Plinth laatta leikata

Talon kellarikerroksista löytyy usein yksittäisiä rakennuksia. Tämä on hieno viimeistelymateriaali, jota käytetään tässä työssä. Erilaisten suunnittelutoimitusten laaja valikoima aiheuttaa joskus lisävaikeuksia tietyn ratkaisun valitsemiseen. Tällainen rakenne mahdollistaa perustuksen tekemisen mielenkiintoisella tavalla, mutta myös suojaa rakenteen pohjaa ultraviolettisäteiltä, ​​sateelta, tuulelta ja mekaanisilta vaikutuksilta.

Käyttötapa

Kiven alapuolella oleva kiviseinä muodostaa optimaaliset olosuhteet rakennuksen turvallisuuden kannalta. Tämä edellytys saavutetaan kuitenkin vain, jos oikea materiaali valitaan. Sen on sallittava liimaamalla tuotteita, jotka kestävät lämpötilan vaihteluita ja korkeaa kosteutta. Tällaisten vaatimusten noudattaminen on yksi tärkeimmistä. Vain tällä ehdolla voimme puhua seuraavista materiaalin positiivisista ominaisuuksista:

 • Kellarikerroksella voi olla täysin erilainen muoto ja väri, minkä ansiosta voit luoda oman yksilöllisen ja aiemmin käyttämättömän mallin.
 • Valmistus tapahtuu polymeereistä, koska se ei ime kosteutta, ei altistu pakkaselle eikä tiivisty.
 • Asennus jalusta laatta on melko yksinkertainen, jonka avulla voit suorittaa sen itse. Kiinnitys suoritetaan tavallisella laattaliimalla.
 • Mahdollisuus hankkia materiaalia keinotekoisesta tai luonnonkivestä, joka eroaa sekä ominaisuuksista että kustannuksista, tekee mahdolliseksi valinnan käytännöllisesti katsoen mihin tahansa väestön osaan.

Puutteista voi korostaa kyvyttömyyttä tehdä eristyskellari. Runkorakenne (ristikudos), johon socle laatta tai kivi on asennettu, puuttuu.

Laatat talon kellarikerroksen viimeistelyyn

Monenlaisia ​​valintoja

Talon kellarikerrokseen käytetään monia erilaisia ​​materiaaleja: muovi, metalli, kivi ja asbestisementtilaatat. Kuitenkin tällä hetkellä suosituin keinotekoinen tai luonnonkivi. Nykyaikaiset rakennuttajat käyttävät sitä laajalti erilaisissa toimintamuodoissa ja ovat osoittautuneet pitkällä käyttöiänsä, mikä ajoittain ylittää kaikki mahdolliset analogit.

Jalkakäytävälaatta on kiinnitetty ulkopuolelle ja sen suoja- ja koristeominaisuuksien ohella on lämmöneristyksen rooli, joka kasvattaa sen mitoituksella seinän alaosan paksuutta.

klinkkeri

Suurin suosio saatiin tiililevylle socle. Se on tehokas ja pitkäikäinen. Se eroaa kaikista analogeista sen ainutlaatuisella resistenssillä alueen epäsuotuisiin ilmakehään ja ilmastoon, jossa kohde sijaitsee. Käyttämällä klinkkeriä voit varmistaa vedenpinnan korkean vedenpitävyyden. Nykyaikaisilla markkinoilla voidaan edustaa 2 tällaista viimeistelyainetta:

 • Julkisivulaatat käsityönä.
 • Materiaali on valmistettu erikoispuristimella.

Ensisilmäyksellä materiaalit ovat identtiset, ja vain ammattilainen voi paljastaa niiden välisen eron. Kuitenkin lähemmällä analyysillä voidaan havaita, että koneella valmistetun socle-laattojen tiheys on huomattavasti suurempi. Tästä voimme päätellä, että mitä korkeampi tämä kerroin, sitä enemmän muita kiven teknisiä indikaattoreita.

Myös epäsuotuisien sääolosuhteiden vastustuskyky on korkeampi, joten kun valitset laadukkaita materiaaleja, sinun ei tule säästää rahaa, mutta on parasta ostaa välittömästi hyviä tuotteita, jotka on tehty kaikkien säännösten ja vaatimusten mukaisesti.

Tee itsenäinen laskenta tarvittavasta materiaalin määrästä, voit käyttää alla olevaa taulukkoa.

Tällaisen viimeistelyn kustannukset ovat suunnilleen yhtä suuret kuin koristekerroksen taloon perustuva määrä. Mutta älä unohda, että voit liittää klinkkerin kellarilevyn julkisivuun laattaliima-aineella, suoraan pohjaan. Lisävahvistusta ei tarvita. Materiaalin vähäinen paino sallii sen kiinnittämisen talon pohjaan ilman omaa perustaa.

Lisäksi, kuten taulukossa on osoitettu, on olemassa erityisiä lisäelementtejä ulkoisten ja sisäisten kulmien muodossa. Laaja valikoima väriratkaisuja ja erilaisia ​​tekstuureja ja tekstuureja antaa sinulle mahdollisuuden valita vaativimmankin kuluttajan. Asiakkaan pyynnöstä voit poimia jäljitelmän tiilimuurauksesta, repimäisestä, kallioisesta tai kiillotetusta kivestä.

Klinkkerin kiinnitys suoritetaan samalla tavalla kuin laatta. Liimaa levitetään sisäpuolelle, sitten seinän osa käsitellään ja elementti liimataan. Tontti, joka jäljittelee tiiliä, toteutetaan kellarilla, jossa on muovisia risteyksiä, joiden tarkoituksena on säilyttää yksittäisten osien väliset sileät saumat. Tuotteiden asennus, toistuvat luontaiset komponentit kaarevilla saumoilla, sallitaan ilman niitä.

Kellarin viimeistely klinkkerilevyillä, jotka on tehty paneeleiksi, viittaa siihen, että ne voidaan asentaa rungolle ja sijoittaa eristysarkit rakennuksen sisään.

Luonnonmateriaalit

Luonnollisesta luonnonkivestä valmistettuihin kellariin pohjautuu laajalti kehitetty alueille, joilla on tämän materiaalin kerrostumia. Viimeistelyvaihtoehto koskee juuri sellaisia ​​tapauksia, jotka mainittiin aikaisemmin: kiven paino on suuri, koska se on tarpeen rakentaa erillinen alusta, joka toimii perustana.

Asennus suoritetaan suoraan seinälle, sillä sitä käytetään laattaliima. Kuitenkin kyky suorittaa lämpöeristys ja sijoittaa polystyreeni tai laajennettu polystyreeni sen ja seinän väliin puuttuu.

Luonnonkivipohja

Luonnonkivestä valmistetusta socle-laatasta on useita ominaisuuksia, jotka erottavat sen tiilestä: keinotekoisesta tai klinkkeristä. Ensinnäkin se on näkyvä ja tyylikäs ulkonäkö. Käyttövaiheessa ei ole tarvetta hoitaa pintaa myös sellaisilla aineilla, jotka estävät sienen esiintymisen.

Vaikka voimakas lämmitys ja altistuminen avotulelle, luonnonkiveä, toisin kuin polymeerihiontainen socle laatta tai klinkkerin, ei ala vakavasti muutoksia mitoissa ja säilyttää sen alkuperäisen ulkonäön. Laaja valikoima värejä ja materiaaleja edistää hintaominaisuuksien monimuotoisuutta:

 • Hyvä - graniitti, marmori.
 • Edullinen - hiekkakivi, kuori rock, kalkkikivi.

Jos kiinnität hiekkakiviä pohjalle, kustannukset ovat 1000 - 1500 ruplaa / m2. Alhaisimman laatuluokan graniittijalustalevyn hinta on huomattavasti suurempi - 2500 ruplaa / m2.

Keinotekoinen laatta

Keinotekoinen laatta socle viimeistelyyn eroaa luonnollisista pienistä kustannuksista ja alkuperästä. Sen hinta on tuntuvasti alhaisempi kuin luonnonmateriaalit, ja mahdollisuutemme tuottaa käytännöllisesti katsoen minkäänlaisia ​​erikoisvarusteita, voimme puhua näiden tuotteiden heikkenemisestä rakennusmarkkinoilla.

Tuotteiden koostumus on melko yksinkertainen: polyesterihartsi, luonnonkivi jauhe ja värilliset betonit. Materiaaliin, joka on asennettu pohjaan, se koostuu valkoisesta tai harmaasta sementistä, sorasta ja hiekasta. Kaikki osat sekoitetaan kivenhirsiin, tuloksena on alkuperäinen säätylaatta, joka on kestävä ilmastollisiin vaikutuksiin.

Asennus tehdään kahdella tavalla. Ensimmäinen koskee liiman ja kiinnittymisen käyttöä suoraan seinälle. Jos kuitenkin liimaa materiaali, aseta ylimääräinen eristyskerros ei toimi. Tässä tapauksessa voit käyttää toista menetelmää. Asennetaan metallikehikko, joka asennetaan kiinteään alustaan ​​laskettuna koko rakenteen painosta.

Tämän jälkeen laatikon alla tehdään lämpö, ​​vesi, äänieristys (jos tarpeen). Vain tämän jälkeen on vuorattu keinotekoinen kivi laatat.

Kun käytät ensimmäistä menetelmää, sinun on valittava huolellisesti liima. Halvan ja huonolaatuisen koostumuksen käyttö voi johtaa elementtien kuorintaan.

Joka tapauksessa voit järjestää rakennuksen julkisivun alaosan "kiven alla" eri tavoin ja materiaaleihin. Tietyn menetelmän valinta riippuu suurimmasta sallittavasta budjetista, joka on tarkoitus käyttää tällaiseen työhön.

Jalusta laatta luo kuvan talosi, suojaa sen alaosaa.

Ystäväni rakentaa maalaistalon. Hän käänsi minulle kysymyksen siitä, mikä kellari laatta suojaisi paremmin rakennusta ja miten se näyttäisikin. Päätin kertoa Vadikille tärkeimpien suojamateriaalien tyypistä ja ominaisuuksista. Rautakaupassa näytetään ulkonäkö. Osoita talo, jonka tiimimme viimeisteli muutama vuosi sitten. Hän on amatööri ratkaisemaan monimutkaisia ​​ongelmia ja suunnittelemaan talonsa.

Jalusta loppuun

Käyttötarkoitus ja erilaisia ​​kellarilevyjä

Pohja sijaitsee lähellä maata. Kosteus nousee sen yli. Vedeneristys, joka on rakennettu rakennuksen aikana, suojaa seiniä kosteudelta ja tuhoutumiselta. Talon alempi osa kastuu jatkuvasti sadesta, talvella se jäätyy ja lumi peittää. Lattia sijaitsee kellarin yläosassa. Kylmä ja kostea tunkeutuvat siihen. Tuloksena on muotin kulmissa ja kosteudessa huoneissa.
Laattajalusta on tullut suosittu suojan muoto. Se on asennettu ulkopuolelle ja suojaa mekaanisia vaurioita, roiskeita ja likaa sateen aikana. Samalla alhainen lämmönjohtavuus lämmittää rakennuksen pohjassa. Suuri valikoima profiileja ja värejä tekee rakennuksista yksilöllisen, erottaa useista samanlaisista tyypeistä.

Tile jalusta on tullut suosittu loppuun

Nykyaikaiset rakentajat käyttävät useita erilaisia ​​laattoja:

 • luonnonkivi;
 • tekokivestä;
 • klinkkerilevyt;
 • PVC-paneelit;
 • hartsiin perustuvat;
 • polymeeri hiekkakivi.

Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa ja etunsa muihin materiaaleihin nähden. Kiinnitys kiinnitetään liimalla ja ruuveilla, riippuen materiaalin materiaalista. Maalin ulkonäkö toistaa perusrakennusmateriaalit: kivi, tiili, lohkot. Myymälöissä on laaja valikoima kuvioita ja värejä. Jokainen voi luoda unelma-asunnon standardirakennuksesta. Seinien koristeluun käytetään käytännöllisiä ja kauniita kellareita pihalle.

Plinth-laatta suojaa pohjaa

Luonnonkivestä valmistetut laatat antavat luonnollisen kauneuden

Ystäväni ei ole rajoitettu keinoin, joten tarkastelu aloitimme luonnonkivestä. Lähestyttiin jalustat, joiden näytteet hiekkakivestä, tuffista ja kalkkikivestä kuvioiduilla karkeilla pinnoilla osoitettiin. Takapinta oli tasainen. Kasvoskivelle ei käsitellä. Hän välitti kaikki lämpimän hiekan sävyt, auringon säteiden punertava sävy ja ruskeat sävyt. Talon tarpeeksi koristaa pohja tällaisella kivi, ja sen ulkonäkö on ystävällinen. Sisällä kunnossa mukavuutta.
Marmorilla ja graniitilla on runsaasti värivalikoimaa ja ääretön määrä piirustuksia. Tämä on erityisen havaittavissa kiillotetuissa näytteissä. Levyjen koot ovat erilaiset. Pienistä niistä voit tehdä mosaiikkimaisia ​​kuvioita. Suuri lohko laitetaan yhteen riviin korkin koko korkeudelle. He tekevät talon ylelliseksi. Kellarissa olevat raikkaat ja raunioituneet laatat muuttavat rakennuksen muinaiseen linnaan. Varsinkin jos lopetat seinät.

Socle laatta luonnonkivestä

Luonnonkivi on kiinnitetty suoraan talon kellariin sementtiliimalla. Liitokset on suljettu tiivisteellä. Efektin tehostamiseksi saumat tehdään suhteessa laattojen kokoon. Kuivumisen jälkeen ne sävytetään kiviin vastakkaisella värillä, joka on täynnä huijausta, mikä lisää pakkasvastusta. Kiven pinta peitetään vettähylkivällä suojaavalla koostumuksella. Tiheä marmori ja graniitti eivät voi peittää. Ne absorboivat korkeintaan 3% kosteutta kauden aikana. Se ei vaikuta niiden lujuuteen ja kestävyyteen.
Luonnonkivi laatta on kallista. Sen etu on materiaalin vastustamaton kauneus, luonteen ja vahvuuden luomat kuvioiden ainutlaatuisuus. Ystäväni kiehtoi materiaalin kauneus. Hän piti hänen käytännöllisyyttään. Se kestää 3 - 4 vuotta kiven suojelemiseksi suojaavalla yhdisteellä, ja se kestää yli kymmenkunta vuotta.

Tekokivet eivät ime vettä

Sementin ja hiekan pohjalta pehmittimien lisäämiseksi maalit ja suojaavat yhdisteet loivat laatat jalustan viimeistelyyn. Keinotekoinen kivi on huonompi kuin luonnon kauneus. Sen etu erilaisissa lisäaineissa ja suuri tiheys. Se ei absorboi vettä. Lika voidaan helposti pestä pois vesivirralla letkusta.
Erilaisia ​​tekstuureita ja värejä, keinotekoisia kivia kopioita rock, shell rock. Se on "kuluneiden" ulkoasua, joka aiheuttaa kouristuksia, siruja ja halkeamia. Hartsien ansiosta se on enemmän muovia kuin luonnollinen materiaali ja kestää iskuja. Korkin pintaan kiinnitetään erikoisella sementtipohjaisella liimalla. Levyjen välinen tila täytetään erikoisliitoksella suurille saumoille. Hydrofobinen aine suojaa niitä kosteudelta ja pakkaselta.

Socle laatta keinokivestä

Klinkkerilevyt pitävät ruokia

Klinkkerilevyn puolella näyttää tiilen leikattu viipaleiksi. Sillä on sama koko ja väri. Valmistustekniikka on erilainen.

Kerroin ystävälle, että sitä tuotetaan useassa vaiheessa:

 1. Erityinen tulenkestävä savi louhitaan. Se tyhjennetään kuolleiden kasvien, juurien, ulkomaisten kivien jäännöksistä.
 2. Savi massaa sekoitetaan lisäaineiden kanssa. Paksu koostumus hajotetaan muotoon ja puristetaan. Poistaa ylimääräisen kosteuden ja poistuu ilmasta.
 3. Hehkutus suoritetaan lämpötilassa 1000 - 1200 astetta. Savi on sintrattu, kovaa. Kiiltävä pinta ei päästä veteen.

Väritys suoritetaan ennen hehkutusta. Kuva välittää eri tiilimuotoisten värejä: päin, vanhentuneita. Ystäväni opiskeli pitkään, miten sokkelilevy on tehty savesta. Sitten hän sanoi, että tekee ruokia. Ero astian laadussa ja muovausmenetelmä.
Pohja pohjaan on kiinnitetty pintaan erityisellä synteettisellä liimalla. Se on sijoitettu tasaisiin riveihin merkinnällä ja luo ulkonäön. Kulmille tehdään erityisiä L-muotoisia elementtejä, joilla on eri pituudet sivuilta. Tiililevy on vakaasti hapen ja muiden aggressiivisten aineiden vaikutusta vastaan. Hän leikkaa teollisuusrakennusten ja rakennusten seinät lähellä kemikaaleja. Kestävyyteen päin oleva klinkkerilevy ylittää kiven.

Klinkkerilevyt

Polymeeri sementin sijasta

Muuraus jäljittelee ja polymeeri hiekkakivi laatat. Sen pohjana on hienojakoisen hiekan runsaus. Sementtipolymeerin sijasta. Eri värit ja tekstuurit luovat suuren määrän vaihtoehtoja. Levyt valmistetaan luonnonkiven alapuolella. Ne ovat muovia, kiinnitys voi olla erityinen liima. Useimmiten asennetaan ruuveihin laatikolle tai suoraan seinän pinnalle. Pehmeys ja joustavuus mahdollistavat pinnoille epätasaiset pinnat.
Muokkaajien arvostamia kykyä tehdä minkä tahansa tekstuurin, mukaan lukien vanhentunut kivi. Polymeeripohjainen jalusta laatta asennetaan mihin tahansa seinämateriaaliin, mukaan lukien puu. Kiinnittämistä varten riittää, että kiinnitysosat kiinnitetään vastaaviin reikiin ja napsautetaan paikalleen.
Polymeeri-hiekkakiven alhaista lämmönjohtavuutta käytetään talon eristämiseen. Kosteuden ja huurteen kestävyys tekevät siitä hyvän suojan koko julkisivuun.
Samanlaisia ​​ominaisuuksia on hartsiin perustuva laatta. Se on ohutta, helppo leikata jopa saksilla. Se voidaan taivuttaa kulmissa. Sitä käytetään vähemmän kuin polymeeriset hiekat. Pitkäaikainen kuivausaine puuttuu. Kolmen päivän pohja on suojattava sateelta ja kosteudelta.

Pohjaosuoja PVC-paneeleilla

Laasti ja liima aiheuttavat haittaa ja likaa. Kuivan asennuksen tukijat voivat käyttää PVC-paneeleja. Kiinnitys heille on erikoisprofiili ruuveille. Heidän välillään ne on yhdistetty uraseinämiin. Avaruusvaipoissa voidaan asettaa eristys. Levyt toistavat erilaisten kivien ja tiilien kivien asettamisen. Helppo asentaa itse. Yksi henkilö voi hoitaa tehtävän.

Vadik oli väärässä. Hän haluaa oppia uusia erikoisuuksia. Hän piti PVC-verhouspaneelin tarjoamaa tilaisuutta, joka oli vaatimaton ja helppo asentaa. Polymeerilevyjen kiinnityksen ansiosta hän myös selviytyy. Mutta luonnonkivi ihastutti häntä kauneudessaan. Odotan hänen päätöstään aloittaa laskelmat ja kertoa ystävälle, kuinka paljon hänen pitäisi ostaa.

Socle-laatta: viimeistelymateriaalien valinnaisuudet

Nykyään rakennusmarkkinat ovat täynnä erilaisia ​​julkisivuja. Valinta olisi kuitenkin tehtävä, eikä sitä olisi ohjattava henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, kuten materiaalin nimittäminen. Joten, laattojen varten Socle on suuria vaatimuksia koskevat voimaa, kulutusta kestävyys, säänkestävyys.

Erityisominaisuudet

Jalkalistat ovat julkisivun alaosa, tavallisesti hieman eteenpäin. Tämä on eräänlainen "kerros" säätiön ja rakennuksen pääosan välillä.

Pohja enemmän kuin muut julkisivuominaisuudet altistuvat mekaanisille ja iskukuormituksille. Talvella se ei ole alttiina vain matalille lämpötiloille, mutta se jäätyy myös maahan.

Lumen sulamisen aikana ja sademäärän aikana kellarissa esiintyy kosteuden aktiivinen vaikutus, ja useimmissa tapauksissa sulamisvedessä on hiukkasia tiekemikaaleja ja muita aggressiivisia komponentteja.

Kaikki tämä lisää kellunta-aineen viimeistelymateriaalin lujuutta, jäätymisvastusta, kemiallista inertia ja kosteutta. Ja koska se on erottamattomasti sidoksissa julkisivulle, on tärkeää, että materiaalia leimataan visuaalisesti.

Socle-laatta, jolla voi olla erilainen muotoilu, jäljitellä tätä tai tätä pintaa ja valmistetaan eri rakenteista, vastaa näitä vaatimuksia. Ainoastaan ​​korkeat tiheys jalusta laatat, suurempi paksuus verrattuna julkisivun vastineet, ja vastaavasti parannettu voimaa indeksit pysyvät ennallaan.

Materiaalin paksuuden lisääntyessä sen lämpö- ja äänieristysominaisuudet kasvavat.

Kilven ilmeiset edut kellarin koristeluun ovat:

 • rakennuksen luotettava suoja kosteuden tunkeutumiselta;
 • rakenteen lämpöhyötysuhteen parantaminen;
 • nykyaikaiset materiaalit eivät ole syttyviä tai niissä on alhainen syttyvyysluokka;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet, kulutuskestävyys;
 • säänkestävyys;
 • yksinkertaisuus asennus - laatta on kätevä koko (sen korkeus yleensä vastaa korkeutta säätiön);
 • helppo huolto - monilla pinnoilla on itsepuhdistuvat pinnat, joista suurin osa on helppo puhdistaa jäykillä harjalla ja vedellä;
 • Pitkä käyttöikä, keskimäärin 30-50 vuotta.

Haittapuolena on materiaalin suurempi paino, joka vaatii perustuksen lisäämistä. Löydät kuitenkin aina kevyemmän vaihtoehdon, ja ehkä kannatat säätiön vahvistamista.

Esimerkiksi jos perustan voima ei riitä klinkkerilevyjen asentamiseen, se saattaa riittää asennettavaksi kevyemmästä epäjalosta metallista.

Tarvittaessa voit noutaa paneeleita, joilla on sama klinkkeri.

Pohja voidaan laatia erilaisista materiaaleista. Harkitse yleisimpiä laatatyyppejä.

päällystys

Tämä julkisivulaatta ilmestyi vaihtoehtona kalliimmille ja raskaille tiilitiilille. Ei ole yllättävää, että se jäljittelee tiilimuurausta, vaikka on myös vaihtoehtoja kiville.

Klinkkerilevyn perustana on savi, joka altistuu korkean lämpötilan polttamiselle. Tuloksena on erittäin luja materiaali, jolle on ominaista matala kosteuden absorptio, lämmönkestävyys, pakkasenkestävyys. Luotettavuudellaan se on verrattavissa graniittilaattoihin.

Itse materiaalilla ei ole korkeita lämmöneristysominaisuuksia, joten se vaatii eristeen käyttöä. Mutta tänään voit myös löytää lämpölaatat - parannettu näyte perustuu klinkkerin, joka on varustettu kerroksella polyuretaani tai mineraalivilla eristys. Tämän kaksikerroksisen lämpösovelluksen lisäksi on kolme ja neljä kerrosta, jotka on varustettu jäykkyydeltään ja tulenkestävillä lisälevyillä. Tiililevy vaihtelee korkealla kustannuksella, joka kuitenkin maksaa pitkän käyttöiän - 50 vuotta ja enemmän.

polymeeri

Hiekassa koostumuksessa laatta on kevyt, hyvä höyryläpäisevyys. Tuotteen alhainen paino mahdollistaa sen asentamisen jopa vahvistamattomille alustoille sekä tukirakenteille, joilla on pieni suoja. Polymeerihartsien läsnäolo luo tuotteen lujuutta ja kosteutta, sen kykyä säilyttää eheys ja geometria altistuessaan korkeille ja matalille lämpötiloille. Korkea muovattavuus suojaa laatat haketuksesta ja halkeilusta. Se on asennettu sekä kuivaan että märkään tapaan.

hyperpressed

Tileelle on ominaista myös pieni paino ja kestävyys, korkea kosteudenkestävyys sekä houkutteleva ulkonäkö. Se näyttää hyvin samalta kuin klinkkerilaatat.

kivi

Tämä laatta tehdään luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Luonnonkiviä käytetään kuitenkin vähemmän koristeluun. Suuresta turvamarginaalista huolimatta se on liian raskas, vaikea hoitaa ja hoitaa, sillä voi olla säteilytausta ja lopulta kallis hinta.

Mutta jos päätät käyttää luonnonkiveä, valitse liuskarakentaminen. Tämä on kivirakenne, jolla on epäsäännöllisen muotoisia levyjä, joiden paksuus on harvoin yli 50 mm.

Materiaalin arvokkaita analogeja ovat posliiniset kivitavara, fagot, jotka ovat keinotekoisten kiven lajikkeita. Tällaisten materiaalien pääkomponentit ovat murskattu graniitti ja muut luonnonkivet sekä polymeerihartsit. Tuloksena ovat laatat, jotka eivät ole huonompia luotettavuutta luonnolliseen vastineeseen verrattuna, mutta kevyempiä, kosteutta kestävämpiä ja edullisempia.

On oikeudenmukaista huomata, että posliinista valmistettu kivitavara painaa edelleen huomattavasti, joten sitä käytetään vain kiinteissä perustuksissa. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta keinokivistä valmistetut laatat muistuttavat luonnollisia pintoja - graniittia, liuskekiveä, käsiteltyjä ja karkeita kiveä ja niin edelleen.

Hartsipohjainen levy

Tämä vastapäätä oleva laatta eroaa joustavuudestaan ​​ja joustavuudestaan, minkä ansiosta se voidaan käyttää pohjan puoliympyrän ja pyöreän elementin pinnoittamiseen. Ulkopuolella he jäljittelevät tiilimuurausta tai "runtelemaa" kiveä.

Koriste-laatat voidaan leikata saksilla, mikä helpottaa asennusta. Asennus toteutetaan märällä erikoisliimalla, ei tarvita välilevyjä, joten vaikuttava monoliittinen pinta muodostuu. Tuotteen alla voidaan asettaa eristyskerros. Laattojen alla voi olla betoni tai kipsiä oleva pinta.

Keinotekoinen kivi jalustaan

Kellari on hyvin tärkeä osa taloa sekä toiminnallisesta että koristeellisesta näkökulmasta. Siksi kellarin koristelu on erillinen tehtävä, johon maaseudun mökki vie varmasti paljon huomiota. Useimmiten koristekiviä käytetään näihin tarkoituksiin - kallista materiaalia, jota ei ole suuressa määrin saatavilla kaikille. Mutta nykyään materiaalilla on halvempi vaihtoehto, joka ei ole alhaisempi sen toiminnallisissa ominaisuuksissa. Tämä on keinotekoinen kivi perusta.

Keinotekoinen kivi jalustaan

Mitkä ovat vaatimukset keinotekoisen kiven kellarista

Aloitetaan listalla vaatimuksista, joiden on täytettävä korkin laadukas viimeistely riippumatta siitä, mihin materiaaliin se on tehty. Tämä pätee täysin keinokiviin.

 1. Vedeneristys - kellari jatkuvasti altistuvat kosteudelle, joka putoaa siihen sekä sade ja lumi. Siksi viimeistely ei saisi kulkea veden läpi itseensä ja suorittaa suojatoiminnon - suojaamaan talon ja pohjan seinämien alaosaa kosteudelta ja asteittaisesta tuhoamisesta.

Keinotekoinen kivi pohjassa

Sivuseinämät keinokivestä

Sivuseinämät keinokivestä

Sekoita keinokivistä

Nyt on syytä kertoa, miksi keinokivestä on tullut niin suosittu materiaali koristamaan base. On huomattava, että tämä ei johdu pelkästään sen halvemmasta suhteessa luonnonmateriaaliin, koska on monia muita etuja.

 1. Mukavuus ja helppokäyttöisyys - moderneja keinokivilajikkeita luodaan siten, että ne voidaan sijoittaa alustalle ilman erityistä valmistelua. Siksi voit tehdä kaiken työn itse ilman houkuttelemalla ulkopuolisia asiantuntijoita ja käyttämättä rahaa heidän palveluihinsä.

Toinen esimerkki edessä

Puuhuoneen pohja

Viimeistelykiven asennus

Ainoa haittapuoli, joka estää joidenkin kodin omistajien käyttämästä keinokivää, on sen "luonnoton". Mutta täällä on ymmärrettävä, että materiaali on valmistettu samoista mineraalikomponenteista ja se toistaa alkuperäisen värin ja tekstuurin niin tarkasti, että on mahdollista erottaa ne vain läheltä.

Pohja keinokivelle

Tekokivetyypit

Nykyään rakennusmarkkinoilla edustaa valtava määrä erilaisia ​​keinokivikuvia. Jotta voisitte navigoida tässä monimuotoisuudessa, olemme tehneet taulukon, jossa esitetään tämän materiaalin päätyypit ja niiden ominaisuudet.

Tällä hetkellä on täysin vaihteleva ulkonäkö, muoto ja värialue materiaalien valmistettu keinotekoinen kivi.

Pöytä. Keinotekoinen kivi perusta - tärkeimmät tyypit.

Sementtipohjainen keinokivi

Polymer hiekkakivi

Joustava tekokivet

Kotitekoinen keinokivi

Se on tärkeää! On tarpeen erottaa erikseen sivuraide ja kellari-paneelit. Niissä on polymeeripohja, jossa on aukkoja kiinnikkeille rungossa ja lukitut toisiinsa. Ja niiden ulompi puoli voi olla betoniseosta tai polymeerejä. Mutta samalla se tarkkaan jäljittelee todellisen kiven värin, ulkonäön ja tekstuurin.

Kivi maaperän sivuraide

Kellari ja talo on vuorattu kivipaneelilla

Miten valita keinotekoinen kivi kellarista

Ennen kuin harkitsette keinokivien asettamista kellarikerrokseen, tarkastelemme suosituksia, joiden avulla voit valita laadukkaan viimeistelymateriaalin, joka on kaunis, vahva ja kestävä.

Valinta keinokivestä

Ensinnäkin kiinnitä huomiota keinotekoisen kiven hintaan. Muista, että vaikka se on halvempaa kuin luonnollinen, se ei voi olla liian halpaa. Jos materiaalin hinta on huomattavasti keskimääräistä markkina-arvoa alhaisempi, todennäköisimmin se on huonolaatuinen, mikä rikkoo teknisiä prosesseja. Tällainen kivi on hauras ja lyhytikäinen, sillä on myös merkittäviä eroja värissä ja rakenteessa, joka erottuu pohjasta ja pilaa sen ulkonäköä.

Toiseksi, jos puhumme keinokivestä sementtikannalla, kysy sitten myyjältä, millä muotilla materiaali on valettu. On toivottavaa, että se ei ole muovia tai kumia, mutta silikoni - sen avulla, tunnollinen valmistaja kykenee erittäin tarkasti välittämään luonnonkiven tekstuurin.

Silikoni-muotti valukappaleiden keinotekoiseen kiveyttämiseen sementtipohjalla ja siihen lisättyjen komponenttien valmistuksen aikana

Kolmanneksi, tarkasta keinotekoisen kiven pinta. Jos yhdestä laattapohjasta on useita eri värejä, heidän maalauksensa ei saa "kurottaa" toisiaan. Erilliset kivet tulisi näyttää kauniilta eikä niillä ole merkittäviä ulkoisia vikoja.

Yllä - esimerkki korkealaatuisesta laattojen tekokivestä. Alhaalla - avioliitto, näet, että maalaus on epätasainen ja "ryömii" eri värin elementillä, joka on merkitty punaisella nuolella

Neljänneksi yksikään keinokivestä ei saa olla reikien läpi. Tämä on selvä avioliitto, lyhytikäinen tuote. Sinun tukikohdassasi ei pitäisi olla.

Vesi joutuu tällaisiin reikiin keinokivellä. Seuraavaksi, kun lämpötila laskee, se jäätyy ja laajenee, tuhoaa maali, pilaa sen ulkonäön ja lyhentää merkittävästi käyttöikää

Viidenneksi tarkista, onko keinokuoren laatat takana. Niiden läsnäolo on välttämätön paremman "tarttumisen" viimeistelylle laattaliiman ja pohjan pohjapinnan kanssa.

Hylsyjä tarvitaan paremman "pito" viimeistelyn kanssa laatta liima ja pohjan pohja

Kuudenneksi, kun kyseessä ovat suorakulmaiset laatat, jotka jäljittelevät luonnonkiveä vain ulkopuolelta, materiaalilla pitäisi olla tasaiset reunat, jotka sopivat hyvin toisiinsa.

Ja lopuksi, kiinnitä aina huomiota ulkokäyttöön tarkoitetun päällysteen laatuun. Laskun pitäisi toistaa luonnollinen vastaava. Varmista myös, että materiaali on värjätty täydelliseen syvyyteen - tässä tapauksessa tulevaisuudessa, haketuksella ja tuulen vaikutuksesta, keinokivet eivät menetä alkuperäistä väriä ja pysyvät niin kuin valitsit.

Lisäksi leikkaamisen tai leikkaamisen yhteydessä on huomattava, että keinokivellä ei ole liian suuria (yli 0,5 cm) ulkomaisia ​​sulkeumia.

Se on tärkeää! On toivottavaa, että tavanomaisten laattojen lisäksi kulmakivikivi oli mukana. Tämä yksinkertaistaa ja vauhdittaa huomattavasti alustan asettamista.

Corner Stone -elementtielementti

Plinth koristelu keinokivellä laattaliima

Harkitse tavallisinta keinoa viimeistellä kellari keinokivellä - laatoituksella. Annamme tavanomaisia ​​askel askeleelta ohjeita siitä, kuinka työskennellä tämän aineiston kanssa. Kaikki, mitä siinä on mainittu, voidaan käyttää menestyksekkäästi jalustan koristamiseen keinokivellä.

Keinotekoiset kivirakennustyöt

Mutta ensin tarkasteltava työkalujen luetteloa, joka tarvitaan keinokivien asettamiseen:

 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • kivi leikkaava kone;
 • lasta ja lastalla;
 • harjalla;
 • useita harjoja;
 • injektointilaitteen injektio;
 • kiilat kivien aseman säilyttämiseksi;
 • vesisäiliöt, laattaliima sekä laastin valmistukseen.

Vaihe 1. Valmista pohjapinta, jos on merkittäviä (yli 5 mm: n) epätasaisuuksia - kipse sitä. Sitten käytä johdonmukaisesti kaksi pohjamaalikerrosta, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen "asettamisen" laattaliiman pinnoille.

Aluke-seoksen valmistus

Se on tärkeää! Kun työskentelet tiilistä valmistetulla socle -alueella, on hyödyllistä tutkia sitä keinolla, jolla estetään suolan erittyminen. Ilman tätä, laattaliiman tarttuminen talon pintaan on huomattavasti huonompi, joten maali kestävyys kärsii.

Vaihe 2. Suorita alustava merkintä - Määritä, mitkä kivet seisovat missä paikoissa. Kiinnitä erityistä huomiota kulmiin ja ylhäältä. On hyödyllistä esitellä kivet samassa järjestyksessä, jossa ne kiinnitetään pohjan pintaan. Samalla tarkista, kuinka hyvin ne sopivat yhteen, ja jos niiden välissä on näytteitä, jotka erottuvat vakavasti yleisestä värivaihtoehdosta.

Kivet asetetaan samaan järjestykseen, jossa ne kiinnitetään korkin pintaan

Keinokivestä tehtyjen kulmaelementtien läsnäolo on merkittävästi sopiva alustalle tai muulle pinnalle

Vaihe 3. Käytä harjaa puhdistamaan keinotekoisten kivien sisäpinta sementtidestä - vaaleaa vaahtomaista kerrosta.

Kiven sisäpinnan puhdistaminen

Vaihe 4. Valmistele laattaliima. Tee näin noudattamalla paketin alla olevia ohjeita sen alta. Sekoittaessasi varmista, että käytät sekoittimella - vain tällä tavoin voit saavuttaa homogeenisen koostumuksen, joka pitää pohjaasi lopullisesti ja pitkään.

Noudata valmistajan ohjeissa annettuja osuuksia.

Keittäminen laatta liimaa

Vaihe 5. Levitä 5 mm: n paksuiselle laattaliimakerrokselle keinokivestä selkällä. Älä jätä sellaisten paikkojen pinnalle, joita ei ole peitetty liimakoostumuksella - tämä vähentää merkittävästi maalin loppua.

Liimaa levitetään keinokivin takapuolelle.

Vaihe 6. Kiinnitä kiven varovasti alustan haluttuun kohtaan. Samalla siirrä sitä hieman sivuille niin, että laattaliima "tarttuu paremmin" pohjaan.

Kiinnitys keinokivestä

Vaihe 7. Poista ylimääräinen laattaliima varovasti yksittäisten leikkuulaitteiden välisistä liitoksista.

Tässä vaiheessa valmistetaan käsikirja keinokivestä, jossa ei ole "saumoja". Tulevaisuudessa sinun pitäisi vain toistaa edelliset vaiheet ja korjata yksi laatta toisensa jälkeen. Mutta jos valitsit viimeistelynesteen muodostamien "saumojen" avulla, muista lukea tämän osan seuraava ohje.

Vaihe 1. Aseta yksittäisten keinokivien elementit samalla periaatteella kuin aikaisemmissa ohjeissa, mutta noudattamalla aukkoja, joita myöhemmin käytetään laastia varten. Määritä tarkat mittasuhteet kiinnittämällä muovin tai puun kiilat levyjen väliin.

Keulat elementtien välisten tarkkojen aukkojen säilyttämiseksi

Vaihe 2. Valmistele laastin sekoitus ja vedä se rakennusinsyöttöön.

Vaihe 3. Levitä ura laastilla keinokivikuvioiden välisiin aukkoihin käyttäen ruiskua. Kerroksen paksuus valita omat, jotka perustuvat henkilökohtaiseen mieltymykseen.

Erotukset täytetään valmistetulla seoksella.

Vaihe 4. Käytä kapeaa lastalla tai muulla vastaavalla työkalulla sileää laastia, joka levitetään keinokivikiven päälle.

Keinotekoisen kiven valmistaminen saumalla

Keinotekoinen kivi, joka asetetaan alustalle millään tavoin, vaatii pakollista vettä hylkivää käsittelyä - yhdiste, joka suojaa maalia kosteudelta, auringonvalolta ja muista tekijöistä.

Video - Koristeellinen kivi. Sivuseinät

Runko koristeet koristella keinokivellä kehyksessä

Yksittäisten sementtipohjaisten laattojen lisäksi keinotekoinen kivi valmistetaan paneeleina, jotka ovat samanlaisia ​​kuin sivuraide. Heidän asennuksensa ovat suuria eroja, joita opit seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla.

Vaihe 1. Aloita koristelu kellariin keinotekoisella kiviportaalla rungon valmistuksen kanssa. Voit tehdä tämän käyttämällä joko puupalkkia tai metalliprofiilia, kuten kipsilevylle. Kehys sisältää alemman ja ylemmän trimman, pystysuorat pylväät ja välitason vaakasuuntaiset palkit.

Kellarikankaan kehyksen on oltava vahva - sen on kestettävä runsaasti paneeleita, joilla on keinotekoinen kivi

Se on tärkeää! Ennen kellarinsuojan asentamista on järkevää käyttää kehyksen valmistuksen aikana muodostettua vapaata sisäistä tilaa ja eristää rakenne mineraalivillalla tai vaahtopaneelilla.

Vaihe 2. Irrota kellarikerroksen kansi ja aseta paneeleiden "kiinnitys" runkoon. Tällöin todennäköisesti koko paneelin korkeus ei läpäise - sinun on leikattava ne joko ylhäältä tai alhaalta.

Pakkaamattomien paneelien täytyy yrittää

Vaihe 3. Asenna kulma-alueet ja profiilit, joita käytetään jäljellä olevien pinnoituselementtien kiinnittämiseen.

Nurkkapaneelien ja profiilien asennus

Vaihe 4. Leikkaa paneelin vasen reuna niin, että se on täysin pysty. Asenna se kehykseen. Sitten asenna toinen paneeli kiinnittämällä se sivuun ensimmäisellä käytöllä. Rungon yläosa on kiinnitetty ruuveilla, ruuvaa ne tiukasti viimeistelymateriaalin reikien keskelle.

Pohjalevytuoli

Se on tärkeää! Ruuveja, jotka pitävät kellarin reunuslevyä, ruuvatta kehykseen ei pysähtymiseen asti, mutta pinta ja kiinnityspään välinen välys noin 1 mm. Tämä on välttämätöntä polymeeripohjan aikaansaaman pinnoitteen lämpölaajenemisen kompensoimiseksi.

Vaihe 5. Samalla periaatteella asenna loput kellarista. Tällöin ylä- tai alaviivat on leikattava, jos ne eivät sovi korkeuteen.

Jäljellä olevien paneelien asennus

Vaihe 6. Aseta keinotekoisten kivilaattojen asennus erikseen pohjan "vaikeisiin" paikkoihin - jossa ilmanvaihtoputki menee, jos kaasuputki tulee taloon tai jossa on kellarissa oleva ikkuna. Sitten asenna metalliputki päälle, mikä suojaa pintaa liialliselta kosteudelta.

Tässä asennuksessa koristelu kellarista keinotekoinen kivi muodossa sivuraide paneelit voidaan katsoa onnistuneesti päätökseen.

Julkisivuhiekkakivi

Nykyaikaisessa rakentamisessa hiekkakiveä käytetään melko laajalti, pääasiassa julkisivuille. Tällaiset rakennukset näyttävät erittäin houkuttelevilta, ja lisäksi niillä on useita etuja toiminnan kannalta. Ennen kuin valitset hiekkakiviä vastakkaisena materiaalina, on tarpeen tutkia kiven erityispiirteitä ja sen kanssa työskentelyä koskevat säännöt.

Keinotekoinen kivi itse alustalle

Menetelmän ydin on se, että pohjaan levitetään sementtipohjaisen laastin kerros. Sen jälkeen improvisoitujen työkalujen avulla muodostetaan pintaa, joka jäljittelee kiven ulkonäköä ja tekstuuria. Kellarin viimeistelyn menetelmä soveltuu hyvin niille asunto-ostajille, jotka syystä tai toisesta eivät halua käyttää rahaa valmiin materiaalin hankintaan ja niille, jotka haluavat tehdä kaiken työn itse.

Kun haluat muodostaa keinokiviä alustalle, tarvitset seuraavat materiaalit.

 1. Magnesium levyt pohjaan sementtilaastilla.
 2. Deep penetration primer - betoniliuoksen paremman tarttumisen pohjan pääpintaan.
 3. Tile liima on perustana ratkaisu kerroksen keinotekoinen kivi. Vaihtoehtona on se, että käytetään julkisivun tai tavanomaisen hiekan ja sementin seosta.
 4. Vaaleat ja tummat maalit ovat välttämättömiä, jotta saadaan kerros sementtilaasti, joka jäljittelee luonnonkiven ulkonäköä.

Lisäksi, jotta muodostat kerroksen keinokivestä pohjaan tarvitset:

 • säiliöt liuoksen, veden ja maalin sekoittamiseksi;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • rakennustaso;
 • koristelevy tai spatula;
 • työkalu kivien välisten liitosten muodostamiseksi - ruuvimeisseli tai jotain vastaavaa;
 • sienellä luodaan kivirakenne;
 • harjat betoniliuoksen yksittäisten elementtien puhdistamiseen ja pyöristämiseen;
 • maalivärit ja maalitelat.

Vaihe 1. Valmistelu - lopeta pohja lasimagnesiumlevyillä. Ne paremmin "asettamalla" betonin kanssa parantavat kestävyyttä keinokivestä, joka muodostuu ratkaisusta.

Vaihe 2. Peitä lasi-magnesiumlevyt kahdella kerroksella syvälle läpäisevää aluketta. Käytät toista kerrosta vasta ensimmäisen kuivaamisen jälkeen.

Vaihe 3. Sekoita erikseen säiliössä aiemmin mainittujen komponenttien betoniliuos. Käytä työtä sekoittamalla pora porakoneella. Tuloksena olevan liuoksen tulisi olla paksu, muovi ja homogeeninen.

Vaihe 4. Ota valmis betoni laastilla lastalla tai lastalla ja aloita levittämään pohjan pintaan. Samaan aikaan tee työ mielivaltaisesti, jotta saavutetaan täysin tasainen kerros ei ole vain tarpeeton, vaan jopa haitallinen - muista, että viimeistelyn tulisi toistaa luonnonkiven ulkonäköä.

Liuos liu'utetaan socle-pinnalle

Vaihe 5. Odota, kunnes käytetty liuos alkaa kuivua hieman.

Liuoksen pitäisi kuivua hieman

Vaihe 6. Merkitse vaakasuorat viivat, joiden suhteen kiven liitokset muodostuvat. Tätä varten käytä tavallista rakennustasoa - valitse oikea paikka ja anna työkalu kulmassa alustaan ​​niin, että jäljellä on jäljellä ratkaisua.

Rakennustasolle on suunniteltu vaakasuora viiva.

Toinen rivi on suunniteltu.

Se on tärkeää! Kellarin keinokivien sisustuksen muodostaminen sementtilaastikerroksesta suoritetaan pieninä osina pitkin pituutta. Tämä johtuu siitä, että ei ole mahdollista tehdä kaikkea kerralla - käytetyllä seoksella on aikaa kuivua tässä vaiheessa. Kun työskentelet uuden sivuston kanssa, harkitse ulkonäön ulkoasua, jonka olet aiemmin muodostanut. Sivustojen välisiä siirtymiä ei pidä erottaa toisistaan.

Vanhan "paikan" nivelet, joissa kerros tekokivestä tehtiin melko kauan sitten ja uusi, jossa suurin osa työstä on vasta valmistuttu

Vaihe 7. Ruuvitaltalla tai muulla vastaavalla työkalulla irrotetaan osa alustaan ​​kiinnitetystä laastista ja muodostavat saumat viimeistelykivien väliin. Älä heitä pois seosta, joka on poistettu työn aikana, mutta kerää se erilliseen astiaan - myöhemmin seos (seos) on tarpeen, jotta sementti saisi samanlaisen tekstuurin kuin todellinen luonnonkivi.

Ruuvimeisselistä tehdyn työn jälkeen jätetyt saumat on merkitty punaisella nuolella tässä kuvassa.

Saumojen muodostamisprosessi

Useita valmiita saumoja

Vaihe 8. Käytä sopivasti valittuja alueita, jotka sijaitsevat pohjassa olevasta liuoksesta, lisää sementtiseoksen määrää. Tämä on välttämätöntä lisäämään "tilavuutta" keinokivelle ja luotettavamman luonnollisen viimeistelyaineiston jäljentämiseen.

Lisäliuoksen levittäminen lisää "irtotavarana"

Vaihe 9. Liota sieni kauhaan vettä ja purista sitä. Sitten kävele betonilla. Levitä sieniä liuosta vasten ja hieman sileä se, muodostavat aidon kiviä muistuttavan tekstuurin.

Kivenmuodostuksen muodostuminen sienellä

Esimerkki valmiista rakenteesta

Ylhäällä ja vasemmalla näet lohkot, jotka ovat käyneet läpi muodostumisen ja ulospäin jo muistuttavat todellista kiveä koristeluun kellarista.

Vaihe 10. Märkää harja ja kulje sitä "kivien" välissä kivien välissä. Tämä helpottaa niiden reunoja ja tekee viimeistelystä luonnollisemman. Lisäksi tällainen toiminta on välttämätöntä huokoisten alueiden torjumiseksi, jotka voivat myöhemmin romahtaa äkillisten lämpötilan muutosten aikana.

Liitosten reunat tasoitetaan harjalla.

Vaihe 11. Muurausliitosten harjaamisen aikana älä unohda helposti kostuttaa pohjaan levitetyn betoniliuoksen pintaa.

Kosteuttaa pinta

Vaihe 12. Odota, kunnes laasti, josta keinokivi on muodostettu, on täysin kuiva. Sitten peitä se useilla kerroksilla maalata jäljitellä luonnollisen materiaalin ulkoasua. Käytä ensimmäistä kertaa kevyitä sävyjä, aseta sitten tumma. Sekoita ne vedellä kostutetulla sienellä.

Keskellä näet pohja-alueen, jota ei ole vielä käsitelty tummalla maalilla. Voit myös nähdä, että pohjaan valittiin useita sävyjä - tämä antaa maaleille paremman sopivuuden luonnonkiviin, joka ei ole yhtenäinen ulkonäkseen.

Harjaamalla tumma maali yhden "kivien" reunoista

Ruiskutetaan levitetty maali sienellä ja sekoitetaan perusvarjon kanssa

Työn lopussa sinulla on kauniin korokkeen koristelu keinokivellä, joka menestyksellisesti täyttää sekä suojaavan että koristeellisen toiminnon.

Suoraan talon kellarissa keinokivellä

Kaikkien rakennusten kellari vaatii luotettavan suojan kaikenlaisilta ulkoisilta vaikutuksilta, koska se on perustuksen yläosa ja seinien ja koko rakennuksen luotettavuus riippuu sen voimasta. Lisäksi jokainen omistaja haluaisi, että hänen talonsa näyttäisi siistiltä ja esteettiseltä, siksi kellarin koristelu olisi tehtävä koristeelliseksi toiminnaksi.

Suoraan talon kellarissa keinokivellä

Tällaisia ​​tarkoituksia varten käytetään erilaisia ​​päällystetyyppejä - se voi olla vedenpitävä kipsi, paneelit tai levyt, jotka jäljittelevät luonnollisia materiaaleja, sekä sivuraide eri muodoissa. No, kellarikerroksessa talon keinokivellä voi väittää olevansa "otsikko" suosituin vaihtoehto. Syyt ovat ilmeisiä - tämä materiaali on laajalti saatavilla markkinoilla, se asennetaan yksinkertaisesti seinille ja sillä on edullinen hinta. Lisäksi kiven irtoaminen kellarikerroksessa voidaan toistaa itsenäisesti.

Tyypit keinokivestä jalustalle

Useat tekokivilajikkeet, jotka jakautuvat pääasiassa perusaineella, jonka perusteella ne on tehty.

Sementtipohjainen kivi

Sementtiin perustuva keinotekoinen kivi on melko ihmisarvoista suorituskykyominaisuutta, joka soveltuu erinomaisesti kellariin ja julkisivuosiin.

Luonnonkivistä erittäin luotettavia jäljitelmiä muodostuu sementtipohjaisesta laastista

Liuoksen koostumus, josta tämä viimeistelyvaihtoehto on valettu, sisältää Portland-sementtiä, hiekkaa, pehmitettäviä aineita, väriainepigmenttejä sekä vahvistavia komponentteja ja erikoismateriaaleja, jotka antavat voimakasta hydrofobisuutta valmiisiin lohkoihin tai laattoihin. Tuotteilla voi olla erilaisia ​​muotoja ja väriratkaisuja, jotka jäljittelevät erilaisia ​​kiviä.

Sementtipohjan keinokivellä on kaikki tarvittavat ominaisuudet kellarista

Betonikivet, jotka on valmistettu tuotantotekniikan mukaisesti, ovat seuraavat ominaisuudet:

 • Se ei reagoi säämuutoksiin, lämpötilan muutoksiin ja kosteustasoon.
 • Materiaali ei ole suotuisa mikrofloorien - sienten, muotin, sammojen jne. Pesäkkeiden muodostumiselle ja kehittämiselle.
 • Tämä keinotekoinen kivi pystyy suojaamaan seinää luotettavasti paitsi ulkoiselta luonnolliselta myös aksenttisilta mekaanisilta vaikutuksilta, koska sillä on suuri lujuus.
 • Materiaali on kestävä, mutta joissakin tapauksissa se vaatii säännöllisiä korjauksia, kuten maalien päivittämistä tai vahingoittuneiden saumojen korjaamista.
 • Maalauksen esteettinen ulkonäkö antaa koko rakenteen kunnioituksen ja tarkkuuden. Betonin pinta "kiven alapuolella" yhdistyy täydellisesti mihin tahansa materiaaliin, joka on koristeltu julkisivu.

Tämän viimeistelyn haittapuolena on paljon painoa, joten sen asennusta varten on tarpeen valita oikea liimakoostumus.

On myös tärkeää tietää, että huonosti valmistettu keinotekoinen kivi sementin perusteella voi olla lisääntynyt hygroskooppisuus ja syksyn kosteus, joka kertyy materiaalin huokosiin pakkasessa, voi aiheuttaa laattojen halkeilua tai "ammuamaan" seinältä.

Polymer hiekkakivi

Kiven, joka on valmistettu erityisen valituista hiekan ja polymeerien seoksista, on komposiittimateriaali, joka jäljitellen mahdollisimman paljon luonnonkiven ulkoasua ja ei ole sen ominaisuuksien alapuolella.

Polymeerihiekkakivi on paljon kevyempi kuin konkreettinen ja ulkonäöltään ja suorituskyvyssä se on melkein yhtä hyvä kuin

Polymeeri hiekkakivi on erinomainen materiaaleille rakennettujen sänkien vuoraukseen. Tämän verhous asennetaan tavallisesti seinään kiinnitetyllä pohjalla. Runko voidaan valmistaa metalliprofiilista, puupalkista tai näitä materiaaleja käytetään kompleksissa.

Polymeerivärikerroksen pinnoitus asennetaan yleensä kehysrakenteeseen.

Polymer hiekkakiviä käytettiin laajalti niin kauan sitten, joten se ei ole yhtä tunnettu kuin konkreettinen viimeistelyvaihtoehto. Kuitenkin, kun otetaan huomioon sen korkea suorituskyky, ei ole epäilystäkään siitä, että ajan mittaan se varmasti ottaa yksi johtavista suosioasemien keskuudessa kellarissa.

Tällainen keinotekoinen kivi valmistetaan eri muodoissa ja voi jäljitellä erilaisia ​​luonnonmateriaaleja. Levyillä on hyvin pieni paino, joten niiden kanssa on helppo työskennellä ja vanhojen talojen perustusten koristeleminen on mahdollista ilman pohjan lisävahvistusta - asenna vain vahva runko.

On mahdollista ostaa suurikokoisia kellarilevyjä jäljittelemällä kiveä tai tiiliä - on vielä helpompi työskennellä niiden kanssa

Polymer hiekka "kivi" tehdään usein suuren laattojen paneeleina, jotka liitetään pulmapelien periaatteen mukaan. Tämän suunnitelman ansiosta vuorauksen asennus muuttuu intuitiiviseksi ja on melko nopea.

Paneelien lisäksi valmistetaan myös tavallinen laatta, jonka pinta luonnonkiven alapuolella. Ulkonäköä ei käytännössä eroa betonista, mutta sillä on parannetut ominaisuudet ja erinomainen ulkoiseen käyttöön. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat materiaalin joustavuus, alhainen lämmönjohtavuus, korkea kosteuden ja lämpötilan ääripistokesto. Ja koska sorvausta käytetään tällaisen viimeistelyn varmistamiseksi, on helppoa "inscribe" eristysmateriaali tässä suunnittelussa, päättäen samalla kellarikerroksen lämpöeristysongelmasta.

Tiililevy "kiven alla"

Tiililevy, joka jäljittelee kiven tai tiilen muninta, on valmistettu erikoislujuista tulenkestävästä savesta, ja tarvittavan värjäyksen antamiseksi luonnolliset väriainepigmentit lisätään sekoittumaan. Korkean lämpötilan kalsinointi tekee tästä materiaalista erittäin kestävän, kulutusta kestävän ja kestävän.

Tämäntyyppinen keinotekoinen kivi on valmistettu kappaleina tai erityyppisten paneelien muodossa (esimerkiksi polyuretaanina), jotka on myös liitetty palapelin periaatteen mukaisesti. Piece-tuotteet valmistetaan tasaisten laattojen ja kulmien muodossa, mikä yksinkertaistaa huomattavasti viimeistelyä.

Tiililevy voi jäljitellä sekä tiiliä että luonnonkiven leikkausta.

Koko lista tärkeistä eduista tekee tästä osastosta yksi halutuimmista jalusta ja koko julkisivu kokonaisuutena.

Julkisivun klinkkerilevy muurille

Näihin ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Suurin kestävyys, hankauskuorman ja muun mekaanisen rasituksen kestävyys.
 • Suuri tarttuvuus liimakoostumuksella.
 • Jalkakäytävän kestävyys.
 • Koskettunut kosteusvastus, lämpö- ja pakkasvastus.
 • Inertti ultraviolettisäteilyyn - maali ei menetä alkuperäistä väriä koko käyttökauden ajan, joka lasketaan vuosikymmenien ajan.
 • Laaja valikoima verhousmuotoja ja -sarjoja mahdollistaa sen, että seinien ja katon muotoilu sopii mahdollisimman hyvin.

Klinkkerin keinokivellä on melko korkea hinta, mutta se on täysin perusteltua loppusuoralla.

"Joustava kivi"

"Joustava kivi" on suhteellisen uusi viimeistelymateriaali, joten monille se on vain tuntematon. Tämä viimeistely on kuitenkin yhä suosittua johtuen kyvystä jäljitellä pohjan kiven pinnalla vähäisellä vaivalla. Lisäksi tämä viimeistely on kohtuuhintainen.

"Joustavan kiven" kanssa vuorattu socle-seinän fragmentti

"Joustava kivi" on valmistettu lakanat ja laatat. Se koostuu yleensä kahdesta kerroksesta - tämä on ulompi koristeellinen kerros, joka on ohuen osan luonnonkiveä, hiekkaagglomeraattia, joka on liitetty tekstiilikantaan akryylidispersiolla.

Koristeellinen pinta on erittäin kulutusta kestävä ja jäljittelee täydellisesti luonnonkiviä.

Esimerkiksi - leikkaus mahdollisten ulkoisten tekstuurien luettelosta "joustava kivi"

Tämän materiaalin etuna muihin pintaan on se, että sillä on voimakasta joustavuutta, mikä kasvaa kuumennettaessa, joten voit tarttua joustavaan kiveen minkä tahansa kokoonpanon pohjaan. Tällaisen vuorauksen "edut" sisältävät myös sen, että koko kangasta käytetään ilman jätettä. Joustava kivi leikataan saksilla tai paperi veitsellä haluttuun muotoon palasiksi ennen asennusta - ja mitä tahansa kappaletta voi käyttää.

"Taipuisan kiven" koristeellinen kerros peitetään erityisellä alustalla, joka poistetaan vuorauksen asennuksen jälkeen

Tämän materiaalin valmistajat peittävät koristepinnan suojakalvolla, jolloin kuljetuksen aikana se ei saa vaurioita. Kalvo poistetaan maalin etupuolelta vasta sen jälkeen, kun se on kiinnitetty pohjaan.

"Taipuisan kiven" edut sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • Kovuus - ominaispaino on vain 3 ÷ 4 kg / m².
 • Materiaalin ekologinen puhtaus, joten sitä ei voida käyttää pelkästään kellarin viimeistelyyn, vaan myös sisäkäyttöön.
 • Palonestoaine.
 • Vastus alhaisiin ja korkeisiin lämpötiloihin
 • Mahdollisuus asentaa seinän pinnalle, joka on peräisin mistä tahansa materiaalista, joka vaihtelee vanerista tiiliin.
 • Höyryn läpäisevyys ja kosteuden kestävyys.
 • Pitkä käyttöikä.
 • Materiaalin antistaattinen ominaisuus, jonka vuoksi sen pinta ei houkuttele pölyä.

Keinotekoinen kivi, joka on muodostettu betoniliuoksen seinään

Jos talon kellarikerros on tarpeen, mutta rakennustöille varatut varat ovat rajalliset, eivätkä ne riitä loppusijoitustarvikkeiden hankkimiseen, voit käyttää ohjeita itsenäisen jäljentämisen tekemisestä seinän luonnonkiven jäljittelyä varten.

Tämä ei ole edessä - kiven helpotus tehdään käsin.

Tällaisen sisustuksen kellari ei edellytä monimutkaisia ​​työkaluja ja asiantuntijoiden osallistumista - se voidaan toteuttaa yksin.

Lisäksi tällaisen menetelmän soveltamiseksi ei ole välttämätöntä kohdistaa seinää huolellisesti, koska sen epäsäännöllisyyksiä voidaan edullisesti käyttää luodun helpotuksen kannalta. "Kivet" simuloidussa muurauksessa voidaan tehdä pyöreiksi, suorakulmaisiksi tai muodoltaan monimutkaisemmiksi, niillä voi olla erilaiset helpotukset. Tämä hetki riippuu päällikön mieltymyksestä ja seinämän tasaisuudesta.

Käyttämällä tavallista sementtilaatua voit luoda minkä tahansa tyyppisen kiven pinnalla, joka on luonteeltaan luonnostaan ​​tai keksi itsenäisesti. Tällainen muotoilu on paljon turvallisempaa pysyä pinnalla kuin valmis laatta, joka voi joskus "ampua" seinästä johtuen sisustusmateriaalien ja pohjan yhteensopimattomuudesta.

Prosessin tekeminen perustan kellarille tämän menetelmän mukaisesti esitetään vaihe vaiheelta alla.

Maapohjan polymeerivarasto, jossa erittäin luotettava jäljitelmä luonnonkiviseinästä

Edellä mainittujen keinotekoisten kiven muunnelmien, keraamisten, kvartsilohkojen tai laattojen, erilaisten materiaalien valmistukseen tarkoitetut seinälevyt sekä erityinen koriste-kipsi, jossa on erilaisten jakeiden luonnonkivejä sisältävä täyte, käytetään loppuun kellarissa. Asennettu tällainen viimeistely kellari seinään useilla tavoilla.

Onko mahdollista tehdä keinokivi itsestään?

Toinen melko edullinen vaihtoehto kellarin viimeistelylle on itsenäinen tuotanto keinokivestä. Lisäksi on mahdollista suorittaa tämä prosessi "tyhjästä" - alkaen suunnitellun muodon luomisesta valmiiden lohkojen valmistukseen ja niiden asentamiseen seiniin. Yksityiskohtaiset tiedot tästä - portaaliamme erityisessä artikkelissa "Kuinka tehdä keinokivestä omia käsiäsi kotona"

Viimeistelykorkki "kiven alapuolella"

Tärkeimmät menetelmät kellarista

Valitusta materiaalista riippuen pohjan pinta voidaan valmistaa kahdella tavalla:

 • "Kuiva" -menetelmä. Tämä asennusvaihtoehto on kiinnittää paneelit tai laatat kehykseen, kiinnitetty seinään.
 • "Märkä" tapa. Tämä vaihtoehto sisältää koristeellinen kipsi ja kiinnitys seinään keinotekoinen kivi laatta liima.

Valittaessa materiaalia ja sen asennustapaa, on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin pohjan ja seinien lujuus. Jos aiot suunnitella vanhan talon kellarista, sinun ei pitäisi valita sellaista viimeistelyainetta, jolla on huomattava massa, kuten luonnonkivi tai keinotekoinen, valmistettu sementin perusteella, koska pitkään käytetyn talon pohjaa ei suositella ylikuormittuneeksi. Siksi on parasta käyttää kevyitä polymeerikerroksia tai PVC-paneeleja, jotka kiinnitetään runkoon. Siksi aineiston valinta on välttämätöntä vain perusteellisen tutkimuksen jälkeen talon perustan. Jos uuden talon kellari on laatoitettu, materiaali valitaan sen rakenteesta riippuen.

Joitakin tärkeitä vivahteita kellarista

Jotta tiilimuuraus olisi siisti, on otettava huomioon joitakin kohtia, jotka auttavat sinua tekemään työn oikein.

 • Jos kiven alapuolella on selkeät geometriset muodot kiven alapuolella, ne on kiinnitettävä pinnalle tasaisiksi riveiksi. Koska talon seinä on erittäin pitkä, on melko vaikea säilyttää täydellisiä vaakasuoria rivejä. Muurien tarkkuus riippuu monin tavoin ensimmäisestä rivistä, koska se tulee muurien muurien pohjaksi ja asettaa niiden suunnan.

Ensimmäisen rivin tasaisuus varmistetaan ihanteellisesti asetetulla aloitusprofiililla, ja lisäys tehdään samansuuruisella tavalla kuin tiivistyssaumat ja sitä seuraa jatkuvasti taso.

Jotta saat ensimmäisen rivin, alaosassa korkki, sinun täytyy asettaa aloitusprofiili tasolle, jolla alamäkien asetetaan. Työn päätyttyä laattaliiman kuivaamisen jälkeen alkupalkki, jos se häiritsee, voidaan poistaa.

 • Laattojen asennuksen kannalta erittäin tärkeä on valita sopiva liimakoostumus, koska se riippuu muurauksen luotettavuudesta ja kestävyydestä. Yksinkertainen laattaliima kiinnittimen viimeistelyyn alustalle ei toimi, koska vuoraus altistuu pakkaselle, kosteudelle ja korkeille lämpötiloille. Siksi jotkut mestarit haluavat kiinnittää koristekiven erityiseen vedenpitävään seokseen, ja liimoista he haluavat vaihtoehtoja kuten "Ceresit CM117" ja "Ceresit CM17".

"Märkä" verhousmateriaalin asennus ei saa jättää huomiotta jalustan lisävahvistusta

 • Jalkaterän pinnan vahvistaminen on suositeltava askel prosessin edessä, ja se on erityisen tärkeää, jos tehdään töitä vanhoilla seinillä. Jotkut päälliköt laiminlyövät tämän vuorauksen ja ovat täysin turhia, koska seinälle kiinnitetty verkko vahvistaa sitä ja luo myös paremmat olosuhteet päällystysmateriaalin kiinnittämiseen.

Kellarin laadukas viimeistely merkitsee myös tippujen asennusta.

 • Kiinnitys pohja-vuorovesiin on tarpeen, koska ne suojaavat pohjaa sateelta ja sulavedeltä. Tämän elementin kiinnitys tehdään sen jälkeen, kun se on valmistunut kellarikerroksessa, ennen julkisivun pinnan alkua, koska ulosvirtauksen kiinnitys sulkeutuu ylhäältä seinämillä kiinnitetyn koristeen avulla.

Kellarin seinien pinnan valmistaminen vuoraukseen

Vuoren alla olevan pinnan valmistaminen voi tapahtua eri tavoin riippuen valitusta materiaalista. Mutta yksi asia pysyy ennallaan - tämä on, että seinän on oltava kuivunut hyvin. Pinnan esikäsittely voi tapahtua seuraavilla tavoilla:

 • Jos peruskiven viimeistelyä varten valitaan luonnollinen, keinotekoinen, joustava kivi tai koristeellinen kipsi täyteaineella, niiden pinnan on oltava tasoitettu. Kohdistusprosessi suoritetaan käyttämällä betoniliuosta tai käyttämällä kosteutta kestäviä sementti- tai lasi-magnesiittilevyjä. Viimeiset vaihtoehdot ovat sopivimpia asennusta ja työnopeutta varten, ja peruspinnan pinta tällaisen valmistuksen jälkeen on täysin linjassa.
 • Jos valitset kehykselle kiinnitetyn materiaalin, ei sinun tarvitse säätää seinää liuoksilla tai levyillä, koska se voidaan tuoda haluttuun tasoon laatikolla. Nämä viilut sisältävät kehysrakenteeseen kiinnitetyt koristeelliset levyt ja paneelit.
 • Jos seinälle muodostuu betonin tai sementtipohjaisen liiman jäljitettävää muurausta, pinnan tasoitus riippuu helpotuksen syvyydestä. Jos pieni kuormitussyvyys on suunniteltu, korkeintaan 3 ÷ 4 mm, seinän on oltava tasoitettu sen alapuolella, ja suuremman tilavuuden lisääminen ei ole tarpeen.
 • Toinen tärkeä edellytys tekniikan tyydyttämiselle minkä tahansa ratkaisun kanssa on se, että työ voidaan suorittaa vain lämpötilassa, joka on vähintään +5 ° (optimaalisesti välillä +15 - +25 ° C) ja kosteudessa, joka on korkeintaan 75 - 80%.

Tasoitusalusta

Betonin tasoitus

Perinteinen vaihtoehto seinien asentamiseksi on niiden kohdistaminen konkreettiseen laastiin pinnalle asennetuilla majakoilla, jotka käyttävät erityisiä metalliohjaimia. Ne on kiinnitetty seinään, mikä altistaa rakennustason.

Kohdistuspohjan betoniratkaisu - itse asiassa seinien rappaus

Kohdistusprosessi on seuraava:

Ensimmäinen vaihe on tarkistaa pohjan pinta, halkeamia ja siruja sekä irrottaa vanha kipsi, jos se olisi.

Jos nämä virheet löytyvät, ne on poistettava. Halkeamat tiivistetään tiivisteellä, vaahdolla tai laattaliimalla. Kuorintakipu poistetaan kokonaan lastalla käyttäen tarvittaessa vasaraa ja perforaattoria.

Lisäksi seinä on puhdistettava hyvin pölystä ja kipsijäämistä.

Puhdistuksen jälkeen pinta on pohjustettava ja kuivunut. Jos seinät on rakennettu huokoisesta materiaalista, käytetään kaksi tai kolme kerrosta alusta, joista jokainen on kuivattava. Aluke muodostaa hyvän tarttuvuuden tarttumaan materiaaliin toisiinsa.

Pohjamaalilla, jonka säde on noin 400 ÷ 500 mm, majakat altistuvat rakennustasolle. Profiilit voidaan kiinnittää nopeasti kiinnitettävällä laastilla.

Kun kiinnitysliuos kovettuu, voit jatkaa betonin kipsiseoksen heittämistä, joka on tehty hiekasta ja sementistä suhteessa 3: 1. Liuokseen lisätään usein "nestemäistä" lasia - se tekee pinnoitteesta vedenpitävämmän.

Ratkaisu ponnahtaa seinään niin, että se ylittää asennettujen majakkaiden tason 5 ÷ 10 mm.

Seuraava askel on kohdistaa sovellettu ratkaisu käyttämällä sääntöä. Tätä varten sääntö on asetettu korkin alaosassa olevaan reunaan painottaen majakoita. Tämän jälkeen työkalu nousee hitaasti vasemman ja oikean puolen yläreunaan ja kohdistaa liuoksen värit samaan suuntaan kuin majakat.

Tasoitettu kellari jää kuivumiselle ja kestävyydelle - tämä aika riippuu tasoituskerroksen paksuudesta. Mutta on muistettava, että tällaisen koostumuksen täyteen kypsymiseen tulee vasta 4 viikon kuluttua. Joka tapauksessa on suositeltavaa aloittaa viimeistely, ei haava, kuin 10 ÷ 15 päivää.

Koska kellarista altistuu kosteudelle ja lämpötilan muutoksille, kuivattu pinta täytyy pohjustua uudelleen tai peittää vedenpitävällä liuoksella syvä tunkeutuminen.

Kun pohjamaali imeytyy täydellisesti ja kuivuu, voit jatkaa laattojen asennusta.

Tasoituslevyt

Toinen menetelmä sementti- tai lasi-magnesiittilevyjen kellarikerroksen tasoittamiseksi on hyvin samanlainen kuin kipsilevyn asennus. Materiaali voi olla myös kehrättömästi asennettu seinälle tai seinään vuorattuun laatikkoon.

Kehyksetön kiinnitystapa, litit kiinnitetään seinään korkealaatuisen laattaliiman avulla (joka mainittiin edellä), joka on sovitettu pisteviivoilla diojen takapuolella.

Vastaanotot kehyksetön asennuslevymateriaali seinään

Tekniikka kaarevan seinän tasoittamiseksi talon sisällä ja sen ulkopuolella on lähes identtinen ja suurelta osin eroaa vain tähän tarkoitetuista materiaaleista. Prosessia kuvataan yksityiskohtaisesti portaalin artikkelissa "Seinäkoriste kipsilevyllä ilman kehystä ja profiilia".

Materiaaleista on sanottava muutamia sanoja, sillä ennen kuin hankit ne, sinun tulee tutustua siihen, mitä he ovat.

Korkealaatuiset sementtiruiskut sopivat tasoitukseen.

Sementtipohjainen lastulevy (DSP) on komposiittimateriaali, joka on valmistettu Portland-sementistä, puulastuista ja kemiallisista lisäaineista, jotka on suunniteltu vähentämään puunhartsien haitallisia vaikutuksia sementissä.

Materiaalilla on useita positiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät se sopivaksi seinien tasoittamiseen sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella:

 • Tulipalo- ja vedenkestävyys.
 • Höyryläpäisevyys
 • Matala lämmönjohtavuus.
 • Hyvä äänieristys.
 • Ekologinen puhtaus.
 • Ilmoitettu käyttöaika on noin 50 vuotta.

Sementti-sidotun lastulevyn vakioparametrit ovat 3600 x 120 mm, paksuus voi vaihdella 10 mm: stä ja korkeammaksi. Materiaalia voidaan helposti leikata tavallisella haavasilla tai sähköisellä palapelillä.

Toinen erinomainen tasoitusmateriaali on lasilevyt.

Lasimagnesiittilevyt (MFL) ovat myös komposiittimateriaalia, ja ne koostuvat laajennetusta perliitistä, lasikuiduista, magnesiumkloridista ja magnesiumoksidista. Tämän materiaalin on kolme luokkaa - se on "Standard", "Premium" ja "Premium Standard". Viimeiset kaksi ovat erinomaiset seinien ulkoseinän, myös kellarin, tasoittamiseksi, koska niillä on suuri kosteudenkestävyys.

Vakiolevyn paksuudet ovat 12, 10, 8, 6 ja 3 mm, arkki on 1220 × 2440 mm. Materiaalin keskimääräinen tiheys on 800 kg / m³, korkea lujuus ja hyvä tarttuvuus laastilla. Näiden levyjen levyjen väliset liitokset tiivistetään silikoni- tai akryylikittiä käyttäen - sementtipohjaista ja kipsiin perustuvaa injektointia ei suositella. Steklomagnezit viittaa palamattomiin materiaaleihin (NG tai G1). Kuitenkin, kun koristelu kellariin keinokivellä ei ole väliä.

Betonipenkki alaspäin kiven alla

Alla olevassa taulukossa on yksi vaihtoehto keinokivestä ja sen asettamisesta. Oikeudenmukaisuudessa on syytä huomata, että kukin päällikkö kehittää omaa viimeistelytoimintaansa.

Video: Toinen havainnollinen esimerkki keinotekoisesta kivipeitteestä

Itsenäinen keinotekoisen kiven muodostaminen sementtilaastin kellarikerroksessa

Kuten yllä mainittiin, yksi edullisimmista kustannus- ja kestävyyskustannusten kaltaisista tavoista on betonista tai betoniliima-aineesta tehty keinotekoisen kiven pohja. Tärkein asia tässä suunnittelussa on, että voit päättää jäljitelmä kaikenlaista kiveä, jota ei voi ostaa johtuen korkeasta hinnasta tai sen puutteesta rautakaupassa. Seuraavassa taulukossa on yksi monista pinnoituspinnoista samalla tavoin.

Video: miten maalaa pohja tukeen kiven alla

Päällinen korkki luonnollisella materiaalilla

Luonnonkiven asennus eroaa hieman keinotekoisen verhousmallin asennuksesta. Siksi, jos haluat koristaa kellarin luonnollisilla levyillä, voit käyttää tässä taulukossa esitettyjä vaiheittaisia ​​ohjeita. Esimerkiksi jalusta on tehty ohut kivi laatat - osia luonnonkivestä.