Mikä paksuus OSB lattialle pitäisi olla

OSB-laattoja käytetään usein lattian kiinnittämiseen hirreihin, betonipohjalla sekä kuivalla kerroksella. Kuitenkaan kaikki eivät tiedä, miten RSD: ssä sopii oikein ja kuinka paksu ne pitäisi olla, sekä kuinka perusteltu tällainen materiaali on tietyssä tilanteessa. Näillä kysymyksillä yksityiskohtaisesti ja valokuvilla ymmärrämme tämän artikkelin.

Mikä on parempi: OSB-levyt lattialle tai muille materiaaleille

Lattian asettamiseksi tai lattian tasoittamiseksi voit käyttää suuntautuneita lankoja - vaneria tai paksua alustaa. Niiden välillä on eroja.

OSB: n edut verrattuna muihin materiaaleihin:

 1. OSB: n kustannukset ovat paljon pienemmät kuin uritetut levyt. Kuitenkin on syytä harkita, mihin tarkoituksiin tätä tai mitä materiaalia käytetään. OSB-laattoja käytetään linoleumin tai laminaatin aluslevyn valmistukseen, kun taas viimeistelypinnoitteena voidaan käyttää kielikourulevyä.
 2. OSB: n vedenkestävyysparametrit ovat huomattavasti suuremmat kuin vanerin. Tämä tulisi ottaa huomioon, kun suunnitellaan lattiapäällysteitä tietyssä huoneessa. Samanaikaisesti vanerin ja suuntautuneen langankartan hinta ei ole nykyään käytännössä erilainen. Tässä tapauksessa materiaalin valinta voi vaikuttaa sen läsnäoloon myymälöissä sekä ostajan henkilökohtaisiin toiveisiin.

Mitä paksuutta tulisi käyttää?

Jotta voit määrittää, mitä paksuus OSB tarvitaan lattialle, sinun on tiedettävä, miten sitä käytetään.

 • Tapauksissa, joissa pohja on betonirauta ja vain vähän tasoitusta vaaditaan, RSD: n paksuus on lattialle 1 cm.
 • Hiekkalaatan asettaminen pieneen savi- tai hiekkavyöhykkeeseen kuivana kerroksena suoritetaan melko usein. Tällöin ei ole olennaisen tärkeää, mitä OSB: n paksuutta lattialle sijoitetaan (lue myös: "Levyjen OSB-lattia - miten laatoitetaan ja asetetaan oikein"). Nämä voivat olla ohuita levyjä, joiden paksuus on 6 tai 8 mm, edellyttäen, että ne asetetaan kahteen kerrokseen.
 • Puulattiat, joissa näkyvät vääristymät, voidaan tasoittaa OSB-levyillä, joiden paksuus on 15-18 mm.
 • OSB: n paksuus viiveiden lattiaan riippuu niiden välisen askelman leveydestä. 40 cm: n viiveen väliselle askeleelle on tarpeeksi 18 mm suuntaisen säikeen levyn paksuutta. Kun viivästysten välinen leveys kasvaa, levyjen paksuus on myös kasvanut, jotta kuormitus laattaisi oikein. Esimerkiksi askel 60 cm, on suositeltavaa sijoittaa OSB viiveitä paksuus 22 mm.

Laying-tekniikka

Lattialle on useita tapoja asentaa OSB-levyt, kaikki riippuu perustan tyypistä. Jokaisella menetelmällä on sekä etuja että haittoja. Yritämme korostaa etuja ja haittoja levyjen levittämisen tavoin.

Betoniesteri

 1. Ensinnäkin betonipinta vaatii perusteellisen puhdistuksen likaa ja pölyä. Tätä vaihetta sanelee se, että OSB: n myöhempi asennus tehdään liimalla, joka on hyvin tarttunut betoniin.
 2. Pohjamaalipohjamaalaus suoritetaan myös liiman tarttumisen parantamiseksi pinnalle, joka tällaisen käsittelyn jälkeen tulee tiheä.
 3. Seuraavaksi jatka leikkaamalla RSD-arkkeja. Huoneen kehän ja levyn välissä on oltava 3-5 mm: n pituus. Tällöin arkit on höylätty ajettavaksi, joten ne eivät kulje yhteen paikkaan.
 4. Nyt voit kiinnittää levyt lattialle. Pohjakerros on peitetty parkettiliimalla, jonka jälkeen OSB on kiinnitetty lattiaan myös käytetyillä tapilla.

Kuiva levitys

Valitettujen majakkaiden kuivaa täyttöä tulee huolellisesti tasata, minkä jälkeen voit jatkaa OSB-levyjen asentamista. Ensimmäinen ja toinen kerros on sijoitettu sivuun suhteessa toisiinsa saumat etäisyys 20 cm. Tallennetaan oriented strand board puuruuvien 25 mm pituus, ruuvaamalla pitkin saumoja ylemmän kerroksen läpi kunkin 15-20 cm.

Perinteisesti kipsilevy kasaa kipsilevyä, joka myöhemmin peitetään laminaattilla tai lattialaudalla. Samaan aikaan kipsilevyn kustannukset ovat paljon pienemmät kuin OSB: ssä. Paneeli on suositeltavaa käyttää, jos tulevaisuudessa he aikovat peittää ne linoleumilla.

Ruuveja huuhtele keittotason kirjautunut, ne porataan ensin kapean reiän halkaisija on 3 mm, ja sen jälkeen - laajentamalla niitä yläreunassa 10 mm poralla. Tällöin korkki piiloutuu kokonaan laattojen paksuuteen.

Puulattian päälle

Puulattia saattaa lopulta muuttua epämuodostuneeksi, halkeaksi ja harjaksi. Tällaisissa tapauksissa asennus on seuraava:

 1. Kaikki pullistuneet kynnet tarvitsevat hukkumista levyssä. Tämä voidaan tehdä rautapultilla, jonka halkaisija on yhtäpitävä naulapään kokoa ja vasaraa.
 2. Kaikki lovet ja epäsäännöllisyydet on poistettava koneella - manuaalisesti tai sähköllä.
 3. Leikkaa OSB-levyt sijoitetaan lattialle niin, että viereisten rivien saumat menevät juoksuohjelmaan.
 4. OSB on kiinnitetty lattialle 40 mm: n itsekierteillä ruuvilla 30 cm: n välein. Samaan aikaan itsekierteittävien ruuvien korkit on hiljenettävä laatan paksuuteen.
 5. Viimeisen vaiheen levyjen väliset liitokset tulisi hioa. Sopivin tapa käyttää hiomakonea, varsinkin jos haluat käsitellä suurta aluetta.

Suunnatut saumalevyt ja vaneri ovat täysin käsiteltävissä hiomakoneella, jossa on ruudukko kipsilevylle (lisätietoja: "Lattialevy: Oikea valinta vaihtoehdoista"). Tämän verkon avulla voit käsitellä paljon suuremman alueen kuin tavallinen hiekkapaperilla.

Lokissa

OSB: n asennus lokiin on seuraava:

 1. Ensinnäkin etäisyys lasketaan ja viive asetetaan tasaisesti niin, että vierekkäisten OSB-levyjen liitokset tulevat tukeen.
 2. Seuraavaksi sinun on säädettävä viiveen sijainti niin, että kaikki kolme ovat samalla tasolla. Tätä varten käytetään vuorausta ja pitkä tarkistusvaatimus.
 3. Asennetut lokit on kiinnitettävä tukevasti ruuveilla ankkureissa tai tukipuissa. Älä kiinnitä ainoastaan ​​kuivattua puuta, joka on valmistettu kuivasta huoneesta.
 4. Asetteluarkit OSB on sama kuin puulattialla, jonka jälkeen ne kiinnitetään ruuveilla 30 cm: n välein.

Asennuksen helpottamiseksi voit ennakoida OSB-levyjen viivästyksen sijainnin.

Lopuksi huomaamme, että lisätietoa voidaan kerätä tästä artikkelista kiinnostuneista videomateriaaleista. Toivotamme sinulle onnistuneen korjauksen.

OSB (lattialaudat)

OSB: n valinta lattialle

Betonilattiat ovat käytännöllisiä ja kestäviä. Mutta ei aina ole mahdollista käyttää tehdasvalmisteisia levyjä tai luoda monoliitti, jossa solmio on paikalla. Jos haluat saada valon ja halvan päällekkäisyyden, luota sitten rakennukseen lattia- ja kattokehys, joka on koottu puusta. Tällöin viivästykset ja palkit ovat alhaalta päin, aukot ovat täynnä äänieristystä (joskus eristeellä), ja lattiat on luotu edellä. Lattiat voidaan tehdä "luonnokseksi" leikattua alusta, ja "viimeistely" muodossa, se voidaan heti asettaa uritetuilta lattialaudoilta.

Perinteisen palasten ohella suuria arkkia sisältäviä tuotteita, kuten OSB: tä, vaneria, kovalevyä, DSP: tä ja GVL: ää käytetään yhä enemmän lattiatilojen luomiseen... Joissakin olosuhteissa ne kaikki näyttävät hyvin, joten kysymys ei ole ollenkaan tyhjäkäynnillä. lattia.

Kuinka valita lattian OSB-merkin ja tyypin?

Suunnatut haarukkatuet ovat löytäneet sovelluksen erilaisten mallien lattian luomisessa. Useimmiten niitä käytetään peittää katto, joka on valmistettu muodossa puupalkit (valmistettu sahalaudat) tai puulattiat lokit. Järjestön klassikoita voidaan pitää OSB: n lattioina, kun rakennetaan taloja kehystekniikkaan. Runkorakenteessa käytetään usein alustan menetelmää, kun seinät on kiinnitetty paikoillaan, joille on jo päällystetty laattoja.

Kaikissa näissä tapauksissa RSD on päällysteinen kiinteä lattia, jossa on katteet (ripustettavat osat).

Toinen, hieman erilainen OSB: n käyttö lattialle on ns. "Aluslevy". Sen ydin on se, että suurikokoinen levymateriaali sopii jonkinlaiseen jo olemassa olevaan alustaan. Tällöin vuoraus ei täytä tehtävää, vaikka se luonnollisesti kasvattaa pohjan vahvuutta. Samanaikaisesti OSB mahdollistaa pinnan tasoittamisen tarpeen mukaan - esimerkiksi silloin, kun vanha puulattiat on valmistettava linoleumin tai laminaatin levittämiseksi.

OSB-paneeli, joka on asetettu lattialle välikerroksena, parantaa huomattavasti äänen ja lämmöneristyksen, kuten betonipunan, suorituskykyä. Suunnattu lanka-alusta tarjoaa myös kätevän pohjan viimeistelyaineiden liimaamiseen ja naulaan. Esimerkiksi näin ne valmistavat karkeita kerroksia luonnollisen parketin asentamista varten.

Meille ei ole usein mahdollista tavata, mutta OSB: tä voidaan käyttää ongelmitta karkeana pohjana liimaamalla laatat. Myös monissa maissa OSB-alustan päälle pääsee kaatosata 20-25 mm paksuja.

On pidettävä mielessä, että kiillotetulla OSB-levyllä on melko hyvät indikaattorit hankauskestävyydestä. Nämä arkit ovat ympäristöystävällisiä, ne ovat melko kauniita. Siksi materiaalia käytetään joskus viimeistelylohkoina.

Jos analysoidaan kaikkia edellä mainittuja käyttökohteita ja tarkastelemme huolellisesti RSD: n toimintaolosuhteita lattian kokoonpanossa (yhdessä todennäköisen kosteuden riskin kanssa esimerkiksi "alustateknologiassa"), on selvää, että lattiapäällysteiden osalta on välttämätöntä valita vedenkestävä OSB ja useimmissa tapauksissa myös joilla on hyvä kantavuus.

Paras materiaali näihin tarkoituksiin on OSB-3, joka on edustettuna meidän markkinoillamme eurooppalaisten merkintästandardien mukaisesti.

Vain joissakin tapauksissa, kun kuvaruudussa OSB: ltä muodostuu taustalla oleva kerros, on mahdollista ostaa OSB-2-paneeleita lattialle.

Amerikkalaisten rakennuskoodien mukaan lattian muodostamiseksi vaipat tulisi tehdä levyillä, joiden nimitys on 1F tai 2F. Merkintämerkinnällä varustetun OSB-merkin käyttö on sallittu kehykselle, ja levyt, joissa on kirjain 2, soveltuvat asennettaviksi jo olemassa oleviin kiinteisiin perustuksiin.

On syytä panna merkille muutamia vivahteita:

 • On mahdollista tilata OSB-levyjä lattialle sekä suoralla leikattuun reunaan että elementteihin uritetun liitännän kanssa. Levyjen reunoihin sijoitetut kampat ja ura eivät salli puisten ristikkojen, välilevyjen käyttöä nivelten vahvistamiseksi.
 • Jos kattotöitä varten on yleensä parempaa käyttää aaltopahvia, silloin lattiaan on usein käytännöllisempi käyttää materiaalia kiillotetulla pinnalla.

Mikä OSB: n paksuus on valittavissa lattian asennuksessa

Kahden pohjimmiltaan erilaisen lähestymistavan tämän levymateriaalin käytön vuoksi on tarpeen harkita erikseen paneelien valintaa alapuolelle ja OSB-paneeleiden valinta lattian muodostamiseksi palkkien tai viivojen kehykselle.

Alustan alla olevan kerroksen toteuttamiseksi maton alle lattian, laminaatin tai linoleumin - OSB: n päälle levitetään pieni paksuus. Tässä tapauksessa usein ei ole edes tarpeellista saada riittävää kynsienpitokapasiteettia, koska pintamaali ei ehkä ole mekaaninen kiinnitys vaan liimaus tai liikkuminen vapaasti.

Useimmissa tapauksissa valmistajat suosittelevat enintään 10 mm: n paksuisia OSB-osia. Tässä käytetään usein kevyitä 6 mm tai 7,5 mm levyjä, jotka on naulattu ja liimattu pohjaan.

Lattiat lokissa tai palkkeilla - kaikki on paljon monimutkaisempaa. Suunnatut kartonkituotevalmistajat niiden teknologiakarttoissa ilmaisevat OSB: n vähimmäisarvoiset arvot tietystä vaiheesta palkkien / viivojen välillä. Tässä otetaan huomioon keskimääräiset kuormat, joita voi esiintyä, ja täsmälliset tiedot saadaan vasta yksityiskohtaisten teknisten laskelmien jälkeen.

Useimmat viralliset lähteet aikovat keskittyä 300, 400, 500 ja 600 mm: n välisiin etäisyyksiin. OSB-arkkia, joiden paksuus on 15,5 mm, voidaan teoreettisesti käyttää yksikerroksisessa kotelossa, jonka kulma on 300-350 mm, mutta suoran, ei-pyöreän reunan läsnä ollessa on suositeltavaa käyttää paksua materiaalia, jonka paksuus on vähintään 18 millimetriä. Jos välien tai palkkien välinen etäisyys on 500-600 mm, OSB-lattian vähimmäispaksuus on 20-22,5 mm.

Osb-levy voi laittaa lattialle

Lattia OSB levyt - miten laittaa ja laittaa oikein

Orientoituja haarukkatuotteita on äskettäin käytetty yhä enemmän lattian asennukseen tyhjästä tai olemassa olevan puulattian epätasaisuuksien tasoittamiseksi. Kuvatessamme ja havainnollistamme tämän materiaalin etuja, sen kanssa työskentelevien subtletien ja OSB-pinoamisen tekniikkaa tämän artikkelin valokuvassa.

Levyjen OSB: n edut

Ennen kuin kuvaat OSB: n asettamista lattialle, kannattaa huomioida kaikki tämän materiaalin positiiviset ominaisuudet:

 1. OSB-levyjen tiheän rakenteen vuoksi ne eivät pelkää jyrsijöitä.
 2. Hyvät indikaattorit kosteudenkestävyydestä tekevät tästä materiaalista melkein välttämätöntä asennettaessa lattiaa kylpyihin tai kylmiin huoneisiin ilman lämmitystä.
 3. OSB-levyt pitävät muodon hyvin ja eivät murene, mikä on saavutettu korkealaatuisen puristustuotannon ansiosta.
 4. Tämä materiaali on erittäin kestävä sienten ja homeen kasvulle.
 5. Koska lastulevyn OSB on puujätettä, eli siruja, ne ovat ympäristöystävällisiä materiaaleja.
 6. OSB: n asettaminen lattialle ei ole vaikeaa, joten se voi olla myös henkilö, jolla ei ole erityistä rakentamista.
 7. OSB-levy on edullinen, mikä yhdessä arkin suuren koon kanssa voi merkittävästi säästää rakennusmateriaalien hankinnassa.
 8. Materiaalin korkea mekaaninen luotettavuus jättää epäilemättä, voidaanko OSB sijoittaa lattialle. Tällaiset levyt sopivat täydellisesti minkä tahansa tyyppisiin kiinnikkeisiin, eivät muuta niiden muotoa ajan myötä ja pystyvät kestämään suurempaa kuormitusta.
 9. Näiden levyjen päälle voit laittaa minkäänlaisia ​​viimeistelyjä - laminaattia, parkettia, linoleumia, mattoja, keraamisia laattoja.

Materiaalin valintakriteerit

OSB-levyjen tulevaisuuden lattian kestävyys riippuu suoraan valitun materiaalin laadusta.

Ennen kuin teet ostoksen, varmista, että materiaali täyttää useita ehtoja:

 • Valmistaja - useimmat asiantuntijat haluavat ostaa OSB: n eurooppalaisilta tai kanadalaisilta yrityksiltä.
 • Levyn mitat - yleensä OSB-levyt ovat saatavilla kokoa 2,44 x 1,22 m.
 • Paksuus - se vaikuttaa huoneen pääpinnoitteen tyypin mukaan. Asennus betonipohjalle 10 mm: n paksuudelta riittää, mutta OSB: n asettaminen viivästyy tai vaurioitunut puulattia vaatii paksumman levyn käyttämisen - jopa 25 mm: iin riippuen viivästysten välisestä noususta riippuen (tarkempi: "OSB: n paksuus lattialle").
 • Materiaalityyppi - OSB-3-levyt ovat suosituimpia, koska ne ovat aina asiakkaiden käytettävissä ja helppokäyttöisiä.

Tekniikka OSB: n levittämisestä betonipinnoille

Aseta karkea lattia OSB levyt betonin perusteella voi olla useita vaiheita:

 1. Hyvin kovetettu betoni on tyhjennettävä perusteellisesti ennen viimeistelyä. Tämä on tärkeää, koska pöly tai lika asettavat kiinnittimen kiinnittymisen pinnalle. Tämä sääntö on merkityksellinen paitsi RSD: n yhteydessä myös muiden materiaalien kanssa.
 2. Seuraava vaihe on pohjamaalaus. Sen avulla voit parantaa tarttumista asettaessasi laatat OSB. Maaperän monipuolisuus valitaan halutulla tavalla.
 3. Seuraavaksi RSD-levyt leikataan huoneen mittoihin ottaen huomioon seinämien tilat 5 mm: llä sekä saumojen välisten aukkojen koon. Tällaiset sisennykset ovat välttämättömiä, joten kun OSB ei laajene kosteudelta, se ei harjoita ja epämuodostuu.
 4. Viimeisessä vaiheessa alustalle asetetaan ennalta merkityt OSB-kappaleet, kiinnittämällä ne kumiliimalla ja ajo-akseleilla. On tärkeää, että levyt asetetaan offset-liitoksilla.

Tekniikka kiinnittää OSB puupohjaan

Vanhoissa rakennuksissa kattojen restaurointiin usein asetetaan OSB-laattojen lattiat - miten sijoittaa, jos vanhan vaellusreitin perustana on kuvattu useissa vaiheissa.

Ensinnäkin lankapohjan on poistettava ulkonevat kynnet ja haketus. Kynnet joutuvat hukkaan pinnalle leveällä pultilla ja vasaralla, ja ulokkeet ja epätasaisuudet tasoittavat koneen.

Leikkaamisen jälkeen saumojen siirtymisen huomioon ottaen OSB-levyt on levitettävä pinnalle ja kiinnitettävä 40 mm: n itseliimautuvalla ruuvilla 30 cm: n välein. Pinta on ihanteellisesti sileä, jolloin itsekierteittävien ruuvien korkit on uppoutunut laattaan.

Viimeisessä vaiheessa pinta kiillotetaan kiinnittäen erityistä huomiota nivelet. Näihin tarkoituksiin voit käyttää hiomakonetta, joka nopeuttaa prosessia ja mahdollistaa työn tekemisen mahdollisimman tarkasti. Ristikko kipsilevylle selviää tehtävän paremmin hiekkapaperilla.

Jäljelle jäävät periaatteet

Jos lattialevyjen pohjalla on OSB-lattian pohjalevy, voidaan käyttää yksinkertaisia ​​OSB-levyjä, vaikkakin malli, jossa urat, on turvallisempi. Levyjen sijoittamisen on tapahduttava siten, että saumat pudotetaan lokeihin, ja jos tämä ei ole mahdollista, asenna lisäosat RSD: n kiinnittämiseksi.

Lattian asentamiseksi hirsiin on tärkeää käyttää OSB: tä - on mahdollista sijoittaa ohuita 1,5 cm: n levyjä lattialle tai tarvitaan paksumpia levyjä. Huomaa, että viereisten viivojen välisen askeleen lisäämisen myötä levyjen OSB-paksuuden tulisi myös lisääntyä.

Eristys- ja eristysviive pidentää huomattavasti niiden käyttöikää. Lisäksi levyjen asennuksessa ei pidä unohtaa sisennystä saumojen ja seinien lähellä.

Viimeistelevä pintakäsittely OSB-levytyksen jälkeen

Koska materiaalin ulkonäkö on melko koristeellinen, omistajien ei tarvitse tehdä puhdasta, RSD: stä valmistettua lattiaa. Jos kuitenkin odotetaan lisäkoristelua muiden materiaalien kanssa, levyille on tehtävä lisäkäsittely.

 • Lattian OSB-laatan laatta asetetaan useimmiten keittiötiloihin, kylpyhuoneisiin, kylpytiloihin (lue myös: "Mitä keittiössä lattialla ja miten se tehdään oikein"). Tässä tapauksessa on tärkeää varmistaa pohjan absoluuttinen liikkumattomuus. Tällöin viiveet sijoitetaan minimipituudella ja levyn OSB valitaan ruuveilla luotettavampaan kiinnitykseen. Ennen kuin laitat laatta OSB-levylle, liimaa tulee kiinnittää puun pintaan keraamisten puun kiinnittämiseksi (lisätietoja "Kuinka laatoitetaan puulattialle - valmistelu ja asennusvaiheet").
 • Kun matto on asetettu, kaikkien RSD-levyjen välisten liitosten tulisi olla mahdollisimman sileät, muuten pinnalla on selvästi epäsäännöllisyys. Maton alla parhaiten sopivat ohuet levyt OSB, joiden liitokset on täytettävä tiivisteellä. Sisennykset tulisi jättää vain seinille.
 • Laying-laminaatti ei edellytä minkäänlaista etukäteistä valmistelua. Koska tämä materiaali itsessään on melko kova ja kestävä, kaikki puutteet tasoitetaan, kun ne on asennettu. Kiinnitä laminaatti liimalla.

OSB puhdas kerros tarvitsee maalausta tai lakkausta, mikä lisää lattian käyttöikää ja parantaa sen ulkonäköä. Ennen levyn levittämistä pinta on puhdistettava perusteellisesti.

Varotoimet, kun työskentelet RSD: n kanssa

Jos haluat työskennellä RSD: n kanssa, sinun on käytettävä työvaatteita, käsineitä ja silmälaseja, jotka suojaavat silmiäsi levyiltä leikkaavilta muruilta.

Työn tekeminen tämän materiaalin kanssa vaatii huolta levyn epäonnistumisesta. Löytyneenä pölkkyjen päälle astetta kohti laattoja tulee tehdä huolellisesti ilman äkillisiä liikkeitä.

Tällöin RSD: n avulla voit täyttää kaikki vivahdit, joten voit tehdä paitsi karkean päällysteen myös tasoittaa vanhan ja tehdä uuden viimeistelykerroksen. Voit säästää rahaa, joten voit tehdä tällaisen lattian itse.

OSB-levyt lattian asennukseen

Nimi OSB tarkoittaa orientoitua lanka-alusta. Venäläisessä, se kuulostaa lautaselta, joka on tehty suuntaavista siruista. Niitä käytetään yhä enemmän rakennusteollisuudessa materiaalin erinomaisen teknisen ja ympäristön kannalta. 90% koostumuksesta on jätteenkäsittelyteollisuutta. Kiekkokokoonpanon eri asento kerroksissa kasvattaa voimaa, se laajentaa levyjen OSB: tä. Onko mahdollista antaa tämä materiaali lattialle?

Tekniset suorituslevyt

OSB: n käytön sirun pituus 60-90 mm. Niiden järjestely kerroksissa on erilainen: jos yhdessä osassa komponentit on järjestetty pitkittäisen sivun suuntaisesti toisessa kohtisuorassa. Tämä johtuu lastulevyn ja vanerin suhteen lisääntyneestä lujuudesta. Samalla taivutuslujuus on suhteellisen korkea.

Julkaisu alkaa kolmikerroksisella ja päättyy kahdeksan kerroksen elementteihin. Sideaineina käytetään formaldehydiä, fenoli- tai polyuretaanihartseja. Painepainotetut ja kohotetut lämpötilat komponentit kyllästetään vedenkestävät hartsit ja vaha. Tämä antaa alhaisen hygroskooppisuuden, joka laajensi luetteloa teoksista, joissa käytetään Osb-uunia. Sen vuoksi kysymys siitä, voidaanko OSB voidaan asettaa lattialle, valmistajat reagoivat myönteisesti.

Luomisprosessi tarjoaa tasaisen pinnan ilman vikoja. Paineesta johtuen ei ole mitään onteloita ja tyhjiöitä, mikä määrää työn laadun korkean laadun. Viimeistelyä varten sovelletaan maadoituspaneeleja.

Pitkät pelimerkit ovat eräänlainen vahvistus. Ne mahdollistavat valmiin tuotteen kestämään suuria kuormituksia.

OSB-suojaus

Suurempi osuus tästä puusta. Usein käytetyn kuusen valmistukseen, vähemmän mäntyä. Tällainen koostumus itsessään on vaaratonta. Sideaineita varten formaldehydejä käytetään määränä 8 - 30 mg / 100 g. massat. Tässä annostuksessa ne eivät aiheuta vaaraa ihmisruumiille. Siksi laatta asetetaan katon alle, ja huoneet päästävät eroon siitä. Välittömästi ei ole kysymys siitä, onko materiaalia mahdollista laittaa lattialle. Siitä järjestää lattiat betonipinnoille ja lokeille. Ja jos kyseessä on laminoitu pinnoite ei tarvitse ylimääräistä vedeneristys.

Syttyvyyden luokan mukaan RSD on syttyvä (B3) ja erittäin palava (G4). Poltettaessa, myrkkyjä ja paljon savua vapautuu. Mutta työskentelyssä rakentajat ottavat tämän ominaisuuden huomioon. Pinta on vuorattu syttymättömällä pinnoitteella tai kerroksella, joka estää polttamisen.

Lattian asennuslaatan valinta

Ennen ostoa kannattaa viitata seuraaviin kohtiin:

 • On parempi ostaa kanadalaisten tai eurooppalaisten yritysten tuotteita. Ne käyttävät ympäristöystävällisempiä komponentteja ja niiden tuotteiden laatu on korkeampi;
 • Tuotteet on sertifioitava ja täytettävä E1-ympäristön turvallisuusstandardi;
 • Lattian lattialle on parempi saada kolmannen luokan paneelit. Ne sopivat hinta / vahvuus. Lattialle viive on parempi olla turvallinen ja ostaa paneelit neljäs tyyppi. Ne maksavat enemmän, mutta lattia on turvallisempi;
 • Sillä lattia ei sovi malleihin, jotka on suunniteltu verhous- ja kattopinnoille;
 • Kattavuuden valinta riippuu tilojen tarkoituksesta ja hankkeen toimittamasta koostumuksesta.

Jos asennus tehdään betonipohjassa, paksuus 1 cm riittää. Jos lattia on varustettu palkkeilla, on parempi valita 2 cm paksuus.

Materiaalin määrän laskemiseksi sinun on valittava tuotekoko. Huoneen lasketun alueen ja yhden pinottavan yksikön alueen jälkeen. Selvyyden vuoksi voit laajentaa elementtejä piirustukseen tai erityiseen ohjelmaan. Joten voit saada kokonaisten tuotteiden määrää ja leikata.

Leikkaus tehdään sähkösahalla. Kun työskentelet palapelin kanssa, reunat muuttuvat karkeiksi ja epätasaisiksi, mikä vaikuttaa asennuksen laatuun.

Betonikerros

OSB: n sileä epäsäännöllisyys ja erilainen betonipohja. Näennäisiin vikoihin sopivat kaksi tasoa. Tämäntyyppisille lattialevyille käytetään 8 tai 6 mm paksuisia. Asettelu tapahtuu päällekkäisillä saumoilla.

On välttämätöntä asettaa elementtejä aukkoihin mahdollisuudesta laajentaa kosteuden imeytymistä. Erityisesti se ei koske täysin kuivattua betonia. Paksuus 3 - 5 mm. Se syntyy elementtien ja seinän ja lattian välissä. Kiinnitys betoniin tapahtuu kumiliimalla. Ennen liimauksen tekemistä betonin pintaa käsitellään pohjamaalilla asetuksen lisäämiseksi. Lisäksi arkit kiinnitetään ajopuomilla.

Betonipäällyste voidaan asettaa OSB: n päälle. Tätä varten sinun on käytettävä tuotteita, joissa on vesitiivis päällyste. Pinnan on oltava kiillottamaton, jotta se tarttuu paremmin.

OSB-asennus mahdollistaa viimeistelyn asennuksen:

Levyjen ominaisuudet nostavat alustan meluneristysarvoja ja vähentävät lämmönjohtavuutta.

OSB: n asettaminen viivästyneenä

Paneelit luovat valmiin tai pohjalevyn. Laiteprosessi on ensin seuraava:

 • Viivat on järjestetty portaissa, jotka vastaavat RSD: n lehtien parametreja;
 • Baarissa on uuni. Liitos putoaa puupalkkiin, jossa on levyjen välinen rako;
 • Lattia on kiinnitetty ruuveilla. Kiinnike 30 cm;
 • Toinen kerros, jossa on saumoja, asetetaan. Kiinnitys tapahtuu kierukkamaisilla nauloilla. Levitä liimaa parempaa kiinnittämistä varten.

Luonnosaluetta koskeva työjärjestys:

 • Jäljelle jäävät reunat ovat OSB: n alapuolelta;
 • Lattian päin oleva puoli, kun ensimmäistä kerrospohjaa asennetaan, käsitellään bitumin vedeneristyksellä;
 • Laakerielementtien välissä on eristys;
 • Eristyksen yläpuolella on vedeneristys.

Laatoille asetettavat vaatimukset, kun asetetaan eri lattiapäällysteitä

Materiaalia käytetään itsenäisenä viimeistelynä ja pohjana erilaisille lattiatyypeille. Jokaisella kotelolla on omat muotoiluominaisuudet:

 • laminaatin asennus. Tärkeintä tässä on pinnan tasaisuus. Pehmeämpää muotoilua varten on suositeltavaa luoda tausta OSB: lle.
 • asennus matto, linoleumi. Tällöin nivelten vähimmäismääritys on tärkeä. Levitä ohutlevyjä. Koputus on tiivistetty tiivistysaineella;
 • kiila laattojen alla. Paksuus on valittu, joka kestää tällaisen kuorman. Tuote kiinnitetään varovasti lokeihin, joiden askel tehdään vähemmän kuin muilla koristeluilla;
 • Osb-levy ilman pinnoitusta. Onko mahdollista levittää lattiamateriaalia tässä muodossa? Kyllä, mutta on välttämätöntä suojata pinta useilla kerroksilla lakalla. Tämän tuotteen pinnan on oltava jauhettu.

OSB: tä voidaan käyttää melkein minkä tahansa muotoisen lattian asennuksessa. Niiden korkea lujuus, alhainen kosteuden imeytyminen ja kestävyys mahdollistavat luotettavan ja lämpimän pohjan luomisen.

OSB-uuni - luokittelu ja luokkien valinta

OSB (Oriented Strand Board) on materiaali, jota käytetään menestyksekkäästi rakentamiseen ja huonekalujen valmistukseen. Se näyttää lastulevyiltä, ​​mutta uudessa materiaalissa on merkittävä ero. OSB: n tuotannossa käytetään suuria siruja, siruja, kerrostettuja kerroksia.

Jos parittomat kerrokset pinotaan pitkin laattapituutta, tasaiset tasot on järjestetty poikki. Kerrosten vähimmäismäärä on kolme. Tällainen sirujen ja sirujen ylitys antaa materiaalin, jolla on suuri murtumavoima. Ne, jotka ovat tänään huolissaan talon rakentamisesta tai korjaamisesta, ovat ihmettelemässä, voidaanko OSB lattiaan sijoittaa?

OSB-luokitus

OSB on erilainen paksuuden ja materiaalin laadun suhteen. riippuen raaka-aineen koosta, käytettyjen hartsien tiheydestä ja laadusta, jotka vaikuttavat kosteuden kestävyyteen.

Kosteuden kestävyyden kriteerien mukaan OSB on jaettu neljään luokkaan Euroopassa:

 • OSB-1 on halvin ja hygroskooppinen materiaali. Sitä käytetään alhaisen kosteuden omaavien asuin- ja toimistotilojen sisustuksessa.
 • OSB-2 - vahvuus ja kosteuden kestävyys lisääntyivät. Materiaalia käytetään huonekalujen valmistukseen.
 • OSB-3 on kosteutta kestävä alusta, jota käytetään sisä- ja ulkokäyttöön. Tämä materiaali sopivalla paksuudella voidaan asettaa lattialle.
 • OSB-4 - tämä materiaali on korkeimmillaan ja sillä on korkea kosteuden kestävyys ja kestävyys. Sitä käytetään talonrakentamisen ulkoseinien paneelien valmistukseen.

Lyhenteitä koskeva lyhyt huomautus. OSP: n venäjänkielinen on purettu suuntautuneeksi lanka-alukseksi. OSB: n englanninkielinen kuulostaa suuntautuneelta säikeeltä. Sana-alusta käännetään kahdella tavalla: levy ja levy. Siksi RSD: n kirjoittaminen ja sitä enemmän OSV ei ole aivan oikein. Vaikka samanlaisia ​​lyhennyksiä orientoitua juosteainetta löytyy myös rakennusmarkkinoilta.

Miksi valita OSB-3?

Suurempi kosteudenkestävyys saavutetaan pääasiassa käyttämällä fenoli-formaldehydiä sideaineena, liima-aineena. Mutta sisätiloissa näitä materiaaleja ei suositella. Lisäksi Euroopan maissa materiaalien tuotanto formaldehydillä on kielletty. Valmistajat ovat kehittäneet sideaineita polyuretaanihartseihin perustuvien sidosten ja puristimien puristamiseksi. Eurooppa tuottaa OSB-3 Bolderaja ECO: ta, joka käyttää näitä turvallisia hartseja. Aine on eurooppalaisen standardin EN 300 mukainen. Tämä materiaali on kuitenkin tavallista kalliimpaa. mutta onko se tarpeen säästää terveydelle?

Lattianvalmistajat tuottavat levyjä, joissa on ura-harjanteen reuna, jotka antavat levyjen tiukemman sovittamisen toisiinsa. Ja kysymykseen siitä, onko OSB: n sijoittaminen lattialle mahdollista, valmistaja antaa myönteisen vastauksen kuluttajille, joilla on eri paksuus ja kosteuden kestävyys.

Videossa. materiaalin ominaisuudet ja ominaisuudet

Missä kerroksessa OSB: n tulisi olla asetettu?

Ennen kuin valitset materiaalin lattialle, sinun on päätettävä, millaista tekniikkaa haluat asettaa lattiaan. YMP: n lattia voi olla karkea ja kasvohoito. Lattiapäällyste levitetään linoleumilla, laminaatilla, parketeilla tai matolla. Etupäällyste on peitetty useilla lakkakerroksilla tai maalilla parantamaan koristepäällystystä ja parantamaan kosteuden kestävyyttä. OSB leviää vanhan puulattian sementti-betonipinnoille tai sopii tukkeihin.

Sementti-betonipinnoille

Lattialle on tarpeen ottaa Euroopan tuotannosta OSB-3. koska tämän materiaalin laatu täyttää vaaditut vaatimukset. Kiinalaiset tuotteet ilmestyivät markkinoille. Se sopii paitsi pakkauslaatikoihin tai seinien lämpöeristykseen. Lattia ei ole sopiva.

Materiaalin paksuus suoraan lasille on oltava vähintään 18 mm edellyttäen, että yläosa on päällystetty linoleumilla, laminaatilla. Jos OSB on pääkerros, laatta tulee ottaa vähintään 22 mm.

Mitä tulee kysymykseen siitä, onko PCB: tä mahdollista saada suoraan tasoittaa, on erilaisia ​​mielipiteitä. Masters luottavat henkilökohtaiseen kokemukseen, puolustavat omia näkemyksiään ja usein he ovat ristiriitaisia ​​eri asiantuntijoiden kesken.

OSB on suhteellisen uusi materiaali, ja miten se käyttäytyy 10-15 vuoden aikana, on vaikea ennustaa. Siksi tulevat asunnon omistajat, jotka valitsevat OSB: n lattiaksi, pyytävät myös lukuisia kysymyksiä tästä materiaalista.

OSB: n sementtipinnoille voi olla, mutta tämän sementtikannan on oltava täysin sileä. Ja estääksesi lattiaa liikkumasta, sementtilaastia on pestävä erityisellä liimalevyllä. Kosteus alueella, jossa talo on rakennettu, ei pitäisi olla korkea. Ja jos asut lähellä säiliötä, ja ilman kosteus ylittyy, on parempi erehtyä ja laittaa liesi lokiin.

Älä sijoita OSB: n lämpimän kerroksen alle. Tähän on useita syitä:

 • Kuumennettaessa OSB haihtuu voimakkaasti hartseihin ja kemikaaleihin, mikä heikentää lujuusominaisuuksia.
 • Liima-aineiden parit myrkyttävät tilojen matkustajat.
 • OSB: llä on alhainen lämmönhukka, mikä estää lämmön vapautumisen. Sähkön määrä on jatkuvasti liian suuri ja huone ei lämpene.

Yleensä lämmin kerros on hyvä laattojen keraamisten laattojen alla, laminaatin tai linoleumin alla, joka on asetettu sementtilaastille. Lattialämmitysjärjestelmän alla oleva puu ei ole sopiva.

Useimmat päälliköt uskovat, että OSB on parempi sijoittaa viivästyspalkkeihin 3-5 cm paksuihin. On välttämätöntä, että levyn ja levyn välissä on ilmankiertoa eikä kosteutta kerääntyä.

Levyt tulisi kyllästää palonestoaineella ja anti-bug-työkalulla. On toivottavaa, että palkin kosteuspitoisuus ei ylitä 20%: a, kaikkien palkkien on oltava samansuuruisia (tai paksuus). Jos lattia asetetaan ensimmäiselle kerrokselle, viivästysten välillä on suositeltavaa asentaa massaeristys tai mineraalivilla.

Viiveet asetetaan enintään 50 cm: n välein toisistaan. Tangon korkeus tasoitetaan tasolta ja tasolta. Paikoissa, joissa levyt on liitetty toisiinsa, ylimääräiset ja poikittaiset palkit ovat suljettuja, koska ruuvit, jotka pitävät levyjä niihin, on ruuvattu viiveiksi.

Yleensä viivästymiseen valitaan kahden tai kolmen lajin puulajien havupuita, mutta jos lattia on tarkoitettu erittäin kosteisiin tiloihin, on parempi valita lehtipuu tai haapa.

Vanha puulattia

Monet Neuvostoliiton aikakauteen rakennetut talot ovat puulattiat. Joissakin paikoissa oli halkeamia, levyt olivat hieman vääntyneet. Lukuisista värjäyksistä vanhoja lattiat näyttävät edustavilta, vaikkakin vielä melko vahvat. Tällainen lattia voi toimia perustana tai karkeana lattiaksi OSB: lle.

Ennen kuin asetat OSB: n vanhaan kerrokseen, sinun on tarkasteltava huolellisesti levyjä. Puulattian käyttämien vuosikymmenten aikana kynnet ovat löystyneet, ja vaikka ne lyö heidät, he tulevat välittömästi ulos. On parempi vetää pois tällaiset kynnet ja kierrä ruuvit vanhojen levyjen päälle hukuttaen korkit. Joissakin paikoissa saatat joutua käyttämään tasoa sääntöjenvastaisuuksien poistamiseksi. Pohjakerrokset on myös poistettava.

Työtä varten on parempi käyttää OSB-3: tä ohuempana kuin 18 mm. On totta, että Internetissä on suosituksia, joissa ehdotetaan 10 mm: n OSB: n käyttöä, mutta tämä on ohuen materiaalin lattiaan, johon kalusteet asennetaan. Heikot kaapit pystyvät työntämään ohutta levyä. Leikattuja ja asetettuja levyjä kiinnitetään ruuveilla puupohjaan. Niiden välinen etäisyys saa olla korkeintaan 60 cm.

Siten OSB: tä voidaan käyttää lattiamateriaalina. Mutta jotta lattia voisi toimia useiden vuosikymmenien ajan, on tärkeää valita se oikein. Jotta et "ostaisi" kiinaa eurooppalaisen laadun sijaan, kysy myyjiltä asiakirjoja, jotka vahvistavat valmistajan, laatusertifikaatit, varmista, että saat sen, mitä maksat.

OSB-uuni - luokittelu ja luokkien valinta

OSB (Oriented Strand Board) on materiaali, jota käytetään menestyksekkäästi rakentamiseen ja huonekalujen valmistukseen. Se näyttää lastulevyiltä, ​​mutta uudessa materiaalissa on merkittävä ero. OSB: n tuotannossa käytetään suuria siruja, siruja, kerrostettuja kerroksia.

Jos parittomat kerrokset pinotaan pitkin laattapituutta, tasaiset tasot on järjestetty poikki. Kerrosten vähimmäismäärä on kolme. Tällainen sirujen ja sirujen ylitys antaa materiaalin, jolla on suuri murtumavoima. Ne, jotka ovat tänään huolissaan talon rakentamisesta tai korjaamisesta, ovat ihmettelemässä, voidaanko OSB lattiaan sijoittaa?

OSB-luokitus

OSB on erilainen paksuuden ja materiaalin laadun mukaan raaka-aineiden koosta, käytettyjen hartsien tiheydestä ja laadusta riippuen kosteudenkestävyydestä.

Kosteuden kestävyyden kriteerien mukaan OSB on jaettu neljään luokkaan Euroopassa:

 • OSB-1 on halvin ja hygroskooppinen materiaali. Sitä käytetään alhaisen kosteuden omaavien asuin- ja toimistotilojen sisustuksessa.
 • OSB-2 - vahvuus ja kosteuden kestävyys lisääntyivät. Materiaalia käytetään huonekalujen valmistukseen.
 • OSB-3 on kosteutta kestävä alusta, jota käytetään sisä- ja ulkokäyttöön. Tämä materiaali sopivalla paksuudella voidaan asettaa lattialle.
 • OSB-4 - tämä materiaali on korkeimmillaan ja sillä on korkea kosteuden kestävyys ja kestävyys. Sitä käytetään talonrakentamisen ulkoseinien paneelien valmistukseen.

Miksi valita OSB-3?

Suurempi kosteudenkestävyys saavutetaan pääasiassa käyttämällä fenoli-formaldehydiä sideaineena, liima-aineena. Mutta sisätiloissa näitä materiaaleja ei suositella. Lisäksi Euroopan maissa materiaalien tuotanto formaldehydillä on kielletty. Valmistajat ovat kehittäneet sideaineita polyuretaanihartseihin perustuvien sidosten ja puristimien puristamiseksi. Eurooppa tuottaa OSB-3 Bolderaja ECO: ta, joka käyttää näitä turvallisia hartseja. Aine on eurooppalaisen standardin EN 300 mukainen. Tosi, tämä materiaali on tavallista kalliimpaa, mutta onko se tarpeen säästää terveydelle?

Lattianvalmistajat tuottavat levyjä, joissa on ura-harjanteen reuna, jotka antavat levyjen tiukemman sovittamisen toisiinsa. Ja kysymykseen siitä, onko OSB: n sijoittaminen lattialle mahdollista, valmistaja antaa myönteisen vastauksen kuluttajille, joilla on eri paksuus ja kosteuden kestävyys.

Videossa: materiaalin ominaisuudet ja ominaisuudet

Missä kerroksessa OSB: n tulisi olla asetettu?

Ennen kuin valitset materiaalin lattialle, sinun on päätettävä, millaista tekniikkaa haluat asettaa lattiaan. YMP: n lattia voi olla karkea ja kasvohoito. Lattiapäällyste levitetään linoleumilla, laminaatilla, parketeilla tai matolla. Etupäällyste on peitetty useilla lakkakerroksilla tai maalilla parantamaan koristepäällystystä ja parantamaan kosteuden kestävyyttä. OSB leviää vanhan puulattian sementti-betonipinnoille tai sopii tukkeihin.

Sementti-betonipinnoille

Lattialle OSB-3 on tehtävä Euroopassa, sillä tämän materiaalin laatu täyttää vaaditut vaatimukset. Kiinalaiset tuotteet ilmestyivät markkinoille. Se sopii paitsi pakkauslaatikoihin tai seinien lämpöeristykseen. Lattia ei ole sopiva.

Mitä tulee kysymykseen siitä, onko PCB: tä mahdollista saada suoraan tasoittaa, on erilaisia ​​mielipiteitä. Masters luottavat henkilökohtaiseen kokemukseen, puolustavat omia näkemyksiään ja usein he ovat ristiriitaisia ​​eri asiantuntijoiden kesken.

OSB on suhteellisen uusi materiaali, ja miten se käyttäytyy 10-15 vuoden aikana, on vaikea ennustaa. Siksi tulevat asunnon omistajat, jotka valitsevat OSB: n lattiaksi, pyytävät myös lukuisia kysymyksiä tästä materiaalista.

OSB: n sementtipinnoille voi olla, mutta tämän sementtikannan on oltava täysin sileä. Ja estääksesi lattiaa liikkumasta, sementtilaastia on pestävä erityisellä liimalevyllä. Kosteus alueella, jossa talo on rakennettu, ei pitäisi olla korkea. Ja jos asut lähellä säiliötä, ja ilman kosteus ylittyy, on parempi erehtyä ja laittaa liesi lokiin.

Älä sijoita OSB: n lämpimän kerroksen alle. Tähän on useita syitä:

 • Kuumennettaessa OSB haihtuu voimakkaasti hartseihin ja kemikaaleihin, mikä heikentää lujuusominaisuuksia.
 • Liima-aineiden parit myrkyttävät tilojen matkustajat.
 • OSB: llä on alhainen lämmönhukka, mikä estää lämmön vapautumisen. Sähkön määrä on jatkuvasti liian suuri ja huone ei lämpene.

Yleensä lämmin kerros on hyvä laattojen keraamisten laattojen alla, laminaatin tai linoleumin alla, joka on asetettu sementtilaastille. Lattialämmitysjärjestelmän alla oleva puu ei ole sopiva.

Viiveellä

Useimmat päälliköt uskovat, että OSB on parempi sijoittaa viivästyspalkkeihin 3-5 cm paksuihin. On välttämätöntä, että levyn ja levyn välissä on ilmankiertoa eikä kosteutta kerääntyä.

Levyt tulisi kyllästää palonestoaineella ja anti-bug-työkalulla. On toivottavaa, että palkin kosteuspitoisuus ei ylitä 20%: a, kaikkien palkkien on oltava samansuuruisia (tai paksuus). Jos lattia asetetaan ensimmäiselle kerrokselle, viivästysten välillä on suositeltavaa asentaa massaeristys tai mineraalivilla.

Viiveet asetetaan enintään 50 cm: n välein toisistaan. Tangon korkeus tasoitetaan tasolta ja tasolta. Paikoissa, joissa levyt on liitetty toisiinsa, ylimääräiset ja poikittaiset palkit ovat suljettuja, koska ruuvit, jotka pitävät levyjä niihin, on ruuvattu viiveiksi.

Vanha puulattia

Monet Neuvostoliiton aikakauteen rakennetut talot ovat puulattiat. Joissakin paikoissa oli halkeamia, levyt olivat hieman vääntyneet. Lukuisista värjäyksistä vanhoja lattiat näyttävät edustavilta, vaikkakin vielä melko vahvat. Tällainen lattia voi toimia perustana tai karkeana lattiaksi OSB: lle.

Ennen kuin asetat OSB: n vanhaan kerrokseen, sinun on tarkasteltava huolellisesti levyjä. Puulattian käyttämien vuosikymmenten aikana kynnet ovat löystyneet, ja vaikka ne lyö heidät, he tulevat välittömästi ulos. On parempi vetää pois tällaiset kynnet ja kierrä ruuvit vanhojen levyjen päälle hukuttaen korkit. Joissakin paikoissa saatat joutua käyttämään tasoa sääntöjenvastaisuuksien poistamiseksi. Pohjakerrokset on myös poistettava.

Siten OSB: tä voidaan käyttää lattiamateriaalina. Mutta jotta lattia voisi toimia useiden vuosikymmenien ajan, on tärkeää valita se oikein. Jotta et "ostaisi" kiinaa eurooppalaisen laadun sijaan, kysy myyjiltä asiakirjoja, jotka vahvistavat valmistajan, laatusertifikaatit, varmista, että saat sen, mitä maksat.

Kosteutta kestävät lattialaatat

Ominaisuudet ja ominaisuudet kosteudenkestävästä kielekkäästä lastulevystä lattiaan

Nykyaikaiset rakennusmarkkinat eivät ole väsyneitä yllätyiksi uusilla tuotteilla, jotka vähentävät työvoimakustannuksia ja parantavat työn lopputulosta entisestään. Nykyisiä rakennusmateriaaleja parannetaan jatkuvasti. Yksi tällaisista tuotteista on kosteutta kestävä ppc-lattia lattialle.

Monet sanovat, että lastulevyä on vaikea kutsua uutuuteen. Tätä levyä on käytetty pitkään, paitsi korjaustöissä myös rakennustöissä, lastulevyssä, koska puupohjainen tuote tunnetaan monilta. Rakennusmateriaalimarkkinoilla on kuitenkin jotain uutta.

Uusi tuote korjaamiseen ja rakentamiseen

Mikä tämä nykyaikainen lastulevy on? Groovy-lastulevyä, joka lisäksi kestää kosteutta - on lastulevyä komposiittikantaan. Levyt valmistetaan painamalla.

Kieli sallii materiaalin sijoittamisen paljon nopeammin. Tämän ominaisuuden ansiosta voit nopeasti järjestää lattian, vaikka päällikkö ei ole ammattilainen. Uurettu levy sopii helposti paitsi lattialle. Tuotteet on suunniteltu käytettäväksi kattoihin, seiniin tai kattoihin.

Paneelilaatta on melkein välttämätöntä karkeiden lattioiden järjestelyssä. Kiintolevyn avulla voit jopa tasoittaa vähäisimpään vaikeimpaan pohjaan vaikeimpaan helpotukseen ja sitten valmistaa pintaa viimeistelypäällysteen asennukseen. Kaikki lastulevyt sopivat näihin tarkoituksiin, mutta kosteutta kestävät levyt ovat paras valinta karkeille lattioille.

Kosteudenkestävien levyjen valmistusvaiheessa parafiinien perustuvia erityisiä emulsioita lisätään seokseen. Myös tuotteen koostumuksessa on liima, joka on luotu vähärasvaisten synteettisten polymeerien perusteella. Melamiinia käytetään usein tähän tarkoitukseen.

Kuinka erottaa vedenpitävät tuotteet tavallisilta? Hyvin yksinkertainen. Jos katsot leikkausta, näet vihreiden ominaispiirteet. Kosteutta kestävät materiaalit testataan laboratorio-olosuhteissa ja ne erottuvat vähimmäistasolla, kun ne altistuvat kosteudelle. Tätä materiaalia voidaan käyttää ilman minkäänlaisia ​​huolenaiheita karkeiden substraattien asennusta varten millä tahansa tilalla, myös märillä. Rakennuksen valintamyymälöissä tämä materiaali on varustettu merkinnällä "B".

Kielen ja uran nivelten suosio

Tämä liitäntä ei suunnittelun ominaisuuksien vuoksi salli näiden osien liikkumista suhteessa toisiinsa, jolloin ne muodostavat parhaan lattian. Vedenkestävästä lastulevystä, jos liimaa liima liima, tuloksena on täysin suljettu muotoilu. Voit jopa tehdä ilman vedeneristyskerrosta.

Lisäksi kielellä on muita etuja. Huomioi näin kuorman tasaisempi jakautuminen yhteyksien tasossa. Tällaisen liitoksen vahvuus on paljon suurempi kuin kiinnittämällä vaneria tai lastulevyä nauloilla tai ruuveilla.

Lattialaattojen kielen ja uran liitos suojaavat luotettavasti lopullisia pinnoitteita ja mahdollisia vaurioita. Asennettaessa levyjä ilman harjanteita ja uria, tällaisten materiaalien välillä on aina aukko. Vaikka laatat ovat täysin linjassa, ne vaihtelevat edelleen korkeudella. Laattojen reunalla on terävä kulma - näissä paikoissa kalliit ja nykyaikaiset puhtaat lattiat katkeavat ja rikkovat.

Uramaalisten levyjen edut

Tämä edistyksellinen ratkaisu tarjoaa merkittäviä etuja, mikä mahdollisti tällaisen lastulevyn suosion.

Helppo asennus ja asennus

Ensimmäinen ja tärkein etu on asennuksen helppous. Levyä käsitellään kehän ympärillä. Toisin sanoen urat ja urat tehdään koko kehällä, mikä nopeuttaa asennuksen nopeutta ja tekee siitä nopean ja kätevän. Tämän uuden tuotteen kanssa ei ole enää tarpeen tasata lattiat likaisilla sementti-hiekkastreilla. Levyprofiililevyn asentamiseen tarvitset vain vakiotyökaluja, joita kaikilla kodin käsityöläisillä on. Tällaisen lastulevyn asentaminen ei vaadi erityisiä taitoja. Merkittävä etu on mahdollisuus kerätä lattiat, erilaiset väliseinät ja luoda yksinoikeita ilman esteettisen ulkonäön menetystä ja ilman laattojen koskemattomuutta.

Korkea ympäristöystävällisyys

Levy valmistetaan puuhakeista painamalla parafiini- ja melaniini-lisäyksellä. Näitä rakennusmateriaaleja voidaan käyttää kaikentyyppisissä tiloissa ja jopa niissä, joissa terveysvaatimuksia lisätään. Materiaali on nykyään yksi ympäristöystävällisimmistä niistä, jotka ovat yleisesti saatavilla. Ympäristöystävällisyydestä ja ihmisten vaarattomuudesta johtuen uritetut levyt ovat jopa parempia kuin OSB tai vaneri, jota käytetään myös lattian järjestämiseen.

Erinomainen vahvuus

Kiinteän tiheyden ansiosta kielikäyttöinen lastulevy voi kestää jopa äärimmäisiä pistekuormituksia. Tämän indikaattorin avulla tämä tuote on parempi kuin muut samankaltaiset tuotteet. Karkeiden lattioiden järjestelyyn riittää se, että lastulevyä on 16 - 22 mm paksuinen ja viiveen leveys voi olla 300-400 mm 16 mm levyille ja 400-600 22 mm levyille.

Korkea kosteudenkestävyys

Tämän tuotteen kosteudenkestävyysindikaattorit ylittävät paljon enemmän kuin mitä markkinoilla on tänään. Levyn OSB ei ole niin korkea kosteudenkestävyys kuin vaneri. Tavalliset levyt turpoavat vain 10%, kun ne altistuvat kosteudelle 24 tuntia. Tämä on vaikuttava tulos. On myös erittäin tärkeää, että kosteuden ollessa alttiina geometriaa ei menetetä, ja laajentamisliitokset estävät säröilyä nivelissä jopa haitallisten vaikutusten alaisena.

kestävyys

Tuotteet kestävät putrefaktiivisia prosesseja ja muotteja. Fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet sekä aggressiivisten ympäristöjen lisääntynyt kestävyys mahdollistavat tällaisen lastulevyn käyttöiän hyvin.

Vaikka vertaisit yhden metrin lattian hinnan mistä tahansa muusta materiaalista, vedenpitävästä uritetusta lastulevystä valmistetulla levyllä on alhaisemmat kustannukset kuin OSB, vaneri, kartonki ja muut materiaalit. Tämän vuoksi monet valitsevat uritetun lastulevyn aluslattian järjestämiseksi tai tasoittamiseksi.

Kokonaiset mitat

Rakennuslevy valmistetaan vakiokokoina 600 × 2440 tai 600 × 1830. Paksuus on vain kaksi, tämä on 16 mm ja 22 mm. Kompakti koko ja pieni paino tekevät kätevästi kuljettaa lastulevyä jopa yhdelle henkilölle. Vakiolevyn paino, jonka paksuus on 16 mm, on vain 15 kg.

Asennus lattian vedenpitävä uritettu lastulevy

Karkeiden kerrosten asennus tulisi aloittaa höyrysulkuaineiden asennuksella. Jos pohja on betonia, voidaan tavallinen muovikääre. Mutta voit hyödyntää innovatiivisempia ratkaisuja, kuten esimerkiksi fit izospan. Höyrysulun tulee olla kiinteä, ja reunat tulisi asettaa hieman marginaalilla.

Seuraava - viivästysten asennus. Ne tulisi asentaa tiettyyn askelta valitun levyn paksuuteen. Viivästysten väliset aukot tulisi täyttää eristemateriaaleilla. Kaikki, mitä on kaupoissa, tekee. Suosituin eriste on mineraalivilla. On tärkeää muistaa, että villalevyn paksuus on 30 mm vähemmän kuin viive. Tämä tehdään luonnollisen ilmavirran vuoksi.

Se oli valmisteleva vaihe. Seuraava pino puulevy. Lattia on asetettu niin, että laatan lyhyt sivu sijaitsee ristinivelen kanssa, jos työ tehdään oven vastapäätä olevasta seinästä.

Joko PVA-liimaa tai lateksipohjaista mastista kiinnitetään kielekkeeseen ja uraosaan. Lisäksi kukin laatta kiinnitetään lokeihin itsekierteittävin ruuvein. Etukäteen, on välttämätöntä vaihtaa ruuvin reikiä. Tämän ansiosta ruuvipään luotettavuus on mahdollista.

Floating installation

Järjestelmän lisäksi lattian järjestäminen lokeihin on myös "kelluva" menetelmä. Tässä lastulevy ei ole kiinteä. Levy pysyy sisällä löysällä tyynyllä tai lämmittimellä. Mutta toistensa välissä liuska- ja uurulevyt yhdistyvät yhteen, minkä seurauksena muodostuu yksi pinta. Tämän menetelmän valmistelutoimet ovat samat kuin tukkien lattialle.

Koska lastulevyä ei ole kiinteästi kiinnitetty maahan, tällainen lattia on kestävämpi. Sen ominaisuudet ovat parempia kuin lokit lattialla. Käyttämällä tätä menetelmää lattia vähentää melua ja jousen vaimennuksella on myönteinen vaikutus terveyteen.

Kuinka valita vedenpitävä lastulevy

Kuten jo todettiin, kosteudelta suojaavan levyn tunnistaminen voi olla vihreillä pilareilla. Laminoitu lastulevy eroaa merkittävästi erilaisista mekaanisista rasituksista. Väri, koska rakenne voi olla erilainen. Pintaan nähden voi olla joko matta tai kiiltävä.

Vaneri tasoittamiseksi lattiaan

Lastulevyn lisäksi vaneria voidaan käyttää myös lattiaan. Rakennusmarkkinoilla on uritettu vaneri - se soveltuu paremmin lattiaan kuin tavallinen. Tämän materiaalin käyttö ei kuitenkaan ole halvempaa kuin lastulevyn käyttö, vanerin kosteudenkestävyyden lisäksi on paljon huonompi.

Vedenpitävä lastulevy voi kilpailla vain vanerin brändin FSF kanssa. Tällä materiaalilla on korkea kosteusvastus, kulutuskestävyys, mekaaninen lujuus. Mutta jos on olemassa valinta - vaneri tai lastulevy, silloin on parempi lastulevy.

Voidaan päätellä, että ei ole välttämätöntä käyttää perinteisiä luonnosmateriaaleja kalliin viimeistelyn avulla. Teknologia mahdollistaa entistä innovatiivisemmat tuotteet, joiden suorituskyky on edullinen. Näiden tuotteiden avulla voit ratkaista monia eri tehtäviä. Vedenpitävä kiintolevy on yleinen ratkaisu, jota kannattaa käyttää.

Kosteudenkestävät lattialaatat - käytettävä tarkoitetulla tavalla

Kaikissa lattiatyypeissä tarvitaan hyvä tasainen, vakaa pohja. On hyvä, jos edellinen lattia täysin täyttää vaatimukset ja voi toimia pohjana uudelle kerrokselle, ja mitä jos näin ei ole?

Tällöin tarvitset vanhan lattian osittaisen korjaamisen tai täydellisen purkamisen ja alustan asentamisen alusta alkaen, mikä ei ole pelkästään kallista rahaa vaan myös aikaa.

vanhan lattian purkaminen ja alustan laite alusta alkaen, eikä se ole vain kallis rahaa vaan myös aikaa.

vanhan lattian purkaminen ja alustan laite alusta alkaen, eikä se ole vain kallis rahaa vaan myös aikaa.

Pyyhkimme lattiaa: poistamme vanhat levyt ja liittimen "vanhan lattian ja perusyksikön purkamisen alusta alkaen. Tämä ei ole vain kallis rahan kannalta, vaan ja vie aikaa.

HUOM! Luonnoksen esivalmisteen kosteutta kestävä lattia on erinomainen perusta lähes kaikentyyppiselle viimeistelypinnoitukselle.

Etuna, että suoritetaan "kuiva levitys" mistä tahansa edellä mainituista materiaaleista tavanomaisen sementti-hiekkalaatan päälle, on se, että:

 • Ei ole pitkäaikaista ja ei kovin miellyttävää "märkä" työtä, joka vaatii erityisehtoja niiden toteutumiselle (lämpötila, kosteus). Se, että näitä ehtoja ei noudateta, ja johtaa siihen, että "märkäpaksuudet" ajan myötä menettävät voimansa.
 • Esikäsitellyn lattian kevyempi rakenne, vaikka se on huomattavan paksuinen, ei paina kuormittavia rakenteita tiettyyn turvallisuustasoon.

Kipsikuitulevyt

Mikä on itse asiassa kosteutta kestävä GVL lattialle? Tämä on viimeistelymateriaali, joka on valmistettu selluloosalla vahvistetuista kipsistä erikoisin teknisin lisäainein. Toisin kuin kipsilevy, kipsilevyllä ei ole kartonkikuorta ja se on täysin homogeeninen materiaali, jolla on suurempi lujuus.

Kosteudenkestävää kipsilevyä käytetään monenlaisiin tarkoituksiin, esimerkiksi kylpyhuoneen nimeämiseen

Kipsikuidun levyt on sallittu:

 • Puurakenteet (vanhat lankkulevyt tai viivästykset) - vain, jos muotteja ja roskaa ei ole.
 • Teräsbetonilaatta.

Tietosi! Kovettuneen kipsilevyn koristelu lokitiedostojen läpi saa erinomaisen mahdollisuuden lattian lisäeristykseen ja äänieristykseen erilaisilla sopivilla materiaaleilla (laajennettu polystyreeni, mineraalivilla). Lisäksi maanalaisessa tilassa voit järjestää tarvittavat tekniset viestinnät, vain varmista niiden sijoittamisen turvallisuus.

Koska kipsin läsnä on suuria määriä GVL-levyjen koostumuksessa, se on täysin syttymätön ja toimii hyvin korkeissa lämpötiloissa, mikä takaa niiden rakenteiden maksimaalisen paloturvallisuuden. Ja antaa myös mahdollisuuden vaihtoehtoisten lämmitysjärjestelmien laitteisiin "Lämmin lattia".

järjestelmä "lämmin kerros".

järjestelmä "lämmin kerros".

Järjestelmä Lämpöeristetty lattia: ominaisuudet, edut, järjestelmän "Heat-insulated floor" -järjestelmän "href =" http://shkolapola.ru/teplyi/674-sistema-teplyj-pol ">.

Se on tärkeää! Valmistettaessa esivalmistettua lattiaa, varmista, että se jättää väliin sen ja sulkevien seinien väliin ja täytä sitten kaikki joustavat eristeet tai erityiset vaimennusnauhat.

Kosteutta kestävät lattiat ovat kipsikuidusta valmistettuja levyjä, yleensä kaksikerroksisia tai yksikerroksisia tehdasvalmisteisia liimattuja kaksinkertaisia ​​levyjä.

Jos järjestät betonielementin betonielementin. Teokset on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinään asennetun huoneen reunassa on kiinnitetty nauha (paksuus 10 mm). Tämä on kompensointikerros, joka imee melua ja suojaa lattiaa vaurioilta muodonmuutoksen takia lämpötilan vaihteluista johtuen. Säätönauha on sijoitettu niin, että sen yläreuna oli hieman lopullisen lattian lopputason yläpuolella, se katoaa jalustan takana. Jos jalusta ei ole tarkoitettu, se on helppo leikata leukakirjalla.
 • Höyrysulku (polyeteenikalvo 200 μm paksu), jonka päällekkäisyys on 10-15 mm, laajenee kattoon. Kalvon reunat levitetään myös seiniin lattiapäällysteen korkeuteen.

Vihje! Vaimenninnauhan ja vedenpitävän kerroksen jäänteet poistetaan lattiapäällysteen asennuksen jälkeen ennen pohjalevyjen asentamista.

 • Nyt nukahdumme laajentunut savi. Se toimii lämpöeristeenä ja tasoituskerroksena. Levitettyjen savikerrosten vuoraus suoritetaan poispäin poispäin seinästä, joka on vastapäätä poistumista, käyttäen sääntöä ja rakennustasolla asennettavia ohjainsaajia. Yhdensuuntainen sardeldiitti tiivistetään tiiviisti kiinnittämällä erityistä huomiota kulmiin, oviaukkoihin, seinien seinämiin.

HUOM! Laajennettu savi on parempi käyttää hienoa fraktiota tai yhdistää laajennettua savimaata suurempaan osaan.

 • Ensimmäisen GVL-levyn asennus alkaa sisäänkäynnin lähimmästä kulmasta. Lattian täyttöä varten käytetään tavallisesti vesitiivis GVL, jonka mitat ovat 1500x1200x10 mm. Levyt asetetaan toisiinsa nähden siirtymällä siten, että nivelet eivät ole päällekkäin.
 • Levitä erityinen liima-aine tai valkoinen liima ensimmäiseen kerrokseen kipsikuitulasista.
 • Toinen kerros kipsi- kuitulevyä sijoitetaan offset-saumoilla ensimmäisen ja toisen kerroksen levyjen väliin.
 • Ensimmäiset ja toiset GVL-kerrokset kiinnitetään itsekierteittävillä ruuveilla, joiden korkeus on enintään 300 mm. Levyjen, joiden paksuus on 10 mm, ruuvin pituus on 19 mm, levyille, joiden paksuus on 12 mm - kiinnittimet, joiden pituus on 23 mm.

Se on tärkeää! Jos eristyksen täyttökerros ylittää 60 mm: n korkeuden, tulee olla kolmas kerros suurikokoisia (2500 x 1200 x 10 mm) kosteutta kestäviä kipsilevylevyjä, joiden liitoksen leveys on vähintään 250 mm.

 • Levyt GVL: n välisten saumojen on kestettävä. Kun esikäsitelty lattia on päällystetty ohuella, joustavalla materiaalilla (matto, linoleumi), on suositeltavaa pinnoittaa pintaa vähintään 2 mm kittipeitteellä.

järjestää betonielementti. Teokset on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinään asennetun huoneen reunassa on kiinnitetty nauha (paksuus 10 mm). Tämä on kompensointikerros, joka imee melua ja suojaa lattiaa vaurioilta muodonmuutoksen takia lämpötilan vaihteluista johtuen. Säätönauha on sijoitettu niin, että sen yläreuna oli hieman lopullisen lattian lopputason yläpuolella, se katoaa jalustan takana. Jos jalusta ei ole tarkoitettu, se on helppo leikata leukakirjalla.
 • Höyrysulku (polyeteenikalvo 200 μm paksu), jonka päällekkäisyys on 10-15 mm, laajenee kattoon. Kalvon reunat levitetään myös seiniin lattiapäällysteen korkeuteen.

Vihje! Vaimenninnauhan ja vedenpitävän kerroksen jäänteet poistetaan lattiapäällysteen asennuksen jälkeen ennen pohjalevyjen asentamista.

 • Nyt nukahdumme laajentunut savi. Se toimii lämpöeristeenä ja tasoituskerroksena. Levitettyjen savikerrosten vuoraus suoritetaan poispäin poispäin seinästä, joka on vastapäätä poistumista, käyttäen sääntöä ja rakennustasolla asennettavia ohjainsaajia. Yhdensuuntainen sardeldiitti tiivistetään tiiviisti kiinnittämällä erityistä huomiota kulmiin, oviaukkoihin, seinien seinämiin.

HUOM! Laajennettu savi on parempi käyttää hienoa fraktiota tai yhdistää laajennettua savimaata suurempaan osaan.

 • Ensimmäisen GVL-levyn asennus alkaa sisäänkäynnin lähimmästä kulmasta. Lattian täyttöä varten käytetään tavallisesti vesitiivis GVL, jonka mitat ovat 1500x1200x10 mm. Levyt asetetaan toisiinsa nähden siirtymällä siten, että nivelet eivät ole päällekkäin.
 • Levitä erityinen liima-aine tai valkoinen liima ensimmäiseen kerrokseen kipsikuitulasista.
 • Toinen kerros kipsi- kuitulevyä sijoitetaan offset-saumoilla ensimmäisen ja toisen kerroksen levyjen väliin.
 • Ensimmäiset ja toiset GVL-kerrokset kiinnitetään itsekierteittävillä ruuveilla, joiden korkeus on enintään 300 mm. Levyjen, joiden paksuus on 10 mm, ruuvin pituus on 19 mm, levyille, joiden paksuus on 12 mm - kiinnittimet, joiden pituus on 23 mm.

Se on tärkeää! Jos eristyksen täyttökerros ylittää 60 mm: n korkeuden, tulee olla kolmas kerros suurikokoisia (2500 x 1200 x 10 mm) kosteutta kestäviä kipsilevylevyjä, joiden liitoksen leveys on vähintään 250 mm.

 • Levyt GVL: n välisten saumojen on kestettävä. Kun esikäsitelty lattia on päällystetty ohuella, joustavalla materiaalilla (matto, linoleumi), on suositeltavaa pinnoittaa pintaa vähintään 2 mm kittipeitteellä.

järjestää betonielementti. Teokset on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinään asennetun huoneen reunassa on kiinnitetty nauha (paksuus 10 mm). Tämä on kompensointikerros, joka imee melua ja suojaa lattiaa vaurioilta muodonmuutoksen takia lämpötilan vaihteluista johtuen. Säätönauha on sijoitettu niin, että sen yläreuna oli hieman lopullisen lattian lopputason yläpuolella, se katoaa jalustan takana. Jos jalusta ei ole tarkoitettu, se on helppo leikata leukakirjalla.
 • Höyrysulku (polyeteenikalvo 200 μm paksu), jonka päällekkäisyys on 10-15 mm, laajenee kattoon. Kalvon reunat levitetään myös seiniin lattiapäällysteen korkeuteen.

Vihje! Vaimenninnauhan ja vedenpitävän kerroksen jäänteet poistetaan lattiapäällysteen asennuksen jälkeen ennen pohjalevyjen asentamista.

 • Nyt nukahdumme laajentunut savi. Se toimii lämpöeristeenä ja tasoituskerroksena. Levitettyjen savikerrosten vuoraus suoritetaan poispäin poispäin seinästä, joka on vastapäätä poistumista, käyttäen sääntöä ja rakennustasolla asennettavia ohjainsaajia. Yhdensuuntainen sardeldiitti tiivistetään tiiviisti kiinnittämällä erityistä huomiota kulmiin, oviaukkoihin, seinien seinämiin.

HUOM! Laajennettu savi on parempi käyttää hienoa fraktiota tai yhdistää laajennettua savimaata suurempaan osaan.

 • Ensimmäisen GVL-levyn asennus alkaa sisäänkäynnin lähimmästä kulmasta. Lattian täyttöä varten käytetään tavallisesti vesitiivis GVL, jonka mitat ovat 1500x1200x10 mm. Levyt asetetaan toisiinsa nähden siirtymällä siten, että nivelet eivät ole päällekkäin.
 • Levitä erityinen liima-aine tai valkoinen liima ensimmäiseen kerrokseen kipsikuitulasista.
 • Toinen kerros kipsi- kuitulevyä sijoitetaan offset-saumoilla ensimmäisen ja toisen kerroksen levyjen väliin.
 • Ensimmäiset ja toiset GVL-kerrokset kiinnitetään itsekierteittävillä ruuveilla, joiden korkeus on enintään 300 mm. Levyjen, joiden paksuus on 10 mm, ruuvin pituus on 19 mm, levyille, joiden paksuus on 12 mm - kiinnittimet, joiden pituus on 23 mm.

Se on tärkeää! Jos eristyksen täyttökerros ylittää 60 mm: n korkeuden, tulee olla kolmas kerros suurikokoisia (2500 x 1200 x 10 mm) kosteutta kestäviä kipsilevylevyjä, joiden liitoksen leveys on vähintään 250 mm.

 • Levyt GVL: n välisten saumojen on kestettävä. Kun esikäsitelty lattia on päällystetty ohuella, joustavalla materiaalilla (matto, linoleumi), on suositeltavaa pinnoittaa pintaa vähintään 2 mm kittipeitteellä.

Betonilattioiden laite: rakenne, ominaisuudet, asennus "href =" http://shkolapola.ru/beton/579-ustrojstvo-betonnyh-polov "> järjestää betonielementti. Teokset on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinään asennetun huoneen reunassa on kiinnitetty nauha (paksuus 10 mm). Tämä on kompensointikerros, joka imee melua ja suojaa lattiaa vaurioilta muodonmuutoksen takia lämpötilan vaihteluista johtuen. Säätönauha on sijoitettu niin, että sen yläreuna oli hieman lopullisen lattian lopputason yläpuolella, se katoaa jalustan takana. Jos jalusta ei ole tarkoitettu, se on helppo leikata leukakirjalla.
 • Höyrysulku (polyeteenikalvo 200 μm paksu), jonka päällekkäisyys on 10-15 mm, laajenee kattoon. Kalvon reunat levitetään myös seiniin lattiapäällysteen korkeuteen.

Vihje! Vaimenninnauhan ja vedenpitävän kerroksen jäänteet poistetaan lattiapäällysteen asennuksen jälkeen ennen pohjalevyjen asentamista.

 • Nyt nukahdumme laajentunut savi. Se toimii lämpöeristeenä ja tasoituskerroksena. Levitettyjen savikerrosten vuoraus suoritetaan poispäin poispäin seinästä, joka on vastapäätä poistumista, käyttäen sääntöä ja rakennustasolla asennettavia ohjainsaajia. Yhdensuuntainen sardeldiitti tiivistetään tiiviisti kiinnittämällä erityistä huomiota kulmiin, oviaukkoihin, seinien seinämiin.

HUOM! Laajennettu savi on parempi käyttää hienoa fraktiota tai yhdistää laajennettua savimaata suurempaan osaan.

 • Ensimmäisen GVL-levyn asennus alkaa sisäänkäynnin lähimmästä kulmasta. Lattian täyttöä varten käytetään tavallisesti vesitiivis GVL, jonka mitat ovat 1500x1200x10 mm. Levyt asetetaan toisiinsa nähden siirtymällä siten, että nivelet eivät ole päällekkäin.
 • Levitä erityinen liima-aine tai valkoinen liima ensimmäiseen kerrokseen kipsikuitulasista.
 • Toinen kerros kipsi- kuitulevyä sijoitetaan offset-saumoilla ensimmäisen ja toisen kerroksen levyjen väliin.
 • Ensimmäiset ja toiset GVL-kerrokset kiinnitetään itsekierteittävillä ruuveilla, joiden korkeus on enintään 300 mm. Levyjen, joiden paksuus on 10 mm, ruuvin pituus on 19 mm, levyille, joiden paksuus on 12 mm - kiinnittimet, joiden pituus on 23 mm.

Se on tärkeää! Jos eristyksen täyttökerros ylittää 60 mm: n korkeuden, tulee olla kolmas kerros suurikokoisia (2500 x 1200 x 10 mm) kosteutta kestäviä kipsilevylevyjä, joiden liitoksen leveys on vähintään 250 mm.

 • Levyt GVL: n välisten saumojen on kestettävä. Kun esikäsitelty lattia on päällystetty ohuella, joustavalla materiaalilla (matto, linoleumi), on suositeltavaa pinnoittaa pintaa vähintään 2 mm kittipeitteellä.

Kuvassa - OSB levy, suunniteltu paitsi lattialle, mutta myös kattojen maalaistaloihin

Mutta ei voida sanoa, että tämä materiaali on kaikkien kuluttajien saatavilla, mutta ei myöskään tietyissä rautakaupoissa, mikä johtuu vähäisestä kysynnästä.

OSB-levyjen etu kipsilevyllä on voimaa, joka on verrattavissa vanerin vahvuuteen

Kuten näette, kosteudenkestävien levyjen valinnan ansiosta ihmiset voivat luoda sisätilojen ja tehdä korjauksia pidätettynä kiinnitetyn budjetin sisällä. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse ostaa erikoistyökalua työhön tai olla ammattimainen valmistaja, vaan lähes jokaisella on mahdollisuus käsitellä tätä prosessia yksin.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Kosteudenkestävän lastulevyn käyttö lattialle

Rakennusmarkkinoiden lattialle uraauurtava hiekkalaatikko ilmestyi melko äskettäin ja saavutti suosiota kosteuden kestävyyden ja kestävyyden indikaattoreiden ansiosta, mikä mahdollisti tuotteen käytön märkäympäristössä ja kiekko- ja uran liitäntä yksinkertaisti levyjen asennusta.

Paneelia käytetään seinien, kattojen ja lattiojen koristelemiseen sisäisen restaurointityön aikana rakennusten ulkoseinien ja katon katon alapuolella. Laatan valmistettavuus yksinkertaistuu sellaisten tuotteiden kokoonpanon avulla, joita lattian asennus paneeleista tekee työntekijöistä, joilla ei ole kokemusta rakentamisesta.

Ominaisuudet ja kosteutta kestävän lastulevyn käyttö

Kosteudenkestävän lastulevyn pohja on lehtipuu: leppä, haapa, koivu ja lämpökovettuvat hartsihartsit parafiinin lisäyksellä. Lautan puumassa koostuu pienistä ja suurista fraktioista, joiden ansiosta levyn paino tasapainotettiin ja parafiini lisäsi tuotteen kosteuden kestävyyttä.

Kiinnitys- ja uransäätimet mahdollistavat telakointivälien välttämisen asennuksen aikana

Valmistettu seos kuumaa puristetaan levyihin, joihin leikatut lukot leikataan neljästä sivusta. Näiden tehdastekniikan muutosten takia, lattialle haaroitujen lastulevyn kosteudenkestävyys on saavuttanut useita etuja:

 1. Lisääntynyt tiheys - levy tuli kova ja pinta on sileä ilman puutteita. Pohjaan asennetaan kosteutta kestävä lastulevy, laminaattilattia, linoleumi, lattialaudat ja parkettilattiat.
 2. Piikki-ura-lukko mahdollisti päästä eroon levyjen välisestä telakointivälistä, jolloin päällyste monoliitti. Jalustan ääni- ja lämpöeristys on parantunut.
 3. Levyjen kielen ja uran liittämisen vuoksi lattian asentaminen yksinkertaistui, mikä poisti geometriset poikkeamat paneelien asennuksessa. Pienempi kokoonpanoaika.
 4. Levyjen kielen ja uran liitos tasaisesti jakautivat kuorman koko kokoonpinnalle, eliminoi taipuisuudet paneeleiden liitoksista.
 5. Kosteutta kestäviä rakennuslevyjä käytetään ulkotiloissa lämmittämättömissä huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Kiinnityslevyn asennus lattiapalkkeihin tehdään ilman betonipohjaa.

Kosteutta kestävän lastulevyn ominaisuudet

Jotta voisimme erehtyä valittaessa kosteutta kestävää levyä, tutkimme tuotteiden ominaisuuksia. Levyille, joiden kosteuspitoisuus on korkea, tiheys on korkeintaan 820 kg / m 3. Paneelin väri on vihertävä seoksen kosteudenkestävien polymeerien ansiosta.

Jotta saataisiin karkea lattia kosteutta kestävä lastulevy ilman vikoja, on tärkeää käsitellä ammattimaisesti säätiön valmistelua.

Pohjarakenteen on oltava kestävä ja lattian pinnan on oltava vaakasuora, jolloin lattian kokoamisen prosessit tehdään paneeleista peräkkäin.

Kosteutta kestävä lastulevy betonialustalle

Levyt asetetaan ennalta suunnitellun mallin mukaisesti.

Lastulevyn perustana alkaa suunnitella kosteutta kestävien levyjen asentamista lattialle. Huoneen koosta riippuen ja ottaen huomioon valitun paneelin koko lasketaan tuotteiden määrä.

Piirustuksissa levyt on sijoitettu porrastetusti, huoneen seinien ja aluslattian väliin jää 1,5 cm: n kompensoiva rako. Paneelit, jotka on leikattava, on merkitty.

Puulevy voidaan myös asettaa puupohjaan

Jotta lattialle rakennettaisiin uurretun lastulevyn päällysluomu, valmistelemme betonipohjan. Lattia-alueelle paljastetaan majakat ja täytetään betoniseos betoniseoksesta. Tarkista betonipohjan vaakasuora pinta käyttäen tasoa olevaa sääntöä. Poikkeama ei saa olla yli 2 mm. Sovellamme alusta, joka tunkeutuu betoniin kuivattuun tasoitukseen alustan suojelemiseksi kosteudelta ja muotilta.

Pohjustuksen jälkeen asetetaan polyeteenikalvo pohjan pinnalle, peitetään kalvon reunat teipillä. Kalvo suojaa lattiaa kosteudelta betonista. Pohjan pintaa tasataan levyt lattian alle asettamalla kalvopäällysteen lattiapäällysteen suuntaan.

Kalvon substraatti säilyttää lämmön levyt lattiaan eikä kulje kosteutta betonista aluslattiaan.

Kun työ on tehty betonipohjalla, asennamme lastulevystä valmistetun vedenpitävät lattiat uppoavan lattiatekniikan mukaan ilman jäykkää kiinnittymistä pintaan. Järjestelmän mukaan levyt on pinottu seinään, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Ennen lattiapäällysteen asennusta levyt suljetuilla lukoilla peitetään vedenpitävällä liimalla. Ensimmäinen rivi asetetaan seinää pitkin, jonka aukko on 1,5 cm ja puristettu seinän ja lattian välissä oleviin kiiloihin. Lisätietoja betonivalmistemateriaalista saat tästä videosta:

Toinen rivi on puolen arkin erolla siten, että rivien liitokset eivät ole samat. Rivin alussa ja lopussa puolet arkeista lisätään, niiden päät leikkaamisen jälkeen peitetään mastilla tai liimakoostumuksella.

Levyjen lisäasennus suoritetaan porrastetusti.

Viimeinen rivi, jos se on esitetty kaaviossa, leikataan pituudelta, jotta se sopii tiukasti seinään.

Kokoonpantu päällyste neljästä sivusta puristetaan kiiloilla, kunnes liima kuivuu, sitten kiilat poistetaan ja korvausväli suljetaan jalusta.

Jalusta kiinnitetään seinämiin, joten kun kosteus ja lämpötila muuttuvat ja kun pinnoite liikkuu, sitä ei voi vahingoittua. Asennuksen jälkeen kosteudenkestävä lastulevyn lattia peitetään pellavansiemenillä tai lakalla.

Kosteutta kestävä lastulevy tukilla

Lokilla valmistettujen levyjen liittäminen

Ennen asennusta kosteudenkestävien paneelien lattialokiin, laatimme suunnitelman - järjestelmä lokin ja arkkien asettamiseksi. Järjestelmässä säädetään levyjen liittäminen tukkeihin, jotta lattia ei leviä näissä paikoissa. Karkealla peitteellä ruuveilla lämmitetään asennettu lattia.

Jotta betonilattian kosteus ei pääse eristykseen, peitämme betonipohjan vedeneristyskalvolla. Asennamme kalvot kalvolle projektin piirustuksen mukaan niin, että levyjen asentamisen yhteydessä nivelet pudotetaan lokiin. Viiveiden väliin työnnä hyppyjä kehyksen jäykkyydelle. Puserot jäävät kiinnittyneiksi kiinnittämällä metallisia kulmia itsekierteittävin ruuvein.

Liimaa vahvuus liimaa

Tarkastamme kokoonpannun rakenteen horisontaalisella lasertasolla, jotta lastulevyn pinnoitteella ei ole poikkeamia.

Kehyksen rakentaminen eristeen "kivivilla" täytettyjen viiveiden välillä.

Laitamme höyrysulun kehykseen eristyksellä ja kiinnitämme niitit lokeihin ja hyppyihin kannattimilla.

Ennen paneelien asennusta levyjen uritettu liitos peitetään mastisilla tai PVA-liimalla.

Ensimmäinen rivi asetetaan seinälle pitkin 1,5 cm: n etäisyydellä, tuotteiden liitokset asetetaan lokeihin, levyille tukit kiinnitetään ruuveilla. Toinen rivi on asetettu offsetilla etäisyyksien välillä niin, että rivien väliset nivelet eivät ole samat. Rivin 2 ensimmäistä paneelia lyhennetään siirtoetäisyydellä. Lisäksi kaikki paneelirivit on pinottu porrastetusti. Lisätietoja lokeista lokeista, katso tätä videota:

Jos lattianpäällysteen asennus laattoista tehdään vanhoista puretut lattiasta jäljessä olevista viiveistä, joiden välinen etäisyys on yli 40 cm, sitten ennen lattian asentamista sijoitamme 50 mm: n paksuisen kuivan leikattua alustaa.

Asennamme laatikon lokeihin enintään 40 cm: n välein ja kiinnitetään ruuveilla. Kotelon alle jää eristyksissä elokuvissa peitettyjen viiveiden välillä.

Asennetulla laatikolla keräämme lattiat levyiltä ja kiinnitämme ne ruuveilla.

Kosteutta kestävä lastulevy puupohjaan

Levyt on asennettu valmiiksi testattuihin levyihin, roskat ja virheet on poistettava.

Puulattialle käytetään kosteutta kestävää lastulevyä viimeistelylattiana ja laminaatti-, linoleum-, parketti-, lattialevyjen lattiapinnoitetta varten. Ennen kuin asennamme lastulevyistä valmistamme puupohjan.

Avaamme lattialaudat ja tarkistamme lokit roottorin puuttumiseksi, madonreiät, peitä palkit antiseptisellä liuoksella. Vanhan pinnoitteen lattialevyt ovat kuluneet kiilojen avulla niiden välisten aukkojen poistamiseksi. Kiinnitämme säleet lokeihin itsekierteillen ruuveilla, painamalla taivutettujen levyjen reunoja.

Knock pinnoite, poista kourut ja vanha maali. Tarkista puisen alustan laseritason vaakapinta. Aukkojen sulkemiseksi käytämme silikonitiivisteitä, me käytämme pohjamaalia puulattian pinnalle niin, että kosteus ja muotti eivät näy.

Laitamme juuttialustan puupohjaan päällysteen pinnan tasoittamiseksi ja ilmanvaihtoa varten laattojen ja aluslattian lattian välille. Kosteudenkestävän lastulevyn kokoonpano lattialle valmistetulla puupohjalla suoritetaan samanlaisessa järjestel- mässä kuin betonipohjassa olevien levyjen peittäminen. Katso, miten kosteutta kestävä lastulevy voidaan asettaa puulattialle, katso tätä videota:

Kosteudenkestävän lastulevyn käyttö ja levyjen monipuolisuus yksinkertaistivat työstettävien esineiden viimeistelyä ja korjausta. Mahdollista käyttää halpoja materiaaleja rakennusten ulkokäyttöön.

Laite lokitiedosto lattialle puutalossa

Kuinka tehdä lattian puun leikkauksia

Lattian toinen palkin lattia puupalkkeihin