Jalusta laatta luo kuvan talosi, suojaa sen alaosaa.

Ystäväni rakentaa maalaistalon. Hän käänsi minulle kysymyksen siitä, mikä kellari laatta suojaisi paremmin rakennusta ja miten se näyttäisikin. Päätin kertoa Vadikille tärkeimpien suojamateriaalien tyypistä ja ominaisuuksista. Rautakaupassa näytetään ulkonäkö. Osoita talo, jonka tiimimme viimeisteli muutama vuosi sitten. Hän on amatööri ratkaisemaan monimutkaisia ​​ongelmia ja suunnittelemaan talonsa.

Jalusta loppuun

Käyttötarkoitus ja erilaisia ​​kellarilevyjä

Pohja sijaitsee lähellä maata. Kosteus nousee sen yli. Vedeneristys, joka on rakennettu rakennuksen aikana, suojaa seiniä kosteudelta ja tuhoutumiselta. Talon alempi osa kastuu jatkuvasti sadesta, talvella se jäätyy ja lumi peittää. Lattia sijaitsee kellarin yläosassa. Kylmä ja kostea tunkeutuvat siihen. Tuloksena on muotin kulmissa ja kosteudessa huoneissa.
Laattajalusta on tullut suosittu suojan muoto. Se on asennettu ulkopuolelle ja suojaa mekaanisia vaurioita, roiskeita ja likaa sateen aikana. Samalla alhainen lämmönjohtavuus lämmittää rakennuksen pohjassa. Suuri valikoima profiileja ja värejä tekee rakennuksista yksilöllisen, erottaa useista samanlaisista tyypeistä.

Tile jalusta on tullut suosittu loppuun

Nykyaikaiset rakentajat käyttävät useita erilaisia ​​laattoja:

 • luonnonkivi;
 • tekokivestä;
 • klinkkerilevyt;
 • PVC-paneelit;
 • hartsiin perustuvat;
 • polymeeri hiekkakivi.

Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa ja etunsa muihin materiaaleihin nähden. Kiinnitys kiinnitetään liimalla ja ruuveilla, riippuen materiaalin materiaalista. Maalin ulkonäkö toistaa perusrakennusmateriaalit: kivi, tiili, lohkot. Myymälöissä on laaja valikoima kuvioita ja värejä. Jokainen voi luoda unelma-asunnon standardirakennuksesta. Seinien koristeluun käytetään käytännöllisiä ja kauniita kellareita pihalle.

Plinth-laatta suojaa pohjaa

Luonnonkivestä valmistetut laatat antavat luonnollisen kauneuden

Ystäväni ei ole rajoitettu keinoin, joten tarkastelu aloitimme luonnonkivestä. Lähestyttiin jalustat, joiden näytteet hiekkakivestä, tuffista ja kalkkikivestä kuvioiduilla karkeilla pinnoilla osoitettiin. Takapinta oli tasainen. Kasvoskivelle ei käsitellä. Hän välitti kaikki lämpimän hiekan sävyt, auringon säteiden punertava sävy ja ruskeat sävyt. Talon tarpeeksi koristaa pohja tällaisella kivi, ja sen ulkonäkö on ystävällinen. Sisällä kunnossa mukavuutta.
Marmorilla ja graniitilla on runsaasti värivalikoimaa ja ääretön määrä piirustuksia. Tämä on erityisen havaittavissa kiillotetuissa näytteissä. Levyjen koot ovat erilaiset. Pienistä niistä voit tehdä mosaiikkimaisia ​​kuvioita. Suuri lohko laitetaan yhteen riviin korkin koko korkeudelle. He tekevät talon ylelliseksi. Kellarissa olevat raikkaat ja raunioituneet laatat muuttavat rakennuksen muinaiseen linnaan. Varsinkin jos lopetat seinät.

Socle laatta luonnonkivestä

Luonnonkivi on kiinnitetty suoraan talon kellariin sementtiliimalla. Liitokset on suljettu tiivisteellä. Efektin tehostamiseksi saumat tehdään suhteessa laattojen kokoon. Kuivumisen jälkeen ne sävytetään kiviin vastakkaisella värillä, joka on täynnä huijausta, mikä lisää pakkasvastusta. Kiven pinta peitetään vettähylkivällä suojaavalla koostumuksella. Tiheä marmori ja graniitti eivät voi peittää. Ne absorboivat korkeintaan 3% kosteutta kauden aikana. Se ei vaikuta niiden lujuuteen ja kestävyyteen.
Luonnonkivi laatta on kallista. Sen etu on materiaalin vastustamaton kauneus, luonteen ja vahvuuden luomat kuvioiden ainutlaatuisuus. Ystäväni kiehtoi materiaalin kauneus. Hän piti hänen käytännöllisyyttään. Se kestää 3 - 4 vuotta kiven suojelemiseksi suojaavalla yhdisteellä, ja se kestää yli kymmenkunta vuotta.

Tekokivet eivät ime vettä

Sementin ja hiekan pohjalta pehmittimien lisäämiseksi maalit ja suojaavat yhdisteet loivat laatat jalustan viimeistelyyn. Keinotekoinen kivi on huonompi kuin luonnon kauneus. Sen etu erilaisissa lisäaineissa ja suuri tiheys. Se ei absorboi vettä. Lika voidaan helposti pestä pois vesivirralla letkusta.
Erilaisia ​​tekstuureita ja värejä, keinotekoisia kivia kopioita rock, shell rock. Se on "kuluneiden" ulkoasua, joka aiheuttaa kouristuksia, siruja ja halkeamia. Hartsien ansiosta se on enemmän muovia kuin luonnollinen materiaali ja kestää iskuja. Korkin pintaan kiinnitetään erikoisella sementtipohjaisella liimalla. Levyjen välinen tila täytetään erikoisliitoksella suurille saumoille. Hydrofobinen aine suojaa niitä kosteudelta ja pakkaselta.

Socle laatta keinokivestä

Klinkkerilevyt pitävät ruokia

Klinkkerilevyn puolella näyttää tiilen leikattu viipaleiksi. Sillä on sama koko ja väri. Valmistustekniikka on erilainen.

Kerroin ystävälle, että sitä tuotetaan useassa vaiheessa:

 1. Erityinen tulenkestävä savi louhitaan. Se tyhjennetään kuolleiden kasvien, juurien, ulkomaisten kivien jäännöksistä.
 2. Savi massaa sekoitetaan lisäaineiden kanssa. Paksu koostumus hajotetaan muotoon ja puristetaan. Poistaa ylimääräisen kosteuden ja poistuu ilmasta.
 3. Hehkutus suoritetaan lämpötilassa 1000 - 1200 astetta. Savi on sintrattu, kovaa. Kiiltävä pinta ei päästä veteen.

Väritys suoritetaan ennen hehkutusta. Kuva välittää eri tiilimuotoisten värejä: päin, vanhentuneita. Ystäväni opiskeli pitkään, miten sokkelilevy on tehty savesta. Sitten hän sanoi, että tekee ruokia. Ero astian laadussa ja muovausmenetelmä.
Pohja pohjaan on kiinnitetty pintaan erityisellä synteettisellä liimalla. Se on sijoitettu tasaisiin riveihin merkinnällä ja luo ulkonäön. Kulmille tehdään erityisiä L-muotoisia elementtejä, joilla on eri pituudet sivuilta. Tiililevy on vakaasti hapen ja muiden aggressiivisten aineiden vaikutusta vastaan. Hän leikkaa teollisuusrakennusten ja rakennusten seinät lähellä kemikaaleja. Kestävyyteen päin oleva klinkkerilevy ylittää kiven.

Klinkkerilevyt

Polymeeri sementin sijasta

Muuraus jäljittelee ja polymeeri hiekkakivi laatat. Sen pohjana on hienojakoisen hiekan runsaus. Sementtipolymeerin sijasta. Eri värit ja tekstuurit luovat suuren määrän vaihtoehtoja. Levyt valmistetaan luonnonkiven alapuolella. Ne ovat muovia, kiinnitys voi olla erityinen liima. Useimmiten asennetaan ruuveihin laatikolle tai suoraan seinän pinnalle. Pehmeys ja joustavuus mahdollistavat pinnoille epätasaiset pinnat.
Muokkaajien arvostamia kykyä tehdä minkä tahansa tekstuurin, mukaan lukien vanhentunut kivi. Polymeeripohjainen jalusta laatta asennetaan mihin tahansa seinämateriaaliin, mukaan lukien puu. Kiinnittämistä varten riittää, että kiinnitysosat kiinnitetään vastaaviin reikiin ja napsautetaan paikalleen.
Polymeeri-hiekkakiven alhaista lämmönjohtavuutta käytetään talon eristämiseen. Kosteuden ja huurteen kestävyys tekevät siitä hyvän suojan koko julkisivuun.
Samanlaisia ​​ominaisuuksia on hartsiin perustuva laatta. Se on ohutta, helppo leikata jopa saksilla. Se voidaan taivuttaa kulmissa. Sitä käytetään vähemmän kuin polymeeriset hiekat. Pitkäaikainen kuivausaine puuttuu. Kolmen päivän pohja on suojattava sateelta ja kosteudelta.

Pohjaosuoja PVC-paneeleilla

Laasti ja liima aiheuttavat haittaa ja likaa. Kuivan asennuksen tukijat voivat käyttää PVC-paneeleja. Kiinnitys heille on erikoisprofiili ruuveille. Heidän välillään ne on yhdistetty uraseinämiin. Avaruusvaipoissa voidaan asettaa eristys. Levyt toistavat erilaisten kivien ja tiilien kivien asettamisen. Helppo asentaa itse. Yksi henkilö voi hoitaa tehtävän.

Vadik oli väärässä. Hän haluaa oppia uusia erikoisuuksia. Hän piti PVC-verhouspaneelin tarjoamaa tilaisuutta, joka oli vaatimaton ja helppo asentaa. Polymeerilevyjen kiinnityksen ansiosta hän myös selviytyy. Mutta luonnonkivi ihastutti häntä kauneudessaan. Odotan hänen päätöstään aloittaa laskelmat ja kertoa ystävälle, kuinka paljon hänen pitäisi ostaa.

laatta

Rakennuksen kellarikerroksen viimeistely vaatii erityistä huomiota, koska tällä alueella on eniten alttiita biologisille vaikutuksille ja korkealle kosteudelle. Kun valitset kellarin kellarista, sinun on keskityttävä korkealaatuisiin materiaaleihin, jotka palvelevat omistajansa yli kymmeneen vuoteen. Miten laittaa laatta pohja harkita myöhemmin.

Sisällysluettelo:

Peruslaatta - ominaisuudet ja ominaisuudet

Rakennuksen kellariosaan ei ole vain valtava kuorma, mutta se on myös lähes aina märässä ympäristössä. Siksi pohjan suojelemiseksi on suositeltavaa varmistaa sen suoja erilaisilla puutarhatuotteilla.

Melko yleinen vaihtoehto on asettaa jalusta laatta, joka estää hyvin kosketuksen pohjan kosteuden ja muiden ilmakehän vaikutteita. Lisäksi rakennuksen ulkonäkö paranee huomattavasti, se on houkuttelevampi.

Julkisivun päälaakerin tärkein ero on sen suurempi lujuus, joka voidaan saavuttaa materiaalin paksuuntumisen ansiosta. Rakennuksen lämpöeristys on siis parantunut ja sen kellarikerros vahvistunut. Kiinteistön laattojen avulla korostetaan talon rajaa.

Pintamaalaa yhdistetään erilaisiin lämmöneristys- ja vedeneristysmateriaaleihin. Jalkakäytävälaatta on melko kestävä ja se on eri muotoja. Jos talon omistajalla on pieni taito tavallisilla laatoilla, sitten heittää kellari, hän tuottaa itselleen.

Vaikka tällaisten taitojen puuttuessa, on parempi luottaa ammattilaisiin, koska socle-toiminnan kestävyys riippuu laatupöydän asettamisen laadusta. Lisäksi laatta ei saa kiinnittää jalustaan, mikäli se on valmistettu puusta.

Useimmin klinkkerityyppinen materiaali, joka jäljittelee erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, käytetään pohjapiirroksena. Koska laattojen kuorma on suuri, sille asetetaan korkeimmat vaatimukset. Kellarikerroksessa tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

1. Lisääntynyt paksuus - jos verrataan kellarilevyä vakiolaatan kanssa, sen paksuuden pitäisi olla kaksinkertainen. Jos sinulla on ongelmia halutun paksuuden valitsemisessa, on parempi keskittyä 15-20 mm: n välein. Se on tämä laatta, joka pystyy kestämään sille asetetun kuorman, joka tulee koko rakennuksesta.

2. Kemiallisten hankausaineiden kestävyys - Koska ympäristöongelmista johtuen joillekin alueille on ominaista saostuminen happosateessa, on parempi huolehtia laattojen vakaudesta aggressiivisten aineiden edessä. Jos laatta, jonka kanssa kellari on leikattu, on korkealaatuista, niin se ei menetä alkuperäistä ulkonäköään huolimatta happosateesta.

3. Laatta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisen laadun läsnäolo kellarikerroksessa mahdollistaa välttää ongelmia kellarin eristämisessä. Vaikka luonnollisesti ennen laattojen asettamista, ilman epäonnistumista, suoritetaan lämpö ja vedeneristys. Siten kylmää ilmaa ei pääse huoneeseen ja koko rakennuksen lämpöhäviö vähenee.

Etuja käyttämällä laatat edessä talon kellarissa

Klinkkerilevyjen käyttö kellariosassa viimeistelevänä pinnoitteena on monia etuja. Ensinnäkin koko rakennuksen houkuttelevuus ja epätavallinen ulkonäkö lisääntyvät.

Tile talon kellarista:

Tarjoamme sinulle perehtyä tärkeimpien etujen hyödyntämiseen laattojen viimeistelyyn kellarista:

1. Asennuksen jälkeen laatta ei tarvitse suorittaa mitään muuta viimeistelyä. Lisäksi laattahuolto on melko yksinkertainen.

2. Rakennuksen kaikki tekniset hetket huomioon ottaen sen käyttöikä on yhtä suuri kuin rakennuksen käyttöaika.

3. Laatoituksen asentaminen kellariosaan takaa koko rakennuksen tehokkaan suojan kosteudelta ja lämpöhäviöltä.

4. Pinnan puhdistaminen ja rakennuksen houkuttelevuuden lisääminen riittää käyttämään harjaa, jossa on jäykät harjakset ja vesi. Koska suurin osa klinkkerilevyistä kestää kemiallisia yhdisteitä, veden lisäksi käytetään puhdistusaineita.

5. Suuri vahvuus mahdollistaa jopa vakavat iskut.

6. Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on suuri määrä maaleja, jotka eroavat muodoista, väreistä, tekstuureista jne.

Tyyppiset kellarit

Kellari on osa rakennusta, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle ja suojaa sitä kosteudelta ja muista tekijöistä. Koska kellari on jatkoa julkisivulle, yksi sen toiminnasta on rakennuksen koristelu.

On olemassa lukuisia kellarilevyjä, jotka eroavat toisistaan ​​muodon, asennusmenetelmän, koon, koostumuksen jne. Suhteen.

Tarjoamme tutustumaan jalustalevyn päävaihtoihin:

1. Tiililevy socle - yleisimpiä vaihtoehto socle viimeistelyyn. Sen avulla voit simuloida tiilimuurausta, melko helppo asentaa ja käyttää.

Klinkkerilevyjen etuja olisi korostettava:

 • kosteuden kestävyys;
 • ympäristöön vaarattomiksi;
 • toiminnan kesto;
 • lujuus ennen mekaanista rasitusta;
 • stabiilisuus ennen lämpötilan putoamista.

2. Toinen vaihtoehto sokkeloille on koostumus, joka perustuu hartsin käyttöön. Tämä laatta on pieni paksuus, vain 2,5-3 mm. Ulkonäkö on samankaltainen kuin klinkkerin tiili. Tämä laatta on melko joustava ja joustava, joten se sopii täydellisesti mihin tahansa muotoon, jopa epätasaisella pinnalla.

Tällaisten laattojen eduista tulisi huomata:

 • kosteuden kestävyys;
 • ympäristönsuojelu;
 • pitkä käyttöikä;
 • helppo leikkaaminen;
 • erilaisia ​​värejä ja kuvioita;
 • mahdollisuus kiinnittää erityisillä liimakoostumuksilla.

3. Polymeeripinnan pohjalla on plastisuus, pieni paino, korkea kosteuden kestävyys, pakkasenkestävyys. Tämä laatta asennetaan valmiiksi valmistettuihin runkorakenteisiin ruuveihin ja suoraan pohjan pinnalle liimalla. Tämä laatta eroaa erilaisista väreistä ja tekstuureista.

4. Ylikuormitetun tyyppisen jalusta laatta on suuri lujuus, kevyt, edullinen hinta. Sen tuotannon sekoitus ja hitsaus tietynlainen bulk seos. Yksi tällaisen laatan tärkeimmistä eduista on sen kosteuden kestävyys ja lämpötilakestävyys.

Plinth laatta trimmaustekniikka

Vaikka kellarilevyssä on paljon etuja, mutta jos sitä ei ole asennettu oikein, se menettää paljon hyödyllisiä ominaisuuksiaan. Siksi kellerilevyjen sisustuksessa on noudatettava tiettyä tekniikkaa, joka auttaa tekemään työn oikein, ja lopulta saat kauniin ja kestävän kellarin, joka suojaa rakennuksen sisäpuolelta ulkoisista ärsykkeistä.

Ohjeet kellarin klinkkerilevyjen viimeistelyyn:

1. Ensinnäkin on välttämätöntä suorittaa useita töitä, joiden tarkoituksena on laatia laattojen pintaa. Riippumatta siitä, mihin muotoon laatat käytetään, pinnan on oltava täysin tasainen. Vanhojen viimeistelyaineiden läsnä ollessa sinun on huolehdittava niiden poistamisesta. Lisäksi on tarpeen varmistaa vahvistetun verkon asennus, jonka avulla tehdään lämmön- ja vedeneristys. Lisäkäsittelynä kellarin pinta on käsiteltävä maaperällä, joka sallii sen kestämään lämpötilan muutoksia.

2. Lisäksi laattojen muodon suhteen määritetään sen sijainti pinnalla. Jalkakäytävien asettamiseen käytetään erityisiä liimakoostumuksia, joilla on korkeimmat liimaominaisuudet. Ei ole hyväksyttävää käyttää tavallista sementtipohjaista laastijaa, heti kun laatta alkaa pudota kosteuden vaikutuksesta. Vaikka näin on mahdollista säästää liimalla, loppujen lopuksi sinun on tehtävä koko base uudelleen.

3. Ota huomioon, että laattojen kiinnittämiseen käytettävän liiman on oltava stabiili ennen kosteuden ja lämpötilan muutoksia. Lisäksi laattaan kiinnitetyn liiman vähimmäispaksuus on 5 mm. Huomaa, että liiman levittäminen seinän ja laattojen pintaan on epäkäytännöllistä, koska materiaalin tarttuminen ei parane ja liiman ostaminen ja kustannukset kasvavat.

4. Välikappaleiden käyttö auttaa luomaan tasalaatuiset saumat levyjen välillä. Lisäksi se tarjoaa sileän muurauksen, ja laatta saa houkuttelevan ulkonäön.

5. On parempi aloittaa laatoitukset pohjan yläosasta. Tällä tavoin varmistetaan pinnan liitoksen tiheys ja tasaisuus materiaaliin. Lisäksi ei ole ongelmia asennettaessa viimeistä riviä laatat, vaikka leikkaamalla laatat, sen alaosa sulkee kentän.

6. Alustan peittäminen on oltava sokea alueen laitteiden edessä. Näin voidaan estää laattojen leikkaaminen. Koska alempi osa kattaa edelleen materiaalit, joista rakennetaan sokea alue.

7. Yksi tärkeimmistä rakennuksen kellarikerroksen ongelmista on kulmakaapelien suunnittelu. Järjestelyyn sovelletaan erityisiä nurkkielementtejä. Vaikka vaihtoehto ei ole käyttää näitä materiaaleja, tässä tapauksessa laatta antaa siirtymän kulmien väliin.

8. Tiivisteiden tiivistämiseen on erikoisestettä, joka on yhdistettävä koostumukseen sekä laattojen että liima-aineen asennuksen aikana. Kaikki lisätoimenpiteet laattojen täyttämiseksi toimivat vasta, kun liima kuivuu.

Rakennuksen kellarikerroksesta on epäilemättä suuri määrä etuja. Vaikka sen pääasiallinen haittapuoli onkin - tällaisten laattojen kustannukset ovat varsin korkeat. Siksi, kun viimeistelet suuren kellarialueen, on parempi ottaa etusija suurille laatikoille. Niinpä kellarin houkuttelevuutta parannetaan ja laattojen asennuksen prosessi yksinkertaistuu.

Pinta-alaa talon kellarissa

He alkavat työskennellä poistamalla kaikki epäsäännöllisyydet, sillä ne kulkevat kellarin pinnalla pienellä lastalla, joka tasoittaa rappauspinnan etukäteen ja poistaa ylimääräisen vanhan pinnoitteen, jos sellainen on.

Tätä seuraa pohjamaalin valmistus pinnalle. On parempi käyttää erikoismuotoja, jotka on tarkoitettu kellarin käsittelyyn ennen laattojen asettamista. Vettä käytetään valmiin seoksen laimentamiseen.

Primerin levittämiseen pintaan harjan tai rullan avulla. Huomaa, että pienimpiä halkeamia tai syvennyksiä tulisi käsitellä pienimmillä alueilla.

Alukkeen kuivumisen jälkeen valmistetaan liimakoostumus, jolla laatta kiinnitetään. Liiman valmistamiseksi sinun on huolellisesti tutkittava ohjeet, jotka osoittavat sen kaikki laimennuksen ja varastoinnin osuudet.

Liimaa käytetään yksinomaan seinään kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen liimasauva levitetään sileällä kampalla ja toinen lovettuun sivuun. Noudata sovelluksen yhtenäisyyttä ja liiman jakautumista. Liimakoostumuksen mahdollinen levitys erityisellä meloilla. Tee näin vähän työtä, jotta terää painettaisiin tiukasti seinää vasten. Tarkista laattojen tasaisuuden käyttäminen rakennustasolla, joka tarkistaa säännöllisesti pinnan tasapinnan.

Kun liima kuivuu, ne päästävät eroon napeista ja kulmista. Konstruktioita varten on käytettävä erityistä fugia tai erikoisvalmisteista seosta. Saumojen käsittelyn jälkeen laatta pyyhitään kuumalla vedellä kostutetulla liinalla, joka poistaa laastin jäämät.

Lisäksi laattapohjan asettamisprosessissa on täsmälleen seuraava tekniikka, jossa työskentelevät kellarin viimeistelyaineiden kanssa. Jos pintakäsittely on tarpeen kipsiliuoksella, esiasennetaan erityinen vahvistusverkko, joka lisää rakenteen lujuutta.

Jos oletetaan, että tiililevyn asentaminen on epätodennäköistä, sen asentaminen käyttää sementin ja hiekan pohjaa. Tämä materiaali on melko kallis ja ehdottaa laadukkaampaa liimakoostumusta. Jos käytät tavallista ratkaisua, silloin laatta alkaa pudota. Pinnalle levitettävän liiman paksuus ei saa olla yli 0,5 cm.

Huomaa, että liiman ei tulisi olla saumojen välisen tilan pinnassa, koska se vaikuttaa levyn käytön kestoon. Jos kellarin laatta vastustaa happoja ja muita kemiallisia yhdisteitä, laastilla pitäisi olla samat ominaisuudet.

Jotta kellarikerroksessa voisi olla peruskoulutusta laattojen polttamisen alalla. Muussa tapauksessa on parempi luottaa ammattilaisiin. Kaikkien töiden suorittamisen jälkeen levylle levitetään alusta, joka antaa korkeamman suojan ulkoisten ärsykkeiden vaikutuksilta.

Plinth keramiikka

Jalusta on rakennuksen ulkoseinän alempi paksuuntunut osa, joka sijaitsee pohjalla, jossa on vedeneristyskerros tai liuskajohdon yläpuolinen osa. Pohjakerroksen paksuuntuminen lisää kellarin lämpöä ja vesitiivistystä, visuaalisesti lisää hyvän laadun ja vakauden rakentamista, koristeellinen sisustus on tärkeä osa arkkitehtuuriratkaisua.

Kattopinta on pääosin talon rakentamisen viimeinen vaihe

Jalusta voidaan valaa monoliittisesta teräsbetonista tai tiilestä, betonilohkosta, luonnonkivestä. Koska tämän hihnan sijainti maan läheisyyteen on lähempänä, kellari on alttiimpi saastumiselle kuin rakennuksen seinät, ja pölyisten rakennusmateriaalien pinnat ovat vaikeita puhdistaa. Siksi kellarin alue tarvitsee esteettisesti houkuttelevaa materiaalia, joka ei edellytä monimutkaista hoitoa.

Menestyvä tekninen ja arkkitehtuurinen ratkaisu on kellarin koristelu posliinista, klinkkeristä tai luonnonkivestä valmistetuista laatikoista, joilla on ominaisuuksia, jotka täyttävät pinnoitteen käyttöolosuhteet. Harkitse tekniikkaa, jolla keraamit kohtaavat keramiikkaa, mikä on aiemmin rikkonut työn määrä vaiheittain.

Materiaalien valinta

Keramiikan viimeistelyaineet:

 1. laatat;
 2. liima;
 3. lianvalmiste.

Oikean valinnan mukaan jokainen niistä riippuu työn lopputuloksesta. Harkitse periaatteet, joiden tulisi ohjata materiaalien valintaa.

laatta

Kellarin viimeistelyyn käytettävien laatikoiden pitäisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • kovuus - vastustaa sokkia;
 • pakkasenkestävyys on edellytys ulkoiselle viimeistelyaineelle;
 • vähäinen veden imeytyminen - poistaa kosteuden kerääntymisen viimeistelyaineistossa;
 • kemikaalinkestävyys - kestävyys tien reagensseille talvella;
 • esteettisyys - tarve noudattaa julkisivun arkkitehtonisia ratkaisuja;
 • UV-kestävyys on edellytys vuorin värin kestävyydelle.

Kasvojen avulla voit suojata pohjaa negatiivisilta vaikutuksilta

Kun otetaan huomioon rakennuksen vastuu ja valmiin alueen suhteellisen pieni neliö, ei ole järkevää säästää materiaalin laatua tässä työssä, joten sen alapuolella, jossa on posliinista valmistettu kivitavara (gres) tai klinkkeri, joka on lueteltu, on täysin perusteltu. Laattojen väri, koko ja muoto valitaan erikseen, perustuen kellariin ja rakennuksen kokonaissuunnitteluun.

Luonnonkivirakenteiden hinta on paljon suurempi kuin gresin ja klinkkerin hinta, joten sen käyttö yksityisissä kotitalouksissa on harvinaisempaa.

Liima laattojen asettamiseen kellarikerrokseen

Liima-aineen ominaisuuksien on täytettävä sekä käyttöolosuhteet että verhous niin, että ei kielletä laattojen ansioita. Jotta säiliö perustuisi keraamisesti, on käytettävä ulkoisia töitä, kuten Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper ja Scanmix Plastics.

Tärkein tekijä viimeistelyssä kellarissa on liiman käyttö ulkotöissä.

Nämä ovat erittäin elastisia liimoja, jotka neutraloivat rasituksia vuorauksessa lämpötilavaiheissa, ja ne on suunniteltu pinnanmuodostukseen, jonka veden imeytyminen on alle 0,3% (graniitti, klinkkeri).

Liimat Baumit Flex ja Baumit Flex Uni

Säätiö sekoittuu säätiön viimeistelyyn

Laattojen laastin pohjaan tulisi myös olla joustava ja pakkasenkestävä. Lisäksi lian värin on sovitettava sisätiloihin, eli se on tai se on tehokkaasti kontrastia laattojen väreissä tai päinvastoin sopusoinnussa sen kanssa.

Ceresit, Litochrom ja Starlike Monomix -laatat

Esimerkki oikeasta maalieristeen valinnasta kellarikerroksesta ovat sementtipohjaiset seokset Litochrom 3-15 (hitsin paksuus 3-15 mm), Litochrom 1-6 Luxury (1-6 mm), Camonica (5-30 mm x 14 väriä), valmiit koostumukset polyuretaanipohjainen CE40 Ceresit "Anthracite" (musta) ja Starlike Monomix (1-6 mm, saatavana 12 väriä).

Materiaalien kulutus

Laatan tarve lasketaan materiaalin tyypin ja muodon mukaan.

Jos materiaali on tasainen laatta, sen kulutus on yhtä kuin kellarin pinta-ala lisättynä 5% siitä trimmaukseen ja kellarin pinta-ala määritetään kertomalla sen kehä metreinä korkeuden mukaan.

Jos kellari on suunniteltu viimeistelevän klinkkerin kanssa "tiilen alla", on erikseen määriteltävä tasapinta (neliömetreinä) ja kulma-elementtien kulutus (lineaarimoottoreissa). Pääsääntöisesti ei ole tarvetta tehdä tällaista laskutoimitusta omalla tavalla - myyjä, joka on saanut tukikohdan neliön ja kulmien ja rinteiden lineaarisen pituuden, kutsuu viimeistelyyn tarvittavia materiaaleja.

Pakkauksessa kilogrammoina neliömetriä kohti on merkitty liimakoostumusten kulutusta laattojen asettamiseksi ja injektointia varten, joten liiman tarve on helppo laskea, koska pohjan neliö tunnetaan.

Pintavaatimukset

Menemme siitä tosiasiasta, että pohja on säädetty ilman poikkeamia pystytasossa, ja pohjan valmistelu ei vaadi aikaa vievää ja pinta-tasausvoimaa kipinöinnillä.

Rakennuksen sokean alueen viimeistelyyn liittyvän työn aloittamisen yhteydessä on jo järjestettävä, koska laattaosan alarivin on ripustettava sokean alueen päälle muodostaen parin, joka takaa mahdollisimman suuren vedenpoiston seinistä ja pohjasta.

Korkin viimeistelymenetelmät

Säätiön ulkokehää voidaan asettaa kahdella tavalla: "kuiva" ja "märkä", jotka eroavat toisistaan ​​materiaalin ja toteutuksen tekniikassa.

Kuiva tapa

Kellariin asennetaan useita laattoja tai useampien laattojen palasia, jotka on tiukasti kiinnitetty tietyn muotoisen puristetun polystyreeni-vaahdon levyn pohjalta. Pohjan reunoilla on kiinnityslukit viereisiin sirpaleihin. Tällainen vuoraus, jossa on eristyskerros, on asennettu suoraan pohjaan tai esirektiiviseen kehykseen erikoisruuvien avulla. Asennuksen jälkeen putkistojen ja sementtiseoksen välisten liitosten täyttö ja injektointi suoritetaan polystyreeni-vaahdon suojaamiseksi nivelissä.

Märkä viimeistely

Märkä vuorausmenetelmä on yleisempi ja se on perinteinen levytuotteiden kiinnittäminen liimaseoksessa, jota seuraa injektointi.

Märkä menetelmä, jossa käytetään liimakoostumusta keraamisten laattojen asennukseen

Useimmissa tapauksissa kellari on viilutettu valmiiksi valmistetulla eristyksellä ja vedenpitävä sen ulkopinta estääkseen pohjan jäädyttämisen ja lauhteen ulkonäön pohjakerroksen seinämiin.

vahvistaminen

Ennen raudoituksen aloittamista vedeneristyspinta pohjustetaan yhdellä adheesiota parantavista yhdisteistä, esimerkiksi Novol Plus 700: llä. Kun aluke kuivuu, vedeneristyskerroksen päälle asetetaan kerros erityistä vahvistusseosta, esimerkiksi "Baugut", jonka paksuus on 3-5 mm tai laattaliima. laatta. Sitten, odottamatta seoksen asettamista, se upotetaan liima-aineeseen kaikkialle pohjaan ja teräs- tai nailonpanssaroidut verkot vahvistetaan, mikä lisää liimakerroksen kantavuutta.

Vahvistusseos, esimerkiksi Baugut ja Novol Plus 700

Tätä tarkoitusta varten on mahdollista käyttää esimerkiksi alkalista kestävää vahvistusverkkoa ulkoisille eristysjärjestelmille SSA 1111 tai CCA 1111 Valmiera. Lujittava silmä on kiinnitetty pohjaan teräsputkilla tai itsekierteillen ruuvilla betonille, jossa käytetään suuria halkaisijaltaan olevia aluslevyjä, niin että sen pinnalla ei ole kuplia.

Liimakerros upotetun verkon pinnalla tasoitetaan laajan maalaustelan kanssa. Päi- vän kuluttua pohja on valmis pinnalle, jonka alkua ei pidä viivästyä - tarttuvuus tuoreella liimaseoksella on parempi ja pohja ei vaadi pohjustusta.

Laatoitus

Kun otetaan huomioon säiliön suuri pituus ja mahdolliset poikkeamat sokean alueen seinän vaakatasosta, ensimmäinen rivi laatat sijoitetaan tukipalkkiin, joka on kiinnitetty tiukasti vaakasuoraan rakennuksen kehällä. Pylvään tulee olla mahdollisimman kapea, koska sen purkamisen jälkeen on aukko, joka on patched with a trowel compound.

Jos kellarissa on tuuletusikkunoita, keramiikan sijoittaminen niiden väliin tapahtuu esikäsitellyn merkinnän mukaan, johtaen rivejä rinteestä kaltevaan suuntaan toisiaan kohti niin, että laatta ei välttämättä ole kulmassa.

Kaakelileikkaus suoritetaan jauhimella "sukhorez".

Suuri tiheys ja paleltumiskestävyys posliinista tai klinkkeristä eivät tarkoita täydellistä lämmön muodonmuutoksen puuttumista, joten laattojen tekeminen tehdään pakollisella liitoksen järjestelyllä, jonka vähimmäisleveys on 2 mm.

Keramiikkaa valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sen suorituskykyyn.

Jos viimeistelyn taiteellinen päätös merkitsee saumatonta asennusta, huovutus on valittava laatan värin mukaan. Kiinteän paksuuden omaavien välilevyjen laitteeseen käytetään sopivan kokoisia muovisia ristejä.

Kun viimeistely on loppunut tasolle, jossa kellarin laajennus päättyy, on täytettävä viimeisen rivin ja seinän välinen tila sementtilaastilla tai laattaliimalla. Viimeinen keramiikan rivi asetetaan pohjan päähän, jonka kaltevuus on 10-15 astetta ulospäin. Viimeisten pystysuoran ja vaakasuoran rivin laattojen liitospäät maadoitetaan kulmassa "kuivan leikkurin" kanssa, kunnes niiden rajapinnassa ei ole aukkoa.

Liimaa levitetään laattojen takapuolelle tasaisella lastalla ja levitetään tasaisesti, minkä jälkeen sen ylimäärä poistetaan "kampalla" liimakerroksen valittujen hampaiden mittojen mukaan. Liima-aineen paksuuden tulee olla 5-10 mm.

2-3 päivän kuluessa muninnan lopettamisesta he alkavat täyttää tarttuvat nivelet.

Saumaus

Kellarissa olevan pinnan liitosten täyttötekniikka ei poikkea sisäisen työn samanlaisesta suorituksesta. Kiinnitysliitokset, niiden leveydestä riippuen, tehdään kumilastalla tai rakennus-ruiskulla, jota seuraa seoksen tiivistäminen ja tietyn muotoisen profiilin muotoilu lastalla.

Viimeinen vaihe laattapohjasta on tiivistys.

Kun viimeistelee kiviä, ylimääräinen seos poistetaan 15-20 minuutin kuluttua injektoinnista, kun liimalla oleva liima asetetaan. On parempi poistaa ylimääräinen liima ja lika klinkkerilevystä välittömästi, koska myöhemmin sen huokoinen rakenne on vaikeampi puhdistaa.

johtopäätös

Klinkkerilattian tai posliinista valmistetun kattokerroksen alapuolella on kallis toiminta, mutta monien positiivisten ominaisuuksien kestävyys, jonka säätiö hankkii tuotannonsa jälkeen, kattaa kaikki kustannukset. Ja jos harkitsemme mahdollisuutta suorittaa tällainen sisustus itsenäisesti, mikä antaa merkittäviä kustannussäästöjä, tämä teknologia säätiön järjestämiseksi tulee entistä houkuttelevammaksi, mikä selittää sen suosion.

Socle-laatta: viimeistelymateriaalien valinnaisuudet

Nykyään rakennusmarkkinat ovat täynnä erilaisia ​​julkisivuja. Valinta olisi kuitenkin tehtävä, eikä sitä olisi ohjattava henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, kuten materiaalin nimittäminen. Joten, laattojen varten Socle on suuria vaatimuksia koskevat voimaa, kulutusta kestävyys, säänkestävyys.

Erityisominaisuudet

Jalkalistat ovat julkisivun alaosa, tavallisesti hieman eteenpäin. Tämä on eräänlainen "kerros" säätiön ja rakennuksen pääosan välillä.

Pohja enemmän kuin muut julkisivuominaisuudet altistuvat mekaanisille ja iskukuormituksille. Talvella se ei ole alttiina vain matalille lämpötiloille, mutta se jäätyy myös maahan.

Lumen sulamisen aikana ja sademäärän aikana kellarissa esiintyy kosteuden aktiivinen vaikutus, ja useimmissa tapauksissa sulamisvedessä on hiukkasia tiekemikaaleja ja muita aggressiivisia komponentteja.

Kaikki tämä lisää kellunta-aineen viimeistelymateriaalin lujuutta, jäätymisvastusta, kemiallista inertia ja kosteutta. Ja koska se on erottamattomasti sidoksissa julkisivulle, on tärkeää, että materiaalia leimataan visuaalisesti.

Socle-laatta, jolla voi olla erilainen muotoilu, jäljitellä tätä tai tätä pintaa ja valmistetaan eri rakenteista, vastaa näitä vaatimuksia. Ainoastaan ​​korkeat tiheys jalusta laatat, suurempi paksuus verrattuna julkisivun vastineet, ja vastaavasti parannettu voimaa indeksit pysyvät ennallaan.

Materiaalin paksuuden lisääntyessä sen lämpö- ja äänieristysominaisuudet kasvavat.

Kilven ilmeiset edut kellarin koristeluun ovat:

 • rakennuksen luotettava suoja kosteuden tunkeutumiselta;
 • rakenteen lämpöhyötysuhteen parantaminen;
 • nykyaikaiset materiaalit eivät ole syttyviä tai niissä on alhainen syttyvyysluokka;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet, kulutuskestävyys;
 • säänkestävyys;
 • yksinkertaisuus asennus - laatta on kätevä koko (sen korkeus yleensä vastaa korkeutta säätiön);
 • helppo huolto - monilla pinnoilla on itsepuhdistuvat pinnat, joista suurin osa on helppo puhdistaa jäykillä harjalla ja vedellä;
 • Pitkä käyttöikä, keskimäärin 30-50 vuotta.

Haittapuolena on materiaalin suurempi paino, joka vaatii perustuksen lisäämistä. Löydät kuitenkin aina kevyemmän vaihtoehdon, ja ehkä kannatat säätiön vahvistamista.

Esimerkiksi jos perustan voima ei riitä klinkkerilevyjen asentamiseen, se saattaa riittää asennettavaksi kevyemmästä epäjalosta metallista.

Tarvittaessa voit noutaa paneeleita, joilla on sama klinkkeri.

Pohja voidaan laatia erilaisista materiaaleista. Harkitse yleisimpiä laatatyyppejä.

päällystys

Tämä julkisivulaatta ilmestyi vaihtoehtona kalliimmille ja raskaille tiilitiilille. Ei ole yllättävää, että se jäljittelee tiilimuurausta, vaikka on myös vaihtoehtoja kiville.

Klinkkerilevyn perustana on savi, joka altistuu korkean lämpötilan polttamiselle. Tuloksena on erittäin luja materiaali, jolle on ominaista matala kosteuden absorptio, lämmönkestävyys, pakkasenkestävyys. Luotettavuudellaan se on verrattavissa graniittilaattoihin.

Itse materiaalilla ei ole korkeita lämmöneristysominaisuuksia, joten se vaatii eristeen käyttöä. Mutta tänään voit myös löytää lämpölaatat - parannettu näyte perustuu klinkkerin, joka on varustettu kerroksella polyuretaani tai mineraalivilla eristys. Tämän kaksikerroksisen lämpösovelluksen lisäksi on kolme ja neljä kerrosta, jotka on varustettu jäykkyydeltään ja tulenkestävillä lisälevyillä. Tiililevy vaihtelee korkealla kustannuksella, joka kuitenkin maksaa pitkän käyttöiän - 50 vuotta ja enemmän.

polymeeri

Hiekassa koostumuksessa laatta on kevyt, hyvä höyryläpäisevyys. Tuotteen alhainen paino mahdollistaa sen asentamisen jopa vahvistamattomille alustoille sekä tukirakenteille, joilla on pieni suoja. Polymeerihartsien läsnäolo luo tuotteen lujuutta ja kosteutta, sen kykyä säilyttää eheys ja geometria altistuessaan korkeille ja matalille lämpötiloille. Korkea muovattavuus suojaa laatat haketuksesta ja halkeilusta. Se on asennettu sekä kuivaan että märkään tapaan.

hyperpressed

Tileelle on ominaista myös pieni paino ja kestävyys, korkea kosteudenkestävyys sekä houkutteleva ulkonäkö. Se näyttää hyvin samalta kuin klinkkerilaatat.

kivi

Tämä laatta tehdään luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Luonnonkiviä käytetään kuitenkin vähemmän koristeluun. Suuresta turvamarginaalista huolimatta se on liian raskas, vaikea hoitaa ja hoitaa, sillä voi olla säteilytausta ja lopulta kallis hinta.

Mutta jos päätät käyttää luonnonkiveä, valitse liuskarakentaminen. Tämä on kivirakenne, jolla on epäsäännöllisen muotoisia levyjä, joiden paksuus on harvoin yli 50 mm.

Materiaalin arvokkaita analogeja ovat posliiniset kivitavara, fagot, jotka ovat keinotekoisten kiven lajikkeita. Tällaisten materiaalien pääkomponentit ovat murskattu graniitti ja muut luonnonkivet sekä polymeerihartsit. Tuloksena ovat laatat, jotka eivät ole huonompia luotettavuutta luonnolliseen vastineeseen verrattuna, mutta kevyempiä, kosteutta kestävämpiä ja edullisempia.

On oikeudenmukaista huomata, että posliinista valmistettu kivitavara painaa edelleen huomattavasti, joten sitä käytetään vain kiinteissä perustuksissa. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta keinokivistä valmistetut laatat muistuttavat luonnollisia pintoja - graniittia, liuskekiveä, käsiteltyjä ja karkeita kiveä ja niin edelleen.

Hartsipohjainen levy

Tämä vastapäätä oleva laatta eroaa joustavuudestaan ​​ja joustavuudestaan, minkä ansiosta se voidaan käyttää pohjan puoliympyrän ja pyöreän elementin pinnoittamiseen. Ulkopuolella he jäljittelevät tiilimuurausta tai "runtelemaa" kiveä.

Koriste-laatat voidaan leikata saksilla, mikä helpottaa asennusta. Asennus toteutetaan märällä erikoisliimalla, ei tarvita välilevyjä, joten vaikuttava monoliittinen pinta muodostuu. Tuotteen alla voidaan asettaa eristyskerros. Laattojen alla voi olla betoni tai kipsiä oleva pinta.

Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

Socle-laatta suojaa kaikkia pohjaa kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta. Alhainen lämmönjohtavuus luonnehtii luotettavaa eristystä.

Julkisivun edessä on erilaisia ​​materiaaleja, jotka toistavat rakennuksen perustuksen ja seinien rakentamisessa käytettävät tunnetut rakennusanalogit.

Pinta-ainemateriaalityypit

Tile talon kellarista on valittu houkuttelevalla tavalla. Se voidaan asentaa ilman paljon vaikeuksia. Se voidaan tehdä (alla):

 • luonnollinen ja tekokivet;
 • tiilimuoto ja koko - klinkkeri;
 • polymeeri-hiekkakokoonpano;
 • hartsiin perustuvat materiaalit;
 • hyperpainamalla.

Kunkin kehittäjän kellarikerroksessa olevat julkisivulevyt on valittu itsenäisesti sen jälkeen, kun tutkittiin kunkin tyyppisiä ominaisuuksia ja kiinnitysmenetelmiä rakennuksen ulkosivulle.

Kellarin koristeluun käytetyllä laatoilla on suurempi lujuus materiaalin lisääntyneen paksuuden vuoksi. Lisäksi tämä koristeelementti suorittaa myös tällaisen lisätoiminnon, koska se korostaa rakennuksen alaosaa julkisivuun liittyvän kokonaiskuvan taustalla.

Laatoituksen ominaisuudet

Luonnonkivestä valmistetut levyt on valmistettu hiekkalaatikosta, tuffista, kalkkikivestä, graniitista ja marmorista. Raaka-aineen ulkosivulla voi olla karkea tai kiillotettu pinta.

Laatta asennettu sementti-hiekalla tai liima-aineella.

Mahdolliset tuotetut laatat

Klinkkerilevyt kestävät kosteutta hyvin

Kellarissa oleva klinkkerilevy on valmistettu erityisistä saviastioista tiilen koon ja värin mukaan. Siinä on kiiltävä lakka pinta, joka kestää hyvin kosteutta. Lisäksi materiaalilla on suuri hapenkestävyys, joten sitä käytetään useimmissa tapauksissa teollisuusyritysten rakennusten viimeistelyyn.

Mitä tulee raaka-aineiden kestävyyteen, se ylittää kaikki tällä hetkellä käytettävissä olevat päällystysmateriaalityypit tässä indikaattorissa.

Polymeeri-hiekkakokoonpanon pohjalta tehdyt laatat ovat luonnonkiven ulkonäkö. Tällaisten elementtien kiinnittäminen julkisivulle tehdään liiman avulla. Kellarin puupintaan voit kiinnittää laattojen itsekierteittävät ruuvit.

Jokainen elementtielementti kiinnitetään toisiinsa erityisellä salpalla, tasaamalla pinnan ja poistamalla aukon erot.

Polymeerilevyille on tunnusomaista lisääntynyt jäätymisvastus. Tästä huolimatta ne voidaan helposti leikata oikeaan paikkaan tai taivuttaa kulmassa.

Hyperpuristettujen löysästi sekoitettujen altaiden viimeistelylaatta on hyvä kosteudenkestävyys, korkea lujuus, alhainen paino edullisen hinnoittelupolitiikan avulla.

Ennen kuin päätät, mitkä laatta valitsee talon kellarikerroksen, on syytä tutkia kunkin laattojen tyyppisiä ominaisuuksia ja neuvotella asiantuntijan kanssa.

Plinth vaatimukset

Kehittäjä voi suorittaa vuoraustyöt itsenäisesti, ja jos tarvittavat taidot puuttuvat, ota yhteyttä rakennusalan ammattilaisiin, jotka ovat erikoistuneet tämäntyyppiseen toimintaan.

Kun otetaan huomioon, että kellarilevyillä on lisääntynyt kuormitus, niistä on suuria vaatimuksia:

 1. Paksuuden tulisi olla kaksi kertaa suurempi kuin standardi.
 2. Kestävyys aggressiivisissa ympäristöissä, mikä estää laatuominaisuuksien ja ulkonäön menetyksen.
 3. Alhainen lämmönjohtavuus lämmönhukan vähentämiseksi.

Kun olet päättänyt kattota talon kellarikerroksella, voit olla varma, että työn päätyttyä:

 • tehokkaan suojan talon kellarista tai kellarista kosteudelta ja lämpöhäviöltä;
 • pinta voidaan pestä milloin tahansa käyttämällä pesuainekoostumuksia ja lakkaa, pinta on helppo palauttaa;
 • mekaanisen iskun seurauksena julkisivuun käytettävät socle-laatat eivät vaurioidu.
Huolehdi oikeasta laattaliima-aineesta

Jalustan kiinnittämiseen rakennukseen käytetään erilaisia ​​koostumuksia: liima "cerezit", liimasementti, PVA-liima ja sementti-hiekkalaasti suhteessa 1: 3.

Visuaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi ratkaisuun voidaan lisätä erilaisia ​​väriaineita.

Joten, jotta saadaan punertava sävy, on suositeltavaa lisätä kuiva miniumi liuokseen ja ruskean noki, joka on tekninen hiili.

Laattojen väliseen saumaan oli valkoinen, niiden välissä oleva ontelo on täynnä erityistä valkoista täyteainetta.

Jotta kivi kiven alla täysin täyttää tehtävänsä, luoda kaunis ja kestävä pohja, sinun pitäisi seurata teknologiaa sen asennus.

Menetelmä kellarista

Ennen kuin aloitat muninnan, sinun on valmisteltava koko rakennuksen ympärysmitan ympärille: leikata pinta spatolla; poista vanhoja viimeistelyaineita; vahvistavat vahvistettua verkkoa, joka varmistaa laatan kiinnityksen luotettavuuden pohjaan. Koko kellarikerroksen edessä oleva prosessi näyttää tässä videossa:

Alustalle asetetut laatat ovat erilaiset. Tämä määrittää, missä ja mitä laatan kellarista päin.

Työn suoritusjärjestys:

 1. Valmisteltu sementti-hiekkalaasti, lisää siihen hieman PVA-liimaa. Tämä antaa sille linnoituksen ja muodostaa turvallisen yhteyden vastakkaisen pinnan ja kiinnitettävän materiaalin välillä.
 2. Sementtiliimaa käytettäessä sen paksuus ei saa ylittää 5 mm. Samanaikaisesti on suositeltavaa käyttää sitä sekä kellarin pinnalle että laattojen takapuolelle.
 3. Pintapuolella on tarpeen soveltaa erityisiä tukiprofiileja tasaiselle saumalle vaakasuoralle ja pystysuoralle.

Sileisiin saumoihin käytetään erityisiä tukia.

 • Alustan asettaminen alustalle alkaa ylimmästä rivistä. Tämä varmistaa jäljelle jäävien rivien hyvän lujuuden ja vaakasuoran kohdistuksen. Rivien horisontaalisuus tarkistetaan rakennustasolla.
 • Alarivin epätasaisuus sen läsnäolon sattuessa peitetään myöhemmin sokealla alueella, joka suoritetaan pohjakerroksen viimeistelyn jälkeen.
 • Kulma-alueet on upotettu erityisiin kulmaelementteihin.
 • Levyliitokset on suljettu erityisellä laastilla, jota käytetään vain sen jälkeen, kun liima on täysin kuivunut. Sen väri voidaan valita riippuen itse laatan sävyistä.
 • Kun kaikki työt suoritettiin kellariin päin, laatta peitetään suojaavalla pohjamaalilla tai lakalla, joka myös suojaa kellarin eri ulkoisista vaikutteista.

  Mikä on socle laatta julkisivu + ominaisuuksia sen asentamista

  Plinth-laatta - ulkopinta materiaali, joka on suunniteltu suojaamaan kosteutta, lämpöä ja mekaanisia vaikutuksia vastaan, jotka talon alaosaan kohdistuvat - kellariin.

  Seinämiin vaikuttavat kaikentyyppiset kuormat testataan täysin kellarilla, mutta tavanomaisiin lisätään myös muita tyyppejä - maaperän kosteuden ja mekaanisten vaikutusten vaikutukset pinnan helppoon saantiin.

  Talon ulkoasu on vakava asia, jossa yhdistyvät useat paikat:

  • Koristeellinen laatu.
  • Suojausaste mekaanista rasitusta vastaan.
  • Kyky kestää ilmakehän ilmenemismuotoja - kosteutta, ääriolosuhteita jne.

  Pääkuorma putoaa rakennuksen alaosaan, koska pohjasta tulevan kapillaarisen kosteuden vaikutus lisätään myös kaikentyyppisiin kuormituksiin. Riippumatta siitä, kuinka hyvin säätiö on hydro-eristetty, ei ole mahdollista täysin poistaa kosketusta maaperän vesien kanssa, ja sadetta joka tapauksessa kerääntyy talon jalkoihin.

  Jalkakäytävällä olisi vastustettava menestyksekkäästi sellaisia ​​ilmentymiä kuin jalustalevyjen laatat menestyivät onnistuneesti.

  Miksi tarvitset ja mikä on socle laatta julkisivuun

  Viimeistelymateriaalilla, joka kykenee kestämään näitä kuormia, on oltava suuri lujuus ja vedenkestävyys, mikä parhaiten osoittaa socle laatta. Toisin kuin muilla pinnoilla, sokkelilevy mahdollistaa elementtien itsenäisen asentamisen ilman mekaanisesti liittämistä toisiinsa.

  Tämä ominaisuus tekee mahdolliseksi vaihtaa helposti yhden tai useamman elementin helposti purkamatta koko seinäpeitettä vahingoittumispaikkaan. Jalkalistatyynyn ominaispiirre on myös kyky asentaa eristeen päälle, jolloin voit luoda ilmanvaihdon tai tiheän pinnan ilman ilmaa.

  Plinth vaatimus

  Jalkakäytävälaattojen tärkeimmät vaatimukset ovat:

  • Kosteudenkestävyys.
  • Kestävyys, kyky kestää mekaaniset rasitukset - iskut, naarmut ja kosketukset vieraiden esineiden kanssa.

  Näiden vaatimusten lisäksi tärkeä tekijä on tulossa koristeellinen komponentti, joka tekee pinnasta valmiiksi kellarikerroksella, esteettisesti houkuttelevaksi. Tällaisten ominaisuuksien yhdistelmä on useimmiten klinkkerilevy, mikä luo pintaa, joka jäljittelee kivi- tai tiiliseinämateriaalia ja jolla on kaikki näiden materiaalien ominaisuudet.

  Materiaalin luotettavuuden ja kestävyyden suhteen kaikkiin vaikutuksiin pintalevyn paksuus on suurempi kuin tavanomaisten ulkovaippojen. Samanaikaisesti on olemassa tiettyjä rajoja, sillä paksuuden huomattava lisääntyminen aiheuttaa painon kasvua ja vastaavasti kantavien rakenteiden kuormitusta.

  Siksi keskiarvona pidetään pohjana. Jotkut asiantuntijat suosittelevat mieluummin laatikoita, joiden paksuus on 16-18 mm, mikä mahdollistaa korkealaatuisen suojauksen ulkopuolelta, mutta luo lisäkuormituksen seinille. Useimmissa klinkkerinäytteissä valmistajat tarjoavat paksuuden 8-9 mm.

  Plinth-laatta - useiden erilaisten pinnoitustyyppien yhteinen nimi, kuten:

  • Klinkkeri. Yksi kestävimmistä materiaaleista, joka on kestävä kaikille ilmentymille. Valmistettu eri kiviä tai tiilikiviä käyttäen. Jälkimmäisessä tapauksessa ei ole niin paljon jäljittelyä kuin paksuuden muutos - klinkkerilaatat ja tiilet ovat samasta materiaalista saman tekniikan mukaan, joten tässä tapauksessa on olemassa vaihtelu eikä jäljitelmä.
  • Polymeerinen hiekkaa. Tällaisella vuorauksella on suuri joustavuus, pakkasenkestävyys ja kosteudenkestävyys. Materiaalin ulkonäkö lähinnä jäljittelee karkeasti käsiteltyä kiveä, ainakin - tiilimuurausta. Verhousn alhainen paino on omiaan käyttämään heikoissa tukirakenteissa. Asennus liimaan tai itsekierteittäviin ruuveihin on mahdollista - ns. kuivalla tavalla.
  • Luonnonkivi. Kallein vaihtoehto, sekä materiaali että asennus maksaa huomattavan määrän. Eri tyyppisiä kivejä käytetään - liuskekivi, marmori, kalkkikivi, graniitti jne. Levyjen mitat ovat myös monipuolisia, riippuen materiaalin kokoonpanosta ja ulkoisista ominaisuuksista. Asentamiseen vaaditaan kokenut asiantuntija, koska luonnonkiven asentaminen vaatii eräiden erityisominaisuuksien ja laajentamiskertoimien huomioon ottamista.
  • Keinotekoinen kivi tai keraaminen graniitti. Komposiittimateriaali, joka useimmiten muodostaa luonnollisen ja keinotekoisen alkuperän eri komponenttien sulamisen. Siinä on monia muunnelmia ulkonäöstä, sileä tai karkea pinta, erityinen helpotus tai koostumus. Suoritusominaisuudet eivät poikkea luonnonkivestä ominaisista ominaisuuksista. Materiaalin hinta on korkea, mutta hiljattain hintakehitys on ollut teknologian kehityksen vuoksi vähäistä.
  • PVC-paneelit. Vaihtoehtoinen, luo korkin kevyt ja ilmatiivis pinnoitus. Paras tapa suojata kevyitä rakennuksia, jotka eivät kestä karkeampien kuorimallien kuormitusta. Kestää kosteutta, lämpötila ääripäitä, UV-säteitä. Niillä on melko korkea lämpölaajenemiskerroin, joka on otettava huomioon asennuksen aikana. Vyöhykkeen pakastamisesta tulee haurasta, mikä rajoittaa sen käytön talojen kellarikerroksissa, joissa on ihmisten tai laitteiden raskasta liikennettä seinien välittömässä läheisyydessä.

  Mikä laatta on parempi valita?

  Kellarin verhousmallin valinta on monimutkainen tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista materiaalitieteen alalla ja erityisten toimintaolosuhteiden huomioon ottaminen. Jos mahdollista, on parempi antaa tämä menettely ammattilaisille, jotka pystyvät arvioimaan oikein tietyn tyyppisen materiaalin ominaisuuksia. Omavalinta on kuitenkin mahdollista myös, jos sinulla on jonkinlainen käsitys parhaista kaakeleista.

  Asiantuntijat suosittelevat yksimielisesti klinkkerityyppisiä materiaaleja kellarista. Niiden kyvyt, sekä koristeelliset että toiminnalliset, täyttävät täysin kellari pinnoitteiden vaatimukset.

  Kestävyys ja kulutuksenkestävyys lisäävät kestävyyttä - joissakin tapauksissa pinnoitteen 100-vuotinen toiminta havaittiin, mikä ei vaikuttanut klinkkerilevyn ominaisuuksiin. Materiaali ei kosteudu, se kestää sokketta tai muita mekaanisia kuormia, se siirtää vapaasti lämpötilavaihtoja. Tarvittaessa voit korvata yhden tai useamman laatan tuhoamatta koko pintaa.

  Muotoiluominaisuudet

  Kuiva-ainekerroksille (jos materiaali sallii sen), vaaditaan pohjalevyn tai osajärjestelmän esiasennus. Se on järjestelmä, joka on sijoitettu niin kauas toisistaan, että se mahdollistaa laattojen kiinnittämisen.

  Osajärjestelmään käytetyt materiaalit ovat puupalkit, oppaat kipsilevyjen asennusta varten tai harvoin erityisosajärjestelmät, jotka on tuotettu tietyille pinnoille. Kuiva menetelmä yhdistetään menestyksekkäästi ulkoisen seinien eristämiseen, koska se ei häiritse eristyksen moitteetonta toimintaa ja edistää höyryjen poistamista seinämateriaaleista.

  Samanaikaisesti ennen asennuksen aloittamista on asennettava yksipuolinen vedenkestävä vesisuojakalvo, joka estää eristyksen kostuttamisen mutta auttaa höyryn poistamista siitä.

  Märällä asennuksella on paljon yhteistä tavanomaisen laattaasennuksen kanssa. Kulma-elementtien läsnäolo mahdollistaa kulmien, ikkunoiden tai oviaukkojen suunnittelun helpottamisen ja arkkitehtuurin ulkonevat elementit.

  Laatta asennetaan asianmukaiseen liimaan, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön ja joka kestää lämpötilan muutoksia ja kosteutta. Asennus tehdään tavallisella tavalla - pohjaan asennetaan vaakasuora tukipalkki, johon materiaalin alariviä tuetaan.

  Levyjen välisten etäisyyksien varmistamiseksi käytetään tiettyjen kokoisia muovisia ristejä.

  Saumatonta asennusta ei suositella, koska vesi pääsee laattojen välisiin aukkoihin, jotka voivat jäädyttämällä tuhota tai kaataa laattojen pohjalta. Grouting suoritetaan samalla liimalla, jossa vuori on asennettu tai erityisellä yhdisteellä, jolla on vastakkainen väri, mikä luo lisäkoristeellista vaikutusta.

  johtopäätös

  Jalkakäytävälaatta on kestävä materiaali, joka on kestävä kaikille ulkoisille vaikutuksille, jolloin talon alaosa suojataan mahdollisimman suuresta mahdollisesta vaurioitumiselta. Oikea materiaalivalikoima ja asianmukainen asennus parantaa laattojen suorituskykyä ja lisää käyttöikää.

  Julkisivun paremmalle harmonialle kannattaa harkita kellarin ja pääpinnan yhteensopivuutta taiteellisessa merkityksessä, jotta varmistettaisiin koko seinän koristeelliset ominaisuudet eikä vain yksittäisiä elementtejä. Korkealaatuinen ja luotettava jalusta laatta tarjoaa monta vuotta palvelua ja suojata seinät talon ei-toivottuja vaikutuksia.