Kuinka laskea kaikentyyppisten vahvistusten poikkipinta-ala?

Laskettaessa kaikki teräsrakenteiden kuormitukset ja niiden aiheuttamat rasitukset jälkimmäisessä, tarvittava vahvistus valitaan paitsi sen lujuusominaisuuksilla myös vaaditulla poikkipinta-alueella. Tämä parametri voidaan selvittää kahdella tavalla: ota se GOST-taulukoista tai viitekirjoista tai laske se itse. Ja kaikki poikkipinta-alan arvot kaikissa venttiileissä esitetään alla.

1 Aallotetun raudoituksen poikkipinta-alan määrittämisen perusteet - mikä on halkaisija?

Kuten tiedetään, pyöreän poikkileikkauksen tuotteiden poikittaisen alueen arvo riippuu niiden halkaisijasta. Oikeastaan ​​tämän parametrin mukaan se lasketaan. Ja valtion standardien ja muiden vahvistusviitteiden taulukoissa poikkileikkausarvot on merkitty vastaaville nimellishalkaisijoille. Toisin sanoen tuotteen poikkileikkauspinnan selvittäminen on ensin määritettävä halkaisijaltaan. Ja vain silloin on tarpeen tehdä itsenäinen laskelma tai tarkastella haluttua arvoa GOST- tai viitekirjan taulukoissa.

Halkaisijalta vaaditaan pääsääntöisesti raudoituksen merkinnät suoraan valmistajan tai toimittajan mukana toimitetulle lujitevalmisteen valmistajalle (esim. Lähetysasiakirjoissa). Jos tällaisia ​​merkkejä ei ole, halkaisija voidaan määrittää mittaamalla. Tätä varten on parasta käyttää mittaustyökalua, kuten paksuutta. Ja helpoin tapa tietenkin on määrittää mittaamalla sileän vahvikkeen halkaisija - oikea ympyränmuotoinen poikkileikkaus, eli ilman aallotusta. Tällöin mittauksen tulos on todennäköisesti jonkin verran, joka poikkeaa normaaleista nimellishalkaisijoista (jotka on esitetty vastaavissa lujitustuotteissa olevissa valtion standardeissa ja jäljempänä olevassa taulukossa).

Tämä johtuu tietyistä valmistusvirheistä, jotka standardit sallivat. Tällaisen virheen suuruus on säädetty kunkin GOST-tyyppisen raudoitustyypin osalta. Joten, jos mittaustulos eroaa vakiokokoista, se olisi pyöristettävä ylös tai alas lähimmälle valtiosääntöjen ja jäljempänä olevan taulukon mukaiselle nimellishalkaisijalle. Tämä on mitattu halkaisija. Et saa käyttää todellista mittausta laskelmissa, koska koko tuotteen koko pituus (koko pituudeltaan) koko voi vaihdella sallittujen poikkeamien rajoissa sekä ylöspäin että alaspäin.

Jos kyseessä on aaltopahvin halkaisijan mittaus, sen tyypistä riippuen (kaikki tyypit on mainittu artikkelissa "Leimasimet ja lujitustuoteryhmät"), jotkin vivahteet voivat ilmetä. Joten, jos nämä ovat standardin 5781, 10884 tai R 52544-2006 saumoja sekä lankaa GOST 6727 tai 7248, niin mitattu arvo pyöristetään välittömästi nimelliseen standardikokoon, kuten edellä on käsitelty. GOST 31938 -standardin mukaisesti valmistettujen komposiittimateriaalien aallotetusta vahvistamisesta ei ole mahdollista saada selville, mitkä valmistajan valmistama nimellishalkaisija on. Tosiasia on, että tämän GOST: n mukaan on sallittua tuottaa komposiittivahvistustangot paitsi taulukossa ilmoitetuista vakiokokoista myös muista nimellishalkaisijoista. Valmistajan on ilmoitettava asiakirjoissaan toimitetuista varusteista nimellishalkaisija ja poikkipinta-ala.

Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, voidaan vain määrittää komposiittituotteen likimääräinen todellinen koko.

Tätä varten mitataan ulompi (jaksollisen profiilin ulkonemien yläosissa) ja läpimitta profiilien välissä olevissa syvennyksissä. Sitten näiden kahden arvon summa jaetaan kahdella. Tämä on likimääräinen keskimääräinen halkaisija. Tarkemman koon saamiseksi on suositeltavaa toistaa näiden toimien koko jaksot useiden vahvistusosan osuuksille pitkin sen pituutta. Sitten lasketaan tulosten aritmeettinen keskiarvo. Eli summataan kaikki halkaisijan saadut arvot, ja tämä summa jaetaan laskettujen keskimääräisten kokojen lukumäärän mukaan.

2 Riippumaton laskelma kaikista tuotteista - miten selviytyä?

Jos yhtäkkiä Internet on nyt lähes korvaamaton selvittääksesi poikkileikkausarvon referenssinä, voit laskea sen itse.

Ensin selvitä venttiilin halkaisija. Toisin sanoen me mittaamme, ja tuotteille, joilla on säännöllinen profiili (ura), käytä edellisen luvun suosituksia. Sitten lasketaan seuraavan kaavan avulla: S = π * R 2, missä

 • S on vaadittu poikkipinta-ala mm 2: ssä, cm2: ssä tai m 2: ssa;
 • π - niin sanottu numero "pi", joka on vakio matemaattinen vakio (kerroin);
 • R 2 on raudan säteen neliö, toisin sanoen säde, joka kerrotaan itsestään.

Säteen laskemiseksi on halkaisijan (mm, cm tai m) halkaisijan jakaminen kahdella. Ja numero "pi" (π) on 3.14..., jossa "..." tarkoittaa äärettömää desimaalipistettä. Ja kaiken laskutoimituksissa on aina tarpeeksi, että π = 3.14. Tarkempia laskelmia varten riittää tämän vakion 10 merkkiä, eli hyväksyä π = 3.141592653.

Sitten vahvistusta, jonka läpimitta on (D) 10 mm, laskelma on seuraava:

 • R = D / 2 = 10/2 = 5 mm,
 • S = 3,14 * R * R = 3,14 * 5 * 5 = 78,5 mm 2.

3 Taulukko kaikentyyppisten vahvikkeiden poikkileikkausarvoista

Alla olevassa taulukossa on halkaisijaltaan riippuen poikkileikkausarvot kaikentyyppisille vahvisteille. Lisäksi nämä tiedot ovat tarkempia kuin vastaavien tyyppisten tuotteiden valtiosääntöjen mukaiset, koska ne laskettiin käyttäen 10 merkkiä "pi" eli kun tämä vakio oli 3.141592653. Lisäksi GOSTssä on valitettavasti virheitä, joita on helppo tarkistaa riippumattomilla laskutoimituksilla. Lisäksi standardeissa hyväksytään laskennan tulokset kymmenyksille, jos laskettu arvo on mm 2 ja tuhannesosa - jos on senttimetreinä. Alla olevassa taulukossa poikkileikkausarvot lasketaan millimetreinä ja pyöristetään tuhannesosioihin.

Esitetyt tiedot ovat kuitenkin myös teoreettisia eli nimellisarvoisia. Tämä tarkoittaa, että ne laskettiin vahvistuksen nimellishalkaisijoille. Varsinainen poikkipinta-ala voi hieman poiketa taulukoitetuista arvoista sallittujen poikkeamien rajoissa, joita GOST säätää vastaavan tuotteen osalta.

Taulukko 1. Nimellinen poikkipinta-ala kaikentyyppisille venttiileille ja tavanomaisille nimellishalkaisijoille

Bar-vahvikkeen nimellishalkaisija, mm

Nimellinen poikkipinta-ala, mm 2

Liittimien tyyppi ja vastaava GOST

Luokat A-I - А-VI, standardi 5781-82

Luokkiot A 44 - АА1200, standardi 10884-94

A500C ja B500C-palkit, standardi

Komposiittimateriaalit, standardi 31938-2012

Poikkipinta-alan taulukot ja vahvistusalue.

Rakennuksen peruskorjausrakennetta varten on tarpeen laskea kuormitus puitteissa tämän kuorman perusteella valitsemalla oikea raudoitus rakentamiseen. Alla on vahvistuksen poikkipinta-alan taulukot, säännöllisen profiilin kuumavalssatun sauvanvaihdon valikoima, tavallinen ja lujat vahvuus vahvistava lanka jne. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

Taulukko vahvistus poikkipinta-alasta.

halkaisija,

mm

Laskettu poikkipinta-ala

cm 2, tangoilla.

Kuinka vahvistaa vahvistusalue?

Tähän mennessä venttiiliä käytetään lähes missä tahansa rakennustyömaassa. Ilman sitä ei tehdä padojen rakentamista, valtavia kauppakeskuksia, suuria varastoja ja säätiöitä kesämökkejä tai kylpyläosastoja varten. Koska se on valtava alue, henkilö, joka ei ole rakentaminen, ei ole aina helppoa löytää oikeaa materiaalia. Mistä aloittaa valinta? Ensinnäkin sinun täytyy tietää vahvistusalue - tämä on tärkein tekijä, jolla se voi kestää mitä kuormaa se pystyy ja kuinka paljon konkreettista voimaa lisätään vahvistamisen jälkeen.

Miten löytää poikkipinta-ala?

Kuten edellä mainittiin, vahvistuspalkkien poikkileikkaus on tärkein tekijä, joka vaikuttaa niiden lujuuteen. Siksi lähestymistavan valinnan tulisi olla hyvin vastuullinen - sitä suurempi kuorma, jolla rakenne kestää, sitä suurempi osa on.

Yleensä ei ole vaikeata määrittää tätä parametria - ostaessasi materiaalia myymälästä, voit tarkistaa myyjältä tai katsoa passiin, johon liitetään laitteita. Valitettavasti se ei aina ole mahdollista. Jos esimerkiksi ostat rakennusmateriaaleja markkinoilla tai käytät vanhoja metallikauvoja, jotka on kauan aikaa kierretty maassa, sinun on tehtävä kaikki laskelmat itse.

On äärimmäisen tärkeää, ettet tekisi virheitä, kun suoritat mittauksia. Ensin sinun täytyy tietää halkaisija. Tarvitset melko tarkan työkalun - mieluiten paksuus. Käytä sitä, mittaa sauvojen paksuus. Indikaattori voi vaihdella merkittävästi - vahvistusta tuotetaan 3-40 millimetrin paksuisena - tämä on vain tavanomaista rakennetta varten. Mitattaessa sitä ei saatu niin pyöreää tulosta, vaan numeroilla desimaalipilkun jälkeen? Tällöin numero on pyöristettävä lähimpään kokonaislukuun. Sinun ei pidä huolehtia tai pelätä, että sinulla on viallinen materiaali. Halkaisija ja vastaavasti pinta-ala voivat hieman muuttua - tämä on GOST-standardin mukainen vahvistus. Siten saman sauvan mittaustulokset voivat vaihdella kymmenentuhatta millimetrillä. Tarkkuuden suhteen voit tehdä useita mittauksia - halkaisijan määrittäminen sauvan alussa, lopussa ja keskellä. Sitten tiedät tarkalleen oikean numeron.

Jos tiedät jo vahvistuksen paksuuden, poikkileikkauspöydän avulla voit heti selvittää haluamasi arvon.

Taulukko ei ole käsillä? Sitten jotkut yksinkertaiset laskelmat auttavat. Ensin sinun täytyy tietää säde - se on helppoa, jakaa halkaisija kahdella. Muistettakoon nyt geometrian geometria - ympyrän pinta-ala on sama kuin Pi-luku kerrottuna säteen neliöllä. Selkeyden vuoksi pidä esimerkkiä:

 1. Työskentelemme paksuuden kanssa ja halkaisijaltaan 6 millimetriä.
 2. Jakaa kahdella ja saada säde 3 millimetriä.
 3. Meillä on neliö - 9 neliö millimetriä.
 4. Kerro 3,14 sadasosaa = 28,26 neliömetrillä tai 0,2826 neliösenttimetrillä.

Tämä tekniikka soveltuu kuitenkin tavallisesti sileän sauvan käyttämiseen. Jos olet kiinnostunut lujituksen poikkipinta-alasta, jossa on uurteinen pinta, laskelmat ovat hieman monimutkaisempia.

Työskentelemme aaltopahvin kanssa

Aallotetuilla metallipuuvilla on suuri pinta-ala ja siten parempi tarttuvuus betoniin. Siksi niitä käytetään rungon työpohjana betonin vahvistamiseksi. Määritä niiden halkaisija hieman vaikeampaa. Mutta varustettuna paksuus ja laskin tai arkki ja kynä, voit helposti selviytyä näistä laskelmista.

Mittaukset ovat kaksi kertaa. Määritä ensin halkaisija yhdestä päästä leveässä osassa (reunalla), sitten kapeassa osassa (syvennyksessä). Lisää kaksi numeroa niiden väliin ja jaa määrä puoleen. Mittaustulosten varmistamiseksi on suositeltavaa toistaa mittaukset 2-3 kertaa eri tangon osissa. Nyt kun olet asettanut paksuuden, voit helposti määrittää raudan poikkipinta-alan edellä esitetyllä menetelmällä tai pikemminkin kaavalla S = π r2.

Kuitenkin kyky laskea metallitankojen halkaisija voi olla hyödyllinen paitsi tapauksissa, joissa on tarpeen laskea poikkipinta-alan vahvistusalue. Jos haluat tietää, minkä aineiston paino tarvitsee ostaa tietystä työstä, tämä saattaa myös olla hyödyllinen. Kun tiedät, kuinka pitkät tangot ja niiden halkaisija ovat, voit helposti laskea kuinka paljon painoa tarvitset. Loppujen lopuksi suuret valmistajat myyvät venttiilejä ei pala, vaan tonnia kohden. Siksi kyky tehdä tällaiset laskelmat voi olla erittäin hyödyllinen. Osoittaaksemme, laskemme kuinka monta kiloa tarvitsemasi materiaali, jos pienen talon perustan vahvistamisen kokonaispituus on 100 metriä, ja paras valinta on 8 mm: n halkaisija. Pöydässä on tarvittava materiaali - 1 metri painaa 0,395 kiloa. Kerromme tätä 100 metrillä ja seurauksena saamme 39,5 kilogrammaa. Kun sinulla on niin tarkka määrä, voit turvallisesti mennä ostoskeskuksen rautakauppaan.

Rebar-taulukko

"Block Metal" -yritys harjoittaa jakelua Pietarissa ja muilla pohjois-länsialueilla erilaisilla venttiileillä.

Venttiilien ominaisuudet

Pyrimme tekemään kaikkemme tuotteiden valikoiman yksinkertaistamiseksi, tarjoamalla asiakkaiden taulukoita, jotka heijastavat venttiilien pääominaisuuksia.

Ensinnäkin sinun on kiinnitettävä huomiota arvoihin, jotka vaikuttavat betonituotteiden kiinnittymisen laatuun, joka esitetään alla:

Vahvistinjohto

Vahvistinköydet

On oltava käsitys asiakirjoista, jotka määrittävät venttiilin ominaisuudet:

Selitys: + halkaisijat ja lujuutta parantavat terät, joita suositellaan käytettäviksi, - - halkaisijat ja lujat teräsbetonit, jotka eivät kuulu mittariin; 0 - alue.

Huomautukset: 1. Vahvistimen halkaisijat otetaan mukaan GOST- tai TU-tuotteen mukaiseen valikoimaan, ottaen huomioon eri terästarvikkeiden soveltamisalan suuntaviivat. halkaisijat ja lujat teräsrakenteet, jotka eivät kuulu mittariin; 0 - teräsmittari - kappaleiden mukaisesti. 2.18-2-25 SNiP P-21-75. 2. Luokan A-IIIb terästä, jonka läpimitta on suurempi kuin 20 mm, lujitettavuutta, joka on kovettuu rakennusteollisuuden yrityksillä sijaitsevalla liesituulettimella, saa käyttää esijännitysvahvistuksena ilman korkeampien luokatuotteiden teräsvahvistusta. 3. Rakenteiden valmistuksessa on sallittua korvata viiran luokka Bp-I käytettävissä olevalla johdinluokalla B-1.

On tärkeää tietää tietyn halkaisijan vahvistamisen todellinen paino:

Rebar-luokitus

Rakennusosat ovat suosittua valssatusta metallista. Sen teknisiä indikaattoreita ja ominaisuuksia ohjaa GOST ja heijastuvat alueen asiaa koskeviin normatiivisiin taulukoihin.

Teräsvahvistusluokat

Korkealuokkaisesta metallitelasta valmistetut tuotteet jaetaan mekaanisiin ominaisuuksiin ja kestävyyteen. Mallin nimeämisessä käytetään kirjainta "A" digitaalisella indeksillä, joka osoittaa, että se kuuluu tiettyyn luokkaan.

 • A1 (AI, A240) - kokoonpanovapautus sileäseinäisen sauvan muodossa, jonka profiilin halkaisija on 6-40 mm. Käytetään betonituotteiden, monoliittisten ja hitsattujen tukirakenteiden valmistuksessa. Kaikentyyppisten osien armatuotanto tuotetaan nippuina pakatuissa sauvoissa. Hankkeissa tuotetaan myös enintään 12 mm: n tuotteita.
 • A2 (AII, A300) - aallotettu profiili 10-80 mm. Se kuuluu tehoelementtien luokkaan, jossa on rakenteen pääkuormitus. Sitä käytetään alhaisten rakennusten rakentamiseen, monoliittisiin rakenteisiin, korjaustöihin.
 • A3 (AIII, a400, A500) - sauvat, joiden säännöllinen profiili on 6-40 mm. Se on kaikkein kysyttyä, sitä käytetään asuin-, teollisuus- ja kaupallisten laitteiden rakentamiseen, betonituotteiden tuotantoon, teiden ja jalkakäytävien valmistukseen. Kaikki halkaisijat valmistetaan tangoista, poikkileikkaus jopa 10 mm on lisäksi tehty jousille.
 • A4 (АIV, А600) - työtyyppi, 10-32 mm. Käytetään korostettujen elementtien rakentamisessa. Ulkoisesti samanlainen kuin A3, mutta harvenneiden taajuus on alempi.
 • A5 (A800) - harvinainen edustaja valikoimasta, on erittäin vahva. Käytetään suurien ja erittäin raskaiden esineiden rakentamiseen: metro-, meri-, vesivoimalat.
 • A6 (A1000) - valmistettu lämpöä kestävästä teräksestä. Se on lisännyt vastustuskykyä erilaisiin muodonmuutoksiin. Sopii monikerroksisiin rakenteisiin.

Lisämerkintä sisältää tietoja teräslajin erityisominaisuuksista.

 • C - hitsauksen mahdollisuus. Kirje "C" lisätään pääsalasanan päähän, esimerkiksi a500c.
 • K - lujituksen lisääntynyt kestävyys korroosionkestävyyteen eri rasituksissa. Tällaiset sauvat on päällystetty erityisellä suojaavalla yhdisteellä, joka estää metallin hapettumisen.
 • SC - hitsatut korroosionestot.
 • T - lisätään harvinaisten luokkien (A600, A1000) merkintään ja osoittaa teräspohjan erikoiskäsittelyn.

Kirjaimen lopussa ilmoitetaan halkaisija, lopullinen merkintä näyttää tältä: a400s Ø14.

Ennen teräsrungon rakentamista tehdään alustava kuormitus sen mukaan saadun tiedon perusteella valitsemalla tietyn halkaisijan sauvat. Tämän vuoksi on kätevää käyttää osiotaulukkoa. Yksityisten kehittäjien on helpompi tehdä metallin laskutoimitukset metrisinä tai määrinä, ja kaupankäynnin yritykset kertovat usein tonnilta. Voit muuntaa pituuden massaksi oikein, voit käyttää vahvistuspainotasoa.

Jotta ei kulu paljon aikaa etsiä rullattu merkinnät ja lajittelu teräsvaijerit, niiden päät ovat peitetty pysyvällä väriaineella. Värien vastaavuus kullekin luokalle näkyy erityisessä taulukossa.

FIXTURES

Rebar-paino (taulukko)

Rakennustöiden aikana vaaditaan tarkkaa laskemista lujitetuista rakenteista. Tämä auttaa sinua arvioimaan rakentamisen kustannuksia sekä jo valmiiksi tehdyn kohteen hintaa.

On mahdollista selvittää, kuinka paljon raudoitus painaa seuraavasti: yhteenveto koko raudoitustangon pituudesta rakenteessa ja kerrotaan sen mittarin painolla.

Kuinka selvittää massa metriä kohden? Tämän ongelman ratkaisemiseksi on tarpeen tarkistaa laskentataulukko ja löytää siinä rakenteessa käytetyn raudoituksen nimellishalkaisija (profiilin numero).

Laitteiden valikoima

Armature on terästuote betonirakenteiden vahvistamiseen. Sitä käytetään perustusten ja tukirakenteiden rakentamiseen: kattotuolit, lattialaatat, pylväät, palkit ja kaaret.

Tärkein standardi tuotevalikoiman tuotannosta on GOST 5781-81. A500C- ja B500C-sarjan rakennustarvikkeita säätelee päivitetty GOST 52544-2006.

luokitus

GOSTin mukaan kuumavalssatusta teräksestä valmistetaan seuraavia rakennusaineiden valikoimaa:

 • sileä, pyöreä metallipalkki poikkileikkauksessa;
 • aallotettu pyöreä tanko.

Tuotteita edustaa laaja valikoima erilaisia ​​teräslaatuisia tuotteita, eri kokoja ja halkaisijoita.

Koko rakennusliittimien alue on jaettu useisiin luokkiin, jotka esitetään alla olevassa taulukossa: A1 (A240), A2 (A300), A3 (A400), A4 (A600), A5 (A800), A6 (A1000). Merkinnän kirjaimen "A" jälkeinen numero ilmoittaa tuotteen myötölujuuden. Pehmeän raudoituksen alue on A1-luokan aallotettu - A2: sta A6: een.

Parantamisen parantamiseksi betonilla levyt viedään vahvikkeeseen valssauksen aikana. Tuotteen merkinnöissä indeksin lisäksi voi olla teräksen laatua kuvaavia kirjaimia:

 • "T" - lämpölujituksella;
 • "B" - vahvistettu piirustuksella;
 • "C" - soveltuu hitsaukseen;
 • "K" - kestää syövyttäviä muodostumia.

Vahvistus on jaettu ryhmiin paitsi teräsluokan, lujuuden ja pintatyypin lisäksi myös:

 • toiminnallisuus (ei venynyt ja kireät);
 • valmistusteollisuudessa (kaapeli, lanka ja sauva);
 • kohteeseen (työskentely, asennus, jakelu);
 • asennettuna (hitsattu, neulottu).

Rebar-mittari - pöytä

Laskettaessa sallittua vetolujuutta betoniteräkselle otetaan huomioon vahvistuspalkkien halkaisija. GOST 5781-81: n mukaan 20 raudoituksen perushalkaisijaltaan erottuvat (alla olevassa taulukossa on paino halkaisijan mukaan).

Johdinvahvistus on saatavana neljänä koossa: poikkileikkaukseltaan 3, 4, 5, 6 mm. Se voidaan toimittaa sauvoina tai keloina. Laadukkaiden tuotteiden rakentamisessa luokat 1-4. Kriittisissä rakenteissa (tunnelit, kaivokset, sillat) käytetään korkeampia merkkejä.

Säätöraudoituksen tulee olla 10 mm paksu ja maksimikoko ei ole rajoitettu. Pylväiden asennukseen valssattujen metallien vähimmäispaksuus on 14 mm, maksimi on 36 mm. Paneelit ja palkit vahvistavat halkaisijaltaan 12 - 32 mm sauvat.

Taulukko esittää raudoituksen A500C raudoitetun betonin rakenteiden lujitusta.

Tuoteprofiilille on tunnusomaista, että läsnä on ainakin kaksi sarjaa sirppi-muotoisia kylkiluita, jotka sijaitsevat poikittain ja ilman pituussuuntaisia ​​kylkiluita. A500C-tuotteiden kemiallinen koostumus sisältää vähemmän seosaineita, mikä vähentää tuotantokustannuksia ja yksinkertaistaa tuotantoprosessia ilman merkittävää suorituskyvyn heikkenemistä.

Kun vaihdat A400-liittimet A500C: llä, tangojen telakointi yksinkertaistuu johtuen mahdollisuudesta käyttää erittäin tehokasta sähkökaaren hitsausta. Betonin laatu paranee ja raudan kulutus vähenee.

Voit ladata hinnaston valikoimaan täältä.

Viimeaikaiset merkinnät

 • 07/25/2018 Profiiliputken taivuttaminen?

Profiiliputket - metallituotteet, joita käytetään kasvihuoneiden, kasvihuoneiden, huviveneiden, kattojen rakentamiseen. Usein halutun tuloksen saavuttamiseksi neliön tai suorakaiteen muotoisen putken valssaus on taivutettava tiettyyn säteeseen nähden.

Kuumavalssatut I-palkki 30 on tyypiltään muotoiltuja terästuotteita, jotka on saatu kahdella tavalla: kuumavalssaamalla tai hitsaamalla. Tämän metallin valmistuksessa käyte- tään tavallista laatua tai vähän seostettuja laatuja hiiliteräksiä. Poikkileikkaus on H-muotoinen, mikä antaa profiilille lujuuden, jäykkyyden ja vastuksen vääntöruuveista.

Teräsvahvistus, jonka halkaisija on 10 mm, tuotetaan hiilen ja alhaisen seosmetallin terästen kuumavalssaamisen menetelmällä. Luokasta riippuen sauvilla voi olla sileä pinta tai jaksollinen profiili. Lujitteisten häkkien luomat profiilipinnalla varustetut metallituotteet tekevät työtehtävien toiminnot ja sileät jakelu- tai asennuselementit.

Ota meihin yhteyttä millään tavoin kätevästi sinulle:

Puh: +7 (812) 611-24-54

Aukioloajat: ma-pe: 9.00-18.00, la: 9.00-14.00, aurinko: suljettu

Taulukko: vahvistusalueiden siirto

Tämä taulukko on koottu raudoituksen määrän ja halkaisijan määrittämiseen ja valintaan laskettaessa ohjelmistosovelluksissa. Kun otetaan huomioon, että kuori on jaettu äärellisiin elementteihin, muu kuin 1000 mm ja muodostaa pääsääntöisesti pienemmän arvon, on välttämätöntä määrittää raudoituksen lukumäärä ja halkaisija lautasen pituusmittarilla.

esimerkiksi:

Esimerkki suunnitteluprojektista tuottaa levyn vahvistuksen lukumäärän (lopullinen elementti on "levy" tai "kuori", 300 mm leveä) - raudoituksen määrä on 12,3 cm2. Meidän on selvitettävä, kuinka monta F12-liitososaa tarvitaan juuri tässä äärellisessä elementissä.

Rebar-alueen taulukko

Arvioitu N-voimahauska = 1650.15kN

Perinteinen (lukuun ottamatta rakentamisen aluetta ja maaperäluokkaa) työntöalustan syvyys Hf= 1,5 m

Arvioitu maaperän kestävyys (toimeksianto) Rg = 0,31 MPa

Keskimääräinen paino betonialustalle ja maaperälle vyöhykkeillä γm = 20 kN / m 3

Säätiö on suunniteltu monoliittiseksi, monivaiheiseksi luokan B20 raskaaseen betoniin (γb1 = 0,9) Rbt = 0,81 MPa

Pohjaurakoita tulisi tehdä luokan A400 raudoituksella (Rs = 355 MPa)

Säätiön geometristen mittojen määrittäminen

Neliön yksinpinnan koko:

Määritä a = 2,3 m, sitten paine perustan pohjan alla lasketun kuorman vaikutuksesta:

Purskeen voimakkuuden olosuhteiden perustekorkeus:

Edellytyksenä pylvään päättymisestä säätiössä:

Paineistetun raudoituksen (pylväsraudoituksen) ankkurointiolosuhteiden mukaan, jonka halkaisija on 25A400 betoniluokassa B20:

Ottaen huomioon kaikkien vaatimusten tyydyttämisen, hyväksymme lopullisen kaksivaiheisen perustan:

Tarkasta alemman vaiheen h työskentelykorkeuden noudattaminen01:

eli luodaan vinossa osassa olevien alempien vaiheiden lujuus.

Toisen vaiheen leveys jaF1 = 1100 mm.

Tarkista pohjan lujuus pyramidin pinnan työntämiseksi:

purskeen lujuus on täyttynyt.

Työhaaran alueen määrittäminen

Taivutusmomentit perustuksen laskennallisissa osissa:

Vaadittavan lujituksen poikkileikkauspinta-ala jokaiselle suunnalle koko säätölevyn leveydelle määritetään suuremmaksi seuraavista kahdesta arvosta:

Hyväksymme ei-standardin mukaisen verkon, jolla on sama molempiin suuntiin vahvistus 15 Ø 12 А400 (As = 1696,5 mm 2) ja 150 mm: n välein.

Tarkistamme hyväksyttyjen säätöraudoitusten riittävyyden:

Viitteet

SNiP 52-01-2003 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Tärkeimmät säännökset. M.: GUP "NIIZhB, FSUE TSPP, 2004.

SP 52-101-2003 Betoni- ja teräsbetonirakenteet ilman esijännityksen vahvistamista. M.: GUP "NIIZhB, FSUE TSPP, 2004.

Käsikirja betoni- ja betoniteräsrakenteiden rakenteesta, joka on valmistettu raskaasta betonista ilman vahvistamista (yhteisyritykselle 52-101-2003). TSNIIPromzdany, NIIZHB.-M.: OJSC TSNIIpromzdaniye, 2005.-214 s.

SNiP 2.01.07-85 * Kuormat ja vaikutukset. Gosstroy of Russia. - M: GP CPP 2003.

Käsikirja raskaan ja kevyen betonin betoni- ja teräsrakenteiden rakenteesta ilman vahvistusta (SNiP 2.03.01-84). - M: TsITP, 1986.

Käsikirja raskaasta ja kevyestä betonista valmistetuista esijännitetyistä betonirakenteista (SNiP 2.03.01-84). Osa 1. - M.: TsITP, 1986.

Käsikirja raskaasta ja kevyestä betonista valmistetuista esijännitetyistä betonirakenteista (SNiP 2.03.01-84). Osa 2. - M.: TsITP, 1986.

Kuinka laskea raudoituksen paino (taulukko)

Vahvistettu betoniteräsrakenteiden lujittamiseksi on välttämättä noudatettava tiukkoja vaatimuksia, nimittäin sitkeitä ja kestäviä, jotta saataisiin aikaan hyvä tarttuvuus betonilla ja erotettaisiin hyvillä hitsaustehoilla.

Painonlaskin

Vahvistaminen on tärkeä osa kaikkia betonirakenteita. Ankkuri on esitetty lanka- tai erikoisvaijereina. Armature suorittaa useita seuraavista toiminnoista:

 • rakentava / jakelu - tämän toiminnon ansiosta varret kehyksen sisällä vahvistetaan hitsaamalla ne työvahvistukseen. Näin voit varmistaa koko kuorman tasaisen jakauman tietyllä tangotukilla;
 • työtehtävä on se, että vahvistus ottaa niin sanotut vetovastukset, joita ilmenee, kun paine kohdistuu rakenteeseen ulkopuolelta tai siinä tapauksessa, että kehon omaa painoa painaa rakennetta;
 • kokoonpanofunktio ilmenee tukemalla yksittäisiä raudoituspalkkeja kehysten kokoonpanoprosessissa. Tästä johtuen koko rakenne voi olla suunnitteluasennossa.

Vahvistuselementit voivat olla jäykkiä (esimerkiksi kulmia, I-palkkeja ja kanavapalkkeja) sekä joustavia (ruudut ja kehykset, joissa on aallotettu pinta). Näin ollen työtyyppinen vahvike sisältyy laskennan mukaiseen raudoitetun betonityyppiin, kun taas jakelu- ja asennusvarusteet tarvitaan kehysten luomiseen.

Lujitteen betonin kiinnittymisen laatu voi riippua betonin lujuudesta, tyypistä, iästä, kutistumisesta, koosta ja pinnan tyypistä. Vahvistus voidaan sitoa betoniin johtuen kitkasta, sitomisesta leikkausliitoksissa tai betonin kiinnittämisen ja puristamisen jälkeen kutistumisen jälkeen.

Lujituksen painon laskennan ominaisuudet

Jatkuvan ja tasaisen profiilin vahvistamista, jonka pituus on yksi metri, kutsutaan raudoituksen mittariksi. Näiden sauvojen paino voi vaihdella teräksen halkaisijasta vahvikkeeseen. Rakentamisorganisaatiot työprosessissa käyttävät lujitustangot, joiden massa vastaa GOSTin nykyisiä vaatimuksia - vain tällainen teräs voi olla korkealaatuista ja täyttää tarvittavat standardit.


Lujituksen paino valitaan sen tyypin ja halkaisijan mukaan sekä suunnitellun sovelluksen laajuuden perusteella.

Vahvistusmittarin massa (lineaarinen) riippuu pääsääntöisesti säännöllisen profiilin tyypistä eli sen millaisesta pinnasta se on - helpotus tai sujuva. On syytä huomata, että mahdolliset ulkonemat tai verhoukset vahvikkeen pinnalla olevat ulokkeet parantavat merkittävästi sen kiinnittymistä betoniin.