Pohjakerroksen asetteluvaihtoehdot

Pohjakerros on suuri maanalainen tila, yleensä pienissä yksityisissä talotiloissa, jotka voidaan suunnitella ja käyttää omalla harkintanne mukaan. Talon tai rakennuksen perustamisen yhteydessä useimmissa tapauksissa rakentaminen suoritetaan maanpinnan yläpuolella, jolloin maaperän jäädyttäminen on vähäisempää, mikä mahdollistaa talon kellarin käytön järkevällä tavalla. Mutta älä sekoita tällaista huonetta kellarista. Useimmat ihmiset, kun he puhuvat kellarin huoneesta, edustavat välittömästi kosteaa, heikosti valaistua huonetta, jossa on hyvin vaikeaa ja vaarallista jäädä pitkään. Itse asiassa tämä on yleinen väärinkäsitys, kuten nykyaikaisissa rakennuksissa, kellarit sijaitsevat hieman maanpinnan yläpuolella, mikä suojaa kosteuden ja jäätymisen lisääntymiseltä.

Lisäksi voit hoitaa tämän talon rakentamisen aikana valitsemalla nollapisteen korkeuden, jota tarvitset. Jos haluat saada korkeimman rakennustason ylärajan, voit syventää kellarikerrosta, joka auttaa säätämään korkeutta tarpeisiisi. On olemassa useita vakioedut, joiden vuoksi kellarista voidaan hyötyä:

 1. Asunnon talon tilanne kasvaa useammin kellarikerroksen ansiosta.

Asunnon talo kellarista 15x10

Talon asettelun toteuttaminen kellarissa

Jos käytössäsi on alakerrassa pidettävä pohjakerros, voi olla useita mielenkiintoisia ideoita:

 1. Vaihtoehtoja ovat edellä mainitut tilat, kuten autotalli autotallille, ruokavarasto, varasto, autonominen kattilahuone, kellari, varastotilat.

Esimerkki kellarista, jossa autotalli ja kattilahuone

 • Voit rekonstruoida ja uudistaa kellarissa tällaisen huoneen kuin sali, pukuhuone. Lisäksi voit järjestää virkistysalueen.
 • Tällainen alempi kerros on erinomainen vaihtoehto sijoittaa esimerkiksi pyykinpesukone, kuivausrumpu tai muut raskaat kodinkoneet. Tämä auttaa välttämään tällaisten laitteiden toiminnasta aiheutuvan liiallisen kosteuden.
 • Nykyään yhä enemmän löydät taloja, joissa alakerrassa on paikka uima-altaan majoittamiseen.
 • Mökkien nollapöydän asettelun ominaisuudet

  Useimmissa mökeissä, joissa on tarkoitus rakentaa pohjakerros, on portaikko, jonka ansiosta voit nousta tai pudota mökin sisälle talon alemmalle tasolle. Tällainen tikkaat ovat lisääntyneen vaaran alue, joten on välttämätöntä huolehtia siitä, että sen marssi on vähintään 90-100 senttimetriä ja leveys on vähintään 30 senttimetriä.

  Pohjakerroksessa oli hyvä suoja kosteudelta, sinun on huolestuttava tästä etukäteen ja valittava kotiisi sopiva vaihtoehto. Tällaisten huoneiden vedenpitävyys on erittäin korkea eikä se riipu siitä, kuinka syvästi lattia on istutettu, missä pohjavesi sijaitsee tai kuinka usein sateet alueella. Joka tapauksessa pitäisi olla hyvä suoja kosteudelta, varsinkin jos se sijaitsee autotallitalon kellarissa.

  Vaihtoehto, jossa suunnitellaan nollaperuu, jossa on sauna, biljardi ja kellari

  Useimmissa tapauksissa tällaisen lattian seinät on tehty tiilestä vahvemmasta materiaalista. Näihin kuuluvat betoni- tai rauta-seinät. Joissain tapauksissa ulkoasun perusteella voidaan kuitenkin käyttää muita voimakkaasti vertailukelpoisia materiaaleja edellä mainittuihin vastaaviin. Erilaisten materiaalien avulla saat erilaista suojaa kosteudelta, kylmyydeltä, mutta myös erilaisista materiaalinostokustannuksista.

  Oikean huoneen valitseminen pohjakerrokselle

  Ennen pohjakerroksen suunnittelua sinun on tiedettävä pohjaveden taso. Yleensä ne eivät ylitä 180 senttimetriä korkeita ja riippuvat maanalaisista jokista. Hiukkastyynyä, jossa on pieni määrä soraa, voidaan suojata kosteudelta. Tämä vaihtoehto on merkityksellinen hyvällä maaperän tiheydellä.

  Pohjakerroksessa

  Jos maa-alue on löysä ja märkä, tässä tapauksessa on tarpeen rakentaa betonin pohja, joka myöhemmin toimii hyvän perustana rakennuksen seinille.

  Pohjakerros on erinomainen vaihtoehto kaasukattilan sijainnille, joka on joissakin tapauksissa kielletty asennettavaksi koteihin ja huoneistoihin.

  Useimmat asetteluista alun perin tarjoavat WC: t, varastotilat ja kylpyammeet, joita asukkaat voivat myöhemmin sijoittaa. Tällaiset mahdollisuudet ovat äärimmäisen välttämättömiä ja hyödyllisiä minkä tahansa henkilön kotitaloudessa.
  Jos suunnitelma on asentaa autotalli sijaan kellari, niin huolehdi hyvä eristys kosteudesta. Tämä vaihtoehto on mahdollista, jos tämän huoneen suunnitelma toimitetaan etukäteen autojen asettamiseksi.

  Vedenpitävä kellarin järjestelmä

  Sinun on myös oltava tietoinen siitä, että asettamalla auto asuntosi rakennuksen alle voit altistaa perheesi saastuneelle ympäristölle. Merkittävin epämiellyttävä ongelma autotallin sijoittamisesta kellarikerrokseen on epämiellyttävien hajujen esiintyminen, joita myöhemmin vaikea poistaa.

  Huomaa myös: jos kellarisi sijaitsee maan alla, niin on mahdollista, että sisäänkäynnillä on lievä harha, joka voi vaikuttaa autojen maahantuloon ja poistumiseen. Tällainen haitta tulee erityisen herkäksi talvella, jäällä tai sateella.

  Pitkä oleskelu mies kellarissa

  Jos suunnitelmissasi on uusien huoneistojen sijoittaminen nollatasolle, sinun on oltava erityisen varovainen vedessä ja matalissa lämpötiloissa.

  Sisätilojen lepohuone, jossa on uima-allas kellarissa

  Koska juuri tällaiset tilat ovat alttiimpia ympäristöön kohdistuville negatiivisille vaikutuksille. Kaikki vedeneristykseen ja kylmäsuojaukseen liittyvät työt on tehtävä myös rakennuksen rakentamisen aikana. Lisäksi sinulla on oltava kanava tai minkäänlainen ilmanvaihto, joka toimittaa raitista ilmaa pohjakerroksen suljetulle tilalle. Keittimien asentaminen kellarisi seiniin auttaa parantamaan ilmankiertoa useita kertoja.

  Lisäksi, jos lasket pitkäaikaiseen oleskeluun tällaisessa maanalaisessa huoneessa, sinun on suoritettava kaikki tarvittavat viestinnät, kuten putki ja sähkö. Kylpyhuoneen, wc: n ja muiden henkilökohtaisten hoitopaikkojen läsnäolo on välttämätöntä, jota asiantuntijat suosittelevat.

  Perheen lepohuoneen sisustus

  Jos pohjakerroksesi nousee muutama kymmenen senttimetriä maanpinnan yläpuolelle, ikkunat ovat hyvä vaihtoehto ilmanvaihtoa varten. Tällaisissa tapauksissa ikkunamallien paras vaihtoehto palvellaan PVC-profiileja. Niiden erityispiirre on se, että ne sopivat erinomaisesti asentamiseen esimerkiksi meidän huoneisiin. Ja kun olet suorittanut kaikki tarvittavat viestinnät ja suojellut tilat lämpöhäviöltä, veden ja kosteuden pääsemisestä, saat viihtyisän paikan, jossa voit kerätä koko perheelle.

  Suunnittelemme talon kellarissa - huoneen käyttömahdollisuuksia

  Pohjakerrokset yhden ja kahden kerroksen talouksissa edellyttävät pääsääntöisesti riittävän suurta maanalaista tilaa, jota voidaan käyttää omistajan harkinnan mukaan.

  Jos otetaan huomioon se, että useimpien talojen perustaminen on alle maaperän jäädyttämisen taso ja kellari on poistettava maanpinnan yläpuolelta, pohjakerroksen rakentaminen näyttää järkevältä ratkaisulta.

  Älä sekoita kellarista tilaa kellarissa. Monet edustavat heikosti valaistuja ja kosteita tiloja, joissa on mahdotonta pysyä kauas. Mutta tämä ei ole ollenkaan totta, koska suurin osa nykyaikaisten kellarikerrosten seinistä sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Talon suunnitelma voi säätää kellarin eri korkeudelle. Halutessasi talon alaosaa voidaan syvästi haudata maahan, mikä lisää huoneen katon korkeutta.

  Tärkeimmät etuja, jotka talon pohjapiirroksen suunnitelmat ovat, ovat seuraavat:

  • Kiinteistön käyttökelpoinen tila kasvaa lähes 1,5-2 kertaa.
  • Jos rakennuksen päähuoneissa on maanalainen asunto, tulee lämpimämpi kerros, ja rakennus itsessään tulee mukavammaksi elämään.
  • Mahdollisuus käyttää tiloja useisiin tarkoituksiin: kattilahuone, kylpylä, työpaja, varastointi jne.
  • Jos tilaa käytetään kasvimyymälöinä ja varastoina, se ei mahdollista rakentaa kotitalousrakennuksia kadulle, mikä vapauttaa tilan paikan päällä.

  Pohjakerroksen talon ulkoasu

  Rakennuksen suunnittelussa voit toteuttaa mielenkiintoisimmat ideat:

  1. Kellarikerros sopii parhaiten varastotilaan, autotalliin, kattilahuoneeseen, varastoon, kasvin varastointiin, kellariin jne.
  2. Erittäin houkutteleva ratkaisu näyttää olevan maanalaisen tilan kunnostaminen pukuhuoneessa tai käytävällä.
  3. Lisäksi kellarin suunnitelmaan voi kuulua kylpyhuoneiden ja muiden korkean kosteuden omaavien huoneiden sekä raskaiden kodinkoneiden (esim. Pesukoneen ja kuivausrummun) sijainnit. Lisäksi viime vuosina uima-altaat järjestetään suurissa kellareissa.
  4. Lisäksi talon tilan lisäämiseen pystyt työskentelemään 100-150 cm: n korkeudelta kellarikerroksen yläpuolella olevan erkkeri-ikkunan ansiosta. Yleensä tällaisen huoneen koko on suhteellisen pieni, mutta riittää talvipuutarhan järjestämiseen tai rentoutumispaikan järjestämiseen.

  Esimerkki nollatason suunnittelusta mökillä.

  Talossa kellarikerroksessa suunnitelmassa on portaikko, joka voi nousta ja laskeutua. On erittäin tärkeää, että se on miellyttävää, joten merkin likimääräinen leveys on vähintään 90-100 cm. Lisäksi askelmien leveyden on oltava 30 cm.

  Kosteuden suojaus

  Maanalainen kerros tarvitsee tehokkaan ja korkealaatuisen suojan kosteudelta. Vedenpitävyys on joka tapauksessa tehtävä pohjaveden syvyydestä, sateen sätöstä ja sääolosuhteista maan päällä.

  Pohjapiirroksen pääsääntöisesti säädetään, että seinät tehdään betonista. Asettelu voi kuitenkin mahdollistaa muiden rakennusmateriaalien käytön. Esimerkiksi tiiliä käytetään usein. Riippuen käytetyistä rakennusmateriaaleista talon rakentamisen kokonaiskustannukset vaihtelevat.

  Pohjaveden syvyys riippuu pitkälti pohjaveden pinnasta, mutta se harvoin ylittää 180 cm. Jos maaperä on tiheä, säätiön perustus voi olla perinteinen hiekkalaatikko, johon lisätään soraa. Vapaan ja märän maaperän tapauksessa on tarpeen järjestää monoliittinen betonipohja, johon talon seinät asennetaan tulevaisuudessa.

  Tee kattilahuone tai autotalli?

  Asunnonomistajat, jotka ovat huonosti perehtynyt rakentamiseen, eivät todennäköisesti huomanneet vakavaa eroa korkean maanalaisen kerroksen ja nollapöydän välillä. Näiden huoneiden ulkoasu ja tarkoitus ovat kuitenkin erilaiset.

  Pohjakerroksessa voit järjestää kaasukattila-huoneen sekä muita laitteita, jotka yleensä otetaan talon talolta. Lisäksi kellarikerroksen suunnitelma sisältää usein kylpy- ja wc-tilat, ruokailutilat, pesulapalvelut ja muut huoneet, jotka ovat erittäin hyödyllisiä kotimaisessa suunnitelmassa.

  Olohuoneen autotalli vaatii huolellista eristämistä.

  Lisäksi pohjapiirroissa voi olla pysäköintitila, toisin sanoen maanalainen autotalli. Kuitenkin tällaisella suunnitelmalla on suuri määrä vastustajia, jotka sanovat, että läsnäolo autotalli olohuoneen alle on ympäristöystävällinen. Tärkein ongelma on se, että talossa auton pysäköinnin jälkeen ilmenee hajuja, jotka jäävät asuintiloihin pitkään ja on äärimmäisen vaikeaa päästä eroon niistä. Lisäksi, jos autotalli sijaitsee kaukana maanpinnasta, ajotieltä on huomattava kaltevuus, mikä on erittäin epämiellyttävää varsinkin jäisissä olosuhteissa, jolloin autotallille ei ole mahdollisuutta työskennellä.

  Huoneen pitkäaikaista oleskelua varten

  Jos talon ulkoasussa on tarvittava oleskeluhuone kellarissa, erityistä huomiota on kiinnitettävä huoneiden lämmöneristykseen ja vedenpitävyyteen, koska maanalaisen lattian seinät ovat alttiimpia kosteudelle ja kylmälle ilmalle. Kaikki vedeneristys- ja lämpöeristystyöt on suoritettava maanrakennusvaiheessa.

  Lisäksi olohuoneessa on oltava laadukas ilmanvaihtojärjestelmä. On myös tarpeen säätää seinämien tuuletusaukkojen, jotka parantavat ilmankiertoa.

  Kellarin suunnitelmaan olisi sisällytettävä putkilinja ja muu viestintä. Kuten edellä todettiin, kylpyhuoneen ja kylpyammeen kellarissa on yleinen käytäntö, jota asiantuntijat suosittelevat.

  Sisätilat.

  Huoneessa on oltava useita ikkunoita (jos mahdollista - suurin). On parasta mieluummin PVC-ikkunaprofiileja, jotka soveltuvat parhaiten asennettaviksi tämäntyyppisiin huoneisiin.

  Pohjakerros on erinomainen paikka teknisten, liike-elämän ja asuintilojen majoittamiseen. Tämä tarkoittaa, että sinun on annettava täsmälleen sama luotettava suoja lämmön menetykseltä ja kosteuden läpäisevyydestä, kuten yllä olevissa talon huoneissa.

  Kellarissa olevien talojen hankkeet ovat nyt erittäin suosittuja, koska talon omistajat yrittävät säästää rakennustöihin ja vähentää maanrakennusten kerrosten lukumäärää.

  Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

  Pohjakerroksen asettelu

  Vapaa Venäjälle

  LLC "Arkkitehti- ja design-studio" Alfaplan "

  Hyvät asiakkaat, olemme iloisia nähdessämme sinut Pietarin pääkonttorissa! Täällä voit
  lukea projekti, esittää kysymyksiä ja ostaa hanke. On varoitettava vierailustasi!

  Venäjän alueella - tilauksen lähettäminen kuriiripalvelun kautta "kädestä käsiin". Voit seurata paketin postin polkua sen numerolla, kuriiripalvelun verkkosivustolla. Kesto - 1-7 päivää:

  1 arkipäivä
  Moskova, Pietari, Veliky Novgorod, Pskov, Tver, Petrozavodsk, Nizhny Novgorod

  2-3 arkipäivää
  Saratov, Samara, Yekaterinburg, Tambov, Tula, Krasnodar, Kazan, Ufa, Arkhangelsk, Rostov-on-Don

  3-5 arkipäivää
  Astrakhan, Irkutsk, Chelyabinsk, Omsk, Tomsk, Tyumen, Novosibirsk

  5-7 arkipäivää
  Kaukoidän kaupungit

  Toimitus IVY-maihin 3-5 orjaa. päivää

  Olette kokoelmassa "kellarissa"

  Optima Plus - taloudellinen talo kellarilla

  Sapphire - edullinen kompakti koti pieni tontti

  Chevalier Plus - kompakti koti kellarilla

  Kompakti tiilitalo, jossa on terassi

  Znamenka Plus on mukava ja kompakti mökki kellarilla

  "AlfaVUD"

  "Stella Plus" - kompakti talo kellarilla

  "Conform" - taloudellinen ja mukava koti

  "Style" - taloudellinen mökki kellarilla

  "Manor" - puinen mökki, jossa on suuri tukikohta

  "Conform" - maalaistalo, jossa on autotalli ja veranta

  "AlfaVUD"

  Trend Plus on moderni maalaistalo

  Pieni maalaistalo, jossa kellari

  "Classic Plus" - klassinen kartano, jossa kellari

  "Success Plus" - mukava mökki kellarilla

  "Bright Life" - moderni mökki, jossa on suuret ikkunat

  "Retrostilis Plus" - mukava koti kellarilla

  Talo, jossa on kellari, tarjoaa useita etuja omistajilleen. Koska sen rakentamisen kustannukset ovat pienemmät kuin täysin maanpinnan yläpuolella olevat kerrokset, pohjakerros voi olla täysin tyydytetty eri toiminnoilla. Ensimmäisessä kerroksessa olevien talojen suunnitelmat ovat entisestään purkautuneita tukitoiminnoista.

  Hankkeissamme tämä on ennen kaikkea siirto kellariin teknisen huoneen ensimmäisestä kerroksesta, jota talo ei voi tehdä (kattilahuone, viestintäyksikkö). Toiseksi, kellarissa voit sijoittaa rentoutumisalue, johon kuuluu sauna, suihku, rentoutumishuone tai kuntosali. Kolmanneksi, kellarissa voi olla erilaisia ​​tukilaitteita, kuten pesutupa, varastot, työpaja, viinikellari.

  On järkevää rakentaa talon kellarikerroksessa niissä tapauksissa, joissa paikan päällä on alhainen pohjavesi. Jos pohjavesi on lähellä maanpintaa, on parempi olla rakentamatta kellarista, koska tässä tapauksessa sen rakentaminen on päinvastainen, se on kalliimpaa kuin yläkerran rakentaminen.

  Copyright © 2005-2018 LLC "Arkkitehti- ja design-studio" ALFAPLAN "
  Kaikkien arkkitehtonisten hankkeiden ja niiden kuvien käyttöoikeudet on suojattu Venäjän federaation siviililain 4 osaan.
  Tietosuojakäytäntö

  Pohjakerroksen talon ulkoasu

  Kellari on edelleen suosittu ratkaisu. Tämän kerroksen erityispiirteenä on se, että lattia on alle maan suunnittelutason puolessa huoneen korkeudesta. Jalusta on nimeltään osa ulkoseinästä, joka sijaitsee maassa ja pohjaan perustuen. Tällaisen lyhyen retken jälkeen voit siirtyä pohjakerroksen talon ulkoasun kuvaukseen. Tällaisen talonrakennuksen valinta on suositeltavaa paikoissa, joissa täysimittaisten kerrosten lukumäärän kasvu on mahdotonta.

  Pohjapiirros talon kanssa kellarissa

  Ensimmäisessä vaihtoehdossa kellarissa on tarkoitus käyttää höyryhuoneen, lepohuoneen, pesutilan ja kattilahuoneen sijoittamista. Edellä olevan talon 7 x 10 metrin pohjakerroksessa on kaksi portaikkoa (piirretty vasemmalle), joista toinen johtaa taloon ja toinen kommunikoi kadun kanssa. Oheistuotteiden, pohjakerroksen ja ullakkokerrosten sijoittamisen vuoksi koko alue voidaan käyttää olohuoneiden majoitukseen.

  Seuraavassa versiossa 11x7 metrin pohjakerroksessa on autotalli, kasvihuone, sauna ja kattilahuone. Kellarissa on suuri terassi ensimmäisessä kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa on mielenkiintoinen keittiö, suosittelen perehtyä mielenkiintoisiin keittiöihin.

  Tämä 9x8 metrin asento on suunniteltu siten, että maksimoidaan käyttökelpoinen alue. Pohjakerroksessa on autotalli ja työpaja, kattilahuone ja varastotila. Ensimmäisessä kerroksessa on yhteiset huoneet (keittiö, olohuone ja kylpyhuone - ks. Kylpyhuoneen suunnittelu) ja toinen - asuintilojen sijoittamiseen.

  Seuraavaksi vaihtoehtona on talon asennus 9x9 metrin kellarilla. Tämän ratkaisun piirre on kattilahuoneen, korjaamon ja varaston laite kellarissa. On huomattava, että siinä ei käytetä kahta huonetta, mikä luonnollisesti vähentää rakentamisen kustannuksia, mutta vähentää sen tehokkuutta. Osa suuresta 9x9 metrin alueesta pohjakerroksessa ei ole vain olohuone, sauna, kylpyhuone, keittiö ja eteinen, terassi ja makuuhuone. Esittelyn ullakkokerroksessa on laite, jossa on 3 makuuhuonetta ja yksi parveke. Muuten suosittelen perehtyä pienten makuuhuoneiden suunnitteluun.

  Seuraavaa vaihtoehtoa voidaan kutsua todella epätavalliseksi, koska kaikissa kolmessa kerroksessa on ikkunoiden suunnittelu. Tämä arkkitehtoninen elementti parantaa rakennuksen esteettistä kauneutta. On huomattava, että talon pohjapiirros tässä tapauksessa sisältää ensimmäisen kerroksen tilavan olohuoneen sijoittamisen, jota ei ole jaettu kiinteällä muurilla ja keittiöllä, joka on erittäin mukava vastaanottaa ja palvella vieraita.

  Ullakkokerroksessa on laite suurelle, epätyypilliselle makuuhuoneelle ja kahdelle suurelle parvekkeelle, jonka ansiosta se on aina viihtyisä tässä olohuoneessa.

  Voit nähdä talon suunnitelman muissa ratkaisuissa seuraamalla linkkiä.

  Kellarin etuja

  Rakennustyön aikakaudella monet luulivat rakentavansa talon maaseudulle... On mielenkiintoista, että enemmistö edusti unelmastaan ​​kellarista. Tämä malli on kuitenkin riippuvaisempi maaperätyypeistä, joten joskus on mahdotonta järjestää joillakin paikoilla - tämä määräytyy talon suunnittelun alkuvaiheessa. Lisäksi se vaatii suuria investointeja. Tällaisen lattian laite lisää talon arkkitehtuurin moninaisuutta, esimerkiksi se voi olla suurempi alue kuin talon pinta-ala. Tämän ratkaisun ansiosta on mahdollista järjestää päällekkäin parveke tai tilava terassi. Tässä tapauksessa on kiinnitettävä erityistä huomiota vedenpitävyyteen.

  Useimmiten valitaan tavallinen kaistaleperusta kellarikerroksen laitteelle. Perusseinien rakentamiseen käytetään yleensä betonielementtejä. Tällaisten lohkojen leveys voi olla 400 mm.

  Mitä voidaan sijoittaa tähän kerrokseen? Nämä ovat kaasuasennuksia, jotka on kielletty sijoitettavaksi kellariin, kylpyhuoneisiin, pesulapalveluihin, varastoihin. Tietenkin, lämmittää mökki, jonka pinta-ala on 100m2, on tarpeen järjestää kattilahuone, jonka pinta-ala on enintään 4 m2.

  Miten rakentaa talon kellarikerroksella: projektityypit, suunnittelu ja rakennusvaiheet

  Suunnittelu on kunkin kohteen rakentamisen alku. Näyttämö on tärkeä ja vaikea, koska se riippuu rakennuksen luotettavuudesta, kestävyydestä ja asukkaiden mukavuudesta. Suunnittelu on tehtävä mukavaksi, ergonomiseksi ja kompakti, varsinkin jos se rakennetaan pienelle tontille. Tarkastelkaamme tarkemmin, kuinka perustaa kellari yksityiseen taloon, mikä on sen ainutlaatuisuus ja edut.

  Kellarissa olevien talojen hankkeet tarjoavat paljon etuja, joten ne ovat hyvin yleisiä. Tällaisia ​​rakennuksia on useita.

  Yksi tarina talo

  Yksikerroksiset talot, joissa on kellari, ovat tärkeitä, kun on tärkeää säästää taloutta ja laajentaa elintilaa. On mahdollista saada huonetta eri tavoin. Yksityisen talon kellarirakennetta käytettäessä käytetään vahvistettua rakennustekniikkaa. Yleensä käytetään monoliittista tai emäksistä. Tämän vaiheen kustannukset ovat 20 prosenttia talon hinnasta.

  Alemmalla tasolla sijaitsevat huoneet ovat samankaltaisia ​​lokalisoinnissa ylemmissä huoneissa tai vaihtelevat layoutin ja koon mukaan. Rakennuksen syvyyteen, joka on yli puoli kerrosta, rakennus ei muutu melkein korkeudella. Talossa korkki näyttää tyylikkäältä ja siistiltä.

  Pohjakerros on valmistettu keinokivellä, kipsillä, keraamisella graniitilla, polymeerihiekalla. Tämäntyyppistä asuntoa valitsevat kahden tai kolmen hengen perheet tai suuret perheet. Sen pinta-ala on 100-250 neliömetriä. m.

  Kaksikerroksinen talo

  Suuret kaksikerroksiset maatilat, joissa on kellari ja autotalli, suosivat ihmisiä, jotka arvostavat mukavuutta. Mukavuusaste tässä tapauksessa kasvaa. Sisäänkäynti autotalli ei tarvitse lähteä talosta, ja auto on lämmin paikka, joten lämmetä talvella ei tarvita.

  Käytännöllisin vaihtoehto olisi talo, jossa on kellari ja autotalli, jonka yläpuolella ei ole huoneita.

  Kellari ja ullakko

  Usein valitaan myös rakennus, jossa on kellari ja ullakko. Olohuoneen pinta-ala kasvaa lisäkerroksen ansiosta. Voit varustaa myös kellarihuoneita, mutta myös ullakkoa.

  Rinteessä

  Talot talon rinteessä kellarissa kirkastavat helpotuksen puutetta. Plus myös säästää talousarviota vähentämällä kaivaustyötä. Oikealla suunnittelulla voit toteuttaa täysimittaisia ​​tai jopa panoraamaikkunoita.

  Talon asettelu

  Kun järjestetään kerrostalo yksityisessä talossa, kokonaispinta-ala nousee 1,5 kertaiseksi kaksikerroksisella rakennuksella kellarilla ja kahdella kerroksella yhden kerroksen rakennukselle. Yleisimmät vaihtoehdot ovat:

  • Varusta kattilahuone, korjaamo, varastotila, autotalli. Usein asunnon omistajat tekevät saunan tai uima-altaan;
  • Kellarissa luodaan käytävä tai pukuhuone. Sitten sinun tulee mennä ensimmäiseen kerrokseen aulassa, jossa portaat asetetaan;
  • Mökin hanke, jonka pohja on 10-10, voi olla kuntosalin monipuolinen järjestely;
  • Voit tehdä suuren huoneen vieraille, jakaa ruokasali ja keittiö. Tällainen päätös arvostaa jokaista emäntä;
  • Runsaasti tilaa suurille kylpyhuoneille, joissa pesukone ja muut laitteet sijaitsevat;
  • Näyttää laajentavan aluetta kompakti suunnitelma, jolloin eräs ikkuna. Hän on yleensä 1,8 metriä maanpinnan yläpuolella. Pohjimmiltaan sen pinta-ala on enintään 4 neliömetriä. mutta riittää talvipuutarhaan tai pieni kauppa lepoon. Kolmelta puolelta on kasvillisuuden valaistus.

  Rakennuksissa, joissa on kellarihuone, tarvitaan portaikko. Helppokäyttöisyyden vuoksi sinun on valittava marssin leveys vähintään 0,9 metriä. Suositeltu kulutuspinnan leveys on 0,3 m, nousupisteen korkeus on noin 16 cm.

  Alla on yksityiskohtainen ohje, kuinka perustaa kellarissa kotona.

  materiaali

  Rakennuksessa pitäisi olla koko talon viimeistely, samalla säilyttäen yksi tyyli. Tarkastellaan pohjan pystytystä. Usein kellari on syntynyt seinistä ja muurauksista käytetyistä materiaaleista. On tärkeää, että ne ovat kestäviä ja kestäviä, varsinkin jos pohja on ulkoneva, koska kosteus vaikuttaa erityisesti siihen. Ei ole vaikeaa tehdä perusta talon ympärillä omilla kädillä, mutta tärkeintä ei ole säästää materiaaleja, jotta vältetään korjauskustannukset. Sinun pitäisi valita punainen savi tiili, betoni, luonnonkivi. Pintaan päin voi käyttää kahta viimeistä vaihtoehtoa.

  Kestävin on monoliittinen betoniteräs. Ulkopuolella se on peitetty luonnonmateriaaleilla, ottaen huomioon pienen modernin kartanon yleinen tyyli. Monoliittinen teräsbetoni on kestävä alhaisissa lämpötiloissa, kohonnut kosteus, auringonvalo, ei heikkene pienistä mekaanisista vaurioista.

  Säätöleveys

  Säätiön leveys on osoitettu ottaen huomioon talonrakennuksen tekniikka kellarilla. Jos katsomme kehyksen rakennusta, se on seuraava:

  • Paalun perustus - 30-50 cm Seinämän paksuus - 20-30 cm Jäljellä oleva leveys käytetään sisustukseen. Julkisivu, ilmanvaihto ja ulkopinta eivät edellytä perustusta;
  • Monoliittisen laattojen osalta pohjan leveyden on vastattava kellarin seinien leveyttä;
  • Matalalla syvyydellä tai nauhalevyllä betonin lattian läsnäollessa lattian leveyden tulee olla sama kuin seinämän leveys.

  On tärkeää muistaa, että pohjakerroksessa on tarpeen luoda tuuletusreikiä, jotka estävät huoneen ilman pysähtyneisyyden. Siksi sinun pitäisi sisällyttää ne suunnitelmaan. Ne on tehtävä ottaen huomioon SNiP: n normit. Vakiokokoisessa rakennuksessa reikien lukumäärä on 12-14. Muotti on luotu höylättyjä levyjä tai ostettu kokonaisuutena.

  Pohjan korkeus

  Korkeuteen vaikuttaa säätiön tyyppi, lattian tarkoitus, maaperän luonne. Vaikka talossa ei ole kellaria, säätöä ei voida tehdä samalle tasolle maan kanssa, koska kellarin on suojattava julkisivu kosketuksiin maan kanssa.

  SNiP: n mukaisen talon kokonaiskorkeus talossa on vähintään 2,5 m. Standardien mukaan ominaisuudet ovat seuraavat:

  • Ylimaalauksen korkeus maanpinnan suhteen on noin 2 metriä;
  • Lattian syvyys maahan - korkeintaan ½ kellarin korkeus.

  Jos kellarina käytetään virkistysalueena, korkeus olisi maksimoitava.

  Jokainen valitsee kellarin korkeuden erikseen, mutta tärkein asia on, että sen ei pitäisi olla alle 2,5 metriä. Vastakkaisessa tapauksessa talon alakerroksesta riippumatta kellarissa ei voi luoda mukavaa tilaa.

  parametrit

  Pohjaveden pintaan vaikuttaa rakennuksen syvyys. Jos ne sijaitsevat alle 1 metrin etäisyydellä maasta, niin pohjakerros ei saa kaivata vesikerroksen alapuolella. Korotetun pohjakerroksen on katettava koko maan pintakerros, jonka avulla voit luoda rakennuksen ympärille nostetun korokkeen. Tapaus vaatii huomattavia rahoitus- ja ajan kustannuksia.

  Jos pohjaveden taso on korkea, tee tyhjennys ja tee tyhjennys rakennuksen ympärillä. Seinien ja säätietojen laskeminen kausittaisella tasolla lasketaan ylimääräisiltä kuormilta.

  Kellarin huoneen seinien paksuuteen vaikuttavat ilmasto, materiaali ja seinien paksuus ja maanpinnan taso. Niiden koko on pienempi kuin seinät, jotka sijaitsevat maanpinnan yläpuolella. Kaikki talonrakennuksen parametrit lasketaan yksittäisissä olosuhteissa.

  Vaiheet talon rakentamisesta kellarista

  Ennen talon rakentamista taloon kannattaa selvästi ymmärtää, miksi sitä tarvitaan. Rakennuksen yhteydessä on otettava huomioon lisäkustannukset ja perehdytettävä yksityiskohtaisesti kaikkiin rakennusvaiheisiin.

  Kaivaa kuoppaan

  Kellarikerroksia on kolme: kellarikerroksessa, ulkonevat ja upotetut. Jälkimmäisessä tapauksessa maan on oltava kuivassa tilassa. Rakentamisprosessi alkaa kuopasta, sen alue määritetään etukäteen.

  Syvyys tulisi olla noin 1 metriä pohjaveden pinnan yläpuolella. Se määräytyy veden kuopassa kuopassa. Aloita perustaminen kellariin on parempaa kesällä.

  Jätevesijärjestelmän järjestely

  Jätevesijärjestelmän toiminta vaikuttaa paitsi talon kellariin, myös koko rakennukseen. Tee se tarpeeksi helposti. Kaivamisen jälkeen on tarpeen poistaa roskat, tehdä tasainen pohja ja tamp. Sen nurkassa kaivetaan reikä, jossa on metalliputki. Sen reunat ovat yhtä suuret kuin lattia.

  Alareunaan oli sileä, täytä se hienolla hiekalla. Paksuuden tulee olla vähintään 15 cm ja enintään 20 cm. Hiekan uudelleen tasoittamisen jälkeen vedeneristys asetetaan pinnalle. Vahvistuspino asetetaan päälle, sitten betoni kaadetaan.

  Putken ja lattian välissä ei saa olla eroa, muuten neste joutuu niihin. Jätepumppu asetetaan tynnyriin ja järjestelmä asennetaan.

  Asennus jalusta seinät

  Seinät rakennetaan pääasiassa tiilistä tai rakennuspalikoista. Sand-sementtiseos toimii sideaineratkaisuna. Sen jälkeen, kun seinät on rakennettu, on syytä luoda ylempi päällekkäisyys. Tätä varten käytetään betonilaatuja. Ne olisi valittava temppelirakennetta varten, jossa on kellarikerroksessa merkittävä vahvuus.

  ilmanvaihto

  Jos tällainen huone on luotu tuotteiden varastointiin, hyvä ilmanvaihto on tärkeää. Muussa tapauksessa tukiaineessa on paljon muotia, joka poistaa ruoan varastoinnin.

  Kellarihuoneen molemmille puolille on sijoitettu pystysuorat putkiputket (poisto tai imu). Ne voidaan valmistaa metallista tai muovista. Imuputki tarvitaan vetämään ilmaa ulkopuolelta, ja pakokaasu vetää sen pohjaan.

  Tuloputken alapää on noin 20 cm lattiasta. Toisen putken pää sijaitsee vastakkaisella puolella 30 cm etäisyydellä katosta. Tämän järjestelmän ansiosta ilmaa jatkuu jatkuvasti.

  vedeneristys

  Vedenpitävyys vaaditaan muutamassa kerroksessa. Materiaali peittää pohjan vaakasuoran ja pystysuoran osan ja alustan ja pohjan välisen kosketuspinnan maan kanssa.

  Liimaukseen soveltuu sopiva kattohuopa tai kateaine. Bitumi-mastista voi tulla päällystysmateriaali.

  Edut ja haitat

  Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin hyvät ja huonot puolet kellarin rakentamisesta moderniin maalaistaloon.

  • Tilaa säästävä. Kellarissa on mahdollisuus luoda niin suuria huoneita kuin kuntosali, vaatehuone;
  • Jos talon kellarissa on lämmitettävä, lattiat ovat kuivia ja lämpimiä, joten lisäeristystä ei tarvita;
  • Rakenne, joka sijaitsee epätasaisella pohjalla, on visuaalisesti kohdistettu;
  • Perusta ei tarvitse lisäeristystä ja vahvistamista.
  • Rakentamisen korkeat kustannukset;
  • Vaativa maaperään. Jos vedet ovat pienellä etäisyydellä maasta, tarvitset lisävahvistusta ja vedenpitävyyttä.
  • Viestinnän vaikeudet. Jos kyseessä on sen rakentaminen talossa, jossa he ovat jo asuneet ilman kellarissa, tällä alueella on ongelmia.

  Yhteenveto

  Kellarin rakentaminen on erinomainen tilaisuus täyttää unelma luoda lisää huoneita virkistäytymiseen ja suosikki toimintaan. Tämä ei ole pelkästään avaruuden järkevä käyttö vaan myös mielenkiintoinen suunnitteluratkaisu.

  Alakerta: visualisointi, rakentava, sisustussuunnittelu ja viimeistely

  Jopa portaan lähellä oleva alue voidaan muuntaa sängyksi.

  Älä usko niitä, jotka väittävät, että laitteen kellari yksityisessä talossa on kalliimpaa kuin lattia maanpinnan yläpuolella. Sen edut ovat ilmeiset: seinämateriaalien kustannukset pienenevät seinämateriaalin kustannusten kustannuksella, kun nauhan perustus on seinien rooli. Seinien upotettuun osaan ei tarvitse ulkoista viimeistelyä, mikä myös antaa hyvät säästöt.

  Lisäksi kattilahuoneessa kellarissa voit keskittyä siihen kaikkiin huoneisiin, joissa tarvitaan vettä ja jätevettä. Tämä puolestaan ​​mahdollistaa kaapelointipalvelujen kustannusten minimoinnin. Mielestämme edellä esitetyt argumentit riittävät kiinnittämään huomiota varianttiin kellariin taloprojektin valinnassa.

  Miten navigoida hankkeen valinnassa?

  Laiturialustojen ja kellarien keskustelemisesta huomaamme kuitenkin, että niiden rakentaminen on perusteltua vain, jos pohjaveden taso on alhainen (ks. Miten selvitetään pohjaveden pinnan taso: ohjeet). Tai jos sinulla on tontti monimutkainen helpotus, ja sinun täytyy rakentaa talon kukkulan puolella.

  • Jos katsomme, että kellarikerroksen seiniä syvennetään enintään puolet, se on enintään 1,3-1,4 m. Niinpä lähellä pintaan pohjavesi on harvoin sopiva, ja vielä enemmän kaupungeissa.
  • Lisäksi vedenpitävyys on joka tapauksessa - myös rakenteeltaan kuivassa maaperässä. Joten, jos et yritä tehdä kaikkea itseäsi ja halvimpia materiaaleja, mutta tilata projekti ja pysyä sen käyttöasiakirjoissa kaikessa, toiminnoissa ei ole ongelmia.
  • Kellarien läsnäolo talossa tuo mukanaan paljon etuja. Sen avulla voidaan täysin vapauttaa maanpäälliset kerrokset viestinnästä, mikä vapauttaa tilaa olohuoneille. Vaikka kaikki huoneet, paitsi ehkä lapsille, voidaan sijoittaa myös kellariin. Tärkeintä on, että siellä on ainakin pienet ikkunat!
  • Tämä kaunopuheisesti kertoo otsikkokuvan, jossa esitetään mahdollisuus järjestää vuoteet teini-ikäisille portaiden vieressä, joissa on sisäänrakennetut vaatekaapit ja laatikot. Alla näet, että työpaikka portaiden alla ei myöskään näytä pahalta.

  Joka tapauksessa, toteuttamalla kellarin järjestely, voit toteuttaa paljon ideoita. Osa niistä on esitetty edellä, paljon mielenkiintoisia asioita käsitellään.

  Hieman myöhemmin puhumme talon upotetun osan rakentavasta rakenteesta ja sen sopusointuisesta järjestelystä. Mutta nyt kiinnitämme huomiota visualisointiin, joka auttaa sinua navigoimaan tilojen alueilla ja suhteellisissa asemissa.

  Mitä 3D-visualisointi on tehty?

  Jokaisella ihmisellä ennen rakentamisen aloittamista on paljon epäilyksiä ja paljon kysymyksiä ilmenee. Jopa hankkeen läsnäolo ei takaa sitä, että asiakas haluaisi sen toteuttamisen. Mutta niin, että näin ei tapahdu, uusi tekniikka tulee pelastustyöhön, jonka avulla voit tarkastella tulevaa kotiasi suunnitteluvaiheessa.

  • Tämä on tietokoneen visuaalinen visualisointi, joka auttaa luomaan kokonaisen kuvan kohteesta 3D-muodossa alkaen sen sitomisesta maastoon ja lopettaen kehittämällä sisätiloja. Asiantuntijana toimiva ohjelma luo kauniin kolmiulotteisen kuvan.
  • Siinä, jos jotain ei sovi, tässä vaiheessa on mahdollista tehdä muutoksia tai mielenkiintoisia rakentavia ehdotuksia. Loppujen lopuksi piirustusten mukaan: julkisivut, suunnitelmat ja leikkaukset, ei ole helppoa liikkua, paljon vähemmän asiakkaita.
  • Ja täältä näet: tilavuus, muoto ja väri, sekä voit valita huoneen. Samalla on monia mahdollisuuksia: valita paras vaihtoehto talon sijoittamiseen juoniin; päättää, mikä on parasta rakentaa sen vieressä; miten säästää käytettävissä olevaa tilaa talossa ja lähialueella.
  • Mutta tärkeintä on, että voit valita julkisivuun haluamasi arkkitehtonisen tyylin, johon voi tehdä myös toiveesi mukaisia ​​säätöjä. Mitä tulee sisätiloihin, ohjelma voi luoda uudelleen jokaisen kerroksen suunnitelman ottaen huomioon huoneiden väliinpanon.
  • Se on ja järjestely huonekalut, ja sisustus, ja jopa vaihtoehtoja valaistuksen. Lisäksi voit osallistua ikkunoiden ja oviaukkojen lukumäärän ja muodon valintaan, väliseinien portaisiin ja niiden suunnitteluun. Lisäksi on mahdollista nähdä minkä tahansa rakennuksen tai viimeistelyaineiston rakenne, mukaan lukien alaslasketut katot, ja lattian asentaminen kellarikerrokseen.

  Mikä on mielenkiintoisin: sellaisen yrityksen asiantuntija, joka tarjoaa tällaista palvelua asiakkaille, voi käyttää mitä tahansa lähdettä kolmiulotteisen mallintamisen perustana: valokuva, taidekuva tai jopa oma luonnos.

  Kiinnitä huomiota! Mallinnusprosessi tapahtuu seuraavasti: ensin luodaan pohjapiirros, määritellään tulevien tilojen koko, lattian korkeus, katon korkeus ja ikkunan koko. Ensisijainen koordinointi toteutetaan kaksidimensionaalisella mallilla ja jatkuu sitten irtotavarana. Nykyaikaisilla ohjelmilla voit helposti muuntaa perinteisen piirustuksen 3D-malliksi.

  • Kun kaikki on sanottu, sinulla on oikeutettu kysymys: "Mikä on kaikkien tämän upeuden hinta?". Ja se ei ole niin korkea, kun otetaan huomioon huomattavat säästöt ja täydet tiedot.
  • Asiakkaalle tarjotun maiseman ympäröimän rakennuksen 4-ulotteisen kuvan vakiopaketti toteutetaan yhdessä työviikossa ja maksaa noin 5 000 ruplaa. Jokainen ylimääräinen näkymä - toinen 1000 ruplaa. Sisustuksen visualisoinnin lopulliset kustannukset riippuvat tilojen pinta-alasta, joten hinnat ovat 1m2. Ne veloittavat noin 300 ruplaa.

  Rahaa ei käytetä turhaan, sillä 3D-visuaalinen visualisointi on perusta kehitettävän luonnoksen kehittämiselle. Toisin sanoen se korvaa perinteisesti perinteisesti kaksiulotteisesti toteutetun projektin perinteisen käsitteellisen osan.

  Konstruktiivinen osa kellarikerroksesta

  Jotta ymmärtäisit, miten kellarisen laitteen teknologia eroaa pohjakerroksesta, tarvitset ainakin pienen retken rakennuksen rakentavaan osaan. Yleensä se näyttää seuraavan kaavion. Jotta voisimme paremmin ymmärtää tämän ongelman, voimme tarkastella videota tässä artikkelissa.

  Monoliittisen kellarin kaaviollinen osa

  Hieman yksityiskohtaisempia tietoja annat lyhyen ohjeen taulukossa. Jos olet kiinnostunut kaikista yksityiskohdista, etsi artikkeleita tietyistä aiheista, jotka liittyvät tietyn mallin toteutukseen - mukaan lukien niiden vedeneristys ja eristys.

  Monoliittinen perustusnauha

  • Monoliittinen levy. Tällöin ensin betoniterä on valettu kellarikerroksen alueen mukaan, ja vasta sen jälkeen, kun betoni on saanut voimaa, seinät on pystytetty.
  • Säätiönauha. Tämä on yleisin perusta, koska sen rakentaminen ei edellytä kustannuksia kuin aikaisemmalla versiolla. Nauhan käyttö nopeuttaa huomattavasti rakennusaikaa, varsinkin kun otetaan huomioon, että tämä malli ei voi olla vain monoliittinen vaan myös maajoukkue.

  Monoliittinen levy on erinomainen pohja lattiaan

  • Jos pohja, kuten kuvassa, on laatta, niin sinulla on jo pohja lattiaan, ja sinun tarvitsee vain valita ja asentaa lattia.
  • Teipin pohjan tapauksessa sinun on sovellettava laitteen lattian teknologiaa maanpinnalla. Tämä on monikerroksinen rakenne, jolla on samankaltaisuuksia monoliittisen levyn laitteen kanssa. Mutta sen paksuus on vähäisempi, eikä sitä lujittaa paksujen sauvien luusto, vaan teräsverkko.

  Kiinnitä huomiota! Talonrakennuksessa, jossa on kellari tai kellari, tärkein asia - säästämättä rahaa tai ennätyksellisen pienentää rakennusaikaa. On tärkeää varmistaa seinien kiinnityslattian tiiviys. Ja helpoin tapa tehdä tämä, kun koko lattia tehdään monoliittisessa muodossa.

  Suosituin ja halpa vaihtoehto - PBS: n seinät

  • Jos samat lohkot asennetaan maahan, jalustaan ​​tai esivalmistettuihin hihnavaihteisiin, ne ottavat kaiken kuorman rakennuksen painosta ja ovat jo perusta.
  • Samaa voidaan sanoa savipohjaisen tiilen asettamisesta. Sitä voidaan käyttää myös liuskajohtojen rakentamiseen. Tai jos säätö on monoliittista nauhaa - käytä vain seinämateriaalia.
  • Jos se on laatta, seinät voidaan pystyttää pienikokoisista lohkoista: polystyreeni-betonia, kinkkubetonia. Mutta parasta, kaadetaan seinät, kuten pohjalevy, monoliittisella tavalla. Tämä on kallein ja aikaa vievä vaihtoehto, mutta myös luotettavin.

  Muottirakenne, jossa runko monoliittisen päällekkäin

  Vain mainita kellarin sisäänkäynti. Useimmiten se on järjestetty talon sisällä - ensimmäisen kerroksen aulasta. Mutta tilojen, ja yleensä rakennuksen rakentamisesta riippuen, se voidaan järjestää kadulta.

  Esimerkiksi, kun talo on rakennettu rinteeseen, seinät kellarissa ovat täysin maanpinnan yläpuolella. Siksi se voi jopa sijoittaa rakennuksen pääsisäänkäynnin.

  Tässä tapauksessa jokaisessa kerroksessa voi olla oma sisäänkäynti. Mutta paras vaihtoehto, etenkin paloturvallisuuden näkökulmasta, on silloin, kun talon ensimmäisessä kerroksessa ja suoraan kadulle pääsee ulos haudatuista tiloista. On kätevää ennakoida hätäuloskäynti autotallin kautta, jos se on kellarissa.

  Pohjakerroksen huoneet

  Luonnollisesti kellarin tilojen järjestely riippuu niiden tarkoituksesta. Pienikokoinen, mutta tärkein alue on kodin kattilahuone (kattilahuone, uuni).

  Siinä keskitytään kaikkiin tärkeimpiin tiedonsiirtoihin: vesijohtoputkistojen syöttöön ja mahdollisesti myös kaivoon pumpun ja vesijäähdyttimen kanssa; viemärijärjestelmä; lämmitys kattila; kattila, lämmönvaihdin; paisuntasäiliö; jakeluputki.

  Laitteisto riippuu hyväksytyistä vesihuolto- ja lämmitysjärjestelmistä. Jos sinulla on täydellinen projekti kotona, niin se sisältää välttämättä teknisen projektin, jossa on kolme jaksoa, jotka kattavat kaikki viestintätyypit, paitsi kaasun.

  Laitteesta huolimatta pieni laite (8-10m2) yleensä riittää asentamaan sen. Laitteessa, josta tilat voit käyttää jäljellä olevia alueita, opit lisää.

  avustavia

  Lisäpalveluihin kuuluu:

  Heidän sisustuksensa ja sisustuksensa, riippuen erityisestä tarkoituksesta. Varastoissa esimerkiksi tärkein asia on hyllystö.

  Heillä on itse asiassa varastoitu tarvikkeita ja kaikenlaisia ​​asioita - sukset ja tennishallinnot auton pyöriin. Viimeistely, sellaisinaan, he eivät tarvitse. Se riittää vain valkaista seiniä ja levittää linoleumia lattialle.

  Kätevä hyllystö - tärkein varastointipaikka

  Se on erittäin kätevä, kun talossa on pieni, mutta erillinen pesutupa, jossa voit myös asentaa kuivaimet. Tällaisen huoneen viimeistely ei myöskään ole tärkein asia - on tärkeää, että sillä on ikkuna ilmanvaihtoa varten, ilmatiivis lattia (laatta tai itsetasaava lattia) ja kosteudenkestävä päällyste seinillä ja katolla. Paras mikä tahansa, jos se on silikoni- tai lateksimaalia.

  • Pukuhuoneet yhdistetään usein pesula, mutta kun se on erillinen huone, se voidaan sisustella niin kuin haluat. Tässä huoneessa ei ole ikkunoita, mutta hyvä ilmanvaihto on välttämätöntä. Sama voidaan sanoa pukuhuoneesta.
  • Kylpyhuoneiden laite sekä kellarissa olevat keittiöt eivät eroa laitteesta missään muualla. Perinteisesti kylpyhuoneiden ja wc-tilojen koristeluun käytetään erilaisia ​​laattoja, mosaiikkeja.
  • Mutta jos huone on tilava ja siinä on ikkuna, voit käyttää seinillä maaliteoksia ja taustakuvia. Pääasia on, että ne ovat kosteutta kestäviä.

  Keittiö, jossa on baari ja kaavoitettu katto näyttää hyvältä kellarissa

  Keittiöissä, jotka usein yhdistetään ruokasaliin, viimeistelymateriaalien valinta yleensä on rajoittamaton. On tärkeää, että pinnoite voidaan pestä tai puhdistaa.

  Pohjakerroksen salirakenne

  Hallin tai käytävän osalta on jo tarpeen antaa heille yksinkertainen viimeistely, mutta suunnittelu, joka keskittyy portaisiin, oviin ja kattoon sekä valaistukseen, koska tällaisissa huoneissa ei yleensä ole ikkunoita.

  erityinen

  Erityiskohteisiin kuuluvat:

  Kuntosalin viimeistely voi olla myös suunnittelija. Mutta jos varustat sen itse, kiinnitä huomiota siihen, että sen pitäisi olla hyvä äänieristys.

  Elokuvateattereille tämä on vieläkin tärkeämpää, joten on parempi käyttää nukkaamattomia mattoja, korkkituotteita tai linoleumia kudotulle pohjalle lattiapäällysteinä.

  Kellarielokuva

  Sama korkki sopii erinomaisesti seinien koristeluun, vain rullapeitteenä, tavallisena tapettina, paneeleina. Jos kotiteatterin seinän seinät päätyvät rungossa, joka asetetaan mintavaksi, äänieristys on täydellinen. Ja on parempi, jos käytät pehmeitä paneeleita: huopa, nahka ja kangas verhoiluna - ei ainoastaan ​​seinistä vaan myös katosta.

  Talo, jossa uima-allas kellarissa

  Tilat, joissa on uima-allas, ovat erityisiä, niillä on monimutkainen rakenne ja suunnittelu, joten etsiä erillistä materiaalia niiden rakenteesta. Niiden muotoilu sekä kylpyhuoneet on tehty kosteutta kestävien materiaalien avulla: laatat, kivi, lämpöhuuhtelu, komposiittipaneelit. Sisäkatot ovat useimmiten venytettyjä, rullattavaa alumiinia tai lasia.

  Säilytystilat ja viininmaistelu, jota perinteisesti kutsutaan viinikellariksi. Hänellä on omat ominaisuutensa, joita ei voida sanoa. Tällaiselle huoneelle tärkeintä on säilyttää optimaalinen lämpötila, joka ei saa ylittää +14 astetta.

  Tietenkin ei pitäisi olla ikkunoita ja lämmitystä, mutta jos lattia on haudattu vain puoleen tai jopa vähemmän, se ei ole tosiasia, että kesällä huoneen lämpötila ei nouse. Tähän huoneeseen, kuten yllä olevassa kuvassa, voidaan järjestää ilmastointi.

  Viinikellarin kellari kellarikerroksessa

  Erinomainen tapa poiketa tilasta on kellarin kellari kellarissa, jossa viinit säilytetään ja yläosassa voit vain maksaa maistelua. Viimeistelevistä materiaaleista viinikellari käyttää keraamista laattaa tai luonnollista alustaa lattialla, kiveä ja tiili seinillä.

  asuin-

  Asuinympäristöön kuuluu lisäksi makuuhuoneissa, joita harvoin järjestetään pohjakerroksissa:

  • lepohuone;
  • olohuone;
  • vieras;
  • toimisto;
  • lasten leikkihuone;
  • biljardihuone aikuisille.

  Ei ole järkevää keskustella laajasti niiden viimeistelystä, koska tässä ei ole rajoituksia eikä erityisiä vaatimuksia. Kaikki riippuu talon omistajan aineellisista ominaisuuksista. Jäljellä on vain muutamia hyviä esimerkkejä tällaisten huoneiden suunnittelusta, jotka voidaan pitää mallina.

  Yksityisten talojen pohjakerrosten ja kellareiden laite ei ainoastaan ​​avaa pohjakerroksia ylimääräisistä tiloista, vaan antaa myös mahdollisuuden saada lisää tilaa, joka on aina tärkeä suuressa perheessä. Lapset kasvavat: kaikilla on omat etunsa ja jokainen haluaa olla pieni mutta oman alueensa.

  Artikkelissamme on tarpeeksi havainnollistavia esimerkkejä ymmärtääksemme, että lähes kaikki tarkoitetut huoneet voidaan sijoittaa alakerrassa. Edellyttäen tietenkin, että se on kunnolla rakennettu, hyvin suljettu ja eristetty.

  Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Huolimatta siitä, että rakennuskoodit eivät sijaitse kellarissa.

  Mikä on maalaistalon omistaja, voi tehdä ilman kylpyä ja lähellä olevaa vettä.

  Kellarissa olevan biljardihuoneen suunnittelu on vaikea tehtävä.

  Kellarikerros on vain puolet koholla maanpinnan yläpuolella, sen vuoksi.

  Ominaisuudet yhden kerroksen talo, jossa kellarissa

  Kellarikerros on kerros, joka on majoitustason alapuolella. Yleensä tällaisia ​​tiloja käytetään teknisiin tarpeisiin. Tärkein ero kellarin ja kellarikerroksen välillä on kellarin seinien korkeus ja sen tulee olla vähintään 180 cm. Asiakirjojen mukaan kellari katsotaan maanpinnan yläpuolelle, ja taloa pidetään kaksikerroksisena.

  Edut ja haitat talon rakentamisesta kellarista

  Etuja ovat:

  • lisää neliömetriä: kellarin pinta-ala voi merkittävästi ylittää ensimmäisen kerroksen alueen, jonka ansiosta talossa on paljon enemmän tilaa;
  • kellarissa voit sijoittaa autotallin, joka välttää lisärakennusten rakentamista paikan päällä;
  • kellarissa voi olla huoneita, jotka eivät sovi talon yleiseen tyyliin: voit järjestää työpaja, kattilahuoneen, pelihuoneen, kuntosalin;
  • Pohjakerroksen eristyksestä on mahdollista säästää lisää maanalaisia ​​tiloja, joten tämä rooli täyttyy alemmalla kerroksella.

  Haitat voivat olla seuraavat:

  • ongelmia kentällä töitä: pohjakerroksessa tarvitsee riittävän suuren kuopan poistoon maapallon ja jossa laatat tarvitsevat erikoislaitteet - selviytymään omin käsin ei ole täällä. Kaikki tämä johtaa korkeampiin rakennuskustannuksiin;
  • jos rakennustekniikka on rikki, korkean veden tai rankkasateiden aikana huone voi olla tulva ja kaikki asiat ovat pilalle.
  • kellari kerrotaan käyttökelpoisesta tilasta ja verotetaan asunnoksi, vaikka sitä ei suositella käytettäväksi asumiseen;
  • suurin osa tiloista on maan alla, joten ei tarvitse luottaa luonnon valaistukseen, sinun on harkittava huolellisesti sähkölampujen sijaintia.
  • jotta vältetään kosteus kellarissa on käytettävä paljon rahaa vedeneristys.

  Suunnittelun ominaisuudet

  Useimmiten rakennus on suunniteltu ylhäältä alas: tärkein on asuinalue rakennus, ja projektin kellarissa on sopeutunut siihen. Kellarikerroksen seinien tulee olla samat kuin ensimmäisen kerroksen seinien suunnitelmat, koska rakenne on laakeroitu.

  Joitakin vinkkejä:

  1. On parempi olla järjestämättä kattilahuoneita tai kaasulämmitys kellarissa välttämään paloa kotona.
  2. Jos autotallin ulostulo kellarista tehdään etulinjassa, ei ole välttämätöntä varastointiin syttyviä materiaaleja.
  3. Kun rakennetaan autotalli kellarissa, on tärkeää asentaa mekaaninen tuuletushuone, jotta huone voidaan säästää moottoreiden hajuilta.

  Rakentaminen ei aina ole täysin tasaisella maalla, rinteisiin alueisiin liittyvät projektit poikkeavat hieman normaalista.

  Kaltevuuden rakentamisprosessissa tulee ottaa huomioon seuraavat vivahteet:

  • On mahdollista, että valmiin malliprojektin on oltava valmiiksi vastaamaan tiettyä maastoa rakentamiseen. Tarvitset asiantuntija-apua;
  • katsovat, että maaperän epäsäännöllisyydestä voi aiheutua erityisiä laitteita;
  • on erittäin tärkeää tehdä oikeat laskelmat: otettava huomioon maaperän koostumus, sääolosuhteet, korkeusero;
  • rinteiden pohjalla on erityisen laadukas vedeneristys: rinteestä virtaavan kosteuden voi olla haitallinen vaikutus.
  Hanke on yhden kerroksen talo kellarilla

  Suunnittelun ominaisuudet

  Rakentamisessa kellarin kellari eroaa vähän talosta, jonka hankkeessa ei oteta huomioon puolisko- tai kellarihuoneiden läsnäoloa. Nauhalevyn asettamista varten sen pohja on muutaman senttimetrin lattiamerkin alapuolella.

  Jos maa on kuiva, seinien rakentamiseen on välttämätöntä ottaa kevyitä lohkoja. Lisäksi on tarpeen ottaa huomioon luonnollisen ilmanvaihdon tarve - kellarissa on oltava riittävästi tuuletusreikiä, jotta päästään eroon muotin ja kosteuden pohjakerroksesta.

  Talon asettelu

  Talon sopivuus riippuu sen ulkoasusta ja sijaintipaikasta. Tunnetuin vaihtoehto on suorakulmainen talo ilman ulkonäöltään arkkitehtonisia elementtejä.

  Sisustusjärjestelyjen suunnittelu on parempaa "tulevaisuuteen": ennemmin tai myöhemmin perhe voi kasvaa, ja tarvitaan lisää huoneita.

  Projektin valitseminen

  Hankkeen valinta - ensimmäinen askel kohti unelmiesi taloa. Ennen kuin lopetat jonkin vaihtoehdon, sinun on otettava huomioon monia tekijöitä. Muista, että projektia ei ole mahdollista muuttaa merkittävästi rakentamisen aikana.

  Ajattele talon ulkoasua: kuinka monta uloskäyntiä pitäisi olla? Missä ne sijaitsevat? Mitkä huoneet olisi vierekkäin ja mitkä huoneet olisi sijoitettava mahdollisimman pitkälle toisistaan? Jos tämä aiheuttaa ongelmia, voit löytää valmiita vakiohankkeita Internetistä ja valita ne, jotka näyttävät unelmiesi kotona.

  Päättyneet projektit ilmaiseksi

  Valmiiden standardihankkeiden kysyntä pysyy vakaana. Tietenkin yksittäistä projektia kehitetään ottamalla huomioon kaikki halu, mutta se vie aikaa ja lisää varoja.

  Monet rakennusyritykset ovat valmiita tarjoamaan erilaisia ​​valmiita projekteja, joissa otetaan huomioon eri kohteiden ominaisuudet. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita tarkentamista, mutta joka tapauksessa se on halvempi kuin projektin alusta.

  Hanke on yhden kerroksen talo kellarilla

  Vaiheet talon rakentamisesta kellarista

  Tutustu kellarirakentamiskäsikirjaamme.
  Meidän on aloitettava maaperän laadun arvioinnilla: osaa maata tarkastellaan sen jälkeen kun kaivanto on valmistettu riittävän syvältä. Hiekkainen helppohoitoinen maa ilman suuria saviosia sopii erinomaisesti.

  Talon alla irrotetaan kaivanto, jonka jälkeen voit jatkaa pohjan järjestelyä - paksua kerrosta. Rakenteen paksuus riippuu rakennuksen kokonaispainosta. Pohjan vakiopaksuus on 10 cm, mutta taas on tarpeen ottaa huomioon maaperän laatu: jos maaperä on hieman puristettuna, "tyynyt" on sijoitettava pohjan seinien alle. Paksuuden määrittämisen jälkeen voit aloittaa lasin laskemisen.

  Talon ympärysmitta asetetaan perustilohkoilla (lisää FBS-lohkojen perustamisesta), ja on tärkeää varmistaa, että ne sopivat toisiinsa tiukasti. Varmista myös, että putket, ikkunat ja johdot ovat aukkoja. Lohkot kiinnittyvät sementtilaastiin.

  Kun talot (vesi, kaasu, sähkö) viedään viestinnän jälkeen, vain ovien ja ikkunoiden asennus on jäljellä. Viimeinen vaihe - ulkopuoli ja sisustus.

  Joitakin vinkkejä:

  1. Rakentaminen tasainen tontti on halvempaa kuin sivustolla rinteillä. Ota tämä huomioon valitsemalla maa-alue.
  2. Korkeat kerrokset antavat rakennuksen asteikon, talo, jossa syvä pohja näyttää kyykky.
  3. Pohjan rakentaminen on parasta aloittaa säätiön kulmista. Kulmien ja seinien tulee olla sileitä, jotta ne eivät heikennä talon esteettistä ulkonäköä.
  4. Uppoava pohja on hyvä luotettavuus: sen muotoilu suojaa perustekerrosta mekaanisista ja ilmakehän vaikutuksista.
  5. Ulkoneva alusta on täydellinen taloja, joissa on ohuet (puiset tai runkorakenteet) rakenteet. Pohjan suojaamiseksi ulkoneva "hihna" voidaan rakentaa kannen päälle.
  6. Sokkeli samassa tasossa seinien talon - ei ole paras vaihtoehto kosteuden vaikutuksilta kärsii vedeneristyskerros, mikä ei ole toivottavaa vivahde rakentamisen aikana talossa.