Kun talo alkaa UWB: llä

Talon rakentaminen alkaa... Se on oikein. Lämmitetystä ruotsalaisesta levystä.

Miksi lämmitetään? Koska yksi kerroksista on pursotettua polystyreenivaahtoa.

Miksi ruotsia? Koska keksittiin Ruotsissa.

Miksi liesi? Koska se on kokonaisuus.

Tämän integroidun ratkaisun luominen on yksinkertaista, mutta vaatii huomaavainen lähestymistapa eikä anna anteeksi virheitä. Tulos on erinomainen, kustannukset ovat pienemmät, käyttöikä on valtava. Ymmärrämme, mitä pohjoisen maan insinöörien ehdottamat uudet ovat perustaneet.

Rakennuspohja

USP tai eristetty ruotsalainen liesi on monoliittinen betonirauta matala, jossa ensimmäiset kerrokset ja lattialämmitys sijaitsevat. Sen toiminnallisuutta ja luotettavuutta ovat useat valmistelutilaisuudet, tekniset ratkaisut ja innovatiiviset ideat.

Soveltamisala

UWB: hen perustuva rakennuskonttori on levinnyt laajalle Virossa.

Suosituin UWB voi saada:
[flat_ab id = "33"]

 • alueilla, joilla on ankara ilmasto (lukuun ottamatta permafrost-alueita);
 • pohjaveden pinnan lähellä oleviin paikkoihin;
 • alhaisen kehyksen, paneelilevyn, paneelin, lohkon, tiilenrakentamisen tapauksessa;
 • heikoilla mailla.

Edut levy

UShP: n mukaisen rakennuksen rakentaminen on seuraavilla eduilla:

 1. Elämäntuen tekniset verkot asetetaan joko itse levyyn tai sen alapuolelle. Tämän seurauksena kellarista tai kellarikerroksista ei ole tarvetta asentaa viestintää, työskennellä putkien ja kaapeleiden eristämiseksi ja suojaamiseksi, mikä vähentää rakennuskustannuksia.
 2. Yksi säätiön kerroksista on lämmöneristys. Sen läsnäolo estää kausiluonteisen syklisen toiminnan (jäädytys - sulatus).
 3. Vedeneristysmateriaalien laaja käyttö suojaa rakennuksen kuoren kosteuden läpäisevyydestä, mikä lisää käyttöikää ja lämmönkestävyyttä.
 4. Vedeneristysmateriaalien, kuivatuksen, hiekan ja sora "tyynyjen" käyttö sulkevat kokonaan kosteuden aiheuttamat haitalliset vaikutukset pohjaan.
 5. Ruotsin teknologian ja lämpimän kerroksen vesijärjestelmän eristyksen ansiosta lämmityksen käyttökustannukset pienenevät merkittävästi.
 6. Kiinteä rakenne, luotettava lujitus, suunnitellut jäykistysrivat tarjoavat suurta kantavuutta, eivät luo rajoituksia rakennustekniikkaan, erilaisten rakennusmateriaalien käyttöä seinien, kattojen, kattojen rakentamiseen.
 7. Betonipohjan kohdistaminen myöhemmällä hionnalla tekee mahdolliseksi olla järjestämättä 1. kerroksen viimeistelyä ennen viimeistelyaineiden asettamista, mikä säästää rahaa ja aikaa.
 8. UWBP: n luomiseen tarvittavat materiaalit toimitetaan rakennustyömaalle pienissä erissä, niiden käyttö ei edellytä nostureiden ja raskaiden kuorma-autojen käyttöä;
 9. Suunnitteluverkkojen ja säätölaitteiden asennus tehdään yhdellä teknisellä toiminnalla, mikä lyhentää rakennusaikaa.

Flaws levy

Koska jokaisella kolikolla on kaksi puolta, ja UWB: llä on haittansa:

 • Teknologia mahdollistaa UWBP: n asentamisen vain litteille vaakasuorille alueille (irtotavaran käyttäminen mahdottomaksi varmistaa vaaditun lujuuden);
 • ammattilaisten ja suunnittelijoiden korkeatasoinen pätevyys on tarpeen (tarvitaan tarkkoja laskelmia, moitteetonta projektin toteuttamista, kun viestintä ja vahvistaminen);
 • viestinnän korjaamisen monimutkaisuus edellyttää varalinjojen asettamista.

Rakentamismääräys

Suunnittelu- ja tutkimustyöt

Jos pieni levy voidaan tehdä käsin, on parempi antaa maaperän rakennetta, tehdä laskelmia ja laatia projekti ammattilaisille. Projektiasiakirjojen valmistelun aikana:

 • pohjaveden tasotutkimuksia tehdään;
 • määritetään maaperän koostumuksella ja sen liikkuvuudella;
 • selvitetään mahdollisuutta siirtää kerroksia sulatetun ja sadeveden vaikutuksen alaisena.

Alustavien tietojen perusteella laskelma tehdään seuraavasti:

 • kuopan syvyys;
 • vedenpoistojärjestelmän ja teknisten verkkojen ominaisuudet;
 • eristeen ja betonin "tyyny" -kerroksen paksuus;
 • rungon halkaisija ja tangot;
 • putkiston lattialämmitys.

Kaikkiin laskelmiin liitetään yksityiskohtaiset piirustukset, jotka helpottavat USHP-rakentamisen prosessia.

Kuopan valmistus

Kuopan järjestelyn yleinen tekniikka on seuraava.

 • Sivusto puhdistetaan hedelmällisestä maasta syvyyteen projektin mukaan. Törmäyspaikan leveyden ja pituuden on oltava vähintään 2 metriä suurempi kuin suunnitellun levyn lineaariset mitat.
 • Rakennuskohdan geodeettinen merkintä toteutetaan erityislaitteiden avulla, jotka havaitsevat kiinnitysrakenteiden samansuuntaisuuden ja kohtisuoruuden. Tämä on erityisen tärkeää tulevan kodin monimutkaisen kokoonpanon kannalta.
 • Merkitty paikka viestien vetämisestä levyltä.

Suojaus vettä vastaan ​​ja munivien viestintä

Säätiön on oltava jatkuvasti kuiva. Tätä varten kaivanto vedetään ulos kaivon ympäryksen ympärille rei'itetyn tyhjennysputken sijoittamiseksi sulatteen, sateen ja pohjaveden tyhjentämiseen. Putket on varustettu pystysuorilla poistoyksiköillä puhdistusta varten. Veden vastaanottamiseen on asennettu maanalainen säiliö, jonka vettä voidaan käyttää taloudellisiin tarkoituksiin.

Näiden töiden rinnalla toteutetaan toimenpiteitä viestinnän aikaansaamiseksi: kuuma ja kylmä vesi, jätevesi ja sähköverkot. Rakennusteknologia mahdollistaa putkien asentamisen, jotka mahdollistavat kaksoisrakenteisten verkkojen luomisen.

Kaikki verkot sijoitetaan horisonttiin, joka sijaitsee alle maaperän jäädyttämisen alueella.

Tyynynvalmistus

Kaivon pohja tiivistetään värähtelevällä levyllä ja peitetään geotekstiilillä. Ennen laitteen "tyynyjä" luonnollisista irtotavaroista on suositeltavaa täyttää se noin 10 cm savi ja tamp. Tämä luo lisää vedenpitävyyttä UWB.

Tyyny vähentää maaperän liikkeen vaikutusta pohjaan. Se on peräisin rauniosta (sora, kivi) ja hiekkaa. Pohjakerroksessa sopivat hienojakoisten fraktioiden kiinteät materiaalit, joita painetaan ja peitetään geotekstiilillä. Hiekka kaadetaan seuraavaksi (joki tai suuri kuoppa). Se altistuu tampingille, vuorotellen salmenvesiin tiheyden lisäämiseksi geotekstiilin peittämiseksi.

Asennuksen eristys

Suorituskyvyn ylläpitämiseksi säätö ei saa altistua pakkaselle ja maaperän paineelle alhaisissa lämpötiloissa. Tätä varten lämpöeristin asetetaan "tyynyn" päälle.

Laattaeristeeseen sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • erottuva mekaaninen puristuslujuus;
 • nollahöyryläpäisevyys ja nolla veden absorptio;
 • pitkä käyttöikä;
 • korkea lämpökapasiteetti;
 • kemiallinen ja biologinen stabiilisuus.

Tämä välttää kylmien siltojen muodostumista ja säätiön yksittäisten elementtien jäätymistä.

Eristys sopii seuraavan kaavion mukaan:

 • Ensimmäinen kerros kattaa kokonaan levytilan;
 • 2 kerrosta vetäytyy ulkokehästä noin 0,5 metrin etäisyydellä sivureunojen luomiseksi, 20-30 cm leveät urat asennetaan panssaroidun vyön ensimmäisen tason asentamiseen niihin.

Muottirakenne

Tekniikka tarjoaa muottirakennetta kahdella tavalla.

Klassisessa versiossa käytetään puulevyjä ja (tai) levytuotteita. Tällöin ne kohdistuvat kellarintason lämmöneristyslevyjen ulkosivuihin. Suorakulmainen kosketusta muottiin betonilla ei ole. Materiaalien käyttö myöhemmässä rakenteessa on mahdollista.

Toinen koskee L-muotoisten eristyselementtien asentamista. Asennus on alempi tukialue. Tällöin ei tarvita lisätyötä tulevan rakennuksen sokea-alueen eristämiseen.

Armopoyojen ja "lämpimän lattian"

Vahvistettuun vyöhykkeeseen käytetään armatuet ja muovipidikkeet ("tuolit", "kupit"). Ne tarjoavat helppokäyttöisen asennuksen, sillä ne ovat samalla korkeudella. Hihnan ensimmäisen kerroksen vähimmäisreunan on oltava vähintään 50 mm. Rakenteen leveys ja läpimitta määräytyvät suunnittelulaskelmissa.

UWB-laitevesiputkiston toimivuus lisää merkittävästi 1. kerroksen lattian lämmittämistä. Se on sijoitettu vahvistetun hihnan ensimmäisen ja toisen kerroksen väliin, mikä varmistaa putken kiinnityksen. Ehkä se laittaa sen päälle toisen kerroksen päälle. Tässä tapauksessa kiinnittämistä varten käytetään erityisiä mattoja tai seisontatuotteita, jotka ovat samankaltaisia ​​rakenteessa vahvistuskaluston kanssa.

Järjestelmän keräimet nostetaan mallimerkkiin ja kiinnitetään. Kun olet valmis testattavaksi, painelaitteisto "lämmin lattia".

Betonivaihto

Betonikerroksen paksuus määrittelee suunnitteluorganisaatio. Tukiseinien alapuolella jäykistysreunoissa se voi nousta 20 cm: iin, loput alueesta on noin kaksi kertaa pienempi. Tämä voi vähentää merkittävästi valmiin betonin hankintakustannuksia.

Täyttö täyttyy betonipumpulla. Monoliittisen levyn vastaanottamiseksi on tarpeen täyttää yksi päivä. Valmisbetonin tarjonnan suurin mahdollinen keskeytyminen on 30 minuuttia.

Menetelmässä ja kaadtamisen jälkeen on välttämätöntä tuottaa liuoksen vibrokompaatio, johtuen ulkoasun monimutkaisuudesta, suuresta määrästä tiedonsiirtoa ja erilaisista kerrospaksuuksista.

Vain pinnan tiivistys suoritetaan, koska lujitushihnan ja lämmitysputkien luokittelu on erittäin epätoivottavaa.

Jälkikäteen tapahtuvan hionnan tai järjestämisen kustannusten vähentämiseksi suoritetaan ylimääräinen tasoituspinnan tasoitus.

Kun betoni on asetettu (noin 2 tuntia sen jälkeen, kun se on asetettu muottiin), se on märkä 3 päivän ajan. Korkeissa ympäristön lämpötiloissa on suositeltavaa peittää pinta muovikelmulla.

Kolmen päivän kuluttua voit purkaa säätiön. Liuoksen täydellinen vahvuus nousee 28 päivän kuluessa.

Viimeistelyyn tehdään timanttipinnan hionta. Sen jälkeen voit tuottaa työskentelyä sulkevien rakenteiden rakentamisessa.

Eristävän ruotsalaisen uunin käyttö mahdollistaa talon talon nopean varustamisen mahdollisimman pienillä rakennuskustannuksilla, mikä vähentää 1. kerroksen viimeistelykustannuksia ja sitä seuraavia säästöjä lämmityksessä.

Artikkelit

Pohja - lämmitetty ruotsalainen levy (UShP) kuuluu laattapohjiin.

Merkittävä piirre on se, että tämä säätiö monien joukossa on progressiivisempi ja alkuperäisempi säätiö, joka periaatteessa täyttää nykyaikaisimmat energiatehokkuuden vaatimukset kotona ja periaatteessa koko perustan. Neuvostoliiton jälkeinen UWB-säätiö on suhteellisen nuori vaihtoehto.

Ensimmäistä kertaa lämmitetyn ruotsinuunin perustamisesta ilmeni rakentamisen foorumeilla 10-15 vuotta sitten. Siellä hänet keskusteltiin erittäin aktiivisesti. Mutta muutamia asioita, jotka sinun kannattaa tietenkin tietää käyttäen samankaltaisia ​​säätiöitä, jätettiin pois. Pohjimmiltaan tämä säätiö oli kiitollisia.

UWB: n edut, kuten kaikki laattojen perustukset

UWB: n ja kaikkien laattojen perustusten haitat

Kuormat siirtyvät melko tasaisesti, koska laatta enemmän kuin pelkästään nauha jakaa kuorman ja siirtää ne tasaisesti pohjaan maaperän muodossa säätiön alapuolella.

Jollei turvotusta ja epätasaista sadetta ole, koska ne ovat huonolaatuisten maaperän epäsuotuisassa vyöhykkeessä ja jäätymisalueella, koska ne eivät syvene kantajaperustaa syvyyden jäätymiseen.

Kiinteys. Kaikki monoliittiset työt töiden täyttämiseksi betonilla suoritetaan kerralla. Kaatamista varten tarvitaan betonipumppu ja syvä värähtelijä. Tuloksena on monoliittinen betonikerros, joka on erittäin tärkeä perustaksi.

Viestinnän laitteessa ja sivuston vapautuksessa on vivahteita

Pienet työmäärät. Toisin kuin monoliittisten nauhojen perustukset, työ UWB: llä on paljon vähemmän, kuten maapallolla, ja vastaava vahvistus, betonin hyväksyminen, laitteen muotti.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn erot tavallisesta pohjalevystä:

Kun laite UWB käyttää suurta eristysmäärää. Sitä käytetään kellarin kehän ympärillä ja pääsääntöisesti ei jäätymisnopeudelle vaan pohjustuslaitteen syvyydelle, tämä on yleensä 600 mm, mikä vastaa puristetun polystyreeni-vaahdon levyn vakiokokoa.

Eristysaikaa käytetään myös suoraan uunin alla ja sokea alue lämmitetään.

Tällainen säätiö Dmitry Marchenkon mukaan on kaukana ihanteellisuudesta. Marchenko uskoo, että tämäntyyppisen säätiön valinta viittaa todennäköisemmin epäonnistuneisiin päätöksiin kuin järkeviin päätöksiin.

Tämäntyyppisen säätiön edistämisen jälkeen rakentamisen foorumeilla polystyreenivaahdon eristysvalmistajia otettiin aktiivisesti vastaan ​​vuokaavioilla ja ohjeilla tällaisten säätiöiden järjestämiseksi. Tämän seurauksena UWB: n aihe sai vieläkin suuremman tilan ammatillisena ratkaisuna yksityisen talon perustamiseen. Nämä valmistajat eivät ole ilman syytä kiinnostuneita tästä perustekniikasta - se käytti paljon enemmän eristettä ja suurin osa sitä käytettiin yksinkertaisesti irrationaalisesti, voisi turvallisesti tehdä sen ilman sitä.


Marchenko on sitä mieltä, että tämä tekniikka on kannattavampaa eikä tulevaisuuden talon omistajille eikä rakentajille, se on hyödyllistä laajennetun polystyreeniin valmistajille.

Dmitry Marchenko opiskeli tätä säätiötä yksityiskohtaisesti ja ei nähnyt muita kiinnostuneita tätä säätiötä, paitsi puristettujen polystyreeni-vaahdon valmistajien.

Kuinka järkevä on UWB: n perusta?
Useilla sivustoilla, jotka tukevat tätä säätiötä, näet suuren luettelon sen hyödyistä. Dmitry Marchenkon mielestä suurin osa näistä eduista on yksinkertaisesti keksitty ja tosiasiassa ei ole todisteita.

USP: N MÄÄRITELMÄT

USP-FOUNDATIONIN TODISTUS

Hiekkavyötön paksuus on 300-400 mm, silloin on harvoin mahdollista saavuttaa korkealaatuista hiekkapuhallusta. Rakennuttajat jättävät tämän usein laiminlyödä.

Esimerkiksi he eivät kerro kerroksittain tai he eivät kaada tarpeeksi tai päinvastoin kaataa hiekkaa ja sitä ei voida asianmukaisesti painaa. Ja vaikka kaikki tämä toteutettaisiin laadullisesti, kaikki samat, epätasaiset puristuspaikat ovat mahdollisia koko hiekkalaatan alueella. Tämän seurauksena tämä johtaa siihen tosiasiaan, että hiekkalaatan pohja talon alle ja se ei ole paikallinen, mutta yhteinen kaikille levyille, voi olla epätasaista ja johtaa epätasaiseen säteilyn kutistumiseen. perustan epätasainen kutistuminen puolestaan ​​aiheuttaa säätiön mahdollisen halkeilun ja sitten yhden kerroksen vahvistaminen on erittäin riittämätön, jotta säätö säilyttää geometriansa ja ei halkeile, mikä johtaa halkeamien esiintymiseen talon tukirakenteissa. Näin hiekka tyyny vaikuttaa koko talon vakauteen.

Haittana on myös EPS: n mahdollinen muodonmuutos. Huolimatta siitä, että valmistaja vaatii korkeita teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia sen tuotteissa, materiaali on erittäin suuri puristuslujuus, käytäntö osoittaa, että suulakepuristettu polystyreeni suurilla kuormituksilla toimii ainakin ei sellaisenaan kuin sen ominaisuuksista. Tämä tarkoittaa, että materiaalin muodonmuutokset ovat mahdollisia, mikä johtaa epätasaiseen perustan kutistumiseen. Suulakepuristettu polystyreeni suoraan pohjakerroksen alla saa suuria kuormia talon paineen muodossa, joten sen kestävyys on kyseenalaista. Huolimatta siitä, että valmistajat julistavat ihanteellisia ominaisuuksia, Eppsillä on tällä hetkellä hyvin vähän historioita, ei ole tietoja sen kokoonpanosta 10-15-20 vuotta, ja tämä kyseenalaistaa koko talon koskemattomuuden. Ei ole varmuutta siitä, että henkilö haluaa vaarantaa omat investointinsa taloon kokeilemaan itselleen, kuinka hyvin EY: n valmistaja oli.

Tämän säätiön haitat ja muut laatat perustuvat alhaiseen alustaan. Yleensä se on 10 cm jo sokea alueelta ja talon seinämärakenteet ovat hyvin lähellä maan päällä, mikä tarkoittaa, että ne sijaitsevat korkeassa kosteudessa, mikä on hyvin haavoittuva ilmapiiri. 10 cm korkea korkki ei riitä ilmastoomme, ilmasto-olosuhteissamme pohjan tulee olla korkeudeltaan 50-60 cm, mikä takaa riittävän etäisyyden maaperältä seinärakenteiden osalta ja poistaa niistä kosteuden ja lumen. Kuten muutkin laattojen perustukset, tämä säätiö vaatii tasaisen osuuden ja kummankin puolen kaltevuuden puuttumisen kohti taloa, koska mikä tahansa sade tai sulavesi veti pohjan pohjan sivuosista ja nämä paikat ovat epätasaisesti täyttyneet, heikentävät sokea aluetta, saattavat jopa aiheuttaa noston osan perustusosan osista ja epätasaisella alustalla, pohjalla tai seinämärakenteilla voi esiintyä epämuodostumia.


Useimmat tekniset kartat tai ohjeet tämän säätiön järjestämiseksi edellyttävät vedenpoistojärjestelmän rakentamista. Se on asennettava maan lämpimään vyöhykkeeseen, muuten ensimmäisen talven viemäröinti todennäköisesti yksinkertaisesti hajoaa turvottamalla. Se kertyy veteen talvella, kun lämpötila on alle nolla, se jäätyy ja jäätyy. Mutta kaikki viemäröintisysteemillä on taipumus murskata, ja tässä tapauksessa tämä talon sisäinen järjestelmä on suurempi taipumus, koska se on jo rakennusvaiheessa, jossa talon pohja altistuu mahdollisille työntekijöiden puutteesta, tärisevä levy toimii. Tietenkin geotekstilien muodossa oleva suojelu on järjestetty, mutta käytäntö osoittaa, että on olemassa liitoksia ja joitain rakentajien puutteita, minkä seurauksena vedenpoistojärjestelmät ovat tulvia. On olemassa ratkaisu, joka ratkaisee osittain tilanteen, jossa luodaan revisionluukut, joiden kautta on mahdollista huuhdella vedenpoistojärjestelmät veden paineessa, mutta useimmissa tapauksissa piilotetut vedenpoistojärjestelmät eivät ole paras ratkaisu, varsinkin jos se ei ole tyhjennysasiantuntijoita, jotka osallistuvat säätölaite. Tällaisissa tapauksissa tärkeitä kohtia unohdetaan usein, koska jos ei ole käytäntöä, sitä ei voi korvata Internetin kautta. Lisäksi vain viemäriputkien asettaminen ei riitä. On tarpeen tehdä peruutus kanssa razuklonku, sinun täytyy tehdä hyväksymistä hyvin, asenna viemäripumppu. Näin saat entistä kalliimman rakenteen.

Paikan päällä on varattava tilaa viemäröintiä varten, säännöllisesti ylläpitävä ja valvottava sitä ja puhdistettava viemärijärjestelmä, joka on todennäköisesti täysin tuhoutunut 5-10 vuodessa. Ja viemärijärjestelmien ylläpidettävyys näissä paikoissa on yksinkertaisesti mahdotonta. Kaikki kaivaukset tässä paikassa johtavat yksinkertaisesti säätiön ratkaisuun. Tämä on toinen haitta kysymyksille tämän säätiön hinnasta. Tässä vaiheessa on periaatteessa mahdollista sanoa, että tällainen säätiö ei ole kannattava.

Mutta hänen puutteellisuutensa eivät pääty loppuun.
Yksityiset talot on yleensä rakennettu kaupungin ulkopuolelle, jossa jyrsijöitä, muurahaisia ​​jne. On runsaasti. Eristys pohjan alla on ihanteellinen paikka reikien järjestämiseksi. Eristys ei ole täydellinen, mutta talon paine pysyy samana. Näin ollen epämuodostumat, eristyksen liukuminen ja sen alapuolisen sumentuminen ovat mahdollisia. Ja 10-5 vuoden kuluessa, säätiön geometrian kuva voi heikentyä voimakkaasti.
On olemassa ratkaisu, jota käytetään osittain talonrakentamisessa, sillä on aina järkevää lämmittää otvostok-talo, lämmittää säätö, estää seoksen jäädyttäminen, estää roudan pääsy pohjasta, jopa monoliittinen, joten asennettaessa eristys EA: lta oikea ratkaisu. Mutta jos suojaat koko eristysmäärän metalliristikkoa, se on erittäin kallista, eikä se ole tosiasia, että muurahaiset eivät pääse sinne.

Lämpimät lattiat tämän pohjan laitteen kanssa: Putkien asentaminen lattialämmitykseen voidaan tehdä jo rakennusvaiheessa. Putkiston lämpimät lattiapihdit kiinnitetään venttiiliin, joka sijaitsee levyn pohjassa. Tuloksena saat kaatamisen jälkeen valmiin pohjan, jossa lattialämmitysputket sijaitsevat, joten sinun ei tarvitse tehdä lämmintä lattialämmitysjärjestelmää klassisella järjestelmällä, kun eristys asennetaan talon monoliittiseen laattaan, lämpökuituputket asetetaan, laskeutuu ja näin syntyy Saat myös lämpimän kerroksen, mutta maksat ylimääräistä työtä.

Lattiataso, joka on järjestetty lämpimän kerroksen putkien kautta, on suhteellisen matala tiheys ja siksi lämmönkestävyys verrattuna monoliittiseen laattaan. Tämä sallii lattialämmitysputket lämmittävän kerroksen suhteellisen nopeasti ja vapauttaa lämmön huoneeseen. Jos tarkastelet UWB: n lämminkerrosten järjestelmää, sen sijaan klassinen tasoitus. saamme: uunissa on suurempi tiheys ja suurempi lämmönkestävyys, mikä tarkoittaa, että kattilan on työskenneltävä paljon enemmän tämän lämmittimen lämmittämiseksi. ja sinun täytyy maksaa enemmän, jotta se lämmittää koko betonimäärä ja vain silloin se antaa korkealaatuista lämpöä huoneeseen. Ja jos putkien paksuus lattialämmityksestä maalipinnoitteeseen on 5-6 cm, niin UWB: n tapauksessa tämä etäisyys nousee 2-2,5 kertaa. Jotta lämmitettäisiin talosi, sinun on lämmitettävä liesi itsestään 1-2 päivää, ja vasta sitten jonkinlainen lämpövaikutus lattialämmitysputkista alkaa. Tämä järjestelmä on hyvin hidasta lämmitykseen ja jäähtymiseen. siksi, jos verrataan laitetta lämmin kerrosta, klassinen järjestelmä on edullisempi, koska se mahdollistaa lämpöenergian alhaisemmalla kustannuksella tämän energian siirtämisen huoneeseen nopeammin.


koska Koska tämä järjestelmä on suoraan yhteydessä veteen, sillä voi olla vuotoja. Rakentajat voivat vahingossa siirtää tai vahingoittaa putkea, mikä saattaa johtaa korjaustarpeisiin. Klassisen järjestelmän tapauksessa kytkin on rikki, paikannuspaikka havaitaan ja poistetaan. Tässä hajoamispaikka ei ole vaikea löytää, koska lattialla se näyttää märkäpisteen. ja jos kyseessä on monoliittinen laatta, vahingoittumispaikan etsiminen on melko ongelmallista, sinun on myös tehtävä paljon vaivaa päästä putkeen ja talon tukirakenteen lujuus murtuu. Kytkimen tapauksessa reikien etsintä ja poistaminen ei vaikuta tukirakenteiden eheyteen.

Kuten kaikki muutkin laattojen perustukset, tämä perusta edellyttää selkeää teknistä laskentaa sekä selvän ymmärtämisen ja selkeän suunnittelun nollapainesuunnittelujärjestelmistä jo säätiövaiheessa. eli jos sinulla on mahdollisuus miettiä muiden tyyppisten säätöjen asennusta, putkiliitäntöjä ei voi siirtää ennen putkiston asentamista, tämän järjestelmän avulla et voi siirtää jo poistettuja putkia..
Jos olet joutunut siihen, että putket, hihat tulevat ulos pohjalevystä, suojaavat ne aina, kattavat ne jotain, joka on puutteellinen ratkaisu, todistetusti on tehtävä puinen laatikko..
Tämä tekniikka hyödyttää suulakepuristetun polystyreenivaahdon valmistajia.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka rakentaa lämmitetty säätiö omalla kädelläsi

Viime aikoina kun asuinrakennuksen säätiö valittiin, tärkeimmät perusteet olivat rakenteen luotettavuus, lujuus ja kestävyys. Uusien tekniikoiden myötä otettiin huomioon säätiön kustannukset ja toimivuus. Nykyään heikoksi maaperäisille alueille voidaan valita paitsi pylväs- tai paalusäätiö, mutta myös hienostunut eristetty ruotsalainen levy (USB). Teknologian yksinkertaisuus ja saatavuus mahdollistavat monoliittisen, lämmitetyn perustan omilla kädilläsi ja samalla, ettei ylitä budjetin määrää.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn ominaisuudet

UWB: n monoliittinen säätiö testattiin ensin Skandinavian niemimaalla ja sitä käytettiin pitkään lähinnä Luoteis-Euroopassa. Nykyään tilanne on muuttunut, ja ruotsalaisen säätiön maantieteellinen käyttömaantiedote on laajentunut huomattavasti ja levinnyt jopa Venäjän laajoihin alueisiin.

Rakentaessasi lämmitettyä ruotsalaista levyä vain betonilla tarvitset nykyaikaisia ​​lämpöeristysmateriaaleja.

Kuten nimestä käy ilmi, tämäntyyppinen tukirakenne on teräsbetoninen pohjalevy, joka on asetettu eristyskerrokseen. Rakentaminen ei vaadi paljon hautaamista, joten se on täydellinen rakennus seuraaville tontille:

 • korkealla pohjaveden pinnalla;
 • löysällä ja löysällä maalla;
 • maaperällä, joka on altis turvotukselle ja leikkaukselle.

UWB-teknologian keskeinen piirre on jäykkä, monoliittinen muotoilu, joka selviää kausiluonteisista maaliikkeistä. Lisäksi ruotsalaisen levyn alapuolella oleva eristys estää maaperän jäädyttämisen, minkä seurauksena sen turvotukseen ja luistoon liittyvät riskit vähenevät. Kun käytät pohjaa, et voi olla huolissaan siitä, että se muuttuu halkeilla kylmien talvikuukausien aikana.

UWB: n edut ja haitat

Ruotsin ruostumattomien levyjen rakentamisen tekniikka antaa sinun rakentaa säätiön omilla kädilläsi, ja siinä on samankaltaisuuksia tavallisempien nauhalementtien rakentamisprosessin kanssa. Samalla monoliittisella tukirakenteella on rakentavia ja toiminnallisia eroja, jotka antavat sille paljon etuja:

 1. Koska UWB: n rakentaminen ei edellytä syvän kaivamisen kaivamista, ei tarvitse käyttää raskaita kuorma-autoja ja maansiirtovälineitä. Kaikki työ voidaan tehdä omalla kädelläsi ja siten vähentää säätiön rakentamisen kustannuksia.
 2. Ruotsin tekniikan mukaan varustettu monoliittinen levy on eristetty paitsi pohjan lisäksi myös sivuilta. Lämpötilan pysyvyys koko alueella on myönteinen vaikutus alustan elämään.
 3. Laattojen rakentaminen mahdollistaa perustekniikan viestinnän rakentamisen alkuvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja nopeuttaa työtä. Lisäksi teknistä maanalaisuutta ei tarvitse varustaa vesihuolto- ja viemäriputkilla.
 4. Monoliittinen teräsbetonipohja soveltuu rakennustyömaille missä tahansa paikassa riippumatta maarakenteesta. Koska laatta sijaitsee maan pinnalla, pohjavesi ei vaikuta siihen, mikä lisää rakenteen kantavuutta. Säätiötä voidaan käyttää yhtä hyvin sekä pienissä puutaloissa että kolmikerroksisissa mökeissä.
 5. Pohjan tiiviys ja ns. Kylmäsiltojen puuttuminen estävät kosteuden, homeen ja sienen leviämisen.
 6. Lämmin ruotsalaisen kilven ihanteellisesti tasainen ylempi taso on valmiin pohjan pohjaan lattianpäällisten asettamiselle. Tämä ominaisuus pienentää viimeistelyajankohtaa ja vähentää niiden kustannuksia.
 7. Ruotsalainen eristetty levy on hyvä eristyskyky. Tämä sekä lattialämmitysjärjestelmä, joka on asennettu lujitetulle betonipohjalle, mahdollistaa lämmityskustannusten pienentämisen ja talon miellyttävyyden.
Pohjakerroksena käytetään ihanteellisesti tasainen UWB-pinta.

Kaikista UWB: n perustajien vahvuuksista huolimatta on melko vähän ihmisiä, jotka liittyvät teknologiaan, jossa on melko epäluulo. Lämpimän vahvistetun betoniperustuksen rakentamista vastaan ​​esitetyt perustelut antavat seuraavat väitteet:

 • korkeat kustannukset;
 • teknologia ei tarjoa kellareiden rakentamista;
 • lämmöneristyskerroksen riittämätön jäykkyys, joka voi myöhemmin aiheuttaa rakennuksen kutistumisen;
 • jyrsijöiden vaurioituminen polystyreeniin;
 • tietoja ei ole käytetty käytettävän eristeen kestävyydestä - tekniikkaa testataan edelleen ajallisesti huonosti;
 • laattapohjan mallin monimutkaisuus liikkuvissa pinnoissa;
 • rajoitetaan rakennusten kerrosten lukumäärää.

On sanottava, että jotkut näistä väitteistä eivät ole ilman järkeviä jyviä. Mitä tulee korkeiden materiaalikustannusten väittämiin, meillä on tänään täysin luottamuksellinen heidän liioittelumme. Näin ollen UWB: n rakentamisen aikana voit tehdä ilman rakennuskoneiden käyttöä suorittamalla leijonanosan työstä itse. Lisäksi on mahdollista säästää alustan ja teknisen maanalaisen järjestelyn avulla. Osa kustannuksista palautuu epäsuorasti kustannusten pienentämiseen rakennuksen toiminnan aikana.

Ruotsin kellarilevy

Lämmitetyn ruotsalaisen säätiön perustana on perinteinen monoliittinen teräsbetonilaatta, jota on käytetty yksityisessä rakentamisessa viime vuosisadan puolivälistä lähtien. Kestävyyden ja energiatehokkuuden erinomaisista indikaattoreista huolimatta ne ovat monien suunnittelun piirteitä.

Joten UWB koostuu seuraavista elementeistä:

 1. Sand-murskattu kivi- tai sora-tyyny, joka toimii viemäröintijärjestelmänä ja toimii eräänlaisena pelti kauden kausivaihteluille maaperässä.
 2. Geotekstiilikangas, joka estää tyhjennyskerroksen tukkeutumisen pienillä hiukkasilla.
 3. Vedeneristyskerros, joka pystyy suojaamaan betoniteräsrakenteen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.
 4. Eristyskerros, joka sopii sekä laatta-liitoksen koko tason alle maahan että pohjan sivuille. Eristeen ja vedeneristyskerroksen "piirakka" estää lämmön leviämisen maaperään, mikä vähentää energiakustannuksia.
 5. Viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmä. Kiitos heille, tukirakenne ei altistu sademäärästä. Vaikka sulatettu ja sadevesi alueella virtaa alas tasangolle, ja maanalaiset vedet sijaitsevat 3 metrin syvyydessä ja enemmän, kosteudenpoistojärjestelmien läsnäolo mahdollistaa pohjalevyn käyttöiän pidentymisen vuosikymmenien ajan.
 6. Vahvistettu runko tai hihna. Koska jäykkä tilava rakenne on valmistettu paksuista metallista, tämä elementti tekee pohjasta kestävämmän.

Kuten tiedetään, betoni on erinomainen vastustamaan puristuskuormia, mutta heikosti vastustuskykyisiä taivutus- ja vetovoimia. Poista nämä puutteet ja suunniteltu lujitushihna joka kaventaa minkä tahansa tyyppisen elastisen muodonmuutoksen kanssa.

 • Suunnitteluviestintä, johon kuuluvat viemäröinti, putkisto, sähköjohdotus ja kaapelikanavat tietoliikenneyhteyksien vetämiseksi.
 • Lattialämmitysjärjestelmä. Asiantuntijat suosittelevat vesipiirin asettamista suoraan perustuksen rakentamisvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja edistää lattian pohjan tasaista kuumentamista.
 • Laakeri betonilaatan, jonka paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen painon mukaan. Vahvistetun betonipohjan lujuuden lisäämiseksi se suoritetaan jäykisteillä. Ne sijoitetaan ulkoseinien sekä sarakkeiden ja muiden materiaaliintensiivisten elementtien asennuspaikkoihin.
 • Vahvistettu runko tekee ruotsalaisesta levystä vastustuskykyisiä vaihtovirtauksille

  Tällainen yksinkertainen rakenne ei tietenkään voi kantaa kuormaa monikerroksisten kerrostalojen muodossa, mutta yksityisen rakentamisen alalla se takaa riittävän luotettavuuden ja kestävyyden. Ainoastaan ​​lämmityseristettyjen ruotsalaisten lämmityskustannusten vuoksi 15-20% vähenee, puhumattakaan mahdollisuudesta rakentaa vaikeissa olosuhteissa ilman kalliita koneita ja laitteita.

  Eristetty ruotsalainen levyrakentaminen

  Seuraavassa kuvattua UWB: n rakennustekniikkaa voidaan käyttää kaikentyyppisissä maissa, paitsi turpeen, maaperä-kasvillisuuden ja siltin. Kun ne löytyvät, tulee poistaa maakerros ja korvata se tiivistetyllä hiekalla. Alustan kantavuuden on oltava vähintään 1 kg / cm 2. Näin voidaan rakentaa jopa 3 kerrosta oleva rakennus, jossa on kantavia rakenteita kaikesta materiaalista - tiilet, kaasuletkut, kehyspaneelit, laminoitu viilupuu jne.

  Eristetty ruotsalainen liesi voi kestää rakennuksen painoa jopa kolmessa kerroksessa

  Menetelmä raudoitetun betonipohjan paksuuden laskemiseksi

  Pohjalevyn paksuuden määrittäminen on tärkein suunnitteluvaihe. Tarkka laskelma tai UWP-parametrien valinta "ystävän kaltaisena" voi loppua huonosti. Talon liian heikko pohja voi haljeta ensimmäisen talven jälkeen tai olla liian massiivinen aiheuttaen tuhlaisia ​​rahoituskustannuksia.

  Kuuluisan ruotsalaisen Dorocellin alkuperäinen piirustus määrittelee UWB: n pääparametrit

  Huomaa, että täydellinen laskenta eristetystä ruotsalaisesta levystä SNiP: n ja GOST: n normien mukaan on mahdotonta. Tämä johtuu siitä, että venäläisessä suunnitteluyhteisössä ei ole tunnustettua sääntelyasiakirjoja tai perusteellisia laskelmia. Mitä voin sanoa - edellä mainituissa asetuksissa ei ole sellaista kuin UWB.

  Sitä vastoin ei pitäisi ajatella, että kaikki pohjoismaisen tyyppiset laattojen perustukset rakennetaan "silmällä". Laskentamenetelmä, vaikkakaan ei niin yksityiskohtainen kuin haluaisimme, on olemassa. Tosiasia on, että vaikka levyjen rakentamisen aikakauden alussa venäläinen Internet-osio sai dokumentaatiota ruotsalaiselta Dorocell-yritykseltä, jonka ansiosta UWB: n suunnitteluparametrit olivat mahdollisia, vaikka se oli jossain määrin rajallisessa muodossa.

  Tietenkin monoliittisten pohjalevyjen suunnittelua seuraava lähestymistapa on yksinkertaistettu eikä sitä voida verrata ulkomaisten suunnittelu- ja rakennusorganisaatioiden insinöörien tekemään laskelmaan. Sitä voidaan kuitenkin käyttää luottamuksellisesti yksityiseen rakentamiseen.

  Taulukko: optimaalinen erityispaine, jonka pohjalevy on kohdistettava maahan

  Ennen laskelmien suorittamista määritä vallitseva maaperä ja määritä sen kantokyky edellä olevan taulukon mukaisesti. Jos rakennustöiden tarve on lihavoitu, on suositeltavaa neuvotella ammattilaisten kanssa. Kuten pöydästä voidaan nähdä, muovisilla hiekkasilla ja kovilla savilla on korkein paine, joten ne edellyttävät massiivisen pohjan asentamista. Tärkein laskelma tehdään seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  1. Taulukoiden mukaan eri materiaalien ominaispaino laskee rakennuksen painon ottamatta huomioon säätiötä. Tuloksena oleva arvo on tiivistettävä muilla kuormilla. Samalla ne ottavat huomioon talossa asennettujen laitteiden ja kalusteiden käyttöpaineen sekä sademäärän ilmastokuormituksen.

  Jos kaltevuuskulma on yli 60 astetta, minkä tahansa Venäjän alueen osalta ilmastokuorma voidaan jättää huomiotta.

 • Tarkentamalla rakenteen kokoa ja kokoonpanoa, laske laattapohjan pinta-ala.
 • Rakennuksen massan jakaminen levyn pinta-alaan saadaan erityiskuorman arvoksi maaperään ottamatta huomioon paineita, joissa on vahvistettu betonirakenne. Tätä lukua verrataan kuorman suuruuteen ensimmäisestä taulukosta ja määritetään poikkeama optimaalisesta arvosta. Lasketun ja vaaditun kuormituksen välinen ero on kerrottava alustan alueella - niin saat levyn halutun massan.
 • Emäksen tilavuus määritetään jakamalla monoliittirakenteen paino raudoitetun betonin tiheydellä 2500-2700 kg / m 3. Suorita tilavuuden jakautuminen levyn alueella - niin paksu sen paksuus.
 • Laskettu arvo pyöristetään 5 cm: n tarkkuudella lähimpään suuntaan, minkä jälkeen lasketaan perustuksen paino. Lisäämällä se rakennuksen painoon määritetään uudelleen maaperän erityinen paine. Poikkeama optimaalisesta arvosta ei saa ylittää 25%.

  Taulukko: käyttökuorman ja seinien, lattioiden ja kattojen ominaispaino

  Jos laskelman seurauksena pohjan paksuus ylittää 15-35 cm, sen asennus katsotaan sopimattomaksi. Jos laatta on alle 15 cm, tämä osoittaa rakennuksen liiallista massaa tämän tyyppiselle kentälle. Näissä olosuhteissa itsenäinen rakentaminen liittyy riskeihin, joten tarvitaan varovaista geologista etsintää ja ammatillisia laskelmia. Laattojen paksuus on yli 35 cm ja se on mahdollista luopua UWB-pohjasta ja asentaa talon nauhan pohjaan tai sarakkeen tukiin.

  Kun rakennat ruotsalaista laattaa omiin käsiisi, on mahdollista valita itsellesi sopivin rakennusjärjestelmä.

  Se, mitä tarvitset UWB: n rakentamiseen, tee se itse

  Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

  • korkean lujuuden omaava ekstrudointipolystyreeni perustuspohjoille - vähintään 0,3 m 3 per 1 m 2 levyalueelle;
  • teräsvahvistus Ø10 mm (virtausnopeus 15 m / 1 m 2 UBP) ja Ø12 mm grillauksen täydentämiseksi (vähintään 4,5 m / m jakelurakennetta kohden);
  • neulonta lanka;
  • muovinen teline panssaroidun vyön asentamiseksi;
  • muovikalvo, jonka paksuus on vähintään 150 mikronia - enintään 1,2 m 2 pohjaan neliömetriä kohden;
  • geotekstiilikudos - enintään 1,4 m 2/1 m 2 levy;
  • taivutetut levyt tai suojat muottien rakentamiseksi - 1 - 1,5 m 3;
  • hiekka;
  • murskatut keskimmäisen murskat;
  • betonista - 0,15 - 0,25 m 3/1 m 2 UWB, jälkimmäisen paksuuden mukaan.

  Lisäksi tarvitset polymeeriputkia, liittimiä ja muita osia lattialämmitysjärjestelmän järjestelyyn sekä kaikki tarvittavat tekniset viestinnät.

  UWB-käyttökohteissa on erittäin kovia polystyreenilohkoja. Niiden rakenne sallii ilman aukkoja.

  Luettelo työkaluista, joita tarvitaan työhön:

  • bajonetti ja lapiot;
  • rakennuspaikka tai auto;
  • manuaalinen tamping tai tärisevä levy;
  • taso tai vedenpinta;
  • Bulgaria;
  • sähköinen ruuvimeisseli;
  • syvä värähtelijä;
  • sääntö on kipsi, lastalla ja lastalla;
  • mittanauha;
  • vannesahan;
  • lastalla;
  • vasara.
  Värähtelevän levyn käyttö helpottaa työtä hiekka-shchebnevy-tyynyn vakauttamisessa

  Jos betoni valmistetaan itsenäisesti, tarvitset muun muassa betonisekoittimen ja materiaalin valmistelevan työliuoksen.

  Askel askeleelta ohjeet asiantuntijoiden suosituksineen

  1. Rakenteilla oleva alue on puhdistettu roskista ja rikkaruohoista.
  2. Pohja on säädetty käyttäen tasoa tai tasoa, kiinnittämällä ulkoreunus kiinnikkeillä ja johtoon.
  3. Merkittyyn alueeseen tehdään kaivauksia 0,3 - 0,4 m syvyyteen. Kun rakennat matalaa perustusta UWB, voit tehdä ilman maansiirtovälineitä, mutta kun tilaisuus ilmenee, miksi sitä ei käytetä?
  4. Kaivon pohja peitetään 15 cm: n kerroksella hiekkaa, joka on runsaasti vuodatettu vedellä ja varovasti tamped. Tätä varten on parempi käyttää värähtelevää levyä, mutta jälkimmäisen puuttuessa voit tehdä ilman käsin tarttumista. Hiekka- ja murskattujen kivien tiivistykseen parhaalla työkalulla on tärisevä levy
  5. Geotekstiilit asetetaan valmistettuun hiekkalaatikkoon. Maalien reunojen on ulotuttava laattojen yli 20-30 cm.
  6. Suodatusmateriaalin päälle on järjestetty sora- tai roska-tyyny (murto-osan korkeintaan Ø20-40 mm), jonka paksuus on 10-15 cm. Sivut on kääritty geotekstiileillä, jotka ulkonevat perustekouran ulkopuolelle. Harkon tyyny on välttämättä erotettu hiekasta geotekstilikerroksella.
  7. Rikkakerroksessa tekninen viestintä on viemäröinti- ja vesiputkia, sähkökaapeleita jne. Niiden vesihöyrykorkeus lasketaan ottaen huomioon säätiön "kakun" paksuus. Putkien asentaminen suunnitteluasentoon kiinnitetään väliaikaisesti liittimien ja muovisten kiinnittimien avulla. Suunnitteluviestintä haudataan roskasäiliön sisällä
  8. Lämpöeristeenä käytetään fibroliittilevyjä tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erityisten L-lohkojen ja kulmaelementtien muodossa, mutta voit myös ottaa tavallisia, litteitä paneeleita. Eristysmateriaalin on oltava mahdollisimman kova ja kostea imeytyminen on vähäistä, joten on suositeltavaa käyttää erityistä eristystä betoniperustalle (esim. Penoplex Foundation, Penoboard jne.) Rakennuksen kirjekuoren vahvistamiseksi liitä muottiin 50 mm: n paksuisista levyistä, jotka on vahvistettu joka on vähintään 50 mm50 mm. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa käytetään suljettavan rakenteen kiinnittämiseen.
  9. Vedenpitävyyskerros asetetaan tiivistetyn murskatun tyynyn päälle. Se voi olla sekä nykyaikaisia ​​valsseja että tavanomaisia ​​kateaineita. Pääasiallinen on varmistaa kosteutta kestävän kerroksen tiiviys, minkä vuoksi yksittäiset kangat asetetaan päällekkäin, 15 senttimetrin päällekkäisyydellä. Liitokset on suljettu kaasu- tai bensiinipolttimella. On tärkeää, että kankaiden reunat ulottuvat ulkokehän yli ainakin betonilaatan paksuuden - myöhemmin niitä käytetään varmistamaan pintojen vedeneristys.
  10. Aseta ensimmäinen eristyskerros. Tätä tarkoitusta varten pinnalle on asetettu polystyreeni-vaahtolevyt, joiden paksuus on 10 cm. Paikoissa, joissa viemäriputket ja vesiputket kulkevat pohjan läpi, leikkaukset tehdään tiivisteellä. Lämpöeristyksen pohjakerros on asetettu tasolle, jossa on aukkoja viestintään
  11. Toinen eristyskerros on sijoitettu samoilta polystyreenilevyiltä, ​​mutta ne eivät ole kiinteitä, vaan projektidokumentaation mukaan. Käyttökuormituksen alueilla, nimittäin, kun viimeistelylohko on varustettu, eristeen kokonaisakselien on oltava 200 mm. Laakerin seinien ja pylväiden tukikohdista jätetään vain puoliksi täytetyt betoniteräkset (jäykisteet) myöhemmäksi vahvistamiseksi ja kaatamiseksi. Eristeiden yläkerros asetetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

  Polystyreeni-vaahtoeristettä käytettäessä on tärkeää poistaa halkeamat, sillä betonin kaataminen näihin paikkoihin muodostuu ns. Kylmäsiltoja. Toisen kerroksen levyjen tilapäiseen kiinnitykseen voidaan käyttää polyuretaaniliimaa tai itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on vähintään 120 mm.

 • Suorita valurautojen vahvistaminen. Tätä tarkoitusta varten rakennustyömaa lukuunottamatta on valmistettu erilliset metallikehykset 4 Ø12 mm: n raudasta, jotka on suunnattu pituussuunnassa. Päävahvistuksen spatiaalinen kiinnitys suoritetaan Ø10 mm: n palkin avulla, joka asennetaan 300 mm: n välein ja kiinnitetään sidelangalla. Valmistuksen jälkeen riittävä määrä kehyksiä ne asetetaan muotoon ja sidotaan yhteen. Grillereiden lujittamiseen käytetään valmiiksi valmistettuja irtokehyksiä
 • Vahvista käyttökuorman alue. Tätä tarkoitusta varten käytetään 10 mm: n raudoitusta, joka on sidottu ruudukkoon 150 x 150 mm: n soluilla. Useimmissa tapauksissa riittää yksi rivi varrista. Jotta saataisiin aikaan vähintään 30 mm: n vähimmäispaksuus vähintään 30 mm: n paksuinen betonikerros, paalukorkkien verkko ja vahvikekuvut asennetaan tehdasvalmisteisiin FS-30-muovipuristeisiin tai 6-8 mm: n halkaisijaltaan teräksestä valmistettuun ristikkotukeen. Parantaa alueita, joilla on käyttökuorma, kerää yksikerroksinen verkko

  Jos tangon pituussuuntaista telakointia tarvitaan, on tarpeen säätää tangon päällekkäisyydet, joiden pituus on vähintään 20d. Joten liittimien Ø12 mm liitäntäosan on oltava 240 mm.

 • Lattialämmitysjärjestelmän muoviputket on asetettu, jotka kiinnitetään lujitusverkkoon muovipuristimilla. Lattialämmityksen ääriviivat asennetaan sopivasti suoraan lujarakenteeseen.
 • Lämpimän kerroksen risteyksissä risteyksissä, joiden päälle tukirakenteet ja seinäosat asennetaan, putket suojataan 40-50 cm pituisilla HDPE-putkista. Lämmin lattian jakolaitteet voidaan kiinnittää kahdelle 1,5 metrin leveälle Ø12 mm: n vahvikekaudelle, jotka työnnetään pohjan pohjaan 90 asteen kulmassa. Kiinnityslevyn kiinnittämiseen käytetään maahan sijoitettuja metallipuita
 • Lattialämmitysjärjestelmä täytetään jäähdytysnesteellä ja paineenkestävyys tehdään sen tiiviyden testaamiseksi.
 • Valmista betonin muoto. Tee näin tarkkailkaa edellisten vaiheiden oikeellisuutta, puhdista roskat ja varmista muotin eheys. Vesijohtojen ja viemäriputkien putket suojaavat liuoksen sisääntuloa vastaan, mistä syystä ne käyttävät erityisiä pistokkeita tai muita sopivia materiaaleja - rättiä, polyetyleenileipiä jne.
 • Lomake täytetään betonilla ja jakaa sen pinnan yli lapioihin. On välttämätöntä varmistaa, että liuos virtaa lujitteen alle, kulmissa ja muissa vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla, joille on syytä käyttää syvää värähtelijää. Täytetty lomake tiivistetään värähtelevällä kiskolla tai levyllä ja tasoitetaan pintaan sääntöä ja lastalla. Sen jälkeen säätiö peitetään muovikelmulla. Betonivalmistus muottiin alkaa kulmista ja tasoittaa sen pohjan keskelle
 • Betoni saa tarvittavan lujuuden vain, jos oikeat lämpötila- ja kosteusolosuhteet ovat käytettävissä. On mahdotonta estää liuoksen kuivumista liian nopeasti - tässä tapauksessa dehydraatioreaktiot (kohtaus) hidastuvat ja lämpötila- ja kutistumamuutokset tapahtuvat.

  Jos säätiö kaadetaan kuumina kesäkuukausina, vettä on kaadettava sen pinnalle 2-3 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen ja toisella kaudella - viimeistään 10-12 tuntia. Kostutuksen jälkeen lomake on peitettävä ja toistettava menettely koko ensimmäisen viikon ajan useita kertoja päivässä. Niinpä 15 ° C: n lämpötilassa ensimmäisten 2-3 päivän aikana on tarpeen vettä betonia 3 tunnin välein ja seuraavina päivinä - vähintään 3 kertaa päivässä, jolloin yöllä on runsaasti kosteutta.

  Päivää säätämisen aloittamisen jälkeen säätiön pinta voidaan peittää kerroksella märkähiekkaa tai sahanpurua. Koska nämä materiaalit pitävät kosteutta hyvin, kastelun välistä aikaa voidaan lisätä 1,5-2 kertaa.

  Jos rakentaminen tapahtuu tekniikan mukaisesti, niin säätiöllä ei ole vain suurta lujuutta vaan myös erinomaiset käyttöominaisuudet.

  Mahdolliset ongelmat ja keinot ehkäistä niitä

  1. Säätiön paksuuden oikeasta laskemisesta riippuu rakennuksen vakaus ja kestävyys. Jos laatta on liian massiivinen, talo kutistuu. Riittämätön vahva pohja voi vaikuttaa seinien vinoutumiseen ja halkeamien ilmenemiseen. On vaikeaa maaperää suunnittelussa on parempi antaa asiantuntijoita.
  2. Poikkeustilassa rakentaminen alueilla, joilla on korkea pohjavesi, saattaa olla vaikeaa. Tässä tapauksessa sen on suoritettava joukko toimenpiteitä pohjan tyhjentämiseksi eristetyn ruotsalaisen uunin alle. Tätä varten kaivetaan kaivantoa kellarikerrokseen, jossa kuivatus on järjestetty. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita tyhjennysputkien asentamista ja pohjalevyn alle.
  3. UWB: n täyttämiseen tarvittavan betonin määrä mitataan kuutiometreinä. Levitysratkaisu aiheuttaa voimakkaita paineita muottiin, mikä voi johtaa taivutukseen ja vaurioitumiseen. Tämän välttämiseksi puutuki ajetaan maata pitkin sulkevan rakenteen ulkokehää ja 0,5 m.
  4. He yrittävät täyttää laatan yhdellä kertaa, koska rakenteen lujuuden rikkominen voi aiheuttaa halkeamia yksittäisten betoniosien reunalla. Kuitenkin, jos muotti ei ole mahdollista kaataa kerralla, prosessi jaetaan useaan vaiheeseen, sijoittamalla yksittäiset betonikerrokset vaakasuoraan.
  5. Vahvistinrungon järjestelyssä on varmistettava, että metallitangot peitetään vähintään 3 cm: n paksulla betonikerroksella. Muussa tapauksessa kosteus voi tunkeutua betonirakenteeseen, joka vähitellen tuhoaa perustan. Samasta syystä panssaroidun vyön asentaminen maata vasten oleviin pystysuuntaisiin sauvoihin ei ole sallittua.

  Video: kuinka rakentaa lämmitetty ruotsalainen takka 2 päivässä

  Lämmitetyn perustuksen rakentamisessa olisi osoitettava mahdollisimman tarkka tarkkuus ja tarkkuus - skandinaavinen tekniikka ei siedä Venäjää satunnaisesti. Jos tuodat muutamia ihmisiä sukulaisesi ja ystäviesi keskuudesta, työ voidaan suorittaa 2-4 vuorokauden kuluessa riippuen rakenteen monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.