Vahvistettu betonilattialevyt

Rakennusmateriaalimarkkinoilla on suositeltavaa kahdenlaisia ​​lattialevyjä, jotka eroavat paitsi muovausmenetelmällä myös myös vahvistamalla. Katsotaanpa, kuinka kunkin tällaisen tyyppisen paneelin vahvistaminen toteutetaan, ja ilmoitamme molempien menetelmien eduista ja haitoista.

PC-levyjen vahvistaminen

PC-päällekkäiset levyt valmistetaan sarjalla 1.141-1. Ne ovat jopa 4,2 metrin pituisia, ja ne on vahvistettu tavanomaisilla ristikoilla, joiden pituus on pitempi ja esijännitettä käytetään. Tämä johtuu tämän menetelmän tarjoamista taloudellisista hyödyistä.

Tavalliseen vahvikkeeseen kuuluu 2 ristikkoa: BP-I-halkaisijan 3 - 4 mm: n halkaisija ja alemman, lujitettu A III -lujituksen halkaisija 8 - 12 mm. Lisäksi paneeliin on asennettu pienet pystysuorat ristikot, jotka on suunniteltu vahvistamaan päitä, lävistää yläpuoliset seinät. Etuihin tulisi kuulua erinomainen vastustuskyky paitsi taipuman kuormituksen lisäksi myös odottamattomien sivuttaiskuormien pysyvyys.

Esijännitetyssä vahvikkeessa on mukana sekä tavallinen ylempi silmäkoko että yksittäiset A-luokkaan asennetut V-liittimet, joiden läpimitta on 10-14 mm. Se on niiden venytyselektroterminen menetelmä ja vapautettu saatuaan lujuutta betonilla. Vastusta sivuttaiskuormituksille, mitä teoriassa lautasella ei tule testata lainkaan, levyn reunoihin ja keskelle käytetään 3 erillistä silmää. No, kaikki saman pienen pystysuoran silmukan vastustuskyvyn rikkoutumiseen.

PB-ontelolaattojen vahvistaminen

Nämä paneelit on valmistettu käyttäen muotoilematonta tekniikkaa, joka perustuu lukuisiin sarja- ja työpiirustuksiin, joten vahvistus on itse asiassa jokaiselle valmistajalle yksilöllinen, mutta useita yhteisiä piirteitä voidaan tunnistaa:

 1. Stand PB lattialevyt on valmistettu betonista, jonka lujuusluokka on M-400 ja sitä korkeampi. Toisaalta tämä johtaa materiaalien kustannusten nousuun, ja toisaalta se välttää lisäverkkojen ja vuorausten käyttämistä suunnittelemattomien kuormitusten estämiseksi.
 2. Esijännitettä käytetään paneelin pituudesta riippumatta.

Vahvistukseen käytetään pääsääntöisesti 2 metallityyppiä: lanka BP-II, jonka läpimitta on 5 mm tai köydet 12k7, 9k7. Ylempi työstämätön pinta nousee hieman - 2-6 bar riippuen vahvistusmerkistä ja vaaditusta lujuudesta. Laattojen alempi työreuna on vahvistettu joko 1-5-kielisten lanka- tai erillisten köysien avulla. Lankojen ja palkkien määrä määrittää paneelin lujuusmerkin.

Tällä menetelmällä on merkittävä haitta. Leikatut paneelit ovat erittäin herkkiä yrittää leikata niitä tai leikata reikä. Tällaiset vaikutukset voivat rikkoa jännitettä, mikä heikentää merkittävästi laattaa. Tämä ilmiö tunnetaan "kaarien kamariksi". Sinun tulisi olla erittäin varovainen, kun teet mitään manipulointeja pöydänlevyjen kanssa.

Jos haluat lisätietoja PC: n ja PB-paneelien välisistä eroista sekä kuormituksista ja taipuista, suosittelemme, että tarkastelet artikkelimme Hollow Slabs.

Talon rakentaminen

Korkea ja yksityinen rakentaminen on mahdotonta ilman lattialevyjä, jotka ovat monenlaisia: betonielementti, monoliitti ja palkki. Yksityisissä ja matalissa rakennuksissa käytetään usein itse vahvistavia lattialaatoja, jotka ovat tandem-betonin ja vahvistamisen ansiosta lisääntyneet. Lisäksi portaat, vahvistetut ja kaarevat kulmat tehdään samalla tavalla.

sisältö:

Lujitettujen lattialaattojen ominaisuudet

Monoliitin tuotanto ei ole täydellinen ilman raudoituksen käyttöä, joka toimii sitovana materiaalina betoniteräksissä - vahvistetut levyt, portaat, vahvistetut ja kaarevat kulmat. Monoliittisten laattojen vahvistamisprosessi suoritetaan vahvikkeella, jonka poikkileikkaus on 8 - 14 millimetriä, sillä edellytyksellä, että laattojen paksuus on enintään 150 millimetriä. Vahvikkeen paksuus voi kuitenkin vaihdella riippuen tuotteen tyypistä.

Vahvoitetut laatat antavat sinulle mahdollisuuden päättää rakentaa todella lämmin taloja. Niitä käytetään asuin-, liike- ja teollisuusrakenteissa kattorakenteiden ja horisontaalisten lattioiden järjestämiseen. Pinnoitteiden ja kattojen levyt mahdollistavat lämpimän liitoksen katon saavuttamisen lopputuloksessa sekä luotettavan suojan ullakkotilojen ja hyödynnettyjen ullakon lattian kylmyydestä ja kylmäsiltojen puuttumisesta.

Betonilla vahvistetut lattialaatat sekä tavallinen betoni ovat erikoistuneita merkintöjä, ja on suositeltavaa kiinnittää huomiota siihen, kun valitaan laattoja. Vahvistettu betonimerkki on merkitty kirjaimella ja numerolla. Kirjeiden merkitys ilmaisee levyn tyypin. Esimerkiksi PC - lattialaatat, PNO - lattialevyt kevyet tai HB - sisäiset lattiat. Kirjaimilla (jotka on sijoitettu yhdysviitteen kautta), voit tunnistaa levyn mitat: leveyden ja pituuden desimaaleina.

Epävarma dekoodaus on viimeinen luku, joka tarkoittaa lattialevyn sallittuja kuormia kilopaksaleissa. On tärkeää muistaa, että mikä tahansa yksikkö, joka on viimeisen numeron sisällä, tarkoittaa 100 kilogrammaa per neliömetriltä laatua. Esimerkiksi kuvassa 7 varoitetaan, että tuotteen maksimikuorma on 700 kilogrammaa neliömetriä kohden.

Betonilaatan valinnassa sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että nämä rakenteet voivat vaihdella kooltaan ja merkitsemisestään, mutta ne ovat rakenteeltaan erilaisia. Poikkileikkauksesta riippuen teräsbetonilaatat on jaettu kolmeen tyyppiin: kiinteä, uurrettu ja ontto. Rakennusmarkkinoiden myydyimmät ja suosituimmat ovat onttoja ydinlaattoja, joilla on monia arvokkaita etuja.

Tällaisilla laatoilla on ensinnäkin suhteellisen pieni paino, mikä yksinkertaistaa niiden kuljetuksen ja asennuksen menettelyä. Myös tällaiset levyt toleroituvat paremmin muodonmuutoksen testillä, niillä on erinomaiset lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Sinun tulisi tietää, että lujitettujen laattojen aukot ovat eri muodoissa: soikea, pystysuora tai pyöreä.

Näiden erojen vuoksi vahvistetut laatat voidaan valita tiettyihin tilanteisiin riippuen alueen luonnollisista ominaisuuksista ja ilmastosta, jossa aiot rakentaa talon. Hyödyllisiä tietoja betonirakenteiden hankinnassa on se, että lattialaattojen käyttämiseksi kattona tai lattiana kannattaa harjoitella ristikkäisten lattialaattojen vahvistamista, kylkiluut tulee mennä vain toisella puolella.

Vahvistettujen lattialaattojen edut

Kaikkien vahvistettujen lattialaattojen suositellaan käytettäväksi asuin- ja julkisten rakennusten ja rakenteiden lattioissa ja kattoissa, soluseinien, tiilien ja isojen lohkojen seinillä. Lattialevyt sopivat rakennuksiin, joiden kosteus rakennuksessa on jopa 60% ja rakennusten osalta, jos seinien sisäpinnalla on höyrysulku, jonka kosteus on jopa 75%. Kannatinlautojen syvyys tukiseinillä olisi otettava vähintään 80 millimetriä.

Vahvistetut laatat mahdollistavat paitsi korkealaatuisen rakennuksen eristyksen myös itse rakennustöiden nopeuttamiseksi ja äänieristyksen parantamiseksi. Lujitettujen laattojen ja betonivälien merkityksetön paino vähentää seinien ja pohjan kuormitusta, mikä mahdollistaa taloudellisen lisävaikutuksen talonrakentamisessa. Menetelmä onttojen ydinlaattojen vahvistamiseksi ei vaadi suurta rakennuslaitteistoa, kuten nosturia.

Lopulta rakentaminen on erittäin kestävää, sillä se kestää suuria rasituksia ja palovaikutuksia pitkäksi ajaksi ilman ongelmia. Vertailun vuoksi kannattaa tehdä varaus siitä, että puusta päällekkäinen palo kestää vain 25 minuuttia, mutta kiinteät lattialevyt voivat kestää yli tunnin.

Rakentaminen lattialaattojen ja valtavien lohkojen avulla mahdollistaa monimutkaisten ja minkä kokoisten rakennusten rakentamisen. Monoliittisten lattialaattojen valmistuksessa on mahdollista peittää huone, jolla on epäsäännöllinen seinämägeometria. Tällä tavoin voidaan luoda myös tavanomaisia ​​päällekkäisyyksiä. Tällaisten vahvistettujen lattiojen tuki voi olla paitsi seinät, myös sarakkeet, mikä tekee talon ulkoasusta vapaamman.

Lattialevyn vahvistusjärjestelmä

Jos puhumme osista, niin lattialevyjen vahvistamisen perinteinen rakenne näyttää tältä: työtangot levyn alareunassa, työtangot yläosassa, teräsrakenne, joka jakaa kuorman, tukee sauvaa. Sovelletuilla piirustuksilla voi olla eroja. Joka tapauksessa on tärkeää laskea oikein suunniteltu kuormitus ja tarvittava betonin paksuus. Paksuus lasketaan suhteesta 1:30, joten tarvittavan betonipaksuuden selvittämiseksi sinun täytyy jakaa span pituus 30 - ja saat optimaalisen paksuuden.

Jos laattojen paksuus on yli 150 millimetriä, vahvistaminen näissä tapauksissa tehdään kahdessa kerroksessa, jossa ne asetetaan päällekkäin ja ne on yhdistetty toisiinsa. Solujen koko ei saa olla yli 200 x 200 millimetriä mutta vähintään 150 x 150 millimetriä. Joten esimerkiksi, jos laakerin seinien välinen leveys on kuusi metriä, niin vahvistetun levyn paksuuden tulisi olla 0,2 m.

Jos pienennät erityisesti betonin paksuutta, lisää metallin kulutusta, jos paksuus kasvaa, myös betonin kustannukset kasvavat entisestään. Tuotteiden lujuuden vuoksi on toivottavaa käyttää saman osan vahvistamista. Lisävahvistusta voidaan tehdä tangoilla, joiden pituus on 400-1500 millimetriä.

Pääkuormitukset sijaitsevat alemmalla vahvistimella, ja yläosa saa puristuskuormituksen ja betoni selviytyy hyvin tästä. Muista, että monoliittisen laatan vahvistaminen on suoritettava koko tuotteen pituudelle ja levitettävä muottipesä, mikä on tärkein askel levyn asennuksessa. Voit myös käyttää puuta tähän - säännöllisesti 50-150 millimetrin levyjä tai edullista vaneria.

Pääasia on lujasti ja luotettavasti kiinnitettävä muotokappaleita, koska tämän toimenpiteen aikana käytetyn betonin paino saavuttaa usein 300 kilogrammaa neliömetriä kohti päällekkäisyyksiä. Ainoa asia, jota on vaikea tehdä ilman asennettaessa vahvistettua pohjalevyä, on teleskooppinen teline. Tämä on kätevä ja luotettava työkalu. Teline voi kestää 2 tonnia painoa, toisin kuin levyt, jotka voivat olla mikrokreikkoja tai solmuja.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

Asennettaessa tällaista lattiaa on erittäin tärkeää, että lattialevyt vahvistetaan oikein. Kotilevyille on suositeltavaa käyttää kuumavalssattua teräsraudoitusta, joka on luokassa A3. Tällaisen raudoituksen halkaisija on 8 - 14 mm ja riippuu suunnittelun kuormituksesta.

Laatta on yleensä vahvistettu kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen ruudukko asetetaan alustan pohjalle ja toinen yläreunaan. Ristikot on sijoitettava betonin keskelle, suojakalvon on oltava vähintään 15-20 millimetriä. Verkon runko on yhdistetty neulontankaiden avulla. Solujen mitat ovat 200 200 tai 150 150 millimetriä.

Ruudukossa raudoituksen tulee olla kiinteä, ilman taukoja. Jos raudoituksen pituus ei riitä, lisävahvistus on sidottava päällekkäisyydellä, joka vastaa 40 vahviketta. Jos vahvistat päällekkäisyyttä vahvisteella d - 10, sinun on päällekkäistä 400 millimetriä. Liitososien liitokset on porrastettava ajon aikana. Reunalistojen alemman ja ylemmän raudoituksen reunat tulisi sitoa yhteen U-muotoisella vahvikkeella.

Teräsbetonilaatan kuormitus siirretään ylhäältä alas ja levitetään koko pinnoitteen alueelle. Tällöin voidaan tehdä samanlainen johtopäätös: päätyövahvistus on alempi, joka kokee vetolujuuksia. Yläosa saa puristuskuorman. Suunnittelulaskelmissa on tarpeen laskea lisävahvistusvahvikkeet, mutta myös yleisiä sääntöjä.

Alemman ristikon vahvistamismenetelmän aikana lisätään vahviketta keskellä olevien laakeritukien väliin. Kun joukko ylemmässä verkossa on vahvuutena laakerin tuet. Tarvitaan myös lisävahvistusta paikoissa, joissa on reikiä ja kuormia. Lisävahvistus tehdään erillisillä piikillä, joiden pituus on 400-2000 millimetriä, riippuen leveydestä. Alempi verkko vahvistettu kantavien seinien välissä aukossa.

Yläreunaa on vahvistettava kantavien seinien päälle. Lattialaattojen vahvistaminen omilla käsillä paikoissa, joissa niitä tuetaan pylväillä, on hyvin erilainen kuin perinteinen vahvistus, nämä alueet edellyttävät lisäksi irtotavaran lujuutta.

Laatta kaadetaan betonipumpulla. Kaatamisen yhteydessä on välttämätöntä tiivistää betonia, jota yleensä käytetään syvään täryttimeen. Betonin kovettumisprosessin mukana seuraa sen kutistuminen, joka kasvaa betonin kuivaamisen myötä, ja sen pintaan ilmenee mikrokreikkoja. Siksi 2-3 päivää betonin kaatamisen jälkeen on suositeltavaa poistaa tämä rakenne vedellä. Betoni on parempi kostuttaa ei suoraa virtausta vaan ruiskuttamalla.

Lattialevyt: vahvistaminen ja sen ominaisuudet

Koska rakennusmateriaalien hinnat ovat suhteellisen edullisia, useimmat ihmiset turvautuvat itse rakennettuihin. Yksityisessä asuntorakentamisessa on monia kysymyksiä rakentamisesta, myös sellaisista asioista kuin lattialevyt. Vahvistaminen on olennainen osa niiden rakentamista. Miten se toteutetaan ja onko mahdollista tehdä se itse?

Suunnittelun edut

On olemassa useita etuja, miksi betonielementit pitäisi valita rakenteeltaan päällekkäin:

 • voivat tuntea raskaat kuormat;
 • suhteellisen alhainen hinta;
 • mallin yksinkertaisuus;
 • kestävyys ja kulutuskestävyys;
 • yhtenäinen kuormitusjakautuminen koko päällekkäisyydestä.

Vahvistettu betonilevy on yleinen työkalu rakennusten rakentamisessa, sen kokoa voidaan valita mihin tahansa tarpeeseen, mutta valmiiden tuotteiden kanssa päinvastoin. Valmis kerros vaikea poimia sopivan kokoa uuden rakennuksen. Sementin seoksen valmistelu on yhteinen asia, ja kysymyksiä on vain vähän, mutta lattialevyjen vahvistaminen on vaikeampi tehtävä. Ennen kuin aloitat levyn tekemisen, sinun on täytettävä piirustus. Laattojen vahvistamista ilman sitä ei suositella.

Tärkeimmät asiat ilmenevät tarkasti piirustuksessa:

 • lautasen koko, joka perustuu talon ulkoasuun;
 • betonilaattojen paksuus;
 • ristikkoväli;
 • paikkoja levyn vahvistamiseksi;
 • sopivat varusteet;
 • pariutumismenetelmää.

Onttojen ydinlaattojen vahvistaminen: piirustus

Rakennelevyn ominaisuudet

Vahvistettu betonirakenteilla on lujuutta ja kimmoisuutta kahden elementin yhdistelmästä johtuen: betonista (sillä on kiven kovuus) ja metallista (antaa tuotteen joustavuuden). Rakennuksen kuorma leviää tasaisesti yhdestä betoniteräksestä toiseen. Kuorman massa on staattisen paino (itse rakenteen vakavuudesta riippuen) ja dynaaminen (vaihtelee esineiden määrän, ihmisten määrän kanssa, jotka ovat jatkuvasti rakennuksessa).

Tangot väliin laatassa

Päällekkäisyyden on pystyttävä hyvin kestämään taivutusjännitystä, joten levyjen kovettumisen on oltava kaikkien laskelmien mukainen. Laudalla on oltava kaksi vahvistusverkkoa (alarivillä ja yläosalla). Lujitustangot tulisi ohjata pitkin palkkia pitkin. Teollisuustalojen ruuvien välinen etäisyys asetetaan kaikkien kuormien ja normien määrittämisen jälkeen. Äänenpätkän alla tarkoitamme samaa etäisyyttä raudoituksen palkkien välillä, jotta kaikki kuormat jakautuisivat tasaisesti. Yksityisessä rakentamisessa, jos lattiat tehdään itsenäisesti, hyväksyttävä kaltevuus on 150-200 mm.

Levyn paksuus on 2,5-3 cm pinnaltaan vahvistettu. Levyille voit käyttää valmiiksi hitsattua verkkoa tai tehdä itse - sitoa kaikki sauvat kaikilla risteyksillä erityisellä neuleliitoksella. Jotta vältetään katkoksia vahvistusliitoksessa, ei ole suositeltavaa itse kokata lattialevyn ytimiä, koska jännitysten kerääntymispaikassa voi esiintyä voimakkaita taukoja. Tämäntyyppistä raudoitusta käytetään tuotannon mittakaavassa, jossa hitsattua verkkoa käsitellään jännitysten lievittämiseksi.

Venttiilien erottimet

On tarpeen asentaa kiinnittimet lujittavan verkon (alhaisempi ja ylempi) riviin. Nämä ovat vahvistusverkon erikoisosastoja (pystysuoria elementtejä), joita tarvitaan verkkojen tasaisen asentamisen laattaan. Joten voit säilyttää yhden etäisyyden kahden ruudukon välillä. Erotin voidaan laittaa mihin tahansa - silmukka tai kaareva koukku, ne sijaitsevat myös suunnittelussa, jossa on tietty nousu. Vahvistuksen kaaviollinen järjestely on esitetty piirustuksessa. Laattojen kaikkien reunojen on lisäksi oltava vahvistettua lujitetta L- ja U-muotoisilla elementeillä. Paikoissa, joissa levy tukee palkkeja - etenkin.

Jos lautaset ovat suuria ja monoliittisia ja niitä tuetaan palkkien ympärillä, niin koko kehä ympäröi lisävahvistusta. Alaosassa on vetovoima, ja ylempi päinvastoin on vain puristusvoima. On parempi vahvistaa alempaa vahviketta (jotta se paksummaksi), koska suurin vetolujuus on keskittynyt siihen. Ei ole erityisiä vaatimuksia 6 metrin vakiopituudelle, jos se on suurempi kuin tämä arvo (etäisyys tukikohdasta toiseen), on siksi tarpeen tarkistaa vahvistusvahvistusta (betonilevyvoimaa) koskevat vaatimukset.

Jos koko on yli 6 m, on tehtävä tekninen laskelma kaikista kuormista, ja vasta sen jälkeen nähdään, vahvistaako se myös lisäainetta vai ei. Yleensä lujitus menee levyjen tukipisteisiin (yläkerrosten vahvistaminen), ja levy keskellä vahvistetaan alemmassa kerroksessa lujittamalla.

Peruslaskelmat

Metallivarret on valettava (ilman taukoja). Jos tangot koostuvat kahdesta osasta, päällekkäisyys lasketaan kaavalla - d * 40. D: n arvo on vahvikkeen halkaisija. Jos oletetaan, että se on 20 mm, päällekkäisyys tässä tapauksessa on 800 mm.

Teräsbetonilevyille käytetään A3-luokan teräsraudoitusta. Suositeltu halkaisija SNiP: n normien mukaan 8-14 mm. Kaikkien uudelleenlaskennan jälkeen voit tehdä muutoksia piirustussuunnitelmaan. Lattialevyjen asennusta koskevien yleisten standardien mukaan on suositeltavaa tehdä 200 mm 200 mm: n vahvistusetäisyys ja levyjen paksuus 200 mm. Tällöin ylemmän verkon halkaisija on 8 mm, ja 12 mm: n yläreuna.

Vahvistusmenetelmä

Kaikentyyppiset työt jaetaan useisiin peräkkäisiin vaiheisiin:

 1. Muottien asennus.
 2. Kiinnitystarvikkeet ja verkko.
 3. Betonivaihto.

Ensimmäinen asia, jonka pitää laittaa muottiin. Muotoilulaitteella on omat vaatimukset: sitä ei saa vääristää betonin kaatamiseksi, kestää alustan kokonaispainoa, kunnes laasti asetetaan kokonaan. Kuormitus on valtava, betonin kerros 200 mm painaa noin 0,5 tonnia ja tämä kuorma on vain 1 m 2. Siksi muottien on oltava vahvoja ja vahvoja. Muottipaneelit voidaan tehdä vanerista 18-20 mm, ja palkin kokoa 100 mm 100 mm voidaan käyttää telineinä, palkkeina ja ristikkorakenteina. Täydellinen ja ammattimainen muotti kaatorauta. Se on jo suunniteltu raskaille kuormille, ja teleskooppisia pieniä telineitä, jotka pystyvät säätämään tangon tasoa ja kestämään paljon painoa. Tällaiset laitteet ovat kalliita, ja jos rakennus on kertaluontoinen, on mahdollista vuokrata muotti- ja telineitä yrityksissä tai muilla rakennusorganisaatioilla.

Muottirakenne on jokaisessa rakennuskartellisessa kirjallisuudessa, mutta jos valinta kuuluu ammattihenkilöön, pakkauksen mukana tulee ohjeita. Mitkä valintasi valitset, itse asiassa sillä ei ole väliä, tärkeintä on tarkistaa kaikki pinnat horisontaaliseen asentoon ja asettaa taso tasoisella, tasolla tai muulla laitteella. Vahvistinlevyt Ennen raudoituksen aloittamista sinun on kiinnitettävä kiinnityselementit pohjaan - muovituille suojakerrokselle, niiden korkeus on 25 - 30 mm. Muita rinnakkaisia ​​pinottuja sauvoja, joissa on yhtä suuret lisäykset. Sitten toinen rivi asetetaan oikeaan 90 asteen kulmaan. Neuletiheyden avulla verkkoerot sidotaan yhteen tasan kanssa. Lisäksi sinun on vahvistettava katon reunaa - suunnittelun vahvistamiseksi. Poikittaiset ja pitkittäiset lujitangot asetetaan peräkkäin jakajille ja U-muotoisille vahvistuselementeille. Vahvistustankojen yläpinnan tulee olla muotin alapuolella keskimäärin 30 mm. Kokoonpannussa olevan rungon on kestettävä henkilön paino, jos kehys on jäykkä, ei myöskään ole muodonmuutoksia.

Seoksen kaataminen

Kun olet tehnyt työtä lujittamalla, voit jatkaa betonilaivan kaatamisen betonin valmistamista. On parempi käyttää betonipumppua (säästää aikaa), ja kaatamisen yhteydessä on tarpeen sekoittaa seos syvällä värähtelijällä (se vaikuttaa levyn lujuuteen). Sekoituskohtaa on tehtävä yhdeksi matkatavoitteeksi, sillä betoni antaa hyvän kutistumisen kovettumisen aikana. Jotta mikroprekat eivät näy, on betonin levyn pinnan märittämistä vedellä useita päiviä, jos levy kuivuu hyvin nopeasti, sitä ei voida välttää. Märkää w / b-levyn yläosaa parempaa suihkutusta. Jos ei ole suljettua tilaa, ja kaataminen tapahtuu kadulla, on parempi työskennellä aurinkoisena päivänä, sateet voivat vain vahingoittaa. Liesi kuivuu keskimäärin 30 vuorokautta, vain silloin voit poistaa muottipesän.

Talon rakentaminen

Yksittäisten matalapäisten rakennusten rakentamisessa käytetään useimpia kerroksia betonituotteita, joissa on ontto rakenne. Asennukseen tarvitaan kuitenkin nostolaitteita, jotka vaikuttavat työn kokonaiskustannuksiin. Lisäksi valmiita alustoja käytetään taloja, joissa on yksinkertaisia ​​muotoja.

sisältö:

Jotkut kehittäjät haluavat tehdä oman päällekkäisyytensä teräsbetonista. Tämä menetelmä soveltuu parhaiten esineisiin, joilla on epäsäännöllinen geometria. Tämä puolestaan ​​antaa sinun siirtyä standardien ulkopuolelle ja rakentaa rakenteita, jotka ovat monimutkaisia ​​arkkitehtuurin kannalta.

Pohjalevyn vahvistustekniikka

Lattialaattojen vahvistamisen edut

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta. Kun kaatetaan, saadaan samat katot (ilman saumoja) ja samat kerrokset, jotka eivät tarvitse kallista ja aikaa vieviä sisustustöitä.

Etuja ovat mm.

 • paino. Tämä muotoilu painaa huomattavasti alempaan verrattuna valmiisiin betoniteräksiin, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen. Mutta se vähentää kuormitusta säätiössä ja käyttää kevyempää rakennusmateriaalia;
 • vahvuus. Hämmästyttävä materiaalin kaltainen materiaali, kuten betoni ja rauta, luo vankan perustan. Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla;
 • luotettavuutta. Betonirakenteet ovat erittäin vastustuskykyisiä monisuuntaisiin kuormituksiin johtuen raudoituksen käytöstä. Ne kestävät 500-800 kg neliömetriä kohden;
 • palonkestävyys. Käytetyt materiaalit ovat itsestään syttyviä. Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään;
 • kustannukset. Kustannukset, jotka ovat päällekkäisiä, eivät varmasti ylitä tehtaan tuotteen kustannuksia. Lopullinen hinta määräytyy varatun alueen mukaan.

Mikä on vahvistuslevy

 • Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen suunnittelussa. Tässä tapauksessa alusta on erittäin kestävä. Se kestää hyvin suuria kuormia, ei altistu poltettavaksi eikä vaikuta hyönteisten, sienten ja muiden patogeenisten bakteerien kehitykseen.
 • Teokset toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Rakennusmateriaalit hankitaan tunnetuilta toimittajilta, koska avioliiton läsnäoloa ei voida hyväksyä. Vain kiinni tekniikasta voimme puhua valmiin alustan sopivasta rakenteellisesta vahvuudesta. Muussa tapauksessa päällekkäisyys voi olla epämuodostunut ja johtamaan sekä lattialevyn tuhoamiseen että koko rakennukseen.
 • Lattian täyttö suoritetaan irrotettavalla muottirakenteella, jossa työvahvistus on sijoitettu. Metallivarret on sidottu toisiinsa neulomalla lanka tai yhdistetty hitsauskoneella.
 • Joustava metallikehys on sijoitettu siten, että se on kokonaan upotettu betonimassaan. Siten venttiili ottaa itseensä maksimaalisen kuorman, ja ratkaisu puolestaan ​​estää hapen pääsemästä kehoon, joka vaikuttaa metallia haitallisesti.

Laatan lujitussuunnitelman laatimisen yhteydessä otetaan huomioon lisävahvistus asennusosien vahvistamiseksi:

 • tulevaisuuden foorumin keskellä;
 • monoliitin kosketus kolonnit, sisäseinät, kaaret, jne.;
 • missä kuormien pitoisuus (kun asennetaan takka, raskaat laitteet jne.);
 • katon kosketus reikiin (poistu portaista yläkerrokseen, tuuletus- tai savupiipun kanava ja muut järjestelmät).

Vihjeitä monoliittisten lattialaattojen vahvistamiseen

 • Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta. Jos laakeritukien välinen etäisyys on 5 m, betonialustan paksuuden tulee olla 170 mm. Eli laskennassa käytetään suhdetta 1/30. Kuitenkin rakenteita, joiden paksuus on alle 150 mm, ei saa käyttää.

Levyjen vahvistuspiirustus

 • Ylärajan paksuuden vähimmäispaksuus metallielementit pinotaan yhteen kerrokseen. Jos tämä parametri on suurempi, niin kaksi.
 • Käytettäessä käytettyä betonia M200 (ei pienempi). Tämä brändi yhdistää hyvän suorituskyvyn ja edullisen hinnan. Puristuslujuusluokka on 150 kgf / cm.kv.
 • Terästangojen halkaisija vaihtelee 8 - 14 mm. Metallikerrosten kaksikerroksisella järjestelyllä alemman rivin metallivalssauksen halkaisijan tulisi olla suurempi kuin ylempi. Täällä voit käyttää tehdasverkkoa, jonka solut ovat 150x150 mm tai 200x200 mm.
 • Muotti on valmistettu levyistä ja / tai kosteutta kestävästä vanerista. Tukit ovat tukevasti kiinni, koska valurakenteen paino voi nousta 300 kg neliömetriä kohden. Tuki- elementteinä on parempi käyttää teleskooppisia telinejohdoja, joiden avulla voit asettaa vaaditun korkeuden korkealla tarkkuudella. Jokainen tuki pystyy kestämään jopa 2-2,5 kg: n kuormituksen.

Vahvistuslevyt tekevät sen itse

muotti

 • Tämä malli on irrotettava, joten on suositeltavaa käyttää niitä materiaaleja, joita voidaan käyttää tulevaisuudessa. Sopii täten reunalistat 150x25 mm. Ne eivät kuitenkaan tarjoa täysin tasaista pintaa tulevaan kattoon, koska tämän puutavaran paksuus on sallittua jonkin verran. Kaikki epäsäännöllisyydet on helppo piilottaa kipsin alla, varsinkin jos aiot asentaa kattopinnoille.
 • Tapauksissa, joissa on olennaisen tärkeää olla tasainen pinta, sen jälkeen levyjen sijasta käytetään laminoitua vaneria, jonka paksuus on 22 mm. Mutta tällainen muotti maksaa ihmisarvoisen määrän. Seuraavassa vaihtoehdossa on paljon edullisempaa: samat leikkuulaudat toimivat pohjana ja niiden päälle asetetaan 8-10 mm paksua vaneria.
 • Seinäteline varustaa laudan (150x50 mm) avulla, jotka on asennettu huoneen kehälle. Poikittaiset tangot on asennettu 600-800 mm: n korkeudella, ja niiden alapuolella on pystytasot tai teleskooppitelineet tiukasti tason mukaan.
 • Rungon päälle levyt asetetaan tiukasti 150x25 mm. Ei ole tarpeen kiinnittää sitä pohjaan tai toisiinsa, muutoin töiden päätyttyä (betonin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen) suuret vaikeudet syntyvät murskeen purkamisen yhteydessä. Tarvittaessa vanerilevyt asetetaan levyjen päälle.
 • Jotta muottiin käytettyä materiaalia voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin, malli on peitetty tiheällä muovikalvolla. Värikartat ovat päällekkäin (vähintään 200 mm) vain muotin pohjalta ilman päätyä, on tärkeää välttää materiaalihäiriöitä työn aikana.
 • Jos laatta toimii lattian alla katon alla, paneelien sijasta on parempi asettaa tiili- tai solukkojen levyt tasolle, joka vastaa betonikerroksen paksuutta.

Kun laatta valmistetaan, muotti on purettu eikä rikkoutunut. Tässä yhteydessä kaikkien kiinnittimien tulee sijaita rakenteen ulkosivulla.

kalusteet

 • Pienten levyjen muodostamiseen voit liittää verkon omiin käsiinsä. On suositeltavaa sijoittaa tangot pituuteen ilman taukoja. Jos tarvitset jalkineita, metalliset elementit asennetaan vähintään puolen metrin päällekkäisyyksillä.
 • Pystysuoraan sijoitettujen sauvien leikkauspisteet kiinnitetään lanka- tai hitsauskoneella. Pistehitsaus on tärkeä, kun käytetään suuren halkaisijan vahvistamista. Hitsausprosessissa ohut tankoista tulee ohuempia, mikä johtaa metallin lujuuden pienenemiseen ja siten valmiin levyn kantokyvyn heikkenemiseen.
 • Neulomalla voit käyttää erityistä koukkua. Tarvitaan kuitenkin tiettyjä taitoja, lisäksi langasta kiertyminen on edelleen kierrettävä. Siksi yksityisen talon rakentamisen yhteydessä voit tehdä tavallisia pihdeitä.
 • Valmiit metallikortit voivat helpottaa prosessia suuresti. Niiden asettaminen tapahtuu päällekkäisyydellä - saadaan vähintään 2 solua eli sama 400 mm. Epäonnistuneesti ne kiinnittyvät toisiinsa langan avulla.
 • Metallikehys ei saa sijaita suoraan muotin pohjalla. Se on asennettu kiviä, rikki laattoja, joiden paksuus on vähintään 40-50 mm. Jos betoniteräksen mitoituspaksuus on yli 150 mm, toinen verkko neulotaan samalla menetelmällä. Toisen vahvistuskerroksen on oltava etäisyydellä ensimmäisestä, mutta samanaikaisesti yläosan tulisi olla täysin päällekkäin betonilla.
 • Paikoissa, joissa on suurempi kuorma, vahvistetaan lisää tangoilla. Taivutusuraus tulisi tehdä mekaanisesti. Metallin lämmitys muuttaa sen rakennetta, mikä johtaa kimmoisuuden menetykseen ja sen seurauksena - työkappaleen halkeilu.
 • Kierretut langankytkimet kerätään melko yksinkertaisella tavalla. Lahti kiinnitetään etupäässä liimanauhalla 3-5 tasapisteessä, joiden välisen etäisyyden tulisi vastata sopivaa pituutta kiertymistä varten. Hiomakoneen avulla käämi leikataan tarrojen avulla merkittyjen alueiden läpi.

Betoniliuos

 • Merkittävästi helpottaa muottipesän kaatamista. Laitoksessa betoniliuokseen lisätään pehmittimiä, vettä hylkivä aineita ja muita lisäaineita, jotka parantavat valmiin liuoksen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia.
 • Betonisekoittimen saapumista ei kuitenkaan aina ole, ja tilaaminen pienelle alueelle on epäkäytännöllistä. Siksi joissakin tapauksissa on välttämätöntä tehdä liuoksen vaivaaminen käsin. Liesi on kaadettava yhteen askeleeseen, 2-3 ihmistä tarvitsee apua tässä.
 • Yhden osan betonin vaivaamista varten otetaan: 3 osaa hiekkaa; 5 kpl raunioita tai soraa; vettä 20% kokonaiskiintoaineista.
 • Aluksi kaikki kuivat osat sekoittuvat, sitten lisätään tarvittava määrä vettä. On ongelmallista tehdä tämä manuaalisesti, joten tässä käytetään konkreettista sekoittimia, joka on otettu juonialueelta naapureilta tai vuokrattu rakennusyhtiöiltä.
 • Vaivaamisen jälkeen liuosta käytetään välittömästi. Kuivattua seosta ei saa laimentaa vedellä, valitettavasti se on heitettävä pois. Siksi on tärkeää suorittaa kaikki valmistelut oikeaan määrään ja välittömästi ennen kaatamista, sekoita betoniliuosta.
 • Kaatoprosessissa on välttämättä käytettävä värähtelijää. Jos ei ole, niin voit saada tasaisesti napauttamalla vasaraa avoimessa ruudukossa ja puiset muottielementit.
 • Karkaistu, betonipäästöt kutistuvat, ja nopea prosessi laattahiukkasista voi muodostua. Ulkopinnan välttämiseksi pinta kostuu säännöllisesti ja peitetään muovikelmulla, mikä hidastaa kosteuden haihtumista. Kastelu suoritetaan suorilla suihkuilla, mutta sumuttamalla.
 • Betoni saavuttaa voimansa 4 viikon kuluttua. Varmistaaksesi, että levy on täysin kuiva, pieni katetrin materiaali on sijoitettu pienelle alueelle ja jätetään päiväksi. Pehmeä paikka vedenpitävän materiaalin levyn alla osoittaa, että levy ei ole kuiva eikä sen vuoksi ole käyttövalmis.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​sääntöjä ja käyttämällä laadukkaita materiaaleja, voit saavuttaa uskomattomia tuloksia myös aloittelijalle. Tällainen katto yksityiselle talolle, autotallille tai muulle rakennukselle on paras vaihtoehto. Erityisesti, jos erikoisvarusteille ei ole pääsyä rakenteilla olevaan kohteeseen. Lisäksi vahvistettu katto tarjoaa enemmän vaihtoehtoja kuin valmiita betonituotteita. Vakiokokojen tehdasvalmisteisia tuotteita käytetään rakenteisiin, jotka perustuvat oikeisiin kulmiin. Ja tämä tekniikka on ihanteellinen niissä tapauksissa, joissa haluat päästä eroon tavallisista ratkaisuista ja rakentaa talon ilman, että ne ovat sidoksissa neliön tai suorakaiteen muotoihin.

Vahvistuslevyn video

Kuinka vahvistaa laatta?

Nykyaikaisessa yksityisessä rakentamisessa käytetään aktiivisesti vahvistuslevyjä.

Verrattuna monoliittisten teräsbetonilaattojen käyttöön itsevahvistamisella on useita etuja.

Tällainen päällekkäisyys voidaan asentaa itsenäisesti, kun taas tehtaalevyn (kiinteä, ontto tai monisäikeinen) asennusta varten vaaditaan raskaita rakennuslaitteita.

Toinen etu on se, että tämän tekniikan avulla voit luoda päällekkäisyyksiä vakiintumattomien lomakkeiden asettamiseksi, ja kolmanneksi samalla tavalla valmistetaan porrasaskeleita ja kaarevat kantta.

Lujuutta koskevat ominaisuudet ja vaatimukset

Levyn tuen vaatimukset:

 • päällekkäisyyksiä on suositeltavaa asentaa seismiseen panssaroituun vyöhön;
 • panssaroidut seismiset panssaroidut vyöt yhdistetään hitsaamalla;
 • betonityyppisille laitteille betoniluokan B15 ja sitä korkeammalle;
 • panssaroituja seismisiä asennetaan seinän koko leveyteen.

Lisäksi monoliittisen lattialevyn vahvistaminen parantaa rakennuksen lämpö- ja äänieristysominaisuuksia ja nopeuttaa rakennusten pystyttämistä.

Pienen massan teräsbetonilattian takia kuormitus pohjaan laskee, paloturvallisuus lisääntyy.

Vahvistetut levyt ovat ympäristöä säästäviä, kestämään suurta turvamarginaalia, mutta ne edellyttävät pätevää lähestymistapaa suunnittelussa ja rakentamisessa.

Kaikentyyppisiä teräsbetonilaatuja voidaan käyttää kattamaan asuinrakennuksia, joissa on tiilien, solujen ja suurien lohkojen seiniä.

Betonilattiat soveltuvat myös rakennuksiin, joiden kosteustaso ei ylitä 60%.

Venttiilivaatimukset:

 • SNIP: n mukaan on mahdollista käyttää luokkaan A400C tai kuumavalssattua terästä 25 G2S, 35 HS-laatua;
 • Vavat, joiden halkaisija on 8-16 mm;
 • Pääkuorma putoaa levyn alemmalle segmentille. Siksi yläraudoitukseen voidaan käyttää pienempää halkaisijoitusta. Poikkeukset ovat tontit tukikohdissa, tässä tapauksessa monoliitin yläosa vahvistuu;
 • Suurten etäisyyksien välissä, sekä laatoitettaessa laatat pylväät, tarvitaan poikittaista vahvistamista;
 • SNIP: n mukaan poikittainen vahvistus suoritetaan A240C-luokan vahvikkeella;
 • Neulelangalla käytetään vahvistamista, solut tehdään päällekkäisyyden tarkoituksesta riippuen. Koko ruudukko olisi tehtävä saman halkaisijan vahvistamisesta. Käytettäessä kaupallisia tuotteita, valitse ristikot, joiden halkaisija on 8 mm ja terät 0,4 m tai vähemmän.

Betonin luokka riippuu monoliitin parametreista. Tyypillisesti käytetään luokkia B15, B20 ja B25.

Lisäksi otetaan huomioon jäätymisvastus ja veden kestävyys. Asuintalojen lämmitettäville taloille käytetään betonin merkintää, jolla on pakkasvastus F50, vedenkestävyyttä ei oteta huomioon.

Parvekkeilla varustetuissa lattiapinnoissa betoniparametrit riippuvat ilmastoalueesta. Kuva näyttää vahvistusvaihtoehdot.

Päällekkäisyyden laskeminen

Jotta levy ei voinut muuttua käytön aikana, on noudatettava SNIP: n vaatimuksia, tarvitset myös piirustuksen ja lattian ominaisuuksien tarkan laskennan.

Yleensä piirustus esitetään tiettyjen kokoisten neliösummien muodossa (tangon sijainnin mukaan). Lisäksi piirustukseen käytetään lisävahvistuspaikkoja.

Ohjelmistoa, jolla voit laskea levyn mitat. Mutta tässä tapauksessa älä kiinnitä huomiota rakennusmateriaaleihin.

Siksi vaikeissa tapauksissa, saada tarkkoja lukuja, on parempi ottaa yhteyttä suunnittelijoihin.

Riippumattomuuden laskemiseksi itsenäisesti lasketaan monoliitin kuormitus ja lujuuslujuus. Viimeisen parametrin pitäisi olla suurempi kuin monoliitin kuorma.

Monoliitin kuormituksen 1 m²: n pinta-alaa kohti tehdään sellaisten ominaisuuksien perusteella kuin laattaen oma paino ja siihen kohdistuva tilapäinen kuorma. Esimerkiksi lasketaan asuinrakennus, jonka pinta-ala on 6 x 10 m.

Palkkien välinen etäisyys on 2,5 m. Näiden tietojen perusteella on mahdollista laskea monoliitin paksuus (kaavan L / 35 mukaan, missä L on palkkien välinen askel).

Tällöin 2,5 / 35 = 0,071 m tai 71 cm SNIP: n mukaan asuntorakennuksen tilapäinen kuorma on 150 kg, turvallisuuskerroin on 1,3. Kuorman laskeminen levyn omasta painosta - päällekkäisyyden paksuus kerrottuna 2500: lla.

Vahvistuksen laskenta tulee suorittaa seuraavien SNIP-standardien ja teknisten vaatimusten mukaisesti:

 • Pylväät, joilla ei ole pääkaupunkia, tuetaan laatikoille, jotka vahvistuvat tukien yläosien yläpuolella olevilla alueilla. Tämän toimenpiteen ansiosta on mahdollista välttää lattian pakottaminen käytön aikana;
 • SNIP: n mukaan levyn paksuuden laskeminen suoritetaan span alueen alueelta. Suhde 1:30 käytetään yleensä. Jos tukiseinien välisen päällekkäisyyden leveys on 9 m, vahvikelevyn paksuus on 30 cm. Tarvittaessa pienennä tätä lukua, lujitettua rakennetta on vahvistettava.
 • Vahvistus yhdellä kerroksella on mahdollista vain, jos päällekkäisyyden paksuus on enintään 15 cm, jos kaikki SNIP-standardit ja muut hankkeen sääntelyolosuhteet täyttyvät. Jos levy on suurempi paksuus, vahvistus asetetaan kahdelle kerrokselle - ylä- ja alareunassa;
 • SNIP: n mukaan poikittainen vahvistus suoritetaan kehysten tai kiinnittimien muodossa;
 • Täyttö on tehty betonilla, joka ei ole alempi kuin M200;
 • SNIP: n mukaan ylimääräinen vahvistus on tarpeen alemman verkon kohdalla monoliitin keskelle, kannattimille, reikien ympärille ja paikoissa, joissa on suurempi kuorma. Vahvistuksessa käytetään erillisiä sauvoja, joiden pituus on 40-150 cm riippuen kuormituksesta ja leveydestä.

Vahvistus ja betonin kaataminen

Ensimmäinen vaihe on laattojen asennus. Voit käyttää tehdasvalmisteita tai tehdä kotitekoisia, mikä maksaa paljon vähemmän.

Muottiin tarvitaan 50x150 mm levyjä, puuta ja ohutta vaneria. Kuvassa näkyy lattian muotojen tuotanto.

 • Asenna teleskooppitelineet riveihin 1-1,2 m etäisyydelle toisistaan;
 • Aseta telineen päälle pituussuuntainen ja sitten poikittainen palkki;
 • Vie puu yhteen, aseta vaneri verkon yli, kiinnitä se ja aseta se tasolle.

Alarivin vahvistus asetetaan valmiiseen muottiin. Oikein järjestää tangot auttavat vahvistuslaattojen rakennetta. Suoraan muottirakenteessa on ensimmäinen vahvistusrivi.

Ristikko ei sovi erikoiselle jalustalle, joten lujituksen ja muottirakenteen välisen työn päätteeksi betoni kerros oli. Verkkoa pidetään toisiinsa neulomalla, hitsausta ei voida käyttää.

Nyt sinun täytyy laittaa toinen rivi venttiileistä, sillä myös erityiset tuet. Vahvistuksen päiden on sijaittava tukipalkkeihin. Valokuvan voi nähdä vahvistusasennuksen ominaisuuksista.


Betonia sekoitetaan seuraavissa mittasuhteissa:

 • hiekka - 2 kauhaa;
 • murskattu kivi - 1 ämpäri;
 • sementti - 1 ämpäri.

Kaikki osat sijoitetaan betonisekoittimeen, minkä jälkeen lisätään vettä. Lopullisen liuoksen johdonmukaisuuden tulisi muistuttaa smetanaa. Tällainen nestemäinen betoni tasoittaa tasaisesti koko muottipesän.

Ensimmäinen kerros täytetään hieman sekoittaen lapiolla, jolloin ilmakuplat poistetaan betonimassasta ja täytetään kaikki aukot.

Sitten paksumpi betoni kaadetaan ja jättää n. 1-2 cm laatan yläosaan. Tätä kerrosta käsitellään vibropressin avulla.

Kun betoni on asetettu, majakat asennetaan, lopullinen kaataminen laastilla ilman rakeja tehdään (3 kauhoa hiekkaa, 1 säiliö). Vettä lisätään seoksen keskimääräiseen tiheyteen.

Ennen täydellistä kovettumista betoni on säännöllisesti kostutettava vedellä. Pinnan halkeilemisen estämiseksi kuumalla säällä pinta peitetään kalvolla. Muotti ei ole poistettu ennen 30 päivää.

Kuinka vahvistaa levyä ja miksi?

Mikä tahansa rakennus on rakennettu betonilla. Vahvistukseen käytetään metalliverkkoa tai lujitushäkkiä. Monoliittiset päällekkäisyydet ovat laajalle levinneet, joiden muodostamiseksi suoritetaan tukipidikkeiden väliin asennettu betonivalukappale. Kuormitettavuuden lisäämiseksi sinun on vahvistettava betonilaatta. Tätä varten suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus, jonka on vastattava hankkeen vaatimuksia. On tärkeää suorittaa laskuja ottaen huomioon seinämien välinen etäisyys, valita raudoituksen määrä ja halkaisija.

Mikä on monoliittisen levyn vahvistaminen

Asuin- ja teollisuusrakennusten yhteinen elementti on monoliittinen päällekkäisyys, joka on vahvistettu suurihalkaisijoituksella. Lujittavan hilan tai spatiaalisen rakenteen elementtien liittämiseen ei suositella hitsin heikkenemistä rakennetta käytettäessä. Vavat on liitettävä hehkutettuun lankaan. Vahvisteilla vahvistetun monoliitin osa pystyy vastaanottamaan merkittäviä kuormia. Päällekkäinen vahvistaminen on joukko toimenpiteitä betonirakenteen vahvistamiseksi.

Useimmin käytettyjä lattiapäällysteitä yksittäisten matalien rakennusten rakentamisessa ovat betonituotteet.

Toimintasarja on seuraava:

 1. Ensinnäkin hanketta kehitetään ja vahvistetaan laskenta ottaen huomioon päällekkäisyyden mittasuhteet, nykyisten ponnisteluiden suuruus. Laskelmien perusteella kehitetään vahvistusjärjestelmä.
 2. Suojusten valmistuttua muotti on asennettu pääseinien väliin. Kun asennetaan muottirakenne, asennetaan tukielementtejä, jotka lisäävät muottirakenteen kuormituskykyä.
 3. Seuraavaksi leikkaa työkappale, sitoudu kehykseen ja asetetaan suojamoduuliin. Metallirakenteiden valmistus ja kokoonpano suoritetaan aiemmin kehitetyn projektidokumentaation mukaisesti.
 4. Viimeisessä vaiheessa betoniliuos kaadetaan muottiin. Betonitoiminnan jälkeen betonipilvi tiivistetään. Betoni on ajoittain kostutettu normaaliin kovuuteen.

Kehitettäessä betonielementin vahvistamisohjelmaa suunnitellaan lisäterästen asentamista ongelma-alueille:

 • monoliittisen levyn kosketusalueilla tukipylväät, pääseinät ja kaarevat rakenteet;
 • paikoissa, joissa ponnisteluja käytetään lämmityslaitteiden, raskaiden huonekalujen tai massiivisten laitteiden asentamiseen;
 • ylätasojen aukkojen yläreunojen ääriasentoon sekä ilmanvaihtokanavien ja savuputkiputkien aukkojen ympärille;
 • betonilevyn keskiosassa, joka on yksi heikoimmista osista päällekkäisyyksiä.

Korroosionkäsittelyn estämiseksi raudoitusverkko sijaitsee erityisillä betonipäällysteillä, eikä se pääse 30-40 mm: n pinnalle. Tämän tekijän perusteella valitaan tangon pituudet ja varmistetaan vallan rakenteen liikkumattomuus betonoitumisen aikana. Vahvistustekniikan omistaminen on helppoa betonilattian parannettujen lujuusominaisuuksien sekä pitkän käyttöiän ansiosta.

Lujituksen päällekkäisyyden paksuuden laskeminen riippuu sen pituudesta

Kuinka oikea vahvistaminen - vaatimukset betonilaatan vahvistamiseksi

Monoliittisen lattialaatan vahvistaminen on ratkaiseva prosessi, jonka toteuttaminen asettaa joukon vaatimuksia.

Kun työskentelet betoniteräsrakenteen muodostamisessa, noudata näitä ohjeita:

 • Käytä halkaisijaltaan 1,2-1,6 mm: n neulontankoja teräspalkkien liittämiseen. Sähköhitsauksen käyttöä ei voida hyväksyä, koska metallirakenteen rikkominen nivelissä;
 • anna tarvittava paksuus katton betonipainon suhteessa pääseinämien väliseen etäisyyteen. Vahvitetun betonirakenteen paksuus on 30 kertaa pienempi kuin tukien välinen etäisyys. Levyn vähimmäispaksuus on vähintään 15 cm;
 • Aseta metallirunkoelementit päällekkäin ulottuvin mittojen mukaan pystysuoraan. Levyn vähimmäispaksuus vahvistin asetetaan yhteen kerrokseen. Paksuus on yli 15 cm, vahvistusta vahvistetaan kahdella kerroksella;
 • käytä kaatamalla betoniseoksen muottipesään merkinnällä M200 tai uudemmalla. Näiden brändien betoni on hyvä suorituskyky, pystyy havaitsemaan merkittäviä kuormia ja edullinen hinta;
 • käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,2 cm: n teräsraudoitusvahvikehysten valmistukseen. Kun tehdään kaksi kerrosta oleva vahvike, käytä metalliprofiilin osuuden suurentamista alarivissä. Ostoreskon mahdollinen käyttö;
 • Rakenna muottirakenne höylöidyistä levyistä tai vedenkestävästä vanerista. Peitä pehmeät alueet varovasti. Rakenteen vahvistamiseksi käytä enintään 20 cm: n halkaisijaltaan korkealaatuisia puupylväitä tai teleskooppisia metallitelineitä.

Määritettyjen vaatimusten noudattaminen lujittavien toimenpiteiden suorittamisessa luo konstruoidun päällekkäisyyden lujuusominaisuudet.

Vahvistettu alusta, joka on tehty teknisten hienovaraisuuksien mukaan, kestää yli kymmenen vuotta

Lattian lisävahvistus - edut ja heikkoudet

Tarve vahvistaa betonilattia liittyy betonin ominaisuuksiin. Betonipassi pystyy näkemään lisääntyneet puristuskuormat, mutta se on altis vetolujuuksille ja taivutusmomenttien vaikutukselle. Betoni ei kykene itsestään vaimentamaan kuormitusta ja vaatii lisävahvistusta. Vahvojen kompensoimiseksi ja teräsbetonirakenteiden eheyden säilyttämiseksi suoritetaan lattialevyjen lisävahvistus.

Betonilaatta, jonka vahvuus kasvaa lisävahvistuksen ansiosta, on luja rakenne, jossa on useita etuja. Tärkeimmät edut:

 • pitkä käyttöikä. Kasvaneen turvallisuussyistä johtuen raudoitetun betonirakenteen elinikää lasketaan vuosikymmenien ajan;
 • ei liitoksia, samoin kuin sileät pinnat kattoihin ja lattioihin. Ei ole tarvetta kalliita ja aikaa vievää viimeistelyä;
 • pienempi monoliittisen lattiarakenteen paino verrattuna kaupallisesti saatavissa oleviin betoniteräksiin. Tämä vähentää merkittävästi säätiön kuormitusta;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet. Teräsraudoituksen ja betonin ominaisuuksien yhdistelmällä voidaan lisätä pohjan lujuutta ja varmistaa sen eheys kohonneissa kuormissa;
 • lujitetun betonin rakentamisen luotettavuus. Eri suuntiin vaikuttava kuormitustaso saavutetaan vahvistamalla. Vahvistettu päällekkäisyys, joka pystyy ottamaan 0,5-8 tonnia neliömetriä kohti;
 • paloturvallisuus. Palamattomien rakennusmateriaalien käyttö takaa rakenteen palonkestävyyden. Liesi voi säilyttää eheyden pitkään kohonneen lämpötilan ja avotulen vaikutuksen alaisena;
Tämä malli painaa huomattavasti alhaisempia valmiisiin betonilaatoihin verrattuna, mutta tämä tekijä ei vaikuta sen lujuuteen.
 • pienempi määrä kustannuksia verrattuna tavallisten paneelien käyttöön päällekkäisyydestä. Monoliittisen päällekkäisyyden rakentamisen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna vastaaviin esivalmistettuihin rakenteisiin;
 • ei tarvitse käyttää erityisiä nostolaitteita ja varusteita. Monoliittisen laatan muodostamiseen ei tarvita nosturia;
 • yhtenäinen voimansiirto monoliittisesta laatasta rakenteen tai tukipylväiden kantaviin seiniin. Kuormien kohdistaminen vähentää halkeilun todennäköisyyttä.

Muista eduista tulisi huomata mahdollisuus kaataa päällekkäin epätyypillinen konfiguraatio. Tämän ansiosta voit rakentaa monimutkaisia ​​rakennuksia eri standardien kanssa. Vakava etu on kyky suorittaa interloorisia aukkoja ja tiedonsiirto-aukkoja betonisointivaiheessa.

Etujen ohella on myös heikkouksia:

 • vahvistuskammion kokoonpanon toteuttamisen lisääntynyt monimutkaisuus;
 • sementin hydratoitumisprosessin kesto ja näin ollen konkreettisen käyttövoiman määrä.

Ammattimaiset rakentajat suosivat usein monoliittisia kattoja, jotka yhdessä näiden etujen kanssa vastustavat korkean kosteuden ja huoneen äänieristyksen vaikutuksia.

Mitä materiaalia käytetään vahvistamaan lattiaelementtejä?

Vahvistettujen kattojen muodostamiseen tarvitaan seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniseos, joka on valmistettu sementti M300, hieno hiekka ja keskipitkä sora;
 • teräspalkit, joissa on aallotettu pinta, luokan A4 lujitemuovista.
Laiturilla käytetään päällekkäisyyksiä laajakulmaisilla ja raskaasti kuormitetuilla rakenteilla.

Tarvitset myös seuraavia materiaaleja, työkaluja ja laitteita:

 • hehkutettu lanka vahvistuspalkkien liittämiseen;
 • erityinen kiinnitin sidontaan;
 • kosteutta kestävä vaneri tai levyt muottien valmistukseen;
 • työstökoneet taivuttamalla lujittavaa aihaa;
 • Bulgarialaisia ​​tai erikoisleikkureita leikkuupuille.

Älä unohda valmistella mittanauhaa, jolla voit suorittaa tarvittavat mittaukset.

Laskemme monoliittisen laatan lisääntyneessä kuormituksessa

Kiinteän raudoitetun betonilevyn laskenta suoritetaan aikaisemmin kehitetyn järjestelmän perusteella ottaen huomioon rakennuskoodien ja määräysten vaatimukset.

Laskentatulosten perusteella määritetään seuraavat ominaisuudet:

 • teräsbetonilattioiden paksuus;
 • vahvistusalue ja vahvistusrivien määrä.

Kiinnittäkäämme erikseen jokaiseen laskentatyyppiin.

Miten betonilevyn paksuus lasketaan

Valetun betoniteräksen paksuus määritetään seuraavalla algoritmilla:

 1. Mittaa etäisyys laakerin seinämien välillä.
 2. Jaa tämä arvo 30: llä.
 3. Kerro tulos turvallisuustekijällä 1.2.

Esimerkiksi pääseinien välisen 600 cm: n etäisyydelle rakennukselle laatan paksuus on 600: 30x1,2 = 24 cm. Suunniteltaessa kuormitettuja rakenteita on laskelmissa uskottava laskea asiantuntijat, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet.

Monoliittinen liesi ei kestä palamista ja kykenee kestämään avoimen liekin vaikutuksia pitkään aikaan.

Laske riviä rivejä

Lujitustasojen määrä määritetään päällekkäisyyden paksuudesta riippuen:

 • yksivaiheinen raudoitus sallitaan vähintään 150 mm: n raudoitetun betonirakenteen kanssa;
 • kaksitasoinen lujitushäkki on rakennettu lisäämällä päällekkäisyyden paksuutta määritetyn arvon yläpuolella.

Ylä- ja alarungon halkaisija on 8-12 mm. Kun tangot ovat sidoksissa, muodostuu ristikko, jonka solut ovat neliön muotoisia, joiden sivu on 200-400 mm.

Yläosan päällekkäisyyden suunnittelu ja piirustus

Rakenteellisesti monoliittinen päällekkäisyys on esivalmistettu vanhan betonin rakenne, jonka sisällä sähköverkko sijaitsee. Monoliittisen lattialevyn vahvistustekniikkaa kehitetään suunnitteluvaiheessa.

Se sisältää seuraavat tiedot:

 • lujittavan hilan mitat;
 • lujitustangot koot ja osat;
 • käytettyjen sauvojen profiili;
 • vahvistusyhteysmenetelmä;
 • lujitustangojen välinen etäisyys;
 • muotoilu ominaisuuksia hihnan voitto.

Järjestelmän perusteella lasketaan rakennusaineiden määrä ja rakennustoimintojen järjestys on suunniteltu.

Tämän tekniikan käyttö tarjoaa enemmän mahdollisuuksia sisätilojen ulkoasun suhteen.

Lattialevyjen lisävahvistaminen - valmistelevat toimenpiteet

Kun suunnittelet monoliittisen laatan vahvistamista, valmistaudu huolellisesti töiden suorittamiseen:

 1. Suorita lujuuslaskelmat.
 2. Suunnittele vahvistinpiiri.
 3. Määritä rakennusmateriaalien tarve.
 4. Valmista materiaalit ja työkalut.
 5. Leikkaa koukku.
 6. Valmistetaan suojukset muottien kokoonpanolle.

Huomiota on kiinnitettävä konkreettisen ratkaisun valmistamiseen tarvittavaan määrään.

Esimerkki monoliittisen levyn vahvistamisesta

Tarkastellaan, kuinka monoliittista laattaa vahvistetaan kunnolla käyttämällä esimerkkiä rakennuksen katosta, jonka mitat ovat 6x6 m ja betonipintapaksuus 0,24 m.

menettely:

 1. Kerää suojamoduuli.
 2. Tiivistä rakoja.
 3. Leikkaa koukku.
 4. Yhdistä kaksikerroksinen ruudukko 20 x 20 cm: n kennolla.
 5. Asenna ristikko muottiin erikoisosissa.

Kun olet suorittanut edellä mainitut toimenpiteet, valetaan betonia.

Kuinka vahvistaa lattialaatta - askel askeleelta ohjeita

Levyvahvistus on vastuullinen toiminta, joka suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Leikkaa viilto haluttuihin mittoihin.
 2. Yhdistä alemman tason sähköverkko.
 3. Järjestä se 30-40 mm: n etäisyydellä muottien pinnasta.
 4. Kiinnitä pystypalkit tiukasti.
 5. Liitä neulanpäät.

Käytä neulomalaitteistoa elementtien kiinnityksen jäykkyyden varmistamiseksi. Varmistamalla lujitusholkin jäykkyys jatka betonitointia.

Yhteenvetona

Tietäen, miten vahvistaa laattaa, on helppo tehdä työ itse ja säästää rahaa. On tärkeää laskea ja noudattaa tekniikkaa oikein.