Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

Päällekkäisyydet maassa tai vielä lattiat maan päällä?

Tässä artikkelissa aion purkaa yhden hyvin pysyvän päällekkäisen myytin. Usein kuulemalla (referenssi) he kysyvät minulta, kuinka tehdä talon paremmin, kuvata järjestelmää, kysyä lujitusta, laatan paksuutta, betoniluokkaa, ja sitten käy ilmi, että tämä laatta on suunniteltava yläpuolelle ja sen alla tiivistetään maaperä. Tiedättekö, en ole koskaan tavannut tyylikkäämpiä tapaa haudata tällaista konkreettista ja vahvistavaa pimeyttä. Miksi? Miksi päällekkäiset kentällä?

Ylimaalaus on teräsbetonilaatta, joka peittää jonkin verran tilaa - kellari, ensimmäinen tai toinen kerros, jne. Aina päällekkäisyyksien alla on käytetty hyvälaatuista äänenvoimakkuutta. Ja jopa sitten betonilattian materiaalien ja työmäärän kustannukset ovat kohtuuttoman korkeat. Ja sitten taas ja uudestaan ​​kuulen ihmisten suunnitelmista laittaa tällainen levy maahan. Tietenkin he haluavat levätä seinille, joskus jopa puristaa sitä - niin että se toimii kuin kaasuliesi. Ja se toimii, koska olet valmis investoimaan niin paljon vaivaa ja rahaa siihen. Joku menee vielä pidemmälle ja tekee pysyvää muottirakennusta laatan alla - eräs hyvä tapa haudata ylimääräiset rahat. Joku yksinkertaisesti tekee betonin valmistuksesta tai asettaa kalvon niin, että betonin valun yhteydessä betoni maitoa ei imeydy maahan (jos tietenkin hän tietää siitä). Yleensä painoasetukset. Minulla on vain yksi kysymys päähäni: miksi?

Pohjakerroksessa on erinomainen ratkaisu. Sitä kutsutaan lattiaksi kentällä. Tämä ei ole massiivinen teräsbetonilaatta, se on yksinkertainen piirakka, joka koostuu lasista, vedeneristyksestä, eristävyydestä ja ylemmistä kerroksista ajatuksen mukaan (onko se laatta, linoleumi tai laminaatti). Halutessasi voit järjestää lämpimän kerroksen tässä piiraassa. Voit halutessasi jättää pois kivet ja järjestää klassiset puulattiat lokeihin. Mutta kaikki tämä ei ole massiivinen ja kiinteä betoniteräsrakenne, mutta vain lattioiden lattiat - huolella tiivistetyllä maaperällä. Ne tehdään rakennuksen rakentamisen jälkeen ja eivät missään tapauksessa käynnistä seiniä. Lattiat ovat arkkitehtoninen elementti, joka ei saisi syödä paljon rahaa. Pari ohuita kerroksia voi selviytyä kuormasta, jolla pystyt lataamaan lattiasi. Maaperä sinä vielä tiivistät maaperän: jopa laattaen alla, jopa lattian alla. Joten miksi maksaa enemmän (pahoillani hackneyed lause)? Liesi ei anna voimaa kotiisi - puhun sinulle suunnittelijana, mutta syön paljon työtä ja rahaa.

Tässä on esimerkki lattian käsikirjan pohjapiirustuksesta, jonka erikoistuneet yritykset valmistavat materiaaleja lattiaan. Ei ole tosiasia, että niiden materiaalit ovat edullisimpia hinnalla, mutta tämän "piirakan" ydin voidaan poistaa - se ei muutu valmistajalta.

Tässä kakussa on jo kaikki, mitä tarvitset: pesut vahvuuden, vedenpitävyyden, eristyksen... Vahvistettu betonilaatta ei ole mitään, lukuun ottamatta lujuusominaisuuksia. Joten on välttämätöntä asettaa uunimateriaalien lisäksi kulutus, joka tarjoaa mukavan asumismuodon.

Ajattelin pitkään, kuinka ihmiset olivat tulleet niin outoihin päätöksiin - päällekkäisyyteen sukupuolen sijaan? Ainoa vastaus, joka tuli mieleeni, oli häikäilemättömien rakentajien hyväntahtoinen neuvo, mitä enemmän työtä, sitä enemmän palkkaa. Ehkä tietenkin joku kommentteihin toivoo toisen vaihtoehdon. Odotan.

Yleensä ajattele itsellesi, mitä valita: laatta maahan tai lattiat kentällä.

Laite limittäin maahan

Monoliittinen betoni päällekkäisyyteen - yksi edullisimmista ratkaisuista. Tällaiset rakenteet edellyttävät kuitenkin hyvin aikaa vievää prosessia perustaa säätiö.

Monoliittinen betoni päällekkäisyyteen on yksi edullisimmista ratkaisuista.

Ennen kuin aloitat työn, muista tutustua askel askeleelta ohjeet lattialevyn asentamiseen maahan ja siihen liittyviin ongelmiin.

Laitteen ominaisuudet

Lattialaatan järjestämiseksi maahan tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • hiekka;
 • Murskattu kivi (laajennettu savi);
 • Valssattua bitumimateriaalia (muovikalvo);
 • sementti;
 • Tie-verkko laattavahvisteille;
 • Vaahtomuovi;
 • Kuiva itsetasaava yhdiste;
 • Betonisekoittimet;
 • Vedenpinnan taso;
 • Kone maaperän puristamiseen;
 • Laser taso;
 • Rulettia.

Tämän tyyppisiä betonilaatoja voidaan käyttää nauhat ja pylväspohjasta.

Asennuslaatan betonirakenne.

Laattojen betonirakenne itsessään (sen muotoilulla) välittömästi ja päällekkäin maahan. Ribbon pohjan kanssa rakenne on yleensä pohjaverkoston vieressä. Pylväsperustan tapauksessa lattialaatta voidaan sijoittaa grillattavan kannen alapuolelle (jos grillaus on suuri) tai grillauksen viereen (jos grilli on vähäinen).

Jos grilli on suuri, grillauksen ja lattiarakenteen väliin jäävä rako sulkeutuu laattojen kaatamisen aikana esim. Levyjen avulla (leikkaamattomia voi käyttää). Nämä levyt pysyvät alustalevyllä maassa, niitä ei voida poistaa.

Laatta betonialustasta.

Laattarakenteen korkeutta maanpinnalla ei ole pakollisia rakentavia suosituksia. Ainoa kohta, johon sinun on kiinnitettävä huomiota valitessasi tätä parametria, on korkeus sisäänkäynnin oven sijainnista. On parempi sitoa oven pohjan merkintä niin, että oven pohjan ja päällekkäisyyden välillä ei ole eroa, tai on tarpeen leikata aukko teipinrakennuksen oven alla.

Laattojen etuja maan päällä on, että ei ole tapauksia, joissa sen laitetta ei suositella. Vaikka pohjaveden taso olisi riittävän korkea, on tarkoituksenmukaisempaa järjestää monoliittinen päällekkäisyys, ei esimerkiksi viivästyrakennetta. Seisminen, maaperä, jäätymisnopeus - kaikki nämä parametrit vaikuttavat myös tämän tyyppisen laitteen päällekkäisyyteen. Emme ota huomioon tilanteita, joissa taloa nostetaan pihdeillä maanpinnan yläpuolella, koska on selvää, että näissä tapauksissa tällainen rakenne ei toimi.

Päällekkäisyys maahan

Layout laatta säätiö.

Harkitse piirakka (pääkerrokset) päällekkäin. Harkitse, että malli on ylöspäin. Kuvaamme kaikki kerrokset, jotka voivat olla osa rakennetta.

Ensimmäinen kerros on tiivistetty maaperä, joka on samanlaisen levyn perusta. Maaperän on oltava tiiviisti tiivistetty. Kerros koostuu 7-10 cm hiekasta ja 7-10 cm murskattua kiveä. Vuodemateriaalikerrokset voidaan suorittaa tasoituskerroksena, ja ne voidaan tehdä suojaamaan kapillaarista vedenpoistoa vastaan.

Vuorikerroksen koostumuksen murskattu kivi on suuri (jakeet 30-50 mm). Hiekkaa voidaan käyttää (louhos, joki jne.). Se riippuu siitä, mihin tarkoitukseen täyttö on suoritettu, onko mah- dollista käyttää laajennettua savea raunioiden sijaan. On tärkeää, että vuodevaatteiden kerrokset ovat hyvin tiivistettyjä. On olemassa ehtoja, kun täyttö on välttämätöntä ja kun voit tehdä ilman sitä.

Seuraava kerros on karkea lattiapäällyste maan päällä. Tämä kerros on järjestetty tiivistetyn maaperän tai vuodevaatteiden päälle. Se tehdään muovikelmulla, joka asetetaan kuivikkeille tai maahan. Tämän kerroksen paksuus on 50-70 mm. Tätä tasoitusta ei ole vahvistettu. Joskus karkean solmion sijasta käytetään kaatamista. Ruhumalaitteessa käytettävän murskatun kiven tulee olla pieni (5-10 mm). Tämän kerroksen rakenteessa oleva hiekka olisi välttämättä joki eikä kallio (louhos).

Kolmas kerros on laatta kaataminen (kaataa) maata pitkin. Tämä kerros muodostetaan kaatamalla betonikerros betoniliuoksella. Vuotteen paksuuden tulisi vastata kerroksen paksuutta. Täyttö on järjestetty ilman muovikalvoa.

Seuraava on kerros vesitiivistystä, joka on valmistettu kateaineista, 1-2 kerrosta. Voit käyttää tavallisinta kattotuoliin ilman vuoteita. On kuitenkin olemassa olosuhteita, joissa vedenpitävyys on pakollista.

Tällaisen päällekkäisyyden lämmittimenä on parasta käyttää vaahtoa, jonka tiheys on 30 kg / m 3 tai EPPS, jonka tiheys on 28-35 kg / m 3 ja korkeampi. Eristeen paksuus määritetään laskemalla ja riippuu ilmastovyöhykkeestä.

Seuraava kerros on viimeistelyruusu. Tämän kerroksen paksuus on 7-10 cm. Rakenteen tässä osassa murskakiven tulee olla pieni (5-10 mm). Viimeistelevän kerroksen järjestämiseen käytetty hiekka on joki, ei kaivaa (louhos). Toisin kuin vedos, viimeistelykytkimen vahvistaminen on pakollista. Vahvistus tehdään verkolla, jonka halkaisija on 3-4 mm.

Ja täydentää suunnittelun viimeistelyn peittoa. Tämän päällekkäisyyden päällystys voi olla mikä tahansa. Itse asiassa laitteen yksityiskohdat ovat yksilöllisiä kullekin päällystetyypille.

Kerrosten määrä

Kaavamalli betonialustan rakentamisesta.

Laatan kerrosten sekvenssi ja läsnäolo maaperässä riippuu siitä, johtuuko tämä päällekkäisyydellä lämmönkuljettajien kanssa (lämmin) vai ei, riippuu pohjaveden pinnasta, päällekkäisyydet operatiivisissa kuormissa.

Kuinka tarkasti maan päällekkäisyyden rakentaminen riippuu näistä tekijöistä, analysoimme edelleen.

 1. Läsnäolo vedeneristys. Ammattilaiset suosittelevat järjestämään tämän kerroksen kateaineita 1-2 kerroksessa, jos pohjavesi sijaitsee alle 2 metrin etäisyydellä pohjan päällekkäisyydestä. Lisäksi, jos pohjavesi sijoitetaan lähemmäksi kuin 2 m, on suositeltavaa järjestää hiekkaa ja roskaa. Jos taso on alle 2 m, rakenne voidaan tehdä ilman vedenpitävää kerrosta. Alle 2 metrin välein et voi järjestää hiekka- ja romukuvioita. On keskityttävä pohjavesien korkeimpaan tasoon, joka voi olla rakennustyömaalla.
 2. Lattiaan jäähdytysaineiden ollessa läsnä seinien ja lattian välissä on oltava 2 cm: n rako, joka koskee sekä sähkö- että vesilattiat. Ero suoritetaan viimeistelylaatan tasossa (jäähdytysnesteellä). Kaikki kerrokset, jotka sijaitsevat viimeistelylaatan alapuolella, sijoitetaan väliseinille ilman aukkoa.
 3. Jos on suunniteltu, että päällekkäisyyteen kohdistuu raskaita (yli 200 kg / m 2) rasvaa, viimeistelyliitos on vahvistettava verkolla, jonka halkaisija on 0,4 cm Jos kuormat eivät ylitä 200 kg / m 2, lujitettavuus voidaan tehdä halkaisijaltaan 3 mm: n halkaisijaltaan.

Lattialaattojen vahvistaminen maahan ja niihin liittyvät asiat

Vahvistuslevyjen rakenne.

Tarkastellaan tärkeimmät kysymykset, jotka liittyvät tällaisen päällekkäisyyksien vahvistamiseen.

Onko mahdollista sijoittaa sisäseinät tällaiseen rakenteeseen? Kyllä, viimeistelylevyn vahvistus valmistettiin halkaisijaltaan 4 mm, ja tällaiselle levylle voit asentaa sisäseinät 100 mm: n väliseinästä, tiilestä (tiiliksi) sekä puolen korttelin paksuihin seiniin. Termi "lohko" on ymmärrettävä millä tahansa lohkolla (kuoren kallio, laajennettu savibetoni, vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni jne.).

Onko mahdollista vahvistaa betonipinnoitetta? Valinnainen lujitemuovaus, mutta viimeistelylaatta on vahvistettava.

Mistä asennetaan vahvistusverkko viimeistelykytkimeen? Onko sillä merkitystä, missä vahvistusverkko asennetaan viimeistelykerrokseen (ylhäältä, pohjasta tai keskeltä)? Jos levitys tehdään ilman jäähdytysainetta, verkko tulee asentaa 3 cm: n päähän kerroksesta (suunnilleen keskellä). Jos levitys tehdään jäähdytysnesteellä, verkko on sijoitettava putkien päälle ja 20-30 mm suojakerrosta.

Askel askeleelta

Järjestelmäohjeet päällekkäisyyksien suorittamiseksi.

Periaate päällekkäisyyksien järjestämisestä maahan on, kuten jo mainittiin, seuraavien materiaalien "pehmeä piirakka" asettaminen: hiekka, murskattu kivi, vedeneristyskerros, rouhituslevyt, eristeet, viimeistelylasit ja viimeistelylattiat. Samaan aikaan on noudatettava seuraavaa työjärjestystä:

Ensinnäkin on tarpeen valmistaa maaperä huolellisesti, ts. tiukasti tampilla sitä erikoiskoneella. Ennen kuin maata on tasoitettava, kun se on nollamerkki, josta pinnan vaakasuuntainen lukema suoritetaan. Tasoitus on suoritettava laserilla tai optisella tasolla.

Kun maa on kavennettu alas, on välttämätöntä peittää karkea joen hiekka. Paksun kerroksen paksuuden tulisi olla 7-10 cm. Sitten maaperä täytetään laajennetulla savella tai murskatulla kivellä. Vuodemateriaalin paksuuden tulisi olla myös noin 7-10 cm.

Seuraavassa vaiheessa on karkea solmio, joka on ennen kaikkea tarkoitettu vedenpitävyyteen. Karkeuslevy valmistetaan tavallisesta sementti-hiekkalaastista, jonka murskattu kiviosuus on 5-20 mm. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla noin 4-5 cm, kun taas tasoitteen pinnan tasalle ei ole olemassa tiukkoja vaatimuksia (riittää, että lattian jokaista 2 metriä kohti ei ole mitään eroa yli 3 mm). Maapallon päällekkäinen laite ei vaadi karkean sidoksen toteutumista, jos muovikalvoa käytetään vedeneristysmateriaalina. Se voidaan asettaa suoraan kerrokselle tiivistettyä savea.

Betonipäällysteeseen asetetaan vesitiiviit kerros, jonka osalta betoni on päällystetty bitumilla ja bitumitelo liimattu päälle noin 10 cm: n päällekkäisyydellä.

Useimmiten käytetään polystyreeniä vaahtoa, joka on asetettava katon koko pinnalle ja täytettävä puhtaalla, 50-80 mm: n kerroksella vahvistetusta tasoituksesta. Eristeen pinnalle lujittamiseksi on tarpeen laajentaa tieverkkoa. Sen jälkeen, kun lujitettu kerros on kuivunut, sen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja pohjustetaan syvällä tunkeutumisyhdisteellä, jonka jälkeen suoritetaan tasoittaminen käyttämällä itsetasaavaa kuivaseosta. Kun seos kuivuu, lattia voidaan laskea.

Päällekkäisyydet maassa tai vielä lattiat maan päällä?

Tässä artikkelissa aion purkaa yhden hyvin pysyvän päällekkäisen myytin. Usein kuulemalla (referenssi) he kysyvät minulta, kuinka tehdä talon paremmin, kuvata järjestelmää, kysyä lujitusta, laatan paksuutta, betoniluokkaa, ja sitten käy ilmi, että tämä laatta on suunniteltava yläpuolelle ja sen alla tiivistetään maaperä. Tiedättekö, en ole koskaan tavannut tyylikkäämpiä tapaa haudata tällaista konkreettista ja vahvistavaa pimeyttä. Miksi? Miksi päällekkäiset kentällä?

Ylimaalaus on teräsbetonilaatta, joka peittää jonkin verran tilaa - kellari, ensimmäinen tai toinen kerros, jne. Aina päällekkäisyyksien alla on käytetty hyvälaatuista äänenvoimakkuutta. Ja jopa sitten betonilattian materiaalien ja työmäärän kustannukset ovat kohtuuttoman korkeat. Ja sitten taas ja uudestaan ​​kuulen ihmisten suunnitelmista laittaa tällainen levy maahan. Tietenkin he haluavat levätä seinille, joskus jopa puristaa sitä - niin että se toimii kuin kaasuliesi. Ja se toimii, koska olet valmis investoimaan niin paljon vaivaa ja rahaa siihen. Joku menee vielä pidemmälle ja tekee pysyvää muottirakennusta laatan alla - eräs hyvä tapa haudata ylimääräiset rahat. Joku yksinkertaisesti tekee betonin valmistuksesta tai asettaa kalvon niin, että betonin valun yhteydessä betoni maitoa ei imeydy maahan (jos tietenkin hän tietää siitä). Yleensä painoasetukset. Minulla on vain yksi kysymys päähäni: miksi?

Pohjakerroksessa on erinomainen ratkaisu. Sitä kutsutaan lattiaksi kentällä. Tämä ei ole massiivinen teräsbetonilaatta, se on yksinkertainen piirakka, joka koostuu lasista, vedeneristyksestä, eristävyydestä ja ylemmistä kerroksista ajatuksen mukaan (onko se laatta, linoleumi tai laminaatti). Halutessasi voit järjestää lämpimän kerroksen tässä piiraassa. Voit halutessasi jättää pois kivet ja järjestää klassiset puulattiat lokeihin. Mutta kaikki tämä ei ole massiivinen ja kiinteä betoniteräsrakenne, mutta vain lattioiden lattiat - huolella tiivistetyllä maaperällä. Ne tehdään rakennuksen rakentamisen jälkeen ja eivät missään tapauksessa käynnistä seiniä. Lattiat ovat arkkitehtoninen elementti, joka ei saisi syödä paljon rahaa. Pari ohuita kerroksia voi selviytyä kuormasta, jolla pystyt lataamaan lattiasi. Maaperä sinä vielä tiivistät maaperän: jopa laattaen alla, jopa lattian alla. Joten miksi maksaa enemmän (pahoillani hackneyed lause)? Liesi ei anna voimaa kotiisi - puhun sinulle suunnittelijana, mutta syön paljon työtä ja rahaa.

Tässä on esimerkki lattian käsikirjan pohjapiirustuksesta, jonka erikoistuneet yritykset valmistavat materiaaleja lattiaan. Ei ole tosiasia, että niiden materiaalit ovat edullisimpia hinnalla, mutta tämän "piirakan" ydin voidaan poistaa - se ei muutu valmistajalta.

Tässä kakussa on jo kaikki, mitä tarvitset: pesut vahvuuden, vedenpitävyyden, eristyksen... Vahvistettu betonilaatta ei ole mitään, lukuun ottamatta lujuusominaisuuksia. Joten on välttämätöntä asettaa uunimateriaalien lisäksi kulutus, joka tarjoaa mukavan asumismuodon.

Ajattelin pitkään, kuinka ihmiset olivat tulleet niin outoihin päätöksiin - päällekkäisyyteen sukupuolen sijaan? Ainoa vastaus, joka tuli mieleeni, oli häikäilemättömien rakentajien hyväntahtoinen neuvo, mitä enemmän työtä, sitä enemmän palkkaa. Ehkä tietenkin joku kommentteihin toivoo toisen vaihtoehdon. Odotan.

Yleensä ajattele itsellesi, mitä valita: laatta maahan tai lattiat kentällä.

Laite on teräsbetonilattia

Suuresta lujuudesta huolimatta betonipinnoille saattaa olla tarvetta lisävahvistusta. Tämä on tärkeää korkeissa mekaanisissa kuormituksissa, kun kaatetaan irrallaan olevia rakenteita, mikäli kutistuminen ja betonin muodonmuutos tapahtuvat.

Mitkä mallit ovat vahvistamisen kohteena

Betonilankojen vahvistamista ei aina toteuteta. Vahvistetut rakenteet hyötyvät kuitenkin toiminnallisista ja teknisistä ominaisuuksista. Teräs suojaa laskeutumista krakkautumiselta, joka tapahtuu luonnollisen kutistumisen vuoksi betonin kypsymisen aikana.

Lujitetun betonilevyn laite on kohtuullinen rakenteen suojelemiseksi mekaanisesta paineesta, värähtelykuormasta. Yleisesti voimme puhua pitkäaikaisesta toiminnasta.

Kun teräsbetonilattia on järjestetty:

 • jos projekti asetetaan kelluvaan tasoitukseen. Tämä ongelma on erityisen tärkeä, jos läsnä on suuria määriä kerroksia (höyry, vesi, lämpöeristys);
 • jos lattia on järjestetty maahan maaperän ominaispiirteiden (kohoumat jne.) vuoksi, erityisesti leveämmässä saviin perustuvien eristävien kerrosten läsnä ollessa;
 • Nykyiset rakennuskoodit sanovat pakollisen vahvistuksen lattialämmitysjärjestelmissä. Ilman raudoitusta tällaiset rakenteet ovat alttiimpia muodonmuutoksille, jotka johtuvat jatkuvista lämpötilamuutoksista;
 • Betonilattiat vahvistetaan aina teollisuudessa erityisesti alueilla, joilla liikenne on suuri ja raskaiden laitteiden kohdalla.

Käytetyt materiaalit

Betonipinnoitteiden kaatamista varten käytetään vain niitä vahvistusmateriaaleja, jotka on hyväksytty sovellettavien sääntöjen ja määräysten mukaan.

Tämä ryhmä sisältää:

 • teräsverkko (vahvistaminen, lanka);
 • lasikuitu - irtotavarana;
 • lasikuituverkko;
 • verkko perustuu nykyaikaisiin polymeerimateriaaleihin.

Luonnollisestikin kestävimmät rakenteet luodaan metallin vahvistamiseksi. Niitä käytetään onnistuneesti teollisuustiloissa, autotallissa, varastoissa, avoimissa katualueilla. Ratkaisu sopii lasin asennukseen maahan.

Lasikuitu ja polymeerit täyttävät optimaalisesti lattialämmityksen vaahtomuovit. Rakenteiden rakentaminen kentällä eivät ole sopivia. Tällaiset materiaalit ovat kevyitä, eivät anna ylimääräistä kuormitusta päällekkäisyydelle, mutta eivät toimi kunnolla. Voimme sanoa, että tämä on ihanteellinen ratkaisu pienille kuormituksille.

Lasikuidun volumetrinen karkaisu suojaa kutistuvia muodonmuutoksia vastaan, estää mikrokruunujen muodostumisen. Materiaali syötetään betonin muotoiluun, mutta se ei sovellu työskentelemään maaperässä (tai sitä käytetään perinteisen lujituksen yhteydessä).

Lisäksi kuitumaiset lajit eivät suojaa taivutusta ja vetolujuuksia.

Betonilattian vahvistamisen vivahteet

Betonipohjaisissa lattiarakenteissa, joissa on korkea ja erittäin suuri kuormitus, on parempi valita metallivahvikkeet. Tangon halkaisija määräytyy käyttöolosuhteiden ja kuormien mukaan. Käytännössä se on 6-12 mm. Yleisin kenno on 10 * 10, 20 * 20 mm.

Lujittava verkko voidaan sitoa yhteen järjestelmään neulomalla lankaa tai hitsaamalla. Molemmat vaihtoehdot toimivat onnistuneesti maanpinnalla. Nykyiset säännöt mahdollistavat verkon asentamisen kahteen kerrokseen. Lujituksen hinta riippuu verkon koosta, materiaalin kulutuksesta, palkin halkaisijasta.

Valmiit metalliverkot ovat saatavana arkkeina ja rullina. Perusta on luokan BP-1 ja d 2-6 mm lanka. Materiaali sopii laitteiden rouhintaan kohtuullisissa kuormitustiloissa. Solukoot voivat vaihdella 50 * 50 - 200 * 200 mm.

Periaatteet, joissa on metallivahvistin:

 • käytetystä teknologiasta riippumatta verkko sijoitetaan betonin paksuuteen. Tämä suojaa terästä korroosiolta;
 • pohja tyhjennetään delaminaatiosta, likaisuudesta, pölystä;
 • löydetyt halkeamat on kirjattava, pölyn avulla poistettava, käsiteltävä maaperällä ja korjattu korjausliuoksella;
 • pohja pohjustetaan 2-3 työskentelyn lähestymistapaan;
 • vesivoima ja äänieristys päällekkäisyyksien liimauksella ja lähestymällä seinämiä;
 • käyttämällä tason merkitsemistä;
 • vahvistusverkko asetetaan kannattimiin niin, että materiaali on betonirungossa, tarkkailemalla yhden solun päällekkäisyyttä;
 • nivelet sidotaan neulomalla;
 • vahvikekerroksen päällä majakat asennetaan metalliin u-muotoisilla profiileilla;
 • laatia ratkaisu majakien välille, säännön avulla suoristus tapahtuu;
 • kun betoni on tarttunut, ohjaimet puretaan, tuloksena olevat aukot täytetään laastilla.

Sisältää lujitemuoviverkkoa

Jos betonirakenne on järjestetty lattialevyille eikä sen odoteta olevan liian suuria kuormia, on järkevää kääntyä muovisille vahvistusverkoille. Tämä on optimaalinen ratkaisu karkaisupinnoille, korkeintaan 80 mm paksuihin, mukaan lukien itsetasaava järjestelmien ja lattialämmitys.

Tällaisten materiaalien etuja on paljon pienempi massa verrattuna teräkseen, suuri joustavuus. Muovi voi venyttää, mikä toimii säilyttämään rakenteen eheys kutistumisprosessien vaikutuksesta.

Materiaali myydään rullina kohtuuhintaan (120 p / m²). Voit luottaa kätevään kuljetukseen, asennukseen ja leikkaamiseen. Muovi ei korroosiota aiheuta korroosiota kestävää materiaalia. Vahvistustekniikka on identtinen edellisen kanssa.

Lasikuitumateriaalien käyttöominaisuudet

Vain lasikuitu, jota käsitellään erityisellä kyllästyksellä, toimii betonilla. Tämä estää materiaalin tuhoutumisen emäksisessä ympäristössä, joka on tyypillistä sementtilaastareille. Yleisin alumiinisilikaattilasin pohjalta kudottu raudoitusverkko.

Jos puhumme hyödyistä, ne ovat identtisiä polypropyleenianalogien kanssa. Soveltamisala vastaa samaa kuin muoviverkkojen. Lasikuitu on kätevä kuljettaa, kevyt, joustava materiaali, mutta se ei kestä korkeita lämpötiloja (200 astetta) eikä se sovi alueille, joilla on suurempi tulipalovaara.

Joukkovahvistimen ominaisuudet

Tällaisen vahvistuksen perustana on kuitumaisten aineiden seos. Se voi olla polypropeeni, metalli, basaltti, lasikuitu. Materiaali lisätään betonin formulointiin liuoksen valmistuksen aikana. Kun lasin voitto on voimakasta, muodostuu monoliittinen päällyste, joka minimoi halkeamien muodostamisen.

Materiaalityypin valinta perustuu lasin tarkoitukseen. Niinpä kevyitä rakenteita varten tarvitaan polypropeenia ja lasikuitua. Korkeammille kuormille on järkevää kiinnittää huomiota metallilajikkeisiin. Jos rakennetta käytetään vaikeissa olosuhteissa tai ulkona, käytetään basaltikuitua.

Liuosta sekoitettaessa kuitu täytetään vaivaavien kuivien komponenttien vaiheessa, jonka jälkeen sekoitetaan veden kanssa. Koostumus asetetaan pohjaan ja kohdistetaan oppaisiin. Volumetric vahvistaminen on helppo yhdistää perinteiseen.

Toimii betonilattian laitteessa

Betonilattian laite on toteutettu seuraavien teknisten toimintojen avulla:

 • kaadetaan sopivan paksuuden omaavaa vahvistettua betonilaattaa tai maaperän tiivistymistä, hiekka-sora-tyynyä;
 • yksikerroksinen vahvistaminen;
 • kaatamalla betonia pitkin oppaita, luokka ei ole pienempi kuin В22.5. Oppaat on järjestetty optisella tasolla. Kohdistus toteutetaan alumiinisäännöllä (5-7 m). Ilman ohjaimia ne toimivat nestemäisillä majakoilla värähtelevällä kiskolla. Levyn tiiviste toteutetaan syvällä täryttimellä;
 • laastin on toteutettu betonisotuskoneilla, kun pohja on saanut voimaa ja pystyy kestämään henkilön ja laitteen painon. Toimenpiteen aikana liuoksen kovettamisesta syntyvä kalvo poistetaan. Työ suoritetaan 3-6 tunnin kuluttua siitä, kun liuos on asetettu t: en alle +20 astetta;
 • toinen laastieristys ja tasoitus terien luistamalla peiliä kiiltoa varten;
 • hoitotuotteiden jakelu rullina;
 • saumojen täyttö kondensoivilla erikoismateriaaleilla.

Yksityiskohtainen luettelo teoksista

Tiivistetyllä maaperän pohjalla täytetään hiekka. Keskimääräinen kerrospaksuus on 200 mm. Ohjattu kerros kerroksen tiivistyslevy. Hiekka on tiivistettävä tason ohjaamien suunnittelumerkkien mukaisesti. Toinen tekniikka liittyy laitteen w / b-levyyn.

Asennus muottiin, oppaat

Betonilattian sijoittaminen tapahtuu erillisissä osissa - karttoja. Nämä ovat vaaditun koon suorakaiteen muotoisia alueita. Täyttävien karttojen varsinaiset parametrit riippuvat kokonaispinta-alasta ja mahdollisuudesta sijoittaa ratkaisu yhteen työvaiheeseen.

Muotti on asennettu korttien kehälle pitkin valmiin lattian merkitsemistä. Materiaali - puulevy 50 * 100 mm. Levyissä on välttämätöntä esivarrella 50 cm: n askelin saumojen vahvistamiseen tarvittavat reiät.

Jos asennustyöt tehdään ohjaimia pitkin, ne on järjestetty metalliprofiilien perusteella, joko teräskulmaksi 50 * 50 * 3 mm tai profiileiksi 40 * 20 * 2 mm.

Ohjaimet on hitsattu 12 mm: n halkaisijaltaan. Tasapainoa ohjataan optisella tasolla. Kaikki pinnan tukikohdat tukirakenteisiin on liimattu polyeteenivaahdolla, esimerkiksi 4 mm: n paksuisella Isolon-pinnalla.

Ennen täyttöprofiileja on käsiteltävä moottoriöljyllä. Karkea pohja kostuu vedellä.

vahvistaminen

Betonilattioissa vahvistaminen suoritetaan projektin mukaan ennakoidun kuormituksen perusteella. Voit käyttää hitsattua tieverkkoa, jonka halkaisija on 4 mm ja silmäkoko 20 x 20 cm. Materiaali sopii yhteen kerrokseen, jossa on päällekkäisyyksiä. Venttiilipuristimet on asennettu - syöttötuolit, niin että suojaava kerros on 20 mm.

Kaikki päällekkäisyydet on kiinnitetty neulomalla johto, jonka läpimitta on 1,2 mm. Ohjauksen päällekkäisyydet ja suojakerros. Ennen silmänvalmistustekniikan asettamista on suositeltavaa laittaa polyeteenikalvo pohjaan. Tämä vähentää kosteuden menetystä betoniseoksesta ja antaa vedenpitävyyden.

Jos projekti vaatii vahvistusverkon sijoittamista kahteen kerrokseen, voit käyttää 5 mm: n kokoista ja 15 x 15 cm: n silmäkokoa. Pohjakerros asennetaan muovikiinnittimiin (tuki 35-50), joka antaa 35 mm: n suojakerroksen.

Yläosa on kiinnitetty erityisiin nauhaliittimiin ottaen huomioon kutistumis- ja prosessiliitosten vyöhykkeiden aukot. Työn aikana ota nauhatulpat OP 60-4.0. Ne on liitetty verkkoon neulomalla lankaa ja ne muodostavat 25 mm suojakerroksen.

Betonipolku

Vahvistuksen ja muottien asentamisen jälkeen betoniseoksen kaatamisen kääntyminen. Materiaalin valinta perustuu rakennus-, asennus- ja kuljetusmuotoon. Kun käytät lattiaa, käytä luokkaa, joka ei ole alle B22.5.

Jos alue ja työolosuhteet eivät salli sekoittimen lähelle kohdetta tarkasti, käytä betonipumppuja. Pienellä työllä betonisekoittimia käyttäen. Täytemisen on oltava jatkuvaa, muuten halkeilun vaara on suuri.

Ratkaisun plastisuuden ja työstettävyyden lisäämiseksi reseptiin on sallittua ottaa käyttöön pehmittimiä C-3 (tehtaalla).

Tasoitus ja tiivistyminen

Liuoksen tiivistymistä suorittavat syvät täryttimet. Tasapainotusoppaat ottavat säännön. Pinta työstetään kolmella teknisellä lähestymistavalla. Jos betoni kutistuu, liuos lisätään tarvittavalla määrällä lapio.

Asennuksen oikeellisuuden hallinta toteutetaan käyttäen tasoa, joka vastaa SniP 3.04.01-87: a.

Jos oppaat istutettiin nestemäisiin majakkain, ne toimivat syvällä täryttimellä ja värähtelevällä kiskolla. Teoksia tehdään kahdella työskentelymenetelmällä. Tämä tekniikka vaatii liuoksen plastisuutta ja työstettävyyttä, jota varten on suositeltavaa lisätä plastisoivien lisäaineiden C-3. Betoni asetetaan ja tasataan siten, että yläosa on hieman tärisevän kiskon tason yläpuolella. Seuraavaksi laite vetää nestemäiset majakat.

Värähtelyn aikana ratkaisu ratkaisee halutun tason ja tasoittaa. Varmista kuitenkin, että työkalu liukuu jatkuvasti pinnalle. Jos materiaali laskeutuu tason alapuolelle, se lisätään lapiolla.

grout

Ennen uraautaa järjestää tauko. Suunnittelun täytyy saada tarvittava muovinen lujuus. Viimeinen aika riippuu kosteudesta ja ympäristön lämpötilasta. Yleensä 2-7 tuntia riittää.

Tänä aikana materiaali saa voimaa, jotta voit turvallisesti astua sen pinnalle, jättäen jälkiä alle 3 mm syvemmälle. Siirry hiomakoneen käsittelyyn levyillä useilla teknisillä lähestymistavoilla. Kun betoni on seinän vieressä, seinät, oviaukot, pylväät, suulakepuristus tehdään ensin. Tämä johtuu siitä, että näillä alueilla ratkaisu saa nopeasti vahvuutta kuin pääalueella.

Kuivauskovetteja alustava käyttö

Jälkeen imeytys, ota annostelukärryt ja tee kuiva kastelu. Määrä - 50-60% kokonaiskulutuksesta. Keskimäärin tämä on 1-1,5 kg / m². Kokonaiskulutus on 2,5 kg / m², mutta voi kasvaa vastaavasti kuormien lisäämiseksi lattialla.

Kun koostumus imee kosteutta konkreettisesta laatasta, joka voidaan jäljittää tummumiseen, toteutetaan ensimmäinen betonisulatuskoneiden injektointi. Työ alkaa lähellä seiniä, sarakkeita, oviaukkoja. Työ jatkuu, kunnes pinnalle muodostuu tasaisesti sekoitettu seos.

Toinen kovettimen käyttöönotto

Kun ensimmäinen maalaus on valmis, loput seoksesta levitetään välittömästi. Joten kastikkeella on aikaa liottaa kosteutta sementtimästä ennen veden haihtumista. Sovellus toteutetaan siten, että kompensoidaan ensimmäisen kerroksen mahdollinen epätasainen soveltaminen.

Kun kosteutta sisältänyt kyllästys tapahtui, mikä on perinteisesti jäljitetty tummumiseen, siirry toiseen uraan. Käytä kunnes täydellinen täyttöaukko. Jos tarvitaan lisää tiivistymistä, käsittely voidaan kopioida.

tasoitus

Viimeistelevät laastin toteutetut terät. Pinnan tilan perusteella määritetään lähestymistapojen välinen aika. Betonin tulee olla tylsää, ei likainen käsi koskettaessasi. Teokset valmistetaan sileän, tasaisen pinnan muodostamiseksi.

Nyt voit peittää betonipolymeerikoostumukset. Materiaali on käytetty rullia. Tämä estää liian nopeasti veden menetyksen.

Lämpökutistuvien saumojen leikkaus

2-3 päivän ajan työn päätyttyä tulee leikata kutistumista ja teknisiä liitoksia. Betonin valmiuden määrittämiseksi työhön vaaditaan testausleikkaus. Sauman reunat eivät saa irrottaa ja maalata.

Saumoja vaaditaan kompensoimaan rakenteessa esiintyviä kutistumis- ja lämpötilaprosesseja betonin kovettumisen aikana. Lisäksi ne estävät lineaaristen lämpötilahäiriöiden syntymisen käytön aikana.

Kartta leikkaavat saumat: 2,5 * 2,5 m - 3 * 3 m. Kuvan pitäisi vastata sarakkeiden akseleita. Pilarien alueella leikkaus tehdään timantin muodossa. Ne toimivat siten, että pylvään lasi on sijoitettu timantin sisään. Leikkuussyvyys - 1/3 siteen paksuudesta. Leveys - enintään 3-5 mm. Seuraavaksi lovet täytetään tiivistysjohtimilla. On parempi käyttää erikoisprofiilitiivistettä.

Mikä määrittelee betoniteräksen hinnan

Kustannusten yleinen taso perustuu useisiin tekijöihin, joista tärkeimpiä ovat ylemmän suojakerroksen läsnäolo, pinta-ala, kerrosten määrä, lujuustyyppi, betonin laatu.

Alue on käytännössä ainoa tekijä, jota ei voida vaikuttaa. Mitä suurempi huone, sitä kalliimpaa työtä. Suuret yritykset tarjoavat kuitenkin suuria töitä alennuksia.

Laastin laatu, lujuuden läsnäolo ja tyyppi vaikuttavat paitsi kustannuksiin myös valmiin rakenteen yleisiin ominaisuuksiin. Hinnasta säästäminen johtaa siihen, että lattia on korjattava tai vaihdettava. Toisaalta liiallinen määrä kerroksia ja tarpeettoman vahvistettu vahvistus lisää kuormitusta ja pienimmällä virheellä tämä johtaa päällysteen kestävyyteen.

Yläraudoituskerrosten läsnäololla on erittäin merkittävä vaikutus lattian kustannuksiin. Mutta tällaisten kustannusten taustalla lisää järjestelmän kestävyyttä.

tulokset

Betonilattian laatu riippuu suoraan betonin laadusta. Optimaalisen ratkaisun valinnassa keskitytään materiaalin lujuuteen, kestävyyteen ja kosteuden kestävyyteen, joten rakennustyöt alkavat betoniluokan valinnalla, joka soveltuu kuhunkin erityiseen esineeseen. On tärkeää järjestää rakenteen alemman kerroksen asianmukainen valmistelu, vuodattaminen ja tamping.

Jos puhumme vahvistamisesta, sääntö täällä on, että paljon ei tarkoita hyvää. Vahvistusjärjestelmä on suunniteltava ottaen huomioon käyttökuormat ja työolot. Muutoin voit luottaa liian korkeisiin kustannuksiin ja liiallisiin kuormituksiin pohjaan.

Muussa tapauksessa betonilattian valmistukseen tarvitaan tavanomaisia ​​rakennusmateriaaleja ja laitteita: betonisekoittimet (jos lopputuotteita ei ole tilattu), harjat, rullat, lapiot, muovikalvot, lisäaineet ja niin edelleen.

Lattian lujittamisprosessi betonielementin alla näytetään videossa:

Lattiat maahan pohjalla. Levypohjaiset säätiöt: paneelipäällykset ja lattia pitkin maata

Ja laskien lattiat suoraan maahan - et voi välttää kielteisiä seurauksia. Lattia on nostettava maanpinnan yläpuolelle. 1900-luvun alusta lähtien talot olivat laajalle levinneet, jolloin lattia asetettiin suoraan maahan. Tästä johtuen monissa kodeissa alkoi näkyä kosteutta, huonoa hajua ja hometta.

1990-luvulla kehitettiin periaatteita, joiden mukaan talojen rakentamista suositeltiin:

- asentaa talot vain sopivilla maaperällä

Ennen kuin aloitat puutteiden ja puutteiden korjaamisen, on syytä tunnistaa syy. Tässä on muutamia vinkkejä:

- On erittäin vaikeaa poistaa riittämätön kapillaarisen kosteuden katkaisu. Tämä johtuu siitä, että eristysmateriaali ei ole käytettävissä, koska se on laatan alla. On syytä sijoittaa tyhjennysputket syvemmälle ja nähdä, kuinka hyvin ne toimivat.

- Seuraava suojausmenetelmä on seuraava - sinun on poistettava koko lattiapäällyste, aseta sitten synteettinen materiaali betonilla olevaan ilmarakoon. Sitten aseta lattia uudelleen, joko poistettu tai uusi. Tällä tavoin läpäisevä kosteus poistetaan ilmavälin läpi. Myös pohjalevyjen tuuletus on varmistettava, sillä se voidaan tehdä tiivisteillä.

- Lattiaan sopiva materiaali on klinkkerilevy, koska se mahdollistaa kosteuden virtauksen alhaalta.

- Asenna lattialämmitys tarvittaessa

- Parantaa ilmanvaihtoa talossa

Talousarvion vaihtoehto liuskajohdon päällekkäisyydelle on lattiasta maahan -teknologia. Tämä muotoilu ratkaisee tärkeimmät ongelmat - maanalaisen, suuren lämpöhäviön riittämätön ilmanvaihto ja haitallisen radonkaasun vapautuminen. Betoni on neljä kertaa suurempi kuin puupalkkien resurssi, sillä ei ole rajoituksia materiaalien / lattiapäällysteiden edessä. Lämmitetyn lattian ääriviivat, jotka vähentävät lämmitysjärjestelmien energiankuljettajan kulutusta, ovat helposti integroitavissa siihen.

Edut lattiasta kentällä

Lattialaattojen virheellinen nimi johtuu näiden rakenteiden ulkoisesta samankaltaisuudesta. Itse asiassa tasoituslevy kelluu, erotettu säältä säätöpelillä. Tämän ansiosta voit poistaa murtumien aukon sisäisten jännitysten sisäpuolelta. Suunnittelun edut ovat:

Tämän päällekkäisyyden merkittävänä etuna on kuormituksen puute kotiteatterirungossa. Se ei ole liitetty seinämiin, sillä on oma inertti täyttömateriaali, mikä vähentää säätiön kantavuutta.

Valmistus tekniikka

Kattotason luomiseksi on tarpeen täyttää maanalainen metallinen materiaali (talousarvion hiekka), irrottaa joka kerros tai pakata se värähtelevällä levyllä. Sen jälkeen riittää sitoa, asettaen kaksi vahvistusverkkoa, jolloin saadaan suojaava kerros betonista. Vähemmän tavallisesti laatta kiinnitetään lujittaiseen häkkiin perustusnauhalla (vain kallioilla, sora-altaalla). Vedeneristys suoritetaan polyeteenikalvolla, kalvolla, vesilasilasilla.

viestintä

Useimmat kehittäjät uskovat, että vesihuolto ja viemäröinti otetaan käyttöön mökille yksinomaan. Tämän jälkeen syntyy ongelmia - sähkökaapelia, maajohdinta, kaasujohdoa on käytettävä. Jos olet määrittänyt hihan läsnäolon jokaiselle konejärjestelmälle ennen täyttöä, sinun ei tarvitse avata lasia viimeistelyä varten. Maadoitus laattaksi tehdään seuraavasti:

Vesijohtoverkko (tavallisesti polyetyleeniputki) kulkee aallotuksessa (syvyys 1-1,5 m), päälinjan pystysuora osa eristetään polystyreeni-kuorilla. Viemäröintijärjestelmä ei yleensä ole eristetty - viemäreillä on aina positiivinen lämpötila, koska ne lähtevät lämmitetystä rakennuksesta. 3 - 7 asteen kulmakerroin on vapaan virtauksen välttämätön edellytys, ilman että on tarpeen asentaa pakkasyhteisön pumput.

Sähköasentajaa syötetään syvyyteen 0,5 - 0,7 m, eristys ei ole tarpeen. Kaasulinja kulkee yleensä ilman läpi, se otetaan ensimmäisessä kerroksessa seinien läpi. Sähköiskun suojaamiseksi sähkökaapelin päälle on sijoitettu signaalinauha (punainen), joka estää sen leikkaamisen lapoilla ja särmäyksillä.

täyttäminen

SP 31-105: n säännöt edellyttävät vähintään 10 cm: n hiekkakerroksen, mutta nauhan kellariosan huomattavassa korkeudes- sa ei ole suositeltavaa kaataa sisäisiä syvennyksiä maaperään, sitten hiekkaan. Orgaanisen aineen läsnäolo takaa 3 - 5 vuoden käytön jälkeen myös korkealaatuisen tampingin. Siksi kehittäjät usein käytetään hiekkaa, hyöty on tämä materiaali on edullinen. Asiantuntijat suosittelevat suurta jokituotetta, jossa minimaalinen saviprosentti kertyy päällekkäisyyteen.

Vaikeinta tapausta ovat hydrostaattinen paine (korkea GWL). Suositeltu kaksikerroksinen vedenpitävä vedenpitävyys alapuolella. Lisäksi kalvokerros pienentää levyn / jalustan tarttumista pitäen samalla kelluvia ominaisuuksia. Suositeltavat kakkuominaisuudet:

 • 15 mikronin kalvon minimi
 • jalka 5 cm (luokka seos B7,5)
 • 15 mikronin polyetyleeniä
 • levy 5 cm (betoni B15 - B22,5)

SP 29.13330 -standardissa paksuus on rajoitettu 12 cm: iin riippumatta käyttökuormasta. Vaadittu kerros epämetallisesta materiaalista saadaan tavallisesti oletuksena.

Hiekka levitetään kerroksittain (10 cm) tai kostutetaan runsaasti ennen nukkumaanmenoa. Ei ole suositeltavaa päästää se veteen - voit laimentaa alemman silty maaperän. Murskattu kivi on tärkeä korkean GWL: n kannalta, koska kun märkä, hiekka menettää kantokyvyn, muuttuu muotoilluksi massaksi.

Manuaalinen painaminen "ei jälkiä kenkiä" kestää useita päiviä, tärisevä levy - muutama tunti. Se voidaan koota käsin kaikista laitteista, jotka ovat toimineet sen ajan (vain moottoria tarvitaan). Levy on tehty massiivisesta aihiosta, epäkesko on kiinnitetty akseliin.

betonointi

Pie lattia maan päälle monikerroksinen, ensimmäinen täytetty jalka (5 cm) ratkaisemalla seuraavat tehtävät:

 • Vedeneristyskerroksen suojaus (koskee murskattua kiveä)
 • betonilevyjen suojakerroksen vähennys (enintään 2 cm)
 • pinnan tasoitus

Vahvista lattia ei ole välttämätöntä, alemman vedenpitävän maton reunat kulkevat seiniin. Vaimennuskerros luodaan monella tavalla:

MZLF-nauhan päällekkäisyydelle tarvitaan kaksi vahvistusverkkoa. Kelluvaan levyyn riittää yksi 6 mm: n tangoista tai johtimista (jos raot ovat pieniä). Suositeltava kenno on 20 x 20 - 30 x 30 cm, U-muotoisia puristimia, kun hihnoja ei ole päissä.

Eristys koko pinnalle on välttämätön vain lämmittämättömille tiloille (maan talo kausiluonteinen, säännöllinen toiminta). Radonista luotettavasti suojaa mitä tahansa kalvojen vedeneristysmateriaalia. Lisäksi alumiinifolio estää lämpöhäviön. Betonisointisekvenssi on seuraava:

 • MZLF: hen liittyvä päällekkäisyys - kaksikerroksinen vahvistus 12 mm: n tankoilla, jaksollisella profiililla, hitsatut silmät (10 mm, solu 20 x 20 cm) SP 52-101: n mukaisesti
 • kelluva kerros - yksikerroksinen teräsverkko, kaksi kerrosta lasikuitua kummallakin puolella

Joka tapauksessa lujitus siirtyy alaspäin, koska vetovoimat nousevat pohjan lähelle. Toisin kuin perustus, keramiittibetoni on sallittua (luokka 12,12). Yhdistyneen kuningaskunnan säännökset tiukentavat suhteellisen vähäiset rakennustyöt:

 • laattojen paksuus (kelluva) vähintään 15 cm, mutta ei alaa, alempi suojakerros kasvaa (vähintään 5 cm)
 • 6 cm lämpöeristin (vain suurtiheyksiset laatat XPS)
 • ylempi tasoitus (tavallisesti TP-muotoilla) vähintään 7,5 cm seinistä leikattu 2 cm: n suulakepuristustekerroksella

Samanlainen pohjakerroksen järjestelmä sai nimityksen "suomalainen kilpi", vaikka se ei liity perustuksiin. Kotimaiset tekniikat viittaavat eristyksen asettamiseen yksinomaan kuumennetun lattian muotoon. Tässä voit pitää lämpimänä, ei lämpöä turhaan koko betonipaksuuden. Pohjaveden geoterminen lämpö on oletusarvoisesti säilynyt rakennuksen ainoana pohjana, sivusuuntainen jäätyminen sulkee pois sokean alueen lämmittämällä.

Radon suojelu

Asuinrakennusten MGSN 2.02: n sääntöjen mukaan antiradon-suojaus on välttämätöntä. Vastaavia merkintöjä on yhteisyrityksissä 31-105 (yhteisomistus), yhteisyrityksessä 2.6.1.2612 (saniteettitasot), yhteisyrityksellä 50-101 (säätiöt). Betonipinnoite päällekkäin vedeneristyskerroksen kanssa (kalvo, muovikalvo) ratkaisee ongelman osittain. Tiloissa tarvitaan luonnollista tai pakotettua ilmanvaihtoa.

Viestintä kulkee kelluvan levyn läpi, joten syöttöyksiköt on sinetöitävä laastilla, tiivisteellä ja tiivistyksellä. Holkit leikataan putkistoista vaimentavilla nauhoilla, jotka upotetaan betoniin kaatumisen aikana. Pohjan jäykkyyden solmut, päällekkäiset isolaatit erikoisyhdisteiden kanssa (impregnointi).

Läpäisevien välineiden käyttö ratkaisee ongelman kompleksissa. Betoni saa vettähylkivää ominaisuutta, nivelet eivät anna kaasuja olohuoneeseen. Palkkien päällekkäisyyksiä on paljon vaikeampaa eristää lukuisten sahatavaraisten takia.

Niinpä tekniikkaa, jossa päällekkäinen nauha-pohja lattialla on maan päällä, tarkastellaan yksityiskohtaisesti. Tämä on edullisin vaihtoehto yksityiselle kehittäjälle, joka kykenee suojaamaan haitallista säteilyä vastaan. Sisäänrakennetulla lämpimällä lattialla voidaan taata energiankulutuksen (tavallisesti kaasun) lämmittämisen vähentäminen. Lämmitysrekisterien määrä vähenee, huoneiden ulkoasu paranee.

Ribbon säätiö on tullut suosittu rakentamassa matalan rakennuksen yksinkertaisen tekniikan ja alhaisen työmäärän takia. Se on suljetun silmukan lujitetusta betonista, joka sijaitsee laakerin seinämien ympärillä.

Mutta jos päätät tehdä betonilattia talossa, kohtaat valinnan siitä, miten järjestää se: kaada betonilattia maahan tai tee laatat nauhan perustuksineen itserakenteisilla rakenteilla.

Paneelin peitot

Jotta säästettäisiin sisäiseen täyttöön, monet käyttävät jännitteellisiä laattoja, joissa on pyöreät aukot lattioille. Tämä on paras hinta / laatusuhteiden vaihtoehto, mutta jos laitat ne nauhan pohjaan ja korkataan tiukasti tilan sisään, silloin kosteutta kertyy maaperästä.

Siksi tässä tapauksessa on välttämätöntä aikaansaada tuuletus. Tätä varten pohjan on työntävä maanpinnan yläpuolelle 40-50 senttimetrin korkeuteen, jotta talvi ei lumi estä ilmanvaihtoaukkoja.

Kuvassa on esimerkki päällekkäisyydestä 6 vuoden kuluttua, jonka tämä tekniikka tekee ilman ilmanvaihtoa. Kuten voit nähdä, että rakennuksen risteyksestä on näkyvissä näkyvä rouhe, koska se on levyn haavoittuvin osa.

On pidettävä mielessä, että kellarissa on paljon pienempi korkeus, eikä tuuletusaukkoja ole mahdollista tai ne suljetaan talvella.

Lattia maahan

Jos talossa ei ole kellarikerroksia, luotettavampi mutta kallis vaihtoehto olisi tehdä lattia pitkin maahan. Lähinnä, monoliittinen laatta kaadetaan säätiön sisään. Tällöin talon lattia on kestävä ja lämmitys on mahdollista.

Samanaikaisesti on tärkeää varmistaa, että nauhalevy tai -laatta ei liity kiinteästi toisiinsa. Muuten ajan myötä yksi pohjista kutistuu, halkeamia ja korkeuseroja ilmestyy.

Voidaan toteuttaa käyttämällä seuraavaa tekniikkaa:

 • ja sirotellaan ulkopuolelle ja sisälle tasolle.

Kiinnitä huomiota!
Maaperän sisäinen täyttö on tehtävä kerroksittain 20-30 cm.
Vain tällainen paksuus mahdollistaa kerroksen hyvin tiivistetyn 100-150 kg: n tuholaistorakenteen avulla.

 • Maaperän tiivistämiseksi on välttämätöntä levittää raekoko, jonka murto-osa on 40-60 mm sen yli. Jos tämä on suuri kuorma sisätiloissa, sinun täytyy käyttää hienoa murskattua kiveä, jonka murto-osa on 10-20 mm. Varmista sitten, että painat sitä pohjaan pohjaan.
 • Seuraava kerros on konkreettinen valmistelu. Se on tarpeen vesihöyryn esteen perustana. Jos laitat sen suoraan raunioille, työn aikana rakennuttajat vahingoittavat sen tiukkuutta.
 • Höyrysulku on asetettava päällekkäin seinän päälle. Jos et tee tätä kerrosta, maaperän kosteus putoaa valmiin lattian muotoon ja tiivistyy siihen.
 • Seuraava sovitus. Suulakepuristettu polystyreenivaahto soveltuu hyvin tähän, koska se on matala veden imeytyminen, korkea kestävyys ja puristuslujuus.

Vihje!
Kylmän tunkeutumisen estämiseksi päistään sinun on kiinnitettävä eristys päällekkäisillä seinillä.
Se toimii peltopyyhkeeksi lasille.

 • Lattiapinnoite on valmistettu lujittamalla hitsaamalla mesh 100 * 100 osaa 3 mm. Jos lattia valmistetaan erittäin kuormitetussa tilassa, esim. Autotallissa, verkon tulee olla 50 x 50, poikkileikkaukseltaan 4 mm, ja leveyden paksuuden tulisi olla vähintään 10 cm.
 • Viimeinen vaihe on lopullinen lattiapäällyste. Se voi olla mikä tahansa materiaali: laatta, posliinilaatta, laminaatti, linoleumi jne.

Tämän tekniikan ymmärtämiseksi suosittelemme katsomaan videota tässä artikkelissa.

Onko mahdollista säästää

Tällainen nauha-pohja, jossa on uuni, on kallista, mutta tarkkailemalla tätä tekniikkaa tarjoat kotiisi korkean kestävyyden ja luotettavuuden.

Miten voit säästää rakentamiseen?

Ensinnäkin voit korvata höyrysulun tavanomaisella muovikelmulla. Mutta muista laittaa se kahteen kerrokseen. On kuitenkin pidettävä mielessä, että polyetyleeni on melko herkkä materiaali ja se on helppo vahingoittaa rakennustöiden aikana.

Jos sinulla on alle 20 senttimetrin sisäinen täyttökerros, voit tiivistää maaperän savella. Niinpä mahdollisuus murtaa kalvo roskiin asennuksen aikana häviää.

HUOM!
On pidettävä mielessä, että polyeteeni ei anna hyvää höyrysulkua ja kosteus tunkeutuu edelleen sisälle.

Suositut vikoja

Yleisin virhe on rypälelevyn järjestyksen rikkominen tai muiden materiaalien käyttö. Monet yksinkertaisesti eivät ymmärrä kunkin kerroksen tarkoitusta.

Jos esimerkiksi laitat ensin geotekstilikerroksen ja sitten kerroksen rikki, ei ole mitään järkeä tällaisesta kerroksesta. Geotekstiilit eivät anna maaperälle hyvää tiivistymistä, koska se ei tuota höyryä ja vedenpitävyyttä.

Myös täyteaineena on mahdotonta käyttää tässä tapauksessa laajentuneen saviasteen lisäämiseksi. Se on runsaasti veden imeytymistä, ja kun se kaadetaan betonipinnoitteella, se imee kosteutta ja betoni kuivuu paljon kauemmin. Samasta syystä sitä ei voi käyttää lämmittimenä. On paljon tehokkaampia materiaaleja, jotka eivät ime kosteutta.

johtopäätös

Näin voit tehdä luotettavan betonilattian talossasi, jota tuetaan kentällä. Tästä syystä riittää alhaisempi kellari 20-30 cm maanpinnan yläpuolella. Tämä pätee erityisesti silloin, kun käytetään valmiita alhaisia ​​PL-levyjä, joissa on nauhan perustuksia.

Enemmän Artikkeleita Perusta