Säätiön monoliittinen levy taloon tee se itse

Säätiö on olennainen osa jokaista kotia. Kuinka asiantuntevasti, noudattaen lukuisia tiukkoja sääntöjä ja määräyksiä, perustetaan asuinrakennus, lopulta itse rakennuksen elämä riippuu. On olemassa monenlaisia ​​perustuksia, joita käytetään erilaisten rakenteiden ja asteikkojen rakentamiseen. Mutta tuskin voidaan väittää, että luotettavin ja vankka perustus on pohjalevy.

Laatta, monoliittinen säätiö soveltuu melkein minkä tahansa talon rakentamiseen - ei vain yksi tarina vaan myös kaksikerroksinen. Ammattilaisten rakentamiskustannukset ovat kuitenkin hyvin korkeat: joskus työn kustannukset voivat olla jopa kolmasosa koko rakennuksen kokonaiskustannuksista.

Mutta jos olet varma kyvyistänne ja haluat säästää, kaikki säännöt, joilla voit tehdä säätiön levyn omilla kädilläsi. Jos kyseessä on tiilen talo, hiilihapotettu betoni, puu ja muut materiaalit, tämä vaihtoehto olisi enemmän kuin sopiva.

Talon laatatyypin edut:

 • sopii eri korkeuksien rakennuksiin (yksi-, kaksikerroksinen mökki jne.), alueen, käyttötarkoituksen, rakennusmateriaalin mukaan;
 • optimaalinen koteihin, joissa kellarien rakentamista odotetaan;
 • Lattialle tulevaisuutta ei tule asettaa myöhemmässä vaiheessa: viimeistely lattia voidaan tehdä monoliittisella levyllä;
 • talon perusta on vahva, luotettava, seisminen kestävä;
 • tällaisen säätiön pinta-ala ja paksuus on riittävän suuri, veden pestävyys on vähäinen;
 • levytyypin pohja on optimaalinen alueilla, joilla on vaikea maadoitus.

Talon pohja-alusta voidaan tehdä joko tasomaiseksi tai uurteeksi. Ompeleen omien käsien luominen on vaikeampaa, mutta sen toiminnalliset ominaisuudet ovat hieman paremmat. Tosiasia on, että rei'itetty laatta on paras tapa kestää kuormia, joita rakennus käyttää siihen. Siksi suuren kaksikerroksisen talon voit valita tämän tyyppisen säätiön.

Tällaisen perustuksen luomiseksi alun perin kaadettiin kylkiluita ja sitten levy itse. Pohjan kylkiluiden välinen tila on täynnä hiekkaa tai hiekan ja soran seosta. Tällöin, jos maaperän olosuhteet eivät ole äärimmäisen monimutkaisia, ja rakennuksen on tarkoitus rakentaa pieni tai keskikokoinen, sinun pitäisi mieluummin litteä monoliittinen laatta.

Perustoiminnan luominen omilla käsillänne: työn päävaiheet

Vaihe 1. Maaperän perustuksen valmistelu. Paikan päällä oleva alue, jossa perustus luodaan, tasoitetaan, maa kaadetaan ja sen jälkeen se tukeutuu varovasti tärisevällä alustalla.

Vaihe 2. Merkintä - pohjan peruspaksuus, pituus, leveys määritetään. Noin 30 cm: n syvyydessä maaperä poistetaan, ns. "Kouru" järjestetään tulevalle täytölle.

Vaihe 3. Tulevan perustuksen paksuuden jälkeen syntyvän "kourun" pohja peitetään erityisellä materiaalilla - geotekstiilillä. Se takaa täyteen täynnä hiekkaa ja roskaa ja samaan aikaan - ei päästä vettä. Jotta kuivatus olisi parempaa, trunk-juoksut järjestetään tuloksena olevan syvennyksen alle. Tuloksena olevat viemärikaivurit on myös vuorattu geotekstiileillä. Muovisia aallotettuja putkia, jotka on tarkoitettu viemäröintiin, asetetaan raunioihin, jotka tyhjenevät vettä viemärikaivoihin.

Vaihe 4. Kun asetetaan erityinen geotekstiilimateriaali "kourussa" hiekka-murskattu kiviseos kaadetaan. Pinta on vuodatettu vedellä ja taas se riiskuu hyvin tärisevän levyn avulla. Tuloksena oleva murskattu kivityynymateriaali asetetaan vedenpitäviksi. Paras vaihtoehto on polyeteeni (sen paksuuden tulisi olla riittävän suuri). Sitten pursotetaan polystyreenivaahtoa.

Vaihe 5. Muottien asettaminen.

Jos teet tämän työn omilla kädilläsi, kiinnitä huomiota: muotti on myös toivottavaa peittää polyetyleenikerros: tulevaisuudessa tämä välttää sellaisia ​​ongelmia kuin betonimaidon vuotaminen, mikä tarkoittaa, että kaatoprosessi on paljon helpompaa ja nopeampaa.

Voidaan käyttää kiinteästä muovista valmistettua polystyreeniä, joten se on erinomainen eristyspohjan rakentamiseen, jonka paksuus on jopa 25 cm, sekä "lämmin" sokea alueen rakentamiseksi asuinrakennuksen ympärille.

Vaihe 6. Kun muotti on asennettu, voit aloittaa sidoksen vahvistamisen. Lujitteisen verkon kerrosten välinen etäisyys on 10-12 cm, minkä jälkeen kerrosten väliin asennetaan "sienet" - erityiset kiinnikkeet, jotka on suunniteltu vahvistamiseen.

Jotta vahvistusverkko asennettaisiin omiin käsiisi, tarvitset erityistä romua, ja sinun on myös käytettävä pistoketta. On tärkeää, että liittimien levyn vähimmäismäärä liittimiä - sitä pienempi, sitä sitovampi on sitovuus.

Vaihe 7. Teemme monoliittisen levyn päätyjen vahvistuksen erityisillä elementeillä kirjaimella "P". Ne yhdistävät kaksi lujitustasoa toistensa välillä. Kun suoritetaan lujittaminen omilla käsillä, näiden elementtien vähimmäispituus määritetään yksinkertaisella kaavalla: levyn paksuus kerrottuna kahdella.
Levyn päätyosiin on sijoitettu poikittainen "U-muotoinen" vahvike (puristin).

Vaihe 8. Teemme pohjalevyn vahvistuksen: asennamme lisäraudoituksen pylväät, seinät ja tuet. Jotta raudoituksen kulutus olisi vähäisempää, on mahdollista tehdä vähimmäisvaatimus (rakennuskoodien vahvistus) koko laatta-alueen kohdalla ja alueilla, joilla kuormitus on maksimissaan, lisävahvistus voidaan toimittaa. Tässä tapauksessa työ kuitenkin vie aikaa. Erityistä huomiota on kiinnitettäessä jokaisen sisäisen kulman levyihin sekä levyn aukkojen vahvistamiseen.

Vaihe 9. Täytä monoliittinen levy. Tämä edellyttää betonilaatua M350-M450. Betonia on käytettävä hyvällä vedenkestävyydellä, vähintään W6. Betoni syötetään paikalleen sekoittimesta tarjottimella ja se hajotetaan ensin pohjan yläsivulle ja sen jälkeen lähellä reunoja betonoituu. Jos teet tämän työn omalla kädelläsi, etsi apulaisia: muutama ihminen täyttää sen. Yksi koskee betonin jakamista, toinen käsittelee syöttöseosta erityisellä sisäisellä värähtelijällä. Tämä takaa betoniseoksen yhtenäisen pohjapaksuuden ja korkean laadun tunkeutumisen koko pohjalevylle. Pinta leviää täten, ilman kuplat poistetaan.

Vaihe 10. Kun työ on valmis, anna betonin tarttua ja seuraavana päivänä varovasti kaataa laatta runsaalla vedellä. Jos luodat kaakeloitu säätiön omilla kädilläsi kuumalla säällä, sinun on peitettävä pohja paksulla muovikelmulla. Näin vältät pinnan halkeilua.

Rakennuksen rakennustöitä voidaan jatkaa, kun betoni on saavuttanut vähintään seitsemänkymmentä prosenttia vahvuudesta. Jos ilman lämpötila ei laske alle 20 celsiusastetta päivällä ja tarkkaajalla, on tarpeen jättää säätiö 10 päivän ajaksi ja lämpötilassa, joka ei ylitä 10 celsiusastetta, on odotettava kaksi kertaa pidempään - 20 päivää.

Etulevyn perustus, antavat vankan pohjan mökille - yksi tai kaksi kerrosta. Tee kaikki työtehtävät sääntöjen mukaisesti, käytä laadukkaita materiaaleja ja kotisi tulee todella todellinen linnoitus sinulle!

11 parasta sähkökäyttöistä uunia kotiin

Valitse uusi uuni ei ole niin usein tarpeen elämässä. Tämä johtuu pääasiassa edellisestä epäonnistumisesta. Ja tämä tapahtuu useimmissa tapauksissa, silloin kun vanha palveli tietyn määrän vuosia. Siksi jos se ei ole enää käyttökelpoinen, niin todennäköisesti se on jo melko vanhentunut.

Sattuu, että omistajat siirtävät tai uudistavat uusia huonekaluja ja pohtivat uusia laitteita.

Riippumatta siitä syystä, että olet hankkinut uuden levyn, voit valita sen odotetuksi monivuotiseksi toiminnaksi. Siksi on erittäin tärkeää tehdä hyvä valinta, jotta laitteet olisivat korkealaatuisia ja toimivia.

Mikä luokitus perustuu?

Monet valitsevat mieluummin sähkötyyppisen uunin. Kuvaile sitä turvallisena ja tehokkaana laitteena. Hyvin suosittu asuinpaikka, jossa tietyistä syistä ei ole kaasun pakokaasua, joka usein tapahtuu yksityisissä talotiloissa.

Siksi, jos päätät sähköliesiin, niin ristikkäinen kysymys on, millaista sähköliesi on hyvä. Tämä artikkeli on omistettu tähän kysymykseen, eli harkitsemme parhaita vaihtoehtoja yksityiskohtaisella ominaisuudella.

Jotta kuluttajat voisivat helpommin saada laakereitaan ja päättää, minkä tyyppinen uuni on tarpeen tietyissä olosuhteissa, suosittelemme, että ne jakautuvat ehdollisesti useisiin luokkiin. Kussakin niistä esitellään parhaat vaihtoehdot määritetystä tyypistä ja tekniikan tärkeimmistä ominaisuuksista. Joten harkitse.

Paras edullinen sähköhella emaloitu pinta

Jotta voimme ymmärtää kaikki tämän luokan levyjen hienot yksityiskohdat, tarkoitamme sitä, mikä muodostaa materiaalin, josta sen pinta on tehty. Emali on suhteellisen halpa materiaali, joka voidaan valmistaa eri väreillä. Helppo hoitaa. Haittana on sen herkkyys haketukseen. Emalijäljen eheyden rikkominen aiheuttaa korroosiota. Yleensä melko tavallinen muunnelma levyjen pinnasta.

DARINA B EM341 406 W

Arvokas tämän luokan edustaja. Täysin kohtuulliseen hintaan, korkealaatuiset laitteet, jotka täyttävät kaikki perusvaatimukset. Kätevä ja helppokäyttöinen. Moderni ulkoasu ja laadukas kokoonpano.

Konfiguraatiossa on korkealaatuista materiaalia oleva leivinuuni. Varustettu kätevällä keittiökalusteella, mikä tekee laitteistosta entistäkin hyödyllisemmän.

Myynti on valmis (kokoonpano). Siksi se ei vaadi ylimääräisiä kustannuksia ja pyrkimyksiä houkutella asiantuntijaa. Riittää, että se asennetaan varattuun paikkaan ja liitetään verkkoon.

 • Kuumenee nopeasti.
 • Helppo käyttää.
 • Edullinen.
 • Varastosäiliön takapaneeli ei ole.

HANSA FCEW54120

Erinomainen sähköliesi. Se yhdistää menestyksekkäästi saksalaiset teknologiset prosessit ja korkealaatuisen kokoonpanon Euroopan tasolla. Kuten kaikki tässä luokassa, levyn pinta peitetään emalilla. Polttimia on neljä, joista yksi on pikalämmitys. Uuni toimii hyvin ja huomaavasti, jossa se on tarkoitettu:

 • Grillitoiminto;
 • taustavalo;
 • Laadukkaasti tarttumaton leivinjauhe ja grilli.

Liesi on vaatimaton koko - 50 * 60 * 85 cm, jonka avulla voit asentaa sen pienten alueiden keittiöön. Lisäksi sen ominaisuutena on helppo puhdistaa sekä pinta että uuni sisäpuolelta. Keittiökalusteiden säilytykseen on laatikko.

 • kompakti;
 • edullinen;
 • Tehokas toiminnallisuus;
 • On polttimen pikalämmitys;
 • Sisäänrakennettu ajastin.

Flama AE1406-W

Myös taloudellinen vaihtoehto tämän luokan uunissa. Kuitenkin todetaan varsin houkutteleva ilme ja on tarpeeksi harkittu. Erityisesti uunin valot ja kansi tekevät laitteesta erittäin kätevän. Yksikölle on ominaista nopea lämmitystoiminto. Ja myös uuni paistaa hyvin ja laadullisesti.

 • Edullinen.
 • Laadukas lämmitys.
 • Pikalämmitys on säädetty.
 • Hyvä suunnittelu.
 • Ensisijainen näkymä asetelman helppouden ansiosta.

Paras sähkökattila, jossa on lasi-keraaminen pinta

Lasikeraamiset ovat uusin ratkaisu levyn pintaan. Tämä materiaali on hienostunut ja tyylikäs ulkoasu. Suuri lämmitys. Lämmitys on melko nopeaa, samoin kuin sen jäähdytys. Täysin sileä pinta on helppo puhdistaa.

On huolta siitä, että pinta voi rikkoa. Teoriassa materiaalilla on riski, mutta käytännössä se ei ole niin helppoa.

BEKO CSE 57300 GAR

Malli on kuuluisa korkealaatuisen materiaalin kokoonpanosta. Riittävä ja toimiva toiminto tarjoaa sen helppokäyttöisen ja tehokkaan käytön. Keittotaso on laadukasta lasikeraamista. Se on suunniteltu neljään polttimeen, joista kahdella on kaksoispiirin laajennusvyöhykkeet.

Bulk-uuni (60 l), joka tarjoaa sähkögrilli. Mukavuus on taustavalo. Uunin luukussa on kaksinkertainen lasi, joka poistaa palovammoja koskettaessasi. Ohjaus tapahtuu kytkimillä, jotka sijaitsevat levyn päädyssä. Liesiohjaus yksinkertaistuu näytöllä ja käyttökelpoisella ajastimella keittiössä.

Laitteessa on vakiokokoisia, mutta melko epätavanomaisia ​​ulkonäköä. Julkisivu on musta emali. Tämä on hyvä suunnittelu ratkaisu moderniin keittiöihin.

 • Vakiotoimintoja täydentävät aputoiminnot: valot, ajastin.
 • Lämmönkestävä lasi - palovamma.
 • Korkea laatu.
 • Tilava laatikko varastosta.

Bosch HCA 623 120 R

Tämä malli on kuuluisa vakiokokojen täydelliseksi huomaavaksi toiminnaksi. Keittotaso on valmistettu laadukkaasta saksalaisesta lasikeraamisesta. Varustettu standardilla neljällä polttimella, joista on kaksoislämmönvaihtopiiri.

Uunissa on kestävä päällyste (kuten GranitEmail), joka kestää erilaisia ​​lämmitystiloja. Tarjoaa seitsemän toimintatilaa, pienen ja suuren alueen grillin yleiskatsaus ja toiminta.

Tyylikäs uuniovet on tehty kiinteästä lasista. On huomattava, että oven rakenne on erittäin kätevä pesun aikana. Tunnetaan erinomaisesta lämmöneristyksestä, joka on keskittynyt vain sisäpuolelle, eikä se koske huonekaluja eikä ulkoa.

 • Suuri ja tilava pinta.
 • Korkealaatuinen kokoonpanotekniikka.
 • Uuni ylimitoitettu 66 l.
 • Ei ajastinta;
 • Rengaslämmitys ei ole.

Gorenje EC 57341 AW

Tämä on kompakti malli, joka ansaitsee huomiota johtuen vaatimattomien parametrien ja ihmisarvoisen täydellisen toiminnallisuuden yhdistämisestä.

Keittotaso (lasi-keraaminen materiaali) on varustettu neljällä valoisalla polttimella. Sormukset ovat toiminnallisia: kaksi vakiotyyppiä 14,5 cm; kolmas, jossa on kierrosalue 18/12; neljäs ja soikea laajennusvyöhyke 25 * 14. Tämä helpottaa erilaisten kokoisten ja muotoisten ruokien käyttöä.

Uunissa on monia toimintoja:

 • Kiertoilman lämmitys.
 • Grilli.
 • Moodi säilyttää valmiin aterian lämpö.
 • Itsepuhdistuva höyry (AquaClean-toiminto).

Elektronisesti ohjattavaa tekniikkaa on helppo hallita.

 • Uunin erinomainen lämmöneristys: kaksinkertainen lasi termostaatilla.
 • GentleClose-saranoiden ansiosta ovi on helppo käyttää.
 • Ruoanlaitto eri tasoilla.
 • Sähkönkulutus ei ole paras taso (B).

Electrolux EKC 96450 AX

Standardikokoinen sähköliesi, jolla on melko moderni ulkonäkö. Ulkopuoleltaan sen väri on lähellä ruostumatonta terästä, mikä edistää sen harmonista yhdistelmää muiden keittiön laitteiden kanssa. Levyn leveys on 60 cm, mikä riittää vapaaseen valintaan ruokia ja sen mukavaan sijoitukseen.

Se on varustettu neljällä Hi-Light-polttimella, joista kaksi on laajentuneita toimintoja: yksi kaksinkertaisella laajennussuunnassa, toinen kuumennusalueen soikealla jatkeella. Pinnalla on ylimääräinen lämpöilmaisin.

Toiminnallinen uuni, joka tavallisten lämmitystyyppien ohella on grillattuna, lämpöä ylläpitävässä järjestyksessä, mukaan lukien rengaslämmitys. Keskikohdasta uuni peitetään korkealaatuisella emalilla, joka on helppo puhdistaa. Siinä on ylimääräiset uusimmat ominaisuudet: ajastin; asettamisaika ruoanlaittoon, kun äänianturi on valmis.

 • Jäähdytystuuletin.
 • Höyryjen poisto erilliseen lokeroon.
 • Hyvin integroidut kytkimet.
 • Teleskooppi uudelleenohjaus.
 • Ei automaattista puhdistusominaisuutta.
 • Laitteen korkea hinta.

Paras sähköliesi, ruostumatonta terästä

Ruostumaton teräs on erityisen kestävää materiaalia. Luotettava, ei pelkää kotitalouksien iskuja ja muita mekaanisia vaurioita. Aineisto vaatii kuitenkin pätevää hoitoa, kun käytetään nimenomaisesti tätä materiaalia varten tarkoitettuja varoja. Oikealla hoidolla on aina loistava ja kiinteä ulkonäkö. Pitkäikäinen käyttöikä.

Hansa FCEX58210

Käyttöperiaatteen mukaan on yksinkertainen ja edullinen malli. Kuitenkin sen ulkonäkö ansaitsee huomiota. Suunniteltu moderniin tyyliin, uuni näyttää kalliimmalta kuin sen arvo huolimatta vaatimattomasta hinnasta. Toiminnassa on neljä rengaspaneelia (kaksi halkaisijaltaan 14,5 cm ja kaksi halkaisijaltaan 18 cm) ja uuni.

Uunissa on pieni koko 62 litraa. Se toimii kahdeksassa tilassa, mukaan lukien grilli, konvektio, sulatustoiminto, nopea lämmitys. Täydellisessä sarjassa on kaksi leivontalevyä (tasainen ja syvä), ristikko. Suurempi käyttömukavuus antaa sisäänrakennetut valot.

Epätyydyttävä tarjoaa pyörien varastokohtaisen erikoisruudun, joka on sisäänvedettävä. Keittotason pinta voidaan peittää kannella, joka on myös pakattu.

 • Ajastimen läsnäolo äänimerkillä.
 • Grillaustoiminto helikopterilla.
 • Taloudellinen, - ryhmän A virrankulutus
 • Levyn pinta edellyttää hoitoa erityistyökalujen avulla.
 • Kun uuni on päällä, uuni lämpenee kokonaisuudessaan.

Top induktiokeittimet

Induktio - moderni liesi, jossa on uusin polttimien järjestelmä. Tämän tyyppisen levyn ohjaus on yksinkertainen ja kohtuuhintainen, ja levyn ominaisuudet sopivat kohtuullisuudeltaan.

Hansa FCIW53800

Tämä malli on alhainen hinta tähän luokkaan, koska induktiosähkökaapit ovat kaukana halvemmasta. Lisäksi on huomattava, että energiansäästö on erittäin taloudellista. Se toimii seuraavan periaatteen mukaisesti: lämmitys tapahtuu vain siinä osassa, jossa pan on. Eli kun pieni aika erotetaan astioiden pinnasta, lämmitys kytkeytyy välittömästi pois päältä ja välittyy välittömästi uudestaan ​​kosketuksen jälkeen astioiden kanssa.

Liesi on varustettu tehokkailla aputoiminnoilla: ajastin sammutuksella, jälkilämmön ilmaisin. Uuni ei ole pienikokoinen, jossa voit kokata grillin, jossa on konvektiotoiminto. Kaunis liesi, energiaa säästävä luokka A.

 • Nopea ja tasainen lämmönjakautuminen lämmityksen aikana.
 • Energiatehokas, luokka A.
 • Hieno muotoilu.
 • Se tuottaa taustamelua.

Paras halpa 2-polttimen sähköliesi

Pienten levyjen vaihtoehtojen tarve ei ole aina olemassa, mutta joskus se on erittäin tärkeä asia. Esimerkiksi liian pieni keittiö, mökki tai vastaava.

Darina S EM 521 404W

Haluan vain huomata tämän mallin parametrit, nimittäin sen syvyyden on 40 cm. Tämä on helppo laittaa pienimpään keittiönurkkaaseen. Sopii myös laitteiden alhaisen hinnan mukaisesti. Huolimatta siitä, että takalla on kaikki tarvittavat toiminnot ja se toimii hyvin. Keittotaso on varustettu kahdella valurautapolttimella. Uuni on melko tilava, jossa on 42 l: n kokoinen sarja, joka tarjoaa leivinpaperille ristikon.

Visuaalisesti levyllä on erityinen lokero varastosta. Itse asiassa se erottaa vain julkisivu kansi ja sisäpuolelta se ei ole väliseinät lattian ja seinän välissä. Kuitenkin on silti mahdollista piilottaa jotain. Riittävä kokoelma pienelle perheelle.

 • Yksinkertaisuus.
 • Edullinen.
 • Laadukas uuni.
 • Vaatimaton toiminto;
 • Pitkä lämmittely.

Paras sähköliesi, jossa on sisäänrakennettu astianpesukone

Parhaiden sähkökäyttöisten uunien sijoitusta täydentää epätavallinen liesi, jossa yhdistyvät kahdenlaiset täysin erilaiset laitteet. Tämä vaihtoehto on hyvä niille, jotka haluavat laittaa kaiken huoneeseen, jossa ei ole tarpeeksi tilaa.

Candy TRIO 9503

Tämä malli on suunniteltu lähinnä pienelle perheelle. Tämä johtuu uunin pienistä mitoista, 39 l. Pesuallas on itse asiassa melko pieni, ja siinä on runsaat puolet vakiotyyppisestä astianpesukoneesta (6 erilaista astiaa). Tällainen vaunu sopii kuitenkin tiettyyn kuluttajaryhmään ja jopa hyvin onnellinen.

Liesi itse on moderni muotoilu. Keittotaso on lasikeramiikkaa. Viisi renkaita (yksi halogeeni), joilla on jäljellä olevat lämpöanturit. Hyvin uunin toiminnoilla, nimittäin: tarjoaa grillille, konvektiolle, on taustavalo ja off-ajastin.

 • Universaalisuus (laitteen monikäyttöisyys kokonaisuutena).
 • Viisi rengasta.
 • Toimiva uuni.
 • Lisätoiminnot: ajastin, jossa on sammutus.
 • Uuni on pieni sen yhteensopivuuden kanssa pesuallas.
 • Hinta on korkea.

Tässä artikkelissa paljastettiin täysin kysymys parhaista vaihtoehdoista sähkökäyttöisille uuneille, joista on olemassa myös sellaisia, joista potentiaalisille ostajille ei juuri tiedetä. Itse asiassa nämä tiedot on tarkoitettu siten, että kuluttaja valmistautuu informatiiviseen ostosuunnitelmaan ja valita haluamansa vaihtoehdon.

Tee-se-itse-säätiö: laskenta, rakentaminen, sovellukset

Monoliittinen perusta, joka on kiinteän laatta, viittaa ns. kelluvista perustuksista, jotka eivät olennaisesti vastusta maan alapuolen liikkumista eivätkä vaahdota niitä. Tällainen talonrakennus on erittäin työläs, mutta sen liiallinen kustannusarvio verrattuna siihen rakennetuista rakennuksista on tuskin perusteltua. Talon oikein laskettu ja sijoitettu teräsbetonilaatta voi päinvastoin vähentää rakennuskustannuksia kokonaisuutena: perustaa ei tarvita, ei päällekkäisyyttä, lattia voidaan asettaa suoraan rakennuksen pohjaan. Tietenkin, jos talo on perusteeton, paikalliset olosuhteet antavat mahdollisuuden luopua kellarista ja itse pohjalevy on eristetty.

Tämä ei ole ainoa väärinkäsitys, joka liittyy laattojen perustuksiin. Tämä artikkeli on omistettu selventämään, mikä on totta, mikä on mahdollista ja mikä ei ole. Ja myös - miten laattojen säätiö asetetaan omiin käsiisi. Tämä on laajaa ja kovaa työtä, mutta se ei vaadi suuria rakennusalan pätevyyttä; riittävästi taitoja uskollisen kotiammatinmestarin.

Ovatko keuhkot vain kotona?

Ensimmäinen lautaperustaan ​​liittyvistä väärinkäsityksistä on se, että siihen voidaan rakentaa vain kevyt, lyhytikäinen (jopa 40 vuoden palvelu) rakennuksia. Sopivissa olosuhteissa oikein suunniteltu pohjalevy pystyy kuljettamaan ja pääomarakenteita, joiden arvioitu käyttöikä on vuosisata, ks. Oikealla oleva kuva ei valehdellut vahingossa; TSUMA-rakennus Moskovassa on todella rakennettu betoniteräkselle.

Talot laattojen pohjalla

Joitakin käsitteitä

Olkaamme ensin ymmärrettävä ero niiden termien välillä, joiden merkitys on usein sekava: kutistuminen, laskeutuminen ja sakkautuminen. Itse asiassa:

 • Kutistuminen - materiaalin tilavuuden vähenemisen määrä rakenteen muodostumisprosessissa. Esimerkiksi betoni jäätymisen aikana vähenee hieman tilavuudella. Ja veden kutistuminen on negatiivinen, se paisuttaa melko voimakkaasti, kun se jäätyy, joten jään kelluu. Ulkoisten kuormien kutistumisaste ei periaatteessa ole riippuvainen.
 • Luonnos - materiaalin tilavuuden pienentäminen ulkoisen kuorman vaikutuksesta muuttamatta sen sisäistä rakennetta; yksinkertaisesti - sen sinetti. Uudisrakennetun rakennuksen alla maaperä tiivistyy ja talo imeytyy vähän, kunnes tiivistetty maaperä pystyy kantamaan painonsa.
 • Leikkaus - materiaalin tilavuutta vähennetään ulkoisilla vaikutuksilla, jotka eivät ole mekaanisia: kostutus, kuivaus. Ulkoinen kuorma voi aiheuttaa noston ja vahvistaa sitä. Lähdemateriaalin rakenne samanaikaisesti muuttuu yhtenäisemmäksi. Vedonlyönti on yleensä merkittävä, ja lopullinen rakenne on vakaa. Tämä mahdollistaa keinotekoisen laskeutumisen parantamisen materiaalin mekaanisten ominaisuuksien parantamiseksi.

Ensin maata

Lisäksi kirjoitetaan usein, että laattojen perustukset antavat mahdollisuuden rakentaa "ongelmat", ne ovat myös "monimutkaisia", maata: kallistumista, lieventämistä ja mutaista. Ensinnäkin märkä maasto on siksi kauhea, koska kaikki siinä sieppaa käytännöllisesti katsoen tyhjästä kohteesta. Bogin maaperä voi olla esimerkiksi kuiva. juoksuhiekka. Ainoa tyyppinen säätiö, jonka avulla voit luottaa siihen enemmän tai vähemmän luotettavasti, on kasa.

Toiseksi, maaperään, joka on huokoinen, ei ole ylikuormitettu heikolla liitoksella: löysä, kuivaa murentavaa savea ja muita pintamaita. Voimakkaasti kostutetusti ne pienentävät tilavuutta merkityksettöminä, ja ne ovat useita kertoja pienempiä kuin maaperän kantavuus kuivassa tai kohtalaisen kosteassa muodossa, paineessa tai jopa omalla painollaan.

Jäteveden maaperä on jaettu kahteen luokkaan. I-I sags enintään 5 cm jokaista mittaria uppoava kerros paksuus. II - enemmän, jopa 30 cm / m ja enemmän. II-luokkaan kuuluvilla mailla, joilla ei ole vahvistusta koskevia toimenpiteitä, voidaan rakentaa uudelleen vain paikoilla, jotka on haudattu huomattavasti alemmalle tasolle, voimakkain ja terävimmistä tulee pohjaveden alapuolisesta kosteudesta. Kuvittele talo, joka painaa 300 tonnia, se on pieni. Mikä on sen inertia? Mitä tapahtuu, jos melko hauras muoto on heti puoli metriä tai jopa enemmän?

Koska maaperän sade on erottamattomasti sidoksissa kostutukseen, maaperä leviää varmasti. Ensimmäisen luokan maaperä, tietenkin, on vähemmän kouristuksia. Yleensä niiden kantavuus on myös korkeampi, mutta koska säätiö on yksittäisasuntoon kuuluva monoliittinen laatta, se luo paineita samalle järjestykselle kuin hiihtäjä, tärähtämisen aste on tässä tärkeämpi.

Mitään maata ei pyöritä täsmällisesti ylös ja alas. Talon mihinkään kelluvaan perustukseen kausiluonteisilla maaliikkeillä tulee väistämättä rullata. Tämä tietenkään ei hyödytä sekä rakennusrakennetta että siihen liittyvää viestintää. Siksi on mahdollista rakentaa pääkaupunki voimakkaasti ja liiallisesti kohottavilla mailla vain suuren syvenemisen pohjalta, "kiinni" maaperälle, joka ei pääse liian syvälle.

Kaikista näistä olosuhteista lähtien voidaan päätellä, että pohjalevy on riittävän luotettava vain I-st-luokkaan kuuluville maaperäille ja niiden keskelle. Käyttötarkoitukset - maaperä on heikko, kantavuus on alle 2,5 kg / m². cm (tai 25 t / m2) kuivassa tilassa. Niiden päälle pohjalevy on todella luotettava, edullisempi ja vähemmän työvoimavaltainen kuin toiset.

Huomaa: kaikki edellä mainitut kohdat koskevat ainoastaan ​​monoliittisia levyjä. Nopea kokoonpanolevy, niiden jalkakäytävät tai lentokenttäalueiden kiitotieet ovat luotettavia vain kallioille ja karkeille maille ilman suurta hienojakoisten seosten sekoitusta, ts. ei puhallusta tai sagging.

Millä perusteilla voit asettaa kelluvan laatan talon alapuolelle taulukossa. kuvassa:

Mitä maaperä on perusteltu laattojen pohjaksi

Kaaviot, jotka eivät ole täynnä väriä - emme ajattele liesi, nauha tai pylväät ovat halvempia ja luotettavampia. Punainen kaaviot - maaperä "laattojen alla." Keltainen - tarvitset ammatillisen vertailevan laskennan ja teknisen ja taloudellisen analyysin. Esimerkiksi hiekkasaumoissa laakerikapasiteetti on melko korkea, laatta tarvitsee paksun (katso tarkemmin laskenta). Sitten upotettu nauha voi olla halvempi ja yksinkertaisempi, ja se kestää kallistumista, mutta levy ei ole. Kastettu savi kantavuus putoaa 1 kg / m². cm ja vähemmän, mutta savi on yleensä huokoista, uppoaa IEP-luokassa ja on liian täynnä. Saattaa huomata, että luotettavuus annetaan vain paaluilla.

Huomaa: siniset numerot ovat maaperätyypin optimaalinen kuormitus laastista. Tarvitsemme sen laskentaa varten.

Ruotsalainen levy

Säätiötyyppistä lämmitettyä ruotsalaista liesi (UShP) mainostetaan aktiivisesti lähes yhtä yleisesti yksityiselle rakennukselle. Suuri osa syyllisyydestä tässä - erikoismateriaalien valmistajat ja niihin liittyvien rakennusyritysten valmistajat. USP on todellakin erittäin hyvä, mutta ei lainkaan universaali perusta. Lisäksi, kuten UWB, ne palvelevat usein "piirakka" vasemmalla kuvassa, jolla on vähän yhteistä alkuperäiseen muotoiluun. USHP: n yksityiskohtainen analyysi luiden avulla antaa 2 osaa videosta:

Video: Eristetty Ruotsin liesi

Osa 1: myyttejä ja todellisuutta

Osa 2: Hyödyt ja haitat

Annamme vain joitain lisäyksiä.

Kuinka alkuperäinen ruotsalainen kilpi, kuvassa oikealla puolella?

Ruotsin levytyyppiset säätiöt

Pohjimmiltaan se on laatta-pohja, jossa on lisää, usein pieniä jäykisteitä. Kaikkien levyn etuja, joilla on nauha (ks. Alla) ja kaikki sen rajoitukset ovat myös voimassa tässä tapauksessa. Suunnittelun kohokohta on, että koko laatikko kaadetaan muoviin, puristetaan voimakkaaseen hiekka- ja sora-alustaan; se on myös vesi- ja lämpöeristys. Levyn pohjapinnan toteutuksen oikeellisuus takaa laskettujen parametrien täydellisen noudattamisen. Muita jäykisteitä kylkiluita ja tunneleita viestinnän muodostamiseksi muodostuu pysyvistä lasimagnesiittilevyistä, jotka on kuvassa 1 vasemmalla alapuolella. Tämä mahdollistaa lähes puolet levyn materiaalin kulutuksesta. Tällaisen säätiön laskenta ja rakentaminen edellyttävät kuitenkin ammattimaista työtä riittävän korkealla tasolla tai tyypillisten näytteiden tarkan toiston.

Lisää jäykisteistä

Jäykistyslaatta (katso seuraava kuva) suoritetaan yleensä, kun rinnakkaispipedin levyn laskettu paksuus on liian suuri, eli rakennus on raskas monikerroksinen ja paikalliset olosuhteet eivät salli erilaisen perustan käyttöä. Esimerkiksi TsUMA: n rakentamiseksi eri säätiöön olisi tarpeen purkaa useita lähellä olevia historiallisia rakennuksia. Jäykisteillä varustettu pohjalevy vaatii monimutkaisia ​​laskelmia ja tarkkaa projektin seuraamista sen jälkeen reuna ei ole paikallaan tai virheellinen suorittaminen voi olla päinvastainen vaikutus pohjan lujuuteen ja luotettavuuteen. Yleensä se ei ole samostroya.

Laattarakenne jäykisteillä

Rakenna pohjalevy

Laattojen säätölaite

Tavanomaisen tyyppisen laattasäiliön laite on esitetty kuv. Suunnittelu on yksinkertaista, se vaatii vain muutamia selityksiä. Ensinnäkin on erittäin toivottavaa sijoittaa hiekkalaatikko geotekstiloille, joiden siivet ovat rullatut muottien täyteen korkeuteen. Toiseksi betonivalmisteen (jalustan) tarkoitus on luoda litteä vaakasuora pinta vahvistamisen asennusta varten, koska lujuuden laatu määrittelee suurelta osin laatan luotettavuuden. Tästä syystä on mahdollista ottaa betoni, jolla ei ole kovin korkeaa astetta, M200: llä on runsaasti runsaasti, mutta sen fluiditeetin (liikkuvuuden) ei pitäisi olla pienempi kuin P3 ja parempi - P4; Lisätietoja betonin ominaisuuksista laatoille, katso alla. Kolmanneksi, paikallisten olosuhteiden mukaan laattojen perustukset voidaan tehdä epäpuhtaiksi, ks.

Ei-haudattu laattaperusta

Tarvitset sitten kiinteän suojakalvon (ks. Alla), ja sen lisäksi tuet, jotka tukevat sitä, murskattua kiveä vuodevaatteet ulkopuolelta ennen kaatamista. Vuodevaatteiden ulkopuolella kaivaminen ylimääräinen kaivanto; ensin kaadetaan hiekkalaatta ja tarvittaessa tehdään maakosketus. Muotoilun purkamisen jälkeen jäljelle jäänyt vuodevaatteet, ja päällystyksen lopussa päällystys on muodostettu.

Mitä paksuutta tarvitaan levyllä?

Laattojen paksuuden laskeminen on ensimmäinen asia, joka alkaa laattojen pohjan asettamiselle. Se laskee aluslevyn paksuuden ja siihen liittyvän painon säätämiseksi tämäntyyppisen maaperän optimaaliseen erityiseen paineeseen. Ota kuorma enemmän maahan - talo voi alkaa "uppoa"; vähemmän - heikko maaperän liike pystyy "osumaan" laattaan, ja talo heilahtelee. Ajatuksena tästä yksinkertaistetusta menetelmästä on se, että maaperä on heikosti litteä ja käytännöllisesti katsoen ei puhallusta, sillä yleensä niillä on myös riittävä kantavuus. Kiinteän laatan asettaminen talon alle on järjetöntä. Tästä seuraa melko vähäpätöinen, mutta sen sovellettavuuden ansiosta se antaa oikeita tuloksia, joilla on "itse rakennettu" menetelmä marginaalilevyn laskemiseksi tavalliselle pienelle rakennukselle:

 1. Rakennuksen konsolidoitu paino otetaan: rakenteiden paino, päästöt, ilmastolliset ja toiminnalliset kuormat (kalusteet, laitteet, ihmiset).
 2. Suunnitelman yhdistetyn painon ja ala-alan perusteella laskeimme paineen talosta maahan ilman huomioon säätiön painoa.
 3. Pöydän mukaan. edellä (siniset numerot) laskemme, kuinka paljon laattojen paino ei riitä optimaalisen paineen saamiseksi maahan.
 4. Lujitetun betonin tiheyden perusteella 2,7 g / cm3. cm, laske levyn paksuus.
 5. Anomme laatan paksuuden lähimpään 5 cm: n moniosaan; paineen poikkeama optimaalista sallitaan (+/-) 25%
 6. Jos se osoittautui alle 15 cm: n etäisyydelle, tämän talon talo on liian raskas ja tukos ei ole toivottavaa.
 7. Yhtäkkiä se osoittautui yli 35 cm - todennäköisimmin, että säätiön valinta on virheellinen, ja tällainen talo tällä maaperällä selviää täysin vyössä tai pylväissä.
 8. Tarkista betonipaineen arvo rakennuksesta sen betonin lujuuden mukaan puristamalla; ehkäpä käytämme sitä brändin konkreettisia, ei M200, mutta M300.

Huomaa: Rakennussäännöt suosittelevat levyn paksuuden säilyttämistä 10-40 cm: n sisällä. Amatöörirakentajien on kuitenkin suositeltavaa ylittää 15-35 cm.

Laskentayksikkö

Talon yhteenlaskettu paino - 270 tonnia. Suunnitelman mitat - 10x10 m tai 100 neliömetriä. m. Maaperä - saastuttamat, hajautuvat laatan alla 0,35 kg / m². cm tai 3,5 t / m². m ja alle 100 ruutua - 350 tonnia. Laattojen paino on 80 tonnia, se on 29 kuutiometriä betonia. 100 ruutua, sen paksuus on 29 cm, otamme 30. Levyn lopullinen paino on 2,7 x 30 = 81 tonnia; Talon kokonaispaino 351 tonnin pohjalla, melkein täsmälleen optimaalinen. Yritetään lautaselle 25 cm: sen paino on 67,5 tonnia, yhteensä 270 + 67,5 = 337,5 tonnia tai maanpaine 3 375 tonnia / m². m. Ero optimaalisesta 3,5 tonnista on 0,125 tonnia ja prosenttiosuutena 0,125 / 3,5 = 0,035 tai 3,5%.

Kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, mutta onko talossa itsessään tällainen liesi? Tässä on tarkasteltava betonin lujuutta pakkauksessa, ks. Alla. Oletetaan, että se on 22,5 kg / m². cm (betoni V22,5) tai 22,5 t / m². m. Jotta kestää koko 270 tonnia kotona, tarvitset tukialueen 270 / 22,5 = 12 neliömetriä. m. Sen jälkeen tukiseinän pinta-alan ei pitäisi olla pienempi kuin tämä koko, tai tässä tapauksessa 12% rakennuksen kokonaispinta-alasta. Nyt sinun on tarkasteltava talon hanketta - mikä on seinän paksuus? Mikä on niiden kokonaispituus? - Laske alue ja laske paine betoniin. Tässä nimenomaisessa tapauksessa (korostamme tässä tapauksessa), jos talo on hiilihapotettu betoni, varmasti on riittävästi laatoja B22.5: sta. Jos betoni, jossa on 35 cm seinät, ei varmasti riitä, sinun on käytettävä kalliita korkealaatuisia betonia. Mitä tulee tiilitalle, jossa on 1,5-2 tiilen kantavia seiniä, et voi sanoa mitään etukäteen ilman suunnitelmaa ja projektia silmäsi edessä.

Huomaa: tarkka selvitys talon epätasaisesta kuormituksesta ja sen "leviämisestä" laatassa todennäköisesti osoittavat, että tässä tapauksessa betoni B22.5 purkaa kaiken. Mutta tällaiset laskelmat ovat paljon ammattimaisia ​​muotoilijoita melko korkealla tasolla.

Miten valita betoni?

Monoliittinen raudoitettu betoni on rakennettu vain valmiista betonista betonituotteilla. Se ei ole täysin hyväksyttävää kaataa itseään sekoittajasta kerroksittain tai etenkin tahrojen kanssa! Betoni ja sitten levy itse kaadetaan sekoittimen yhteen sisäänkäyntiin! Betonilaatta on tilattava seuraavilla parametreilla:

 • Merkki - M200: sta tai puristuslujuus B22,5: sta.
 • Frost resistenssi ei ole pienempi kuin F200, ts. 200 jäädytys / sulatusta.
 • Vedenkestävyys on W6: sta ja paikoissa, joissa on enimmäkseen positiivinen märkä talvi ja / tai W8: n tulva maaperä.
 • Liikkuvuus - P3 enintään 6 x 8 m: n levyille ja suurille P4: lle.

Huomautus: betonin laatu ja sen puristuslujuus eivät ole samat. Tuotemerkki luonnehtii kokonaislujuutta ja puristusvoimaa - kykyä kuljettaa keskittynyttä kuormaa.

Työn edistyminen

Monoliittisen perustuksen rakentaminen kokonaisuudessaan toteutetaan kuvion 1 mukaisessa sekvenssissä. oikealla:

Laattapohjan rakentamisen järjestys

Tee merkintä, tarkista se diagonaaleilla ja sivujen mittauksilla.

 • Kaivaa kaivo;
 • Nukkuminen ja ram hiekka-murskattu tyyny;
 • Pour footing ja tehdä tekninen tauko saada voimaa;
 • Tee vedenpitävä betonivalmiste;
 • Asenna muotti ja koota vahvikeharja;
 • Täytä liesi;
 • Kun hän asettaa vahvuutensa, hän poistaa muottipesän ja täyttää levyt tiukasti tamping maaperän;
 • Aseta alkuun vedeneristys ja jatka rakentamista.
 • Annamme joitain selityksiä yksittäisistä vaiheista.

  Säätiö kuoppa

  Kaivo pitää haudata humuskerroksen alle ja vähintään 35 cm: n alapuolella - mantereelle. Tarvittaessa levy projektio maanpinnan yläpuolella, on mahdollista lisätä paksuus tyynyn hiekkaa sanoa 35-45 cm, humuskerroksen on 15 cm, kun taas kuopan pitäisi olla pienempi kuin 50 cm Olkoon laatan paksuus on 25 cm, ja anturan -.. 5 cm. Jalkatyynyn tulee olla humuksen alapuolella, joten laattojen ulkoneman sallitaan 10 cm: n korkeudelle. Tällöin laatan taso maanpinnalla on normaali.

  tyyny

  Tyynyn vähimmäiskapasiteetti - 25 cm; yleensä 30. Jos tarvitset enemmän, jopa 45 cm, sitten nukahtaa ja ram kerroksittain, tasavertaiset kerrokset. Ramming must, ja tiukemmin! Ennen täyttötyyppistä kostutettua letkua suihkulla; kostuttaminen tamperillä, tämä on alun perin mainitsemaa maaperän kouristusta. Hiekkapuhallettu kivi (seulonta) lisätään 1/3: iin, kun laatta asetetaan tulville maaperälle.

  Huomaa: on erittäin toivottavaa geotekstriilin asettaminen ennen kuopan tai muottien sivuille tuloa ennen tyynyn täyttämistä.

  perusta

  muotti

  Puunjalostus on välttämätöntä, joten se kerätään laatikoista kerätyistä levyistä. Kuviossa 2 on esitetty kaksi muotoilupaneelia. Särmäyslevyjen paksuus niille - 30 mm. Materiaalin purkamisen helpottamiseksi kynnet lyövät sisäänpäin taivuttamatta niiden päitä. 600 mm: n korkeus valitaan asennettavaksi suoraan pehmusteen louhintaan ja täyttämiseen muottiin tai täyttämään hautautunut laatta. Tarvittaessa sitä voidaan vähentää levylle. Muotti prop tuet ulkopuolella horisontin linja reunojen ja edelleen vahvistaa maaperä täytetään ja tiivistetään, minkä jälkeen reuna tarkistetaan jälleen horisontin tason letku.

  Tyypillisiä muottipesän muotoja

  kalusteet

  Pohjalevyn vahvistusjärjestelmä

  Yksinkertaisen pohjalevyn lujitussuunnitelma on 2 kerroksen vahvistusverkon häkki, ks. Lujitustangojen halkaisija on noin 1/20 laatan paksuudesta, so. 200 mm: n levyille - 10 mm, 250 mm - 12 mm, 300 mm - 16 mm, 350 mm - 18 mm. Ristikkoväli on 200-300 mm. Armature - vain teräs! Tangon päiden sisennys monoliitin reunasta on tavalliseen tapaan noin 50 mm ja vähintään 25 mm.

  Vahvistusteknologialla on useita piirteitä On välttämätöntä kestää häkin parametrit ja tangon päiden etäisyydet monoliitin reunoista. Ensimmäinen - ei satunnaisia ​​rekikoja tangot! Käytetään erityisiä "sieni" välikkeitä, lyhyt 50 mm (vasemmalla kuvassa) alemmassa kerroksessa ja pitkä (keskellä siellä), 100-200 mm, ylemmän kerroksen tukemiseksi.

  Pienet sienet on ennalta järjestetty vahvistusjärjestelmän mukaisesti siten, että ne putoavat tangon poikkipalkkeihin. Aluksi palkit asetetaan poikittain, sitten pitkittäisiksi. On epämiellyttävää sitoa oksat sienillä ilman taitoa, joten aloittelija asentajat voivat sijoittaa sieniä tulevien ruudukkojen keskelle, kuten vasemmanpuoleisessa kuvassa. Mutta et voi nostaa irtonaista verkkoa ja siirtää sientä, koko asennus voi kaatua! Korkeat sienet ja laita ylimmäinen kerros neuloa sen jälkeen, kun pohja on yhdistetty täydellisesti.

  Pohjalaatan vahvistaminen

  Nyt sinun on luotava pystysuorat linkit kerrosten välillä. Ne ovat tasaisesti erilleen vaiheella, joka on kaksi kertaa niin pitkä kuin ristikkovaihe, ts. ristikot ovat kytkettyinä pystysuoraan peräkkäin, ei porrastettuina. Teollisessa rakenteessa sauvojen päät on sidottu sivuillaan oleviin U-muotoisiin kiinnikkeisiin, ja särmät, joiden päät ovat pyöri- neet 90 astetta vaakatasossa; ylimääräisiä oksia pitkin reunoja, jos hankkeen edellyttämä kapea pystysuuntainen U-muotoinen silmukka, ks. edellä.

  Ristisolmu neulontaan

  Näitä osia on vaikea tehdä kotona, eikä liesi talossa ole kovin raskaita, joten on parempi liittää ristikkorakenteet halkaisijaltaan pienemmillä tankoilla, 8-12 mm. Sitten sinun on pidettävä etäisyytensä päistään monoliitin yläosasta ja pohjasta mahdollisimman pieneksi, 25 mm. Neulottu 2 mm: n lanka, solmu - yksi risti, ks.

  Huomaa: ei ole tarpeen yhdistää kerroksia pystysuorilla liian usein. Raudan ylikuumentumisesta liesi vain heikkenee.

  Täytä ja aja

  Betonikuorma-auto räätälöidään yhdelle sivun kulmasta. Täyttö täyttyy yhdellä vastaanottimella koneen tavallisesta letkusta lähtien kaukana kulmasta, siirtyen asteittain sekoittimeen. Sinun täytyy työskennellä kumisaappaat, kypärä, muovinen viitta, käsineitä ja suojalaseja tai kypärä visiirillä alensi: letkusta pulppuaa olla terve, ja pitää se ole helpompaa kuin pyydetty boa. Konkreettisten ammattilaisten keskuudessa heikkouksia ei tapahdu.

  Välittömästi kaatamisen jälkeen betoni on tiivistettävä syvällä värähtelijällä. Tapilla, kuten nauhalle, et käsittele täällä. Älä yritä koskettaa kärryä, sillä se ei ole niin pelottavaa kuin nauhalle tai paaluille, mutta se ei ole vielä toivottavaa.

  Kun monoliitti on asetettu, se on peitettävä kostealla liinalla (betoni, kuten tiedetään, vettä tarvitaan kovettumiseen) ja läpinäkyvä kalvo sen päälle. Elokuva tarkastetaan joka päivä: ei ole lauhteita - ne nostavat ja kostuvat rätit. Monoliitin vahvuus kestää säästä riippuen 20 - 40 päivää. Rakentaminen voi jatkua aikaisemmin.

  Levytyypit

  Joskus alhaisen rakennuksen rakennuksessa käytetään monoliittista nauhamaista perustetta, se voi olla kahdentyyppisiä: ylhäältä (kuvassa vasemmalla) ja pohjalla, ts. upotettu, nauhattu, juuri siellä. Ensimmäinen on tehty paikoissa, joissa tarvitaan tuuletettua maanalaista, esimerkiksi "mätä", Välimeren tyyli talvella tai muissa jatkuvasti liiallisessa ilmankosteudessa tai tulvien vaaraa.

  Monoliittisten nauhojen perustukset

  Asuminen tällaisissa epäterveellisissä kulmissa ei periaatteessa ole rakennettu, joten rajoitamme mainitsemaan tämän rakenteen. Voit myös ilmoittaa, että ylemmän nauhan laatta on hieman samanlainen kuin grillage, joten koko monoliitilla pitäisi olla yksi kehys ja kaadettava yhdellä kertaa. Se paljon vaikeampaa ja kallista työtä.

  Laatta, jossa on alempi nauha on paljon houkuttelevampi: jos kellari on eristetty ja lämmitetty sokea alue, sen avulla voit luoda voimakas hyppäys tyyny ja rakentaa kasaantuvat maaperä. Paksuudet varsinaisen levyn alla talo on melko 10 cm 200 tonnia. Laskeminen levy alemman nauhan monimutkainen, joten vain esimerkiksi antamalla emäksistä piirustuksiin tämän tyyppinen alla talo kastellaan maaperän kevytbetoni (edellä kuviossa.) Ja runko, puinen pohja samassa paikassa. Tarvitaan myös lämmitetty sokea alue, sama kuin ensimmäisessä tapauksessa; sitä ei tavallisesti ole esitetty.

  Monoliittisten nauhojen perustukset

  Lopuksi on edelleen paalun monoliittisen perustan ilmiö. Se tehdään erittäin harvoin, kun maaperän kantavuus on pieni ja paikallinen geologia ei salli vasarata tai porata ja täyttää vaadittua pituutta. Rakentajat tekevät tällaisen päätöksen äärimmäisen vastahakoisesti: paisuttamalla maaperä voi repiä paaluja tai rikkoa lautaselle lepääviä. Tällaisissa tapauksissa on usein halvempaa ja helpompaa toteuttaa toimenpiteitä maaperän vahvistamiseksi.

  Lopussa - noin taloa

  Joten mitä voit rakentaa uuniin? Ruotsissa - asuinrakennukset korkeintaan 2 kentällä voimakkaan kalliomuodostuman pohjalta. Tavallisesta kotitekoisesta - pysyvästä pääomasta asumiseen keskipitkällä, ei osallistavalla! Kevyt Puutalojen - ja maaperään srednepuchinistyh, mutta sitten sinun täytyy miettiä, onko rahaa: arvioidun käyttöiän Näistä asunnoista 40-50 vuotta ennen, ja levy riittää vähintään 100.

  Ainutlaatuinen laattojen monoliittinen säätiö on edullinen paikoissa, joissa talvet ovat hitaita, kohtuullisen mukavissa rakennuksissa kausiluonteisiin tarkoituksiin: maan kesämökit, mökit ja huvilat vuokrattavissa; Välimeren lomakohteissa suurin osa vuokra-asuntoista rakennetaan laattaan. Esivalmistetut laatat, erityisesti käytettyjen pinnoitteiden, pienet maalaistalot ja -rakennukset ovat riittävän luotettavia heikoilla, vakailla maaperillä.

  Yleensä monoliittinen laatta talon alla ei ole ihmelääke, mutta pehmeällä alustalla voidaan usein saavuttaa todellista hintojen rakennuksen luotettavuuden suhteellisen edullisia: levy hinta avaimet käteen 40 cm paksu 12x12 m koko on noin 1 miljoonaa ruplaa, mikä on paljon vähemmän kuin kustannukset vahvistaminen vajoamisen silnopuchinistogo.. maata samalla alueella. Tuotantokauden kesto, kunnes säätö on valmis seinien pystyttämiseen, vähenee myös puoleen tai enemmän.

  Mikä olisi yksityisen talon lattialaattojen koko

  Oman talon rakentaminen on tärkeä ja vastuullinen liiketoiminta, jossa ei ole vihjeitä. On suhteellisen vaikeaa suunnitella ja laskea jokaisen yksityiskohdat, mutta tärkeimmät ja tärkeät kohdat on suunniteltava etukäteen myös suunnitteluvaiheessa.

  Yksi näistä tapauksista on valittaessa päälaakerielementtejä - lattiapinnoitteita, joita käytetään paitsi korkeiden rakennusten rakentamisessa. Mitkä ovat lattiatyypit, eristyksen perusmitat ja -menetelmät sekä mahdolliset puuvalmisteiden päällekkäisyydet - kaikki artikkelimme tiedot.

  Tyypit ja lyhyt luokitus

  Ensinnäkin nämä elementit erotetaan toisistaan ​​tarkoituksen tyypin, käytettävän materiaalin ja konfiguraation mukaan. Seuraavassa on lyhyt katsaus kunkin indikaattorin ja tärkeimpien kriteerien valintaan sopivien enimmäismäärien osalta.

  Lattialevyn käyttö Alueiden koot ja muut rakennusmateriaalit löytyvät tässä artikkelissa.

  Tapaamisajankohta:

  • Useita kerroksia käyttävä lattialämmitys.
  • Kellari sijaitsee rakennuksen kellarikerroksen ja ensimmäisen kerroksen välissä.
  • Kellari erottaa lattian hameista.
  • Teltta voidaan jopa käyttää yksikerroksisiin taloihin erottamalla ullakko.

  Laatta on rivitetyt mitat ja muut tiedot löytyvät artikkelista.

  Videossa - yksityisen talon lattialaattojen koko:

  Kuljettajan tarkoituksesta riippuen on tarpeen laskea sen mitat ja tarvittava kuorma. Palkkirakenteiden käytössä on päällekkäisyyksiä, ja on olemassa vain homogeenisia monoliittisia elementtejä. Ensinnäkin sinun tulisi myös määrittää käytettävän materiaalin tyyppi: puu, metalli tai betoniteräs.

  puinen

  Yleisimpiä ja edullisimpia materiaaleja ja käytettyjä puupalkkeja eri taloja varten, ei pelkästään puusta. Kapeimmalla seinämällä asennetuilla tukipalkkeilla on joitain rajoituksia:

  • Lattian päällekkäisyydet: päällekkäisyydet ovat enintään viisi metriä.
  • Pohjakerros: palkin enimmäispituus ei saa ylittää kuutta metriä.

  Nämä luvut eivät ole vain piru, vaan huolellisesti lasketut arvot. Puupalkkien poikkipinta-ala vaikuttaa myös tukirakenteen kykyyn kestää määritellyt kuormat. Tärkeimmät indikaattorit on esitetty taulukossa.

  Puupalkkien laskeminen asuntojen päällekkäisyyksien osalta:

  MP - on symbolien välinen päällekkäisyys. PE, vastaavasti - ullakkokerros. Jos sarake on "-", tällaisen palkin käyttö alentuneelle etäisyydelle ei ole turvallinen. Lattialaudan on oltava myös riittävän vahva, vähintään 3 cm paksu.

  I-palkki puupalkin kattokorko sekä muut rakennusmateriaalin ominaisuudet on lueteltu artikkelissa.

  Näiden parametrien mukaan voit selata rakennushanketta luotaessa. Siinä olisi otettava huomioon käytetyn materiaalin ominaispiirteet. Yleensä havupuuta käytetään palkkeihin, joten vaikka erityisistä kyllästyksistä ja kuivaustekniikasta huolimatta materiaali ei ole vailla luonnollisten raaka-aineiden eroa.

  Puupalkit ylittävät koon hinnan ja muut tiedot kuvataan artikkelissa.

  edut

  • Edullinen hinta.
  • Suhteellisen kevyt.
  • Itsekiinnistämismahdollisuus ilman erikoislaitteiden ja lisätyöntekijöiden osallistumista.
  • Pika-asennus.
  • Laaja valinta ja tilaus tilauksesta.

  Videon päällekkäisyys yksityisen talon kerrosten välillä:

  Lattialevyjen merkinnät ja mitat on merkitty artikkelissa.

  Puun ominaisimpiin haittoihin kuuluvat: mätääminen, sienen, hyönteisten, tuholaisten, palovaaran ja ikääntymisen vaikutukset. Tästä syystä ennen kuin asennat useita koostumuksia käytetään käsittelyyn. Ne antavat puulle lisää vahvuutta, palonkestävyyttä ja resistenttejä bakteriologisiin hyökkäyksiin. Lisäksi kiven- ja metallipintojen kosketus on paremmin käämityskerrosta varten tarvittavan vedenpitävyyden aikaansaamiseksi. Samaan tarkoitukseen voit käyttää asennusvaahtoa.

  metalli

  Erilaisia ​​konfigurointityyppejä ovat kulma, kanava ja I-palkki. Kaikki ne on suunniteltu erilaisiin kuormituksiin, mutta toisin kuin puiset, ne vievät vähemmän tilaa, ovat edullisempia ja kestävämpiä. Päällekkäisyys voi olla jopa kuusi metriä. Edut: palonkestävyys, ei haitallisia tuholaisia ​​ja rohkeutta. Puutteista huomataan lämmön ja äänen eristyksen puute. Voit korjata tämän, voit kääriä päätyjen palkkien huopa, mutta yleensä se on tehoton.

  Metallipalkkien lattialaatoina käytetään puulevyjä tai kevytbetonia, joka kaadetaan muottiin. Toinen menetelmä on liian työläs ja sitä käytetään hyvin poikkeuksellisissa tapauksissa. Ja siitä, missä he käyttävät kaksinkertaisia ​​palkkeja, niiden paino ja mitat, lue artikkeli.

  Tässä artikkelissa on esitetty PC 15: n lattialaatta.

  Betonipalkit

  Betonirakenteet voivat ulottua 3 - 7,5 metriä. Asettamisen taajuus vähintään 60 senttimetriä. Palkkien välinen etäisyys on täynnä betoniratkaisuja ja onttoja lohkoja.

  On kaksi positiivista seikkaa:

  1. Suurempi etäisyys on tukossa kuin metalli- ja puulattiat kykenevät.
  2. Ei äänieristystä ja suojaa tuholaisilta.

  Negatiivinen puoli: tällaista palkkia on vaikea luoda sellaisenaan, se edellyttää erikoistuneiden laitteiden osallistumista, mikä merkitsee kustannusten nousua.

  Nämä ovat yleensä monoliittisia levyjä, joissa ei ole selkeästi määriteltyjä kokoonpanoja, muutoin niitä kutsutaan myös ei-säteileviksi. Yleisimmin käytettyjä vahvistettuja onttoja ydinpaneeleja tai kevyitä betonielementtejä.

  Hollow-lattialaattoja sarja 1.141 1 käytetään täsmälleen artikkelin ohjeiden mukaisesti.

  edut

  • Suuri lujuus.
  • Ylläpitää yli 200 kg / m² kuormaa.
  • Ei altistu murtumille ja vahingoittumiselle.

  Haittoja ovat tarve houkutella erikoislaitteita asentamiseen sekä harkita levyjen standardimittoja talon suunnittelussa. Jotkut yritykset voivat tehdä laatikoita tilauksesta, mutta tämä on myös lisäkustannus. Myös laattojen asennusta varten tarvitaan riittävän vahva pohja ja seinämän paksuus on vähintään 25 cm. Levyjen väliset raot on suljettava sementillä.

  yhtenäinen

  Jos rakennuksen kokoonpano ei salli tavallisten viimeisteltyjen laattojen käyttöä, voit valita seuraavan vaihtoehdon - valuraudanrakenteiden kaatamisen omalla tavalla. Tämä prosessi on aikaa vievää ja pitkä, mutta ponnistelut maksavat pitkään pitkästä käyttöiästä ja lujuusominaisuuksista johtuen.

  Tätä varten on tarpeen asentaa tukipalkit, muotti- ja vahvistusjärjestelmä. Koko rakenne kaadetaan betonilla, jolle ei käytetä alle 200 asteen sementtiä. Laatta pidetään vähintään 28 päivää, kunnes se kiinteytyy. Täyttö täyttyy välittömästi, ja tämän vuoksi vähintään kunnollinen sekoitin tarvitaan kunnolliseen tilavuuteen, ihanteellisesti on parempi ostaa valmiin ratkaisun tarvittavaan määrään. Yleensä betonin kerros 10-30 cm riittää kantavuuteen.

  Tässä artikkelissa kuvataan puutavaraa, jota voidaan käyttää talon peittämisessä.

  Precast - monoliittinen

  Parannettu versio edellisestä versiosta, jossa lattialaattojen sijaintia käytetään onttoja lohkoja, päälle on kaadettu betonikerroksia. Edut ovat helpompi asennus ja hyvälaatuinen päällyste. Tällaisten rakenteiden ansiosta on mahdollista sisällyttää mahdolliset arkkitehtoniset projektit. Haittana on työläs prosessi lohkojen asettamisesta ja kuljettamisesta.

  Kuinka eristää lattiat

  1. Paras ratkaisu olisi ostaa valmiita mineraalivillalevyjä.
  2. Tee pohjakerroksen kattokudoksesta, alkuun peitetty savi (sekoitettu puoli hiekalla), kuona ja sahanpuru.
  3. Erityiset puulevyt puusta sahanpurusta ja betonista. Ne voidaan ostaa valmiina, ja voit tehdä sen itse. Tätä varten käytetään 0,3 osaa sementtilaastia, 4 osaa savea, 1,5 kalkkia ja 2 osaa vettä yhdestä osasta sahanpurua. Levyt muodostavat tiettyä kokoa, vähän kuivattuja ja käytetään eristeenä.

  Video kertoo, miten eristää kerros yksityisessä talossa:

  Nykyaikaisen valikoiman päällekkäiset levyt tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia yksilölliseen rakentamiseen. Monien vaihtoehtojen ansiosta on mahdollista toteuttaa odottamattomat arkkitehtoniset projektit ja ideat. Rakennusten rakentamisessa pystytään yhdistämään ja muokkaamaan nykyisiä tukirakenteita, ennen kaikkea perusmääräysten turvaamista.