Kierrä perustus

Jos haluat rakentaa ruuvi-pohjan omilla käsilläsi, sinun on lukea riittävästi tietoa ilman, että huomaat mitään pienestä asiasta, joka on erittäin tärkeä tämäntyyppisessä työssä.

Ruuvin pohjan edut ja haitat

Ihmiset, jotka työskentelevät rakennusalalla pitkään, suosittelevat tämäntyyppisen säätiön käyttöä.

Kierrä peruskaavio

Hänellä on paljon etuja:

 • Se on kestävä ja monipuolinen, erinomainen alhaisten rakennusten, myös rakennusten ja autotallien osalta;
 • Se ei vaadi ylimääräistä maanmuokkausta ennen työn aloittamista;
 • Voidaan tehdä missä tahansa säässä;
 • Se on erittäin ympäristöystävällinen eikä aiheuta haittaa läheisille kasveille ja puille;
 • Se on rakennettu avaimen ja sauvan avulla, yleensä se kestää jopa 3 päivää töihin;
 • Hinnalla on halvempaa;
 • On kätevää soveltaa talon eri laajennusten perusasiat.

Tämän tyyppinen on kuitenkin miinus: käytettäessä on lähes mahdotonta tehdä kellarista tai kellarista.

Mistä asennetaan

Pile-ruuvi-säätiö omilla kädilläsi voidaan soveltaa paikoissa, joissa esiintyy jatkuvasti tulvia alueesta sekä kiinteästä maasta. Samaan aikaan paalut ruuvataan säätiöön omilla kädet kulkevat läpi kaikki epäsuotuisat alueet maan sisällä, minkä seurauksena ne ovat kiinnittyneet kiinteään kerrokseen.

Erilaisia ​​kasa alustaan

Pile-ruuvi-säätiön asentaminen omiin käsiisi on rationaalinen niillä alueilla, joilla maaperä on voimakkaasti jäätynyt. Toisen tyyppinen käyttö ei ole suositeltavaa, koska se vaatii paljon työtä viljellä maata.

Kaikista käyttöolosuhteista voidaan sanoa, että tällaisen pohjan käyttöä voidaan käyttää millä tahansa pinnalla, mutta kallioisella maastossa se ei ole järkevä, koska itse maaperä on jo erinomainen materiaali tuleville tiloille.

Kuinka paalut on järjestetty

Ruuvit heiluttavat säätiö omilla käsillään, hinta on suhteellisen halpa. Ne edustavat putkea, joka on tehty metallista, pohjimmiltaan se on terästä, joka on tyhjä sisällä. Toinen pää esitetään terillä tai kärjellä, toisella on korkki, joka on tehty suorakaiteen tai ympyrän muodossa. Sen ansiosta kehys on kiinteä. Pinoa käsitellään kaikilla sivuilla erityisellä ratkaisulla, joka suojaa sitä korroosion ilmiöstä. Palvelun kesto on 50 vuotta.

Paalun asettelu

Ruuvaa paalut säätöä varten tee-se-itse-asennus voi olla eri tyyppisiä.

Käytä tietyissä tapauksissa vain langan päätä. Voidaan käyttää sekoitettujen kierteiden kanssa, joka sijaitsee paitsi kärjessä myös muilla alueilla. Myös harjattu levitys terillä.

Ensimmäisellä vaihtoehdolla on alhaisin hinta, ja kolmas vaihtoehto on kallein, koska ne parantavat maaperän kompastumista. Kierrä säätiö omilla kädilläsi, hinta hämmästyttää kaikkia.

Kun valitset tämän mallin, ensinnäkin on tarpeen tarkistaa laatu, se voidaan määrittää terien sijainnin mukaan. Myös kärki on epäsymmetrinen, jotta se liitetään paremmin maaperään. Jos se tulee vaikeuksiin, syy on todennäköisesti tuotteen huono laatu.

Ostaessasi tarkista huolellisesti tekniset passit sekä suosittujen valmistajien ostomallit, eikä sinun pidä ottaa sitä liian halvalla.

Alustava työ

Ruuviaseman asentaminen omiin käsiin vaatii ensimmäisen mittaamisen ja laskemisen.

Säätiön suunnitelma ruuveilla

Ensimmäinen asia, joudut kiinnittämään huomiota maaperään, määrittelemään sen tyyppi ja ominaisuudet. Sen jälkeen lasketaan pohjaveden taso ja sen vaihtelut vuodenaikoina. On myös tärkeää määrittää, millä etäisyydellä maa jäätyy vaaditulle alueelle, koska paalut on leikattava jäädytettynä.

Sen jälkeen tee laskelmia, joista tulevan rakenteen massa määritetään, sekä pilareiden kantavuus.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, laske varasto, joka voi olla tarpeen, kun tasoitetaan rakenteita.

Ohjeet ruuvin pohjan rakentamiseksi

Miten ruuvi-säätiö tehdään omiin käsiisi vaiheittain?

Aloittamiseksi sinun on ostettava tarvittava määrä rakenteita, samoin kuin kaikki materiaalit ja työkalut.

Selostamme miten rakentaa ruuvi-säätiö omilla käsilläsi, askel askeleelta ohjeet ovat seuraavat:

 • Merkintäalue;
 • Ruuvit ylös;
 • Mukautuminen tietylle tasolle;
 • betonointi;
 • Pile-pohjan yläosan rakentaminen.

Myös, jos haluat luoda perustan ruudulle omilla kädillä, on videon näkemisen arvoista, missä jokainen vaihe on selvästi näkyvissä.

Alueiden mittaus

Kun haluat rakentaa paalusäätiön omilla käsillä, vaiheittaiset ohjeet alkavat samalla tavalla eri lähteistä: sivuston mittaus.

Tätä varten tulevan pohjan paikka on merkitty tapilla, jotka ovat juuttuneet koko kehän ympäri. Ne sijaitsevat samalla etäisyydellä toisistaan, enimmäkseen 3 metriä.

Älä unohda, että pystytettyjen rakenteiden on tuettava sisäseinien kulmia ja solmuja.

Kiertyvät paalut

Kun olet suorittanut mittaukset, jatka paalujen kiertymistä. Voit suorittaa tämän toiminnon manuaalisesti käyttämällä erityistä sauvaa. Useiden rakenteiden jälkeen on tarpeen tarkistaa vaaka erityisellä laitteella, jotta vältetään kaareva pylväiden rivi.

On tärkeää unohtaa, että rakennetta ei voi jäädä kiinni aidan tai talon viereen, jos niiden välinen etäisyys on alle 30 cm.

suuntaus

Kaikkien pilarien asentamisen jälkeen on tärkeää tarkistaa niiden taso. Joskus ne asetetaan eri syvyyksiin, syy saattaa olla maaperän erityispiirre. Jos näin tapahtuu, ne leikataan hiomakoneella tai erikoislaitteella, jota kutsutaan tasoksi.

Periaatteessa maan korkeus on korkeintaan 60 cm.

Betonin täyttö

Tasoituksen jälkeen suorita täyttö betonilla. Tätä varten kaada se putken keskelle pienellä läpiviennillä, on parempi käyttää sitä liuoksella, jolla on jäätymisominaisuudet paalun rikkomisen välttämiseksi.

Täytä ontelot betonilla

Sitä käytetään vain sisemmässä kerroksessa estämään korroosiota. Ulkopuolella betonin kaato on ehdottomasti kielletty.

Grillaus

Grillityyppien asennus riippuu materiaalista, josta se on tehty.

Jos puutaloa käytetään, käytä jalkakäytäviä, kiinnitetty suurilla ruuveilla päähän. Lohkojen tai tiilien osalta metallisilta on hitsattu paalujen liitoksille sisäisellä rengassaumalla.

Voit tehdä pile-ruuvin eristyksen omilla käsilläsi käyttämällä useita menetelmiä:

 • Vedenpitävät paalut ja grillata;
 • Valmista kehys, joka korvaa talon kellarikerroksen;
 • Suorita liitosten ylikuormitus, eristyskerroksen asettaminen;
 • Jauuta maata tai sardeldietä sisältä.

On tärkeää miettiä, miten lämmin ruuvipohjan lämmittäminen paaluilla omalla kädellä luo mukavia olosuhteita tulevaisuudessa.

Jotta voit vastata kysymykseen: kuinka rakentaa ruuvi-säätiön omilla kädillä, sinun pitäisi lukea paljon tietoa, katsella videota, tutustua sääntöihin ja suosituksiin työn aikana.

Pile pohjapiirustus piirustus

SNiP: n säätiöiden laskeminen ja suunnittelu

Säätiön suunnittelu on prosessi, jonka avulla voit nopeasti määrittää talon tai muun rakennuksen rakenteen. Ilman perustaa on mahdotonta rakentaa mitään. Se on tärkein osa rakenteiden rakentamista. Suuri tai pieni talo, jonka perustana on oikein asennettu, on aina lämmin ja kodikas. Tämä on erittäin tärkeää omistajille, jotka asuvat pysyvästi talossa.

Mikä on SNiP: n mukaisten perustusten suunnittelu?

SNiP-säätiön suunnittelu - prosessi, jossa otetaan huomioon rakennuskoodit, viranomaisten asettamat säännöt. Ne ovat pakollisia, tällaisia ​​sääntöjä voidaan soveltaa standardeihin, jotka on täytettävä.

SNiP-suunnitteluperustat ovat rakentamisessa, suunnittelussa, arkkitehtuurissa ja monilla muilla aloilla.

Kuinka laskea säätiö SNiP?

Ensinnäkin sinun on vastattava kysymykseen: "Minkä syvyyden pitäisi säätää perustus?" Säätiön syvyys lasketaan useiden tekijöiden perusteella. SNiP-säätiön täyttämisen välttämiseksi on välttämätöntä tehdä korkealaatuista työtä. Ensinnäkin on otettava huomioon maaperän jäädyttämisen taso kylmäkaudella ja millä etäisyydellä pohjavesi sijaitsee. On selvitettävä, millaista maaperää itsessään on, onko sillä mitään erityispiirteitä. Asennettaessa pohjamaata on tärkein rooli.

Se ei saa olla märkä eikä jäädytetty. Kun säätiö jäätyy, talossa näkyy myös kylmää. Kosteus ja kylmä johtavat säätiön ja talon nopeaan tuhoamiseen.

Kun se altistuu pakkaselle, voi näkyä halkeamia pohjassa ja veden altistumisen vuoksi rakenteesta voi olla erittäin nopea ja vaarallinen muodonmuutos.

Tällaisella vahingolla saatat joutua täyttämään pohja SNiP.

Normien mukaan myös säätiön leveys on laskettava. Se riippuu siitä, mikä rakentamisen alue asetetaan säätiölle itselleen. Kaikki lasketaan suhteessa ja vaatii tarkkuutta. Oikeista laskelmista riippuu kuinka pitkä talo on. Käytettäessä tätä tekniikkaa sinulla on oltava talon piirustuksia.

Tällaisten asiakirjojen avulla voit nopeasti käsitellä rakennetta ja siirtyä valmistelevasta paperiversiosta käytännön rakennustyöhön kentällä. Taulukoiden ja indikaattoreiden avulla lasketaan talon pohjan koko. Tässä tapauksessa sinun on harkittava rakennusmateriaaleja.

Miksi meidän on harkittava rakennusmateriaaleja?

Rakennusmateriaalit talonrakentamiseen voivat olla erilaisia. Alkaen ympäristöystävällisimmistä materiaaleista - puusta ja päättymällä keinokivellä tai lohkoilla. Säätiön kokoa laskettaessa on otettava huomioon talon koko rakenteen paino.

Se on rakennusmateriaalien paino, jota käytetään talonrakentamisessa ottamatta huomioon perusteita. Talon säätiö riippuu niistä.

Jos materiaali on kevyt, voit tehdä pienen perustan. Joka tapauksessa se kestää kuorman.

Kun työskentelet säätiön kanssa, ei tarvitse "kehittää pyörää uudelleen." Kaikki säännöt ja määräykset ovat jo pitkään valmistuneet ja odottavat sovellusta. Myös SNiP: n säätiön konkreettinen valmistelu toteutetaan standardien mukaisesti.

SNiPin käyttö mahdollistaa suuren määrän tietoja. Nämä tiedot ovat askel askeleelta rakennussääntöjä. Kaikilla maaperä- ja vesityypeillä on omat ominaispiirteensä ja oma konkreettinen valmistelu SNiP: n perustamiselle. Otettiin myös huomioon erilaisia ​​rakennusmateriaaleja. Kirjaimellisesti kaikki on kirjoitettu niin, että se ymmärtää aloittelijan. Kaikki rakentamisen vaiheet ovat SNiP: n ansiosta helppoa ja yksinkertaista toteuttaa. Luettelossa on luettelo rakentamisen vaihtoehdoista, merenkulkumoottorikennevarastojen rakennelmista ja jatkuvista kylmyydyksistä. Kun käytät tällaisia ​​rakennuskoodeja, piirustuksia talojen perustuksista, voit olla varma siitä, että talo kestää pitkään eikä siihen tapahdu mitään.

Jos asiantuntijat suunnittelevat säätiötä, piirustukset talojen perustuksista, he löytävät helposti ja helposti tarvittavat standardit ja soveltavat niitä rakennustyömaalla.

Yksinkertainen tulokas ei pysty ymmärtämään suuria ja melko tarkkoja tietoja välittömästi. Esimerkiksi käsite "SniPin perustuksen täyttö" ei aina aina tunnu oikein.

Talon suunnittelussa käytetään päällikön varovaista työtä, jota sinun on maksettava. Tässä tapauksessa on parempi maksaa välittömästi asiantuntijan palveluista, mikä lyhentää työn ajankohtaa. Hän tekee projektin SNiP: n mukaan ja piirustukset SNiP: n talojen perustuksista. Tulevaisuudessa ei ole ongelmia, joita ihmiset poistavat pitkään. Yksi vaikeimmista ongelmista, kun säätiö oli väärässä rakennuksessa, oli konkreettinen valmistelu SNiP: n perustamiselle. Hyvät rakennukset!

(Ei arvosteluja)

Kuinka asennetaan paalusäätiöitä?

 • Tekniikan perusteet ja niiden piirteiden ominaisuudet
 • Peruslaskelmien lajit paaluista
 • Pile-pohjan rakentamisen vaiheet

Rakentaessasi taloa epävakaalle maaperälle käytetään paalusäätiötä. Se on kasa, joka yhdistetään teräsbetonin tai betonilaatan päälle. Pallosäätiön laite näyttää terävien sarakkeiden muodossa. Pallojen terävät päät työntyvät maaperään liikkuvien kerrosten läpi, kunnes saavutetaan kiinteä kerros. Tällaisia ​​laitepallosäätiöitä on edelleen, kun paalut tehdään suoraan maahan. Ensin kaivoja porataan poranterän alapuolella, sitten putket sijoitetaan tähän, ja ylhäältä pudotetaan betoniliuosta, joka putoaa ylhäältä. Piling tekee pile-pohjasta valtavan laakerikapasiteetin omistajan. Kaikkien paalujen on tuotetun materiaalin mukaan vastattava 2-5 tonnin kuormitusta. Pylväsruuvin perustukset kasvavat yhä enemmän maaseudun rakentamisessa.

Pile perustuslaite.

Tekniikan perusteet ja niiden piirteiden ominaisuudet

Rakenteen tärkein elementti ovat paalut, joiden muotoilu on monipuolista. Valmistuksensa materiaalin mukaan ne ovat:

Paalut eroavat myös geometriasta:

Sisäisen täytön mukaan ne ovat kiinteitä ja onttoja. Eri tyyppiset paalarakenteet eroavat toisistaan ​​kentällä toimivan mekanismin avulla. Salaisuus on osa työn tukemista.

On olemassa useita tyyppejä:

Paalujen päällyste.

 1. Suspensoitu rakenne. Tätä menetelmää käytetään alueilla, joilla vaikeaa pintakerrosta on vaikea saavuttaa. Pallosäätiöiden muodostamismenetelmä muodonmuutoksen avulla on paalujen tukkeutumismenetelmä. Heitä ajetaan tiukasti epävakaan maan kerrokseen. On selvää, että ne näyttävät jumittele siihen. Tämä kosketus helpottaa kuormien siirtymistä maahan, jotka ovat sammuneet kitkavoimalla.
 2. Pilarien säilyttämistä varten pylväät saavuttavat kiinteän maaston ja tukevat sitä. Rakenne on tiukasti kiinni ja lähes olematon kutistumisesta.

Eri tyyppisiä säätölaitteita on erilainen työpölyjen asennusmenetelmässä. Ne ovat:

 1. Tylsistyneissä paaluissa. Tässä muodossa reikien leikkaaminen tehdään paaluille. Kaistat on tehty automaattisella tai manuaalisella porakoneella, sitten valmiit paalut asetetaan tai ne on tehty vahvistetusta betonista.
 2. Käytetyillä paaluilla. Erityisten asennusten avulla paalut ajetaan maahan. Kallistettu pylväs kulkee maan kerrokseen puhaltamisen vaikutuksen alaisena ja saavuttaa ennalta määrätyn merkin.
 3. Ruuveilla. Tämä tyyppi suoritetaan automaattisesti tai manuaalisesti. Kasa näyttää suurikokoiselta ruuveilta, joka on helposti ruuvattavissa maahan.

Rakenteen yläpuolella olevasta rakenteesta on eroja. Vakavampi se auttaa tekemään grillata.

Tämä on ns. Kantta, joka lujasti yhdistää maadoitetut navat toisiinsa. Siten laatikon rakenne muodostaa jalustan. Pallojen ja grillauksen välisiä kohdistuskohtia kutsutaan paalusäätiön solmuiksi.

Pylväspohjat eroavat toisistaan ​​laitteen grillausmenetelmän avulla.

On olemassa seuraavia tyyppejä:

Ohjausruuvin pohja.

 1. Pile grillage foundation with jumper. Grillin luomiseksi käytetään puisia tai vahvistettuja betonipintoja, jotka on kiinnitetty paalujen päälle keskenään.
 2. Pile-pohja monolithic grillage. Tässä tapauksessa Rostverk kaadetaan suoraan betoniteräksen rakennustyömaalle irrotettavalla muottipesällä.

Nykyään hybridipohjan teknologia on yleistynyt: ne yhdistävät laattojen pohjan lähteviin paaluihin. Levitä ja leikkaa pohjalevy. joka yhdistää maanalaiset paalut, jotka levyttävät matalaa, kartiomaista pohjaa vasten. Tämä stabiloi substraatin ei-kiinteäksi, veteen kyllästetyksi maaperäksi ja estää vakavan kutistumisen.

Kaikissa paalujen syvärakenteissa on oltava laitteita. Pohjarakenteen suunnittelu ja rakentaminen vaikeissa geologisissa olosuhteissa on ehdottomasti toteutettava kaikkiin tarvittaviin olosuhteisiin.

Takaisin sisällysluetteloon

Peruslaskelmien lajit paaluista

Pallosäätiöiden laskentaa ja muotoilua voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun asiantuntijoiden suorittamat tutkimustyöt on saatu alueella. Laskentakaavojen tiedot valitaan riippuen maaperätyypistä ja sen laadusta. Pallon perustusten laskeminen muodonmuutokselle ja kutistumiselle edellyttää tulosparametrien maksimaalista tarkkuutta.

Maanmittauksen jälkeen voit selvittää pohjaveden määrän, sen vaihtelut eri vuodenaikoina, maaperätyyppien laadulliset ominaispiirteet paikan päällä, maaperän jäädyttämisen syvyys.

Pallosäätiön ja sen laitteen suunnittelu on ammattilaisten tehtävä.

 • tulevan rakenteen paino sisäisellä sisällöllä;
 • tuulen, dynaamisen ja kausittaisen kuormituksen.

On myös tarpeen laskea kaivosperustan luonnos. Työsuunnitelma, paalusäätiö on tehtävä sillä, on oikeampaa antaa arkkitehti tehtäväksi sen mukaan. Jos käytetään pinohyllyjä, pylväs on 1-3 cm. Muille laitteille tämä parametri määritetään etukäteen. Tämä auttaa lieventämään rakennuksen laatikon negatiivisia vaikutuksia suunniteltaessa.

Pallosäätiöiden muodonmuutoksia koskeva laskenta suoritetaan ottaen huomioon seinien pituus, sen taivutuskestävyys, kuormitus per 1 m pohja, maaperän tiheys ja sen muodonmuutosmoduuli sekä paalujen korkeus maanpinnan yläpuolella. Piirustuspohjasta voi tehdä vain kokeneita asiantuntijoita.

Takaisin sisällysluetteloon

Pile-pohjan rakentamisen vaiheet

Tämä prosessi voidaan jakaa useisiin vastaaviin vaiheisiin. Niiden toteutuksen laatu vaikuttaa merkittävästi säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

Poraa kuopat reiällä. Pile-pohjaisen järjestelmän kaaviot käsittävät kaivoja manuaalisilla laitteilla. Suuri joukko erilaisten porakoneiden malleja eri halkaisijoilla. On välttämätöntä, että kaivo oli syvempi kuin jäätymisen taso ja päättyi tiheässä maaperässä.

Sen alapuolella tulisi olla jatke, mikä lisää paalun tukialueen kasvua. Joten paalusäätiötä tehdään enemmän.

Kaivoa ympäröi putki, jossa on useita kerroksia kateaineita. Ne suorittavat vedenpitävyyden tehtävän ja edistävät niin sanotun maidon säilyttämistä betoniliuoksessa. Tämä vaikuttaa materiaalin kovuuteen.

Pallosäätiön rakentamisessa tarvitaan paalujen vahvistaminen. Hankkeeseen on sisällytetty sauvanvarren määrä, läpimitta, hyppyväli, jonka kokoonpanon aikana ne hylätään laskennallisesta kuormituksesta. Ankkureissa tulisi olla grillattava nippu, jonka rakenne ei saa ylittää 2 cm: n suuruista grilliä (ei pitäisi olla lyhyempi).

Jotta saadaan monoliittinen paalusäätiö, sinun on välittömästi tehtävä grillata ja vahvistettava sitä. Tämä vaikuttaa myönteisesti mallin lujuuteen ja luotettavuuteen. Betoniseos on pakattava syvällä värähtelijällä. Se voi syrjäyttää ilman liuoksesta ja muodostaa materiaalin tiukimman rakenteen.

Hitsatun perustuksen kustannukset betonin kulutuksen merkittävän vähenemisen vuoksi ovat hieman alhaisemmat kuin muiden rakenteiden.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Kuinka tehdä piirustuksen paalusäätiöstä?

Pile-pohjainen nykyaikainen ratkaisu on melko yleinen ratkaisu matalissa lähiöissä. Se voidaan asentaa milloin tahansa vuoden, ei tarvitse erityistä tekniikkaa tai käyttää erityistä yksinoikeudella teknologiaa. Tällainen säätiö kuitenkin toimii ongelmitta pitkään vain, jos se on asianmukaisesti suunniteltu piirustuksen vaiheessa.

Miksi tarvitsemme pile-pohjapiirustuksen?

Aloita säätöruuvien rakentaminen ruuveilla. ei ole hänen suunnitelmansa käsillä ole käytännöllisesti katsoen merkityksetöntä.

 • tarkista ruuvipillojen sijainti. mikä mahdollistaa emäksen muodonmuutoksen välttämisen;
 • selvästi säilytetään tarvittavat etäisyydet paalituotteiden välillä;
 • Kuvittele, miten paalun valjaat näyttävät ja miten parhaiten se tehdään;
 • laskea betonin määrä. joka on tarpeen grillata seuraavan betonisoinnin yhteydessä;
 • määritä asennusreikien tarkat mitat. joka sijaitsee tiukasti määritellyissä paikoissa jne.

Esimerkki paalusäätiön pääpiirustuksesta.

Mitä pitää ottaa huomioon, kun piirustetaan kaivosperusta?

Hyvin usein piirustusrakenteiden piirustukset on luotu rakennusyritysten ammattilaisille. Se on kuitenkin melko kallista ja tällaiset kustannukset eivät ole aina perusteltuja. Jos olet hyvin perehtynyt kouluun geometriassa ja piirustuksessa, voit tehdä piirtämisen pienelle talolle omalla tavalla. Tätä varten sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 1. Jotta piirustus olisi helppo siirtää maastoon ja oikein tehtyjä merkintöjä, on noudatettava skaalaus sääntöjä mahdollisimman tarkasti. Jos haluat tuoda esiin osan säätiöstä erikseen suurennetun kuvion muodossa, sen mittakaava on ilmoitettava erikseen. Rakennusten pohjapiirustusten skaalauksen vakiomittarit ovat 1: 400, 1: 300, 1: 200 ja 1: 100. Piirrosta on erittäin hyvä tehdä ruudukko: tämä takaa, että perustan elementtien väliset oikeat etäisyydet säilyvät. Samaa roolia voi pelata merkinnällä akseleilla. On suositeltavaa soveltaa ääri- ja keskitysakseleita paitsi yleiseen järjestelmään, myös ottaa ne erikseen lisäelementtien (tukipylväiden jne.) Jäljittämiseen. Tarkka etäisyys on määritettävä näiden akselityyppien välillä.
 2. Pyllyjen piirustusta ei voida ottaa "katolta": sen laskemiseen tarvitaan lisää laskelmia. Niiden toteutuksessa otetaan huomioon useita tekijöitä, joista tärkeimmät ovat maaperän tyyppi maaperässä (sen tiheys, pohjaveden syvyys jne.), Rakennettavan rakennuksen kokonaispaino ja perustan kuorman asteittainen lisääntyminen käytön aikana. Saatujen tietojen perusteella suunnittelija päättää, mitkä materiaalit alustalle parhaiten valmistetaan (betonityyppi, vedeneristysmateriaali, teräslaadun laatu jne.). Tarvittaessa on myös määriteltävä tuen geometriset ominaisuudet (halkaisijoiden halkaisija ja niiden seinien paksuus, pohjan syvyys, kiinnitettäessä nauhan tyyppisen muodon ja halkaisijan paalusäätiö sekä rakenteen tukirakenteiden leveys jne.).
 3. On erittäin tärkeää tehdä piirustus laskelmien mukaan. ottaen huomioon tietty turvallisuustaso. koska paalusäätiön ennakoimaton kuorma on vaikea arvailla.

Insinöörit laskelmista.

Pihtiruuvin pohjan piirustuksessa on välttämättä levitetty sen rakenneosia, joissa on esitetty kaikki tangon geometriset mitat, reunojen ja sokeiden alueiden mitat sekä niiden sijainti. Ei huono johtaa ja parametrit kuten eristys- tai vedeneristyskerroksen paksuus.

Osioille yleensä ne ottavat yksittäisiä piirustuksia tai pienissä koossa piirrä ne piirustukseen. Sovelluksen asteikko on 1:50, 1:25, 1:20.

Piirtämällä pohja paaluille välttämättä liitä:

 • taulukko suurimmista sallituista kuormista;
 • tiedot kaikkien osien määrittelystä. nollatason alapuolella (metalli, betonista tai betonista valmistetut tuotteet);
 • asennussuunnitelma ja käyttöönotto;
 • huomautukset säätiön rakenteellisista piirteistä, vesi- ja lämpöeristyksen asennuksesta jne.

Esimerkki täydellisestä sarjasta piirustuksia, jotka on rakennettu ohjelmaan.

Porausruuvin pohjan suunnitelma mahdollistaa paalikentän tarkan merkinnän huolellisesti viittaamalla koordinaattiakseleihin. Kunkin paalun tuotteen asema suunnitelmassa määritetään seuraavilla periaatteilla:

 1. Pilejä on sijoitettava rakenteen ympärille. yksinomaan sen ulkoseinien alapuolella.
 2. Sisäisten tukiseinien alle on asennettu muita tukiaineita. ja niiden välinen etäisyys kaikissa suunnissa on yli 3 m.

Jos pohja on varustettu grillatauksella, on järkevää antaa kaavio sen asennuksesta.

Meillä on erillinen artikkeli verkkosivustollamme, josta saat lisätietoja kuormituksen laskemisesta.

Kaapelipilarin piirustusten piirteet

Jos aiot tehdä pylväspohjan vyön tyypille, muista huomata suunnitelma:

 • paikkoja, joissa viestintä tapahtuu. jotka osoittavat niiden asennusta varten vaadittavien reikien halkaisijan ja niiden alarajan;
 • tyypin tyyppi ja halkaisija;
 • tyypin ja laitteen pohja;
 • pohjaosien asennuksen syvyys kullekin segmentille.

Tällaisen säätiön suunnitelmalla on erittäin tärkeää ilmoittaa oikein kaikki ensimmäisen lohkon koordinaatit ja ominaisuudet, joista säätiö alkaa ja josta raportoidaan, koska muut peruselementit liitetään siihen. Kaikkien näiden elementtien rajat on myös tuotava mahdollisimman tarkasti.

Fragment of piirtäminen nauha paalujen perustan.

Muista ilmoittaa suunnitelluilla tasoilla. Rakennuksen ensimmäisen kerroksen taso on nollataso. Sen lisäksi suunnitelma merkitsee myös sadon tasoa, säätiön alarajan ja maanpinnan. Jotta nopeasti määritettäisiin poikkileikkauksen paikka nauhatyypin rakenteen tukirakenteille, yleinen suunnitelma asetetaan katkaisumerkkiin - katkoviiva, jossa nuolet osoittavat suunnan.

Ohjelmisto pile-pohjapiirustusten luomiseen

Helpottaakseen talon omistajan elämää auttaa seuraavia suunnitteluohjelmia:

 • nanoCAD-rakenteet. joka sisältää moduulin säätiöiden suunnittelulle. Sen tehtävänä on laskea paalikenttä paalituotteiden kantokyvyn perusteella ja voit laskea pohja laskemalla huomioon kaikki muodonmuutokset.
 • StatPile. "Laskeminen perustusten perustuksista 7.6.0" - melko yksinkertainen ohjelma, jonka avulla voit laskea muodonmuutoksen, kantavuuden tai kahden parametrin perustan kerralla.
 • "FOC Complex". voit laskea ja luoda piirustuksen paalikentästä, joka koostuu sekä perinteisistä riveistä että paaluista, jotka on järjestetty porrastetusti.

Esimerkkejä paalun perustuspiirustuksista

Jos maaperä on epävakaa ja sillä on pieni kantavuus, pino-grillage foundation on paras tapa ulos. Esimerkki piirustuksesta näyttää tältä:

Piirustuksen perustaminen.

Seuraavassa on esimerkki standardipakkakentän laskemisesta:

Tavallinen pilarikentän piirustus

Pallosäätiön poikkileikkaus suunnitelma näyttää usein näin:

Pihtipohjan poikkileikkauksen piirtäminen

Jos haluat piirtää paalusäätiötä ongelmitta, varsinkin kun käytät erityisohjelmistoa, myös muut kuin rakennusalan ammattilaiset voivat helposti hallita.

Ruuvien paalujen asettelu uima-altaan terassille

Ruuvien paalujen asettelu uima-altaan terassille

Äskettäin talojen, esikaupunkien huviloiden ja terassien rakentamien uima-altaiden yksilöllinen rakentaminen on tullut muodikasta.

Erityisen mielenkiintoisia suunnittelijoille ovat tilaukset, joihin kuuluu uima-altaiden asennus samaan aikaan kuin maarakenteiden rakentaminen, koska tämä antaa meille mahdollisuuden ratkaista monia suunnittelu- ja rakennusongelmia sekä kompleksin uima-allasta.

Yhtiömme sai tilauksen säätiön suunnittelusta ruuveilla, joita käytetään terassin alla, jonka alueella on uima-allas.

Alueen kokonaispinta-ala on 237 neliömetriä. m.

Hankkeen mukaan terassin vasemmalla puolella on 33 neliömetrin lehtipuu. m, allas on varustettu oikealla puolella rakennusta.

Asiakkaan toimittamien tietojen mukaan rakennustyömaalla on huomattava korkeusero.

Laskelmien mukaan suunnittelutoimiston asiantuntijat päättivät käyttää kahta tyyppiä olevia paaluja:

Laskennan perusteella asiantuntijat päättivät käyttää yhden terän ruuvipilareita (modifioitu), joilla on seuraavat ominaisuudet perustuksen rakentamisessa:

 • piipun halkaisija - 89 mm;
 • putken seinämän paksuus - 4 mm;
 • terän halkaisija - 300 mm;
 • terän paksuus - 6 mm.

Koska korkeusero oli merkittävä, päätettiin käyttää eri pituisia CBC: ää (m):

 • 5600 mm - 3 kpl;
 • 5100 mm - 3 kpl;
 • 4600 mm - 3 kpl.

Paksuseinämäisten putkien yksileikkoruuveilla on seuraavat ominaisuudet:

 • rungon halkaisija - 76 mm;
 • putken seinämän paksuus - 5 mm;
 • terän halkaisija - 250 mm;
 • terän paksuus - 4 mm.

Myös eron vuoksi yhtiön työntekijät päättivät soveltaa eri pituisia CBC: ää (t)

 • 3100 mm - 5 kpl;
 • 3600 mm - 5 kpl;
 • 4 100 mm - 26 kpl;
 • 4600 mm - 6 kpl.

Teräsvinkkejä, joilla on seuraavat ominaisuudet, hitsataan asennetuille paaluille:

 • mitat - 250x250 mm;
 • paksuus - 5 mm.

Käytetään kahdenlaisia ​​teräsvinkkiä:

 • 89. paalut;
 • 76. paalut.

Tietokokoisten paalujen valinta johtui maanrakenteen perustan kuormituksesta ottaen huomioon maaston.

Näin ollen voidaan olettaa, että tässä suunnitteluvaiheessa otettiin huomioon kaikki asiakkaiden tarpeet ja ominaisuudet avustus- ja maaperäolosuhteissa.

Pile perusta

Pile-pohjainen säätiö viittaa julkisten käyttötapojen tyyppeihin, niitä käytetään yksityisten, monikerroksisten tai teollisten rakennusten rakentamiseen kaikissa ilmastovyöhykkeissä, ja kaukana pohjoisessa tämä on ainoa tapa rakentaa rakennuksia.

Pile-pohja-säätiö voidaan sijoittaa kaikentyyppiseen maaperään ja vaikeissa maissa oleviin rakennuskohteisiin. Tämä monipuolisuus johtuu tiettyjen ratkaisujen valtavasta valinnasta. Jotta voisit paremmin muistaa uusia tietoja, sinun on ymmärrettävä, mikä on vaarassa. Tätä tarkoitusta varten meillä on jonkin verran aikaa lyhyen kuvauksen paalusäätiöiden teknisistä ratkaisuista.

Pylväänkatsastustyyppien lajit upotusmenetelmällä maahan

Pile spar foundation - kuva

painettu

Ne voivat olla betonia tai betonirautaa, jotta raudoituksen vakautta voidaan lisätä.

Esikiristetty vahvike mahdollistaa rakenteiden halkeamiskestävyyden huomattavan lisäämisen, koska sen sisällä oleva vahvike venytetään jousen tapaan

Esimerkki. Suunnittelu toimii puristuksina. Tällöin vahvistus on esijännitetty ja siinä tilassa se kaadetaan betonilla.

Suunnittelun mukaan saadaan avoin tai suljettu alempi pää. Edut ovat hieman alhaisemmat kuin tuotantokustannukset, kyky vastata nopeasti alkuperäisten teknisten olosuhteiden muutoksiin. Asennusprosessi: porattavat tietyn halkaisijan ja syvyyden reiät maahan, metallista tai betonista valmistettu putkiputki asetetaan reikään, liittimet lasketaan (vahvistetut paalut) ja ontelo täytetään betonilla.

Driven

Valmiit teräsbetonipilvet ajetaan maahan. Tätä rakennusmene- telmää voidaan käyttää permafrost -vyöhykkeissä. Erikoistekniikkana käytettiin tärinänvaimentimia, copraa, hydraulisia svayevdavlivayuschie-yksiköitä. Tietyn tekniikan valinta riippuu maaperän ominaisuuksista, paalujen indikaattoreista ja tukoksen syvyydestä. Ne ovat neliömäisiä, pyöreitä ja puolisuunnikkaan muotoisia. Saattaa olla lisärenkaita - lisäävät merkittävästi kantokykyä ja luotettavuutta.

ruuvi

Rostverk ruuveilla

Grillausmahdollisuudet

Uutta uudentyyppistä säätiötä on monia erilaisia ​​vaihtoehtoja. Erilaiset melko hyvät toimintaominaisuudet, äskettäin ansaitut huomiot eri rakentajien käytöstä. Voidaan asentaa kaikentyyppiseen maaperään, sillä kallioalueilla käytetään ruuveja, joilla on erityisen vahvat kärjet.

Ruuvipillojen tyypit

Rypäleiden paalut eri maaperälle

Metalliruuvien paalujen tyypit ja lyhyet ominaisuudet

Ruuvipätkän rakenne on ontto putki, terävä kärki ja yksi tai useampi siipis. Ruuvien paalujen pituutta voidaan lisätä rakentajien kustannuksella - on mahdollista saavuttaa tiheitä syviä maaperän kerroksia.

Komposiittipihdit

Vihjeiden ulkonäkö on hitsattu (alempi työosa hitsataan putkeen) tai valettu - kaikki elementit valetaan samanaikaisesti. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi mutta alhaisempi fyysisissä ominaisuuksissa toiselle vaihtoehdolle. Suunnittelun ohella paalut voivat olla monenlaisia.

Ruuvipillojen tyypit

 1. Yksivärinen (lisävarusteen numero 1). Vanhentuneessa näytteessä on vain yksi kestävä terä. Ulkomailla, tätä tyyppiä ei ole tuotettu pitkään, maassamme sitä edelleen jatkaa pienet yksityiset yritykset. Niiden laakeriominaisuuksien mukaan, jotka he ovat viimeisen sijan kaikkien muiden lajien joukossa, on suositeltavaa käyttää vain erittäin kevyitä kylpyjä.
 2. Multislot (vaihtoehto # 2). Ne ovat parantaneet merkittävästi suorituskykyä, kestävät raskaiden rakennusten painon. Kylpyammeen rakentamiseen paras vaihtoehto. Yksi (alempi) terä, jolla on vaihteleva halkaisija - ruuvaaminen helpottuu, ja kaikilla muilla on vakiohalkaisija.
 3. Kapea leaved (vaihtoehto 3). Erityiset paalut koville ja koville maille. Terän pienempi halkaisija mahdollistaa vääntömomentin pienentämisen kiertymisen aikana, ja siipien halkaisija on riittävä luotettavaan tukemiseen kiinteissä maissa.
 4. Ruuvipilarin perustusten rakentamiseen Far Northin alueille (vaihtoehto 4). Kärjessä on erityisen voimakkaasti seostettu kivihiekka, jonka halkaisija on pienempi. Levitä vain vyöhykkeillä. Kustannukset ovat korkeat. Putki teräslaatuisista hiilipitoisuuksilta rullatuista paaluista. Kun valssattua lämpökäsittelyä tarvitaan vahvistamaan voimien fyysisiä ominaisuuksia.

Pile kentät

Rakennuksen arkkitehtonisista ominaisuuksista riippuen paalukentillä on useita sijoitusvaihtoehtoja.

Myyttejä pino-grillage perusteet

Tätä aihetta on käsiteltävä yksityiskohtaisesti. Rahoitusasioiden ymmärtäminen ei useinkaan estä kehittäjiä tekemästä oikeaa päätöstä. Ensinnäkin pitää kaikkein "jännittävä" kysymys - kustannukset. Monet uskovat, että tällaisten säätiöiden valinta lisää huomattavasti rakenteen arvioituja kustannuksia. Miksi se on väärässä?

Ensinnäkin perinteisten säätiöiden rakentaminen edellyttää suurta määrää maanrakennustöitä. Meidän on suunniteltava sivusto, kaivaa kaivannot, poistettava maa jne. Työt voidaan tehdä manuaalisesti, mikä on hyvin pitkä ja liittyy vaikeiden ongelmien ratkaisemiseen. Voit houkutella raskaampia erikoislaitteita - erittäin kalliita. Lisäksi raskas koneisto voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa olemassa olevalle ruohonpudotukselle, ja sen on myös käytettävä aikaa ja rahaa sen palauttamiseen. Pile-grillage -tyyppisillä säätiöillä ei ole näitä haittoja.

Toiseksi tavallisten säätiöiden rakentamisaika voi ylittää kuukauden. Tämä sisältää sekä valmistelutyön että suoran työn säätiölle ja sen asettamiselle. Lisäksi ilmastolliset tekijät vaikuttavat työn nopeuteen, eikä kukaan voi ennustaa niitä. Tämän seurauksena koko rakennustyöt ovat viivästyneet, mutta myös keskeneräisten rakenteiden ylikuormitukseen liittyy riskejä.

Kaikissa tapauksissa keskeneräisen rakenteen talvehtiminen ei kulje häntä ilman jälkiä

Kaikissa tapauksissa keskeneräisen rakenteen talvehtiminen ei läpäise jäljitystä - jotkut rakenteet on korjattava tai muutettava. Lisäksi rakennusmateriaalien pitkäaikainen varastointi heikentää niiden laatua. Jälleen talouden ja ajan menetykset.

Kolmanneksi eräiden maaperä- ja maisematyyppien osalta on välttämätöntä tehdä erittäin kalliita nauhan perustuksia. Ja jopa tässä tapauksessa on vaikea taata niiden kestävyys.

Valokuvasäätövika

Paalusäätiöissä ei ole rajoituksia rakennuspaikan maaperän ja maisema-ominaisuuksien fyysisillä ominaisuuksilla.

Pile foundation foundation - kuvan valmiista rakenteesta

Neljänneksi nauhan laadun perusta on saanut paljon vaikutteita inhimillinen tekijä. Yhteen paikkaan rikki tekniikkaa, muuten käytetään huonompaa materiaalit ja niin edelleen. D. Meidän täytyy minimoida nämä tekijät jälleenvakuutettu makasi -hankkeessa lisäsi materiaalien kulutus hinnat, suurentaa ja syvyyttä. Kuten voitte arvata, kaikki tämä ei ole tehty ilmaiseksi. Pallon perustukset eivät riipu ihmisistä, työ suoritetaan erityismekanismeilla.

Paalutus on mekaaninen prosessi

Vaikka tämä ei ole kaikki vertailu, mutta vain niiden summaus voi hälventää myytyjen säätiöiden taloudellisen viihtyvyyden myyttiä. Kuinka rakentaa sen kylpyyn?

Grillien tyypit ja kuvaus

Mitkä ovat paalusäätiöitä, jotka olemme jo selvittäneet, nyt on sanottava muutamia sanoja grillageista.

Valokuvapatsaan perustusrummussa

Rostverka - pilarin perustusten yläosa, yhdistää ne yhteen jäykkään rakenteeseen. Ne voivat olla puisia, metallisia, esivalmistettuja betonituotteita tai teräsbetonia.

Asennusmenetelmän mukaan suhteessa maan tasoon he ovat riippuvaisia, matalia tai syviä.

Suspendoituneilla grillausalueilla on suuri aukko maanpinnan yläpuolelle, maanalaista ei ole eristetty.

Asennetaan roikkuvat grillata palkista

Matala-haudattu pieni "pesuallas" maahan. Ne eivät ymmärrä ylimääräistä kuormitusta, vaan ne toimivat vain suojatakseen maan alle luonnosta.

Laitteessa olevat pilalla olevat ruskot muistuttavat paalujen vahvistamia nauhan perustuksia. Lisätä säätiön vakautta, mutta samaan aikaan paljon monimutkaisempaa ja lisätä kustannuksia. Käytetään harvoin.

Monoliittinen vedenalainen grillata

Kylvörakentamisen voidaan katsoa olevan parhaiten riippuva grillata, se on halvin, se voi olla enintään kaksi tai kolme päivää. Lisäksi kylpyammeille on tärkeää ilmanvaihto lattiaelementtejä. Tämä vaihtoehto tarjoaa vain tuuletuksen, ja lopetamme sen.

Kylpypylväillä roikkuu grilli

Perusteiden valinta pino-grillage säätiö

Nyt on jo riittävästi tietoa pile-grilliin perustuvista ominaisuuksista ja eroista, jotta saataisiin melko tietoinen päätös valittaessa jokaisen kylpyhankkeen perusta. Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota tyydytykseen valinnan tuloksesta?

Rakennuksen maiseman ominaisuudet. Useat tekijät vaikuttavat säätiön valintaan.

 1. Ensimmäinen. Paikan alla on suuri kaltevuus. Liuskajohdon tekeminen tällaisissa olosuhteissa on erittäin kallista. Kohdista alue ja kallista ja pitkään aikaan ja vaurioitkaa vierekkäisiä alueita.

Pile perustus rinteessä

Kylpylä, jossa huvimaja järvellä

Pile-pohja voidaan varustaa myös talvella

Kylpypyssyt - kuva

Kaikissa tapauksissa sinun on otettava huomioon kaikki menetykset ja riskit, se auttaa sinua valitsemaan oikean ratkaisun. Emme maininnut erästä tekijää, joka vaikuttaa säätiön suunnitteluun. Valitettavasti kaikkia maamme alueita ei voi ostaa itseasennukseen tai erikoistuneen yrityksen tilaamaan paalusäätiöiden rakentamista varten, mikä rajoittaa niiden käyttöä.

ruuvipillot omilla käsilläsi

Joidenkin asiantuntijoiden suosituksia ruuvipillojen tekemiseksi itsenäisesti. Emme suosittele tätä, kun kyseessä on kylpyammeen rakentaminen. Tällaiset kokeet voivat olla liian kalliita. Jos on olemassa suuri halu, niin tee ruuveja halkeammin ja kevyemmiksi rakenteiksi. Käytännössä teokset eivät ole yhtä yksinkertaisia ​​kuin vaikutelma lukemalla joitakin artikkeleita.

Pino-grillage-säätiön rakentamisen vaiheet

Pino-grillage-säätiön rakentamisen vaiheet

Raakatiedot

Metallipallot, koska ne on asennettu (manuaalisesti tai erikoistuneen yrityksen avulla), ei ole väliä.

Puusta valmistettu puinen grilli 150 × 150 mm, puukylpy. Mielestämme tämä säätiön versio on hyvä valinta kylpyyn. Erityisesti niissä tapauksissa, joissa se on rakennettu maaperä, joka on vaikea geofysikaalisia ominaisuuksia.

Video - Pilan asennus (ruskea ruiskutusmenetelmä)

Video - tylsät paalut

Video - Säätöruuvin asennus ruuveilla

Niinpä paalut asennetaan paalukentän suunnitelman mukaan, jatkamme työtä edelleen.

Vaihe 1. Hydraulisen tason avulla löydämme horisontin. Pallojen korkeus on erilainen, riippuen maiseman ja maaperän ominaisuuksista. Merkittäessä kiinnitä huomiota alimman paalin korkeuteen.

Vaihe 2. Käytä hiomakone tai hitsausta leikkaamaan paalut horisonttiin, leikkaa leikkauspisteet.

Leikkaa pino

Vaihe 3. Suosittelemme, että täytät onttoiset metallipallot betonilla. Tämä lisää merkittävästi käyttöaikaa ja lisää merkittävästi suunnittelun luotettavuutta. Vahvistusta ei tarvitse työntää putkistoihin, se ei edes toimi puristuksessa, eikä niillä ole muita kuormia. Lisäksi betonin lujuuden indikaattorit puristuksessa antavat meille mahdollisuuden asentaa raskaat rakennukset tällaisiin perustuksiin.

Betonin kaatoesimerkki

On tärkeää, että korkki on sijoitettava betoniin, älä jätä aukkoja. Muussa tapauksessa täyttö ei anna mitään vaikutusta.

Vaihe 4. Kaikista metallilevyistä kerätään keräyspäitä. Levyn paksuuden on oltava vähintään 2 ÷ 3 millimetriä. Levyn mitat olisi valittava ottaen huomioon puuraaka-aineen mitat, meidän tapauksessa meidän on oltava vähintään 150 × 150 mm.

Pylväskokoelma

Vaihe 6. Kuori korkit. Erittäin tärkeä asia ei ole niin paljon hitsisaumaa kuin kärjen spatiaalinen sijainti. Tosiasia on, että saumaa ei tehdä merkittäviä ponnisteluja, vaan sitä tarvitaan vain estämään kärjen vaakasuuntaiset siirtymät. Ne ovat vähäpätöisiä, tavallinen sauma, jonka määrää myös harrastaja, voi helposti selviytyä heistä.

Hitsauspään ruuvipallo

On tärkeää, että kärkien tasot ovat samassa linjassa ja tiukasti vaakasuorassa asennossa. Tämän säännön rikkominen johtaa grillimuutoksen muodonmuutokseen ja aiheuttaa sen kantokykyä merkittävästi.

Miten välttää virheitä?

 1. Puhdista huolellisesti pyöreän hiomakoneen uloimpien paalujen leikkaukset pitkin kehää, tee se vain vesitason aiheuttamilla merkeillä.

Pyyhi maalipää

Video - Tehdä grillata baarista

Täydelliseen luottamukseen on mahdollista hitsata ankkurivinkkejä, mikä poistaa kokonaan rakennuksen horisontaaliset liikkeet. Ankkurien pituuden tulisi olla 2 ÷ 3 senttiä pienempi kuin puun paksuus. Kaikkien paalujen metallin ulkonevat osat on peitettävä kestävällä korroosionestomaalilla. Varmista, että asetat kaksi kerrosta katemateriaalia tai muuta vedenpitävää materiaalia puupellin alle.

Ogolovki sulki vedenpitävyys

Irrota säätöruuvin mittasuhteet ja ne valmistavat palkin grillatausta varten. Puun on oltava sileä, ilman syviä halkeamia, mätää solmua, sieni-tautien tai hometta. On suositeltavaa liottaa sitä erityisiin antiseptisiin aineisiin. Kyseistä impregnointia ei ole olemassa - ei ole ongelma. Puutavaraa voidaan ripotella tavallisella auringonkukkaöljyllä useita kertoja. Kiinnittämisen aikana, älä unohda porata reikiä ankkureille. Se on kaikki, pile-grillage-säätiö on valmis, voit aloittaa hirsitalon.

Pallojen lukumäärä riippuu maaperän ominaisuuksista ja kylvyn painosta. Ennen poraamista erikoistuneiden yritysten on tehtävä reikä fysikaalisten ominaisuuksien määrittämiseksi.

Pallojen lukumäärää laskettaessa otetaan huomioon saadut arvot, rakenteen paino ja sen arkkitehtoniset ominaisuudet. On mahdollista ratkaista ongelmat paalujen määrällä, mutta sinun on ymmärrettävä, mitä epämiellyttäviä tilanteita brutto virheet voivat johtaa.

Pile-pohjainen laskenta

Ruuvipurkkilaskenta

Tarvitset vielä muutama sana sanoista grillageista. Tässä artikkelissa olemme ottaneet esimerkin halvimmasta, mutta melko vakaa puusta. Mutta käytäntö on osoittanut, että metalliristikot ovat suositelleet itseään hyvin.

Kevyt pohja ruuveilla, joissa on metallinen grilli

Ne on valmistettu vastaavista kokoluokista tai I-palkkeista.

Mitä konkreettisesti vahvistetaan - asiantuntijoiden näkemykset eroavat toisistaan. Joissakin tapauksissa erityisen "ahkera" rakentajat saattavat tällaisten rakenteiden ansiosta lisätä kuormitusta paalun terällä 5 ÷ 10% suurimmasta sallitusta rakenteesta. Tämäntyyppisten grillauslaitteiden käyttöä suositellaan vain tiilien tai lohkojen rakentamista varten. Puuta varten on parempi käyttää yksinkertaista vaihtoehtoa, jota harkitsemme.

Kaikkien kylpytyyppien kohdalla on suositeltavaa tehdä roikkuu. Ei ole mitään järkeä sulkea maan alla rahaa, jotta se olisi ilmavainen luonnolliselle tuuletukselle. Kylpyammeen puulattiat edellyttävät ilmanvaihtoa, muuten lyhyt käyttöikä on omistajien epämiellyttävä yllätys.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla