyys. Asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti rakentamasta laajennuksen perustan, joka on erotettavissa talon pohjasta. Näin ollen, jos talosi on sijoitettu monoliittiseen vahvistettuun betoniin, on parempi olla tallentamatta eikä pystyttämään pylväspohjaa laajennukseen.

Tärkeintä on, että erilaiset perustukset ovat vuorovaikutuksessa maaperän kanssa eri tavalla ja niillä on erilainen kutistuminen. Siksi, että ei vaarannu, on parempi lyödä vetoa samalla perusteella. Laajennuspohjan syvyyden on vastattava talon pohjan syvyyttä - näin voit välttää vääristymiä. Syvyys on helppo mitata. Leveyden mittaamiseksi vie metallipalkki ja taivuta sitä oikeaan kulmaan.

Tämän jälkeen pidä taivutettu osa vaakasuorassa asennossa kädessäsi ja kierrä perustan alla. Käännä sitä niin, että koukku on koukussa vastakkaiselle puolelle. Tee sitten merkki varresta ja poista se. By serif voi mitata pohjan leveyttä. Lisäksi lohkomoduulin perustus on yhdistettävä olemassa olevaan, koska uudet seinät muuttavat jonkin ajan kuluttua vanhasta rakenteesta. Tämä aiheuttaa halkeamien ja vääristymien muodostumista.

Tärkeä asia kiinnittää huomiota siihen, että jos aiot yhdistää säätiöt kesken, on se, että keväällä kestää maaperän kantokykyä. Tämän seurauksena sen kosteus kasvaa. Uuteen säätiöön rakennettu rakennus keväällä antaa lisää kutistumista.

Ottaen huomioon, että vanhoilla ja uusilla rakennuksilla voi olla huomattava painoero, on syytä ymmärtää, että syiden samentuminen tapahtuu epätasaisesti. Siksi, että niiden välissä on joukko säätiöitä, sinun pitäisi odottaa kausi ennen töitä ja ennakoida teknistä kuilua. Tällainen aukko on pääsääntöisesti aukko, joka on kooltaan noin 20 - 40 senttimetriä, jolloin sijoitetaan tukipilarit, jotka ulkonevat perustuksista.

Laajentaa perustusta käytetään tavallista konkreettista ratkaisua tai raudoitettua betonia. Jotta perustuksen vanhat ja uudet osat voisivat liittyä tiukasti yhteen ja muodostaa monoliittisen rakenteen, ennen uuden betonin täyttämistä betonilla, on tarpeen vahvistaa perustuksia: hitsata näiden säätöosien tai porausvaijereiden vahvistaminen vanhaan pohjaan.

Menetelmät kahden perustuksen yhdistämiseksi

Kahden pohjan yhdistelmä voidaan tehdä yhden kahden ratkaisun perusteella: laajennuspohjan rakentaminen erikseen tai jäykkäästi yhdistämällä sen asuinrakennuksen perustukseen. Valitessaan tietyn ratkaisun suositellaan raken- nettavan kiinnitysyksikön painovoiman ja maaperän laatuindikaattoreita. Jos se on yhtenäinen, ja rakennettu talo ei ole merkittävästi kutistunut ajan kuluessa, voit yhdistää rakennuksen perustan ja laajennuksen pohjan yhdeksi rakenteeksi. Muussa tapauksessa sinun on harkittava erillisen perustuksen rakentamista, joka on kosketuksissa talon pohjaan liikkeen kanssa.

Talon pohja ja jatko

Kun rakennat taloa omiin käsiisi, kaikkein vaikein asia on saada aikaan täysipainoinen jäykkä liitäntä niin, että saat yhden asuntorakentamisen rakenteen. Tällainen päätös on pääsääntöisesti merkityksellinen tilanteessa, jossa paikan päällä on huonosti rumpu tai ei-irtotavarana oleva maa (kun on mahdollista ennustaa uuden säätiön luonnos) sekä siinä tapauksessa, että talon rakentaminen on rakennettava kahteen tai useampaan kerrokseen yhden katon alla. Työn jälkeen saat yhden mallin.

Kahden nauhan perustuksen ja omien käsien välinen liitos "teippi" toteutetaan tällä tavoin:

 • Ensin sinun täytyy kaivaa säätiö asuinrakennuksen pohjan syvyyteen, kaivannon pituuden on oltava noin 1,5-2 metriä. On välttämätöntä kaivaa ulos koko puolta, mutta vain osa siitä, samaan aikaan järjestämällä hiekka tyyny.
 • Poraa reiät talon pohjaan, jonka läpimitta on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija. Nauhan keskiosaa varten reikä porataan syvyyteen, joka on ¾ leveys liuskan säätöruudussa ruutupiirroksessa ja kulmakappaleet 0,5 metriä.
 • Rei'issä, jotka on porattu, jotta nauhan leveys on änetön, sinun on ajettava lujasti pitkittäisillä raolla, jossa ripustus työnnetään esim. Puusta. Puolimittarin pituisiin reikiin 14 mm: n vasaralla vahvistetaan jaksottainen profiili.
 • Seuraavaksi he osallistuvat tulevan säätiön kehyksen muodostamiseen käyttäen vetoisen vahvistuksen lisäosia elementteinä uudesta alustasta. Seuraavien pohjaosien telakointiin tarvitaan 30-40 senttimetrin pituiset, myöhemmin hitsatut osat.

Jatkuva liitäntä avoimelle silmukalle muodostetaan samalla tavalla, vain vahvistus ajetaan hieman eri tavalla ja sitä käytetään enemmän yksikköalueella kahden pohjan välisissä kosketuspisteissä.

Laattojen pohjan jäykkä laatta-laatta-liitoskappale ja pohja jatkeelle voidaan tehdä, jos pohjalla on suurempi paksuus (400 millimetriä) tai jos pohjakerroksen pohjalla on asuinrakennuksen pohja. Yleensä tällaiset ulkonemat jäätyvät ilmastetun betonin rakentamisen perustukseen. Tällöin pohjan tulee työntyä vähintään 30 senttimetriä, mikä mahdollistaa laatan vahvistamisen ja sen jälkeen hitsaamisen uuden laattapohjan runkoon.

Jos kyseessä on suuri ero uusien ja vanhojen rakennusten painoon, esimerkiksi taloon on liitetty kevyt kuisti, niiden kutistumisen taso poikkeaa merkittävästi. Siksi ei ole suositeltavaa sitoa kiinteästi näiden rakenteiden perustekijöitä. Tässä tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota erillisen alustan rakentamiseen laajennukseen.

Erillinen pohja- ja laajennusliitäntä

Yksinkertaisin ja tavallisin vaihtoehto laajentamisen perustaksi on erillisen kellarin rakentaminen, joka sijaitsee talon pohjan välittömässä läheisyydessä. Tällöin luotettavin tapa työskennellä on suljettu piiri, kun rakennat korkealaatuista teräsbetonituotetta talon lähellä. Vedenpitävyyden kahden pohjan välillä tehdään kerroslevyt.

Voit myös käyttää lämpöeristystä tai hinausta. Menetelmän ydin on yksinkertainen - luoda kerros, joka sallii uuden alustan leikkiä luonnoksella ja joka ei vahingoita talon perustusta. Laskettaessa pohjarakenteiden liittämistä laajennusliitoksella on tavanomaista keskittyä maaperän seoksen indikaattoreihin sekä mahdollisen kuormituksen laajentamiseen sen pohjan alaisuuteen.

Pohjan laskenta suoritetaan samalla tavalla kuin perustan nauhan upotettu tai matala. Ennen kuin teet säätiön, sinun on laskettava muutos tulevaa kutistumista varten, joka toteutetaan asettamalla uusi pohja hieman vanhan yläpuolelle. Ajan myötä uusi rakennus luo asuntorakennuksen kellarikerroksen syvyyteen. Laajennusten rakentamiseen käytetään pylväspohjaa perustuen rakenteen heikkoon painoon.

Toinen vaihtoehto on laittaa pidennys betonin tyynyyn. Ne on helppo muovautua suoraan paikalla. Valmiit paalut kyllästetään mastisilla, vedeneristysmateriaaleilla tai muilla kyllästyksillä suojaksi, sitten ne asetetaan muottiin ja kaadetaan betoniin.

Pylväät ovat etäisyydelle toisistaan ​​noin 1 - 1,5 metrin etäisyydelle riippuen kiinnitetyn moduulin kokonaismitat ja painosta. Määritetty korkeus, jolla sinulla on lattia, leikkaa ne tiettyyn kokoon. Lisäksi niiden kiinnitys kiinnittyy. Kahden päivän kuluttua voit aloittaa rakentamisen, mikä vähentää huomattavasti työnkulun aikaa.

Ihanteellinen perustusten yhdistäminen

Jo talon rakentamisen vaiheessa kannattaa miettiä, että tietyn ajan kuluttua haluat laajentaa omistusta. Tässä vaiheessa on paljon helpompi perustaa laajennus. Tämä on ihanteellinen perustusteknologia. Tällainen lähestymistapa luo jäykän rakenteen, eikä sinun tarvitse ajatella laajennusliitoksia ja muita rakentavia ratkaisuja.

Tyhjennä alusta tällä välin, voit peittää lattia - väliaikaiset rakenteet. Tästä lähestymistavasta hyvin eristetty säätiö ei ole mitään. Lisäksi tuona aikana säätiö ottaa voimakkaimman aseman ja vähentää saostumisen riskiä liitteen yläpuolisen osan rakentamisen aikana.

Täten tilanne syntyy usein, kun talon vieressä on rakennuksen laajennus tai uusi rakennus. Kun kiinnität uuden säätiön vanhaan, sinun on annettava aikaa kovettua. Säätiön suunnitteluportaasta ja sen asettamisesta seinien rakentamiseen on ihanteellista, että se kestää vähintään vuoden. On otettava huomioon sellaiset tekijät kuin paikan vapautuminen, maaperä, rakenteen paino ja muut ominaisuudet.

JÄRJESTELMÄN PERUSTEIDEN OSAN SIJAINTI

Luettelossa on perusteet betonielementtien, jotka koostuvat pohjalevyistä ja seinän pohjaseinästä, niiden nimikkeistöstä.

Pohjan leveyden tarkka määritys tehdään ottaen huomioon todellinen kuormitus, betonin puristuslujuus ja sallittu paine säätömaalle. Tämä hanke ei tee tällaisia ​​laskelmia, joten pohjalevyjen leveys otetaan suunnittelun näkökulmasta, suunnilleen:

- sisäisten kantavien seinien alla, kuormitettuna suurin, riippuen rakennusten kerrosten lukumäärästä: 5 kerrosta - 1400 mm, 3-4 kerrosta - 1200 mm ja 2 kerroksessa -1000 mm;

- ulkoisten laakerin seinien alla - suuruusluokkaa pienempi: 5 kerrosta - 1200 mm

3-4 kerrosta - 1000 mm ja -800 mm kahdelle kerrokselle;

- itsekantavien sisä- ja ulkoseinien alle - vielä matalampi: 5 kerrosta - 1000mm, 3-4 kerrosta - 800mm ja 2 kerrosta -600 mm;

Kaikkien näiden pohjalevyjen paksuus 300 mm.

Seinämän pohjaseinien paksuus määrittää näihin lohkoihin perustuvan seinämän paksuuden mukaan (taulukko 1)

Taulukko 1 - Seinälohkojen paksuus

Liuskanauhojen sidokset koordinaatioakseleihin pääseinien sidosten mukaisesti.

Kuv. Kuvio 7 esittää esimerkin pohjalevyn kiinnityksen laskemisesta ulkoseinän alle ja kuviossa 7 b - sisäseinän alapuolella.

Suunnittele perusyksiköt, laske perustilohkojen pystysuuntaisten rivien määrä ottaen huomioon säätiön syvyys ja määrittele perustan pohjan taso. Tässä olisi otettava huomioon SNB 2.04.02-2000 (liite 26) ja SNB 5.01.01-99: ssa esitetyt vaatimukset maaperän jäädyttämisen syvyydestä.

Perusrakenteiden elementtien asettelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

1. Käytä pääseinien polttovälejä, merkitse ne, merkitse niiden väliset etäisyydet ja uloimmat akselit.

2. Levitä ohuita viivoja pohjalevyjen leveydelle kantavien seinien alle koordinaatioakseleihin sitoutumisen mukaisesti, sitten itsekantavien seinien alle.

Jaa pohjat yksittäisiin levyihin pitkin pituutta. Levyjen asettaminen alkaa rakennuksen kulmista, kuten kuviossa 2 esitetään. 8, jossa a on varustettu pitkittäisillä seinillä, b on kuormittavia poikittaisia ​​seiniä.

ilmoittautua:

■ Seinämän paksuus on 660 mm, joka sitoo koordinaatioakseliin 200 ja 460 mm;

■ pohjan pohjan leveys B = 1000 mm;

■ Pohjalevyn paksuus 600 mm.

laskelmat:

1. Yhdistä seinän sisäreuna pohjakerroksen sisäreunaan.

2. Määritä säätölohkon sitominen koordinaatioakseliin 200 ja 400 mm.

3. Aseta pohjalevy symmetrisesti pohjapalkin paksuuteen.

4. Laske reunojen mitat: d - (1000 - 600): 2 = 200 mm.

5. Laske sitova pohjalevy: a = 200 + 200 = 400 mm; c = 200 + 400 = 600 mm.

ilmoittautua:

■ Seinän paksuus 380 mm, viittaus keskiakseliin (aksiaaliin) 190 ja 190 mm;

■ alustan pohjan leveys B = 1200 mm;

■ Perusyksikön paksuus 400 mm.

laskelmat:

1. Pohjalevyn sitominen keskiakseliin 200 ja 200 mm;

2. Haarojen koko (1200 - 400): 2 = 400 mm;

3. Pohjalevyn keskiö B / 2 = 200 + 400 = 600 mm.

Levyjen asettelun poikittaisten ja pitkittäisten seinämien risteyksissä suoritetaan, kuten kuviossa 1 on esitetty. 10, jossa a - tukevat pitkittäiset seinät, b - tukevat poikittaiset seinät.

Kuva 7 - Pohjalevyjen sitominen a) ulkoseinän alle;

b) sisäseinän alapuolella

Seinän pituus laskea koko pohjalevyjen lukumäärä. Jos täyden laatan kokonaislukumäärä ei sovi, täytä aukot C12 / 15-luokan betonilla.

4. Laske peruslevyjen lukumäärä ja niiden asettelu, tee tarvittavat mitat. Kaikki koordinaatioakselien väliset pohjalevyt on kiinnitettävä näihin akseleihin (kuva 8). Tarvittaessa paikallinen täyttö betonilla leimataan täyttökoolla. Mitoituksen jälkeen on tarpeen ilmoittaa kaikkien pohjalevyjen sijainti- numerot, perustusten pohjan kohotukset.

Kuva 8 - Pohjalevyjen sitominen koordinaatioakseleihin

5. Vedä kuva: pohjalevyt - kiinteät, pää-, paksut viivat (S); koordinaatioakselit - viivoitetut ohuet viivat (S / 2); kaikki muut rivit ovat kiinteitä ohut (S / 3).

6. Merkitse ja suorita osioita ulkoisen kantolaitteen pohjalla ja (tai) sisäisen kantoaallon seinälle. Näitä yksiköitä tehdessä kiinnität A8-2000: n mukaisen vedeneristyslaitteen kansallisen turvallisuusneuvoston 5.01.01-99 (horisontaalinen ja pystysuora) mukaisesti ja selvittäkää sokean alueen rakenne.

7. Selostukseen on lisättävä kaikki valittujen pohjaseinien (laattotyynyt ja kellari seinämälevyt) elementit (taulukko 10).

8. Yhdessä akselista on suositeltavaa skannata perustukset seuraavassa järjestyksessä:

- valitaan perustilohkon esivalmistettujen teollisuustuotteiden luettelosta;

- perustan pohjan ja pystytason rakenteen mukaan määritetään tarvittava määrä perustuslohojen riviä;

- laita polttoväli ja piirrä perustan pohja;

- perustusten elementtien asettelun mukaan suorita pohjalevyjen asettelu;

- asetetaan perustilohkot pystysuuntaisten saumojen liittämiseksi riviin, joiden korkeus on vähintään 300 mm;

- laske lohkojen ja levyjen sijainti- numerot, niiden kiinnityskoot koordinoitujen akselien, pohjan merkein ja suunnitellun maaperän pinnan taso, osoittavat horisontaalisen vedenpitävyyden sijainnin;

- tarkistuksen aikana näytä seinäosuudet tasolle, joka ylittää ikkunan aukkojen pohjan neljänneksellä.

Esimerkki perustusten elementtien ulkoasusta on liitteessä. 4.3.

Esimerkki rakennuksen poikittaisakselista on perusteltu

Pohjalevyn sitoutumisen määrittäminen

Käytännön työ numero 3

Rakenteelliset liuoksen perustukset

Kellarin elementtien asettelu -2,520 markalla

Säätiöiden elementtien asettelu toteutetaan ehdollisten tai yksinkertaistettujen graafisten kuvien muodossa elementtien elementtien muodossa.

1. Ohut viiva-pisteviivat käyttävät kaikkia rakennuksen koordinaatioakseleita ympyröillä, joiden läpimitta on 8 mm 4 mm: n etäisyydellä ulottuvuustasosta vasemmalla - kirjaimilla, jotka ovat arabialaisia ​​aakkosia alempana.

2. Käytä käytännön töiden nro 3 mukaisesti peruslevyjen kiinnittämistä.

3. Piirrä pohjakerrosten ohuita ääriviivoja ensin tuki- seinien akselien ympäri ja sitten itsekantavien seinämien akseleilla.

4. Levitä pohjalevyn sidokset jokaiselle koordinaatioväylälle.

5. Sovita tuloksena olevien monoliittien sijainti ja koko.

6. Merkitse pohjalevyjen nimet.

7. Vedä 14 mm: n etäisyydellä kuvasta mitoituslinja, joka määrittää lähimmän koordinaatiokierroksen välisen etäisyyden.

8. Vedä 7 mm: n etäisyydellä ensimmäisestä mittayksiköstä, joka määrittää äärimmäisten koordinaattiaksojen välisen etäisyyden.

9. Merkitse kuvan, joka osoittaa pohjan pohjan.

10. Kierrä pohjalevyjen ääriviivat paksuilla kiinteillä linjoilla (0,5 mm).

11. Täytä pääkirjoitus.

Dekoodaus pohjalevyt tarkastelevat arkkia koskevat perusteet.

Sitouttavan pohjalevyn määrittäminen.

Seinän geometrinen keskipiste sijaitsee 510/2 = 255 mm.) Seinämän sisäpinta koordinaatiorungosta on 50 mm etäisyydellä, geometrisen keskuksen ja koordinaatiovälien välinen etäisyys on 255 - 50 = 205 mm.

Pohjalevyn geometrinen keskipiste on 1400/2 = 700 mm, koska seinämän geometrinen keskipiste siirtyy vastaavasti ja levyn geometrinen keskipiste siirretään 205 mm koordinaatioakselilta 700 - 205 = 495 mm.

1. Koordinointiakselin toteuttaminen ilmoittamalla sen nimeäminen.

2. Laita tasomerkki 6 000.

3. Piirrä lattiarakenne lattialla, jonka paksuus on 300 mm, ja seinän osa, joka osoittaa kiinnityksen.

4. Suunnittele maa-alueen taso.

5. Jotta maa jäädytetään maatasolta.

6. Suorittaa kellarin tai teknisen maanalaisen tason <высота подвала >2 m, tekninen maanalainen

Perustamissuunnitelman laatimista koskevat yleiset säännöt

Säätiön suunnitelma - tärkein rakennusrakennuksen vaihe. Sen tarkkuus ja informaatiosisältö määrittävät työn jatkamisen laadun, joten on tärkeää tietää yleissäännöt suunnitelman laatimiseksi.

Erityisominaisuudet

Suurin syy asuinrakennuksen tai teollisen rakenteen hankesuunnitelman kehittämiseen on tarve kirjata kaikki rakennusvaiheessa mahdollisesti esiintyvät yksityiskohdat. On tärkeää tuntea kaikki työn vivahteet välttääkseen suuria virheitä.

Kaikki eivät pysty tekemään itsenäisesti rakennesuunnittelua. Tässä tapauksessa on parempi hakea ammattilaisten apua. Jokainen henkilö, joka siirtyy rakennusyhtiölle ja esittää sketsejä suunnitelman laatimiseen, ei voi vain seurata työn edistymistä vaan myös osallistua aktiivisesti siihen. Tällöin asiakkaan on keskusteltava etukäteen yhteistyöstä yhteistyössä täytäntöönpanosta vastaavan yrityksen kanssa molempia osapuolia hyödyttävän sopimuksen tekemiseksi.

Projektidokumenttien luominen edellyttää, että rakennussuunnitelma on valmis. Projektin koordinoimiseksi sinun on otettava yhteyttä projektitoimialaan, joka vahvistaa sen oikeellisuuden. Tämän jälkeen asiakas saa täydellisen luettelon teoksista, jotka tarvitaan täyttämään säätiö.

Projektin luominen edellyttää, että luotat tulevan rakenteen teknisiin ominaisuuksiin.

Missään tapauksessa ei saa käyttää muiden vastaavien rakenteiden hankkeita, koska niissä ei oteta huomioon tietyn sivuston ominaisuuksia.

Säätiön hankkeen kehittäminen olisi toteutettava ottaen huomioon kaikki tekniset standardit ja suunnitteluolosuhteet. On tarpeen käyttää erityisiä tuotteita ja rakenteita, jotka valmistetaan tehtaissa. Hankkeen ymmärtämisen helpottamiseksi projektin dokumentaation kaikissa vaiheissa tulisi olla sarjanumerot.

Järjestelmän yksinkertaisuuden ja helpon siirtämisen maastoon on tarkkailtava tarkasti kunkin suunnitelman osaa. Erityisen suurilla kauko-kuvilla pitäisi olla erikseen määritetty asteikko. Säätiosuunnitelman koko skaalauksen tulisi olla 1: 100, 1: 200, 1: 300 ja 1: 400.

Aksiaalinen merkintä voi vakavasti helpottaa piirustuksen siirtämistä maastoon. Samaan aikaan keskusta ja ääriakseleita tulisi soveltaa paitsi yleiseen suunnitelmaan, myös syrjäisiin näkemyksiin ja yksittäisiin elementteihin. Tarkan piirroksen saamiseksi yksityiskohtaisesti on tärkeää määrittää etäisyys ääri- ja keskiakselien välillä.

Suunnittelujakso

Ennen rakenteen suunnitteluasiakirjojen laatimista on tärkeää määritellä sen tarkoitus. Esimerkiksi sinun on päätettävä, perustetaanko säätiö alhaisen asuinrakennuksen tai kesätyyppisen talon taloon.

Maan tai yksityisen talon olisi määriteltävä tarkka huoneiden määrä. Jos on tarvetta, niin tilojen määrän tulisi sisältää huoneet, jotka on tarkoitettu vieraille. Suunnitelmaluonnoksessa on oltava yksityiskohtainen piirtopohja.

Säätiön piirustuksessa tulisi olla rakenteen kokonaispaino, kuorman lisääntyminen käytön aikana ja maaperän ominaisuudet. On tärkeää määritellä, millainen maaperä riippuu tulevan rakenteen lujuudesta ja kestävyydestä.

Hankkeen seuraava vaihe on laskea ja ilmoittaa kaikki lisärakennukset sivustossa. Näihin kuuluvat: autotalli, sauna, varastotila, ulkotila.

Säätiön erityisessä asettelussa tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat luoda syrjäisen virkistysalueen sivustollaan. Heille on tärkeää sijoittaa etupuoli niin, että se on piilotettu uteliailta silmiltä ja maisema koristeet.

Ennen kuin olet laatinut säätiön suunnitelman, sinun on määritettävä tarvittava maanpäällinen työ sivuston sääntöjenvastaisuuksien poistamiseksi. Vain silloin voimme jatkaa pääsuunnitelman laatimista ja piirtämällä pohjaa paperille.

Tarkka asettelu ja hyvin suunnitellut piirustukset mahdollistavat rakennustyöt, joilla on hyvät säästöt vaivaa, rahaa ja aikaa. Kun rakennussuunnitelma on hyväksytty, voit heti valmistaa septisen säiliön rakennuksen tarkempaan asentoon.

Erilaisten säätiöiden suunnittelu

On olemassa useita erilaisia ​​säätiöitä, joilla on omat erityispiirteensä.

Asuinrakennuksen rakentamiseen voidaan käyttää nauhaa, paalua tai laattapohjaa.

Strip-säätiö

Se vaatii luotettavuutta kalkkimaisella maaperällä, jossa on abstrakti kosteus ja kompensoitu roiskeileva voima. Jotta saadaan kestävä pohja, on selvitettävä maaperän koostumus ja paljastava pohjaveden sijainti syvyys vahvistavan ja nauhan osuuden erityisestä laskemisesta.

Suunnitelma talon tukemiseksi on määritettävä osion kokoonpano, apuvälineiden sijainti, tyyppikokoonpano ja tukien syvyys. Jotta saisit tarkimman piirustuksen, sinun on myös määriteltävä oikein referenssilohkon koordinaatit ja parametrit. Alustan asennus alkaa lukulaitteen asennuksella, ja vasta sitten muut elementit on kiinnitetty.

Pile-pohja

Sen pitäisi koostua paalukentän merkinnästä koordinaattiakselien osoittamalla tavalla. Piirustuksessa on ilmoitettava kaikkien sellaisten tukien sijainti, jotka ovat välttämättömiä tällaisen perustuksen luomiseksi.

Vaikein asia on suorittaa grillatausta, koska sen on koostuttava piiriasennustyökalusta ja käytetyistä materiaaleista. Tämäntyyppistä paalusäätiötä pidetään kuitenkin luotettavampana ja kestävämpänä, koska sen rakenne mahdollistaa tasaisen jakamisen rakennuksen painoa tukeen.

Laattoalaptio

Se koostuu vahvistusjärjestelmästä, lämpö- ja vedeneristysjärjestelmistä. Sen asennus voidaan tehdä läheisessä paikassa maaperän pintaan, jolloin vältetään maapallon turvotuksen vaikutus rakenteeseen.

Kiinteän monoliittisen perustan suunnitelma koostuu puristetun maaperän asettelusta, erityisestä tamped-tyynystä, dornitin ja betonin kerroksesta sekä vesistö- ja lämpöeristyksestä. Monoliittinen laatta ja betonilaatan vahvikekappale sijoitetaan vedenpitävien materiaalien päälle, jotka on myös osoitettava piirustuksessa.

Layout-nauhan ja paalun perustuksen tulisi koostua osioista, jotka on suunniteltu selkeyttämään suunnitelmaa. Oksituksessa tulee näkyä ääriviivat, vedenpitävät kerrokset, sokea alue ja haaran mitat.

Hihnan tyyppi vaatii tasojen ilmoittamista, kuten maan pinnan, pohjan pohjan ja reunan.

Jos haluat yksinkertaistaa poikkileikkauksen asentamista, sinun on asetettava suunnitelmaan avattuja aivoja nuolilla, jotka osoittavat leikkaustason suunnan.

Riippuu rakennusten koosta

Tulevan rakenteen suunnittelussa on otettava huomioon paitsi maaperän tyyppi ja alueen sijainnin lisäksi myös talon alue. Rakenteen koko riippuu maan kuormituksesta. Esimerkiksi se voi olla rakentaminen 7x9, 9x9 tai 10x10 m säätiössä.

Jotta alusta 7 olisi 9 m, on parempi käyttää talon nauhan perustusta. Ennen asennusta on tarpeen laskea betonituen vähimmäispinta-ala ja syvyys. Nauharakenteen asentamisen ihanteellinen edellytys on pintarakenne, jolle on ominaista alhainen luonnollinen kosteus, murtokoostumus ja korkea rakenteellinen lujuus.

Perussuunnitelmaa koskevien sääntöjen mukaan on tärkeää mainita kaikki hankkeen valmistelutyöt.

Tätä varten sinun on tehtävä merkintä rakenteelle, joka osoittaa kaivannon rajat ja tukien syvyydet. Paremman lujuuden vuoksi on parempi tehdä pohjaveden pohjat, mukaan lukien rauniot, hiekka ja vesi.

Asuintalojen asettelun tulisi tapahtua muottien muodostamisen myötä. 7x9- tai 9x9-talon laadukkaaseen rakennukseen on parasta käyttää 2,5 - 3 cm paksua ja 10-15 cm leveää leikattua levyä, jonka avulla saat tasaisen pohjan, joka ei vaadi ylimääräistä viimeistelyä.

Muottien tulee olla 40 cm: n korkeudella kaivon tason yläpuolella, ja levyjen välisen maksimivälin on oltava 0,3 cm. Kun uunin asennustyöt on suoritettu loppuun, on asetettava vesitiiviit kerros kosteuden ennenaikaisen haihtumisen estämiseksi ja tukivahvuuden lisäämiseksi.

Rakenteen tukikehys on kiinteä osa kiinteää pohjaa. Sen vuoksi on suositeltavaa käyttää sitä metallinen vahvistus, jonka läpimitta on 11 mm.

Rakennussuunnitelman tulee sisältää laskelma konkreettisesta ratkaisusta, joka tarvitaan perustaa. Väärät laskelmat voivat johtaa seoksen puutteeseen, mikä vaikuttaa vakavasti säätiön lujuuteen ja luotettavuuteen.

Laadukkaan laastin valmistuksessa on suositeltavaa käyttää sementtiä, joka ei ole pienempi kuin М250, karkea tai keskikokoinen hiekka ja murskattu kivi.

Pohjusyvyys lasketaan ottaen huomioon maaperän jäädyttämisen taso. Pienikokoinen runkorakenne voidaan asentaa 2,5 m: n suuruisilla ruuveilla, jotka sijaitsevat 1,5 metrin syvyydessä.

Mutta 10x10 m: n rakentaminen vaatii vakaamman perustan. On parempaa käyttää betonirakenteita, jotka kestävät maadoittamisvoimien vaikutuksia ja pystyvät estämään rakenteen epämuodostumasta.

Lisädokumentaatio

Talon perushankkeeseen liitetyn perusasiakirjojen lisäksi sinun on sisällytettävä seuraaviin asiakirjoihin:

 • yhteenveto-erittely, jossa luetellaan kaikki nollamerkin alapuolelle jäävät kohteet;
 • esivalmistettujen pylväiden skannaus ja asennussuunnitelma;
 • alueen lujitussuunnitelma, ottaen huomioon rakennuksen kuorman maahan;
 • vesi- ja lämmöneristyskerrosten asettelu;
 • taulukot, jotka esittävät pohjan tukien toimintaominaisuudet;
 • tiedot rinteiden sijainnista.

Luotettavan ja kestävän perustan saamiseksi sinun on käytettävä pätevää lähestymistapaa ja tarkkaa laskutoimitusta. Yrittäminen hankkeen kehittämiseen johtaa väistämättä vikoja, jotka lopulta edellyttävät lisärahoituskuluja.

Kuinka luoda projekti kotona, katso seuraava video.

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.

Miten tehdä säätiön suunnitelma

Säätiön suunnitelma - tärkein maamerkki rakennustukien rakentamisessa. Siksi työn jatkuva laatu riippuu sen tarkkuudesta ja tietosisältöstä.

Alueen tarkka siirto suunnitelma

Jotta piirustukset voidaan helposti siirtää maastoon ja merkitä tontti riittävän tarkasti, tietyt ehdot on täytettävä.

Tarkka skaalaus suunnitelman jokaiselle osalle. Suurennettujen kauko- kuvien suorittamisen yhteydessä niiden mittakaava ilmoitetaan erikseen. Perussuunnitelmien yleistä skaalausta varten käytetään suhdelukuja 1: 100, 1: 200, 1: 300, 1: 400.

Järjestelmän siirron huomattava yksinkertaistaminen maastoon auttaa aksiaalisia merkintöjä. Keskipiste ja ääriakselit piirretään yleissuunnitelmaan ja erikseen etäetäisyyksiin sekä yksittäisten elementtien (sarakkeet jne.) Asennuspaikkoihin. Kaistanleveyden (seinät tai tukipylväät) ja keskipisteiden välinen etäisyys on pakollinen.

Säätiön yleissuunnitelma, jossa ilmoitetaan vaaditut koot, materiaalit ja reiät.

Yksinkertaistaa tehtävän siirtää suunnitelma maastoon ja koordinoida verkkoa.

Peruslaskentaparametrit

Säätiön piirustus olisi luotava laskelmien perusteella, joiden toteutuksessa otetaan huomioon:

 • rakennetun rakenteen kokonaispaino,
 • kuormituksen lisääntymisaste käytön aikana,
 • paikan päällä oleva maaperä (sen tiheys, juotto jne.).

Näiden tietojen perusteella otetaan huomioon pelkästään tuen geometriset parametrit (syvyys kaikkiin tyyppeihin, leikkausmuoto ja leveys kasetin tyyppisessä talossa, halkaisija ja paksuus paalarakenteiden seinät), mutta myös materiaalit valmistukseen (betonin laatu ja täyteaineiden käyttö, vahvistuslaji, laite vedeneristys).

[Warnig] Tärkeää: Kaikki suunnitelman laatimiset tehdään pakollisella turvamarginaalilla. [/ warnig]

Lisäaineistoa koskeva selvitys perustasosuunnitelman selittävien huomautusten kanssa.

Liuskajohtosuunnitelman toteutuksen ominaisuudet

Nauhatyyppisen talon tukisuunnitelma osoittaa:

 • poikkileikkauksen kokoonpano
 • tyyppi ja laitejalusta,
 • syvyys laskemiseen kussakin osassa (koko tukipinnan yhtä syvyys, parametri ilmoitetaan kerran, suurin piirtein yhtä suuri - kerran lisätyn indikaation kellarikerroksista, joiden syvyys on eri kuin kokonaisarvo),
 • apuvälineiden sijainti (reikien alempi merkki ja halkaisija voidaan osoittaa suoraan paikalle, ulkoiselle näkymälle tai selitykselle).

Yksinkertainen piirtäminen nauhalevystä materiaalin osoituksella ja lisäselvitysten avulla.

Esitellun nauhapohjan piirustuksen yhteydessä lukuarvojen koordinaatit ja parametrit määritellään mahdollisimman tarkasti. Asennettaessa se asennetaan ensin, loput kiinnitetään lukulaitteeseen.

Monoliittisten ja esivalmisteisten osien valmistuksessa niiden rajat on suunniteltava tarkasti.

Esimerkkejä lisäraudoitussuunnitelmista nauhalankasuunnitelmille.

Kellariosastot

Osat selventävät suunnitelmanauhaa tai paalun perustusta. He kuvaavat:

 • geometria (jalanjäljet),
 • vedeneristys,
 • sokea alue (ulkoseinien kuvassa),
 • koirien koko.

Osa nauhan kellarista vedeneristys ja sokea alue.

Teippityypin osalta on tarpeen ilmoittaa tasot (niin, että piirros on visuaalisempi, merkinnät sijoitetaan suunnitelmaan samalle tasolle ja reunan kääntö poispäin osasta). Nollamerkki on 1. kerroksen lattiataso. Sen tasojen lisäksi on ilmoitettu:

 • maapintaan
 • kellari pohjat
 • sato leikkaus.

Jotta talon teippityyppisen tuen poikkileikkauksen helpottaminen olisi helppoa, käytetään yleisesti ottaen leikkaustasoa - avoimia aivohalvauksia nuolilla, jotka osoittavat suuntaan.

Yleiset säännöt osastojen toteuttamisesta

 • Jakot suoritetaan asteikolla 1:20, 1:25, 1:50.
 • Kuvissa olevat kuvat voidaan sijoittaa erillisiin arkkeihin kiinnitettäessä pääohjelmaan tai yleiseen arkkiin (pienikokoisiin).

Lisädokumentaatio

Koska taloustyön yleissuunnitelmaan on lisätty selventäviä asiakirjoja:

 • yhteenveto kaikkien nollamerkin alapuolella olevista elementeistä (valmiit betoniteräkset ja betonituotteet, teräsrakenteet jne.).
 • kuormitustandardit,
 • lakaisu ja kokoonpanosuunnitelma (modulaariset tuet),
 • muistiinpanoja ja muistiinpanoja rakentamisen valmisteluvaiheesta, vesijohtojen ja lämmöneristyksen asentamisesta sekä suunnittelun piirteet (erillisillä levyillä tai yleisesti).

Piirretään teippi esivalmistettu säätiö kannettavalla osuudella ja skannaa asennuslohkoille.

Pile-pohjarakenne

Piirustuspohjalla on paalukentän asento viitaten koordinaattien akseleihin. Se ilmaisee tarkasti kunkin tuen aseman ottaen huomioon perus säännöt tämäntyyppisten perustusten luomiselle:

 • paalut on sijoitettava talon ulkoseinien alle (rakennuksen kehän varrella),
 • kannat ovat välttämättömiä sisempien laakeriseinien alle,
 • pinoalustan vierekkäisten kannattimien etäisyys missään suunnassa ei saa ylittää vakiintunutta normia (asuinrakennukselle - 3 m).

Pile-pohjaussuunnitelma mitat.

Paalutyypin paalun perustukset ovat vaikeampia suorittaa, mutta niiden rakenne edistää rakenteen painon tasaista jakautumista tukeen. Valitessaan tämän vaihtoehdon piirustuksessa on oltava asennustekniikka paalupohjan grillaukseen, eritelmä tai selittävät huomautukset sen valmistukseen tarvittavien materiaalien osalta.

Laattojen pohjapiirustus

Laattojen pohjapiirustuksen tärkeimmät elementit ovat:

 • lämmön- ja vedeneristys,
 • vahvistusjärjestelmä.

Vahvistusjärjestelmän valinta valitaan ottaen huomioon tuen rakenne:

 • matalille tukeille on mahdollista asentaa erilliset vahvistuselementit,
 • nipun vahvuuden lisäämistä suositellaan yhdeksi malliksi,
 • monoliittisille tukeille, joiden syvyys on yli 1 m, on suositeltavaa vahvistaa ala- ja ylävyöhykkeitä,
 • esivalmistetut perustukset vahvistetaan pystysuorassa tai pystysuorassa ja horisontaalisessa suunnassa olevien elementtien välisissä liitoksissa.

Kuva 8. Suunnittele laattajalusta kannettavalla osuudella.

Pohjalevyn asennus ulkoisella osuudella.

Valittaessa yhdistettyä tukityyppiä (suurien betonilohkojen yhdistelmä täytealueilla tai muuraus) sektorit, jotka eroavat yleisestä rakenteesta, on merkitty kaaviossa.

Levyn kannattimen piirustuksessa on välttämättä oltava merkintä (joka osoittaa alareunan, aksiaalisen keskipisteen ja halkaisijan) teknisen viestinnän syöttöaukkojen.

Laattapohjan suunnitelman vahvistus.

Sivuston valmistelu merkinnälle

Siirrettäessä paalusäiliön piirustusta maastoon ei tarvita valmistelevaa työtä. Merkintä tehdään metalliliittimiä käyttäen.

Muissa tapauksissa (kuljetinta ja laatta tyyppi) merkitsemiseksi tarkkuus, sinun täytyy puhdistaa alueen tulevaisuuden koti suurten roskien ja pensaat jne, ja epätasaisessa maastossa -. Tasataksesi sivuston.

Teemme oikean perussuunnitelman

Säätiön piirustussuunnitelma

Talon laatusäätiön rakentaminen on avain rakennuksen lujuuteen ja luotettavuuteen. Oikein suunniteltu säätiö tulee erinomaisen perustan teosten tuottamiseen. Kun se luodaan, analysoidaan suuri määrä syöttötietoja, jotka voivat vaikuttaa tukiasemaan.

Perustamissuunnitelma on taulukoiden lisäksi mukana piirustuksessa. Tämä dokumentti kertoo kaikki geometriset ominaisuudet ja viittaukset olemassa olevaan sivustoon ja maastoon.

Klassisella ja suositulla nauhatulostuksella on myös piirustus, joka on lähtökohta teosten tuotannolle.

Strip-pohjainen suunnitelma

Oikein laaditun perussuunnitelman tehtävänä on selvittää ja perustella suunnitteluominaisuuksien siirto graafisessa muodossa. Piirroksen käyttö yksinkertaistaa ja nopeuttaa kohteen työtä ja varmistaa suunniteltujen rakennusparametrien saavuttamisen.

Seuraavan rakenteen parametrit määritetään nauhan pohjalevyllä:

Strip-pohjainen suunnitelma

 1. Nauhapohjan poikkileikkauksen rakenne.
 2. Kerros "jalka" tyyppi ja järjestely.
 3. Rakennuspaikan jokaisen paikan pohjakerroksen syvyys.
 4. Paikka poistuu teknisestä viestinnästä.

Kaistaleperuspiirustuksen kehittäminen vaatii erityistä huomiota yksittäisiin elementteihin. Joten on tärkeää määrittää täsmällisesti lukulaitteen koordinaatit ja parametrit. Se on asennettu ensin, ja seuraavat kortit ovat jo sidoksissa siihen. Virhe asemassaan aiheuttaa suuria poikkeamia kokoonpanossa.

Monoliittisten tai esivalmistettujen kappaleiden tuotannossa niiden rajoja on sovellettava mahdollisimman tarkasti piirustukseen ja siirrettävä luontoon.

Perustamissuunnitelmaan liittyy lukuisia vaatimuksia, kuten:

 1. Yksinkertainen ja yksiselitteinen materiaalin luettavuus.
 2. Hyvin informatiivinen ja kaikkien tärkeimpien tietojen siirtäminen suunnitelmasta.
 3. Lisätiedot, joilla ei ole määritysarvoa, välitetään liitteenä oleviin kaavioihin ja asiakirjoihin, jotta pääsuunnitelmaa ei ylikuormita.
 4. Kattavat tiedot rakentamisen aloittamiseksi.

Jos perussuunnitelma tehdään vakiintuneiden sääntöjen mukaan, rakenne on helppoa, tarkkaa ja luotettavaa.

Piirustuksessa oleva kaistaleen pohjapiirros sisältää pohjan yksityiskohtaiset vaaka- ja pystysuorat osat. Niiden tarkoituksena on visuaalisesti näyttää tukielementtien kokoonpano. Suosituimmat ja käytännöllisesti hyödylliset piirustukset ovat M1: 100 ja M1: 200. Joskus ne siirtyvät pienempiin asteikkoihin.

Maan merkitseminen nauhan pohjan alla

Suunnitelmat on välttämättä merkittävä keskiakseleiksi ja tukien akseleiksi.

Nauhan pohjalevyllä on aina jäljitetyt pohja ääriviivat. Jokainen rakenneosa on esitettävä yksityiskohtaisesti piirustuksessa. Täällä ne tarkoittavat paitsi perustaa myös säätiön, mutta myös sellaisia ​​elementtejä kuin vuodevaatteet ja valmistelu. Kunkin pohjahorisontin pystysuuntaiset korotukset on aina ilmoitettu.

Erityistä huomiota kiinnitetään talotekniikan rakentamiseen. Säätäessäsi kannattaa harkita teknisten verkostojen tuotosten sijaintia. Näin saat aluksi tekniset reiät säätöön ja vältä myöhempiä töitä. Tällaisten reikien toteutus pohjan rakentamisen jälkeen on useita kielteisiä kohtia:

 1. Korkea työvoimakustannus.
 2. Alustan vähentynyt lujuus.
 3. Mahdollisuus osittaiseen romahtamiseen.

Siksi jo suunnitteluvaiheessa määritetään teknisten läpiviennin paikat. Nämä paikat ovat sidoksissa rakennuksen akseleihin, jotta tulevaisuudessa niitä voidaan yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti herättää eloon.

Kaikki suunnitelman kohdat ovat korkeita. Myös piirustuksessa on merkitty projektin "yhteinen nolla", jonka suhteen kaikkien projektien pisteiden pystysuora sijainti on luonnossa toteutettu.

Monoliittinen nauhatulostus, joka on tuotettu tiukasti piirustusten mukaan, on erittäin lujat ominaisuuksiltaan ja voit käyttää järkevästi rahaa ja työaikaa.

Miten tehdä säätiön suunnitelma, laskelmien tärkeimmät parametrit

Hankkeita koskevat vaatimukset ja säännöt erilaisten säätiöiden suunnitelmien laatimiseksi ja laskemiseksi määritellään kehitetyissä ja hyväksytyissä GOST-profiileissa.

Vakiintuneiden käytäntöjen mukaan suunnitelluissa piirustuksissa on valittu asteikko 1: 100-1: 400. Nämä mitat vastaavat optimaalisesti vaadittua tarkkuutta.

Kaistasäätiön laskelmien tärkeimmät parametrit

Ennen piirustuksen rakentamista on tarpeen merkitä pää- ja apuakselit.

Jos tukikohdassa on sarakkeita, niiden on oltava yksityiskohtaisia ​​suunnitelmassa.

Suunnittelun päälinjat piirretään 0,5 - 0,8 mm: n paksuisilla viivoilla.

Tekniset avaukset teknisen viestinnän sisäänkäynnille ovat seuraavat:

 • täydellinen yksityiskohtainen järjestelmä
 • joiden tiedot ovat alimmassa pisteessä,
 • ja työn suorittamiseen tarvittavien tietojen aksiaalinen poistaminen.

Näiden pisteiden yksilöimiseksi piirustuksessa ne on merkitty erityisillä tavanomaisilla merkinnöillä.

Säätiön laskentamalli

Perustamissuunnitelmassa on aina mukana yksityiskohtaiset laskentataulukot. Näitä töitä suoritettaessa otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 1. Rakennuksen kokonaispaino.
 2. Kuormituksen mahdollinen nousu pystytetyn rakenteen käytön aikana.
 3. Ominaisuudet maaperässä tontilla.

Kaikki nämä indikaattorit määräävät paitsi rakenteen geometriaa myös rakennusmateriaalien tekniset ominaisuudet, joita käytetään eri rakennusvaiheissa.

Alueen tarkka siirto suunnitelma

Säätiön piirustus on perusta rakennuksen kohteen myöhemmälle poistamiselle luonteeltaan. Siksi kaikki tarvittavat mittasuhteet olisi siirrettävä täällä, mutta materiaalien liian suuria määriä ei pitäisi sallia - ylimääräiset luvut vain estävät työn tuottamisen.

Vahvistetun asteikon ja rakenteellisten elementtien kiinnittämisen oikein rakenteen akseleihin suunnitelman poistaminen maastoon tapahtuu nopeasti ja tarkasti. Tätä tarkoitusta varten tarvitaan tarkastajia, joilla on tarvittavat laitteet. Joissakin olosuhteissa, kun tarkkuus ei ole niin kriittinen (kotitalousrakenteet jne.), Lentoonlähtö voidaan tehdä itsenäisesti. On tärkeää tarkkailla tarkasti rakenteen geometrisia muotoja.

Asunnon perusteet ja rakennelman geometristen ominaisuuksien piirustus määrittävät asennustyön laadun ja siten tulevan rakennuksen laadun ja luotettavuuden.

Säätiön piirustussuunnitelma

Kaistaleen perustamisen ominaisuudet: piirustukset

Tähän mennessä asuin- ja teollisuusrakennusten perustana on usein käytetty nauhatulostusta. Se on varsin yksinkertaista tehdä eikä vaadi monimutkaisten piirustusten luomista. Lisäksi on tärkeää huomata, että tämäntyyppisen säätiön tärkein etu on kohtuuhintainen kustannus.

Strip Foundation Drawing

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää liuskajohdosta

Rakennusalan asiantuntijat määrittävät nauhan tyyppisen perustan monoliittisiin perustuksiin, mutta vain yhden, mutta erittäin merkittävän eron - kustannukset ja saatavuus lukuun ottamatta. Huolimatta siitä, että työhön tarvittava konkreettisen ratkaisun määrä on vähentynyt, säätiö ei menetä lujuusominaisuuksiaan ja erottuu erityisellä luotettavuustasolla. Nykyään sitä käytetään korkeiden rakennusten, teollisuus- ja julkisten tilojen rakentamiseen sekä luonnollisesti maan korkeiden mökkien rakentamiseen.

Tuki nauhapohjalle

Tämäntyyppiseen säätiöön käytettävät tukirakenteet ovat 2 tyyppiä:

 • Ribbon monoliittinen säätiö. Betoniseos kaadetaan asteittain ja tasaisesti kaivoon;
 • Precast strip foundation. Ratkaisun lisäksi käytetään myös valmiita betoniteräsrakenteita.

Piirustus lisäpiirustuksilla (laajalla mittakaavalla)

Jotta voidaan määrittää, kuinka syvä kaivanto olisi tässä tapauksessa, on tarpeen ohjata maaperän jäädytyskartta. Se on erilainen jokaiselle paikkakunnalle, ja jos työn aikana on käytetty epätarkkaa indikaattoria, tällainen valvonta voi olla täynnä rakenteen kutistumista tai jopa koko säätiön tuhoutumista. Kaivon leveys riippuu siitä, kuinka paljon kuormaa sijoitetaan säätöön talon suoran käytön aikana.

Mitä pitäisi ottaa huomioon laskelmissa?

Jotta laskelmat voidaan tehdä oikein, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • tulevan rakenteen paino. Tämän indikaattorin laskemiseksi sinun tulisi ohjata rakennusmateriaalien kokonaispaino. Tärkeä tekijä on rakennuksen korkeus.
 • maaperän tyyppi. Se vaikuttaa suoraan kutistumisasteeseen.
 • kuormitusaste säätöön käyttöjakson aikana.

Teemme suunnitelman oikein

Nauhalevyn piirustuksen tukemisen on täytettävä seuraavat vaatimukset.

 • Määritettäessä sopivinta mittakaavaa on suositeltavaa valita joko 1: stä 100: sta tai 1: stä 400: sta.
 • Ennen rakennustöiden aloittamista tulee merkitä sivusto.
 • Jos aiot luoda talon tai julkisen rakennuksen sarakkeisiin, sinun on ehdottomasti ilmoitettava tämä nimitys ja leikkaus piirroksessa.
 • Kaikkien paperiradioiden tulee olla selkeitä ja tarkkoja, niiden paksuus on 0,5-0,8 millimetriä.

Yleisessä järjestelmässä on oltava välttämättä merkintä pohjasta sekä paikoista, joissa tulee olemaan erilaisia ​​kohoumia tai syvennyksiä. Tämä on tärkeää, jotta voidaan laskea keskustietojen viestinnän sijainti.

Tällaiset reiät ja ulokkeet on välttämättä näytettävä kaaviossa ääriviivoilla ja katkoviivoilla. Tarvittaessa voidaan tehdä selittävät huomautukset ja alaviitteet.

Vaikeat osat järjestelmästä

Jos aiot rakentaa pääomaa ja laajamittaista rakennetta, se edellyttää varmasti monimutkaisen esivalmisteen tai monoliittisen perustan luomista. Yleensä tällaiset järjestelmät eivät sovi yhteen piirustukseen. Tämän vuoksi rakennusalan asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti erillisten järjestelmien kehittämistä monimutkaisille alueille. Vaihtoehtoisesti voit laittaa pääsuunnitelmaan ylimääräisiä aksiaalisia linjoja ja leikkauksen nimeä (jos tarpeen) sekä luoda arkille suuria leikkauksia ja tehdä siitä ensimmäinen merkintä. Lisäksi poikkileikkauksen asteesta riippuen on suositeltavaa valita asteikko 1 - 20, 1 - 25 tai 1 - 50, jotta leikkaus ja monimutkaiset rakenneosat maksimoidaan.

Lisäykset järjestelmään

Tällöin, jos aiot luoda monoliittisen tai komposiittityyppisen teipin pohjan piirustusten selventämiseksi, sinun tulee seurata niitä seuraavilla teknisillä asiakirjoilla:

 • Suunnitelma siteen vahvistamisesta säätiön tulevien kuormitusrakenteiden mukaan;
 • Sovellus, joka näyttää rakenteen rakenteelliset ominaisuudet;
 • Suositellut selvitykset sivuston valmistelutöistä;
 • Taulukoita ja kaavioita, joita tarvitaan säätiöiden vedenpitävyyteen ja lämmöneristämiseen.
 • Tiedot pohjalevyn kuormituksesta.

Läpäisyn asteen määrittäminen

Kuten jo mainittiin, kaivannon syvyys, jolla luodaan nauha-kaltainen pohja, lasketaan riippuen tukien sovellusalueesta. Nykyään rakenteiden kaksi päätyyppiä ovat suosittuja - syvä ja matala. Kun päätät, mikä vaihtoehdoista pitäisi olla suositeltavaa, vastaava nimitys tulisi tehdä suunnitelmassa.

 • Ensimmäinen perustustyyppi erottuu vahvistetulla vahvikkeella, ja se on erinomainen valinta suurille rakenteille, joiden toteuttamiseen kuuluu kellareiden, ullakko- tai raskas väliseinien luominen. Uskotaan, että nauhan kaivannon tunkeutumisasteen paras indikaattori on indikaattori, joka on 20-25 metriä korkeampi kuin tietyn alueen maaperän jäädytys.
 • Piirustuksissa on varmasti tietoa siitä, kuinka syvä nauha haudataan. On tärkeää muistaa, että kulutustarvikkeiden määrä haudattujen tukien muodostumiseen on paljon enemmän.

Lisäpiirustus (monimutkainen vahvistus)

Perustavat erot tukijärjestelmissä

Edellä on pyritty kuvaamaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti sellaisen rakennesuunnitelman luomista, johon sovelletaan nauhalevyn piirustusta. Samaan aikaan meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa, että piirustukset, jotka sisältävät tietoa esivalmistetyypeistä, eroavat olennaisesti monoliittisista, sillä siinä on osa, samoin kuin suorat ja kulmaiset, vahvistetut betonirakenteet.

Teemme laskelmia itsenäisesti

Vakuutamme teille, että verkossa toimitetaan riittävästi tietoa, jotta kaikki tarvittavat laskelmat voidaan suorittaa mahdollisimman paljon. Tätä varten ei ole tarpeen olla insinööri ja tekninen koulutus. Vastuullisella lähestymistavalla asiaan sekä tarkkaavaan ja tarkkaavaan henkilöön voit helposti laskea kaikki tarpeelliset kriteerit, esimerkiksi luoda nauhapohja muille kuin asuinrakennuksille tai suljettavalle rakenteelle. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Pystysuorat vaikutukset maahan;
 • Aseta päärakenteen paino pohjaan;
 • Katon ja ristikkojärjestelmän paino (mutta vain, jos aiot rakentaa navetta tai ei-asuinalueita);
 • Kortin piirustuksen luominen, virheiden poistamiseksi, tulokset on kerrottava "2%: lla". Tämä auttaa varmistamaan mahdolliset puutteet itsesuunnitteluprosessissa.

Olisiko ammatillisten asiantuntijoiden palveluja vaadittava luomaan piirros?

Tietenkin asuinrakennuksen kaistaleperustussuunnitelma tarvitsee tarkempia ja yksityiskohtaisempia laskelmia, jotka parhaiten on uskottu asiantuntijalle. Yrityksesi päällikön puolesta voit olla varma, että piirustus on:

 • helppo lukea;
 • mahdollisimman tarkka;
 • joka täyttää kaikki SNiP: n vaatimukset;
 • joka sisältää kattavat tiedot valmistelutyöstä;
 • jolla on pääpiirteen lisäksi tekniset sovellukset erilaisten taulukoiden, kaavioiden jne. muodossa.

Tässä artikkelissa olemme yrittäneet tarjota kattavaa tietoa prosessista ja periaatteesta luoda nauhamaiden perustusveto asuinrakennuksille ja muille kuin asumisrakenteille. Muista, että jos et ole luottavaisia ​​kykyihinsä, älä yritä itseäsi tai käyttää lisensoimattomia ohjelmia suorittamaan tarvittavia laskelmia tällaiselle pohjalle. Säästöt tässä tapauksessa voivat olla täynnä valtavia menetyksiä tai jopa koko rakennuksen tai aidan tuhoutumista.

Liuskajohdon luomisen ominaisuudet: piirustukset päivitetty: 31.5.2017 mennessä: kranch0

Piirretään monoliittinen nauhalevy ja sen rakenne

Ilman projektitietoja ei ole mahdollista rakentaa maakohtaa. Puutarhahankkeen rakentamista ei tarvita. Kuitenkin ilman luonnos ei pysty merkitsemään rakennuspaikkaa. Siksi sivuston omistaja tarvitsee vähimmäissuunnittelua suunnittelussa ja ammatillisessa neuvonnassa yksittäisten rakennusvaiheiden osalta.

Kuinka tehdä piirustus säätiöstä?

Alkuvaiheessa on tarpeen määrittää rakennuksen mitat, sillä ne ovat saaneet ulkoseinien neljä akselia. Sitten sisäpuoliset kantavat seinät, raskas väliseinät lisätään projektiin ottaen huomioon tekijät:

 • aidan rakenteiden on kestettävä verhous, lattiat, ristikkorakenteet, katto
 • valittaessa seinämateriaalia, joka vaatii suojaa kostutuksesta, aurinkosähkön säteilystä, verhousta on järkevämpää käyttää tuuletettua julkisivua, jonka sisällä on eriste
 • sitten se kokoaa kaikki kuormat säätiöön, maan alla (kankaan rakenteelliset, vastakkaiset materiaalit, lattiat, seinät, tuulen ja lumikuormat)
 • jonka jälkeen voit laskea pohjan leveyden

Luonnoksessa riittää sitten kaksi riviä (sisäänpäin, kehän ulospäin) liuskajohdon akseleista. Näitä köysistöjä käytetään murskaussuojusten kokoamiseen, pituusjaksojen avulla voidaan ohjata monoliittisen perustuksen geometriaa.

Yksinkertaisin suunnittelumenetelmä

Laskettaessa yksittäisten nauhamaiden elementtejä vaaditaan taulukot SP 22.13330 tai V.S. Sazhin ohjeet. Tekniikka nauhan leveyden laskemiseksi on:

 • kansallisen kuormituksen laskenta
 • maanpinnan havaitseminen joko visuaalisesti tai rullaamalla köysiin
 • jakamalla saatu luku maaperän laskennallisella resistanssilla, joka otetaan taulukoista tietyn maaperän kohdalla (vähimmäisarvo mahdollisten virheiden korvaamiseksi)

MZLF: n syvyys on 0,3 - 1 m riippuen pohjaveden pinnasta. Syvennetyt nauhat lasketaan jäädytysmerkin alapuolella 0,4 - 0,6 m. Pohjan kellariosan korkeus riippuu kehittäjän mieltymyksistä:

 • kun teippaa kaadetaan noin 10 - 20 cm maanpinnasta, voit suorittaa lattiaa kentällä, mikä vähentää huomattavasti rakennusbudjetia
 • kun nostetaan 40-60 cm, käytetään palkkien päällekkäisyyttä tai laattoja, ilmanvaihto on tarpeen kellarissa
 • jos maanalainen kerros on suunniteltu, kellarin osa korkeus riippuu sen valmiista lattiasta

Laskelmien tulosten perusteella on mahdollista tuottaa piirros akseleiden poistamiseksi rakennuspaikalle maanpäällisten töiden suorittamiseksi.

Strip Foundation Sketch

Monoliittisen perustuksen tarkka piirustus edellyttää ammattimaisia ​​graafisia toimituksia: AutoCAD, Compass, Solid Work, Archicad. Siksi puutarharakennuksissa käytetään usein paperirunkoja. On kiinnitettävä huomiota seinien akseliin, lisärakenteisiin (uuni, sisäinen portaikko, kuisti, takka) pohjaan nauhan ääriviivojen vetämiseksi.

Vahvistusjärjestelmä

Vahvistus on välttämätöntä mihinkään liuskan perustukseen, jos suunnitellaan monoliittisen rakenteen valmistamista. Alemmassa, ylävahvikehän asennossa voidaan kuvata samassa piirroksessa. Se tarvitsee budjetointia, kun ostat palkit, johdot, tiivisteet, seisot. Järjestelmää laadittaessa on otettava huomioon:

 • telojen telakointi kulmissa, joissa on päällekkäisyys, on kielletty, raudoitus on taivutettu oikeaan kulmaan ja liitetty päällekkäin nauhan viereisellä puolella
 • kun rakennustangot rakennetaan päällekkäin pituudelta 60 - 70 cm
 • seinämien kennostoissa tangot on liitetty samalla tavalla kuin kulmat (taivutus, kulkeminen seuraavalle puolelle)
 • suojakerros (etäisyys betonipinnasta vahvikkeeseen) on 1,5 - 4 cm

Nauhan leveys on alle 15 cm, jokaisessa vyössä yksi palkki riittää. Laajissa nauhoissa vaipan (valossa) välisen minimietäisyyden tulisi olla yli 35 mm (pohja), 40 mm (ylhäällä). Vahvistusta tarvitaan pohjan pohjalla, lähellä rakenteen yläpintaa. Keskiosassa nauha vahvistetaan vain korkealla (0,7 metrin korkeudella).

Rakennustekniikka

Monoliittiselle perustukselle käytetään tavanomaista rakennustekniikkaa, joka koostuu seuraavista vaiheista:

 • koko akselin poisto
 • katkoviivat / kaivanto
 • perustapyyhkeiden polkumyynti
 • vedenpitävät pohjat
 • asennus
 • vahvistaminen
 • betonointi
 • pintavesieristys

Laskuvoimien vähentämiseksi sokea alue eristetään, nauhan sivupinta tyhjennetään sen pohjan tasolla. Jokaisessa vaiheessa on vivahteita työmäärän pienentämiseen, mikä lisää rakenteen elämää.

Markup, pit

Ennen kuin liikutetaan akseleita rakennuspaikalle, on tarpeen sijoittaa rakennuksen paikoille normaalikäyttöön konejärjestelmien, hedelmällisen kerroksen, asunnon itse. Esimerkiksi kadun puolella on usein pysäköintitilaa, ulkoisen jäteveden saostussäiliö vaatii säännöllistä tyhjennystä, joten se sijaitsee myös lähemmäs kadulla. Sen on oltava vähintään 4 metrin päässä säätiöstä terveysvyöhykkeen varmistamiseksi.

Tässä he myös asentavat voimansiirtopylväitä, kaivoja, joissa on pysäytysventtiilit, jotka kytkeytyvät keskeisiin elintarjontajärjestelmiin. Etulinta on useimmiten käytössä tiekartan suuntaan. Sen jälkeen riittää, että nauhalevyn merkitseminen kaavion mukaan:

 • ensimmäinen seinä - aloituskohta on 3 metrin etäisyydellä alueen rajoista, 5 metrin etäisyydellä punaisesta linjasta (katutasku)
 • sivuseinät - kohtisuorassa ensimmäiseen akseliin nähden (rakentaa kolmio, jossa on 4,3 metrin jalat, 5 metrin hypotenuus)

Viimeisen seinän (takaosan julkisivun) kulmat saadaan automaattisesti. Maanrakennustöiden aikana peruspyyhkäiden valmistusta varten johto on poistettava säännöllisesti. Välttämättömien mittausten välttämiseksi suositellaan kaatumisia - kahden tangon välinen vaakasuora palkki. Jokaisella akselilla ne tarvitsevat 2 kappaletta, kolme jousia voidaan vetää pitkin leveitä haaroita (pohjan sivureunat, seinän akseli).

Tyynyn muoto

Monoliittisen alustan nauhan pohjasta valmistetun ei-metallisen materiaalin kerros on tarkoitettu korvaamaan hankausmateriaali, joka tasoittaa kaivannon pohjan. Suosituin alijärjestelmä on:

 • hiekka 20 cm + murskattu kivi 20 cm - asetettu geotekstilöille, kääritty päälle ylhäältä kynnistyksen jälkeen joka 10 cm
 • murskattu kivi + hiekka (paksuus on samanlainen) - kätevämpää vaihtoehtoa, näiden materiaalien välille lisätään geotexilikerros, mutta ei tarvitse täyttää jalkaa, kun asetetaan telan vedeneristys
 • hiekka 40 cm tai 40 cm murskattu kivi - ensimmäinen vaihtoehto vain matala GWL, toinen vaihtoehto korkealla pohjavedellä

Valssattu vedeneristys (tavallisesti lasilasi) asetetaan 2-3 kerrokseen vapauttamaan siten, että betonitoiminnan jälkeen se voidaan kääriä nauhan sivureunoihin. Muotti on kiinnitetty päälle, on parempi käyttää materiaaleja, joita voidaan käyttää uudelleen (OSB, vaneri, reunapaneeli).

Pystysuuntaiset kilvet, joiden korkeus on enemmän kuin 5 cm: n suunnittelumerkki, ripustetaan kaivannon sivuille, maahan, joka on kiinnitetty hyppyjä (nastat, tanko). Maanalaisella tasolla on välttämätöntä jättää reikiä teknisten järjestelmien sisäänpääsyyn tuuletusilmakehän kellarissa. Tätä varten putket ohjataan suojusten läpi, jotka jäävät betoniin vuorauksille tai vedetään ulos purkamisen yhteydessä.

Vahvistus, täytä

Aromikortin nauhan kellari on yleensä kaksitasoinen. Kevyiden rakennusten kohdalla kaksi ylälangalla varustettua uritettua palkkia ovat riittävät, kaksi alempana. Mutterissa olevien sauvien kiinnittämiseksi käytetään suorakaiteen muotoisia, 6 mm: n 8 mm: n raudoituksen kaarevia puristimia, joihin pitkittäinen vahvike on sidottu lanka. Tärkeimmät vaatimukset ovat:

 • liitosten erotus vierekkäisiin riveihin vähintään 60 cm: n välein
 • taivuta kulmissa
 • päällekkäin 60 cm

Alemmat sauvat on tuettu polyetyleenituilla tai betonipinnoilla suojakerroksen aikaansaamiseksi. kaataminen tapahtuu standarditekniikan mukaan, joka tiivistää jokaisen 60 cm betonin ympärillä renkaan ilman poistamiseksi.

Vedeneristys, viemäröinti

Vankka perustus. osittain tai kokonaan upotettu maahan, kosteuden suojaus on välttämätöntä. Se toteutetaan monella tavalla:

 • nauhan ulkoreunojen vedenpitävyys - läpäisevät tuotteet, päällystys bitumimastilla, liimaus Gidrostekleizolilla tai viimeiset kaksi vaihtoehtoa kompleksissa
 • viemäröintijärjestelmä - joka sijaitsee ympäryksen ympärillä teipin pohjan tasolla

Myrskynpoisto (sisääntulot ja pintalevyt) on rakennettu sokean alueen ulkokehälle, jonka kautta sulatetut sadeputket poistetaan.

Edellä mainittu tekniikka soveltuu kaikentyyppisten tunkeutumisen nauhan perustuksiin. Asiantuntijoiden suositukset auttavat välttämään virheitä, vähentämään rakentamisen monimutkaisuutta. Asunnolla on suuri toimintakyky huolimatta riippumattomista laskelmista.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Monoliittisen nauhapohjan vaiheittainen piirustus

Yleistä tietoa

Rakennuksen käsitteen perustana on rakennuksen maanalainen osa (rakenne), joka havainnoi kuorman ja siirtää sen maahan. Jos tarkastelet monoliittisen alustan piirustusta, voit valita sen seuraavat osat. Perusta ovat tiheän maaperän kerrokset. Ylempi taso, johon rakenteen tai rakennuksen yläpuoliset osat sijaitsevat, kutsutaan reunaksi tai pinnaksi. Sen alempaa tasoa, joka on suoraan kosketuksessa pohjaan, kutsutaan pohjaksi.

Nauha asetetaan rakennuksen kehän ympärille.

Ribbonperusta - raudoitetun betonin kaistale, joka kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Teippi on sijoitettu rakennuksen ulko- ja sisäseinien alle. Rakennustekniikka on varsin yksinkertainen verrattuna paaluun tai laattaan. Rakennussarjan rakentaminen edellyttää piirustusta. Tällainen säätiö on työläs ja vaatii huomattavaa materiaalin kulutusta verrattuna esimerkiksi pylväsnäkymään (konkreettisempi, muotti, sinun on käytettävä nosturia).

Hihnaa voidaan käyttää:

Strip-pohjapiirros

 1. Talot, joissa on betoni-, tiili- ja kiviseinät (joiden tiheys on yli 1000-1300 kg / kuutiometri).
 2. Talot, joissa on raskaita päällekkäisyyksiä (esivalmistettu teräsbetoni tai monoliitti, metalli).
 3. Jos maaperän epäyhtenäinen saostuminen aiheuttaa paikan päällä olevan maaperän heterogeenisyyden (esimerkiksi yksi osa koostuu hiekasta ja muissa - kasaantuvissa kaurapuissa). Vahvistettu nauhaalusta voi toimia kokonaisuutena, jakaa uudelleen ponnisteluja ja sitten talon seinät eivät tuota muodonmuutoksia ja halkeamia.
 4. Jos talossa on kellarikerros tai kellari ja samaan aikaan nauhamaisen rakenteen seinät muodostavat kellarin huoneen seinän.

Talonrakentamisen suunnitteluprosessissa on aivan tärkeätä pätevästi ja vastuuntuntoisesti lähestyä valmistettavan rakenteen tyyppiä, koska tämä elementti on yksi rakennuksen tärkeimmistä rakentavista elementeistä. Virhe rakennusvaiheessa, rakennusaineiden säästäminen, virheellisesti suunniteltu rakenne, virheellinen piirustus johtaa vakaviin kielteisiin seurauksiin talon toiminnan aikana.

suunnittelu:
a, b) kokoonpano,
c) monoliitti-,
d) rauniot.

Ongelmia, joita ovat esimerkiksi vääristyminen, materiaalien liiallinen kulutus, vaaka- ja pystysuuntaiset muodonmuutokset, epätasaiset saostuminen, halkeamien esiintyminen kantavissa rakenteissa ja niin edelleen. Suuri osa rakennuksen ominaisuuksista riippuu pitkälti luotettavuudesta sen kestävyyden ja pääoman lisäksi.

On muistettava, että rakenteen rakentamisen nollakierros on jonkin verran kallis prosessi, ja useimmiten se on kolmasosa koko rakentamisen kustannuksista. On parasta tilata projekti ja piirustus kokeneille suunnittelijoille. On ymmärrettävä, että voit pyytää heiltä vain, jos teet sopimuksen oikein. Hankkeessa oleva organisaatio voi kohtuullisen ja asiantuntevasti valita minkä tyyppisen ja materiaalin, jolla voit luoda säätiön.

Katso myös: Muottien tekeminen päällystyslaatikoille tekee sen itse

ominaisuudet

Käytettävästä materiaalista riippuen käyttöikä voi olla:

laji:
a) estää,
b) monoliitti-,
c) tiili
d) kallistamalla maaperää.

 • monoliittinen betoni ja rauniot sementtilaastille - jopa 150 vuotta;
 • esivalmistettu betoni - 50-75 vuotta;
 • tiili nauhat - 30-50 vuotta.

Nauhan pohjat suunnittelun ominaisuuksille voivat olla:

 1. Monoliitti, suoritetaan suoraan rakennustyömaalla.
 2. Valmisbetoni, joka on valmistettu tehtaalla valmistetuista vakiovahvisteisista betonilohkareista ja joka on asennettu rakennustyömaalle nosturin avulla. Valmisbetoni, joka on järjestetty teräsbetonilaaduista - betonilohkoista ja tyynyistä.

Riippuen siitä, mikä kuorman suuruus on, voit valita haudatut ja matalat haudatut. Syvyys ja matala syvyysinen monoliittinen nauhalevy on jäykkä vaakasuora betonirunko, joka kulkee kokonaan rakennuksen ympäryksen ympärillä. Tämä kykenee varmistamaan talon vakauden vallitsevissa olosuhteissa ja heikosti paljaat maaperät. Samalla voidaan saavuttaa järkevä "talouden kestävyys" suhde. Tämäntyyppisten budjettien menot ovat vain 15-18% koko rakennuksen kokonaiskustannuksista.

Matala haudattu rakennus talon ja kylpyn valon alla tai hiukan keventämällä sedimenttejä.

Matala syvyys sopii hyvin kevyisiin taloihin (vaahtobetoni, puinen, pieni tiili, runko). Tällainen muotoilu on järjestetty heikosti luffing maaperään. Syvyys, johon se asetetaan - 50-70 senttimetriä.

Upotettu hihnarakenne on rakennettu taloihin, joissa on raskas katto ja seinät, ja useimmiten kohoavilla mailla. Tällainen laite on välttämätön, jos talossa on tarkoitus järjestää autotalli tai kellari. Tällaisen rakenteen syvyys on usein arvo, joka on 20-30 senttimetriä matalampi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Tällainen laite vaatii enemmän materiaalin kulutusta. Seinien alle, jotka ovat rakennuksen sisällä, on mahdollista tehdä vähemmän syvä säätiö, 40-60 senttimetriä.

Verrattuna matalaan syvyyteen, se on vakaampi ja kestävämpi, koska sen pohja on alle jäätyneen pohjaveden pinnan, eikä siinä ole myöskään muodonmuutoksia. Samanaikaisesti materiaalien kulutus ja monimutkaisuus lisääntyvät.

Vahvistusta tehostetaan.

Nämä laitteet on pääsääntöisesti asetettava yksinomaan lämpimään kauteen. Sen ei tarvitse käyttää kalliita laitteita. Se riittää pienelle koneistamiselle ja betonisekoittimille.

Hiekkaisilla tai kuivilla mailla hihnarakenne voidaan asettaa korkeammalle kuin huurteen tunkeutumisen syvyys, mutta vähintään 50-60 cm maanpinnasta.

Katso myös: Betonilevytyökalu

Jyrkästi pakastuvilla ja voimakkaasti turvottamalla maaperää nauhaläämiä käytetään melko harvoin.

Tällaisia ​​rakenteita käytetään laajasti siviili- ja teollisuusrakentamisessa sekä yksittäisten talojen ja mökkien rakentamisessa.