Lattialaattojen laite

Ensi silmäyksellä lattian suunnittelu betonialustalla ei ole iso asia.

Oikean asennustekniikan vuoksi on kuitenkin otettava huomioon monet tekijät, jotka tavalla tai toisella voivat vaikuttaa sen käyttöikään.

Tämä on talon monikerroksinen rakenneosa, joka altistuu lukuisille kuormituksille ja ympäristövaikutuksille, joten suunnittelun suunnittelua on tarpeen kohdella huolella ja vastuullisesti.

Teknologiset vaatimukset

Lattian asianmukainen asennus betonilaatalle tehdään rakennusvaatimusten ja määräysten mukaisesti. Niille on ominaista kaikkien elementtien suunnitteluominaisuudet.

Lisäksi niiden on täytettävä tässä tilanteessa tyypilliset standardivaatimukset: kestävä, kosteutta kestävä ja kulutusta kestävä.

Asettaessasi lattiaa asunnossa sinun täytyy miettiä etukäteen lämpöä ja äänieristystä. Jos puhumme standarditeknisistä vaatimuksista, voimme erottaa joukon normatiivisia normeja.

Suunnittelu, materiaalien valinta ja asennus on suoritettava näiden asiakirjojen vaatimusten perusteella. Standardien noudattaminen luo pinnan, joka täyttää kaikki vahvistetut parametrit.

Se sisältää muun muassa seuraavia ominaisuuksia:

 1. Se luo sujuvan ja kestävän pohjan, kätevä ja käytännöllinen ihmisten turvalliselle liikkumiselle.
 2. Se on laadukas, kestävä ja kestävä.
 3. Terveys- ja epidemiologisten normien mukaan perusta luodaan ihmiselle harmittomana ja tarjoaa hyvät elinolosuhteet.
 4. Toimintasääntö luonnehtii lähdön helpottamista ja mahdollisia korjauksia.

Kaikki asiakirjat ovat kehittäneet asiantuntijat ja insinöörit, joten ei ole suositeltavaa laiminlyödä niitä.

luokitus

Elementin täydellinen analyysi mahdollistaa useiden eri lattialuokkien valinnan eri tarkoituksiin. Nämä ovat teollisuusrakennuksia, asuinrakennuksia, julkisia laitoksia ja karjarakennuksia.

On olemassa useita erottavia piirteitä, ensinnäkin jakautuminen lajityypin mukaan: monoliittinen, valssattu ja palanen. Asennuspaikan analyysi on jaettu sijaintipaikan mukaan: lämmitetyn huoneen yläpuolella, lattiarakenteella maassa, lattialla lattian välillä.

Saniteettitasojen osalta on olemassa 3 erilaista lattia-asennusta:

 • yksikerroksinen, joka on valmistettu materiaalista, joka vastaa GOSTia lämpöhäviöille ja äänen sallittavuudelle;
 • erillinen rakenne, joka on valmistettu erillisestä ääneneristyskerroksesta, tasoituksesta ja päällysteestä;
 • ontto, suoritetaan lokeilla (leikkauksilla) niiden lämpö- ja äänieristyksellä.

Ymmärtää, miten tehdä hyvä kerros noudattamalla lukuisia vaatimuksia, on mahdollista vasta perehtyä sääntöihin.

Betonipohjan ominaisuudet

Monien mielestä kysymys siitä, mikä lattia on parempi, on tullut siihen johtopäätökseen, että betonialusta on yksi vaatimattomimmista.

Se on parempaa puusta monesta syystä, joista tärkein on epävarmuus mätämisprosessien muodostumiseen.

Lisäksi betoni ei purkaudu aika ajoin, sillä on melko vahva pinta, joka ei käytännössä pelkää mekaanisia vaikutuksia.

Betoni ei ole altis stressille ja kestävälle

Kosteudenkestävyyden indikaattorit verrattuna puuhun, myös korkeudessa. On kuitenkin huomattava, että puulattian puutteet voidaan poistaa nykyaikaisilla tekniikoilla.

Älä ylpeile betonipintaa ja unohda sen haitat. On mahdollista päästä eroon pysyvästi kylmästä lattiasta vasta sen jälkeen, kun se on asentanut lisälämmönlähteen (lattialämmityksen). Tämän perusteella paras vaihtoehto olisi asentaa suoraan betonilaattoihin kylpyhuoneessa, wc: ssä tai keittiössä. Olohuoneisiin, olohuoneisiin on suositeltavaa käyttää muita materiaaleja, joilla on tyypillinen lämpö ja mukavuus.

Puulattian asettaminen

Voit asettaa puun betonipohjalle, voit käyttää yhtä kolmesta tavasta.

Jokainen niistä on rationaalisesti erilainen kuin edellinen, mikä antaa meille mahdollisuuden puhua erilaisista eduista ja haitoista.

Menetelmät ovat seuraavat:

 • levyt liimataan betoniin;
 • pinottu puupölkyt;
 • pinottu vanerilevyille.

Kaikki tavat järjestää lattia betonialustalle yhdistyvät yksi asia - pintavalmistusta tehdään samalla tavalla riippumatta lisätoimista.

Laatoitus on perusteellisesti kuivattava ja tasoitettava.

Kuperat alueet voidaan poistaa hiomahiomakoneilla, syvennyksillä - täytetään itsetasaava seos.

Tämän jälkeen on suositeltavaa suorittaa pohjan valmistelu lattian alla oleville leviämisviestinnöille. Se voi olla lämpimän lattian, viemäriputkiston, vesijohtoverkon, sähkö-, televisio- tai Internet-kaapelin elementtejä.

Leikkaukset voidaan tehdä hiomakoneella

Kun käsitellään tilaa, jonka pinta-ala on yli 50 m2, on toivottavaa tehdä saumoja, jotka rajoittavat levyn muodonmuutosta. Tässä tapauksessa, käyttäen timanttirenkaan hiomakoneella, tehdään useita leikkauksia. Vain tämän jälkeen on mahdollista päällystää pohja alukkeella.

Antiseptinen lääke toimii vedenpitävänä ja suojaa emästä muotin tai sienen kasvun muodostumiselta puulevyille. Paras mahdollinen kyllästys on yksiosainen aluke-seos. Varmistaaksesi, että betoni on täysin kuiva, voit aloittaa lattian asettamisen.

Pohjalevyn kosteus ei saa olla pidempi kuin 4%.

liimaus

Lattianrakennusta pidetään yleisin tapa asentaa puuta betoniperustalle. Voit tehdä tämän käyttämällä erilaisia ​​sävellyksiä, jotka vaihtelevat kartan tyypistä riippuen.

Laaja massiivinen liimattu käyttäen modifioitua elastista yksiosaista polyuretaaniliimaa. Kapea massiivinen tai koneenrakennuslevy kiinnitetään kaksikomponenttiseen polyuretaanikoostumukseen.

Työjärjestys on seuraava:

 1. Oikean kokoisia hienonnettuja levyjä.
 2. Liimakoostumusta levitetään huoneen kaukana kulmasta naapuriin, pinnan levitys suoritetaan käyttäen lovettua lastalla.
 3. 3 - 4 levyä on asetettu päälle ja kiinteästi kiinnitetty. Samanaikaisesti on tarpeen painaa niitä tiukasti toisiaan vasten, sen saa tehdä solmiohihnalla tai kiiloilla.
 4. Pakatun sarjan tarkistuksen jälkeen menettely suoritetaan edellä kuvatulla tavalla. Katso lisätietoja viimeistelymateriaalin lattiaan liimaamisesta tästä videosta:

Ulomman levyn ja seinän välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 - 15 mm.

Lokit lokiin

Tällaiseen laitteeseen kuuluu puupaneeleiden asennus, joka on kiinteästi kiinnitetty betonikantaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää vain, jos sen paksuus on yli 20 mm. Muuten ne heiluttavat kuormituksen.

Sen on sallittava levittää puutavaraa pinnalle hyväksyttyjen parametrien mukaan riippuen levyn paksuudesta. Voit määrittää itsenäisesti tämän arvon käyttämällä alla olevaa taulukkoa.

Tämän tilanteen viiveen poikkileikkaus ei ole tärkeä, koska ne on asennettu kiinteälle alustalle.

Laudat on kiinnitetty ruuveilla

Vain kun kaikki laskelmat on tehty ja materiaali on ostettu ja leikattu haluttuun kokoon, voimme edetä itse kokoonpanoon.

Samaan aikaan älä unohda käsitellä kaikkia puun rakenneosia antiseptisellä aineella, suojaamalla sitä kosteudelta ja sieneltä.

Työjärjestys on toteuttaa seuraavat toimet:

 1. Löytyt on kiinnitetty betonialustalle ankkuripultteilla. Samanaikaisesti on toivottavaa upottaa korkki puuhun. Kun asetat epätasaiselle pinnalle, voit käyttää metallisia kulmia. Ne tekevät rakenteesta vakaampaa, mutta se vapauttaa sinut ylimääräisistä töistä tasoituksen tasaamiseksi. Siinä tapauksessa, että tietoliikenne tapahtuu betonilaatan sisäpuolella ja poraus on vaarallista vahingoittumisensa vuoksi, se saa käyttää bitumimastisia, joihin on kiinnitetty tukkeja.
 2. Palkki, joka on asetettu suoraan betoniin ilman tasoitusta, tarkistetaan uudestaan ​​tasolle. Kaikkien elementtien on oltava samassa tasossa. Tasolta poistetaan sääntöjenvastaisuudet. Tämän seurauksena maksimipoikkeama ei saa ylittää 3 millimetriä 2 käyttömittarilla.
 3. Äärimmäisen viiveen ja seinän välissä on pehmeä puukuitulevy, joka toimii äänieristeinä.
 4. Loppuosa niiden välisestä tilasta on toivottavaa täyttää eristys (laajennettu savi, polystyreeni vaahto, mineraalivilla).
 5. Levyt kiinnitetään tangolla itsekierteittäviin ruuveihin. Kynsien käyttö tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa, koska jonkin ajan kuluttua pohja löystyy ja voi alkaa kurottaa. Katso ohjeet lokien laatimiseen tästä videosta:

Suunnitteluominaisuus on suurempi kustannus ja mahdollisuus sijoittaa lattiaeristyksen alle, piilottaa viestintä siellä.

Vaneri

Käytettäessä puulattiaan betonilaatan päälle käytetään vanerilevyä tai OSB: tä, jonka paksuus on 16 - 20 mm.

Materiaalin on oltava kosteutta kestävä. Ostetut levyt leikataan pieniksi kaistaleiksi 50 - 80 cm leveiksi.

Laying suoritetaan diagonaalisesti pinnoitteen sijaintiin. Niiden väliset raot eivät saa olla yli 3 mm. Nauhat liimataan liimalla tai kiinnitetään tukilukkoihin. Asennuksen jälkeen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja puhdistetaan pölystä.

On tärkeää, että vaneri ei ole liian ohut.

Tämän menetelmän etuna on mahdollisuus tasoittaa pintaa, jonka korkeusero on korkeintaan 1 cm. Vanerin valmistustapa katsotaan yksinkertaisimmaksi ja halvemmaksi.

Asennuksessa on kuitenkin otettava huomioon useita ominaisuuksia. Ensinnäkin arkkien paksuus on vastattava levyjen kokoa, jotka sijaitsevat kaatopaikalle. Lisäksi pakollinen pohjamaalaus ja perusteellinen puhdistus.

Viivemenetelmän etuna on se, että huonekorkeuden korkeus pysyy käytännöllisesti katsoen muuttumattomana.

Joskus on käsityksiä tietämättömistä ihmisistä, että lattian laite betonialustalla on melko monimutkainen, kallis ja hankala. Itse asiassa tämä on kaukana tapauksesta.

Laaja valikoima moderneja rakennus- ja viimeistelymateriaaleja mahdollistaa ongelman ratkaisemisen lyhyessä ajassa. Samanaikaisesti päällyste on melko lämmin ja kestävä, vaikka se sijaitsee kylmällä betonilaatalla. Lisätietoja siitä, miten vanerilevyjä kiinnitetään lokeihin, katso tätä videota:

Ainoa asia, jota tässä tilanteessa vaaditaan teiltä, ​​on täsmällinen teknisten vaatimusten noudattaminen ja standardit, jotka liittyvät työn suorittamiseen käytettävien rakennusmateriaalien ominaisuuksiin.

Lattiat: päätyyppiset lattiat

Lattiarakenne - kentällä, tukkien päälle, lautaselle. Erilaisten päällekkäisyyksien, etujen ja haittojen ominaisuudet.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakenteellisista yksiköistä on lattiajärjestelmä - ei lopullinen koristepäällyste, vaan koko "piirakka", joka koostuu useista kerroksista. On olemassa useita erilaisia ​​lattiatyyppejä, erilaisia ​​raaka-aineita, valmistusmenetelmiä ja ominaisuuksia. Jokainen, jolla on rakennustyömaja tai suuri kunnostus, tekee valinnan yhden järjestelmän hyväksi sen kykyjen, mieltymysten ja rakennusparametrien perusteella. Sopivasti jotkut mallit edellyttävät samanaikaisesti lattialämmityksen muotoa - pohja tai ylimääräinen. Harkitse kysyntää olevat pääkerrosjärjestelmät FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa:

 • miten lattiat laitetaan maahan;
 • miten lattiat tehdään lokeihin;
 • miten lattiat lattialevyille.

Lattiat maahan

Monoliittinen päällekkäisyys - monikerroksinen rakenne, joka on sijoitettu suoraan maahan pohjan sisäpuolelle, eräänlainen betonipinnoitus.

Järjestelmä koostuu seuraavista kerroksista:

Rammed soil - se on tasoitettava. Tasosta riippuen ylimääräisiä senttimetrejä lisätään maahan tai poistetaan. Mitä perusteellisemmin pintana on ja tasoitettu, sitä vahvempi ja luotettavampi on tasoitus.

Täyttö - hiekkaa käytetään useimmin. Jos "kakun" korkeudesta johtuen tarvitaan paksua kerrosta, suosittelemme täyttöä useissa eri lähestymistavoissa, joissa kummankin kerroksen täyttö (10-15 cm) on suositeltavaa. Jotta maaperä ja vuodevaatteet saataisiin mahdollisimman tasoitetuiksi, kompostetaan mah- dollisesti suuri murto-osa murskattua kiveä, joka kaadetaan hiekkaan ja tiivistetään. On myös mahdollista käyttää erillisten kerrosten hiekkaa ja murskattua kiveä, yhteistä kerrosta hiekkaa ja soraa sekoitetaan tiivistymistä vaaditaan täyttötyypistä riippumatta. Värähtelevy, joka on useissa lähestymistavoissa liikemäärän muutoksen kanssa, on sukupuolten paras ystävä maan päällä.

Luonnostaatti - betonikerros muutaman senttimetrin ilman vahvistusta. Merkityksellinen pohjaveden voimakkaan paineen ja syvällisten rakenteiden luomiseen - kellareihin, pohjakerroksiin. Betonipäällysteen päälle levitetään bitumipitoisuutta, joka tiivistää pintaa ja vaatii tasaisen, tukevan pohjan. Jos puhumme tavallisista kerroksista kentällä ja vesikalustuksessa ei ole ongelmia, ne eivät ole tämän kerroksen laitteita.

Vedeneristys - katkaisee kosteuden, joka tulee alhaalta käyttämällä eri materiaaleja, mutta useimmissa tapauksissa se on paksu kalvo (150 mikronia), joka on limittäin (15-20 cm) yksi tai kaksi kerrosta. Liitokset on tarttunut tiiviiksi, 20 cm: n kalvo asetetaan seiniin.

Eristyslevyihin käytetään eristyslevyjä (PSB-25 tai EPS, paksuus 100 mm), pehmeästi asennettuna vedenpitävyyteen. Käytettäessä suulakepuristettua polystyreenivaahtoa ylhäältä vaaditaan kalvokerros, jotta estetään suora kosketus sementtilaastin kanssa. Polyfoam ei pelkää tätä naapurustoa.

Tasoitus - betonikerroksen paksuus ja käytetty laastin laatu on laskettu odotettavissa olevien kuormien perusteella, keskimäärin 50 mm. Kytkin on vahvistettu metalliverkolla, jonka paksuus on 4 mm. Mitä paksumpi on tasoituskerros ja sitä suurempi odotettu kuormitus, sitä paksumpi silmä on. Varmista, että betonin kerros, joka suojaa täyttöä ulkoisilta vaikutuksilta, on yhtenäinen, käytä erityisiä muovisia tukia tai lisävarusteita. Jotta täyttötaso säilyy, käytetään yhtä kaukana olevia majakoita.

Vakiopihalla on kaksi tapaa luoda lattia maahan - yhdistämällä laatta ja säätö (jäykkä nivelside) ja vaimentimen nauhan (kelluva lattia) kautta, voit lisätietoja kuivakartongin materiaalin vaimentavasta nauhasta. Ensimmäisessä tapauksessa rakenne riippuu säätiön mahdollisesta kutistumisesta, toisessa kerroksessa elämä on omaa elämää eikä se altistu deformaatiolle.

Maaperän lattian etuja ovat energiatehokkuus - ne keräävät lämpöä, universaalisuutta - soveltuvat erilaisiin maaperään ja kestävyyteen - voit unohtaa oikein laastatusta monta vuotta. Se on myös houkutteleva omakotitalojen omistajille välittömästi kaatamaan lattialämmityksen vettä tai sähköä. Lisäksi, useimmille viimeistelyaineille, tuloksena oleva levy on optimaalinen pohja, jossa on vähäinen tai ei hienosäätö, jos yrität ylläpitää tasoa. Itse tasoittavaan koristeelliseen kerrokseen betonipohja on paras vaihtoehto.

Mutta se ei tehnyt vikoja - prosessin suuri työläisyys (yksi foorumin käyttäjät ansaitsi levykiinnike laskematta omia voimiaan) ja mahdottomuus suorittaa viestintää kentällä ja neliömetrin hinnannousu suurilla täyttömäärillä. Tämä on yksi suosituimmista lattian tyypeistä, jotka hallitaan portaalin osanottajien keskuudessa.

 • Asuinalue - Stary Oskol, Belgorodin alue;
 • Säätiön tyyppi - Tise;
 • Seinien tyyppi ja sisäpuolelta kipsiin pohjautuvan kaasusilikaatin lattiat - seinät eivät lämpene ulkopuolelta - 300 mm: n paksuiseen;
 • Lattiarakenne maanpinnalla (kerroksittain) - maaperä, hiekka, polyeteeni, kattohuopa, betoni, EPPS (2 kerrosta 25 mm kummassakin), lämmin kerros: 50 mm lattiapäällyste polypropeenikuidulla, 10 mm viimeistelylaatta, erikoisalusta TP: lle, viimeistely - laminaatti 8 mm.

Lavastus kelluu, me elämme tällaisella kerroksella useita vuosia, ongelmia ja miinuksia ei ole huomattu, kaikki sopii.

Toinen FORUMHOUSE-käyttäjä valitsi lattiat kentällä parhaaksi vaihtoehdoksi lämmön säästämiseksi.

Talo, jonka pinta-ala on 135 m², toimistan ympäri vuoden asuinmuodossa saapumalla - pari viikkoa siinä ja samassa kaupungissa. Osittain lattiat maan päällä, jotka eivät riko talon sisäisen tilavuuden termistä kosketusta valtavan maadoitetun lämpöakun kanssa, vietän hyvin vähän lämmitykseen. Totta, muut lämmitystekniikassa käytetyt menetelmät auttavat minua täällä.

Tämä käsityöläinen rakensi konkreettisen perustan, joka on toiminut uskollisesti kahden vuosikymmenen ajan.

Lattiat monoliittisella pohjalevyllä

Monoliittisen pohjan voimakkaan lujuuden ansiosta lattia voidaan asentaa säätöön missä tahansa muodossa käyttäen levyn laatan tasalaatuisuutta. Tämän perusteella voit laittaa ilman lisäkoulutusta:

 • minkä tahansa monimutkaisuuden takat;
 • lämmitysjärjestelmien kattilat;
 • eri väliseinät.

Kaikilla näillä eduilla betonialusta on hyvin kylmä, joten ennen asennusta lattiaan tulee tehdä eristystyötä. Varmista, että säätiön pinta ei anna kosteutta ja kylmää, lämpöä eristävä kakku on sijoitettava epäonnistumatta. Suulakepuristettu polystyreeni soveltuu erinomaisesti tällaisen eristyksen täyttämiseksi. Se sopii erinomaisesti kellarilevyn ja lattialevyjen väliin. Joskus sitä voidaan käyttää kellarin ja ensimmäisen kerroksen välillä.

Levyn pohja, asennus

Työn edistymisen ymmärtämiseksi on ehdottomasti tutustuttava monoliittisen säätiön riippumattomaan asennuskohtaan. Ensinnäkin erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätiön laskemiseen. Useimmiten tämäntyyppisen työn suorittamisessa monet ihmiset tekevät virheitä, jotka vaikuttavat kielteisesti siihen hetkeen, kun tukiasema on asennettu.

On hyvin vaikeaa tehdä säätiön laskelmia ilman erityistä tietämystä omasta. Laskennan aikana peruspalkkien kuormien lisäksi on otettava huomioon mahdolliset kutistumiset, muodonmuutokset, levyn kaikki kuormitukset ja niin edelleen. Laskutoimituksia käytetään valtion standardien ja normien perusteella. Jos sinulla ei ole taitoja tällaisessa työssä, on parasta ottaa yhteyttä rakennustyön asiantuntijoihin.

Laskelmien suorittamisen jälkeen on tehtävä maadoitustyyppejä. Syvennys tulisi tehdä tulevan säätiön koko kehän ympäri. Seuraavaksi sinun on asetettava geotekstiilimateriaaleja, jotka ovat välttämättömiä, jotta hiekkalaatikkoa ei puristeta painosta saven paksuuteen.

Hiekkastyynyn tamping

Tyyny on asetettu hiekasta, joissakin tilanteissa on mahdollista käyttää murskattua keskikovaa kiveä. Epäonnistuttuakin, täyttöön liittyy kerros kerroksen tamping, joka mahdollistaa materiaalin tiivistämisen. On suositeltavaa, että tampingin aikana vuotaa runsaasti vettä. Tämän jälkeen tekninen viestintä toteutetaan. Seuraavaksi kaadetaan betoniseosta, jonka paksuus on 10 cm.

Muodostetulle valmistelevalle kerrokselle, joka on välttämätön betonilaatan päälle, vedeneristys asetetaan. Juotosmateriaaliliitokset ovat pakollisia. Tätä varten on parasta käyttää polttimia. Vesitiivistyksen mittojen on oltava suurempia kuin perustan pinta-ala. Eristeen reunat on työnnettävä siten, että ne voidaan kiinnittää edelleen pohjalevyyn.

Vedeneristyslaitteen lopussa suoritetaan eristys. Paras materiaali tähän on suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Sen yläpuolella on useimmissa tapauksissa polyeteenikalvo. Lämmöneristyksen asennus ratkaisee tällaisen ongelman kuin kylmät lattiat huoneessa. Lisäksi, jos se on saatavilla, lämmityskustannukset kylmässä ajassa vähenevät.

Tulevan levyn vahvistaminen

Metallirakennuksesta valmistettu rakenne asennetaan pohjan viimeisteltyjen kerrosten pintaan. Vahvistinverkko on sijoitettava 50 millimetrin korkeudelle pohjan pohjasta, toisin sanoen laajennetun polystyreeni- kerroksesta ja toisesta 50 mm: n korkeudelta. Seinälevyt asennetaan valmiin rakenteen reunaan. Niiden on oltava tiiviisti kytkettyjä toisiinsa, jotta vuodot eivät pääse kaatamaan. Pohjalevyn viimeinen vaihe on täyttää se betonilla.

Monoliittisen alustan arvokkuus

Monoliittisella levyllä säätiöllä on monia etuja, kuten esimerkiksi:

 • levypohjaista laitetta pidetään luotettavana lähes millä tahansa maaperällä. Monoliittinen levy asetetaan tyynyyn, joka koostuu useista kerroksista, kuten: murskattua kiveä ja hiekkaa;
 • teräsbetonipohjan rakenne on asennettu matalalle syvyydelle. Ainoa valmistelutyö on poistaa kasvillisuuskerros maaperästä käyttäen tekniikkaa;
 • helppo asentaa;
 • johtuen korkeasta kuormituksen kestävyydestä laattaan, voit sijoittaa seinät millä tahansa materiaalilla;
 • rungossa oleva metallirakennuksen lujuus saa lähes kaiken vaikutuksen samanlaisen jakautumisen: talviaikojen muodonmuutokset maaperän vaipan vaikutuksen alla sekä maaperän rakenteen paineen;
 • Monoliittisen pohjan rakentaminen ei vie paljon aikaa ja on helpompi tehdä kuin liuskan perustus.

Negatiivisille puolille vain se tosiseikka, että tällaisella rakenteella on mahdotonta perustaa kellari, mutta ratkaisu on olemassa, vain suuret kulut ovat välttämättömiä. Talon perushyödykkeiden kustannukset määräytyvät rakennusmateriaalien hinnan, kuljetuskustannusten, erikoistyökalujen oston tai vuokrauksen sekä palkkojen perusteella työntekijöille.

Sukupuolityypit

Jokaisen huoneen sisätiloissa tärkeä osa on lattia, sillä kaikkien korjausten tulokset riippuvat niistä. Niiden asennus tehdään laattoilla tai maanpinnalla. Nykyaikaisessa maailmassa lattiaa ei enää pidetä yksinkertaisena betonikerroksen kerroksena, vaan se valmistetaan monikerroksisen rakenteen muodossa. Tällaisiin kerroksiin kuuluu monia rakennuselementtejä.

 • vaaituskerros;
 • lämmöneristys;
 • eristys;
 • vedeneristyskerros;
 • lopullinen kansi.

Nykyään lattiat ovat erilaiset tekniset ominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet. Tällainen lajike on syntynyt sen seurauksena, että lattiapäällysteeseen on asetettu erilaisia ​​vaatimuksia, kuten esimerkiksi toiminnallinen, hygieeninen, taiteellinen ja esteettinen. Tämän seurauksena lattialla tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • horisontaalinen asema;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • kosteuden kestävyys;
 • täydellinen sileys;
 • pakollinen lattia ei saa olla liukas;
 • helppo puhdistaa likaa;
 • korkea kulutuskestävyys.

Kun olet lopettanut tasaisen tasoituksen, sinun on päätettävä, mistä materiaalista kerros katetaan tulevaisuudessa.

Betonipinnoite

Tämä on melko sileä ja epäilemättä sileä lattia, jota käytetään teollisuus- ja varastotiloissa. Tällaisella lattialla on sileä ja sileä pinta kemiallisten lisäaineiden ansiosta. Nämä kemialliset elementit kestävät pinnoitetta kokonaisuudessaan. Tällaiset lattiat levitetään betonipohjan pinnalle ja sitten hierotaan täydelliseen loistoon. Kemiallisen elementin ansiosta pinnoituksen aikana se tunkeutuu pohjan rakenteeseen, mikä tekee siitä vahvemman. Videon katselun jälkeen opit betonielementin asentamiseen oikein.

Yksi tällaisen lattian tärkeistä ominaisuuksista on vahvuus ja pölyn puute. On myös tärkeää, että tällaisen lattian asentamisen kustannukset ovat halpoja. Materiaalien alhainen hinta mahdollistaa lisäkustannusten alentamisen.

Lattiat lattialla

Kun monoliittinen levy on täynnä karkea solmio, on tarpeen päättää materiaalin valinnasta. Hyvä lattianvaihto on puulattiat. Ensimmäinen askel on asentaa lokit, eli elementti, johon lankakerros kiinnitetään. Ne on sijoitettava äänieristeisiin. Laattojen puuttuessa valmistetaan sarakkeita, useimmiten tiilistä, joiden päälle lokit asetetaan.

Aseta laatat puulattiaan yksityisessä talossa

Jos kysymys siitä, onko mahdollista laatoittaa puulattia kylpyhuoneessa, keittiössä tai muussa huoneessakin, on otettava huomioon materiaalien ominaisuudet ja niiden yhteensopivuus. Jotta laatat toimisivat pitkään, on välttämätöntä valmistaa vankka pohja, joka ei vääristy. Tästä syystä betonialustat soveltuvat parhaiten tähän tarkoitukseen.

Tämä ei kuitenkaan ole kovin rajallinen. Haluttaessa on sallittua käyttää muita materiaaleja (puurakenne pohjana tai lastulevynä). Tässä tapauksessa on kuitenkin noudatettava posliinista valmistetun laattojen tekniikkaa.

Onko mahdollista laatoittaa puulattia?

Keramiikkaa ja puuta, kosteutta kestävää vaneria tai muita puupitoisia materiaaleja yhdistettäessä syntyy useita ongelmia, erityisesti:

 • Lämpöjohtavuudessa on useita indikaattoreita, esimerkiksi puu säilyttää lämmön paremmin kuin laatta;
 • puulattian laatoitukset voivat aiheuttaa pohjan tukkeutumista, mikä johtuu puun kyvystä "hengittää" (ilman kautta) ja keraamilla, päinvastoin, ei ole samanlaisia ​​ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että puun tuhoutumisprosessi voi alkaa ajan myötä koska lattia menettää staattisen;
 • puurakenteen käyttöaika on paljon pienempi kuin laatat, minkä vuoksi lattiapäällysteen käyttöaikaa pienennetään;
 • puu on lineaarisen laajenemisen alainen, mikä on toinen tekijä, joka edistää pohjan tuhoutumista, sillä jos karkeat levyt muuttuvat kokoluokissa, ne menettävät muodonsa ja lattia-laatan eheys rikkoutuu, koska tällainen materiaali on alttiimpi halkeilua vetolujuuden vaikutuksesta;
 • Toinen tekijä, joka osoittaa keramiikan ja puun yhteensopimattomuuden, on välttämätöntä järjestää staattinen vedenerotus, joka mahdollistaa kaikkien edellä mainittujen seurausten välttämisen.

Jos jostain syystä puuta pidetään lattiamateriaalina ja laatan laattoina, on hyvä käyttää tätä yhdistelmää. Tässä tapauksessa on kuitenkin välttämätöntä tarjota sopivat olosuhteet vikojen esiintymisen välttämiseksi ja kiinnittää erityistä huomiota pohjan lujuuteen.

Joten, kun valitaan materiaali (puu tai lastulevy), sen laatu tarkistetaan. Laudoilla ei saa olla rosoja, solmuja. Poimi vain kooltaan samanlaiset palkit. Tämän seurauksena vinoutuneet laatat voidaan välttää. Perusasennuksen asianmukaisen asennuksen pitäisi varmistaa riittävä staattisen luonteen taso.

Lisäksi voit vähentää eron kielteisten ilmentymien voimakkuutta materiaalien lineaarisessa laajentamisessa. Saavutettu haluttu tulos saavutettiin soveltuvalla tavalla liimakoostumuksen ominaisuuksiin.

Jos laitoit laatta oikein, käytä liima-aineita, jotka sisältävät polymeeri-lisäaineita, voit tehdä ilman tasoitusta.

Yksityisessä talossa ilmanvaihto on tärkeää, jolloin ilman virtaus liikkuu viipymättä. Tämän prosessin rikkominen aiheuttaa kosteuden ulkonäön. Jos vedenpitävyys ei ole riittävän hyvä, puu pian tuhoutuu hajoamisen kehittyessä. Tämän ilmiön riskin pienentäminen auttaa laadukasta suojaa kosteudelta. Jos kaikki nämä suositukset otetaan huomioon, kasvot kestävät kauan.

Säätiön valmistelu

Yksityisen talon puulattia on monimutkainen rakenne. Ottaen huomioon edellä mainitut vaipat asennuksen aikana, sinun on valmisteltava huolellisesti pohja. Ennen kuin laatoitat tai levität lattiaa, on arvioitava levyjen kunto ja viive.

Ulkopuolinen tarkastus ei anna toivottua tulosta, koska tärkeimmät puutteet (halkeamat, muotti, roska jne.) Voivat olla piilossa rakenteen sisällä.

Katteen tilan tarkistaminen

On suositeltavaa purkaa pohjaan kuuluvat levyt. Tällainen toimenpide antaa halutun tuloksen sillä edellytyksellä, että vanha puulattia on suunniteltu laattamaan. Jos pohja on uusi ja vuori asennetaan välittömästi karkean rakenteen järjestelyn päätyttyä, ei ole tarpeen tarkistaa lautojen tilaa.

On virheen mielestä se, että äänihäiriöiden puuttuminen kävelemällä (squeaks jne.) Sekä levyjen kiinteä asennus on merkki tukikohdan luotettavuudesta. Jotkut ongelmat voidaan tunnistaa vasta ylemmän lattialaudan avaamisen jälkeen, esimerkiksi: muotin läsnäolo, teknisten vaatimusten noudattamatta jättäminen, viivästymisen lisääminen (palkkien välisen etäisyyden lisääminen). Kun lokit asennetaan normien vastaisesti (niiden välissä on oltava 50 cm), koko rakenne siirretään. Tätä sääntöä on noudatettava, koska valmiin lattian pinnan on oltava tasainen.

Antiseptinen hoito

Puulattian valmistelu edellyttää materiaalin käsittelyä. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä koostumuksia puun mätänemisen ja hävittämisen ehkäisemiseksi, esimerkiksi antiseptisille aineille, palonestoaineille. On suositeltavaa koota pohja laatan alle esikäsitellystä puutavarasta. Samanaikaisesti erityinen yhdiste tunkeutuu mihinkään aukkoon, peittää levyt kaikilta puolilta ja pienentää puun aiheuttamien vaurioiden vaaraa kehittyvän muotin vuoksi.

Pinnan tasoitus

Laattojen asettamiseksi sinun on varmistettava, että malli täyttää vaatimukset. Esimerkiksi, kun asennat lokin, samoin kuin valmiin lattian (vaellusreitin) valmistuksessa, on suositeltavaa tarkistaa jatkuvasti lautojen sijainti rakennustasolla.

Pienin esijännitys pienentää pinnoitteen käyttöikää.

Lisäksi asennuksen yhteydessä on sallittua asettaa kiiloja rakenteen tasoittamiseksi, koska tässä tapauksessa aluskannasta voi olla merkittäviä haittoja, kuten maaperän peitekerros tai betonipinnoitus. Ratakäytävä on linjassa tukien kiinnittämisen jälkeen. Tällöin valmiin lattian pinnan laatu paranee hiomalla. Erikoistyökalulla ne leikkaavat alueita, jotka levittäytyvät pintojen yläpuolelle (solmut, aallot).

Aukkojen ja nivelten tiivistäminen

Jos puun yleinen kunto on normaalia, mutta on useita vikoja (halkeamia, rakoja), ylimääräisiä kuluja voidaan välttää ja vuotoja voidaan poistaa. Tätä ratkaisua käytetään vain silloin, kun suunnittelun puutteet ovat vähäisiä. Tämä tapahtuu, jotta vältettäisiin kuilun kasvaminen. Merkittävät puutteet poistetaan korvaamalla erillinen (deformoitu) palkki / levy. Muut alakerroksen haitat piilevät eri tavoin:

 • tiivisteen käyttö tässä tapauksessa ei ainoastaan ​​kosmeettista vaan myös vedenpitävää vaikutusta, koska tämä koostumus vähentää kosteuden läpäisevyyttä nivelissä tai seinän ja emäksen välissä;
 • rakennusaineena, joskus vaahdon osia lisätään rakoon, mutta tällainen toimenpide on tehokas vain silloin, kun vika on suuri, ensimmäinen vaihe on täyttää vuotaminen vaahdolla, seuraavassa vaiheessa tiivistys suoritetaan vaahdolla;
 • auttaa vähentämään pieniä vikoja maaliaineesta öljyperusteisesti, se on esikekytetty hienoihin puuhakeihin, tuloksena on tiivis koostumus, joka ei ainoastaan ​​pysty täyttämään halkeamia vaan myös luotettava suoja kosteudelta;
 • liuskoja ja kiiloja käytetään suurempien vikojen poistamiseen, tällainen toimenpide vähentää vastaavien materiaalien kulutusta, vahvistaa raken- netta ilman tarvetta korvata sen elementtiä ja tätä menetelmää voidaan käyttää yhdessä muiden kanssa (kitti, tiiviste) käyttäen kiiloja täyttämään merkittävä osa vuodon tilaa sopiva koostumus (usein - kitti);
 • kaapelin tai hihnan käyttö: tämä menetelmä ei suojaa kosteudelta eikä lisää rakenteen lujuutta, mutta sitä voidaan käyttää laattapohjan tiivistämiseen (johtoa käytetään useammin liitosten täyttämiseen);
 • puupitoisuus: on sallittua käyttää vain erityistä yhdistettä, joka vastaa puun ominaisuuksia, muutoin tarttuvuus on vähäinen eikä materiaali ole vedeneristysominaisuuksia.

Korvauskansi

Vanha rantatie poistetaan. Tässä vaiheessa tarkista viivästyksen asento, jos on epäsäännöllisyyttä, ne poistetaan kiilojen avulla, lisälevyt pienemmillä mitoilla. Uusi lattia asetetaan vasta, kun viiveiden väliset raot täytetään laajennetulla savella. Tällainen toimenpide edistää rakenteen kovettumista. Lisäksi laajennetun saven jakeet säilyttävät intensiivisesti huoneen lämpöä.

Irtoaineen ja rantatien välissä on vähintään 5 cm paksu.

Puuportaan lattia on asennettu vuotoille, minkä vuoksi ilmavirta rakennuksen sisällä normalisoituu. Kuitenkin tapauksissa, joissa levylle suunnitellaan, levyt saattavat olla vähäisiä.

Pinnan tasoitus

Jos edellä mainitut menetelmät (jauhat, korvattavat levyt tai levyt) ovat epäkäytännöllisiä jostain syystä (ei ole erityisiä laitteita puunkerroksen poistamiseksi, ei ole mahdollista asentaa uusia levyjä), muita kosteudenkestävien kipsilevyarkkien käyttöä koskevia vaihtoehtoja voidaan harkita. lastulevy (vaneri, lastulevy). Voit myös kaataa tasoitusta omiin käsiisi. Tämä on sopivin tapa, koska se tarjoaa staattisen, luotettavan päällysteen.

Vaneri tai lastulevy

Tämän vaihtoehdon avulla pystyt tasoittamaan ja kovettumaan alustan pintaa. Posliinista tai laattoista ei kuitenkaan ole tehty raakaa vanerilevyä. Se on suojattava liiman sisältämästä kosteudesta. Kuitulevyyn / lastulevyyn ilman erityistä pinnoitetta keraamisten laattojen asettamiseksi on myös mahdotonta.

Vaiheittaiset ohjeet puuterimateriaalin viimeistelyyn ennen päällysteen asennusta:

 1. Latex levitetään kyllästettyyn arkkiin (mutta vain yhdeltä puolelta).
 2. Odottamatta kokoonpanon kuivumista, aseta verkko.
 3. Kun lateksi on täysin kuivaa, verkko kiinnitetään aluslattian kanssa vanerilla / puukuitulevyllä / lastulevyllä käyttäen itsekierteittäviä ruuveja.
 4. Valmistetaan useiden osien seos: nestemäinen lasi, hiekka, vesi (suhde 2: 2: 1).
 5. Tuloksena oleva koostumus levitetään ruudukon päälle, minkä jälkeen voit aloittaa laattojen asennuksen.

Kosteudenkestävä kipsilevy

Paremmin kuin muut voivat kestää veden DSP-laatan (sementtihiukkasten) vaikutukset. Tätä vaihtoehtoa on käytettävä, kun järjestetään lattia kylpyhuoneessa puutalossa. Se sopii WC, keittiö ja muut tilat, joissa ilman kosteus on usein lisääntynyt.

Ennen puukuitujen asettamista kipsilevylle se on sijoitettava huoneeseen vähintään 24 tuntia ennen työn aloittamista.

Vahvistaa suunnittelua ja antaa staattisen alustan, joka mahdollistaa monikerroksisen suunnittelun. Kun asennat toisen kerroksen, sinun on otettava huomioon tarve sitoa ompeleet. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisen ja toisen kerroksen levyjen reunojen välissä ei saa olla pienempiä kuin 20 cm. Ne kiinnitetään liimalla. Lisäksi arkit on kiinnitetty riittävän pitkiä ruuveja. Kun kitti on laatoitettu DSP: llä.

Kuiva levitys

Tällä menetelmällä on se etu, että puuta ei kosketa kosteudella, mikä vaikuttaa negatiivisesti tällaisen materiaalin ominaisuuksiin. Käytä tässä tapauksessa valmiita kipsilevyjä (GVL). Ne valmistetaan monikerroksisen rakenteen muodossa. Lisäksi tällaisissa lohkoissa otetaan huomioon sutuurien ligaatio.

Tämäntyyppisten munivientuotteiden periaate on samanlainen kuin puulattian kiinnittäminen vaneriin, mutta liitosten tiivistämiseen ei ole tarvetta.

Märkä levitys

Rakenteen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa erottaa puulattia betonista. Tee näin ennen kuin aloitat töiden tekemisen pohjalla tiheän vedenpitävän materiaalin.

Laatoitusohjeet:

 1. Arvioi viivästyksen tila, vaellusreitti, ja on tärkeää jättää tukipalkkien ja seinän välille vähintään 1 cm: n rako, joka kompensoi puun lineaarista laajenemista kosteuden vaikutuksen alaisena.
 2. Lattialaudan välinen etäisyys on 1 cm, puutavaran paksuus on 4 cm, se esikäsitellään antiseptisellä aineella.
 3. DSP asetetaan, levyjen välinen etäisyys on korkeintaan 3 mm, jonka tarkoitus on kiinnittää käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja.
 4. Ylhäältä aseta vedenpitävä materiaali.
 5. Palloventtiili asetetaan huoneen kehälle.
 6. Betoni kaadetaan.
 7. Viimeisessä vaiheessa voit laatoittaa.

vedeneristys

Jos aiot asentaa verhousta kylpyyn tai muuhun huoneeseen kosteudelta, on kiellettyä käyttää väriaineita. Kosteuden ja lämpötilan muutosten vaikutuksesta maali murtuu ja häviää ominaisuuksia. Käytettävissä olevat ja tehokkaat vaihtoehdot:

 • Seos nestemäistä lasia, hiekkaa ja vettä. Tätä vaihtoehtoa käytetään kuitenkin laatoitettaessa lastulevyä lastulevyyn tai kuitulevyyn tai vaneriin (edellä kuvattu menetelmä).
 • Impregnointi syvä tunkeutuminen. Tämän koostumuksen ominaisuuksien ansiosta se tarjoaa luotettavan suojan märältä ympäristöltä, mutta tämän menetelmän toteuttamiskustannukset ovat korkeimmat. Etuna on mahdollisuus siirtyä välittömästi laattojen asennukseen.
 • Valssatut eristemateriaalit. Paksu polyeteeni, bitumipaperi. Nämä ovat lyhytaikaisia ​​vaihtoehtoja. Ajan myötä pinnoitteiden eheys on rikki, ne menettävät ominaisuutensa.
 • Levymateriaalit. Lattian tasoittamiseen käytettäviä materiaaleja käytetään myös vedeneristykseen: kosteutta kestävästä kipsilevystä, betonilaastista. On kuitenkin välttämätöntä asettaa tiheä polyeteeni laattojen alle, mikä heikentää tämän menetelmän luotettavuutta. Säännöllisen lineaarisen laajenemisen ansiosta kalvo on epämuodostunut ja kosteus tunkeutuu ilmestyneiden vuotojen läpi.

Betonilaatan lattian laite - paras tekniikka ja valmistusmenetelmät

Tekijältä: Tervehdin sinua, rakas lukija! Kaikki meistä ennemmin tai myöhemmin kohtaavat korjauksia siinä toivossa, että asuntomme ovat mukavimmat ja kauniit, koska talo on meidän linnoituksemme. Tämä on paikka, jossa voimme jäädä yksin itsellemme ja missä meistä on suojattu. Heti kun alamme ajatella korjauksia, alamme tarkastella materiaalien ja palveluiden hintoja, ja me kirjaimellisesti heti ymmärrämme, että aineistoon ei ole paljon säästämistä, mutta rakennusalan palvelut voidaan luopua tekemällä itse korjauksia. Yksi tulevista toiminnoista on lattian asentaminen, ja on tärkeää, että tunnet lattian laitteen betonialustalla, muuten korjausongelmia ei voida välttää.

Lattiatyypit ja niiden mallit

Aluksi katsotaan, mitä tekniikoita betonilattian valmistuksessa yleensä on, koska kaikki eivät ole sopivia asennettavaksi asuntoon tai taloon. Jotkut niistä eivät välttämättä tyydytä tarpeitasi tai aiheuttavat vahinkoa budjetillesi. Joten on olemassa seuraavia lattiatekniikoita:

 • betonilaatoilla;
 • kentällä;
 • puuta betonilaatasta;
 • betoni, jossa puinen pohja;
 • betoni teollisiin rakennuksiin;
 • fibrobetonista;
 • lämmin.

Nyt ymmärrät, mitä tarvitaan, miten se tehdään ja mitkä ovat sen edut haittoja vastaan.

Betonilattiat

Tällainen lattia on yleisimpiä, sillä useimmat kaupunkilaiset asuvat asunnoissa, ja kaikki kerrosrakennukset tehdään yksinomaan betoniteräksillä. Ne voivat tehdä mitä tahansa lattiaa, joko puuta tai lämpöä, kelluvia tai asennettaessa edullisia linoleumia.

Lattialaatat ovat universaali tukikohta - ne ovat vahvoja, kestävät valtavaa paineita ja toimivat vuosia kovimmissa olosuhteissa, mutta eivät vahingoita ominaisuuksiaan. Mutta millaista kattavuutta emme olisi voineet laskea, on syytä muistaa tarvittavien toimien järjestys eri kerrosten asettamisessa. Joka tapauksessa betonilattian puulattiat ovat seuraavat:

 1. Alustan valmistelu, puhdistus tai tasoitus.
 2. Layout-asennus viivästyy ja levitetään erityisliiman pinnalle.
 3. Lokin asentaminen on vaakasuoraan vaakatasossa käyttäen vesitasoa tai normaalia tasoa.
 4. Asettaminen vedenpitävän kerroksen viiveen päälle.
 5. Eristyksen asettaminen viivästysten välillä.
 6. Pohjalevyn sijoittaminen, olkoon se levy, vaneri tai lastulevy.
 7. Höyrysulkukerros.
 8. Alustaan.
 9. Viimeistely, laminaatti tai parketti, tai aluksella.

Betonipohjan muodostaminen vie paljon vähemmän kuin puu, mutta sen ominaisuudet ovat täysin erilaiset. Tällaisilla lattiatoilla on erittäin korkea lujuus verrattuna muihin lattiatyyppeihin, joita ei voida hävittää ja vanhentua. Tämä kerros on staattinen, sen lämpölaajeneminen on niin hidasta ja merkityksetöntä, että sen päällystyspäällyste ei aiheuta muodonmuutoskuormituksia ja voi toimia hyvin kauan. Oikealla järjestelyllä se toimii erinomaisena esteenä lämpöhäviölle ja hätätilanteessa, kuten tulvassa, se ei salli veden tunkeutua naapureihinsa.

Seurauksena on miinus. Alhainen lämpökapasiteetti, toisin sanoen heikko kyky pitää lämpö itsessään - siksi tällainen lattia, jossa ei ole tasapuolista pinnoitetta, on lähes aina kylmä, ellei sitä ole tehty lämpöeristetyllä lattiateknologialla. Hän on hyvin raskas. Sillä on vakava kuorma tukirakenteille ja säätiölle, joten jos tämä on yksityinen talo, ja vaikka kelluvalla kentälläkin, pidättäytyä tällaisesta lattiasta.

Ja nyt harkitsemme teosten järjestystä. Se koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Pinnan esikäsittely.
 2. Syvä tunkeutumisen alustavat koostumukset.
 3. Aseta rullan vedeneristys tai käytä nestemäisiä formulaatioita samoilla ominaisuuksilla.
 4. Lujitteisten solujen asennus tai basaltikuitujen käyttö. Jos kyseessä on vahvistaminen solukerroksilla, sidotaan tai hitsataan ne ja pinoamme ne tiiliksi paloiksi niin, että ne siirretään pois pinnalta (niin, että kun tasoitusverkko kaadetaan, verkko on keskellä).
 5. Majakkojen asennus. Ne putoavat kiinteään sementtilaastiin, jossa on pieni alabasterin lisäys - tämä "mäki" on asetettu vahvikekaalin päälle, jotta se ei pääse kiinni.
 6. Liuoksen valmistus käyttäen pehmittimiä tai useampia shampoo-korkkeja.
 7. Suihkutusratkaisu, venyttely.
 8. Höyrysulun, alustan ja viimeistelyn pinnoittaminen.

Lattiat maahan

Tämä päällyste on tyypillistä vastavalmistuneille rakennuksille. Lattialla on oltava useita kriteerejä - loppujen lopuksi se on tärkein este maasta, joka pyrkii jatkuvasti tuhoamaan sen, kyllästämään sen kosteudella ja ottamaan lämpöä pois.

Näiden tekijöiden haitallisten vaikutusten estämiseksi käytetään monikerroksista tekniikkaa. Paikan päällä tehtävää työtä tehdään seuraavasti ja tässä järjestyksessä:

 1. Jos tukikohdassa on pehmeä maa, leikkaa yläkerros noin 20-30 cm.
 2. Tuloksena oleva maapintakerros on täynnä erikoista metallia tai puristinta.
 3. Tamped maalla makasi tyyny hiekkaa sekoittaa rauniot. Kerroksen tulee olla noin 10-15 cm.
 4. Laitamme vaimennusnauhan valmistetusta vaahtopolyuretaanista.
 5. Seuraavaksi täytä tasoitustaso kerroksella, voit ilman vahvistusta ja majakoita. Täytä kerros noin 5-15 cm.
 6. Laitamme kerroksen polyeteenistä tai kateaineista vedenpitävyyteen.
 7. Sitten asetetaan kerros eristemateriaalia. On parasta käyttää vaahtoa tai polystyreenivaahtoa.
 8. Sijoitamme lujittavan verkon tiiliseinien päälle luomalla aukko ja asemoimalla vahvistus keskilevykerroksen keskelle.
 9. Majakkaiden asennus.
 10. Laitoimme vaimennusnauhan.
 11. Täytä kerroksen viimeinen kerros.
 12. Laitamme höyrysulun, alustan ja minkä tahansa viimeistelyn päällysteen.

Kuten näette, ei ole mitään vaikeaa tehdä lattia omilla käsilläsi, ja voit tehdä sen kaiken itsesi lyhyessä ajassa. Kaikki, mikä estää sinua, on aika, joka kestää kerrosten kuivumista.

Ensinnäkin maahan, jolle tyyny asetetaan, on oltava kuiva. Jos se on märkä, odota, että se kuivuu tai kuivaa käyttämällä erikoistuneita diesel-infrapuna-aseita, jotka tehokkaasti selviytyvät tästä tehtävästä.

Levyn pintakerroksen tulee kuivua kokonaan - keskimäärin kestää 20-25 päivää ja kosteassa ilmastossa 28-30 päivää. Levyn viimeistelykerroksen tulee olla ohuempi, korkeintaan 5 cm ja kuivuu 20-25 päivästä.

Jotta tämä kerros osoittautuisi korkealaatuisiksi, on tarpeen peittää se välittömästi sen jälkeen, kun se on kaadettu kalvolla. Jopa kuivausta varten se kastuu runsaasti kahdesti 24 tunnissa ja peitetään sitten muovikelmulla 3-4 päivää tasaisen kosteuden jakamiseksi. Poista sitten kalvo ja jätä 20-25 päivää täydellisen kuivauksen jälkeen.

Tätä menetelmää käytetään tehokkaasti lattian tekemiseen yksityisessä talossa, koska tavallisesti on vain tarve kaataa lasia maahan. Tämä päättelee käsittelemällä lasin valmistusta maan päällä omilla kädillä, ja nyt siirrymme seuraavaan muotoon.

Lattiat basaltikuidulla

Uusi rakennusmateriaalimarkkinoilla. Se ei ilmestynyt niin kauan sitten, noin seitsemän vuotta sitten, mutta se ei saanut paljon jakelua. Basalttikuitu on erittäin vahva kuitu, jolla on erinomainen kyky vastustaa repiminen. Se on kuitu, useimmiten valkoisia, vain 5-7 cm pitkä, jotka toimitetaan pusseissa.

Betonipäällysteiden valmistusmenetelmä basaltikuituilla on seuraava. Täsmälliset toimet toteutetaan tavanomaisen tasoitteen kaatamisen yhteydessä, mutta yhdellä kardinaalisella erolla. Emme laita tukirakenteita ja tangkoja pohjaan, vaan lisätään sen sijaan basaltikuituja suoraan liuokseen pakkauksessa ilmoitetulla osuudella ja sekoitetaan. Kovettumisen jälkeen kuidut sitovat koko kankaan tuhansilla kierteillä, jotka antavat rakenteelle uskomatonta lujuutta ja joustavuutta.

Tätä menetelmää käytetään harvoin kodin rakentamisessa, mutta lähes kaikki teollisuuslaitokset on rakennettu ainoaksi. Tapauksissa, joissa pystytukkia tai jäykistysliitoksia pystytetään, menetelmät yhdistetään, eli ne käyttävät sekä vahvistamista että basalttia tuottamaan erittäin vahvoja rakenteita.

Puulattiat

Ymmärtääksesi, mikä on puupohjan betonilattian valmistus, katsele tätä videota erittäin huolellisesti. Tai varmasti saavuttaa koko rakenteen tuhoutumisen. Ei, emme pelkää sinua, vaan yritämme vain varoittaa.

Tosiasia on, että puu ja metalli ovat materiaaleja, joilla on täysin erilainen luonne, rakenne ja ominaisuudet. Puu ei ole staattisessa tilassa, se liikkuu aina. Sen dynamiikka johtuu kosteudesta, lämpötilasta ja kuivausasteesta. Kiekkoa ei saa kaataa lainkaan puuhun, jos puu on tuoretta - vasta kolmen vuoden kuluttua!

Nämä materiaalit laajenevat eri tavoin altistumisesta samaan lämpötilaan, joten ne on yhdistettävä siten, että ne ovat täysin toisistaan ​​riippumattomia. Tätä varten käytä tavallista muovikalvoa - betoni ei tartu ollenkaan ollenkaan ja liukuu samalla, kun puu liikkuu.

Koko prosessi tulisi suorittaa seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poistamme rantatien ja tarkistamme kaikki lokit, jotta voisimme poistaa vahingoittuneet ja mätät, muuten puulattiat eivät kestä kuormaa. Betonilaatta, jonka paksuus on 5 cm ja pinta-ala 1 m 2, painaa noin 300 kg.
 2. Palautetaan lattia ja käsittelemme puuta antiseptisellä ja alukkeella.
 3. Laitoimme muovikalvon.
 4. Rakennamme vahvistamista tai käytämme fibrobetonia.
 5. Laitoimme vaimennusnauhan.
 6. Aseta majakat.
 7. Täytä kerros.

Tämän seurauksena meillä on kaksi päällystettä, jotka ovat täysin erillään toisistaan. Tätä muotoilua käytetään harvoin käytännössä, mutta joskus huonosti tarvittavia. Riippumatta siitä, kuinka monimutkaista se on, sillä on kaikki kiinteän betonipohjan ominaisuudet ja puulattian lämpöominaisuudet.

Lattiat teollisuusrakennuksissa

Jos on tarvetta tehdä tiettyjä lattiaa, jolla on lujuus ja parannettu ominaisuus, sinun täytyy oppia lattian valmistuksesta teollisuusrakennuksessa.

Tämä pinnoite kaadetaan samalla tavoin kuin kaikki pesusäkit. Käytämme vesitiiviyttä, vaipan nauhoja, vahvistusta, basaltikuitua. Mutta on olemassa muutamia kriittisiä eroja. Teollisissa rakennuksissa käytetään käyttötarkoituksesta riippuen joko lasia tai fermentoitua levitystä. Riippuen odotetusta kuormituksesta kerroksen paksuus kasvaa 5 cm: stä, kuten siviilirakennuksissa, teollisuuslaitoksiin 20 cm: iin.

Vahvistus sopii pakolliseksi ja kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen on alempi vahvistus, toinen on ylempi. Lattiaa kaadetaan siten, että vahvike häkki on 5 cm pohjasta ja 5 cm lattian yläosasta, koska pinnoite voi toimia paitsi raskaalla rasituksella myös puristamalla, ja jokaisen vahvistusvyöllä on vaimentava nämä toimenpiteet.

Ja mikä tärkeintä, mikä tahansa teollisuustaso voidaan tehdä vain tärinänkoneiden avulla. Nämä ovat erikoislaitteita, jotka pakottavat liuoksen kerroksen tiivistämään värinän vaikutuksen ja täyttämään kaikki tyhjät paikat tarkemmin. Siten on mahdollista saada aikaan erinomaiset päällystysominaisuudet.

No, rakas lukija, olet oppinut kaiken mahdollisen, millainen lattia on ja miten se tehdään. Tietyissä erityissuunnitelmissa on esimerkiksi betonipinnoitteen valmistelu kylvyssä, mutta ne eroavat toisistaan ​​vain viemäreiden ja tyhjennysreikien läsnäollessa, ja ne tehdään täsmälleen samoilla periaatteilla kuin kaikki muutkin. Nyt kun saat nämä tiedot, voit helposti järjestää lattian mihin tahansa tarkoitukseen. Onnea ja nähdään pian!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville