Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

 • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
 • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

 • sementti;
 • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

työkalu:

Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

Huom.
Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

Toinen kerros on hiekkaa

Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

Kolmas kerros - murskattu kivi

Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

Betonipäällysteiden levyt

Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

Betonia käytetään uudena tukikohdana.

Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

Teosten sarja:

 • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
 • muottien asennus;
 • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
 • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
 • roskien täyttö;

  Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

 • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
 • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
 • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

 • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
 • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
 • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
 • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

Ennen työn aloittamista suoritetaan:

 • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
 • kaikkien virheiden poistaminen:

  - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

  - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

 • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
 • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
 • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

Sokean alueen tekeminen kotona

Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

Valikoimaan ja asentamaan laatat sokea alueelle talon ympärille

Monet ihmiset turhaan eivät kiinnitä huomiota maan talon ympärille, koska rakenteen turvallisuus ja käyttöikä riippuvat siitä.

Se tarjoaa luotettavan suojan säätiölle kylmän kauden mahdolliselle jäädyttämiselle sekä kosteudelle, joka on rakenteellisen muodonmuutoksen ehkäisy.

Päällystyslaatat laatua varten

Käytettävien päällystyslautojen käyttäminen talon ympärillä on seuraavat edut:

 1. Materiaalin lujuus, sen lisääntynyt vastustuskyky vahingoilta ja mekaaninen paine.
 2. Näyttävä käyttöikä on vähintään 50 vuotta.
 3. Ei vaurioita alhaisessa lämpötilassa.
 4. Helppokäyttöisyys ja suhteellisen helppokäyttöinen asennustekniikka, joka mahdollistaa erikoistuneiden palveluiden kieltämisen.
 5. Ympäristön turvallisuusmateriaali.
 6. Erilaisia ​​värivaihtoehtoja ja -muotoja, joiden avulla voit luoda ainutlaatuisia ja jäljittelemättömiä malleja.
 7. Estetiikka, joka on paljon suurempi kuin useimmat analogit.

Valitsemalla laatat sokea alueelle

Mitä etsit valitessasi?

Kun laatoitat valintasi, suosittelemme käyttämään seuraavia vinkkejä:

 1. On suositeltavaa hankkia vibropressoitu lajike, koska se eliminoi riskin hankkia vähäpätöisiä tai väärennettyjä materiaaleja. Tämä johtuu valmistuksen monimutkaisuudesta, joka käyttää kalliita teollisuuslaitteita. Sen tärkeimmät analogiset - vibrocast-laatat ovat paljon helpompia, koska se on usein väärennetty.
 2. Aiemmin sinun pitäisi tehdä paperisuunnitelma, joka näyttää laatat. Tämän ansiosta voit laskea oikein sokea tarvitsevan materiaalin määrän sekä ajatella mallien ja mahdollisten kuvioiden etukäteen, jotta voit ostaa monivärisen materiaalin.
 3. Materiaalimäärää laskettaessa on tarpeen suunnitella sokea alue niin, että katon yli ulottuvat rajat ylittävät sen 15-20 cm: n - tätä vaihtoehtoa pidetään mahdollisimman optimaalisena ja yleisenä.

Mistä ostaa ja mihin hintaan?

Taivutusalustat ovat yleisiä materiaaleja, joten niiden hankkimisen ongelmat eivät saa syntyä. Voit ostaa sen rakennusmarkkinoilla tai antaa tilauksen rakennusmateriaalien myynnistä erikoistuneille yrityksille: ne tarjoavat yleensä kotiinkuljetuspalveluja.

Laatoitusprosessi

Maaperän valmistelu

Rakennustöitä voidaan tehdä itsenäisesti, ja ne voidaan tehdä alustavasti:

 1. Alussa on määriteltävä sokean alueen rajapinnat ja puutavaran puoleiset reunat pitkin kehää pitkin maahan.
 2. Tapit tekevät huomattavia merkkejä 5-7 cm korkeudella, ne ovat välttämättömiä johtoa kiristettäessä.
 3. Rakennuspaikka on puhdistettu kivistä ja muista roskista, sinun on myös poistettava maapallon päällyskerros.
 4. Paikka on tasoitettava, sillä se poistaa maan korkeuksista, jotka sitten kaadetaan nykyisiin reikiin ja syvennyksiin.
 5. Maaperä tiivistetään tiiviisti, mutta on suositeltavaa kosteuttaa sitä etukäteen.
 6. Valmistettavan pohjan syvyys riippuu laattojen paksuudesta, ja kannattaa aina pitää muutamia senttimetrejä varastossa, koska luonnollinen kutistuminen seuraa tiivistymisen jälkeen. Useimmissa tapauksissa sokea alueen luominen vaatii noin 30 cm syvyyden.
 7. Työpinnalla on kaltevuus, joka voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty.
 8. Viestinnän asettaminen, jos sitä tarvitaan.

Askel askeleelta ohjeet

Maaperän valmistuksen jälkeen voidaan jatkaa valitun materiaalin asettamisprosessia, ohje on annettu alla:

 1. Aluksi geotekstiilien kerros levitetään sivuston valmistelemiseksi, mikä auttaa tulevaisuudessa välttämään rikkakasvien itävyyttä.
 2. Yläpuolelta kaadetaan kerros hiekkaa, se toimii kuivausfunktioksi ja sillä on positiivinen vaikutus laattasilman vakauteen.
 3. Täytetty hiekka tasataan rakeilla, prosessin aikana sitä on kastettava runsaasti. Kohdistus ja kostutus suoritetaan vain silloin, kun pinnalla on näkyviä altaita.
 4. Sinun on odotettava 3-4 tuntia tai vähän kauemmin, jos sää on sameaa ja viileää. Sen jälkeen on mahdollista varmistaa pinnan sujuvuus profiililla, mistä tahansa tarkoitukseen sopivasta putkesta tai palkista.
 5. Asennettujen putkien välissä on oltava noin 2-3 metrin etäisyydellä, niiden väliin jäävä välilyönti tulisi peittää hiekalla. Tässä vaiheessa on tärkeää varmistaa, että taso on sama kaikkialla.
 6. Nyt voit jatkaa seoksen valmistusta laattojen asettamiseksi: voit saada sen sekoittamalla hiekkaa ja sementtiä suhteessa 3: 1.
 7. Räme kaadetaan alustalle rakenteen lujuuden antamiseksi, valmistettu seos kaadetaan ylhäältä. On tärkeää varmistaa, että kaatuminen tapahtuu tasaisilla tasoilla koko alueella; sinun on myös suoritettava liitäntäkanava.
 8. Jos sokea aluetta rakennetaan paikoillaan, jossa on ongelmallista maata, suosittelemme hiekkasementtilaastin yhdistämistä betoniin.
 9. Viistossa kiristetään johtoa, jonka jälkeen voit siirtyä suoraan päällystyslaattojen asettamiseen. Muuraus suoritetaan manuaalisesti, aloita työt jyrsimen suuntaan; sinun täytyy siirtyä eteenpäin "pois sinusta", muuten yksittäisten elementtien välisten saumojen leveyden epätoivottu kasvu. Ensimmäisen laatoitetun rivin näyttö suoritetaan tiukasti jännitetylle johdolle.
 10. Asennusprosessissa on suositeltavaa käyttää ristejä, sillä se auttaa varmistamaan laattojen väliset tasavertaiset aukot. Suositeltu etäisyys niiden välillä on enintään 1-2mm.
 11. Jos huomataan, että laatta tietyllä alueella antaa käyrän, sitten ruiskun avulla voit poistaa hiekkaa tai päinvastoin lisätä sen. Sen jälkeen sinun täytyy muistaa kopioida se.
 12. Jo asennettujen kaakeloiden kohdistaminen toteutetaan rakennustason ja mönkijän avulla.
 13. Kun kaikki rivit on esitelty ja pääteokset on suoritettu, kaikki liitokset on täytettävä tiiviisti hiekkakiveä sisältävällä laastilla ja täytettävä sitten vedellä.
 14. Jos sokean alueen telakointi talon kanssa osoittautui huonolaatuiseksi, sen reunat voidaan leikata hiomakoneella.
 15. Viimeisessä vaiheessa on tärkeää puhdistaa sokea alue hiekan ja muiden roskojen jäänteistä.

Mikä uhkaa muotoilutekniikan rikkomista?

Asettelu on tehtävä täsmälleen kuvatulla tekniikalla, muuten sokea alue osoittautuu huonolaatuiseksi ja sillä on lyhyt käyttöaika.

Perussääntöjen rikkominen voi johtaa sen sumentumiseen, halkeiluun, saumojen leveyden lisäämiseen ja muihin kielteisiin seurauksiin. Tällöin hän ei pysty hoitamaan talon perustusta kosteudelta ja jäätymiseltä.

Kuinka laittaa päällystyslaatat konkreettiselle sokea alueelle?

Aluksi jalkakäytävä oli melko epätavallinen innovaatio. Pitkään, ihmiset eivät voineet tottua siihen, mutta nyt on vaikea kuvitella elämäni ilman laatoitusta. Tämän materiaalin avulla päällyste on sisustettu monin eri tavoin - lähellä taloja ja kauppoja. Nyt on kummallisempaa käyttää asfalttia sellaisenaan. Levyjen levytys ei ole vain kaunis, vaan myös käytännöllinen. Harkitse, miten laatoitat betonialustalle.

Sokean alueen toiminnot

Rakennuksen ympärillä oleva betonirakennus on välttämätöntä, jotta nämä vaatimukset täyttyvät:

 • Kellarin eristäminen erilaisesta kosteudesta. Pinnan erityisen rakenteen vuoksi kosteudella ei voi olla tuhoisaa vaikutusta. Laattaveden pinnalla on virtaus vastakkaiseen suuntaan pohjasta.
 • Lisäeristys kellari. Kun sokea alue on asennettu kaikkien sääntöjen ja tekniikoiden mukaisesti, se poistaa maaperän jäädyttämisen alle sen sekä sen alapuolella. Mutta jos maaperä ei jäädy läpi, niin maaperä ei paisuta, ja pohja ei puolestaan ​​kärsi liiallisesta kuormituksesta.
 • Koska tällainen kattavuus ei ole, sinun ei tarvitse huolehtia helposti talosta. Loppujen lopuksi tämä käytännöllinen ominaisuus on erittäin tarpeellinen rakennuksen toiminnassa. Lisäksi sokea alue ei tarvitse mitään erityistä hoitoa.
 • Tämän tyyppinen pinnoite takaa pystytetyn talon kauneuden ja täydellisyyden. Kauneus ei tietenkään ole tärkein vivahde, mutta erittäin tarpeellinen. Lisäksi usein kuluttajat kiinnittävät eniten huomiota materiaalin kauneuteen.
Takaisin sisällysluetteloon

Hyödyt ja haitat betonipäällysteestä

makeiset

 1. Erittäin alhainen hinta, varsinkin verrattuna vastaaviin materiaaleihin. Korkealaatuista jalkakäytävää ei aina ole helppo saada, tästä seuraa, että hyvän kattavuuden hinta voi olla erittäin korkea.
 2. Helppo asentaa. Kun jalkakäytävä on asfaltti, silloin kaikkien toimintojen täysi toteutus vaatii erikoislaitteita. Asennustelineiden valinnassa voit melkein huolestua - laittaminen nopeasti ja itsenäisesti.
 3. Laaja valikoima tätä materiaalia. Lisäksi valikoiman määrä kasvaa jatkuvasti, koska uudet päällystyslaatat tuotetaan jatkuvasti.
 4. Melko vahva ja kestävä pohja. Alueella on erityisiä laattojen tyyppejä, jotka eivät ole liukkaita jopa voimakkaan sademäärän vuoksi.
 5. Se on vakaa eri lämpötilavaihteluissa, ja se kestää myös helposti erilaisia ​​mekaanisia vaurioita. Yleensä valmistajat antavat takuun kyseiselle koristeelliselle materiaalille, riippuen laattojen tyypistä, ajanjakso vaihtelee 10: stä 40 vuoteen.
 6. Betonipinta on kuin meidän ilmastomme.

Helppo suorittaa korjaustöitä. Pinnoitteen vaurioitumisen vuoksi on tarpeeksi helppo korvata vaurioitunut laatta. Juuri tästä syystä asiantuntijat neuvovat hankkimaan hieman suuremman määrän laatoja kuin on tarpeen. Näin voit varmistaa ja korjata pinnoitteen tulevaisuudessa sekä materiaalin vaurioitumisen aikana asennuksen aikana.

 • Suunnittelun takia pinnoitetta ei altisteta voimakkaalle jäämille, koska kaikki kosteus imeytyy maaperään laattojen välisten saumojen kautta.
 • Tämä materiaali tunnetaan ympäristöystävällisyydestään, koska sen valmistuksessa ja asennuksessa ei käytetä toksisia komponentteja.
 • Helposti siedät korkeita lämpötiloja ja auringonvaloa. Kuumennettaessa se ei aiheuta haitallisia aineita.
 • Se on universaali muoto. Valtavan valikoiman erilaisia ​​muotoja ansiosta voit luoda kaikenkokoisen pinnoitteen.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  haittoja

  Tällaisen päällysteen haittana voidaan sanoa se, että materiaalin asettamisen aikana on välttämätöntä ylläpitää useita astetta kaltevuus. Tämä on välttämätöntä, jotta kosteus ei pääse laattojen pintaan. Vanhan pinnoitteen päivittämisen yhteydessä, jonka kustannuksia ei oteta huomioon, haitat sisältävät betonipinnoitteen kustannukset. On myös erittäin kallista tehdä vahvat säätiöt, koska ne ovat itse päällystyspäällysteitä.

  Miten valita päällystyslaatat?

  Paras valinta on materiaali, jolla on korkea vastustuskyky alhaisissa lämpötiloissa. Se voi helposti siirtää noin 150 jäädytysjaksoa ja samalla sen laatu ei heikkene. Ei vähemmän tärkeä on tällainen ominaisuus, kun käytetään laatat puristuslujuudena. Tämä ominaisuus viittaa massaan, jonka päällyste voi kestää. Korkealaatuinen materiaali voi kuljettaa turvallisesti yli 500 kiloa painavan kuorman. Luonnollisesti tällaisen tuotteen kustannukset ovat korkeammat, mutta on järkevää liiallinen maksu, koska betonirakenne talon ympärillä ilahduttaa sinua vuosien ajan.

  Kun materiaali on ostettu, tulee kiinnittää erityistä huomiota sen kasvoihin - ei pitäisi olla siruja. Jos haketta havaitaan, kannattaa tarkastella tuotteen rakennetta. Jos kyseessä on huokoinen rakenne, sinun pitäisi kieltäytyä ostamasta tällaista materiaalia. Muussa tapauksessa hänen palvelunsa on lyhyt - muutaman vuodenaikojen vahvuus.

  Muista kiinnittää huomiota laattojen väriin - jos se on liian kirkas, niin tuotan- to tapahtuu tekniikan vastaisesti. Tällainen materiaali on huonolaatuinen, toimintaprosessissa se on paljon nopeammin vaurioitunut ja haljennut.

  Asennuksen vaiheet

  Materiaalien ja työkalujen valmistus

  Ennen kuin aloitat laattojen asentamisen betonirakenteeksi talon ympärille, sinun on valmisteltava joitain työkaluja ja materiaaleja:

  • jalkakäytävä;
  • jalkakäytävä;
  • puiset tapit ja johto;
  • rakennuksen ruletti;
  • erityistaso;
  • savi;
  • tiiviste;
  • geotekstiilit;
  Takaisin sisällysluetteloon

  Alueiden valmistelu ja merkitseminen

  Ennen betoniseuran sijoittamista on tarpeen tehdä merkintä. Jos haluat tehdä merkinnän talon ympärillä, tarvitset tappeja, joiden avulla on kiinnitetty merkintäjohto. Sokean alueen päällysteen laatu riippuu siitä, kuinka tarkasti erotus suoritettiin.

  On tärkeää tarkkailla kaltevuutta asennuksen aikana. Yleensä kaltevuusaste vaihtelee välillä 1 - 3 astetta metriä kohden. On kuitenkin poikkeuksia, joissa kulma voi olla noin 5 astetta.

  Merkinnän jälkeen on välttämätöntä tehdä maaperän louhinta. Pinnoitteen leveys on yleensä noin 40 senttimetriä. Tästä ja opi syvyys kaivamisesta ottaen huomioon, että betonipinta on tehtävä maaperän yläpuolella. Ja myös on otettava huomioon kaltevuus, joka suoritetaan tyhjennyslaitteelle.

  Raja-asennus

  Ennen kiven asettamista betonialustalle on välttämätöntä puuttua eniten sokea alueeseen ja se tulee melko raskas. On suositeltavaa aluksi asentaa jalkakäytävät. Heillä on eräänlainen kehys. Jos näin ei ole, on asennettava muottipesä ja asentamisen jälkeen on vielä asennettava reunat.

  • Rajavartiot olisi kaivettava juuri muurien alapuolelle. Yleensä kaivon syvyys on noin 300 millimetriä reunukyllyn alareunan alapuolella. On välttämätöntä, että laskemisessa otetaan huomioon veden ulosvirtaus - reunus ei saisi häiritä häntä.
  • Ensinnäkin kaivo on täynnä raunioita noin 15 senttimetrin korkeudelle, minkä jälkeen se on varovasti tamped. Seuraavaksi lisätään betoniliuosta noin 2 senttimetrin korkeuteen, ja itsekori on asennettu päälle. Kaikki jäätyy ja asetetaan noin päivässä. Kuivauksen jälkeen voit jatkaa rakennuksen ympärillä olevan jalkakäytävän asennusta.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Betonipohjan rakentaminen

  Kun kaivaus on tehty, on tarpeen tasata ja tiivistää alue hyvin. Muista tehdä tämä ottaen huomioon pinnan kulma. On suositeltavaa laittaa pohjaan useita kerroksia geotekstiilejä. Se estää kasvien itävyyden, vaikkakin ilman sitä on vain vähän mahdollisuuksia, että kasvit tunkeutuvat betoniin. Joissakin tapauksissa on suositeltavaa laittaa bitumipitoista materiaalia pohjaan, joten pinnoitteen vedeneristysominaisuuksia on parannettava.

  • Ensimmäisenä kerroksena rauniot asetetaan noin 15 senttimetrin korkeudelle, joka on huolellisesti laskettu alas.
  • Jos päällyste altistuu raskaille kuormille, on toivottavaa asentaa runkorakenne runkorakenteen päälle.
  • Monoliittisen kerroksen korkeus pysäköintialueilla on 20 senttimetriä. Jos jalankulkija on asennettu, niin 10 senttimetriä riittää.
  • Betonia käytetään, jossa on merkintä M200. Päällysteen lujuus ja kestävyys riippuvat merkinnän tasosta, mutta mitä korkeampi laatu on, sitä korkeammat kustannukset ovat.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Laatoitus

  Asennus kattojen on melko yksinkertainen, monin tavoin tekniikka on samanlainen kuin laatoittaa. Ainoa ero on, että laatta voidaan asentaa erilaisiin ratkaisuihin ja johdonmukaisuuteen.

  • Kun käytät kuivaa asennustapaa, suuri kutistuminen on todennäköistä, minkä vuoksi vain ammattitaitoiset asiantuntijat työskentelevät tällä tekniikalla. Erityisen liimaseoksen kustannukset ovat melko suuret, on edullisempaa käyttää hiekosementtiseosta.
  • Tässä tilanteessa seos valmistetaan ilman komponenttia, kuten murskattua kiveä. Vain sementti ja hiekka lisätään. Tällaisen liuoksen merkinnän tulisi olla suurempi kuin perusasennuksen yhteydessä.
  • Ensinnäkin, laita kivi kuivaksi, peitä ja luetella kasvot monimutkaisilla elementeillä. Leikkaus suorittaa erikoispiirejä, joissa on timanttipäällyste.
  • Seos levitetään monoliittiselle kerrokselle lastalla, kerroksen paksuuden tulisi olla noin 2,5 senttimetriä. Ratkaisun päälle laita laatta. Muista suorittaa kivien säätö, suorita se mörssillä. Asettamisprosessissa on tärkeää unohtaa pinnan kaltevuuskulma.
  • Seos kovettuu noin 48 tuntia. Kun laasti on kuiva, on täytettävä laatat hiekalla. Kun hiekka on täysin tasaantunut, saumat ovat täynnä laastia.
  Takaisin sisällysluetteloon

  johtopäätös

  Tämä materiaali on erittäin mukava ja vahva, joten se on yksi sokeiden parasta. Sen edut selittävät suosiota, varsinkin verrattuna vertaisarviointiin. Laattojen käyttö antaa sinulle ainutlaatuisen pinnoitteen.

  Taustalevyjen sokea alue: asiantuntijoiden suositukset, askel askeleelta video

  Talon rakentamisen päätyttyä on tarpeen jatkaa sen parantamista. Tähän kuuluu julkisivun viimeistely, maisemasuunnittelu, myrskyviemäröinti ja niin edelleen.

  Tärkeä askel on sokea alueen valmistus. Tässä artikkelissa tarkastellaan sen päätavoite ja miten se tehdään. Erityisesti, miten sokea alue on valmistettu päällystyslautasta omiin käsiinsä.

  Miksi sitä tarvitaan

  Talon sokea alue hoitaa useita toimintoja:

  • Suojaa pohjan kosteuden tunkeutumiselta. Kadulta puolelta se kohtaa sadevesiä, sulaa lunta ja muita ilmakehän ilmiöitä. Sokea alue poistaa kosteuden sivulle.
  • Lämmitysaineet. Sokean alueen valmistuksen tekniikan mukaisesti se estää perustan jäätymiseltä. Sen kustannuksella maaperän turvotusta ei oteta huomioon, ja pohja testaa huomattavasti pienempiä kuormituksia.
  • Liikkua. Voit helposti päästä mihin tahansa talon julkisivuun sen ympärillä.
  • Esteettinen ilme. Ulkopuolella talossa on viimeistelty ulkoasu. Vaikka koristeellinen tarkoitus ei ole tärkein asia, sen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Talon ympärillä olevat päällystyslaatat sokea alue antavat rakennuksen ulko- puolelle tietyn iskunkestävyyden.

  Astelevyjä - miksi hän on?

  Useimmissa tapauksissa sokea alue on betonista - se on halvempaa, helpompaa ja nopeampaa.

  Mutta päällystyslautojen talon ympärillä on sen positiiviset puolet:

  • Kaunis näkymä koko käyttöiän ajan.
  • Rakennustyöhön ei tarvitse sisällyttää erikoislaitteita.
  • Lujittavan kehyksen valmistusta ei tarvita.
   Tarvittaessa voit helposti tehdä korjauksia. Riittää korvata useita erillisiä osia ja sokea alue taas on kaunis ulkonäkö.
  • Kyky valita haluamasi väri rakennuksen julkisivun alla.
  • Voit tehdä omalla kädellä sokean alueen talon ympärillä, mikä säästää perhebudjetin.
  • Likainen betonointi on suljettu pois.

  Mitä pitäisi olla

  Ennen kuin tarkastelemme askel-askeleelta ohjeita, selvitämme sokeiden alueen vaatimukset:

  1. Talon ympärysmitta, sen pitäisi olla keskeytyksettä.
  2. Seinästä on oltava vähintään 600 mm. Räystäsulkuneuvojen perusteella sen pitäisi olla 200 mm leveämpi. Tarvittaessa, ja sitä voidaan lisätä.
  3. Muista piirtää puolueellisuutta talosta. Sovituslautojen tarpeeksi kaltevuus 3 astetta.

  Teknologinen prosessi ja tarvittava materiaali

  Kaikissa teoksissa on seuraava järjestys:

  1. Maaperän poistaminen.
  2. Puuttaminen.
  3. Eristyksen ja vedenpitävyys.
  4. Jalkojen asennus.
  5. Myrskylautojen asennus.
  6. Päällystyslaatat.
  7. Täyttävät liitokset.

  Näiden työvaiheiden suorittamiseen tarvitaan joukko seuraavia materiaaleja:

  • Kiertokivi
  • Rulla vedeneristys.
  • Geotekstiilit.
  • Jäitä.
  • Sementti M300.
  • Lastuja.
  • Savea.
  • Määritä myrskyviemäri.

  Myös seuraavia työkalupakkia tarvitaan:

  • Rulettia.
  • Merkkijousi ja tappi.
  • Tasolla.
  • Lapio.
  • Kumi-vasara.
  • Putki betonin sekoittamiseen.
  • Lastaa.

  Yksittäisten olosuhteiden perusteella laitepakkaus voi poiketa hieman. Luettelo on jotain, jota ilman ei pitäisi tehdä.

  Askel askeleelta

  Nyt tutustumme askel askeleelta opetukseen, jossa on yksityiskohtainen kuvaus jokaisesta työvaiheesta.

  koulutus

  Ennen sokea aluetta sinun on tehtävä useita töitä valmistelualueella. Ensimmäinen vaihe on vanhan sokean alueen purkaminen. On välttämätöntä puhdistaa osa säältä, joka on piilossa mistään lian.

  Seuraavaksi poistettiin hedelmällinen maaperän kerros. Jos myrskyjätevesi asennetaan, putkien ja aluslauttojen syvennykset louhitaan.

  Tarvittaessa se voidaan kaataa. Jos kiirehdit, sokea alue yksinkertaisesti laskeutuu ja rikkoo sen koskemattomuutta. Tässä vaiheessa on tarpeen laskea sokea alueen leveys.

  No, jos se sopii päällystyslautojen kokoon. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden laittaa leikkaamatta. SNiP 2.02.01-83 mukaan sängyn syvyyden tulisi olla vähintään 15 cm.

  Asiantuntijat suosittelevat 40 cm: n syvyyttä. Jos maaperä on savi, niin savi linna on poistettava. Syvyys voidaan pienentää 30 cm: iin.

  Kun kaivoi syvennyksen säätöalueen ympärillä, pohja on pakattava ja tasoitettava. Jotta rikkaruohojen kasvua voidaan pitää pois, on suositeltavaa käsitellä sänky herbisidien kanssa, esimerkiksi Agrokiller, Tornado ja muut.

  merkki

  Seinästä ja säätiön kulmasta mitataan ennalta määrätty etäisyys ja vasaran tapit maahan. Vedä myös merkkijono. On suositeltavaa tasata köysi.

  Tämä tehtävä yksinkertaistaa lasertasoa. Suurin sallittu poikkeama on enintään 10 mm pitkä.

  Making kakku sokea alue

  Talon ympärillä oleva sokea muistuttaa "kerros kakkua". Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tiukasti noudatettava kerrosten järjestystä. Vaihe 1 - hydraulinen lukko. Tämä kerros on välttämätön, jos maaperä ei ole savi.

  Kaadettuun pohjaan kaadetaan kerros 100 mm: n saviä. Välittömästi muodostunut bias pois talosta. Lisäksi kaikilla kerroksilla on jo tarvittava kaltevuus.

  Savien sijaan käytetään myös PVC-kalvoa, geotekstiilejä ja vastaavia materiaaleja. Tämä vedeneristysmateriaali on päällekkäin toistensa kanssa ja soittamalla pohjaan. Poistaa jännityksen.

  Osittaiset taitokset ovat sallittuja, joten maaperän liikkumisessa vesieristysmateriaali ei murota. Kalvon vastakkaisessa päässä seinään kaadetaan soraa soraa, johon myrskyputki ja viemäri on asennettu.
  Video-ohjeet - laatan oikeanlaisen valmistuksen laatoille

  2. vaihe - hiekka

  Hiekkakerros on tehty jopa 50 mm: n paksuiseksi. Hiekka on tasaisesti tasoitettava, hieman kostutettava vedellä ja täytettävä. Hiekka on välttämätön hydrovarren suojelemiseksi seuraavalta kerrosaltaalta. Tässä vaiheessa on tarpeen asettaa kaikki tarvittavat tiedot ja asentaa tyhjennysaukot.

  3. vaihe - rajojen asentaminen

  Jalkakäytävän asennus tehdään venytetyllä langalla. Ulkopuolelta reunus on betonoitu. Kellarin puolelta, se pidetään tilapäisesti tapilla. Jäykisteen asennus on tehtävä tiukasti tasolla. On myös tarpeen tarkkailla etäisyyttä seinältä.
  Videosuositukset, joilla asennetaan jalkakäytävä sokean alueen valmistukseen

  4. vaihe - murskattu kivi

  Tässä vaiheessa vuodevaatteet on täynnä soraa. Paksuus voi olla 50-100 mm. Sora pitää pitää jalkakäytävän, jotta köydet voidaan poistaa. Runkomateriaalikerros tasoitetaan tasaisesti ja räjähtää. Nukkumisen jälkeen pieni kerros hiekkaa.

  5. vaihe - sementti-hiekka

  4 osaa sementistä vastaa yhtä osaa hiekasta. Jos seinämän kaltevuutta ei ylläpidetä, se muodostuu tällä viimeistelykerroksella. Tee näin yksipuolisen taso asennettuun jalkakäytävään, ja toinen puoli on suunnattu seinälle. Talon kaltevuuden tulee olla sama. Myös tässä vaiheessa tapahtuu myrskyn keräämisen lopullinen asennus. Sen on oltava tasainen jalkakäytävän kanssa. Ulkopuolella reunus on ripoteltu pohjamaalilla, jotta se olisi vakaampi.

  6. vaihe - päällysteen päällystäminen

  Nyt laatta on sijoitettu sokeille alueille. On aloitettava seinältä. Asennettu laatta tulee painautua kumi-vasaralla. Samalla tasolla ja puolueellisuutta syrjään talo on valvottu.
  Kuinka laittaa päällystyslaatat - videokäsky

  7. vaihe - täyttöliitokset

  Viimeisessä vaiheessa on vielä täytettävä kaikki kaistaleiden väliset aukot. Sementti-hiekkaseoksen täyttöä varten käytetään. Kaada seos ohut kerros koko laatta päälle ja tasoita se luudalla.

  On tärkeää varmistaa, että kaikki aukot täytetään tasaisesti, joten ei tarvitse kiirehtiä. Sen jälkeen kaakelilevy kaadetaan vedellä niin, että sementti tarttuu.

  Vihjeitä ja temppuja

  Jotta sokea alue talon ympärillä toimi pitkään aikaan, on noudatettava edellä kuvattua tekniikkaa.

  Huomaa myös seuraavat vinkit ja temput:

  • Voit kuulla mielipiteen, että tällaista rakennetta on vahvistettava. Mutta tämä on tarpeetonta, koska autot eivät aja sokea alueelle. Valmistettu muoto täydentää täysin henkilön painoa.
  • Määritä sokean alueen leveys laattakoon mukaan. Tämä poistaa tarpeen leikkaamisen.
  • Karkeasti kumpaankin kerrokseen poista vedosta.

  johtopäätös
  Kuten olemme nähneet, tehden päällystyslaatat talon ympärillä omilla kädillä on aivan todellista. Tässä artikkelissa voit oppia oikein ja paremmin tekemään sen niin, että sokea alue toimi pitkään aikaan, ja se täytti sen päätavoite. Toivomme, että tämä materiaali on auttanut sinua ymmärtämään teknisen prosessin ja on herättänyt halu työssään.

  Pehmopöydän sokea alue tekee sen itse: askel askeleelta ohjeita

  Kaikki tietävät, että kun rakennat taloa, mökkiä tai dahaa, koko kellarikerroksen ympärillä, sinun pitäisi kaataa sokea alue päällystyslaatoista. Tämä on koko rakennuksen tärkeä rakenneosa, joka suojaa talon ympärillä olevaa taloutta jäädytyksestä (talvella) ja liiallisesta kosteudesta. Suojatoimintojen lisäksi sokea aluetta käytetään usein kävelyteinä rakennuksen ympärillä.

  Sokea alue suoritetaan 1-1,5 metrin etäisyydellä talon reunasta. Betonia tai asfalttia käytetään yleisesti materiaalina. Joskus ne on viimeistelty keraamisilla laatoilla, päällystystuilla tai päällystyslaatat.

  Tänään analysoidaan aihe: Kuinka tehdä päällystyslaatta oikein?

  Päällystyslautojen tärkeimmät edut

  Kuten voimme nähdä, on mahdollista tehdä osmokista suuri määrä materiaaleja. Niinpä olisi välittömästi huomioitava tärkeimmät edut, joita talon sokea alue, joka on valmistettu päällystyslautasta, on.

  1. Pitkä käyttöaika verrattuna muihin materiaaleihin.
  2. Kaikki työ voidaan tehdä käsin ilman ammattitaitoa ja ilman erikoislaitteita.
  3. Ei vaadi vahvistuspohjaa (vahvistuskerros), mikä vähentää huomattavasti kustannuksia.
  4. Valtava valikoima päällystyslautojen muotoja ja värejä, mikä sopii täydellisesti lähes mihin tahansa muotoiluun.
  5. Tarvittaessa on olemassa mahdollisuus peittää osittainen sokea alue sulautetun viestinnän korjaamiseksi. Tarvittaessa voit täysin purkaa sokean alueen ja käyttää päällystyslaattoja muualla.

  Sokean alueen vaatimukset

  Sokean alueen leveyden laskemiseen käytetty kaava on: katon ulkoneman pituus seinästä on + 30 cm.

  Sokean alueen on oltava kiinteä, keskeytyksettä talon ympärillä.

  Seinän kaltevuus muodostuu pohjan muodostuksen vaiheessa, sen tulisi olla 5-7 astetta.

  Olisi annettava tyhjennysjärjestelmä. Tämä on tehtävä siten, ettei vesi pääse tunkeutumaan maan kerrokseen välittömästi sokean alueen takana.

  Sokeat päällystyslaatat tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita

  Aluksi, jos talo on uusi, asiantuntijat suosittelevat sokea alueen tekemistä vuodessa. Tänä ajanjaksona talon ympärillä oleva maa asettuu, mikä ei salli sokean alueen menettää käytön aikana.

  Älä jätä tätä prosessia loputtomiin, sillä kosteus voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa säätiölle.

  Maaperän liiallinen kosteus talven aikana johtaa turvotukseen eli vesipisaroiden kiteytymiseen ja maaperän tilavuuden lisäämiseen. Tämä maa painostaa pohjaa tai nostaa sitä, mikä johtaa muodonmuutokseen ja tuhoamiseen.

  Aihe on suuri ja sisältää useita pisteitä (vaiheita):

  • Valmisteleva vaihe.
  • "Kakun" pohjan suunnittelu sokea alueen alla.
  • Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen.
  • Vedenpitävä ja eristävä kerros.
  • Asettelemalla päällystyslaatat.
  • Sauman tiivistys

  Valmisteleva vaihe

  Merkitsemme. Tällöin tarvitsemme mittanauha (5 - 10 metriä), puiset tangot (voit ottaa kappaletta vahvikkeita), rakennusjohdin (lanka).

  Määritämme leveyden kuten edellä mainittiin, lisää vain 10 cm (tämä on reunan leveys). Aseta panokset kulmien ympärille talon ympärille ja seuraavaksi noin 2 metrin etäisyydellä toisistaan. Venyttämme langan.

  Jos talo on vanha, irrota vanha sokea alue. Älä unohda puhdistaa säätiötä, joka oli kerroksen irtotavarana "tyynyjä".

  Myös kaikki viat on korjattava, jos ne ovat läsnä.

  Jos rakennus on uusi, teemme kaivausta. Sen pitäisi välittömästi ottaa huomioon se, että siellä on paljon maata ja se on sijoitettava jonnekin. Oven syvyys on 30-40 cm.

  Tässä on otettava huomioon se, että jalkakäytävän ja suihkukaapin korkeus on hieman suurempi kuin pohjan paksuus laattojen asettamiseksi, joten ojan pohja on eri tasoilla.

  Myös jalkakäytävän ja sademetsän alla tulisi olla 5-10 cm: n pituinen sohva tyyny. Kaivannon pohja on puhdistettava juurista ja täytettävä.

  Tätä varten on parempi vuokrata värisevä levy, mutta voit tehdä sen omilla käsilläsi. Myös asiantuntijat suosittelevat kaivannon pohjan hoitamista jatkuvatoimisilla herbisideillä (Agrokiller tai Tornado), jotka estävät rikkakasvien kasvun. Voit myös asettaa geotekstilikerroksen, se on luotettava ja kestävä materiaali.

  Pohjan "kakun" suunnittelu sokean alueen alla

  Kun ymmärrämme perustan - se on monikerroksinen rakenne, jossa jokainen kerros suorittaa sen erityistoiminnon.

  Ensimmäinen kerros on savi. Toisin sanoen asetamme kerrokselle noin 5-10 cm paksua saven kerrosta maadoitettuun maahan. Savi on vuotanut vedellä lisäämällä nestemäistä lasia ja rypistynyt.

  Tämän seurauksena lasi reagoi saven kanssa ja alkaa kiteytyä. Päivä on jätettävä sellaisenaan. Savu suojaa kosteudelta maasta.

  Jätä 1-2 cm etäisyydellä kerrosten ja kellari seinän väliin. Tämä etäisyys on täynnä eristys-, hiekka- tai vaippa-teippiä. Tämä lämpöliitos estää sokean alueen halkeilua ja muodonmuutosta.

  Savien sijasta voit myös käyttää kahta kerrosta olevaa muovikalvoa tai kaataa betonipinta 5-10 cm paksuiseksi (tämä vaihtoehto nostaa sokean alueen kustannuksia).

  Toinen kerros on hiekkaa. Hiekkaa voidaan käyttää mitä tahansa pestä. Kerroksen paksuus on myös 5-10 cm. Hiekkaa ei saa kastella jatkuvatoimisesti, mutta käytä suutinta tasaiselle kastelulle. Vain murskata. Hiekkakerroksen avulla voit jakaa tasaisesti sokea alueen koko rakenteen kuorman maahan.

  Kolmas kerros on raunio. Kerros vaihtelee myös 5 - 10 cm: sta. Jätteiden murto-osan tulee olla 20-30 mm. Tasajännite tärytyslevyn avulla.

  Hiekkapohja estää veden kapillaarinen nousu sekä luo ilmatyynyn, mikä puolestaan ​​lisää eristysominaisuuksia.

  On huomattava, että aluslevyn muodostamisvaiheessa on välttämätöntä asettaa kallistuskulma ensimmäisestä kerroksesta. Kallistuskulman muodostamisen helpottamiseksi asiantuntijat suosittelevat korkeuseron säätiön reunasta sokean alueen reunaan noin 1-2 cm.

  Jalkojen asentaminen ja viemäriputkien asentaminen

  Yläosat ovat eri korkeuksilla ja paksuuksilla. Jalkakäytävän alla on myös tehtävä 5-10 cm: n rakeinen tyyny. Rajat asennetaan tiukasti jännitetyn kierteen ympäri koko kehälaatua pitkin. Kiinnitys valmistettu sementtilaastilla.

  Liuos koostuu sementistä, hiekasta ja murskakivestä suhteessa 1: 3: 4. Sementtilaasti asetetaan kaivannon pohjalle ja rajat asetetaan samalle tasolle, ja loput liuoksesta kaadetaan maata ja jalkakäytävän väliseen tilaan.

  Sinun tulee tarkkailla tarkasti reunojen ympärillä olevia reunuksia. Reunat ovat yleensä 3-5 cm maanpinnan yläpuolella.

  Tässä vaiheessa on myös välttämätöntä säätää putkien ja viestinnän muodostamisesta. Putket asetetaan kerääjältä viemäreihin. Jos käytät sadevesijärjestelmän alustoja, ne asetetaan sementtilaastikerrokseen sokean alueen sisällä. Älä unohda putkien esijännitystä ja astioita sademäärää, noin 2-3 astetta.

  Vedenpitävä ja eristävä kerros. Sora-alueen vedeneristyskerros olisi asetettava soran päälle. Vedeneristysmateriaalina voit käyttää polyeteenikalvoa, katemateriaalia, EPDM-kalvoa tai vedenpitävyyttä.

  Vedeneristysmateriaalin asettamisen tulisi olla kahdessa kerroksessa, joiden päällekkäisyys on 10-15 cm. Itsensä välillä ja päällekkäisyydellä pohjaseinälle sokean alueen tasolle. Liimataan kaikki saumat rakentamisnauhalla. EPDM-kalvo asetetaan yhteen kerrokseen, koska materiaali on raskas ja kestävä.

  Yksi miinus korkeat kustannukset. Vedeneristyskerros estää hiekka- tai sementtilaastia pääsemästä raakarakenteen koloihin.

  Päällystyslaattojen päällystyslaattojen lämpöeristys valmistetaan suulakepuristetulla suuritiheyksisellä polystyreenivaahdolla (vähintään 50 kg / m2). Eristeen paksuus riippuu alueesta, jossa asut. Yleensä tämä kerros on 5-10 cm.

  Nauhalumpuissa on käytettävä sekä sokea aluetta että itse säätiötä. Mutta paaluilla rakennettuihin taloihin sokeiden pylväiden ei ole järkevää lämmittää, koska lämmön säästäminen on mahdotonta.

  Lämmitintä päälle on suositeltavaa peittää kalvon tai geotekstilien kerros materiaalin suojaamiseksi liuoksen tai crimperin haitallisilta vaikutuksilta.

  Päällystyslautojen asentaminen

  Laying laatat voidaan tehdä gorstsovka tai käyttämällä sementti laasti.

  Vedeneristyseristyksen jälkeen viimeinen sementti-hiekkalaatan rivi on 5-10 cm paksu. Voit tehdä sen itse, sekoita hiekkaa ja sementtiä suhteessa 1 - 4.

  Voit ostaa valmiita bulk-sekoituksia eri kokoonpanosta. Aiemmin aina käytettiin kerrosta puhdasta hiekkaa, ilman sementtiä, mutta käytännön mukaan on parasta olla tallentamatta ja käyttämästä taaksepäin. Laatta asetetaan kellari seinästä jalkakäytävän reunaan.

  Voit sijoittaa lähelle toisiaan, tai voit käyttää ristejä (kuten kun asetat keraamiset laatat) ja jätä yhtäläiset aukot.

  Omalla kädelläsi voit myös asettaa päällystyslaatat sementtilaastille. Tätä varten teemme myös alla olevan hiekkakerroksen, jonka paksuus on 5-10 cm.

  Sitten ylhäältä laitetaan kermainen kerros 2-3 cm paksua sementtilaastia ja laita siihen laatat tai päällystekivet. Noudata tasoa ja kaltevuutta rakennustason avulla, leikkaa laatta kumi-vasaralla.

  Asiantuntijat eivät suosittele laimentavan suurta määrää ratkaisua kerralla, koska se nopeasti ratkaisee ja menettää sen johdonmukaisuuden. Asettelu toteutetaan myös kaukana kulmasta kellarikerroksesta.

  Laatat leikataan timanttipyörällä varustetulla hiomakoneella. Ja älä unohda omien turvallisuutesi (lasit, kengät ja suojavaatteet).

  On myös mahdollista asentaa päällystyslaatat betoniin. Tämä tehdään tapauksissa, joissa osa laatikosta on osa pysäköintitilaa.

  Sitten soraa ja eristyskerrosta tehdään betonikerros, jonka paksuus on noin 10 cm ja älä unohda kaltevuuden muodostumista. Odotamme, että betoni kuivuu - noin 14 päivää, ja laita laatta laastilla tai liimalla.

  Jos sinulla on jo konkreettinen jalkakäytävä ja haluat hienosäätää sisustusta ja sisustusta ja aseta päällystyslaatat. Tarkista betonipinnan halkeamat, reiät ja sirut.

  Jos virheet eivät ole merkittäviä, suljemme ne sementtilaastilla. Jos sokea alue on voimakkaasti vaurioitunut, asiantuntijat suosittelevat betonipinnan purkamista ja uudelleenvalmistusta.

  Sauman tiivistys Jos laatoitamme laattoja kuivalla tavalla, saumat tehdään välittömästi koko sokea alueen asennuksen jälkeen. Tätä varten käytä vaunua - vain sementin ja hiekan suhde 1 - 3.

  Tällöin koko pinta irrotetaan vedellä ruiskutuspistoolin avulla, tarvittaessa vuorilla. Saatat joutua toistamaan useita kertoja. Sen jälkeen 2 vuorokautta laatta ei saisi astua ja laittaa jotain raskaaksi.

  Jos asetit päällystyslaatat laastille, odota 48 tuntia, kunnes laasti asetetaan. Ja vasta sitten suljemme saumat. On myös mahdollista käyttää gartsovkaa tai sementtilaastia.

  Tiivisteen tapaan saumat täytetään sementtilaastilla. Jos rakenteessa on liitos, voit kirjoittua heti. Odotamme 48 tuntia, sitten kostutetaan vedellä ja hankaa saumat harjalla.

  Asiantuntijat suosittelevat kvartsihiekkaa täyttääkseen nivelet. Koska hänellä on kyky kiiltää hiukkasia omalla painollaan. Mutta se on kallis ilo.

  Voit korvata urahiekkaa, mutta se on pestävä ja seulottu. Joki-hiekka ei sovi tähän tarkoitukseen.

  Teemme päällystyslaatat omin käsin

  Jos aiot päällystää päällysteen päällystyslaatat, ympäröivä alue on myös koristettava laatoilla tai päällystystuilla.

  Valmiiden tuotteiden hinta on melko korkea, joten päällystyslaatat voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten tarvitsemme betonisekoittimen, sementin M500, murskakiven (pieni murto), hiekan, muotin, tärinän pöydän, pehmittimen ja värin.

  Lomakkeet ovat saatavilla ilmaiseksi. Jotkut asiantuntijat tekevät lomakkeita itse.

  Ne on pestävä, kuivattava ja tahriuduttava sisäpuolelta pinta-aktiivisella aineella (pesuainetta), joten on parempi käyttää harjaa.

  Vibrotable voidaan vuokrata tai tehdä itsenäisesti. Kotona voit käyttää vanhoja pesukoneita. Laitetaan märkä takki tai huopa rummulle ja asetamme spin-tilaan suurimmalla nopeudella. Joten saamme täydellisen tärinän pöydän.

  Sekoita valmistelemaan betonimyllyssä jatkuvasti sekoittaen. Seoksen koostumus: sementti - hiekka - sora / 2: 2: 2. Pehmittimiä myydään myymälässä, se lisätään ohjeiden mukaan.

  Kohler laimennettiin myös ohjeiden mukaisesti ja lisättiin liuokseen. Kaikki sekoitetaan perusteellisesti, kunnes homogeeninen kermainen massa.

  Sitten tuloksena oleva liuos kaadetaan muotteihin Inu-lattian lattialle. Ja panimme tärytystekstiin tai pesukoneeseen noin 3 minuuttia.

  Sitten kaada liuos lomakkeiden reunoihin ja pudota myös värähtelevä pöytä 3-5 minuuttia. 48 tunnin ajan lomakkeet sijoitetaan tummalle viileälle paikalle ja peitetään muovikelmulla.

  2 päivän kuluttua laatta tulee poistaa muotista. Voit tehdä tämän upottamalla lomakkeen 30 sekunnin ajan kuumassa vedessä (70 astetta) ja kevyesti napauttamalla laatta siirtyy pois lomakkeesta.

  Vain 3-4 viikon sisällä on mahdollista käyttää laattaa, koska se saa lopullisen voiman tänä aikana. Tällä kertaa se on säilytettävä paaluilla tasaisella pinnalla.

  johtopäätös

  Meidän artikkelissamme yritimme kuvata vähitellen päällystyslaatan päällystystekniikan koko tekniikkaa. Toivomme, että tiedot auttavat sinua tekemään oikein sokean alueen omassa talossasi. On syytä huomata, että tämä sokea alueen järjestäminen ei ole halpaa.

  Jos teet kaiken omalla kädelläsi, tarvitset 2-3 päivää, ja voit säästää melko paljon rahaa, koska erikoisryhmä tarvitsee sinulle noin 2000-3000 ruplaa yhtä juoksumittaria varten.

  Tämä kustannus sisältää koko louhintatöiden luettelon (vanhan sokean alueen purkaminen), ennen kuin päällystyslaatat tai päällystyskivet on tehty ja tämä on ilman materiaalien hintaa.