Kuinka vahvistaa vahvistusalue?

Tähän mennessä venttiiliä käytetään lähes missä tahansa rakennustyömaassa. Ilman sitä ei tehdä padojen rakentamista, valtavia kauppakeskuksia, suuria varastoja ja säätiöitä kesämökkejä tai kylpyläosastoja varten. Koska se on valtava alue, henkilö, joka ei ole rakentaminen, ei ole aina helppoa löytää oikeaa materiaalia. Mistä aloittaa valinta? Ensinnäkin sinun täytyy tietää vahvistusalue - tämä on tärkein tekijä, jolla se voi kestää mitä kuormaa se pystyy ja kuinka paljon konkreettista voimaa lisätään vahvistamisen jälkeen.

Miten löytää poikkipinta-ala?

Kuten edellä mainittiin, vahvistuspalkkien poikkileikkaus on tärkein tekijä, joka vaikuttaa niiden lujuuteen. Siksi lähestymistavan valinnan tulisi olla hyvin vastuullinen - sitä suurempi kuorma, jolla rakenne kestää, sitä suurempi osa on.

Yleensä ei ole vaikeata määrittää tätä parametria - ostaessasi materiaalia myymälästä, voit tarkistaa myyjältä tai katsoa passiin, johon liitetään laitteita. Valitettavasti se ei aina ole mahdollista. Jos esimerkiksi ostat rakennusmateriaaleja markkinoilla tai käytät vanhoja metallikauvoja, jotka on kauan aikaa kierretty maassa, sinun on tehtävä kaikki laskelmat itse.

On äärimmäisen tärkeää, ettet tekisi virheitä, kun suoritat mittauksia. Ensin sinun täytyy tietää halkaisija. Tarvitset melko tarkan työkalun - mieluiten paksuus. Käytä sitä, mittaa sauvojen paksuus. Indikaattori voi vaihdella merkittävästi - vahvistusta tuotetaan 3-40 millimetrin paksuisena - tämä on vain tavanomaista rakennetta varten. Mitattaessa sitä ei saatu niin pyöreää tulosta, vaan numeroilla desimaalipilkun jälkeen? Tällöin numero on pyöristettävä lähimpään kokonaislukuun. Sinun ei pidä huolehtia tai pelätä, että sinulla on viallinen materiaali. Halkaisija ja vastaavasti pinta-ala voivat hieman muuttua - tämä on GOST-standardin mukainen vahvistus. Siten saman sauvan mittaustulokset voivat vaihdella kymmenentuhatta millimetrillä. Tarkkuuden suhteen voit tehdä useita mittauksia - halkaisijan määrittäminen sauvan alussa, lopussa ja keskellä. Sitten tiedät tarkalleen oikean numeron.

Jos tiedät jo vahvistuksen paksuuden, poikkileikkauspöydän avulla voit heti selvittää haluamasi arvon.

Taulukko ei ole käsillä? Sitten jotkut yksinkertaiset laskelmat auttavat. Ensin sinun täytyy tietää säde - se on helppoa, jakaa halkaisija kahdella. Muistettakoon nyt geometrian geometria - ympyrän pinta-ala on sama kuin Pi-luku kerrottuna säteen neliöllä. Selkeyden vuoksi pidä esimerkkiä:

 1. Työskentelemme paksuuden kanssa ja halkaisijaltaan 6 millimetriä.
 2. Jakaa kahdella ja saada säde 3 millimetriä.
 3. Meillä on neliö - 9 neliö millimetriä.
 4. Kerro 3,14 sadasosaa = 28,26 neliömetrillä tai 0,2826 neliösenttimetrillä.

Tämä tekniikka soveltuu kuitenkin tavallisesti sileän sauvan käyttämiseen. Jos olet kiinnostunut lujituksen poikkipinta-alasta, jossa on uurteinen pinta, laskelmat ovat hieman monimutkaisempia.

Työskentelemme aaltopahvin kanssa

Aallotetuilla metallipuuvilla on suuri pinta-ala ja siten parempi tarttuvuus betoniin. Siksi niitä käytetään rungon työpohjana betonin vahvistamiseksi. Määritä niiden halkaisija hieman vaikeampaa. Mutta varustettuna paksuus ja laskin tai arkki ja kynä, voit helposti selviytyä näistä laskelmista.

Mittaukset ovat kaksi kertaa. Määritä ensin halkaisija yhdestä päästä leveässä osassa (reunalla), sitten kapeassa osassa (syvennyksessä). Lisää kaksi numeroa niiden väliin ja jaa määrä puoleen. Mittaustulosten varmistamiseksi on suositeltavaa toistaa mittaukset 2-3 kertaa eri tangon osissa. Nyt kun olet asettanut paksuuden, voit helposti määrittää raudan poikkipinta-alan edellä esitetyllä menetelmällä tai pikemminkin kaavalla S = π r2.

Kuitenkin kyky laskea metallitankojen halkaisija voi olla hyödyllinen paitsi tapauksissa, joissa on tarpeen laskea poikkipinta-alan vahvistusalue. Jos haluat tietää, minkä aineiston paino tarvitsee ostaa tietystä työstä, tämä saattaa myös olla hyödyllinen. Kun tiedät, kuinka pitkät tangot ja niiden halkaisija ovat, voit helposti laskea kuinka paljon painoa tarvitset. Loppujen lopuksi suuret valmistajat myyvät venttiilejä ei pala, vaan tonnia kohden. Siksi kyky tehdä tällaiset laskelmat voi olla erittäin hyödyllinen. Osoittaaksemme, laskemme kuinka monta kiloa tarvitsemasi materiaali, jos pienen talon perustan vahvistamisen kokonaispituus on 100 metriä, ja paras valinta on 8 mm: n halkaisija. Pöydässä on tarvittava materiaali - 1 metri painaa 0,395 kiloa. Kerromme tätä 100 metrillä ja seurauksena saamme 39,5 kilogrammaa. Kun sinulla on niin tarkka määrä, voit turvallisesti mennä ostoskeskuksen rautakauppaan.

Poikkipinta-alan taulukot ja vahvistusalue.

Rakennuksen peruskorjausrakennetta varten on tarpeen laskea kuormitus puitteissa tämän kuorman perusteella valitsemalla oikea raudoitus rakentamiseen. Alla on vahvistuksen poikkipinta-alan taulukot, säännöllisen profiilin kuumavalssatun sauvanvaihdon valikoima, tavallinen ja lujat vahvuus vahvistava lanka jne. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

Taulukko vahvistus poikkipinta-alasta.

halkaisija,

mm

Laskettu poikkipinta-ala

cm 2, tangoilla.

Kuinka laskea kaikentyyppisten vahvistusten poikkipinta-ala?

Laskettaessa kaikki teräsrakenteiden kuormitukset ja niiden aiheuttamat rasitukset jälkimmäisessä, tarvittava vahvistus valitaan paitsi sen lujuusominaisuuksilla myös vaaditulla poikkipinta-alueella. Tämä parametri voidaan selvittää kahdella tavalla: ota se GOST-taulukoista tai viitekirjoista tai laske se itse. Ja kaikki poikkipinta-alan arvot kaikissa venttiileissä esitetään alla.

1 Aallotetun raudoituksen poikkipinta-alan määrittämisen perusteet - mikä on halkaisija?

Kuten tiedetään, pyöreän poikkileikkauksen tuotteiden poikittaisen alueen arvo riippuu niiden halkaisijasta. Oikeastaan ​​tämän parametrin mukaan se lasketaan. Ja valtion standardien ja muiden vahvistusviitteiden taulukoissa poikkileikkausarvot on merkitty vastaaville nimellishalkaisijoille. Toisin sanoen tuotteen poikkileikkauspinnan selvittäminen on ensin määritettävä halkaisijaltaan. Ja vain silloin on tarpeen tehdä itsenäinen laskelma tai tarkastella haluttua arvoa GOST- tai viitekirjan taulukoissa.

Halkaisijalta vaaditaan pääsääntöisesti raudoituksen merkinnät suoraan valmistajan tai toimittajan mukana toimitetulle lujitevalmisteen valmistajalle (esim. Lähetysasiakirjoissa). Jos tällaisia ​​merkkejä ei ole, halkaisija voidaan määrittää mittaamalla. Tätä varten on parasta käyttää mittaustyökalua, kuten paksuutta. Ja helpoin tapa tietenkin on määrittää mittaamalla sileän vahvikkeen halkaisija - oikea ympyränmuotoinen poikkileikkaus, eli ilman aallotusta. Tällöin mittauksen tulos on todennäköisesti jonkin verran, joka poikkeaa normaaleista nimellishalkaisijoista (jotka on esitetty vastaavissa lujitustuotteissa olevissa valtion standardeissa ja jäljempänä olevassa taulukossa).

Tämä johtuu tietyistä valmistusvirheistä, jotka standardit sallivat. Tällaisen virheen suuruus on säädetty kunkin GOST-tyyppisen raudoitustyypin osalta. Joten, jos mittaustulos eroaa vakiokokoista, se olisi pyöristettävä ylös tai alas lähimmälle valtiosääntöjen ja jäljempänä olevan taulukon mukaiselle nimellishalkaisijalle. Tämä on mitattu halkaisija. Et saa käyttää todellista mittausta laskelmissa, koska koko tuotteen koko pituus (koko pituudeltaan) koko voi vaihdella sallittujen poikkeamien rajoissa sekä ylöspäin että alaspäin.

Jos kyseessä on aaltopahvin halkaisijan mittaus, sen tyypistä riippuen (kaikki tyypit on mainittu artikkelissa "Leimasimet ja lujitustuoteryhmät"), jotkin vivahteet voivat ilmetä. Joten, jos nämä ovat standardin 5781, 10884 tai R 52544-2006 saumoja sekä lankaa GOST 6727 tai 7248, niin mitattu arvo pyöristetään välittömästi nimelliseen standardikokoon, kuten edellä on käsitelty. GOST 31938 -standardin mukaisesti valmistettujen komposiittimateriaalien aallotetusta vahvistamisesta ei ole mahdollista saada selville, mitkä valmistajan valmistama nimellishalkaisija on. Tosiasia on, että tämän GOST: n mukaan on sallittua tuottaa komposiittivahvistustangot paitsi taulukossa ilmoitetuista vakiokokoista myös muista nimellishalkaisijoista. Valmistajan on ilmoitettava asiakirjoissaan toimitetuista varusteista nimellishalkaisija ja poikkipinta-ala.

Jos tällaisia ​​tietoja ei ole, voidaan vain määrittää komposiittituotteen likimääräinen todellinen koko.

Tätä varten mitataan ulompi (jaksollisen profiilin ulkonemien yläosissa) ja läpimitta profiilien välissä olevissa syvennyksissä. Sitten näiden kahden arvon summa jaetaan kahdella. Tämä on likimääräinen keskimääräinen halkaisija. Tarkemman koon saamiseksi on suositeltavaa toistaa näiden toimien koko jaksot useiden vahvistusosan osuuksille pitkin sen pituutta. Sitten lasketaan tulosten aritmeettinen keskiarvo. Eli summataan kaikki halkaisijan saadut arvot, ja tämä summa jaetaan laskettujen keskimääräisten kokojen lukumäärän mukaan.

2 Riippumaton laskelma kaikista tuotteista - miten selviytyä?

Jos yhtäkkiä Internet on nyt lähes korvaamaton selvittääksesi poikkileikkausarvon referenssinä, voit laskea sen itse.

Ensin selvitä venttiilin halkaisija. Toisin sanoen me mittaamme, ja tuotteille, joilla on säännöllinen profiili (ura), käytä edellisen luvun suosituksia. Sitten lasketaan seuraavan kaavan avulla: S = π * R 2, missä

 • S on vaadittu poikkipinta-ala mm 2: ssä, cm2: ssä tai m 2: ssa;
 • π - niin sanottu numero "pi", joka on vakio matemaattinen vakio (kerroin);
 • R 2 on raudan säteen neliö, toisin sanoen säde, joka kerrotaan itsestään.

Säteen laskemiseksi on halkaisijan (mm, cm tai m) halkaisijan jakaminen kahdella. Ja numero "pi" (π) on 3.14..., jossa "..." tarkoittaa äärettömää desimaalipistettä. Ja kaiken laskutoimituksissa on aina tarpeeksi, että π = 3.14. Tarkempia laskelmia varten riittää tämän vakion 10 merkkiä, eli hyväksyä π = 3.141592653.

Sitten vahvistusta, jonka läpimitta on (D) 10 mm, laskelma on seuraava:

 • R = D / 2 = 10/2 = 5 mm,
 • S = 3,14 * R * R = 3,14 * 5 * 5 = 78,5 mm 2.

3 Taulukko kaikentyyppisten vahvikkeiden poikkileikkausarvoista

Alla olevassa taulukossa on halkaisijaltaan riippuen poikkileikkausarvot kaikentyyppisille vahvisteille. Lisäksi nämä tiedot ovat tarkempia kuin vastaavien tyyppisten tuotteiden valtiosääntöjen mukaiset, koska ne laskettiin käyttäen 10 merkkiä "pi" eli kun tämä vakio oli 3.141592653. Lisäksi GOSTssä on valitettavasti virheitä, joita on helppo tarkistaa riippumattomilla laskutoimituksilla. Lisäksi standardeissa hyväksytään laskennan tulokset kymmenyksille, jos laskettu arvo on mm 2 ja tuhannesosa - jos on senttimetreinä. Alla olevassa taulukossa poikkileikkausarvot lasketaan millimetreinä ja pyöristetään tuhannesosioihin.

Esitetyt tiedot ovat kuitenkin myös teoreettisia eli nimellisarvoisia. Tämä tarkoittaa, että ne laskettiin vahvistuksen nimellishalkaisijoille. Varsinainen poikkipinta-ala voi hieman poiketa taulukoitetuista arvoista sallittujen poikkeamien rajoissa, joita GOST säätää vastaavan tuotteen osalta.

Taulukko 1. Nimellinen poikkipinta-ala kaikentyyppisille venttiileille ja tavanomaisille nimellishalkaisijoille

Bar-vahvikkeen nimellishalkaisija, mm

Nimellinen poikkipinta-ala, mm 2

Liittimien tyyppi ja vastaava GOST

Luokat A-I - А-VI, standardi 5781-82

Luokkiot A 44 - АА1200, standardi 10884-94

A500C ja B500C-palkit, standardi

Komposiittimateriaalit, standardi 31938-2012

Kirja "Matala nauhasisäätiö" Page 31

sivu 31

Vahvistuksen vähimmäissisältö nauhateollisuudessa
SNiP 52-01-2003 kohta 7.3.5 "Betoni- ja teräsbetonipinnoille" määritellään, että pituussuuntaisen raudoituksen vähimmäispitoisuus raudoitetussa betonielementissä on vähintään 0,1% tämän betonielementin työosaan.

Poikittaisen sauvan laskettu alue, mm 2, tangojen lukumäärän mukaan

Teoreettinen paino 1m raudoituksen pituus, kg

4

6

113

170

201

302

314

471

452

679

616

923

804

1206

1018

1527

1256

1885

1520

2281

1963

2945

2463

3685

3217

4826

* Taulukko on sovitettu yksinkertaistamalla käsikirja betoni- ja teräsrakenteiden rakenteesta, jotka on valmistettu raskaasta betonista ilman jännitteen vahvistamista SP 52-101-2003: een (Moskova, 2005). Liite №1.

Aiomme lujittaa tyypillistä nauhatalustetta kaasupatsaan maalaistalolle, jossa laskettu lineaarinen kuormitus säätiöön (brittiläisen menetelmän mukaan) on 30 kN / m. Nauhateoksen korkeus on 90 cm (45 cm maanalainen osa ja 45 cm maanpäällinen osa). Tiheässä pakatussa hiekkasaumoissa suositeltava pohjaleveys on 60 cm.

Määritä pohjan poikkipinta-ala 900 mm x 600 mm = 540 000 mm2. Kaikkien tällaisten poikkileikkausten alapinnassa olevien poikkileikkausten vähimmäispituus on 0,1 prosenttia poikkipinta-alasta: 540 000/100 x 0,1 = 540 mm2

Etsimme taulukossa 33 raudoituksen poikkipinta-alan lähintä arvoa kolonnissa, joissa on 4 tai 6 bar vahvistamista. Määritämme, että poikkipinta-alan lähimpänä oleva arvo kasvaneen suunnassa vastaa 4: n vahvistuspalkin alueella, jonka halkaisija on 14 mm tai 6 vahvistuspalkin alue, jonka halkaisija on 12 mm.

Koska nauhalevyn leveys on 600 mm, betonin suojakerroksen maksimiarvo on kummallekin puolelle 50 mm (40 mm optimaalinen), etäisyys, kun nauhaa vahvistetaan 4 sauvalla, on tavanomaisesti 500 mm. Tämä etäisyys kuitenkin on ristiriidassa SP 52-101-2003: n vaatimusten kanssa, joissa määritetään pituussuuntaisen vahvistuksen tangojen välinen suurin etäisyys samalla rivillä kuin 400 mm.

Siksi meidän on valittava raudoitus 6 palkilla. Meidän tapauksessamme sopii vahvistus, jossa on 6 sauvaa (3 alemmalla rivillä ja 3 ylimmällä rivillä), jonka halkaisija on 12 mm. Käytettävissä on 6 kappaletta 14 mm: n vahviketta, mutta siihen ei ole laskettu tarvetta. Poikittaisen vahvikkeen halkaisijan on oltava vähintään puolet lujituksen halkaisijasta ja vähintään 6 mm: 12 mm / 4 = 3

Rebar-taulukko

"Block Metal" -yritys harjoittaa jakelua Pietarissa ja muilla pohjois-länsialueilla erilaisilla venttiileillä.

Venttiilien ominaisuudet

Pyrimme tekemään kaikkemme tuotteiden valikoiman yksinkertaistamiseksi, tarjoamalla asiakkaiden taulukoita, jotka heijastavat venttiilien pääominaisuuksia.

Ensinnäkin sinun on kiinnitettävä huomiota arvoihin, jotka vaikuttavat betonituotteiden kiinnittymisen laatuun, joka esitetään alla:

Vahvistinjohto

Vahvistinköydet

On oltava käsitys asiakirjoista, jotka määrittävät venttiilin ominaisuudet:

Selitys: + halkaisijat ja lujuutta parantavat terät, joita suositellaan käytettäviksi, - - halkaisijat ja lujat teräsbetonit, jotka eivät kuulu mittariin; 0 - alue.

Huomautukset: 1. Vahvistimen halkaisijat otetaan mukaan GOST- tai TU-tuotteen mukaiseen valikoimaan, ottaen huomioon eri terästarvikkeiden soveltamisalan suuntaviivat. halkaisijat ja lujat teräsrakenteet, jotka eivät kuulu mittariin; 0 - teräsmittari - kappaleiden mukaisesti. 2.18-2-25 SNiP P-21-75. 2. Luokan A-IIIb terästä, jonka läpimitta on suurempi kuin 20 mm, lujitettavuutta, joka on kovettuu rakennusteollisuuden yrityksillä sijaitsevalla liesituulettimella, saa käyttää esijännitysvahvistuksena ilman korkeampien luokatuotteiden teräsvahvistusta. 3. Rakenteiden valmistuksessa on sallittua korvata viiran luokka Bp-I käytettävissä olevalla johdinluokalla B-1.

On tärkeää tietää tietyn halkaisijan vahvistamisen todellinen paino:

Venttiiliosan valinta.

Vahvikkeen poikkileikkaus voidaan laskea sekä pitkittäis- että poikittaissuunnassa käyttäen mitä tahansa ehdotettua menetelmää (vanhan menetelmän mukaan uuden SNiP: n mukaan), tulos on suunnilleen sama. Mutta kun käytät jotain tekniikkaa, on muistettava, että raudoituksen sijainnin korkeus on erilainen, esimerkiksi x-akselin suuntaisesti vahvistetulle vahvikolle.01 = 13 cm ja z-akselin kanssa yhdensuuntaisille liittimiä varten, etukäteen02 = 11 cm, koska emme vielä tiedä vahvikkeen halkaisijaa.

Vanhan menetelmän mukaan:

Nyt apupöydälle 1 (170):

Taulukko 1 (170). Tiedot suorakaiteen muotoisten, poikkileikkaukseltaan joustavien elementtien laskemiseksi, jotka on vahvistettu yhdellä vahvistuksella

voimme löytää η1 = 0,961 ja ξ1 = 0,077. η2 = 0,945 ja ξ2 = 0,11. Ja sitten vaaditun lujituksen poikkipinta-ala:

FA1 = M / ηh01Rs = 1472,6 / (0,961 · 0,13 · 36000000) = 0,0003275 m 2 tai 3,275 cm2.

Fa2 = M / ηh02Rs = 1472,6 / (0,956 · 0,11 · 36000000) = 0,0003604 m 2 tai 3,6 cm2.

Jos yhdistyksemme hyväksyvät sekä pituus- että poikittaisvahvikkeet halkaisijaltaan 10 mm ja lasketaan uudelleen tarvittava poikkileikkaus poikittaisesta vahvikkeesta h02 = 12 cm

Fa2 = M / ηh02Rs = 1472,6 / (0,963 · 0,12 · 36000000) = 0,000355 m 2 tai 3,55 cm2.

sitten 1 juoksumetrin vahvistamiseksi voimme käyttää 5 pitkittäissuuntaista vahviketta ja 5 poikittaista vahviketta. Tämä johtaa verkkoon, jonka solu on 200x200 mm. Lujitteen poikkipinta-ala 1 juoksumetriä kohti on 3,93x2 = 7,86 cm2. Venttiilin osan valinta on tarkoituksenmukaista tuottaa taulukon 2 mukaisesti (ks. Alla). Koko levy vaatii 50 tankoa, joiden pituus on 5,2-5,4 metriä. Kun otetaan huomioon, että yläosassa meillä on hyvä lujuus, voimme vähentää tangojen määrää alemmassa kerroksessa 4, sitten alemman kerroksen vahvikkeen poikkipinta-ala on 3,14 cm2 tai 15,7 cm2 pitkin koko levyn pituutta.

Taulukko 2. Poikkipinta-alueet ja vahvistuspalkkien massa.

Se oli yksinkertainen laskelma (vaikka se ei näytä sinustakin), se voi olla monimutkaista, jotta vähennetään raudoituksen määrää. Koska suurin taivutusmomentti toimii vain laatan keskellä, ja kun lähestytään seinäkannattimia, hetken taipuu nollaan, jäljelle jäävät muut lineaarimittarit kuin keskialueet voidaan vahvistaa pienemmällä halkaisijalla varustetulla vahvistuksella (10 mm: n halkaisijan kennon kokoa ei pitäisi lisätä, kuorma on riittävän ehdollinen). Tämän vuoksi on välttämätöntä määrittää kullekin kyseiselle tasolle momentin arvot kullekin seuraavalle mittarille ja määrittää tarvittava vahvistusosa ja solun koko kullekin mittarille. Mutta silti kannattaa käyttää räjähdyssuojaa rakentavasti yli 250 mm: n välein, joten tällaisista laskelmista saatavat säästöt eivät ole suuria.

Huomaa: nykyiset lattialevyjen laskentamenetelmät, jotka perustuvat runkorakenteiden ääriviivoihin, edellyttävät lisäkerroksen käyttöä, jossa otetaan huomioon levyn spatiaalinen työ (levyn poikkeama kuorman alla) ja raudoituksen keskittyminen levyn keskelle. Tällaisen kertoimen käyttäminen mahdollistaa raudan poikkileikkauksen vähentämisen vielä 3-10%, mutta ei tehtaalla valmistettuja teräsbetonilaatuja, mutta rakennustyömaalla harkitsen lisäsektorin käyttöä vapaaehtoisena. Ensinnäkin vaaditaan lisälaskelmia halkeaman avautumista varten prosenttiosuutena minimiraudoituksesta. Ja toiseksi, mitä enemmän vahvistusta, vähemmän taipumus tulee olemaan keskellä laattaa ja sitä helpompi on poistaa tai peittää viimeistelyn aikana.

Jos esimerkiksi käytät "Suosituksia asuintalojen ja julkisten rakennusten esivalmistettujen kiinteiden levyjen laskemisesta ja suunnittelusta", alemman kerroksen vahvistuksen poikkileikkaus koko laattojen pituudelta on noin A01 = 9,5 cm 2 (laskenta ei ole tässä), joka on lähes 1,6 kertaa (15,7 / 9,5 = 1,65) pienempi kuin saavutettu tulos, on kuitenkin muistettava, että raudoituksen konsentraation tulisi olla maksimissa keskiarvon keskellä ja siten jakaa vain arvo, joka saadaan 5 metriä pituus on mahdotonta. Käytettäessä poikkileikkauksen tätä arvoa on kuitenkin mahdollista arvioida, kuinka paljon raudoitusta voidaan säästää pitkien ja tarkkojen laskelmien tuloksena.

Kuinka tarkistaa raudoituksen prosenttiosuus ja raja-olosuhteiden noudattaminen, kuvataan erikseen, en täällä asu tässä.

Tarkemman laskelman avulla voit käyttää taulukkoa. Kuitenkin neliömäinen levy, jossa saranoitu tuki muotoa pitkin on harvinainen tapaus, ja siksi kiinnitämme enemmän huomiota suorakulmaisen levyn laskentaan.

Raudoituksen läpimitta perustukselle

Yksi tärkeimmistä rakennusvahvistimen indikaattoreista on tangon halkaisija. Se ei riipu pelkästään kehyksen tai ristikon rakenteellisen elementin lujuudesta vaan myös konkreettisen monoliitin ja lujittavan luuston yhteistoiminnan laadusta. Jos olet suunnitellut omalla kädelläsi rakentaa säätiön alusta, sinun tulisi ohjata raudoituksen valintaan liittyvistä asioista sen halkaisijan mukaan.

Vahvistuksen valintaperiaate sen halkaisijan mukaan

Pohjan lujitteen paksuus (halkaisija) valitaan perustuen työvahvikkeen vaadittuun suhteelliseen sisältöön. Leikattavan lujittavan pitkittäiselementin poikkipinta-alan on oltava vähintään 0,1% - tämä arvo on merkitty normatiivisessa asiakirjassa SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonijärjestelmät". Mitä tämä tarkoittaa? Ainoa asia on se, että vahvistusalue suhteessa kokoonpanon kokonaispinta-alaan (poikkipinta-alaan) tulisi liittyä 0,001-1: een. Artikkelissa "Laskentamallin laskeminen" annimme melko yksityiskohtaisen analyysin vahvistuselementtien valinnasta - niiden lukumäärästä ja halkaisijasta joka perustuu talon perustasoon valitut parametrit. Laskelmissa käytetään alla olevaa taulukkoa.

Menetelmä raudoituksen halkaisijan valitsemiseksi

Oletetaan, että olemme kehittäneet 300 mm: n (30 cm) ja 1000 mm (100 cm) pituisen nauhalevyn rakentamisen.
Nauhan poikkipinta-ala on: 30 × 100 = 3000 cm2
Kerro kertynyt arvo 0,001: llä ja saamme vähintään lujittavan palkin poikkipinta-alan: 3000 × 0,001 = 3 cm2
Yllä olevassa taulukossa näemme, että tämä arvo vastaa 6 sauvaa, joiden halkaisija on 8 mm tai 4 - halkaisijaltaan 10 mm. eli nauhateoksen varren päällä on kaksi hihnaa, joko 3 sauvaa kussakin tai 2. Kun otetaan huomioon armourin hintaero, valinta on ilmeinen - on edullisempaa asentaa 4 sauvaa, joiden halkaisija on 10 mm. Jos pohjan kummankin sivun pituus on kuitenkin yli 3 metriä, halkaisijan vähimmäisarvo (kuten kuvioissa "Monoliittirakenteiden vahvistaminen") on 12 mm. Siksi on jo tarpeen tarkastella tiettyä esimerkkiä. Jos yllä olevilla säätöparametreilla nauhan pituus ylittää 3 m, käytä turvallisesti 12 mm: n tankoja.
Laattojen pohjalla menettely on samanlainen, mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä ottaa huomioon säätiön poikittainen mutta myös pituussuuntainen osa (tämä on tarpeen keskittyä jälkimmäiseen). Oletetaan, että meidän on vahvistettava laatta 6000 x 8000 x 300 mm (600 × 800 × 30 cm).
Pituusleikkausalue: 800 × 30 = 24000 cm2
Lujituksen poikkileikkauksen laskennallinen arvo: 24000 × 0,001 = 24 cm2
20 cm: n välein asennettujen tangojen määrä (optimaaliset kennokoot, jotka mahdollistavat kätevästi betonin levittämisen pohjaan ja varmistavat betoniteräksen täydellisen toiminnan) kahdessa ruudukossa: 2 × 800/20 = 80 kpl.
Kerro 10 taulukon sarakkeessa arvot kahdeksalle ja valitse vaihtoehto, joka ylittää hieman 24 cm2.
Näemme, että lähin käyttö on 80 kpl. halkaisijaltaan 8 mm. koska sivun koko ylittää 3 m, sitten asennamme d = 12 mm.

Rebar paksuus ja sen toiminnallisuus

Alla olevassa taulukossa esitimme raudoitustyypit halkaisijan, käyttötarkoituksen ja yksittäisten rakenteiden mukaan. Asennuksessa käytetään yleensä elementtejä, joiden läpimitta on 6-8 mm. Kaikki tämä on enemmän - sauvat, joilla on säännöllinen profiili, jotka ovat jo taivutuksessa. Kuten näette, paksuuden valinnainen vahvistus ei riipu siitä, millaisia ​​betoniosuuksia käytetään säätämiseen ja muihin parametreihin.

tärkein

Rebar-poikkipinta-ala

Rebar-poikkipinta-ala.

Lujituksen alue voidaan ymmärtää ensisijaisesti raudoituksen pinta-alan mukaan tietyn pituuden tai poikkileikkausalueen saumalle. Muuten, riippuen siitä kulmasta, jossa palkin akseli on tehty, tämä osa tehdään - raudoituksen leikkausalueella on hyvin erilaiset arvot. Lujituksen poikkipinta-ala on suurin, kun se "leikataan" lujitustangon akselin suuntaisesti. Käytännössä me yleensä kiinnostaa vain yksi osa - poikkileikkaus, joka suoritetaan lujittavan sauvan akselin suhteen kohtisuoraan. Ja oikein tämä alue kutsutaan - raudoituksen poikkipinta-ala. Se, joka meitä kiinnostaa tänään. Muuten raudoituksen nimellishalkaisija tai nimellishalkaisija katsotaan pyöreän sauvan halkaisijaksi haavan poikkipinta-alan kanssa mittarin vastaavan numeron vahvistuksen poikkileikkaukseen. Älä epäröi klikata kuvan suurenemista - esiin tulee selittäviä huomautuksia raudoituksen poikkipinta-alasta.

Kuinka löytää poikkipinta-alan vahvistusalue?

Periaatteessa on teoreettisesti mahdollista suorittaa tarvittavat mittaukset ja tehdä vahvistusalueen laskenta. Mutta se on melko vaikeaa eikä tarpeellista. Kaikki nämä mittaukset ja laboratoriotestit tehtiin kauan ennen meille erityisesti koulutettuja ihmisiä - metallitelineiden asiantuntijoita.

Käytännöllinen määrittämään raudoituksen poikkipinta-ala kustakin nimellishalkaisusta.

On helpompi löytää raudoituksen poikkipinta-ala. Vahvikkeen alueen määrittämiseksi on tunnettava vahvikkeen nimellishalkaisija. On kätevää tarkastella sitä mukana toimitetuissa asiakirjoissa venttiilien syöttöeristä. Jos tämä ei ole mahdollista, vahvistamisen nimellishalkaisija määritetään suorittamalla kaksi mittausta. Tarvitsemme vahvistuspalkkiamme tämän sauvan minimi- ja maksimihalkaisijaa. Vahvikkeen suurin halkaisija mitataan "reunalla" ja jaksollisen profiilin minimi "välissä". Jokainen varsi- ja minimi- ja maksimihalkaisijan suhde vastaa vasteen nimellishalkaisijan Gostov-arvoa. Mitä seuraavalla nimellisellä halkaisijalla on, kuinka selvittää raudoituksen poikkipinta-ala? Ei ole mitään helpompaa - katsomme erikoispöytiä. Itse asiassa vain kaksi niistä käytetään "todellisessa elämässä". Muuten pöytää käyttämällä voit nopeasti siirtyä vahvikkeen nimellisläpimitalta poikkipinta-alaan ja sitten yhden metrien vahvikkeeseen ja takaisin - ympyrä on suljettu.

Lujitteen poikkipinta-ala on taulukko 1. GOST 5781 - 53 mukaan.

Vahvistuksen alue ja sen poikkipinta-ala ominaisuus GOST: n mukaan

Rakentamisvarusteita tarvitaan betonirakenteiden rakentamiseen ja niitä käytetään niiden vahvistamiseen. Nykyään valmistaja tarjoaa valikoiman materiaaleja, jotka täyttävät kestävyyden ja turvallisuuden vaatimukset. Suuri mittatilaustyökalu antaa rakennusyrityksille mahdollisuuden valita materiaaleja, jotka ovat sopivia tietylle rakennukselle.

Vahvistusluokitus

Perinteisesti vahvistuksen valikoima tuotetaan GOST-standardien mukaisesti ja se jakautuu useisiin peruslujuusluokkiin sen käyttöolosuhteiden mukaan. Maanrakennustekniikassa käytetään usein seuraavien luokkien materiaaleja:

 • A1 (A 240) - on sileä sauva ja sitä käytetään betonituotteiden valmistukseen sekä joihinkin monoliittisiin rakenteisiin.
 • A 2 (A 300) - luokka, jolle on ominaista kiväärenkaiden läsnäolo, jotka sijaitsevat tangon molemmilla pitkittäisillä sivuilla. Se valmistetaan halkaisijaltaan 10 - 80 mm.
 • A3 (A 400) - tähän luokkaan on luonteenomaista myös, että reunat sijaitsevat yhdestä suunnasta.
 • A4 (A500); A5 (A 800); A6 (A 1000) - harvinaiset lujitetut lujitukset, jolle on tunnusomaista A3-tyyppisten reunojen läsnäolo, mutta iso askel.

Luokilla A5 ja A6 on suuri poikkipinta-ala vahvikkeena ja niillä on indikaattorit lisääntyneestä lujuudesta. Ne ovat kannattamattomia käyttää siviili- tai teollisuusrakentamisessa korkeiden kustannusten vuoksi.

Tämä mittari soveltuu erittäin kestävien rakenteiden rakentamiseen, joihin liittyy tärinää ja suuria kuormituksia.

Sovellusvaihtoehdot

Rakenteessa on kaksi päätyyppiä lujituksen sijoittamista - poikittaisia ​​ja pituussuuntaisia. Ensimmäinen tarkoituksena on estää halkeamien muodostuminen tukien kenttään ja paras ligamentti, toinen - absorboida rakenteiden pystysuuntaista jännitystä, mikä auttaa jakamaan kuorman. Kaikki rakennusosat on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • Työskentely - tehtävänä on absorboida vetolujuudet ja vastata rakenteeseen vaikuttaviin ulkoisiin tekijöihin.
 • Asennus - näkymä on tarkoitettu kehysten muodostamiseen ja työtangojen kiinnittämiseen.
 • Jakelu - suunniteltu tasaisten kuormien vastaanottoa varten sauvojen välille.
 • Pihdit - estää betonin halkeilua paikoissa kiinnittimiin.

Asennus voidaan hitsata ja tuottaa kiertymällä. Kokoonpanotyypin määrittämiseksi on kiinnitettävä huomiota sen merkintöihin.

Tuotteen merkinnässä oleva kirjain "C" tarkoittaa, että nämä venttiilit voidaan asentaa hitsaamalla.

On syytä huomata, että äskettäin ei ollut olemassa tekniikkaa, joka mahdollistaa kehysten valmistuksen hitsaamalla.

Tuotantoteknologia

Vahvuuden ja sitkeyden lisäksi vaaditaan lisää voimaa, joten kromia ja muita elementtejä käytetään joskus korroosion estämiseksi. Tällaiset liittimet on merkitty kirjaimella "K".

Komposiittimateriaaleja käytetään yhä enemmän nykyaikaisessa rakentamisessa. Uudet progressiiviset tekniikat otetaan käyttöön optimoimalla työmäärää lisäämättä massaa muuttamalla vahvistusaluetta.

Käyttäjien mielipiteet

Aviomies on rakentaja ja rakastaa kertomaan hänen ammatistaan ​​liittyviä tarinoita. Usein puhutaan materiaalityypeistä, mukaan lukien ristipää. Hänestä tiedän kaiken lajikkeista, jotka määrittävät leikkauksen paksuuden ja tuotteen lujuuden. Älä unohda sovellusten vaihtelua. Kun rakas meni vuotuiseen liikematkaan, joutuin huolehtimaan maalaistalosta. Mieheni kehotti jättämään kaiken rakentajille, mutta silti silti tarkastelin suunnitelmia ja niiden toteuttamista.

Työskentelen rakennusyhtiössä. Ajattelin, etten koskaan löytäisi luokkien A5 tai A6 käyttöä. Tämä on luultavasti kestävin lajike, joten niitä käytetään harvoin. Saimme kuitenkin valtion järjestyksen sillan rakentamiseksi, ja näitä luokkia sovelletaan siellä. Oli hyvin epätavallista nähdä niin suuri poikkipinta-ala - tottui tavalliseen materiaaliin, mutta se eroaa paitsi ominaisuuksista myös visuaalisesti.

Hän rakensi maalaistalon, ei tarvinnut erityistä voimaa, joten hän pysähtyi luokkaan A1. Löytyi hyvä paikka ostaa, myyjä tarkistettiin. Olin tyytyväinen - rakentaminen on vankka, talo kestää sata vuotta. Toivottavasti lapset ja lapsenlapset saavat sen - en todellakaan ole elossa hetkellä, jolloin se on purettava.

Asennuspöydän alue

Rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa on tärkeää käyttää paitsi klimatologisia tietoja myös erilaisia ​​liitososia. Parametreja sisältävä taulukko on tässä artikkelissa alemmassa lohkossa.

Tärkeimmistä raudoitusparametreista havaitaan yksi juoksumittarin massa ja poikkipinta-ala. Poikkileikkauksen mukaan valitaan haluttu tangentien lukumäärä rakennusosassa laskelman mukaan. Massaa koskevia tietoja käytetään teräskäyttöön tarkoitetun taulukon laatimiseen kohteen ja suunnittelun arvioiden osalta.

Asennuspöydän alue

Alla näet vahvistuksen alueen, jonka taulukko on maalattu kaikkiin olemassa oleviin halkaisijoihin. Laskelmissa on noudatettava tiukasti desimaalin tarkkuutta.

Lyhyt tiedot venttiileistä

Yleisiä parametreja ja teknisiä tietoja venttiileistä ohjaa GOST 5781-82. Vahvistettu teräs on sileä ja säännöllinen. Vavat itse halkaisija vaihtelee 5,5 - 40 mm. Kuumavalssattua pyöreää terästä, jonka halkaisija on 45-270 mm, ei käytetä tavanomaisessa rakenteessa, mutta sitä on olemassa.

Näiden teräselementtien käyttö on betoniteräsrakenteiden vahvistamista (vakio ja esijännitetty) sekä tehdasvalmisteisten rakenteiden valmistuksessa että monoliittisten töiden valmistuksessa rakennustyömaalla.

Lujittavan palkin merkintä mainitaan tavallisesti symbolilla A, jossa on lisäkuva lujitustyypistä ja halutusta halkaisijasta. Valmistusmenetelmästä ja lujuusominaisuuksista riippuen vahvistus jaetaan:

 • hitsattu, lisäämällä indeksi C salakirjoitukseen;
 • pysyvä korroosionkestävyys, lisäämällä K-indeksi;
 • ei-hitsattava, ilman indeksiä;
 • vastaavasti epävakaa korroosion yläpuolella ilman indeksiä.

Vahvistuksen salaus näyttää tältä: A400C Ø12. Numerot A-palkin jälkeen osoittavat vahvistusluokkaa. Joten vahvistuvan valssauksen А240С on sileä profiili ja valssaus А300є, А400С, А500С, А600, А600К, А800, А800К, А1000 - säännöllinen profiili.

Ankkuri tulee rakennustyömaalle useimmiten pakkauksissa, joiden paino on 6 tai 12 metriä. Rakennustarpeiden mukainen jatkokäsittely tapahtuu erikoisleikkureissa tai manuaalisissa hioma-työkaluissa. Lujitemateriaalien hitsaaminen on ehdottomasti kiellettyä lattiat ja pystysuorat kantoraketit vahvistaen, mikä heikentää teräksen suorituskykyä.

Tapauksissa, joissa hankehitsauksessa on hitsausta, se toteutetaan erityisissä olosuhteissa, tarkasti GOSTin mukaan. Vahvistettavat liittimet kiinnittävät neuloverkon.