Miten perustaa vanha talo ilman säätiötä?

Yksityisten talojen asukkaat kohtaavat usein haasteen toteuttaa säännöllisiä kunnossapito- ja korjaustöitä, jotka mahdollistavat olemassa olevan rakennuksen tai useiden rakennusten käytön pitkään ja tunnollisesti. Lähes kausi ei pääse läpäisemään kattoa, maalata aidan tai vahvistaa säätiötä. Tietenkin hyvin perustettu säätiö toimii useiden vuosikymmenien ajan ennen kuin se tarvitsee korjauksia.

Kuitenkaan kaikki eivät tee taloa tyhjästä. Eikä jokainen yksityisen omaisuuden rakentaminen alkane luotaessa perusta. Tosiasia on, että huomattava osa kesän asukkaista ja lähiöiden asukkaista usein ostavat tontin vanhalla talolla, joka on palautettu ajan mittaan. Tämä liiketoiminta on äärimmäisen vaikeaa. Ensimmäinen kysymys on, miten perustaa vanha talo. Todellakin, vaikka veranta ei voi toimia ilman säätiötä, puhumattakaan olohuoneesta.

Uutta säätiötä kaadetaan paitsi sen poissaolon lisäksi myös nykyisen tai puretun perustuksen vahvistamiseen, rakennuksen ulkonäön parantamiseksi, tilan eristämiseksi suoraan talon alapuolelle (kellari, kellari, pohjakerros) ja monissa muissa tapauksissa.

Asennus vanhan talon alle

Talon nauhateoksen malli.

Erittäin hyvä vaihtoehto vanhojen talojen järjestämiselle on otettava huomioon, kun etäisyys talosta talon pohjaan mahdollistaa sen, että henkilö pääsee helposti vatsan tai selän takana olevaan tilaan (tämä on välttämätöntä korjaustöiden tekemiseksi). Tässä tapauksessa on tarpeen kaivata kaivantoa talon ulkopuolelta, joka on leikattu, jonka syvyys ei saisi ylittää piikkikohtaista bajonettia. Muutaman etäisyyden jälkeen asennamme pienet tuet talon pohjan alle. Ne voivat toimia puupylväinä tai teräsbetonipylväinä. Kaivannon leveys on rinnastettava käytettyjen tukien leveyteen. Kun talon koko kehäkauha on valmis, sinun on täytettävä 10-15 cm: n paksuinen hiekkalaatikko sen pohjalla. Tämä on tarpeeksi, jotta luodaan oleva säätö mahtuu tasaisesti maaperään ja ei halkeile sen alle olevan talon painon alle.

Muottiyksikkö

Sitten voit asentaa muottiin säätiön sisäpuolella - talon alla. Rakennusmateriaalina kannattaa käyttää paksuja leikkuulaudat, joiden paksuus on korkeintaan 2,5 cm, ja vanerilevyt tai lastulevy soveltuvat tähän työhön. Jotta rakennustyöt eivät pääse putoamaan puurakenteita, kun betoni on kaatunut talon pohjaan, sitä on edelleen vahvistettava useita telineitä ja pysähdyksiä. Tällöin korkea maanalainen etäisyys on erittäin kätevä, koska sinun täytyy lyödä telineitä perusteellisesti, käyttäen moukaria tai vasaraa.

Porausmenetelmän vahvistaminen.

Liitettävien muottiosien liittäminen toisiinsa on melko kevyesti helppoa ja kätevää puupalojen itsekiinnittyville rakenteille: itsekierteittävät ruuvit ja ruuvimeisseli. Tällöin älä unohda jättää pienen luukun yhdelle puolelle. Työn päätyttyä voit kiivetä säätiön sisäpuolelle ja vetää ulos muotin sisäosan seinät, jotka ratkaisun täydellisen kuivauksen jälkeen eivät ole enää hyödyllisiä tässä työssä.

Jotkut asunnon omistajat voivat jättää muotin pysyvästi. Se koskee niitä, joiden perusta ja näin ollen talo sijaitsevat kuivilla mailla, eli pohjavesi ei nouse sateiden ja raskaan lumilastan aikana. Samat omistajat, jotka joutuivat tekemään reikä, joutuvat huolehtimaan koristelemisesta. Ohjaamon sijasta on tavallisesti asennettu ovi tai varsi, joka sallii tarvittaessa kiivetä talon lattian alle.

Rakenteellinen vahvistaminen

Kun olet asentanut sisäisen muottipesän, voit jatkaa tulevan säätiön vahvistamista. Tämä auttaa merkittävästi parantamaan säätiön toiminnallista vahvuutta. Vaikka jotkin teemakohtaiset käsikirjat ja artikkelit mahdollistavat tämän vaiheen jättäminen pois, mikä osoittaa, että konkreettinen ratkaisu säätiön kaatamiseksi on jo melko kestävä.

Erikoislääkärit haluavat vahvistaa betoniperustusta, kun he neuvovat liittämään raudoituksen pylväineen tai pylväineen, joita käytetään tukina.

Vahvistusnauhan perustus.

Vahvistimen roolia tässä asiassa voi olla: tavallinen teräslanka, metallitangot, valssilangat, ristikot ja ristikot tai jopa leikkaamalla kaikki raudoitetut elementit, jotka sopivat kaivetun pohjan muotoon ja mittakaavaan.

Kun olet onnistunut sitomaan koko säätiön metallilla, voit asentaa muotin ulkoreunat ja yrittää asentaa sen yläreuna niin korkealle kuin mahdollista. Tämä mahdollistaa tarvittaessa liuoksen siirtämisen jäljelle jääneeseen aukkoon ja sulkupellin poistamisen jälkeen on mahdollista sulkea kapea minimaalisilla ongelmilla huovuttajan avulla. Jos muurausseinämiä ei voida tehdä mahdollisimman tiukasti, on huolehdittava siitä, ettei betoniliuos pääse vuotamaan läpi. Tässä tapauksessa asiantuntijat suosittelevat yksinkertaista ja erittäin tehokasta käyttämistä: vaikeassa paikassa venyttää muovikelmu, joka voidaan kiinnittää levyt tai vaneriin tavallisen toimistotyöntekijän kanssa. Koska vaurioituneen betonin koostumuksen on oltava kermamaa, on epätodennäköistä, että hän kykenee kaatamaan polyeteenin sulkeutuvat aukot.

Vedenpitävä vedeneristysjärjestelmä.

Ennen laastin kaatamista hieno sora on kaadettava, koska sen suuret hiukkaset voivat johtaa laastin epätasaiseen tunkeutumiseen (jolloin muodostuu aukkoja, jotka vaikuttavat haitallisesti säätiön ja talon lujuuteen ja kestävyyteen). Ole valmis siihen, että se on erittäin hankalaa ja vaikeaa jäljittää prosessia täyttää kuoppaan ja tiivistää betonin läpi aukon alla talon. Tämä tosiasia pakottaa jotkut asunnon omistajat luopumaan betonin kaatamisesta.

Vaihtoehto

Sen sijaan, että kaadetaan tavallista taloa talon alle, jotkut tämän asuintilaisuuden omistajat haluavat rakentaa tiilimuurausta, joka on paljon helpompi asentaa vanhan talon alle. Rakennetta ei tarvitse rakentaa, vahvistaa ja täyttää kaivanto, joka ja kaivaa, se ei ole välttämätöntä. Kyllä, ja materiaali tarvitsee vähemmän, koska voit laittaa kahteen tiiliin. Lisäksi tiiliä ei voida käyttää ensimmäiseen tuoreuteen, vaan yksinkertaisesti kipsi muurauksen näkyvä osa tai viimeistellä se koristekivellä. Ja jotkut rakentajat sulkevat pohjan yhdessä kaikkien talon seinien kanssa sivuraide tai muu koriste-aine.

Kuitenkin se on turvallisempaa näyttää talolta, jonka alla on vahvistettu teräsbetonipohja.

Vahvistamista koskeva säätiöjärjestelmä.

Asiantuntijoiden antamien tietojen mukaan järjestelyn molemmissa puolissa on oltava tarvittavat reiät, joiden kautta talon alle järjestetään jatkuvaa ilmanvaihtoa. Tämä estää homeen muodostumisen ja liiallisen kosteuden maanalaiseen huoneeseen ja talon sisälle. Suositellaan tekemään ne riippuen seinien pituudesta. Jätä kaikki neljä sivua (ja jos säätösi on muodoltaan epäsäännöllinen, niin kaikki käytettävissä) noin kaksi reikää, joiden pinta-ala on 10 cm 2. On edullista asentaa teräs-, keraamiset, muovi- tai asbestisementtiputket, joiden pituus on yhtä suuri kuin kaivannon leveys, säätöprosessin aikana.

Jos seinään viedään tiilipohja, niin muurauksessa on välttämätöntä päästä kahden tiilen päälle jättäen reiän suorakulmion muotoon. Näin saadaan kaikki maan tiedät maanalaiset ikkunat, jotka talvella tavallisesti asetetaan hinaamalla tai rätteillä talon suojaamiseksi luonnoksilta. Ne, jotka haluavat koristella tuloksena olevia reikiä, voivat sulkea heidät kesällä metallisilla tai muovisilla tuuletusriteillä, mikä estää jyrsijöiden pääsyn huoneeseen. Ne muuten löytyvät mistä tahansa rautakaupasta suhteellisen alhaisella hinnalla.

Kierrä kasa

Vanhojen talojen asentaminen ruuveilla on erityisen suositeltava alhaisen rakennustyön korjaustöissä. Tämäntyyppisten säätiöiden tärkein positiivinen ominaisuus on kyky tehdä niin pian kuin mahdollista. Ja tällä tavoin ei ole mahdollista rakentaa uutta pohjaa vanhalle talolle vaan korvata lähes kaikki vanhat säätiöt: nauha, pylväs tai laatta.

Ruuvipallojen laite olettaa asentamisen suoraan talon pohjaan asteittain ruuvaamalla maaperään ennen kuin se päätyy tiheään maahan. Tehdäksesi tämän talon tulee nostaa tunkkia, paalut on kaadettava betoniin, anna sen kuivua ja alentaa rakennusta tuloksena olevaan päättyneeseen pohjaan. Vanhan talon perustuksen rakentamisprosessissa paalut voidaan asentaa vain talon ulkoisiin seinämiin, joten sinun on arvioitava objektiivisesti paalujen kantavuus kapasiteetin ympärillä olevasta osasta.

Vanhan talon rakentamisen työaika voi olla joko yksi tai kaksi päivää tai muutamia viikkoja. Se riippuu pääsääntöisesti rakennustöiden määrästä ja monimutkaisuudesta. Kustannukset riippuvat siitä, mitä rakennusmateriaaleja käytät ja miten työ tehdään. Koska palkansaajien palkkaaminen edellyttää suuria menoja. Samaan aikaan asiantuntijoiden vetoaminen auttaa ratkaisemaan rakentamiseen liittyvät ongelmalaskelmat, itse työ suoritetaan kerran tai kahdesti (mahdollisimman lyhyessä ajassa). Lisäksi jos on vaikeuksia ja ongelmia säätiön tai talon, siellä on joku kysyä. Työskentelystä sopimuspuolten kanssa on välttämätöntä tehdä sopimus kahtena kappaleena. Pisteissä voi olla yksi, kaksi ja kymmenen.

Voit selviytyä tämäntyyppisestä työstä omalla tavallaan. Ulkopuolisen avun on turvauduttava vain maaperätyypin tutkimisen aikana, jotta voidaan selvittää, millainen säätiö sopii parhaiten alueelle.

Säätiön rakentaminen vanhan puutalon alle

Puutalot ovat monien alueiden suosituimpia rakennuksia. Hyvin suunniteltu tietty kuorma ja luotettavat perustukset on varustettu uusissa rakennuksissa. Vanhat rakennukset rakennettiin useammin romumateriaalien avulla. Monet tällaisten rakennusten omistajat tarvitsevat perustan vanhalle puutalolle.

Säätiön tyypit

Yksityisten talojen rakentamisessa on seuraavan tyyppisiä perusteita:

 • nauha-teräsbetoni, luotettavin;
 • tiili (tai kivi), jonka haittana on tiilien käyttö, kosteuden romahdus;
 • hirsirakennus on rakennettu pystysuoraan tammiin kannelle, mutta ne romahtavat ajan myötä.

Nykyään talon talon korvaamiseksi sinun ei tule käyttää rakenteiden vanhoja versioita. On suositeltavaa kaataa kestävä teräsbetonipohja.

Edulliset talteenottomenetelmät

Oikean rekonstruointimenetelmän valitsemiseksi sinun on ensin analysoitava huolellisesti nykyisen säätiön kunto.

Pohja-alueen (jos mahdollista) kaivaa oja noin 0,5 m leveä. Sitten päättää, miten rakentaa säätiö tietyssä tapauksessa ja millä tavalla:

 1. korvaa vanha malli uudella;
 2. jos ei ole mitään syytä nostaa taloa ja varustaa se;
 3. kaada ylimääräinen vyö vahvistaaksesi olemassa olevaa.
Talon nostamisprosessi

Kun hirsitalo asennetaan ilman lainkaan pohjaa, puuportaan alapuolella on oltava säätö. On tarpeen nostaa rakennus, asentaa voimakkaat tuet ja varustaa pohja klassisen tekniikan.

Pohja on vahvistettava lisäbetonivyöllä, jos havaitaan tarkastuksen aikana, että se on vaurioitunut.

Nykyisen mallin vaihtaminen

Ensin sinun on nostettava taloa, jotta voit purkaa vanhan ja rakentaa uuden säätiön. Tässä vaiheessa on käytettävä vähintään kaksi nostokapasiteettia, joiden nostokapasiteetti on 5 tonnia. Työn tekeminen ammattikäyttöön sopivammaksi on kätevämpää. Videossa näet kuinka korvata vanhan talon perustukset.

Nosta puutalo tulee olla rakennuksen hienoimmalla kulmalla. On välttämätöntä asettaa puupala (tai metalliteline) muodostettuun rakoon. Jos rakennuksen seinät ovat huomattavan pitkiä, on tarpeen nostaa ja asentaa tukia vähitellen kehällä (kulmat ensin).

Vanhan talon perustaminen

Välttää ylikuormitus on kiellettyä nostaa vanhan talon yli 2 cm. Suositellaan joka 5 mm isku vakuuttaa asentamista rekvisiittaa että on sijoitettava tukevalle ja kovalla alustalla. On kiellettyä sijoittaa ne vanhan kannan herkille rakenteille.

Vanha säätiö korvataan erillisillä segmenteillä, jotka jakavat ympärysmitan pituudeltaan 1,5-2 metriä. Jokainen vierekkäinen segmentti puretaan vuorotellen. Kun olet nostanut ja kiinnittänyt hirsitalon kiinnittämällä, voit korvata pohjan seuraavalla järjestyksellä:

 • poista kulmat;
 • asentaa tyyny (hiekka, rauniot) ja joskus (maaperän ominaisuuksista riippuen) kaadetaan betonin alle;
 • rakentaa lujittavan runko, joka takaa alustan vaaditun kantavuuden, irrota lujitemuistin muiden alojen yhteyteen;
 • kiinnitä muotti, kiinnitä se tiukasti, jotta vältetään betonin vuotaminen tai pohjan rikkoutuminen;
 • kaada betonia tiivistämällä seosta;
 • kun olet saavuttanut tarvittavan lujuuden, voit korvata pohjan jäljellä olevat osat;
 • irrota kulmien lähellä olevat segmentit, muut osat takaavat turvallisuuden;
 • kiinnitä lujitusholkki uloskäynteihin sen vieressä olevan segmentin liittämiseksi;
 • rakentaa muottiin;
 • kaataa betonia.

Tuoreen pohjan ja talon välillä on oltava paikka vedenpitävälle alueelle. Puuportaan saa laskea vain valmiiksi, jäykistetyksi alustalle. Ensin on tarpeen asettaa vedeneristys, useammin käytetään kattotiiliä (useita arkkeja), joten voit perustaa vanhan talon, kun poistat tuhoutuneet alueet.

Jos ei tarvita vain säätiön jälleenrakentamista, vaan myös rakennuksen alemman tuhoutuneiden vanteiden vaihtoa, tämän työn osan tulisi suorittaa ammattilaiset. Hirsitalon rakenteen hävittämisen välttämiseksi on tarpeen soveltaa erityisiä turvatoimenpiteitä.

Näin vanha säätiö korjataan. Tämä lisää rakennuksen vertailualuetta, lisää rakennuksen luotettavuutta ja pidentää rakenteen toiminnan kestoa.

Miten itsenäisesti kaataa säätiö vanhan puutalon alle

Jos jo kaukana uusi puutalo on hieman kierretty, se tarkoittaa, että sen perusta on vakavia ongelmia. Noin sama voi puhua istutusrakennuksia yhdessä tai useammassa pisteessä. Siksi on aika korjata säätiö, ja mitä nopeammin teet sen, sitä paremmin se on. Oppitkaa, miten kaadetaan säätiö vanhan puutalon alle omiin käsiisi.

Puutalon kellarin korjaaminen on välttämätöntä, jos istutus tapahtuu yhdessä tai useammassa pisteessä, ja mitä nopeammin se tehdään, sitä paremmin.

Talon pohjan tilan analyysi

Ennen kuin aloitat vanhan puutalon perustusten suoran korjaamisen, sinun on tutkittava huolellisesti sen tila ja tehtävä oikea päätös siitä, miten tämä tehtävä voidaan suorittaa.

Siksi sinun pitäisi ensin tehdä yksityiskohtainen analyysi nykyisen perustan laadusta. Miten tämä menettely suoritetaan oikein? Tarpeeksi yksinkertainen:

 1. Koko kehä rakennuksen sinun täytyy kaivaa ojan, jonka leveys on yhtä suuri kuin 0,7 m toleranssilla 20 cm. Sijoitettava tämän kaivannon on hyvin lähellä nykyistä perustaa talon.
 2. Vain kun olet henkilökohtaisesti nähnyt kaikki säätiön ongelmat ja määrittele materiaalin, josta se on tehty, voit päättää täydellisen korjauksen tai osittaisen korjauksen. Lisäksi voit päättää, millä tavoin voit valita.

Peruskorjauksen tärkeimmät tekniset ominaisuudet

Nauhateollisuuden korjausmenetelmät.

Sen perusteella, mitä näit, voit valita yhden tai toisen tekniikan vanhojen talojen peruskorjauksen. Oletetaan, että talossasi on pohja, joka on valmistettu roska-seoksesta. Tämä tarkoittaa sitä, että menetelmä, jota pidetään helpoimmin sopii sinulle, mutta sen luotettavuus ei ole kovin korkea. Mitä sinun tarvitsee tehdä, miten kaataa säätiö?

 1. Lujittavat kappaleet työnnetään vanhaan pohjaan (perusta). On tarpeen suorittaa tämä menettely huolellisesti, yrittäen olla aiheuttanut säätiön entistä enemmän vahinkoa.
 2. Seuraavaksi sinun on poistettava nykyisen säätiön ongelma-alueet.
 3. Korjaustyön seuraavassa vaiheessa laihaa betonia kaadetaan valmistettuun kaivantoon. Tämä menettely suoritetaan vähitellen. Prosessissa sinun pitää tehdä taukoja, jotta maaperä ja vanhan pohjan tila liuennut liuokseen saataisiin perusteellisesti. Tällöin täyttö suoritetaan samanaikaisesti pienellä alueella. Tätä varten ovelle täytyy asentaa osioita. Ja älä unohda, että suuremman lujuuden vuoksi näiden kahden kappaleen liitoksilla on oltava vahvistusosia. Nyt tiedät, kuinka kaataa säätiö vanhan talon alle.

Tämä on helpoin vaihtoehto päivittää talon perusta.

Jos analysoivat kunnon perusta, olemme huomanneet, että se on valmistettu kokonaan tiili tai tiili ovat vain Pylväskannattimet, tässä tapauksessa voit käyttää tapa luoda uusia alueita. Mutta vain silloin, kun talossa ei ole merkittäviä vääristymiä. Kuinka tehdä tämä, tutustu lisää.

Joitakin ominaisuuksia

Puutalon pylväspohjan korjaus.

 1. Kaikki tiilimuodon ongelma-alueet poistetaan.
 2. Seuraavaksi on kiinnitettävä ankkuri tiilimuuriin. Niiden on mentävä läpi muurauksen koko leveyden. Ankkureiden sijaintia tulisi vaihdella, joka ei kuitenkaan ole samalle riville. Ulkopuoliset ulkopuoliset osat on kytkettävä toisiinsa liitososalla ja hitsauskoneella.
 3. Nyt voit jatkaa muotin järjestelyä ja suorittaa sen kaivannon ulkopuolella. Ojan pohja peitetään kerroksella hiekkaa ja sitten soraa.
 4. Sitten kaatamalla betoniseosta. Kun ensimmäinen kerros kaadetaan, on tarpeen asettaa ruudukko (metalli) betoniliuokseen. Tämä tehdään rakennuksen ympäryksen ympärillä.

Käyttämällä edellä kuvattua menetelmää voit luotettavasti vahvistaa vanhoja säätiöitä ja jopa lisätä rakennuksen jalanjälkeä. Ankkuri tarjoaa vanhan perustan ja uuden ylimääräisen hihnan. Huomaa kuitenkin, että tämä menetelmä, kuten edellä on jo mainittu, sopii vain niille taloille, joilla ei ole näkyviä vääristymiä.

Vääristymien läsnä ollessa lisävyöstön järjestäminen rakennuksen koko kehän ympäri on ehdottoman välttämätöntä. Tässä tapauksessa on aikaa vievää menettelyä. Talo on nostettava ja asen- nettava uudelleen perustapohjaan. Tämä on vaikein olemassa olevista vaihtoehdoista peruskorjauksen korjaamiseksi vanhan puurakenteen alla.

Jos olet seurannut kaikkia annettuja suosituksia asiantuntijoiden ja kaivoi ojan pitkin kehä rakenteen laatimaan perusteellisen analyysin perusta, niin et vaikea löytää syy kutistuminen on tapahtunut kotona. Tämä voi johtua maaperän kutistumisesta ja pohjan tuhoutumisesta. Riippumatta syystä, sinun on vielä nostettava talo.

 1. Tämän vaikean tehtävän selvittämiseksi tarvitaan työkalu, kuten rakennusliitin. Nosta rakennuksen jokainen kulma erikseen. Ja vielä, harkitse, mitä teet niin, että kun työtä jack ei paina maaperään. Voit esimerkiksi asettaa levyt sen alle, mutta muista olla leveä. Kaikkien näiden valmistelutöiden jälkeen voit suorittaa noston.
 2. Jotta vältetään ongelmat, joita kukaan ei tarvita, talon nostaminen tapahtuu hyvin hitaasti ja pieninä askeleina jokaisesta kulmasta. Tämän työn prosessissa älä unohda hallita talonseinien keskustaa, ja jos tarpeen, ne on sijoitettava metallista valmistetut kanavat.
 3. Kun rakennus on nostettu vaaditulle korkeudelle, talon jokainen kulma on kiinnitettävä tähän asentoon. Näihin tarkoituksiin voit myös käyttää puisia kanavia tai palkkeja. Tärkeintä on, että ne täyttävät korkean lujuuden vaatimukset. Tukipäät sijaitsevat kaivannon reunalla vastapäätä talon kulmia. Voimme olettaa, että koko rakennus on ripustettu järjestettyihin tukiin vanhan perustuksen alapuolelle.

Mitä muuta sinun tarvitsee tietää korjauksesta

Useimmiten löytyy vanha perusta, jonka tiilimuuraus on erittäin huonossa kunnossa. Ja jos et päättää nostaa kotiin menettely, se ei kannata tehdä osittainen korjaus vanhan sokkelin ja korvata sen modernimpi ja laadukkaita perusta tehty betonista.

 1. Tästä tiilestä on poistettava kokonaan ja tehtävä sitten muotti. Säätiö on lähes sama kuin tavanomaiset talonrakennusmahdollisuudet.
 2. Kuten tavallista, hiekkakerros järjestetään ensin, sitten rikki, sitten kaadetaan, ja betonilaastille asetettava aika odottaa.
 3. Kun olet tehnyt kaikki nämä toimet, voit siirtyä talon alentamiseen jo konkreettiseksi uudeksi ja paremmaksi pohjaksi.

Siinä tapauksessa, että päätetään olla purkamatta vanhaa perustaa, on tarpeen rakentaa ympäröivä betonielementti, joka sijaitsee koko rakennuksen ympärysmitta. Sen yhteys nykyiseen vanhaan alustaan ​​tehdään ankkureilla. Näin tehdään edellä kuvatulla tavalla. Vakavan kutistumisen läsnä ollessa kotona betonivyöhyke, tarkemmin sanottuna sen yläreuna, suoritetaan käyttäen tasoa. Tällöin on mahdollista kompensoida olemassa oleva sakkaus.

Tässä on kolme perusmuotoa, joilla voit kaataa vanhan puutalon perusta. Mikä on oikea sinulle, päättää tilanteesta ja mahdollisuuksista. Hyvää korjausta!

Kuinka kaataa säätiö vanhan puutalon alle

Miten kaataa säätiö vanhan talon alle: menetelmän valinta ja korjaustöiden toteutus

Jos olet tullut vanhan talon omistajaksi, sinun on valmistauduttava sellaisten teosten toteuttamiseen, jotka pidentävät jopa kaikkein huonokuntoisten rakennusten elämää useiden vuosikymmenien ajan. Vanhan puurakentamisen eniten ajankohtainen korjaus liittyy säätiön lujittamiseen ja vahvistamiseen, sillä huolimatta siitä, että he rakentivat vuosisatojen ajan, kaikki säätiöt voivat lopulta tulla hyödyttömiksi.

Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka talon vanhoja perustuksia voidaan palauttaa.

Kun pohja lakkaa (kuten kuvassa), tarvitaan vanhan talon kellari.

Mitä valita: peruskorjauksen tai vahvistuksen täydellinen korvaaminen

Tietenkin elvytysprosessin monimutkaisuus riippuu täysin pohjan tilasta. Kun selvitimme, kuinka tehdä säätiö vanhoina päivinä, voimme päätellä, että talot ovat kaksi yleisimpiä perustuksia: teippi ja pylväs.

 1. Pilarin perustukset rakennettiin punaisesta tiilestä, joka menettää alkuperäiset ominaisuudet kosteuden vaikutuksesta. Tämän seurauksena tiilimuodot voidaan tuhota lohkojen murenemisen vuoksi, mikä on täynnä rakenteiden vääristymiä, joilla on erilaisia ​​seurauksia, kuten halkeamia, ikkunoiden ja ovien tukkeutumista, alhaisen reunuksen mätä jne. Riippuen pylväsperustan tilasta, tukee joko kunnostusta tai täydellistä korvaamista. Haluttaessa voidaan rakentaa pylväsperusta omin käsin.
 2. Nauhapohjan palauttaminen on vaikeampaa ja aikaa vieviä.

Nauhapohjan palauttamisen prosessi.

 • Siinä tapauksessa, että halkeamia ilmestyi monoliitissä useissa paikoissa, jotka eivät aiheuttaneet rakennuksen eheyden rikkomista, ne pitäisi yksinkertaisesti sinetöidä sementtilaastilla.
 • Jos talo on kaatunut toiselta puolelta (mikä on seurausta maaperän kallistumisesta), silloin tässä tapauksessa sinun on pakko korvata osittain tai kokonaan pohja tai vahvistaa sen vahinkojen mukaan.

Korjaustyön toteutus

Harkitse vanhan talon perustamisen palauttamista muutamassa esimerkissä.

Alustava työ

Ensinnäkin sinun on huolehdittava alusten kuormituksen pienentämisestä, koska suurin osa korjaustöistä vaatii rakennuksen nostamista.

Tee näin seuraavasti:

 • Ota kaikki huonekalut ja esineet, joilla on huomattava paino.
 • Irrota lattiat.
 • Pura uunu, jos se ei ole pystytetty erilliselle pohjalle.

Rakennusrakenteen nousu voidaan toteuttaa liittimien avulla. Tässä tapauksessa käytetään tavallisia autoliittimiä (sekä hydraulisia että mekaanisia).

Siinä tapauksessa, että pohja on pylväskohtainen, liittimet on asennettava erityisillä neliöjalustalle, jotka ovat 0,5-0,5 metriä.

Nosta rakennusta liittimiin.

Nosta rakennuksen rakennetta pitäisi olla kulmassa. Poista tämä osa aidasta.

Vihje! Alemman kruunun vaurioiden välttämiseksi alle sen alle on sijoitettu teräslevy, jonka paksuus on vähintään 5 mm nostokohdassa.

Alemman kruunun vaihto

Ennen vanhan säätiön rikkomista, kun olet tehnyt pääoman korvaamisen, tarkista, onko mahdollista korvata vain sen alapuoliset vanteet. Tämä lähestymistapa nopeuttaa huomattavasti ja helpottaa vanhojen säätiöiden palautumista.

Tosiasia on, että aikaisemmin rakennettaessa yksityisiä taloja, kaukana parhaista vedeneristimiä käytettiin, minkä seurauksena he hitaasti muuttuivat pölyksi. Tämän seurauksena puu, joka oli kosketuksissa rakennuksen pohjan kanssa, oli alttiina kosteudelle, mikä lopulta johtaa rakenteeseen epätasapainoon materiaalien murtumisen vuoksi.

On täysin mahdollista vaihtaa alemmat vanteet omilla käsillänne, mutta tässä tapauksessa tarvitset vähintään yhden henkilön apua. Työ vaatii kaksi kappaletta, joiden läpi rakennuksen on oltava tasaisesti nostettuna pohjan murtuneen osan kummallekin puolelle.

Seuraavaksi vaihda vanha puu uuteen, joka on kyllästetty antiseptisiin yhdisteisiin. Älä unohda laittaa kerros vedeneristys. Tätä varten voit käyttää ruberoidilevyjä.

Hirsitalon alemman kruunun uusiminen.

Vihje! Nosta talon pitäisi olla useissa vaiheissa. Jokaisen rakenteen ei saa nostaa yli 1,5 cm: n korkeudelta. Nostoasennuksen jälkeen rakennuksen asento on lisäksi kiinnitettävä tangon tukien avulla. Samaan aikaan talon itse on tarkistettava vahingot. Kun olet varmistanut, että ei ole vaurioita - voit jatkaa kiipeilyä. Tämä prosessi on varsin työläs, ja sen toteuttamisen aikana on erittäin tärkeää valvoa jatkuvasti rakennuksen tilaa.

Miten yhdistää vanha säätiö uusiin? Samoin nostamalla osa talosta. Vanhan kannan mätä osa poistetaan, korvattu uudella pohjalla, jota voidaan laajentaa liittämällä uusi rakennus.

Teemme pylväsperustan korjauksen

Siinä tapauksessa, että pylväsperusta perustuivat talvimaahan, tällaisen talon omistaja saattaa joutua kohtaamaan seuraavat vaikeudet:

 • Kuormituksen vaikutuksesta jotkut pylväät kallistuivat, minkä seurauksena muotoilu oli vinossa.
 • Pylväät yksinkertaisesti jättivät maasta ajan, mikä voisi myös aiheuttaa talon vinoutumisen tai liiallisen kostumisen sen alapäähän.

Molemmissa tapauksissa vanhojen tukien korvaaminen. Helpoin tapa on asentaa tylsät paalut. ohjeet:

 1. Ensimmäisessä vaiheessa rakenne on nostettava edellä kuvatun renkaiden vaihtamismenetelmän mukaisesti.
 2. Seuraavaksi kannattaa kiinnittää lujasti rakenne kohotetussa asennossa.

Pilarin perustuksen palauttaminen.

 1. Vanhan pilarin heikentäminen ja poistaminen.
 2. Uuden tuen ansiosta kaivon syvyys on 30-50 cm edellisen postin pohjan alapuolella.
 3. Teemme uuden alustan.
 • Tukialustalla tulisi olla seuraavat mitat: 400 mm 400 mm asbestisementtiputkille, joiden halkaisija on 200 mm.
 • Laitimme hiekkakerroksen, joka tiheästi painoi sitä.
 • Asenna putki vinoon asentoon.
 • Täytä putken ensimmäinen betonikerros, joka muodostaa pohjan porausta.
 • Kun betonikoostumus alkaa, kasa on vahvistettava ja kaadettava betonia kara.
 • Työnnä paalua pystysuoraan tasolla, asentamalla se vanhan tuen sijaan.
 • Me täytämme kuopan maaperällä, puristamalla sitä tiukasti.

Kuten näette, tämä menetelmä on melko yksinkertainen, mutta jos sinun täytyy korvata suuri määrä tukia, työprosessi saattaa viivästyä ja niiden hinta nousee vastaavasti.

Erilaiset pilarialustat.

johtopäätös

Tässä artikkelissa tarkastelimme, kuinka sitoa vanhan ja uuden talon perustukset kaistaleiden ja pylväsperheiden tapauksessa. Oikealla työllä vanha säätiö kestää kymmenen vuotta. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta (myös oppia, miten tehdasvalmisteiset sääkset tehdään).

Vanhojen puutalojen perustusten yhteenveto, korjaaminen ja korvaaminen

Perustaminen puutalo, joka tarvitsee restaurointia

Maaseutualueilla on valtava määrä vanhoja taloja, jotka on rakennettu paalun perustuksiin tai ilman mitään syytä sellaisenaan. Ribbonmallit ilmestyi melko äskettäin, ja puuta on käytetty kaikkialla aina muinaisista ajoista lähtien.

On syytä panna merkille, että joissakin tapauksissa on tarpeen palauttaa vanha nykyinen tukikohta puun alle ja olla käyttämättä valtavaa rahaa ja aikaa uuden rakentamiseen ja rakennuksen siirtämiseen toiseen paikkaan. Useimmissa tapauksissa vanhan puutalon peruskorjaus tehdään analyysin jälkeen ja sen korjaamisen tarkoituksenmukaisuuden vuoksi. Kuinka palauttaa vioittunut säätiö?

Menetelmä restauroinnin menetelmän valitsemiseksi

Vanhan puutalon tilan määrittämiseksi kaivaa oja

Ennen vioittuneen säätiön palauttamista on ehdottomasti tutkittava ehto ja tehtävä tietoinen tekninen päätös. Emäksen analyysi voidaan tehdä seuraavalla tavalla:

 1. Kaivaa oja noin puolen metrin leveän ulkokehän ympäriltä, ​​puhdista koko pinta likaantumiselta.
 2. Päättää säätiön materiaalista, sen tilasta, poistaa visuaaliset ongelmat suunnittelussa.
 3. Laske korjaustyön arvio ottaen huomioon työvoiman, materiaalien ja tarvittavien nostolaitteiden kustannukset.
 4. Valitse paras tapa palauttaa pohja.

Tietojen keräämisen jälkeen rakennuttaja määräytyy pohjan tai sen palauttamisen korvaamisen perusteella. Tärkeimmät ongelmanratkaisut:

 1. Täydellinen jalustan vaihto.
 2. Voit nostaa talon tiettyyn korkeuteen lisäämällä nykyistä rakennetta grillata.
 3. Voit vahvistaa olemassa olevaa rakennusta luomalla lisävyön tai asentamalla paalainelementit.

Mikä tahansa edellä olevista menetelmistä on melko kallista, mutta tapahtuu tietyissä olosuhteissa.

Säätiön vaihtaminen ja talon nostaminen

Talon irrotusprosessi

Tämä menetelmä käsittää täydellisen rakenteen kaikkien rakenneosien korvaamisen ja lopettaa niiden valinnan betoniteräsvyöllä. Monoliittiset säätiöt eivät ole taloudellisesti kannattavia, eikä niitä käytetä puutaloihin. Mutta teipit esivalmistettu pohja ja pino-grillage rakenteet tällaisten rakennusten sopivat täydellisesti.

Jos haluat nostaa talon, sinun on ensin vuokrattava joitain voimakkaita pneumaattisia liittimiä ja saatettava ne kaikkiin talon kulmiin. Sitten kaivaa maata lähelle talon kulmia, aseta liittimet kulman alle ja aloita nostamalla rakennusta tasaisesti. Nousun pitäisi alkaa vaimennuskulmasta ja kohdistaa se vaakatasossa. Kun nostat talon, sinun täytyy korvata puiset nauhat tikan reunan alla talon nostamisen vakauttamiseksi.

Liittimien alla on asennettu metallilevyt tai levyt (tasaisella pinnalla). Jos puurakenteen kantavat seinät ovat liian pitkiä, kannattaa tuoda seinämille lisätukea. Kun olet nostanut talon korkeudelle, joka on riittävä korjaustöihin, voit vaihtaa pohjan.

Peruskorjaustekniikka

Ensimmäinen askel on purkata pohjan kulmat, sitten maaperä tasoitetaan ja valmistellaan talon tulevalle tukirakenteelle. Seuraavat valmistusvaiheet:

 1. Varustetaan kaivannon pohjalle hiekka-sora-alusta tai kaadetaan betonia pääkerroksen päälle.
 2. Kiinnitä muotti, asenna lujitusholkki sisään ja anna ulostuloja tulevaa kiinnitystä varten olemassa olevaan taloon.
 3. Kaivaa kaivo konkreettisella muottipesällä käyttäen vakiotekniikkaa.
 4. Jätä betoni kuivumaan.
 5. Vaihda perustuksen jäljellä olevat osat.

Vanhan puurakenteen yhden osan täyttäminen betonilla

Joskus kun olet saanut säätiön tilasta tietoja, riittää, että betoniosat valetaan betoniin ja vahvistetaan niitä. Tällöin louhitaan vain tietyt perustuksen osat, vahingoittuneet elementit poistetaan ja paikallinen vahvistuskerros järjestetään. Sitten tämä alue on kaadettava korkealaatuisella betonilla ja yhdistettävä vahvikkeeseen talon muiden osien kanssa. Työn päätteeksi sinun on alennettava talon uuteen muotoiluun.

Täydellinen korvaaminen on suositeltavaa erillisillä segmenteillä, ja peruskorkeus on jaettu erillisiin osiin. Uusi lujitusholkki on yhdistetty kulmupisteisiin, tangot vapautetaan edelleen niputtamiseksi. Vastaavasti muottiin asennetaan ja betonia kaadetaan. On myös välttämätöntä antaa tilaa uuden pohjan ja rakenteen kellarista vedenpitävälle kerrokselle.

Uuden säätiön rakentaminen:

 • tulevan säätiön ulomman kehän varrella, kaivanto on 30-40 cm leveä mutta ei pienempi kuin talon kantavien seinien laskettu paksuus;
 • backwaters on asennettu kohotetun talon alle;
 • hiekka-sora-alusta ja muotti asettuu kaivannon pohjalle;
 • asennettu lujitushäkki.

Sitten sinun täytyy täyttää kaivanto konkreettisella ratkaisulla ja muutaman viikon alemman puutalon alentamiseksi uuteen nauhan perustukseen.

Säätiön palauttaminen

Vanha konkreettinen säätiö, joka kaadetaan nestemäisellä betonilla

Peruskorjaus tehdään tapauksissa, joissa vahinko on vähäinen. Tällaisissa tapauksissa sinun tarvitsee vain kaataa pohja puutalon alle. Teknologian talteenottopohja:

 1. Kaivaa kaivanto talon ulkokehän ympärille.
 2. Asenna vahvistin vanhaan alustaan, jotta se ei vahingoitu.
 3. Poista vanhasta alustasta vaurioituneet alueet.
 4. Kaadetaan betonikaivoa nestemäisellä betonilla vähitellen niin, että se putoaa vanhan pohjan huokosiin ja maaperään.

Jos pohja on tehty tiilestä ja rakenteiden kunto on tyydyttävä, niin että säätiön voimakkuuden lisäämiseksi on syytä lisätä lisäbetonivyö. Toisin sanoen - se kaataa betonia betonipohjassa pienelle paksuudelle.

Arvioitu työn edistyminen:

 • nostaa talon ja rakentaa kaivannon tai laajan kaivauksen;
 • aseta tuet talon alle ja kiinnitä ne turvallisesti onnettomuuksien välttämiseksi;
 • poista vahingoittuneet muurausalueet;
 • asenna ankkuri vanhan pohjan kehälle ja liitä se ulkopuolelle vahvistamalla;
 • asenna muotti ulkonemaan ulomman kehän ympäri;
 • varustaa hiekka- ja sora-alusta ja kaataa betonikerros;
 • aseta metalliverkko kuivattuun betonikerrokseen ja täytä kaivanto loppuun.

Tämä perinteen palauttamismenetelmä ei ainoastaan ​​korvaa talon vaurioituneita alueita vaan myös kasvattaa pohjan tehokasta aluetta rakenteen palauttamiseksi.

Yhteenvetona voimme sanoa, että useimmissa tapauksissa puutalojen vanhat perustukset on palautettava, joten rakennuksen ja kestävyyden vahvuus koko rakennuksessa voidaan kasvattaa.

Kuinka kaataa säätiö vanhan puutalon alle

Yksittäisen rakentamisen puusta valmistetut talot - perinteinen asuinpaikka monilla maan alueilla. Jos modernit rakenteet on rakennettu ottaen huomioon älykkäästi suunnitellut teknologiat ja vahva perusta, niin vanhan rakennuksen rakentamiseen käytettiin improvisoitua materiaalia tai yleensä rakennusta rakennettiin ilman sitä. Tämän seurauksena on heikkolaatuisen pohjan tuhoaminen ja sakkautuminen, sen restaurointi on tarpeen. Kuinka kaataa säätiö vanhan puutalon alle, miten se tehdään oikein hävittämisen estämiseksi?

Säätiön ominaisuudet

Yksityisen rakennuksen rakentamisessa käytetään yleensä perustaan ​​seuraavia alustyyppejä:

 • nauha-armeerattu betonirakenne, viittaa kaikkein kestävimpiin ja kestävämpiin;
 • kiven tai tiilen perustus, joka on vähiten luotettava ja herkkä kosteudelta;
 • Vanhojen hirsirakennusten rakentamiseen käytettiin aiemmin rakennustelineinä pystysuorat tammiakansoja.

Nykyisessä vaiheessa vanhoja versioita ei enää käytetä, optimaalinen valinta on nauha-vahvistettu betonipohja.
Sinun tulisi tietää, että puun talon peruskorjaus on helpompi toteuttaa kuin tiilitalon alla. Siksi jälkimmäisessä tapauksessa on parempi olla tekemättä korjauksia itse, vaan kutsumaan ammattilaisia. Syy on, että puu on paljon kevyempi kuin tiilet. Lisäksi, kun nostat rakennuksen odottamattomissa paikoissa, halkeamia voi kulkea pitkin saumoja, joskus kokonaiset kappaleet putoavat, on olemassa riski rakenteen täydellisestä tuhoutumisesta.
Asiantuntijat tekevät työtä tarkkojen laskelmien perusteella, tarvitsevat tarvittavat laitteet ja ovat vastuussa rakennuksen turvallisuudesta.

Hävittämisen syyt

Jopa voimakkain rakenne hajoaa ajan myötä, varsinkin säätiö kärsii, syyt, joiden vuoksi se tuhoutuu, on massa. Usein tämä on ympäristön ja sääolojen negatiivinen vaikutus:

 • pohjavesien vaikutukset;
 • suunnitteluvirheet;
 • epäammattimaiset geologiset tutkimukset;
 • aika-tekijä;
 • maaperän siirtyminen;
 • vedenpoiston puute;
 • alikuntoisten materiaalien käyttö;
 • riittämätön perusta;
 • huono vedeneristys.

Tarkka syy tuhoutumiseen ja samentumiseen syntyy tutkittuaan suunnittelua, on selvää, miten sijoitetaan säätiö vanhan puutalon alle niin, että tuet saadaan luotettavaksi ja tukevaksi?

Säätiöanalyysi

Vanhojen puurakenteiden aiheuttaman vahingon vakavuuden arviointi monimutkaistaa se, että ongelma on piilotettu maan alle, kun kaikki näyttää täysin ylhäältä. Jotta selvitettäisiin, kuinka vahinkoa alustalle on, mihin korjauskohteisiin tarvitaan, jotta voidaan määrittää asianmukainen menetelmä ongelman ja materiaalin selvittämiseksi, talon perustana tulisi olla:

 • rakennuksen rajalle lähellä seinää, sinun täytyy kaivaa oja 70 cm leveä;
 • kun talo sijaitsee pylväillä tai "tuoleilla", kaivaa tämä paikka.

Vain tämän jälkeen voidaan päätellä, tarvitaanko suuri korjauspaikka ja laadukas kastike tai se on tarpeeksi viritys.
On tärkeää ryhtyä varotoimiin:

 • on välttämätöntä kaivaa varovasti vanhan perustan vahingoittuminen lopulta;
 • on mahdotonta suorittaa työtä samanaikaisesti kaikilla sivuilla;
 • Rakennetta ei saa tukea käsin

Työssäkäynti on parempi ongelma-näkökulmasta, jos edes pienintäkään tuhoamisvihaa on ilmestynyt, sinun ei pidä epäröidä ja jättää paikka.

Vahvistuksen tapoja

Uudelleenrakentamiseen on useita vaihtoehtoja:

 • lisäksi vahvistaa valmiin pohjan vahvistettua betonirunkoa;
 • korvata tuhoutunut rakenne;
 • liner uusi perusta talon.

Korjauksen monimutkaisuus riippuu valitusta työstä.
Kun pohja tuhoutuu osittain, se ei vaadi täydellistä palautumista, vaan se voidaan rajoittaa heikoiden alueiden vahvistamiseen. Kuinka kaataa säätiö vanhan talon alle, kun vahinko ei ole liian merkittävä.

Jos talo on betoniraudalla, ei ole vakavia vääristymiä, riittää sisä- ja ulkopuolella vahvistamiseen:

 • oja syvenee kellarin pohjalle;
 • ongelma-alueet poistetaan;
 • reikiä porataan porrastusjaksossa, metallitangot asetetaan niihin niin, että ulkonevat päät jäävät;
 • metalliverkon kautta on kytketty runkoon;
 • sitten tehdä muotti, jossa ne kaada ihon betoni ratkaisu.

Työn aikana ei pidä olla kiire, joten sinun pitää tehdä tauko, niin että maaperä ja perusta oli aikaa liottaa liuokseen. Tämä yksinkertainen tapa palauttaa vanha konkreettinen säätiö.

Tiilestä

Usein vanhoissa talouksissa käytettiin tiilimuurausta, joskus sarveiskannattimia tehtiin niistä. Jos tämän materiaalin rakenne on vielä hyvässä kunnossa, sitä vahvistetaan lisää hihnaa. Miten se toimii oikein:

 • tarkastushihna syvenee pohjan pohjalle;
 • vahingoittuneet fragmentit poistetaan;
 • ankkurit työnnetään tiiliin koko säätöpaksuuden ajan, ne asetetaan ruutupiirroksen kuvioon;
 • ulkopuolinen metalli sidotaan hitsaamalla;
 • muotti on asennettu kaivantoon;
 • pohjaan asetetaan sora ja hiekka;
 • sen jälkeen on tarpeen täyttää säätiö;
 • laita verkko;
 • lisää jäljellä oleva ratkaisu.

Tällä tavoin puurakenteiden perustusta parannetaan verkolla ja laajenee, mikä lisää sen kantavuutta. Jos on mahdollista nostaa taloa, ei ole suositeltavaa suorittaa osittaista korjausta, vaan täysin korvata tällainen säätiö.
Vahingoittuneet navat voidaan vaihtaa, vaikka maanalaisissa kohteissa ei tehdä muita korjaustöitä. Tällöin napa kaivataan, väliaikaiset tuet sijoitetaan rakennuksen alle. Sitten tuhoutunut pohja poistetaan ja muotti muodostetaan paikalleen, se kaadetaan sementillä.

Kuinka korvata pohja

Jos talo on jo heikentynyt, tarvitaan vakavampaa jälleenrakennusta, on tarpeen kaataa säätiö vanhaan perustaan ​​koko rakennuksen ympärysmitta. Vaatii vakavampaa työtä: taloa nostetaan ja sitten se palautetaan uuteen perusrakenteeseen.
Mitä valmistautua työhön? Mitä työkaluja tarvitaan:

 • lapio;
 • lastalla;
 • vasara;
 • nostokorkeudet vähintään 5 tonnin nostoille, noin 5 kpl;
 • vertailukone.
 • Kaikki mikä on mahdollista on otettu pois huoneesta: huonekalut, kodinkoneet. Tämä prosessi on välttämätön rakentamisen helpottamiseksi, joskus lattian, ovien ja ikkunoiden purkamisesta.
 • Vähintään 2 palkkia sijoitetaan puun pohjakerroksen alle, nämä ovat tilapäisiä tukia. Tavalliset tangot tai metalliset aihiot ovat sopivia, niiden paksuuden tulisi vastata talon painoa ja pituus valitaan niin, että ne ulottuvat puoli metriä. Liukastumisen on tuhottava osa säätiötä.
 • Seuraavaksi asenna liittimet, jotka molemmat kiinnittävät kiinteän perustan, jotta työskentelyn aikana hän ei syöksy maahan. Voit käyttää rautalevyä tai betonia, mikä voi kestää kuormaa, mutta missään tapauksessa säätiön tuki itsessään ei ole sopiva.
 • Vähitellen tilaa kasvatettaessa rakennuksen korotuksen aikana rekvustit sijoitetaan pohjan alle.
 • Jos seinät ovat pitkiä, on tarpeen asentaa lisäkanavia niin, että lokit eivät kaadu omalla painollaan.
 • Rakenne nousee tasaisesti, eikä yritä luoda vääristymiä nostamalla yhden senttimetrin yhdellä työkalulla, siirtymällä seuraavaan.
 • Työ jatkuu, kunnes talo nousee haluttuun korkeuteen. Tavallisesti se on 8 tai 10 cm.
 • Poista sitten viallinen tukikohta.

Kun vanha materiaali on poistettu, sinun täytyy kaataa oikein säätiö, sillä on joitain vivahteita:

 • on tarpeen aloittaa purkaminen ja täyttäminen kulmista;
 • pohja korvataan 2 metrin osilla yhden elementin läpi.

Täyttäminen tapahtuu tavallisella tavalla:

 • rakennusta rakennetaan;
 • hiekka ja raskas tyyny kaadetaan;
 • kaadettu liuos.

Jätä pieni tila vedenpitävän kateaineen asettamiseen. Talon perustana voidaan asettaa betonin kuivuttua kokonaan.

Uusi säätiö

On tilanteita, joissa rakennusta rakennetaan ilman tukea. Miten perustaa vanha talo ilman säätiötä:

 • alussa vanhan talon seinät kaivetaan reunoilta, jolloin kaivanto on syvyydeltään piikkipalkkiin;
 • lisäksi pohjan alle liittävät vahvistetut betonipilvet tai puiset tuet;
 • kaivoon pohjaan kaadetaan 15 cm korkean hiekan kerros;
 • muotti on asennettu rakennuksen alle;
 • vahvistamalla tai vahvistamalla;
 • sitten muottien ulkosivut on asennettu;
 • On tärkeää sijoittaa sen yläreuna korkeammalle siten, että ratkaisu on helpompi täyttää, ja kapea alue täyttyy.
 • murskattu kivi kaadetaan muottiin, niin että mitään aukkoja ei esiinny.
 • kaatunut sementtilaasti.

Työn päätyttyä on hyvä rakentaa toinen laadukas sokea alue.
Jokaisen talon omistajan päättävät uuden perustan vanhan talon asentamiseksi riippuen tuhoutumisasteesta ja taloudellisista mahdollisuuksista. Joka tapauksessa korjausta ei tarvitse viivästyttää, muuten talossa voi olla vaikea sotku ja vakavampi rekonstruktio vaaditaan.

Kuinka kaataa säätiö vanhan puutalon alle - askel askeleelta ohjeita

Ennemmin tai myöhemmin talon alapuolella oleva säätiö on vaihdettava tai korjattava. Talo alkaa muuttaa asentoaan, voi ilmetä halkeamia ja ikkunat ja ovet tukossa. Kaikki nämä merkit osoittavat, että säätiö tarvitsee korjata tai korjata täydellisesti. Tässä artikkelissa yritämme kertoa teille, kuinka kunnolla täytetään säätiö vanhan talon alle rikkomatta rakenteen eheyttä. Loppujen lopuksi vain osaava ja oikein tehty työ antaa sinulle takeet siitä, että kotisi asettuu tiukasti yli vuosikymmenen ajan. Jotta kuitenkin voitaisiin käsitellä tätä liiketoimintaa luottamuksellisesti, on syytä käsitellä huolellisesti kaikki tämän prosessin kouristukset.

Työssä tarvittavat materiaalit ja työkalut

Ei ole aina järkevää käyttää erityisiä rakennustarvikkeita säätiön korjaamiseen tai vaihtoon, ja on myös ongelmallista sopeutua taloon vahingoittamatta muita rakennuksia ja puutarhakasvien istutuksia. Siksi on tärkeätä tietää, mitä työkalua saatat tarvita tulevan työn aikana ja valmistella sitä etukäteen:

 1. Jacks. Vähintään 4 kappaletta. Ne voivat olla mitä tahansa muotoilua, mutta on suositeltavaa käyttää hydraulisia. On tärkeätä, kun valitaan heidät ottamaan huomioon, että heidän on nostettava vähintään 10 tonnia painoa, joten heidän pitäisi pystyä kehittämään riittävästi työtä. Jos sinulla ei ole niitä varastossa, niin olisi järkevämpää vuokrata ne kuin rahaa ostaa.
 2. Sledge hammer, teräsromu tai jackhammer;
 3. Erilaisia ​​erikokoisia kaaria;
 4. Tilapäiset tuet, joissa voi käyttää tiiliä, massiivisia baareja, kestäviä levyjä, joilla on erilaiset paksuudet, metallipalkit tai -telat;
 5. Vähintään 250 neliömetrin levyt tai levyt. katso, mitkä ovat kannattimien perustana;
 6. Teräslevyt noin 5 mm paksu. niin että tangon sauvan voima jaetaan tasaisesti rakenteen alareunaan;
 7. Betonisekoittimet Se on tarpeen sementtilaastin valmistukseen. Suuri määrä käsikirjaa on vaikea tehdä;
 8. Armature, jonka paksuus on vähintään 12 mm;
 9. Laastin materiaalit: sementti, murskattu kivi ja hiekka. Niiden määrä riippuu säätiön koosta;
 10. Vedenpitävät materiaalit.

Jokaisen vaiheen työjärjestys ja ominaisuudet

Säätiön vaihtaminen tai sen korjaaminen ei hyväksy kiire ja kiire, kaikki olisi harkittava pienimmällä yksityiskohdalla. Ennen työn aloittamista on selvitettävä maaperän kantavuus ja pohjaveden syvyys.


Näiden parametrien laiminlyöminen johtaa siihen, että uusi säätiö tulee nopeasti käyttökelvottomaksi, koska siihen vaikuttaa jähmettynyt maa. Saatujen tietojen perusteella lasketaan pohjan syvyys ja sen asennuksen ominaisuudet.

Järjestelmä kaatamalla säätiö talon alle

Nosta taloa kellarista

Jotta tässä vaiheessa ei olisi ongelmia, sinun on aloitettava työskentely tukejen toteuttamiseksi talon kulmissa. Aloita kiipeämään taloa hyvin alhaalta kulmasta. Kahden liittimen avulla voit tasan ymmärtää molemmin puolin kulman.

Talon kulman nostaminen kellarista. 1 - hirsitalon alempi kruunu, 2 - vipu laudasta, 3 - vipuun kohdistuva tuki, - vanha säätiö

 • Ulkopuolelta talon sisällä on sisäpistoke tiilikannusta tiilistä. Tätä varten on tarpeen nostaa lattialauta;
 • Liitin ja tuki asennetaan mahdollisimman lähelle säätöä, joten voit vähentää vivun kuormitusta. Alustan pohjassa älä unohda laittaa tasan tiili;
 • Talon nurkkaan nostava vipu voi toimia metallikanavana tai puutavarana;
 • Nostimen kahvan hitaat liikkeet alkavat nostaa. Tässä tärkein asia on estää vipun ulompi pää irti tunkkipaikalta, joten joka 2-3 sijoittelua, tarkista, onko kaikki jää paikalleen;
 • Kun kulma nostetaan tuloksena olevaan rakoon, on tarpeen laittaa tukia. Ne on sijoitettava vakioihin tasoihin.

Lisäksi muut kulmat nousevat samalla tavalla, mutta niiden korkeuden pitäisi olla pienempi. Pitkät seinät vaativat lisätukea, jotta ne eivät kaadu. Tästä hetkestä talo on ripustettu ilmassa. Ymmärrettävistä syistä vanhojen säätiöiden purkaminen olisi aloitettava välittömästi, muuten talo voi laskea uudelleen maaperän samentumisen vuoksi.

Vanhan säätiön purkaminen

Kun korjaat säätöä, sen osat, jotka edellyttävät korvaamista, poistetaan. Jos peruspohjan täydellinen korvaaminen on välttämätöntä, on poistettava yksittäiset segmentit, joiden pituus on enintään 2 metriä. Ne irrotetaan yhdestä raskasta murskainta ja teräsromua tai sokkamurskainta käyttäen. Tällainen tekniikka takaa täydellisen työn turvallisuuden.

Vanhan säätiön purkaminen

Kaivaa uusi kaivanto

Kaivanto on kaivettu talon ulkopuolelta. Sen syvyys riippuu maan kunnosta ja talon koosta. Jos perustusta on tarkoitus tuoda sisäseinien alle, maanrakennusta monimutkaistaa se, että kaivetun maan määrä kasvaa, koska tarvitset vapaan pääsyn näihin seiniin.


Alhaalla kaivannon lujuus laittaa tyyny hiekkaa ja pieniä sora. Suurin vahvuus, hiekka kostutetaan vedellä ja painetaan tavanomaisella puupalkilla.

Muottirakenne

Asenna muotti ulos kaivannon sisäpuolelta suoraan talon alle. Voit tehdä tämän käyttämällä levyjä tai levyjä lastulevyä. Levyt liitetään toisiinsa siten, että liitoksissa ei ole suuria aukkoja, muuten ratkaisu loppuu. Asennusta varten käyttämällä puuruuvia ja ruuvimeisseliä, saatat tarvita myös rautasaha.

 • Kansi, jonka paksuus on enintään 3 senttimetriä, asennetaan kaivannon reunaa pitkin ja kiinnitetään keskenään;
 • Liitännät paikoissa asennetaan metallitelineitä koko rakenteen suurempaan lujuuteen. Asennus kaivannon kulmissa on pakollinen;
 • Räkit, joissa on raskas vasara tai moukari, ajavat maahan. Lisävahvistuksena voit käyttää puisia tukia, jotka on asennettu terävässä kulmassa suhteessa muottiin tai vetää pois muotolista, kun jumpperi on asennettu kahden vastakkaisen pylvään väliin.

Kaistaleen vahvistusvaihtoehdot nauhan perustuksiin

vahvistaminen

Jotta voisit olla vakuuttunut säätiön vahvuudesta, sinun on vahvistettava sen perusta. Tätä tarkoitusta varten sopiva teräslanka, ristikko tai metallivarret. Ne on pinottu hiekka-sora-sängylle ja ne on liitetty toisiinsa liimaamalla tai hitsaamalla.

Säätiön vahvistusjärjestelmä

Säätiön täyttö ja muottien poisto

Betoni on valmis täyttämään pohjan, joka koostuu yhdestä sementin osasta ja kolmesta hiekan partista. Betonimyllyssä se tuodaan haluttuun konsistenssiin. Tuloksena oleva seos kaadetaan muottiin. On tärkeää unohtaa seoksen tiivistyminen.


Sitten sinun on odotettava sen kuivua kokonaan. On tärkeää muistaa, että nämä työt on suoritettava lämpötilassa, joka ei ole alle +5 astetta ja että nurkkien tukipylväiden suunnitteluvarmuutta on kunnioitettava.

Betoni DIY

Muottien poisto.

 • Kun betoni on täysin kuiva, voit jatkaa muottien poistamista. Jos et tee tätä ja jättäkää muottiin, sen puiset elementit romahtavat, mikä vuorostaan ​​johtaa säätiön ennenaikaiseen tuhoamiseen.
 • Kuivumisaika riippuu ympäristön lämpötilasta. Keskimäärin tämä jakautuu yhdestä kahteen viikkoon.
 • On välttämätöntä aloittaa muottien purkaminen ulkonevat ja kulmaelementit. Näissä paikoissa betoni kuivuu nopeimmin.
 • Kun nämä elementit poistetaan, loput säätiöllä on lisää aikaa kuivumiselle ja kovettumiselle.

Kun kulmat on irrotettu, voit jatkaa muottien poistamista pääpituuksilla. On tärkeää muistaa, että muottien poistamisen aikana tyhjät paikat ovat täynnä maata ja varovasti paikoillaan.

vedeneristys

Jos laiminlyödät tämän vaiheen tai suoritat sen ilman asianmukaista vastuun tasoa, voit altistaa säätiölle liiallisen kosteuden sateiden aikana tai sulavan lumen, mikä johtaa väistämättä ennenaikaiseen tuhoutumiseen.

On tärkeää valita oikeat vedeneristysmateriaalit ja kiinnittää ne oikein laidan seiniin. On muistettava, että vedenpitävä kerros on levitettävä ilman mahdollisia vaurioita ja kyyneleitä.

Pystysuora vedeneristys sijaitsee pohjan pohjasta sateen kosteuteen. Se myös suojaa vaakasuoran vedeneristyksen paikkoja. Materiaalin valinnassa olisi otettava huomioon maaperän ominaisuudet. Ihanteellisesti nämä ovat vaahtokartonkia tai asbestisementtiä.

Talon laskeminen

Kun vedeneristys on suoritettu, taloa voidaan alentaa huolellisesti alkuperäiseen paikkaansa. Tee tämä erittäin huolellisesti yksi kerrallaan tasaisesti irrotettujen tukipalkkien. Tärkeintä on varmistaa, että talo istui tiukasti paikoillaan ilman aukkoja.

Kuten näette, edellyttäen että vaaditut vaatimukset ja vastuullinen työtapa on mahdollista, vanha talo on mahdollista korjata tai täyttää itsenäisesti.