Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Tuki - pohja metallin uunissa kylvyssä. asennus

Se on noin pohja metallin uunin kylvyssä ja suojaa puulattia. Vaikka monet ihmiset virheellisesti uskovat, että kylvyt polttavat tulipalon tuloa. Mutta todellisuudessa puu voi sytyttää ei liekistä, vaan lämpötilasta. Siksi on välttämätöntä suojata pohjakylvyn muoto lämmöltä. Mistä? Luemme vaarallisista astmuista edelleen.

250-300 ° C - puun syttymislämpötila ja puun polttolämpötila on noin 800-1000 ° C (Wikipedia). Kuitenkin puun pitkäaikainen lämmitys 120-150 ° C: n lämpötilassa johtaa sen asteittaiseen hiertämiseen.

Sytytysnopeus riippuu monista tekijöistä:

 • Tilavuudesta ja painosta puun kuoren läsnäolo, ulkoisen lämmönlähteen teho, puisen elementin poikkileikkauksen muoto ja osan paino (lokin valo vilkkuu myöhemmin kuin ottelu samassa lämpötilassa);
 • Ilmatilanteesta - hapen läsnäolo lämmitysvyöhykkeellä elementin sijainnista kuumailmassa (vaakasuora, vino, pystysuora) jne.
 • Puun kosteus ja tiheys. Kuiva ja kevyt (mureneva) puu syttyy nopeammin kuin märkä ja tiheä.
 • Puisten osien suunnittelematon pinta syttyy paljon nopeammin kuin sileä ja kiillotettu.

Nämä muotoilun, koon ja asennon ominaisuudet huomioimme asennustyössä, joka liittyy läheisesti höyryhuoneen uunin asennukseen.

Kaikki suojaavat kyllästykset ja palonestoaineet eivät suojaa tulelta loppuun. Ne eivät yksinkertaisesti anna syttyviä kaasuja, jotka saadaan kuumentamalla poltettavaksi puun pinnalle. Kaasut kulkevat suojakalvojen läpi ja hapettavat pois puusta. Kasaantumisnopeus (puun kuiva tislaus) samanaikaisesti pienenee, mutta se ei lopu! Jotta puu ei heikkene, on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin sen suojaamiseksi korkealta lämpötilalta ottaen huomioon etäisyys lämmönlähteestä - uuni.

Tulenkestävä pohja - pohja metallin uunin alle

Siksi lattian alla oleva puulattia on eristettävä. Sellaisen lämpötilajärjestelmän aikaansaamiseksi, jossa puu ei lämmitä kriittisen pisteen yläpuolella (niin, että piilotettu polttaminen ei kulje) koko uunin polttamisen aikana. Lämpötila voi nousta paitsi ilman. Vaaravin lämmitysmenetelmä on lämpösäteily. Se voittaa etäisyyden. Siksi on tarpeen huomata tällaiset aukot, joita kutsutaan palomiehiksi. Tai säteilypolussa on tarpeellista asettaa runko, jolla on korkea lämmönkestävyys ja alhainen lämmönjohtavuus. Tietenkin voit ostaa valmiin näytön.

Asennustyön jalusta koostuu kolmesta kerroksesta:

 1. ruostumaton teräs - heijastava näyttö lämpösäteilyä varten
 2. tiilikerros 6 cm paksu - lämpöakku, jolla on korkea lämmönkestävyys ja huono lämmönjohtavuus.
 3. 9 mm tulenkestävä levy (magnesiitti) paksu tulenkestävän kakun kiinnittämiseksi puulattialle. Tiili on liimattu tähän tasoon helposti ja lujasti.

Lämmönkestävä levy - moderni tekniikka teki levyn (samanlainen kuin kipsilevyjen levyt). Ne eivät pelkää kosteutta, eivät pelkää tulta, niitä käsitellään helposti ja leikataan veitsellä kipsilevyarkeilla. Erittäin matala lämmönjohtavuus. Se on kiinnitetty lattiaan tavallisilla puukirjoilla. Levyn alla olevia levyjä käsitellään antiseptisilla antipyreeneillä.

Varmista, että seinätäytteisten tiilien tiilet ovat galvanoituja vahvistusverkkoja. Liuos valmistetaan hiekasta. sementtiä ja lämmönkestävää liimaa kaakeliuuneille ja tulisijoille. Tällainen seos ei liittäisi niin tiiviisti tiiliä ja ristikkoa laattojen kanssa, koska se ei salli koko rakenteen liikkumista palasiksi.

Tiilien väliset saumat suljetaan laastilla, jolloin saadaan kiinteä tulenkestoinen kakku. Laattojen reunojen yli asennuksen helpottamiseksi pultit kiinnitetään lattialle. Ne rajoittavat muninta-alaa, yksinkertaistavat kulmien asennusta jne. Tiilet eivät ole laattoja tai julkisivuja, joilla on tiukat mitat. Sen vuoksi, jotta ruostumatonta teräslevyä voidaan sijoittaa ilman vääristymiä ja ettei muodostua umpinaisia ​​uunin asentamisen jälkeen seisontatuella, on välttämätöntä tasoittaa pinta liimatuotteella.

Valmistaudu infrapunasäteilynäytön (peilin peit- tävän teräksen) asentamiseen uunin korokkeelle ja tasoittaa sen pintaa. Jos näin ei tehdä, peililevy heilahtelee, kulmat nousee epätasaisesti, ja tällaisen jalustan ulkonäkö on vinossa, toisin sanoen. Peilin ruostumaton näyttö korostaa pintatason puutteita.

Puulattiaan asennetun uunin tuki on yhdellä reunalla leikkuupalkilla ja toimii samalla pohjana tiiliseinän asentamiseksi lepohuoneen ja höyrysaunan väliin.

Kestävä, mutta hauras: kuinka valita ja hoitaa valurautaa kiukaan

Valurautaiset keittotasot käytetään puuhella. Niitä käytetään tilan lämmitykseen ja ruoanlaittoon.

Valuraudalla on kyky lämmetä tasaisesti koko pinnalle ja hitaasti vapauttaa lämpöä ja lämmittää huoneen.

Kaksi erilaista valurautaiset uunit

Materiaali heille on harmaa valurautaa brändi SCh. Se on hyvin muovattu muotteihin ja sillä on riittävä turvallisuuden ja joustavuus. Lisätään piin, rikin ja mangaanin lisäaineiden koostumuksen ominaisuuksia ja hiilipitoisuus noin 2%.

Valurauta ei pelkää korkeita lämpötiloja ja säilyttää muodonsa missä tahansa lämmitysasteessa. Pinta ei hapeta eikä se ruostu ajan mittaan valuprosessin aikana muodostuneen voimakkaan oksidikalvon vuoksi.

Levyt ovat yhtenäisiä ja kokoontaittavia. Kokoontaitettavat koostuvat useista renkaista, joilla on pieni lämpökuilu. Tarvitaan oikea lämpötilan kompensointi.

Monoliittinen pinta renkailla

Tämä on vankka metallilevy, jonka paksuus on vähintään 8 mm. Se voidaan varustaa kiinteällä kokoisella polttimella (syvennykset tai ulkonemat keittoalueilla). Kuurojen levyillä ei ole syvennyksiä. Tämän tyyppiset ruoanpinnat ovat helpoin asentaa ja niillä on alhainen hinta, joten ne ovat erittäin suosittuja edullisissa uuneissa.

Se on tärkeää! Koska kattilassa tai kattilassa ei ole avoimia keittolevyjä, sinun on lämmitettävä koko liesi, ja tämä on ylimääräinen polttoaineen kulutus.

Kiinteiden levyjen haitat:

 • kyvyttömyys säätää polttimen lämpötilaa, on tarpeen lämmittää koko pinta;
 • aukkojen puuttuminen tekee levystä hyvin herkkä voimakkaalle kuumuudelle.

Piilevä valurauta

Suunnitteluominaisuutena on useita eri halkaisijalkaisia ​​renkaita, jotka sijoitetaan toisiinsa palapelin tavoin. Poistamalla renkaat, voit valita polttimen optimaalisen kaliipin tietystä pannusta tai paistinpannuista.

Tämä järjestelmä tarjoaa monia etuja verrattuna perinteisiin:

 1. Suuri luotettavuus ja pintakovuus. Hän ei pelkää lämmitystä johtuen polttimen osien välisistä raoista, jotka suojaavat metallia muodonmuutoksesta.
 2. Kyky säätää lämmityksen voimakkuutta avaamalla erilliset osiot. Keittäminen tapahtuu avotulessa eikä vaadi koko pinnan kuumentamista. Tämä säästää aikaa ja polttopuuta.

Se on tärkeää! Astioiden tulee olla sopivia käytettäväksi avotulessa. Silitysraudan ja alumiinin keittoastiat sopivat parhaiten tähän.

Miten tehdä valinta

Voit ostaa tuodut keittotasosta valuraudalta, esim. Pisla ja HTT. Kotimaisista tuotemerkeistä NMK: n, SibStalSharin, Litcomin ja Balezinsky LMZ: n tavarat ovat suurimmassa kysynnässä.

Kaikilla niillä on kaunis ulkonäkö, lämmönkestävyys jopa 1000 ° C: een ja ympäristöystävällisyys ilman, että ne aiheuttavat haitallisia aineita lämmityksen aikana.

Uunien vakiomitat ovat uunissa: 710x410 mm, 340x410 mm, 660x410 mm, 585x340 mm ja muut. Polttimien lukumäärä tyypillisessä osassa on yksi tai kaksi.

Valuraudan paksuus kalliissa levyissä saavuttaa 12 mm, ja itse suunnittelussa on jäykistysrivat taaksepäin. Paino on noin 20 - 25 kg.

Asennusohjeet

Puulämmitteisen metallin pintojen pitämiseksi pitkään aikaan sen sisällyttäminen tapahtuu seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 1. Kun laatta asennetaan tiilen uuniin, otetaan huomioon tiilen ja valuraudan lämpölaajenemisen eri kertoimet. Riittää, että jättää 5 - 7 mm: n rako kehän ympäri, niin se ei vahingoita muurausta.
 2. Käytön kiinnittämiseen käytetään savi- ja asbestisekoituksia. Se tehdään itsenäisesti, jauhamalla ja sekoittamalla komponentteja veden kanssa tai laimennetuksi jo valmiiksi varastosta. Nestemäisen hapan koostumus pidetään optimaalisena.
 3. Laattojen pohjan alapuolelle on asbestikuoren tai kankaan pehmeä substraatti.

Kuva 1. Pehmeän palamattoman lämpöeristeen keittotason alla oleva substraatti sijoitetaan suoraan tiilen päälle.

 1. Luotettavuutta varten yläreunan rivi on kiinnitetty metallikulmalla.
 2. Asennus suoritetaan tason mukaan ja suurin poltin sijoitetaan polttopuun polttopuun yläpuolelle.
 3. Liuoksen kuivauksen jälkeen uuni lämpenee asteittain 600 - 650 asteen lämpötilaan, joka kasvaa asteittain 70 - 80 astetta tunnissa. Tällainen sileä lämmitys vapauttaa valuraudasta sisäisiä rasituksia eivätkä salli halkeamia muodostua myöhempää käyttöä varten.

Varoitus! He alkavat lämmittää pienissä paloissa, lisäämällä vähitellen suuria paloja lokeihin. Kuumennettaessa haluttuun lämpötilaan uuni jätetään jäähtymään.

Valuraudan liesi

Valurauta on vaatimaton materiaali, mutta siinä on myös heikot kohdat. Ensinnäkin - se on luonnollinen haavoittuvuus. Laattojen virheellinen käsittely, iskut aiheuttavat halkeamia ja haketusta pinnalle. On mahdotonta hitsata vikoja, joten tämä levy täytyy heittää pois.

Kuuma taso on herkkä nesteelle päästäkseen siihen. Levyn nopea jäähdytys on täynnä halkeamia ja tiivisteen vuotamista.

Laatan pinta ei vaadi mitään yhdisteiden lisäkäsittelyä. Riittää, että kylmä lautanen pyyhkiytyy säännöllisesti kostealla liinalla ja palavat jäämät elintarvikkeesta poistetaan jäykällä harjalla. Pitkät seisokkeja aiheuttavat ruostesuihkut tulevat heti heti kuumennuksen jälkeen.

Suositeltavat puhdistusmenetelmät ovat sooda, sooda etikalla, ammoniakki ja vetyperoksidi, sinappijauhe. Älä käytä syttyviä nesteitä (liuottimia, asetonia) tai voimakkaita pesuaineita, jotka sisältävät happoja. On parasta käyttää mekaanisia puhdistusmenetelmiä erilaisilla hioma-aineilla.

Hyödyllinen video

Katso videota, joka näyttää, kuinka asentaa valurautainen keittotaso tiilisuunissa.

Turvallisen käytön säännöt

Kun käsitellään useimpien eri mallien valurautalevyjä, niiden ei pidä sallia ylikuumentua. Tätä varten käytä vain polttopuuta, ääritapauksissa - kivihiili. Nestemäinen polttoaine ei sovi korkean palamislämpötilan vuoksi.

Tulipalon aikana äkillisten lämpötilan muutosten ja mekaanisten vaikutusten estämiseksi. Tarkkaile pinnan eheyttä. Halkeilut aiheuttavat hiilimonoksidia sisään huoneeseen ja häiritsevät uunin normaalia toimintaa.

Näiden yksinkertaisten toimenpiteiden noudattaminen mahdollistaa kiukaan pitkän ja ongelmattoman käytön valuraudasta.

Kuinka perustaa raskaan tiiliseinän: askel askeleelta ohjeet

Huolimatta tekniikan kehityksestä lämmityslaitteiden alalla, kodin uunit ovat edelleen hyvin suosittuja. Niiden avulla voit lämmittää koteja sivistyneeltä alueelta. Silloin kun sähköä ja kaasuuntumista ei ole. Uunin rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Puhumme siitä, miten perustaa uuni oikein tässä artikkelissa.

Pohja uunin alla leikattu

Uunin tekeminen vaatii tietenkin paljon työtä, kokemusta ja tekniikan tuntemusta. Ajattelemalla uunin rakentamista maassa ja rakentamalla säätiö voit tietysti palkata asiantuntijoita. Itse asiassa kiukaan perustuksen järjestely voidaan turvallisesti suorittaa yksinään.

Kohta ei ole niin kallis ja monimutkainen, mutta itsensä pystytettyjen rakentamisen ilo on enemmän kuin vaivan arvoista.

Perussääntöjen perustavat perusteet

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kivityypin valintasi mukaan tahansa ja mitä kokoa haluat käyttää, on olemassa useita perussääntöjä, joita ei pidä jättää huomiotta:

 • Liesi on perustuttava itsenäisesti, eikä se saa olla yhteydessä koko talon pohjaan. Miksi? Tosiasia on, että talon aikana toiminta voi pienentyä. Laskeutumisen vuoksi hänen ei pidä vetää uunia taaksepäin, koska se voi johtaa sen muodonmuutokseen, vetovoiman heikentymiseen ja teknisten ominaisuuksien rikkomiseen.

Uunin alaosa on erotettu yleisestä

Joissakin tapauksissa voit yhdistää osittain kaksi pohjaa yhdistämällä ne yhdeksi seinäksi.

 • Jos molemmat perustukset (talon ja uunin) ovat lähellä toisiaan, sinun on tehtävä niiden välissä 50 mm: n paksuinen hiekoitus.
 • Jos yhteisessä talossa oleva pohja on nauha, ei pohjalla olevan uunin sisällä missään tapauksessa saa olla kosketuksessa tämän pohjaseinän kanssa.
 • Kun valitset uunin ja näin ollen säätiön paikan, sinun ei pidä vain luottaa toiveisiin vaan myös sellaisiin tekijöihin kuin ovien, ikkunoiden ja kattopalkkien sijainti. Savupiipun sijainti on otettava huomioon siten, että putki ei pääse lattiisiin ja palkkeihin uunin rakentamisen aikana.
 • Laskettaessa pohjan kokoa ja syvyyttä kannattaa harkita katon vakavuutta ja uunin painoa savupiipun mukana.

Säätiön mittoihin vaikuttavat paitsi uunin mitat myös maaperän tiheys, johon se rakennetaan. Uunin pääkuorma syntyy tavallisesti savupiipusta, joten uunin suunnittelussa on välttämätöntä kuljettaa se lähemmäksi pohjan keskustaa. Tämä auttaa välttä- mään uunin epäsymmetrisen kuormituksen ja ennenaikaisen väärän kutistumisen.

Joskus suunniteltaessa erittäin suurta ja massiivista kammiota, jossa kivipuomi, uunit tekevät erillisen pohjan savupiipun alla.

Myös perustan valinta riippuu uunin materiaalista. Metallirakenteelle ja kiveelle se on syvemmällä, koko tiilimuovin massa on vähintään 400-500 kg, kun taas metallin uuni painaa noin 150 kg.

Kuinka laskea kiviuunin paino

Periaatteessa pienelle metalliteollisuudelle on mahdollista rakentaa säätiö erikseen, varsinkin jos se rakennetaan taloon, joka seisoo kaakeloitu monoliittinen säätiö.

Se on tärkeää! Ennen uunin pohjan varustamista on tarpeen selvittää maaperän tyyppi paikan päällä.

Maaperän tiheys ja jäätymisen aste vaikuttavat merkittävästi säätiön koon määrittämiseen. Venäjän ilmastoon liittyy melko ankaria talvia lähes koko sen alueella. Siksi uunin pohja on sijoitettava koko maaperän jäädyttämiseen.

Tärkeää on myös maaperä.

Se on kolmesta tyypistä:

Paikoissa, joissa vallitsee suuri määrä jokia, säiliöitä ja järviä, ovat pääsääntöisesti sedimenttiset maaperätyypit. Täällä on parempi antaa uunin ja talon perustukset ammattilaisille, joten veden läpikulku lasketaan.

Keski-Venäjällä on erittäin yleinen maaperä, joka on hiekan ja saven seos. Savi hallitsee sitä, joten tämä maaperä on vähemmän muovia.

Tällaisen maan pohjan rakentaminen liittyy tavallisesti ongelmiin ja lisäongelmiin, koska lieju on kuivana kuivana, kun pakkanen alkaa, se alkaa kuivua ja suuri määrä sedimenttiä tulee viskoosi.

Tällöin uunin pohjan syvyys on tällöin tehtävä jäätymispisteen yläpuolella.

Metsäalueilla päinvastoin on kuitenkin perustettava uunin pohja maanpinnan alapuolelle ja perustaa pohja 60-90 cm paksuiselle hiekkalaudalle.

Yksi luotettavimmista pohjaveden maaperälajista on hauras ja kallioinen, mutta valitettavasti joskus talon ja uunin on rakennettava epävakaalle. Luotettavan säätiön asianmukainen rakentaminen auttaa tasoittamaan tätä tosiasiaa.

Säätiön tyypit

Tiiliuuneille on olemassa kolme päätyyppiä:

Mikä on niiden tärkein ero, ja mikä säätiö on parempi valita uunissa?

Tarkastelemme yksityiskohtaisesti useita rakennusvaihtoehtoja, joiden avulla voit valita itsellesi paras vaihtoehto.

Monet ovat myös kiinnostuneita kysymyksestä, mutta kuinka paljon sitä pitäisi syventää, kaivaa perusta kuoppaan?

Kaikki riippuu maaperän tiheydestä ja lämmitysrakenteen painosta, mutta sinun ei pidä liioitella sitä. Paras vaihtoehto on kuopan syvyys 80-100 cm. Jotkut käsityöläiset ovat vähemmän kestävillä poluilla ja poistavat vain maan kasvullisen kerroksen, rakennuttavat 20 cm: n korkuiset mökit ja kaada betoniseosta. Mutta tämä on huono vaihtoehto.

Säätiö painaa useita satoja kilogrammaa, erityisesti kuorma kohoaa talvella, kun maa jäätyy. Siksi sinun ei pitäisi olla laiska ja säästää rahaa säätiön järjestelyyn, jossa uunin toiminnan lujuus ja luotettavuus riippuu kokonaan.

Työkalut ja materiaalit säätiön rakentamiseen

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista, on varastoida tarvittavat työkalut.

Työtä on tehtävä paitsi savi, myös puusepäntyöt, joten valmistele seuraavat työkalut:

 • Spade (tarvitaan kaivamaan pääaukkoa).
 • Lapio (kätevä valmistaa hiekkasementtilaastia).
 • Hammer.
 • Haarukka tai saha.
 • Sementti sementin seulomiseksi (solun koko 1 * 1 mm).
 • Siivilöi hiekkaa (kennon koko 2 * 2 mm).
 • Kauhan vesi (sementti-hiekkalaastin valmistukseen).
 • Metallikouru, jossa valmistelemme ratkaisun.
 • Rakennustaso.
 • Nauhamitta ja lyijykynä.
 • Nitoja.
 • Betonisekoittimet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • Taulut (muottien valmistukseen).
 • Polyeteeni (muottien vedeneristys).
 • Hiekkaa.
 • Sementtiä.
 • Soraa.
 • Vahvistetut verkot tai sauvat.

Alamme kerätä säätiö tiiliseinän alle omiin käsiisi

Tiiliuuniin perustuva

Vaihe 1. Asettelu säätiölle ja kuoppa

 • Kun olet päättänyt tulevan uunin sijainnista, on tarpeen laskea oikein mitat tehon perusteella. Se riippuu huoneen alueesta, ovien lukumääristä, ikkunasta jne.

Merkintä maahan pohjan alla

Vaihe 2. Asenna muotti ja vahvike

 • Jatkamme puulevyjen rakentamista. Muotoon periaatteessa kaikki vanhat levyt tai vaneri, jotka ovat kotitalouksissa, sopivat. Tämä ei vaikuta säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

Decking for stove

Muotti on puinen laatikko, joka luotettavuudeltaan kiinnitetään metallikulmissa kulmissa. Liitä levyt yhteen kynsillä.

 • Alamme valmiin muottipesän kuopan pohjalle.

  Ruberoyd vedenpitävyyteen

  Vahvistustyökalut

  Muotti ja vahvistaminen

  Vaihe 3. Betonimassan valmistelu pohjan kaatamiseksi

  Valmista seos seuraavista mittasuhteista: 4 osaa hiekkaa otetaan 1 osaa sementtiä + 3 osaa murskattua keskijakeen kiveä.

  Sekoitetaan kuiva seos hienosti ja lisää vettä. Sekoitetaan hyvin liuos betonisekoittimella. Sakeuden mukaan sen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa.

  Valmistamme konkreettista ratkaisua

  Täytä tämä osa kuopasta tällä seoksella, jolloin emolevy ei pääse 8 cm: n päähän. Nämä työt on suoritettava 24 tunnin kuluessa. Betoniratkaisun on oltava täydellinen eikä asetettava.

  Täytä ja odota 2 viikkoa

  Kun olet täyttänyt koko säätöveden betonilla, on jälleen kerran tarkistettava pinnoitteen vaakasuora taso rakennustasolla. Liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen virheiden korjaaminen on vaikeampaa.

  tarkista rakennuksen taso horisontaalinen kellari

  Peitä pohja polyeteenin tai kateaineen kerroksella ja jätä 2 viikkoa kuivumaan kokonaan.

  Poistamme ylemmästä muovista vain täydellisen kuivauksen jälkeen, lyödäksesi levyjä vasaralla. Muodostuneessa aukossa täytetään sora hiekalla ja puskurilla.

  Metallin uunin säätäminen omilla kädillä

  Jos uuni on asennettu jo valmiiksi taloon, jossa laitetta ei ole aiemmin tarkoitettu ja puulattiat jo asetettu, perustuksen rakentaminen on aloitettava lattiapäällysteen osittaisella purkamisella.

  Metallin uunin pohja

  1. Teemme merkinnän lattialla rakennusmerkin avulla uunin koosta riippuen. Alustan tulee ylittää uuni 7-10 cm kummallakin puolella.
  2. Hiomakoneella leikattiin suorakulmio lattialle.
  3. Kaivamme kuoppaa 50 cm: n bajonettikupilla.
  4. Kaivoon pohjaan kaivaa soraa ja hiekkaa, kiristä tiiviisti ja kaada vähän vettä.
  5. Luomme lamellilaudan tai vanerilevyjen massiivipuikkoa ja pinoamme yhden kerroksen kateaineen ympärille.

  Kuten näette, tämä on helpompi tapa rakentaa säätiö, joka ei vaadi tällaista perusteellista valmistelua ja vahvistamista. Metallirakenteen pieni paino 150-170 kg: ssa ei edellytä niin voimakasta perustetta.

  Jotta vältetään kriittiset virheet perustuksen rakentamisessa uunin alla, suosittelemme katsomaan tätä videota.

  Video: Uunin säätiö, perussäännöt

  Mahdollisuus luoda betonin alapinta uunin alle

  • Ensimmäiset vaiheet suoritetaan samalla tavalla kuin edellinen menetelmä: kaivaus vedetään ulos, muotti on asennettu ja vesitiivis polyeteenillä (tai kateaineella).

  Betonirakenteen malli

  Esimerkki betonirakenteesta

  Paalun perustuksen asennus laatan kanssa

  Uunin alle yksi lajike on paalarakenne, jolle on ominaista hyvä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.

  Pyllyjen säätiö

  1. Teemme merkinnät kentällä tulevan uunin koon mukaan ja mitataan kumpaankin suuntaan 10 cm - tämä on säätiön koko.
  2. Poista 20 cm maaperän kasvillisuuskerroksesta bajonettikiekalla.

  Maan kasvulliset kerrokset poistetaan

  Palo pohja uunille

  Vahvistinnauha

  Asenna vahvistettu runko.

 • Kääntäkää kateaineen paksut hihnat ja lisäämme tällaiset paalut kaivoihin. Asbestiputkia voidaan käyttää paaluina.

  Ruberoid hihat

  Video: Miten perustaa uunin

  Pavel Vorobiev päätoimittaja

  Kirjoittanut 06/29/2018

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Asenna uuni kylpyyn puulattialla

  On tarpeen asentaa metallikylpyuunin ottaen huomioon sen paino sekä aloittamalla SNiP: ssä määrätyt paloturvallisuusvaatimukset. Puulattia, johon lämmitysyksikkö asennetaan, on tärkeä suojautua itsestään syttyneiltä. Tärkeä asia on lattian voimakkuuden laskenta, koska jopa pienin vesisäiliön lämmitin on puulattian vakava kuorma.

  Asenna uuni kylpyyn puulattialla

  Uunin sijainti

  Saunametallikattilat ovat sähköisiä tai kiinteitä polttoaineita. Ja puuaggregaattien asennuksessa on eniten vaikeuksia, joista keskustellaan edelleen.

  Sauna-puu-uuni sijaitsee perinteisesti höyrysaunassa, mutta tulipesän ovi voi mennä seuraavaan huoneeseen, kadulla tai polttopuun lastaus suoritetaan höyryhuoneesta.

  Kiukaan sijoittaminen uuniin

  Ensimmäisessä tapauksessa, kun uuni poistetaan odotushuoneeseen tai pesuhuoneeseen, happea ei polteta höyryhuoneessa, ja yksi laite kuumentaa kaksi huonetta kerralla. Tällöin tämä vaihtoehto edellyttää puulattian palosuojauksen lisäksi myös kylpyammeen seinämää. Lisäksi uunin asennuksessa on vaikeuksia - jos asennusreiän rakentamisen aikana ei ole mukana, on tarpeen katkaista tai sahauttaa osa sisäosasta.

  Takka menee seuraavaan huoneeseen

  Leikkaaminen osa seinää

  Uunin asennuksen aukko

  Toinen vaihtoehto, kun tulipesä lähtee ulos, on täynnä samanlaisia ​​asennusongelmia. Haittojen lisäksi lisääntynyt lämpöhäviö ja haitat säästäen polttoaineen palamisen voimakkuutta, puun syöttämistä (mennä ulos kadulle).

  Firebox sammuu

  Kolmas vaihtoehto on yksi yleisimmistä. Uunin asennus toteutetaan olemassaolevalla parkettilattialla tulenkestävän pohjan pakollisella järjestelyllä uunin alla ja uunin takana olevan seinämän suojauksen avulla. Hapen polttamisen ongelma ratkaistaan ​​asentamalla tehokas ilmanvaihto. Usein ilmavirta on varustettu maanalaisesta huoneesta (ei ole merkitystä monoliittiselle alustalle). Höyrykäsittelyn aikana on helppo asentaa tällä tavalla asennettu takka, mutta aina höyryhuoneessa ei ole tilaa polttopuun varastoimiselle ja sen suojaamiselta märältä.

  Sauna-uuni, jossa höyryhuoneeseen johtava uuni

  Riippumatta siitä, missä uunin luukku on päin, laite on asennettava turvallisella etäisyydellä höyryhuoneen kävijöistä, jotta ei aiheuta palovammoja satunnaisesti kuumalla metallilla tai kuumalla höyryllä kivistä.

  Likimääräinen järjestelmä perinteisten lämmittimien asennuksesta

  siirtokunnat

  SNiP II-25-80. Puiset rakenteet

  Metalliliesi, jossa on uuni, vesisäiliö ja savupiippu, on tietty paino. Erityisesti massiiviset valurautayksiköt sekä uunit, jotka on vuorattu tiilillä.

  Jos uunin alapuolella on perustus, sekä heijastavan tiiliseinän tapauksessa, palkkien ja lattialevyjen kuormitus on erittäin merkittävä. Ennen uunin asennusta on selvitettävä sen paino ja laske sitten lattian vahvuus, jotta lattia ei murtuisi laitteen alle missään olosuhteissa.

  Esimerkki tiiliuuneesta

  Lattiapalkit voidaan valmistaa kiinteistä kiinteistä lehtipuista / havupuista, jos ne ovat jopa 5 metriä pitkiä. Jos on tarpeen käyttää 5 metrin pituisia palkkeja, on parempi käyttää liimattuja, jotka kestävät lisääntyneitä kuormituksia.

  Pylväs 10 × 15 cm, sarja

  On tärkeää tietää säteen tarkka pituus. Tämän arvon oletetaan olevan yhtä suuri kuin kaistan pituus, joka kattaa viiveen sekä "liittimen" syvyyden tai elementtien kiinnittämiseen tarvittavat lovet. Loukkujen pituus on yleensä 70-150 mm.

  Palkkien poikkileikkaus valitaan suorakulmaiseksi tai neliömäisemmäksi, harvemmin - I-profiili (taulukon ja OSB / vanerin yhdistelmä). Suorakulmaisen palkin poikkileikkauksen paras suhde on 1,4-1. Palkit ovat 40-200 mm leveitä ja 100-300 mm korkeita. Pyöristettyjä lokeja (11-30 cm) käytetään harvoin lattian järjestelyyn kylvyssä huolimatta suuresta taipumispään muodonmuutosvastuksesta.

  Puiset I-palkit

  Palkkien välinen askel valitaan tavallisesti 30 - 120 mm: n etäisyydeltä, jota ohjaavat laattaeristeen leveys, runkokylpyjen tukipylväiden sijainti tai alustan levyt.

  Taulukko pienimmän sallitun osan määritelmästä 1 m: n askeleessa

  Vihje! Voit laskea päällekkäisyyden kuormituksen käyttämällä verkkopalveluja. Jokainen niistä vaatii tarkkoja tietoja palkkien tyypistä, viiveestä, osasta ja mitoista.

  Laskin laskin (Excel-muoto).

  Kuormituksista ja jäykkyydestä

  Rakennusstandardien mukaan numerolla 2.01.07-85 kaikki kuormat jaetaan seuraavasti:

  • pysyvät (ne ovat myös pitkäkestoisia) - sisätilojen väliseinistä ja ulkoseinistä, katosta, paineesta jne.;
  • muuttujat, ts. jotka syntyvät kylpyhuonekalusteista, laitteista (mukaan lukien uunista) ja vierailijoista, sekä lumi, tuulikuormat ja jotkut muut.

  Jäykkyydelle on tunnusomaista taipuman määrän suhde säteen pituuteen (säde). Tämä luku lattiapalkkeille 1/350.

  Taulukossa on esitetty tuhoavan maksimikuorman arvot palkkeihin.

  Hirsitalon lattiojen tukkeihin (palkkeihin) kohdistuvan tuhoavan kuormituksen (kgm2) laskentataulukko

  Video - päällekkäisyydet

  Puulattian maksimaalisen kuormituksen tarkat laskelmat ovat melko monimutkaisia, erikoisasiantuntijat suorittavat niitä suunniteltaessa suuria esineitä. Lattialle, joka asennetaan uuniin, voit käyttää suurinta kuormituksen likimääräisiä arvoja.

  Näin ollen, jos lämmityslaite yhdessä pohjalevyn ja muiden rakenne-elementtien kanssa painaa enintään 400 kg, se voidaan asentaa lattialle tukipuilla, joiden koko on seuraava:

  • jos viiveiden välinen askel on 60 cm, niin mitat, joiden etäisyydellä on 2 metriä, ovat 75 × 100 mm, 3 m - 75 × 200 mm, 4 m - 100 × 200 mm, 5 m - 150 × 200 mm; 6 m - 150 × 225 mm;
  • jos viiveiden välinen askel on 1 m, mittasuhteet, joiden mitta on 2 m, ovat 75 × 150 mm, 3 m - 100 × 175 mm, 4 m - 175 × 200 mm, 5 m - 150 × 225 mm, 6 m - 175 × 250 mm.

  Jos uuni painaa enemmän, kannattaa vähentää viivästysten välistä vai suurentaa niiden poikkileikkausta. Yli 700 kg: n painoisissa uuneissa tarvitaan erillinen pohja, johon ei liity pääpäätä. Tällaisia ​​rakenteita ei saa asentaa puulattialle. Kuitenkin vain tiiliseinäkammiot, joissa on tiilipihkakoita, on tämä paino.

  On suositeltavaa kiinnittää lattialaudat 50 mm paksuus lokin yläpuolella. Lisäksi kosteusindikaattorit eivät saa ylittää normia.

  Vihje! Kylpy - huone lisääntynyt palovaara. Käytä tulenkestävään kyllästykseen kaikki kylpyammeen puiset elementit ennen uunin asentamista lattialle.

  Video - Furnace Ermak. asennus

  Kylpyammeen perustan

  Ne, jotka rakentavat kylpyamme omilla käsiinsä, ajattelevat usein rauta-uunin säätämisen toteutettavuutta. Näyttäisi siltä, ​​että yksikkö painaa suhteellisen vähän, voit asettaa metallilevyn ja käyttää sitä. Palotarkastuksen antamien vakuutusten ja SNiP: n normien mukaan palavien pintojen on oltava luotettavasti eristettyjä kuumilta pinnoilta.

  Oikein varustettu pohja varmistaa myös uunin pitkän käyttöiän, koska pienimmillä vääristymillä metallilämmittimet menevät nopeammin.

  Vaihtoehto Yksi

  Uunin asennusjärjestelmä pohjalle

  Me varustamme yksinkertaisin palamaton pohja puulattialle.

  Vaihe 1. Teemme uunin mittojen mittauksia. Siirrämme lämmittimen mitat lattialaudalle (paikalle, jossa uuni asennetaan). Otamme mittarin viivain ja laajennetaan piirrettyä suorakulmioa siten, että palo-puulattiat peitetään teräslevyllä 50 cm: n etäisyydellä, ja muiden kolmen puolin tulenkestävä levy "peeks" vähintään 5-10 cm.

  Jos uunissa on tulipesän ovi seuraavassa huoneessa, sitten kuormauskammion eteen merkitään teräslevyt (50 cm) ja höyryhuoneessa merkitään uunin pohjalle merkintöjä (plus 10 cm uunin mittoihin). Samaan aikaan seinälle tehdään merkintä aukon leikkaamiseksi. Jos uuni hankitaan tehdasvalmisteina, mitat ilmoitetaan ohjeessa, kotitekoisen uunin asennuksen yhteydessä lämmittimen metalliseinien ja valmistetun ikkunan sisäpinnan välinen etäisyys on 25-50 cm.

  Jokainen passissa oleva valmistaja ilmoittaa pienimmän sallitun etäisyyden metalli-uuneja asennettaessa

  Jos polttopuun lastaus tehdään kadulta, kannattaa huolehtia vain huoneen merkinnästä. Oletetaan, että tulipesän oven edessä oleva alue täytetään betonilla tai vuorattu palamattomilla päällystyslaatoilla.

  Vaihe 2. Tarvittaessa rikkoa tai leikkaa osa sisäosasta (talon ulkoseinä).

  Vaihe 3. Otetaan tulenkestävä levy ja leikataan samanlaisen kappaleen lattia merkillä. Joidenkin tyyppisten levyjen hinnat löytyvät taulukosta.

  Valukappaleen valinta ja asennus uunissa

  Useimmat ihmiset käyttävät kaasu-ja sähkö-uuneja ruoanlaittoon. Mutta kuinka kokata maassa tai yksityisessä talossa, missä ei ole aina mahdollista asentaa tällaisia ​​laitteita. Ja lämmitys huoneen ja ruoanlaitto tapahtuu liesi?

  Siellä on ulospääsy - valurautainen liesi uunille (muut nimitykset: valurautainen lattia, valurautainen keittotaso). Se toimii paitsi kulinaaristen mestariteosten valmistelussa, mutta myös sisustuksen arvoinen sisustus.

  Tämä on metallilevy, joka sijaitsee uunin päälle ja suorittaa kaksi toimintoa:

  • keitin keittämällä tai lämmittämällä vettä;
  • tilan lämmitys.

  Valurautaiset lattiatyypit

  Cast-uunin keittotasoa voidaan valmistaa kahdella tavalla: esivalmistettu ja kiinteä. Tämäntyyppiset erot ovat merkityksettömiä, koska molemmat suorittavat perustoiminnot: lämmitys ja ruoanlaitto.

  Esivalmistetut laatat

  Nämä mallit ovat valuraudasta ja useista pyöreistä osista erilainen luonto. Uunin valuraudat asetetaan toisiinsa palapelin tavoin. Koska pinnalla on aukkoja, metallia ei ole vääristynyt korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta.

  Ja renkaiden eri halkaisijat antavat sinulle mahdollisuuden nopeasti valmistaa ruokaa eri ruokia. Loppujen lopuksi, kun kuumennat suurta vesipulloa, voit käyttää suurimman halkaisijan ympyrää, ja raudan muki on kätevämpää laittaa pienimpiin yksityiskohtiin.

  Kiinteät levyt

  Kiinteän lattian luokkaan kuuluu sora-raudan levy kiinteän pinnan omaavalle uunille tai vakiohalkaisijan polttimille. Koska aukon rakenteen eheys metallin kaventumiseen ja laajenemiseen ei ole, se ei ole.

  Tämä ominaisuus vähentää näiden tuotteiden käytännöllisyyttä ja kestävyyttä. Mutta niillä on niiden edut. Helppo asennus ja suhteellisen alhainen hinta yksinkertaistetun mallin takia, kuten monet ostajat.

  Mikä on parempi - teräs tai valurauta?

  Liesi on valmistettu valuraudasta tai metallista. Mikä tuote on enemmän etuja: valuraudasta tai teräsuunista valmistettu uuni?

  On olemassa valtava määrä valmistajia näistä tavaroista, jotka vaativat etuja rautaa terästä.

  Valuraudan lattian edut:

  • vahvuus ja kestävyys. Sika-rautalevy luotettavasti palvelee sinua kymmenen vuoden ajan.
  • lämmönlähteenä Joidenkin kemikaalien läsnäolosta valurautaa käytettävän valuraudan koostumuksessa sillä on paremmat fysikaaliset ominaisuudet kuin teräs.
  • muodonmuutoksen ja korroosionkestävyys.
  • ääriherkkyys. Tästä johtuen uunin valurautainen keittotaso säilyttää alkuperäisen ulkonäön koko käytön ajan.

  Jotkut valmistajat keskittyvät eräisiin raudan etuja verrattuna teräksestä: valurauta ei kuivaa ilmaa. Sinun ei tarvitse käyttää ilmankostuttimia tai muita laitteita kosteuden ylläpitämiseksi huoneessa.

  Teräslevyjen pääasialliset edut ovat:

  • nopea lämmitys Vain muutama minuutti pinta lämpenee haluttuun lämpötilaan. Mutta tällainen levy jäähtyy paljon nopeammin kuin valurauta.
  • pieni paino Tavallisesti teräslevyt painavat kymmenen kertaa vähemmän kuin valurautaa. Tämä mahdollistaa nopean asennuksen ilman erityisiä ponnistuksia. Pienen painon vuoksi tällaiset tuotteet kykenevät kuitenkin kestämään pienen kuormituksen. Jos käytät tarpeeksi raskasta ruokaa, on parasta valita valurautaa.
  • edullisia. Uunin valurautaheittimien hinnat ovat korkeammat kuin teräslevyt. Mutta niiden käyttöikä on paljon suurempi.

  Miten valita?

  Valukappaleiden valaistus uunissa on yksinkertainen. Jos haluat ostaa laadukkaan tuotteen, jonka asennus ei vaadi paljon vaivaa, riittää ottaa huomioon muutamia vivahteita.

  Mitkä ovat rautaarkkien koot?

  Sika-raudan levyt voivat olla muodoltaan neliö tai suorakulmio. Suosituimmat ovat suorakaiteen muotoisia levyjä. Pinnan mitat ovat suoraan riippuvaisia ​​uunin koosta.

  Vakiokoot ovat kiukaan valurauta:

  • 34 cm 41 cm,
  • 71 cm 41 cm
  • 66 x 41 cm
  • 51 x 34 cm

  Muun kuin standardin mukaisen uunin erikoistuneessa myymälässä voit tilata valurautaa sisältävän arkin valmistuspalvelun yksittäisten parametrien avulla. Mutta se on huomattavasti kalliimpaa kuin tavalliset tuotteet.

  Polttimien määrä eri malleissa

  Tavallisesti uunissa on kaksi polttimesta. Mutta niiden määrä voi vaihdella yhdestä kuuteen (kaikki riippuu pinta-alasta). Kiinteävalurautaiset levyt eivät saa olla ollenkaan reikiä. Mutta tämäntyyppisten uunien kypsennysaika voi olla pitkä, koska astioiden hitaasti kuumennetaan.

  Muut laatutavoitteen valintaperusteet

  Kiinnitettävä materiaalin laatu ja koostumus on kiinnitettävä huomiota. Jos löydät pelimerkkejä, naarmuja ja muita virheitä pinnalla, on parempi kieltäytyä ostaessasi. Laadukkaalla tuotteella on tasainen pinta, paino on melko suuri. Kevytvalurautalevyjä ei ole.

  On syytä harkita valurautaa. Sulatukseen käytettävä valurauta on 2% hiiltä sisältävä rautainen yhdiste. Mutta jos hänellä on joitain tuntemattomia osia kokoonpanossa, muista kysyä myyjältä heitä. Loppujen lopuksi jotkin kemialliset elementit eivät ole ympäristöystävällisiä ja saattavat vahingoittaa terveyttäsi.

  Asenna liesi uunissa itse

  Asennusprosessin tulisi alkaa tutkia tätä asiaa erikoistuneilla sivustoilla, ja sitten vain päästä alas työskentelemään.

  Tiiliuuniin

  Keittotason asentaminen tiiliuuniin vaatii jonkin verran vaivaa. Kuinka asentaa uuni tiiliuuniin?

  Seuraavia suosituksia on noudatettava:

  • Älä maksa vmurovyvat laatta tangon. Paneelin reunaan on jätettävä 5 mm: n rako. Loppujen lopuksi valurauta pyrkii laajentumaan, ja tämän asennuksen ansiosta tiiliuunit eivät romahda.

  Uunin alainen säätiö - säännöt ja vinkit hänen hyvästä "terveydestään"

  Massiiviset rakennukset tarvitsevat vahvan ja luotettavan "telakoinnin" maan kanssa. Huolimatta pienestä koostaan, tiilihalkaisija oikeutetusti kuuluu raskaiden painoisten kastiin, jonka kuormitus ei pysty kestämään tavallista betonilattiaa. Kiukaan perustuksen on otettava oikein "puhaltaa" itsestään - nämä ovat sen rakentamisen vivahteita, joista puhumme tänään.

  Uunin perusta ei anna anteeksi virheitä

  Nollapisteen työt perinteisesti "syövät" 25-30% koko rakennusbudjetista. Paljon, eikö? Säästöt eivät kuitenkaan ole sopivia, sillä terve "juuret" takaa koko "kasvin" eheyden.

  Uunin pohja on tehty kiinteän pohjalevyn muodossa eikä se saa olla kytkettynä rakennuksen pohjaan. Mutta sen syvyys riippuu kolmesta päätekijästä:

  • vedenpinnan korkeudet;
  • maaperän tyyppi;
  • maaperän jäädytysaste.

  Kaikki nämä tiedot uutetaan geologisen alueen tutkimisen aikana, kun asiantuntijat poraavat testikuopat, saavat maaperänäytteitä, vettä ja tekevät asianmukaiset analyysit. Menettely on maksettu (50 dollaria), niin monet kotitekoiset ihmiset saattavat kasvaa "silmällä" tai ohjataan folk-menetelmillä (esim. Kamelin runko). Arvaus ei aina ole, joten heikko perustuslokeron alla osoittaa sen "tyytymättömyyden" tällaisten oireiden kanssa:

  1. Tapauksessa halkeamat.
  2. Muurausmateriaalien yksittäisten osien osittainen tuhoaminen.
  3. Savupiipun eheyden rikkominen.

  Edellä lueteltujen virheiden tärkein ominaisuus on, että vikaa ei voida korjata. Uunin palauttamisen jälkeen halkeamat ja romahtavat toistuvat, mikä osoittaa suoraan virheellisen perustan. Tässä muistat "pseudo-talouden" ystävällisen sanan - mutta myöhään. "Heikko" korjaus tiiliuuneille, joilla on heikko säätö, on mahdotonta. Meidän on pudottava yksikkö kokonaan ja tehtävä se uudelleen.

  Miten perustaa uuni?

  Niille, jotka pelkäävät nollapisteen työn monimutkaisuutta, on hyvä muistaa, kuinka vaikeaa esi-isämme työskentelivät tässä vaiheessa: he keräsivät suuria lokeja ja ajoivat ne manuaalisesti yhteen saadakseen oikean tuen "märkä sairaanhoitajalle".

  Nyt kotitekoisten tuotteiden arsenalissa on olemassa kaksi mahdollista tapaa saada aikaan vahva perusta tiiliseurannalle:

  1. Levyn kokoaminen. Rakennusmateriaalina käytetään pieniä betonilohkoja tai keraamista tiiliä.
  2. Täytä levy Pohja on muodostettu betoniliuoksesta, johon jäykkää runkoa lisätään jokibussista tai raudan vahvikkeesta.

  Täyteinen monoliittinen liesi - halvin ja luotettavin tapa varustaa Venäjän liesi, sauna lämmitys. Sen saumaton muotoilu suojaa ihanteellisesti kausittaisen maaperän "levottomuuksia" vastaan, ja verrattuna yhdistettyyn vaihtoehtoon, nollapainohyvikki pienenee keskimäärin 30%. Kyllä, ja tiilien tai lohkojen pohjalevyn asettaminen vaatii rakentajan ja muurarin varmentamaa toimintaa.

  Monoliitilla on haittapuolet: laatta täytyy olla yksinään vähintään kolme viikkoa. Periaatteessa tällainen rakentamisen viivästyminen ei ole ongelma. Esimerkiksi, jos perustetaan uuni, sitten teknisen tauon aikana rakentajat tekevät viimeistelytyötä höyryhuoneessa.

  Koska teet uunin perustan nopeammin, monet rakennuttajat käyttävät erityisiä betonin lisäaineita, joiden avulla ne voivat huomattavasti nopeuttaa kovettumista (jopa 7 päivää).

  Ohjeet tee-se-itse miten tehdä perustan uunin

  Työn etenemisen kuvaamiseksi valitsimme monoliittisen takan perustuksen, joka on vahvistettu vahvikekaarilla, koska se on tämäntyyppinen säätiö, joka on suosituin kotitekoisten työntekijöiden keskuudessa. Muista, että pohjalevyn tulee olla 5 cm leveämpi kuin uunin runko.

  1. Valmistamme säätiölle kuopan. Louhinnan kokoa lisätään edelleen 15-20 cm: n välein. Tämä varastointi on tarpeen murtovenemateriaalin ja suodattimen sivukerroksen oikean kiinnittämisen vuoksi. Kaivon syvyys lasketaan geologisen kyselyn mukaan (lisäys lisätään suodattimien "tyynyihin").
  2. Meillä on hiekkaa "tyyny" säätiön alla. Kuopan pohjassa nukahtaa 15 cm hiekkakerrosta, joka on varovasti tamped. Kutistumisen estämiseksi se vuotaa vedellä, kunnes täyttötaso loppuu. Käämityksen aikana hiekka on kaadettava haluttuun merkintään.
  3. Laitamme murskattujen kivisuodattimien pohjalle. Tiivistettyä hiekkaa kaadetaan 20 senttimetrin kerros kerrosta, joka on sekoitettu tiilitaisteluun ja keskikokoisiin kiviin. Kivi "matto" kevyesti ripotella hiekkaseoksella täyttämään siihen muodostuneet aukot. Jotta paremmin hiekka tunkeutuu myös tarvitsevat vettä. Sijoita sitten 10 senttimetrin kerros pienempää murskattua kiveä ja peitä syntyvä suodatus "tyyny" kaksinkertaisella kerroksella.
  4. Muottien asennus. Kaivon ympärysmitan varrella ne asentavat kiinteän vanerin (tai laudan) aidan, joka vahvistetaan 50 cm: n välein tuella. Vähintään 10 cm: n vapaata tilaa pitäisi jäädä kuopan reunan ja muottien väliin.
  5. Kirjanmerkin vahvistusverkko. Kaivon pohja kaadetaan betonilla (aloituskerros 4-5 cm), joka toimii tukena "säätiön" rungolle. Heti kun hän tarttuu, asetetaan ennalta sidotut raudoitusverkot kuiluun (valmiita sarjoja myytävänä).
  6. Juotto ratkaisu. Betoni valmistetaan todetun osan mukaan: sementti - 1, hiekka - 3, murskattu kivi - 5 ja vesi. Ennen laastin kaataamista kostuta runko huolellisesti, jotta vesi ei imeisi betonipuuta. Työseos kaadetaan kerroksittain (20 cm kukin), joka vähitellen saavuttaa levyn nollamerkin. Jokainen kerros on varovasti irrotettu kuorella, jotta ilmakuplat poistetaan liuoksesta. Laattojen yläosa on huolellisesti tasattu ja peitetty aluslaudalla (kateaine) ensimmäisen asennuksen jälkeen.

  Kaikkien kolmen viikon aikana kamiinan säätiö olisi piilotettava auringosta ja jaksottaisesti kostutettava.