Vedenpitävä kalvo säätiölle - tyypit ja ominaisuudet, edut ja haitat

Melko kiireellinen kysymys rakenteen rakentamisen alkuvaiheessa on oikea vedenpitävä rakenne. Sen kosteuden kylläisyys, jota aiheuttavat runsas sademäärä tai kohoava pohjavesi, johtaa rakenteellisen tuen monoliittisen eheyden ja metallirakenteiden korroosion tuhoamiseen. Säätiön lujuus riippuu suurelta osin sen maanalaisesta osasta suojaavien hydraulisten materiaalien tyypistä. Niiden valikoima tarjoaa laajan valikoiman, joka vaihtelee laadun, käytön tehokkuuden ja hinnan mukaan. Yksi käytännöllisimmistä ratkaisuista voi olla kalvo vedenpitävälle pohjalle, jonka käyttö eroaa myönteisesti muista suojausmenetelmistä.

Polymeerikalvojen rakentamisen tyypit ja ominaisuudet

Osittain kompensoimalla merkittävät rahoituskustannukset perustettaessa rakennetta joissakin tapauksissa voidaan käyttää polymeerikalvamateriaaleja vedenpitävänä. Niiden päätyypit ovat:

 • tavalliset tasainen PE- tai PVC-kalvot;
 • vahvistettu;
 • kalvo.

Rakennuskalvot ovat verrattavissa perinteisiin vedeneristysmateriaaleihin, kuten kattopuhaan tai mastiksi, ennen kaikkea asennuksen helppouteen ja kerrosten yhdistämismahdollisuuteen. Tällainen eristäminen toimii luotettavana suojana, joka on kosteudelle läpäisemätöntä ja sen kestävyyttä ei ainoastaan ​​osoittanut teoreettinen tutkimus vaan myös kokeellisesti kokeiltu eri olosuhteissa. Ainoa kielteinen tekijä on ultraviolettisäteilyn vaikutus, joka vaikuttaa kalvon lujuuteen, mutta se voidaan poistaa, koska eristävä materiaali on maaperän paksuudessa.

Jotkut polymeerikalvot, jotka on vahvistettu kumilla tai bitumikerroksella, ovat erittäin kestäviä pohjavedessä olevien hapojen ja suolojen vaikutuksille. Materiaalin käyttö keskittyy vaikeisiin geoteknisiin olosuhteisiin liittyvillä ongelmallisilla maaperillä oleviin vedenpitäviin perustuksiin.

Litteiden kalvojen käyttö vedenpitävyyteen

Säätiön vedenpitävään laitteeseen eniten talousarviota koskeva vaihtoehto voi olla tavanomainen polyeteenikalvo, jota käytetään laajalti kotitalouksien tarpeisiin. Esimerkiksi sitä käytetään usein kesämökissä kasvihuoneiden tai kasvihuoneiden suojana. Valmistettu suurpainen polyeteeni, se:

 • on kimmoisa ja riittävä vetolujuus;
 • ei anna mätää.

Polyetyleenikalvo havaitsee sen käytön vedeneristysmateriaalina muotin alustavan valmistuksen vaiheessa - ennen kuin pohjustus kaadetaan. Polymeerimateriaali peittää kanavan pohjan ja seinät, edullisesti useammassa kerroksessa, ja päällekkäiset kangaspaksut ovat vähintään 20 cm. Liitokset on välttämättä liimattu bitumimateriaalilla, ja kalvon asettamisen yhteydessä se on mahdollisimman tiukka kaikille ympäröiville muottipinnoille.

Pohjustuksen vedenpitävyyteen käytetyn polyeteenikalvon paksuuden ei tulisi olla alle 0,4 mm.

Lisäksi polyeteenikalvopäällystettä käytetään laajalti keinona estää kostean kosteuden menetyksen kaatopaikalle. Tämä varmistaa seoksen veden sementtikoostumuksen optimaalisen suhteen ja ihanteelliset olosuhteet sementin hydratoinnille.

Vahvistettu vedeneristyskalvo

Toisin kuin perinteisessä polyeteenikalvossa, tällä materiaalilla on monikerroksinen rakenne. Sen ominaisuutena on lujittavan verkon läsnäolo, joka on tiivistetty ulkokerrosten väliin, mikä takaa mekaanisen lujuuden ja venymisvastuksen. Kuitukankaat tai polypropyleeniverkot käytetään vahvikekerroksena, harvemmin - korkeapainepolyeteeniä. Saatavana kahdessa vedenpitävässä kalvossa:

 • rei'itetty, mikro-reikiä koko rullatun materiaalin alueella. Sitä käytetään pääasiassa rakennusten kattojen vedenpitävyyteen;
 • ei rei'itetty, käytetään pääasiassa vedeneristysperusteisiin.

Pinnalle levitetyn rei'ityksen takia lujitettu kalvo on joskus virheellinen vedeneristyskalvolle. On huomattava, että rei'itys on ensisijaisesti tarkoitettu ylimääräisen kondensaatin tyhjentämiseen ja riittävän tuuletuksen varmistamiseksi kalvolla peitetyillä pintoilla, mutta ei mitenkään suojaa kosteuden ulkopuolelta.

Sitä vastoin ei-rei'itetty päällyste suojaa liiallista kosteutta. Tätä materiaalia valittaessa ei tarvitse keskittyä kalvon paksuuteen, vaan pakkauksessa ilmoitettuun tiheyteen, jonka tulee olla 100 - 250 g / m2.

Kalvon kalvot

Tällaiset kalvojen vedeneristysmateriaalit ovat innovatiivisia materiaaleja, jotka edistävät säätiön luotettavuutta kosteudelta. Pohjimmiltaan erilainen lähestymistapa monikerroksisen pinnoitteen laitteeseen takaa kerääntyneen hydroidihöyryn poiston peitetyn pinnan läpi. Samanaikaisesti materiaali on täysin vedenpitävä ulkopuolelta.

Kalvon kalvoja on kahdenlaisia:

Oikea valinta yhden tai muun tyyppiselle vedeneristyskalvolle riippuu kalvon materiaalien geoteknisistä käyttöolosuhteista. Litteät polymeerikalvot suojaavat maaperän kosteustasolta, joka sijaitsee pohjaveden yläpuolella. Profiloidut vedeneristyskalvot on pinnoitettu ja ontto kuperat piikit. Niitä käytetään pohjavesien suojaamiseen, jotka altistuvat jaksottaisesti nousevalle pohjavedelle.

Vedenpitävien kalvojen edut ja haitat

Arvokkaana vaihtoehtona bitumipäällysteen vedenpitävälle materiaalille esitetyt kalvopäällystetyypit ovat löytäneet laajaa soveltamista säätöseinien vaakasuoraan ja pystysuoraan suojaukseen kosteuden läpäisevyydestä. Ennen kuin päätät ja valitset sopivimman materiaalin, sinun tulee tutustua maaperän alustavien geologisten tutkimusten tuloksiin sekä punnita kaikki vedeneristyskalvojen puutteet:

 • suuri vaara vaurioittaa kalvon vesitiivistystä johtuen sen suhteellisen alhaisesta mekaanisesta lujuudesta;
 • pinnan perusteellinen valmistelu ennen sen eristämisen pinnoittamista;
 • telakoiden saumat, jotka ovat ongelmallisia paikkoja puolustuksessa;
 • pohjaveden kemiallisten vaikutusten aiheuttamat eheyden mahdolliset vahingot;
 • herkkyys vahingoittaa jyrsijöiden elokuvia.

Kuitenkin erinomaisten vedeneristysominaisuuksien ja suhteellisen edullisten kustannusten vuoksi kalvopäällysteiden käyttö säätiöiden suojelemiseksi on suosittua ei ainoastaan ​​yksityisten rakennusten, vaan myös teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Muovikalvon käyttö lattian ja pohjan vedenpitävyyteen. Säätiön elokuva

Pitäisikö minun käyttää kalvoa vedenpitävälle pohjalle

Maanrakenteiden suojeluun liittyvät kysymykset, jotka sisältävät perustan, ovat erittäin tärkeitä. Runsas sademäärä, korkea pohjavesien määrä - kaikki tämä voi johtaa monoliitin kyllästymiseen kosteudella, aiheuttaa betonin ja raudan korroosion, mikä vaikuttaa haitallisesti talon pohjan lujuuteen. Koteihin, joissa on kellareja, vedenpitävyys säätiö on myös merkityksellinen toimenpiteenä vastustaa muotin muodostumista. Vedeneristys on mahdollista eri materiaaleilla, mutta niiden kustannukset ja tehokkuus vaihtelevat suuresti. Yksi kustannustehokkaista ratkaisuista säätiön rakentamiselle on kalvojen käyttö vedenpitävyyteen.

Elokuvien käyttö säätiön suojaamiseksi kosteudelta

Ensimmäinen asia, jota ihmiset kiinnittävät huomiota kalvojen tarkasteluun vedenpitävänä materiaalina, on niiden alhaiset kustannukset. Tämä pätee perinteisiin polyeteenimateriaaleihin, joita käytetään pääasiassa kesämökissä (kasvihuoneissa jne.). Itse asiassa polyetyleenikalvolla on erinomaiset höyry- ja vedeneristysominaisuudet, jotka johtuvat tuotannossaan käytettävän korkeapainepolyeteeniin. Lisäksi ne eivät murskaa, kimmoisia ja kestäviä. Kun otetaan huomioon, että luonnollinen vihollinen - ultravioletti - ei toimi maan alla, elokuvien eheys ei ole häiriintynyt monien vuosikymmenien ajan. Polyeteenikalvoja, joita voidaan käyttää, myös pohjaeristyksen vedeneristämiseen, on saatavana eri paksuuksilla: 0,06 - 0,2 mm.

On kuitenkin yksi merkittävä "MUTTA". Tosiasia on, että kalvo on erittäin herkkä mekaanisille vaurioille, jota tuskin voidaan välttää joko betonin kaatamisen tai myöhemmässä kutistumisprosessissa. eli Ongelmallista on varmistaa, että alunperin luotu polyeteenieristyskerros ei sisällä heikkoja kohtia.

Jos puhumme geomembraanikalvoista, joiden paksuus vaihtelee 0,6-0,8 mm: n välillä, tässä tapauksessa yksittäiselle kehittäjälle on jo asetettu säästöjä: tällaisten materiaalien kustannukset ovat verrattavissa perinteisesti käytettyjen materiaalien kustannuksiin.

Betonin kovettumisen olosuhteiden parantaminen

Polyeteenikalvoa käytetään laajalti perustuksen rakentamisessa. Lisäksi se ei tarjoa niin paljon vedenpitävää materiaalia kuin keino minimoida kosteuden menetystä betoniseoksessa. Tämä takaa ihanteelliset olosuhteet sementin nesteytykselle ja ylläpitää optimaalisen veteen ja sementin suhdetta koko karkaisuprosessin ajan: sementtimaito ja vesi eivät mene "maahan".

Alustava valmistaminen kaatamaan tässä tapauksessa tulee alas seuraavaan työhön:

 • kaivaminen ojan tai kaivannon alla pohjan alla;
 • laitteiden sora ja (tai) hiekka tyynyt;
 • kaatamalla betonivalmiste pohjan tasolle ja luodaksesi terveyskerroksen;
 • muottien asennus;
 • joka kattaa kaivannon pohjan, seinät, polyeteenikalvon kerroksella (edullisesti kahdella). Yksittäisten kangasliitosten väliset liitokset ovat päällekkäin vähintään 20 cm: n päällekkäisyydessä ja liimataan yhteen bitumimastilla. Tässä vaiheessa on ehdottomasti varmistettava, että kalvo sopii tiiviisti kaivannon kaikkiin pintoihin, muuten materiaalin vaurioitumisen riski kasvaa betonin vahvistamisen ja betonin kaatamisen yhteydessä

Kellarin vedeneristyskalvot: olla tai olla olematta

Polyeteenikalvot betonin pohjaeristyksen materiaaliksi ovat erittäin lupaavia. Tämä johtuu suurelta osin tällaisten tuotteiden suhteellisen alhaisista kustannuksista. Samanaikaisesti kalvon käyttö ainoana ratkaisuna kosteuden säätämiseen on ongelmallinen: vedenpitävässä kerroksessa on aina heikko kohta. On myös pidettävä mielessä, että polyeteeni ikääntyy ajan myötä (tämä haitta on ominaista kaikille polymeerisille materiaaleille), ja jyrsijät usein vaikuttavat siihen.

Talon portaat voivat olla sisustussuunnittelun merkittävä suunnittelija. Sinulle kiinnitetään huomiota yli kymmenen portaikon muotoilua: yksinkertaisesta monimutkaiseen. Osa ideoista soveltuu toteutettavaksi pienissä kaksitasoisissa huoneistoissa ja maalaistaloissa, toiset soveltuvat tilavissa mökeissä. Valitse!

Mitä rakentaa - vaahtopaloja tai puuta? Kun talousarvio ei siedä virheitä, kaikki vihjeet ovat tärkeitä. Verrattiin näiden täysin erilaisten rakennusmateriaalien pääominaisuuksia vain, jotta voit tehdä oman päätöksen yhden niistä. Se voi olla vertailu kuivan ja lämmin, mutta se voi todella auttaa sinua valitsemaan!

Haluatko antaa seinille tyylikkään ja mielenkiintoisen ilmeen? Unohda taustakuvasta, koska voit käyttää koristeellisia kipsiä! Nykyään tämä aineisto ei enää ole niin kallis, ja sen käyttöteknologiat ovat helposti rinnastettavissa myös niille, jotka eivät ole koskaan tehneet viimeistelyä.

Polyeteeni liuskamuotona

Rakentamalla muottirakennuksen monet rakennuttajat alkavat heti neuloa vahvistamista. Kysymys siitä, tarvitaanko ylimääräistä rakennesuojaa, esimerkiksi elokuvasta peruskoteloon, harjoittelijoille, jotka työskentelevät suurella esineellä ensimmäistä kertaa harvoin. On niitä, jotka ovat kiinnostuneita tällaisista vivahteista, mutta heidän kokemattomuutensa vuoksi he hakevat neuvoja. Usein uudet tulokkaat kohtaavat myrskyn vastustuksen rakennusurakoista: he väittävät, että elokuville ei ole etuja, kaikki nämä pienet asiat ovat perusteettomia työvoiman ja rahan kustannuksia. On syntymässä riitoja, jotka eivät ole kuolleet tähän asti, koska uudet itsensä rakentajat ottavat eilen paikan samalla kysymyksellä: pitäisikö polyeteeniä käyttää muottiin?

Polyeteeni muottiin, väitteet "vastaan"

Käytännöllisesti katsoen jokainen kehittäjä on jälleenvakuutettu ja säätiön kaataminen käyttää valmiiksi sekoitettua betonia yhdellä tai useammalla merkillä, jotka ovat korkeampia kuin hankkeen vaatimat. Yksi syy tällaisiin päätöksiin on pelko siitä, että kun sementtimaito virtaa puupinnan aukkojen läpi, kaadetun betonin vahvuus heikkenee. Tämän välttämiseksi kompensoidaan valitsemalla korotettu betonisekoitemerkki. Näin ollen ei ole mahdollista suorittaa lisätyötä muottipohjalla.

Kun betonia kaadetaan, kalvon pieni lujuus voi johtaa sen murtumisiin ja punktuureihin, mikä välittömästi mitätöi kaikki materiaalin odotetut hyödyt. Siksi polyetyleenimuotti on erittäin epäluotettava.

Argumentit "varten" elokuville

Elokuvan tarve tai hyödyttömyys voi olla kiistaton, mutta tärkein argumentti "for" on keskittynyt tahattomasti vain polyeteenin vastustajiksi. Kun pohja peitetään hiekkalaatan päälle, hiekka kuin sieni imee suurimman osan kosteudesta sementtimon kanssa. Tämä on erityisen tuhoisaa, kun seos kaadetaan suoraan hiekkalaatan kaivolle, jossa on ns. "Uritetut perustukset". * Tässä tapauksessa betonin yli- kulutus ja ylipalkkaus useamman voimakkaan seoksen käytölle ylittävät huomattavasti kalvon kustannukset ja sen asennustyöt.

Seuraava tärkeä argumentti on säästäminen puutavaraa varten. Alumiiniprofiili suojaa levyä kokonaan kosteudelta ja itse sementiltä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki levyt tai levyt irrotetaan sen jälkeen erikseen. Kun betoni on vahingoittunut kahden kerroksen välisen kerroksen puuttumisen vuoksi, kortti kulkee vain laatikkoon. Ja minun on sanottava, että tällaisen hallituksen kanssa on melko vaikeaa työskennellä sen painon ja käsittelyn haittojen vuoksi.

Polyeteeni yksinkertaistaa myös muottien purkamista, mikä säästää aikaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pohjakerroksen kalvo vaatii investointeja: lisää rahaa ostaa ja aika levittää ja suojata materiaalia. Se säästää kuitenkin huomattavasti raaka-aineen tuotemerkkiä ja vähentää strippausajalle aikaa. Ja rakentajille, jotka rakentavat taloja omilla voimavaroillaan ja keinoillaan, näitä etuja ei voida pitää merkityksettömänä.

* Lisätietoja on TCP 45-5.01-39-2006 (02250) ja V.V. Pavlova "Slit-säätiöt".

perusominaisuudet ja asennustekniikka

Rakennusten ja rakenteiden rakennusvaiheessa yksittäisten rakenteiden suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Muovikalvo vedenpitävälle materiaalille - edullinen, kestävät epämuodostumat, helppokäyttöinen materiaali, joka suojaa rakennuksia veden ja muiden syövyttävien nesteiden tuhoiselta vaikutukselta.

Tekniset tiedot ja tyypit ↑

GOST 10354-82: n teknisten olosuhteiden mukaan vedenpitävä kalvo valmistetaan pienen tiheyden omaavalla polyetyleenillä erilaisilla lisäaineilla (stabilisaattorit, väriaineet, modifioijat). Se on myös valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä (GOST 16338-85). Rakennuksessa käytetään kalvoa, jossa on T-merkintä (stabiloitu tai stabiloimaton), jonka paksuus on enintään 0,5 mm. Tyhjennä materiaali kangas, holkki, puoli-holkki eri leveydeltään ja pituudeltaan. Käyttölämpötila -50 ° C - +60 ° C

Yhdessä tavanomaisen polyeteenieristyksen kanssa, jota käytetään vahvistettuina, jossa kalvon tiivistetyn verkkokerroksen kerrosten välillä. Sen lujuuden osoitin ei ole paksuus vaan tiheys. Joskus geomembraaniin viitataan myös polyetyleeniä sisältävien vesitiivisteiden lajikkeisiin. Se on melko joustavaa, kestää mekaanisia vaurioita, sillä on hyvä kemiallinen inertti (PH 0.5-14) ja se on ympäristön kannalta turvallinen.

Rullina valmistettu vedeneristyskalvo

Materiaalin edut ja haitat ↑

Polyeteenikalvon edut:

 1. Tarjoaa kaksipuolisen suojan kosteudelta: pohja on suojattu ulkopuolelta (pohjavedestä) ja sisäpuolelta (betoni ei anna kosteutta, mikä takaa hyvän kiinnittymisen / kovettumisen ja yhtenäisen kiinteytymisen).
 2. Se ei ole murtuva, hajoaminen: bakteerit eivät voi "prosessoida" polyetyleeniä.
 3. Helppo käyttää: laaja kangas kattaa suuren alueen kerralla. Pieni paksuus ja riittävä joustavuus mahdollistavat materiaalin käytön epämiellyttävissä paikoissa (kulmat jne.).
 4. Mahdollistaa tiivistettyjen liitosten muodostamisen: Liitokset on juotettu erikoislaitteella hitsaamalla polymeerejä tai liimattu.
 5. Pienentää vedenpitävyyden kustannuksia: muovikalvo - edullinen materiaali rakennusten suojaamiseksi kosteudelta.
 6. Liukumaton asennuksen aikana. Valmistajat tuottavat kuvioitua (profiloidut) kangasta.

Lujittava silmäkerros lisää merkittävästi polyetyleenin vahvuutta

Polyeteenin pääasiallinen haitta on vähäinen lujuus. Kangas voi vaurioitua helposti korjaus- ja rakennustoimintojen aikana: läpimurto riistää koko kosteuseristyksen. Siksi yleensä polyeteenikalvoa käytetään yhdessä muiden kosteutta suojaavien välineiden kanssa. Materiaali on epämiellyttävä käyttää pystysuoraan kosteuseristykseen. Sitä käytetään pääasiassa suojaamaan säätiötä, päällekkäisiä päällekkäisyyksiä, lattiaa ja kattoa vedestä.

Maa- ja sulamisvesi aiheuttaa pohja-elementtien kyllästymisen kosteudelle, mikä johtaa liialliseen kosteuteen ja hometta muuntavien sienien kehittymiseen, jotka tunkeutuvat korkeammalle rakennuksen tukirakenteiden suuntaan. Negatiivisessa lämpötilassa vettä, joka on imeytynyt betoniin jäädyttää - jääkiteet tuhoavat rakennusmateriaalin rakennetta ja vähentävät sen lujuutta. Betoniin vuotanut kosteus aiheuttaa teräsvahvistuksen korroosiota (ruostumista). Rakennusten ja rakenteiden käyttöiän pidentäminen vaatii luotettavan vedeneristyksen rakennusvaiheen aikana.

Tärkeää: polyeteenikalvoa käytetään ylimääräisenä elementtinä suojaamaan säätiötä kosteudelta.

Polyeteenikangasta käytetään useammin kosteuden suojaamiseen yksittäisissä rakenteissa

Vedeneristystekniikka nauha säätö фунда

Nauhan säätiö käytetään usein yksittäisissä rakennuksissa. Suojaus kosteudelta suoritetaan tietyn järjestelmän mukaisesti. Kaivannon valmistuttua ja muottipesän asentamisen jälkeen he alkavat asettaa elokuva-verkon. Nauhat ovat päällekkäin (20-35 cm), liitokset on tiivistetty erikoisella nauhalla tai liimalla. Kankaan reunojen on välttämättä ulottuttava muotin reunan yli vähintään 10 senttimetriä. Varmista, että polymeeriä ei vahingoitu, suorita lujitus ja kaada sitten betoniliuos. Kalvo säilyttää betonissa kosteuden pitkään, mikä edistää yhtenäistä kovettumista. Tulevaisuudessa se toimii suojaamana kapillaaripinnoilta. Kun betoni on kovettunut (useita päiviä myöhemmin), muotti poistetaan varovasti, muutoin vaurio (puhkaisut, leikkaukset) tulevaisuudessa johtavat säätöosien kyllästymiseen kosteudella.

Kosteudeneristyksen lisäksi polyeteeni suorittaa estotoiminnon, joka suojelee muottien betonista tarttumista ja helpottaa purkamista.

Vedeneristyslautanen teknologia ↑

Pohjan yläosan vaakasuora vedeneristys suoritetaan tiettyyn sekvenssiin:

 1. Ne puhdistavat pohjan pinnalta pölystä, hiekasta, poistavat epätasaisuudet, jotka voivat vaurioittaa polyetyleeniä munien aikana ja katkaise ulkoneva vahvike.
 2. Ensimmäinen vaihtoehto: kostuta pohja vedellä, laita sementtilaasti. Toinen vaihtoehto: pinta on kyllästetty alukkeella.
 3. Muovilevy asetetaan ylhäältä jättäen korvauksen

5 cm kummallakin puolella. Kalvon kaistaleet päällekkäisyyden pituutta pitkin

35 cm. Liitos on liimattu tai sinetöity nauhalla.

 • Laatoitettu kangas kaadetaan kerroksella sementtilaastia tasoitettuna, joka suojaa kalvon vahingossa tapahtuvalta tuholta.
 • Järjestelmä vedeneristyslautan perustamisesta

  Vedeneristys betonilevyn alla ↑

  Suorita tapauksissa, joissa betonilaatta toimii rakennuksen perustana ja lattian ensimmäisessä kerroksessa. Tällaisissa hankkeissa on tarpeen suojata betoni pohjavedestä ja vuoto rakennuksen sisällä.

  Vaihtoehtoinen vedeneristys betonipinnoitteella: kalvo on asetettu karkean ja viimeistelylaatan väliin

  • geotekstiilin kerros asetetaan tasoitetulle ja puhdistetulle pinnalle;
  • yli rullatut kalvoliuskat. Päällekkäisyyksien pitäisi olla

  20 cm, liitokset on suljettu kiinnitysnauhalla tai erityisellä liimalla;

 • kalvo on taitettu seiniin korkeudelta

  15 cm;

 • kulmat on kätevästi taitettu ja kiinnitetty nitojalla;
 • suorita betoniterä kuivumisen jälkeen, joka jatkuu muuhun työhön.
 • Polyeteeniä käytetään vedenpitävien parvekkeiden, logistiikan, terassit

  Polyeteenin käyttö ei ainoastaan ​​tarjoa lattian kosteutta, vaan myös suojaa lämmön- ja äänieristyskerrokset. Kalvo asetetaan tasaiselle, puhtaalle pinnalle. Luotettava suoja kosteudelta, joka on esikäsitelty bitumimastilla. On suositeltavaa käyttää kiinteää kangasta koko alueelle. Tarvittaessa liimojen liimanauhat liimataan päällekkäin

  20 cm liimanauhalla tai liimalla. Jätä säiliö seinään korkeudelle

  10 cm. Lämpö- ja äänieristeet asennetaan valmistajan suositusten mukaisesti. Jos lattialle on asetettu lattia, sen päälle asetetaan polyeteeniä.

  Polyeteenikalvoa on pitkään käytetty rakentamisessa suojaamaan erilaisia ​​malleja kosteutta. Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit ylittävät polyetyleeni monin tavoin. Siksi kalvoa käytetään pääasiassa yksittäisissä rakenteissa ja lisäsuojauksena. Jos halutaan valita edullinen polyeteenikudos tärkeimpänä vedenpitävänä materiaalina, kannattaa ottaa huomioon kaikki aineenvoimakkuuteen riittämättömät vaarat.

  Pohja vedeneristyskalvo

  Maanrakenteiden suojeluun liittyvät kysymykset, jotka sisältävät perustan, ovat erittäin tärkeitä. Runsas sademäärä, korkea pohjavesien määrä - kaikki tämä voi johtaa monoliitin kyllästymiseen kosteudella, aiheuttaa betonin ja raudan korroosion, mikä vaikuttaa haitallisesti talon pohjan lujuuteen. Koteihin, joissa on kellareja, vedenpitävyys säätiö on myös merkityksellinen toimenpiteenä vastustaa muotin muodostumista. Vedeneristys on mahdollista eri materiaaleilla, mutta niiden kustannukset ja tehokkuus vaihtelevat suuresti. Yksi kustannustehokkaista ratkaisuista säätiön rakentamiselle on kalvojen käyttö vedenpitävyyteen.

  Elokuvien käyttö säätiön suojaamiseksi kosteudelta

  Ensimmäinen asia, jota ihmiset kiinnittävät huomiota kalvojen tarkasteluun vedenpitävänä materiaalina, on niiden alhaiset kustannukset. Tämä pätee perinteisiin polyeteenimateriaaleihin, joita käytetään pääasiassa kesämökissä (kasvihuoneissa jne.). Itse asiassa polyetyleenikalvolla on erinomaiset höyry- ja vedeneristysominaisuudet, jotka johtuvat tuotannossaan käytettävän korkeapainepolyeteeniin. Lisäksi ne eivät murskaa, kimmoisia ja kestäviä. Kun otetaan huomioon, että luonnollinen vihollinen - ultravioletti - ei toimi maan alla, elokuvien eheys ei ole häiriintynyt monien vuosikymmenien ajan. Polyeteenikalvoja, joita voidaan käyttää, myös pohjaeristyksen vedeneristämiseen, on saatavana eri paksuuksilla: 0,06 - 0,2 mm.

  On kuitenkin yksi merkittävä "MUTTA". Tosiasia on, että kalvo on erittäin herkkä mekaanisille vaurioille, jota tuskin voidaan välttää joko betonin kaatamisen tai myöhemmässä kutistumisprosessissa. eli Ongelmallista on varmistaa, että alunperin luotu polyeteenieristyskerros ei sisällä heikkoja kohtia. Tietenkin voit käyttää kalvoa pohjan pystysuoran pinnan suojaamiseksi edellyttäen, että säätiön eristys suoritetaan lisäksi ulkopuolelta.

  Jos puhumme geomembraaneista, joiden paksuus vaihtelee 0,6-0,8 mm, niin tässä tapauksessa yksittäiselle kehittäjälle on jo asetettu säästöjä: tällaisten materiaalien kustannukset ovat melko verrattavissa kustannuksiin, joita perinteisesti käytetään pohjaeristyksen (päällysteen tai rullan) ).

  Betonin kovettumisen olosuhteiden parantaminen

  Polyeteenikalvoa käytetään laajalti perustuksen rakentamisessa. Lisäksi se ei tarjoa niin paljon vedenpitävää materiaalia kuin keino minimoida kosteuden menetystä betoniseoksessa. Tämä takaa ihanteelliset olosuhteet sementin nesteytykselle ja ylläpitää optimaalisen veteen ja sementin suhdetta koko karkaisuprosessin ajan: sementtimaito ja vesi eivät mene "maahan".

  Alustava valmistaminen kaatamaan tässä tapauksessa tulee alas seuraavaan työhön:

  • kaivaminen ojan tai kaivannon alla pohjan alla;
  • laitteiden sora ja (tai) hiekka tyynyt;
  • kaatamalla betonivalmiste pohjan tasolle ja luodaksesi terveyskerroksen;
  • muottien asennus;
  • joka kattaa kaivannon pohjan, seinät, polyeteenikalvon kerroksella (edullisesti kahdella). Yksittäisten kangasliitosten väliset liitokset ovat päällekkäin vähintään 20 cm: n päällekkäisyydessä ja liimataan yhteen bitumimastilla. Tässä vaiheessa on ehdottomasti varmistettava, että kalvo sopii tiiviisti kaivannon kaikkiin pintoihin, muuten materiaalin vaurioitumisen riski kasvaa betonin vahvistamisen ja betonin kaatamisen yhteydessä

  Kellarin vedeneristyskalvot: olla tai olla olematta

  Polyeteenikalvot betonin pohjaeristyksen materiaaliksi ovat erittäin lupaavia. Tämä johtuu suurelta osin tällaisten tuotteiden suhteellisen alhaisista kustannuksista. Samanaikaisesti kalvon käyttö ainoana ratkaisuna kosteuden säätämiseen on ongelmallinen: vedenpitävässä kerroksessa on aina heikko kohta. On myös pidettävä mielessä, että polyeteeni ikääntyy ajan myötä (tällainen haitta on ominaista kaikille polymeerisille materiaaleille: vaikka olet myöhemmin tehnyt eristyspohjan penoplexilla, ennemmin tai myöhemmin sinun on kohdattava ominaisuuksiensa heikkeneminen), jyrsijät usein vaikuttavat siihen.

  Polyeteenikalvot säätiölle, hinta

  Tuotekoodi: 000000

  40 000 ₽: 00,00

  10 000 ₽: 00,00

  enintään 10 000 ₽: 00,00

  Tuotekoodi: 000000

  10 000 ₽: 00,00

  10 000 ₽: 00,00

  enintään 10 000 ₽: 00,00

  Tuotekoodi: 000000

  40 000 ₽: 00,00

  enintään 40 000 ₽: 00,00

  enintään 40 000 ₽: 00,00

  Tuotekoodi: 000000

  Kuinka valita suojakalvo pohjan ja lattian vedenpitäviksi

  Rakentamisen aikana tärkeä rooli on vedeneristys, joka auttaa säästämään rakennusosia ja materiaaleja mätänemästä ja hävittämisestä kauemmin. Erityiset suojapinnoitteet eivät sisällä kosteutta, lauhdetta tai saostumista huoneeseen ja rakennettujen seinien sisään. Vedenpitävä materiaali valitaan suunnitteluvaiheessa. Hyvin valittu ja oikein toteutettu eristys mahdollistaa teknisten tilojen käytön, jotka sijaitsevat ullakolla tai kellarissa kotitaloudessa. Kun otetaan huomioon kyseisiin tarkoituksiin käytettävien materiaalien vaihtoehdot, kiinnitetään ensin huomiota hintoihin ja laatuun. Yksinkertaisin ja halvin kaikista on muovikalvo vedenpitäväksi sisätiloiksi.

  1. Polyeteeni on hyvä höyry ja vesisuojus, joka suojaa kosteuden vuotamista vastaan ​​yhdestä tai toisesta suunnasta. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen eristettäessä altaat.
  2. Elokuvan leveys kattaa suuren alueen, mikä säästää työaikaa.
  3. Kalvo on helppo liimata tiiviiden liitosten muodostamiseksi.
  4. Polyetyleeni on kimmoisa ja ohuempi kuin kattopyykki, sen ansiosta se voidaan käyttää joustavammin, kun suljetaan kulmat ja epämiellyttävät paikat.
  5. Elokuva ei kaada ja sitä ei tuhoa bakteerit pitkään aikaan.
  6. Ympäristöystävällinen ja hajuton käyttö.

  Kun sitä käytetään tuoreeseen betoniin, se parantaa kovettumista, mikä lisää kypsän betonin lujuutta.

  Tämä johtuu siitä, että kalvo ei salli kosteuden haihtua pinnalta. Tässä tapauksessa betonin jatkuvaa kostutusta ei tarvita, mikä säästää sekä rahaa että aikaa.

  • Polyeteeni ei ole kestävä avoimessa tilassa, koska se on altis tuholle altistuessaan auringonvalolle. Se ei salli käyttää sitä päällysteenä yli vuoden ajan.
  • Ohut kalvo repeytyy helposti pienillä vaurioilla ja jopa pieni läpimurto voi estää koko polyeteenistä valmistetun vedenpitävän järjestelmän. Tämän vuoksi lisävaatimukset ovat tarpeen rakennusvaurioiden varalta.
  • Elokuva on "jyrsijöiden suosikkikäsite", joten se ei ole paras vaihtoehto jättää sen saatavuuteen.

  Sekä venäläiset että ulkomaiset valmistajat voivat käyttää eri tavoin polyetyleenikalvoa, joka soveltuu tämän tehtävän täyttämiseen:

  Tuotettu useissa eri väreissä, joiden paksuus on erilainen ja lujitemateriaalien lisäys, kalvo menestyksekkäästi hoitaa tehtävänsä.

  Yksinkertaiset kalvot rainojen, holkien ja puoliholkkojen muodossa ↑

  Tällaisten kalvojen paksuus on 0,6 - 2 mm. Niitä käytetään useammin tytäryhtiössä, kasvihuoneiden ja kasvihuoneiden säilyttämiseen. Vähemmän yleisesti, johtuen sen epävakaudesta ja vähäisestä vaurioitumisesta, sitä käytetään eristysmateriaalina katolle ja pohjalle. Maaperässä, ilman auringonvaloa, se kestää varmasti kauan, ja halpa hinta on houkutteleva, mutta jos et käytä erityistoimenpiteitä sen eheyden varmistamiseksi, kalvon pohjan vedeneristys on todennäköisesti vaurioitunut betonin kaatamisen tai kun valmis säätiö kutistuu. Valmistajat lisäävät tuotteisiin erilaisia ​​lisäaineita, stabilisaattoreita ja täyteaineita, jotka antavat sille hieman enemmän voimaa ja lisäävät käyttöikää.

  Vedeneristyskalvo on edullinen ja kestävä materiaali

  Vahvistetut kalvot ↑

  Polyeteeni-monikerroksinen kangas, keskikerros, joka koostuu kuitukankaasta tai polypropeeniverkosta, joka on tiivistetty ulkokerroksilla. Ulkomaiset valmistajat eivät käytä toisin kuin meidän, matalan paineen polyetyleenin vahvistusverkkoa. Tällaiset kalvot ovat rei'itettyjä ja ei rei'itettyjä. Elokuvilla on erilainen laatu ja tietenkin hinta, minkä vuoksi ne on määriteltävä toisen tai toisen valmistajan, laadun ja laadun perusteella.

  Rei'itetyllä kalvotyypillä on pinholeja kosteuden läpäisevyydelle, ja se on tarkoitettu kattojen vedeneristämiseen kiinnitetyissä kattoheloissa, kun taas ei-rei'itetyt kalvot käytetään höyrysulkuun. Lujittava kerros ei salli kalvon muodonmuutosta ja venyttämistä, mikä lisää sen käyttöikää.

  Käytetty PVC-lujitettu kalvo katon tai pohjan vedenpitävyyteen valmistetaan jopa 4 metriä leveisiin teloihin, ja se voi olla eri värejä eri puolilla. Kalvonpaksuutta ei ole mitattu millimetreinä, vaan pintatiheys, joten on tarpeen etsiä kaupallisesti saatavilla olevia kalvoja, joiden tiheys on 100-250 g / m2.

  Se on tärkeää! Jotkut valmistajat kutsuvat kalvovahvisteisia kalvoja sen vuoksi, että niissä olevat rei'itykset heikentävät kosteutta. Mutta tämä ei ole oikein. Kalvoilla on erilainen toimintaperiaate.

  Jotkut mallit lisäävät erityisiä anti-inflammable täyteaineita, jotka tekevät siitä materiaalin, joka ei tue edes savustusta.

  Diffuusiokalvot ↑

  Polyeteeni-monikerroksiset kalvot, jotka kykenevät läpäisemään vesihöyryä, mutta samaan aikaan ovat vedenkestäviä. Tällaisilla kalvoilla on eri nimet - hengittävä, höyryä johtava, tuulensuojaus ja muut.

  Höyrynsiirrosta on kolme astetta päivässä:

  • 20-300 g / m². - pseudodiffuusiokalvot;
  • 400-1000 g / m². - diffuusiokalvot;
  • yli 1000 g / m². - superdiffuusiokalvot.

  Se on tärkeää! Tuottaa molemmat yksipuoliset kalvot, joiden kapasiteetti on vain yksi suunta ja molemminpuoliset. Asennustöiden suorittamisen yhteydessä on tärkeää, että sitä ei voida sekoittaa sivulle, joka voidaan asettaa yksipuoliseksi.

  Pseudodiffuusiomembraaneilla on alhainen höyryläpäisevyys, mutta ei riitä tällaisen kalvon käyttämiseksi vedeneristyskalvona rakennustekniikassa.

  Diffuusiomembraaneja käytetään kateissa eristämisen toisen suojakerroksen vedenpitävyyteen kosteudesta ja tuulenpuhalluksesta. Tällaisen kalvon kyky poistaa vesihöyryä lämmöneristyskerroksista ulkopuolelle auttaa pitämään asennetun katon piirakohtana tuhoutumisesta, sienistä ja vuotoista.

  Kalvotelausten päällekkäisyydet hitsataan yhdessä kuuman ilman kanssa tai ne liitetään erityisellä liimalla pehmeälle PVC: lle (niin sanottu "kylmädiffuusiohitsaus"),

  Superdiffuusiomembraaneja käytetään rakennusten rakentamisessa, joissa huoneiden - kylpyammeet, keittiöt tai ravintolat - tarkoituksellisesti lisätään kosteutta. Lisäksi vaadittu luku toiminnon aikana on aina alhaisempi johtuen ulkoisen ympäristön lämpötilan vaihteluista. Näiden kalvojen hinta ei vaihtele paljon, joten jälkimmäisen kalvon tyypin käyttö on luotettava takuu rakennuksen eristysrakenteen oikeaan ja pitkäkestoiseen työskentelyyn, vaikka eristysjärjestelmän mahdolliset viat olisivatkin.

  Nykyaikaisessa rakenteessa oleva polyeteenikalvo on ottanut arvokkaan paikan eri eristimissä. Siitä huolimatta, käytetäänkö kalvoa lattian, katon, seinien tai perustusten vedeneristämiseen, on mahdollista valita tietyntyyppinen materiaali, jolla on erityiset ominaisuudet tämäntyyppisille töille. Korkealaatuiset, etenkin tuodut materiaalit eivät ole halpoja, mutta pitkäaikaista ja hyvän rakenteellisen suojan takaamiseksi.

  Polyeteenikalvo lattian vedenpitävyyteen, hintoihin ja paksuuteen

  Jotta voit tehdä korkealaatuista vedenpitävää työtä lattialla, voit valita useita materiaaleja kattavan ratkaisun löytämiseksi ongelmaan. Käytännöllisesti lattiatyypin kaikissa vaiheissa voi olla hyödyllistä käyttää polymeerikalvoa, joka estää kosteuden pääsyn ja lauhteen muodostumisen eikä salli muottibakteerien leviämistä.

  Okleechnye vedeneristysmateriaalit

  Valikoima polymeerikalvolle, joka suojaa pohjaa ja betonilastetta, voit valita optimaalisen vaihtoehdon, joka yhdistää materiaalin pääominaisuudet ja sen käytännön sovelluksen. Yleisimmät polymeerikalvotyypit:

  • polyeteeni;
  • polypropeeni;
  • polyvinyylikloridi;
  • synteettisestä kumista.

  Kalvorainan paksuus vaihtelee 200 mikronista 1,5-2 mm: iin, useimmat rakentajat ennen vedenpitävän materiaalin ostamista neuvovat valita polyeteenistä tai polyvinyylikloridista (PVC) kalvon, jolloin ruberoidi jää vanhentuneiden materiaalien joukkoon. Polyeteeni- ja polyvinyylikloridi (PVC) -kalvo kykenee kestämään voimakkaita toimintaolosuhteita yli vuosikymmenen ajan.

  Sen pitäisi korostaa kalvon tärkeimpiä etuja lattian vedenpitävyyteen:

  • korkea kestävyys ja vastustuskyky ilmakehän ilmiöille, erityisesti käytettäessä monikerroksista kalvoa, joka on vahvistettu lavsan- tai lasikuituverkolla;
  • laajennettu käyttölämpötila (jopa 100 ° C), mikä mahdollistaa kalvon käytön lämmitetyissä lattioissa;
  • vetolujuusominaisuudet ja kimmoisuus, dynaamisten vaikutusten aukkojen puuttuminen;
  • kemiallinen kestävyys, puuttuminen aggressiivisten aineiden tunkeutumiseen.
  PVC-kalvolla on suuri tiheys

  Tärkein haitta on se mahdollisuus, että kalvo lävistetään vahingossa valmistetulla irtotavaralla, kun sora- tai raunioiden terävät reunat voivat vahingoittaa kalvopäällystettä tai kykyä vahingoittaa kalvokerrosta, kun lattiapäällyste asennetaan edelleen kynsien ja itsekierteittävien ruuvien avulla.

  Kalvon vaurioitumisen välttämiseksi on suositeltavaa kaataa betonipinnoitus tasausyhdisteellä irtotavaran vedenpitävyyden yli ja varmista, että levyn pinnalle ei ole vieraita esineitä ennen kalvon asettamista.

  Sen jälkeen on välttämätöntä kyllästää betoniteräksen pinta erityisellä pohjamaalilla, joka vahvistaa rakenteensa, pysäyttää pölyn muodostumisen ja parantaa pinnoitteen vedenpitävyyttä. Ennen vanhan pinnoitteen vedenpitävyyttä betonipinta puhdistetaan ja tasoitetaan, tarkastetaan ja brodeerataan halkeilla, jotka on täytetty laastilla tai mastilla, ulkonemat poistetaan hankaavilla laitteilla. Pohjamaalaus, joka tunkeutuu kaikkiin mikrohuokoihin, mahdollistaa tasaisten pintaviko- jen tasoittamisen.

  Suosittelemme lukemaan:

  Polyeteenikalvo sietää muodonmuutoskuormia

  Kun rakennetaan lattia lämpöeristekerroksella, kalvo asetetaan lämmöneristysmateriaalin alle ja päälle. Siinä tapauksessa, että rullan leveys ei riitä kattamaan tilaa, kalvon levyt asetetaan päällekkäin 20 cm ja liimataan kiinnitysnauhalla. Kalvo asetetaan puhdistetulle ja tasoitetulle pinnalle, jonka päätteeksi seinät ovat 10-15 cm: n odotettua lopullista lattiapäällystettä.

  Se on tärkeää! Vedenpitävään kalvoon asennettaessa vaipan (kompensoiva) nauha liimataan kalvoon huoneen kehän ympärillä, jolloin vaipan nauha suorittaa liitosliitoksen tehtävät betonirakenteen kausittaisen laajenemisen aikana.

  Maksimaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi kalvonvesieristys voidaan asettaa kahdeksi tai kolmeksi kerrokseksi, joka kerros siirtää saumojen sijainnin suhteessa toisiinsa. Kalvoveteveden käyttö betonipinnoitteessa estää kokonaan sementtimon menetyksen ja edistää kestävän betonirakenteen muodostumista, koska betonin vanheneminen on tapahtunut tietyissä kosteissa olosuhteissa.

  Kalvon kalvot

  Yksi tai molemmilla puolilla rei'itetyt diffuusi kalvot on suunniteltu huoneen hydro- ja höyryeristykseen ja edistävät asianmukaista ilmankiertoa. Monikerroksiset kalvot sisältävät rakenteessaan kondensaatiokerroksen, joka kykenee pitämään yllä ja ylimääräisen kosteuden haihtua vähitellen. Yleinen höyrysulku Iszospan suojaa eristettyjä rakenteita kosteuden haihtumiselta, estää lauhteen kerääntymisen ja suojaa metalliseoksia korroosiolta.

  Esimerkki kalvokalvon pystysuorasta sijoittamisesta

  "Älykkäät" kalvokalvot Isover kykenevät reagoimaan eri tavalla kosteuden saantiin talvi- ja kesäkausina. Talvella käyttämällä Isover-kalvoa saadaan erinomainen höyrysulku eikä kondensaatti, ja kesällä kalvo muuttuu höyryä läpäisevänä, membraanikalvon mikrohuokoset kasvavat ja kosteus haihtuu nopeutetulla nopeudella. Näin ollen koko vuodenaikana syntyy terveellinen mikroilmasto huoneessa, koska muottipistojen leviäminen ja epämiellyttävien hajujen tunkeutuminen esimerkiksi kellarista jätetään pois. Muuttuva höyryläpäisevyys vähentää seinän jäätymisen mahdollisuutta kylmällä säällä ja antaa sinun tehdä korjaamatta lattiaa pitkään.

  Se on tärkeää! Liima-alustaan ​​kuuluvat bitumipolymeerikalvot, joilla on lämmönkestävät ominaisuudet ja jotka ovat inerttejä aggressiivisten kemikaalien suhteen, ovat erittäin vaatimattomia. Ne ovat paljon voimakkaampia kuin paksut muovikalvot, eivätkä ne ole taipuisia venytyksen aikana.

  Paksuus 10 mm: n paksuinen polyetyleenivaahdon kalvo, joka ei ole pelkästään vedeneristysmateriaali vaan myös lämpöä säästävä materiaali, on osoittautunut hyvin. Kalvon huokoinen rakenne vaimentaa ääni- ja iskunkohinan leviämistä, mikä lisää lattian äänieristysparametreja. Vaipattujen polyeteenikalvojen liitos voidaan tehdä vain päästä päähän eikä päällekkäisyyteen, joten viimeistelypäällysteen epätasaisuudet eivät ole muodostuneet.

  Hydro- ja lämpöeristys

  Hydro- ja höyrysulun yhdistetty käyttö tapahtuu seuraavasti: valmistettuun pohjustettuun betonipäällykseen asetetaan kerros vedeneristyskalvosta, sitten irtotavarana tai valssattujen eristyskerroksi (laajennettu savi, isoloni, mineraalivilla, rakeistettu, laajennettu polystyreeni). Höyryeristyskalvo asetetaan eristyskerrokseen, jos se on rei'itetty toiselta puolelta, sileä puoli, sitä painetaan eristystä vasten ja karkea puoli jää huoneen sisälle. Polypropeeni paroizolyatora, jossa on yksipuolinen laminoitu pinnoite, sovi myös sileä puoli eristeeseen.

  Suosittelemme lukemaan:

  Foliopreettonia voidaan käyttää hydro- ja lämpöeristeenä samanaikaisesti

  Hyvin usein vaahtopolyeteenikalvoa täydennetään kalvokerroksella ja pohjaan kiinnitetään itsekiinnittyvä kerros pinnoitteen nopean ja helpon asennuksen aikaansaamiseksi. Suosituimmat polyetyleenivaahtomuovikalvotyyppiset kalvot: Izolon, Isoflex, Penofol, Ekofol ja vastaavat.

  Ennen materiaalin asettamista materiaali asetetaan lattialle sen tehokkaimman käytön varmistamiseksi tietyllä alueella ja sitten suojaava nauha poistetaan liimapuolelta, minkä jälkeen kalvo puristetaan pohjaan. Kaikki saumat on suljettava folioinauhalla, jonka jälkeen voit aloittaa laminaatin, linoleumin ja laatat.

  Ennen kuin käytät itse tasoittavaa polymeerilattiaa, järjestä betonipinnoite erottelevalla vedeneristyskerroksella, joka toimii pohjamaalina ja polyeteenistä tai polyvinyylikloridikalvosta. Isobond C: n vesihöyryn eristykseen on erittäin kätevää käyttää Isobond C: n vesihöyrysulkuvalmistetta valmistettaessa. Isobond C -materiaalia käytetään betonipohjan itsepintaisten lattiojen vedeneristämiseen. Isobond C asetetaan suoraan betonipintaan ja se peitetään betonisementtivalmisteella, jossa on vetovoima. Tämän jälkeen voit turvallisesti aloittaa itsestään tasaavan polymeerilattian käytön maalausta tai polymeeriseosta lisättyjen väriaineiden avulla.

  Valmistajien yleiskatsaus

  Monet kotimaiset ja ulkomaiset valmistajat tarjoavat tuotteitaan betoni- ja puurakenteiden vety- ja höyrysuojaukseen: Izoplan, Nanoizol, Megaizol, Ondutis, Yutafol, Kansio, Tyvek Solid, Katto vähittäiskauppa. Ondutis R101-polymeerinen kangas, joka on laminoitu ohuella polypropeenikalvolla, on varustettu kiinnitysnauhalla, joka varmistaa liitosten luotettavan sulkemisen.

  Universal vesihöyrysulku Ondutis R 101 on suunniteltu suojaamaan päärakenteita ja eristemateriaaleja höyryn ja kondensaatin vaikutuksilta, jotka muodostuvat kuumissa tiloissa tai kausittaisista ja päivittäisistä vaihteluista ympäristön lämpötilassa. Hydraulinen eristin Ondutis R 101 yhdistyy täydellisesti kaikentyyppisiin lämmittimiin, jotka on valmistettu basaltivillasta, mineraalivillasta, ekstrudoituneesta polystyreenivaahdosta, vaahtobetonista ja vaahtobetonia. Ondutis R101 pitää eristeen kuivana ja estää muotin syntymisen, vähentää mahdollisia lämpöhäviöitä ja edistää talon taloudellisen lämmitystilan.

  Lattian vedenpitävälle polyeteenikalvon hinta riippuu sen paksuudesta ja tiheydestä:

  • muovikalvo, jonka paksuus on 100 mikronia - hinta 0,15 dollaria / m2.
  • 200 μm paksu muovikalvo - hinta alkaen 0,25 dollaria per m 2.
  • vahvistettu kalvo - hinta 0,2 dollaria / m2.
  • vesihöyrysulkukalvo - hinta 1 dollaria / m².
  • laminoitu neljän kerroksen polypropeenikalvo, jossa on kosteutta absorboiva kuitukerros - hinta 1,5 dollaria / m².

  Video "Vedeneristyksen ja höyrysulun välinen ero"

  Miten rakentaa nauhalevy: merkinnästä täyttää

  Yksityisessä rakentamisessa yleisimpiä perusta - nauha - säätiö. Tämä säätiö on hyvin yksinkertainen kaataa, se ei vaadi suuria käteiskustannuksia. Voit täyttää nauhan säätiön itse, vaikka oletkin noviisi rakentaja, tärkeintä on ymmärtää sen kaatumisen ominaisuuksia.

  Ribbonsäätiö soveltuu rakennusten rakentamiseen kellarilla ja kellareilla. Jos maaperä katoaa hajallaan, tämä nostaa kustannuksia säätiön täyttämiseksi. Siksi tämäntyyppinen pohja on parempi asentaa kuivaan maaperään, joka lähes ei turvota.

  Maaperän pitäisi olla vähemmän märkä. Ribbonperusta soveltuu paremmin pienille taloille, autotallille, kylpylähuoneille. Älä kaada tällaista pohjaa suurelle syvyydelle.

  Jotta http://moifundament.ru/ustrojstvo/fundament-pod-dom-svoimi-rukami.html, on tärkeää määrittää välittömästi suunnitelmat sen rakentamiseksi.

  Laitteessa on kolmasosa rakennustöiden kustannuksista. Siksi ensin tutkia maaperää ja sen jäädyttämistä syvyyteen, jotta määritettäisiin nauhamaisen pohjan käyttökelpoisuus. Jatka sitten sen rakentamista.

  Kaistaleiden perustusten rakentamisen alku

  Ennen kuin siirryt suoraan pohjaan, poista ylimääräinen roska sivustolta ja jatka merkkiin. Rakennetun projektin mukaan tehdään merkkejä kentällä säätiön ulko- ja sisärajojen muodossa. Merkki on tehty puisten tappien (varusteet) ja vahvan köyden (lanka, kalastuslinja) avulla.

  Kuinka tehdä täysin sileä nauhataso? Aloita merkintä löytääksesi rakenteilla olevan rakennuksen akselin.

  Kun käytät luodinviivaa, merkitse ensimmäisen kulman sijainti, venytä köysi kohtisuoraan kulmasta rakennuksen toisen ja kolmannen kulman suuntaan. Käytä neliöä tulevan rakenteen neljännen kulman määrittämiseen.

  Tarkastellaksesi kulmat tarkkuuden mittaamiseksi mittaa diagonaalit. Jos kulmat tulevat yhteen, voit ajaa köysien sisään ja vetää köysi niiden läpi.

  Tee myös sisäiset merkinnät, siirrä 40 cm ulkoisesta merkinnästä. Tämä on säätiön optimaalinen leveys. Pieneen taloon kaivaa säätiön kuoppaan noin 0,4 m syvyyteen.

  Voit kaivaa kuoppasi itse käyttämällä lapioa tai vuokrata kaivinkonetta. Varmista veden pinnan taso, että kaivannon pohja on litteä. Kaivon seinien on oltava selvästi pystysuorassa.

  Muottien ja raudoituksen asennus

  Kaivannon pohjassa on hiekkakuviot, jotka vähentävät kuormitusta säällä off-season aikana ja säästävät rakennusmateriaaleja.

  Kaada hiekkaa 150 mm: n kerroksella, laita tasainen pinta vedenkorkeudelle, sitota voimakkaasti, kostutetaan vedellä. Kaada kerros kerros ja vedenpitävyys, joka on valmistettu kateaineista tai muovikalvosta hiekkapohjaan. Tämä antaa lujuuden nauhan perustukselle.

  Muista tehdä käytettävissä olevat materiaalit.

  Se voi olla puuta, metalleja, vaneria, puupaneeleja ja niin edelleen. Kierrä muottiin ruuveja tai kynsi alas ja aseta korkit sisään. Rakennettujen muottien tulee nousta maanpinnan yläpuolelle 30 cm tai enemmän.

  Muodon sisäosassa venyttää köysi tai viiva, joka merkitsee säätiön tasoa. Huuhtele välittömästi viemäriputkistoihin ja putkistoihin. Tämä olisi tehtävä, jotta vältetään konkreettisen monoliitin eheyden vaarantuminen.

  Asenna sitten asennus. 12 mm: n poikkileikkaukseltaan neuleliittimet, joiden muotoon muodostuu 30 cm: n neliösoluja.

  Tässä tapauksessa hitsausta ei suositella, koska hitsisaumoissa esiintyy korroosiota. Neulominen langalla antaa aikaansaadun rakenteen joustavuutta maata siirtäessä. Kun asetat vahvistuksen kaivoon, vedä kaikki sivut 5 cm, niin että vahvistus on monoliittikentän sisällä.

  Ribbon säätiön kaataminen

  Betonin kulutuksen laskemiseksi on tarpeen moninkertaistaa korkeus säätiön leveydestä ja pituudesta. Nestemäisen betonin liuos voidaan vaivata käsin.

  Tee tämä sekoittamalla 3 osaa hiekkaa, jossa on kolme osaa raunioista ja yksi osa sementistä. Laimennetaan vedellä ja tuodaan haluttuun paksuuteen. On parempi käyttää betonia valmistavan tehtaan ratkaisu.

  Itse valmistettua betonia ei voi kaataa kerrallaan, ja kylmä sillat ja kylmät saumat voivat muodostua.

  Vettä, joka on tuhoisaa säätiölle, voi päästä läpi näiden kulkutiet. Jos kaadatte betonia koneen avulla, varmista, että muotin kulmassa on pääsy. On syytä tarkistaa liuoksen paksuus, sen ei pitäisi olla paksu ja tarvittaessa se voidaan laimentaa vedellä.

  Betoni kaadetaan useisiin kerroksiin 20 cm. Kaadetaan jokaisen kerroksen jälkeen betonia puupalkkeilla.

  Tämä tehdään niin, että monoliittia ei muodostu mitään aukkoja. Tätä tarkoitusta varten koputtaa muotin seinät. Kaada nestemäinen betoni kiinteän köyden tasolle.

  Tee työn päätyttyä tasoittamalla pohjan pintaa käyttämällä lastalla. Vedä liittimet sitten useisiin paikkoihin vapauttamalla ilmaa. Nosta muotti ulkoapäin puupäästä.

  Jotta kuivaa säätiö kestää noin kuukausi.

  Tänä aikana, sulje säätiö yön kanssa materiaaleja, jotka eivät märkä. Päivän aikana, aurinkoisella säällä, vedä säätiö vedellä, jotta vältetään halkeamien ilmeneminen ylemmässä kerroksessa. Muotti on puhdistettava kahdessa tai neljässä viikossa.

  Muuntyyppisten säätiönauha on yleisin yksityisessä rakentamisessa. Täyttäminen ei vaadi vaikuttavia rahoituskustannuksia eikä se ole erityinen monimutkaisuus - aloitteleva rakennusmestari voi myös rakentaa nauhateoksen omilla käsillään, sinun tarvitsee vain ymmärtää työn ominaisuuksia.

  Toisin kuin paalun ja ruuvin pohja, nauha sopii täydellisesti rakennusten rakentamiseen kellareihin, kellareihin ja maanalaisiin. Kuitenkin kallistuvassa maaperässä tämä vaihtoehto on melko kallis - on parasta rakentaa nauhatusraja kuivalle maaperälle, joka paisuu vähemmän kuin märkä. Se ei myöskään ole kannattavaa täyttää teippityyppiä suurelle syvyydelle, mutta pienet talot, kylpyammeet ja autotallit toimivat parhaiten.

  Koska perusrakenteen valmistelu kestää lähes kolmasosan rakentamisen kokonaiskustannuksista, sinun on selvitettävä etukäteen, miten nauhalevy saadaan oikein. On myös selvitettävä, millainen maaperä on paikan päällä ja sen jäätymisen syvyys, jotta ymmärrettäisiin, onko tällainen säätiö sopiva sinulle ollenkaan. Tämän jälkeen virheesi korjaaminen on paljon vaikeampaa.

  Tämä artikkeli auttaa sinua selvittämään, miten lyhyen ajan kuluttua saadaan kylpy, autotalli, talo tai muut yksityiset rakennukset ilman turhia ongelmia. Ja niille, jotka tarvitsevat visuaalisesti esille miten nauha-säätiö tehdään käsin, video on liitetty sopivaan välilehteen.

  Strip-merkinnät ja maalaustyöt

  Ennen kuin rakennat nauhalevyn, sinun täytyy poistaa ylimääräiset roskat ja alkaa merkitä se. Autotallin, kylpyammeen tai talon valmistellun hankkeen mukaan on välttämätöntä asettaa maahan tulevan säätiön ulko- ja sisärajat. Tämä tehdään käytettävissä olevien työkalujen avulla: puiset tangot tai vahvikkeet ja köysi (lanka, kestävä kalastuslinja).

  Kuinka merkitä nauhalevy ihanteellisesti tarkalleen niin, että sinun ei tarvitse siirtää tappeja paikasta toiseen:

   Aloita merkintä määrittelemällä tulevan rakennuksen akseli, käyttäen lankaverkkoa, merkitse ensimmäinen kulma ja vedä johto tai linja kohtisuoraan rakennuksen toiseen ja kolmanteen kulmaan, sitten neljäs kulma määräytyy neliön mukaan, tarkista kaikki kulmat mittaamalla lävistäjät - jos kulmat vastaavat, voit aja neuloja ja piirrä niiden välinen viiva, tee vain sisäinen merkintä, joka lähtee 40 cm: n etäisyydeltä ulkopuolelta (perustan optimaalinen leveys).

  Kun olet lopettanut merkinnän, tutki sivuston pinnankorkeudet ja valitse alin pisteen. Tällöin on aloitettava kaivannon syvyyden laskeminen, jotta tulevaisuudessa suljettaisiin ero säätiön korkeudessa. Pienelle talolle kaivon syvyys on noin 0,4 m.

  Kaivo voidaan kaivaa käsi- lapiolla tai kaivukoneella. Älä vain kaivaa silmällä - muista tarkistaa vedenpinnan avulla niin, että kaivannon pohja on mahdollisimman tasainen, niin varotoimenpide auttaa välttämään monia ongelmia tulevaisuudessa. Älä unohda, että ojan seinät olisivat tarkasti pystysuoria.

  Kaivetun kaivannon pohjalle on järjestetty hiekkalaatikko, joka ei ainoastaan ​​alenta kuormaa alapäässä olevasta offseason alueesta ja jakaa sen pohjan koko alueelle, vaan myös säästää rakennusmateriaaleja. Kaada hiekka vähintään 150 mm: n kerroksella, tasoita pinta vesimäärällä ja täytä se vedellä. Runkomateriaalikerros voidaan kaataa hiekkavaippaan ja vedenpitäväksi kateaineen tai muovikalvon muodossa vahvistaakseen nauhalevyn lujuutta.

  Ennen kaada kaistale säätiö, välttämättä tarvitse rakentaa opalubkuiz saatavilla olevista materiaaleista - vaneri, puulankuilla kappaletta metallia jne Profiililevyt kierretty ruuveja tai taival nauloja, kynsien päät ovat sisällä, niin että myöhemmin se oli helpompi purkaa rakenne, ja.. perusseinät osoittautuivat tasaisemmiksi.

  Asennetun muottien tulee työntyä vähintään 30 cm: n korkeudelle maanpinnan yläpuolella. Muodon sisällä venyttää köysi koko kehällä tasolle, johon kaadat pohjan. Huuhtele välittömästi viemäriputkien ja vesiputkien reikiin, muutoin sinun on leikattava ne myöhemmin, rikkoen betoni monoliitin koskemattomuutta.

  Seuraava askel on vahvistuksen asennus.

  Tie Rautaruukin osa 12mm erityinen sitova lanka siten, että sivut neliön solujen koostuu 30 cm. Hitsaus on parempi olla käyttämättä, koska hitsaus alalla korroosiota ilmetä, ja lisäksi, tarjoaa vaijeri suunnittelun joustavuutta, kun maaperän liike. Vahvikkeen asettaminen kaivannosta, varmista, että kaikilla sivuilla on 5 cm: n sisennys, jonka jälkeen raudoitus on monoliitin sisällä.

  Kuinka perustusnauha valitaan ↑

  Nyt selvitämme, kuinka kunnolla täytetään nauhan säätiö. Laske, kuinka paljon konkreettia tarvitset säätämällä säätiön korkeutta, pituutta ja leveyttä.

  Voit valmistaa konkreettisen ratkaisun itse, sekoittamalla 3 osaa hiekkaa, 5 osaa murskattua kiveä ja yhtä osaa sementistä, laimentamalla vedellä optimaaliseen sakeuteen. Mutta on parempi käyttää tehdasvalmisteisia betonia, koska kerrallaan et voi valmistaa valmiita betonia, joten kylmät saumat ja kylmät kulkutiet muodostuvat, joiden kautta vesi myöhemmin kulkee läpi ja tuhoaa säätiön. Jos täytät pohjan koneen kanssa, varmista, että kaatopaikan kulma on mahdollinen ja että koneen liuos ei ole onnistunut kovettua - tarvittaessa laimenta se vedellä.

  Täytä nauha-säätiö (artikkelin liitteenä oleva video, tämä ratkaiseva prosessi ei vaikuta):

   betoni kaadetaan vähitellen kerroksittain 20 cm täytettiin kukin kerros oli täysin tiivistetty puinen trambovkami estää tyhjien tilojen muodostumiseen monoliitin, samaa tarkoitusta varten on hurja seinä muotti, kaatamalla suoritetaan kunnes taso kiinteän köyden, kun työpinta kaadettiin perusta linjassa lastalla, joka on lävistetty useissa paikoissa lujittamalla (jotta ilma voisi paeta), muotti katkeaa ulkopuolelta puukahvalla.

  Joten olemme selvittäneet, miten nauhatus perustetaan, nyt vain odottaa, kunnes se kuivuu kokonaan - tämä voi kestää noin kuukausi. Tällä hetkellä peitä säätiö vedenpitävällä materiaalilla yön ajaksi niin, että sade ei pese sementtiä pinnalta ja vedestä päivän aikana aurinkoisella säällä, jotta vältytään yläkerroksen halkeilulta. On suositeltavaa purkaa muottiin aikaisintaan kaksi viikkoa, kun säätiö on kaadettu, ja mieluiten kuukauden kuluttua.

  Monille säätiön kaataminen näyttää olevan mahdoton tehtävä ja vaatii valtavaa kokemusta ja taitoa. Mutta tosiasiassa tässä asiassa ei ole mitään vaikeaa, jos noudatat päälliköiden suosituksia ja noudatat selvästi ohjeita.

  Nauhan säätiö on kestävä ja luotettava, ja nauhalevy on hyvin helppo tunnistaa omilla käsillä. Tämä perusta soveltuu pienille ja ei raskasrakenteisille rakenteille, joiden luominen on yksinkertaista ja helppoa, joten voit tehdä kaiken työn itse, ja tästä syystä tämä perusta löytyy melko usein ja sillä on myös hyvin ansaittu suosio. Nauhan kellarilla voit tehdä talon, jossa on kellari, ja samalla se suojataan hyvin pohjaveden vaikutuksilta.

  Tällainen säätiö syntyy kaatamalla kaivannot konkreettisella ratkaisulla, mikä johtaa korkealaatuisiin ja kestäviin kuormitettuihin seiniin, ja se on myös merkinnyt itse säätiö nauhalevyn alle. Tällainen säätiö voi käyttää myös melko monimutkaisissa maissa, jotka voivat erota heterogeenisyydestä. Rakenteen painosta valitaan pohjan syvyys sekä sen leveys ja muut parametrit. Tosiasia on, että pohjan on oltava vahva ja sen on kestettävä kaikki kuormat, jotka vaikuttavat taloon.

  Kuinka tehdä nauha säätiön?

  Kaikki rakentamisprosessi alkaa:

   Rakentamissuunnitelman laatiminen; Vesivoiman tilanteen tunnistaminen sivustossa; Mahdolliset sukellusveneiden kanavat; Projektin laatiminen kaikille teoksille; Työkalun valmistelu.

  Aluksi on välttämätöntä luoda projekti, toteuttaa talon ja tulevien rakenteiden nauhatalustan asettelua, koska säätiö luodaan juuri rakennusta varten. Kaikki talon pääparametrit määritetään, jonka jälkeen rakennukseen erotetaan erikseen monoliittisen raudan kaistale.

  Se tehdään sen pohjalta luomaan työhön. Myös tässä hankkeessa on määritelty materiaaleja, joita käytetään rakentamisen aikana. Perustuksen luomiseksi on välttämätöntä valmistaa betonielementtiä ja hiekkaa, raudoitusta ja lankaa sekä vedeneristysmateriaalia rullan ja työkalun muodossa, jonka avulla toisiinsa liitetyllä raudalla oleva lanka neulotaan, mikä johtaa vahvaan ja luotettavaan kehykseen.

  Perusrakenteen luominen kaivettujen kaivosten avulla alkaa, ja ne luodaan tiukasti sovelletusta merkinnästä. Niitä olisi pidettävä kaikkien ulkoisten ja sisäisten seinien paikoissa.

  Kaivostoimintoja voidaan luoda piikillä tai erikoislaitteilla. Irrotettu maaperän tavallinen kaivuri. Kaivojen syvyys riippuu täysin maaperän ominaisuuksista ja tulevan rakenteen vakavuudesta sekä siitä, onko talossa kellari.

  Luodun kaivannon pohjasta ja seinistä on syytä huolella murtautua, ja hiekasta ja sorasta valmistettava erityinen tyyny tulee asettaa.

  Tämä kerros on kasteltava hyvin veteen niin, että se on perusteellisesti repeytynyt. Sen sijaan sitä ei saa kastella liian runsaasti, koska se voi johtaa kielteisiin seurauksiin. Seuraava työvaihe on muottien asennus. Ennen sitä telan muodossa oleva vesieristysmateriaali on sijoitettava kaivannon seinämille, ja sitä käytetään useimmiten asgamiinilla.

  Tämä materiaali on kestävä ja korkealaatuinen, joten se sopii ihanteellisesti perustuksiin. Muotti on luotu useimmiten kestävistä ja paksuista lankkuista ja toisaalta niiden on oltava täydellisiä, eikä niissä saa olla mitään puutteita. Laudat tulee sijoittaa oikeaan pystysuoraan asentoon ja samaan aikaan niiden on oltava maanpinnan yläpuolella. Kaikki elementit on oltava ehdottomasti oikeassa asennossa, ja niiden kiinnitys tapahtuu tavallisella naulat on ajettava ja sen ulkopuolella he yksinkertaisesti zagibayutsya.Dalee toteuteta suunnitelman layout kaistale säätiö muottia vahvistettu, jonka avulla tulevaisuuden pohja tulee erittäin kestävä, luotettava ja kestävä, ja myös vastustuskykyä jopa vakaviin mekaanisiin vaikutuksiin.

  Tätä tarkoitusta varten, on jo valmistettu liitos, jonka kautta luo erityisen karkas.Mezhdu kaikki pidetään yhdessä sitomalla valssilanka, kuitenkin, käytetään usein tähän tarkoitukseen hitsaus, mutta tämän seurauksena prosessi tuottaa kehyksen jolla on huono joustavuus, niin kaikkein paras ja tarkoituksenmukaista soveltaa lanka. Lanka on kiinnitetty erikoistyökaluilla, ja voit valita ehdottomasti. Näihin kuuluu pihdit tai koukut, ja voit käyttää myös tähän tarkoitukseen suunniteltua pistoolia.

  Kun muotti on täysin valmis ja kaikki sen kiinnittämiseen ja vahvistamiseen liittyvät työt valmistuvat, voit siirtyä tärkeimpiin, aikaa vieviin ja vaikeisiin vaiheisiin, jotka täyttävät rakenteen konkreettisella ratkaisulla.

  Tätä varten on ensin tehtävä tämä ratkaisu, joka koostuu sementistä ja hiekasta ja sen saa käyttää erilaisia ​​täyteaineita tai erityisiä lisäaineita, jotka merkittävästi lisäävät betonin tärkeitä ominaisuuksia. Paras ratkaisu on valmistaa suoraan tehdasvalmisteisen betonilaastin. Tosiasia on, että ostetulla seoksella on kaikki tarvittavat parametrit, yhtenäisyys ja oikea sakeus. Asiantuntijat sanovat, että laadun ja luotettavan nauhapohjan saamiseksi sinun on täytettävä betoniliuos kerralla, joten kaikki kaivannot on täytettävä kokonaan yhdeksi päiväksi.

  Kun kaatamalla faasi ovat mahdollisia epätasaisuutta emästä, joka voi vaikuttaa haitallisesti rakentamisen muodossa halkeamia, ja viiste seinät potolka.Zalivku voidaan suorittaa käsin käyttäen kotitekoinen kourun tai käyttää erikoistuneita oborudovanie.S kautta yksi täyttö betonivalumuotit voidaan välttää layerwise jähmettymisen betoni, ja kerrosten välillä ei koskaan ole mitään aukkoja. Heti kun täyttö on täysin valmis, on käytettävä erityistä upotusvärähtelijää, jonka avulla erilaiset tyhjiöt, jotka voivat esiintyä betoniliuoksessa sen täytön aikana, poistetaan kokonaan. Teos on parhaimmillaan lämpimässä kaudella, mutta jos talvella on tarpeen perustaa säätiö, sen pitäisi tapahtua lämmitysmoduulilla ja erityisellä ratkaisulla, jossa on erityisiä lisäaineita.

  Kun säätö on kokonaan kaadettu, on välttämätöntä peittää betoni kalvolla ja kostuttaa se säännöllisesti kymmenen ensimmäisen päivän aikana, jotta estetään nopea ja kerros kerroksen kuivaus, joka voi aiheuttaa halkeamia ja vikoja. Myös kahden viikon kuluttua voit irrottaa muottipesän ja levittää pohjapintaan bitumimastista sekä peittää se vedeneristysmateriaalilla.

  Näiden töiden tuloksena saadaan korkealaatuinen, kestävä ja luotettava nauha-alusta, joka toimii ilman ongelmia monien vuosien ajan.

  välisumma

  Itsekiinnittyneelle nauhalle vaaditaan:

   rakennushanke, merkitseminen säätiöön omiin käsiisi, kaivaminen kaivantoon, poimiminen laatikkoon, kaatamalla muotti, betonitointi, peittäminen kalvolla, jäädyttäminen, kuivaus.

  Jokainen näistä pisteistä itsenäisesti tai asiantuntijoiden avulla voit luoda vähitellen uuden rakennuksen perustan. On syytä muistaa, että jokaisen kohteen toteutus tulee aloittaa edellisen kokouksen ja sen myönteisten tulosten jälkeen.

  Teoksissa kannattaa käyttää vain korkealaatuisia testattuja materiaaleja, jotka ovat testattuja ja saaneet laatusertifikaatteja. Materiaalien ostaminen tuntemattomilta yrityksiltä voi vaarantaa muiden terveyden ja elämän.

  Nauhapohjan täyttäminen on erittäin tärkeä ja vastuullinen kohtalo, ja se on otettava kaikella vakavuudella ja käytännön taidoilla. Puutteet, nopeat työt ja huonolaatuiset materiaalit voivat johtaa perustuksen ja halkeamien rikkoutumiseen jo rakennetussa talossa.

  Huolellinen suunnittelu, liuskakiven säätö omilla käsillä sekä rakentamisen ammattilaisten työ tarjoavat laadukkaan perustan ja talon hyvän vahvuuden tulevaisuudessa.