Laattarakenne jäykisteillä

Kuten aiemmin artikkelissani mainittiin, laattaperusta on monoliittinen laatta, joka on upotettu koko talon alle. Mutta tämäntyyppisen säätötyypin teknologia on hieman erilainen ja yksi näistä tyypeistä on vain jäykisteiden pohjalaatta.

Tämäntyyppinen säätiö on monoliittinen laatta, jossa on edelleen jäykistysreunoja kehän ympärillä, joissakin tapauksissa, esimerkiksi jos rakennus on pitkä, talon pitkällä puolella rakennetaan ylimääräisiä kylkiluita.

Se on hyvä vaihtoehto syvällä levitetylle nauhamaiselle pohjalle heikoille maille ja pohjoisille alueille, joissa liuskajohdon laskemisesta aiheutuvat kustannukset ovat melko suuret johtuen huurun tunkeutumisesta. Tällaisissa tapauksissa olisi tarkoituksenmukaisempaa käyttää pohjalevyä jäykisteillä.

Käyttötarkoituksesta riippuen laakeripukkia jäykisteillä käytetään kahta eri versiota:

 • jäykisteillä alaspäin
 • jäykisteillä

Katsotaan nyt molempia tällaisia ​​tyyppejä.

Levyrakenne ja jäykisteet alas

Sitä käytetään pääasiassa tavallisen laattojen pohjan sijaan materiaalin säästämiseksi, eli laattoja tehdään ohuemmaksi ja lujuus kompensoidaan jäykisteillä, jotka vahvistavat laatan reunaa pitkin (yleensä laakerin seinämien alla), missä suurin kuorma on keskittynyt.

Tämäntyyppinen laatikon kellari muistuttaa jonkin verran nauhan matala-pohjaista säätä, joka monoliittisesti kaadetaan laattaan. Pohjalevyjen on oltava yksi yksikkö, eli monoliitti. Tämäntyyppisen säätiön vahvistamista on käsiteltävä lisääntyneellä tarkkaavaisuudella.

Tällaisen säätiön asettaminen on yksinkertaista. Maaperä kaivaa tulevan säätiön koko, sitten kaivetaan kaivantoa, jossa jäykisteet ovat lautaselle. Tarvittaessa on rakennettu muotti ja hiekka tyyny, jonka jälkeen raudoitus on sidottu neulomalla, ja kaikki tämä kaadetaan betonilla, joka ei ole alhaisempi kuin M200. No, älä unohda, että betoni saa pääteensä 28 päivää kaatamisen jälkeen.

Teknologiaan liittyvä vahvistus perustukselle kuvataan yksityiskohtaisesti yhdessä artikkelissani, joten en keskity tähän.

Levyrakenne jäykisteineen


Sitä käytetään samoin kuin edellinen tyyppi - materiaalin säästämiseksi. Tekniikka, jolla laattojen pohjalla on jäykisteitä ylöspäin, ei tuota säästöä verrattuna säätiöön, jota pidetään hieman aikaisemmin, mutta tulevaisuudessa se säästää soclen asennusta, koska ylöspäin osoittavat jäykisteet tekevät tehtävänsä.

Kaada tämäntyyppinen, samoin kuin edellinen, edullisesti monoliitti, joka noudattaa tiukasti betonin koostumusta ja mittasuhteita. Tässä voi syntyä joitain vaikeuksia. Kuten kaaviosta voidaan nähdä, näille hyvin reunoille on tarpeen rakentaa muotti, mutta koska on toivottavaa täyttää laatta yhdessä rintojen kanssa kerrallaan, osa muottirakennuksesta on rakennettu "painon mukaan".

Ei ainoastaan, että muotti on "ripustettava" tiettyyn korkeuteen maasta, se on kiinnitettävä siten, että betonista valettaessa ei työnnä sitä ylöspäin, mikä rikkoo säätiön geometriaa ja lisää kustannuksia.

Lisäksi on välttämätöntä kaataa betonia muottiin tietyllä varovaisuudella, koska viestintäalusten säännöt voivat toimia. Fysiikan lakien mukaan betonipinnan taso päälaatassa pyrkii tasoittamaan betonin tasoa muottipesässä, vetämällä sitä sieltä. Yksinkertaisesti sanottuna muottirakenteesta peräisin olevan betonin määrä suulakepuristetaan päälaatan tilavuuteen.

Tietenkin betonilla on riittävä viskositeetti estää se vuotamasta muovista, mutta jos käytät värähtelijää, se voi helposti tapahtua.

Laattarakenne jäykisteillä alaspäin - rakenteiden ominaisuudet ja vaiheet

Talon vakaus riippuu sen valinnan oikeellisuudesta ja sen maanalaisen osan laitteen tekniikan noudattamisesta. Laattojen perustukset parhaalla tavalla jakavat maaperän kuormituksen. Mutta kiinteä monoliittinen parallelepipedi vaatii suurta rakennusmateriaalien kulutusta, varsinkin jos kyseessä on suuri rakennealue, vaikka sen paksuus onkin noin puolet metriä. Konkreettinen kellari, jossa on jäykistävät kylkiluut, mikä on erinomainen vaihtoehto matalan syvän uunin rakentamiseen, auttaa säästämään betonia. Se on järjestetty alueille, joilla on vähäinen maaperän jäädytys, alueilla, joilla on korkea pohjavesi, sekä leviävien maaperän läsnäollessa.

Pohjalevytyypit

Rei'itettyjä perustuksia on kolme:

 • ristillä ylöspäin - monoliittinen teippi kaadetaan laattaan;
 • reunat alaspäin - nauhaosa sijaitsee laattaosan alla;
 • yhdistelmällä kylkiluiden sijoitus.

Monoliittiset nauhat on sijoitettava laatan reunaan ja kantavien seinien alle. Kun rakennuksen suuri alue, reunat sijoitetaan talon pitkän puolen pitkin tai sen yli tai ristikon muodossa. Hihnan korkeus ja kellarin paksuus määritetään laskemalla.

Yläreunat lisäksi suorittavat pohjan toiminnan. Aseta niiden väliin eristys ja erilaiset viestit, mukaan lukien putket, jotka kuuluvat "lämpimään lattiaan". Monoliittinen nauha, joka kohoaa maanpinnan yläpuolella, toimii tukena paitsi tukirakenteelle myös julkisivuverhousmateriaaleille.

Alemmat reunat muistuttavat matalaa, kartiomaista pohjaa, jolla on jäykkä mate, jossa on ylävirran betonilaatta. Ero on vahvistuselementtien poikkileikkauksen puolisuunnikkaan muoto. Aluslevyn pystyttämiseen liittyvä tekniikka alaspäin jäykisteillä on paljon yksinkertaisempi kuin perustuksen aiemman variantin laite. Tässä tapauksessa sen ei tarvitse rakentaa "riippuvaa" muottiosaa ja varmistaa, että ristikoiden kaattamisessa betonielementin taso levyn osassa ei alkane nousemaan fysiikan lakien mukaisesti, kuten silloin kun täytetään rakenteellisten elementtien muotti ylöspäin ylöspäin.

Laatta, jossa rivat ovat kohtisuorassa toisiinsa ristikon muodossa, on lisännyt jäykkyyttä ja lujuutta.

Rei'itetty monoliittinen säätö on hiukan altis taivutusdiformoitumiselle, jota ei voida sanoa ohuesta betonilaatasta. Se siirtää täydellisesti kuormitukset, jotka johtuvat maaperän pakkasvastuksesta ja epätasaisista töistä rakennuksen yläosasta. Levyllä voidaan alentaa painepainetta pohjaan, minkä seurauksena rungot, jotka olettavat rakenteen pääpainosta, eivät ole ylikuormitettuja.

Laattojen perustusten pääasiallinen soveltamisala on talojen rakentaminen kevyesti ja irtotavarana. Mutta se voidaan pystyttää lähes kaikissa olosuhteissa, mutta pohjaveden syvään esiintymiseen ja läsnäoloon alunperin tiheän maaperän pohjalla, pohjalevyn rakentamista ei katsota hyödyttävältä taloudelliselta kannalta.

Pohjalevy ja reunat alaspäin

Kaaviomaisesti muotoilu voidaan esittää joustavien jousien muodossa. Niiden jäykkyys määräytyy suurelta osin paikan päällä olevien maaperän ominaisuuksien ja säätiön työmäärän mukaan. Luonnollisesti levyn merkittävällä alueella rivat voivat toimia eri tiloissa, jotka on otettava huomioon laskelmissa. Tässä epätasaisessa muodonmuutoksessa kompensoidaan monimutkaisempi vahvistus kuin tasainen levy.

Rintakehykset mahdollistavat ennen kaikkea alentaa pohjalevyn pääosan paksuutta. Suunnittelu ei menetä paksun suuntaissärmiön vahvuutta, mutta laitteen monimutkaisuus kasvaa. Erityisesti vaaditaan:

 • kaivaa kaivannot jäykisteiden alle;
 • asenna lisäkehykset ja kiinnitä ne laatan vahvistusverkkoon.

Lisäksi suunnitteluvaiheessa on tarpeen suorittaa tarkat laskelmat, joissa otetaan huomioon useita tekijöitä. Se ottaa huomioon talon pohjan epätasaisen kuormituksen ja maaperäkerrosten erilaiset olosuhteet.

Ristikoiden etupuoli alaspäin on puuttuminen häiriöön kellarissa, koska laatta yläpinta on sileä. Mutta käy ilmi, että tällaisen laattojen perustuslaitteen avulla syntyy tiettyjä vaikeuksia jopa työn teknologian tarkan noudattamisen myötä:

 • laatan aluslaatan korkealaatuisen painamisen vuoksi sinun on ensin asennettava kova ja kallis muotti laipan alle, muutoin laatikon geometria murtuu;
 • teippien vaiheittainen betonijousto ensin ja sitten 3-7 päivän kuluttua laatasta voi vaikuttaa edelleen monoliittisen rakenteen eheyteen, mikä voi johtaa betonin suojakerroksen rikkomiseen. Pienien halkeamien ilmaantuminen puolestaan ​​vaikuttaa säätiön elämään;
 • viestinnän asettamisessa, tulee oven alla järjestää erityisiä kanavia, laita kannet tai kapselit. Heidän poissaolonsa eivät salli korjaustyöt aloittamatta perusrakennetta.

Kellarin läsnä ollessa viestintä on suositeltavaa sijoittaa lattialle.

Ridge-levy rinteessä

Yksi laattapohjan haitoista on sen laitteen mahdottomuus paikoilla, jolla on korkeuseroja. Mutta alaspäin suuntautuvat jäykistysrivat sallitaan toteutettaviksi muuttuvilla osilla. Itse asiassa tämä malli on hybridi. Se on monoliittinen nauhalevy, jossa on ylälevy ja alempi betonipinta. Runkojen yläosa on myös talon kellari.

Nauhan korkeus voi olla mikä tahansa, mutta kaikkien osioiden pohja on pääsääntöisesti samalla tasolla. Lohkojen leveys määräytyy suunnittelukuormien perusteella. Tyynyn keskiosa on aina laajempi, kun taas ääripäät ovat noin 50 prosenttia kapeammat. Muuttuvan poikkileikkauksen vahvistavat ristikot auttavat ratkaisemaan laattojen perustusten rakentamisen ongelman korkeuseroissa.

Laitteen päävaiheet

Jäykistysreunojen alapäästötasolle on välttämätöntä poistaa paitsi hedelmällisen maan kerros koko rakennuksen alueella, mutta myös kaivata kaivannot betoniliuskan alla ottaen huomioon murskatun kiven ja hiekan tyyny. Ennen tätä sivusto on ennalta merkitty.

Työtä tehdään edelleen tiukasti hankkeen mukaisesti:

 • rammed base;
 • rauniot ja hiekka lisätään;
 • laid vedenpitäväksi;
 • muotti on asennettu;
 • vahvistetaan häkkejä ja ristikot asennetaan;
 • betoni kaadetaan.

Työjärjestys ja lisätoimenpiteet (eristys, viestinnän tuotanto, viemäröinti jne.) On merkitty tekniseen dokumentaatioon. Se on koottu ottaen huomioon yksittäiset olosuhteet, hallituksen säännöt ja standardit. Noudata myös teknisiä karttoja koskevia ohjeita ja suosituksia.

Monoliittinen levy, jossa kylkiluut alas

Laattarakenne jäykisteillä

Pohjustuslevyn rakenne jäykisteillä

Tulevan rakennuksen tärkein rakenneosa, jonka vahvuus, luotettavuus ja kestävyys riippuvat, on perusta. Yksityisasuntoihin käytetään monenlaisia ​​säätiöitä. Yksi kaikkein luotettavimmista pohjista kaikentyyppiselle maaperälle sekä pohjaveden tasolle on jäykisteiden pohjalaatta.

Pohjalevytyypit

Laattojen pohjan rakentaminen mahdollistaa sen toimivan kokonaisuutena - tämä on erittäin merkittävää heikossa ja kallistuvassa maaperässä. Tällainen säätely estää kaikki muodonmuutokset kuohkeamasta maaperästä ja näitä muodonmuutoksia ei siirretä rakennuksen päärakenteisiin - seinät, lattiat ja katot, jolloin vältetään halkeamien ilmeneminen rakennuksen epätasaisesta saostuksesta. Tämä levypohja poikkeaa hihnasta, joka ei kestä kimmoisan maaperän epätasaista muodonmuutosta. Siksi tämä tyyppi on erittäin suosittu suurella syvyydellä maaperän jäädyttämistä, heikkoa maata, suolla alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Laattojen perustuksia on useita päätyyppejä:

 • laattojen pohja jäykisteiden kanssa;
 • laattojen pohja jäykisteillä alaspäin.

Pohjalevy, jossa ylä- / alareunat

Pohjalevyä ylöspäin suuntautuvilla kylkiluilla käytetään melko usein, ja betonirenkaat tässä tapauksessa ovat soclen roolia ja toimivat samalla rakenteellisina vahvistuselementteinä. Jäykistysalustaan ​​perustuva aluslevy käytetään yksityisissä kotelorakenteissa ja säästää betonia vähentämällä laatan paksuutta sen vaakasuorassa osassa.

Laattapohja, jossa on jäykisteitä, rintakehän suunnasta riippumatta, on betonoitu yhdeksi kappaleeksi kerrallaan.

Laattapohjan edut

Tukialustalla, jossa on jäykisteitä, on monia etuja verrattuna perinteisiin nauha- ja paalusäätiöihin. Tällainen säätö on suunniteltu suurempaan kuormitukseen ja on mahdollista rakentaa tiili- tai vaahtolohkojen talo yhdelle tai kahdelle kerrokselle. Tämä säätiö voidaan pystyttää kaikentyyppisessä maaperässä, jopa heikoimmillaan. Myös pohjalaatta voidaan järjestää korkealla pohjaveden pinnalla. Monoliittista perustusta, jossa on pystysuuntaisia ​​jäykisteitä, voidaan käyttää pohjana, jossa on pohja, jolla rakennetaan tiiliseinät. Myös talon kellarissa oleva laite voidaan tehdä pohjalevyllä, jossa pohjan pohja on yhtä suuri kuin kellarin korkeus. Tällöin laattapohjan jäykistysrivat toimivat seininä.

Slab-perustusteknologia

Laitteiden pohjalevyn ja jäykisteiden prosessi voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

 • valmisteluvaiheen merkitseminen ja maansiirtotyöt;
 • teknisen viestinnän rakentaminen: jätevedet, putkisto ja sähkö;
 • vedenpoistolaitteen, murskattujen kivien ja hiekan perustana;
 • vedenpitävät pohjalevyt;
 • laitteen muottirakenne jäykisteille ja levyn ulkoreunoille;
 • levyjen lujittavien kehysten ja jäykistyskaarien rakenne liitoksista dia. 12 mm;
 • laatta- ja säätöreunojen betonointi M300 betonilla sekoittimen avulla.

koulutus

Ennen rakennustyön aloittamiseen tarvittavia projektiasiakirjoja, materiaaleja, työkaluja ja asiantuntijaryhmää, joilla on kokemusta betoniperustusten valmistuksesta.

Ensin kaivanto on merkitty maahan geodeettisten instrumenttien avulla. Kuopan kulmien pisteet on merkitty tapilla, joiden väliin johto on kiristetty. Jäykisteiden alaspäin suuntautuvalle alustalevylle kehitetään koko alusta projektin edellyttämään syvyyteen sekä jäykisteiden kaivannot.

Valmistus pohjan asettamiseksi: merkintä ja kaivaus

Seuraava vaihe liittyy jätevesien ja vesihuollon teknisten verkkojen rakentamiseen, koska se on mahdotonta saavuttaa sen jälkeen, kun levy on kaatunut betonilla.

Jätevedenpuhdistuslaite on korkean pohjaveden aiheuttama, joten tämä on ilmoitettava työsuodattimessa. Myös betonilevyn alla on ehdottomasti tehtävä kerros hiekkaa ja hiekkaa, joka on tiivistettävä tiukasti ja tasoitettava tiukasti vaakatasossa. Jäykisteiden käyttö betonilaatassa mahdollistaa kiinteän monoliittisen levyn paksuuden pienentämisen, mikä vähentää betonin kulutusta ja on taloudellisesti perusteltua.

Kun olet tehnyt pohjan kuorelle ja hiekalle etene pakolliseen vedeneristyslaitteeseen. Kattomateriaalin rullaneristys on järjestetty hiekka päälle pienellä päällekkäisyydellä. Jos projekti tarjoaa pinnoituksen vedenpitävyyden, sinun on ensin suoritettava 35-40 mm paksuinen sementtilaasti.

Laatan rakentamisen seuraava vaihe on puisen muottien asentaminen laattojen reunaan ja pitkin pitkittäisiä ja poikittaisia ​​jäykisteitä pitkin. Muottipaneelit on valmistettu 30-40 mm: n paksuisesta levystä, ne kiinnitetään pohjaseinän kehän ympärillä tangoilla ja välikappaleilla siten, että betonikuorrutuksen aikana ei ole muotoseinien syrjäyttämistä. Siksi tämä työ olisi annettava päteville kirvesmiehille, koska kun betoni on tärinää betonoitu, muotti voi räjähtää ja kaikki työ putoaa viemäriin.

Asennus laudaksi säätiölle

Erittäin tärkeä vaihe on vahvistuskoteloiden valmistus ja asennus. Ne ovat ristikko, jonka solu on 200x200 mm kahdessa rivissä, kun taas jäykisteiden vahvistuskammio liittyy monoliittisen levyn vahvistusverkoihin. Ristikon runkorakenne on lähes aina kytketty hitsaamalla, ainoa asia on varmistaa, että ostaessaan kirjaimen "C" (hitsattu) merkinnässä on vahvistin.

betonointi

Levyn vahvistamisen ja ristin vahvikkeen asentamisen jälkeen voit siirtyä päävaiheeseen - betonirakenteen betonisointiin. Tätä varten käytä betoniä 200 tai 300 - kuten projektissa määritelty. Erittäin tärkeä huomautus: betonitoiminnan yhteydessä on pyrittävä täyttämään laatta ja jäykisteet samanaikaisesti ilman keskeytyksiä. Sitten pohjalevy toimii yksikkönä. 28 päivän kuluttua betoniperusta voi ottaa suurimman kuormituksen. Ja voit kävellä pitkin sitä ja alkaa rakentaa seiniä 2-3 viikkoa.

johtopäätös

Perusrakennetta valittaessa on otettava yhteyttä projektitoimiin, joka voi laskea pohjalevyn kullekin erityistapaukselle ottaen huomioon alueen erityispiirteet, maaperän ominaisuudet, pohjaveden pinnan taso, koko rakennuksen koko ja paino. Jos laitteen pohjalevyyn voidaan tehdä useita töitä käsin, säätiön laskenta ja hankkeen valmistus on tilattava erikoistuneille suunnittelutoimistoille.

Laattarakenne jäykisteillä: ominaisuudet ja kaatumisen järjestys

Työhön sisältyy:

 • Geodeettiset teokset
 • Kaivaa säätiön kuoppaan (30-40 senttimetriä syvä)
 • Kuopan geotekstilin pohjan asettaminen
 • Hiekkakivestä valmistetun tyynyn tyyny, jossa kerros kerroksen rypytys (20 cm hiekka, 10 cm murskattu kivi)
 • Laitemallisto laudalta
 • Laiteikkuna verkkojen rakentamiseen ja putkien asentamiseen
 • Kaksoisvahvistus, jonka korkeus on 250x250 mm
 • M300-betonivalmistelu
 • Pohja vedeneristys

Levylaatta jäykisteillä on "kevyt" versio perinteisestä, tasomaisesta laatasta. Rungon läsnäolon vuoksi levyosan paksuutta voidaan vähentää 2-2,5 kertaa vähentämättä rakenteen lujuutta. Tämä säästää betonia, mutta vaatii monimutkaisempaa perustustyötä ja lisää palkkien kulutusta.

Rakenteet ja tyyppiset levyjä jäykisteillä

Tällaisia ​​säätiöitä on kolme:

 • jäykisteitä ylöspäin (betoni "nauha", joka kaadetaan tasaisen levyn päälle);
 • jossa kylkiluut alas (teipin osa laatta);
 • (reunat ohjataan sekä ylös että alas).

Ensimmäinen tyyppi on kuvattu yksityiskohtaisesti artikkelissa "Pohjalevy grillata omat kädet." Tässä tarkastellaan toista tyyppiä - laatta, jossa jäykisteet osoittavat alaspäin. Ensinnäkin sen suunnittelusta.

Stiffenerit ovat ulkonemia, jotka muistuttavat betoniseinää (korkeintaan 80 cm syvyyteen), mutta eivät suorakulmaisia, mutta puolisuunnikkaan muotoisia. Tämä maaperä vähentää maaperän paineita pohjaan (tässä tapauksessa kuormat ovat tangentiaalisia). Kylkiluut on sijoitettu laattaan talon ympärille ja kehän sisäpuolelle:

 • kantavien seinien alla;
 • pitkin laatta tietyltä etäisyydeltä toisistaan;
 • pitkin ja kellarikerroksessa (ristikkotyyppi).

Rungon syvyys, muoto, lukumäärä, ristikkopinta ja laattaosan paksuus perustuen talon suunnitteluun ja paikan geodeettisiin olosuhteisiin.

"Ribbed" -levyn edut, haitat ja laajuus

Pohjalevyn jäykistyskaarien ansiosta laattasäteilylle on lisäetuja:

 • vähentää betonin kulutusta;
 • lisää säären vakautta kuormien deformoitumiseen;
 • laatan työpinta pysyy sileänä ja sitä voidaan käyttää aluslattiana;
 • ulkonevat kylkiluut parantavat laatan tarttumista maahan ja vähentävät vaakasuuntaisten liikkeiden todennäköisyyttä.

Riippumattomien levyjen puuttuminen - järjestelyn monimutkaisuus. Sen alapuolella sinun täytyy tehdä kuoppa kaivannoilla ja "kaksikerroksisella" muottialueella. Vahvistaminen on myös monimutkaista. Kaiken tämän vuoksi on erittäin tärkeää tehdä säätiö monoliitti (täytä se kerralla) ja tarkkailla projektia. Jos kylkiluukut sijaitsevat tai vahvistetaan väärin, rakenteen vahvuus pienenee dramaattisesti.

Kuten tasainen kelluva laatta, laatta perustan jäykistys kylkiluut sopii talon rakentamiseen seuraavissa tontit:

 • kallistamalla maaperä;
 • korkealla pohjaveden pinnalla;
 • joilla on alhainen kantavuus.

Sitä voidaan käyttää paremmissa olosuhteissa, mutta tällaisissa tapauksissa tavallisesti halvempia ratkaisuja valitaan.

Laatusäätiön rakentamisen ominaisuudet reunojen kanssa alaspäin

Kun olet saanut projektin yksityiskohtaisilta laskutoimituksineen ja perustusrakenteen kuvauksineen, voit jatkaa sen rakentamista. Koska laatta, jossa kylkiluut ovat rakenteeltaan monimutkaisempia kuin tavallinen laattasäde, on aivan realistista kaataa omilla käsillä. Tähän työhön tarvitset tietenkin apuaineita sekä maansiirtovälineitä ja tilata betonipumpun toimittaman valmiin betonin. Järjestä säätiö useissa vaiheissa:

 1. Maanrakennustyöt. Laattojen välissä on erikoiskaivu - kaivo, jossa kaivannot. Kaivo on kaivettu matalaa, kuten tavallisen laattapohjan alla. Yleensä riittää poistamaan vain hedelmällinen maaperäkerros. Sitten he kaivaavat kaivannon jäykistyskaarien alle kuopan pohjalle. Kaivannon ja kaivon syvyys lasketaan itse säätiön paksuudesta, betonivalmisteesta ja vuodevaatteesta. Ennen louhintatyön aloittamista on erittäin tärkeää tehdä tarkat ja oikeat merkinnät niin, että kaivon kaikki kulmat ovat suorat ja kaikki kaivannot ovat paikallaan. Kaivon ja kaivannon pohja on ehjä, mannermaalta. Se on vuorattu geotekstiilillä, joka pitää hiekkaa ja murskattua kiveä talon alle ja ei salli sen silting.
 2. Ripatangot. Jotta hiekkakivilöityä kiveä oleva materiaali ei murtuisi kaivannoissa, ne tekevät välittömästi pysyviä muottiosastoja tasaisesta liuskekivestä tai muusta kestävästä ja ohuesta materiaalista. Täällä on tärkeää tarkkailla tarkasti rintakehän geometriaa, jotta erityisesti kaikkien taskujen muodostamat muottien korkeus saavutettaisiin yhdellä tasolla.
 3. Tyynyn valmistelu säätiön alla. Puhdas hiekka kaadetaan kuopan pohjalle. Kerroksen paksuus on 20-40 cm. Hiekka on kaadettava noin 10 cm: n kerroksiin, huolellisesti kumpaankin kerrokseen. Samalla tavalla hiekka kaadettiin ja rikkoi rauniot (20-40 cm). Tyyny on asennettu kaivantojen pohjalle ja koko kaivauksen ajan.
 4. Pohjan alapinnan vedeneristys. Ennen pohjan kaatoamista on vältettävä betonimaidon virtaamista hiekkakivestä tehtyyn kivityynyyn kaatamisen jälkeen ja suojata pohja maaperän kosteuden vaikutuksilta käytön aikana. Ensinnäkin murskattua raunaa kaadetaan nestemäisellä sementtilaastilla (kerrospaksuus on 3-6 cm, sementin merkki on M100: sta). Kun betonituote kovettuu, se peitetään bitumipesulla ja peitetään arkkieristysmateriaalilla, jossa on päällekkäisiä 15-20 cm: n kaistoja. Jos vedeneristys on suunniteltu kahteen kerrokseen, materiaali asetetaan kohtisuoraan suuntaan - pohjakerros laatan ja yläosan yläpuolella (tai päinvastoin). Vedeneristyskerroksen tulee olla suurempi kuin alueen levy - se poistetaan kuopan seinämien yli.
 5. Laattaverkon asennus. Levy aidattu ympärysmitta. Tämä muotti on irrotettava, ja sitä varten voi käyttää leikkuulautaa, lastulevyä, OSB: tä, valmiita kilpejä, liuskekiveä tai muuta saatavilla olevaa materiaalia. On tärkeää, että rakenteen seinät ovat tiukasti pystysuorat (tarkastustaso). Niitä on myös vahvistettava voimakkaasti kehän ympärillä, muutoin raskas betoni puristaa laudat valettaessa ja rikkoa laattojen geometriaa. Vahvistaa tarpeeksi ajaa panoksia ulkopuolelta, muottien seinää vasten. Voit myös käyttää välikkeitä. Aseta muottipesässä vuoraus putken alta. Seinien sisäpinta on verhoiltu muovikelmulla (tällä tavoin on helpompi poistaa rakenne betonin asettamisen jälkeen).
 6. Vahvistaminen. Jotta saadaan säätiön oletettu lujuus, sinun on luotava yksi lujittava runko laudalle ja jäykisteille. Ensimmäiset vahvikkeet. Ne asetettiin kummallekin kahdesta tai neljästä pituussuuntaisesta lujitustangosta, jotka on yhdistetty toisiinsa. Tangojen välinen etäisyys on valittu siten, että runko on suojattu kaikilta puolilta ympäristöstä betonikerroksella, jonka paksuus on 4-5 cm, laatta on perinteisesti vahvistettu - kahdella vahvistuspalkilla, joiden silmäkoko on 20-30 cm, valmiit runkoelementit - kaksi ristikkoa ja vahvistusrivat - yhteen lyhyillä pystypalkilla. Kaikki raudoituksen parametrit (paksuus ja lujuusluokka, palkkien välinen etäisyys) on määritelty säätiön hankkeessa. Et voi vetäytyä siitä.
 7. Betonoinnin. Muotti kaadetaan betonilla M300: lla, jolla on hyvä kosteudenkestävyys (W8: stä) ja korkea liikkuvuus (P3). Kylkiluut ja itse levy on kaadettava yhdellä kertaa. Flooded concrete ram ja taso. Ensimmäisenä päivänä se on suojattu sademäärästä, ja toinen päivä vedetään päivittäin estämään halkeilua. Lisää perustustyö voidaan tehdä välittömästi levyn kovettamisen jälkeen (viidennen ja seitsemännen päivän välillä kaatumishetkestä), ja kellari ja seinät voidaan asentaa vain, kun betoni on 75% vahva (vähintään 4 viikkoa myöhemmin).
 8. Pohjan pinnan vedeneristys. Muotti on poistettu pakastetusta betonista. Valssatun vedeneristysmateriaalin, joka työntyy esiin uunista, kääritään. Se on kiinnitetty levyn päihin ja leikattu pitkin yläreunaa. Vedenpitävyys kattaa pohjan yläosan. Tätä varten voit käyttää telaa, pinnoitusta tai ruiskutettua materiaalia. On tärkeää, että "ylempi" vedeneristys kattaa "alemman". Tällöin koko säätiö on luotettavasti suojattu kosteudelta.
 9. Lämmöneristys. Levyn ja sen alapuolisen maaperän suojaamiseksi jäätymiseltä käytetään ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä. Yksi krs on sijoitettu pystysuoraan, lähelle levyn päätä. Jäljellä olevat kuopat kaadetaan nukkumaan. Toinen eristysrivi sijoitetaan laattojen reunaan vaakasuorassa tasossa sokean alueen alla. Tällaiset toimenpiteet suojaavat maata talon alle pakkaselta, mikä voi tuhota säätiön.

Tällä levyllä on kylkiluita valmiina. Kun olet odottanut neljä tai viisi viikkoa, voit rakentaa talon siihen. Mutta jos "ribbon" laattaperustan järjestäminen sinulle on liian monimutkaista ja aikaa vievää, anna työtä asiantuntijoille.

Pietarissa ja Leningradin alueella Samoswalov rakentaa kiinteän aluslevyn jäykisteillä. Teemme kaikkemme geodeettisista katsastuksista sivustossa lopullisen säätiön vedenpitävyyteen. Soita numeroon +7 (812) 947-47-86 tai kirjoita meille ([email protected]). Pian sinulla on kodissasi luotettava pohjalaatta, jossa on jäykisteitä, jotka kestävät vähintään sata vuotta.

Hyödyllisiä tietoja säätiön kaatamisesta

Tilaa täyttölevyn pohja jäykisteillä

Arkkitehtitoimisto

Pinta-ala

Pinta-asennuksen perusta on yksi maanrakennustekniikan yleisimmistä rakennusperustaista. Pintasäätiö on erinomainen esikaupunkirakennukselle (ja ei pelkästään) taipuvaisille ja hiekkaisille ei-katoaville maille. Tällaiset perustukset perustuvat hyvin valmistettuun tukikohtaan. Jos pohja ei riitä käsittämään tarvittavat kuormat, se on korvattava sopivammalla (CBC, murskattu kivi). Tällaista emästä kutsutaan myös keinotekoiseksi, ts. äskettäin luotu, eikä olemassa.

Pohjalevyn laite on yleensä seuraavanlainen:

 • Kaivetun kaivon pohja on täynnä hiekkaa ja maaperän seosta (CBC). Sen korkeus on noin 30 cm.
 • Geotekstiilit asetetaan hiekan ja sora-sekoittimen päälle. Jakaa pohjan eri kerrokset, jolloin se ei sekoitu. Pohja on tiukempi.
 • Seuraavaksi saadun hiekkasyynyn päälle tehdään kerros 15-20 cm. Tyhjennä ja tiivistä pohja.
 • Eristetty polystyreeni kerros 100 mm ja 1 m säätölaitoksen ympärysmitan ympäri siten, että levy ja näin ollen talo eivät jäätyvät kylmältä pohjalta. Lämmitä säätiön ympäri siirtääksesi jäätymislinssi pois pohjalta.
 • Lisäksi, ihanteellisesti, jalka pinnan tasoittamiseksi ja parittelun vahvistamiseksi. Aggressiivisissa ympäristöissä tehdään myös vedenpitävä kerros päälle.
 • Lopuksi siirrytään vahvistusaluslevyn alempiin kerroksiin.

Pohjalevyn laite sisältää myös metallirungon, joka on valmistettu tietyn halkaisijan rakennusosista. Tässä on juuri esitetty vedeneristys kellarin pohjan alapuolella. Ja näemme sen läpi pohjalevyn vahvistuksen häkissä.

Varmista, että se maadoitetaan sen alle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​erikoislaitteita ja menetelmiä - vierintä, tamping, tärinää tai molempien yhdistelmä.

Jos otat esikaupunkirakennusta. sitten se joutuu usein kohtaamaan pohjaveden purkamisen ongelma kellarista. Tällaisissa tilanteissa kaikkien edellä mainittujen lisäksi on tarpeen rakentaa viemäröintijärjestelmä. Nämä ovat tyhjennysputkia, usein 110 mm: n osuudella, jotka on kääritty geotekstiilillä. Kulmissa laitamme viemärikaivoja tyhjennysjärjestelmän puhdistamiseen ja korjaukseen. Jos et kaadeta veden alle, laatta alla olevaan maaperään kohdistuu kallistumista ja on mahdotonta ennakoida maaperän käyttäytymistä laattojen alla ja säätiön kantavuutta.

Päätin rakentaa mökin: mitä säätiötä valita?

Taloudellisista ja teknisistä syistä esikaupunkirakentamiseen liittyy usein pintasäätiöitä. Tämäntyyppistä säätiötä pidetään yhtenä kaikkein yksinkertaisimmista ja edullisimmista rakentamasta minimaalisia rakennuksia, kuten mökkejä. Pinta-ala on puolestaan ​​jaettu kolmeen päätyyppiin: kiinteä laatta, laatta, jossa on ylöspäin suunnatut jäykisteet ja alaspäin suuntautuvat harjat.

Monoliittinen levy

Tällainen pintasäätiö on kestävin ja rakenteeltaan yksinkertainen. Se on monoliittinen laatta, jonka korkeus on yleensä 25-30 cm. Täällä yleisimmin käytetty sementtimerkki B25. Betonilaatan karkaisuun on rakennettu 12 mm: n halkaisijaltaan kahdesta kerroksesta: alemmasta ja ylemmästä. Tekninen viestintä asetetaan laatan alle ennen sen rakentamista, kun säätiö valmistuu.

Tämäntyyppisen pinnan perustuksen avulla voit rakentaa riittävän suuren mökin (ei ainoastaan ​​puutavarasta tai vaahtobetonista vaan myös tiilestä).

Levy, jossa jäykisteet osoittavat ylöspäin

Tämäntyyppisen perustuksen tärkein ero on jäykisteiden läsnäolo koko kehällä laakerin seinämien alla. Kylkiluut on pystytetty laatikon päälle, esivalmistetun vahvistuksen mukaan, mihin on rakennettu muotti, kuten alla olevassa kuvassa esitetään.

Nauhat tehdään talon nostamiseksi maanpinnasta. Tämä tehdään arkkitehtonisista ja toiminnallisista syistä.

Tämäntyyppisen perustuksen tällaisen laitteen etuna on, että tekninen viestintä voidaan järjestää sementtilaastin kaatamisen ja kuivaamisen jälkeen. Tuloksena olevaan tyhjään tilaan kylkiluiden, hiekka tai polystyreeni-betoni voidaan täyttää. Jo sen jälkeen, kun puhdas lattia laskeutuu (usein levyn lämpöeristetyillä lattiaputkilla 50mm polystyreeni-vaahdolla).

Levy, jossa jäykisteet osoittavat alaspäin

Tämäntyyppisen säätiön eroa edellisestä on, että ei ole tarvetta tehdä täysimittaista pohjalevyä, koska kylkiluut ottavat koko kuorman; Tässä tapauksessa levy voi olla 100 mm paksu. On oikeampaa kutsua sitä solmimaksi. Etuosuus sisältää kellarihissin läsnäolon visuaalisesti katkera talon maan pinnasta. Tällaista perustusta valmistettaessa pohja valmistetaan 15-20 cm murskakiven kerroksella ja sitten muodostuu kerros hiekkaa (kellarin korkeuden korkeuteen). Tässä hiekkakerroksessa on muodostettu kaivoksia myöhempää perustusnauhaa varten. Kaikki saatu pinta on eristetty laajennetulla polystyreenillä, kalvo aukeaa ja kiinnikkeet sopivat. Miten kaikki on valmis - betoni kaadetaan, ja nauhat ja levy itse kaadetaan kerralla (tietenkin, riippuen säätiön koosta). Kuten ensimmäisessä tapauksessa, tekninen viestintä asetetaan ennen kaatamista soraa valmistettaessa.

Tällaisen säätiön etu säätöruuvalla, jossa on kylkiluut ylöspäin, on se, että säästämme lamellin paksuutta ja vahvistusta tässä laatassa. Mutta meidän on ymmärrettävä, että tällainen säätiö on tarkoitettu vain, jos päätät rakentaa puinen tai kehysmökki. Kivi- ja tiilitalot tulisi rakentaa täysimittaiseen pohjalevyyn - tyyppiä 1 ja 2.

Lopuksi on sanottava, että pohjalevyn laitteen, sen tyyppien ja ominaisuuksien ymmärtäminen ovat tärkeä osa maanrakennuksen rakentamista. Palataan arkkitehtuurin "Meta" -tapahtumaan. Sinulla on taattu saada täydellinen kuuleminen kaikista kiinnostuksen kohteista ja laadukkaista töistä.

Laattarakenne jäykisteillä

Pohjustuslevyn rakenne jäykisteillä

Tulevan rakennuksen tärkein rakenneosa, jonka vahvuus, luotettavuus ja kestävyys riippuvat, on perusta. Yksityisasuntoihin käytetään monenlaisia ​​säätiöitä. Yksi kaikkein luotettavimmista pohjista kaikentyyppiselle maaperälle sekä pohjaveden tasolle on jäykisteiden pohjalaatta.

Pohjalevytyypit

Laattojen pohjan rakentaminen mahdollistaa sen toimivan kokonaisuutena - tämä on erittäin merkittävää heikossa ja kallistuvassa maaperässä. Tällainen säätely estää kaikki muodonmuutokset kuohkeamasta maaperästä ja näitä muodonmuutoksia ei siirretä rakennuksen päärakenteisiin - seinät, lattiat ja katot, jolloin vältetään halkeamien ilmeneminen rakennuksen epätasaisesta saostuksesta. Tämä levypohja poikkeaa hihnasta, joka ei kestä kimmoisan maaperän epätasaista muodonmuutosta. Siksi tämä tyyppi on erittäin suosittu suurella syvyydellä maaperän jäädyttämistä, heikkoa maata, suolla alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Laattojen perustuksia on useita päätyyppejä:

 • laattojen pohja jäykisteiden kanssa;
 • laattojen pohja jäykisteillä alaspäin.

Pohjalevy, jossa ylä- / alareunat

Pohjalevyä ylöspäin suuntautuvilla kylkiluilla käytetään melko usein, ja betonirenkaat tässä tapauksessa ovat soclen roolia ja toimivat samalla rakenteellisina vahvistuselementteinä. Jäykistysalustaan ​​perustuva aluslevy käytetään yksityisissä kotelorakenteissa ja säästää betonia vähentämällä laatan paksuutta sen vaakasuorassa osassa.

Laattapohja, jossa on jäykisteitä, rintakehän suunnasta riippumatta, on betonoitu yhdeksi kappaleeksi kerrallaan.

Laattapohjan edut

Tukialustalla, jossa on jäykisteitä, on monia etuja verrattuna perinteisiin nauha- ja paalusäätiöihin. Tällainen säätö on suunniteltu suurempaan kuormitukseen ja on mahdollista rakentaa tiili- tai vaahtolohkojen talo yhdelle tai kahdelle kerrokselle. Tämä säätiö voidaan pystyttää kaikentyyppisessä maaperässä, jopa heikoimmillaan. Myös pohjalaatta voidaan järjestää korkealla pohjaveden pinnalla. Monoliittista perustusta, jossa on pystysuuntaisia ​​jäykisteitä, voidaan käyttää pohjana, jossa on pohja, jolla rakennetaan tiiliseinät. Myös talon kellarissa oleva laite voidaan tehdä pohjalevyllä, jossa pohjan pohja on yhtä suuri kuin kellarin korkeus. Tällöin laattapohjan jäykistysrivat toimivat seininä.

Slab-perustusteknologia

Laitteiden pohjalevyn ja jäykisteiden prosessi voidaan jakaa useisiin vaiheisiin:

 • valmisteluvaiheen merkitseminen ja maansiirtotyöt;
 • teknisen viestinnän rakentaminen: jätevedet, putkisto ja sähkö;
 • vedenpoistolaitteen, murskattujen kivien ja hiekan perustana;
 • vedenpitävät pohjalevyt;
 • laitteen muottirakenne jäykisteille ja levyn ulkoreunoille;
 • levyjen lujittavien kehysten ja jäykistyskaarien rakenne liitoksista dia. 12 mm;
 • laatta- ja säätöreunojen betonointi M300 betonilla sekoittimen avulla.
sisältöön ↑

koulutus

Ennen rakennustyön aloittamiseen tarvittavia projektiasiakirjoja, materiaaleja, työkaluja ja asiantuntijaryhmää, joilla on kokemusta betoniperustusten valmistuksesta.

Ensin kaivanto on merkitty maahan geodeettisten instrumenttien avulla. Kuopan kulmien pisteet on merkitty tapilla, joiden väliin johto on kiristetty. Jäykisteiden alaspäin suuntautuvalle alustalevylle kehitetään koko alusta projektin edellyttämään syvyyteen sekä jäykisteiden kaivannot.

Valmistus pohjan asettamiseksi: merkintä ja kaivaus

Seuraava vaihe liittyy jätevesien ja vesihuollon teknisten verkkojen rakentamiseen, koska se on mahdotonta saavuttaa sen jälkeen, kun levy on kaatunut betonilla.

Jätevedenpuhdistuslaite on korkean pohjaveden aiheuttama, joten tämä on ilmoitettava työsuodattimessa. Myös betonilevyn alla on ehdottomasti tehtävä kerros hiekkaa ja hiekkaa, joka on tiivistettävä tiukasti ja tasoitettava tiukasti vaakatasossa. Jäykisteiden käyttö betonilaatassa mahdollistaa kiinteän monoliittisen levyn paksuuden pienentämisen, mikä vähentää betonin kulutusta ja on taloudellisesti perusteltua.

Kun olet tehnyt pohjan kuorelle ja hiekalle etene pakolliseen vedeneristyslaitteeseen. Kattomateriaalin rullaneristys on järjestetty hiekka päälle pienellä päällekkäisyydellä. Jos projekti tarjoaa pinnoituksen vedenpitävyyden, sinun on ensin suoritettava 35-40 mm paksuinen sementtilaasti.

muotti

Laatan rakentamisen seuraava vaihe on puisen muottien asentaminen laattojen reunaan ja pitkin pitkittäisiä ja poikittaisia ​​jäykisteitä pitkin. Muottipaneelit on valmistettu 30-40 mm: n paksuisesta levystä, ne kiinnitetään pohjaseinän kehän ympärillä tangoilla ja välikappaleilla siten, että betonikuorrutuksen aikana ei ole muotoseinien syrjäyttämistä. Siksi tämä työ olisi annettava päteville kirvesmiehille, koska kun betoni on tärinää betonoitu, muotti voi räjähtää ja kaikki työ putoaa viemäriin.

Asennus laudaksi säätiölle

Erittäin tärkeä vaihe on vahvistuskoteloiden valmistus ja asennus. Ne ovat ristikko, jonka solu on 200x200 mm kahdessa rivissä, kun taas jäykisteiden vahvistuskammio liittyy monoliittisen levyn vahvistusverkoihin. Ristikon runkorakenne on lähes aina kytketty hitsaamalla, ainoa asia on varmistaa, että ostaessaan kirjaimen "C" (hitsattu) merkinnässä on vahvistin.

betonointi

Levyn vahvistamisen ja ristin vahvikkeen asentamisen jälkeen voit siirtyä päävaiheeseen - betonirakenteen betonisointiin. Tätä varten käytä betoniä 200 tai 300 - kuten projektissa määritelty. Erittäin tärkeä huomautus: betonitoiminnan yhteydessä on pyrittävä täyttämään laatta ja jäykisteet samanaikaisesti ilman keskeytyksiä. Sitten pohjalevy toimii yksikkönä. 28 päivän kuluttua betoniperusta voi ottaa suurimman kuormituksen. Ja voit kävellä pitkin sitä ja alkaa rakentaa seiniä 2-3 viikkoa.

johtopäätös

Perusrakennetta valittaessa on otettava yhteyttä projektitoimiin, joka voi laskea pohjalevyn kullekin erityistapaukselle ottaen huomioon alueen erityispiirteet, maaperän ominaisuudet, pohjaveden pinnan taso, koko rakennuksen koko ja paino. Jos laitteen pohjalevyyn voidaan tehdä useita töitä käsin, säätiön laskenta ja hankkeen valmistus on tilattava erikoistuneille suunnittelutoimistoille.

Levyrakenne, jossa jäykisteet alas: rakennusvaiheet

Suunnittelun vakaus riippuu paljolti pohjan tyypistä sekä sen järjestelyn teknologiasta, erityisesti alaosasta, joka sijaitsee maan alla. Jäykisteillä oleva laattasäde tarjoaa erinomaisen rakenteellisen stabiilisuuden johtuen rakennuksen painon tasaisesta jakautumisesta maahan. Kiinteän valun käyttö on kuitenkin melko kallista rakennusmateriaalien suuren kulutuksen vuoksi. Tämä koskee erityisesti suuria rakennuksia, joissa on suuri peittoalue.

Sopivin vaihtoehto tässä tapauksessa on monoliittisten laattojen käyttö kylkiluutin kanssa. Tämä tukijärjestelytapa voi merkittävästi säästää konkreettisia. Tämä muotoilu on erinomainen vaihtoehto pienen syvyyden nauhapohjalle.

Pääsääntöisesti käytetään jäykisteitä sisältävää pohjalevyä alueilla, joilla on vähäinen maaperän jäädytys, korkeat pohjaveden virtaukset sekä voimakas maaperä. Rakennetta varten voidaan käyttää FBS - lohkoja, jolle on tunnusomaista korkea lujuus ja jota käytetään perustusten ja seinien rakentamiseen.

Levytyypit

Monoliittinen laatta talon pohjaksi voidaan tehdä tasainen tai kohokuvioitu pinta, jolla on jäykistysrivat ylös- tai alaspäin. Jos pohja asettuu tasaisen pinnan muotoon, niin tuen koko rakenteen koko alueella on yhtä paksua. Hätäpohjan tapauksessa tuki sisältää vaihtelevan poikkileikkauksen. Rivat tarjoavat lisärakenteellista lujuutta. Niiden avulla levyllä on tavallista pienempi paksuus. Tämän rakenteen ansiosta betonin rakentamisen edellyttämä betoniliuos on merkittävästi pienentynyt.

Levytasoja on kolme päätyyppiä:

 • Jäykisteillä alaspäin. Nauhan täyttö tehdään levyn alla.
 • Jäykisteillä. Monoliitti tässä tapauksessa kaadetaan levyn päälle.
 • Yhdistelmä eri sijoitusmahdollisuuksista kylkiluille.

Jatkuvat nauhat ovat pakollinen osa pohjaa. Pääsääntöisesti ne kaadetaan rakennuksen koko kehän ympärille sekä rakennuksen laakeriosien alle. Jos rakennuksessa on suuri alue, kylkiluut on asennettu pitkin talon pisin puolia tai sen yli. On myös mahdollista järjestää reunat hilan muodossa. Nauhan ja monoliitin korkeus määräytyy suunnittelulaskelmien mukaan.

Ylempi jäykkä tuet voivat myös yhdistää kellarin toiminnan. Rakenteen osien välissä voidaan eristää eristettyä materiaalia sekä erilaisia ​​eristettyjä lattiaan liittyviä viestintäjärjestelmiä ja putkia. Jatkuva teippi, joka nousee maatason yläpuolelle, tulee tukemaan sekä laakerin seinämiä että päällystysmateriaaleja, jotka peittävät rakennuksen julkisivun.

Aluslaatan alaosa, jossa on jäykisteitä alaspäin ominaisuuksiltaan, muistuttaa matalaa kartiomaista pohjaa. Tällöin alemmilla kylkiluilla on suuri kosketuspinta edellä olevan levyn kanssa. Laattapohjan järjestelyn tekniikka, jossa jäykistysreunoja alaspäin, pidetään paljon kevyempänä kuin ylemmän kylkiluiden järjestelyssä. Kun järjestetään laatikko, jossa on ylöspäin olevat reunat, on tarpeen rakentaa erityinen "riippuva" muotti sekä hallita kylkiluiden kaatamista. Laatta, jossa on jäykisteitä, jotka on järjestetty ristikon muodossa, erotetaan rakenteellisen lujuuden lisääntymisellä.

Yksi aluslevyn alapuolella olevista jäykisteistä alhaisista eduista on taivutusmuodon vastustuskyky, joka ei ole tavanomaisen laatan tapauksessa. Lisäksi tällä tyyppisellä pohjalla on täydet ulkoiset vaikutukset, esimerkiksi maaperän turvotus routaantumisen aikana tai epätasaisesti jakautunut kuormitus rakenteesta. Säätiön laatta osuu kuormaan, mikä pienentää säätöpistettä säätöön. Tämän seurauksena rungot, jotka olettavat rakenteen pääpainon, eivät ole ylikuormitettuja.

Laattojen pohjatyyppejä käytetään pääasiassa rakennusten rakentamisessa epäluotettavilla, irtonaisilla ja löyhillä maaperillä. Tällaista säätiötä pidetään yleismaailmallisena, koska sitä voidaan käyttää lähes kaikissa olosuhteissa. Kuitenkin suurin osa ammattirakentajista pitää kannattamattomana tällaisen perustan rakentamista tiheille ja vakaille maille.

Levyn pohja ja kylkiluut alas

Jotta ymmärrät, mitä levytuki on kylkiluutin kanssa alaspäin, voit vertailla sitä joustavien vakiolevyjen kanssa. Tällaisten jousien ja koko säätiön jäykkyys määräytyy ensisijaisesti maaperän ominaisuuksilta, joihin rakenne sijaitsee, samoin kuin säätiön vakavuuden perusteella. Jos rakennusalue on riittävän suuri, laskelmien aikana on otettava huomioon, että rakenteiden alemmat osat voivat toimia eri tiloissa. Taipuisuuden välttämiseksi tehdään pohjan lisävahvistus.

Rivat ovat ensisijaisesti välttämättömiä rakenteita levyn paksuuden pienentämiseksi. Tämä muotoilu ei ole yhtä kestävä, mutta sen järjestely vaatii paljon aikaa ja työtä. Perusrakenteen rakentamiseksi tarvitset:

 • Esivalmistele erikoisjakaumoja jäykisteille.
 • Lisätä ylimääräisiä runkorakenteita ja kiinnitä ne levyn vahvistukseen.

Etu käyttämällä levyjä, joiden reunat ovat alas, on puuttuminen häiriöön kellarissa. Kuitenkin tämäntyyppisen säätiön järjestämisessä, vaikka kaikkia rakennusmääräyksiä noudatettaisiin, saattaa syntyä joitain ongelmia:

 1. Jotta luodaan jäykkä pohja laattojen asettamiseksi, on tarpeen rakentaa kova kotelo, joka on riittävän jäykkä, jotta laatikon geometriaa ei häiritse tulevaisuudessa.
 2. Betonielementin kaataminen, joka tässä vaiheessa tapahtuu vaiheittain, voi tulla lopulta vakavaksi ongelmaksi, koska betonin vaiheiden välisen tilapäisen eron vuoksi useita päiviä voi esiintyä halkeamia. Pienetkin vahingot voivat vakavasti vaikuttaa rakenteen lujuuteen ja eheyteen.
 3. Kaikkien tietoliikennen asettamiseksi monoliittisen levyn alle, sinun on varattava erityiset kanavat ja laitettava ne sitten kansiin tai kapseleihin. Jos näin ei tehdä, viestien edelleen korjaaminen avaamatta säätiötä ei yksinkertaisesti toimi.

Jos rakennuksessa on kellarikerroksen läsnäolo, on suositeltavaa antaa tietoliikenne kellarin lattialle.

Laattapohjan järjestelyn vaiheet

Yleensä kaikkien säätiöiden järjestely vaatii tilan alustavaa valmistelua. On tärkeää poistaa maaperän hedelmällinen kerros rakenteen pystyttämisen alueella, koska aineet ja mikro-organismit voivat tuhota rakenteen perustan. Tällöin näiden töiden lisäksi sinun täytyy lisäksi kaivaa kaivannot betonin nauhan järjestämiseksi. Reiät täytyy tehdä niin syvälle, että silti voi tehdä tyynyjä hiekasta tai raunioista. Jotta kaikki urat olisivat tarkkoja, on tehtävä alustava merkintä.

Jatkossa kaikkien rakennustöiden on noudatettava tiukasti kehitettyä hanketta. Laattapohjan runkojen rakentaminen sisältää seuraavat vaiheet:

 • Emäksen valmistus. Tällöin maaperä tiivistetään.
 • Hiekka ja kaatopaikka kaadetaan.
 • Asennettava vedeneristysmateriaali. Tämä on välttämätöntä pohjaveden suojaamiseksi pohjaveden vaikutuksilta, jotka voivat nousta ylös.
 • Muottien asennus.
 • Vahvistuksen runko sekä vahvistusverkot.
 • Betonin betoniliuos.

Tämä toimenpidekokonaisuus olisi toteutettava rakennusalan nykyisten sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Tarvittaessa sinun on tarkasteltava prosessikortteja niin, että kaikki pystytyt rakenteet täyttävät turvallisuuden ja luotettavuuden vaatimukset.

Toisin kuin tavanomaiset perustukset, jäykisteillä varustetuilla pohjalevyillä on monimutkaisempi rakenne ja erektiomenetelmä, joten tällainen työ on tehtävä valtion rakennustandardien pohjalta. Toiminta-algoritmi voi sisältää myös lisätoimenpiteitä, edellä oleva luettelo ei ole ainoa oikea.

Laattarakenne jäykisteillä

Tukirakenne jäykisteillä voi merkittävästi lisätä rakenteen vahvuutta, koska talosi kestää vuosikymmeniä ilman ongelmia.

Slab-säätiö (joskus he sanovat kiinteät) on erittäin suosittu maanrakennusten rakentamisessa. Loppujen lopuksi se on yksi luotettavimmista ja kestävistä perusrakenteista. Samalla tällaista säätiötä ei saa käyttää parhaissa geologisissa olosuhteissa, sinun ei tarvitse käyttää paljon työtä ja käyttää monimutkaisia ​​tekniikoita. Eli voit rakentaa itsenäisesti pohjan sivustolle maaperän kanssa.

Jos olet lukenut edellisen artikkelin, niin tiedät, että pohjalevy on monoliittista teräsbetonilaattaa, joka kaadetaan koko talon alueelle. Mutta tässä artikkelissa keskitymme lisärenkaiden laitteeseen.

Levyrakenne ja jäykisteet alas

Pohjimmiltaan tällaista säätiötä käytetään tapauksissa, joissa he haluavat säästää hieman betoniin, mutta eivät luotettavuuden ja laadun kustannuksella. Toisin sanoen monoliittinen levy on hieman ohuempi, mutta jäykistävien kylkisten ansiosta rakenne ei menetä vahvuuttaan.

Rakennuksen kohokohdat:

 1. On tarpeen kaivaa kaivo.
 2. Jäykisteissä kaivaa kaivannot ympäri, ja joskus sisäisten seinien alle.
 3. Peitä ja hiekkaa hiekkasyyny.
 4. Käynnistä viestintä.
 5. Tee vahvike häkki.
 6. Kerää halutun korkeuden muotti.
 7. Cast betoni.

Täyttö olisi suoritettava yhdessä lähestymistavassa.

Levyrakenne jäykisteineen

Tässä rakenteessa jäykisteet kaadetaan levyn päälle ja suuntautuvat ylöspäin. Ne sijaitsevat paikoissa, joissa suurin kuorma on keskittynyt, eli ympärillä ja seinien alapuolella.

Kun rakennat pienikokoisia jäykisteitä, on mahdollista siirtää säätiötä kerrallaan, mutta tämä ei ole niin helppoa. On tarpeen rakentaa ripustettu muotti. Aloita, täytä itse levy ja odota, kunnes se saa hieman voimakkaamman. Jäykisteiden kaatamisen yhteydessä betonin tulee olla melko paksua sakeutta. Useimmiten kaataminen tapahtuu kahdessa lähestymistavassa, koska se on paljon helpompaa.