Jalusta laatta luo kuvan talosi, suojaa sen alaosaa.

Ystäväni rakentaa maalaistalon. Hän käänsi minulle kysymyksen siitä, mikä kellari laatta suojaisi paremmin rakennusta ja miten se näyttäisikin. Päätin kertoa Vadikille tärkeimpien suojamateriaalien tyypistä ja ominaisuuksista. Rautakaupassa näytetään ulkonäkö. Osoita talo, jonka tiimimme viimeisteli muutama vuosi sitten. Hän on amatööri ratkaisemaan monimutkaisia ​​ongelmia ja suunnittelemaan talonsa.

Jalusta loppuun

Käyttötarkoitus ja erilaisia ​​kellarilevyjä

Pohja sijaitsee lähellä maata. Kosteus nousee sen yli. Vedeneristys, joka on rakennettu rakennuksen aikana, suojaa seiniä kosteudelta ja tuhoutumiselta. Talon alempi osa kastuu jatkuvasti sadesta, talvella se jäätyy ja lumi peittää. Lattia sijaitsee kellarin yläosassa. Kylmä ja kostea tunkeutuvat siihen. Tuloksena on muotin kulmissa ja kosteudessa huoneissa.
Laattajalusta on tullut suosittu suojan muoto. Se on asennettu ulkopuolelle ja suojaa mekaanisia vaurioita, roiskeita ja likaa sateen aikana. Samalla alhainen lämmönjohtavuus lämmittää rakennuksen pohjassa. Suuri valikoima profiileja ja värejä tekee rakennuksista yksilöllisen, erottaa useista samanlaisista tyypeistä.

Tile jalusta on tullut suosittu loppuun

Nykyaikaiset rakentajat käyttävät useita erilaisia ​​laattoja:

 • luonnonkivi;
 • tekokivestä;
 • klinkkerilevyt;
 • PVC-paneelit;
 • hartsiin perustuvat;
 • polymeeri hiekkakivi.

Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa ja etunsa muihin materiaaleihin nähden. Kiinnitys kiinnitetään liimalla ja ruuveilla, riippuen materiaalin materiaalista. Maalin ulkonäkö toistaa perusrakennusmateriaalit: kivi, tiili, lohkot. Myymälöissä on laaja valikoima kuvioita ja värejä. Jokainen voi luoda unelma-asunnon standardirakennuksesta. Seinien koristeluun käytetään käytännöllisiä ja kauniita kellareita pihalle.

Plinth-laatta suojaa pohjaa

Luonnonkivestä valmistetut laatat antavat luonnollisen kauneuden

Ystäväni ei ole rajoitettu keinoin, joten tarkastelu aloitimme luonnonkivestä. Lähestyttiin jalustat, joiden näytteet hiekkakivestä, tuffista ja kalkkikivestä kuvioiduilla karkeilla pinnoilla osoitettiin. Takapinta oli tasainen. Kasvoskivelle ei käsitellä. Hän välitti kaikki lämpimän hiekan sävyt, auringon säteiden punertava sävy ja ruskeat sävyt. Talon tarpeeksi koristaa pohja tällaisella kivi, ja sen ulkonäkö on ystävällinen. Sisällä kunnossa mukavuutta.
Marmorilla ja graniitilla on runsaasti värivalikoimaa ja ääretön määrä piirustuksia. Tämä on erityisen havaittavissa kiillotetuissa näytteissä. Levyjen koot ovat erilaiset. Pienistä niistä voit tehdä mosaiikkimaisia ​​kuvioita. Suuri lohko laitetaan yhteen riviin korkin koko korkeudelle. He tekevät talon ylelliseksi. Kellarissa olevat raikkaat ja raunioituneet laatat muuttavat rakennuksen muinaiseen linnaan. Varsinkin jos lopetat seinät.

Socle laatta luonnonkivestä

Luonnonkivi on kiinnitetty suoraan talon kellariin sementtiliimalla. Liitokset on suljettu tiivisteellä. Efektin tehostamiseksi saumat tehdään suhteessa laattojen kokoon. Kuivumisen jälkeen ne sävytetään kiviin vastakkaisella värillä, joka on täynnä huijausta, mikä lisää pakkasvastusta. Kiven pinta peitetään vettähylkivällä suojaavalla koostumuksella. Tiheä marmori ja graniitti eivät voi peittää. Ne absorboivat korkeintaan 3% kosteutta kauden aikana. Se ei vaikuta niiden lujuuteen ja kestävyyteen.
Luonnonkivi laatta on kallista. Sen etu on materiaalin vastustamaton kauneus, luonteen ja vahvuuden luomat kuvioiden ainutlaatuisuus. Ystäväni kiehtoi materiaalin kauneus. Hän piti hänen käytännöllisyyttään. Se kestää 3 - 4 vuotta kiven suojelemiseksi suojaavalla yhdisteellä, ja se kestää yli kymmenkunta vuotta.

Tekokivet eivät ime vettä

Sementin ja hiekan pohjalta pehmittimien lisäämiseksi maalit ja suojaavat yhdisteet loivat laatat jalustan viimeistelyyn. Keinotekoinen kivi on huonompi kuin luonnon kauneus. Sen etu erilaisissa lisäaineissa ja suuri tiheys. Se ei absorboi vettä. Lika voidaan helposti pestä pois vesivirralla letkusta.
Erilaisia ​​tekstuureita ja värejä, keinotekoisia kivia kopioita rock, shell rock. Se on "kuluneiden" ulkoasua, joka aiheuttaa kouristuksia, siruja ja halkeamia. Hartsien ansiosta se on enemmän muovia kuin luonnollinen materiaali ja kestää iskuja. Korkin pintaan kiinnitetään erikoisella sementtipohjaisella liimalla. Levyjen välinen tila täytetään erikoisliitoksella suurille saumoille. Hydrofobinen aine suojaa niitä kosteudelta ja pakkaselta.

Socle laatta keinokivestä

Klinkkerilevyt pitävät ruokia

Klinkkerilevyn puolella näyttää tiilen leikattu viipaleiksi. Sillä on sama koko ja väri. Valmistustekniikka on erilainen.

Kerroin ystävälle, että sitä tuotetaan useassa vaiheessa:

 1. Erityinen tulenkestävä savi louhitaan. Se tyhjennetään kuolleiden kasvien, juurien, ulkomaisten kivien jäännöksistä.
 2. Savi massaa sekoitetaan lisäaineiden kanssa. Paksu koostumus hajotetaan muotoon ja puristetaan. Poistaa ylimääräisen kosteuden ja poistuu ilmasta.
 3. Hehkutus suoritetaan lämpötilassa 1000 - 1200 astetta. Savi on sintrattu, kovaa. Kiiltävä pinta ei päästä veteen.

Väritys suoritetaan ennen hehkutusta. Kuva välittää eri tiilimuotoisten värejä: päin, vanhentuneita. Ystäväni opiskeli pitkään, miten sokkelilevy on tehty savesta. Sitten hän sanoi, että tekee ruokia. Ero astian laadussa ja muovausmenetelmä.
Pohja pohjaan on kiinnitetty pintaan erityisellä synteettisellä liimalla. Se on sijoitettu tasaisiin riveihin merkinnällä ja luo ulkonäön. Kulmille tehdään erityisiä L-muotoisia elementtejä, joilla on eri pituudet sivuilta. Tiililevy on vakaasti hapen ja muiden aggressiivisten aineiden vaikutusta vastaan. Hän leikkaa teollisuusrakennusten ja rakennusten seinät lähellä kemikaaleja. Kestävyyteen päin oleva klinkkerilevy ylittää kiven.

Klinkkerilevyt

Polymeeri sementin sijasta

Muuraus jäljittelee ja polymeeri hiekkakivi laatat. Sen pohjana on hienojakoisen hiekan runsaus. Sementtipolymeerin sijasta. Eri värit ja tekstuurit luovat suuren määrän vaihtoehtoja. Levyt valmistetaan luonnonkiven alapuolella. Ne ovat muovia, kiinnitys voi olla erityinen liima. Useimmiten asennetaan ruuveihin laatikolle tai suoraan seinän pinnalle. Pehmeys ja joustavuus mahdollistavat pinnoille epätasaiset pinnat.
Muokkaajien arvostamia kykyä tehdä minkä tahansa tekstuurin, mukaan lukien vanhentunut kivi. Polymeeripohjainen jalusta laatta asennetaan mihin tahansa seinämateriaaliin, mukaan lukien puu. Kiinnittämistä varten riittää, että kiinnitysosat kiinnitetään vastaaviin reikiin ja napsautetaan paikalleen.
Polymeeri-hiekkakiven alhaista lämmönjohtavuutta käytetään talon eristämiseen. Kosteuden ja huurteen kestävyys tekevät siitä hyvän suojan koko julkisivuun.
Samanlaisia ​​ominaisuuksia on hartsiin perustuva laatta. Se on ohutta, helppo leikata jopa saksilla. Se voidaan taivuttaa kulmissa. Sitä käytetään vähemmän kuin polymeeriset hiekat. Pitkäaikainen kuivausaine puuttuu. Kolmen päivän pohja on suojattava sateelta ja kosteudelta.

Pohjaosuoja PVC-paneeleilla

Laasti ja liima aiheuttavat haittaa ja likaa. Kuivan asennuksen tukijat voivat käyttää PVC-paneeleja. Kiinnitys heille on erikoisprofiili ruuveille. Heidän välillään ne on yhdistetty uraseinämiin. Avaruusvaipoissa voidaan asettaa eristys. Levyt toistavat erilaisten kivien ja tiilien kivien asettamisen. Helppo asentaa itse. Yksi henkilö voi hoitaa tehtävän.

Vadik oli väärässä. Hän haluaa oppia uusia erikoisuuksia. Hän piti PVC-verhouspaneelin tarjoamaa tilaisuutta, joka oli vaatimaton ja helppo asentaa. Polymeerilevyjen kiinnityksen ansiosta hän myös selviytyy. Mutta luonnonkivi ihastutti häntä kauneudessaan. Odotan hänen päätöstään aloittaa laskelmat ja kertoa ystävälle, kuinka paljon hänen pitäisi ostaa.

Laatoitusjalusta: materiaalilajikkeet ja asennusmenetelmät

Usein rakennuksen kellarin koristelussa käytetään jonkinlaista laattamateriaalia. Laatta eroaa korkeasta kestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä, pitkästä käyttöajasta ja houkuttelevasta muotoilusta. On myös sanottava, että se on melko helppo asentaa ja jatkokäyttö ei vaadi työtä. Tässä artikkelissa puhumme tämän rakennusmateriaalin lajikkeista ja menetelmistä sen kanssa.

Materiaalityypit pohjakerrokselle

Klinkkerilevyt jalustan viimeistelyyn

Yleisimpiä materiaaleja rakennusten ulkopuolelle ovat klinkkerilevyt. Tämä materiaali on saavuttanut suosiota kotimarkkinoilla johtuen sen korkeasta toiminnallisuudesta ja pitkästä käyttöiästä. Klinkkerilevy kestää lämpötilan muutoksia, joten sitä voidaan käyttää myös kaikkein epäedullisimmilla alueilla ilmastollisesta näkökulmasta. Materiaali tarjoaa erinomaisen vedenpitävyyden rakennuksen pohjalle, koska se ei anna veden päällä.

Jos päätät lopettaa rakennuksen klinkkerillä, sinun on tiedettävä, että nykyaikaiset markkinat tarjoavat kahdenlaisia ​​rakennusmateriaaleja:

 • käsin tehty materiaali;
 • klinkkerilaatat.

Materiaalitiedot ovat ulkonäöltään identtisiä, mutta silti on huomattava ero. Tässä puhumme materiaalin tiheydestä. On itsestään selvää, että konepuristusmenetelmällä valmistetulla materiaalilla on paljon tiheämpi rakenne kuin klinkkeri käsityönä. Mitä korkeampi tiheys, sitä korkeammat ovat kaikki muut materiaalin indikaattorit. Toisin sanoen koneellisesti valmistetut laatat osoittavat korkeampaa vastustuskykyä sääolosuhteisiin ja veden toimintaan. Siksi on parempi, että emme yritä säästää rahaa, vaan ostaa todella laadukasta materiaalia, joka on tuotettu lehdistön kautta.

Muut alustalle alttiit materiaalit

Edellä mainittujen rakennusmateriaalien lisäksi rakennusten ulkokoristukseen käytetään muita rakennusmateriaaleja, joita käsitellään myöhemmin.

Luonnonkivi. Tämä kasvava materiaali on kallista, mutta sillä on huomattava vahvuus ja se voi kestää useita vuosia. On myös sanottava, että tämä materiaali on lähes mahdotonta vahingoittaa mekaanisin keinoin. Hän ei myöskään pääse kemiallisiin reaktioihin. Kivi on myös ympäristöystävällinen ja näyttää luonnolliselta. Huolimatta vaikuttavasta etujen luettelosta luonnonkivellä on joitain haittoja. Ensimmäinen asia, joka saaliit silmäsi, on materiaalin hinta. Se on myös erittäin raskas, mikä vaikeuttaa huomattavasti kuljetusta ja asennusta. Asennusta vaikeuttaa myös se, että luonnonkiven laatat ovat mielivaltaisia, joten sinun on valittava toisistaan. Meidän ei pidä unohtaa tällaisen pinnan muotoilua, jota ei ehkä yhdistetä rakennuksen ulkonäköön. Esimerkiksi jos rakennus on vaipalla halvalla muovilla, niin pohja, joka on koristeltu luonnonkivellä, näyttää naurettavalta.

Luonnonkivi päällystämiseen

Fagotti. Tämä materiaali on keinotekoisesti luotu kivi. Tuotannossa käytetään seuraavia komponentteja:

 • hiekka;
 • sementti;
 • lisäaineita visuaalisen vaikutuksen parantamiseksi ja suorituskykyominaisuuksien parantamiseksi.

Tämän rakennusmateriaalin pääetu on valtava valikoima värejä ja muotoja. On kuitenkin huomattava haitta, että sinun tarvitsee tietää ennen kuin ostat rakennusmateriaaleja. Fagotti imeyttää vettä hyvin, joten tämä laatta on asetettava tekniikan mukaisesti ja noudatettava selkeästi ohjeita, muuten kylmäkaudella fagottien vuoraus murtuu ja murtuu. Tämän mahdollisuuden poistamiseksi sinun on liotettava materiaali veteen ennen asennusta.

Polymeerihiekka. Tämä kaakeli kohti talon kellarista näyttää luonnolliselta kiviltä. Myös laattoilla on korkea lujuusaste, jota voidaan verrata voimakkaan klinkkerin ja luonnonkiven indeksiin. Tämän rakennusmateriaalin tärkein etu on erittäin helppo asennus. Tosiasia on, että tällaista materiaalia voidaan istuttaa paitsi liimakoostumukseen myös kiinnittimiin.

Joustava kivi. Tämä on keinotekoisesti luotu rakennusmateriaali, joka valmistetaan erilaisten hartsien perusteella. Tämän materiaalin etuna on se, että sen avulla on mahdollista pitää jopa kaikkein monimutkaisimmasta vuorauksesta arkkitehtoninen näkökulma. Tämä materiaali valmistetaan laattoina tai rullina. Lämmityksen jälkeen tiettyyn lämpötilaan materiaali muuttuu hyvin taipuisaksi ja haluttu muoto voidaan antaa. On huomattava, että joustavaa kiveä käytetään paitsi ulkoiseen työhön, myös sisustukseen. Materiaali voidaan helposti leikata tarpeeksi koon mukaan, mikä yksinkertaistaa huomattavasti asennusta.

Hyperpuristetut laatat. Tämä rakennusmateriaali on melko samanlainen kuin klinkkeri teknisissä ominaisuuksissaan. Vain tällainen rakennusmateriaali eroaa klinkkeristä paljon pienemmällä massalla ja vaikuttavalla turvamarginaalilla. Rakennusmateriaali valmistetaan erilaisten irtoaineiden perusteella, jotka sekoitetaan valmistuksen aikana ja yhdistetään sitten sitovien hiukkasten ja veden avulla.

Erittäin harvoissa tapauksissa keraamisia laattoja käytetään rakennusten ulkopuolelle. Tätä materiaalia valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota sen tekniseen suorituskykyyn. Tosiasia on, että tällaisten viimeistelytoimien vuoksi on käytettävä vain materiaalia, joka on resistenttejä lämpötilaeroille. Näille teoksille sopivalla materiaalikotelolla on välttämättä kuvake. Tämä laatta on merkittävä haitta - sillä ei ole lainkaan mekaanisen rasituksen kestävyyttä. Puhaltaan se todennäköisesti hajoaa osiin. Lisäksi keraamisilla laatoilla on korkeat kustannukset, mutta sen valikoima on todella mahtavaa.

Pohjamaalit, jotka laativat kellarissa kellarissa

Näiden töiden suurin vaikeus on seuraava: rakennusten sokeus on melko pitkä, joten pätevä asiantuntija ei voi aina kestää tiukkoja vaakasuoria viivoja. Jotta kellarilevyn päin oleva näkymä näyttäisi miellyttävästi ja luotettavasti pohjaan, on tärkeää pyrkiä mahdollisimman tehokkaasti ensimmäisen materiaalikerroksen luomiseen. Ensimmäisen rivin tiukan vaakasuoran asennon saavuttamiseksi seinän alareunaan on asennettava metalliprofiili, joka auttaa luomaan tasaisen ensimmäisen rivin. Viimeistelyn jälkeen profiili voidaan purkaa.

Ennen kuin aloitat työskentelyn kellarissa, sinun on valittava oikea liima, johon asennat laatat. Tästä valinnasta riippuu muninnan materiaalin laatu ja sen käyttöikä. Sinun täytyy ymmärtää, että yksinkertainen koostumus, jota käytetään laatoitettaessa sisätiloissa, ei toimi täällä. Ensinnäkin tällainen liima ei pysty kestämään paljon ulkoisia viimeistelyaineita, toiseksi sen on oltava pakkasenkestävää, ei pelkää lämpötilan hyppyjä eikä reagoi veden kanssa. Muutoin vuoraus ei kestä kauden. Joskus asennustöissä käytetään vedenpitäviä seoksia, mutta suosituimpia käytetään edelleen liimakoostumuksia Ceresit CM17 ja Ceresit CM117.

Vahvistus on yksi tärkeimmistä vaiheista kellarin koristelussa. Jotkut kaipaavat tätä vaihetta tietämättömyytensä tai jopa laiskuutensa vuoksi, mutta tämä ei ole missään nimessä mahdotonta. Tosiasia on, että metalliverkko tarjoaa rakennusmateriaalin tiukempaa kosketusta seinän kanssa. Vaikka vikoja ilmestyy työn aikana ja jotkut laatta-aineesta jättävät pohjan, ne pysyvät lujiteverkossa edelleen tukevasti.

Metallivahvistin

Asennuksen aikana, sinun ei pidä unohtaa kynää, joka pystyy suojaamaan vuorauksen veden haitallisilta vaikutuksilta. Näiden elementtien järjestely on välttämätön vaihe, jos seinämä on päättynyt hydrofiilisellä materiaalilla, kuten fagolla.

Valmistelutyöt

Kellarin klinkkerilevyn kiihtyminen esiintyy useammin kuin muiden materiaalien viimeistely, joten huomioimme kaikki esimerkin asentamisen tärkeimmät näkökohdat. Klinkkerilevyn asennuksen aikana on erittäin tärkeää valmistaa huolellisesti pohja, johon laatta-aineisto lopulta asennetaan. Pohjan tila riippuu viimeistelyn toiminnan kestosta. Seinämän kanssa kosketukseen joutuvan materiaalin pinnan on oltava täysin tasainen, samoin seinämän pintaan.

Klinkkerilevyjä käytetään myös talojen julkisivuihin. Aikataulun aikana sinun tarvitsee ristit laattojen päälle, niitä on enemmän kuvattu artikkelissa.

Laudan tasaisen pohjan valmistelemiseksi on tarpeen poistaa kaikki epäsäännöllisyydet, kourat, syvennykset ja muut puutteet, minkä jälkeen on tarpeen puhdistaa seinän pinta ja pöly ja lika. Jos epäpuhtauksia on jäljellä, laatta ja seinämä eivät ole 100% tiheitä, mikä aiheuttaa materiaalin putoamisen hyvin pian. Käytä rakennuksen tasoa tarkistamaan käsitellyn alueen tasaisuus

Klinkkerilevyjen ominaisuuksia

Laadukkaan ja perusteellisen pohjatason valmistuksen jälkeen on välttämätöntä antaa seinälle jonkin aikaa kuivua. Sitten sinun on sovellettava aluketta siihen. Tämä tehdään seinän rakenteen hydrofiilisyyden vähentämiseksi sekä rakennusmateriaalin ja seinämän maksimaalisen kiinnittymisen varmistamiseksi. Pohjustuksen jälkeen odota hieman, kunnes materiaali imeytyy.

Kun seinä on kuivunut, sinun on aloitettava työskentelyalueen merkitseminen. Kuten edellä mainittiin, on parempi aloittaa laattaosan ensimmäisen rivin tasosta ja asentaa metalliprofiili siellä.

Klinkkerilevyjen asettaminen

Ensimmäisen rivin sijainnin laskemiseksi sinun on mitattava korkin korkeus ja jaettava se laattapinnan leveydellä unohtamatta lisäyksiä saumojen leveydestä. Tämän menetelmän avulla voit laskea tarvittavan materiaalin määrän.

Ensimmäinen klinkkerin rivi on asetettava maanpinnan alapuolelle. Asennuksen aikana on väistämättä pieni aukko. Älä huoli tästä, kun asennus on valmis, sinun on tiivistettävä se tiivisteaineella.

Yksityiskohdat työskentelystä laattaliiman kanssa

Klinkkerilevyjen yksi tärkeimmistä vaiheista on liimamassan käyttö pinnalla. Joten ensin sinun täytyy ottaa kuvitteellinen lastasi ja kaataa sen kokoonpano ja siirtää se seinälle. Työkalun hampaiden leveys riippuu käytetystä viimeistelymateriaalista. Yli tai vähemmän kevyitä laattoja varten tarvitaan työkalu, jonka hampaat ovat korkeintaan 8 millimetriä leveä, ja raskaampia materiaaleja varten tarvitaan hampaita, joiden leveys on enintään 1,2 senttimetriä.

Pääsääntöisesti liimakoostumus kuivuu puoli tuntia tämän tosiasian perusteella, mutta voit arvioida karkeasti alueen, joka on käsiteltävä kokoonpanon kerrallaan. On erittäin tärkeää varmistaa, että liiman tahra ei alkota kuivua reunojen ympärillä, sillä tuoreen massan tulee noudattaa hyvin jo käytössä olevaa. Jos vielä hukkaan hetki ja koostumus alkoi kuivua, on parempi puhdistaa se ja aloittaa toimenpide uudelleen. Joskus pidetään hyväksyttävänä soveltaa viileää koostumusta ei seinään, vaan itse laattaan.

Jos seinälle jo levitetty liimaharja napsahtaa liian nopeasti, sinun on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen säilyvyyden lisäämiseksi. Voit tehdä tämän käyttämällä ruiskua ja tavallista vettä. Joka kymmenen minuuttia liiman levittämisen jälkeen sinun on suihkuttava pieni määrä vettä sen alueella. Muista myös, että jos aloitat korjaukset kesällä, korkean lämpötilan vaikutuksesta, liima asetetaan hyvin nopeasti, joten ajattele jonkinlaista peitettä etukäteen luomaan sävy, käytä pistoolia koko ajan ja yritä levittää vähemmän liimaa kerrallaan.

Jos hirsirakenteisen kappaleen yhtäkkiä asennettiin epätasaisesti tai, kuten sanotaan, "ui", niin tällainen virhe voidaan korjata 20 minuutissa, mutta ei enempää. Ylimääräinen liimamassa on poistettava välittömästi materiaalin pinnalta kankaalla ja kuumalla vedellä. Jos jätät liimamassan pinnalle, voit poistaa sen käyttämällä liuotinta.

Kiinnitys liitosten välillä laatat

Keraamisten laattojen tai minkä tahansa muun materiaalin tukemiseen tulisi päätyä injektointiin. Houkuttelevien ja tasalaatuisten saumojen saamiseksi vedä johto jokaisen seuraavan viimeistelymateriaalin riviin laatta asennettaessa. Laattojen kulmissa altistaa muovi ristissä.

Liimaliuoksen kuivuminen kestää noin kolme päivää. Tämän ajanjakson jälkeen voit turvallisesti aloittaa saumojen käsittelyn. Tämä vaihe on tärkeä myös luoden luotettavan ja vahvan pinnan, koska neste voi tunkeutua saumanvaroihin, mikä vaikuttaa haitallisesti liimakoostumukseen, ja bakteerit ja sienet voivat myös moninkertaistaa sinne. Holkkitiivistettä varten voit käyttää erilaisia ​​koostumuksia, joita on käytettävä erityisellä kumilastalla. Ilman poistamiseksi ja sellaisten ongelmien poistamiseksi, kuten kuplien muodostamisessa laattojen välissä, on tarpeen tehdä liitokset. Näihin tarkoituksiin tavallinen kaapeli on täydellinen. Pääasia on, että sen halkaisija on sama kuin sauman leveys. Tämä kaapeli on painettava tiukasti tuoreeseen ratkaisuun.

Täyteaineen kuivaamisen jälkeen on välttämätöntä poistaa sen jäämät laatasta harjalla. Ensimmäisenä päivänä sinun on järjestettävä suoja vain mahdolliselta sademäärästä käsitellylle pinnalle, jonka jälkeen ei ole mahdollista huolehtia sateista. Sinun on myös selvitettävä, kuinka suojata seinää suoralta auringonvalolta vähintään viikon ajan. Kiinnityksen jälkeen sinun on odotettava päivää, ja puhdista sitten vuori kostealla liinalla.

Pohjamateriaalina olevien laatatilastointimateriaalina on käytettävä vain niitä yhdisteitä, joihin ei ole vaikutusta alhaisissa tai korkeissa lämpötiloissa ja joilla on suuri elastisuus. Älä unohda rakenteen ulkonäköä, joten yritä valita sopiva väri seinäastialle.

Nyt tiedät, miten laatoitat jalusta omilla laatikoilla ja voit säästää vähän rakennusyritysten palveluista.

laatta

Rakennuksen kellarikerroksen viimeistely vaatii erityistä huomiota, koska tällä alueella on eniten alttiita biologisille vaikutuksille ja korkealle kosteudelle. Kun valitset kellarin kellarista, sinun on keskityttävä korkealaatuisiin materiaaleihin, jotka palvelevat omistajansa yli kymmeneen vuoteen. Miten laittaa laatta pohja harkita myöhemmin.

Sisällysluettelo:

Peruslaatta - ominaisuudet ja ominaisuudet

Rakennuksen kellariosaan ei ole vain valtava kuorma, mutta se on myös lähes aina märässä ympäristössä. Siksi pohjan suojelemiseksi on suositeltavaa varmistaa sen suoja erilaisilla puutarhatuotteilla.

Melko yleinen vaihtoehto on asettaa jalusta laatta, joka estää hyvin kosketuksen pohjan kosteuden ja muiden ilmakehän vaikutteita. Lisäksi rakennuksen ulkonäkö paranee huomattavasti, se on houkuttelevampi.

Julkisivun päälaakerin tärkein ero on sen suurempi lujuus, joka voidaan saavuttaa materiaalin paksuuntumisen ansiosta. Rakennuksen lämpöeristys on siis parantunut ja sen kellarikerros vahvistunut. Kiinteistön laattojen avulla korostetaan talon rajaa.

Pintamaalaa yhdistetään erilaisiin lämmöneristys- ja vedeneristysmateriaaleihin. Jalkakäytävälaatta on melko kestävä ja se on eri muotoja. Jos talon omistajalla on pieni taito tavallisilla laatoilla, sitten heittää kellari, hän tuottaa itselleen.

Vaikka tällaisten taitojen puuttuessa, on parempi luottaa ammattilaisiin, koska socle-toiminnan kestävyys riippuu laatupöydän asettamisen laadusta. Lisäksi laatta ei saa kiinnittää jalustaan, mikäli se on valmistettu puusta.

Useimmin klinkkerityyppinen materiaali, joka jäljittelee erilaisia ​​rakennusmateriaaleja, käytetään pohjapiirroksena. Koska laattojen kuorma on suuri, sille asetetaan korkeimmat vaatimukset. Kellarikerroksessa tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

1. Lisääntynyt paksuus - jos verrataan kellarilevyä vakiolaatan kanssa, sen paksuuden pitäisi olla kaksinkertainen. Jos sinulla on ongelmia halutun paksuuden valitsemisessa, on parempi keskittyä 15-20 mm: n välein. Se on tämä laatta, joka pystyy kestämään sille asetetun kuorman, joka tulee koko rakennuksesta.

2. Kemiallisten hankausaineiden kestävyys - Koska ympäristöongelmista johtuen joillekin alueille on ominaista saostuminen happosateessa, on parempi huolehtia laattojen vakaudesta aggressiivisten aineiden edessä. Jos laatta, jonka kanssa kellari on leikattu, on korkealaatuista, niin se ei menetä alkuperäistä ulkonäköään huolimatta happosateesta.

3. Laatta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Tällaisen laadun läsnäolo kellarikerroksessa mahdollistaa välttää ongelmia kellarin eristämisessä. Vaikka luonnollisesti ennen laattojen asettamista, ilman epäonnistumista, suoritetaan lämpö ja vedeneristys. Siten kylmää ilmaa ei pääse huoneeseen ja koko rakennuksen lämpöhäviö vähenee.

Etuja käyttämällä laatat edessä talon kellarissa

Klinkkerilevyjen käyttö kellariosassa viimeistelevänä pinnoitteena on monia etuja. Ensinnäkin koko rakennuksen houkuttelevuus ja epätavallinen ulkonäkö lisääntyvät.

Tile talon kellarista:

Tarjoamme sinulle perehtyä tärkeimpien etujen hyödyntämiseen laattojen viimeistelyyn kellarista:

1. Asennuksen jälkeen laatta ei tarvitse suorittaa mitään muuta viimeistelyä. Lisäksi laattahuolto on melko yksinkertainen.

2. Rakennuksen kaikki tekniset hetket huomioon ottaen sen käyttöikä on yhtä suuri kuin rakennuksen käyttöaika.

3. Laatoituksen asentaminen kellariosaan takaa koko rakennuksen tehokkaan suojan kosteudelta ja lämpöhäviöltä.

4. Pinnan puhdistaminen ja rakennuksen houkuttelevuuden lisääminen riittää käyttämään harjaa, jossa on jäykät harjakset ja vesi. Koska suurin osa klinkkerilevyistä kestää kemiallisia yhdisteitä, veden lisäksi käytetään puhdistusaineita.

5. Suuri vahvuus mahdollistaa jopa vakavat iskut.

6. Nykyaikaisilla rakennusmateriaalimarkkinoilla on suuri määrä maaleja, jotka eroavat muodoista, väreistä, tekstuureista jne.

Tyyppiset kellarit

Kellari on osa rakennusta, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle ja suojaa sitä kosteudelta ja muista tekijöistä. Koska kellari on jatkoa julkisivulle, yksi sen toiminnasta on rakennuksen koristelu.

On olemassa lukuisia kellarilevyjä, jotka eroavat toisistaan ​​muodon, asennusmenetelmän, koon, koostumuksen jne. Suhteen.

Tarjoamme tutustumaan jalustalevyn päävaihtoihin:

1. Tiililevy socle - yleisimpiä vaihtoehto socle viimeistelyyn. Sen avulla voit simuloida tiilimuurausta, melko helppo asentaa ja käyttää.

Klinkkerilevyjen etuja olisi korostettava:

 • kosteuden kestävyys;
 • ympäristöön vaarattomiksi;
 • toiminnan kesto;
 • lujuus ennen mekaanista rasitusta;
 • stabiilisuus ennen lämpötilan putoamista.

2. Toinen vaihtoehto sokkeloille on koostumus, joka perustuu hartsin käyttöön. Tämä laatta on pieni paksuus, vain 2,5-3 mm. Ulkonäkö on samankaltainen kuin klinkkerin tiili. Tämä laatta on melko joustava ja joustava, joten se sopii täydellisesti mihin tahansa muotoon, jopa epätasaisella pinnalla.

Tällaisten laattojen eduista tulisi huomata:

 • kosteuden kestävyys;
 • ympäristönsuojelu;
 • pitkä käyttöikä;
 • helppo leikkaaminen;
 • erilaisia ​​värejä ja kuvioita;
 • mahdollisuus kiinnittää erityisillä liimakoostumuksilla.

3. Polymeeripinnan pohjalla on plastisuus, pieni paino, korkea kosteuden kestävyys, pakkasenkestävyys. Tämä laatta asennetaan valmiiksi valmistettuihin runkorakenteisiin ruuveihin ja suoraan pohjan pinnalle liimalla. Tämä laatta eroaa erilaisista väreistä ja tekstuureista.

4. Ylikuormitetun tyyppisen jalusta laatta on suuri lujuus, kevyt, edullinen hinta. Sen tuotannon sekoitus ja hitsaus tietynlainen bulk seos. Yksi tällaisen laatan tärkeimmistä eduista on sen kosteuden kestävyys ja lämpötilakestävyys.

Plinth laatta trimmaustekniikka

Vaikka kellarilevyssä on paljon etuja, mutta jos sitä ei ole asennettu oikein, se menettää paljon hyödyllisiä ominaisuuksiaan. Siksi kellerilevyjen sisustuksessa on noudatettava tiettyä tekniikkaa, joka auttaa tekemään työn oikein, ja lopulta saat kauniin ja kestävän kellarin, joka suojaa rakennuksen sisäpuolelta ulkoisista ärsykkeistä.

Ohjeet kellarin klinkkerilevyjen viimeistelyyn:

1. Ensinnäkin on välttämätöntä suorittaa useita töitä, joiden tarkoituksena on laatia laattojen pintaa. Riippumatta siitä, mihin muotoon laatat käytetään, pinnan on oltava täysin tasainen. Vanhojen viimeistelyaineiden läsnä ollessa sinun on huolehdittava niiden poistamisesta. Lisäksi on tarpeen varmistaa vahvistetun verkon asennus, jonka avulla tehdään lämmön- ja vedeneristys. Lisäkäsittelynä kellarin pinta on käsiteltävä maaperällä, joka sallii sen kestämään lämpötilan muutoksia.

2. Lisäksi laattojen muodon suhteen määritetään sen sijainti pinnalla. Jalkakäytävien asettamiseen käytetään erityisiä liimakoostumuksia, joilla on korkeimmat liimaominaisuudet. Ei ole hyväksyttävää käyttää tavallista sementtipohjaista laastijaa, heti kun laatta alkaa pudota kosteuden vaikutuksesta. Vaikka näin on mahdollista säästää liimalla, loppujen lopuksi sinun on tehtävä koko base uudelleen.

3. Ota huomioon, että laattojen kiinnittämiseen käytettävän liiman on oltava stabiili ennen kosteuden ja lämpötilan muutoksia. Lisäksi laattaan kiinnitetyn liiman vähimmäispaksuus on 5 mm. Huomaa, että liiman levittäminen seinän ja laattojen pintaan on epäkäytännöllistä, koska materiaalin tarttuminen ei parane ja liiman ostaminen ja kustannukset kasvavat.

4. Välikappaleiden käyttö auttaa luomaan tasalaatuiset saumat levyjen välillä. Lisäksi se tarjoaa sileän muurauksen, ja laatta saa houkuttelevan ulkonäön.

5. On parempi aloittaa laatoitukset pohjan yläosasta. Tällä tavoin varmistetaan pinnan liitoksen tiheys ja tasaisuus materiaaliin. Lisäksi ei ole ongelmia asennettaessa viimeistä riviä laatat, vaikka leikkaamalla laatat, sen alaosa sulkee kentän.

6. Alustan peittäminen on oltava sokea alueen laitteiden edessä. Näin voidaan estää laattojen leikkaaminen. Koska alempi osa kattaa edelleen materiaalit, joista rakennetaan sokea alue.

7. Yksi tärkeimmistä rakennuksen kellarikerroksen ongelmista on kulmakaapelien suunnittelu. Järjestelyyn sovelletaan erityisiä nurkkielementtejä. Vaikka vaihtoehto ei ole käyttää näitä materiaaleja, tässä tapauksessa laatta antaa siirtymän kulmien väliin.

8. Tiivisteiden tiivistämiseen on erikoisestettä, joka on yhdistettävä koostumukseen sekä laattojen että liima-aineen asennuksen aikana. Kaikki lisätoimenpiteet laattojen täyttämiseksi toimivat vasta, kun liima kuivuu.

Rakennuksen kellarikerroksesta on epäilemättä suuri määrä etuja. Vaikka sen pääasiallinen haittapuoli onkin - tällaisten laattojen kustannukset ovat varsin korkeat. Siksi, kun viimeistelet suuren kellarialueen, on parempi ottaa etusija suurille laatikoille. Niinpä kellarin houkuttelevuutta parannetaan ja laattojen asennuksen prosessi yksinkertaistuu.

Pinta-alaa talon kellarissa

He alkavat työskennellä poistamalla kaikki epäsäännöllisyydet, sillä ne kulkevat kellarin pinnalla pienellä lastalla, joka tasoittaa rappauspinnan etukäteen ja poistaa ylimääräisen vanhan pinnoitteen, jos sellainen on.

Tätä seuraa pohjamaalin valmistus pinnalle. On parempi käyttää erikoismuotoja, jotka on tarkoitettu kellarin käsittelyyn ennen laattojen asettamista. Vettä käytetään valmiin seoksen laimentamiseen.

Primerin levittämiseen pintaan harjan tai rullan avulla. Huomaa, että pienimpiä halkeamia tai syvennyksiä tulisi käsitellä pienimmillä alueilla.

Alukkeen kuivumisen jälkeen valmistetaan liimakoostumus, jolla laatta kiinnitetään. Liiman valmistamiseksi sinun on huolellisesti tutkittava ohjeet, jotka osoittavat sen kaikki laimennuksen ja varastoinnin osuudet.

Liimaa käytetään yksinomaan seinään kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen liimasauva levitetään sileällä kampalla ja toinen lovettuun sivuun. Noudata sovelluksen yhtenäisyyttä ja liiman jakautumista. Liimakoostumuksen mahdollinen levitys erityisellä meloilla. Tee näin vähän työtä, jotta terää painettaisiin tiukasti seinää vasten. Tarkista laattojen tasaisuuden käyttäminen rakennustasolla, joka tarkistaa säännöllisesti pinnan tasapinnan.

Kun liima kuivuu, ne päästävät eroon napeista ja kulmista. Konstruktioita varten on käytettävä erityistä fugia tai erikoisvalmisteista seosta. Saumojen käsittelyn jälkeen laatta pyyhitään kuumalla vedellä kostutetulla liinalla, joka poistaa laastin jäämät.

Lisäksi laattapohjan asettamisprosessissa on täsmälleen seuraava tekniikka, jossa työskentelevät kellarin viimeistelyaineiden kanssa. Jos pintakäsittely on tarpeen kipsiliuoksella, esiasennetaan erityinen vahvistusverkko, joka lisää rakenteen lujuutta.

Jos oletetaan, että tiililevyn asentaminen on epätodennäköistä, sen asentaminen käyttää sementin ja hiekan pohjaa. Tämä materiaali on melko kallis ja ehdottaa laadukkaampaa liimakoostumusta. Jos käytät tavallista ratkaisua, silloin laatta alkaa pudota. Pinnalle levitettävän liiman paksuus ei saa olla yli 0,5 cm.

Huomaa, että liiman ei tulisi olla saumojen välisen tilan pinnassa, koska se vaikuttaa levyn käytön kestoon. Jos kellarin laatta vastustaa happoja ja muita kemiallisia yhdisteitä, laastilla pitäisi olla samat ominaisuudet.

Jotta kellarikerroksessa voisi olla peruskoulutusta laattojen polttamisen alalla. Muussa tapauksessa on parempi luottaa ammattilaisiin. Kaikkien töiden suorittamisen jälkeen levylle levitetään alusta, joka antaa korkeamman suojan ulkoisten ärsykkeiden vaikutuksilta.

Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

Socle-laatta suojaa kaikkia pohjaa kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta. Alhainen lämmönjohtavuus luonnehtii luotettavaa eristystä.

Julkisivun edessä on erilaisia ​​materiaaleja, jotka toistavat rakennuksen perustuksen ja seinien rakentamisessa käytettävät tunnetut rakennusanalogit.

Pinta-ainemateriaalityypit

Tile talon kellarista on valittu houkuttelevalla tavalla. Se voidaan asentaa ilman paljon vaikeuksia. Se voidaan tehdä (alla):

 • luonnollinen ja tekokivet;
 • tiilimuoto ja koko - klinkkeri;
 • polymeeri-hiekkakokoonpano;
 • hartsiin perustuvat materiaalit;
 • hyperpainamalla.

Kunkin kehittäjän kellarikerroksessa olevat julkisivulevyt on valittu itsenäisesti sen jälkeen, kun tutkittiin kunkin tyyppisiä ominaisuuksia ja kiinnitysmenetelmiä rakennuksen ulkosivulle.

Kellarin koristeluun käytetyllä laatoilla on suurempi lujuus materiaalin lisääntyneen paksuuden vuoksi. Lisäksi tämä koristeelementti suorittaa myös tällaisen lisätoiminnon, koska se korostaa rakennuksen alaosaa julkisivuun liittyvän kokonaiskuvan taustalla.

Laatoituksen ominaisuudet

Luonnonkivestä valmistetut levyt on valmistettu hiekkalaatikosta, tuffista, kalkkikivestä, graniitista ja marmorista. Raaka-aineen ulkosivulla voi olla karkea tai kiillotettu pinta.

Laatta asennettu sementti-hiekalla tai liima-aineella.

Mahdolliset tuotetut laatat

Klinkkerilevyt kestävät kosteutta hyvin

Kellarissa oleva klinkkerilevy on valmistettu erityisistä saviastioista tiilen koon ja värin mukaan. Siinä on kiiltävä lakka pinta, joka kestää hyvin kosteutta. Lisäksi materiaalilla on suuri hapenkestävyys, joten sitä käytetään useimmissa tapauksissa teollisuusyritysten rakennusten viimeistelyyn.

Mitä tulee raaka-aineiden kestävyyteen, se ylittää kaikki tällä hetkellä käytettävissä olevat päällystysmateriaalityypit tässä indikaattorissa.

Polymeeri-hiekkakokoonpanon pohjalta tehdyt laatat ovat luonnonkiven ulkonäkö. Tällaisten elementtien kiinnittäminen julkisivulle tehdään liiman avulla. Kellarin puupintaan voit kiinnittää laattojen itsekierteittävät ruuvit.

Jokainen elementtielementti kiinnitetään toisiinsa erityisellä salpalla, tasaamalla pinnan ja poistamalla aukon erot.

Polymeerilevyille on tunnusomaista lisääntynyt jäätymisvastus. Tästä huolimatta ne voidaan helposti leikata oikeaan paikkaan tai taivuttaa kulmassa.

Hyperpuristettujen löysästi sekoitettujen altaiden viimeistelylaatta on hyvä kosteudenkestävyys, korkea lujuus, alhainen paino edullisen hinnoittelupolitiikan avulla.

Ennen kuin päätät, mitkä laatta valitsee talon kellarikerroksen, on syytä tutkia kunkin laattojen tyyppisiä ominaisuuksia ja neuvotella asiantuntijan kanssa.

Plinth vaatimukset

Kehittäjä voi suorittaa vuoraustyöt itsenäisesti, ja jos tarvittavat taidot puuttuvat, ota yhteyttä rakennusalan ammattilaisiin, jotka ovat erikoistuneet tämäntyyppiseen toimintaan.

Kun otetaan huomioon, että kellarilevyillä on lisääntynyt kuormitus, niistä on suuria vaatimuksia:

 1. Paksuuden tulisi olla kaksi kertaa suurempi kuin standardi.
 2. Kestävyys aggressiivisissa ympäristöissä, mikä estää laatuominaisuuksien ja ulkonäön menetyksen.
 3. Alhainen lämmönjohtavuus lämmönhukan vähentämiseksi.

Kun olet päättänyt kattota talon kellarikerroksella, voit olla varma, että työn päätyttyä:

 • tehokkaan suojan talon kellarista tai kellarista kosteudelta ja lämpöhäviöltä;
 • pinta voidaan pestä milloin tahansa käyttämällä pesuainekoostumuksia ja lakkaa, pinta on helppo palauttaa;
 • mekaanisen iskun seurauksena julkisivuun käytettävät socle-laatat eivät vaurioidu.
Huolehdi oikeasta laattaliima-aineesta

Jalustan kiinnittämiseen rakennukseen käytetään erilaisia ​​koostumuksia: liima "cerezit", liimasementti, PVA-liima ja sementti-hiekkalaasti suhteessa 1: 3.

Visuaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi ratkaisuun voidaan lisätä erilaisia ​​väriaineita.

Joten, jotta saadaan punertava sävy, on suositeltavaa lisätä kuiva miniumi liuokseen ja ruskean noki, joka on tekninen hiili.

Laattojen väliseen saumaan oli valkoinen, niiden välissä oleva ontelo on täynnä erityistä valkoista täyteainetta.

Jotta kivi kiven alla täysin täyttää tehtävänsä, luoda kaunis ja kestävä pohja, sinun pitäisi seurata teknologiaa sen asennus.

Menetelmä kellarista

Ennen kuin aloitat muninnan, sinun on valmisteltava koko rakennuksen ympärysmitan ympärille: leikata pinta spatolla; poista vanhoja viimeistelyaineita; vahvistavat vahvistettua verkkoa, joka varmistaa laatan kiinnityksen luotettavuuden pohjaan. Koko kellarikerroksen edessä oleva prosessi näyttää tässä videossa:

Alustalle asetetut laatat ovat erilaiset. Tämä määrittää, missä ja mitä laatan kellarista päin.

Työn suoritusjärjestys:

 1. Valmisteltu sementti-hiekkalaasti, lisää siihen hieman PVA-liimaa. Tämä antaa sille linnoituksen ja muodostaa turvallisen yhteyden vastakkaisen pinnan ja kiinnitettävän materiaalin välillä.
 2. Sementtiliimaa käytettäessä sen paksuus ei saa ylittää 5 mm. Samanaikaisesti on suositeltavaa käyttää sitä sekä kellarin pinnalle että laattojen takapuolelle.
 3. Pintapuolella on tarpeen soveltaa erityisiä tukiprofiileja tasaiselle saumalle vaakasuoralle ja pystysuoralle.

Sileisiin saumoihin käytetään erityisiä tukia.

 • Alustan asettaminen alustalle alkaa ylimmästä rivistä. Tämä varmistaa jäljelle jäävien rivien hyvän lujuuden ja vaakasuoran kohdistuksen. Rivien horisontaalisuus tarkistetaan rakennustasolla.
 • Alarivin epätasaisuus sen läsnäolon sattuessa peitetään myöhemmin sokealla alueella, joka suoritetaan pohjakerroksen viimeistelyn jälkeen.
 • Kulma-alueet on upotettu erityisiin kulmaelementteihin.
 • Levyliitokset on suljettu erityisellä laastilla, jota käytetään vain sen jälkeen, kun liima on täysin kuivunut. Sen väri voidaan valita riippuen itse laatan sävyistä.
 • Kun kaikki työt suoritettiin kellariin päin, laatta peitetään suojaavalla pohjamaalilla tai lakalla, joka myös suojaa kellarin eri ulkoisista vaikutteista.

  Socle-laatta: viimeistelymateriaalien valinnaisuudet

  Nykyään rakennusmarkkinat ovat täynnä erilaisia ​​julkisivuja. Valinta olisi kuitenkin tehtävä, eikä sitä olisi ohjattava henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, kuten materiaalin nimittäminen. Joten, laattojen varten Socle on suuria vaatimuksia koskevat voimaa, kulutusta kestävyys, säänkestävyys.

  Erityisominaisuudet

  Jalkalistat ovat julkisivun alaosa, tavallisesti hieman eteenpäin. Tämä on eräänlainen "kerros" säätiön ja rakennuksen pääosan välillä.

  Pohja enemmän kuin muut julkisivuominaisuudet altistuvat mekaanisille ja iskukuormituksille. Talvella se ei ole alttiina vain matalille lämpötiloille, mutta se jäätyy myös maahan.

  Lumen sulamisen aikana ja sademäärän aikana kellarissa esiintyy kosteuden aktiivinen vaikutus, ja useimmissa tapauksissa sulamisvedessä on hiukkasia tiekemikaaleja ja muita aggressiivisia komponentteja.

  Kaikki tämä lisää kellunta-aineen viimeistelymateriaalin lujuutta, jäätymisvastusta, kemiallista inertia ja kosteutta. Ja koska se on erottamattomasti sidoksissa julkisivulle, on tärkeää, että materiaalia leimataan visuaalisesti.

  Socle-laatta, jolla voi olla erilainen muotoilu, jäljitellä tätä tai tätä pintaa ja valmistetaan eri rakenteista, vastaa näitä vaatimuksia. Ainoastaan ​​korkeat tiheys jalusta laatat, suurempi paksuus verrattuna julkisivun vastineet, ja vastaavasti parannettu voimaa indeksit pysyvät ennallaan.

  Materiaalin paksuuden lisääntyessä sen lämpö- ja äänieristysominaisuudet kasvavat.

  Kilven ilmeiset edut kellarin koristeluun ovat:

  • rakennuksen luotettava suoja kosteuden tunkeutumiselta;
  • rakenteen lämpöhyötysuhteen parantaminen;
  • nykyaikaiset materiaalit eivät ole syttyviä tai niissä on alhainen syttyvyysluokka;
  • lisääntynyt lujuusominaisuudet, kulutuskestävyys;
  • säänkestävyys;
  • yksinkertaisuus asennus - laatta on kätevä koko (sen korkeus yleensä vastaa korkeutta säätiön);
  • helppo huolto - monilla pinnoilla on itsepuhdistuvat pinnat, joista suurin osa on helppo puhdistaa jäykillä harjalla ja vedellä;
  • Pitkä käyttöikä, keskimäärin 30-50 vuotta.

  Haittapuolena on materiaalin suurempi paino, joka vaatii perustuksen lisäämistä. Löydät kuitenkin aina kevyemmän vaihtoehdon, ja ehkä kannatat säätiön vahvistamista.

  Esimerkiksi jos perustan voima ei riitä klinkkerilevyjen asentamiseen, se saattaa riittää asennettavaksi kevyemmästä epäjalosta metallista.

  Tarvittaessa voit noutaa paneeleita, joilla on sama klinkkeri.

  Pohja voidaan laatia erilaisista materiaaleista. Harkitse yleisimpiä laatatyyppejä.

  päällystys

  Tämä julkisivulaatta ilmestyi vaihtoehtona kalliimmille ja raskaille tiilitiilille. Ei ole yllättävää, että se jäljittelee tiilimuurausta, vaikka on myös vaihtoehtoja kiville.

  Klinkkerilevyn perustana on savi, joka altistuu korkean lämpötilan polttamiselle. Tuloksena on erittäin luja materiaali, jolle on ominaista matala kosteuden absorptio, lämmönkestävyys, pakkasenkestävyys. Luotettavuudellaan se on verrattavissa graniittilaattoihin.

  Itse materiaalilla ei ole korkeita lämmöneristysominaisuuksia, joten se vaatii eristeen käyttöä. Mutta tänään voit myös löytää lämpölaatat - parannettu näyte perustuu klinkkerin, joka on varustettu kerroksella polyuretaani tai mineraalivilla eristys. Tämän kaksikerroksisen lämpösovelluksen lisäksi on kolme ja neljä kerrosta, jotka on varustettu jäykkyydeltään ja tulenkestävillä lisälevyillä. Tiililevy vaihtelee korkealla kustannuksella, joka kuitenkin maksaa pitkän käyttöiän - 50 vuotta ja enemmän.

  polymeeri

  Hiekassa koostumuksessa laatta on kevyt, hyvä höyryläpäisevyys. Tuotteen alhainen paino mahdollistaa sen asentamisen jopa vahvistamattomille alustoille sekä tukirakenteille, joilla on pieni suoja. Polymeerihartsien läsnäolo luo tuotteen lujuutta ja kosteutta, sen kykyä säilyttää eheys ja geometria altistuessaan korkeille ja matalille lämpötiloille. Korkea muovattavuus suojaa laatat haketuksesta ja halkeilusta. Se on asennettu sekä kuivaan että märkään tapaan.

  hyperpressed

  Tileelle on ominaista myös pieni paino ja kestävyys, korkea kosteudenkestävyys sekä houkutteleva ulkonäkö. Se näyttää hyvin samalta kuin klinkkerilaatat.

  kivi

  Tämä laatta tehdään luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Luonnonkiviä käytetään kuitenkin vähemmän koristeluun. Suuresta turvamarginaalista huolimatta se on liian raskas, vaikea hoitaa ja hoitaa, sillä voi olla säteilytausta ja lopulta kallis hinta.

  Mutta jos päätät käyttää luonnonkiveä, valitse liuskarakentaminen. Tämä on kivirakenne, jolla on epäsäännöllisen muotoisia levyjä, joiden paksuus on harvoin yli 50 mm.

  Materiaalin arvokkaita analogeja ovat posliiniset kivitavara, fagot, jotka ovat keinotekoisten kiven lajikkeita. Tällaisten materiaalien pääkomponentit ovat murskattu graniitti ja muut luonnonkivet sekä polymeerihartsit. Tuloksena ovat laatat, jotka eivät ole huonompia luotettavuutta luonnolliseen vastineeseen verrattuna, mutta kevyempiä, kosteutta kestävämpiä ja edullisempia.

  On oikeudenmukaista huomata, että posliinista valmistettu kivitavara painaa edelleen huomattavasti, joten sitä käytetään vain kiinteissä perustuksissa. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta keinokivistä valmistetut laatat muistuttavat luonnollisia pintoja - graniittia, liuskekiveä, käsiteltyjä ja karkeita kiveä ja niin edelleen.

  Hartsipohjainen levy

  Tämä vastapäätä oleva laatta eroaa joustavuudestaan ​​ja joustavuudestaan, minkä ansiosta se voidaan käyttää pohjan puoliympyrän ja pyöreän elementin pinnoittamiseen. Ulkopuolella he jäljittelevät tiilimuurausta tai "runtelemaa" kiveä.

  Koriste-laatat voidaan leikata saksilla, mikä helpottaa asennusta. Asennus toteutetaan märällä erikoisliimalla, ei tarvita välilevyjä, joten vaikuttava monoliittinen pinta muodostuu. Tuotteen alla voidaan asettaa eristyskerros. Laattojen alla voi olla betoni tai kipsiä oleva pinta.

  Alustalle keraamiset laatat: valinnan ja materiaalityyppien kohtaaminen

  Jalkakäytävä on osa pohjaa, joka kohoaa maanpinnan yläpuolelle ja suorittaa tehtävän suojella rakennetta ympäristövaikutuksilta. Koska kellari on jatkoa julkisivulle, sillä on myös koristeellinen rooli.

  Ristikkäiset laatat suurikokoisina.

  Tile valinta

  Nykyään valmistajat tarjoavat laajan valikoiman viimeistelymateriaaleja, joista laatta on löytänyt suurimman suosion (selvitä täältä, kuinka koristella tiilitalon kellarista).

  Jalustan laattaominaisuudet

  Tässä tapauksessa käytettävät viimeistelymateriaalit poikkeavat tavallisista laatoista, koska käytön aikana säätöön kohdistuu vakavia maaperän ja sademäärän vaikutuksia.

  Pohjan suojaamiseksi pintalevyn tulee täyttää seuraavat vaatimukset.

  • Sen paksuuden tulisi olla suurempi kuin seinälaattojen koko. Tällöin valinta on lopetettava elementeillä, joiden paksuus on 1,5-1,7 cm.
  • Haponkestävien laattojen käyttö auttaa estämään saostumisen kielteiset vaikutukset liiallisella happamuus.
  • Materiaalilla on suuri iskunkestävyys, minkä seurauksena on lähes mahdotonta murtaa se.

  Nämä ominaisuudet vaikuttavat laattojen kustannuksiin. Mutta sinun täytyy ymmärtää, että hyvän tuotteen hinta ei voi olla alhainen.

  Plinth-laattatyypit

  1. Yksi yleisimmistä materiaaleista, joita käytetään säätiön koristelemiseen, on klinkkerilevy. Sen avulla voit luoda simuloinnin tiilimuodosta säästämällä paljon aikaa ja rahaa.

  Kyseessä olevalla pohjalevyllä on seuraavat edut:

  • kosteuden kestävyys;
  • ympäristöystävällisyys;
  • pitkä käyttöikä;
  • pakkasenkestävyys;
  • vahvuus.
  1. Hartsipohjaiset laatat. Sen paksuus on kolme millimetriä ja ulkonäkö muistuttaa klinkkeripeiliä. Joustavuutensa ansiosta materiaali voi olla mikä tahansa muoto, joka on tärkeä kohokuvioitujen pintojen suunnittelussa.

  Myös laatat etuja ovat:

  • helppo leikkaaminen;
  • värien valinta;
  • mahdollisuus kiinnittää erityinen liima.

  Hartsin pohja jalusta trim.

  1. Toinen pinnoitusvaihtoehto on polymeerinen hiekkakivi-laatta. Sillä on ominaista sellaiset ominaisuudet kuin plastisuus ja alhainen paino, veden kestävyys ja pakkasenkestävyys. Kiinnitys voidaan tehdä joko valmistetulla kehyksellä ruuvien avulla tai itse alustalla liimalla. Kuten kuvassa näkyy, laaja valikoima laattoja voit luoda jäljitelmä tiili- tai kivirakenteesta.

  Polymeeriset hiekkakattilat jälkikäsittelyllä.

  1. Hyperpuristettua laattojaa talon kellarista on myös ominaista korkea lujuus, keveys ja pieni kustannus verrattuna tiiliin. Se valmistetaan sekoittamalla ja hitsaamalla löysät seokset. Tämän pinnoitteen tärkeä etu on kosteuden häiriönsieto ja kyky kestää alhaiset lämpötilat.

  Suomalainen hyperpressoitu laatta pohjalle.

  Vihje! Materiaalin valinta riippuu omasta mieltymyksestäsi. Kuitenkin, kun ostavat kellarikerroksia kellariin, on suositeltavaa kiinnittää huomiota sävyihin, jotka ovat tummempia kuin seinäpeite.

  Kun määrität laattaparametrit, jatka asennusta.

  Laatoitus

  On tarpeen suorittaa ulkopinta viimeistelyyn vedenpitävän pohjan suojaamiseksi ja saastumisen kielteisten vaikutusten estämiseksi. Tietenkin on monia muita tapoja päättää säätiö, mutta luotettavin on talon kaakelin kellarissa.

  Järjestys kohti kellarista

  Harkitse tekniikan toimii.

  1. Ensimmäisessä vaiheessa on välttämätöntä poistaa kaikki epäsäännöllisyydet, kävelemällä lastalla lastalla betoniin. Poista kaikki viat, puhdista pinta pölystä.

  Laatoituksen valmistelu.

  1. Seuraavaksi siirry alukkeen valmistukseen. Tätä varten on suositeltavaa ostaa valmiin seoksen ja laimentaa se vedellä.
  2. Käytä siveltimellä tai rullalla pohjamaalia (kuva) kellaripinnalle. On tärkeää varmistaa, että kaikki ontelot ja pesualtaat käsitellään.

  Maadoita pohjapinta.

  1. Odotettuaan, kunnes alustakerros kuivuu, siirry liima-seoksen valmistamiseen laattaan. Koostumus laimennetaan kuten on esitetty.
  2. Seuraavassa vaiheessa seinä käsitellään kahdella kerroksella liimakoostumuksella. Ensimmäinen kerros levitetään kampan sileälle puolelle ja toinen on jo hammastettu. On tärkeää varmistaa, että nauhat eivät keskeydy ja niillä on sama paksuus.

  Liimakerros, jonka aiheuttama lovettu lasta

  1. Liimakoostumusta levitetään myös laattoihin erityisellä lastalla. Paina sitä tiukasti ja kiinnitä se seinään. Jotta leikata kellari koristeellisilla laatat, on tarpeen käyttää tasoa työskentelyn aikana.
  2. Kun olet odottanut liiman kuivumista, poista kulmat ja kiilat. Saumoja hierotaan erityisellä fuusiolla tai omalla kädellä valmistetusta seoksesta.
  1. Kun kaikki saumat on lopetettu, pinta pyyhitään kostealla liinalla, poistamalla seoksen jäänteet.

  Suositukset työn suorittamisesta

  Sen lisäksi, että on käytettävä erityisiä materiaaleja päin, on myös noudatettava asennustekniikkaa.

  • Alkuvaiheessa on pintakäsittely. Tarvittaessa kipsipinoa vahvistavaa silmää.
  • On mahdotonta käyttää tavallista hiekkasementtikoostumusta klinkkerilevyjen kiinnittämiseen. Koska valitsit korkealaatuisen ja kalliin materiaalin, sinun ei pidä jäädä liima-aineeksi.
  • On myös tärkeää tarkkailla liimakerroksen paksuutta. Sen ei pitäisi olla yli 5 mm.
  • Hapotuskestävien kaakeleiden saumauksen yhteydessä on käytettävä erityisiä formulaatioita, joilla on samankaltaiset ominaisuudet. Samalla ne varmistavat, että saumojen jäljellä ei ole liimaa, koska se voi vaikuttaa haitallisesti vuorauksen kestävyyteen.
  • Koristele pohja alusta ylhäältä rivi. Tämä takaa tasaisen liimautumisen seinän viimeistelymateriaaliin.
  • Päällysteen asennus tehdään ennen sokea alueen rakentamista. Näin voit tehdä leikkaamatta alarivejä.
  • Kulmat kulkevat käyttämällä erityisiä elementtejä, jotka paitsi parantavat päällysteen esteettisiä ominaisuuksia, mutta myös lisäävät käyttöikää.

  johtopäätös

  Ulkopintojen suorituskyvyssä on suuri merkitys pelkästään materiaalin valinnassa. Oikein valmistettu pinta ja levytekniikan noudattaminen vaikuttavat päällysteen toimintaominaisuuksiin ja sen käyttöikään (oppia tässä laskettaessa tiiliä pohjassa).

  Tässä artikkelissa oleva video antaa sinulle lisätietoja.